Rusya'daki futbol stadyumları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste, Rusya'daki futbol takımlarının stadyumlarının kapasitelerinin baştan sona sıralamasıdır.

Stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

# Resim Stadyum Kapasite Şehir Takım
1 Реконструкция стадиона Лужники (июль 2015).jpg Lujniki Stadyumu 81,000[1] Moskova hiçbiri (millî takım)
2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yaptı.
2 RUS-2016-Aerial-SPB-Krestovsky Stadium 01.jpg Sankt-Peterburg Stadyumu 68,134 Sankt-Peterburg FK Zenit
2018 Dünya Kupasına ve Euro 2020'ye ev sahipliği yaptı
3 Стадион Фишт.JPG Fisht Olimpiyat Stadyumu 47,659
(günümüzde - 40,000)
Soçi FC Sochi
2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yaptı.
4 Construction of Volgograd Arena outside.jpg Volgograd Arena 45,568 Volgograd FK Rotor Volgograd
2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yaptı.
5 Stadium Spartak in Moscow.jpg Otkrytie Arena 45,360 Moskova FC Spartak Moscow
2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yaptı.
6 RubinKazanNewStadium.png Kazan Arena 45,105 Kazan Rubin
2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yaptı.
7 Krasnodar stadium1.jpg Krasnodar Stadyumu 36,260 Krasnodar Krasnodar
8 EstadioCentral2017-01-26.jpg Merkez Stadyumu (Yekaterinburg) 35,000[2]
(günümüzde-27,000)
Yekaterinburg Ural
2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yaptı.
9 Metallurg Stadium Samara.jpg Metallurg Stadium 30,251 Samara Krılya Sovetov
10 Stadium Spartak Vladikavkaz.JPG Republican Spartak Stadium 32,464 Vladikavkaz Alanya Vladikavkaz
11 Центральный стадион профсоюзов. Июнь 2015.jpg Tsentralnyi Profsoyuz Stadion 32,750 Voronezh FC Fakel Voronezh
12 125px Kuban Stadyumu 31,654 Krasnodar Kuban
13 Ahmat-arena1.jpg Akhmat-Arena 30,597 Grozny Terek Groznıy
14 Anzhi-Arena-2014 (2).jpg Anzhi Arena 30,000 Kaspiysk Anji
15 Arena CSKA.jpg Arena CSKA 30,000 Moskova PFK CSKA (Rusya)
16 Lokomotiv Stadium.jpg Lokomotiv Stadyumu 28,800 Moskova Lokomotiv Moskva
17 Central Stadyumu 27,700 Kazan Rubin (2014'e kadar)
18 CSK Stadyumu 25,000 Ryazan FC Ryazan
SKA SKVO Stadyumu 25,000[3] Rostov-na-Donu FC SKA Rostov-on-Don
20 Shinnik Stadyumu 22,871 Yaroslavl FC Shinnik Yaroslavl
21 Central Stadyumu 22,500 Krasnoyarsk FC Yenisey Krasnoyarsk
22 Petrovsky Stadyumu 21,725 Sankt-Peterburg FK Zenit
23 Central Stadium (Astrakhan) 21,500 Astrakhan FC Volgar Astrakhan
24 Arsenal Stadyumu 20,048 Tula FC Arsenal Tula
25 Torpedo Stadyumu 19,700 Vladimir FC Torpedo Vladimir
26 Central Republican Stadyumu 19,100 Izhevsk FC Zenit-Izhevsk Izhevsk
27 Arena Khimki 18,636 Himki Dinamo Moskva
29 Torpedo Stadyumu 18,500 Togliatti FC Lada-Togliatti Togliatti
30 Lokomotiv Stadyumu 17,856 Nijniy Novgorod FC Volga Nizhny Novgorod
31 Zvezda Stadyumu 17,000 Perm Amkar
32 Saturn Stadyumu 16,500 Ramenskoye Saturn Ramenskoye
33 Vanguard Stadyumu 16,000 Komsomolsk-on-Amur FC Smena Komsomolsk-na-Amure
34 Dynamo Stadyumu 16,000 Barnaul FC Dynamo Barnaul
35 Olimp-2 15,840 Rostov-na-Donu FK Rostov
36 Dynamo Stadyumu (Stavropol) 15,589 Stavropol FC Dynamo Stavropol
37 Central Stadyumu (Oryol) 15,292 Oryol FC Oryol
38 Dynamo Stadyumu (Makhachkala) 15,200 Makhachkala FC Dynamo Makhachkala
39 Lenin Stadyumu (Khabarovsk) 15,200 Khabarovsk FC SKA-Energiya Khabarovsk
40 Lokomotiv Stadyumu (Saratov) 15,200 Saratov FC Sokol Saratov
41 PromAgro Stadyumu 15,000 Stary Oskol FC Metallurg-Oskol Stary Oskol
42 Trud Stadyumu (Tomsk) 15,000 Tomsk FC Tom Tomsk
43 Central Stadyumu 15,000 Chelyabinsk FC Chelyabinsk
44 Metallurg Stadyumu 14,940 Lipetsk FC Metallurg Lipetsk
45 Baltika Stadyumu 14,660 Kaliningrad FC Baltika Kaliningrad
46 Spartak Stadyumu (Petrozavodsk) 14,545 Petrozavodsk FC Karelia Petrozavodsk
47 Spartak Stadyumu (Nalchik) 14,149 Nalchik Spartak Nalçik
48 Amur Stadyumu 13,500 Blagoveshchensk FC Amur-2010 Blagoveshchensk
49 Uralmash Stadyumu 13,500 Yekaterinburg Ural
50 Eduard Streltsov Stadium 13,450 Moskova Torpedo Moskva
51 Tsentralnyi Profsoyuz Stadion (Murmansk) 13,400 Murmansk FC Sever Murmansk
52 Geolog Stadyumu 13,057 Tyumen FC Tyumen
53 Trud Stadyumu 12,500 Novorossiysk FC Chernomorets Novorossiysk
54 Spartak Stadyumu 12,500 Novosibirsk FC Sibir Novosibirsk

Yapım aşamasında olan stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Stadyum Kapasite Şehir Takım
Yubileyniy Stadyumu 45,015 Saransk FC Mordovia Saransk
2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yaptı.
Cosmos Arena 44,918 Samara FC Krylya Sovetov
2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yaptı.
Strelka Stadyumu 44,899 Nijniy Novgorod FC Volga Nizhny Novgorod
2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yaptı.
Levberdon Arena 43,702 Rostov-na-Donu FK Rostov
2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yaptı.
Arena Baltika 35,000 Kaliningrad FC Baltika Kaliningrad
2018 Dünya Kupasına ev sahipliği yaptı.
VTB Arena 27,000 Moskova Dinamo Moskva

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]