Kullanıcı mesaj:Ohaorhan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Merhabalar Ohaorhan, özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Vikipedi kullanıcılarının katkılarıyla gelişmekte ve sizin de gelişmemize katkıda bulunmanıza ihtiyaç duyuyoruz.
Katkılarınızın, temel ilkelerimizi göz önünde bulundurarak; ansiklopedik ve kişisel saldırıdan uzak olmasına, en önemlisi tarafsız ve hakaret barındırıyor olmamasına dikkat etmelisiniz.
Deneme yapmak istediğinizde, deneme tahtasını kullanabilirsiniz.
Eğer nasıl katkıda bulunacağınızı bilmiyorsanız, yardım sayfamız sizin için oldukça faydalı olacaktır.
Yeni bir madde yaratmak için, madde sihirbazından yararlanabilirsiniz.
Vikipedi'ye herhangi bir web sitesi ya da yazılı materyalden kopyalama yapmanın telif hakları ihlali doğurduğu ve bu içeriklerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmamalısınız.
Takıldığınız her noktada, deneyimli kullanıcılarımızdan yardım isteyebilirsiniz.
Tartışma ve mesaj sayfalarında, iletilerinizin sonuna imza eklemeyi "~~~~" unutmayınız.

Mavi bağlantıları inceleyerek, bizi daha yakından tanımanız ve değişiklik yapmaktan çekinmemeniz dileğiyle.
İyi çalışmalar..
--Théoden ileti 22:25, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Oktay Vural resmi[kaynağı değiştir]

Eklediğiniz resim telif hakkına sahip. Bu tür resimleri Vikipediye yükleyemiyoruz. --Mavrikant (mesaj) 22:44, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Bir resmin internet üzerinde birçok yerde kullanılıyor olması onun telifsiz olduğun anlamına gelmez. Diğer siyasetçi maddelerinde kullanılan resimler telifsiz. Eğer sizde telif hakkı olmayan bir resim bulursanız eklemekten çekinmeyin. Ayrıca Wikicommons'a yüklediğiniz resimlere telif bilgilerini yazmadığınız için 7 gün içinde silinecekler. Telif hakları ile burayı okumanızı tavsiye ederim. --Mavrikant (mesaj) 13:06, 4 Mayıs 2014 (UTC)
Eğer bir sitenin altında "Copyright" yada "Telif haklı saklıdır." yazıyorsa o siteden Vikipediye içerik ekleyemeyiz. Telif hakkı olmayan resim bulmak için şöyle bir yöntem var ama orada da Vural yada Bahçeli resmi bulunmuyor. İlgili kişilerle iletişime geçip onlardan telif hakkı olmayan resim yüklemeleri dışında yapabileceğimiz bir şey yok gibi. Yıldızlar için teşekkürler fakat sağ üstteki (+)işaretine basarak mesaj yazabilirsiniz. Kolay gelsin. --Mavrikantmsj 16:10, 4 Mayıs 2014 (UTC)


Vikipedi'ye olan katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Bununla beraber, yaptığınız her değişiklikten sonra "Sayfayı kaydet" butonuna basmaktansa, yaptığınız değişikliklerden sonra "Önizlemeyi göster" butonuna basmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede yaptığınız değişiklikler henüz kaydedilmeyecek ancak siz sayfanın kaydedildiğinde alacağı hâli görebileceksiniz. Bu sayede de son değişikliklerde ve sayfa geçmişinde gereksiz kayıtların oluşmasını engellemiş olacaksınız. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.--Théoden ileti 12:27, 4 Mayıs 2014 (UTC)

siz vikipedi türkiye kaç yetkılı kısı var acaba

Wikimedia commons da fotoğraf sılınecek diyor.Telif hakları olduğundan mı siliniyor Acaba telıf hakkı olduğunu nasıl anlıyorsunuz.

Theoden mesaj[kaynağı değiştir]

Neden nurettin rençber sayfası sılındı telıf hakkı sorunu yok.Bu imzasız yazı Ohaorhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İçerik daha önce başka web sitelerince kullanılmış. Lütfen Vikipedi'ye başka herhangi bir yazılı materyal ya da web sitesinden kopyaladığınız içerikleri eklemeyiniz. Telif hakları politikasının sürekli ihlalinin ise hiç hoş karşılanmadığını, mesaj sayfanızdaki diğer uyarıdan ötürü hatırlatmak isterim. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 11:43, 7 Mayıs 2014 (UTC)

Biyografı her yerde aynıdır kendısıs söylese başkası yazsa farketmez ki.Değişik ne nasıl yazılabilir ki .bAŞKA SİTELERDE OLSADA vikipedi olmassı ınsaları daha iyi kaynak diye bu sayfaya bakacaktr.

Zombiler Günü[kaynağı değiştir]

Zombiler Günü sayfasını neden kabul etmenız YOUTUBE'de 5 bölümük videoları var benım fılmım Amatör ama lutfen kabul edınBu imzasız yazı Ohaorhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Unutmamalısınız ki, Vikipedi eğlence amaçlı oluşturulmuş bir forum sitesi değildir ve değişiklik yaparken bu asla unutulmamalıdır. Lütfen yalnızca ansiklopedik katkılarla varlığınızı sürdürün. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 11:35, 8 Mayıs 2014 (UTC)
Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Yüklediğiniz resim telif hakları saklı veya "sadece ticari olmayan kullanıma açık", "izne tabii" veya "resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış" olması ve adil kullanım politikaları dahilinde kullanılamayacak olması sebebiyle silinmiştir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Yardım:Resim yükleme, Vikipedi:Resim kullanım politikası ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfaları da size yardımcı olabilir. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler --Théoden ileti 15:36, 8 Mayıs 2014 (UTC)


Kullanıcı sayfanız ile ilgili[kaynağı değiştir]

uyarı Merhabalar;
Bildiğiniz gibi Vikipedi'nin amacı kullanıcıları sayesinde tarafsız bir ansiklopedi oluşturmaktır. Bu sebeple kullanıcı sayfalarımızda ve kullanıcı mesaj sayfalarımızda ideolojik, siyasi, kişisel (özgeçmiş, vs. gibi), reklam içeren, telifli veya herhangi başka bir Vikipedi politikaları'na aykırı hiçbir içeriği bulundurmamamız gerekiyor. Aslına bakarsanız, kullanıcı sayfalarında Vikipedi'de yaptıklarımız, Vikipedi'deki projelerimiz gibi konuları ve Vikipedi:Babil yoluyla da bildiğimiz dilleri koyuyoruz. Kullanıcı mesaj sayfalarında ise, yaptığımız değişiklikleri diğer Vikipedistlerle tartışıyoruz. Vikipedi:Kullanıcı sayfası maddemizi inceleyip, kullanıcı sayfanızı ve/veya kullanıcı mesaj sayfanızı burada yazılanlara uygun şekilde düzenlerseniz çok seviniriz. Teşekkürler. i.e.msj 20:58, 8 Mayıs 2014 (UTC)


Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınızdan dolayı size yapılan uyarıları önemsememeniz vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. i.e.msj 20:58, 8 Mayıs 2014 (UTC)


HANGİ UYARI ?

Kendi kullancı sayfam yerine (site) normal sayfa açabılırmıyım Vikipedi'de Normal Orhan Şen Kendi adıma ünlü olamama gerek var mı.? Orhan Şen 21:07, 8 Mayıs 2014 (UTC)

İlgili politikamıza göz gezdiriniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 21:27, 8 Mayıs 2014 (UTC)
Hangi uyarı? şeklinde yazmışsınız. Onun bir üzerine bakabilirsiniz. Ayrıca, kullanıcı sayfanızı kişisel internet sayfası olarak düşünmek yanlıştır. Vikipedi internet sayfanız için bir alan değildir. Onun yerine, sayfanızı Vikipedi'deki çalışmalarınızı organize edebileceğiniz ve diğer Vikipedistlere kiminle çalıştıklarını anlatabileceğiniz bir yer olarak düşünün. Konuyla ilgili olarak Vikipedi:Kullanıcı sayfası yönergesini okumalısınız.--i.e.msj 22:14, 8 Mayıs 2014 (UTC)

Kullanıcı:ohaorhan adlı kullanıcı sayfam var bunu site haline getirmeye çalıştığım engellendim bende site(sayfa) açmak isityorum bunu daha önce ilettim ama Hiç bir yolu yok mu.Açamazmıyız hiç bir türlü illede Kayda değer mi olması gerek. Orhan Şen (mesaj)

Selamlar! Vikipedi içerisinde yaptığınız değişikliklerden ve isteklerinizden Vikipedi'nin yapısını ve varoluş amacını yanlış algıladığınızı görüyorum. Herşeyden önce Vikipedi bir ansiklopedidir. Kişisel sayfalar oluşturma yeri değildir. Verdiğim bağlantıda kendi sayfanızı oluşturabileceğiniz internet sitelerinin bir listesi de mevcuttur. Size tavsiyem, kişisel site, sayfa kurma planlarınızı bu listede mevcut sitelerde gerçekleştirmeye çalışmanız ve Vikipedi'deki katkılarınızı ilgi duyduğunuz konularda ve mevcut kurallar çerçevesinde devam ettirmenizdir. Yararlı katkılarda bulunabilmeniz için şu sayfalardaki politika ve yönergeleri incelemenizi öneririm: VP:BEK, VP:V, VP:5. Son olarak; herkesin hata yapabileceğini, Vikipedi'de hata ve yanlışların anlayışla karşılandığını ancak uyarılara rağmen ısrarla tekrarlanmasının hoş karşılanmayacağını hatırlatmak isterim. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 13:26, 9 Mayıs 2014 (UTC)
Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir politika ihlalidir ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Théoden ileti 13:41, 9 Mayıs 2014 (UTC)


Yüklediğim fotoğraflar[kaynağı değiştir]

Her yüklediğim fotoğraf telif hakkı nedeniyle silinyor.Başka Şimdiye kadar yüklenen resimler sılınmıyor bazıları kaynak yazmamış silinmemiş.Siz benim yaptığım tasarladığım fotoğrafı bile silmiiniz telif hakkı nednıyle bir çözüm söyleyin lütfen.Kendi yaptığım logo'da silinmiş bu kadar olmaz bunda başka birşey var. Orhan Şen (mesaj)

Garbino, kullanıcının commons'taki dosyalarını silinmesi için ben işaretledim. Kullanıcının, kendi yaptığım logo dediği; telifli olan bir film afişine, yine arkadaşları ile birlikte (ve bu da telifli olan) kendi resmini koyması sonucudur. Tamamen, ansiklopedik olmaktan uzak, kullanıcı ile ilgili bir fotoğraftı. Bilgi vereyim istedim. Allah, kolaylık versin.--i.e.msj 20:36, 9 Mayıs 2014 (UTC)
Telif hakkı saklı ve ansiklopedik değer taşımayan görseller yüklediğiniz için silme işlemi yapılmakta İncelemeelemani'nın da belirttiği gibi. Bu, bu, ve bu sayfalara dikkatlice göz gezdirmenizi ve ansiklopedik değer taşıyan değişiklikler yapmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 20:48, 9 Mayıs 2014 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirme/El koyma[kaynağı değiştir]

El koymak istediğiniz hesabın 1 değişikliği mevcut. --Superyetkinileti 20:53, 9 Mayıs 2014 (UTC)

Onun ki "Orhan sen" ben "Orhan Şen" Açsam olmazmı benzemesi sorun yaratır mı "s" - "ş" farkı var sadece

Vikipedi Sayfa Dili[kaynağı değiştir]

Bir sayfanın türkçe sayfasını açmak için özellıkle birşey yapmam gerekiyor mu.Bu imzasız yazı Ohaorhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Farklı bir projede yer alan bir madde çevrilecekse, çevrilmiş sayfa şablonu kullanılmalıdır. Ayrıca Wikidata'da ilgili maddenin diğer dil sürümlerinin arasına Türkçe sürüm de eklenmelidir. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 21:06, 10 Mayıs 2014 (UTC)

Tekrar, tekrar uyarılmanıza rağmen, Commons'a telif hakkı bulunun içerik eklemeye devam etmektesiniz. İnternet'te bulduğunuz neredeyse tüm materyallerin telif hakkı sahibi bulunmaktadır. Vikipedi'de en önem verdiğimiz politika TELİF HAKLARIDIR. Söz konusu tutumu sürdürdüğünüz takdirde, engellenebileceğiniz yönünde size son uyarıdır. Lütfen, politika ve yönergelere uygun hareket ediniz. Kolay gelsin.--i.e.msj 22:32, 10 Mayıs 2014 (UTC)

Vikipedi'deki yeni yüklenen resimlerin telif hakkı yok mu? Siz nereden anlıyorsunuz, telif hakkı olduğunu. Benim kendi imzam bile telif hakkı var diye silme listesine alınmış. Şu an yüklediğim foto adı duyulmamış bir kişi neredeyse. Nasıl telif hakkı var anlamadım. Bu imzasız yazı Ohaorhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Vikipedi'de resimler Vikipedi:Adil kullanım ve Özgün lisanslı resimler olarak iki tür lisans ile lisanslanır. Ancak yaşayan insanlara ait görüntüler sadece özgür lisans ile lisanslanabilirler. Bunun yanı sıra, Commons'a sadece özgür lisanslı resimleri ekleyebilirsiniz. Mehmet Cevdet Selvi tanınır bir kişi olmasa, Vikipedi'ye eklenmezdi. Sizin eklediğiniz buradaki resim hürriyet gazetesine aittir. Ayrıca lütfen, mesajları sayfanızdan çıkarmayınız. Biz her ne kadar buraya yeni gelen kullanıcıları ısırmasak da, yeni kullanıcıların da buradaki düzene kısa bir süre sonra ayak uydurmasını ve politika ile yönergeler doğrultusunda hareket etmesini bekleriz. Lütfen, Vikipedi:Beş temel taş sayfasındaki politika ve yönergeleri okuyunuz, kendinizi geliştiriniz. --i.e.msj 23:56, 10 Mayıs 2014 (UTC)
Ayrıca, imzanızı ve resminizin Commons'tan silinmesi için benim işaretlediğimi de burada tekrarlayayım. Lütfen, Vikipedi'nin bir ansiklopedi olduğunu unutmayınız. Şablon kullanımızdan, web tasarıma yabancı olmadığınızı görüyorum. Fakat, Vikipedi'de politika ve yönergelere uygun hareket etmeliyiz. Vikipedi, Türkiye'nin en çok okunan 16. sitesi ve interne ansiklopedisidir. Vikipedi'deki şu anda yazdığım kullanıcı sayfanız dâhi, Vikipedi topluluğuna aittir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.--i.e.msj 00:02, 11 Mayıs 2014 (UTC)
Yaşayan insanlardan çok önemli üst düzey kişilerin resimleri var. Bunların telif hakkı yok mu? Telif hakkı olmayan resmi nasıl bulacağız veya nereye bakmamız lazım? Yaptığım katkıları görsel olarak da sürdürmek istiyorum. Amacım bu. Bu imzasız yazı Ohaorhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
O halde, öncelikle yukarıda gösterdiğim politika ve yönergeler ile Vikipedi:Resim kullanım politikası ile Görüntü/resim esasları sayfalarını okumanızı öneriyorum. Ayrıca, oluşturacağınız maddelerde illa ki, görsel olacak diye bir kural yoktur. Bunlar zamanla yerine oturacak olan konular. Pek çok kişinin özgür resmini bulamayabilirsiniz. Aslında bunun için önerilen, elinize fotoğraf makinenizi alıp, kişinin görüntüsünü kendiniz çekmeniz ve Vikipedi'ye ya da en güzeli Commons'a eklemenizdir. Fakat, bu pek çok kişiye uymayan bir durum. Belki buna bir alternatif olarak Vikipedi:Özgür görüntü kaynakları sayfasını okuyarak, orada yazanları uygulayabilir ve kişinin özgür lisanslı bir görüntüsünü internet üzerinden bulabilirsiniz. Fakat, emin olun bu kolay bir iş değil. Bira zaman ayırmanız ve okumanız gerekecek. Benim en yaygın kullandığım, özgür lisanslı dosya bulma aracına bu adresten ulaşabilirsiniz. --i.e.msj 00:19, 11 Mayıs 2014 (UTC)
Daha dikkat etmeye çalışacağım. İyi çalışmalar. Size ulaşabileceğim e-posta var mı acaba? Bu imzasız yazı Ohaorhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Genellikle, e-postalarımı düzenli olarak kontrol etmem. E-posta adresi ile iletişim de kurulabilecek kullanıcılara, kullanıcı sayfasının sol tarafında Araçlar menüsünün altında Kullanıcıya e-posta gönder bağlantısı çıktığı takdirde, bu bağlantıya tıklayarak e-posta gönderebilir ve ulaşabilirsiniz. Yani e-posta ile iletişim, yalnızca kullanıcının isteği dahilinde olmaktadır. Ayrıca, mesaj ve tartışma sayfalarına yazdıktan sonra, Vikipedi:İmza kullanımı sayfasında da yazdığı gibi mesajınızın sonuna 4 adet ~~~~ tilde işareti koyarak, imza atmanız önem taşır. Böylece, kullanıcılar, bu yazıyı sizin yazdığınızı anlayabilirler. Bunun yanı sıra, benim mesaj sayfama yazmadığınız takdirde, eğer ben sizin kullanıcı sayfanızı takip etmiyorsam, bu yazıyı görmem zorlaşacaktır. Bunun için, cevaplarınızı veya sorunuzu, kullanıcıların mesaj sayfalarına yazmalısınız. Kolay gelsin.--i.e.msj 00:40, 11 Mayıs 2014 (UTC)

Zombiler Günü Sayfası[kaynağı değiştir]

Zombiler Günü Sayfası "kayda değer olmayan sayfa" nedeniyle silmişsiniz YouTube'da 5 bölümü var yani bu film gerçek yalan uydurma değil kapak afişi hazırlanmış oyuncuları var bir çok sitede var olan bir film (video) tekrar açacağım sayfayı son olarak ne diyorsunuzBu imzasız yazı Ohaorhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

O bölümleri araştırdım. Türk yapımı amatör bir dizi serisi olduğu açık. Bu haliyle kayda değer olmadığı için silinmesi doğaldır. Aksi takdirde her video çeken insan, kendi videosunun maddesini burada açar ve bu ansiklopedi sitesini forum sitesine çevirir.--вяí¢αи76ileti 12:36, 12 Mayıs 2014 (UTC)

Kategori sayfalarına nasıl "harf" ekleriz ve isim ekleriz acaba ??Bu imzasız yazı Ohaorhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kategori sayfasında olmasını istediğiniz sayfaya ilgili kategoriyi eklediğinizde, otomatikman kategori sayfalarında belirirler. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 20:04, 28 Mayıs 2014 (UTC)

İlk Düzenleme Gününüz Mutlu Olsun[kaynağı değiştir]

Ohaorhan, ilk düzenleme gününüzü VikiBarış olarak kutluyoruz. Mutlu Günler! Deniz (mesaj) 00:45, 2 Mayıs 2017 (UTC)