Türkiye'deki futbol stadyumları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
İstanbul'da bulunan Atatürk Olimpiyat Stadyumu Türkiye'nin en fazla seyirci kapasitesine sahip stadyumudur.

Türkiye'deki futbol stadyumları listesi, Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki en az 5.000 seyirci kapasitesine sahip futbol stadyumlarının yer aldığı listedir. İstanbul'da yer alan Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 76.092 seyirci kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük stadyumudur. Türkiye'de, 50.000 kapasitenin üzerinde toplam 4 stadyum bulunmaktadır. Bu stadyumlardan 3 tanesi İstanbul'da, 1 tanesi de İzmir'de yer almaktadır. Ülkedeki en fazla seyirci kapasitesine sahip stadyumlarda yine İstanbul'da yer almaktadır. Türkiye'de en çok stadyum bulunan şehir, 20'den fazla stadyum ile yine İstanbul'dur.[1]

22 Eylül 2013 tarihinde İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasını toplam 76.127 biletli seyici izlemiştir. Bu rakam hem Süper Lig tarihindeki hemde Atatürk Olimpiyat Stadyumundaki en fazla seyirci rekoru olarak kayıtlara geçmiştir.[2] Bundan önceki rekorda yine aynı stadyumda 2003 yılında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan bir Süper Lig karşılaşmasına aitti. O maçta da tribünlerde 70.125 biletli seyirci vardı.[3]

Türkiye Millî Futbol Takımı'nın, Türkiye sınırları içerisinde en çok maç yaptığı stadyum, yıkılmış olan BJK İnönü Stadyumu'dur. Türk Millî Takımı bu stadyumda 67 maç oynamıştır.[4] Atatürk Olimpiyat Stadyumu daha önce bir çok Süper Lig maçının yanı sıra, 2005 Şampiyonlar Ligi Finali'ne de ev sahipliği yapmıştır. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'da 2009 UEFA Kupası Finali'ne ev sahipliği yapmıştır.[5] Bunların yanında, Akdeniz Üniversitesi Stadyumu, Bursa Atatürk Stadyumu, Hüseyin Avni Aker Stadyumu, Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu, Kâmil Ocak Stadyumu, Türk Telekom Arena ve Yeni Rize Şehir Stadyumu, Türkiye'de organize edilen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası organizasyonunda kullanılmıştır.

Mevcut stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'de bulunan mevcut stadyumların haritası
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi
Türkiye'de bulunan mevcut stadyumların haritası

Not: Listedeki stadyumlar en çok seyirci kapasitesine sahip olandan en aza doğru sıralanmıştır. Tablodaki veriler Türkiye Futbol Federasyonu'nun sitesindeki resmî rakamlara dayanmaktadır. Listeye 5.000 ve üzerindeki seyirci kapasitesine sahip futbol stadyumları dahil edilmiştir.

Görüntü Stadyum Kapasite Şehir Kullanıcı(lar) Kaynaklar
Atatürk Olimpiyat.jpg Atatürk Olimpiyat Stadyumu 76.092 İstanbul - [6]
GS-FB 3-1 Panorama.jpg Türk Telekom Arena 52.600 İstanbul Galatasaray [7]
Galatasaray - Atletico Madrid'14.jpg İzmir Atatürk Stadyumu 51.295 İzmir Karşıyaka / Göztepe ve bazen Altay [8]
Sukrusaracoglu.jpg Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 50.509 İstanbul Fenerbahçe [9]
style="text-align:center;" Timsah Arena 43.331 Bursa Bursaspor [10]
style="text-align:center;" Konya Büyükşehir Torku Arena 41.981 Konya Konyaspor [11]
Cebeci Inonu Stadyumu Panoramik.jpg Cebeci İnönü Stadyumu 37.000 Ankara Hacettepespor / Ankara Demirspor [12]
Kadir-has-stadium-kamilsaim.jpg Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu 32.864 Kayseri Kayserispor / Kayseri Erciyesspor [13]
Yeni Antalya Stadyumu - 23.6.15.JPG Antalya Arena 32.539 Antalya Antalyaspor [14]
Şanlıurfa GAP Arena.jpg Şanlıurfa GAP Stadyumu 28.965 Şanlıurfa Şanlıurfaspor [15]
Bursa Atatürk Stadium.jpg Bursa Atatürk Stadyumu 25.661 Bursa Bursaspor [16]
Mersin Olympic Stadium.JPG Mersin Arena 25.497 Mersin Mersin İdman Yurdu [17]
Flag of None.svg Ay-Yıldızlı Stadyum 25.000 Karabük Karabük Üniversitesi
Trabzonspor - Hüseyin Avni Aker Stadyumu.jpg Hüseyin Avni Aker Stadyumu 24.169 Trabzon Trabzonspor [18]
Galatasaray-FB Skupa.jpg Kâzım Karabekir Stadyumu 28.800 Erzurum Erzurumspor / Erzurum Büyükşehir Belediyespor [19]
Konya Atatürk Stadyumu.jpg Konya Atatürk Stadyumu 21.968 Konya Anadolu Selçukspor [20]
Bağlum Belediye Stadyumu.JPG Bağlum Belediye Stadyumu 20.000 (N) Ankara Keçiören Bağlumspor [21]
Flag of None.svg Büyükçekmece Stadyumu 20.000 İstanbul Büyükçekmece Spor Kulübü [22]
Flag of None.svg Osmanlı Stadyumu 19.626 Ankara Osmanlıspor / Beşiktaş (N) [23]
Gençlerbirliği 3-1 Mersin İdman Yurdu.jpg Ankara 19 Mayıs Stadyumu 19.209 Ankara Ankaragücü / Gençlerbirliği / Hacettepespor [24]
Greece vs Turkey (0-0), 17 November 2015, 3.jpg Başakşehir Fatih Terim Stadyumu 17.300 İstanbul Başakşehir FK [25]
Kamil ocak1.jpg Kamil Ocak Stadyumu 16.981 Gaziantep Gaziantepspor / Gaziantep Büyükşehir Belediyespor [26]
Manisa 19 Mayıs Stadyumu.jpg Manisa 19 Mayıs Stadyumu 16.597 Manisa Manisaspor, Akhisar Belediyespor [27]
19 Mayıs Stadı.JPG Samsun 19 Mayıs Stadyumu 16.480 Samsun Samsunspor [28]
Gençlik Stadı.jpg 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu 16.095 Adana Adanaspor / Adana Demirspor [29]
Flag of None.svg Zeytinburnu Stadyumu 16.000 İstanbul Zeytinburnuspor [30]
Balıkesirspor şampiyonluk kutlamaları.jpg Balıkesir Atatürk Stadyumu 15.800 Balıkesir Balıkesirspor [31]
Flag of None.svg Çaykur Didi Stadyumu 15.485 Rize Çaykur Rizespor [32]
Flag of None.svg Gebze Alaettin Kurt Stadyumu 15.462 Kocaeli Gebzespor [33]
Denizli Atatürk Stadyumu.jpg Denizli Atatürk Stadyumu 15.427 Denizli Denizlispor [34]
Flag of None.svg Afyonkarahisar Stadyumu 15.000 Afyonkarahisar Afyonkarahisarspor / Sandıklıspor [35]
Kırıkkale-Başpınar-Stadyumu-panorama.JPG Başpınar Stadyumu 15.000 Kırıkkale - [36]
Panoramio - V&A Dudush - Stadion.jpg 4 Eylül Stadyumu 14.998 Sivas Sivasspor [37]
Flag of None.svg 12 Şubat Stadyumu 14.600 Kahramanmaraş Kahramanmaraşspor [38]
Recep Tayyip Erdoğan Stadium Istanbul.JPG Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu 14.234 İstanbul Kasımpaşaspor [39]
Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu.jpg Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu 14.000 Karabük Kardemir Karabükspor [40]
Flag of None.svg Elazığ Atatürk Stadyumu 13.923 Elazığ Elazığspor [41]
Flag of None.svg Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu 13.795 Zonguldak Zonguldak Kömürspor [42]
Eskişehirspor-Hacettepe1.JPG Eskişehir Atatürk Stadyumu 13.520 Eskişehir Eskişehirspor [43]
Flag of None.svg Sakarya Atatürk Stadyumu 13.216 Sakarya Sakaryaspor [44]
Diyarbakırspor-Boluspor match in 14 September 2008.jpg Diyarbakır Atatürk Stadyumu 12.963 Diyarbakır Diyarbakırspor [45]
Havadan cnk.jpg 18 Mart Stadyumu 12.900 Çanakkale Çanakkale Dardanelspor
AkdenizÜniversiteStadyumu1.jpg Akdeniz Üniversitesi Stadyumu 12.893 Antalya Antalyaspor
IzmitIsmetPaşaStadium (5).JPG İsmetpaşa Stadyumu 12.710 Kocaeli Kocaelispor [46]
Flag of None.svg 5 Temmuz Stadyumu 12.390 Hatay İskenderun Demir Çelikspor [47]
Flag of None.svg Giresun Atatürk Stadyumu 12.191 Giresun Giresunspor [48]
Flag of None.svg Dumlupınar Stadyumu 12.000 Kütahya Kütahyaspor [49]
Tribunelangezijde.jpg Antalya Atatürk Stadyumu 11.548 Antalya -
Flag of None.svg Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadyumu 11.263 Çorum Çorumspor [50]
19 Eylül Stadyumu.jpg 19 Eylül Stadyumu 11.024 Ordu Orduspor [51]
Flag of None.svg Adnan Menderes Stadyumu 10.988 Aydın Aydınspor 1923 [52]
Flag of None.svg Alanya Oba Stadyumu 10.842 Antalya Alanyaspor [53]
Flag of None.svg Mukan Perinçek Stadyumu 10.500 Aydın Aydınspor [54]
Flag of None.svg Van Atatürk Stadyumu 10.500 Van Belediye Vanspor / Vanspor [55]
44 malatya panorama.JPG Malatya İnönü Stadyumu 10.411 Malatya Malatyaspor / Yeni Malatyaspor [56]
Flag of None.svg Ünye İlçe Stadyumu 10.340 Ordu Ünyespor [57]
Mersin Tevfik Sırrı Gür stadium.jpg Tevfik Sırrı Gür Stadyumu 10.128 Mersin Mersin İdmanyurdu [58]
Flag of None.svg Afyon Atatürk Stadyumu 10.000 Afyonkarahisar - [59]
Flag of None.svg Artvin Şehir Stadyumu 10.000 Artvin Artvin Murgulspor [60]
Flag of None.svg Isparta Atatürk Şehir Stadyumu 10.000 Isparta Ispartaspor [61]
Flag of None.svg Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadyumu 10.000 Ağrı Ağrıspor [62]
Flag of None.svg Hanefi Mahçiçek Stadyumu 9.169 Kahramanmaraş Kahramanmaraş Belediyespor
Flag of None.svg Yalova Atatürk Stadyumu 8.980 Yalova Yalovaspor [63]
Flag of None.svg Bolu Atatürk Stadyumu 8.881 Bolu Boluspor [64]
Bucaarena.jpg Buca Arena 8.810 İzmir Bucaspor [65]
Flag of None.svg Adıyaman Atatürk Stadyumu 8.596 Adıyaman Adıyamanspor [66]
Fethiye Şehir Stadium.jpg Fethiye İlçe Stadyumu 8.372 Muğla Fethiyespor [67]
Yozgat Bozok Stadyumu.JPG Bozok Stadyumu 8.260 Yozgat Yimpaş Yozgatspor [68]
Flag of None.svg Kuşadası Özer Türk Stadyumu 8.000 Aydın Kuşadası Spor Kulübü [69]
Flag of None.svg Şenlikköy Stadyumu 8.000 İstanbul Bakırköyspor [70]
Panoramio - V&A Dudush - Mardan Sports Complex.jpg Mardan Spor Kompleksi 7.938 Antalya - [71]
Flag of None.svg 12 Haziran Stadyumu 7.810 Amasya Amasyaspor [72]
Flag of None.svg Muğla Atatürk Stadyumu 7.755 Muğla Muğlaspor [73]
Flag of None.svg Mimar Yahya Baş Stadyumu 7.589 İstanbul İstanbul Güngörenspor [74]
Flag of None.svg Nevşehir Gazi Stadyumu 7.503 Nevşehir Nevşehirspor
Kırşehir Ahi Stadyumu.JPG Ahi Stadyumu 7.500 Kırşehir Yeni Kırşehirspor [75]
Flag of None.svg Kartal Stadyumu 7.195 İstanbul Kartalspor [76]
Flag of None.svg 7 Ocak Stadyumu 6.635 Osmaniye Osmaniyespor [77]
Vefa.stadi1.jpg Vefa Stadyumu 6.500 İstanbul Fatih Karagümrük [78]
Flag of None.svg Yıldıztabya Stadyumu 6.500 İstanbul Yıldıztabya Spor Kulübü [79]
Flag of None.svg Akçaabat Fatih Stadyumu 6.238 Trabzon Akçaabat Sebatspor
Flag of None.svg Buca Stadyumu 6.231 İzmir İzmirspor [80]
Flag of None.svg Ziya Altınoğlu Stadyumu 6.150 İstanbul - [81]
Flag of None.svg Antakya Atatürk Stadyumu 6.015 Hatay Hatayspor [82]
Flag of None.svg 13 Şubat Stadyumu 6.000 Erzincan Erzincanspor
Flag of None.svg Esenler Kemer Stadyumu 6.000 İstanbul - [83]
Flag of None.svg Firüzköy Stadyumu 6.000 İstanbul - [84]
Flag of None.svg 1 Eylül Stadyumu 5.944 Uşak Uşakspor [85]
Flag of None.svg Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu 5.762 Tokat Tokatspor [86]
Flag of None.svg 21 Kasım Stadyumu 5.700 Mardin Mardinspor [87]
Flag of None.svg Siirt Atatürk Stadyumu 5.650 Siirt Siirtspor [88]
Flag of None.svg Esenyurt Belediyesi Stadyumu 5.500 İstanbul - [89]
Flag of None.svg Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu 5.500 İstanbul Anadolu Üsküdar 1908 / Beylerbeyispor [90]
Flag of None.svg Esenyurt Stadyumu 5.500 İstanbul Yeni Esenyurt [91]
Flag of None.svg Merzifon İlçe Stadyumu 5.450 Amasya Merzifonspor [92]
Kırıkkale Fikret Karabudak Stadyumu.JPG Fikret Karabudak Stadyumu 5.402 Kırıkkale MKE Kırıkkalespor [93]
Flag of None.svg 17 Eylül Stadyumu 5.400 Balıkesir Bandırmaspor [94]
Çorluspor(002).jpg General Basri Saran Stadyumu 5.300 Tekirdağ Çerkezköy Belediyespor / Çorluspor [95]
Flag of None.svg Şeyh Edebali Stadyumu 5.150 Bilecik Bilecikspor [96]
Flag of None.svg Kızılcahamam İlçe Stadyumu 5.124 Ankara Kızılcahamamspor [97]
Flag of None.svg 18 Temmuz Stadyumu 5.000 Düzce Düzcespor [98]
Flag of None.svg Aliağa Petkim Stadyumu 5.000 İzmir Petkimspor [99]
Flag of None.svg Avcılar Turgut Özal Stadyumu 5.000 İstanbul - [100]
Flag of None.svg Bayburt Genç Osman Stadyumu 5.000 Bayburt Bayburtspor [101]
Flag of None.svg Burdur Gazi Atatürk Stadyumu 5.000 Burdur Burdurspor [102]
Flag of None.svg Çayırbaşı Stadyumu 5.000 İstanbul - [103]
Flag of None.svg Hüsnü Uğural Stadyumu 5.000 Balıkesir Ayvalıkgücü Belediyespor [104]
Flag of None.svg İhsaniye Stadyumu 5.000 Kocaeli -
Flag of None.svg Kars Şehir Stadyumu 5.000 Kars Karsspor
Flag of None.svg Kilimli İlçe Stadyumu 5.000 Zonguldak Kilimli Belediyespor [105]
Flag of None.svg Maltepe Hasan Polat Stadyumu 5.000 İstanbul Maltepespor [106]
Flag of None.svg Niğde 5 Şubat Stadyumu 5.000 Niğde Niğdespor [107]
Flag of None.svg Sapanca Atatürk Stadyumu 5.000 Sakarya Sapanca Gençlikspor [108]
Flag of None.svg Şehit Hamdibey Stadyumu 5.000 Balıkesir Edremit Belediyespor [109]
Flag of None.svg Yusuf Ziya Öniş Stadyumu 5.000 İstanbul Sarıyer [110]

Yapımı süren stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: Listeye sadece inşaat hâlindeki stadyumlar dahil edilmiştir. Proje aşamasındaki stadyumlar listenin dışındadır.

Stadyum Kapasite Şehir Kulüp Öngörülen
açılış
Not(lar)
Vodafone Arena 41.903 İstanbul Beşiktaş 2015 [111]
Yeni Trabzonspor Stadyumu 41.461 Trabzon Trabzonspor 2016 [112]
Yeni Eskişehir Stadyumu 34.930 Eskişehir Eskişehirspor 2015 [113]
Stadyum Samsun 33.919 Samsun Samsunspor 2015 [114]
Yeni Gaziantep Stadyumu 33.200 Gaziantep Gaziantepspor 2016 [115]
Kocaeli Arena 33.000 Kocaeli Kocaelispor 2016 [116]
Yeni Sakarya Stadyumu 28.710 Sakarya Sakaryaspor 2016 [117]
Sivas Arena 27.532 Sivas Sivasspor 2015 [118]
Malatya Arena 25.000 Malatya Malatyaspor 2015 [119]
Yeni Turgutlu Stadyumu 12.000 Manisa Turgutluspor 2015 [120]
Akhisar Stadyumu 11.431 Manisa Akhisar BGS 2015 [121]

Yıkılan stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Görüntü Faaliyet yılları Stadyum Kapasite Şehir Kullanıcı(lar) Notlar
Beşiktaş-Antalyaspor match in 30 October 2008.jpg 1947-2013 BJK İnönü Stadyumu 32.086 İstanbul Beşiktaş [122]
Flag of None.svg 1960-2008 Kayseri Atatürk Stadyumu 25.918 Kayseri Kayserispor / Kayseri Erciyesspor [123]
Galatasaray-Fenerbahçe 12.04.2009.jpg 1944 & 1964-2011 Ali Sami Yen Stadyumu 22.800 İstanbul Galatasaray [124]
Flag of None.svg 1952-2009 Rize Atatürk Stadyumu 10.700 Rize Çaykur Rizespor [123]
Turkey 1923.jpg 1921-1939 Taksim Stadyumu 8.000 İstanbul Beşiktaş / Galatasaray
Flag of None.svg 1933-1986 Şeref Stadyumu 6.000 İstanbul Beşiktaş
Flag of None.svg ?-? Oyak Renault Stadyumu 3.000 Bursa Yeşil Bursa SK [125]
Flag of None.svg 1958-2014 İlkadım Stadyumu 1.916 Samsun Samsunspor
Galatasaray-Fenerbahçe match (1923).jpg 1929-1998 Papazın Çayırı (N)  ? İstanbul Fenerbahçe
Alsancak Stadyumu (1).JPG 1929-2014 Altay Alsancak Stadyumu 15.358 İzmir Altay / Altınordu / Karşıyaka [126]

İllere göre stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Not: Aşağıdaki tabloda yer alan veriler, yukarıdaki listede bulunan stadyumların şehirlere göre ayrıştırılmış toplam sayısıdır. Listeye eklenmeyen stadyumlar olduğu için, Türkiye'deki toplam stadyum sayılarını vermemektedir.

İl Stadyum sayısı
İstanbul 22
Ankara 5
İzmir 5
Antalya 4
Balıkesir 4
Kocaeli 3
Aydın 3
Afyonkarahisar 2
Amasya 2
Batman 2
Çanakkale 2
Hatay 2
Kahramanmaraş 2
Karabük 2
Kırıkkale 2
Kırklareli 2
Mersin 2
Muğla 2
Ordu 2
Sakarya 2
Trabzon 2
Zonguldak 2
Adana 1
İl Stadyum sayısı
Adıyaman 1
Artvin 1
Bilecik 1
Bingöl 1
Bursa 1
Denizli 1
Diyarbakır 1
Elazığ 1
Eskişehir 1
Gaziantep 1
Giresun 1
Isparta 1
Kayseri 1
Konya 2
Kütahya 1
Malatya 1
Manisa 1
Mardin 1
Rize 1
Samsun 1
Sivas 1
Şanlıurfa 1
Tekirdağ 1
İl Stadyum sayısı
Ağrı 1
Bayburt 1
Bolu 1
Burdur 1
Çankırı 1
Çorum 1
Düzce 1
Erzincan 1
Erzurum 1
Gümüşhane 1
Iğdır 1
Kars 1
Kastamonu 1
Kırşehir 1
Nevşehir 1
Niğde 1
Osmaniye 1
Siirt 1
Tokat 1
Uşak 1
Van 1
Yalova 1
Yozgat 1

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Stat Arama". Tff.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/I015O. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  2. ^ "Beşiktaş seyirci rekorunu kırdı". Radikal. 22 Eylül 2013. 22 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/8PHS6#selection-1025.8-1025.37. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  3. ^ "İşte seyirci sayısı". Spor.haberturk.com. 22 Eylül 2013. 22 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/pdyZQ. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  4. ^ "A Milli Takımımızın Maçlarını Oynadığı Stadyumlar". Millifutboltarihi.com. http://www.millifutboltarihi.com/. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  5. ^ "Full Time Report" (.pdf). Uefa.com. 20 Mayıs 2009. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6Pug4Wzft. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  6. ^ "Atatürk Olimpiyat". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/kavc6. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  7. ^ "Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena". Tff.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/I18c1. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  8. ^ "İzmir Atatürk". Tff.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/Ef11x. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  9. ^ "FB Şükrü Saracoğlu". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/MiA2J. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  10. ^ "Bursaspor - TFF.org". Stadionwelt.de. 20 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/uDB4p. 
  11. ^ "Konya Büyükşehir Stadı". Tff.org. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.today/IKTNO. Erişim tarihi: 11 Ekim 2014. 
  12. ^ "Cebeci İnönü". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/pNfFs. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  13. ^ "Büyükşehir Belediyesi Kadir Has". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/9xSml. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  14. ^ "Antalyaspor A.Ş. - Kulüp bilgileri TFF". Tff.org. 15 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.is/QUd6N. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  15. ^ "Şanlıurfa GAP Arena". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/QrtCp. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  16. ^ "Bursa Atatürk". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/XJ6Hg. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  17. ^ "Mersin Stadyumu". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/kGEWw. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  18. ^ "Hüseyin Avni Aker". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/RK6em. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  19. ^ "Cemal Gürsel". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/c650e. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  20. ^ "Kapasitede Olimpiyat lider". spor3.com. 8 Ağustos 2007. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/VdBxI. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  21. ^ "Bağlum Belediye". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/Eeiig. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  22. ^ "Atatürk Spor Kompleksi". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/bqF2Y. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  23. ^ [10 Şubat 2015 "Osmanlı Stadı"]. Tff.org. https://archive.today/djl1A tarihinde kaynağından arşivlendi. 10 Şubat 2015. Erişim tarihi: 10 Şubat 2015. 
  24. ^ "Ankara 19 Mayıs". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/nnsQr. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  25. ^ "İSTANBUL BAŞAKŞEHİR A.Ş.". Tff.org. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.today/2Kf61. Erişim tarihi: 10 Şubat 2015. 
  26. ^ "Kamil Ocak". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/O57hb. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  27. ^ "Manisa 19 Mayıs". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/zToYL. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  28. ^ "Samsun 19 Mayıs". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/tkHQf. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  29. ^ "5 Ocak". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/vReJC. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  30. ^ "Zeytinburnu". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/pSegI. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  31. ^ "Balıkesir Atatürk". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/QydGL. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  32. ^ "Yeni Rize Şehir". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/Yh3DB. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  33. ^ "Gebze Alaettin Kurt Stadyumu". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/oFjZi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  34. ^ "Denizli Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/HrebM. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  35. ^ "Afyonkarahisar Yeni Stadyumunun Temeli Atıldı ve İnşaatı Başladı". Stadimiz.com. 6 Haziran 2013. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/YFPQH. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  36. ^ "Kırıkkale Başpınar Stadyumu". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/bAUQ0. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  37. ^ "Sivas 4 Eylül". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/9HNO2. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  38. ^ "12 Şubat Stadı". Kahramanmarasspor.com.tr. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/m9GDw. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2014. 
  39. ^ "Recep Tayyip Erdoğan". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/VYXpi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  40. ^ "Dr. Necmettin Şeyhoğlu". TFF.org. http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=394&stadID=202. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  41. ^ "Elazığ Atatürk". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/qPAR7. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  42. ^ "Karaelmas K.Köksal". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/UDzkf. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  43. ^ "Eskişehir Atatürk". TFF.org. 26 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/KWS9E. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  44. ^ "Sakarya Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/Dlw0r. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  45. ^ "Diyarbakır Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/MJt6G. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  46. ^ "İsmetpaşa". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/7hZgc. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  47. ^ "İskenderun 5 Temmuz". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/OujAC. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  48. ^ "Giresun Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/eRzWj. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  49. ^ "Dumlupınar". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/Q0QtZ. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  50. ^ "Dr. Turhan Kılıççıoğlu". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/eZ3JW. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  51. ^ "19 Eylül". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/XH1p8. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  52. ^ "Aydın Adnan Menderes". Tff.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/bgCy9. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  53. ^ "Alanya Oba Stadı". Tff.org. 11 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://archive.today/4QZ3E. Erişim tarihi: 21 Nisan 2013. 
  54. ^ "Mukan Perinçek". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/sZRKW. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  55. ^ "Van Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/8zQo3. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  56. ^ "Malatya İnönü". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/I4ZNk. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  57. ^ "Ünye İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/g3Cie. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  58. ^ "Tevfik Sırrı Gür". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/j5Y6Z. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  59. ^ "Afyon Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/dxhYt. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  60. ^ "Artvin Şehir". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/GiBpU. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  61. ^ "Isparta Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/96zR2. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  62. ^ "Vali Lütfü Yiğenoğlu". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/MfQpI. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  63. ^ "Yalova Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/SvOtS. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  64. ^ "Bolu Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/uE41y. Erişim tarihi: 25 Nisan 2010. 
  65. ^ "Yeni Buca Stadı". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/OtEeJ. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  66. ^ "Adıyaman Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/KrtZA. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  67. ^ "Fethiye Şehir". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/ZltdE. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  68. ^ "Yozgat Bozok". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/veLHa. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  69. ^ "Kuşadası Belediyesi Özer Türk Stadyumu". stadiony.net. 30 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/Kyc5P. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2014. 
  70. ^ "Şenlikköy". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/pIJzl. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  71. ^ "Stadyumlar". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6PtIcilQS. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  72. ^ "12 Haziran". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/xszwb. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  73. ^ "Bolu Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/AAyyg. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  74. ^ "Mimar Yahya Baş". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/5rb05. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  75. ^ "Kırşehir Ahi". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/YSuSz. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  76. ^ "Kartal İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/Fu8xn. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  77. ^ "7 Ocak". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/Y0YGc. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  78. ^ "Vefa". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/3CPAX. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  79. ^ "Yıldıztabya Spor Tesisleri". Istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/OOgNj. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  80. ^ "Buca İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/duqoa. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  81. ^ "Ziya Altınoğlu Spor Tesisi". Istanbulsporenvanteri.com. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/qQO0s. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  82. ^ "Hatay Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/4NYph. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  83. ^ "Esenler Kemer Spor Tesisleri". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/mcQ4K. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  84. ^ "Firüzköy Futbol Stadyumu". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/HPMH3. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  85. ^ "1 Eylül". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/EJq7W. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  86. ^ "Gaziosmanpaşa". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/ghfwU. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  87. ^ "21 Kasım". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/wdTLF. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  88. ^ "Siirt Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/RnQ3T. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  89. ^ "Esenyurt Belediyesi Stadı". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/3gHBx. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  90. ^ "Beylerbeyi 75. Yıl". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/6hQhX. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  91. ^ "Esenyurt Belediyesi Stadı". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/9t7Tq. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  92. ^ "Merzifon İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/y29Jo. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  93. ^ "Kırıkkale Fikret Karabudak". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/tw7Bz. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  94. ^ "Bolu Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/fm4jQ. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  95. ^ "General Basri Saran". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/wamPt. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  96. ^ "Edebali". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/Ak0Sf. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  97. ^ "Kızılcahamam İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/CqkTD. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  98. ^ "Düzce 18 Temmuz". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/ndCBd. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  99. ^ "Aliağa Petkim". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/TpD85. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  100. ^ "Turgut Özal Stadı". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/9MdlI. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  101. ^ "Bayburt Genç Osman". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/XAibR. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  102. ^ "Stadiums in Turkey - Mediterranean". Worldstadiums.com. http://www.worldstadiums.com/middle_east/countries/turkey/mediterranean.shtml. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  103. ^ "Çayırbaşı Stadı". istanbulsporenvanteri.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/UKMXA. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  104. ^ "Ayvalık Hüsnü Uğural". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/j5Dy8. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  105. ^ "Kilimli İlçe". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/fCgr0. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  106. ^ "Maltepe Hasan Polat". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/hHAto. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  107. ^ "Niğde 5 Şubat". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/jMUuM. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  108. ^ "Sapanca Atatürk". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/ODxXB. Erişim tarihi: 26 Nisan 2010. 
  109. ^ "Edremit Şehit Hamdibey". mackolik.com. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/5Dhio. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  110. ^ "Yusuf Ziya Öniş Stadyumu". Istanbulsporenvanteri.com. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/Ux7xR. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2014. 
  111. ^ "Vodafone Arena'da temel atıldı". Hurriyet.com.tr. 20 Aralık 2013. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6PugdtQgW. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  112. ^ "Akyazı Stadı'nın kapasitesi değişti". internethaber.com. 23 Kasım 2013. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/TZuzE. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  113. ^ "33 bin kişilik Eskişehir Stadyumu’nun temeli atıldı". Gsb.gov.tr. 23 Ağustos 2013. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/bIJLr. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  114. ^ "19 Mayıs Stadyumunun temeli atıldı". Samsunspor.org.tr. 4 Ağustos 2013. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/I5T7D. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  115. ^ "Gaziantep Arena Stadyumu'nun temelini 3 bakan attı". Zaman.com.tr. 24 Ağustos 2013. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/CetUL. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  116. ^ "33 Bin Kişilik Kocaeli Stadyumunun Temeli Atıldı". Gençlik ve Spor Bakanlığı. 25 Eylül 2014. http://www.gsb.gov.tr/HaberDetaylari/1/21946/33-bin-kisilik-kocaeli-stadyumunun-temeli-atildi.aspx. Erişim tarihi: 6 Şubat 2015. 
  117. ^ "Stat kapasitesi 28 bin’e çıkartıldı". Sakaryayenihaber.com. 8 Mayıs 2013. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/XKlFG. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  118. ^ "Yeni 4 Eylül Stadyumu yükseliyor!". Ajansspor. 28 Mayıs 2014. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/gBcJB. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  119. ^ "Malatya 25.000 kişilik stadyum inşaatının temeli Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı". ilci.com.tr. Mayıs 2012. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/6PujQgyaP. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  120. ^ "Turgutlu'ya yeni stat ve spor salonu". Haber7.com. 19 Kasım 2011. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/WACMB. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  121. ^ "Akhisar Arena Stadyumu'nun temeli atıldı". Gsb.gov.tr. 28 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/PKQ5x. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  122. ^ "Beşiktaş İnönü Kadir Has". TFF.org. http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=394&stadID=85. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010. 
  123. ^ a b "Türk Futbolundan Silinen 5 Atatürk Stadyumu". Tribundergi.com. 25 Eylül 2014. http://www.tribundergi.com/haber/turk-futbolundan-silinen-5-ataturk-stadyumu. Erişim tarihi: 1 Kasım 2014. 
  124. ^ "Stat Bilgileri: Ali Sami Yen". TFF. http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=394&stadID=87. Erişim tarihi: 3 Nisan 2010. 
  125. ^ "Bingöl Şehir". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/xpOTa. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2010. 
  126. ^ "İzmir Alsancak". TFF.org. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://archive.today/m1cPT. Erişim tarihi: 24 Nisan 2010.