Türkiye'deki futbol stadyumları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İstanbul'da bulunan Atatürk Olimpiyat Stadyumu Türkiye'nin en fazla seyirci kapasitesine sahip stadyumudur.

Türkiye'deki futbol stadyumları listesi, Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki en az 5.000 seyirci kapasitesine sahip futbol stadyumlarının yer aldığı listedir. İstanbul'da yer alan Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 76.761 seyirci kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük stadyumudur. Türkiye'de, 50.000 kapasitenin üzerinde toplam dört stadyum bulunmaktadır. Bu stadyumlardan üç tanesi İstanbul'da, bir tanesi de İzmir'de yer almaktadır. Ülkedeki en fazla seyirci kapasitesine sahip stadyumlar da yine İstanbul'da yer almaktadır. Türkiye'de seyirci kapasitesi 5.000 ve üzerinde olan en çok stadyumun en fazla bulunduğu şehir, 16 stadyum ile yine İstanbul'dur.[1]

22 Eylül 2013 tarihinde İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasını toplam 76.127 biletli seyirci izlemiştir. Bu sayı hem Süper Lig tarihindeki hem de Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki en fazla seyirci rekoru olarak kayıtlara geçmiştir.[2] Bundan önceki rekor da yine aynı stadyumda 21 Eylül 2003'te Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan bir Süper Lig karşılaşmasına aitti. O maçta da tribünlerde 70.125 biletli seyirci vardı.[3]

Türkiye millî futbol takımının, Türkiye sınırları içerisinde en çok maç yaptığı stadyum, yıkılmış olan BJK İnönü Stadyumu'dur. Türk millî takımı bu stadyumda 67 maç oynamıştır.[4] Atatürk Olimpiyat Stadyumu daha önce birçok Süper Lig maçının yanı sıra, 2005 Şampiyonlar Ligi Finali'ne de ev sahipliği yapmıştır. Şükrü Saracoğlu Stadyumu da 2009 UEFA Kupası Finali'ne ev sahipliği yapmıştır.[5] Bunların yanında, Akdeniz Üniversitesi Stadyumu, Bursa Atatürk Stadyumu, Hüseyin Avni Aker Stadyumu, Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu, Kâmil Ocak Stadyumu, Türk Telekom Stadyumu ve Çaykur Didi Stadyumu, Türkiye'de organize edilen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası organizasyonunda kullanılmıştır.

Mevcut stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'de bulunan mevcut stadyumların haritası
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'de bulunan mevcut stadyumların haritası

Not: Listedeki stadyumlar en çok seyirci kapasitesine sahip olandan en aza doğru sıralanmıştır. Tablodaki veriler Türkiye Futbol Federasyonu'nun sitesindeki resmî rakamlara dayanmaktadır. Listeye 5.000 ve üzerindeki seyirci kapasitesine sahip futbol stadyumları dahil edilmiştir.

Süper Lig 2022-23 Sezonu stadyumları ve kulüpleri kalın olarak gösterilmiştir.

Görüntü Stadyum Kapasite Şehir Kullanıcı(lar) Kaynaklar
Istanbul Atatürk Olympic Stadium 1.jpg Atatürk Olimpiyat Stadyumu 76.761 İstanbul Türkiye millî futbol takımı
Fatih Karagümrük
[6]
Galatasaray Arena North-West Corner.jpg Nef Stadyumu 52.223 İstanbul Galatasaray [7]
Galatasaray - Atletico Madrid'14.jpg İzmir Atatürk Stadyumu 51.337 İzmir Karşıyaka [8]
Sukrusaracoglu.jpg Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 50.530 İstanbul Fenerbahçe [9]
Bursa Büyükşehir Belediye Stadium 20181026 (1).jpg Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu 43.361 Bursa Bursaspor [10]
20220606-L1000240.jpg Vodafone Park 42.590 İstanbul Beşiktaş [11]
TORKU ARENA - panoramio.jpg Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu 42.000 Konya Konyaspor [12]
Akyazı.jpg Şenol Güneş Spor Kompleksi 40.782 Trabzon Trabzonspor [13]
Kocaeli Arena.jpg Kocaeli Stadyumu 34.712 Kocaeli Kocaelispor [14]
Samsun 19 Mayıs Stadyumu.jpg Samsun 19 Mayıs Stadyumu 33.919 Samsun Samsunspor [15]
Flag of None.svg Kalyon Stadyumu 33.502 Gaziantep Gaziantep FK [16]
ADANA KOZA (ARENA) STADI.jpg Yeni Adana Stadyumu 33.000 Adana Adanaspor
Adana Demirspor
Diyarbekirspor-Eskisehirspor1.jpg Diyarbakır Stadyumu 33.000 Diyarbakır Amed
Diyarbekirspor
[17]
Kayseri Kadir Has Stadium 9.jpg Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu 32.864 Kayseri Kayserispor [18]
Yeni Antalya Stadyumu - 23.6.15.JPG Antalya Stadyumu 32.537 Antalya Antalyaspor [19]
Eskişehirspor Yeni Atatürk Stadyumu.jpg Eskişehir Atatürk Stadyumu 32.507 Eskişehir Eskişehirspor [20]
Şanlıurfa GAP Arena (1).jpg Şanlıurfa GAP Stadyumu 28.965 Şanlıurfa Şanlıurfaspor [21]
New Sakaryaspor Stadium, in Adapazari, Sakarya, Turkey.jpg Sakarya Atatürk Stadyumu 28.113 Sakarya Sakaryaspor [22]
4eylul2.jpg Yeni 4 Eylül Stadyumu 27.532 Sivas Sivasspor [23]
Flag of None.svg Yeni Malatya Stadyumu 25.745 Malatya Yeni Malatyaspor [24]
Açılış maçı olan Gaziantep karşılaşması önce çekilmiş bir fotoğraf- 2014-06-05 14-49.jpg Mersin Stadyumu 25.497 Mersin Yeni Mersin İdmanyurdu [25]
Flag of None.svg Yeni Hatay Stadyumu 25.000 Hatay Hatayspor
Flag of None.svg Ay-Yıldızlı Stadyum 25.000 Karabük Karabük Üniversitesi
Çotanak Sports Complex.jpg Çotanak Stadyumu 22.000 Giresun Giresunspor
Galatasaray-FB Skupa.jpg Kâzım Karabekir Stadyumu 21.374 Erzurum Erzurumspor FK [26]
Ankara Eryaman Stadyumu.jpg Eryaman Stadyumu 20.560 Ankara Ankaragücü
Gençlerbirliği
[27]
Flag of None.svg Yeni Ordu Stadyumu 20.000 Ordu Orduspor 1967 [28]
Göztepe Stadyumu.jpg Gürsel Aksel Stadyumu 19.713 İzmir Göztepe [29]
Denizli Atatürk Stadyumu.jpg Denizli Atatürk Stadyumu 18.745 Denizli Denizlispor [30]
Ankara asv2021-10 img01 Sincan Osmanlı Stadium.jpg Osmanlı Stadyumu 18.029 Ankara Ankaraspor [31]
Başakşehir Fatih Terim Stadyumu – Dış manzara.png Başakşehir Fatih Terim Stadyumu 17.156 İstanbul Başakşehir FK [32]
Manisa 19 Mayıs Stadyumu.jpg Manisa 19 Mayıs Stadyumu 16.066 Manisa Manisaspor [33]
Flag of None.svg Zeytinburnu Stadyumu 16.000 İstanbul Zeytinburnuspor [34]
İzmir Alsancak Stadium.jpg Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu 15.358 İzmir Altay [35]
Flag of None.svg Çaykur Didi Stadyumu 15.332 Rize Çaykur Rizespor [36]
Gebze Alaettin Kurt Stadyumu.jpg Gebze Alaettin Kurt Stadyumu 15.462 Kocaeli Gebzespor [37]
Kırıkkale-Başpınar-Stadyumu-panorama.JPG Başpınar Stadyumu 15.450 Kırıkkale Kırıkkale Büyük Anadoluspor [38][39]
Dosya:Batman Stadium.jpg Batman Stadyumu 15.000 Batman Batman Petrolspor [40]
Flag of None.svg Çorum Şehir Stadyumu 15.000 Çorum Çorum FK
Flag of None.svg Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu 15.000 İzmir - [41]
Afyon Zafer Stadyumu.jpg Zafer Stadyumu 14.558 Afyonkarahisar Afjet Afyonspor [42]
Kasımpaşa Stadyumu.jpg Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu 13.856 İstanbul Kasımpaşa [43]
Flag of None.svg Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu 13.795 Zonguldak Zonguldak Kömürspor [44]
Balıkesir Atatürk Stadyumu.jpg Balıkesir Atatürk Stadyumu 13.732 Balıkesir Balıkesirspor [45]
AkdenizÜniversiteStadyumu1.jpg Akdeniz Üniversitesi Stadyumu 12.893 Antalya -
Flag of None.svg 17 Eylül Stadyumu 12.725 Balıkesir Bandırmaspor [46]
Akhisar Belediyespor vs Bursaspor, 11 February 2018 (3).jpg Spor Toto Akhisar Stadyumu 12.139 Manisa Akhisar Belediyespor [47]
Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu.jpg Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu 11.378 Karabük Kardemir Karabükspor [48]
19 Eylül Stadyumu.jpg 19 Eylül Stadyumu 11.024 Ordu 52 Orduspor [49]
Flag of None.svg Adnan Menderes Stadyumu 10.988 Aydın Aydınspor 1923 [50]
Flag of None.svg Alanya Oba Stadyumu 10.128 Antalya Alanyaspor [51]
Havadan cnk.jpg 18 Mart Stadyumu 10.500 Çanakkale Çanakkale Dardanelspor [52]
Flag of None.svg Van Atatürk Stadyumu 10.500 Van Vanspor [53]
Flag of None.svg Ünye İlçe Stadyumu 10.340 Ordu Ünye Gücü [54]
Flag of None.svg Artvin Şehir Stadyumu 10.000 Artvin Murgul Bakırspor [55]
Flag of None.svg Isparta Atatürk Şehir Stadyumu 10.000 Isparta Ispartaspor [56]
Flag of None.svg Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadyumu 10.000 Ağrı Ağrıspor [57]
Flag of None.svg 12 Şubat Stadyumu 9.216 Kahramanmaraş Kahramanmaraşspor [58]
Flag of None.svg Hanefi Mahçiçek Stadyumu 9.169 Kahramanmaraş Kahramanmaraş Belediyespor
Bornova Stadyumu.jpg Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu 9.138 İzmir Altınordu [59]
Flag of None.svg Yalova Atatürk Stadyumu 8.980 Yalova Yalovaspor [60]
Bucaarena.jpg Yeni Buca Stadyumu 8.810 İzmir Bucaspor 1928 [61]
Flag of None.svg Adıyaman Atatürk Stadyumu 8.596 Adıyaman Adıyamanspor [62]
TR Bolu asv2021-10 img15 Atatürk Stadium.jpg Bolu Atatürk Stadyumu 8.456 Bolu Boluspor [63]
Flag of None.svg 5 Temmuz Stadyumu 8.217 Hatay İskenderun Demir Çelikspor [64]
Flag of None.svg Şenlikköy Stadyumu 8.000 İstanbul Bakırköyspor [65]
Panoramio - V&A Dudush - Mardan Sports Complex.jpg Mardan Spor Kompleksi 7.938 Antalya - [66]
Stadyum - panoramio.jpg Amasya 12 Haziran Stadyumu 7.810 Amasya Amasyaspor [67]
Flag of None.svg Muğla Atatürk Stadyumu 7.755 Muğla Muğlaspor [68]
Flag of None.svg Nevşehir Gazi Stadyumu 7.503 Nevşehir Nevşehirspor
Ahi Stadium 2013.jpg Ahi Stadyumu 7.500 Kırşehir Kırşehirspor [69]
Flag of None.svg Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadyumu 7.400 Çorum - [70]
Flag of None.svg 18 Temmuz Stadyumu 7.200 Düzce Düzcespor [71]
Fethiye Şehir Stadium.jpg Fethiye İlçe Stadyumu 6.963 Muğla Fethiyespor [72]
Flag of None.svg 7 Ocak Stadyumu 6.635 Osmaniye Osmaniyespor [73]
Vefa Stadium.jpg Vefa Stadyumu 6.500 İstanbul Fatih Karagümrük [74]
Flag of None.svg Avcılar Belediyesi Atatürk Stadyumu 6.000 İstanbul - [75]
Flag of None.svg Uşak 1 Eylül Stadyumu 5.944 Uşak Uşakspor
Tokat panorama 2012.JPG Gaziosmanpaşa Stadyumu 5.762 Tokat Tokatspor [76]
Flag of None.svg 21 Kasım Stadyumu 5.700 Mardin Mardinspor [77]
Flag of None.svg Siirt Atatürk Stadyumu 5.650 Siirt Siirtspor [78]
Flag of None.svg Esenyurt Belediyesi Stadyumu 5.500 İstanbul - [79]
Flag of None.svg Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu 5.500 İstanbul Anadolu Üsküdar 1908
Beylerbeyispor
[80]
ÖzerTürkStadiumKuşadası.JPG Özer Türk Stadyumu 5.500 Aydın Kuşadasıspor [81]
Flag of None.svg Merzifon İlçe Stadyumu 5.450 Amasya Merzifonspor [82]
Kırıkkale Fikret Karabudak Stadyumu.JPG Fikret Karabudak Stadyumu 5.402 Kırıkkale MKE Kırıkkalespor [83]
Çorluspor(002).jpg General Basri Saran Stadyumu 5.300 Tekirdağ Çerkezköyspor
Çorluspor
[84]
Flag of None.svg Esenler Stadyumu 5.296 İstanbul Esenler Erokspor [85]
Flag of None.svg Şeyh Edebali Stadyumu 5.150 Bilecik Bilecikspor [86]
Kızılcahamam Stadium.jpg Kızılcahamam İlçe Stadyumu 5.124 Ankara Altındağ Belediyesi Kızılcahamam Belediyespor [87]
Itu-stadyum.jpg İTÜ Stadyumu 5.100 İstanbul - [88]
Flag of None.svg Aliağa Petkim Stadyumu 5.000 İzmir - [89]
Flag of None.svg Genç Osman Stadyumu 5.000 Bayburt Bayburt Özel İdarespor [90]
Flag of None.svg Burdur Gazi Atatürk Stadyumu 5.000 Burdur Burdurspor [91]
Flag of None.svg Dağılgan Stadyumu 5.000 Aksaray 68 Aksaray Belediyespor
Flag of None.svg Hüsnü Uğural Stadyumu 5.000 Balıkesir Ayvalıkgücü Belediyespor [92]
Flag of None.svg Gölcük Şehir Stadyumu 5.000 Kocaeli Gölcükspor
Flag of None.svg Kilimli İlçe Stadyumu 5.000 Zonguldak Kilimli Belediyespor [93]
Maltepe Stadyumu 12112016.jpg Maltepe Hasan Polat Stadyumu 5.000 İstanbul Maltepespor [94]
Flag of None.svg Sapanca Atatürk Stadyumu 5.000 Sakarya Sapanca Gençlikspor [95]
Flag of None.svg Şehit Hamdibey Stadyumu 5.000 Balıkesir Edremit Belediyespor [96]
Flag of None.svg Yusuf Ziya Öniş Stadyumu 5.000 İstanbul Sarıyer [97]

Yapımı devam eden ve başlamak üzere olan stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Stadyum Kapasite Şehir Kulüp Açılış
Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu[98] 45.000 Ankara MKE Ankaragücü 2024
Karaman Stadyumu 15.000[99] Karaman Karaman SK 2022
Yozgat Şehir Stadyumu 15.000[100] Yozgat Yozgatspor 1959 FK 2022
Erzincan Stadyumu[101] 12.981 Erzincan 24 Erzincanspor 2022
Sinop Stadyumu 10.000 Sinop Sinopspor 2022
Yeni Elazığ Stadyumu 20.023 Elazığ Elazığspor -
Karşıyaka Stadyumu 15.000[102] İzmir Karşıyaka -
Turgutlu Stadyumu 12.000 Manisa Turgutluspor -
Erbaa Stadyumu 10.000 Tokat Erbaaspor -
Niğde Şehir Stadyumu 7.500[103] Niğde Niğde Anadolu -
Şeyh Edebali Stadyumu 5.300[104] Bilecik Bilecikspor -
İstanbul Gaziosmanpaşa Stadyumu 5.000 İstanbul Gaziosmanpaşaspor -

Yapımı planlanan ve proje olarak sunulan stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Stadyum Kapasite Şehir Kulüp
Denizli Stadyumu 22.000 Denizli Denizlispor
Edirne Stadyumu 22.000[105] Edirne Edirnespor
Uşak Stadyumu 16.500 Uşak Utaş Uşakspor
Kahramanmaraş Stadyumu[106] 15.000 Kahramanmaraş Kahramanmaraşspor
Bolu Stadyumu 15.000 Bolu Boluspor
Kütahya Stadyumu 15.000 Kütahya Belediye Kütahyaspor
Ahi Stadyumu[107] 15.000 Kırşehir Kırşehir FK
İskenderun Stadyumu[108] 12.800 Hatay İskenderunspor
Karagümrük Stadyumu 12.500 İstanbul Fatih Karagümrük
Cizre Stadyumu 10.000 Şırnak Cizrespor
Düzce Stadyumu[109] 8.181 Düzce Düzcespor

Faaliyeti sonlandırılan stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Görüntü Faaliyet yılları Stadyum Kapasite Şehir Eski kullanıcı(lar) Notlar
Beşiktaş-Antalyaspor match in 30 October 2008.jpg 1947-2013 BJK İnönü Stadyumu 32.086 İstanbul Beşiktaş [110]
Flag of None.svg 1960-2008 Kayseri Atatürk Stadyumu 25.918 Kayseri Kayserispor
Kayseri Erciyesspor
[111]
Bursa Atatürk Stadium.jpg 1950-2016 Bursa Atatürk Stadyumu 25.661 Bursa Bursaspor [112][113]
Trabzonspor - Hüseyin Avni Aker Stadyumu.jpg 1967-2017 Hüseyin Avni Aker Stadyumu 24.169 Trabzon Trabzonspor [114][115]
Galatasaray-Fenerbahçe 12.04.2009.jpg 1944 & 1964-2011 Ali Sami Yen Stadyumu 22.800 İstanbul Galatasaray [116]
Konya Atatürk Stadyumu.jpg 1950-2014 Konya Atatürk Stadyumu 21.968 Konya Konyaspor
Anadolu Selçukspor
[117][118]
Gençlerbirliği 3-1 Mersin İdman Yurdu.jpg 1936-2018 Ankara 19 Mayıs Stadyumu 21.092 Ankara Ankaragücü
Gençlerbirliği
Hacettepe
[119]
Flag of None.svg 1974-2017 Kâmil Ocak Stadyumu 16.981 Gaziantep Gaziantepspor
Gaziantep FK
[120]
19 Mayıs Stadı.JPG 1975-2017 Samsun 19 Mayıs Stadyumu 16.480 Samsun Samsunspor [121]
Gençlik Stadı.jpg 1938-2021 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu 16.231 Adana Adanaspor
Adana Demirspor
[122]
Alsancak Stadyumu (1).JPG 1929-2014 Alsancak Stadyumu 15.358 İzmir Altay
Altınordu
Karşıyaka
[123]
Cebeci İnönü Stadyumu.jpg 1967-2017 Cebeci İnönü Stadyumu 15.000 Ankara Ankara Demirspor
Hacettepe
[124]
Panoramio - V&A Dudush - Stadion.jpg 1984-2016 4 Eylül Stadyumu 14.998 Sivas Sivasspor [125]
Flag of None.svg 1974-2018 Elazığ Atatürk Stadyumu 13.923 Elazığ Elazığspor
Elazığ Belediyespor
[126]
Eskişehirspor-Hacettepe1.JPG 1952-2016 Eskişehir Atatürk Stadyumu 13.520 Eskişehir Eskişehirspor [127]
Flag of None.svg 1980-2018 Sakarya Atatürk Stadyumu 13.216 Sakarya Sakaryaspor [128]
Hoofdtribune.jpg 1965-2016 Antalya Atatürk Stadyumu 12.453 Antalya Antalyaspor [129]
Diyarbakırspor-Boluspor match in 14 September 2008.jpg 1960-2016 Diyarbakır Atatürk Stadyumu 12.963 Diyarbakır Diyarbakırspor
Diyarbekirspor
[130]
IzmitIsmetPaşaStadium (5).JPG 1972-2018 İsmetpaşa Stadyumu 12.710 Kocaeli Kocaelispor [131]
Stadyum3.jpg 1941-2021 Giresun Atatürk Stadyumu 11.866 Giresun Giresunspor [132]
Flag of None.svg 1952-2009 Rize Atatürk Stadyumu 10.700 Rize Çaykur Rizespor [111]
Flag of None.svg ?-2018 Mukan Perinçek Stadyumu 10.500 Aydın Aydınspor [133][134]
44 malatya panorama.JPG 1970-2017 Malatya İnönü Stadyumu 10.411 Malatya Malatyaspor
Yeni Malatyaspor
[135]
Mersin Tevfik Sırrı Gür stadium.jpg 1951-2017 Tevfik Sırrı Gür Stadyumu 10.128 Mersin Mersin İdman Yurdu [136]
Flag of None.svg 1982-2016 Afyon Atatürk Stadyumu 10.000 Afyonkarahisar Afyonkarahisarspor
Afjet Afyonspor
[137]
Yozgat Bozok Stadyumu.JPG 1959-2021 Bozok Stadyumu 8.260 Yozgat Yozgatspor
Yozgatspor 1959 FK
[138]
Turkey 1923.jpg 1921-1939 Taksim Stadyumu 8.000 İstanbul Beşiktaş
Galatasaray
Flag of None.svg 1999-2020 Mimar Yahya Baş Stadyumu 7.589 İstanbul İstanbul Güngörenspor [139]
Flag of None.svg 1986-2018 Kartal Stadyumu 7.195 İstanbul Kartalspor [140]
Flag of None.svg 1982-2018 Akçaabat Fatih Stadyumu 6.238 Trabzon Akçaabat Sebatspor
Flag of None.svg ?-2009 Buca Stadyumu 6.231 İzmir İzmirspor [141]
Flag of None.svg ?-2020 Ziya Altınoğlu Stadyumu 6.150 İstanbul Çatalcaspor [142]
Flag of None.svg 1933-1986 Şeref Stadyumu 6.000 İstanbul Beşiktaş
Flag of None.svg 1950-2021 Antakya Atatürk Stadyumu 5.583 Hatay Hatayspor [143]
Flag of None.svg ?-2018 13 Şubat Stadyumu 5.150 Erzincan Erzincanspor
Flag of None.svg 1932-1985 Ankaragücü Stadyumu 5.000 Ankara Ankaragücü
Flag of None.svg ?-2016 Avcılar Turgut Özal Stadyumu 5.000 İstanbul - [144]
Flag of None.svg ?-2015 Kars Şehir Stadyumu 5.000 Kars Karsspor
Flag of None.svg ?-2019 Yıldıztabya Stadyumu 5.000 İstanbul - [145]

İllere göre stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: Aşağıdaki tabloda yer alan veriler, yukarıdaki listede bulunan güncel aktif stadyumların şehirlere göre ayrıştırılmış rakamlarıdır. Listede kriterleri karşılamadığı için gösterilmeyen stadyumlar olması sebebiyle, Türkiye'deki toplam stadyum sayılarını vermemektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Stat Arama". Tff.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  2. ^ "Beşiktaş seyirci rekorunu kırdı". Radikal. 22 Eylül 2013. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  3. ^ "İşte seyirci sayısı". Spor.haberturk.com. 22 Eylül 2013. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  4. ^ "A millî takımımızın Maçlarını Oynadığı Stadyumlar". Millifutboltarihi.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  5. ^ "Full Time Report" (.pdf). Uefa.com. 20 Mayıs 2009. 13 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  6. ^ "Atatürk Olimpiyat". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  7. ^ "Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu". Tff.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  8. ^ "İzmir Atatürk". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  9. ^ "FB Şükrü Saracoğlu". TFF.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  10. ^ "Bursaspor - TFF.org". TFF.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  11. ^ "Vodafone Park Stat Bilgileri". TFF. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2016. 
  12. ^ "Konya Büyükşehir Stadı". Tff.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2014. 
  13. ^ "Şenol Güneş Spor Kompleksi". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  14. ^ "Kocaeli Stadı". TFF.org. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  15. ^ "Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu". TFF.org. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  16. ^ "Gaziantep Stadyumu". TFF.org. 27 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2017. 
  17. ^ "Diyarbakır Stadyumu". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2019. 
  18. ^ "Büyükşehir Belediyesi Kadir Has". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  19. ^ "Antalyaspor A.Ş. - Kulüp bilgileri TFF". Tff.org. 14 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  20. ^ "Eskişehir Yeni Stadyum". Tff.org. 23 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  21. ^ "Şanlıurfa GAP Arena". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  22. ^ "Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu". TFF.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  23. ^ "Yeni 4 Eylül Stadı". Tff.org. 9 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  24. ^ "Yeni Malatya Stadyumu". TFF.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  25. ^ "Mersin Stadyumu". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  26. ^ "Cemal Gürsel". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  27. ^ "Eryaman Stadı İçin Geri Sayım Başladı". Milliyet.com.tr. 30 Ağustos 2018. 26 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2019. 
  28. ^ "Yeni Ordu Stadı, Orduspor 1967'nin". Haberler.com. 1 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2021. 
  29. ^ "Gürsel Aksel Stadyumu". Tff.org. 5 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2020. 
  30. ^ "Denizli Atatürk". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  31. ^ "Osmanlı Stadı". Tff.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2015. 
  32. ^ "İSTANBUL BAŞAKŞEHİR A.Ş." Tff.org. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2015. 
  33. ^ "Manisa 19 Mayıs". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  34. ^ "Zeytinburnu". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  35. ^ "Alsancak Mustafa Denizli Stadı açıldı". Haberturk.com. 26 Kasım 2021. 27 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2021. 
  36. ^ "Yeni Rize Şehir". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  37. ^ "Gebze Alaettin Kurt Stadyumu". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  38. ^ "Kırıkkale Başpınar Stadyumu". TFF.org. 12 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  39. ^ "Tesisler". Gsb.gov.tr. 10 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2019. 
  40. ^ "Batman Yeni Şehir Stadı". TFF.org. 21 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2022. 
  41. ^ "60 Milyon Lira Harcanan İzmir - Tire Stadı Tamamlandı". Haberler.com. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2019. 
  42. ^ "Afyonkarahisar Yeni Stadyumunun Temeli Atıldı ve İnşaatı Başladı". Stadimiz.com. 6 Haziran 2013. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  43. ^ "Recep Tayyip Erdoğan". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  44. ^ "Karaelmas K.Köksal". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  45. ^ "Balıkesir Atatürk". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  46. ^ "Bolu Atatürk". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  47. ^ "Spor Toto Akhisar Stadyumu". TFF.org. 20 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2019. 
  48. ^ "Dr. Necmettin Şeyhoğlu". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  49. ^ "19 Eylül". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  50. ^ "Aydın Adnan Menderes". Tff.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  51. ^ "Alanya Oba Stadı". Tff.org. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2013. 
  52. ^ "18 Mart Stadyumu". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  53. ^ "Van Atatürk". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  54. ^ "Ünye İlçe". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  55. ^ "Artvin Şehir". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  56. ^ "Isparta Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  57. ^ "Vali Lütfü Yiğenoğlu". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  58. ^ "12 Şubat Stadyumu". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2019. 
  59. ^ "Bornova Stadyumu". Tff.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2019. 
  60. ^ "Yalova Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  61. ^ "Yeni Buca Stadı". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  62. ^ "Adıyaman Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  63. ^ "Bolu Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  64. ^ "İskenderun 5 Temmuz". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  65. ^ "Şenlikköy". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  66. ^ "Stadyumlar". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  67. ^ "12 Haziran". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  68. ^ "Bolu Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  69. ^ "Kırşehir Ahi". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  70. ^ "Dr. Turhan Kılıççıoğlu". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  71. ^ "Düzce 18 Temmuz". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  72. ^ "Fethiye Şehir". TFF.org. 31 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  73. ^ "7 Ocak". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  74. ^ "Vefa". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  75. ^ "Firüzköy Futbol Stadyumu". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  76. ^ "Gaziosmanpaşa". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  77. ^ "21 Kasım". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  78. ^ "Siirt Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  79. ^ "Esenyurt Belediyesi Stadı". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  80. ^ "Beylerbeyi 75. Yıl". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  81. ^ "Kuşadası Belediyesi Özer Türk Stadyumu". stadiony.net. 30 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2014. 
  82. ^ "Merzifon İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  83. ^ "Kırıkkale Fikret Karabudak". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  84. ^ "General Basri Saran". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  85. ^ "Esenler Kemer Spor Tesisleri". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  86. ^ "Edebali". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  87. ^ "Kızılcahamam İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  88. ^ "İTÜ Stadyumu". sks.itu.edu.tr. 22 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2022. 
  89. ^ "Aliağa Petkim". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  90. ^ "Bayburt Genç Osman". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  91. ^ "Stadiums in Turkey - Mediterranean". Worldstadiums.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  92. ^ "Ayvalık Hüsnü Uğural". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  93. ^ "Kilimli İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  94. ^ "Maltepe Hasan Polat". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  95. ^ "Sapanca Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  96. ^ "Edremit Şehit Hamdibey". mackolik.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  97. ^ "Yusuf Ziya Öniş Stadyumu". Istanbulsporenvanteri.com. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  98. ^ "Facebook". www.facebook.com. Erişim tarihi: 28 Eylül 2022. 
  99. ^ "15 bin kişilik stadyum çalışmaları başladı". Karaman.bel.tr. 11 Kasım 2015. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2018. 
  100. ^ Gazetesi, Yozgat Çamlık. "Stadyumda temel hazırlıkları sürüyor". yozgatcamlik.com. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2021. 
  101. ^ "Açılışı için gün sayılan modern şehir stadı Erzincanlıları cezbedecek". www.aa.com.tr. 28 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2022. 
  102. ^ "Elazığ yeni stadyumu ile ilgili son bilgiler". El-aziz.com. 11 Ekim 2018. 9 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  103. ^ "Niğde 5 Şubat Şehir Stadyumu'nun Yıkımına Başlandı". 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2021. 
  104. ^ "Bilecik edebali stadı 15 gün içinde yıkılıyor bilecik gençlik ve spor i̇l müdür yasin özdemir; "2 bin kişilik stadyumun yenisi 5 bin 300 kişi kapasiteli olacak" - Bilecik Haberleri". www.haberturk.com. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2021. 
  105. ^ "6 yeni stat daha geliyor". Hurriyet.com.tr. 26 Şubat 2018. 9 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  106. ^ "İşte yeni Kahramanmaraş Stadyumunun tüm detayları!". Maraş Televizyonu. 28 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2022. 
  107. ^ "YENİ AHİ STADYUMU". Kırşehir. 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2019. 
  108. ^ stadyumlar (23 Haziran 2021). "İskenderun Stadyumu – Stadyumlar.net". Stadyumlar.net - Stadyum Projeleri, Türkiye Stadyumları, Dünya Stadyumları. 28 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2021. 
  109. ^ "YENİ STAD PROJESİ BELLİ OLDU!". Düzce Havadis. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2021. 
  110. ^ "Beşiktaş İnönü Kadir Has". TFF.org. 23 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  111. ^ a b "Türk Futbolundan Silinen 5 Atatürk Stadyumu". Tribundergi.com. 25 Eylül 2014. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2014. 
  112. ^ "Ve Bursa Atatürk Stadı yıkılıyor". bursahakimiyet.com.tr. 17 Kasım 2016. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2017. 
  113. ^ "Tarihi stadyum meydan oluyor!". ahaber.com.tr. 18 Aralık 2016. 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2017. 
  114. ^ "Hüseyin Avni Aker". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  115. ^ "Trabzonspor'un eski stadı Avni Aker'de yıkım çalışmaları başladı". Hürriyet. 29 Kasım 2017. 23 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2018. 
  116. ^ "Stat Bilgileri: Ali Sami Yen". TFF. 19 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2010. 
  117. ^ "Kapasitede Olimpiyat lider". spor3.com. 8 Ağustos 2007. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  118. ^ "Millet Bahçesi için ilk yıkım Konya'da başladı". Hürriyet. 9 Haziran 2018. 23 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Haziran 2018. 
  119. ^ "Ankara 19 Mayıs". TFF.org. 1 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  120. ^ "Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu'nun tribünleri yıkılıyor". Fanatik.com.tr. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  121. ^ "Samsun'da eski 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkımına başlandı". Haberturk.com. 13 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  122. ^ "5 Ocak". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  123. ^ "İzmir Alsancak". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  124. ^ "Cebeci İnönü". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  125. ^ "Eski 4 Eylül stadyumunun yıkım çalışmalarına başlandı". Milliyet.com.tr. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  126. ^ "Elazığ Atatürk". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  127. ^ "Eskişehir Atatürk Stadı 'millet bahçesi'ne dönüştürülmek için yıkılıyor". Tr.sputniknews.com. 6 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  128. ^ "Eski Sakarya Atatürk Stadyumu'nda yıkım başladı". Haberturk.com. 9 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  129. ^ "Antalya Atatürk Stadyumu Yıkımı Başladı". haberler.com. 20 Şubat 2016. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2016. 
  130. ^ "Diyarbakır Atatürk Stadyumu'nun yıkımına başlandı; yerine AVM yapılacak". T24.com.tr. 30 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart 2017. 
  131. ^ "İsmetpaşa Stadyumu'nun yıkımına başlandı". Hurriyet.com.tr. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  132. ^ "Giresun Atatürk". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  133. ^ "Mukan Perinçek". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  134. ^ "Tarih yerle bir oldu!". sesgazetei.com.tr. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2022. 
  135. ^ "Malatya İnönü Stadı'nın kapalı tribünü de yıkıldı". Hurriyet.com.tr. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  136. ^ "Tevfik Sırrı Gür Stadı'na ilk kazma vuruldu". TFF.org. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  137. ^ "v". Emlakkulisi.com. 8 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2019. 
  138. ^ "Yozgat Bozok". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  139. ^ "Mimar Yahya Baş". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  140. ^ "Kartal İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  141. ^ "Buca İlçe". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  142. ^ "Ziya Altınoğlu Spor Tesisi". Istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  143. ^ "Hatay Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  144. ^ "Turgut Özal Stadı". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  145. ^ "Yıldıztabya Spor Tesisleri". Istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014.