Kullanıcı mesaj:DieFohlen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin DieFohlen![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

kibelemesaj 15:36, 28 Şubat 2007 (UTC)

Düzenle şablonu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Lütfen açmış olduğunuz maddedeki {{düzenle}} şablonunu çıkarmayınız. Bu maddenize herhangi birşey kaybettirmiyor. Kategori eklemek, taslak şablonu koymak gibi yapılması gereken şeyler var. Tekrar koyuyorum, lütfen çıkarmayınız. Kolay gelsin.  Burak @ 22:53, 17 Haziran 2008 (UTC)

Öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Yaptığınız/yapacağınız katkılar için teşekkür ederiz. burada bulunan alt kategorilerden uygun olanları seçip, eklediğiniz maddeyle ilişkilendirebilirsiniz. (Örneğin : [[Kategori:Futbol]] gibi) Levent Abi ileti 22:58, 17 Haziran 2008 (UTC)

Almanca->Türkçe[kaynağı değiştir]

Selamlar. İsimden ve Alman futbol kulüplerine olan ilginden dolayı sormam gerektiğini düşündüm. Almanca'dan Türkçe'ye çeviri yapabiliyor musun? Yapabileceksen 1974 Dünya Kupası'ndan bir yeri isteyecektim de...--вяí¢αи76ileti 15:44, 31 Ocak 2010 (UTC)

Yardımın için teşekkürler. "ref" etiketli kısımlar kalabilir. Yani kaynakça kısmı aynen kalacak. Maddedeki bilgilerin güvenilirliği için çeviri sırasında aynen korunmasını rica ederim. Aşağıda yazdığım "Organisation und Umfeld" başlığı...
NOT: Aşağıdaki çeviri isteği çok yer kaplamaması için viki kodlarıyla gizlenmiştir.

--вяí¢αи76ileti 15:46, 3 Şubat 2010 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 14:13, 5 Şubat 2010 (UTC)



Pardon birbirimize aynı anda mesaj atmışız--вяí¢αи76ileti 13:42, 11 Şubat 2010 (UTC)

--- :) öyle oldu, umarım faydalı olur bu çeviri :)--DieFohlen 13:45, 11 Şubat 2010 (UTC)

Evet, şimdi inceledim. Çok güzel olmuş. Gereken düzenlemeleri yapıp standartlara uygun şekilde maddeye aktaracağım. Tekrar teşekkür ederim...--вяí¢αи76ileti 13:47, 11 Şubat 2010 (UTC)
Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Takabeg ileti 04:18, 13 Şubat 2010 (UTC)


Kastamonu (İl)[kaynağı değiştir]

Selamlar Takabeg, konu başlığına yönelik tüm çalışmalarım (Spor, Kültürel Yapı, İlçelere link verme gibi) geri alınarak eski şekli, hemde Dili kategorisinde olduğu gibi ansiklopedik dile pek uygun olmayan bölümler tekrar geri getirildi. Bir siteden okuduğum bilgileri de büyük çoğunlukla kendi cümlelerimle ifade etmeye çalıştım, silinişi pek anlayamadım. Bazı bölümler kurallara uygun olmasada tüm yapılan yeniliklerin geri alınmamamsı mümkün değil mi acaba? Şimdiden Teşekkürler --DieFohlen 04:41, 13 Şubat 2010 (UTC)

  • Ve aleyküm selam. Ben Copy & Paste yöntemi ile maddeye eklenen kısımları kaldırdım, sadece. Geri kalan sorunlu kısımlara hiç bakmadım. Ansiklopedik açıdan sorunlu olan kısımları siz kaldırabilrsiniz. Takabeg ileti 04:48, 13 Şubat 2010 (UTC)

- Gerçekten ilginç, şu anda konuya baktığım zaman konu üzerinde değişiklik yapmaya başlamadığım zamanki halini görebiliyorum, tüm değişiklikler gitmiş görünüyor--DieFohlen 04:51, 13 Şubat 2010 (UTC)

VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN a[.]med»»ileti 00:49, 25 Şubat 2010 (UTC)

-- Selamlar, Almanya Wikipedia'da 2005 yılında ki olay bahis skandalı diğer olayd Hertha'nın futbolcuları transfer ücretleri ile kandırmaca olarak tanımlandığı için öyle yapmıştım, ingilizcesine bakmamıştım :)) çok sağolasın Bu arada yaptığım birkaç takım var (Fortuna Köln, Holstein Kiel, Braunschweig, FC Ingolstadt) bunları da düzenlersen memnun olurum, şimdiden teşekkürler --DieFohlen 05:30, 26 Şubat 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba DieFohlen,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Alancık Köyü.JPG adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 18:38, 19 Mart 2011 (UTC)

Kastamonu (il)[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Düzenlemesini yaptığım Kastamonu (il) başlığı tamamen eski hali getirilmiş. Gerekçesini öğrenebilir miyim? Teşekkürler DieFohlen 13:15, 10 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Öncelikle burası, yani Vikipedi'nin Türkçe sürümü, Türkiye'ye özgü bir site olmadığından evrensel bir bakış açısıyla yazılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz bölgesinde yer alan ifadesini kaldırıp Batı Karadeniz bölgesinde yer alan gibi daha dar kapsamlı bir ifade eklemişsiniz. İli tanımlarken önce ülkesini belirtmek gerek, öyle değil mi? Samoa'da yer alan bir şehri tanıtırken Samoa yazılmaması büyük bir anlaşılmazlığa yol açar misal. İl'in yazmışsınız. İl, özel isim değildir ve kesme işaretiyle ayrılmaz. 44km gibi yazımlarda arada boşluk olması gerekir. Bunun dışında şive bölümünü komple kaldırmışsınız. Köy çeşmesinde şu anlarda bir tartışma var bu konuyla ilgili. Kalsın mı kalmasın mı diye. Muhtemelen tablo yerine bir-iki cümlelik bahsedilmesi yönünde fikir çıkacak oradan; ancak yine de kararı beklemek lazım diye düşünüyorum. Bu noktalara dikkat edip, tekrardan bir düzenleme yapıldığı takdirde onaylamamak için bir sebep kalmıyor :) İyi çalışmalar, kolaylıklar.--Rapsar da ne ki? 13:24, 10 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba,

Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim ama bu pire için yorgan yakmak olmuş :) Başka dillerde (özellikle Almanca) buna benzer ibarelerde gözükmemektedir (Federal Almanya Cumhuriyeti'nin şu eyaletinin şehridir gibi) ama doğru olabilir bundan sonra dikkat edeceğim bir husus olacaktır. Ayrıca km yazımlarında çoğunda ayrık, bir iki tanesinde düzeltme işlemi yaparken silmiş olabilirim ama bu da 2-3 taneyi geçmez. Bu gibi durumlarda yapılan bütün emeği gözardı ederek bir iki sıkıntıdan dolayı bütün hepsini silmek bizim emeğimize de yazık oluyor. Benim oradaki amacım yazılanların biraz daha ansiklopedik bir dile uygun yazmak oluyor, çoğu yazılanlar maalesef bu dile uymuyor. Kolay gelsin DieFohlen 07:49, 12 Kasım 2011 (UTC)

Güvenilir kaynak[kaynağı değiştir]

  • Selam, öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim, daha önce böyle bir kısıtlama yoktu diye düşünüyorum, yeni oluşturuldu galiba. Kaynak olarak ilgili şehrin resmi belediye sitesini ekledim, gerekli bilgiler burada da mevcut.

Kolay gelsin DieFohlen (mesaj) 20:27, 27 Mayıs 2012 (UTC)dieFohlen

Jaja Wachuku[kaynağı değiştir]

Selam, Jaja Wachuku maddesine eklediğim ve madde içerisinde kaynak eksikliği şablonunun konulmasına neden olabilecek konuyu da içeren bağlantıyı çıkarmışsınız, sebebini öğrenebilir miyim? Kolay gelsin DieFohlen (mesaj) 08:45, 24 Ocak 2013 (UTC)

Merhabalar, içeriğinde doğrudan bahsi geçen kişiye ait isimlendirme olmayan, sadece bir paragrafta soyadı geçen kaynak eklemesi ve en önemlisi bu ekleme ile ilgili "şu nedenlerle eklenmiştir" gibi bir gerekçe belirtilmemesi nedeniyle, "deneme" adledilerek geri alınmıştır. Bu kaynak ile ilgili haklı bir gerekçe ile yeniden eklerseniz, değişikliğiniz tekrar gözden geçirilecektir.. --Garbino ileti 12:16, 24 Ocak 2013 (UTC)

Tekrar selam, ilgili kaynağın tamamı suikast sonucu Wachuku'nun çabası sonucu gerçekleştirilen toplantının detayları/amaçları anlatılmaktadır. Bu maddede belirtilen suikastın kendisinden/sebeplerinden, Wachuku'nun toplantıya davet etme olayına kadar birçok konuya değinen Almanca kaynağını okuyarak ve maddeye yararlı bir kaynak olarak gösterebileceğim bir link olarak ilave ettim. Herhangi bir deneme söz konusu olmamıştır İsmin geçme durumuna göre kaynakların resmin geneline bakmadan maddelerden çıkarılması, pek uygun gelmedi bana. Teşekkürler. DieFohlen (mesaj) 13:04, 24 Ocak 2013 (UTC)

Yüzlerce madde inceliyoruz, birçoğu vandalizme uğramış, yorum, deneme, öylesine yapılmış birçok eklemeye maruz kalıyor.. Değişiklik özeti (gerekçe) girilmemiş ve doğrudan içerikle bağlantısı anlaşılamayan bir bağlantı eklendiğinde haklı olarak çıkartırsınız emin olun. Bunda uygunluk aramaktansa, bundan sonra değişiklik yaparken değişiklik özetini kullanmanızı öneririm.. Böylece bu tür problemlerin önüne geçilmiş olacaktır.. İçerik eklenirse, kabul edilecektir.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:15, 24 Ocak 2013 (UTC)

Her iki tarafta haklı diyelim :) Öneri için de teşekkür ederim, işinizi kolaylaştırmayı elbette isterim, gerekli konuyu değişiklik özetini de koyarak tekrar yükleyeceğim. Tekrar kolay gelsin. DieFohlen (mesaj) 13:26, 24 Ocak 2013 (UTC)

Rica ederim.. Anlayışınıza ayrıca teşekkür ederim, içerik biraz önce tarafımdan geri getirilmiştir. Tekrar iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:30, 24 Ocak 2013 (UTC)

Kategori ve diğer dillere bağlantı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Katkılarınız için teşekkürler. Kıyıda kalmış ve nedense önemsenmemiş Afrika alanında şahane katkılarınız var gerçekten. Yalnız bir ricam olacaktı. Açtığınız maddelere kategori ve diğer dillere bağlantı eklemeniz mümkün müdür? Ben Burkina Faso bayrağı maddesinde yaptım mesela, oradan bakabilirsiniz. Bir de eklediğiniz bilgiler, güvenilir kaynaklarla destekleyebilir misiniz? Çaka Bey maddesine bakabilirsiniz örnek kaynaklandırma için. Herhangi bir sorunuz olursa bana mesaj atmanız yeterli. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 11:07, 1 Şubat 2013 (UTC)

  • Selam Rapsar, öncelikle güzel mesajınız için teşekkür ederim, elimden geldiğince Türkçe vikipedi sayfasına katkıda bulunmaya çalışıyorum. Özellikle dilimizde maddeleri olmayan konular üzerinde yoğunlaşıyorum, güncel konulara herkes değiniyor, ben dediğiniz gibi biraz kıyıda kalmış, önemsenmemiş özellikle ilgimi çeken tarih, ülke, bayrak gibi konuları bulup eklemeye çalışıyorum. Tarihteki ülkelerin haricinde şu sıralarda mesela bayraklarla ilgili çalışmayı düşünüyorum, ülkelerin bazılarının bayrakları ile ilgili bir açıklama yok, bunları oluşturmayı, var olanları da güncellemeyi ve sadece xxxxx ülkesinin bayrağıdır formatından çıkarmayı hedefliyorum.Uyarılarını dikkate alacağım, kategori ve dil bağlantısını inşallah yapıyor olacağım, ama özellikle bayrak açıklamalarında kaynak belirtmek zor olacak tabi:) diğer maddeler için elimden geldiğince dış bağlantı ve kaynak ilave etmeye çalışıyorum, biraz daha fazla göstermeye çalışırım.Kolay gelsin DieFohlen (mesaj) 11:48, 1 Şubat 2013 (UTC)
Mesajınızı tesadüf eseri gördüm, benim mesaj sayfama da atabilirseniz iyi olur bundan sonra :) Yeni dklediğiniz Ekvador bayrağı maddesini gördüm, tam da anlatmaya çalıştığım şeyleri yapmışsınız, elinize sağlık. Kaynak konusunu ise tecrübe kazandıkça eklemeye başlarsınız artık. Üstte verdiğim örneği incelersiniz boş vaktinizde, olmadı sorarsınız :) Kolay gelsin tekrardan.--RapsarEfendim? 14:00, 1 Şubat 2013 (UTC)

merhaba, kullanıcı haklarınız, beyaz listeye dahil olacak şekilde değiştirildi. kolay gelsin. --kibele 15:07, 1 Şubat 2013 (UTC)

[kaynağı değiştir]

Samet Aybaba logo
Merhaba! Bay DieFohlen lütfen http://tr.wikipedia.org/wiki/Samet_Aybaba sayfasında yaptığım değişikliği kabul edermisiniz? Sizden rica ediyorum lütfen Ahmet272 (mesaj) 01:33, 8 Şubat 2013 (UTC)

Hayırlı olsun![kaynağı değiştir]

Merhaba. Devriye olduğunuzu gördüm. Tebrik ederim. Çalışmalarınızda kolaylıklar. İyi vikiler. --- C@no58 | mesaje-posta 14 Şubat 2013, 11:40 (UTC)

  • Vikipedi'ye devriye kazandırmak için uğraşıyorum :) Kolay gelsin... --- C@no58 | mesaje-posta 14 Şubat 2013, 12:02 (UTC)

Rapsar'dan DieFohlen'e ufacık bir hediye[kaynağı değiştir]

Afrika'nın yıldızı
Kim bu bizimle ilgili maddeleri geliştiren adam/kadın diye bakan Afrikalı çocuklar. Sizi saygı ve sevgiyle selamlıyorlar :) Katkılarınız için teşekkürler... RapsarEfendim? 20:57, 16 Şubat 2013 (UTC)

Selam Rapsar, öncelikle düşüncen için çok teşekkür ederim, beklenti olmadan yapılan çalışmaların karşılığında böyle bir şey almak çok güzel geldi. Kıyıda köşede kalmış Afrikalıları ve diğer konuları vikipedi maddesi olarak Türkçeye kazandırmaya devam edeceğim inşallah :) Tekrar teşekkürler. DieFohlen (mesaj) 21:38, 16 Şubat 2013 (UTC)

Hak edilen bir şeydi, gecikti hatta biraz :) Kolaylıklar dilerim çalışmalarında, aklına takılan bir şey olursa mesaj atman yeterli.--RapsarEfendim? 23:40, 16 Şubat 2013 (UTC)

Location map Togo[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, dünden bu yana Togo haritası için şablon oluşturmaya çalışıyorum, tüm yardım sayfalarını gezdim, diğer ülke örneklerine baktım ama bir türlü oluşturamıyorum. Bana Tanımlanamayan noktalama işareti, Tanımlanamayan strong kelimesi gibi hatalar veriyor, atladığım bir nokta mı var acaba? Tıkandım ilerleyemiyorum:) Bana bunu ve daha sonra bunu baz alarak başka ülkeler için de şablon oluşturabilmem için yardımcı olabilir misin?DieFohlen (mesaj) 08:15, 20 Şubat 2013 (UTC)

Selam. Nerede, ne şekilde kullanacaksan onu belirtebilmen mümkün mü? Nerede, ne hatası çıkıyor, onu göreyim öyle düzenlemeye çalışayım :)--RapsarEfendim? 09:50, 20 Şubat 2013 (UTC)
  • Afrika şehirleri için madde oluşturmak ve bilgi kutusu eklemek istiyorum. Burada örnek Togo şehri Atakpame. Bilgi kutusunda Togo haritası ile birlikte şehir konumlandırması yapmak istiyorum, ancak Togo için daha önceden Location map şablonu oluşturulmamış, bu yüzden olmadı, bende önce location map oluşturayım istedim, yardım sayfalarını okuyarak ve örneklere bakarak oluşturmak istedim ama istemekle de kaldım:)DieFohlen (mesaj) 10:09, 20 Şubat 2013 (UTC)
Siz sanırım o şablonu oluştururken önizleme yaptınız, hatayla karşılaştınız, yanılıyor muyum? O şablon, kendi kendini kullandığından hata veriyormuş :) Yani şablonu oluştururken kendisini kullanıyoruz ya, önizleme yapınca da o şablon olmadığından hata olarak gözüküyor, bilmem anlatabildim mi? :) Neyse, ilgili maddeye ekledim şablonu. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:22, 20 Şubat 2013 (UTC)
  • Gayet iyi anladım :) İnanmıyorum, bu kadar basit bir sebepten dolayı uğraştım durdum :) Aynen öyle oldu.Bende ortaya düzgün bir şey çıksın diye önizlem yaptım durdum, hata mesajı aldıkça da kaydetmedim tabiki :) O zaman bu gibi durumlarda şablonu oluştururken hata mesajı alsak dahi direkt kaydediyoruz, doğru anladım değil mi? Çok teşekkür ederim DieFohlen (mesaj) 10:27, 20 Şubat 2013 (UTC)
Location map şablonlarında direkt kaydedin :) Bu şablonlara birer Türkçe ad bulmak lazım bir de...--RapsarEfendim? 10:29, 20 Şubat 2013 (UTC)
  • Tekrar aynı konu ile ilgili selam Rapsar :) Bu sefer şöyle bir sorun ile karşı karşıyayım, Windhoek/Namibya şehrine yerleşim bilgi kutusu ekledim ancak Namibya haritasını görüntüleyemedim, hata veriyor, maddenin aşağı bölümünde kullanılan şablonlar kısmında Şablon:Location map Namibia kırmızı yani madde yok anlamında gösteriliyor, ama maddenin adı Şablon:Namibya konum haritası olması gerekir çünkü güncel kayıtlar bu şekilde şu anda. Namibya değil de Namibia olarak ta denedim ama yine aynı hatayı verdi ve olmadı. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?Şimdiden teşekkürler DieFohlen (mesaj) 15:08, 26 Şubat 2013 (UTC)
Selamlar. İngilizce şablon adını da şu şekilde Türkçe ada yönlendirirsek sorun düzelir. Öte yandan -örnekle anlatırsam-, bir Namibya şehrinin bilgi kutusunda harita parametresi "Namibia" şeklinde. Ben gidip de yerleşim yeri bilgi kutusundan düzeltme yaparsam, bu Namibia sıkıntı yaratacak, bu sefer "Namibia konum haritası" şablonunu isteyecek. Ya bilgi kutularında şimdiki gibi İngilizce ülke adları kullanmaya devam edeceğiz (buradaki gibi oluşan şablon hatalarını da Türkçe şablonlara yönlendirerek gidereceğiz) ya da ilgili düzenlemeleri bot yardımıyla yaparak bundan sonra eklenecek bilgi kutularındaki harita kısımlarında Türkçe ad kullanacağız. İkincisi daha iyi elbet, bunu biraz kovalayayım :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 16:26, 26 Şubat 2013 (UTC)

Merhabalar. Dosya:Coat of arms of Solomon Islands.png örneğinde olduğu gibi lütfen Commons'ta halihazırda birebir ya da bir üst kalitede yüklü bulunan resimleri Vikipedi'ye yüklemeyiniz. File:IslasSalomon-escudo.jpg. Bunun dışında telifsiz resimler yüklemek için Commons eşsiz bir ortamdır. Commons'a yüklenen resimler sadece Türkçe Vikipedi'de değil, tüm vikipedilerde kullanılabilmektedir. Teşekkürler.--Veryaz bana 16:21, 4 Nisan 2013 (UTC)

Reality 20:49, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Reality 22:36, 17 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 05:40, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 05:42, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 05:43, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 05:44, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 05:45, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 05:46, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 05:46, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 05:48, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 05:48, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 05:48, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 05:49, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 06:17, 18 Mayıs 2013 (UTC)

{kopyala:belirsiz resim-mesaj|Wappen Oshana-Region.png}} Takabeg ileti 06:17, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 06:18, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 06:19, 18 Mayıs 2013 (UTC)

j:

Takabeg ileti 06:20, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 06:21, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 06:21, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 06:23, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 06:23, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 06:23, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg ileti 06:24, 18 Mayıs 2013 (UTC)

1974 FIFA Dünya Kupası[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Çevirinin bir kısmında yardım edeli neredeyse 3 yılı geçti ama maalesef henüz maddeyi tamamlayamadım. Aslında son kalan Almanca başlığı saymazsak %95'i bitti. Bazı küçük rötüşler yapıp kırmızılıkları gidermem gerekiyor sadece. Acaba şu son kalan kısmı da çevirip maddeyi tamamen Türkçe haline getirmeme yardım edebilir misin? Merak etme, cümle bozukluğu olursa düzeltirim --вяí¢αи76ileti 01:29, 24 Kasım 2013 (UTC)

  • Merhabalar, bir iki haftadır giremiyordum Vikipedi sayfasına, yeni gördüm mesajını, biraz iş yoğunluğum var :) Her ne kadar bugün yarın bitirebilirim diyemesem de, elimden gelen yardımı yine gösteririm, artık bitirelim bu maddeyi yıllar oldu :) DieFohlen (mesaj) 07:24, 2 Aralık 2013 (UTC)
Çok teşekkürler, ben de tekrar başladım çalışmaya en kısa zamanda bekliyorum --вяí¢αи76ileti 23:51, 6 Aralık 2013 (UTC)
  • Selam, iş yoğunluğum nedeniyle ilgili bölümü ancak yapabildim, kusura kalma artık :) umarım olmuştur. DieFohlen (mesaj) 08:09, 17 Ocak 2014 (UTC)
Merhabalar. Zaten istediğim son ve küçük bir kısımdı. Onu da çevirdin ya, bu maddeyi kimse tutamaz artık. Kalan birkaç kırmızı maddeyi de girip maddeyi Seçkin Madde Adayı yapacağım. Bu maddeyi 2008 yılında Striker buz matrix SM yapmak için çalışmaya başlamıştı ama Vikipedi'ye olan ilgisini kaybedince madde giriş kısmı ve stadyumlar kısmıyla öylece kalakalmıştı. Sonra 2009'da maddeyi fark edip SM yapmaya karar vermiştim. 2009 ve 2010 yılı boyunca Almanya'da yaşayan Türklerden Bican, Xberger ve JUSTWIN23 adlı kullanıcılardan çeviri isteğinde bulununca maddenin neredeyse tamamı çevrilmiş oldu. 2011'de ise gerekli düzenlemeleri yaparak maddeyi neredeyse hazır hale getirdim. Ancak çeşitli gerekçelerle maddeyi sürekli erteledim. Sonunda 2014 itibariyle senin de son kalan kısmı çevirmenle madde SM'ye sadece birkaç kırmızı bağlantı kadar uzak. Tekrar teşekkürler. Çok kişinin emeği geçti. Umarım, bir şekilde seçilmesini sağlarım. Gerçek hayatta kolaylıklar dilerim. Sağlıcakla kalın --вяí¢αи76ileti 18:04, 17 Ocak 2014 (UTC)
  • Merhabalar. Katkınız olan maddeyi şurada adaylığa çıkardım acaba maddeyi bir de siz kontrol edip yorum yapmak/oy vermek ister misiniz?--Śαвяí¢αи76ileti 11:20, 21 Ağustos 2014 (UTC)

Almanca yardımı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Almanca biliyordunuz yanlış hatırlamıyorsam. 124-125. sayfalarda yer alan bilgileri (dipnotlarla birlikte) çevirmeniz mümkün müdür?--RapsarEfendim? 09:20, 17 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar. Gerekli gözükmüyor artık, alternatif kaynaklar buldum. Teşekkürler ilgin ve takibin için.--RapsarEfendim? 07:49, 7 Mart 2014 (UTC)

Veryaz bana 21:32, 19 Temmuz 2014 (UTC)

Resimle birlikte birkaç resim daha lisans durumları belirtilmediği için aynı kategoride. Bilginize. --Veryaz bana 21:32, 19 Temmuz 2014 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, DieFohlen
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:01, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Selamlar. Şu kaynak deposu sizin işinize yarayabilir, isterseniz oradan bir başvuru yapın. Kaynaklara bu şekilde erişip, onları kullanarak yazılan özgün maddeler çok daha kaliteli oluyor :) İyi günler.--RapsarEfendim? 22:19, 16 Eylül 2015 (UTC)

  • Selamlar Rapsar, bilgilendirme için çok teşekkür ederim, işime yarayacağından eminim biraz kurcaladıktan sonra üye olmayı düşünüyorum :) Bu sayede Afrika ile ilgili maddelerin TR wiki de daha kaliteli olması kaçınılmaz :) tekrar teşekkürler. DieFohlen (mesaj) 07:25, 17 Eylül 2015 (UTC)
10 tane ücretsiz hesap veriyorlar, bence hemen başvurun :) Katkılarınızı gösterirseniz hesabı vereceklerdir büyük ihtimalle. Bir de şu resim nereye ait? Ona göre açıklama kısmını dolduralım, hatta dosya adını da değiştirelim ve maddede kullanalım.--RapsarEfendim? 08:15, 17 Eylül 2015 (UTC)
  • Başvurumu yaptım, top artık onların yarı sahasında :) Bu resim Kastamonu ili Şenpazar ilçesine bağlı Alancık köyüne ait:) DieFohlen (mesaj) 08:35, 17 Eylül 2015 (UTC)
Hayırlısı olsun, kısa sürede dönüş yaparlar :) Umarım faydalı olur, Vikipedi güzel maddeler kazanır. Dosyanın da adını değiştirdim ve dosyayı maddeye ekledim. Teşekkürler.--RapsarEfendim? 08:38, 17 Eylül 2015 (UTC)

Vikipedi:Etiketleme[kaynağı değiştir]

(Bu mesaj son 30 günde en çok katkı yapan ilk 50 devriyeye gönderilmiştir.)

TWL Account Access Sabinet[kaynağı değiştir]

Kindly check your mail and respond to the mail sent. Please let me know once you have received it. Flixtey (mesaj) 09:23, 28 Ekim 2015 (UTC)

Kayda değer denilerek maddeler bu kadar kolay mı siliniyor[kaynağı değiştir]

Emek verilerek Türkiye futbol liglerinden biri olan Bölgesel Amatör Ligi ekiplerinden bir takımın maddesinin açmak nasıl kayda değer olmuyor? Kayda değer olması için mutlaka Süper Lig'de mi olması gerekiyor takımın ya da diğer BAL'da oynayan ve maddesi olan takımlar neden kayda değer bulunmayarak silinmemiştir? Emek ve gerçek bilgi verilerek oluşturulan böyle bir maddeyi silmek kolay olmamalı! DieFohlen (mesaj) 18:59, 17 Ocak 2016 (UTC)

Merhabalar sayın DieFohlen, profesyonel liglerde oynamayan takımlar kayda değerlik kriterlerini taşımamaktadır. Futbolcular içinde Süper Lig ve 1. Lig'te oynaması gerekmektedir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:18, 17 Ocak 2016 (UTC)

Aynı işlem burada neden yapılmadı? Kime göre, neye göre kayda değer? DieFohlen (mesaj) 19:18, 17 Ocak 2016 (UTC)

Sayın , Bayburt Grup İl Özel İdarespor takımı 2 sezondur profesyonel olan 3. Lig'te yer almaktadır. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:20, 17 Ocak 2016 (UTC)
Sakhalinio, vandalizm yapsam tamam, kendi adıma madde açsam tamam diyeceğim ama Türkiye'nin futbolda beşinci ligi konumunda ki BAL'da yer alan bir ekibe madde açmam hemen silinirse böyle şeyler heves kırar, başka bir şeye yaramaz, yine de teşekkürler. DieFohlen (mesaj) 19:42, 17 Ocak 2016 (UTC)
Sayın DieFohlen, katkılarınızı ilgi ile takip etmekteyim. Hatta daha önceleride birçok katkınıza teşekkür opsiyonu ile teşekkürümü ilettiğimi anımsıyorum. İnanın ben sizin gibi arkadaşlarımızın katkıların daha fazla artması için elimden geleni yaparım. Ama profesyonel liglerde oynamamış takımlar maalesef kayda değer olarak kabul edilmemektedir. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:47, 17 Ocak 2016 (UTC)
  • Konuyu şimdi gördüm. Emeklerin asla boşa gitmez hocam. Eğer o kulüp olur da bir gün 3. Lig'e çıkarsa silinmiş olan içeriği geri getirip gerekli düzenlemeleri yaparım. Zaten son iki yıldır düzenli olarak BAL'dan 3. Lig'e yükselen ve maddesi olmayan kulüplere madde açıyorum. Birkaç yıl önce futbol maddeleriyle ilgilenen kullanıcılar olarak aldığımız ortak bir kayda değerlik kuralıydı. Eğer ilgilenirsen Şunun gibi daha önce profesyonel liglerde en az bir sezon mücadele etmesine rağmen halen maddesi bulunmayan bazı futbol kulüpleri mevcut. Katkılarına ara ara denk geliyor ve takdir ediyorum. Ayrıca çeviride emeğin geçen 1974 FIFA Dünya Kupası maddesi de seçkin madde seçildiği için teşekkür etmeyi unutmuştum, bu vesileyle o da aradan çıksın.--Śαвяí¢αи76ileti 19:07, 22 Ocak 2016 (UTC)

Selam DieFohlen, Dilma Rousseff maddesinde "Rousseff görevinden uzaklaştırılmıştır" tarzı bir kaynak göstermenize şaşırdım. Bu tarz kaynak göstermiyoruz, kaynakça kısmındaki 1. kaynağa bakarsanız faydalı olur.(genelde bu tarz kaynak gösteriyoruz.) Görüşmek üzere iyi çalışmalar diliyorum.--Kingbjelica (mesaj) 23:36, 16 Mayıs 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Fildişi Sahili diyince aklına Drogba'dan başka bir şey gelmeyenler için güzel bir tanıtım sayfası oldu, emeğinize sağlık. Kingbjelica (mesaj) 21:16, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Ülke bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, son dönemde ülke bilgi kutularında bir güncelleme oldu galiba, bilgi kutularından artık bayrak ve armaya link veril(e)miyor. Bu konu hakkında senin bir bilgin var mı? Sorduklarım oldu ama konuyu çözümleyemedim, burada nasıl tekrar link verilebilir? Şimdiden teşekkürler.DieFohlen (mesaj) 08:36, 17 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Sanırım öyle bir şey olmuş ama şablon o kadar karmaşık ki benim içinden çıkabileceğim bir iş değil ne yazık ki :( Kullanıcı:Superyetkin'e paslayayım ben de, o halleder. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:55, 17 Eylül 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, bütçe kanunu, kapalı oturum, genel seçim gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz?

Liste için tıklayın --Ahmet Turhan (mesaj) 12:24, 21 Eylül 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği davet[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

Bugün tamamladığım projeye sıcağı sıcağına davetlisiniz :) Katkılarınızı bekliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:49, 8 Ekim 2016 (UTC)

Madde Açma Yıldızı[kaynağı değiştir]

Madde Açma Yıldızı
Oluşturulması planlanan siyasi terim maddeleri projesindeki yapıcı katkılarda bulunmanız, ekip ruhuyla hareket etmeniz ve projede 10 madde oluşturan kullanıcı olduğunuz için Madde Açma Yıldızı ödülünü hak ettiniz. Çalışmalarınızda başarılar. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:48, 10 Ekim 2016 (UTC)

Siyasi terim maddelerini oluşturma projesi devam ediyor[kaynağı değiştir]

Merhabalar, sizin de katılımcısı olduğunuz oluşturulması planlanan siyasi terim maddeleri projesinde an itibariyle 222 madde oluşturuldu. 18 Ağustos 2016'da ilk maddenin oluşturulduğu projede birçok madde ansiklopedimize kazandırıldı. İşbirliğimizin devamı ve Vikipediye daha çok madde kazandırmaya yönelik çalışmalarımız birçok kullanıcının da katkısıyla ilk günkü gibi devam etmekte.

Liste için tıklayın. Halen açılmayı bekleyen birçok madde bulunmakta. Katkılarınızı bekliyoruz.

Not: Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 11:57, 16 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ayın görseli önerisi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği ana sayfasında yer alan ayın görseli için önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Başta bir sonraki ay olan Kasım 2016 olmak üzere, gelecek aylar için Sovyetler Birliği ile ilgili ayın görseli önerilerinizi oylama sayfasına yazabilirsiniz.

Bununla birlikte proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte, lütfen proje sayfasını inceleyiniz.

İyi Vikiler, bol katkılar.

Not: Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 23:05, 17 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İşbiriliği Projesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesinde son haftaya giriyoruz. Projenin yeni başlaması vesilesiyle, Sovyetler Birliği ile ilgili konu alanlarına giren maddelerin projeye dahil edilmesine yönelik bir proje başlatılmıştı. Bu kapsamda {{VikiProje Sovyetler Birliği}} şablonu gerek Sovyetler Birliği kategorisinde yer alan maddelere, gerekse kategoride yer almayan konu ile ilişkili diğer maddelere eklenecektir. Bu yolla üzerinde çalışılacak maddelerin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Şu an, yani 26 Nisan 2024 Cuma, 06.42 (UTC) itibariyle 2000 madde olan proje hedefine dair 570 (28.5%) tamamlandı. Yani daha 1430 maddeye şablon eklenmesi gerekmekte. Katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte, lütfen proje sayfasını inceleyiniz.

İyi Vikiler, bol katkılar.

Not: Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:55, 22 Ekim 2016 (UTC)

Biyografi Yıldızı[kaynağı değiştir]

Biyografi Yıldızı
Oluşturulması planlanan siyasi terim maddeleri projesindeki yapıcı katkılarda bulunmanız, ekip ruhuyla hareket etmeniz ve projede Kişiler kategorisinde yer alan 15 madde oluşturan kullanıcı olduğunuz için Biyografi Yıldızı ödülünü hak ettiniz. Çalışmalarınızda başarılar. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:32, 22 Ekim 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu haftanın İş Birliği Projesi size hitap ediyor gibi :) Katılmak istemez miydiniz?--RapsarEfendim? 23:01, 23 Ekim 2016 (UTC)

Kaliteli ve seçkin madde adayları[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında; konu ile ilgili olan 5 madde kaliteli ve seçkin madde olmaya aday. Bu sayfada yer alan maddelere göz gezdirin, siz de görüşünüzü bildirerek eksikliklerin tamamlanmasına yardımcı olun. Detaylı bilgi için Vikipedi:Kaliteli madde nedir? ve Vikipedi:Seçkin madde nedir? sayfalarına göz atabilirsiniz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır. --MediaWiki message delivery (mesaj) 15:12, 24 Ekim 2016 (UTC)

Siyasi maddeler projesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. İBP katkılarınızı ve daha sonrasında yapmak istediğiniz tüm maddeleri, katılımcı olduğunuz siyasi terim maddeleri projesine de ekleyin, hep birlikte açalım ve katkı özetlerini girelim. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:39, 30 Ekim 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Kasım ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları maddelerinin oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 02:11, 1 Kasım 2016 (UTC)

Siyasi terim maddeleri - katkı[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Siyasi terim maddeleri projesine olan katkılarınız takdire şayan, emeklerinize sağlık. Yalnız katkı yaptığınızda sizden ufak değişiklikler daha isteyeceğim. Projeye katkıda bulunanlar kısmına,değişiklik yaptığınız bölümün üzerindeki tamamlanan madde kısmına -6 (40%) tamamlandı) gibi- ve sayfanın en üstünde bulunan toplam madde kısmına (mesela şu an 1230 madde bulunmakta olup, bunlardan 274 tanesi (%22.28) tamamlanmıştır yazıyor) katkılarınızın özetini de eklemenizi rica edeceğim, çünkü diğer türlü katkılar gözden kaçabiliyor. Şimdiden emekleriniz için teşekkürler. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:57, 2 Kasım 2016 (UTC)

Katkılarınız için teşekkürler, halen iki yerde eksiklik var :) Projeye katkıda bulunanlar kısmının en altında Genel toplam yazan yerde bayt ve madde sayıları ile Proje ana sayfasında en üstte yer alan, bir önce söylediğim madde oranları değişikliği. Bunları da madde sonrası düzenlerseniz sevineceğim. Emeklerinize sağlık. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:18, 7 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı[kaynağı değiştir]







VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı. Bu zaman zarfı içerisinde ilgili katılımcıların katkılarıyla proje geliştirildi ve halen geliştirilmeye devam ediyor.

Projenin bir aylık maratonunda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler kısmına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:54, 7 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı görseli önerisi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği ana sayfasında yer alan ayın görseli için önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Kasım ayının son haftasına girmemiz münasebetiyle, başta bir sonraki ay olan Aralık 2016 olmak üzere, gelecek aylar için Sovyetler Birliği ile ilgili ayın görseli önerilerinizi oylama sayfasına yazabilirsiniz. An itibariyle 12 aday görsel bulunmaktadır. Ayın görseli seçimlerine dair görüşlerinizi bekliyoruz.

Bununla birlikte proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte, lütfen proje sayfasını inceleyiniz.

İyi Vikiler, bol katkılar.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:49, 22 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği projesinde son hafta![kaynağı değiştir]


VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları maddelerinin oluşturulması projesinde son haftaya girmiş bulunmaktayız.

Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları listesinde eksik olan maddeleri kapsayan proje 30 Kasım 2016 günü sona eriyor, projeye olan katkılarınızı gözden geçirmenin ve/veya yeni katkılar sunmanın tam zamanı. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır, işbirliğine katkılarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 00:01, 25 Kasım 2016 (UTC)

Commons Görsel Yıldızı[kaynağı değiştir]

Commons Görsel Yıldızı
Oluşturulması planlanan siyasi terim maddeleri projesinde açtığınız maddelere Commons'tan toplam 10 görsel eklediğiniz için Commons Görsel Yıldızı ödülünü hak ettiniz. Çalışmalarınızda başarılar.

--Ahmet Turhan (mesaj) 00:42, 26 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı işbirliği projesi önerisi[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi kapsamında Aralık 2016 projesini seçiyoruz. Sizin de önerilerinize ihtiyacımız var. Proje önerilerinizi oylama sayfasına yazabilirsiniz. An itibariyle 8 aday proje mevcut. Adaylıklara ya da yeni projeler önerilerinize dair görüşlerinizi bekliyoruz.

İyi Vikiler, bol katkılar.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 16:14, 29 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Şablon:1917 Rus Devrimi ve Şablon:Sovyetler Birliği Komünist Partisi'ndeki kırmızı bağlantılı maddelerinin oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 13:27, 1 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği - Bunları biliyor muydunuz?[kaynağı değiştir]

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği proje ana sayfasının sağ altında görülecek ve her 15 günde bir yenilenecek olan Bunları biliyor muydunuz? kısmı oluşturuldu. Arşive 113 madde eklendi. Proje konuları hakkındaki 5 farklı bilgi düzenli periyotlarla bu kısımda aktarılacaktır. Bilgilere göz atmak, düzenlemek ve metin eklemek için siz de ilgili sayfayı ziyaret edin.

İyi çalışmalar, iyi Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 02:32, 13 Aralık 2016 (UTC)

Sovyetler Birliği İşbirliği projesinde hedefe ulaşıldı[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde belirlenen konularla ilgili 40 madde açma hedefine bugün itibariyle ulaşıldı. Tüm katılımcılara verdiği emekler için teşekkürler!

Buna karşın, işbirliği projesi hala devam ediyor. 31 Aralık 2016 günü sona eren projeye dair 61 madde halen açılmayı bekliyor. Projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:00, 19 Aralık 2016 (UTC)

Vikiproje Sovyetler Birliği'nde Ocak 2017'ye son günler[kaynağı değiştir]

Yeni yılınız şimdiden kutlu olsun!

Önümüzdeki dönem olan Ocak 2017'ye dair VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi hedeflerini belirliyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve proje ana sayfasında gösterilecek ayın görseli, bu kapsamda görüşlerinizi beklemekte. Bunun dışında yapılmasını istediğiniz her türlü etkinlik, faaliyet ya da projeyi burada belirtebilirsiniz.

Bu kapsamda fikir ve önerilerinizi anket ve oylamalar kısmına eklemeniz projenin geleceği açısından önemli. Kollektif katkılarla ilerleyen projeye katılımlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:28, 25 Aralık 2016 (UTC)

Proje katılımcı[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında geçmişte projeye emek veren, katılım sağlayan veya ileride sağlayacak kullanıcı olarak katılımcılar listesine adınızı eklemeyi unutmayın. Kolektif bir şekilde proje konuları ile ilgili maddelerin düzenlenmesini, geliştirilmesini ve yeni maddeler açmayı amaçlayan projemizde sizin de isminiz yer alsın.

Ayrıca kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} veya {{Kullanıcı SSCB}} şablonlarını da ekleyebilir, veya konu ile ilgili olduğunu düşündüğünüz kullanıcılara {{VikiProje Sovyetler Birliği-Davet}} şablonunu yollayabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:28, 29 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 geride kaldı[kaynağı değiştir]



VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı. Proje 2016 yılında katılımcıların katkılarıyla pek çok gelişmeye imza attı. Bu kapsamda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler ve madde istek sayfalarına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Yeni yılda şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 20:57, 30 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Ocak ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu {{VikiProje Azerbaycan}} şablonunu Azerbaycan alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek olarak belirlenmiştir. Hedef 2000 maddeye şablon eklemektir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:36, 31 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Ocak 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin geliştirilmesidir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 14:22, 1 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği projesinde son 10 gün[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisindeki maddeleri geliştirmek projesinde son 10 güne girmiş bulunmaktayız.

Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin taslak seviyesinden çıkartılıp Türkçe Vikipedi'ye gelişmiş maddele olarak kazandırılması amaçlayan proje 15 Ocak 2017 günü sona eriyor, projeye yeni katkılar sunmanın tam zamanı. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır, işbirliğine katkılarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:54, 5 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İkinci Ocak 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet filmleri listesindeki maddeleri oluşturmak ve listede yer alan filmlere yönetmen, oyuncu, tür bilgilerini eklemek olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Not: Bu ayki proje VikiProje Sinema İkinci Ocak İş birliği projesi ile ortak olarak yürütülmektedir. Bir projeye katılan kullanıcı diğerine de katılmış sayılır.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:51, 15 Ocak 2017 (UTC)

Ocak ayı sona eriyor[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyet filmleri listesini düzenleme projesinde son 5 güne giriyoruz. 50 madde olan proje hedefine dair an itibariyle 14 madde (28%) tamamlandı. Projenin bitimi olan 31 Ocak 2017'ye kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte Şubat 2017 için anket ve oylamalara dair görüşünüze ihtiyacımız var. Buraya görüşlerinizi aktarmanız, gelecek aya dair ayın görseli ve işbirliği projesi konularında oylama yapmanızı temenni ediyoruz.

Bol katkılar iyi Vikiler. --MediaWiki message delivery (mesaj) 14:19, 27 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Şubat ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayki proje, Azerbaycan sineması maddelerinin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Hedef 50 madde oluşturmaktır

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:00, 1 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Şubat 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin özerk cumhuriyetleri şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:23, 1 Şubat 2017 (UTC)

Şubat ayı ilk projesi sona eriyor[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği'nin özerk cumhuriyetleri ve idari bölümleri maddelerinin oluşturulması projesinde son günler. 25 madde olan projeye dair 14 Şubat 2017'ye kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bol katkılar iyi Vikiler. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:47, 11 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İkinci Şubat 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

Dosya:The Worker and Kolkhoz Woman.jpg
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyetler Birliği'nde inşa edilen anıtlar ve heykeller kategorisine ait maddeler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:31, 15 Şubat 2017 (UTC)

Bu ayın ve gelecek ayların işbirliği projeleri[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Sovyetler Birliği'nde inşa edilen anıtlar ve heykeller kategorisine ait maddeler oluşturulması" projesine son 5 gün. An itibariyle 20 olan madde hedefine dair 10 madde (%50) açıldı, proje bitim tarihi olan 28 Şubat 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek aylara dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. An itibariyle şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme konuları gibi 8 farklı proje önerisi mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim. --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:49, 24 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Birinci Mart 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyet kadınlar kategorisine ait maddeler ve alt kategoriler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 23:03, 28 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Birinci Mart 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyet kadınlar kategorisine ait maddeler ve alt kategoriler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 23:03, 28 Şubat 2017 (UTC)

Seçkin madde çalışması - VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Rusya Ulusal Marşı maddesini Türkçe Vikipedi'ye seçkin madde olarak kazandırmaktır.

Her iki haftada bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:09, 16 Mart 2017 (UTC)

Seçkin madde çalışması - Rusya Ulusal Marşı[kaynağı değiştir]

16-31 Mart 2017 tarihleri arasındaki VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde Rusya Ulusal Marşı maddesini seçkin madde yapmak için çalışma devam ediyor. Bu kapsamda açılması gereken 36 maddelik listede halen eksiklikler mevcut. Katılımcılar listesine adınızı ekleyerek projeye katkılarınızı bekliyoruz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 23:44, 22 Mart 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Nisan 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Azerbaycan'da komünizm şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:50, 1 Nisan 2017 (UTC)

Azerbaycan konulu işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Azerbaycan'da komünizm şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması" projesine son 2 gün. An itibariyle 47 olan madde hedefine dair 18 madde (%38.3) açıldı, proje bitim tarihi olan 15 Nisan 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Ayrıca gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 07:35, 13 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Nisan 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu kaynak eksik olan maddeler kategorisinde yer alan Sovyet konulu maddelere kaynak eklemektir. Burada örnek bir liste yer almaktadır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:51, 15 Nisan 2017 (UTC)

Kaynak ekleme işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "kaynak eksik olan maddeler kategorisinde yer alan Sovyet konulu maddelere kaynak ekleme" projesine son 5 gün. Burada örnek bir liste mevcut. An itibariyle 250 madde olan hedefe dair 57 maddeye (%22.8) kaynak eklendi, proje bitim tarihi olan 30 Nisan 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:54, 26 Nisan 2017 (UTC)

Sovyet kaynak listesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında Sovyet kaynak listesi oluşturuldu. Vikipedistlerin yararlanılacağı kaynakların listesini barındıran bu listeye siz de herhangi bir kaynak önerebilir ve ilgili altbaşlığa ekleyerek içeriği zenginleştirebilirsiniz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:35, 27 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Mayıs 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu SSCB bayrakları şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri gelişmiş seviyede (en az 5.000 bayt) oluşturmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:40, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet bayrakları işbirliği projesinin bitmesine son 3 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "SSCB bayrakları şablonundaki yer alan eksik maddeleri gelişmiş seviyede (en az 5.000 bayt) oluşma" projesine son 3 gün. Proje bitim tarihi olan 16 Mayıs 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:33, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Futbol konulu VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Mayıs 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyetler Birliği'nde futbol şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:40, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet projesi oylamaları[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği'nde gelecek dönemlerde planlanan tüm katkılar konusunda anket ve oylamalar sayfasında önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve ayın görseli başta olmak üzere aklınızdaki herhangi bir konu hakkındaki görüşlerinizi oylama sayfasında paylaşın, dilediğiniz öneriye oy verin. Sayfada an itibariyle 14 aday görsel ve 14 aday proje bulunmakta. Bunun dışında aklınıza gelen yeni fikirlerinizi de ekleyebilirsiniz.

Proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte. İyi Vikiler, bol katkılar.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:16, 23 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet futbolu işbirliği projesinin bitmesine son 4 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Sovyetler Birliği'nde futbol şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturma" projesine son 4 gün. 33 madde olan proje hedefine dair henüz 2 madde (6.06%) tamamlandı. Proje bitim tarihi olan 31 Mayıs 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 22:39, 27 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği birinci Haziran 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu {{VikiProje Sovyetler Birliği}} şablonunu Sovyetler Birliği alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmektir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 23:34, 1 Haziran 2017 (UTC)

Sovyet işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "{{VikiProje Sovyetler Birliği}} şablonunu Sovyetler Birliği alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirme" projesine son 2 gün. Bu kapsamda {{VikiProje |Proje = Sovyetler Birliği |Sınıf = |Önem = }} şablon kodu proje kapsamında ilgili maddelerin tartışma sayfalarına eklenecektir. Proje bitim tarihi olan 15 Haziran 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:19, 14 Haziran 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Haziran 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu 30'dan fazla dildeki olup Türkçe Vikipedi'de olmayan Sovyet konulu önemli maddelerin oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 22:06, 15 Haziran 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Temmuz 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Kurtuluş Savaşı'nda SSCB-Türkiye ilişkileri maddesini Türkçe Vikipedi'ye kazandırmaktır.

Her iki haftada bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:08, 4 Temmuz 2017 (UTC)

Kurtuluş Savaşı'nda SSCB-Türkiye ilişkileri konulu Sovyet işbirliği projesinin bitmesine son 3 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Kurtuluş Savaşı'nda SSCB-Türkiye ilişkileri maddesini Türkçe Vikipedi'ye kazandırma" projesine son 3 gün. Proje bitim tarihi olan 31 Temmuz 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 08:03, 29 Temmuz 2017 (UTC)

Sanat konulu Vikiproje Sovyetler Birliği birinci Ağustos 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyet tabloları kategorisine ait maddeler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 08:30, 1 Ağustos 2017 (UTC)

Toplulukça Vikiprojeleri ve işbirliği projelerini canlandırma[kaynağı değiştir]

Selamlar. Geçmiş dönemdeki istatistiğe baktığımızda Vikiprojelere ilginin son derece azaldığını ve birçok Vikiprojenin inaktif olduğunu gördük. Bunun üzerine Vikiprojeleri canlandırmak, bir standarta kavuşturmak ve toplulukça bu konuya eğilim bir atılım yapmak üzere bir girişim başlattık. Sizin de dahil olduğunuz üzere, birçok kullanıcı kendi ilgi alanına dair çeşitli konularda halen güncel olarak katkı yapıyor, katkılarına devam ediyor. Buna karşın benzer konulara katkı yapan kullanıcıların birçoğu maalesef birbirinden bağımsız hareket etmekte ve birbiriyle ilişkisi son derece zayıf. Paralel konularda yapılan katkıların derli toplu olması, katkı sunulan konuların ilgi çekmesi, başka kullanıcılara ulaşma gibi konularda Vikiprojeler önemli yer tutuyor.

Siz de kendi ilgi alanınıza göre bir Vikiprojede sorumluluk almak ve katkılarınızı bu yönde kolektif bir şekilde geliştirmek ister misiniz? Burada tartışma sürüyor, lütfen görüşlerinizle birlikte siz de aramıza bize katılın. İlgi alanınızı kapsayan Vikiprojelerde sorumluluk almak veya kendi Vikiprojenizi oluşturmaya ne dersiniz? Katkılarınızı Vikiprojeler eşliğinde sürdürmeniz ansikopedik bilgilerin gelişmesine hızlı bir ivme kazandıracaktır. Katkılarınızı bekliyoruz. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:19, 2 Ağustos 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Ağustos ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu en:Category:Azerbaijani women kategorisinin ve alt kategorilerinde bulunan Trwikide olmayan maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir. Hedef 20 madde oluştumaktır.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 10:24, 3 Ağustos 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ve Rus Kültür Derneği ortaklığıyla ödüllü işbirliği projesi[kaynağı değiştir]







VikiProje Sovyetler Birliği ve Rus Kültür Derneği ortaklığıyla
Rusya ve SSCB konulu 250 madde oluşturma konulu ilk ödüllü işbirliği projesi
Vikiproje:Sovyetler Birliği sorumlularının Ağustos 2017'de Ankara merkezli Rus Kültür Derneği ile yaptıkları görüşme neticesinde periyodik olarak ortaklaşa ödüllü projeler gerçekleştirme kararı alındı. Bu kapsamda ilk proje olarak Rusya ve SSCB konulu 250 madde oluşturma konulu bir ay süreli işbirliği projesi düzenlenmesi kararlaştırıldı. Projeye BURADAN ulaşabilirsiniz.
  • 14 Ağustos 2017 Pazartesi günü UTC ile saat 00:01'de başlayacak ve 14 Eylül 2017 Cumartesi günü UTC ile saat 23:59'da bitecek olan bir aylık süre zarfında katkılarıyla en çok puan alan üç katılımcıya ödül verilecektir. Bununla birlikte her katılımcıya projeye özgü sürpriz bir teşekkür armağanı gönderilecektir.
  • Etkinlik sonunda puanlama sonucu sıralamada ilk üçte yer alan katılımcılara Rus Kültür Derneği tarafından imzalı olarak verilecek hediyeler:
    • Birinci: Toplam 1000 ruble (yaklaşık 60 ) değerinde üç kitap ödülü;
      • 650 ruble (yaklaşık 39 ₺) değerinde Aleksandr Soljenitsin'nin Gulag Takımadaları adlı eserinin Rusça basımı (Александр Солженицын - Архипелаг Гулаг)
      • 220 ruble (yaklaşık 13 ₺) değerinde Boris Pasternak'ın Doktor Jivago adlı eserinin Rusça basımı (Борис Пастернак - Доктор Живаго)
      • 130 ruble (yaklaşık 8 ₺) değerinde Cengiz Aytmatov'un Gün Olur Asra Bedel adlı eserinin Rusça basımı (Чингиз Айтматов - И дольше века длится день)
    • İkinci: Toplam 500 ruble değerinde (yaklaşık 30 ₺) değerinde iki kitap ödülü;
      • 360 ruble (yaklaşık 22 ₺) değerinde Joseph Brodsky'nin Küçük İşler adlı eserinin Rusça basımı (Антон Чехов: Малое собрание сочинений)
      • 140 ruble (yaklaşık 8 ₺) değerinde Mihail Bulgakov'un Usta ile Margarita adlı eserinin Rusça basımı (Михаил Булгаков - Мастер и Маргарита)
    • Üçüncü: Toplam 250 ruble (yaklaşık 15 ₺) değerinde bir kitap ödülü;
  • Projeye katılmak için katılımcılar bölümüne isminizi ekleyin, kendinize proje için bir alt sayfa oluşturun ve bu sayfada oluşturduğunuz maddelerin başına # işareti koyarak maddeleri alt alta yazın.
  • Açılması, geliştirilmesi, düzenlenmesi ve kaynak eklenmesi gereken maddeler burada listelenmiştir. Listede yer alan kırmızı bağlantılı herhangi bir maddeyi açabilirsiniz.

Periyodik olarak ödüllü işbirliği projeleri devam edecek ve katkılarınızla büyümeye devam edecek. Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 15:31, 11 Ağustos 2017 (UTC)

en:Category:Azerbaijani women kategorisinin ve alt kategorilerinde bulunan Trwikide olmayan maddelerin oluşturulması konulu VikiProje Azerbaycan Ağustos ayı işbirliği Projesinde Son 17 gün[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesinde son 17 kaldı. Proje sonlanmadan sizde katılın!

Bu ayın proje konusu en:Category:Azerbaijani women kategorisinin ve alt kategorilerinde bulunan Trwikide olmayan maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir. Hedef 20 madde oluştumaktır.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:36, 13 Ağustos 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Eylül ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Vikiproje Azerbaycan bilinmeyen-önemli değerlendirilmemiş-sınıf sayfalar kategorisindeki değerlendirilmemiş maddelerin değerlendirilmesi olarak belirlenmiştir. Hedef 500 şablonun düzenlenmesidir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:24, 31 Ağustos 2017 (UTC)

Vikiproje Afrika Davetiyesi[kaynağı değiştir]

Vikiproje Afrika İBP Davetiyesi

İyi günler, iyi çalışmalar,
Sizi Afrika ile ilgili tarih, eğitim, kişi, toplum, ekonomi gibi konularda katkı sağlamayı amaçlayan Vikiproje Afrika projesi kapsamında her ay tekrarlanan Afrika İş Birliği Projesine davetlisiniz.

Her ay planlı bir şekilde Afrika konusu ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan iş birliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. MediaWiki message delivery (mesaj) 13:40, 31 Ağustos 2017 (UTC)

Ödüllü işbirliği projesinin bitimine son 10 gün[kaynağı değiştir]

Rus Kültür Derneği katkılarıyla düzenlenen "Rusya ve SSCB konulu 250 madde oluşturma" konulu bir ay süreli iş birliği projesi olan Ödüllü İşbirliği Projesine son 10 gün. 250 madde açma hedefli projenin %38,8'i (97 madde) an itibariyle tamamlandı, geri kalan maddeler açılmayı bekliyor.

Ödül olarak; birinciye toplam 1000 ruble (yaklaşık 60 ₺) değerinde üç kitap, ikinciye toplam 500 ruble değerinde (yaklaşık 30 ₺) değerinde iki kitap, üçüncüye toplam 250 ruble (yaklaşık 15 ₺) değerinde bir kitap ödül olarak verilecektir. Proje bitim tarihi olan 14 Eylül 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 20:41, 4 Eylül 2017 (UTC)

Madde ricaları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Afrika ile alakalı olarak Sotholar (en:Sotho people), British South Africa Company (en:British South Africa Company), Britanya Kamerunu (en:British Cameroons), Gambiya Kolonisi ve Protektorası (en:Gambia Colony and Protectorate) ve Uganda Protektorası (en:Uganda Protectorate) maddelerini oluşturmanız mümkün müdür?--RapsarEfendim? 21:03, 11 Eylül 2017 (UTC)

Selamlar tekrar. Yine hem benim üzerinde çalıştığım madde hem de sizin ilgi alanınızda olan Kenya Kolonisi (en: Kenya Colony), Britanya Mauritiusu (en:British Mauritius), Nijerya Kolonisi ve Protektorası (en:Colonial Nigeria), Lagos Kolonisi (en:Lagos Colony) açılabilecek maddeler :) Acelesi yok, açmak zorunda da değilsiniz tabi :) İyi günler.--RapsarEfendim? 06:28, 18 Eylül 2017 (UTC)
Katkılarınız için teşekkürler, süpersiniz :) Ortaya çıkan yeni kırmızı bağlantıları da bırakayım buraya, yine arzu ederseniz ilgilenirsiniz. Büyük Göç (en:Great Trek), Rodezya (bölge) (en:Rhodesia (region)), Britanya-Mısır Sudanı (en:Anglo-Egyptian Sudan), Britanya Rodezyası (en:Company rule in Rhodesia). İyi günler dilerim :)--RapsarEfendim? 21:46, 25 Eylül 2017 (UTC)

Seçkin madde çalışması - Vikiproje Sovyetler Birliği işbirliği[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu George Koval maddesini Türkçe Vikipedi'ye seçkin madde olarak kazandırmaktır.

Her iki haftada bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 10:00, 16 Eylül 2017 (UTC)

Vikiproje Sovyetler Birliği işbirliği[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği'nin dış ilişkileri şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulmasıdır.

Her ay bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:26, 2 Ekim 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ikinci ödüllü işbirliği projesi[kaynağı değiştir]







VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında
Sovyetler Birliği'nde Kürtler konulu 50 madde oluşturma konulu ikinci ödüllü işbirliği projesi
Vikiproje:Sovyetler Birliği sorumlularının periyodik olarak ödüllü projeler gerçekleştirme kararı sonrasında gerçekleşen birinci projenin ardından ikinci proje olarak "Sovyetler Birliğİ'nde Kürtler" konulu 50 madde oluşturma konulu 15 gün süreli iş birliği projesi düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Projeye BURADAN ulaşabilirsiniz.
  • 16 Kasım 2017 Perşembe günü UTC ile saat 00:01'de başlayacak ve 1 Aralık 2017 Cuma günü UTC ile saat 23:59'da bitecek olan 15 günlük süre zarfında katkılarıyla en çok puan alan üç katılımcıya ödül verilecektir. Bununla birlikte her katılımcıya projeye özgü sürpriz bir teşekkür armağanı gönderilecektir.
  • Etkinlik sonunda puanlama sonucu sıralamada ilk üçte yer alan katılımcılara proje sorumluları imzalı olarak verilecek hediyeler:
  • Birinci: Toplam altı adet Kürtçe dilinde yazılmış kitap ödülü;

 • Ehmed Huseyni - Berhemên Gıştî-I  • Ehmed Huseyni - Berhemên Gıştî-I  • Mela Bırhanê Tarînî - Medrese, Ji Her Aliyî Ve Medreseyên Me  • Newaf Mîro - Du Kes Yek Mırov  • Dilawer Zeraq - Nexşên Li Giyan  • Ahmedê Hepo - Bawerî

  • İkinci: Toplam beş adet Kürtçe dilinde yazılmış kitap ödülü;

 • Memo Şahin - Çîroka Koçberên Bêparêzer, Kurdên Elmanyayê  • Mahmut Baran - Êdî Navê Min Bêrîvane  • Sirri Ayhan - Dansa Berber  • Ali Yüzen - Dengê Felefeyê  • Eküp Kıran - Pilingê Serhedê

  • Üçüncü: Toplam dört adet Kürtçe dilinde yazılmış kitap ödülü;

 • Şiwan Osman Mıstefa - Kurdistan Û Prosesa Îslamkırına Kurdan  • Lokman Ayabe - Gava Heyatê  • Özgür Kıyak - Rêwıyên Bê Welat  • Celadet Alî Bedirxan - Ferheng

  • Projeye katılmak için katılımcılar bölümüne isminizi ekleyin, kendinize proje için bir alt sayfa oluşturun ve bu sayfada oluşturduğunuz maddelerin başına # işareti koyarak maddeleri alt alta yazın.
  • Açılması, geliştirilmesi, düzenlenmesi ve kaynak eklenmesi gereken maddeler burada listelenmiştir. Listede yer alan kırmızı bağlantılı herhangi bir maddeyi açabilirsiniz. Ayrıca açılacak maddelerde bu kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Periyodik olarak ödüllü işbirliği projeleri devam edecek ve katkılarınızla büyümeye devam edecek. Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 14:12, 15 Kasım 2017 (UTC)

Seçkin içerik[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikiproje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleşecek Aralık 2017 işbirliğinde Türkçe Vikipedi'ye seçkin madde ve seçkin liste kazandırmayı düşünüyoruz. Burada İngilizce Vikipedi'de seçkin madde veya seçkin liste olan seçkin içerik oluşturma önerileri mevcut. Siz de görüşünüzü bildirerek ve projenin bir parçası olarak gerek Vikipedi'nin gerekse projenin gelişmesine yardımcı olun ve sizin de seçkin içeriklerde isminiz olsun. --MediaWiki message delivery (mesaj) 07:46, 28 Kasım 2017 (UTC)

Seçkin liste çalışması[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği liderleri listesi ve Sovyetler Birliği başbakanları listesi maddelerini Türkçe Vikipedi'ye seçkin liste olarak kazandırmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:31, 1 Aralık 2017 (UTC)

Vikiproje Afrika İBP Davetiyesi[kaynağı değiştir]

Vikiproje Afrika İBP Davetiyesi

İyi günler, iyi çalışmalar,
Sizi Afrika ile ilgili tarih, eğitim, kişi, toplum, ekonomi gibi konularda katkı sağlamayı amaçlayan Vikiproje Afrika projesi kapsamında her ay tekrarlanan Afrika İş Birliği Projesine davetlisiniz.

Her ay planlı bir şekilde Afrika konusu ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan iş birliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. MediaWiki message delivery (mesaj) 16:56, 1 Aralık 2017 (UTC)

Ödüllü Sovyet işbirliği projesi[kaynağı değiştir]










Meeting at the Blagovescenskaya Square.jpg



VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında
Ekim Devrimi'nin 100. yılı projesi konulu üçüncü ödüllü işbirliği projesi
Vikiproje:Sovyetler Birliği sorumlularının periyodik olarak ödüllü projeler gerçekleştirme kararı sonrasında gerçekleşen birinci ve ikinci projenin ardından üçüncü proje olarak "100. yıla 100 madde" şiarıyla Ekim Devrimi'nin 100. yılına vesilesiyle 100 madde açma konulu 45 gün gün süreli iş birliği projesi düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Projeye BURADAN ulaşabilirsiniz.
  • 18 Aralık 2017 Pazartesi günü UTC ile saat 00:01'de başlayacak ve 4 Şubat 2017 Cumartesi günü UTC ile saat 23:59'da bitecek olan 45 günlük süre zarfında katkılarıyla en çok puan alan üç katılımcıya ödül verilecektir. Bununla birlikte her katılımcıya projeye özgü sürpriz bir teşekkür armağanı gönderilecektir.

Etkinlik sonunda puanlama sonucu sıralamada ilk üçte yer alan katılımcılara Moskovskiy Dom Sootechestvennikov (Moskova Yurttaşları Evi), Rus Kültür Derneği ve Kor Yayınevi tarafından imzalı olarak verilecek hediyeler:

  • Birinci;
    • Rus Kültür Derneği tarafından verilecek Vyaçeslav Molotov'un torunu ve aynı zamanda Rusya Duma milletvekili olan Vyaçeslav Nikonov'un Ekim 2017 tarihinde İzdatelstvo E Yayınevi tarafından basılan Ekim 1917 isimli kitabı (Rusça)
    • Kor Yayınevi tarafından verilecek 4 adet kitap;
    • Kor Yayınevi editörleri tarafından verilecek Ekim Devrimi özel baskılı çanta
  • İkinci;
    • Kor Yayınevi tarafından verilecek Maksim Gorki'nin 3 adet kitabı;
      • Makar Çudra, Mujik ve Bozkırda adlı eserler
    • Kor Yayınevi tarafından verilecek Ekim Devrimi özel baskılı çanta
  • Üçüncü;
    • Kor Yayınevi tarafından verilecek 2 adet kitap;
    • Kor Yayınevi editörleri tarafından verilecek Ekim Devrimi özel baskılı çanta

 • Tüm katılımcılara ödüller

  • Projeye katkı sağlayan tüm katılımcılara Moskovskiy Dom Sootechestvennikov (Moskova Yurttaşları Evi) tarafından projeye özgü hatıra ödülleri verilecektir.
  • Projeye katkı sağlayan tüm katılımcılara Kor Yayınevi tarafından Marksizm ve Dil ve Sosyalizm ve Din adlı eserleri hediye olarak verilecektir.
  • Ödül verilecek eserler hakkında ayrıntılı bilgi proje ana sayfasında yazılıdır.
  • Projeye katılmak için katılımcılar bölümüne isminizi ekleyin, kendinize proje için bir alt sayfa oluşturun ve bu sayfada oluşturduğunuz maddelerin başına # işareti koyarak maddeleri alt alta yazın.
  • Açılması, geliştirilmesi, düzenlenmesi ve kaynak eklenmesi gereken maddeler burada listelenmiştir. Listede yer alan kırmızı bağlantılı herhangi bir maddeyi açabilirsiniz.

Periyodik olarak ödüllü işbirliği projeleri devam edecek ve katkılarınızla büyümeye devam edecek. Şimdiden iyi çalışmalar, bol ödüller, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 17:28, 15 Aralık 2017 (UTC)

Afrika ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına Vikiproje şablonunun konulması konulu Afrika İş Birliği Projesi'nin bitmesine son 15 gün[kaynağı değiştir]


Bu ayın Vikiproje Afrika İş Birliği Projesi olan Afrika ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına Vikiproje şablonunun konulması konulu projenin bitmesine kalan son 15 gün. Proje bitim tarihi olan 31 Aralık 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, iş birliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.
Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. MediaWiki message delivery (mesaj) 19:58, 15 Aralık 2017 (UTC)


Ödüllü işbirliği projesinin bitimine son 1 hafta[kaynağı değiştir]

Moskova Yurttaşları Evi, Rus Kültür Derneği ve Kor Yayınevi katkılarıyla düzenlenen "Ekim Devrimi'nin 100. yılı projesi" konulu bir buçuk ay süreli iş birliği projesi olan Ödüllü İşbirliği Projesinin bitimine son bir hafta. "100. yıla 100 madde" şiarıyla Ekim Devrimi'nin 100. yılına vesilesiyle 100 madde açma projede maddeler hala sizler tarafından açılmayı bekliyor.

Ödül olarak; birinciye Rus Kültür Derneği tarafından Vyaçeslav Molotov'un torunu ve aynı zamanda Rusya Duma milletvekili olan Vyaçeslav Nikonov'un Ekim 1917 isimli kitabı, Kor Yayınevi tarafından Sovyet Devrimi I, Sovyet Devrimi II, Emmanuil Kazakeviç - Mavi Defter ve Nikolay Dobrolyubov - Oblomovluk Nedir? isimli 4 kitap ile Ekim Devrimi özel baskılı çanta; ikinciye Kor Yayınevi tarafından Maksim Gorki'nin Makar Çudra, Mujik ve Bozkırda isimli 3 adet kitabı ile Ekim Devrimi özel baskılı çanta, üçüncüye ise Kor Yayınevi tarafından Ivan Popov - Kavganın Şafağı ve Jan Otchenachek - Yurttaş Brych isimli 2 adet kitap ile Ekim Devrimi özel baskılı çanta ödül olarak verilecektir. Bununla birlikte tüm katılımcılara Kor Yayınevi tarafından Marksizm ve Dil ve Sosyalizm ve Din adlı eserler ile Moskova Yurttaşları Evi tarafından projeye özgü hatıra ödülleri hediye olarak verilecektir.

Projenin bitim tarihi olan 4 Şubat 2018 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 10:14, 29 Ocak 2018 (UTC)

Sovyet kozmonotları projesi[kaynağı değiştir]

Vikiproje Sovyetler Birliği işbirliği[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

Dosya:Laika ac Memorial Museum of Astronautics (6849617334) (cropped).jpg
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet kozmonotlar kategorisine ait maddeler oluşturulmasıdır.

Her ay bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 13.44, 17 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje Afrika[kaynağı değiştir]

Vikiproje Afrika İBP Davetiyesi

İyi günler, iyi çalışmalar,
Sizi Afrika ile ilgili tarih, eğitim, kişi, toplum, ekonomi gibi konularda katkı sağlamayı amaçlayan Vikiproje Afrika projesi kapsamında her ay tekrarlanan Afrika İş Birliği Projesine davetlisiniz.

Her ay planlı bir şekilde Afrika konusu ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan iş birliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. MediaWiki message delivery (mesaj) 19.43, 2 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

merhaba siz de mi uyesiniz. nasil adimizi yaza biliriz bu listeye?

Oxumaq heyatdir (mesaj) 15.05, 14 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Listedeki 16 maddenin açılması konulu Afrika İş Birliği Projesi'nin bitmesine son 12 gün[kaynağı değiştir]


Bu ayın Vikiproje Afrika İş Birliği Projesi olan listedeki 16 maddenin açılması konulu projenin bitmesine kalan son 12 gün. Proje bitim tarihi olan 1 Nisan 2018 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, iş birliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.
Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. MediaWiki message delivery (mesaj) 21.06, 18 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]


Sovyetler Birliği konulu işbirliği projelerine ara verildi[kaynağı değiştir]

Burada istatistiksel olarak listelendiği üzere; şu ana kadar 3'ü ödüllü olmak üzere toplam 27 işbirliği projesi düzenlendi. Projeler kapsamında çeşitli ödüller dağıtıldı. Ancak sorumlu eksikliği nedeniyle Sovyetler Birliği konulu işbirliği projelerine ara verilmiştir. Gelecekte Vikiproje:Sovyetler Birliği'nden sorumlu olmak isteyenlere duyurulur. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11.52, 21 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]

bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Selahattin ilhan (mesaj) 00.13, 23 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --SakhalinioBuyrun beniiiim? 18.31, 27 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]


Vikiproje Afrika İBP Davetiyesi[kaynağı değiştir]

Vikiproje Afrika İBP Davetiyesi

İyi günler, iyi çalışmalar,
Sizi Afrika ile ilgili tarih, eğitim, kişi, toplum, ekonomi gibi konularda katkı sağlamayı amaçlayan Vikiproje Afrika projesi kapsamında her ay tekrarlanan Afrika İş Birliği Projesine davetlisiniz.

Her ay planlı bir şekilde Afrika konusu ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan iş birliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. MediaWiki message delivery (mesaj) 08.11, 9 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Madde ricası[kaynağı değiştir]

Selamlar ve iyi bayramlar :) Suriname (Kingdom of the Netherlands) yani Surinam (Hollanda Krallığı) maddesi sizin ilgi alanınıza görebilir diye düşünüyorum. Müsait olursanız, vakit ayırabilirseniz maddenin oluşturulmasından memnuniyet duyarım :)--RapsarEfendim? 07.51, 21 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Selam Rapsar, bir müddet girme imkanım olmamıştı. Söz konusu maddeyi biraz gecikmeli ve taslak formatında da olsa açtım. :) DieFohlen (mesaj) 21.24, 8 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Teşekkür ediyorum, emeğine sağlık :) İyi günler.--RapsarEfendim? 21.28, 8 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Afrika konulu 25 madde açmak konulu Afrika İş Birliği Projesi'nin bitmesine son 5 gün[kaynağı değiştir]


Bu ayın Vikiproje Afrika İş Birliği Projesi olan Afrika konulu 25 madde açmak konulu projenin bitmesine kalan son 5 gün. Proje bitim tarihi olan 1 Eylül 2018 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, iş birliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.
Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. MediaWiki message delivery (mesaj) 10.09, 25 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]


Vikiproje Olimpiyatlar Eylül ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Olimpiyatlar Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Olimpiyatlar ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan Vikiproje Olimpiyatlar projesi kapsamında her ay tekrarlanacak Olimpiyatlar İş birliği projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu {{Vikiproje}} şablonunu Olimpiyat alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek olarak belirlenmiştir. Hedef 500 maddeye şablon eklemektir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 23.32, 31 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Hallo User:DieFohlen, ich komme mit einer Bitte auf deutsch zu dir. Die Studentin der Universität Wien hat den Artikel mit dem Lemma Avrupa Forum geschrieben. Der korrekte Name ist aber Avrupa Forum Wachau weil es zahlreiche Foren mit diesem Namen gibt. Kannst du bitte diesen Artikel auf das korrekte Lemma verschieben. Da wäre mir sehr geholfen. Vielen Dank und liebe Gruße aus Wien von de:User:Karl Gruber Karl Gruber (mesaj) 17.14, 13 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

SakhalinioBuyrun beniiiim? 20.50, 16 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

SakhalinioBuyrun beniiiim? 20.50, 16 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

SakhalinioBuyrun beniiiim? 20.54, 16 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

Yapılan değişikliği silme[kaynağı değiştir]

Merhaba, burada belirtilen maddede yaptığım tüm güncellemeler silinmiş. Emek verilerek yapılan bir işlemin bu kadar kolay çöpe atılması konusunda bilgi alabilir miyim? Resimler konusuna gelince, kaynakta da açıklama olarak belirttim bizzat kendileri tarafından verilmiş, firmanın fotoğrafçısı tarafından çekilmiş resimlerdir. Şahsen de bu grupta çalışmaktayım. Talep neticesinde bu işlemleri sağladım. Konu hakkında bilgi alabilirsem sevinirim. DieFohlen (mesaj) 07.03, 19 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

Sayın DieFohlen, yapmış olduğunuz şu değişiklikte sayfaki düzeni tamamen değiştirmiş ve bir çok bilgiyide silmiştiniz. Misal filmografi tablolarını, evliliklerini vb. gibi. Ayrıca mesajınızda da belirtmiş olduğunuz gibi başkası tarafından çekilen fotoğrafları Vikipedi'ye ancak OTRS izni ile yükleyebilirsiniz. Ama bunun daha kolay yolu fotoğrafların telif sahipleri ilgili dökümanları commons a yüklerse daha kolay olur. Tabiki illede twitter daki profil fotoğrafı konacak denirse bu fotoğrafta olduğu gibi OTRS işlemlerinin tamamlanması gerekecektir. Daha fazla detay için şurayı inceleyebilir yada bana e-posta gönderebilirsiniz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 10.53, 19 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Sovyetler Birliği'ni canlandıralım![kaynağı değiştir]



VikiProje:Sovyetler Birliği'ni canlandıralım!
Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje:Sovyetler Birliği'nde 2 yıl 9 ay geride kaldı. Proje katılımcıların katkılarıyla pek çok gelişmeye imza attı. Bu kapsamda;

Proje kapsamında 3'ü ödüllü olmak üzere toplam 28 adet işbirliği projesi oluşturuldu. Bu kapsamda toplam 46 katılımcı işbirliği projelerine katkı sağladı, yüzlerce madde periyodik olarak düzenlenen işbirliği projeleri kapsamında oluşturuldu ve düzenlendi. Bunun yanında pek çok yeni kategoriler ve şablonlar meydana getirilerek proje ile ilgili maddeler geliştirildi. (detaylı istatistik) Proje kapsamında Rusya Federasyonu Devlet Marşı ve George Koval seçkin madde olarak Vikipedi'ye kazandırıldı. Sovyetler Birliği liderleri listesinin adaylığı ise devam etmekte.

Maalesef sorumlu eksikliği nedeniyle projeye ara vermek zorunda kalmıştık. Ağustos 2019 itibariyle projeyi tekrar canlandırmak istiyoruz. Proje bülteninde yapılan gelişmeler ve yenilikler yer almakta. Projeyi tekrar canlandırmak için sizin katkılarınıza ihtiyacımız var. Anket ve oylamalar sayfasında görüşlerinizi bildirerek gelecek işbirliği projelerinin kolektif biçimde ilerleyebilmesi için yardımcı olun, Sovyetler Birliği ile ilgili maddelerin geliştirilmesine katkıda bulunun. Birlikte çalışmak için iletişime geçebilirsiniz. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Yeniden canlanmak umuduyla iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 11.24, 17 Temmuz 2019 (UTC)[yanıtla]

Sovyet casusları projesi[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında belli periyotlarla tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Ağustos 2019'un proje konusu Sovyet casuslar şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerinin oluşturulmasıdır.

Her ay bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 13.44, 17 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

--MediaWiki message delivery (mesaj) 09.59, 29 Temmuz 2019 (UTC)[yanıtla]

Sovyet gazeteleri projesi[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında belli periyotlarla tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Eylül 2019'un proje konusu Sovyetler Birliği'nde yayınlanmış gazeteler kategorisine ait maddeleri oluşturulmasıdır.

Her ay bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18.59, 1 Eylül 2019 (UTC)[yanıtla]

Yılın maddeleri 2019 yarışması başlıyor[kaynağı değiştir]

Kasım - Aralık 2019'da, Türkçe Vikipedi'deki maddeler ilk kez Yılın maddeleri yarışmasına ev sahipliği yapacak. Katılımcılar Türkçe Vikipedi'nin en iyileri arasından seçilen aday maddelerden seçimini yapacaktır. Yarışma kurallarına burada ulaşılabilir. Yarışma birkaç aşamadan oluşacaktır;

Etkinlik takvimine buradan ulaşılabilir. Bu sene Türkçe Vikipedi'de ilk kez yapılacak yarışmaya tüm Vikipedistler davetlidir.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 08.21, 2 Kasım 2019 (UTC)[yanıtla]

2019 Yılın maddeleri adaylığı için son gün[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikipedi'nin en iyilerinin maddelerinin seçileceği 2019 Yılın maddeleri yarışmasının maddeleri aday gösterme süresi 25 Kasım'da 23:59 (UTC+03.00)'da sona eriyor. Yarışma kriterlerine uyan maddeleri Yılın maddesi olması için aday gösterin. 2019 Bu sene ilki yapılan yarışmaya tüm Vikipedistler davetlidir.

Etkinlik takvimine buradan ulaşılabilir.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 13.13, 24 Kasım 2019 (UTC)[yanıtla]

"Bilgi yoktur"[kaynağı değiştir]

Merhaba, köy maddeleri için elinize sağlık. Yalnız "Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur." gibi ifadeler ansiklopedik özellik taşımadığı gibi maalesef yıllar içerisinde köy maddelerinde her türlü deneme amaçlı değişikliği, ansiklopedik olmayan eklentileri vs. teşvik etmiş ve çok sorun çıkarmış ifadelerdir. Boş bölümleri barındırmamak en doğrusu. Yeni açacağınız maddelerde bunu dikkate almanızı rica edeceğim, iyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 15.18, 21 Ocak 2020 (UTC)[yanıtla]

Hocam sizin değerli katkılarınızı bekliyoruz köy projesi için. Birçok ilde boş yer mevcut. Siz olmadan olmaz :)--Śαвяí¢αи76ileti 16.30, 30 Ocak 2020 (UTC)[yanıtla]
Büyükşehir olmayan illerin mahallelerinin kayda değerlik problemi olduğundan Bağlık maddesini sildim hocam. Şu şekilde 1985-2000 arası nüfusu da ekledim. bu da var. Burada ise nufusune.com da başka bir köy linki kalmış. Birazcık daha dikkatli olursanız her şey çok daha güzel olur. Ek olarak Abana'dan sonra gelen Ağlı için ilçeler kısmından tıklayacağınız Ağlı İlçesi sayfasında Köy Nüfusları kısmına tıklarsanız karşınıza tüm köyleri ve nüfuslarını gösteren sayfa çıkıyor. Örneğin Ağlı için 2000 ve 1990 yılı nüfuslarını oradan ekleyebilirsiniz. Katkılarınız çok iyi. Wikidata'ya koordinatları eklemek gerekiyor çünkü birçok maddede eklenmediği için raptiye harita çalışmayabiliyor. Türkiye'de en çok köyü barındıran il olan Kastamonu'yu seçerek neredeyse 2 ya da 3 ilin yükünü tek başınıza aldınız. Sizin de desteğinizle umarım projemizin ilk ayağı olan 51 ilin köylerinin düzenlenmesi amacımız başarıya ulaşacak.--Śαвяí¢αи76ileti 18.32, 11 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]
Çok teşekkür ederim Sabri, elimden gelen gayreti gösteriyorum, bazen oradan bilgi buradan bilgi derken gözden kaçırıyorum bu tür durumları. Mahalle olayında da yapıyorken tüm yerleşim yerleri olsun istediğim için yapmıştım, bundan sonrası için işleme almam ve sadece köylere odaklanırım. Özellikle önümüzdeki hafta biraz daha az bir yoğunluğum olacak, tahminimce o hafta biraz daha seri bir ilerleme kaydediyor olacağım. Bu proje dışında özellikle ülkemiz için kıyıda köşede kalmış ülkeleri geliştirme, yeni seçilen başkanların güncellenmesi gibi maddelere de el atmaya çalışıyorum:) Dediğin gibi sırada Ağlı olacak, atlama ya da unutma olmasın diye ilçe harf sırasına göre gidiyorum. Projeye, Türkçe Vikipedi'ye az da olsa bir katkım olursa ne mutlu bana:). Yine bir hata, sıkıntı olursa iletebilirsin, her bilgi bir sonraki yapımlar için bana katkı sağlıyor. Tekrar teşekkürler DieFohlen (mesaj) 07.38, 12 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]
Selamlar. Akçakese maddesi biraz fazla kopyala-yapıştır olunca kapsamlı bir düzenleme yaptım. Yine dikaktsizlik olmuş sanırım. Ayrıca Kastamonu'da 3 Akçakese köyü olduğunu görünce Taşköprü ve merkeze bağlı olan diğer iki Akçakese köyü maddesini de koordinatları ve fallingrain sayfaları karışmasın diye yaptım.--Śαвяí¢αи76ileti 09.47, 13 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]

Bunlar da burada ihtiyaten bulunsun :)


Madde ricaları[kaynağı değiştir]

Selamlar. İyisinizdir umarım. Hazır Okyanusya maddeleriyle ilgilendiğinizi görünce birkaç madde açma ricasında bulunmak istedim :) Ono-i-Lau, Vatoa, Raoul Adası, Clanwilliam, Batı Kap maddeleri :) Açmak istemezseniz de sorun değil kesinlikle :) İyi çalışmalar diliyorum.--NanahuatlEfendim? 02.29, 21 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

@DieFohlen, emeğinize sağlık, çok iyi olmuşlar :) İyi çalışmalar diliyorum.--NanahuatlEfendim? 20.09, 21 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Bir maddeyi atlamışım yalnız: Bimini :)--NanahuatlEfendim? 08.01, 22 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Sizleri Formula 1 Vikiprojesine davet ediyoruz![kaynağı değiştir]

VikiProje Formula 1 davetiyesi
Merhaba DieFohlen, Formula 1 ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Formula 1 Projesi'ne katılmak için sizi davet ediyoruz. Daha fazla bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar --MediaWiki message delivery (mesaj) 14.10, 7 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Eğer bu Vikiproje ile ilgili daha fazla mesaj almak istemiyorsanız, lütfen buraya adınızı ekleyin.

VikiProje Psikoloji daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje
Psikoloji
Daveti

Merhabalar DieFohlen!, Psikoloji ile ilgili maddeleri düzenlemek ve geliştirmeyi amaç edinen Psikoloji VikiProjesine davetlisiniz.


--evrifaessa ❯❯❯ mesaj

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Türkçe Vikipedi'ye yaptığınız katkılar için... Huuntaİleti 18.11, 15 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Lütfen emailinizi kontrol edin[kaynağı değiştir]

Merhaba DieFohlen: Lütfen emailinizi kontrol edin! Konu: "The Community Insights survey is coming!" Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen surveys@wikimedia.org adresine e-posta gönderin.

(English: Please check your email and spam! Subject is "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Sorry for the inconvenience, see my explanation here.

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.39, 24 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]

1000 Madde yıldızı
Türkçe Vikipedi'de 1000'den fazla madde başlattığınız için bu yıldız size, sevgiler. Madrox❯❯❯ mesaj? 11.44, 27 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]

Sizleri Kuzey Makedonya Vikiprojesine davet ediyoruz![kaynağı değiştir]

Vikiproje Kuzey Makedonya davetiyesi
Vikiproje Kuzey Makedonya'ya davetlisiniz! Bu vikiprojeye katılmak isterseniz katılımcılar listesine adınızı ekleyip Vikiproje Kuzey Makedonya'yı geliştirmeye başlayabilirsiniz. İyi günler.


--Veselov350💬 08.20, 24 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]

ToprakM  11.53, 14 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhabalar DieFohlen hocam. Aylar sonra tekrar projeye dönmenize çok sevindim. Bıraktınız sanmıştım. Siz olmasanız Kastamonu gibi köy sayısı fazla olan bir ile kimse kalkışmaz :) Yalnız son düzenlemelerinizin proje kapsamında çok eksik olduğunu gördüm. Bereketli, Ağlı maddesini referans alarak düzenlediğiniz köylerin üzerinden geçecek misiniz acaba? Çünkü bu düzenlemeleri yapıp tekrar üzerinden geçmek zaman kaybettirebilir gibi geliyor.--Śαвяí¢αи76ileti 18.59, 17 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

DieFohlen hocam, haklısınız ama proje kapsamında ben de tüm düzenlemelerde bir il hakkında maddeyi oluşturup sonra kaynak şablonlarının içini değiştirme, nüfus şablonlarındaki bilgileri doldurma gibi kısımları hallediyorum. Bereketli, Ağlı sayfasını direkt baz alabilirsiniz. Nüfus şablonundaki verilerde 2000, 1990 ve varsa 1985 yılı yerelnet kaynağı, 2007-2020 nüfusları yanlarında nüfusune.com sitesi kaynağıyla birlikte. Coğrafya kısmına kaynak, köy şablonu içinde raptiye harita fallgrain'den alınan koordinatlar; rakım vs. vs. o kadar çok eksik var ki... Direkt Örnek verdiğim maddeyi örnek alarak düzenlerseniz çok daha kolay olur. 1 sene önce tüm açıklamayı burada yapmıştım. Kolaylık olsun diye yerelnet linklerini de vermiştim. Mevcut haliyle düzenlerseniz vandalizme açık olmaya devam ediyor. Kısa ve hızlı yoldan düzenleniyor ancak tüm köyler standartlara uygun düzenlenirse açılacak, düzenlenecek köyler hususunda da bunlar örnek alınır ve projemiz amacına ulaşmış olur :)--Śαвяí¢αи76ileti 19.26, 17 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
Fırıncık, Ağlı sayfasına baktım hocam. Gayet iyi, ellerinize sağlık. Nüfus başlığındaki o cümleyi gereksiz buluyorum zira 2021 olduğunda güncellenirken normalde köy şablonundaki veri ve Nüfus başlığındaki kutucukların yanında ek olarak o cümlenin de güncellenmesi gerekecek. Zaten bu bilgi aynı sayfada 2 yerde yazıldığı için 3. kere yazılmasına gerek yok.--Śαвяí¢αи76ileti 11.29, 18 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
Ellerinize sağlık hocam, 2. ilçenizi de tamamladınız(pardon Yeşilpınar, Ağlı kalmış unuttuğum:)). Abana ilçesi için 2020 nüfus güncellemesini yapıyorum, siz önünüze bakabilirsiniz :) Araç, Azdavay, Bozkurt, Cide ve Çatalzeytin'in köy şablonlarını güncellemiştim. Kalan ilçeleri de siz devam ettikçe güncellemiş olurum. Ek olarak ilçedeki köylerin posta kodları genelde ayın oluyor. buradan kontrol edebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.--Śαвяí¢αи76ileti 07.00, 21 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Sayfadaki Değişiklikler Hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar, Kemal Şahin sayfasında çok fazla revizyon vardı kaldırılmasını talep edip yeniden kendim oluşturdum maddeyi. Madde içeriği ingilizce ve almanca vikilerden derleme üzerine oluşmuştur. Bu sebeple oralarda kullanılan yabancı kaynakları da sayfa içerisinde geçirdim. Rica etsem inceler misiniz?--Dilasariman (mesaj) 10.03, 19 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

Yeni Kullanıcı[kaynağı değiştir]

Şu kullanıcının ismi belli bir kesme hakaret niteliğinde. İlgilenebilir misiniz?--Dilasariman (mesaj) 08.42, 24 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

Formula yetiştirme serileri görev gücü davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Formula 1 yetiştirme serileri görev gücü davetiyesi
Merhaba DieFohlen', Formula 1'in yetiştirme serileri ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Formula yetiştirme serileri görev gücüne katılmak için sizi davet ediyoruz. Daha fazla bilgi için görev gücü sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar --MediaWiki message delivery (mesaj) 12.15, 18 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]


VikiProje Formula 1 İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

VP Formula 1 iş birliği projesi davetiyesi
Selamlar DieFohlen! Formula 1 Vikiprojesinin iş birliği projesinde bu ayın konusu 2010'dan 2019'a kadar yapılan Grand Prix'lerin kırmızı bağlantılarının açılması ve varolan sayfaların geliştirilmesi seçilmiştir. Katılımınızı beklemekteyiz İyi çalışmalar! --MediaWiki message delivery (mesaj) 18.28, 31 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]

--Pamfilyalı (mesaj) 18.28, 31 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]

Japonya Vikiprojesine Davetlisiniz
Merhaba, iyi çalışmalar, iyi vikiler.
Japonya ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan Japonya Vikiprojesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak isterseniz katılımcılar listesine isminizi ekleyebilir ve çalışma sayfasında yapmayı düşündüğünüz katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve tartışma için TIKLAYINIZ.

--Huunta ▪ ileti 21.40, 15 Ekim 2021 (UTC)[yanıtla]

Almanca madde çeviri yardımı ve isteği[kaynağı değiştir]

Merhaba @DieFohlen. Nasılsınız? Almancanızın Kullanıcı:de-4 düzeyi kategorisinde olduğunu ve de aktif olduğunuzu görünce size yazmak istedim. Vikipedi'de hentbolcu maddeleri açıyorum. Hentbolcu maddeleri genel anlamda Almanca Vikipedi'de daha iyi bir şekilde yazılmış. Bunda galiba hentbol sporunun Almanya'da daha popüler olmasının bir etkisi var sanırım. Benim de Almancam hiç olmadığından çeviri programından yararlanmaktayım fakat madde yazarken birebir çevrileni yazmayıp kendi cümlelerimle anlam bütünlüğünü bozmadan yazmaya çaba gösteriyorum. Tabi ne kadar doğru yapıyorum işte orası net değil. İyi derecede Almanca bilen bir başka kullanıcının iş birliğine ihtiyaç duyuyorum. Acaba birkaç maddenin çevirisi konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?--Ali95Acar (mesaj) 19.55, 11 Aralık 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba @Ali95Acar, evet Almanca bilgim bulunuyor. Bu konuda yoğun olmasa da belirttiğin üzere birkaç maddede memnuniyetle yardımcı olabilirim. İstediğin maddeleri paylaşabilirsin benimle. DieFohlen (mesaj) 08.37, 13 Aralık 2021 (UTC)[yanıtla]
Teşekkür ederim Diefohlen. Uygun olduğun bir zamanda şu maddelerden birkaçını oluşturabilirsen memnun olurum.

VikiProje Formula 1 İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

VP Formula 1 iş birliği projesi davetiyesi
Selamlar DieFohlen! Formula 1 Vikiprojesinin iş birliği projesinde bu ayın konusu 2010'dan 2019'a kadar yapılan Grand Prix'lerin kırmızı bağlantılarının açılması ve varolan sayfaların geliştirilmesi seçilmiştir. Katılımınızı beklemekteyiz İyi çalışmalar! --MediaWiki message delivery (mesaj) 16.54, 21 Aralık 2021 (UTC)[yanıtla]

--07 (mesaj) 16.54, 21 Aralık 2021 (UTC)[yanıtla]

VikiProje Formula 1 İş Birliği Projesi daveti[kaynağı değiştir]

VP Formula 1 iş birliği projesi davetiyesi
Selamlar DieFohlen! Formula 1 Vikiprojesinin iş birliği projesinde bu ayın konusu 2010'dan 2019'a kadar yapılan Grand Prix'lerin kırmızı bağlantılarının açılması ve varolan sayfaların geliştirilmesi seçilmiştir. Katılımınızı beklemekteyiz İyi çalışmalar! --MediaWiki message delivery (mesaj) 15.51, 15 Şubat 2022 (UTC)[yanıtla]

07 💬 15.51, 15 Şubat 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişiklikler[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Öncelikle bunun toplu bir mesaj olduğunu, Vikipedi'nin geliştirilmesine yönelik olmasına rağmen bazıları için rahatsız edici ve konsantrasyon bozucu olabileceğinin farkında olduğumu ve bunun için içtenlikle özür dilediğimi belirteyim.

11 Mayıs günü şurada bir duyuru yapmıştım. Vikipedi'de geçirdiğimiz zamanda keyif alarak yaptığımız çalışmaları bir kenara bırakarak bekleyen değişikliklere hep birlikte odaklanalım, yüklenelim ve bunları en kısa sürede sıfırlayalım diye. Elbette gelişigüzel onay ya da ret işlemleri yapmadan, dikkatli ve özenli kontrollerle bunu gerçekleştirelim diye :)

O çağrı kısa sürede yanıt buldu ve o gün itibarıyla 10.800 civarında olan bekleyen değişiklik sayısını an itibarıyla 7.900 civarına indirdik. O gün 145 güne kadar uzanan değişikliklerin bekleme süresi ise 104 güne kadar inmiş durumda. Şuradaki istatistiklere göre en azından Ocak 2022 verilerine ulaşmış bulunuyoruz (Son 15 ayda 3.000'in altına ise çok kısa bir süre dışında hiç inmemişiz).

8 günde en azından 4 aylık ilerleme gerçekleştirdik, bunu hep birlikte başardık. Bu bir yarış değil, en çok kontrol eden bir şey kazanmayacak. Benzer şekilde hiç kontrol etmeyen de bir şey kaybetmeyecek :) Yalnızca kontrol etmek isteyenlerin karşısına bir okyanus çıkıyor ve bunu yapan başkaları olmadığını düşündüklerinden yüzerek geçmeye çekiniyor. Bilin ki birçok kullanıcı şu an kontroller yapıyor ve bu sayı öyle ya da böyle sıfırlanacak, bu mekanizma çok daha sağlıklı bir şekilde işleyecek.

Bu konuyla ilgili en az bir hafta daha mesaj atmayacağım. İstatistiki bilgileri ise mesaj olarak değil, köy çeşmesindeki başlıktan paylaşacağım. Konuya ilgisi olanlar, o başlığın sağındaki "abone ol" bağlantısına tıklayarak gelişmeleri anında takip edebilir.

Herkese iyi çalışmalar, tekrar kusura bakmayın rahatsızlık için.--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 19.26, 19 Mayıs 2022 (UTC)[yanıtla]

Niteliksiz çeviri[kaynağı değiştir]

Selamlar hocam. Katkılarınızı çok takdir eden biri olarak tesadüfen 6 ay önce yaptığınız niteliksiz bir çeviriyi görünce resmen mortingen şıtraze oldum. Umarım bir istisnadır.--Śαвяí¢αи76ileti 19.33, 20 Mayıs 2022 (UTC)[yanıtla]

Selamlar Sabri76 hocam, gerçekten ne desen haklıymışsın bunu sanırım atladım. Normal şartlarda çeviriden sonra bir güzel düzenleme yaparım (ki bundan sonrakilerde de yaptıklarım ortada:) ) ama burada ya araya bir şey girdi ve sonra unuttum ya da gerçekten mortingen şıtraze oldum :) Bu işler pek benim tarzım değil bilirsin, 40 yılda bir oluyor diyelim :) Takdirlerin için teşekkür ederim bu arada. DieFohlen (mesaj) 11.15, 25 Mayıs 2022 (UTC)[yanıtla]

ToprakM  14.59, 25 Mayıs 2022 (UTC)[yanıtla]

ToprakM  18.46, 25 Mayıs 2022 (UTC)[yanıtla]

ToprakM  18.46, 25 Mayıs 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişiklikler güncellemesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Yaklaşık 2 hafta sonra ikinci kez toplu mesaj atıyorum. Tekrar, Vikipedi'nin geliştirilmesine yönelik olmasına rağmen bu mesajın bazıları için rahatsız edici ve konsantrasyon bozucu olabileceğinin farkında olduğumu ve bunun için içtenlikle özür dilediğimi belirteyim. Arzu eden Kullanıcı:Nanahuatl/Toplu ileti listesi sayfasından kendi adını kaldırabilir ya da mesajla kaldırılmasını isteyebilir, kim nasıl uygun görürse artık. Benzer şekilde arzu eden, köy çeşmesindeki konu başlığını "abone ol" bağlantısına tıklayarak izleme listesine alabilir.

Takip edenler biliyorlar, 11 Mayıs'ta yaptığım şu duyuru sonrasında, yoğun çalışmalarımız sonucunda bekleyen değişiklikleri sıfırlama parolasıyla yola çıktık. Diğer işlerimizi bir süreliğine kenara bırakarak, bıkana, sıkılana kadar kontrol yapalım demiştim :) Ne mutlu ki o çağrı kısa sürede yanıt buldu ve 1 aydan kısa bir sürede:

  1. Bekleyen değişiklik sayısını 10.800 civarından 6.500 civarına
  2. Bekleme süresini ise 148 günden 81 güne

indirmeyi başardık!

Şuradaki istatistikleri incelersek, bir aydan kısa sürede birkaç aylık ilerleme kaydettiğimiz görülebilmekte.

Bu sıralarda 6.600-6.500 bekleyen değişiklik civarında takıldık ne yazık ki. Kısa sürede 6.000 altı, sonrasında ise, Mayıs 2021'den beri göremediğimiz 5.000 altı uzak değil. İşin iyi yanı ise, bekleme süresi azaldıkça, üst üste binen değişikliklerin de azalmasından ötürü kontrol etme işlemlerinin kolaylaşması (özellikle bir ayın altına düştüğümüzde bu fark çok daha gözle görülür olacaktır).

Birçoğumuz zaten kontrol ediyoruz, ama bu mesajı, burada geçirdiğimiz vakti biraz daha buna yoğunlaştırabilmemiz adına atıyorum. Yeni madde açma, seçkin içeriklerle uğraşma, maddeleri düzenleme... Bunları en azından kısa bir süreliğine erteleyip, bu bekleyen değişiklik sorununu çözüp, sonra tekrar rutinimize dönebiliriz. Aramızda görece yeni olanlar belki bilmiyorlardır, ama her zaman böyle değildi bu değişiklikler. Bu "çok fazlalar, sıfırlayalım" muhabbeti, 1.000 sınırına dayandığında dönüyordu :) Zaten bunları sıfırladığımızda, bu kadar yoğun çaba sarf etmeden de bunları minimal düzeyde tutmak mümkün -ki artan devriye ve beyaz liste üyesi gerçeğini de aklımızda tutalım.

Elbette hiç kimsenin böyle bir zorunluluğu bulunmamakta. Ama gelin hep birlikte, çok kısa bir süreliğine daha bu konuya yoğunlaşalım. 25 günden az bir sürede var olan bekleyen değişikliklerin %40'ını erittiysek önümüzdeki ayda daha fazlasını yapabiliriz.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.--Nanahuatl

Bekleyen değişiklikler - 8 Haziran[kaynağı değiştir]

Merhabalar herkese,

Bu bir toplu mesajdır, rahatsızlık için özür dilerim ve mesajı almak istemeyenlerin Kullanıcı:Nanahuatl/Toplu ileti listesi sayfasından kendisini kaldırmasını rica ederim.

Malum süreçte 28 günü geride bıraktık. Bu 28 günde:

  1. Bekleyen değişiklik sayısını 10.800'lerden 5.600'lere kadar indirmeyi birlikte başardık. Yani 1 aydan kısa sürede, tüm bu bekleyen değişikliklerin %48'ini erittik! Grafik ortada. 5-6 aylık işi 1 aydan kısa sürede yapmışız. Katkı veren herkese Vikipedi teşekkürlerini sunar (diye tahmin ediyorum :P) Önümüzde iki gün var ve tam olarak bir ayı tamamlayacağız. Bu iki günde oranı %50'ye çekeceğiz muhtemelen ve işi yarılamış olacağız.
  2. Bekleyen gün sayısı ise 148 idi başladığımızda, şu an 68'e inmiş vaziyette. Burada ise yarısını çoktan geride bıraktık, iki ay bir haftaya kadar indirdik bu süreyi. Bağlantısını verdiğim grafikte görülebileceği üzere, toplu mesaj atılan günlerde ivmemiz artıyor (19-20 Mayıs, 3-4 Haziran). Bu üçüncü mesajla da umarım bu ivme tekrar artar ve 5.500'lerin altını da görmüş oluruz kısa sürede.

Unutmayalım ki bu bir zorunluluk değil, gönüllülük işi. Vikipedi'yi düşünen kullanıcılar olarak, bu beklemeleri erittiğimizde, burada yapmaktan keyif aldığımız katkılara tekrar dönebilir ve hatta oralara daha da fazla odaklanabiliriz. Kısa vadede bunlara odaklanarak, uzun vadede daha sağlıklı bir Vikipedi'ye kavuşmuş olacağız.

Herkese iyi günler ve keyifli katkılar dilerim.--Nanahuatl-MediaWiki message delivery (mesaj) 20.43, 8 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişiklikler 3.000'lerde! Son kulvar![kaynağı değiştir]

Merhabalar herkese,

Bu bir toplu mesajdır, rahatsızlık için özür dilerim ve mesajı almak istemeyenlerin Kullanıcı:Nanahuatl/Toplu ileti listesi sayfasından kendisini kaldırmasını rica ederim.

En sonda denilmesi gerekeni en başta diyeyim. Hızlı ilerleyelim diye, çok fazla kontrol yapalım diye kaliteden ve özenden ödün vermeyelim. Olması gereken az kullanıcının çok kontrol yapması değil, çok kullanıcının azar azar kontrol yapması. Sizin gibi birçok kullanıcının kontrol yaptığını bilin ve aceleci olmayın :)

En son toplu mesaj attığımda tarih 8 Haziran, bekleyen değişiklik sayısı 5.600 civarında, bekleme süresi ise 68 gündü.

  1. Artık bekleyen değişiklik sayısı 3.600'lere kadar inmiş durumda. Bu, "artık bir şey kalmamış canım" denilebilecek 2.000'li sayılara ulaşmamız için son viraj. Önümüzdeki 3 günde, yani bu haftayı tamamlayana kadar 3.000'in altına inmemiz çok yüksek ihtimal bu gidişle. Bu haftayı böyle sonlandırdıktan sonra artık önümüzdeki haftanın son hafta olmasının önünde hiçbir engel yok. Farkındayım, özellikle bazı kullanıcılar çok fazla bunaldı devamlı kontrol etmekten ama önümüzdeki 10 günde bunları bitirmemiz oldukça olası.
  2. Bekleme süresi de 34 güne kadar inmiş vaziyette. Bu demek oluyor ki en eski bekleyen değişiklikler bile, bizim bu girişime başlamamızın ilk günlerinde yapılan değişiklikler :) Değişiklik sayısındaki 3.000 ne ise, bekleme süresinde de 30 gün o. Hani uzun yola çıkılırken bir yer görüşür de "artık bir şey kalmadı" hissiyatına kapılırız, o durum :) Grafikten görülebiliyor, 7.000 ve 6.000'ler böyle değildi, hâlâ yolumuz uzundu. Grafik ortada, 7.000'lerde 9 gün, 6.000'lerde 8 gün, 5.000'lerde 6 gün dolaşmışız. 4.000'lerde ise 4 gün yalnızca :) Yolumuz kısaldıkça ivmemizin arttığı ortada.

Son olarak, bu girişim yalnızca geçici bir çözüm. Bu bekleyen değişiklikler konusunun artık bir "sorun" olmaktan çıkması ve sürdürülebilir olması lazım. İlk müdahaleyi yaptıktan sonra gerek mentalitemizi gerekse sistemi optimize ederek ileriye dönük adımlar atmamız lazım. Bekleyen değişiklik kalmadığında buna dair fikirlerimi paylaşıp gelen tüm fikirleri değerlendirebileceğimiz bir ortam oluşturarak artık bunu kökünden çözmeye yönelik adımlar atacağımızı umuyorum.

Herkese iyi günler ve keyifli katkılar dilerim.--Nanahuatl-MediaWiki message delivery (mesaj) 07.01, 17 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişiklikler artık beklemiyor![kaynağı değiştir]

Merhabalar herkese,

Bu bir toplu mesajdır, rahatsızlık için özür dilerim ve mesajı almak istemeyenlerin Kullanıcı:Nanahuatl/Toplu ileti listesi sayfasından kendisini kaldırmasını rica ederim.

Artık bekleyen değişiklikler 1.500 seviyesine kadar geriledi, bekleme süresi ise iki haftanın altına, 12 güne kadar düştü. Artık bu pazar itibarıyla tüm değişikliklerin kontrol edilmiş olacağını tahmin ediyorum.

Bu girişime başladığımızda tarih 11 Mayıs 2022 idi. 10.800 küsur değişiklik, 148 gündür bekliyordu. Nisan 2021'den beri sürekli artan bu bekleyen değişiklikler, artık çığrından çıkmış ve bu sistem, Vikipedi'yi vandalizmden koruyan bir sistem olmaktan ziyade bir "sorun" hâline gelmişti. Neyse ki köy çeşmesinden yaptığım çağrı kısa sürede karşılık buldu ve devriyelerin olağanüstü çabasıyla, bir buçuk ay gibi kısa bir sürede artık son noktaya geldik.

Bu mesaj, konuyla ilgili son toplu mesajım. Bu çağrıya kulak verip sürüm kontrolü yapan her bir devriyeye tek tek teşekkürlerimi iletiyorum. İş birliği yaparak neler başarabileceğimizi, bunu da keyif alarak yapabileceğimizi görmüş olduk :)

Bu saatten sonra artık zaman, sürüm kontrolü (ve diğer bazı mekanizmaları, bunlardan ileride bahsedeceğim) sistemini bir "sorun" olmaktan çıkarıp, sürdürülebilir ve sistematik hâle getirmektir. Bekleyen değişiklik kalmadığında köy çeşmesinde buna dair bir başlık açıp, kendi fikirlerimi paylaşıp, devriye olan olmayan her kullanıcının fikirlerini paylaşmasını rica ediyorum. Bu sayede bir sistemi oturtup, böyle seferberlikler yapmamıza gerek kalmadan, bekleyen değişiklikler başta olmak üzere birçok mekanizmayı oturtacağımızı ve ekstra kişisel çabalar olmadan, belli bir sistemle Vikipedi'mizi daha iyi yerlere getireceğimizi düşünüyorum.

Bir buçuk aylık sürecin son iki-üç gününde herkese iyi günler ve keyifli katkılar dilerim. Önümüzdeki hafta köy çeşmesinde tekrar görüşmek üzere.--Nanahuatl-MediaWiki message delivery (mesaj) 05.56, 24 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]

Kaliteli ve seçkin içerik/ihraç adaylıkları[kaynağı değiştir]

Selamlar herkese.

Bu bir toplu mesajdır, rahatsızlık için özür dilerim ve mesajı almak istemeyenlerin Kullanıcı:Nanahuatl/Toplu ileti listesi sayfasından kendisini kaldırmasını rica ederim.

Malum, artık kontrolden çıkmış bekleyen değişiklikler kalmadı, bunu aradan çıkarmış olduk şimdilik. Bu durumun sürdürülebilirliği ile ilgili konu hakkında fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Gelelim bir sonraki etaba.

Benzer şekilde, seçkin ve kaliteli içerik seçme/ihraç etme süreçlerimiz de tıkanmış durumda. Bu süreçleri ancak ve ancak, kullanıcıların görüş bildirmesiyle aşabiliriz. Bekleyen değişiklikler gibi bireysel çabalar bir yere kadar, ne kadar çok ilgi o kadar çok çözüm. İlgi bekleyen sayfalar şu şekilde:

ÖNEMLİ: Görüş belirtirken şunlara mutlaka dikkat edelim:

  1. Bu tip içerikler, Vikipedi'nin kalitesini yansıtıyor malum. Dolayısıyla, kriterler kapsamında, mümkün olan en iyi şekilde olmaları gerekiyor. İnceleme yaparken bunu göz önünde bulunduralım. Herhangi bir kontrol gerçekleştirmeden, tam okumadan, düzeltmeler yapmadan, eksiklikleri belirtmeden verilen destek "oy"ları, bu sürece bir katkı sağlamayacaktır. Mühim olan birçok kullanıcının denetiminden geçmesi ve eksikliklerin giderilmesidir.
  2. Benzer şekilde, aday gösteren kullanıcıların da gelen değerlendirmeleri iyi niyetle karşılamalarını ve her bir değerlendirmenin, maddeyi daha iyi noktaya getireceğinin farkında olması gerekiyor. Yüksek kaliteli çalışmaların değeri, bu çalışmaları değerlendirenler tarafından arttırılmakta. Dolayısıyla sakin bir şekilde değerlendirmeleri dikkate alalım.
  3. Bu tip adaylıkları İngilizce Vikipedi'den takip edenler bileceklerdir. Noktası virgülüne kadar, büyük-küçük harf hatasına kadar adaylık sayfalarında belirtilir eksik/hatalı noktalar. Örnek adaylık incelenirse, "harf harf" bir değerlendirme geldiği görülebilecektir. Elbette herkesin bakış açısı farklı, ancak mümkün mertebe ayrıntılı değerlendirme yaparak daha yüksek kalitede çalışmalar elde edebileceğimiz de bir gerçek.
  4. Zamanımız bol. Acele etmeyelim ve yukarıdaki noktaları unutmadan değerlendirmeler yapalım :)

Herkese iyi günler ve keyifli Vikilemeler dilerim.--Nanahuatl-MediaWiki message delivery (mesaj) 23.56, 29 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişiklikleri öldürme[kaynağı değiştir]

Selamlar herkese,

Geçtiğimiz haftalarda bekleyen değişiklikleri can çekişir hâle getirmiş ancak tam öldürmemiş, sıfırlamamıştık. Gördüğümüz üzere tekrar hortladı ve kalıcı çözümler üretmedikçe bu bir sorun olmaya devam edecek gözüküyor. Bundan ötürü tekrardan birkaç gün boyunca bunları eritmeye, hatta bu sefer sıfırlamaya davet ediyorum herkesi. Hemen ardından da şurada çözüm önerilerinizi bekliyorum.--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 03.44, 19 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişiklikler son mesaj[kaynağı değiştir]

Selamlar herkese,

Bu konuyla ilgili muhtemelen son toplu mesajımı atıyorum, zira ben de artık bu konuyu geride bırakıp daha çok keyif aldığım tarzda katkılarıma devam etmek istiyorum.

Bildiğiniz üzere uzun uğraşlar sonucunda bekleyen değişiklik sayısını, 1,5 ay gibi kısa bir sürede 10 binlerden üç haneli sayılara indirdik. Ancak üç hafta gibi kısa bir sürede yine 2.300'lere kadar çıktı. Ben dahil 3-4 kullanıcının katkı yapamadığı bir döneme denk gelmesi bunda en büyük etken, görünen o. Bu, kabul edilebilir bir durum değil. Kişilere bu kadar bağımlı olmaması, oturmuş bir sistemle bunların eritilmesi lazım.

Evet, Vikipedi'de kurallara uygun katkı yapmak dışında hiçbir şeyi yapma zorunluluğumuz yok. Ancak devriyelik demek, az da olsa sorumluluk demek, vandalizmle mücadele ve sürüm kontrolü demek. Her girdiğimizde 10 dakika ayırsak dahi onlarca kontrol yapmamız mümkün. Bunları lütfen yapalım, o sorumluluğu hissedelim.

İkinci olarak, malum, vandalizm çok arttı. Kullanıcı hesabı almadan olumlu değişiklik yapan anonim de azımsanmayacak derecede. Bu sistemi oturtmak iki yoldan geçiyor:

  1. Vandalizmi ve vandalları azaltmak, işlerini güçleştirmek, engellemek, sayfa korumak, değişiklik süzgeçlerini geliştirmek ve genişletmek...
  2. Yanımızda olanları arttırmak, beyaz liste ve devriye sayısını arttırmak, "bunu yapma" demek yerine doğrusunu göstermek, anlatmak ve tecrübelendirmek, belki de en önemlilerinden olan "sahip olduğumuz nitelikli kullanıcıları kaybetmemek"...

Sonuçta hepimiz aynı amaç için buradayız ve organize olabiliriz, sistem oturtabiliriz. Son bir kez, bekleyen değişikliklere yüklenmemizi ve artık bunu sıfırlamamızı rica ediyorum. Önce kapının önünü süpürelim ve burayı temiz tutalım.

Herkese sevgiler.--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 23.33, 21 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Bursa'ya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Vikiproje Bursa davetiyesi
İyi günler, iyi vikiler!
Bursa ile ilgili maddeleri arttırmayı, belirli standartlara ulaştırmayı ve düzenlemeyi hedefleyen Bursa Vikiprojesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

Kadı Mesaj 08.44, 30 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]

Sebepsiz içeriklerin silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu değişikliğinizin sebebi ne? Geçerli bir sebebi vardır umarım. Aynısını En Wiki'de de yapmışsınız. Değişiklik özetine de Update yazmışsınız sadece. İçerikleri nedensiz sildiğiniz için değişiklikleriniz tarafımdan geri alınmıştır. İyi çalışmalar dilerim. Dancewithdevil (mesaj) 01.50, 13 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Vikipedi'ye davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi Vikiproje daveti

Vikipedi'nin de bakıma ihtiyacı var. Yardım etmek istemez misin?

~~Vikipedi VikiProjesi~~
Yapılacaklar listesinde her zaman herkese göre bir konu vardır.

Kadı Mesaj 22.35, 24 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Vikipedi daveti ve yardım çağrısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi Vikiprojesi davetiyesi

Zaten gönüllü katkıda bulunuyorsun hepimiz gibi. En azından gel beraber çalışalım arada :)

~~Vikipedi VikiProjesi~~
Yapılacaklar listesinde her zaman herkese göre bir konu vardır.

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı;

Hizmetli duyuru panosu ve köy çeşmesi gibi yerlerde hatalı açılan binlerce madde hakkında fikir teatisinin yapıldığı tartışmalara denk gelmişsinizdir. Evvelsi günlerde 3000 küsur maddeyi ihtiva eden bir çalışmayı nihayete erdirdik. Lakin, el atılması gereken 10 binlerce madde mevcut. 500.000 maddeye sahip işbu ansiklopedimizde bu denli fazla sorunlu maddenin olması ciddi manada bir problem teşkil etmekte ne yazık ki.

Yukarıdaki hususlara binaen, projeyi ilk oluşturan Kullanıcı:Vikiolog'un önerisi ile sorunlu maddeler proje ana sayfamızın "Seferberlik" bölümünde Kullanıcı:Anerka tarafından toplanmıştır.

Vikipedi'nin şiarıyla ters düşen bu maddelere ivedilikle sihirli dokunuşlar yapmamız gerekiyor! Vikipedi'mizin size ihtiyacı var!

(Bu bir toplu mesajdır ve Kadı tarafından listesinde mevcut olan tüm kullanıcılara bi bot hesap vasıtasıyla gönderilmiştir, ileti almak istemeyenlerin Kullanıcı:Kadı/Toplu mesaj listesi sayfasından isimlerini çıkartmaları rica olunur.)

Kadı Mesaj 21.39, 5 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

Alancık, Şenpazar[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Proje kapsamında Güherçile sizin köyünüz olduğundan Alancık, Şenpazar maddesini proje kapsamında düzenlemeyip size bıraktı. Geçmişte düzenlemeler yaptığınızdan biliyorsunuzdur ama yine de düzenlerken Şenpazar'ın diğer köylerini baz alabilirsiniz. Yakında Tosya ve Devrekani de bitince Kastamonu ili köylerinin tamamlanması sizin köyünüze bağlı olabilir :)-- Śαвяí¢αи76ileti 22.49, 11 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

Merhabalar @Sabri76 hocam, bu nazik tutumu gösterip köyümü bana bıraktığı için Güherçile'ye teşekkür ederim, bunu cevapsız bırakamam, en kısa sürede köyümü de projeye uygun hâle getireceğim :) DieFohlen (mesaj) 21.13, 12 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi'de hava atılacak cümlelere rastladın mı?[kaynağı değiştir]

Selamlar!

Vikipedi maddelerinde ortamlarda hava atabileceğin bilgilere rastladıysan veya o maddelere bu bilgileri bizzat eklediysen aradığım kişi sen olabilirsin :)

Çünkü anasayfanın doğru ve ilginç bilgileri ortaya çıkartacak olanlarımıza ihtiyacı var. Anasayfaya çıkma adayı cümleleri aylık işbirliği projemize bekliyoruz. Hadi anasayfanın albenisini el birliğiyle yenileyelim! İlgilenenlerle projede görüşmek üzere. --anerka'ya söyleyin --MediaWiki message delivery (mesaj) 08.46, 29 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişikliklerin eritilmesi hususunda desteğinizi rica ederiz.[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı; Vikipedi'mizde bildiğiniz üzere sürüm kontrolü uygulaması vandalizmi önlemek gayesiyle uygulanıyor. Projemize artan ilginin neticesi olarak sürüm kontrolü sebebiyle bekleyen değişikliklerimizin sayısı tekrar ivme kazandı. İşbu değişikliklerin incelenmemesi okuyucunun motivasyonunun düşmesine zemin hazırlayacaktır. Türkçe Vikipedi'nin şiarı okuyucularına özgürce kaliteli bilgi sunmaktır, bekleyen değişiklikler içerisinde uygun olanların kabulü, yıkıcı olanların ise reddiyle birlikte okuyuculara kaliteli bilgi sunabileceğiz.

Haydi, değişiklikleri eritelim! Klavyelerinize ve dimağınıza kuvvet!

(Sürüm kontrolü yetkiniz olması hasebiyle bu mesaj tarafınıza bir bot hesap vasıtasıyla Kadı tarafından gönderilmiştir, devriye veya hizmetli değilseniz mesajı dikkate almayınız.)

Kadı Mesaj 12.09, 1 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişikliklerin eritilmesi hususunda desteğinizi rica ederiz.[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı; Vikipedi'mizde bildiğiniz üzere sürüm kontrolü uygulaması vandalizmi önlemek gayesiyle uygulanıyor. Projemize artan ilginin neticesi olarak sürüm kontrolü sebebiyle bekleyen değişikliklerimizin sayısı tekrar ivme kazandı. İşbu değişikliklerin incelenmemesi okuyucunun motivasyonunun düşmesine zemin hazırlayacaktır. Türkçe Vikipedi'nin şiarı okuyucularına özgürce kaliteli bilgi sunmaktır, bekleyen değişiklikler içerisinde uygun olanların kabulü, yıkıcı olanların ise reddiyle birlikte okuyuculara kaliteli bilgi sunabileceğiz.

Haydi, değişiklikleri eritelim! Klavyelerinize ve dimağınıza kuvvet!

(Sürüm kontrolü yetkiniz olması hasebiyle bu mesaj tarafınıza bir bot hesap vasıtasıyla Kadı tarafından gönderilmiştir, devriye veya hizmetli değilseniz mesajı dikkate almayınız.)

Kadı Mesaj 12.11, 1 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

GoArt Metaverse[kaynağı değiştir]

Oluşturduğunuz GoArt Metaverse maddesi hızlı silme kriterlerinden "Genel 11: Reklam amaçlı sayfa" kriterini sağladığından silinmesi için işaretlendi. Lütfen ilgili politika ve yönergeleri okumadan maddeyi tekrardan oluşturmayınız. Israrlı tavırlarınız engellenmenize neden olabilir. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. Wooze 22.53, 9 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişikliklerin eritilmesi hususunda desteğinizi rica ederiz.[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı; Vikipedi'mizde bildiğiniz üzere sürüm kontrolü uygulaması vandalizmi önlemek gayesiyle uygulanıyor. Projemize artan ilginin neticesi olarak sürüm kontrolü sebebiyle bekleyen değişikliklerimizin sayısı tekrar ivme kazandı. İşbu değişikliklerin incelenmemesi okuyucunun motivasyonunun düşmesine zemin hazırlayacaktır. Türkçe Vikipedi'nin şiarı okuyucularına özgürce kaliteli bilgi sunmaktır, bekleyen değişiklikler içerisinde uygun olanların kabulü, yıkıcı olanların ise reddiyle birlikte okuyuculara kaliteli bilgi sunabileceğiz.

Haydi, değişiklikleri eritelim! Klavyelerinize ve dimağınıza kuvvet!

(Sürüm kontrolü yetkiniz olması hasebiyle bu mesaj tarafınıza bir bot hesap vasıtasıyla Kadı tarafından gönderilmiştir, devriye veya hizmetli değilseniz mesajı dikkate almayınız.)

Kadı Mesaj 19.04, 26 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

Bilgi kutusu eksikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba DieFohlen, son açtığınız maddelerde bilgi kutusunun eksik olduğunu görünce size bir sorayım dedim. Uzun yıllardır katkı veren bir kullanıcısınız ama genellikle açmış olduğunuz maddelere bilgi kutusu eklemediğinizi fark ettim. Bunun bir nedeni var mı?--Ali95Acar (mesaj) 22.06, 11 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Ali95Acar, burada bir neden yok, mümkün olduğunda çok maddeyi Türkçe Vikipedi'ye kazandırma gayreti içerisindeyim. Burada dönem dönem bilgi kutusu eklesem de çoğu zaman burada ilgili maddeyi TR Vikipedi'ye eklemek adına taslak seviyesinde açıyorum. Vikipedi'de herkesin katkı sağladığı bir ortamda bu maddelere zaman içerisinde bilgi kutuları da eklenmektedir. Size de sağlığınız katkılar için teşekkür ederim. DieFohlen (mesaj) 13.30, 15 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi Asya Ayı 2022 başladı![kaynağı değiştir]

Vikipedi Asya Ayı 2022 başladı!

Vikipedi Asya Ayı, Asya'daki Vikipedi toplulukları arasındaki anlayışı geliştirmeyi amaçlayan çevrimiçi bir düzenleme etkinliğidir. 11 Kasım 2022 00:00 - 14 Aralık 2022 23:59 (UTC) tarihleri arasında yer alan Türkçe Vikipedi'deki Asya Ayı'nın amacı, Türkiye dışındaki Asya ülkeleri hakkındaki makalelerin miktarını ve kalitesini artırmaktır.

Vikipedi'deki Asya toplulukları arasındaki dostluğun bir sembolü olarak, kriterleri karşılayan en az 4 madde oluşturan her katılımcı, Vikipedi Asya Ayı Kullanıcı Grubu tarafından özel olarak tasarlanmış bir Yıldız alacak.

Sizleri de bu yılın yarışmasına katılmaya bekliyoruz! Kadı Mesaj 20.58, 13 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi:Çıkar çatışması/Duyuru panosu hakkında bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikipedi:Çıkar çatışması/Duyuru panosu olası VP:ÇÇ ihlallerinin tespitinde kullanılmak üzere oluşturulmuştur. Topluluğun gözünden kaçmaması adına toplu mesaj ile bilgilendirme yapılmıştır.

Saygılarımla, Kadı Mesaj 16.53, 14 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.776 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Vikipedi:Asya Ayı/2022'nin sona ermesine 4 gün kaldı![kaynağı değiştir]

Vikipedi:Asya Ayı/2022'nin sona ermesine 4 gün kaldı! Katkılarınızı bekliyoruz :) Kadı Mesaj 13.32, 10 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.700 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Hoş geldin 2023![kaynağı değiştir]

Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu yeni bir yıl geçirmenizi dilerim. Kadı Mesaj 18.55, 31 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]

Oluşturduğunuz Zafer Utlu maddesi hızlı silme kriterlerinden "VP:HS#M6: Kayda değerlik ölçütlerini sağlamayan konuya sahip madde" kriterini sağladığından silinmesi için işaretlendi. Lütfen ilgili politika ve yönergeleri okumadan maddeyi tekrardan oluşturmayınız. Israrlı tavırlarınız engellenmenize neden olabilir. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. Captain388 (mesaj) 12.00, 6 Ocak 2023 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Madde Değerlendirmesi daveti!
Madde Değerlendirme
Madde Değerlendirmesi Vikiprojesi, Vikipedi'deki "Ölçme Değerlendirme" işlemlerinin koordine edildiği bir Vikiprojedir. Bu Vikiproje, hâlihazırda sınıflandırılmamış sayfaların değerlendirilmesini ve maddelerin alâkalı Vikiprojelerle, önem seviyesi gözetilerek, bağlanmasını amaçlamaktadır. Katılımcıların hedefi hem değerlendirilmemiş maddeleri değerlendirmek hem de önem veya sınıflandırma cetvellerine uygun olmayan şekilde değerlendirilmiş madde değerlerini düzenlemek olacaktır.

Yolumuz uzun, beraber kısaltalım. Beyoglou-MediaWiki message delivery (mesaj) 13.11, 23 Şubat 2023 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Vikipedi daveti ve kayda değerliği belirsiz maddelerle ilgili yardım çağrısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi Vikiproje daveti

Tarafsız bakış açısı yetmez. Tarafsız dokunuşlar da gerekir. Tarafsızlık tarafında taraf tutmaya var mısın?

~~Vikipedi VikiProjesi~~
Yapılacaklar listesinde her zaman herkese göre bir konu vardır.

Vikipedi'de kayda değerliği belirsiz 2181 madde bulunuyor. 2020'den beri incelenmeyi bekleyen maddelerimiz de mevcut. Vikipedi'nin kalitesini muhafaza etmesi bakımından işbu maddeleri incelememiz gerekli. Eğer ilgileniyorsanız madde listesine Kategori:Kayda değerliği belirsiz maddeler yazarak ulaşabilirsiniz. Yardımlarınıza ihtiyacımız var.

(Bu mesaj bir bot hesap vasıtasıyla Kadı tarafından gönderilmiştir. Mesaj almak istemeyenlerin listeden isimlerini çıkartmaları rica olunur.)

Kadı Mesaj 19.13, 18 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]

Nüfus güncellemeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Nüfus güncellemesi yaparken köy bilgi kutularını da guncelleyebilir misiniz? Kastamonu köylerinin tamamını güncelleyebilirseniz çok iyi olur. İyi çalışmalar.-- Śαвяí¢αи76ileti 20.31, 20 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]

Merhaba @Sabri76, benim de aklıma maalesef 4-5 ilçe bittikten sonra geldi :) Bayramın ardından o işi tekrar ele aldığımda bu güncellemeleri de sağlıyor olacağım. Tüm Kastamonu köyleri bende :) Kolay gelsin DieFohlen (mesaj) 17.12, 21 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]

Milletvekili biyografileri için bir işbirliği çağrısı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikiproje:Siyaset altında başlatlan -hediyeli- işbirliği projesine katılmaya davetlisiniz!

15 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında sürecek proje boyunca hem 28.dönem milletvekillerinin biyografilerini hem de geçmiş dönem TBMM'lerde yer almış ancak Vikipedi'de maddesi oluşturulmamış milletvekillerinin maddelerini oluşturmak, mevcut olanları güncelleyip geliştirmek için çalışacağız.

Bu işbirliğinin mevcut ve geçmiş dönem TBMM'lerde yer almış siyasetçiler hakkındaki bilgi düzensizliği ile mücadeleye değerli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Kadı Mesaj 19.25, 13 Haziran 2023 (UTC)[yanıtla]

İyi bayramlar![kaynağı değiştir]

Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kadı Mesaj 15.17, 28 Haziran 2023 (UTC)[yanıtla]

Bekleyen değişikliklerin eritilmesi hususunda desteğinizi rica ederiz.[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı; Vikipedi'mizde bildiğiniz üzere sürüm kontrolü uygulaması vandalizmi önlemek amacıyla kullanılıyor. Projemize artan ilginin neticesi olarak sürüm kontrolü sebebiyle bekleyen değişikliklerimizin sayısı tekrar ivme kazandı. İşbu değişikliklerin incelenmemesi okuyucunun motivasyonunun düşmesine zemin hazırlayacaktır. Türkçe Vikipedi'nin şiarı okuyucularına özgürce kaliteli bilgi sunmaktır, bekleyen değişiklikler içerisinde uygun olanların kabulü, yıkıcı olanların ise reddiyle birlikte okuyuculara kaliteli bilgi sunabileceğiz.

Haydi, değişiklikleri eritelim! Klavyelerinize ve dimağınıza kuvvet!

(Sürüm kontrolü yetkiniz olması sebebiyle bu mesaj tarafınıza bir bot hesap vasıtasıyla Kadı tarafından gönderilmiştir, devriye veya hizmetli değilseniz mesajı dikkate almayınız.)

Kadı Mesaj 15.45, 3 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]

VP:Adiutor hakkında bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Kullanıcı:Vikipolimer tarafından kodlanmış olan VP:Adiutor Türkçe Vikipedi ve Commons dahil olmak üzere 8 sürümde kullanılabilir hâle getirilmiştir. İlgilenenler ayarlarında küçük araçlar (gadgets) bölümüne giderek aracı aktif hale getirip kullanmaya başlayabilirler. Bilgilerinize sunulur.

(Bu toplu mesaj bir bot hesap vasıtasıyla Kadı isimli kullanıcı tarafından size iletilmiştir. Gelecekte toplu mesaj almak istemiyorsanız Kullanıcı:Kadı/Toplu mesaj listesi sayfasından isminizi çıkartmanız rica olunur.) Kadı Mesaj 16.29, 6 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]

Mini Yarışma 2023 Başladı![kaynağı değiştir]

Bekleyen değişikliklerin eritilmesi amacıyla mini yarışma başlamıştır. Detaylara Vikipedi:Köy_çeşmesi_(ilginize)#Mini_Yarışma_2023 sayfasından ulaşabilirsiniz. Katılımlarınızı bekliyoruz. Saygılarımla, Kadı Mesaj 17.26, 22 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]

Hoş geldin 2024![kaynağı değiştir]

Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar, sevdiklerinizle beraber sağlıklı, mutlu, huzurlu nice yıllar dilerim. Kadı Mesaj 09.41, 31 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi Vikiprojesine davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi Vikiproje daveti

Tarafsız bakış açısı yetmez. Tarafsız dokunuşlar da gerekir. Tarafsızlık tarafında taraf tutmaya var mısın?

~~Vikipedi VikiProjesi~~
Yapılacaklar listesinde her zaman herkese göre bir konu vardır.

Kadı Mesaj 09.14, 4 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Wikimedia Japonya-Türkiye Dostluk Vikimaratonu başladı![kaynağı değiştir]

Selamlar. 5 - 11 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek, Wikimedia Japonya - Türkiye Dostluk Projesi'nin bir parçası olan Dostluk Vikimaratonu başladı! Sertifika, yıldız ve kartpostal ödüllü bu Vikimaratona sizlerin de katılımlarını bekliyoruz. Aklınıza takılan soruları bana sormakta lütfen çekinmeyin. İyi şanslar ve iyi eğlenceler! 😊

Katılım bağlantısı: Vikipedi:Wikimedia Japonya - Türkiye Dostluk Vikimaratonu

Vikiproje: Vikipedi iş birliği daveti[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı, 9 Şubat 2024 tarihinde başlayacak olan Vikiproje:Vikipedi kapsamında gerçekleştirilen iş birliği projesine katılımlarınızı bekleriz. Vikiproje:Vikipedi/İş birliği projesi sayfasından detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Saygılarımla, Kadı Mesaj 21.34, 7 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Store Kari Hk.[kaynağı değiştir]

Selamlar.

Uçuçrumlarla ilgili bir kaç madde gördüm. Uçurum maddesine bağlantı veren "kayalık kaya" şeklinde çeviri var. Sanırım gözden kaçan bir detay olmuş. Daha uygun bir kelime bulunabilir gibi sanki.

İyi vikiler... İmmortalance (mesaj) 09.50, 9 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Merhaba, evet şimdi fark ettim. O anda çeviri üzerinden yoğunluğu madde bütününe verince bu gözümden kaçmış, her şekilde kayalık kaya anlamsız olmuş oluyor. :)) Teşekkür ederim. DieFohlen (mesaj) 09.53, 9 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje:Vikipedi/2. İş birliği projesine davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Vikiproje:Vikipedi/2. İş birliği projesi sayfasında açıklanan iş birliği projesine davetlisiniz! Kadı Mesaj 17.27, 10 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.891 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 14.33, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.40, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili DieFohlen, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili DieFohlen, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]