Slovenya'daki futbol stadyumları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Slovenya'daki futbol stadyumları listesi, seyirci kapasitesine göre Slovenya'daki futbol stadyumlarının bir listesidir. Listeye yYalnızca 1.000 veya daha fazla oturma kapasitesine sahip stadyumlar dahildir.

Mevcut stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

# Fotoğraf Stadyum Kapasite Şehir Kullanıcı Açılış
1 Stožice Stadyumu 16,038[1][2] Ljubljana Olimpija 2010
2 Arena Petrol 2013.jpg Stadion Z'dežele 13,059[3] Celje Celje 2003
3 Ljudski vrt 12,702[4][5] Maribor Maribor 1952
4 Mestni stadion Izola east - closeup.jpg Izola City Stadyumu 5,085[6] Izola Izola 1964
5 Bonifika Stadium Koper May 2019-2.jpg Bonifika Stadyumu 4,047[7] Koper Koper 1948
6 Mura v Domzale 2012.jpg Fazanerija 3,782[8] Murska Sobota Mura 1983
7 Nova Gorica Stadium.jpg Nova Gorica Sports Park 3,100[9] Nova Gorica Gorica 1964
Dosya:Domzale Stadium 2014.jpg Domžale Sports Park 3,100 Domžale Domžale 1948
9 Ob Jezeru 2,341[8] Velenje Rudar 1955
10 Dosya:Interblock-20080901183135.jpg Ljubljana Sports Park 2,308[8] Ljubljana Bravo, Hermes 1930
11 Stanko Mlakar Stadyumu 2,060[10] Kranj Triglav Kranj 1963
12 Lendava Sports Park 2,000[11] Lendava Nafta 1903 1946
13 Dravograd Sports Centre 1,918[12] Dravograd Dravograd 1995
14 Ajdovščina City Stadyumu 1,630[13] Ajdovščina Ajdovščina 1929
15 Ptuj City Stadyumu 1,592[14] Ptuj Drava Ptuj 1954
16 Loka Stadyumu 1,517 Črnomelj Bela Krajina 1955
17 Ivančna Gorica Stadyumu 1,500[15] Ivančna Gorica Ivančna Gorica 1973
18 Stadium at Matijia.jpeg Matija Gubec Stadyumu 1,470[16] Krško Krško 1946
19 Ilirija Sports Park 1,440[17] Ljubljana Ilirija 1963
20 Beltinci Sports Park 1,346[8] Beltinci Beltinci 1959
21 Rajko Štolfa Stadyumu 1,200[18] Sežana Tabor Sežana 1920
22 Zagorje City Stadyumu 1,080[19] Zagorje ob Savi Zagorje 1951
23 Rudar Stadyumu 1,000 Trbovlje Rudar Trbovlje 1962

Note: For stadium capacity only numbers of seating area is used, without the standing areas.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Stadion Stožice" [Stozice Stadium] (Slovence). sport-ljubljana.si. 22 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2016. 
  2. ^ "Stadion" [Stadium] (Slovence). NK Olimpija Ljubljana. 12 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2016. 
  3. ^ "Arena Petrol" (Slovence). NK Celje. 7 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2016. 
  4. ^ "Osebna izkaznica" [Personal card] (Slovence). NK Maribor. 28 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2016. 
  5. ^ "O stadionu" [About stadium] (Slovence). sportni-objekti-maribor.si. 21 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2016. 
  6. ^ "Mestni stadion Izola" (Slovence). fotoultras.si. 24 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2011. 
  7. ^ "Stadion Bonifika" [Bonifika Stadium] (Slovence). FC Koper. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2016. 
  8. ^ a b c d "Predstavitev stadionov" [Stadium presentations] (Slovence). fotoultras.si. 28 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2013. 
  9. ^ "Športni park Nova Gorica" [Nova Gorica Sports Park] (Slovence). Slovenian PrvaLiga. Erişim tarihi: 17 Şubat 2017. 
  10. ^ "Football Stadium" (Slovence). zsport-kranj.si. 5 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2017. 
  11. ^ "Klub" [Club] (Slovence). NK Nafta 1903. 19 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2020. 
  12. ^ "Športni center Dravograd". en.stadioni.org. 19 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2019. 
  13. ^ "Nogometni stadion – Zavod za šport Ajdovščina". www.zs-ajdovscina.si (Slovence). 5 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2019. 
  14. ^ "Mestni stadion Ptuj". sport-ptuj.si (Slovence). 18 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2019. 
  15. ^ "Stadion Ivančna Gorica - Soccerway". Soccerway.com. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2014. 
  16. ^ "Matije Gubca Krško" (Slovence). Slovenian PrvaLiga. Erişim tarihi: 27 Aralık 2016. 
  17. ^ "Športni park Ilirija - stadioni.org". Stadioni.org. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2014. 
  18. ^ "Stadion Rajko Štolfa". en.stadioni.org. 16 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2019. 
  19. ^ "Mestni stadion Zagorje". en.stadioni.org. 13 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2019.