Polonya'daki futbol stadyumları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu madde, Polonya'da bulunan futbol stadyumlarınının kapasitelerine göre sıralanmış bir listesini içermektedir.[1]

Stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

# Resim Stadyum Kapasite Şehir Voyvodalığı Ev sahibi takım Açılış
1 Stadion Narodowy w Warszawie 20120422.jpg Ulusal Stadyumu[2] 58,500 Varşova Mazovya Polonya 2012
2 Slaski Stadium under construction, Chorzow, Poland (28028862984).jpg Silezya Stadyumu 55,211 Chorzów Silezya Polonya 2017
3 Wrocław, Stadion Miejski - fotopolska.eu (265184).jpg Wrocław Şehir Stadyumu[3] 44,308 Wrocław Aşağı Silezya Śląsk Wrocław 2011
4 PGE Arena outside.jpg Arena Gdańsk 43,615 Gdańsk Pomeranya Lechia Gdańsk 2011
5 Stadion Lecha Poznan. 2010-11-03 (2).JPG Poznań Şehir Stadyumu 43,269 Poznań Büyük Polonya Lech Poznań 2010
6 Stadion przed meczem z APOELEM.jpg Henryk Reyman Stadyumu 33,268 Kraków Aşağı Polonya Wisła Kraków 2011
7 Stadion Legii 04.jpg Polonya Ordusu Stadyumu 31,800 Varşova Mazovya Legia Warszawa 2010
8 Ernest Pohl Stadium - Zabrze 2.jpg Ernest Pohl Stadyum 24,413 Zabrze Silezya Górnik Zabrze 2016
9 Stadion Miejski - Białystok1.jpg Białystok Şehir Stadyumu[4] 22,386 Białystok Podlakya Jagiellonia Białystok 2014
10 Bdg Zawisza stadion 1 03-2014.jpg Zdzisław Krzyszkowiak Stadyumu 20,247 Bydgoszcz Kuyavya-Pomeranya Zawisza Bydgoszcz 2008
11 Szczecin stadion przy ul Twardowskiego.jpg Florian Kryger Stadyumu 18,012 Szczecin Batı Pomeranya Pogoń Szczecin 1925
12 Otwarcie stadionu Widzewa (06).jpg Widzew Stadyumu 18,018 Łódź Łódź Widzew Łódź 2017
13 Stadion Miejski w Łodzi - Stadion ŁKS Łódź i Budowlani Łódź S.A.jpg ŁKS Stadyumu 5,700 (finally: 16,500) Łódź Łódź ŁKS Łódź 2018
14 Dialog arena 2.jpg Zagłębie Stadyumu 16,300 Lubin Aşağı Silezya Zagłębie Lubin 2009
15 Arena Kielce.jpg Kielce Şehir Stadyumu 15,550 Kielce Świętokrzyskie Korona Kielce 2006
16 Arena Lublin3.jpg Arena Lublin 15,500 Lublin Lublin Motor Lublin
Górnik Łęczna
2014
17 Tychy stadion wewn.jpg Tychy Şehir Stadyumu 15,500 Tychy Silezya GKS Tychy 2015
18 Stade Józef Piłsudski.jpg Józef Piłsudski Stadyumu 15,331 Kraków Aşağı Polonya Cracovia 2010
19 Stadion GOSiR.jpg Gdynia Şehir Stadyumu 15,139 Gdynia Pomeranya Arka Gdynia
Bałtyk Gdynia
2011
20 Stadion Miejski Bielsko-Biała trybuna wschodnia February 2015.jpg Bielsko-Biała Şehir Stadyumu 15,076 Bielsko-Biała Silezya Podbeskidzie Bielsko-Biała
BKS Stal Bielsko-Biała
2014

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Stadiumu in Polonya
  2. ^ Varşova Ulusal Stadyumu ((İngilizce), (Lehçe))
  3. ^ Wrocław Şehir Stadyumu ((İngilizce), (Lehçe))
  4. ^ Białystok Şehir Stadyumu ((İngilizce), (Lehçe))