Kullanıcı mesaj:Article1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Article1!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --MEOGLOBALBana mesaj atın 15:13, 14 Mayıs 2012 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Güzelonlu (mesaj) 11:31, 14 Ocak 2013 (UTC)


Hi Article1. It is not a bad thing to contribute, but if you want to contribute, you have to do it in a proper way. The article that you created contains auto-translated text, and it is not allowed in here. Please do not repeat this again. Have a nice day.--RapsarEfendim? 22:10, 25 Ocak 2013 (UTC)

For the barnstar[kaynağı değiştir]

Teşekkürler :)--RapsarEfendim? 16:44, 30 Ocak 2013 (UTC)
Yıldızım içinse en büyük hakkınızdı :-)

Acaba kendi yaptığım dosya kamu malı oluyor mu?[kaynağı değiştir]

Ben kamu7 malı diye kaydettim. Yanlış kaydettiysem nasıl kaydetycem öğretirmisiniz hemmen düzelticem söz Big Article (mesaj) 21:20, 3 Şubat 2013 (UTC)

Sıkıntı yok :) Bu arada siz Türkçe biliyor musunuz? İngilizce cevap vermiştim önceden bilmiyorsunuz diye ama?..--RapsarEfendim? 21:56, 3 Şubat 2013 (UTC)

Yok ben zaten Türküm ingilizce bilmiyorum :D Big Article (mesaj) 11:44, 4 Şubat 2013 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoş geldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız: Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Eğitmenmahmut msj 18:35, 3 Temmuz 2013 (UTC)


Lisans, kaynak ve gerekçe sorunları[kaynağı değiştir]

i.e.msj 21:56, 24 Ocak 2014 (UTC)

i.e.msj 21:56, 24 Ocak 2014 (UTC)

en.wikipedia.org'da bir sorun.[kaynağı değiştir]

Bir değişiklik yapmak istiyorum. Diğer sitelerde hesabım oraya da giriyor. Ama İngilizce'ye girmiyor. Acaba nedendir? 17:38, 16 Şubat 2014 (UTC) --Uni ArticleTık 17:39, 16 Şubat 2014 (UTC)

Bilemiyorum ne yazık ki.--RapsarEfendim? 19:06, 16 Şubat 2014 (UTC)

Acaba oluşturduğum madde uygun mu?[kaynağı değiştir]

Siz sık sık film - dizi - çizgi dizi ve hatta anime maddeleri oluştururdunuz. Ben de bir tane oluşturayım dedim. Adı Uni-mini pet. Uni-mini Pet acaba bu madde uygun mudur? Hiç telif hakkı ihlali yapmadım. Ne de bir zamanki gibi oto-translate. Çok merak ediyorum saygılarımla --Uni ArticleTık 17:43, 16 Şubat 2014 (UTC) Lütfen cevaplayınız.

Çizgi filmler ilgi alanıma girmiyor pek. Kullanıcı:Tottam100 ilgili diye biliyorum, onunla iletişime geçebilirsin.--RapsarEfendim? 19:08, 16 Şubat 2014 (UTC)

Sayın İnceleme Elemanı, Bakar mısınız? Lütfen.[kaynağı değiştir]

Ben sizin gönderdiğiniz kayda değerlik maddesine baktım ve Ödül alması hariç her şey uyumlu. Lütfen bana yetkilileri söyleyin(kabul edebilen) veya siz kabul edebiliyorsanız hatam var mı bir söyleyin. Lütfen ben o maddeyi sokmak için hırs yaptım. Onun için png.'ler bile yaptım. Yani çok istiyorum lütfen bana yardım edin İmza, --Uni Article💬 20:36, 21 Şubat 2014 (UTC)

Sorun yok. Bazı düzenlemeler yaptım. Kolay gelsin.--i.e.msj 04:16, 22 Şubat 2014 (UTC)

Selamlar. İmzanızdaki konuşma balonu bana bir yerden tanıdık geldi İyi günler.--B.S.R.F. 💬 16:09, 22 Şubat 2014 (UTC)

Şimdi yanıtımla savunuyorum. Nasıl farkettiniz :ASDFGHJK. Hem de kusura bakmayın çuk sevdim kopyaladım :D

Lütfen Devriye Başvuruma bakınız.[kaynağı değiştir]

Lütfen rica ediyorum. Ben zaten %3 geri almaya sahip değilim galiba efendim baktım da. Bana güvenebilirsiniz. Aktifim de bakarsanız teşekkür ederim --Uni Article💬 18:40, 22 Şubat 2014 (UTC)

Fırsat buldukça devriyelik başvurularına ben ve diğer hizmetli arkadaşlarım göz gezdirip, adaletli bir karar vermeye çalışıyoruz. İlgili başvurunuzda, uygun bir vakit bulduğumuzda değerlendirilerek karara bağlanacaktır. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 21:02, 22 Şubat 2014 (UTC)

Sayın İnceleme Elemanı,[kaynağı değiştir]

Şimdi benim en.wikipedia.org'daki madde ( en:LOL ) dikkatimi çekti. Ben de zaa yapsam kabul edilebilir mi? Bizde de Zaa ve asdfg vardır. Popüler olarak yıkıldım anlamında kullanılır. İngilizler her şeyi kabul ediyorsa belki bizde de yer alabilir diye düşündüm. Belki devriyelik başvurum kabul olursa siz bana işi de öğretirsiniz. Evet sağ olun cevabınızı beklerim --Uni Article💬 10:30, 23 Şubat 2014 (UTC)

Hmmm, ben Zaa ile ilgili güvenilir bir kaynak bulamadım ama; bana kalırsa LOL maddesini çevirip veya oluşturup, bu sayfada alt başlık olarak LOL#Zaa ile ilgili bilgi vermek daha doğru olabilir. --i.e.msj 11:51, 23 Şubat 2014 (UTC)

Jang Geum'un Rüyası[kaynağı değiştir]

Selamlar,

İ.e.'ye attığınız mesajı gördüm ben de bi ilgileneyim dedim :) Madde güzel olmuş elinize sağlık, film-kitap-dizi gibi maddelerde içeriği belirten bölümlerde spoiler etiketini kullanabilirsiniz. Ek olarak, işbu madde taslak sayılabilir. Film taslak şablonunu eklemeniz faydalı olacaktır. Hotcat uygulamasını kullanmanızı tavsiye ederim. Kategori eklerken kolaylık sağlayacaktır, sağ üst köşeden tercihlerim > küçük araçlar bölümünden hotcat'e tik atabilirsiniz. Maddelerin en alt kısmında gri bir kutucu göreceksiniz, oradan kategorilendirme işlemini yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

--bermanya 22:24, 23 Şubat 2014 (UTC)

İyi çalışmalar.[kaynağı değiştir]

Öncelikle iyi çalışmalar, mesajınızı aldım. Yaşınıza rağmen siz ve sizin gibileri görmek beni gerçekten mutlu ediyor.) Konuya gelince sayfanıza baktım. Çalışmanızı gönülden tebrik ediyorum ve devamı diliyorum, bir sıkıntı göremedim. Bu sıralar Vikipedi'ye fazla giriş yapamasamda en azından hergün yarım saat kadar çalışmalarıma devam etmeye çalışacağım. Bir sıkıntınız olursa burdayım. Tottam100 13:09, 1 Mart 2014 (UTC)


Tarafsızlık hakkında...[kaynağı değiştir]

Ben gerçekten bunu savunuyorum. Genelde bunlar fiziksel ve duygusal özelliklerdir. İster gerçek biri ister senaryo. Hem genelde Dong Woo gülümser bir yüze sahiptir. Hem fedakardır her şeyle yüzleşebilir. Bu bir münazara değil, ondan sizi de tutuyorum. Zaten yakışıklıyı yanlış yazdım. Eee! Onun dışında hiç bir Taraflılık yok. Ve bu arada hatalarımla ilgili; Hatasız insan olmaz + Aslında belki en küçük Vikipedistlerdenim, ben buraya 7,5 yaşımda kaydoldum. İlk madde değişikliğim Gumball. Benim Taşın Sırrı özlemini yitirmek için izlediğim, Gumball. İşe yaradı. :D Neyse konuda ben bu Animeyi 5,5 - 6,5 yaşıma kadar izzleyebildim. Kaldırdı m*llar. Küfüre özür ben TRT Çocuk konusunda dayanamıyorum! Tamam ben sizinle daha çok sohbet ettim :D Siz sadece Taraf konusuna bakın Uni Article💬 19:23, 16 Mart 2014 (UTC)

Maddeyi düzenlerken araya dahil olmak istemediğim için etiket bıraktım. Sorunu zaten anlamışsınız.Eğer düzeltti iseniz etiketi kaldıracağım.--Ayrıntılı Bilgimesaj 19:25, 16 Mart 2014 (UTC)

Aslında ben sizin şu devriyelik sistemini bilmiyorum. Siz düzeltebiliyor musunuz? Neyse ben şimdi hallederim. Uni Article💬 19:34, 16 Mart 2014 (UTC)

Düzenleme için teşekkürler gereği yapıldı --Ayrıntılı Bilgimesaj 19:47, 16 Mart 2014 (UTC)

Acaba kabul edilebilir mi? Yoksa gereksiz mi? Lütfen ilgileniniz Uni Article💬 11:16, 10 Nisan 2014 (UTC) (edit olarak hata yaptım)

Merhaba. Bir sezonluk bir dizi olduğundan, dizinin ana maddesinde de yer verilebilecek kapasitede bir içerik bence.--RapsarEfendim? 11:21, 10 Nisan 2014 (UTC)

Ben ama pek öyle düşünmedim ne kadar siz bilseniz bile biraz değişik düşündüm. Bence içinde durması bölümlerinin Türkçe'sinin olmamasından hoş durmaz. Onca Türkçe'nin içinde Korece durursa göz hali değişebilir diye düşündüm Uni Article💬 11:33, 10 Nisan 2014 (UTC)

Esrarengiz Kasaba Karakterleri.[kaynağı değiştir]

Karakter listesine gerek yok. Ben ayrı yapıyorum. Çünkü bu filmin 1 ödülü var ve üstün bir şekilde KD. Ben Mabel Pines ve Dipper Pines maddeleri oluşturdum. Yakında Harika Amca Stan (Stanford Pines) ve Diğer karakterleri yapmaya başlayacağım. Hergün yaşım küçük ama vaktim var 3-4 saat ve lütfen kabul ediniz. Size yakında belirteceğim konulara belirteceğim zamanda rastgele denk gelirseniz bakınız. Hayatınıza saygı duyarım. İmkanınız olduğu zamanlar lütfen bunları halletmeye çalışınız. Saygılarımla,Uni Article 채팅 19:25, 9 Temmuz 2014 (UTC)

Ne kastettiğinizi tam anlamadım ama katkılarınızda bekleyen değişikliklere mümkün olduğunca bakacağım.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 19:33, 9 Temmuz 2014 (UTC)

Öyleyse kabul eder veya etmeme sebebinizi söylermisiniz, çıkmadan! :) :) Uni Article 채팅 19:39, 9 Temmuz 2014 (UTC)

Karakter listesine gerek yok. Ben ayrı yapıyorum. .... şeklinde neyden bahsettiğinizi bilmiyorum. Sanırım Kullanıcı:Rapsar ile konuşmuşsunuz. Ben değişikliklere bakarım. Reddedilirse zaten size bildirim gelir--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 19:44, 9 Temmuz 2014 (UTC)

Kaynak göster[kaynağı değiştir]

Merhaba Article1. Bir sayfada değişiklik yaparken kaynak gösterin. İyi vikiler. --Ömer Berkaymesaj 17:00, 6 Mart 2015 (UTC)

Benim göstereceğim kaynak yanlış gözükür. Fakat yanlış değil. Ben bölümlerden alıyorum. Sonra beni batırırsınız! Ben biliyorum! Kaynak verebilirim isterseniz. Uni Article 채팅 12:02, 13 Mart 2015 (UTC)

Tarafsızlık nedir? Neden kaldırdım.[kaynağı değiştir]

Tarafçılık bir fikri tutmaktır ve onu kullanmaktır. Tarafsızlık ise bir fikir tutsa bile onu kullanmayarak her fikirden insanın okumasını sağlamaktır. Her hangi bir taraf tutmayacak kadar küçüğüm. Ve "Sebep: Dediğiniz kurala uyun" demek yanlıştır (Bakın bunu tutuyorum işte!). Dediğim kural tarafsızlıksa, tarafsızlık bir tarafı kullanmayarak her türlü fikirdeki insanlarla hem fikir olmaksa o zaman o tarafın savunulmasını engellemek bir taraf olarak görülüyorsa bu mesele taraf tutmaktan daha çok taraf tutanı engellemektir. Ama ben başka bir kelime kullanmadan engelledim. Bu sebeple taraf tutanı engellerken resmi olarak taraf kullanmadım. Bunu yazarken bir taraf kullanarak yazmıyorum ben taraf tutmuyorum ve tutmakta istemiyorum. "Polisin attığı" kelimesi polislere hakarettir (polislerle bir bağlantım yok). Ve bu hakaret herkes hakaret algılayamayacağı için daha çok taraf tutmaktır. "Size göre dünyanın en güzel videosuna kaç kişi dislike atmış" gibi çok örnek sayabilirim. Herkes farklı fikirlere sahip. Yani ben onu silerek polisleri tutmuş olmuyorum. Onlara gizlice laf atmışta olmuyorum. Çok büyük bir suçmuş ama herkes öyle mi? Bu cidden tuhaf. "Bu da taraflı olmuş." yazabilirdiniz. :). Teşekkürler, Uni Article 채팅 15:14, 6 Mart 2015 (UTC)

"...Polisin attığı kelimesi polislere hakarettir..." filan demişsiniz, sonra tarafsızlıktan filan dem vurmuşsunuz. "...Her hangi bir taraf tutmayacak kadar küçüğüm..." Açıkçası sadece bu cümleyi anlayabildiğimi söylemeliyim. Teşekkürler. --esc2003 (mesaj) 17:55, 6 Mart 2015 (UTC)

Berkin Elvan maddesinde "...Polisin attığı" ifadesi.[kaynağı değiştir]

Burası bir siyaset ahırı değil, ne olursa olsun böyle bir ifade kullanmak yanlış. Polisin atması çok kötü bir durum ve kendisini de üzülerek anıyoruz ama Vikipedi böyle durumlardan (yanıltıcı olmasın, tarafçı durumlardan) arınmalı. Objektif bir bakış açısında bakarsanız siz de polisin attığı ifadesini subjektif görürsünüz. Lütfen orayı düzeltiniz. :) Uni Article 채팅 18:01, 4 Mayıs 2015 (UTC)

Gaz fişeğini bakkal falan mı attı ki? Polis attı. Subjektif bir durum yok ortada, kaynaklarla desteklenen bir bilgi.--RapsarEfendim? 19:58, 4 Mayıs 2015 (UTC)

Vandalizm? Berkin Elvan, ölüm sebebine polis ayrıntısı.[kaynağı değiştir]

Nasıl? Ben tartışma sayfasında aydınlatacak yazı yazdım, yani bunu geri almayınız. Polisin attığı ifadesi hala "Olay" kısmında var. Siz sadece beni vandal gibi gösteriyorsunuz, nasıl açıklama o? Saygısızlık ve iftira. Benim vandal olduğum nerede görülmüş ki; bana İngiliz, yabancı, telif haklarını ihlal eden, bebek ve tabi ki en kötüsü vandal gibi bakıyorsunuz! VP:TBA maddesinde bahsedilen hiç bir kişiyi küçük düşürmeyen ve protesto amacı taşımayan yazılar yazmak. Ve tabi ki bilgi kutusuna ayrıntısız bilgi yazılır, yani ben "Olay" kısmındaki bilgiyi silmedim. Vandal mı oldum? Benim sadece devriye olmak için imkanlarımı kesiyorsunuz, çocuk diyor yardım edemez ve tabi ki de ön yargı yapıyorsunuz, lütfen olan özeni gösterin ve saçma subjektif ifadenizi kaldırın. Ben bir vandal yada polis yakını değilim. Madem kimin yaptığını yazdınız, yeri, zamanı ve olayın ayrıntısını yazmalıydınız ki; yazamazdınız. Ancak bu taraflı ifade tamamen tarafsız gibi gözükecekti. Bilgi kutusuna kısa bilgi yazılır.

VANDALİZME SON! TROLL'ÜĞE SON! NEZAKETSİZLİĞE SON! SUBJEKTİFLİĞE SON!

Uni Article 채팅 15:35, 16 Mayıs 2015 (UTC)

Ben daha önce anlattım zaten, aynı şeyleri yazmanın anlamı yok. Başka arkadaşlar anlatır durumu.--RapsarEfendim? 16:10, 16 Mayıs 2015 (UTC)

Article1'in değişikliklerine göz atılmıyor :'([kaynağı değiştir]

Kaç aydır kabul edilmeyen (bakılmayan) değişikliklerim var, lütfen bakın ve bu mesaja yanıt ekleyin ki heyecanlanayım (:D). Size bir kahve falan veririm (bir kedi de olur), ama ne olur bir bakınız.

Niye bakmalısınız?[kaynağı değiştir]

Eğer bakarsanız Article1 kullanıcısı çok sevinir ve o turunculuklardan kurtulmuş olur. Siz de birini mutlu etmenin sevabı ve mutluluğu ile daha iyi hissedersiniz. Eğer ciddi olmak gerekirse bakmanızı rica ediyor hayal gücünüzü kullanabileceğiniz mutlu bir gün diliyorum. Uni Article1 함께 채팅 아티클1 08:23, 29 Haziran 2015 (UTC)

Selamlar. Değişikliklerinizi kontrol ettim --Zaitsév 14:55, 29 Haziran 2015 (UTC)

Yine değişiklik[kaynağı değiştir]

Sizi sıkacağımı biliyorum ama değişikliğimi eğer başka "aktif" (bence tek aktif sizsiniz) yetkili kontrol etmezse kontrol edebilir misiniz? Kimse aktif değil sadece siz öğlesiniz. Sizi sıkmak istmeyiorum ama zorundayım :D Uni Article1 함께 채팅 아티클1 11:25, 30 Haziran 2015 (UTC)

Hangi değişiklikten bahsediyorsunuz? --Zaitsév 12:31, 30 Haziran 2015 (UTC)

bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Doruk455 09:00, 17 Temmuz 2016 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 10:33, 5 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba, ben Prof.Bilmiş. Oluşturduğun Erky Perky maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "Özel" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --Bilmiş Profesör evet? 15.38, 18 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

din karşıtlığı maddesine davetlisiniz[kaynağı değiştir]

kullanıcı ateist babilini kullananlar ve son 1 ay içinde katkı yapanları maddeye katkı yapmaya davet ediyorum. kolay gelsin. şu anki hâli ile türkiye'deki din karşıtlığına dair bir şey içermiyor.Modern primat (mesaj) 08.57, 30 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]

maddenin bağlantısı: https://tr.wikipedia.org/wiki/Din_kar%C5%9F%C4%B1tl%C4%B1%C4%9F%C4%B1 Modern primat (mesaj) 09.16, 30 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]