Azerbaycan'daki futbol stadyumları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Azerbaycan henüz yeni bir ülke olduğundan dolayı futbol ve futbol stadyumları konusunda zengin bir ülke değildir. Bağımsızlık ilanı ve UEFA'nın Azerbaycan'ı kendi kontenjanına almasının ardından bu ülkede futbola olan ilgi artmıştır. Özellikle son 5 yıl içerisinde hem kurulan kulüp sayısında hem de tesisleşme faaliyetlerinde hızlı bir gelişme yaşanmıştır.

Azerbaycan'ın en büyük stadyumu Bakü Olimpiyat Stadyumu'dur. Azerbaycan'da son yapılan stadyum da Bakü'de inşa edilen ve 2015 yılında açılan Bakü Olimpiyat Stadyumu'dur

S. Stadyum Kapasite Takım Şehir
1 Bakü Olimpiyat Stadyumu 69.870[1]
Azerbaycan millî futbol takımı
Bakü
2 Tevfik Behramov Stadyumu 31,200[1]
Neftçi, Bakı
Bakü
3 Gence Stadyumu 27,000[1]
Kapaz
Gence
4 Sumgayit stadyumu 15,000[1]
Sumgayıt PFK
Sumgayıt
5 Lenkeran Stadyumu 15,000[1]
Hazar Lankaran
Lankaran
6 Gökçay Şehir Stadyumu 15,000[1]
FK Gökçay Kazak
Kazak
7 Tevfik İsmailov Stadyumu 15,000[1]
Karabağ
Bakü
8 Şemkir Şehir Stadyumu 11,500[1]
FK Şemkir
Şemkir
9 Haydar Aliyev Stadyumu 8,500[1]
FK MKT Araz
İmişli
10 Şefa Stadı 7,535[1]
İnter Bakü, Bakılı Bakü
Bakü
11 Anadolu Banişevski Stadyumu 7,500[1]
FK Masallı
Masallı
12 Tovuz Şehir Stadyumu 6,800[1]
PFC Turan
Tovuz
13 Dalga Arena 6,500[1]
Ravan Bakü
Bakü
14 İsmet Gayibov Stadyumu 5,000[1]
Neftçi
Bakü
15 Yaşar Mehmetzade Stadyumu 5,000[1]
Energetik FK
Mingeçevir
16 Yevlah Şehir Stadyumu 5,000[1]
FK Kervan
Yevlah
17 Şevket Ordukanov Stadyumu 4,000[1]
FK Şahdag
Kusar
18 Zakatala Şehir Stadyumu 3,500[1]
Simurg Zakatala
Zakatala
19 AZAL Stadyumu 3,000[1]
AZAL
Bakü
20 MOIK Stadyumu 3,000[1]
MOİK Bakü
Bakü
21 Zabrat Stadyumu 3,000[1]
Neftçi
Bakü
22 Kabala Şehir Stadyumu 2,000[1]
Kebele
Kabala
23 Kuzenli Olimpik Kompleks Stadyumu 2,000[1]
Karabağ
Ağdam
24 İnşaatçı Stadyumu 2,000[1]
Hekeri FK
Sumgayıt
25 Neriman Nerimanov Stadyumu 2,000[1]
FK Neftçala
Neftçala
26 Salyan Olimpik Spor Kompleksi Stadyumu 2,000[1]
FK Muğan
Salyan
27 Ucar Central Stadyumu 2,000[1]
Vacant
Ucar
28 Qala Olimpik Spor Kompleksi Stadyumu 1,500[1]
Vacant
Bakü
29 Zire Olimpik Spor Kompleksi Stadyumu 1,500[1]
Zire FK
Bakü
30 Kapital Bank Arena 1,300[1]
Sumgayıt FK
Sumgayıt
31 Shagan Olimpik Spor Kompleksi Stadyumu 1,032[1]
Vacant
Bakü
32 Bine Stadyumu 1,032[1]
Bine FK
Bakü

Yapılacak stadyumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Azerbaycan'da yapılacak iki stadyum hâlen proje aşamasındadır.

Stadyum Kapasite Kulüp
Sekizinci Kilometre İlçe Stadyumu 12,000 Belirsiz
Bayil Stadyumu 3,000 Belirsiz

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]