Hollanda'daki futbol stadyumları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu madde, Hollanda'da bulunan futbol stadyumlarınının kapasitelerine göre sıralanmış bir listesini içermektedir.

1. Amsterdam Arena
2. De Kuip
3. Philips Stadion
# Stadyum Kapasite Şehir Ev sahibi takım Açılış
1 Johan Cruyff Arena 53,346 Amsterdam Ajax 1996
2 De Kuip 51,137 Rotterdam Feyenoord 1936
3 Philips Stadyumu 36,500 Eindhoven PSV 1916
4 De Grolsch Veste 30,205 Enschede FC Twente 1998
5 Abe Lenstra Stadion 26,800 Heerenveen SC Heerenveen 1994
6 Stadion Galgenwaard 23,750 Utrecht FC Utrecht 1982
7 Euroborg 22,579 Groningen FC Groningen 2006
8 GelreDome 21,248 Arnhem SBV Vitesse 1998
9 Parkstad Limburg Stadion 19,979 Kerkrade Roda JC 2000
10 Rat Verlegh Stadion 19,000 Breda NAC Breda 1996
11 AFAS Stadion 17,100 Alkmaar AZ 2006
12 Kyocera Stadion 15,000 Lahey ADO Den Haag 2007
13 Koning Willem II Stadion 14,637 Tilburg Willem II 1920
14 IJsseldelta Stadion 13,000 Zwolle PEC Zwolle 2009
15 De Vijverberg 12,600 Doetinchem BV De Graafschap 1954
16 Stadion de Goffert 12,501 Nijmegen NEC 1939
17 Offermans Joosten Stadion 12,500 Sittard Fortuna Sittard 1999
18 Polman Stadion 12,080 Almelo Heracles Almelo 1999
19 Het Kasteel 11,026 Rotterdam Sparta Rotterdam 1916
20 De Geusselt 10,000 Maastricht MVV 1961
21 Cambuur Stadion 10,000 Leeuwarden SC Cambuur 1936
22 De Adelaarshorst 10,000 Deventer Go Ahead Eagles 1920
23 De Vliert 9,000 's-Hertogenbosch FC Den Bosch 1951
24 JenS Vesting 8,600 Emmen FC Emmen 1977
25 Sportpark De Westmaat 8,200 Spakenburg IJsselmeervogels 2006
26 De Koel 8,000 Venlo VVV-Venlo 1972
27 Mandemakers Stadion 7,508 Waalwijk RKC Waalwijk 1996
28 Kras Stadion 7,164 Volendam FC Volendam 1975
29 De Langeleegte 6,500 Veendam BV Veendam 1954
30 De Krom 6,000 Katwijk VV Katwijk 1933
31 Sportpark De Toekomst 5,000 Amsterdam Jong Ajax 1996
32 MariFlex Stadion 4,995 Roosendaal RBC 2000
33 Heesen Yachts Stadion 4,662 Oss FC Oss 2000
34 Sportpark De Heikant 4,500 Groesbeek Achilles '29 1929
35 Jan Louwers Stadion 4,373 Eindhoven FC Eindhoven 1934
36 Stadion De Braak 4,142 Helmond Helmond Sport 1967
37 GN Bouw Stadion 4,088 Dordrecht FC Dordrecht -
38 TATA Steel Stadion 3,625 Velsen-Zuid Telstar 1948
39 Stadion Woudestein 4,500 Rotterdam Excelsior 1902
40 Haarlem Stadion 3,500 Haarlem Haarlem Kennemerland 1907
41 Sportpark Berg & Bos 3,259 Apeldoorn AGOVV 1921
42 Mitsubishi Forklift Stadion 3,200 Almere Almere City FC 2005

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]