Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Ekim 2011-Aralık 2011

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Robert Smith[kaynağı değiştir]

  • Merhaba! Robert Smith sayfasını neden parantez içinde müzisyen olarak yönlendirdiniz? Başka bir Robert Smith eklenene kadar bence kalmalıydı. İyi çalışmalar, kolay gelsin --Anylai 12:58, 1 Ekim 2011 (UTC)
Merhaba. Aynı isimde birden fazla kişi var. Robert Smith sayfasının anlam ayrımı sayfası olması gerekiyordu, haklısın. Şimdi anlam ayrımı sayfasını hazırlıyorum. İyi günler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:04, 1 Ekim 2011 (UTC)

Black Stockings FC[kaynağı değiştir]

Selam. İlgilenebilir misin?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:00, 1 Ekim 2011 (UTC)

Gereği yapıldı, teşekkürler. --Superyetkinileti 16:03, 1 Ekim 2011 (UTC)

Selam. Şurada maddeye küfür eklendi. İlgilenebilir misin?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 06:47, 2 Ekim 2011 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Reality 14:42, 2 Ekim 2011 (UTC)

Selam. Kullanıcı sayfana göre Osmanlıca konuşabiliyormuşsun. Şu gazete kapağında yer alan yerleri -en azından başlıkları- okuyabilir misin acaba?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 06:33, 2 Ekim 2011 (UTC)

Geyiğine o, bilmiyorum Osmanlıca.Khutuckmsj 07:02, 2 Ekim 2011 (UTC)

Selam. Şu değişiklikte aralara kategori eklemesi yapmışsın HotCat ile. Nasıl yaptığınnı sorabilir miyim? Ben beceremedim bir türlü...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:35, 2 Ekim 2011 (UTC)

Selam. Çok zor değil. Eğer HotCat ile birden fazla kategori ekliyorsan maddenin sayfa değiştirme sayfası açıylıor zaten. Orada da kategorileri düzenleyebilrsin. Özet ismini değiştirmediğin sürece örneğin: "HotCat ile "Kategori:Paris Saint-Germain oyuncuları", "Kategori:AS Monaco oyuncuları" eklendi." diye kalır. Eğer sadece bir kategori ekleyip araya koymak istiyorsan kategorilerin hemen yanında bir büyük "+" ve bir küçük "+" yani; "++" şekilde olanı tıkla onadan sonra hangi kategoriyi ekleyeceksen ekle ve kaydet'e bas. Onu yaptığın sürece bir kategori eklesen bile "kategoriler"'in yanında "kaydet"'e bastığında maddenin sayfa değiştirme sayfası açılıyor. Ondan sonra üstte dediğim gibi yapabiliyorsun. Bu kadar basit. sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra 09:45, 2 Ekim 2011 (UTC)

Osmanlı dergileri ve "Commons"[kaynağı değiştir]

Selamlar. Osmanlı döneminde basılan dergi kapakları ve çekilen fotoğraflar Commons'a yüklenebiliyor bildiğim kadarıyla. Şu resmi bugün yükledim mesela. Ondaki lisansı kullanarak dosyaları Commons'a yüklemeniz daha iyi olacaktır. Hem diğer Vikipedilerde hem de birçok maddede sorunsuzca kullanılabilir :) İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:59, 2 Ekim 2011 (UTC)

Selam Rapsar, Aslında ben de Osmanlıca dergi kapaklarını "Commons"a yüklemenin daha iyi olacağını düşünmüştüm, ama "kamu malı" olup olmadıkları hususunda tereddütlerim vardı. O nedenle her ihtimale karşı "adil kullanım" gerekçesi de düzenledim. Bir de bu tür dosyaların uygun olanlarının bir "bot" tarafından filan otomatik olarak Commons'a atıldığını zannediyordum (değilmiş meğer!). Acaba "Commons"da bu tür dergi kapaklarının yer aldığı kategoriyi(kategorileri) verebilir misiniz? Bir de "Türkçe" ve "İngilizce" Commonslar arasında fark var mı? Saygılar. İyi çalışmalar.--docbaba 10:21, 2 Ekim 2011 (UTC)Docbaba mesaj

Ben yukarıda bağlantısını verdiğim kapağa Magazine covers ve Ottoman Empire kategorilerini ekledim kabaca. Hem dergilerle hem de Osmanlı ile bağlantısı var çünkü. Ancak bu kategoriler daha da özelleştirililebilir. Osmanlı'daki yayınlar gibi bir kategori oluşturulabilir ve orada toplanabilir bu tip resimler belki de. Neyse, Türkçe ve İngilizce Commons arasında bir fark yok bildiğim kadarıyla. Sadece basit Türkçeleştirmeler yapılmış görebildiğim üzere. Bu arada size güzel bir bağlantı vereyim, yardımı dokunur belki. Şu sitede harikulade taramalar mevcut. Uygun olanlar Commons'a sorunsuzca yüklenebilir. İyi günler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:26, 2 Ekim 2011 (UTC)
  • Selam. Haftasonu gidecektim ama bugün gittim. Tahmin edebileceğin gibi asla kabul etmediler, kimliğimi verdim, o kadar konuştum ama kabul etmediler. Biraz da kaba davranıyorlardı, hiç hoşuma gitmedi. Galatasaray'da alt yapıda futbol oynayan bir arkadaşım var, pek samimi değilim ama ona durumu söyleyeceğim. Bu yolla sonuca varabiliriz. 93 Harbi bağlantısı için teşekkür ederim, bir yerde bulursam alacağım o kitabı. Kolay gelsin. --Berm@nyaİleti 18:06, 3 Ekim 2011 (UTC)
  • Telifinden itibaren 100 yıl geçen eserler eğer müellifi ölmeden önce yazdığı eserlerin haklarını devretmediyse, kamu malı sayılıyor diye biliyorum. Osmanlı Dönemi yazarlarının birçoğu böyle, tabi istisnalar da var Halit Ziya gibi. Çalıştayileti 14:41, 4 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba,

Yeşilay maddesindeki dil seçenekleri Yeşilay'la organik hiçbir ilgisi olmayan bir kuruluşa yönleniyordu. Bunu düzeltmiştiniz. Şimdi ise (sanırım bir bot?) maddeyi nedensiz olarak eski haline getirmiş. http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Ye%C5%9Filay&action=history

Bu benim için hassas bir konu. İlgilenebilirseniz sevinirim. Yeşilay ile Good Templar arasında hiçbir bağ yoktur. Good Templars resmi sayfasında da Yeşilay resmi sayfasında da birbirine ilişkin zerre atıf bile yoktur. Wikipedia'nın art niyetli müdahalelere bu kadar açık olması üzücü.Bu imzasız yazı Ahmetbeyinceketi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Botun değişikliğini geri aldım, İngilizce Vikipedideki maddede yer alan Türkçe Viki bağlantısını da not düşerek kaldırdım. "Sanırım" Yeşilay'ın kuruluşuyla bu kuruluş arasında bir bağlantı vardı; ancak dediğiniz gibi günümüzde böyle bir şey söz konusu değil. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:31, 5 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar, bu değişikliğinizde adil kullanım gerekçelendirmesi mevcut dosyaya tekrar gerekçesiz dosya şablonu koymuşsunuz. Neden olarak, kişi maddelerinde bu tür AK resimleri kullanılmamaktadır yazmışsınız. Bu tam olarak bir politikada yazılıyor mu bilmiyorum. Lakin AK resimlerinin kullanılmadığını düşünüyorsanız ilk olarak resmi maddeden kaldırıp daha sonra resmi kullanılmayan adil kullanım dosyası etiketiyle (gerekçesiyle) sildirebilirsiniz. Özetle, demek istediğim, gerekçesiz dosya şablonu uygun düşmeyebilir. Sevgiler. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 20:04, 5 Ekim 2011 (UTC)

Dünya (gazete)[kaynağı değiştir]

  • Selam Rapsar. İstediğin gibi birşey yapmak mümkün değil. İkisinden biriyle geçmişini birleştirmemiz lazım. Birini seçmelisin.--Reality 20:36, 6 Ekim 2011 (UTC)
Selam. İstersen hiç birleştirme :) Maddedeki içerik ikiye bölünerek iki ayrı madde oluşturulmuş, onun için şey ettiydim. Belki de diğer maddelerin geçmişi onunla birleştirilebilir.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 04:11, 7 Ekim 2011 (UTC)

Bugünün futbol oyunu zaman.Ne zaman(Saat) futbol oyunu bugün/--E THP 10:48, 7 Ekim 2011 (UTC)

İyi akşamlar Rapsar abi, nasılsın iyisin inşallah? Umarım çalışmalar da tam gaz devam ediyordur. Çok kısa bi süre internete girme fırsatı buldum, bu sırada da sana bi merhaba mesajı ataayım dedim. Gerçi sen bu mesajı cevapladığına ben okuyamayabilirim ama olsun. Şimdi Vikipedi'yi biraz gözden geçiriyordum, Vikipedi çok ilgisiz kalmış. Heralde herkes benim gibi okulunda :) Şu anda elimden geldiği kadar spordaki gündemi takip ediyorum. Özellikle ragbi çok ilgimi çekti. Ragbiyle ilgili de maddeler hazırlamak istiyorum. Neyse ben lafı fazla uzatmıyım, inşallah yaza görüşür ortak projelere imzamızı atarız. Salıcakla kalın, iyi çalışmalar. --JustForFun 16:30, 7 Ekim 2011 (UTC)

Selamlar. Sağ olasın, sen de iyisindir umarım. Çalışmalar devam ediyor tam gaz :) Türk futbolu üzerinde çalışmalar yapmaya çalışıyorum bu aralar. Metin Oktay baş sırada mesela :) Ragbiyi beğenmene sevindim. Benim de beğendiğim bir spor; ancak şu ana kadar hiçbir maç izleme fırsatım olmadı. Malum tanınmıyor pek buralarda. İnşallah yakın zamanda buradaki ragbi maddelerine el atarız, geliştiririz. Böylece günde onbinlerce kişinin ziyaret ettiği bu site aracılığıyla ragbiye olan ilgi artar. Şimdi mesaj atınca aklıma geldi, Cisse maddesi vardı hazırladığın. Ona bu aralar el atayım, tamamlansın artık çalışma. Görüşmek ve çeşitli çalışmalara birlikte imza atmak dileğiyle...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:40, 7 Ekim 2011 (UTC)
Tamamlarsan sevinirim. Metin Oktay'a şöyle bir göz gezdirdim, maddede kaliteni belli etmişsin fakat maddede kaynak sıkıntısı olabilir mi? Taçsız Kral için fazlaca kaynak gerekir kanımca :) --JustForFun 16:55, 7 Ekim 2011 (UTC)
Ciddi bir kaynak sıkıntısı çektiğim doğrudur. Deneme sayfalarımdan birinde daha detaylısı var, daha maddeye eklenmeyen şeyler var. Öte yandan Ahmet Çakır'ın yazdığı ve Oktay'ın hayatını anlatan bir kitap var. Piyasaya sürülmemiş (sürülmeyecek belki de). Kendisinin maddesini burada oluşturmuş ve eksik-yanlışlık var mı diye mail atmıştım. Yardımcı olmuştu sağ olsun. Bu kitap mevzuusundan da bahsettim, göndereceğini söyledi :) Umarım gönderir...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:04, 7 Ekim 2011 (UTC)
İnşallah :) Metin Oktay SM veya KM olursa Metin-Ali-Feyyaz üçlüsüne de bi el atmak lazım. Her ne kadar fanatik Fenerli olsam da sonuçta bu isimler Türk futbolunun büyük ölçüde gelişmesini sağladı.--JustForFun 17:12, 7 Ekim 2011 (UTC)
Aranıza giriyorum ama Cisse maddesinin çalışması devam ediyorsa, JustForFun az sıklıkla girebildiğine ve sen de hemen hemen bütün maddeleri değiştirdiğine göre ben Cisse maddesinin kalan çevrilmemiş ve düzeltilecek yerleri çevirebilir ve düzenleyebilirim isterseniz. Kötü niyetle aramayın yardım amaçlı. İkinize de iyi çalışmalar. --Ozankra 19:44, 7 Ekim 2011 (UTC)
İstemiyoruz, değiştirme diyecek halimiz yok :) İstediğin değişiklikleri yapabilirsin...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:22, 8 Ekim 2011 (UTC)

Türkan Şoray[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, bu sinsi vandalizmleri keşfetmek çok zor :) Kolay gelsin.--Abuk SABUK mesajlaş 18:10, 7 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. Kaynaksız ve gerekçesiz değiştirilen ve/veya eklenen bilgiyi reddedince suçlu oluyoruz da neyse :) İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:20, 8 Ekim 2011 (UTC)

Union Club Kupası[kaynağı değiştir]

  • Selam Rapsar. Union Club ile alakalı bir resim buldum. Belki işine yarar. Kolay gelsin.--Reality 11:03, 8 Ekim 2011 (UTC)
Selam. Haberim vardı aslında. Kamu malı değil bu resim, silinmeye aday gösterecektim :) Teşekkürler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:05, 8 Ekim 2011 (UTC)
Çalışkan Barnstarı
Vikipedi'de her gün her türlü maddeleri düzenleyen ve sabahtan akşama kadar Vikipedi'de iş yapan Rapsar'a bu ödülü kabul etmesi dileğiyle. İyi çalışmalar. --Ozankra 10:31, 9 Ekim 2011 (UTC)
Nazik hediyen için teşekkür ederim. Çorbada bizim de tuzumuz olursa ne mutlu :) Bu arada Cisse üzerinde çalışma yapacak mısın? İyi pazarlar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:45, 9 Ekim 2011 (UTC)
Birazdan yapmaya başlarım. İyi pazarlar ve iyi çalışmalar. --Ozankra 11:06, 9 Ekim 2011 (UTC)
Ben Cissé maddesinin İngilizce kelimelerinin bir kısmını çevirdim. Gözden geçirebilirsin. Şu an çalışmaya devam edemeyeceğim çünkü Yatağanspor - Yalıkavakspor Bölgesel Amatör Ligi maçı var. Ben de Yatağan'da yaşayan birisi olarak takımımı desteklemem lazım. Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra 11:34, 9 Ekim 2011 (UTC)

Dağlık Karabağ mekalesinde Karabagin tarihine ait yazilari neden geri aldiniz? --Verman1 11:46, 9 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. Eklediğiniz bilgiler Vikipedi standartlarına uygun olmayan ve kaynaksız bilgilerdi. Standartlara uygun olmamasını bir kenara bırakırsak, eklenen bilgilerin birden fazla kaynağa dayandırılması hayati önem taşımaktadır burası için. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:50, 9 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar, nasılsınız? 41. hafta için sizin önerdiğiniz proje seçildi. Bu arada Vikipedi:İş birliği projesi/2011/40. hafta katılımcılar bölümüne imza atmayı unutmuşsunuz. Hatırlatayım dedim. Bir ara Kullanıcı mesaj:Bermanya#SRA bölümünde istediğiniz bölümle alakalı yazdıklarınızı okumuştum. Daha önceden Mimarlık istediğinizi biliyordum zaten. Soracağım kaç aydır unutuyorum. Arşivlerden zar zor bulup çıkardım. Mimarlığa yakın hangi bölüm acaba Peyzaj Mimarlığı veya İç Mimarlık olablir mi? İyivikiler.---- Akhilleus ileti 17:26, 9 Ekim 2011 (UTC)

Teşekkürler, seni sormalı. iş birliği projesine elimden geldiği kadar katkıda bulunurum. Belki kategori ve şablonlara da interviki eklenmesi projeye dahil edilebilir. Kapsam genişler, katkı artar ve daha verimli olur belki. Sınava 2010'da girmiştim zaten. Mimarlığa en yakın bölümlerden biri olan inşaat mühendisliğini kazandım :) O olmasaydı şu an iç mimarlık öğrencisiydim zaten :) İlgine teşekkürler, iyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:51, 9 Ekim 2011 (UTC)

Ben de iyiyim teşekkürler. İnşaat Müh için tebrik ederim. Kategori ve şablon da eklesek işler daha da karışabilir. Sadece bunu yapsak halimize şükredeceğim ben. 700 civarında bir maddeye interviki ekleriz diye düşünüyorum. Yani işin az bir kısmını bitirmiş olacağız. Başlanan her projeyi bitirebilsek ne güzel olur öyle değil mi? 2007 yılına ait 662 madde kaldı herhalde. Her hafta 110 tane düzenlesek bu işle 6 hafta uğraşmamız gerekir. Yani sürekli 2007 yılına ait madelerle uğraşsak yılbaşına ancak bitereceğiz. Yoksa yeni yıla 5 senedir düzenlenmeyi bekleyen maddelerle girme ihtimali de var.---- Akhilleus ileti 19:03, 11 Ekim 2011 (UTC)

Djibril Cissé[kaynağı değiştir]

Maddenin geri kalan çalışmasını tamamladım. Gözden geçirebilirsin. Bu madde hakkında herhangi bir sorun olursa bana mesaj atabilirsin. Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra 19:29, 9 Ekim 2011 (UTC)

İstatistikler sf.[kaynağı değiştir]

Selam. Şu sayfa çalışmıyor. Neden acaba?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:20, 10 Ekim 2011 (UTC)

hımff diyebilir miyim kısaca.. :) bazen ortalık böyle karışıyor tepeden inme değişikliklerle. bakalım bir. --ki bl 09:32, 10 Ekim 2011 (UTC)

anlıyorum ama bence Acem topluluğunun ingilizcesini bulamadım ve karşıma şu çıktı bir kontrol edersen sevinirim. [1] --Kothreqer 14:26, 10 Ekim 2011 (UTC)

Acem bildiğim kadarıyla İranlı (Fars/Pers) anlamına geliyor. Maddelerin birleşmesi gerek sanırım. SAS'a çıkartabilirsiniz.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:31, 10 Ekim 2011 (UTC)

Sayın Rapsar adlı kullanıcı siz neden ankara'nın BALA ilçesinin tarihi geçmişiyle oynayıp duruyosunuz.Bizim tarihi geçmişimizi bizden daha iyimi biliyosuuz.Gidin kendi memleketinizin tarihiyle oynayın araştırmalar yapın.Lütfen ilçemizin ve köylerinin tarihiyle oynamayın.ALLAHINIZI KURANINIZI SEVERSENİZ OYNAYIP İNSANLARI YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYİN.EĞER TEKRAR ETMEYE DEVAM EDERSENİZ SİZİ ŞİKAYET ETMEK ZORUNDA KALCAM.Bu imzasız yazı Balatarih (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Eklediğiniz içerik telifli olduğundan kaldırıldı.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:19, 14 Ekim 2011 (UTC)

Safsata Sayfasındaki Dış Bağlantılar[kaynağı değiştir]

Merhaba Raspar,

Safsata sayfasından verdiğim dış bağlantıları silmişsiniz. Nedenini öğrenebilir miyim? İki tanesini özellikle merak ediyorum: Bir tanesi o konudaki tek Türkçe siteye, diğeri ise bir üniversitenin felsefe ansiklopedisine aitti.

Selamlar,

Murat Albayrakoglu 08:23, 14 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. Türkçe olan site güvenilir bir site olarak gözükmüyor. Okuyucuyu yanlış yönlendirebileceğini düşünüyorum. Diğer içerik de yabancı dilde eklenmiş idi -sitenin açıklamaları yabancı dildeydi yani-, o yüzden reddettim. Türkçe bir ansiklopedide olduğumuz için eklenen dış bağlantının açıklamasının Türkçe olması okuyucu açısından daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:23, 14 Ekim 2011 (UTC)


Polis arması hk.[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Türk polisiyle ilgili taslaklar şablonunda kullandığım polis armasının adil kullanım olduğuna dair bir ibare göremedim ben. Şablonda o resmin kullanılmasıyla ilgili tam olarak sorun nedir? Saygılarımla. Utku TanrivereMesaj 15:17, 14 Ekim 2011 (UTC)

+ Rütbe şablonunda kullanılıyorken?.. Utku TanrivereMesaj 15:18, 14 Ekim 2011 (UTC)
+ Kamu malıyken?.. Utku TanrivereMesaj 15:31, 14 Ekim 2011 (UTC)
  • Merhaba. O logo bildiğim kadarıyla kamu malı değil, İngilizce Vikipedi'ye de adil kullanım gerekçesiyle yüklenmiş. Buraya yanlış gerekçeyle yüklendiğini düşünebiliriz. Zaten 2005 yılında, yani Türkçe Vikipedi'nin yeni açıldığı yıllarda yüklenmiş. Adil kullanım dosyası olmaması lazım bildiğim kadarıyla.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:57, 14 Ekim 2011 (UTC)
  • 26 Eylül 2008 tarihli rütbe şablonu da gözden kaçmış demek ki. Teşekkür ederim açıklamanız için, saygılarımla. Utku TanrivereMesaj 16:00, 14 Ekim 2011 (UTC)
Gözden kaçan o kadar şey var ki maalesef... İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:09, 14 Ekim 2011 (UTC)

Selam. Bunu neden onayladığınızı sorabilir miyim?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:03, 14 Ekim 2011 (UTC)

Özür dilerim. Hata olmuş. Yanlış olarak onaylamışım. Sanırım dün çok yorgun olmuşum. O yüzden bazen böyle hatalar yapmam mümkün olabilir. Saygılarımla, ----Safir yüzüklü Ceklimesaj 07:43, 15 Ekim 2011 (UTC)

Selam. Şu sayfa neyin nesidir? İşe yarar mı?--Rapsar da ne ki? 16:29, 20 Ekim 2011 (UTC)

Bence bir işe yaramaz. Muhtemelen zamanında kullanıcılara yardım amacıyla yapılmış ama pek kullanışlı değil. SAS yapılmasında fayda var.--Reality 17:11, 20 Ekim 2011 (UTC)
İşe yaramıyorsa SAS'a gerek var mı?--Rapsar da ne ki? 17:19, 20 Ekim 2011 (UTC)
İşe yarayıp yaramadığına ben tek başıma karar veremem. Ama diyorsan ki işe yaramadığına eminim hs şablonu da koyabilirsin. Ama bence SAS en temizi. İstiareye yatmadım ama muhtemelen SAS'tan sil sonucu çıkacaktır.--Reality 19:54, 20 Ekim 2011 (UTC)
Öyle demek istemedim. Kullanılan bir sayfa da atıl mı kalmış, güncellenmesi mi gerek; yoksa eskiden kullanılan fakat değişen sistemlerle birlikte artık kullanılmayan bir sayfa mı demek istemiştim.--Rapsar da ne ki? 19:56, 20 Ekim 2011 (UTC)
Bilemiyorum sadece birkaç sayfaya bağlantısı var. Atıl kalmış da olabilir hiç bir zaman kullanılmamış da olabilir.--Reality 19:58, 20 Ekim 2011 (UTC)
  • Şu kategoride yer alan ve koruması sebebiyle kategorisini kaldıramadığım şablonlardaki ilgili kategoriyi kaldırabilir misin? Belgeleme sayfalarına daha spesifik kategoriler ekledim.--Rapsar da ne ki? 11:33, 21 Ekim 2011 (UTC)
  • Bir de şu ve şu şablonlardaki kategoriyi kaldırıp, yerine bunu ekler misin?--Rapsar da ne ki? 12:22, 21 Ekim 2011 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı Ayrıca bu tür değişiklik talepleri için şurayı da kullanabilirsin.--Reality 16:02, 21 Ekim 2011 (UTC)
Ben korumanın kaldırılmasını istememiştim ki :) Normalde tartışma sayfasına yazmak gerek; ancak malum sebepten dolayı yazmadım...--Rapsar da ne ki? 11:54, 22 Ekim 2011 (UTC)
Teşekkür etmeyi unutmuşum, eyvallah değişiklikler için.--Rapsar da ne ki? 11:54, 22 Ekim 2011 (UTC)
Biliyorum ama sana verdiğim linkteki sayfada şöyle bir bölüm var: Korumalı sayfada değişiklik talepleri. Kastettiğim kısım oraydı. Kolay gelsin :)--Reality 13:35, 22 Ekim 2011 (UTC)
İlk defa görüyorum :) Verdiğin bağlantı direk o sayfaya gittiğinden, sayfa kısa diye başlığa gitmediğinden anlayamamıştım. Teşekkürler, kolaylıklar.--Rapsar da ne ki? 13:36, 22 Ekim 2011 (UTC)

"AK resimleri kaldırıldı"???[kaynağı değiştir]

arakadas bi sorunmu var yoksa neden ben bu durumla ikinci defa karsilasiyorum? iki defa senin sildigini gördüm, problem nedir? -- Denizli87 20:09, 22 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. Spor kulübü logoları, üniversite amblemleri gibi telif hakları eser sahibinde olan resimler (AK|adil kullanım resimleri) sadece kendi maddelerinde kullanılmaktadır. Aksi halde telif ihlali yapmış oluruz. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 20:44, 22 Ekim 2011 (UTC)

[kaynağı değiştir]

Selamlar, spor kulüpleri ve turnuva isimlerinde sponspor adlarını kaldırıyoruz sanırım. Daha önce konuşulduyda kusura bakmayın ama açıkçası şahsen Çaykur Rizespor'un adının nasıl olması gerektiği konusunda ben kararsız kaldım size danışayım dedim. Aslında bakıldığında bu da bir sponspor adı ama senelerdir kulübün ismi bu şekilde ve logosunda bile yazıyor. Yani kulübün bilinen adı Çaykur Rizespor. Hangisi daha doğru olur sizce sadece Rizespor'a mı çevirmeli yoksa böyle mi kalmalı? –hcagri mesaj 07:36, 24 Ekim 2011 (UTC)

Selam. "Geçici" sponsor adlarını kaldırıyoruz. Mesela Turkcell, birkaç yıllığına Süper Lig'in isim sponsoru olmuştu. Ya da basketbol takımlarının çoğu. Ancak Çaykur, Rizespor ile ortak oldu (veya bir kısmı satın alındı) bildiğim kadarıyla. Ney York Red Bulls, Türk Telekomspor, Vakıf Bank Güneş Sigorta vs gibi.--Rapsar da ne ki? 05:34, 25 Ekim 2011 (UTC)
Hmm anladım. Türk Telekomspor ve Güneş Sigorta zaten kurum takımları oldukları için biraz farklı sanki ama bu durum biraz daha FC Red Bull Salzburg'a benziyor. Eskiden Vestel Manisaspor da Çaykur Rizespor'un durumundaydı ama Vestel desteğini çektikten sonra isim değişti biliyorsunuz. Açıkçası biraz bunu düşünüp kararsız kaldım. Neyse, sonuçta ayrımın nasıl yapıldığını merak etmiştim ve anladım. Teşekkürler! –hcagri mesaj 06:30, 25 Ekim 2011 (UTC)
Türk Telekomspor'da tamamen, Çaykur Rize'de kısmi destek var. Ayrı iki örnek vermek istemiştim :) Manisa'da öyleydi 1-2 yıl öncesine kadar dediğin gibi, sonra değişti. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 09:44, 25 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba Değerli (Rapsar) şuraya [2] eklediğim resim ve ifadeler sizce uygunsa onaylayabilirmisiniz acaba..selamlar--Tacirci 10:40. 24 Ekim 2011 (UTC)

Çok teşekkür ederim sevgili Rapsar. Açıkça söylemem gerekir ki böyle şeyler beni çok mutlu ediyor. Üç gündür uyuyamamanın verdiği ağrılar ve can sıkıntısını bir süreliğine çektin aldın resmen! :) İyi çalışmalar diliyorum. Sevgi ve saygılarımla. Utku TanrıvereMesaj 08:30, 25 Ekim 2011 (UTC)

Yıldız için çok teşekkürler :) Bu tür şeyler daha fazla katkı yapmak için ekstra motivasyon sağlıyor insana. –hcagri mesaj 12:35, 25 Ekim 2011 (UTC)

Hcagri gibi ben de müteşekkirim :)) --Çalıştayileti 13:47, 25 Ekim 2011 (UTC)

Commons'a fotoğraf yüklemek hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Wikipedia Commons'a başka biri tarafından çekilmiş bir fotoğraf yüklemek istiyorum. Kullanmak için fotoğrafı çeken kişiden izin aldım. Hangi lisans ve şartlar dahilinde Wikipedia Commons'a yükleyebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 12:48, 25 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. Homonihilis, Eldarion veya Reality006'ya danışırsanız daha iyi olacaktır. İzin alınan fotoğraf hiç yüklemedim şu ana dek. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 12:59, 25 Ekim 2011 (UTC)
Anladım. İlginize teşekkürler. Kolay gelsin. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 17:17, 25 Ekim 2011 (UTC)

bunun standardi nedir?[kaynağı değiştir]

2011-12 Spor Toto 2. Lig veya 2011-12 Spor Toto 3. Lig ama 2011-12 Süper Lig, 2011-12 Türkiye Kupası veya 2011-12 1. Lig birinde sponsor adi kullaniyorsunuz birinde kullanmiyorsunuz. herkes kafasina göre veya takip ettigi maddeyi degistirse, nasil kontrol edilecek bu is? bu sadece futbol icin gecerli degil, örnekleri cok gibi gözüküyor. -- Denizli87 14:24, 25 Ekim 2011 (UTC)

Standartı olmaması yönündedir. Uzun zamandır kafamda bu konu. En üst ligimizin sponsorsuz adı Süper Lig, tamam; ancak alt liglerin adı nedir? Sadece 1. Lig mi? Bence hayır, ama o şekilde adlandırıldı. Alt liglerde durum daha da vahim. Kapsamlı bir düzenleme gerekiyor.--Rapsar da ne ki? 17:39, 25 Ekim 2011 (UTC)

Teşekkürler Rapsar, takdir edilmek güzel. Birkaç ay önce bu konuda takdir göreceğimi hiç düşünmezdim, sonbaharın soğuğu iyi gelmiş demek ki, yazın insan klavyeye fazla basmaktan çekiniyor :) İyi çalışmalar... --seksen 15:08, 25 Ekim 2011 (UTC)

Ah çok teşekkür ederim Rapsar. Estağfurullah, hepimiz gibi ben de kendi doğru bildiğimi yapmaya çalışıyorum. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 15:20, 25 Ekim 2011 (UTC)

Teşekkürler. Bu senin takdirin, aynı şeyler senin için de geçerli :) --Sadrettinmesaj 19:12, 25 Ekim 2011 (UTC)

Benden de teşekkürler Rapsar. Hepimiz elimizden geldiğince doğruları söylemeye çalışıyoruz. Bu ara Viki'ye pek vakit bulamadım maalesef; umarım tartışma sayfalarına geri dönebilirim : ). --SayginerV-posta 21:40, 25 Ekim 2011 (UTC)

Selam Merube. Şimdiye kadar gördüğüm en nazik, en kibar kullanıcıydın, hatta belki de -burada tanıyabildiğim kadarıyla elbet- tanıdığım en nazik insanlar arasındaydın. Ne oldu son bir kaç günde? Canın bir şeye mi sıkıldı? Birkaç lafa sinirlenip Vikipediye katkı yapmayı mı bırakacaksın?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 05:06, 27 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba rapsar. Nazik sözleriniz ve tanımlamalarınız için çok teşekkür ederim. Mesnetsiz iddialara maruz kalıp iftiraya uğrayan biri olarak böyle bir ortamda katkı yapmayı sorguluyorum. Şimdi de sadece bir haksızlığı farkettiğim için vikideyim. En azından uzunca bir süre daha buralarda olmayı düşünmüyorum. Kullanıcıları karalamak, zan altında bırakmak bu kadar kolayken de, vikiye neden döneyim ki diye de sormadan edemiyorum kendime. Tekrar çok teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla --Merube 89msj 21:43, 25 Ekim 2011 (UTC)

"22:38, 25 Ekim 2011 (UTC)" zaman damgalı mesajımın gözünüzden kaçmasını istemedim. :) İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 22:41, 25 Ekim 2011 (UTC)

Teşekkürler. Rica etsem şu şablonu bana bir daha atmasanız? Zaten bakmaya çalışıyorum elimden geldiğince :) İyi çalışmalar size de.--Rapsar da ne ki? 07:30, 26 Ekim 2011 (UTC)
Gözünüzden kaçması ihtimaline dayanamadım. :) Utku TanrıvereMesaj 09:03, 26 Ekim 2011 (UTC)

Rapsar, merhaba, sayfanın adını tartışmadan neden taşıdığını sorabilir miyim? Önce tartışılması gerekmiyor mu? --Kirov Airship 09:43, 26 Ekim 2011 (UTC)

Selam. Tartışmadan taşıyan sizsiniz, ben geri aldım.--Rapsar da ne ki? 09:44, 26 Ekim 2011 (UTC)
Sayfa ilk açıldığında Ortaköy adıyla açılıyor. Daha sonra birisi adını tartışmadan taşımış. http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C4%B0vaylovgrad&oldid=582435 Ben düzelttim, orjinal haline getirdim. --Kirov Airship 09:50, 26 Ekim 2011 (UTC)
Buradaki gerekçeye bakınız.--Rapsar da ne ki? 09:52, 26 Ekim 2011 (UTC)

Selam. Bunu neden onayladığını sorabilir miyim? İlla karşı şablonu mu eklemek gerekiyor yorumlara?--Rapsar da ne ki? 14:06, 26 Ekim 2011 (UTC)

  • Rapsar sadece sen karşısın diye reddecek halim yok. Senin bana bu mesajı atman diğer kullanıcıların yorum ve görüşlerini tamamen hiçe saymaktır. Senin dışında herkes kullanıcının editör olmasını uygun bulmuş. Bir tek sen karşısın diye kusura bakma diğer kişilerin oyunu görmezden gelemem.--Reality 14:09, 26 Ekim 2011 (UTC)
Sadece ben karşı değilim ki. Sen de erken olduğunu söylemişsin. Çizer de Sil etiketi kaldırdığı Ağustos ayından bugüne kadar madde alanı katkıları çok zayıf olduğundan, editör olduğunda maddeleri nasıl onaylayabileceği konusunda izlenim edinemedim demiş. 3 destek ve 1 çekimser var onun dışında.--Rapsar da ne ki? 14:11, 26 Ekim 2011 (UTC)
  • Öyle bir şey söylediğimi hatırlamıyorum ama söylemiş olabilirim belki ilk oylamalarında falan. Vikiçizer'in kendini geliştirmesi gerektiğini söylemesinin üzerinden tam 16 gün geçtikten sonra oylamayı onayladım. O sürede elbet bir şeyler öğrenmiştir. Hatta Vikiçizer'in yorumundaki tüm kısımları öğrendiğinden eminim. Üslup hatası da bir daha yapmamış sanırım o tarihten sonra. Yani editörlüğü o kadar abartmamak lazım. Vikinin temel işleyişini kavramak yeterli. Yoksa ben kimseden tüm telif politikasına hakim olmasını beklemiyorum. Öyle birşeyi deneyimli kullanıcılardan bile beklemiyorum. Geçen aylarda gönderdiğim telif uyarılarının yarıya yakını deneyimli kullanıcılardandı. Kısacası ben hata yaptığımı düşünmüyorum. Ama eğer oylamayı hatalı kapattığımı düşünüyorsan daha önce hiç yapmadık ama belki editörlüğün geri alınması oylaması falan olabilir ama emin değilim politikalar müsait mi buna.--Reality 14:18, 26 Ekim 2011 (UTC)
Orada yazıyor işte Henüz erken olduğunu düşünüyorum.--Reality 11:29, 9 Ekim 2011 (UTC) diye.--Rapsar da ne ki? 14:02, 27 Ekim 2011 (UTC)
Yönlendirme bir bakıma yanlış. şuradan görebileceğin üzere bu kuşatma, o cephenin bir parçası. Taşıma yapılabilir gibi.--Rapsar da ne ki? 14:01, 27 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba, şuradaki içerik VP:AK ihlaline giriyor sanırım. Kolay gelsin. Utku TanrıvereMesaj 22:52, 26 Ekim 2011 (UTC)

niye bilimsel raporu dış bağlantılara eklenmesini reddettin?[kaynağı değiştir]

niye bilimsel raporu dış bağlantılara eklenmesini reddettin. gazete haberi ya da google cart curt uygulamasından daha ilgili değil mi bu depremle ya da hava durumu bağlantısının bu depremle ne ilgisi var?Bu imzasız yazı Eglenici (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Hatayı kabul ediyorum, geri aldım. Orada İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü yazısını görünce direk o enstitünün sitesine bir bağlantı verildi sanmıştım, ancak deprem raporuna verilmiş bağlantı. İkaz için teşekkürler, iyi çalışmalar.

Merhabalar, 2011 Ragbi Dünya Kupası maddesindeki bu şablonu pek beceremedim de acaba uygun olduğunuzda bir bakabilir misiniz? İyi vikiler...эртлй 12:01, 28 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. şu şablon, sizin oluşturduğunuz şablonda kullanılıyor. Oluşturduğunuz şablondaki parametrelerde Türkçeleştirme yapmak gerek. Oldu bilin :)--Rapsar da ne ki? 12:09, 28 Ekim 2011 (UTC)
Çok teşekkürler...эртлй 13:09, 28 Ekim 2011 (UTC)

rapsar selam, şuraya bakabilir misin? --ki bl 15:23, 28 Ekim 2011 (UTC)

Selamlar. İmparatorluk>devlet taşıması yapmışsınız bir kullanıcının açıklamaları üzere. Halbuki birden çok "devlet" ve millet barındıran ve monarşiyle yönetilen ülke için kullanılır bu terim. Emperyalizmle vs alası yok.--Rapsar da ne ki? 15:02, 28 Ekim 2011 (UTC)

Selamlar. Taşıma işlemine düştüğüm notu okumadınız zannediyorum. Madde Osmanlı Devleti adında iken topluluğun fikir birliği alınmadan Şubat 2009 tarihinde Osmanlı İmparatorluğuna taşınmış. Takdir edersiniz ki Vikipedi sizin ya da benim fikrim ile değil, topluluğun fikri ile hareket eder. Konu ile ilgili fikirlerinizi tartışma sayfasında belirtebilirsiniz. --Eldarion 16:00, 28 Ekim 2011 (UTC)
Okudum. Mesajımda yazacaktım, unutmuşum. Bir yerlerde tartışılmıştı (ben dahil olmamıştım sanırım) ve kategori, madde ve şablon adlarında devlet>imp. değişikliği yapılmıştı. Gökçe Yörük'e sormak lazım.--Rapsar da ne ki? 16:02, 28 Ekim 2011 (UTC)
  • Selamlar. Aslında madde adının geri alınması iyi olmuş. Çünkü tartışma yapılmadan yapılmıştı bu değişiklik. Bu değişikliğin doğru olduğuna dair fikir birliğine varılamamıştı. Önemli bir konudur. Yeniden tartışmaya açılabilir. GökçeYörük 17:19, 28 Ekim 2011 (UTC)

  • Merhaba, spam link varmış aradım bulamadım burada:) Kolay gelsin...Vikiçizer 19:14, 28 Ekim 2011 (UTC)
Merhaba. Evet ben de uyuz oldum :) Barcafan diye bir site idi, kaldırdım bağlantıyı. Sağ olasın, iyi geceler.--Rapsar da ne ki? 19:16, 28 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar, evrim maddesindeki kavramların İngilizcelerini sildiğini farkettim. Onları eklemesini Agnostik ÇK'ye ben tavsiye etmiştim. Zira madde İngilizceden çevirildiği için ve bilimsel kavramlar genellikle çevirenin insafına kaldığı için sıklıkla kavram karmaşası yaşanıyor. Maddedeki bir konuyla ilgili çapraz referans kontrolü yapabilmek için ve maddeyi sonradan geliştireceklere yardımcı olması için İngilizcelerinin kalması taraftarıyım. İngilizcesinin ne olduğu aşikar olan fenotip gibi kelimelerin çevirilerini eklemeye lüzum yok ama descent with modification gibi karmaşık ifadelerde gerek var bence. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 19:29, 28 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. İngilizce Vikipediye veya daha da genellersek İngilizceye bağlı kalma zorunluluğumuz yok maddelerde. İngilizcesini yazalım, yardımcı olur diyemeyiz, madde düzenini bozarak. Her maddeye bu şekilde bir sistem koyulsa mesela? KMA sayfasında da dile getirmiştim bu konuyu zaten. İyi geceler.--Rapsar da ne ki? 19:36, 28 Ekim 2011 (UTC)

Tekrar merhaba. Konunun İngilizce Vikipedi'yle bir alakası yok burada. Bilimsel kavramlar bazen çok karmaşık haller alıyor evrim örneğinde olduğu gibi. Çevirenin neyi kastettiğini anlamadıktan sonra benim ne o değişikliği kontrol etme, ne de düzeltme imkanım var. Madde güzel görünmesini sağlamak adına maddenin gelişimini baltalamak daha mı mantıklı? Örneğin ortak atadan değişerek türeme demiş bir yazar maddede. İlgili kısmı geliştirecek birinin bunun descent with modification olduğunu tahmin etmesi çok zor. Gerekirse topluluk gündemine getirelim.--Abuk SABUK msj 19:45, 28 Ekim 2011 (UTC)

Maddenin geçmişinde yer alıyor şu an karşılıklar. İsterseniz gündeme getirebilirsiniz, ancak ben sonuna kadar karşıyım.--Rapsar da ne ki? 19:54, 28 Ekim 2011 (UTC)

Selam, I'm afraid you were wrong in this edit in the article about Saint Petersburg. See the en:List of cities proper by population for a proof. It just can't be 39th biggest city of Europe with the population of ca. 4.9 million. Besides, the old version of the article stated that it holds the 5th position [3]. Someone must have erroneously changed to 39 afterwards. --Gleb Borisov 07:54, 29 Ekim 2011 (UTC)

Başka Kurtuluş Savaşı yok[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Tartışma:Kurtuluş Savaşı (Türkiye) sayfasına birkaç kez yazdım ama gözlerden kaçtı herhalde. Başka Kurtuluş Savaşı yok. Diğerleri bağımsızlık savaşı. Akademik çevrede kurtuluş savaşı hiçbir zaman tercih edilen bir kavram değil, herşeyden önce değer yargısı içerir, onlara göre "kurtuluş"tur. Dolayısıyla bunların hepsinin bağımsızlık savaşı adını alması gerek. Bizimkinin durumu farklı, bizim bu savaşa verdiğimiz özgün ad Kurtuluş Savaşı. Google'den kurtuluş savaşı diye arama yaptırdım ve kitap sekmesine baktım. Çok çok büyük bir kısmında sadece Kurtuluş Savaşı olarak geçiyor ve bizim bağımsızlık savaşını anlatıyor. Yani bizimkinin adı Kurtuluş Savaşı. Türk Bağımsızlık Savaşı için Kurtuluş Savaşı ifadesini kullanıyorlar. Kurtuluş Savaşı (Türkiye) diye arama yapıldığında da bir biz çıkıyoruz, yani biraz viki icadı olmuş bu adlandırma. Sen de kabul edersin ki viki olarak terminoloji oluşturmaya hakkımız yok. --Makedon 19:31, 29 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. var aslında. Ortada Viki icadı diye bir şey yok ki. Savaşın adı Kurtuluş Savaşı zaten. Aynı isimli diğer maddelerden ayırmak için parantez kullanılıyor. Bu bir icat değildir.--Rapsar da ne ki? 19:36, 29 Ekim 2011 (UTC)
Bir de şuna bak. Kavramın aslı bu. Ama War of liberation kavramı da kullanılıyor ve bunu yazmışlar. Yoksa, herkes kendi bağımsızlık savaşına "kurtuluş savaşı" der, bu normaldir ve onlar için belki de öyledir. Şu nedenle viki icadı, Kurtuluş Savaşı (Türkiye) adlandırması için viki'den başka kaynak gösteremiyoruz. Başka yerde bu adlandırma yok. Benim söylemek istediğim, "aynı isimli diğer maddeler" olmamalı. Bunlar ... bağımsızlık savaşı olmalı. Bu durumda anlam ayrımı için paranteze de gerek olmayacak. --Makedon 19:58, 29 Ekim 2011 (UTC)
O sayfayı da biliyorum. Ancak şuraya bakarsan Kurtuluş Savaşı'nın tam (literally) çevirisi War of Independence olmalı. Kurtuluş Savaşı (Türkiye) adlandırması için viki'den başka kaynak gösteremiyoruz. derken anlayamadım? Parantez, aynı isimli maddelerde sıkça kullandığımız bir ayrımdır. Parantez içi, maddeyi en iyi tanımlayacak kelimeye göre değiştir. Bu bazen kavram olur, bazen yerleşim yeri olur, bazen tarih-yıl olur, bazen meslek olur vs. Bu savaşı, aynı isimli diğer savaşlardan ayıran özellik sonrasında Türkiye'nin kurulması.--Rapsar da ne ki? 20:21, 29 Ekim 2011 (UTC)

Hımm. Parantez içi, kavrama dahil değil diyorsun, tamam, böyle düşünmemiştim, geri aldım. Şimdi geriye şu kaldı. Diğerlerini ... Bağımsızlık Savaşı olarak düzeltmeyi öneriyorum. O takdirde parantez içi ifadeye de gerek kalmaz.--Makedon 20:27, 29 Ekim 2011 (UTC)

Sonunda anlatabildim derdimi :) Diğerlerini "düzeltmeyi" önermişsiniz. Ancak o savaşların literatürdeki kullanımlarına bakmak da gerek. Bazıları xxx Kurtuluş/Bağımsızlık/Özgürlük Savaşı'dır, bazıları ise sadece Kurtuluş/Bağımsızlık/Özgürlük Savaşı'dır (bizim maddede olduğu gibi).--Rapsar da ne ki? 20:35, 29 Ekim 2011 (UTC)

Ama ben anlatamadım :)--Makedon 20:49, 29 Ekim 2011 (UTC)

Demek istediğinizi anladım. Diğer savaşlar xxx (ülke) yyy savaşı, bizimki ise sadece Kurtuluş Savaşı; dolayısıyla paranteze gerek yok diyorsunuz. İngilizce Vikideki adlandırmalar o şekilde yapılmış; ancak Türkçe literatüre farklı isimlerle geçmiş "olabilir" bu savaşlar.--Rapsar da ne ki? 20:54, 29 Ekim 2011 (UTC)
Sıkıntım şu Rapsar, kaynak gösteremiyorum. Fakültede bize anlatılan yukarda söylediklerimdi, başka uluslar için "... kurtuluş savaşı, tüü tata. Doğrusu bağımsızlık savaşı" Ama yazılı bir kaynak yok elimde.--Makedon 21:01, 29 Ekim 2011 (UTC)

Türkiye'de LGBT hakları[kaynağı değiştir]

Günaydın Rapsar. Bu maddede bir anonimin cinsel tercih > cinsel yönelim şeklindeki düzeltmesini geri aldığını farkettim. Bilimsel olarak eşcinsellik "bir tercih" kabul edilmediği için değişikliğini geri aldım. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 09:21, 30 Ekim 2011 (UTC)

Günaydın. Şunu mu kastediyorsun? Kimlik olarak yazmıştı, tercih olarak geri almıştım ben de. Cinsel tercih > cinsel yönelim değişikliği yapmamış yani.--Rapsar da ne ki? 09:25, 30 Ekim 2011 (UTC)
  • Ha pardon kimlik demiş yönelim değil. Evet ondan bahsediyorum, tercih kullanılmıyor bilimsel olarak.--Abuk SABUK msj 09:28, 30 Ekim 2011 (UTC)
Sözlükte tercih kelimesi "yeğleme" olarak geçiyor. Hetero olmak da homo olmak da tercih değil midir? Yanlış olan şeyi anlayamadım ben?--Rapsar da ne ki? 09:52, 30 Ekim 2011 (UTC)
  • Eşcinsellik ya da heteroseksüellik bir tercih, yeğleme vs. değil. Genetik faktörler var. Hayvanlarda da eşcinsellik var mesela. Bu nedenle tercih kelimesi yanlış ve kullanılmıyor.--Abuk SABUK msj 09:57, 30 Ekim 2011 (UTC)
Nasıl değil? Farklı ortamlarda yetişen tek yumurta ikizlerinin ikisi de eşcinsel mi oluyor?--Rapsar da ne ki? 10:03, 30 Ekim 2011 (UTC)
Ya da ben şu an heteroseksüelim, yarın karar değiştirip homoseksüel olamaz mıyım?--Rapsar da ne ki? 10:04, 30 Ekim 2011 (UTC)
Karar verip eşcinsel "olamazsın" ne demektir anlayamadım? Benim genlerimde eşçinsellik yoksa olamaz mıyım? Olurum elbet. Tam tersiyse hetero olamaz mıyım peki? Olabilirim. Genetik etkili değil midir? Elbette etkilidir ama tamamen değil. Çevresel faktörler de etkili.--Rapsar da ne ki? 10:13, 30 Ekim 2011 (UTC)

Cinsel ilişkiye girebilirsin istersen (zorlarsan kendini) tabii ki ama eşcinsel olarak hisseder misin kendini o başka konu. Cinsel kimlik sadece cinsel ilişkiden ibaret değildir. Ben demiyorum, bilim böyle diyor, 80 yıllık araştırmalar bu yönde. Eşcinsellik maddesinde değişiklikler yapmadan önce bu konuda kapsamlı bir araştırma yapmanı tavsiye ederim. Hatalı olduğunu kabul etmek, "pardon gözümden kaçmış, düzelttiğin için sağol" demek bu kadar mı zor gerçekten? :) Hadi sağlıcakla kal. --Abuk SABUK msj 10:25, 30 Ekim 2011 (UTC)

Umarım seni kırmamışımdır :) Tanımdaki çevresel faktörlerden kasıt kişinin bir sabah uyanıp eşcinsel olmaya karar vermesi değil. "Genetik olarak" eşcinselliğe meyilli kimsenin bu durumunun ortaya çıkması veya hayat boyu bastırılı kalması. Cinselliğin siyah-beyaz gibi basit olmadığı, çok farklı tonları olduğu biliniyor artık. Bunu grinin tüm tonları gibi düşün. Bu nedenle (heteroseksüel olduğu halde) karşı cinsin elbiselerini giyme, biseksüellik, cinsel birleşmesiz eşcinsellik gibi pek çok farklı durum söz konusu. Örneğin sen spektrumun en siyah ucundasın diyelim [haşin erkek yani] :) Bu durumda senin bir sabah eşcinsel olmaya karar vermen mümkün değil zira genetik olarak bu konuda donanımlı değilsin. Ama spektrumun gri bölgelerinden birindeki genetik eşcinsel materyale sahip bir erkek bireyi düşün. Bu bireyin eşcinselliği tetiklenmeden, belki de kendisini heteroseksüel sanarak yaşaması da mümkün. Böyle bir bireyin eşcinselliğin daha rahat yaşandığı bir ortamda kendi kimliğini bulması ihtimali de var.--Abuk SABUK msj 10:46, 30 Ekim 2011 (UTC)

Yok canım neden kırılayım :) "Mantıklı" fikirler belirtildiği ve adam gibi, laf sokmaya çalışmadan tartıştığın için müteşekkirim ayrıca :)--Rapsar da ne ki? 16:12, 30 Ekim 2011 (UTC)

Bayrak simge şablonu[kaynağı değiştir]

Şu geri alma işleminin amacını sorabilir miyim? Yani iki alt şablon arasındaki fark nedir? Neden sizin tercih ettiğiniz olmalı, bilgilendirirseniz sevinirim. Hatta tartışma sayfasına yazılırsa geri alabilecek diğer kullanıcıların uyarılması açısından da faydalı olacaktır. Güzel günler. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 13:00, 30 Ekim 2011 (UTC)

Sana da merhaba. Kolaylık açısından bu türlüsü daha uygun. Bu sayede şu ve benzeri şablonlar maddelerde kullanılıyor. Ülkenin daha önceden kullandığı bayraklara erişmek de kolay oluyor. 1945 yılından itibaren kullandığı bayrak için |1945 ekleniyor şablona mesela.--Rapsar da ne ki? 16:10, 30 Ekim 2011 (UTC)

Yıldız ve Bayrak Şablonu[kaynağı değiştir]

Rapsar Merhaba, Çalıştığım şablon belgesinde her zaman kullanılan yıldız ve ülke bayrağı şablonu yan yana eklenince yıldız gözükmemeye başladı. Sanırım bir oynama var. Sebep nedir? Teşekkürler...

Örnek:

  • Türkiye yazınca "*" yok oluyor. Bu bir sıkıntı. Yıldız maddeleme açısından elzem.

taglıgalpileti 20:45, 31 Ekim 2011 (UTC)

Şablon koruma altında. Bir hizmetliden ufak bir değişiklik yapmasını rica ettim, düzelir. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 08:12, 1 Kasım 2011 (UTC)

Koruma altında olması isabetli. Ben birçok kısım için bunu isterdim ya neyse, sırası değil :) "bayrak" kısaltması düzelmiş görünüyor. Teşekkür ederim. Düzelmiş görünüyor. Hazır bayrak demişken sorayım; bayrak ve bayraksimge arasında bir fark var mı? İyi çalışmalar... taglıgalpileti 08:20, 1 Kasım 2011 (UTC)

Şu anda iki ayrı şablon var. İkisi de aynı görevi görüyor; ancak bu görevi yerine getiriş şekilleri farklı diyeyim ben size. Normalde bayraksimge daha avantajlı. Örnekse, maddede İspanya'nın 1945 ile 1977 yılları arasında kullandığı bayrağı maddeye yerleştirmek istiyorsak {{bayraksimge|İspanya|1945}} diyoruz ve o dönemin bayrağı çıkıyor. Bunu yaparken de her ülke için hazırlanan şu ve benzeri şablonlardan yararlanıyor. Bayraksimgedeki ufak hata giderilirse iki şablon birleştirilecek zaten.--Rapsar da ne ki? 08:26, 1 Kasım 2011 (UTC)

Tamam. O zaman düzelmezse şimdilik bayrak kısaltmasıyla yaparım. Yıl ibaresi pratik ve sağlıklı bir çözüm, evet. Kolay gelsin. taglıgalpileti 08:54, 1 Kasım 2011 (UTC)

Candelaria Bazilikası[kaynağı değiştir]

Bana bu metin, büyük ölçüde takdir ediyorum düzeltmek yardımcı olabilir: Candelaria Bazilikası.--83.40.238.69 10:22, 1 Kasım 2011 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Rapsar da ne ki? 10:53, 1 Kasım 2011 (UTC)
çok teşekkür ederim.--83.40.238.69 11:43, 1 Kasım 2011 (UTC)
  • Selam. Bahsi geçen şablondaki {{{1}}} yerinde 1'den sonra | işaretinin gelmesi gerek. Sorunlar bu yüzden oluşuyor.--Rapsar da ne ki? 08:11, 1 Kasım 2011 (UTC)
Sadrettin'in öneriyi uyguladım sadece ve düzeldi sanırım.--Reality 11:48, 1 Kasım 2011 (UTC)
Yine de gelmesi gerek ama :) Bazı parametreler çalışmayabiliyor bu yüzden.--Rapsar da ne ki? 11:51, 1 Kasım 2011 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Sanırım oldu.--Reality 11:52, 1 Kasım 2011 (UTC)
Teşekkürler. Cevapları bana yazmayı unutmuşsun :) Sorunlar halloldu gibi. Aynı görevi gören bayrak şablonları tek bir şablon altında birleşti, iyi oldu bu. Bir sorun olursa bir yerde bana mesaj yazabilirsin ya da köy çeşmesinde belirtebilirsin zaten. Bu arada şurayı inceleyebilir misin bir?--Rapsar da ne ki? 12:02, 1 Kasım 2011 (UTC)
  • Unutuyorum bazen öyle.) Kullanıcıyla aranızda bir ihtilaf var sanırım. İlk gördüğüm kadarıyla yanlış birşey yok gibi. Ayrıca o oyuncular kategoride de biriktirilebilir. Bilemiyorum tam Xberger ile bir konuşsanız ya da tartışma sayfasını kullansanız daha iyi olur. Çözülemeyecek bir mesele değil gibi.--Reality 12:06, 1 Kasım 2011 (UTC)
Aramızda -en azından benim açımdan- hiçbir düşmanlık yok. Neden olsun? Yaptığım katkıları ben kendim için yapmıyorum, site için yapıyorum. Ama hareketleri bana "rahatsızlık" veriyor ve bunu net olarak söylüyorum, şikayet sayfasında da söyledim. Aramızda halledebilsek zaten oraya başvurmazdım (sanırım kayıt olduğum mayıs 2009'dan beri ilk şikayetim benim de). Birçok kullanıcıyla tartışma yaşadık, tartışma yaşanmalı da zaten; ancak hepsinde uzlaşıldı. Seninle de yaşamışızdır belki, olur zaten normaldir. Neyse, maddede yaptığım değişiklik -ben yaptım diye değil- doğrudur ve ısrarla, bilinçli olarak geri alıyor. Üçüncü birisinin müdahalesi gerek.--Rapsar da ne ki? 12:41, 1 Kasım 2011 (UTC)

Temcit pilavı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şurada yapılan şikayeti inceleyip; şurada ve şurada yazanlar ile, şurayı (özellikle değişiklik özetlerini ve yapılan olumlu değişikliklerin geri alınmasını) da değerlendirerek bir sonuca bağlayabilir misin? Aynı şeyi gündeme getirmekten ve hizmetlilerin vaktini çalmaktan sıkıldığımı da belirteyim. İyi akşamlar.--Rapsar da ne ki? 13:32, 1 Kasım 2011 (UTC)

selam, konuya ilişkin herşeyi okumadan karar vermek hiç yaptığım bir şey değil rapsar. uzun zamana yayılan bu konuyu okuyacak ve değerlendirecek bir zamanım da yok ne yazık ki. başka bir hizmetliden istersen sevinirim. kolay gelsin. --ki bl 17:52, 1 Kasım 2011 (UTC)

Temcit pilavı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu aralar oldukça yoğunum, ancak zaman ayırmaya çalışacağım. İyi vikiler. --Superyetkinileti 18:47, 1 Kasım 2011 (UTC)

Selamlar. Taksim diye bir semt var mı yoksa sadece meydandan mı ibaret?--Rapsar da ne ki? 18:32, 1 Kasım 2011 (UTC)

Var tabii... Yani bir semtin resmî sınırlarını çizemeyiz ama elbette Taksim diye bir semt var. Meydan adını taksim semtinden alan "şeylerden" yalnızca biri... --Stambouliote ileti 19:25, 1 Kasım 2011 (UTC)

  • O konuyu en geç pazara kadar ele alacağım. Zaten şu sıralarda şikayet sayfasındaki bazı şikayetleri kapattım o şikayetle de ilgilenirim yani. Kolay gelsin.--Reality 19:31, 1 Kasım 2011 (UTC)
Lütfen ilgilenebilir misin? Buradaki davranışlarıyla sabrımı zorluyor artık.--Rapsar da ne ki? 12:18, 2 Kasım 2011 (UTC)

Ruhban Okulu[kaynağı değiştir]

Rumdan kasıt benim anladığım gibi, Türkiye'nin yunan etnik kökenli vatandaşları ise, benim bildiğim kadarıyla başka okul yok. Ama Yunan Ortodoks ruhban okulları var.

Önceden belirtiğim gibi İngilizce, Fransızca, Almanca, Norveçce hepsinde Heybeliada kelimesi geçiyor. gov.tr uzantılı kimi sitelerde "Heybeliada Rubhan Okulu" adlandırması kolaylıkla görülebilir ve ayrıca daha yaygın bir adlandırma olduğunu düşünüyorum

  • [4] Avrupa birliği bakanlığı
  • [5] Başbakanlık basın-yayın ... genel müdürlüğü
  • [6] trt
  • [7] dış işleri bakanlığı--Ollios 11:39, 2 Kasım 2011 (UTC)
Selam. Bunları tartışma sayfasına da yazabilirdin, mesaj atmana gerek yoktu da neyse. Ben taşımaya karşı değilim, sadece merakımdan sormuştum. Okul için özel bir ad kullanılıyor mu merak etmiştim. Bu şekilde okulun adı "Anadolu Lisesi" (lise tipi olarak değil, özel isim olarak) gibi gelmişti bana :)--Rapsar da ne ki? 11:47, 2 Kasım 2011 (UTC)
1923 yılına kadar "Yüksek Ortodoks Teoloji Okulu", eğitim şekli 4+3; 4 yıl lise, 3 yıl teoloji eğitimi. Ama özel başka bir isim bilmiyorum. "The Halki seminary, formally the Theological School of Halki" şekline göre Heybeliada Ruhban Okulu adından başka ismi yok gibi. --Ollios 12:27, 2 Kasım 2011 (UTC)
Gerekli taşımayı yapabilirsiniz (aksi yönde) fikir de belirtilmediği üzere.--Rapsar da ne ki? 12:29, 2 Kasım 2011 (UTC)
Açıkcası bilmiyorum nasıl taşıyacağımı--Ollios 12:33, 2 Kasım 2011 (UTC)
Sayfaların en üstünde, değiştir ve geçmiş sekmelerinin olduğu yerde "taşı" sekmesi var bir de. Oradan taşıyabilirsiniz maddeleri.--Rapsar da ne ki? 12:34, 2 Kasım 2011 (UTC)
hiç bir itiraz gelmediği için sayfanın adını "Heybeliada Ruhban Okulu" yapmaya çalıştım ama bu içinde bir sayfa zaten açılmış ve Rum Ortodoks Ruhban Okulu sayfasına yönlendirilmiş şimdi sanırım önce o sayfayı silmem, sonra taşıma işlemini yapmam gerekiyor. Silme işlemini benim yapmam uygunsuz olur. Hizmetli konumundaysanız ilgilenebilir misiniz yada eskiden köy çeşmesi teklifler bölümünde olan isim değişikliği sayfasının bağlantısını bana gönderir misiniz? --Ollios 17:26, 4 Kasım 2011 (UTC)
Sayfa taşıma taleplerinizi burada belirtebilirsiniz. Öte yandan silme işlemini siz gerçekleştiremezsiniz, hizmetliler gerçekleştirebilir :) Ben de hizmetli değilim :)--Rapsar da ne ki? 17:34, 4 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba,

Yanlış adla girilen kategori (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Kumanova) düzeltildi. Eskisi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Kumanovo) herhalde otomatik silinmeye bağlanır. Olur da bağlanmazsa diye ben size bildirmek istedim. Kategorinin kısaltmasını yapamadığım için eski bir vikipedist olarak utandım :) İyi çalışmalar... taglıgalpileti 14:36, 2 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Kategorilerde gerekli taşımayı yaptıktan sonra eskisine "taşınan kategori" gerekçesiyle sil şablonu eklerseniz hizmetliler silecektir onu. Otomatik silinme yok yani :) Kategoriye bağlantı verirken [[:Kategori:Kumanovo]] gibi bağlantının önüne iki nokta (:) koyarsanız sorun kalmayacaktır :) İyi günler.--Rapsar da ne ki? 10:03, 3 Kasım 2011 (UTC)
Öte yandan imzanızdaki "ileti" bağlantınız çalışmıyor. Bilginize.--Rapsar da ne ki? 10:04, 3 Kasım 2011 (UTC)

Teşekkür ederim; kategori izahı ve ileti hatası bildirimi için. Düzelttim. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 11:57, 3 Kasım 2011 (UTC)

Selamlar. Burada kullanıcı telifli içerik eklemiş ve sen de onay vermişsin. Bu konularda biraz daha hassas olalım lütfen. Daha önce de bahsettiğim gibi Vikipediyi bir kenara koyarsak yasal sorunlarla uğraşmak zorunda kalınabilir. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 09:19, 2 Kasım 2011 (UTC)

Ne güzel madde en sonunda gelişti diye seviniyordum ki telifliymiş. :P Bir türlü bunlara dikkat edemiyorum. Kusura bakma. Resim olsa önce resmi bakardım, eğer resim telifliyse redderdim. Fakat Orduspor maddesi o kadar kısaydı ki, madde uzadı ve ben de onayladım. Gerçekten de hassas olmam lazım. Aslında bu maddeyi düzenli bir şekilde geliştirirdim de bu hafta içinde yazılılarımız var. O yüzden Vikipedi'de zaman geçirmeye fırsat bulamıyorum. Eeee malum, herşeyin başı ders. Neyse... Uyardığın için sağol. Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra 15:02, 2 Kasım 2011 (UTC)
Rica ederim. Şöyle de bir şey göndereyim sana. Benim çok hoşuma gitti, futbolcuların retro posterlerini yapmış biri. Çok hoş gerçekten :)--Rapsar da ne ki? 14:49, 3 Kasım 2011 (UTC)
Sağol, retro posterler süper! Ben sana bir de şunu tavsiye edeyim. Birisi veya birileri bütün futbolcuların ikonlarını yapmış. Süper, ben her gün bunlara bakıyorum. --Ozankra 11:35, 5 Kasım 2011 (UTC)

Selam Rapsar. İşlerin yoğunlu dolayısıyla çok fazla vaktim olmayacak birkaç hafta. O zamana kadar hala şikayet kapanmamışsa ilgilenirim. --Eldarion 15:28, 2 Kasım 2011 (UTC)

Roj TV maddesinde kanal hakkında reklam niteliğinde içerik kullanılıyor (POV).[kaynağı değiştir]

Roj TV maddesinde kanal hakkında reklam niteliğinde içerik kullanılıyor (POV).

Örneğin özellikle bu üç paragraf:

"10 yıllık görsel Kürt medyası geleneğinin son halkası olan Roj TV'ye yönelik baskılar halen sürdürülüyor."

"Roj TV, dil üzerindeki yasak ve kısıtlamalar nedeniyle, Kürt dili ve kültürünün korunmasında önemli bir rol oynuyor. Kürtleri ilgilendiren her türlü haber, aktüalitenin yanısıra, kültür-sanat programları yayın akışının ağırlıklı bölümünü oluşturuyor. Roj TV, dört farklı ülkede yaşayan Kürtlerle, Kafkasya ve Avrupa’da yaşayan Kürtlerin sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal yaşamını, güncel sorunlarını ele alan bir yayın politikasına sahip."

"Kürtlerin yaşamında 'Roj' üçüncü bir anlam taşıyor: Yasaklanmış; eğitim ve yayın hakkı olmayan ve gün geçtikçe eriyerek yok olma tehditi altındaki bir dilin şarkısını söylüyor Roj TV."

Ne onun yerine konulan "Roj TV,terör örgütü PKK'nın yayın organlığını yapmaktadır." cümlesi ne de bu belirtiğim üsteki paragraflar Vikipedi'nin tarafsızlık politikasına uyuyor.

Bu yüzden Vikipedi'nin tarafsızlık politikasına uygun olarak maddeyi objektif bir dil kullanarak tekrar ele aldım.

Maddeyi gözden geçirebilirmisiniz? Ve önerileriniz varsa sevinirim. Sağ olun.

Saygılarımla, Menikure Mesaj 21:46, 2 Kasım 2011 (UTC)

Şablon:Annotation[kaynağı değiştir]

Sayın Rapsar, rica etsem Şablon:Annotation isimli şablonu tümden siler misiniz? Bir deneme yapmıştım ama istediğim sonucu alamadım. Şimdiden teşekkürler. --Agnostik Çeviri Grubu 05:22, 3 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. İçerik silme yetkisine yalnız hizmetliler sahiptir. Ben hizmetli olmadığından silemedim; ancak hizmetlilerin durumu farketmesi için sil şablonu koydum. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 05:56, 3 Kasım 2011 (UTC)
  • Selamlar. Şu maddeye neden sil etiketi koyduğunuzu öğrenebilir miyim?--Rapsar da ne ki? 06:27, 3 Kasım 2011 (UTC)
Aslında tam da bunun, maddenin kayda değerliğini tartışmak için. İtalya 2. lig'de oynayan bir takımın belirli bir sezonunun ayda değerliğini tartışmalı buluyorum. (Aynı şeyi Balıkesirspor 2010-11 sezonu maddesi için de düşünüyorum. Ama haklısın SAS etiketi daha doğru olacaktı. ~Tarkovsky~ 08:49, 3 Kasım 2011 (UTC)
Maddeyi okusaydınız böyle bir kanıya varmazdınız. Çünkü o sezon Serie A'da mücadele eden bir takımdan söz ediliyor ;)--Rapsar da ne ki? 09:51, 3 Kasım 2011 (UTC)
Doğru 2. Lig değil 1.lig takımı Palermo, lakin hala sezon başına açılacak maddeleri kayda değer değiller, istersen SAS sayfasında tartışalım, ortak bir kanı sadece bu değil tüm benzer maddeler için oluşmuş olur~Tarkovsky~ 21:46, 3 Kasım 2011 (UTC)

Selam. Şu sayfa bekleyen değişikliklerin yer aldığı sayfadır. Haberin var mı bilmiyorum, yoksa işine yarayacağını düşündüm. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 10:10, 3 Kasım 2011 (UTC)

  • Merhaba. Elbette, ilk günden beri haberim var. :) Çok teşekkür ederim, kolay gelsin. Utku TanrıvereMesaj 10:14, 3 Kasım 2011 (UTC)

Futbol kulüplerinin sezon maddelerini[kaynağı değiştir]

  • Selam. Şurada fikir belirtebilirsin istersen. Aynı fikirdeyiz bu konuda sanırım...--Rapsar da ne ki? 10:10, 3 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba,

tamam görüs belirttim. Sonucta böyle konularda hemfirikiriz. Biz bir ara tartisma konularimizi konusup uzlasirsak cok iyi olur. sonucta ikimizde ayni nedenlerdn burda faaliyet gösteriyoruz. neyse tartismamiz konusup halledelim. millete maskara olmayalim.

hayirli vikiler--Xberger 10:26, 3 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar. Malûm konudaki {{çalışma}} etiketini kaldırmadan evvel o konuyla ilgileneceğim. :) Teşekkürler. Utku TanrıvereMesaj 16:46, 3 Kasım 2011 (UTC)

Merhabalar sevgili Rapsar. INSARAG konusunu liste olarak aday gösterdiğimi haber vermek istedim. Biliyorum, elinden geldiğince bakmaya çalışıyorsun. Eleştirel bakış açınla (ki bunu kesinlikle olumlu anlamda söylüyorum) yorumlarını dört gözle bekliyorum. İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 19:15, 4 Kasım 2011 (UTC)

Sokrates'in Savunması[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, öncelikle kaliteli madde adaylığında Sokrates'in Savunması ile ilgili görüş belirttiğiniz için teşekkür ederim. Bu konuda söylemek istediğim birkaç şey var. Maddenin kalite madde olamadığını az önce gördüm ve bunun verdiğiniz karşı oy sonucunda gerçekleştiği kanaatindeyim. Görüşünüze saygı duyuyorum ancak karşı oyunuzun gerekçeleri ile ilgili bir eleştiride de bulunmak istemekteyim. Öncelikle görüşünüzü Vikipedi de aktif olmadığımı dikkate alarak temellendirmişsiniz. Benden daha tecrübeli bir kullanıcı olarak size şunu sormak istemekteyim: Bu maddeyi benim açmış ya da aday göstermiş olmam, adaylık sürecinde maddenin daha iyi yönde gelişmesi için yapılacak çalışmaları da sadece benim yapacağım ya da yapabileceğim anlamına mı geliyor ? Yaklaşık 4 aydır birçok kullanıcı madde üzerinde çalışıyor. Sizin 3 gün önce belirttiğiniz eksiklikler 1 hafta içerisinde ben ya da birbaşkası tarafından düzeltilebilirdi. Nitekim bayram tatiline girdiğimiz bugünlerde tekrar Viki'de aktif olmayı düşünüyordum ve ilk işim sizin tavsiyenizi dinlemek olacaktı. Tavsiyelerinizi ise bugün gördüm ki kaynaklarda noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakma ve hakkında normal şartlarda çok az şey bilinen suçlayıcılar ile ilgili bilgi verme gibi kısa sürede tamamlanabilecek eksiklikleri elbet ben dahil birilerinin yapabileceğine inanmaktayım. Keşke karşı oy atmadan siz de bu konuda tavsiyelerinizi uygulamaya geçirseydiniz. Sonuç olarak üzüldüğümü de son olarak ekleyip, görüşlerinize de saygı duyduğumu belirterek başka konularda da iyi çalışmalar diliyorum. Saygılarımla, Meden agan mesaj 19:28, 4 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Elbette sizin aday göstermeniz, gerekli değişiklikleri sadece sizin yapmanız gerektiğini belirtmiyor. Öte yandan bu tür adaylıklar kapatılırken kafa sayımı yapılmıyor (en azından görebildiğim kadarıyla). Ancak bazen, adaylıklar kapatılırken bu gözden kaçabiliyor ve karşı şablonu eklenmeyen; fakat eksikliklerin olduğu söylenen maddeye ait adaylıklar olumlu yönde kapatılıyor ve buna gerçekten sinir oluyorum ben. Böyle bir kaza oluşmaması için o şablonu koymak "zorundaydım". İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 19:57, 4 Kasım 2011 (UTC)

Reality 21:50, 4 Kasım 2011 (UTC)

Betiği Türkçeleştirdim. Şimdi düzgün çalışması gerek. --Superyetkinileti 11:46, 5 Kasım 2011 (UTC)

Yanlis Bilgiler[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Bu sayfadaki bilgiler: http://tr.wikipedia.org/wiki/Bulgar_Bilimler_Akademisi yanlistir. Bilimler Akademisi bir Universite degildir. Sayfa yanlis bilgiler icermektedir. Sayfanin ingilizce versiyonunda ki dogru bilgileri kullanarak, turkce olan versiyonunun duzeldilmesini oneriyorum.

Saygilarimla.Bu imzasız yazı S ibryamov (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Sayfada birtakım düzenlemeler yaptım. Kontrol edebilir ve tekrar bana dönüş yapabilirseniz memnun olurum. Gerekli eklemeleri siz de yapabilirsiniz. İyi günler.--Rapsar da ne ki? 06:19, 6 Kasım 2011 (UTC)

Ülke adını çıkarma sebebiniz nedir? esc2003 05:59, 6 Kasım 2011 (UTC)

Günaydın. Doğum kısmına ülke eklemiyoruz, sadece şehir ekliyoruz. İyi bayramlar...--Rapsar da ne ki? 06:01, 6 Kasım 2011 (UTC)
Yeni alınan bir karar mı acaba? Çünkü pek çok biyografide ülke adı da yazılmış durumda. Bayramınızı kutlarım. esc2003 06:04, 6 Kasım 2011 (UTC)
Burada görülebileceği üzere aslında doğum yeri de yazılmamalı. Ancak birkaç ay önce köy çeşmesinde bir tartışma başlatmıştım biyografi maddelerinin giriş bölümündeki karışıklıklarla ilgili. Doğum tarihinden sonra noktalı virgül koyularak doğum yerini belirtmeyi önermiştim (sadece şehir, ülke değil). Tartışmalar sonucunda ilçe ve il gibi iki kademeli doğum yeri belirtiliyorsa tarihten sonra noktalı virgül (d. 12 Nisan 1926; Beşiktaş, İstanbul), tek bir yer yazılıyorsa virgül (d. 12 Nisan 1926, İstanbul) kullanılsın fikri oluşmuştu. Öte yandan ölen kişiler için d. ve ö. kısaltmaları da kullanılmayacaktı.--Rapsar da ne ki? 06:13, 6 Kasım 2011 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba,

surdaki degisikliyi onaylamisin. Fakat kullanici kategori ekleme yerine var olan bir kategoriyi degistirmis. Bence hem silinen kategori kalmali hemde yeni eklenen.

Bunun disinda futbolcularin bilgi kutularinda bazen gücenleme tarihi güncellenmeden mac sayilari güncelleniyor. Böyle durumlardada onay vermesek daha iyi olur. Cünkü yanlis bilgi kayit edilmis oluyor. Mesela bazen Son güncelleme'de 20 Ekim 2010 yaziyor. Ama mac sayilari 4 Kasım 2011 icin dogru. Böyle konularda yapilan degisiklikleri geri alalim.

hayirli vikiler--Xberger 11:37, 7 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Evet, haklısın ilkinde. İkincisinde ise zaten büyük bir karmaşa içindeyiz. Her güncellemede ben şahsen, sayılardan ve tarihten emin olamıyor ve TFF'nin sitesinde tüm kariyer verilerini kontrol ediyorum. Hem veri hem de güncelleme tarihini birlikte güncellemek sorunu ortadan kaldıracaktır. İyi günler, iyi bayramlar.--Rapsar da ne ki? 11:41, 7 Kasım 2011 (UTC)
sen söyledigin dogruda o isin devami. Ben simdiki durumda ne yapilmali ondan basediyourm. Eger bir kullanici güncelleme tarihine degistirmeden mac sayisi degistiriyorsa bu yanlis bir degisiklikk oldugu asikardir. böyle durumlarda degisiklikleri onaylamiyalim. Sadece güncelleme tarihide degistirilirse onaylayalim.
--Xberger 14:03, 7 Kasım 2011 (UTC)

Selamlar. Kategori tartışmalarındaki fikirlerini bana tepki olsun diye mi değiştirdin? İyi niyetli olarak anlamanı rica ederim bu soruyu :) İyi bayramlar dilerim.--Rapsar da ne ki? 15:35, 7 Kasım 2011 (UTC)

  • Merhaba, iyi bayramlar. Tepki değil, silinmeleri/taşınmaları daha doğru geldi. Zaten şirket taslaklarının şablonları "Adana merkezli şirket" vs. şeklinde düzenlemiştim, bir de Adana'daki şirketler deyince ben anlıyorum ama herkes anlıyor mu, "merkezli" kategoriler/şablonlar vs. daha evrensel ve anlaşılır olur diye düşündüm. Öbüründe de "doğumlular" diye bahsetmek daha ansiklopedik, belki Türkçe'de yerleşik bir anlatım değil ama daha ansiklopedik, kişi Adana'da doğup Adıyaman'da büyüyüp Adıyamanlıyım diyorsa bu bilgiden metinde bahsedilmeli, kategoride değil...İyi çalışmalar...Vikiçizer 15:45, 7 Kasım 2011 (UTC)

Merhabalar... Bildiğim tüm dillerin Viki sayfalarında Fars olduğu açıkça referanslarla belirtilen bir bilimadamını neden hala Türk olarak lanse ettiğinizi merak ettim açıkçası?... Madem amacınız insanlara doğru bilgi vermek (!) neden kendi bildiğiniz yada göstermek istediğiniz şeye direttiğinizi anlayabilmiş değilim... İyi çalışmalar...Kullanıcı:Al-Zoro 11:36, 8 Kasım 2011 (UTC)

İnternet sayfası mı Web Sitesi mi denmelidir?[kaynağı değiştir]

Merhaba, Web sitesi Türkçe bir kelime değildir, aynı zamanda Türkçe olmayan bir harf içerir. Web için Türk Dil Kurumu burada: Ağ. Üzerinde metin ve grafiklerin yanı sıra kullanıcının çeşitli seçimler yaparken yararlanabileceği nesneler barındıran, genellikle bir ana sayfa üzerindeki bağlantılardan erişilen Genel Ağ üzerindeki her bir alan diyor. İnternet için de aynı sitede burada. Bilgisayar ağlarının birbirine bağlanması sonucu ortaya çıkan, herhangi bir sınırlaması ve yöneticisi olmayan uluslararası bilgi iletişim ağı şeklinde veriliyor. Yani bu genel ağda bulunan siteye Türkçe internet sitesi denmelidir. Doğru olan İnternet sayfası'nın Web sitesi'ne yönlendirilmesi değil Web Sitesi'nin İnternet sayfası'na yönlendirilmesidir. Bunun düzeltilmesi için SAS ta mı tartışalım? Teşekkürler

--Tacci2023 13:22, 8 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Web ile internet aynı anlama gelmemektedir. Hatta ağ ile de aynı anlama gelmez. Ağ, network anlamına gelir. Web kelimesi Dünya Çapında Ağ'ın İngilizcesinin "kısaltmasıdır" yalnızca. Mevcut adın uygun olduğunu düşünüyorum ben. İyi günler.--Rapsar da ne ki? 09:43, 9 Kasım 2011 (UTC)
Merhaba, anlaşamadık :) Katılıyorum Web ile internet aynı şey değildir ama web sitesi ile internet sayfası aynı şeydir. Zaten sorun internet sayfasının web sitesine yönlendirilmesi. Tersi olsa tartışma çıkmayacak. Ayrıca World Wide Web in Dünya Çapındaki Ağ'ın İngilizce kısaltması www dir. sadece web değildir. Bazen Web kelimesi ile world wide web deki herşey ima edilir. İnternet'de bulunan sayfaya Web sitesi yerine Türkçe internet sayfası denmelidir. Tartışmaya açmakta fayda görüyorum Teşekkürler. --Tacci2023 14:17, 9 Kasım 2011 (UTC)

Selamlar. Şurayı gerekçe göstererek birtakım taşımalar yapmışsın. Ancak sen ve Abuk Sabuk sadece bu yönde fikir belirtmiş. Bu işlemlerin doğru olmadığını ve daha detaylı ve geniş kapsamlı bir tartışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtmek istedim. İyi bayramlar.--Rapsar da ne ki? 18:03, 8 Kasım 2011 (UTC)

Hmm, çifte standart oluyor öbür türlü, o yüzden taşıyorum. Biri için uygunsa diğerleri için de uygundur, aynı şey sonuçta. Aslında bu tür maddelerin adları zaten ilk açıldıklarında böyleydi, sonra tartışmasız değiştirildi. Şurada görebilirsin, gerekçe de ""prens" unvanıdır"; prensin unvan olmadığını zaten o sayfada açıklamıştım. Kısacası tartışmadan yapılan değişiklik(ler) üzerine gelişen "standart"ı, küçük de olsa bir tartışmayla doğrulanma artısına sahip olan (Galler Prensi Charles'ın tartışma sayfasında sen de fikir belirtmiştin, Kibele de bunun üzerine taşımıştı) "eski" adlandırma stiline döndürüyorum. Bu nedenle yaptığım değişikliklerin doğru olduğunu düşünüyorum. --seksen 18:10, 8 Kasım 2011 (UTC)

Demek istediğim "biçem" ve kişinin unvanı konusunda sıkıntı var. Prens diyorsak sir de lord da baron da halife de demek gerek. Hatta dr., prof., doç. vs de. Bunlar da unvan. Dediğim gibi kapsamlı bir tartışma yapmak gerek.--Rapsar da ne ki? 18:14, 8 Kasım 2011 (UTC)
Kişinin unvanı değil işte prens. Unvanı "His/Her Royal Highness", yani hazretleri diyebiliriz. Bu kişiler ayrıca yaygın olarak bu şekilde anılıyorlar, yani Henry Mountbatten-Windsor değil de Prens Henry. Soyadları halk arasında kullanılmıyor, resmi işlemler için var denilebilir. --seksen 18:20, 8 Kasım 2011 (UTC)
II. Elizabeth'ten de farksız aslında. Bir diğer örnek ise xx (oyuncu) türü adlandırma. --seksen 18:22, 8 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba,

surada yaptigin degisikler bence senin gibi bir deneyimli kullanici icin yeterli degil. Madem maddeyi güncelliyorsun kaynak niye vermiyorsun? Sonra iki sablonu komayi unutmussun. Böyle olunca ben pesinden toparlamam gerekiyor. Ya tam yap yada birak ben biraz gecikmeylende olsa yaparim.

hayirli bayramlar--Xberger 20:47, 8 Kasım 2011 (UTC)

sayfa onayı[kaynağı değiştir]

merhaba, Gijón maddesini onaylayabilir misin acaba? -- sayzz 22:40, 8 Kasım 2011 (UTC)

Onaylandı. İyi günler.--Rapsar da ne ki? 09:40, 9 Kasım 2011 (UTC)
teşekkürler, kolay gelsin -- sayzz 13:52, 9 Kasım 2011 (UTC)
Oops... Astronomi Portali′ndeki yıldızlar beni şaşırtmış ya;) ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 11:43, 10 Kasım 2011 (UTC)

Futbolcu maddelerinde milli takim istatistikleri[kaynağı değiştir]

Merhaba,

bugün Burak Yılmaz maddesinde su degisikliyi yaptim. Böyle yazilimin avantaji senelere göre a milli maclarin gözükmesi. Böylece her milli mac sayisi degisitiginde sadeye yila göre degisiklik yapmamis gerekmesi. Burak Yılmaz maddesinde mesela ben mac sayisi gecenlerde günceleldigim halde bir kullanici gelip sayiyi degistiriyor. bizde eskisni bilmedigimiz icin yeniden mac sayisini saymak zorunda kaliyoruz. yeni yazilis biciminde güncellemek daha kolay oluyor.

Senden bu konuda destek bekliyorum....

--Xberger 13:00, 10 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Wayne Rooney'de de öyle yapılmıştı zaten. Bu türlü yıla göre istatistiklerin daha iyi olduğunu düşünüyorum ben de. Ancak aşırı bayrak kullanımı düzen açısından uygun değil. Bu konuda da ben senden destek ve anlayış beklerim :) İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 13:03, 10 Kasım 2011 (UTC)
bayrak konusu tercih meselesi. olsada olur olmasada. bence tabelayi daha genis ve dolgun göstermesi acisindan daha uygun. göze daha hos geliyor.
Burak yilmaz maddesinde Burak Yılmaz#Kulüp istatistikleri bölümünde tabela bence hos degil. Bence tabelalari surdaki gibi yapsak daha iyi olur:Hami Mandıralı#Kulüp Takım İstatistikleri.
Muzaffer Badalıoğlu maddesinde Samsunspor Tarihinin En İyi İlk 11'i paragrafi altindaki ilk onbir cok kaba gözüküyor. eleman bunu her 11'de olan futbolcu maddesine yerlestirmis. ya kücültüp bir kenera ceksin yada silelim. cok kaba gözüküyor. maddelerinin düzenini bozuyor..
--Xberger 13:13, 10 Kasım 2011 (UTC)
Bayrak konusu bir yerlerde konuşulmuştu yahut bununla ilgili bir yönergemiz vardı. Tam hatırlayamadım şimdi. Hatta bu konuşulanlar neticesinde bilgi kutularında yer alan doğum yeri ve takımlardaki bayrakların kaldırılmasına, millî takım yerlerindekilerin kalmasına karar verilmişti. Hala da bu uygulama var zaten. Sabri biliyordur muhtemelen nerede konuşulduğunu.
İstatistikler için hazırlanan birkaç şablon vardı. Şurada örneğini görebilirsin. Benim kullandığım sistem ise şu. Şaşalı bir şeye, bayraklara vs. gerek var mı? Yok. İş yapıyor mu? Fazlasıyla. Maddede az yer kaplamasının yanında, güncelleme ve değişiklik yapması da kolay. Burak Yılmaz'da güncelleme yapmaya kalkışsak, bizi geçtim anonim veya diğer kullanıcılar yapmaya kalkışsa işin içinden çıkamaz. İki sistem de görünüm bakımından aynı gibi. Şablon olan (benim kullanmadığım) kullanış, görünüş ve güncelleme bakımından en elverişlisi gibi.
Katılıyorum, kaldırılabilir. Zaten resmî bir şey değil, taraftar sitesinin bir oylamasıymış o :)--Rapsar da ne ki? 13:35, 10 Kasım 2011 (UTC)

Kastamonu (il)[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Düzenlemesini yaptığım Kastamonu (il) başlığı tamamen eski hali getirilmiş. Gerekçesini öğrenebilir miyim? Teşekkürler DieFohlen 13:15, 10 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Öncelikle burası, yani Vikipedi'nin Türkçe sürümü, Türkiye'ye özgü bir site olmadığından evrensel bir bakış açısıyla yazılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz bölgesinde yer alan ifadesini kaldırıp Batı Karadeniz bölgesinde yer alan gibi daha dar kapsamlı bir ifade eklemişsiniz. İli tanımlarken önce ülkesini belirtmek gerek, öyle değil mi? Samoa'da yer alan bir şehri tanıtırken Samoa yazılmaması büyük bir anlaşılmazlığa yol açar misal. İl'in yazmışsınız. İl, özel isim değildir ve kesme işaretiyle ayrılmaz. 44km gibi yazımlarda arada boşluk olması gerekir. Bunun dışında şive bölümünü komple kaldırmışsınız. Köy çeşmesinde şu anlarda bir tartışma var bu konuyla ilgili. Kalsın mı kalmasın mı diye. Muhtemelen tablo yerine bir-iki cümlelik bahsedilmesi yönünde fikir çıkacak oradan; ancak yine de kararı beklemek lazım diye düşünüyorum. Bu noktalara dikkat edip, tekrardan bir düzenleme yapıldığı takdirde onaylamamak için bir sebep kalmıyor :) İyi çalışmalar, kolaylıklar.--Rapsar da ne ki? 13:24, 10 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar, IRC'ye gelmen mümkün mü? Çok kısa bir şey sormak istiyorum da, 1 dakika sürmez. --Berm@nyaİleti 13:44, 10 Kasım 2011 (UTC)


Türkiye Ekonomisi , vision[kaynağı değiştir]

Türkiye ekonomisiyle ilgili yaptigim degisiklikler eski sürüme geri cevrilmis. oysa konuyla ilgi yorumda ayni konunun ingilizce versiyonunu cok daha iyi yazilmis oldugunu oradan cevridigimi ve zamani olan baska arkadaslar varsa oradan ceviririse iyi olacagini yazmistim..

oradaki sayisal bilgileri türkce versiyonuna gecirdim, ancak kaynak göstermeyi bilmiyorum. o sebeple not biraktim kli baska biri ingilizce sayfadan yapima devam etsin diye.

bunu yapmak yerine konuyu, konusma diliyle yazilmis, gayet tarafli ve kötü bir sürüme geri cevirmissiniz.. keske ingilizce cevirisine gidip orada gösterilen kaynakalari türkcesine ekleyesdiniz daha hayirli bir is yapmis olurdunuz ve benim emeklerime yazik olmazdi. dogrusu 2 saatlik emegim böyle hoyratca silinince wikipedi'ye katki yapma hevesim yok oluyor.. :-(Bu imzasız yazı Vision (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Burada görülebileceği gibi eklediğiniz bilgiler kaynaksız, gerekçesiz ve taraflı. Büyük, önemli gibi kavramları kullanmışsınız; ancak bunların bir referans noktası olmalı. Neye göre önemli? Kaynaksız tonla bilgi eklemişsiniz. Bu tür kaynaksız değişiklikleri kabul edersek nerede kaldı buranın güvenilirliği? Siz bir firme için dünyanın en büyük beşincisi yazdınız kaynak göstermeden, falanca geldi üçüncü yazdı. Sizinkini onaylayan kişi onunkini de onaylamak durumunda. Haksız mıyım? Katkılarınızda bu noktaları da göz önünde bulundurmanız dileğiyle. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 09:44, 11 Kasım 2011 (UTC)

Selam. Zamanında şunu onaylamışsın; ancak doğrusu salı idi :) Bu arada üstteki bağlantı bende çalışıyor. İyi günler...--Rapsar da ne ki? 11:09, 10 Kasım 2011 (UTC)

Kara Perşembe ya da Kara Cuma demek kulağa daha doğru gibi gelmişti. Salı gününü seçerek yanlış yapmışlar ya neyse. Teşekkürler. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 10:34, 11 Kasım 2011 (UTC)

Yandex hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

"Telif, düzensiz ve taraflı içerik" konusunda sorunlu bölümlere işaret edebilirseniz ona göre yeniden düzenleyeyim sayfayı. Telif konusunda bir sorun olmaması gerekir, taraflı bir içerik de yok esasen, tüm kaynaklar verilmişti. Yardımlarınızı bekliyoruz.

Teşekkürler,Bu imzasız yazı Peterbulut (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Herhangi bir yerden (web sitesi olabilir, kitap olabilir vs) aynen kopyalanıp buraya içerik eklemiyoruz. Bu metinlerin hakları, metinleri yazanların elinde olduğu için sorun oluyor. "Telifli" metin buydu, kaldırıldı. Öte yandan eklenen içerik Vikipedi standartlarına uygun değildi. "Düzensiz" kısım buydu, kaldırıldı. Son olarak bir Rus şirketinin Türkiye ayağı hakkında, normalden fazla ayrıntı vermek de maddenin tarafsızlığını bozan bir etmendi. "Taraflı" kısmı da buydu, kaldırıldı. İyi günler...--Rapsar da ne ki? 15:21, 11 Kasım 2011 (UTC)

Hızlı geri dönüş için teşekkürler. Ben Yandex'in PR Müdürü'yüm ve Viki'deki bilgilerin eksiklerini gidermek, yanlışları düzeltmek amacıyla yaptım değişiklikleri. Web sitemizde de mevcut olan ve herkese açık olan bilgileri Viki üzerinden de ulaşılabilir kılmak istedik. Hakkımızda herhangi biryerden kopyalayıp buraya yapıştırılmış metin varsa hakları zaten bize aittir. Eğer bir haber sitesinden almınmışsa da kaynak belirtilmiştir. İçerik standartlara uygun değildi konusunda biraz daha açıklayıcı olmanız çok makbule geçerdi. Saygılar Peterbulut 16:31, 11 Kasım 2011 (UTC)

Selam. Gereksiz yönlendirmesi olan şablonlar hakkında iyi iş çıkardığını söyleyebilirim, eline sağlık. Artık kullanılmayan ve gereksiz yönlendirme olan şablonlara "gereksiz yönlendirme" gerekçesiyle sil etiketi koyabilirsen daha makbule geçer :) Bu arada şuradakiler ve benzeri bazı şablonların dolaşım şablonuna dönüştürülmesi gerek. Ben yaptım birkaç tane, şurada örneğini görebilirsin. Bu değişimleri de yapabilirsin vaktin olursa. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 11:40, 11 Kasım 2011 (UTC) Merhaba. Ben size silinmesi gereken futbol şablonu yönlendirmelerin isimlerini versem siler misiniz.--Türk Süvarisi ileti 14:26, 11 Kasım 2011 (UTC)

Hayır, silemem. Hizmetli değilim ki ben :) Dediğim gibi gereksiz yönlendirme diye gerekçe belirterek (hatta direk {{sil|Gereksiz yönlendirme}} ekleyebilirsin :) silinmesini sağlayabilirsin.--Rapsar da ne ki? 15:16, 11 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar. Ben KMA ve SMA sayfalarında dikkatimi çeken bir şey sormak istiyorum. Bu sayfalarda "Aday gösterme, aksi belirtilmediği takdirde destek oyu olarak işlem görür." cümlesi yer alıyor fakat benim gördüğüm bazı adaylıklarda maddeyi aday gösteren kişi daha sonradan tekrar destek oyu vermiş. Bu kural değiştirildi mi yoksa hala bu haliyle mi devam ediyor ve bu dikkate alınıyor mu diye merak ediyorum, iyi günler. Merve 15:37, 11 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Normalde olması gereken ve birtakım kullanıcının da katıldığı/bu yönde hareket ettiği sisteme göre SMA gibi, SAS gibi yerlerde kafa sayımı yapılmaz. 5 destek, 1 karşı var. Haydi o zaman SM olsun. denilmez. Karşı görüşlerde belirten argümanlar yerine getirilmemişse yahut o görüşü belirteni tatmin eden bir açıklama yapılmamışsa o madde, çoğunluk dedi diye SM olmaz, olmamalı da. O yüzden elinize sağlık deyip de destek şablonunu eklemek gerekli değildir :) İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 15:42, 11 Kasım 2011 (UTC)

Selamlar. Türk Telekom Arena maddesinde yer alan ve Myviki adlı kullanıcının "kendi çalışmam" adı altında yüklediği resimler konusunda büyük şüphelerim var. Mesela bu. Herkes toplanıp, bizim kullanıcıya poz mu vermiş? Groupama adlı sigorta şirketinde (yani fotoğrafçılıkla da bir alakası yok şirketin) çalışan birisine?--Rapsar da ne ki? 15:34, 11 Kasım 2011 (UTC)

  • Neden olmasın ki Rapsar? Belki kullanıcı bir arkadaşından rica etmiştir bilemeyiz onu. Sonra internette indirilip yüklenen dosyalarda şu bölüm olmuyor genelde. Ekstradan telif şüphen varsa hala ilgili resmin tam çözünürlüklü versiyonunu şuraya sürükleyip bırakabilirsin. Google'ın yeni hizmeti sanırım daha önce rastlamamıştım.--Reality 15:53, 11 Kasım 2011 (UTC)
Açıkçası bana hiç mümkün gibi gözükmüyor. Aylar önce yayınlanan şu resme bakabilirsen, Adnan Polat burada aynı takımı giymiş. Yine buradaki abimiz de aynı kazakla. Hatta şuradan görebileceğin üzere "resmi" siteden yayınlanan bu fotolarla büyük benzerlikler içeriyor. Diğer resimler de şurada ve devamında yayınlanan resimlerle hemen hemen aynı.--Rapsar da ne ki? 16:06, 11 Kasım 2011 (UTC)
Dediğim gibi kesin kanıt ya da bariz şüphe olmadan d3'ten silmem mümkün değil. Kullanıcıyla iletişime geçebilirsin istersen fotoğrafların nasıl çekildiği hakkında. Kaldı ki bence telif ihlali yok. Şurdan kullanıcının diğer yüklediği fotolara bakarsan hepsi Canon'la çekilmiş. O fotoğrafta Canon'la çekilmiş. Kısacası kullanıcı hobi olarak fotoğrafçılık yapıyor olabilir.--Reality 16:10, 11 Kasım 2011 (UTC)
O zaman şöyle diyelim. Esas resmimiz şu. Kenarları kırpılarak elde edilen ise şu. Neden? Buradaki resme dikkat edilirse, diğer resme oranla daha fazla kırpılmış olduğu gözükecektir (PC faresine dikkat). Buradaki resimlerden görebileceğin üzere şunun aynısı mevcut. Yine buraya da bakabilirsin diğer resimler için.--Rapsar da ne ki? 16:56, 11 Kasım 2011 (UTC)
Evet büyük uyuşma var. Şimdi dosyalara şüpheli dosya şablonu ekliyorum bu gece ilgeneceğim. Bu arada siteye üyeliğin varsa büyük dosyaların büyük versiyonlarına bakabilir misin? kb çözünürlük falan gibi bilgiler oldukça faydalı olacaktır.--Reality 17:01, 11 Kasım 2011 (UTC)
Üyeliğim yok. Bu resim ise "ilk olarak" şurada yayınlanmış.--Rapsar da ne ki? 17:04, 11 Kasım 2011 (UTC)
Son mesaja ek olarak, diyordun ya resimlerini Canon ile çekmiş. Bu Fuji ile çekilmiş (hem buradakinde hem de şurada yazıyor). Burada Samsung, burada Nikon, burada Olympus, burada ise kimliği belirsiz bir makineyle çekim :)--Rapsar da ne ki? 17:07, 11 Kasım 2011 (UTC)
Heh işte bana lazım olan o resim bilgileri. Eğer dosya bilgileri eşleşiyorsa ilk nerede yayınlandığı ve eğer ilk vikipedi dışındaki bir sitede yayınlandıysa o sitenin telif politikasını inceleyeceğim. Bildirimler için eline sağlık 12 gibi hepsine bakarım. Daha fazla bilgi bulursan mesaj atabilirsin girince görürüm ben.--Reality 17:13, 11 Kasım 2011 (UTC)
Selam Rapsar. Telif ihlali olduğunu tespit ettiğim dosyaları sildim ama şunlarla direk eşleşen dosyalar bulamadım. Eğer bunlarda da telif ihlali olduğunu düşünüyorsan ki bende düşünmüyor değilim sil şablonu ekleyim içine de bir link koyman yeterli. Kolay gelsin.--Reality 17:42, 12 Kasım 2011 (UTC)

Dergi bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Dergi bilgi kutusu eklediğim Ufuk Dergisi maddesinde resim kısmı sıkıntılı gibi geldi. Derginin logo dosyasını "resim" kısmına ekledim ama göstermiyor. Dosyada herhangi bir sorun yok, normalde gözüküyordu zaten. Sorun ne olsa gerek acaba? taglıgalpileti 18:14, 12 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Sorun düzeltildi. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 19:15, 12 Kasım 2011 (UTC)

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 07:04, 14 Kasım 2011 (UTC)

Kur'an-ı Kerim[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Bence şu değişikliği onaylamak yerine TBA kaygısıyla geri alman gerekirdi. Sonuçta Kur'an'ın vahiyler şeklinde indirildiği bir inanç meselesi.--Abuk SABUK msj 00:46, 13 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Cümle başında "İslam aleminde" ifadesi geçtiği için ikisi de uygun gibi geldi...--Rapsar da ne ki? 07:51, 13 Kasım 2011 (UTC)

fethullah gülen[kaynağı değiştir]

sayfadaki doğru ve olumlu değişikliklerimi reddetmişsiniz.sebebi hikmeti nedir?Bu imzasız yazı 78.133.77.232 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hangi olumlu değişiklikler?--Rapsar da ne ki? 17:01, 13 Kasım 2011 (UTC)

78.133.58.5 ip adresiyle yaptığım 9 Kasım'daki değişiklikler,aynı tarihte küfürlü,hakaret içeren şeylerde yazılmış fakat ben kaynak göstererek ve kitaplardan derlediğim bilgileri eklemiştim.Bu imzasız yazı 78.133.57.101 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Dediğiniz gibi sizin ardınızdan vandalizm yapan biri olmuş. Değişiklikler reddedilince arada kaynamış sizinki de. Bakalım şimdi neler yapmışsınız. İlk olarak şurada nufusa kelimesi eklemişsiniz ki doğru bir ek. Ancak altlara bakıldığında Yeni Aktüel dergisi tarafından yapılan bir araştırmaya göre ifadesi yerine Dünya çapında eklemişsiniz. Yine sonrasında Okulların mali desteği genellikle Türkiye'deki hayırseverler tarafından karşılanmakla beraber,mevcut ülkelerin hükümetlerinden ve işadamlarından da destek alınmaktadır cümlesi eklenmiş ki bu ikinci cümle kaynaksız. Değişikliğin kaynaklı olduğunu savunuyorsunuz ama durum ortada. İlk değişikliği geri getiriyorum; ancak diğerlerini getirmem olası gözükmüyor. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 14:02, 15 Kasım 2011 (UTC)

kaynak gösterdiğim bir link vardı fakat o da silinmiş.Yeni Aktüel dergisinin verilerini değiştirdiğim için Yeni Aktüel yazması yanlış olurdu.Ayrıca Yeni Aktüel dergisinin tüm sayıları elimde olmasına rağmen Fethullah Gülen okulları ile ilgili böyle bir çalışmasına rastlayamadım,element uydurulmuş gibi.Benim eklediğim sayısal veriler ise çok fazla kaynaktan derlenmiş değerlerdir.Okulların hangileri olduğunu bilmem dolayısıyla tek tek girip mezun sayılarını topladığımda oldu,burada kendimin kaynak olduğunu düşünüyorum.Sizden ricam eklediğim linklerin silinmesi durumuyla ilgilenebilir misiniz?Bu imzasız yazı 78.133.57.101 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hiç eklememişsiniz ki? Ben o IP'nin yaptığı değişiklikleri gösterdim. Linki tekrardan ekleyebilirsiniz.--Rapsar da ne ki? 14:16, 15 Kasım 2011 (UTC)

http://tr.fgulen.com/content/view/19045/11/ şu linkte işadamlarının desteğiyle ilgili yazılar var. [8] şu da bir başkası Asıl ilginç olan bunu devletlerin değil, sivil toplumun gerçekleştirmesi sanırım... diye başlayan paragrafta işadamlarının desteği söylenmiş.

link eklediğime eminim,sanırım bir problem olmuş. tekrar ekliyorum.Bu imzasız yazı 78.133.57.101 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Şöyle bir kitap çıkmış. İlginizi çeker belki diye mesaj atayım dedim :) İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 17:19, 13 Kasım 2011 (UTC)

Teşekkürler, kitabı en kısa zamanda edineceğim. --Çalıştayileti 11:33, 14 Kasım 2011 (UTC)
  • Boş verelim istersen. Ben boş verdim artık zaten...--Rapsar da ne ki? 19:09, 14 Kasım 2011 (UTC)
  • Evet benden de bu kadar :) --Abuk SABUK msj 19:23, 14 Kasım 2011 (UTC)

Cevap bekliyorum. Tartışmak bir ömür sürer, botla her şeyi yok etmek bir dakika! --Khutuckmsj 15:22, 16 Kasım 2011 (UTC)

Diğer projelere HotCat[kaynağı değiştir]

Selamlar yetkin. Vikisöz'e, hatta diğer Vikimedya projelerimize HotCat ekleme gibi bir şansımız var mıdır? Öte yandan Vikipedi sadece içerik olarak değil sistem olarak gelişiyor, ancak diğer projeler gerek sistem gerekse görünüm bakımından eskidi artık. Son değişiklikler kısmına da buradaki gibi bir düzenleme yapılsa fena olmaz :)--Rapsar da ne ki? 14:33, 16 Kasım 2011 (UTC)

Evet, eklenebilir. Mediawiki ad alanında yapılması gereken değişiklikler için benim yetkim yok. İsterseniz bu projelerdeki hizmetlilere danışabiliriz. --Superyetkinileti 16:55, 16 Kasım 2011 (UTC)

Söz'deki hizmetliler bu konuda tecrübe sahibi değil (hoş, buradaki hizmetlilerin de zaten birkaçı bu konuda bilgili. Bunu laf dokundurmak için söylemiyorum, bilgisi olmayabilir Mediawiki hakkında :). Rica etsem nelerin yapılması gerektiğini, nereye ne eklenmesi gerektiğini yazabilir misin? Sonra oradaki hizmetliye ulaştırırız, o da halleder.--Rapsar da ne ki? 09:54, 17 Kasım 2011 (UTC)
Yapılması gerekenler şunlar:
  1. Kullanıcı:<kullanıcı_adı>/common.js sayfasına aşağıdaki kod eklenmeli.
    importScript('MediaWiki:Gadget-HotCat.js');
  • MediaWiki:Gadget-HotCat.js adlı sayfanın içeriği şöyle olmalı:
    importScript("Kullanıcı:<kullanıcı_adı>/HotCat.js");
  • Kullanıcı:<kullanıcı_adı>/HotCat.js sayfasına şu kod eklenmeli.
  • Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:01, 17 Kasım 2011 (UTC)

    Merhabalar sevgili Rapsar. İleride belki de "aleyhimde delil" olarak kullanılacağını bilsem de yazmak istedim. Detaycılığın, ciddiyetin ve tarafsızlığını göz önünde bulundurduğumda malum konuda desteğini almak, benim düşüncemi kendi kendime doğrulamam için yeterli parametreyi oluşturdu. Kendime duyduğum saygının artmasındaki payın için gönülden teşekkür ederim, iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 20:34, 16 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Teşekkürler sözlerin için. Sana da iyi çalışmalar, kolaylıklar.--Rapsar da ne ki? 09:52, 17 Kasım 2011 (UTC)
    Bu arada şu ve benzeri resimler için kaynak göstermemişsin. Bu halde silinir onlar. Bilgine...--Rapsar da ne ki? 10:14, 17 Kasım 2011 (UTC)

    Kaynağı aslına bakarsan gösterdim; "AKUT Arama Kurtarma Derneği"... AKUT Ankara Ekip Lideri'min izniyle Bilişim Birimi tarafından e-posta ile gönderildi, ben de yükledim. Bunu orada nasıl anlatacağımıysa pek bilemiyorum açıkçası. Utku TanrıvereMesaj 10:16, 17 Kasım 2011 (UTC)

    Bu arada bir sorun olursa kurumsal adresimden e-posta gönderirim; ama dediğim gibi şu anda bunu nasıl belirteceğimi bilmiyorum. Çok teşekkürler bildirimin için. Utku TanrıvereMesaj 10:19, 17 Kasım 2011 (UTC)
    Taysin ile konuşabilir misin bu konuyu? O bu konuda bilgilidir.--Rapsar da ne ki? 10:52, 17 Kasım 2011 (UTC)
    Elbette, çok teşekkür ederim yönlendirmen için. İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 10:53, 17 Kasım 2011 (UTC)

    Louis Daguerre Kimdir ??[kaynağı değiştir]

    şuradaki ve buradaki sayfaların en altında Louis Daguerre Kimdir ?? diye bir dış bağlantı var, ben kaldıramadım bir bakabilir misin? -- sayzz 06:20, 18 Kasım 2011 (UTC)

    ayrıca daha bir sürü sayfada da varmış aynı bağlantı gezdikçe farkediyorum -- sayzz 06:24, 18 Kasım 2011 (UTC)
    Hallettim. Bildirim için teşekkürler, kolay gelsin.--Rapsar da ne ki? 08:18, 18 Kasım 2011 (UTC)

    Güvenilir kaynak[kaynağı değiştir]

    • Selamlar. Hcagri'nın mesajı neye cevaben attığını bilmiyorum ama Vikipediler güvenilir kaynak olarak kabul edilmediğinden kaynak olarak gösterilemez madde içinde. Ufak bir bilgi :)--Rapsar da ne ki? 09:54, 18 Kasım 2011 (UTC)

    Bunu biliyorum ve kabul ediyorum da. Hcagri'nin yazdığı mesaj, benim SAS'taki bir soruma cevap. Maddelerde kaynak olarak kabul etmiyorken, uygulamalarda "İngilizce Vikipedi'de şöyle yapılıyor." veya "İngilizce Vikipedi'de bunun kategorisi bile var." benzeri yaklaşımların olması aklımı karıştırmıştı. İlgin için teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 09:58, 18 Kasım 2011 (UTC)

    O gibi davranışların doğru olmadığına ben de katılıyorum. İngilizce Viki geniş kapsamlı ve çok katılımcılı olduğundan oradaki her şey doğruymuş gibi hareket ediliyor bazen. Ancak orada da sorunlar mevcut. Katılım yüksek olduğundan hem daha büyük sorunlar var hem de çözüm zor...--Rapsar da ne ki? 10:01, 18 Kasım 2011 (UTC)
    • Selam. Başlığı yanlış olan bir maddeyi yönlendirmesi olan başka bir maddeye nasıl taşıyabiliriz? :) Yönlendirmesi olan sayfaya ne yapılması lazım tam olarak? Dr.tolga 16:46, 18 Kasım 2011 (UTC)
    Selam. şuraya öneri bırakabilirsin, hizmetliler taşıyacaktır. Ancak taşıma işleminde kullanıcılar arasında fikir birliği oluşması gerek (tabii bariz hatalı adlandırmalar dışında).--Rapsar da ne ki? 19:08, 18 Kasım 2011 (UTC)

    Selam tekrardan. Deneme sayfamda birkaç başlık vardı şura için. Çeviriye devam edebilir misin sorun olmazsa? Bu arada biraz fazla gereksiz bilgi vermiş olabilirler, onları da atabilirsin istersen :)--Rapsar da ne ki? 14:36, 18 Kasım 2011 (UTC)

    • Merhabalar Rapsar. Öncelikle çalışma teklifin için çok teşekkür ederim; ancak şu günlerde dönem bitirme sunumlarımla epey uğraşıyorum. -veya onlar benimle uğraşıyor. Sunumlar, ödevler ve diğer her şey; onlar da %100 yabancı dil olmakla beraber, İngilizce olmamasından dolayı hele ki bir de İngilizce çeviri olunca bazen yanmış balata kokuyor odam. Tekrar gerçekten çok teşekkür ederim; ancak bu ara zor görünüyor. :/ Utku TanrıvereMesaj 19:04, 18 Kasım 2011 (UTC)

    Olası SR'ler[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Şurada Osmanlı döneminde çekilmiş, yüksek kalite İstanbul resimleri mevcut. Bunları uygun şekilde kırpıp, Commons'a yükleyebiliriz sanırım. Ancak benim bilgisayar (kağnı) sayfanın tamamını açamıyor. "Kotasız internet kullanıyorsan" halledebilir misin? Görebildiklerim SR olacak nitelikte.--Rapsar da ne ki? 19:21, 18 Kasım 2011 (UTC)

    Hakikaten güzel resimler. İnternetim sınırsız, başlıyorum :) --Berm@nyaİleti 19:23, 18 Kasım 2011 (UTC)
    Eyvallah. Bu arada yeni bir SRA gösterdim. Ona da bir yorum yazabilirsin :) İyi akşamlar.--Rapsar da ne ki? 19:24, 18 Kasım 2011 (UTC)
    SRA gösterirken altına <br clear="all/> ---- yazmayı unutmuyoruz :) İyi akşamlar. --Berm@nyaİleti 19:31, 18 Kasım 2011 (UTC)
    • Rapsar şu sayfanın adında bir hata yok mu? İki kere kültür ve yaşam tarzı olmuş ayrıca o aradaki alt sayfada yok. Bir kontrol et sen ona göre yapayım geçmiş birleştirmesini.--Reality 12:41, 19 Kasım 2011 (UTC)
    Var. Eğlence de olması gerek :) Düzelttim.--Rapsar da ne ki? 13:09, 19 Kasım 2011 (UTC)
    Yani şunu hangisiyle birleştiriyoruz?--Reality 13:12, 19 Kasım 2011 (UTC)
    Aslında üçüyle birlikte birleştirilebilir ve sonrasında silinebilir (mümkünse). Çünkü o sayfa üç sayfaya ayrıldı ve burası artık kullanılmıyor.--Rapsar da ne ki? 13:14, 19 Kasım 2011 (UTC)
    O hiç iyi olmamış işte. Üçüyle de birleştiremiyoruz ancak biriyle. Ek olarak silmek de pek mümkün değil sayfaya bağlantılar var. Bağlantılar güncellendikten sonra silebilirim ancak.--Reality 13:17, 19 Kasım 2011 (UTC)
    O vakit "kültür ve yaşam tarzı" alt sayfasıyla birleştirilmesi daha uygundur. Oraya yönlendirme yapılabilir.--Rapsar da ne ki? 13:18, 19 Kasım 2011 (UTC)
    Tamamdır hallettim. Şimdi yaklaşık 300 kullanılmayan şablonu silmem gerekiyor :)--Reality 13:24, 19 Kasım 2011 (UTC)

    Ortak Türkçecilik gibi maddeleri onaylarken biraz dikkatli olmanı rica etsem?--Rapsar da ne ki? 15:28, 19 Kasım 2011 (UTC)

    • İki arama yapmıştım ama demek ki daha kısa alıntılar kullanmam gerek. Teşekkürler. Utku TanrıvereMesaj 15:29, 19 Kasım 2011 (UTC)
    Teliften değil, 7 sonuç veriyor ondan...--Rapsar da ne ki? 15:29, 19 Kasım 2011 (UTC)
    • Ha silme nedeninde telif yazıyordu da... M6'yı fark etmemişim, pardon, elbette, teşekkür ederim dikkat çektiğin için. :) İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 15:31, 19 Kasım 2011 (UTC)
    • Yorumunu - Oyunu beklerim. --Berm@nyaİleti 16:47, 19 Kasım 2011 (UTC)

    Şablon silme ricası[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Şu kategorideki şablonlar, şu şablonda yapılan yenileme ve sistem değişikliği sebebiyle artık kullanılmıyorlar. Tamamını (ülke veri kategorisindekiler hariç :) silebilir misiniz acaba?--Rapsar da ne ki? 09:12, 20 Kasım 2011 (UTC)

    • elbette, işaretleyerek zaman kaybetme istersen, ben silerim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 09:15, 20 Kasım 2011 (UTC)
    Sağ olasın. Başta işaretlemeye başlamıştım, mesaj atınca duraksadım :) Kolay gelsin.--Rapsar da ne ki? 09:16, 20 Kasım 2011 (UTC)
    Ülke ismi şablonlarının bazılarında (dönüştürülme) kaydıyla bağlantılar gözüküyor, Almanya ve ABD ülke ismi şablonlarının bağlantılarından görünüyor. çoğu spor karşılaşmaları ile ilgili ve ingilizce şablonların kopyalanmasıyla kalmış, bağlantılar karışık olduğu için hemen çözemedim, o nedenle bağlantılarıolanları silmeden bırakıyorum, kategoriden görülebilir. --Mskyrider ileti 09:44, 20 Kasım 2011 (UTC)
    Şimdi olması lazım sanırım... Başka bir şablonda kullanılıyormuş bunlar. Onu da güncelleyince düzelmesi gerek. Olmuş bile hatta :)--Rapsar da ne ki? 09:49, 20 Kasım 2011 (UTC)
    • Merhaba Rapsar. Son değişiklikler sayfasına intervikiler eklememi ve mesaj yerine tartışma yazması için bir düzenleme yapmamı dile getirmişsin; ancak düzenleyeceğim kaynağı bir türlü bulamadım. Bilgin vardır diye düşünüyorum, nasıl yapabilirim?Bu imzasız yazı Vitruvian (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
    Merhaba. Kullanıcı:Superyetkin daha bilgilidir bu konularda, ona danışabilirsen daha iyi olur. İyi günler.--Rapsar da ne ki? 11:29, 20 Kasım 2011 (UTC)
    • Tamam, Süperyetkin'e danışarım şimdi. Teşekkürler, iyi vikilemeler... Vitruvian 11:36, 20 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar. Şu değişiklikte hükümet değiştirilip hükumet yapılmış, kabul etmişsin. Sadece bir harf farklı olsa da doğrusu şöyle imiş. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 11:53, 20 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Doğrusunu biliyorum. Ancak hükumet kullanımı da hükümet yerine daha doğru. Onayladım o yüzden...--Rapsar da ne ki? 11:56, 20 Kasım 2011 (UTC)

    Dosya yükleme ekranı hk.[kaynağı değiştir]

    Yanıtımı o sayfaya yazdım. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:09, 21 Kasım 2011 (UTC)

    • Selam Rapsar. NGC 6064 neden NGC 6052 ile birleştirilmeli tam anlayamadım. Konu hakkında pek fikrim olmadığı için danışayım dedim. --Reality 16:44, 22 Kasım 2011 (UTC)
    Selam. Aslında ben de tam bilmiyorum :) Bir anonim gelmiş ve yönlendirme yapmıştı. Sonra ufak bir araştırma yaptım. Almanca Vikipedi'de. NGC 6064 maddesi NGC 6052'ye yönlendirilmiş. Madde içinde de NGC 6064 ifadesi geçiyor; ancak Almancam olmadığından anlayamıyorum. Aynı gök cismi olabilir bu ikisi.--Rapsar da ne ki? 19:02, 22 Kasım 2011 (UTC)

    Bu sayfada yer alan alaycı tavrınız göze hiç hoş görünmüyor, daha dikkatli olacağınızı umuyorum, sevgiler. --e.c. 20:29, 22 Kasım 2011 (UTC)

    Size de merhabalar. Ünlem neden koydunuz? Nazik bir dille uyarmak dururken. Hele bir hizmetlinin bunu yapması hoş değildir benim açımdan öncelikle. Neyse, konuyu dağıtmadan yanıtlayayım. Alaycı bir tavır davrandığımı düşünmüyorum -ki davranılsa bile bu yasak değildir. Kişisel hakaret etmedim, nezaketsiz davranmadım. Ayrıca hangi kısmın alaycı olduğunu anlayamadım. Ne yazdıysam arkasında duruyorum. İyi akşamlar.--Rapsar da ne ki? 20:34, 22 Kasım 2011 (UTC)
    Son yazdığımı diyorsunuz sanırım, onu atlamışım. Kendisine hak verdiğimi belirttim sadece. Haklısın dedim. Sen de haklısın dedim. Bunu özellikle vurguladım. Ötesi yok...--Rapsar da ne ki? 20:36, 22 Kasım 2011 (UTC)

    Gol krallığı[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar, emin olamadığım bir konuyu bir de sana danışayım dedim. Bir standardı var mı onu da bilmiyorum ya ulusal çaptaki turnuvalarda (mesela Türkiye Kupası) gol kralı belirlenirken seri penaltı atışlarındaki goller dikkate alınıyor mu? Bana sayılmamalı gibi geldi ama Türkiye Kupası gol kralları listesini düzenlemek için incelerken TFF'nin sitesinde bu gollerin de sayıldığını fark ettim. Dolayısıyla liste de orayı referans alarak oluşturulmuş. Aslında kimlerin seri penaltı atışı kullanıp kullanmadığını ayıkladım ama listeyi tümden değiştirmek konusunda emin olamadım. Böyle bırakmak mı doğru olur yoksa seri penaltıdan atılan golleri çıkararak doğru sayılara ulaşmak mı?–h.çağrı mesaj 10:22, 23 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Benim bildiğim sayılmıyordu. Ancak son Dünya Kupası istatistiklerini incelediğimde sayıldığını gördüm :) Ekleyelim bence.--Rapsar da ne ki? 10:45, 23 Kasım 2011 (UTC)
    Aslında şu anki halinde ekli. Ben çıkarmayı düşünüyordum onun için sordum. Tamam o zaman bu haliyle bırakayım listeyi.–h.çağrı mesaj 10:48, 23 Kasım 2011 (UTC)

    Selam. Şu sayfada yer alan içerik maddeyi geliştirmeye yönelik olmadığından kaldırıldı. Bu tür yorumları tartışma sayfasında yapmaktan kaçınınız. İyi günler.--Rapsar da ne ki? 09:04, 23 Kasım 2011 (UTC)

    @rapsar kusura bakma ama bence tamamen maddenin içeriğini geliştirmeye yönelik bir içerikti, her rahatsız olduğumuz, hoşumuza gitmeyen içerği kaldırırsak viki'deki "özgürlük" kavramının ne anlamı kalıyor ki? ben o içeriğin neden oraya eklenmek istediğini anlatmaya çalıştım o cümlelerimle, bana göre o içeriğin(ırkçılık vs.) sebebi orada yazdığım şeylerdi. yani bir başka arkadaşın tartışma sayfasına girdiğinde benim neden içeriğe karşı olduğumu bilmesi için yazdım onları, ve az dediğim gibi tamamen içerikle ve içeriği geliştirmek ya da yanlış gelişmesini engellemek adına bir sözdü, geri getirmeni talep ediyorum. -- sayzz 14:24, 23 Kasım 2011 (UTC)
    Eklediğiniz içerik şuranın ilk paragrafındaki kalın kısım ile şu politikamıza karşıydı. Kişisel yorum ve görüşleri açıklamak için değil, maddeyle ilgili konuları tartışmak içindir bu tartışma sayfaları. Galatasaray maddesinin tartışma sayfasına nasıl Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük takımıdır, en başarılısıdır. yazılmazsa bu da aynı mevzu. Özgürlük konusuna gelirsek, Türkiye'de özgür bir ülkedir; ancak düzeni sağlamak için yasalar vardır. Politikalar da buraların yasalarıdır. Katkılarınızda politikalara dikkat etmeniz dileğiyle. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 15:37, 23 Kasım 2011 (UTC)
    ben hala politikaları çiğnediğimi düşünmüyorum, o kadar tezat bir durum varki ortada, tartışma sayfalarında kişisel Yorum Yorum ve görüş belirtmeden nasıl maddeyle ilgili konuları tartışacağız merak ediyorum doğrusu. -- sayzz 22:17, 23 Kasım 2011 (UTC)
    Ben anlatamadım sanırım. Neyse, üçüncü bir kişiyi araya sokarım bu tür durumlarda.--Rapsar da ne ki? 06:06, 24 Kasım 2011 (UTC)

    Zazaca makalesi yetersiz[kaynağı değiştir]

    Merhaba, burda da belirttigim gibi... :

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Zazaca#Bu_makalenin_hic_bir_ansiklopedik_stili_yok

    ...Zazaca yazisinin yapisi Vikipedi standardlarina uygun degil. Bana yaziyi düzenlemeye yetki verirseniz bundan sadece Vikipedi kazanacaktir.

    Benim Irani diller hakkinda hayli bilgim var. Zazacanin, Farscanin ve Kürtcenin tarihsel gelisimini bilmekteyim.

    Yazida füzulu unsurlari silmeliyiz ve bilimsel noktalari ele almaliyiz.

    Gramer, tarihsel gelisim, lehceler, yazim, edebiyat, Zazacanin Iran dilleri arasindaki konumu.

    Bir sey yanlis yaparsam degisikliklerimi zaten hemen geri alirsiniz. --Meyman 20:16, 23 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Kaynaklı ve tarafsız bir şekilde değişiklik yaparsanız elbet onaylanacaktır değişiklikleriniz. Dert etmenize veya birinden izin almanıza gerek yok değişiklik yapmak için :) İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 06:08, 24 Kasım 2011 (UTC)

    Tartışma sf.[kaynağı değiştir]

    Selam. Şu konuda düşünceni açıklar mısın üçüncü kişi olarak?--Rapsar da ne ki? 06:06, 24 Kasım 2011 (UTC)

    selam rapsar, bu tür forum niteliğindeki içerikleri çıkarmanın gereğine inanıyorum ben de. hele, politika, futbol gibi taraftarlığın yoğun olduğu sayfaları tartışmalardan, çekişmelerden uzak tutmak kesinlikle gerekli. sayz'a, kişisel fikirler olmaksızın yorum da yapılabileceğini ben de açıklamaya çalışırım. kolay gelsin. --ki bl 09:38, 24 Kasım 2011 (UTC)
    fikir fikirdir yorumuna bakılırsa burada konuştuğumuz şeyi de daha fazlasıyla fikir olarak değerlendirebiliriz değil mi rapsar? nerenin fikir olduğunu sorabilir miyim? 'cicim' kısmı mı, 'seen hiç konuşma' mı? ya da derdi ve sence 'fikri' oradaki şikayetin konusu mu yoksa ne? hangisi? --ki bl 21:08, 24 Kasım 2011 (UTC)
    Madde tartışma sayfası farklı; mesaj sayfaları, kullanıcı sayfaları, Vikipedi'nin bu tür sayfaları (köy çeşmesi, SAS vs) farklı. Köy çeşmesine iyi bayramlar mesajı yazabiliriz mesela, ama Kurban Bayramı maddesinin tartışma sayfasına yazamayız. Kişinin kendi görüşü odur, kaldırmak hatalı bir davranıştır. Hakaret boyutuna varan yerler zaten (...) şeklinde kaldırılır (ki burada kime göre hakaret kavramı devreye girebilir. Hakaret ve eleştiri kavramlarının farklı değerlendirilmesi devreye girebilir vs). Cicim kısmı dediğim gibi yapılabilir. Bir anonim belli bir şeyden yakınıyorsa dikkate almak gerekir (not olarak ilk cümlede demek istediğini tam olarak anlayamadım. Üstteki başlıktan ne farkı var olarak anladım daha doğrusu, ilk kısım ona cevaben yazıldı).--Rapsar da ne ki? 21:15, 24 Kasım 2011 (UTC)
    "Madde tartışma sayfası farklı; mesaj sayfaları, kullanıcı sayfaları, Vikipedi'nin bu tür sayfaları (köy çeşmesi, SAS vs) farklı." bu da senin fikrin sanırım. nerede yazıyor bu? vikipedi'nin her yerinde VP:KSY kuralları geçerlidir. konuya ilişkin olmayan, maddeleri ve tartışmaları geliştirmeye yönelik olmayan, politikaları (hani var ya nezaket, inov filan) onları ihlal eden, kullanıcıları başkalarının gözünde canının istediği yere oturtmaya kalkan ifadeler çıkartılır. ona göre, buna göre olmaz, sağduyu ve tarafsız, objektif bakış yeterlidir neyin fikir, neyin olmadığın anlamak için. --ki bl 21:26, 24 Kasım 2011 (UTC)
    Benim kastettiğim o değil. Bayram mesajıyla ilgili örnek verdim ya işte.--Rapsar da ne ki? 08:50, 25 Kasım 2011 (UTC)
    mesele şu rapsar: madde tartışmalarında nasıl geliştirmeye yönelik olmama kriteri gözetiyorsak, herhangi bir tartışmada, şikayette de aynısını gözetmek durumundayız. orada konu nedir? şikayet. peki bu ıp bu şikayetle ilgileniyor mu, hayır. üzümlere filan baktığı yok. ama, konuya ilişkin yorum yapılmıştır, fikir vardır, içerik vardır, ama kantarın topuzu kaçmıştır bir iki yerde. işte o zaman paranteze alıp gizleme yöntemini kullanırız. niyeti taa nereden görülen yorumlar, kime ve neden yapılırsa yapılsın vikipediye zarar verir. bunca yıl sonra bunları görmek, sezmek de hiç zor olmasa gerek senin gibi bir kullanıcı için. kolay gelsin. --ki bl 09:01, 25 Kasım 2011 (UTC)

    Yanlış anlama olmasın[kaynağı değiştir]

    Selam. Şöyle bir şey yaptım ama inan seninle bir ilgisi yok. Yanlış anlaşılma olmasın diye mesaj atayım dedim :) Buralarda rastladığım ve sevdiğim lafları bu şekilde yazacağım zaman zaman (neden bilmiyorum. Can sıkıntısı? ). İyi akşamlar.--Rapsar da ne ki? 19:20, 24 Kasım 2011 (UTC)

    Tamamdır. Canın sıkılıyorsa şöyle bir sayfa var. Birkaç kez can sıkıntısından ve sıcaktan saçmalamışlığım vardır orada :) --seksen 19:23, 24 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba,

    bir aralar ECO Kupası hakkinda maddeler acmaya baslamistin. fakat sonra isin sonunu getirmeden biraktin. En azindan türkiye'nin katildigi 1965 RCD Kupası, 1969 RCD Kupası, 1970 RCDKupası ve 1974 RCD Kupası icin madde acabilirsen cok iyi olur. Bende turvunaya katilan kadrolari cikartirim ve maddesi olmayan futbolculara madde acarim. Böylelikle en azindan milli takimin bir dönemini iyi sekilde islemis oluruz.

    hayirli vikiler--Xberger 10:38, 25 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Şu an açmayı düşünmüyorum bu maddeleri, üzerinde çalıştığım birtakım işler var çünkü. Açtığım tek maddeyi ise yine açtığım başka bir maddede yer alan kırmızı bağlantıyı kaldırmak için açmıştım. Kolay gelsin sana.--Rapsar da ne ki? 10:41, 25 Kasım 2011 (UTC)
    Bari ikisini sen yap ikisini ben yapayim. Böylede yarida kalmis gibi oldu.--Xberger 10:44, 25 Kasım 2011 (UTC)
    • Merhaba Rapsar! "People from x" şeklindeki kategorileri "x doğumlular" şeklinde mi geçiriyoruz? Aslında mantıklı, yoksa bir sürü ek sorunları çıkıyor. --Anylai 11:57, 25 Kasım 2011 (UTC)
    Merhaba. Aynen öyle. Şurada konuşulmuştu bu.--Rapsar da ne ki? 12:00, 25 Kasım 2011 (UTC)

    Selam. Şurada kullanıcı Moritz'i kesmiş ve başka bir arkaplana yapıştırmış. Dürüst biriymiş, kısmen kendi çalışmam demiş :)--Rapsar da ne ki? 19:21, 25 Kasım 2011 (UTC)

    • Şahısla ilgili pek bilgim veya görmüş geçirmişliğim olmadığından mütevellit bilemedim, teşekkürler açıklama için. Utku Tanrıveremesaj 19:29, 25 Kasım 2011 (UTC)

    VKGB Hakkında[kaynağı değiştir]

    Sayın Rapsar, Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi ( http://tr.wikipedia.org/wiki/Vatansever_Kuvvetler_G%C3%BC%C3%A7_Birli%C4%9Fi_Hareketi) başlığında bu derneğin en son durumunu , başkanının en son durumunu değişiklik yaparak anlatmama rağmen ve bu işlemi birkaç kez tekrarlamama rağmen yine silinmiştir. Başkan Taner Ünal'ın ve derneğin şu andaki durumu hakkında bu bilgileri uydurmuş veya bir yerden alıntı yapmış değilim zira silinen mesajda da görüneceği üzere açtığı danışmanlık firmasında bir süre çalıştım. Umarım bu mesajımı dikkate alırsınız, teşekkür ederim.Bu imzasız yazı 81.214.224.157 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Merhaba. İlgili maddeye yaptığınız değişiklik için kaynak gösterir ve uygun bir yazım dili kullanırsanız elbet kabul edilecektir. Öte yandan eklediğiniz içeriğin maddeyle alakası yoktur, kişiyle alakası vardır. Maddeyle alakası olan kısım ise Derneğin şu anda hangi aşamada olduğu bilinmemektedir. kısmıdır ve ansiklopedik bir değeri yoktur bu cümlenin. Yaptığınız değişikliklerde dediklerim gibi birtakım noktalara dikkat etmenizi rica ederim. Böyle böyle gelişecektir burası. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 09:51, 26 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar, bu maddeyi çevirmeye başladım. Sizce Artist of the Decade ve Entertainer of the Year kategorileri Türkçe'ye nasıl çevrilmeli? Artist of the Decade on yılın sanatçısı olabilir belki ama Entertainer of the Year'ı nasıl ifade edilebileceğini bilemiyorum. Sizin de fikrinizi almak istedim. İyi günler Merve 09:34, 26 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. On Yılın (En İyi) Sanatçısı olur ilki için. Ancak entertainer kelimesinin tam karşılığı yok bence. Entertainment, eğlence olarak çevrilse de İngilizcedeki kavramı çok daha farklı, geniş. Korku filmleri, Amerikan güreşi falan hep entertainment kapsamında değerlendirilir. Esas "sanatçı", yani sanat icra ederek halkı eğlendiren odur diyebiliriz :) İngilizce bilgisi daha iyi olan Ertly'e danışabilirsin. İyi günler.--Rapsar da ne ki? 09:38, 26 Kasım 2011 (UTC)

    Kategori tartışmaları[kaynağı değiştir]

    Kadın yazarların silinmesindeki gerekçeniz hala "Yazarlıkla cinsiyetin bir alakası olmadığını, bu yüzden ansiklopedik bir kategori olmadığını düşünüyorum." mu yoksa açılabilir ancak gereken sayfalar yok olarak mıdır?

    Bunu soruyorum çünkü erkek yazarların ve kadın yazarların tartışmada silinmeye aday olma sebepleri farklı (yukarıda yazdığım iki ihtimalde de dahil olmak üzere). Sizden isteğim sizin açtığınız tartışmadan erkek yazarları kaldırmanız. Bu şekilde daha sağlıklı bir tartışmanın sürdürülebileceğini düşünmekteyim eğer kabul ederseniz. esc2003 11:06, 26 Kasım 2011 (UTC)

    Ben halen aynı gerekçeyle silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama siz farklı bir gerekçeyle başka bir tartışma başlatmışsınız. Bu yüzden açtığım sayfadaki erkek yazarlar kategorisini kaldırabilirsiniz.--Rapsar da ne ki? 11:08, 26 Kasım 2011 (UTC)
    Selam Rapsar. Şu konuda ne düşünürsün?--Reality 13:38, 26 Kasım 2011 (UTC)
    • Selam. Acil çıkmam lazım şu an akşama fikir belirtirim.--Rapsar da ne ki? 13:42, 26 Kasım 2011 (UTC)
    Tekrar selam. Öneriyi çekmişsin :)--Rapsar da ne ki? 20:02, 26 Kasım 2011 (UTC)

    Selamlar. Şuraya bakabilir ve gereğini yapabilir misiniz?--Rapsar da ne ki? 20:47, 27 Kasım 2011 (UTC)

    • merhaba Rapsar, verdiğin bağlantıyı okudum. kendi görüşünü kullanırken kullandığın mizahi yol bana göre biraz ağır kaçmış. görüşlerine katılmakla beraber, bu görüşleri bildirirken biraz daha farklı bir yol izlemeye çalışırsan bu şekilde tartışmalar ortaya çıkmaz diye düşünüyorum. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 20:57, 27 Kasım 2011 (UTC)
    Mizah, mizahtır. Ortada şahsıma yapılmış bir nezaketsizlik, eleştiriyi aşan bir yorum vardır. Gereğinin yapılmasını (ufak bir uyarı, ufak bir engel ne ise artık) talep ediyorum.--Rapsar da ne ki? 06:23, 28 Kasım 2011 (UTC)
    Rapsar, şu değişikliğinle işleri kolaylaştırmıyor zora sokuyorsun, bu kadar üstüne gidecek ne var? Lütfen uslubuna dikkat ederek değişiklik yapmanı rica ederim. --Mskyrider ileti 10:14, 28 Kasım 2011 (UTC)
    Merhaba tekrardan. Mesaj sayfamdaki birkaç başlık üste bakabilir misiniz? "Sadece can sıkıntısı". Kişisel hiçbir şey yok. 82'ye attığım mesajda bunları söyledim, anlayışlı davrandı sağ olsun. Tam inceleme bekleyen sayfaları kontrol ediyordum bir hızla, hızım kesildi ama olsun.--Rapsar da ne ki? 10:16, 28 Kasım 2011 (UTC)

    Asker bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

    Selam. Şurada bilgi kutusunu neden kaldırdığını sorabilir miyim?--Rapsar da ne ki? 12:21, 28 Kasım 2011 (UTC)

    Bazı sayfalarda asker bilgi kutusunu dolduracak kadar bilgi olmadığından bu şablonları görüntü kirliliği yaratmasından dolayı kaldırmaktayım. Bir de size bir şey söyleyeceğim. Bu asker bilgi kutusu şablonundaki yaşadı bölümünün, doğum-ölüm bölümlerine, göbek_adı yerine takma_adı şekline ve son olarak da maddelerde image yazan bölümün resim olarak değiştirilmesi için vikipedistlerin bu sayfalarda değişiklik gerekiyor. Yoksa şablon çok biçimsiz oluyor. Bunun için vikipedistlere çağrı yapılabilir mi?--Türk Süvarisi ileti 12:27, 28 Kasım 2011 (UTC)
    Böyle durumlarda bilgi kutusunu kaldırmak kesinlikle yanlış bir davranıştır. Lütfen tekrarlamayınız. Bu arada bilgi kutularında büyük değişiklikler yaparken topluluğun fikrini almak daha yerinde bir davranış olacaktır. Konuyu haftanın iş birliği için önerebilirsin. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 13:52, 28 Kasım 2011 (UTC)

    Bunlar birleşik değil 2 ayrı savaştır, 1768-1774 Osmanlı-Rus Savaşı'nda bu savaşlar tek bir savaşmış gibi gösterilmiş düzeltildi, ayrıca bu iki savaşta türkçe vikipediye yabancı Vikipedi'den (İngilizce Vikipedi'den) çevrilip eklendi ama bazı şablon hataları olabilir ve kaynak yönünden geliştirilmelidir.Bir kontrol ederseniz sevinirim.saygılarımla.Bu imzasız yazı 89.106.5.130 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. (13:46, 28 Kasım 2011 (UTC))

    Merhaba. Şuradan görebildiğimiz gibi kısmen haklısınız. Oratada bir savaş var. Ancak sizin açtığınız maddeler birer savaş değil, savaş kapsamındaki muharebe. Bu bağlamda madde adlarında gerejen değişiklikleri yapıyorum. Teşekkürler bildirim için, iyi çalışmalar.Bu imzasız yazı Rapsar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

    Uzun bir süre sonra merhabalar. Burada oluşturduğum bilgikutusundaki bazı parametreler gözükmüyor. Sizce nedendir?--JustForFun 15:43, 28 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Sorunları hallederim şimdi. Oluşturduğun bilgi kutusu tam olarak ne için bu arada? Vardır belki bizde :)--Rapsar da ne ki? 18:58, 28 Kasım 2011 (UTC)
    Bu aralar haltere merak saldım. Halterciler için yapmıştım sadece. Öylesine yani:)--JustForFun 17:44, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Bu arada ülke ve doğum adı parametreleri gözükmüyor. Bende yaza kadar ufaktan şimdiden hazırlamaya başlıyım dedim maddeleri.--JustForFun 17:46, 29 Kasım 2011 (UTC)
    İngilizce Vİkipedi'de halterciler için özel bir şablon kullanılmıyormuş. Sporcu bilgi kutusu kullanılıyor onun yerine. Nedeni ise halterciyi diğer sporculardan ayıracak bir parametre bulunmaması bilgi kutusunda. Futbolcu, basketbolcu, beyzbolcu vs için bir ton parametre var farklı. Halterciler için düşününce yok gerçekten. Şablon:Sporcu bilgi kutusu'nu kullanabilirsin istersen. Gerçi o şablonda da biraz yenileme yapmak lazım ama iş görür gibi. Alternatif sporlarla ilgili maddeler için de eline sağlık. Futbol ve basket dışındaki sporlarda eksiklerimiz var bolca.--Rapsar da ne ki? 17:55, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Halter popüler bir spor ve en az futbolcu, basketbolcu gibi halterede özel bir bilgi kutusu lazım. Sporcu bilgi kutusu daha çok popüler olmayan spor dalları için. (örn:eskrim gibi) Dilerseniz cuma günü sporcu bilgi kutusunu da yenileyebilirim yani en azından üstünde çalışırım fakat dediğim gibi parametrelerin bazıları çıkmıyor. Onunlabir ilgilenmek lazım. Neyse siz benim bilgi kutusuna heme bi el atarsanız iyi olur. Çünkü vaktim az malesef.--JustForFun 18:06, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Popüler bir spor tamam da demek istediğim o değildi. Futbolcuda kulüp kariyeri, golleri maç sayısı gibi özel parametreler var. Ama halter gibi birtakım sporlar için bunlar yok. Mesela senin hazırladığın bilgi kutusunu incelersek de o sonuç çıkıyor. Popülerlikle değil de sporun türüyle alakalı. Snooker mesela pek popüler bir spor değildir ama çeşit çeşit parametreleri olacağından kendine özgü bir bilgi kutusu vardır. Yine de senin bilgi kutuna bakayım bir :)--Rapsar da ne ki? 18:11, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Oldu sanırım?--Rapsar da ne ki? 18:19, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Aslında haklısınız. Sizi de uğraştırdık vallaha :) Hiç bu kadar uğraşmaya gerek yoktu. --JustForFun 18:50, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Estağfurullah, öyle düşünme. Zaten uğraşmadım ki o kadar :) İyi akşamlar.--Rapsar da ne ki? 19:02, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Bu arada mevcut futbolcu şablonundan uyarlama yapabilirsin. Hem vakit açısından iyi olur hem de farklı farklı şekillerde olmazlar :)--Rapsar da ne ki? 19:06, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Olabilir neyse size iyi akşamlar bende ufaktan ufaktan kaçıyım. Annem görürse çok kızar şimdi :) Artık ne zaman görüşürüz bilemem ama kendine iyi bak:)--JustForFun 19:11, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Hadi eyvallah da kötü bir şey yapmıyorsun ya :) Ben olsam sevinirim böyle bir zamanda internette boş vakit geçireceğine ansiklopedilerde dolaşıyor diye :)--Rapsar da ne ki? 19:16, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Ah işte bir türlü anlatamıyorum ki onlara, gerçi yarın yazılım var birazda ondan dolayı kızarlar, fakat tatil zamanlarında da Viki'ye girdiğimde de ufak serzenişte bulunuyorlar. Sporcu bilgi kutusunu da hallettim sayılır. Dediğim gibicuma günü halledeceğim. İyi akşamlar. İyi vikiler :)--JustForFun 19:29, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Yazıyı geliştirmekte desteğin için teşekkür ederim. Zazacanın tarihi hakkında bir yazı oluşturmadan önce (bu yazı uzun, detaylı ve kapsamlı olacak) açtığım kısımları (Sınıflandırılması, Lehçe grupları, Özellikler) Mesut Keskin tarafından kontrol ettireceğim, o yazıları son bir sefer gözden geçirecek ve gerekirse düzenlemeler yapacak.

    Bu hepsi bitti mi Zazacanın gramerini, fonetiğini ve morfolojisini profesyonel bir şekilde sergileyeceğiz.

    Not: O Bigöl ve Lice hakkındaki yazıyı kendim de silecektim, çünkü şive farklılığınla alaksı yok, olsa olsa lehçe farklılığı, yani konu dışıydı zaten. --Meyman 18:00, 28 Kasım 2011 (UTC)

    Merhabalar. Burası zaten bizim değil, herkesin :) Herkes katkı yapmakta özgür. Yaptıklarınız olumlu, tarafsız ve kaynaklı olduğu sürece kabul edilir mi endişesi duymanıza gerek yok. Hele hele bu tür vandalizme ve yanlış bilgilere açık maddelerin düzeltilmesine ihtiyaç var. Çalışmalarınızda başarılar, iyi akşamlar.--Rapsar da ne ki? 19:02, 28 Kasım 2011 (UTC)

    Yanıltıcı Bilgi[kaynağı değiştir]

    Şu sayfadaki birçok bilgi yanlıştır. Düzelttim ama geri silindi. Bayezid-i Bistami Türbesi Hatay'ın Kırıkhan ilçesindedir. Bunu fotoğraflarla ispatlayabilirim. Hatta internettende araştırabilirsiniz. Ama bu maddeye zamanında türbenin Tokat/zile'de olduğunu yazan arkadaşta aynı ispat ve kaynağı eklemekle sorumludur (eğer vikipedi kurallarında kişiye göre yaptırım yoksa). Siz vikipedi yetkililerindende aynı hassasiyeti bekliyorum. Emree4 08:47, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Maddede oldukça köklü bir değişiklik yapmışsınız; ancak hiçbir kaynak göstermemişsiniz bunları yaparken. Varsa kaynak bana mesaj olarak atın yahut maddeye ekleyin, en olmadı tartışma sayfasına yazın; gereken zaten yapılacaktır. Ama kaynaksız değişiklikleri reddetmek zorundayız takdir edersiniz ki. Kimin iyi niyetli olduğunu kimin olmadığını ayırt etmek çok zor. Bu konuda anlayışlı olacağınızı umuyorum. İyi günler, iyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 08:53, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Türkiye Millî Futbol Takımı oyuncuları listesi[kaynağı değiştir]

    Merhaba,

    yeni actigim Türkiye Millî Futbol Takımı oyuncuları listesi maddesinde daha maddesi olmayan birsürü futbolcu var. ben zaman buldukca madde acamya niyetliyimde sende el atsan iyi olur. böylece insallah yilbasina kadar tüm milli futbolcular icin madde acmis oluruz.

    hayirli vikiler--Xberger 09:16, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Kafama göre madde açıyorum ve geliştiriyorum bu aralar. Kayaklı Koşu Dünya Kupası'nın ardından Washgington belediye başkanları listesi, sonra da PlayStation (seri) maddesini açmışım mesela :) Aklımda bulunsun, uğrarım. Madde iyi olmuş eline sağlık bu arada. Öte yandan bir ara vakit bulursam Metin Oktay'ı seçkin yapacağım. Nasıl olmuş diye sorayım.--Rapsar da ne ki? 09:46, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Metin Oktay maddesi üzerine yaptigin calismayi zaten uzun zamandan beri takip ediyorum. cok güzel bir madde olacaga benziyor. keske böyle maddeler daha fala türk futbolcusu icin yapilsa. Bu arada fileleri yirtan golun pasini Nuri Asan verdi diye biliyorum. Istersen bunuda maddeye isle. Ben yapacaktimda senin madden diye el atmadim. Yaptigim liste galiba bu konuda ilk calisma. Yani bir nevi türk futbol tarihini kayda gecirmek ne yazikki bize düsüyor. kolay gelsin.--Xberger 09:56, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Zaten genel bir düzenleme yapılacak maddede. Golü kendisi anlatırkenki video var. Oradan eklerim. Şimdi kopukluklar var maddede parça parça yazdığım için. Oktay'dan sonra Şükrü Gülesin maddesini planlıyorum ama bakalım. Öte yandan aklımda hep mackolik gibi bir site açmak var. Hatta daha kapsamlısı. Türkiye'deki gelmiş geçmiş tüm ligler, maçlar, hatta fotoğraflar falan. Gün yüzü görmemiş bilgiler, istatistikler. Osmanlıca bilsem İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi'ne gidecem ve zamanın gazetelerini kucalıcam ama :) Bu arada senin madde benim madde diye bir şey yok. İstediğin gibi el atabilirsin çalışma bitince.--Rapsar da ne ki? 10:04, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Siteyi maddi acidan planliyorsan bilememde genel olarak vikipedi bu tür konular icin en iyi yer. Cünkü sayfa yapsan sana bagli olur ve sadece birkac kisi bilir. Illerde hevesin cakarsa sayfa kapanir ve bilgiler yok olur. Ama Vikipedi kalici olacaga benziyor. bide en önemlisi vikipedi bagimsiz ve herkes tarafindan biliniyor.
    Bende güncel türkiye liglerini (Süper Lig ve 1. Lig) isledim zaten, simdi hedefim tüm milli takim futbolcularina madde acmak, 1. ligden süper lige yükselmeyi basaran teknik direktöre madde acmak ve daha sonra Süper Lig ve 1. Lig'in 1990'kadar tüm maddelerini düzenlemek. bunu basarirsak cok is yapmis oluruz. kolay gelsin--Xberger 10:10, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Maddi açıdan değil. İnternette Türk futbol tarihiyle ilgili bilgiler var biraz. Ama parça parça, dağınık, düzensiz, bazen yanlış. Vikipedi güzel; ama ansiklopedi. Maçları tek tek kadrolarıyla birlikte eklemek olmaz :)--Rapsar da ne ki? 10:14, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Arapça ve Farsça[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Sanırım bu dillerin Türkçeye transliterasyonlarını biliyordunuz. Şuraya bakabilir misiniz? Hatta Arapça ve Farsçanın Türkçeye yanlış uyarlandığı bir sürü maddemiz var. Onları da gözden geçirebilmeniz iyi olacaktır. İyi günler.--Rapsar da ne ki? 08:58, 29 Kasım 2011 (UTC)

    slm rapsar. Arap harflerini kendi çabamla öğrenmeye çalışıyorum ama bu gidişle kursa gidicem herhalde:)

    sözkonusu maddenin Arapça yazımına bakarsak Seyf Said Şahin olması gerekir. isimdeki سيف arapça seyf veya sayf okunuyor türkçesi de kılıç (seyfullah ismindeki gibi). ama anlamadığım bu gibi isimlerin standart olarak ingilizce kalması gerekmez mi? bir aralar bir arkadaş Yul Brynner madde ismininin Rusça yazımı ile değiştirmişti de geri alınmıştı değişiklik. herneyse kolay gelsin....--Caracas 10:33, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Yaygın kullanım doğrudur mantığıyla hareket etmek yanlış. Rusça, Arapça gibi Latin alfabesi kullanmayan dilleri Türkçeye uyarlarken belli kurallar vardır. Bu kurallar çerçevesinde hareket edilir. Bu bağlamda tek bir doğru vardır. "Yaygın yanlışları doğru kabul etmek yanlıştır" esasen. Şu düşünceyi oturtamadık bir türlü buraya. Sharapova kullanımı da Şarapova'ya göre üstündür; ancak Türkçe açısından bakılırsa yanlıştır. Dediğiniz örnek de bu kapsamda değerlendirilebilir.--Rapsar da ne ki? 12:13, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Fransa Savaşı[kaynağı değiştir]

    Merhaba Hollanda Seferi adlı sayfanın adını önce Hollanda Muharebesi daha sonra Hollanda Savaşı, Merhaba Fransa Seferi adlı sayfanın adını önce Fransa Muharebesi daha sonra Fransa Savaşı olarak değiştirdim. Britanya Savaşı'nda nasılsa onları da öyle yapmak istedim. Daha düzgün olmamış mı?--Türk Süvarisi ileti 12:00, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Onlar savaş değil, savaşın bir parçası ki bu parçalara muharebe denir ;)--Rapsar da ne ki? 12:09, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba,

    surdadestegini bekliyorum:http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Se%C3%A7kin_liste_adaylar%C4%B1/T%C3%BCrkiye_Mill%C3%AE_Futbol_Tak%C4%B1m%C4%B1_oyuncular%C4%B1_listesi

    hayirli vikiler--Xberger 12:56, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Tartışma:Uzay giysisi[kaynağı değiştir]

    Şurada arkadaş ne yapmaya çalışıyor?--Rapsar da ne ki? 11:15, 29 Kasım 2011 (UTC)

    • Çok mantıklı... Tüm editörlere toplu mesaj gönderiyor resmen. "Kahretsin dostum bu adam resmen bizimle oyun oynuyor." repliği geldi aklıma. Utku TanrıvereMesaj 13:18, 29 Kasım 2011 (UTC)
    Hareketlerini bir kenara bıraktım, yapmaya çalıştıpı "şeyi" anlayamıyorum. Anlamak istiyorum ama cidden anlayamıyorum :)--Rapsar da ne ki? 13:40, 29 Kasım 2011 (UTC)
    • Uzayla ilgili maddeler için taslak şablonu yapmak istiyor sanırım; ama etiket ile ilgili taslak şablonu çıkıyor ortaya. Kaldı ki uzay ile ilgili taslak şablonu olduğunu gösterdim kendisine... Utku TanrıvereMesaj 13:41, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Sürüm Kontrolü[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar Khutuck tarından tavsiye ile Sürüm kontrölü editörlüğü için aday olmuştum. Bilgi kutularını kaldırmamın sebebi yenileriyle değiştirmekti. Tabii fırsat kalmadan geri alındı. Vikipedistlerin görüşleri bir anda böyle küçük şeyler yüzünden değişmemeli. Tutumunuzu yaptığım katkıları da göz önüne alarak tekrar değerlendireceğinizi umuyorum. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 18:10, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Fransa Seferi[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar. Fransa Muharebesi ad değiştirmeyi lütfen geri alır mısın. Senin de değindiğin nedenle. İyi çalışmalar. --Makedon 19:10, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Maddenin ilk adı sefermiş dediğiniz gibi. Türk Süvarisi ise ilk önce muharebe, sonra savaş olarak değiştirmiş. Ben bu ilk isim değişikliğini atlamışım ve ilk adı diye muharebe yapmışım tekrardan madde adını. Ancak İngilizce Vikipedi'de de battle (muharebe) olarak geçiyor. Neden? Öte yandan madde üstündeki taşı sekmesini kullanarak siz de taşıyabilirsiniz madde adını :)--Rapsar da ne ki? 08:35, 30 Kasım 2011 (UTC)

    Sana yazmadan önce onu denedim zaten. Bu isimde bir sayfa olduğu için taşımıyor. İng. viki'de ne olduğu önemli değil. İnternetten bir sözlükten muharebe diye bakarsaaak, ki bakıyoruuum, battle, combat, engagement, fighting, war diye çıkıyor. savaş diye bakarsak da bunlar çıkıyor. Bizim açımızdan doğru olan muharebe-savaş-sefer çizgisine uymak olmalı. Fransa'da olanlara muharebe dersek, en hafif ifadeyle kötü olur. Tüm Batı Avrupa'yı İngiliz ve Fransız kuvvetlerinden arındırma amaçlı bir harekat bu. Bir hizmetlinin yardımını mı istemeli bu durumda. Taşıyamıyorum çünkü. --Makedon 18:11, 30 Kasım 2011 (UTC)

    Siz yapamadıysanız ben de yapamamam :) Şuradan talep etmek lazım. Savaş (war)ın parçalarına muharebe (battle) ya da çarpışma deniyor Türkçede bildiğim üzere. Orada neden battle denmiş ki?--Rapsar da ne ki? 19:09, 30 Kasım 2011 (UTC)
    :) nedense ben seni hep hizmetli diye düşünüyorum, cık cık cık :)--Makedon 20:08, 30 Kasım 2011 (UTC)

    Benim değişikliklerimin neyi eksik yanlışlarımı söylerseniz düzenleyip tekrar koyabilirim cevap verirseniz memnun olurum

    Slymnfb 20:58, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Var olan bilgileri çıkarmanızın dışında eklediğiniz bilgiler herhangi bir kaynağa dayanmıyor, yorum içeriyor ve ansiklopedi düzenine uymuyor. Seçkin maddelerdeki yazımları incelemenizi ve ona göre düzenleme/ekleme yapmanızı rica ederim. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 08:33, 30 Kasım 2011 (UTC)

    Kaynak eminliği[kaynağı değiştir]

    Merhaba, sence şu maç ansiklopedik değer mi? Hiçbir yerde yazmıyor. --Ozankra 22:06, 29 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Değildir. Sıradan bir maç, neden olsun ki? :) Kupa finallerinin dışında, çok özel maçlar (6-0 ve 0-7'lik FB-GS gibi, 31-0'lık Avustralya-Amerikan Samoası maçı gibi) kayda değerdir.--Rapsar da ne ki? 08:28, 30 Kasım 2011 (UTC)
    Yalnız bu sıradan maç değil UEFA İntertoto Kupası maçı. :) 2001 UEFA İntertoto Kupası#Yarı finaller başlığından bu maça bakabilirsin. Böyle maçlar kayda değerdir çünkü bu maç UEFA lisanslı maç. :) --Ozankra 15:13, 30 Kasım 2011 (UTC)
    Avrupa'daki her resmî maç UEFA tarafından tanınır. Bu onu ansiklopedik yapmaz. Bir örneğimiz de yok zaten.--Rapsar da ne ki? 19:07, 30 Kasım 2011 (UTC)
    Ama maddeye; "xxx, eleme maçında yyy takımına karşı bir gol kaydetti." desek bir sorun olmaz sanırım. --Ozankra 05:11, 1 Aralık 2011 (UTC)
    Futbolcu maddesine mi? Olmaz herhalde :)--Rapsar da ne ki? 06:13, 1 Aralık 2011 (UTC)

    Şablon Convert/km3[kaynağı değiştir]

    Şablon için teşekkürler :) Maddeye tekrar baktığımda, satırlardan bir tanesinin |+/-| işareti içerdiğini gördüm, görüntülemeyen bir tek o kalmış, |+/-|'yi de şablona eklemek mümkün mü acaba?
    Görüntülenemeyen satırın kodu şu şekilde { {convert|5400|+/-|1600|km3|cumi|abbr=on|sortable=on} } -- Anerka 08:55, 30 Kasım 2011 (UTC)

    Rica ederim. Oldu şimdi sanırım?--Rapsar da ne ki? 08:58, 30 Kasım 2011 (UTC)
    Evet, oldu. Ellerinize sağlık. -- Anerka 09:00, 30 Kasım 2011 (UTC)

    Merhabalar Paralı Askerler (anlam ayrımı) maddesindeki son değişikliğinizde sanırım bazı güncellemeler yapmışsınız. Ancak konuyla ilgili olarak hem Paralı Askerler Savaşı bağlantısı çıkartılmış, hem de sayfada İngilizcedeki Mercenary maddesindeki gibi bir yeni madde linki ihtiyacı bulunuyor. Uygun olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim. İyi vikiler... эртлй 09:26, 30 Kasım 2011 (UTC)

    Merhaba. Anlam ayrımı sayfasının amacı aynı ya da benzer adlı sayfalara tek bir sayfadan ulaşımı sağlamak, dolayısıyla kullanıcıların istedikleri maddeye ulaşımını kolaylaştırmaktır. Oradaki film maddelerine direk ulaşmak zordur, bu yüzden anlam ayrımı sayfasına eklendiler -ki bu konuda zaten hemfikiriz gördüğüm kadarıyla. Ancak savaş maddesi öyle değil. Bu savaş maddesini okumak isteyen kişi zaten Paralı Askerler Savaşı olarak aratır. Ya da başka bir deyişle paralı askerler yazıp da bu savaşın karşısına çıkmasını beklemez. Benzer olarak geçen günlerde Draman sayfasını SAS göstermiştim. Anlam ayrımı sayfasında iki madde vardı. Teki Draman, Fatih; diğeri de Draman Yunus Camii. Cami maddesini okumak isteyen biri arama yaparken direk Draman Yunus Camii, en olmadı Draman Camii yazar; Draman yazıp da camii maddesini karşısında bulmayı beklemez. Öyle değil mi? Anlam ayrımı sayfalarımızda bu tür kullanımlar oldukça fazla ne yazık ki. Kullanıcıların işlerini kolaylaştırma amacından ayrılıp, o kelimenin yer aldığı tüm maddeler için bir indeks sayfası gibi duruyorlar. Aksi yönde düşünüyorsanız, tartışabiliriz de bir yerlerde bu konuyu. Kolay gelsin size.--Rapsar da ne ki? 09:32, 30 Kasım 2011 (UTC)
    Savaş konusunda ikna oldum, anlam ayrımı sayfasında bulunmayabilir. Ancak Paralı asker maddesi de anlam ayrımı sayfasına mı yönlendirilmeli sizce yoksa önceki mesajımda belirttiğim gibi ayrı bir madde mi olmalı acaba?эртлй 10:03, 30 Kasım 2011 (UTC)
    Anlam ayrımına yönlendirilmemeli, haklısınız :) Şimdi gördüm onu. Paralı asker maddesinin olmaması büyük eksiklikmiş.--Rapsar da ne ki? 10:05, 30 Kasım 2011 (UTC)

    Selamlar. Ağustos'tan beri kapanmayı bekleyen tartışmalar var. Bir el atabilir misin? Sen kapat, ben gerekli değişiklikleri yaparım kategorilerde. İyi günler.--Rapsar da ne ki? 09:59, 30 Kasım 2011 (UTC)

    tamam rapsar, bakıyorum.. --ki bl 10:01, 30 Kasım 2011 (UTC)
    hızlıca halletmeye çalıştım net olanları. bir iki tane kaldı arada. kolay gelsin. --ki bl 10:25, 30 Kasım 2011 (UTC)

    Şablon:Listen[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Şablon:Listen şablonu çalışmıyor. Ben çözemedim. Gördüm ki Şablon:Listen/core üzerinde bayağı değişiklik yapmışsın. Belki çalışmama sebebini sen anlayabilirsin. Yoksa sen de düzeltmeye çalışıp başaramadın mı :/ –h.çağrı mesaj 13:16, 1 Aralık 2011 (UTC)

    Selam. Şablon:Dinle'yi kullanabilirsin :)--Rapsar da ne ki? 13:16, 1 Aralık 2011 (UTC)
    Ben de öyle bir şablon olduğu tahmin etmiştim ama ararken Şablon:Sesi bulabilmiştim sadece. Teşekkürler :) –h.çağrı mesaj 13:18, 1 Aralık 2011 (UTC)

    Selamlar. Şunu neden onayladığınızı sorabilir miyim? Kaynakları kaldırmış anonim kullanıcı.--Rapsar da ne ki? 20:38, 2 Aralık 2011 (UTC)

    Pardon :) Gözümden kaçmış olmalı. Uyardığınız için teşekkürler. milesbrokemesaj gönder 20:39, 2 Aralık 2011 (UTC)

    Şişli belediye başkanları şablonu[kaynağı değiştir]

    Şablonda, Emin Sungur'u bağlantısını Mehmet Emin Sungur yapsak olur mu, kırmızı bağlantı olarak kaldı. Ya da "Emin Sungur --> Mehmet Emin Sungur" şeklinde yönlendirme mi yapayım? -- Anerka 22:19, 2 Aralık 2011 (UTC)

    Madde adları kişinin tanınan adı olmalı. Kendisi Mehmet Emin Sungur olarak tanınıyor (Hakan Kadir Balta da Hakan Balta olarak tanınır mesela). Şablonda gerekli düzeltmeyi yaptım. Madde için teşekkürler ayrıca.--Rapsar da ne ki? 07:16, 3 Aralık 2011 (UTC)
    Problem değil. Aslında madde daha geliştirilebilir, ama benim bulabildiğim sağlam bilgiler ancak bu kadardı. -- Anerka 19:33, 3 Aralık 2011 (UTC)
    Ek olarak, Mustafa Sarıgül maddesinden de çıkartalım mı (önceki-sonraki başkanların yazıldığı) bilgi kutusunu? yoksa o uzunca bir madde olduğu için kalsın mı? -- Anerka 21:09, 3 Aralık 2011 (UTC)
    Tabi tabi. Kaldırdım onu da :)--Rapsar da ne ki? 09:51, 4 Aralık 2011 (UTC)

    Selamlar Sayginer. Johnson flew to San Diego days before the competition cutoff and made the qualifying preliminary height for the Olympics shortly after winning a silver medal at the Central American and Caribbean Championships in Cali, Columbia cümlesinde ne deniyor tam olarak anlayamadım. Yardımcı olabilir misin?--Rapsar da ne ki? 08:11, 3 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar, anladığım kadarıyla "Johnson Olimpiyat elemelerinin tamamlanmasına günler kala, Cali, Columbia'daki Orta Amerika ve Karayipler Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandıktan hemen sonra, San Diego'ya giderek Olimpiyatlara katılabilmek için gerekli dereceyi elde etti." gibi. Anlamın daha iyi verilebilmesi için cümle içindeki sıralama değiştirilebilir ya da iki cümleye bölünebilir derim. --Sayginerv-posta 08:24, 3 Aralık 2011 (UTC)
    Tamamdır, teşekkürler.--Rapsar da ne ki? 09:10, 3 Aralık 2011 (UTC)
    • Bir de bazı sporlarda "heat" diye bir şey oluyor. Şurada görebilirsin mesela. Ne olduğunu biliyorum ama Türkçe karşılığını bilmiyorum tam olarak :) Nedir?--Rapsar da ne ki? 10:13, 3 Aralık 2011 (UTC)
    Olimpiyatları takip ettiğim kadarıyla, grup ya da eleme denirse tam anlaşılır mı tereddütlü olduğumdan "eleme grubu" öneririm. Biraz uzayacak ama : ) --Sayginerv-posta 10:21, 3 Aralık 2011 (UTC)
    Eleme olamaz, çünkü zaten elemeler kapsamında da yapılıyor bu :) Dalga gibi bir şey olması lazım ama ne? :)--Rapsar da ne ki? 10:23, 3 Aralık 2011 (UTC)
    Bence grup ya da eleme grubu uygundur. Spikerlerin 1. seri, 2. seri şeklinde anlatımı vardı aslında o da güzel; kullanılabilir. --Sayginerv-posta 10:28, 3 Aralık 2011 (UTC)

    Şablon:Tarihi ülke bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

    Merhaba, Şablon:Tarihi ülke bilgi kutusu ile ilgili bir türkçeleştirme çalışması var mıdır? Varsa kimler tarafından yapılmaktadır? Eğer yoksa bir işbirliği oluşturularak veya ilgili bir üye tarafından türkçeleştirilmesi gerekir. Cevabınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 17:53, 3 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Şu an için yok; ama oldukça önemli bir bilgi kutusu. Bir madde üzerinde çalışıyorum ve 3 haftaya kadar çalışmayı tamamlarım. Ondan sonra ona bir el atarım istersen senin de yardımlarınla. Bu arada bilgi kutusunu yeniledikten sonra da şuraya bir istek yaparız ve parametreler bot yardımıyla yenilenir. Uygun mudur?--Rapsar da ne ki? 18:57, 3 Aralık 2011 (UTC)

    Birşey daha soracağım. Bu bot ne işe yaramaktadır. Bilgi verir misiniz.--Türk Süvarisi ileti 19:00, 3 Aralık 2011 (UTC)

    Mesela bu asker bilgi kutusu şablonunda sayfalarda bulunan image yerine resim, yaşadı kısmına doğum ve ölüm tarihi (ayrı ayrı), göbek_adı yerine takma adı şeklinde yapmak mümkün mü? Özellikle de botla.--Türk Süvarisi ileti 19:04, 3 Aralık 2011 (UTC)

    Evet, mümkündür. Oraya ricada bulunursun. Gerekli değişikleri yazarsın. Bot sahibi birisi gelir, halleder.--Rapsar da ne ki? 19:06, 3 Aralık 2011 (UTC)

    Selam Rapsar, Risale-i Nur sayfasinda, "nur cemaati" icerisinde bir ekol olan "yazicilar cemaati" tarafindan kullanilan asilsiz bir iddaa'nin burada yer aldigini gorerek silinmesini talep etmistim. Risale-i Nur eserinin hic bir satirinda Ahmed Husrev'i Said Nursi'nin kendisinin yerine vekil tayin ettigine dair bir aciklama bulunmadigi gibi baskalarini biraktigina dair aciklama da bulunmaktadir. Bu konuda hassasiyet gostermenizi talep ediyorum. Bu arada az once tekrar sayfaya baktim da, yazi komple atarfli yazilmis. Turkce vikipedi'nin hicbir zaman tarafsiz olamayacagina galiba ben de katiliyorum. rinduzahidmsj 21:14, 3 Aralık 2011 (UTC)

    SR adaylığı[kaynağı değiştir]

    Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
    Dosya:Ryan Valentine scores.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot 22:05, 3 Aralık 2011 (UTC)


    Hello Rapsar! I have seen you are a great sport fanatic, and I guess you support Turkey in all of them. Would you be interested to join a project about Olympic Games, focused on all Olympic sports in the Road to London 2012 Olympic Games? It is a forum with one section for each sport and I would really like to have you aboard to follow and support your favourite athletes and teams in all sport events, representing Turkey on the forum.

    Let me know here, I will check your page in next hours. Thanks!

    Carlo 17:41, 3 Aralık 2011 (UTC)

    Hello,
    Thank you for all you said about me. Can you show me a link or something about the project? Then I'll give my answer :)--Rapsar da ne ki? 19:00, 3 Aralık 2011 (UTC)
    Hey, sure! I'm not sure I can directly post the link here, but if you search for "Weightlifting Road to London 2012 Olympic Games Discussion" it should be the first result for sure, you will find a thread about Weightlifting 2012 Olympic Qualificaiton and you will then easily find the home page.

    I hope you will like the forum and you will soon register, start posting about all sports and following all Turkish athlets and teams in the Road to London 2012.

    I hope to see you soon!

    Thanks.

    Carlo --93.33.96.193 01:21, 4 Aralık 2011 (UTC)

    FYI, that's just spam. --Vituzzu 22:37, 12 Aralık 2011 (UTC)

    burun (coğrafya)[kaynağı değiştir]

    • Dünya ve türkiye diye ana madde içinde ayırmak belki taraflı olabilir ama önemli burunlar diye ortak şekilde benzer listeler sayfanın ingilizce ve almanca bölümünde var. iki satırlık bir madde için bakarsak, bazı bilinen örneklerin verilmesi önemli
    • "Önemli diyoruz da bir referans noktası yok. Neye göre önemli?" öncelikle listede vikide olmayan hiç bir burun yoktu. Horn ve Ümit burunları bulundukları kıtada akla gelen tartışmasız ilk burunlardır, ayrıca vikideki en geniş burun sayfalarındandır. Türkiyedeki burunlar listesinde ise her burnun yanında açıklama vardı. --Ollios 16:50, 4 Aralık 2011 (UTC)
    Merhaba. Şöyle bir örnek verelim o zaman. Galatasaray maddesine "önemli oyuncular" diye bir başlık açtık diyelim. Buraya bir kullanıcı geldi ve xxx oyuncusunu ekledi. Ona göre bu oyuncu önemli çünkü. Ama bana göre önemsizdir, kaldırdım diyelim. Dikkat çekmeye çalıştığım şey evrensellik, genel geçerliliktir burada. Birisine göre doğru olan şey başkasına göre de olmalıdır Vikipedi'de. Sizin eklediğiniz içerik de o hesap. Size göre önemlidir; ama bana göre değildir. Diğer Vikiler bunlara dikkat etmiyor pek (belki dikkat ediliyor da çok büyük olduğu için buraları gözden kaçıyorlardır). Bizim de diğer Vikiler gibi olma zorunluluğumuz yok zaten...--Rapsar da ne ki? 16:55, 4 Aralık 2011 (UTC)

    Kullanıcı:Türk Süvarisi[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar,

    Kullanıcı:Türk Süvarisi diye bir kullanici son zamanlar cok faaliyet göstermeye basladi vikipedide. Yaptigi degisiklikler aslina cok olumlu ama biraz deli dolu yaptigi icin cok da hata yapiyor ve yanlis ve güncel olmayan degisiklekler yapiyor.

    Örnek:Bildigin gibi ben Süper Lig ve 1. Lig ekiplerinin maddelerini güncel tutmaya calisiyorum. Bu bilhassa kadrolar icin gecerli. Ben sezonun 3. haftasinda Şablon:Adanaspor kadrosu güncellemistim. Eleman "ingizlice vikipedi daha günceldir" düsüncesiyle benim güncellemeyi silip ingilizce vikipedei deki kadroyu yerlestirmis. Kendisiyle dfalarca kez konusmaya calistim. cevap vermiyor. seninle konusuyor galiba. bir ilgilensende burda milletle iletisime gecse? Böyle hem elemen kendiye is cikariyor hem bize. iyi vikiler--Xberger 15:55, 5 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Cevap atmasa da ne yapması gerektiğini anlamıştır diye düşünüyorum. Tekrar ederse ben de yazarım bir şeyler.--Rapsar da ne ki? 10:16, 6 Aralık 2011 (UTC)

    Hey Rapsar! My message was finished a bit up on your page, so I would like to ask you if you have read it. I have answered it on late Saturday. If you did, were you able to find the forum? If you didn't, I can try to post the link here.

    And if you have found it, what do you think about that ? Are you interested? Let me know. Thanks!

    Carlo --93.150.13.204 16:41, 5 Aralık 2011 (UTC)

    I found the forum. But I'm not interested in. I don't really have much time for this. Thanks anyway.--Rapsar da ne ki? 10:15, 6 Aralık 2011 (UTC)

    Gezinti penceleri[kaynağı değiştir]

    Merhaba, nasılsın?
    Haftanın işbirliği projesi üzerine futbol maddelerine göz gezdirirken Türkiye Millî Futbol Takımı maddesinin gezinti penceresinde Suriye bayrağı çıktığını fark ettim, düzeltmenin bir yolu var mı acaba? -- Anerka 06:38, 6 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Teşekkürler, sen?
    Ben gezinti pencerelerini kullanmadığım için yardımcı olamayacağım maalesef. Kullanıcı:Superyetkin teknik konulardan anlar, ona danışabilirsin.--Rapsar da ne ki? 10:11, 6 Aralık 2011 (UTC)

    Belediye başkanları ve seçimler[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Şurada bir konu vardı da. Seçim sonuçlarının ardından belediye başkanı değişti diyelim. Görevine ne zaman başlar? Sonuçlar kesinleşince mi, seçim günü mü yoksa birkaç gün sonra mı? Bu arada bu konularla ilgili biri olarak maddeyi değerlendirirseniz sevinirim.--Rapsar da ne ki? 20:43, 2 Aralık 2011 (UTC)

    İlginç bir soru. Benim bildiğim kadarı ile yetkili seçim kurulundan mazbatasını aldığında geçerli olur. Ama araştırmak lazım. Sonuç bulursam paylaşırım. İyi çalışmalar. Yzkoc 09:05, 6 Aralık 2011 (UTC)

    Teşekkürler. Maddede şu an "ay ve yıl" tarzında yazdım, gün belirtmedim :)--Rapsar da ne ki? 10:13, 6 Aralık 2011 (UTC)


    Burs ve yurt dışında okuma hk.[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Görebildiğim kadarıyla Almanya'da öğrenim görüyorsun ve devlet bursu alıyorsun. Ben de yurt dışında okumak istiyorum. Bunun için kriterler nedir? Sen nasıl gittin? Nerede kalıyorsun, ne okuyorsun? Bunun gibi birtakım bilgileri paylaşır mısın? Buradan olmasa da mail atabilirsin.--Rapsar da ne ki? 13:09, 6 Aralık 2011 (UTC)

    Geri aldığınız düzenleme hakkında[kaynağı değiştir]

    • Abdülmecid ve Abdülaziz isimlerinin başında Sultan bulunmasında ne gibi bir sakınca var?
    • Bahsedilen kişi bir devlet memuru değil, ülkenin hükümdarı. Dolayısıyla görevden alma, azletme benzeri bir durum söz konusu değil. Yani, tahttan indirilme (hal' edilme) söz konusu.
    • Doğru yazılış, Türbesi'inde değil Türbesi'nde olacak. - Systematic 16:18, 6 Aralık 2011 (UTC)
    "Hal edilme" yerine anlaşılması daha kolay olan "görevden alınma"yı kaldırmak doğru değil. O sebeple geri almıştım. Öte yandan Sir gibi, Hz. gibi unvanlar kullanmıyoruz Vikipedi'de. İyi akşamlar.--Rapsar da ne ki? 16:29, 6 Aralık 2011 (UTC)
    Sultan, ekseriyetle Türk devletlerinde hükümdarlar için kullanılmıştır. Hz. Muhammed subjektif bir mana ihtiva edebiliyorken, Sultan Süleyman pek tabii objektif bir mahiyete sahiptir. Zira, Süleyman gerçekten de saltanat sürmüştür. Neyse, bu kadar büyük bir mesele olmasa da bir hükümdar için "görevden alınma" gibi bir tabirin kesin surette doğru bir kullanım olmadığı ortadadır. Meselâ, hükümdar, vezirini görevden alır. Ama hükümdarın "görevden alınma" gibi bir durum yoktur. Tahttan indirilir. En azından "tahttan indirilmiştir" şeklinde düzeltilmeli. - Systematic 16:39, 6 Aralık 2011 (UTC)
    Sultan konusunda dediğiniz doğru aslında. Unvandan çok cumhurbaşkanı gibi bir kavram, yetkilerini belirtiyor. Görevden alınma da yanlış bir kullanım olsa da eklediğiniz ifadeden daha çok bilindiği aşikar. Dediğiniz düzeltme daha yerinde olacaktır.--Rapsar da ne ki? 16:45, 6 Aralık 2011 (UTC)
    Tekrar merhaba. Bir görüş birliğine vardığımız düşüncesiyle, Makalede tekrar ufak bir değişiklik yaptım. Bilginize. - Systematic 16:53, 6 Aralık 2011 (UTC)

    Baştan Aşağı Yanlış[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar;

    Nurullah Ataç maddesi baştan aşağı yanlıştır, sabote edilmiş durumdadır. Düzelttiğim metni reddetmişsiniz. Viki'de henüz çok yeni olduğum için bunun teknik bir nedenle mi olduğunu öğrenmek istedim. Kolay gelsin. --Yazmaklık 16:32, 6 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Öncelikle hoş geldiniz. Değişikliğinizin sadece ilk kısmını gördüm ve asıl zarar verenin siz olduğunu düşündüm. Yanılmışım. Teşekkürler düzeltmeler için. Değişiklik yaparken alttaki özet kutucuğuna da bir şeyler yazabilirseniz kabul edilmesi için daha emin ve rahat hareket edilecektir. iyi akşamlar.--Rapsar da ne ki? 16:35, 6 Aralık 2011 (UTC)

    Kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar. Adil kullanım gerekçesi ile ilgili bir sorum olacaktı. Vikipedi'ye görüntü dosyalarının yüklendiği bu sayfadan video oyunlarına uygun olanın "kapak ya da diğer sayfalar" yazılı olan seçenek olduğunu uygun buldum. O seçenekteki bilgi ve kullanım gerekçesi yazan yerler farklıyken, önceden yüklenmiş şu dosyadaki bilgi yazma yerleri farklı... Ne yapmalıyım? -- FelecitaTRileti 14:54, 7 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Ben bu resim işlerinden fazla anlamam açıkçası Oyun kapağı yüklerken FIFA 10'daki kapağın bilgilerini aynen kopyalıyorum ve oyun adıyla kaynak bilgilerini uygun şekilde değiştiriyorum :)--Rapsar da ne ki? 15:51, 7 Aralık 2011 (UTC)

    merhaba Rapsar, molodi savaşında son yazdıklarımda hata olduğunu düşündüğünden herhalde öncesinde silmişsin ingilizce Wikipedi'den çevirip tekrar ekleme yaptım,ayrıca kaynakçalarıda kledim; Özi Kalesi Kuşatması (1737) diye bir savaşı daha ingilizce Siege of Ochakov (1737)'den çevirip koydum,sağolsun bir arkadaş Osmanlı İmparatorluğu'nun 18.yyda kazandığı en parlak zaferlerden olan Hisarcık Muharebesi'için sayfa açmış ama eksik ben ingilizce sayfadan bazı eklemeler yaptım,kaynakça koydum,yanlışları düzelttim ilaveten ingilizce vikipedideki sayfayıBanya luka muharebesi olarak ingilizceden türkçeye çevirdim,Avusturya Arşidüklüğü'nün flama ve bayrağı yanlışmış düzelttim yine Arşidüşüklük 1806'da değil 1804'te Avusturya imparatorluğu oluyor (ingilizce vikipedi öyle diyor)düzeltildi,diğer özi kuşatmasınıda vikipediye birazdan ekleyeceğim bunları kontrol edersen sevinirim.Saygılar.(94.55.231.69 21:11, 7 Aralık 2011 (UTC)).

    Selamlar tekrardan. Atletizmde Olimpiyat rekorları maddesini SL mi yapacaksın? Yardım edeyim istersen. Bu arada yukarıda sorduğum şeyi "seri" olarak kullandım. Google aramaları da doğruluyor bu kullanımı, öneri için teşekkürler.--Rapsar da ne ki? 20:22, 7 Aralık 2011 (UTC)

    Selamlar Rapsar, o listeyi SL görünce çevirmiştim. Sonra hem rekortmen sporcuların maddeleri açılsın, hem SL'liğe gitsin diye devam ettim oradan. Öyle özel bir çabam yok, vakit buldukça işte :) Seri sonradan aklıma geldi; Olimpiyatları seyrederken o şekilde kullanıyordu TRT spikerleri : ) --Sayginerv-posta 01:33, 8 Aralık 2011 (UTC)

    1 Ortalığı kızıştırmaya mı çalışıyorsunuz? esc2003 09:21, 8 Aralık 2011 (UTC)

    Evet... Allah Allah, tartışılan bir konu üzerinde kesin bir değişiklik yapmak doğru mudur? Değildir. Onu bildirmek istedim sadece.--Rapsar da ne ki? 09:23, 8 Aralık 2011 (UTC)
    Bu arada sizin Reality'e istek yaptığınızı bilmiyordum. Şimdi, bu mesajı atarken gördüm. Yani önce dil maddesinde taşıma yapmışsınız, sonra millette. Yanılıyor muyum? Ben sandım ki tartışma sürdüğü halde Reality keyfi olarak ad değişikliği yaptı. Meğerse o değişikliği yapan o değil, sizmişsiniz...--Rapsar da ne ki? 09:25, 8 Aralık 2011 (UTC)
    "Sanırım" demişsiniz, düşüncelerinizi öğrenebilir miyim konu hakkında. Bu adlandırma TDK'dan bir kişinin dahil olmasıyla "hal edilmiş" ama şuradan hatırlatırım size. esc2003 09:30, 8 Aralık 2011 (UTC)
    Tartışılmadan böyle bir değişiklik yapılmasına karşı olduğumu belirttim sadece. Yapılan işlemin "kendisi" hatalıdır. Tartışma sayfası zaten bunun için var. Gerektiğinde kendi açtığımız maddelerde dahi tartışma başlatabilmeliyiz. İlgili maddedeki tartışma sayfasını inceleyip, fikrimi belirteceğim.--Rapsar da ne ki? 09:33, 8 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar. Tatul Krpeyan adındakı bir terörist hakkında olan makale tamamen Ermeni propagandası halindedir. Sayfanın deyiştirilmesine neden engel oluyorsunuz? --Verman1 10:03, 8 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Maddenin mevcut hali iyi değil, haklısınız. Ancak sizin eklediğiniz içerik de maddeyi iyi yapmıyor, bu sefer terazinin diğer kefesine doğru kaydırmış oluyor.--Rapsar da ne ki? 10:06, 8 Aralık 2011 (UTC)
    Ortak bir nokta bulmak mümkün deyilmi? Her halde Ermeni milliyetçisi Erivandan Azerbaycana barış harekatına destek vermek için gelmemiş. Aynen Kuzey İraktan Türkiyeye geçib gelenler gibi. --Verman1 10:09, 8 Aralık 2011 (UTC)
    Tarafsız bir gözle düzenleme yapılırsa zaten onay verilecektir.--Rapsar da ne ki? 10:13, 8 Aralık 2011 (UTC)
    Zaten taraflılığına ait Template vardır. Bu yeterli deyilmi? Terörist hakkında makalenin bundan daha fazla tarafsız edilmesini beceremiyorum, kusura bakmayın. Hem türkce grammar biliklerim o kadar yüksek düzeyde deyil geniş makale yaza bilmem için. --Verman1 10:17, 8 Aralık 2011 (UTC)

    K. gerekçesi[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar. Adil kullanım gerekçesi ile ilgili bir sorum olacaktı. Vikipedi'ye görüntü dosyalarının yüklendiği bu sayfadan video oyunlarına uygun olanın "kapak ya da diğer sayfalar" yazılı olan seçenek olduğunu uygun buldum. O seçenekteki bilgi ve kullanım gerekçesi yazan yerler farklıyken, önceden yüklenmiş şu dosyadaki bilgi yazma yerleri farklı... Ne yapmalıyım? -- FelecitaTRileti 14:54, 7 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Ben bu resim işlerinden fazla anlamam açıkçası Oyun kapağı yüklerken FIFA 10'daki kapağın bilgilerini aynen kopyalıyorum ve oyun adıyla kaynak bilgilerini uygun şekilde değiştiriyorum :)--Rapsar da ne ki? 15:51, 7 Aralık 2011 (UTC)
    Ben de aynısını yapmayı düşünüyordum, şimdi çalıntı yapıldı falan demesinler diye bi' sorayım demiştim. Sağol. İyi vikiler. -- FelecitaTRileti 10:45, 8 Aralık 2011 (UTC)

    Merhabalar, buraya bi' bakabilir misiniz ? Teşekkürler. --88.235.121.116 11:19, 8 Aralık 2011 (UTC)

    Selamlar. Bunu neden onayladığını sorabilir miyim?--Rapsar da ne ki? 20:16, 8 Aralık 2011 (UTC)

    Selam. Kaynaklardan arnavut asilli oldugu görülmüyorda ondan. Sadece ailesinin eski yugoslavya'dan göc ettigi yaziyor. Oradan gelen herkes illahki arnavut, bosnak yada makedon degildik. Orada bircok türk azingiligia mevcutdu ve hal mevcut. Ben birkac yil önce kendisinden tv'de bir reportajinda yugosvlaydaki türk azinliga mensüp bir aileden geldigini duymustum.--Xberger 12:29, 9 Aralık 2011 (UTC)

    • Merhaba Rapsar, bu resim teliflerinden iyi anlayan hizmetlimiz kimdi, Mskyrider olabilir mi?...Vikiçizer 20:41, 9 Aralık 2011 (UTC)
    Merhaba. Reality? Gökhan, Yabancı, kibele (?), Mskyrider veya Homonihilis. Son iki kullanıcıyı karıştırırım hep nedense :)--Rapsar da ne ki? 20:43, 9 Aralık 2011 (UTC)
    OK. Dönüşte şu meseleyi tekrar yazayım. Teşekkür...Vikiçizer 20:46, 9 Aralık 2011 (UTC)
    Selam Rapsar. Ben lisans meselesinden iyi anladığımı düşünüyorum. (Hizmetli olduğumdan beri 1000'den fazla dosyanın çeşitli gerekçelerden silinmesi buna örnek olabilir belki) Ama herkes farklı düşünebilir normaldir. Kaynak konusunda gelince bence bir hata yok. Çünkü bu fotoğrafın şu anda +70 yıldan dolayı KM. Dolayısıyla bu lisans türünde kaynak belirtme şartı yok. Creative Commons'un aksine. Yani diyeceğim kullanıcı fotoğrafı kendisi çektiği için kendisini kaynak gösterebilir. Ha burda şöyle bir çelişki var. Kendisini kaynak gösteriyor fakat lisans +70 yıl ve kamu malı yani kişisel çalışma değil. Ya lisans KM olarak değişecek ya kaynak. Kullanıcıya durum bildireceğim ama dediğim gibi silinmesi için sebep göremiyorum.--Reality 22:11, 9 Aralık 2011 (UTC)
    Eser sahibi öleli 70 yıl olmuşsa KM oluyor. Eser sahibi belli değil, buradan ölmüştür yorumunu yapamayız...--Rapsar da ne ki? 22:13, 9 Aralık 2011 (UTC)
    4. madde geçerli olabilir bu örnekte: In case the first owner of the work is a legal person, the protection period is 70 years from the date that the work is published. --Reality 22:15, 9 Aralık 2011 (UTC)
    O farklı sanırım :) Protectin period dediği, yani 70 yıldan sonra eser üzerinde değişiklik yapabilir. Şurada "70 yıl" diye arama yapıp, üçüncü sonuca bakabilirsin. Benim fazla da bilgim yok açıkçası bu resim, telif ve KM konularında. Gördüklerimi aktarıyorum sadece :)--Rapsar da ne ki? 22:19, 9 Aralık 2011 (UTC)
    Yok protecting period eserin telif hakkı süresi. Ama o maddede de şöyle bir sorun var. Tüzel kişi olmasını şart koşuyor. Yani kamu yayını olmalı. Ondan da emin olamıyoruz muhtemelen öyle de işte emin olamıyorum. Kullanıcıya durumu aktarayım.--Reality 22:21, 9 Aralık 2011 (UTC)

    Selamlar. Şununla alakalı bir şikayetim vardı şikayet sayfasında. Kapatılmadı bir türlü. Bir bakabilir misin?--Rapsar da ne ki? 11:16, 10 Aralık 2011 (UTC)

    Selamlar. Okuyup, düşünüp karar vermek için üşendim şimdi biliyor musun, başka biri kapatır umarım--вяí¢αи76ileti 14:46, 10 Aralık 2011 (UTC)

    Adil kullanım ile ilgili[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar. Bir ekran yakalama görüntüsünde (diyelim bir televizyon kanalı) kanalın logo ya da ambleminin olması herhangi bir sorun oluşturur mu? İyi çalışmalar. Merve 15:07, 10 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Hmm. Bildiğim kadarıyla hayır ama Reality'e danışabilirsin. Benim pek fazla alakam yok resimlerle :)--RapsarEfendim? 15:39, 10 Aralık 2011 (UTC)
    Teşekkürler. Merve 15:43, 10 Aralık 2011 (UTC)
    • Kukla neden açayım ki? :) Sebep yok ortada. Lüzumsuz...--RapsarEfendim? 06:32, 13 Aralık 2011 (UTC)

    Belki de üzerine düşünülmesi gereken bir latife olarak söyledim, kukla hesap kullanacağınızı düşündüğümden değil, direkt sizinle değil dolaylı olarak herkesle ve sistemle alakalı diyelim. Şahsınızı kasıt yok yani. Kolay gelsin.. =)) --Stultiwikiabana yaz 05:39, 14 Aralık 2011 (UTC)

    Biliyorum canım zaten :) Alınacak, sonrasında şikayet edecek halim yok :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 09:14, 14 Aralık 2011 (UTC)

    Selam. Bunun gibi dosyalar adil kullanım politikasına uymamaktadır. Azerbaycan gibi bir maddede kullanılabilecek kadar önemli bir dosya değildir çünkü.--RapsarEfendim? 11:19, 14 Aralık 2011 (UTC)

    • Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilan ettiği haberi önemli gibi gelmişti bana, neyse. Nezaketinden ötürü teşekkür ederim, iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 11:55, 14 Aralık 2011 (UTC)

    Halid bin Velid[kaynağı değiştir]

    Bir arkadaşımın bilgi verici dış bağlantısını paylaştım. Neden onaylamadınız? Ayıp değil mi, insanların birikimlerine bir bilgi daha katmalarına neden engel oluyorsunuz. Bir de vikipedi yazarısınız. Utanç verici.Bu imzasız yazı 88.255.227.32 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Soruyu sorarken aynı zamanda cevabını da vermişsiniz fark etmeden. Maddenin anlaşılabilirliğini arttırıcı, "ansiklopedik bilgi içeren" ve "güvenilir" olmalı dış bağlantılar. Siz falancanın sitesini verirseniz, ben filancanın blogunu verirsem nerede kalır buranın ansiklopedikliği ve güvenilirliği öyle değil mi?--RapsarEfendim? 13:29, 14 Aralık 2011 (UTC)

    hayırlı akşamlar ayın dokuzundan beri bekleyen değişikliklerim var ama kontrol etmemişsiniz ilgilenirseniz sevinirm hayırlı akşamlar Rizeli1976 14:59, 14 Aralık 2011 (UTC)

    Talha Turhal, benin takip ettiğim bir kişilik ve kendisi zaten tarih bölümünde okuyor. Duruşundan dolayı ben elimden geldiğince ona destek oluyorum. Hem insanları bilmeden ahkam kestiğiniz gibi emeğe de hakaret etmişsiniz. Afedersiniz de siz kimsiniz bir merci misiniz yazılanı çizileni ansiklopedik veya değil diye değerlendiriyorsunuz?Bu imzasız yazı 88.255.227.32 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Kullanıcıyım sadece... Dediğimin arkasında duruyorum ve nazikçe sormadığınız sürece cevap vermeyi de düşünmüyorum. Önce burayı tanıyınız, ondan sonra tecrübeli kullanıcılara bu tür sert çıkışlar yapınız.--RapsarEfendim? 13:45, 15 Aralık 2011 (UTC)

    Selamlar. Düşüncelerinde ne veya neler değişti de kaldırdın bunu? Merak ettim de.--RapsarEfendim? 10:33, 17 Aralık 2011 (UTC)

    Selamlar. Hatalarımdan ders aldığımı düşünüyorum. VP:TBA'yı dün akşam baya okudum. Gerçekten dediğin gibi, "kime göre, neye göre ünlü?". Hani derler ya; "Hatasız Vikipedi üyesi olmaz." diye, aynen öyle. (Gerçi hatalar yaptım da...) Daha yaşım 15, bazen kendime hakim olamıyorum. Bu tür şeylere hakim olmaya çalışıyorum, oluyorum da bir tartışma çıktı mı içinden çıkmak zor oluyor kanaatimce. Neyse, sevgilerimle, iyi çalışmalar ve iyi haftasonları. (Ha bu arada facebook'un var mı? ) --Ozankra 11:40, 17 Aralık 2011 (UTC)
    Böyle düşünmene sevindim :) İnsanlar hatalarının farkına varmalı gerçekten (her ne kadar bu yaptığın hatadan çok tecrübe gerektiren bir olay olsa da :) Facebook'um yok, Twitter hesabım da yok; kullanmam ikisini de.--RapsarEfendim? 08:33, 18 Aralık 2011 (UTC)

    Merhabalar Rapsar, oluşturduğum ve sürekli güncel tuttuğum Samsun Devlet Opera ve Balesi sayfasında öğlen saatlerinde bütün bir değişiklik, biraz öncede yeni bir eklemeli değişiklik gerçekleştirdim. Daha önce içerik uzun süre incelenmediğinde Utku Tanrıvere'den rica ediyordum ancak, kendisi zannediyorum bir süreliğine çalışmalarına ara vermiş. Bu nedenle sizden sayfa içerisinde gerçekleştirdiğim değişiklikleri incelemenizi rica ederim. Saygılarımla...İşlek 21:55, 18 Aralık 2011 (UTC)

    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.İşlek 22:05, 18 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Mesaj atmanıza gerek yok, en geç üç güne onaylanır olumlu değişiklikler zaten :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 06:37, 19 Aralık 2011 (UTC)

    Risale-i Nur maddesi[kaynağı değiştir]

    arkadasim rapsar. Yaptigim degisiklikleri geri aliyorsun. Bunu yaparken de gerekce felan beyan etmiyorsun. Ben degisikliklerimi yaparken gerekcelerini beyan ediyorum. Sen de bu sekilde yaparsan ben de bu vesile ile viki'nin hangi kuralini ihlal ettigimi anlar, dogru degisiklikleri yaparim. Aksi takdirde bir sey ogrenemem ve ayrica tekrar degisiklik yapmaya istiyakim kalmaz. Tabiri degerlerle "ne haliniz varsa gorun" olur. Lutfen biraz yapici davranin. Ayrica su an bu kitaplarin ingilizce sayfasinin ve yazarin da ingilizce sayfasinin editini de buyuk olcu de ben yapiyorum. Isterseniz kontrol edebilirsiniz. Cunku orada boyle sikintilarla karsilasmiyorum. Tesekkurler.rinduzahidmsj 01:59, 19 Aralık 2011 (UTC)

    Muhabbet Kuşu Maddesi[kaynağı değiştir]

    Sayın Vikipedist, Muhabbet Kuşu konulu sayfaya değerli ve faydalı olduğunu düşündüğüm bir katkı kapmıştım. Muhhabet Kuşları konusunda bilgili ve deneyimli olduğumu düşünüyorum. "Kemirme" konusuna eklediğim cümleleri hangi gerekçeyle sildiğinizi paylaşırsanızsanız faydalı olur, sevinirim. Hatamı düzelterek yeniden eklemelerde bulunmak istiyorum. Ankara'daki Metin Oktay Mahallesinde bir Metin Oktay İlköğretim Okulu oldğunu da sizle paylaşmak isterim. Metin OKTAY ile ilgili çalışmanızda başarılar. 10:51, 19 Aralık 2011

    Merhabalar. Falanca eylemi sevmeleri gibi bilgiler ansiklopedik değer taşımamaktadır. Katkı yapmanız elbette iyi; ancak buranın ansiklopedi olduğu göz önünde bulundurularak katkı yapılırsa daha faydalı olacaktır. Metin Oktay İÖO'dan da haberim var. Maddeye eklemiştim zaten :) Teşekkürler, iyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 10:42, 19 Aralık 2011 (UTC)

    Niye Deja-Vu müzik grubunun doğru okunuşunu (Telaffuz: Deja Vü), kaldırdınız?[kaynağı değiştir]

    Niye Deja-Vu müzik grubunun doğru okunuşunu (Telaffuz: Deja Vü), kaldırdınız?

    Bu ricamı gereksiz bir “Fransızcaperestlik” olarak görebilirsiniz. Rahatsızlığım, küreselleşmenin etkisiyle artık tüm dünya dillerinin tüm sözcüklerinin (özel isimler dahil!) “Amerikanca” telaffuz edilir hale gelmesindedir.

    Türk Dili Kurumu sözlüğünde “dejavu” sözcüğünün okunuşu “dejavü” olarak özellikle belirtiliyor.

    Bu sözcüğün kökeni Fransızca kökenli sözcükten ve değişik yazılış sekillerine rağmen, Türkçe’de hep “dejavü” olarak telaffuz edilir. Üstelik grub üyeleri de kendi grub adını doğru şekilde telaffuz ediyor!

    Bu ricamı lütfen ukalalık olarak görmeyin ve doğruluk için Fransızca ya da başka bir dil bilmek de gerekmiyor, ama Vikipedi doğruluk politikası üzerine kurulu değil mi?

    Ben bir kayıtsız IP kullanıcısıyım ve burada bir cevap verebilirseniz sevinirim. Saygılarımla.Bu imzasız yazı 85.99.79.218 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Çünkü "deja vü" diye telaffuz edilmez. Uluslararası Fonetik Alfabesi diye bir şey vardır. Siz de benim dediğimi ukalalık olarak görmeyin ama önce kendi dilimizi öğrenelim, sonra diğer dillere geçeriz. Türkçe'de değil Türkçede diye yazılır. Saygılarımla.--RapsarEfendim? 20:13, 19 Aralık 2011 (UTC)
    (Yazılış hatamı affedin) Ama Türkçede orijinal yazılış şekline rağmen, "deja vü" diye telaffuz edililir. Üstelik Uluslararası Fonetik Alfabesine de dayandırılarak. Bu yüzden.Bu imzasız yazı 85.99.79.218 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
    O öyle değil işte. Şuraya bakarsanız demek istediğimi anlayacaksınız. Öte yandan müzik gruplarına telaffuz koymak ne kadar doğrudur bilemiyorum.--RapsarEfendim? 20:24, 19 Aralık 2011 (UTC)
    Ne dediğinizi şimdi anladım. İngilizce ve Fransızca Vikipedi'deki en:Porsche ve fr:Porsche maddelerinde, Almanca telaffuzu Uluslararası Fonetik Alfabesine dayandırılarak gösteriliyor da, o yüzden bunu bir örnek olarak görerek, müzik grubu hakkında bu ricamı yazmıştım. Tabii tam da alakası olmayan bir konuda (bu müzik grubu gibi) telaffuzu koymak ne kadar doğru ben de açıkcası bilemiyorum. Vikipedi'de bildiğim kadarıyla böyle bir politika da yok. Telaffuzu koyup koymama kararınıza da saygıyla karşılıyorum. Belki önemsiz ve gülünç gelebilir (Frankofon değilim ve Anglo-Sakson karşıtı da değilim), ama artık bugünlerde birçok yabancı kökenli sözcüğün İngilizce üzerinden Türkçeye filtreleniyor olmasından, rahatsız oluyorum. Size iyi çalışmalar.

    Türkiye'de mimarlık[kaynağı değiştir]

    • Merhaba Rapsar. Nasılsın? Rica etsem başka yorumların var ise onları da paylaşır mısın SM adaylığında? Bu maddenin adaylığı sonuçlanmadan başka maddelere odaklanmak pek istemiyorum da. Sana zahmet olmazsa vaktin olduğunda varsa başka yorumların paylaşırsan çok sevinirim. Kolay gelsin. Mimar77 10:05, 20 Aralık 2011 (UTC)

    Selamlar. Şurada görebileceğin üzere en alttaki yazılar birbirine girmiş. Bu sayfanın en altındaki gibi düzenleme yapabilir misin?--RapsarEfendim? 13:52, 20 Aralık 2011 (UTC)

    Nasıl yapılacağı hakkında fikrim bile yok --Khutuckmsj 14:37, 20 Aralık 2011 (UTC)
    En alttaki bağlantıların her biri için ayrı bir mediawiki sayfası var, ancak bunların topluca görünüm biçimi ancak geliştiriciler tarafından değiştirilebilir. formatnum ise gördüğüm kadarıyla düzgün çalışıyor. Örneğin, {{formatnum:1234567890}} 1.234.567.890 sonucunu veriyor. --Superyetkinileti 19:03, 21 Aralık 2011 (UTC)

    Elektromagnetiklik[kaynağı değiştir]

    Değerli rapsar;

    Benim bilgilerime göre; elektromıknatıs: bir metal eşyaya aynı bobinde olduğu gibi iletken tel sarılarak elektrik akımı sayesinde geçici olarak mıknatıs özelliği kazandırılmasına denir. Fakat bu ansiklopedide, elektromanyetizma ve elektromıknatıslık eşanlamlı olarak kabul ediliyor.

    Bence Lütfen 'Manyetizma' kelimesini kullanmayalım. Çok gıcık kapıyorum. Bana 'manyak' kelimesini hatırlatıyor.

    Benim önerim: Bu 'elektromıknatıslık' kelimesinin sayfalarda ve şablonlarda 'Elektromagnetiklik' olarak anılması. 'Manyetizma' kelimesinin ise 'Magnetiklik' olarak anılması. Hem türkçeye daha uygun olur. Lütfen bu düzenlemeyi siz yapın. Çünkü; ben yaparsam denetçiler beni mutlaka engellerler. SaygılarımlaDoğukan Mustafa Aydın'er 18:21, 20 Aralık 2011 (UTC)

    Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

    Selam. İngilizce olan tarihi ülke bilgi kutusunu yeniledim. şurada yeni halini, şurada ise kullanımını görebilirsin. Bir eksiklik, yanlışlık falan gözüne çarpıyor mu?--RapsarEfendim? 21:05, 20 Aralık 2011 (UTC)

    • Merhaba, ilk bakışta bir aksaklık görmedim, zaten bu tip yenilemelerin eksiği gediği zamanla ortaya çıkar, göze batan birşey olsa zaten sen görürdün:) Bence kullanalım, aksaklık olursa bir şekilde bilgisi ulaşır. Kolay gelsin...Vikiçizer 21:11, 20 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar. Bu öneriyi yaptım ancak parantez içinde ada yerine Hırvatistan yazmak daha mı uygun olur sence?--Abuk SABUK msj 21:57, 20 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Aynı isimde başka bir ada olmadığı sürece ada yazmak daha iyi olacaktır. Başka yerleşim yeri olsaydı, bu sefer daha da detaya inip ülke belirtmek gerekecekti diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 06:39, 21 Aralık 2011 (UTC)

    Selamlar. Kullanıcılar bazen kendi çekmedikleri veya kamu malı olmayan resimlere aksi yönde lisans yerleştirebiliyorlar. Sen de bu resimleri onaylamışsın ve Commons'a taşınması için işaretlemişsin. Telif gibi hassas bir konuda bizim de hassas olmamız gerekir. BU konuda biraz dikkatli davranmanı rica edecektim. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 10:12, 21 Aralık 2011 (UTC)

    • Selamlar Rapsar. Dosya adları ve içerikleriyle beraber arama motorlarının görsel kısımlarında arama da yapıyorum. Ne yazık ki dediğin durumu tespit etmesi bazen oldukça zor oluyor; ama o konuda mümkün olduğunca dikkat ve özenle çalıştığımı bilmeni isterim. Seni de her zamanki gibi dikkatinden dolayı kutlarım. :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 10:51, 21 Aralık 2011 (UTC)

    Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar. Tarihi ülke bilgi kutusu ile ilgili mesajını aldım. Benim kontrolüme gerek yok. Eskisinden iyi olacağı kesindir. Haftanın işbirliği'ne aday gösterip, oradan da maddelere yerleştirilmesi sağlansın. İyi olmaz mı?--Türk Süvarisi ileti 12:12, 21 Aralık 2011 (UTC)

    Olabilir. Yine de bir-iki maddede test edebilir misin kullanımını? Şurada son hali.--RapsarEfendim? 12:14, 21 Aralık 2011 (UTC)

    Cüneyt Akgün[kaynağı değiştir]

    Merhabalar,

    Cüneyt Akgün maddesini açtım, konuyla ilgili Sayginer'e de bir mesaj attım. Umarım seçkin liste yolunda bir sorun kalmamıştır. :) Maddeye ekleyebilecek bir şeyler varsa lüften ekleyin, çok aceleye geldi de... İyi günler dilerim. ----anerka'ya söyleyin 15:45, 21 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Teşekkürler ilgi için. Maddede yalnızca Şişli belediye başkanlığı dönemi işlenmiş, kariyerinin diğer kısımlarıyla ilgili bilgi fazla yok sanırım. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 16:02, 21 Aralık 2011 (UTC)
    Açıkçası haberleri taradığımda başka bir bilgiye rastlamadım. Ama benim taradığım kısım da yanlış olabilir. --anerka'ya söyleyin 16:11, 21 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar. Şablonu denedim. Kuruluş kısmını bulamadım. Gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor.--Türk Süvarisi ileti 16:16, 21 Aralık 2011 (UTC)

    Buradan hatalara bakabilirsin.--Türk Süvarisi ileti 16:21, 21 Aralık 2011 (UTC)

    Kuruluş_yılı ve yıkılış_yılı parametrelerini kullanmak gerek. Düzelttim onu. Bir de yöneticilerin alt kısmında bir sorun oluyordu, o da düzeldi (muhtemelen). Sorun devam ederse yarın bakarım, şu an başka bir bilgisayardayım.--RapsarEfendim? 22:09, 21 Aralık 2011 (UTC)

    Bence taslaklar daha çok aldatır :))))))))) [9]--Alperen 17:44, 21 Aralık 2011 (UTC)

    Selam. Nedir bu? Belli bir IP aralığını mı engelliyor? Merak ettim de :)--RapsarEfendim? 15:37, 22 Aralık 2011 (UTC)

    Evet. tek bir blokla 65,536 IP adresini engellemek mümkün; bu IP'lerden hesap açılmasını veya hesaplara giriş yapılmasını engellemeden, sadece anonim değişikliklerin engellenmesi şeklinde yapılabiliyor. Pek tercih edilen bir uygulama değil ama, kurunun yanında 1-2 yaş da yanabiliyor. --Khutuckmsj 15:40, 22 Aralık 2011 (UTC)

    Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar. Türk vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları adlı makaledeki dünya haritası aynı makalenin ingilizce sitesinden gösterilsin istiyorum. Bir çok makalede aynı resim bir çok dilde kullanılırken bu makale için niye her dil için ayrı resim yükleniyor çözemedim bir bakar mısın acaba?--Camoka4 15:54, 22 Aralık 2011 (UTC)

    Şablon:Azerbaycan'daki Havalimanları[kaynağı değiştir]

    Şablon:Azerbaycan'daki Havalimanları maddesinde yaptığım değişiklikler. Yarattığım madde adı Azerbaycan'daki Havaalanları Listesi. Şablonu sonra fark ettim. Öbür türlü bu madde şablonda gözükmüyor. Belki siz maddeyi Azerbaycan'daki havalimanları listesi adına kaydırırsınız. Hem de şablonda da yeni (orijinal) adıyla gözükmüş olur. Sağ olun.Bu imzasız yazı 88.254.133.114 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Merhaba. Madde adının değiştirilmesi gerekiyor. İmlâ kuralları gereği "Azerbaycan'daki havaalanları listesi" olmalı.--RapsarEfendim? 17:57, 22 Aralık 2011 (UTC)

    Teşekkürler. Maddeleri doğru düzgün bir şekilde yapmalıyım. Vikipedi üyesi nasıl olunur, yani nasıl kayıt olunur?Bu imzasız yazı 88.254.133.114 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Rica ederim, herkes hata yapabilir. Hangimiz yapmadık ki ilk geldiğimizde (hala yapıyoruz gerçi :) Ekranın sağ üst köşesinde "Oturum aç / yeni hesap oluştur" bölümü var. Oradan oluşturabilirsiniz.--RapsarEfendim? 18:12, 22 Aralık 2011 (UTC)
    • Olur bakarım arasıra :) --Abuk SABUK msj 18:49, 22 Aralık 2011 (UTC)

    Merhabalar. Proteinle ilgili son iki maddeleri şu anda mı çevirdiniz yoksa önceden hazır mıydı? Merakımdan soruyorum sadece.--RapsarEfendim? 20:27, 22 Aralık 2011 (UTC)

    Bir an = kaç saniye? Yok, biri öncede hazırdı ;-) . Ben çevirilerimi boş zaman durumuma bağlı olarak birkaç gün içinde hazırlıyorum. Şu andan elimin altında değişik aşamalarda bekleyen başka çevirilerim de var mesela. Eğer düz çeviriden öteye gidip içerik üzerinde kafa yormaya niyet edersem daha da uzun sürebiliyor. --İnfoCan 20:36, 22 Aralık 2011 (UTC)
    Merak ettiğim bir çırpıda mı hazırladığıydı :) Öyle değilmiş demek. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 20:39, 22 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Bu tür tartışmalarda görüşler zaman zaman oylama şablonlarının önüne geçiyor. Bence doğru olan da bu. Net bir görüş birliğine varılamadığını düşündüğüm oylamaları "kararsız" olarak kapatmayı yeğliyorum. --Superyetkinileti 20:46, 22 Aralık 2011 (UTC)

    bunları yeni ekledim kontrol edebilme imkanın varmıdır? halyaz muharebesi ve zivini tek kaynağı okuyup ona göre çeviri yapıp yazdığım için hata olabilir bulgarca zivin muharebesinin kayıtlarını buldum ama çevirmem zordu ancak bir kısmını google aracılığı ile çevirebildim çoğu ingilizce belirttiğim kaynaktan.Erzurum Muharebesi (1877) ile ilgili olarakta bazı ekler yaptım doğrudur. Şu Vasiliy Aleksandroviç Geyman'ın türkçe yazılımı doğrumudur ingilizce adam gibi bilgi yok,rusça bulgarca adı var kiril alfabesini okumayı biliyorum ama rusça bilgim az,bulgarcam hiç yok ve bu rus isimleri nasıl türkçeye çevrilir tam bilmiyorum,ingilizceden yararlanıp türkçeye çevirdim ama hatalı olabilir bir kontrol ederseniz sevinirim.Bu genral kafkas cephesinin en önemli rus generallerinden biriymiş ama bu adamı herkes atlamış. 3 adam var 93 harbinde kafkas cephesinde rus ordusunda savaşı yöneten biri targukasov (ermeni-erivandaki rus ordusunu yönetiyor) biri melikof (süvari komutanı-bir soylu-gürcü-ermeni gemeral gürcistanın eski kralları ile akraba,tiflisteki rus ordusunu yönetiyor) diğeride bu kişi (piyade komutanı ve en üst rütbeli generallerden yaşı nedeniyle). saygılarımla.[[[Özel:Katkılar/94.55.231.69|94.55.231.69]] 00:00, 23 Aralık 2011 (UTC))

    Şahmeran maddesi[kaynağı değiştir]

    Şahmeran maddesinin "Şahmaran" olarak düzeltilmesini tartışma kısmında talep ettim. Gerekçeyi şu şekilde yazdım:

    "Türk diline uygun telaffuz Şahmaran'dır. Yılan sözcüğünün Farsçası da zaten Meran değil, Maran olarak söylenir. Bkz, Etimolojik Köken ve Yazım"

    Verdiğim bağlantıyı incelerseniz, sanırım haklı olduğum anlaşılacaktır. Ayrıca TDK Tarama sözlüğü de Şahmaran diyor ama elimdeki basılı versiyon dijital ortama geçirilmemiş, o yüzden internetteki TDK'da bulamadım. Taşımaya yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

    Dörtbuçuk madde başlığı ile mitoloji olmaz... 07:29, 23 Aralık 2011 (UTC)

    Tartışma sayfasında fikir belirttim. Oradan devam edelim.--RapsarEfendim? 10:40, 23 Aralık 2011 (UTC)

    Örnek Olmalı[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar. Bulgaristan Krallığı sayfasında yeni, eski ülke bilgi kutusu şablonunun bu maddelerle ilgilenen kullanıcılara örnek olarak gösterilmesi bence çok mantıklı olur.--Türk Süvarisi ileti 10:56, 23 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Şu anda birkaç kullanıcıdan şablonla ilgili geri dönüş bekliyorum. Hata, parametre yanlışlığı gibi sorunlar olursa müdahale edeceğim. Ondan sonra güzel bir belgeleme sayfası hazırlayıp, örnek kullanımı da ekleyeceğim. Şu an için şablonu kullanmasak (bu madde dışında) iyi olur.--RapsarEfendim? 10:58, 23 Aralık 2011 (UTC)

    Otomatik kontrol?[kaynağı değiştir]

    Yaptığım değişiklikler siliniyor. Otomatik olarak kontrol edildi yazıyor. Kontrol yapacaksanız özünüz yapın; otomatiğe bağlamayın. --88.235.234.225 12:07, 23 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar. Şu maddeyi burada hangi başlıkla açmalıyız? Merve 14:45, 23 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Açıkçası "gençlik edebiyatı"ndan başka bir öneri gelmiyor aklıma. Kullanıcı:Mskyrider'a danışmanı önerebilirim.--RapsarEfendim? 14:54, 23 Aralık 2011 (UTC)
    Mskyrider da "gençlik edebiyatı"nın uygun olduğunu belirtti. Teşekkürler, kolay gelsin. Merve 15:12, 23 Aralık 2011 (UTC)

    Olimpiyatlar ve imlâ[kaynağı değiştir]

    Selamla tekrardan. 2002 Kış Olimpiyatları gibi etkinlikler özel isim bildiğin gibi. Dolayısıyla bunlara çekim eki gelince kesme işaretiyle ayrılması gerekiyor, değil mi? 2002 Kış Olimpiyatları'nda gibi. Yoksa çoğul ekinden sonra çekim eki geldiğinden ayrılmaması mı gerekiyor?--RapsarEfendim? 17:41, 23 Aralık 2011 (UTC)

    Ayrılması gerekir, zira sözcüğün kendisi çoğul halde özel isim. Yani "Daha çok Rapsarlar yetiştireceğiz," örneğinde olduğu gibi tekil bir özel ismin çoğul hali değil.--Abuk SABUK msj 17:50, 23 Aralık 2011 (UTC)

    Tamamdır, teşekkürler.--RapsarEfendim? 18:22, 23 Aralık 2011 (UTC)

    Azak Kuşatması (1737) başlığını silmeme yardım edebilirmisin?[kaynağı değiştir]

    Merhaba, Rapsar başlık açarken bir hata yaptım ve düzeltemiyorum Azak Kuşatması (1737) diye başlık açmışım ama yanlış doğrusu Azak Kuşatması (1736) olacak yardım edebilirmisin acaba.çok teşekkürler. Yanılmama sebep,azak aklesinin kuşatılma yılı ile ilgili sorun rus kaynaklarına göre kale 1736'da alındı,İngilizce,italyanca ve diğer dillerdeki vikide kalenin 19 haziran 1736'da alındığını doğruluyor birtek bizim vikipedi 1737'de alındı diyor bu durumda herhalde bizimkinde ufak bir hata var.1735-1739 Osmanlı-Rus-Avusturya Savaşı,en:Russo-Austrian-Turkish War (1735–1739)... İyi çalışmalar.(94.55.231.69 22:02, 23 Aralık 2011 (UTC))

    Birde bu şablonu kontrol edebilirmisin doğru mu hazırladığım bu şablon. Şablon:1735–1739 Osmanlı-Rus-Avusturya Savaşı(94.55.231.69 22:31, 23 Aralık 2011 (UTC))

    • NGC 6064 ile NGC 6052 birbirinden farklı maddeler değil mi? Neden geçmişleri birleştirilmeli?--Reality 13:16, 24 Aralık 2011 (UTC)
    Das Objekt wurde 1864 von Albert Marth entdeckt und ist im New General Catalogue verzeichnet. Der Eintrag NGC 6064 im New General Catalogue bezieht sich ebenfalls auf dieses Objekt; dieser Eintrag geht auf eine Beobachtung von Wilhelm Herschel vom 11. Juni 1784 zurück. Almanca Viki'den. İngilizcesiyle The object was discovered in 1864 by Albert Marth and is listed in the New General Catalogue. The entry in the New General Catalogue NGC 6064 also refers to this object, this entry is based on an observation by William Herschel of 11 Back in June 1784.--RapsarEfendim? 13:23, 24 Aralık 2011 (UTC)
    İstek yapıldı Yapıldı--Reality 13:27, 24 Aralık 2011 (UTC)

    Emrah Bedir madde[kaynağı değiştir]

    Merhaba celik,

    Emrah Bedir maddekideki degisikliyi onaylamissin. Burada mac sayilariyla güncelleme tarihleri uyusmuyor. yani yanlis. mesela futbolcu bu sezon 10 lig macinda forma giymis:tikla. Sonra takimdan ayrildigi yaziyorda kaynak verilmemis?. Transferlerde kaynaksiz (mümkünse resmi kaynak) degisiklikleri onaylamasak iyi olur. Ben degisiklikleri geri aliyorum. Elemana msj attip neler yanlis yapmis bildiririm.

    Kolay gelsin--Xberger 10:25, 23 Aralık 2011 (UTC)

    Ben değişikliği onaylamamışdan önce küçük bir araştırma yaptım. Ama sorun göremedim. Bana göre o maddede bir tek sorun var. Kulüp takım istatistikleri bölümünde Avrupa Birliği bayrağının olmasını doğru hesap etmiyorum. Saygılarımla, ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 12:13, 23 Aralık 2011 (UTC)

    yaptigin arastirma ne denli olduki? mac sayilari ve gücelleme tarihi tutmuyor, ya bunu arastirmanda görmedin yada senin icin maddede mac sayilirin dogru olmamasi sorun degildir. sonra kaynak verilmeden takimdan ayrildigidami sorun degil? bunlari es gecdiysen nasil bir arastirma yaptin cok merak ediyorum. avrupa bayragina gelince istatistik tabelasi icin bir standard yok türkce vikipedide, yani tercih meselesi....--Xberger 12:18, 23 Aralık 2011 (UTC)
    Galiba yaptığım küçük araştırmada küçük yanlışlıklar yapmışım. İyiki varsın. Senin sayende sorunlar çözüldü. Şimdi istatistik tabelasi için bir standard yaratmamız lazım. UEFA bayrağı yerine Avrupa Birliği bayrağının olması bana göre çok mantıksız. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 09:23, 24 Aralık 2011 (UTC)
    • Araya gireceğim, istatistikler için yaratılmış şablonlar var zaten. Burada görülebilir örneği...--RapsarEfendim? 09:38, 24 Aralık 2011 (UTC)
    • @Celik:Bencede avrupa birliginin bayragi en iyi secim degil. ama malesef türkce vikipedide amblemleri kullanmak yasak. bu sebepten bu bayragi sectim. Almancada vikipedide bile amblemleri kullaniyorlar. bizde nasil yasak oluyor anlamis degilmde bu baska bir konu. eger baska bir önerin söyle. eger tartismaya acarsan herkes görü belirtip bir standard bulunabilir. hayirli vikiler
    • @Rapsar: Vallah senin sundugun tabela standard degil senin kullandigin sablon sekli. bence bu zevk meselesi, ben bence benim kullandigim sablon daha hos. ama tartismaya acarsan konusup bir orta yollu standard cikarilabilir. hayirli vikiler--Xberger 18:08, 24 Aralık 2011 (UTC)
    Hey hey, orada bir duralım bakalım. Vikipedi'de amblem kullanmak yasak falan değil, telif hakkı kanunlarına göre yasak. İstersen kullan. Birisi gider şikayet eder, ne benim başım yanar ne başkasının ne de Vikipedi'nin. Olan sana olur. Telif haklarını ihlal etmek ciddi bir suçtur. Öte yandan bunu defalarca kaz dedik, ben dedim başkası da dedi: Her Vikipedi'nin işleyişi kendine özgüdür. Aynı olma zorunluluğu yoktur. Sürekli Almanca Viki'de şöyle de bizde neden öyle değil konusunu sürekli gündeme getirmenden bu iki cümleyi anlayamadığını düşünüyorum. Bu aklımızın bir köşesinde bulunsun her zaman. Ha orada öyle yapmışlar, bizde de uygulanabilir dense amenna. İstatistik şablonu konusuna gelinirse, ben bu şablonu kullanmadığımı da belirmiştim geçenlerde. Mesajları okumuyor musun yoksa günler önce yazanları unutuyor musun bilemiyorum. Zevk veya şevk meselesiyle alakası yok bunun. Geçen şu AB bayraklı istatistiklerde güncelleme yapacağım, işin içinden çıkamadım. Bir de anonimin geldiği düşünülürse işler iyice sarpa sarıyor. Sadece biz yokuz burada. Son olarak kendin, kendi çapında standart belirleyip ona göre madde açıyorsun; sonra bana diyorsun ki sen falanca yeri kafana göre değiştiriyorsun. Bunu yapmayalım, ben artık sıkıldım çünkü. Hadi kolay gelsin...--RapsarEfendim? 06:40, 25 Aralık 2011 (UTC)
    Rapsarcigim, bir insan gibi konusamazmisin? Önce sen kimsin? Tahsil durumun ne? Yasin kac bunu bir söyle bakyim? Ben 34 yasinda Berlin teknik üniversitesini elektronik bölümünü birincilikle bitirmis birisiyim. Sun an almanyanin en önde gelen arastirma kurumunda doktorami yapiyorum, kendi. Yani karsinda tasradan gelme angut yok. bunu aklinin bir yerine iyicene koy. Benden yascada kücüksün yolcada. biraz gerektigi gibi saygili konusmaya baslasan iyi olur.
    almanca vikipediyi göstermemdeki sebep, senin burada söyledigin gibi "tüm vikiler ayni olmasi gerektigi düsüncesi yaptmiyor tabiki". o kadar düsünebiliyoruz. karsinda akil hastasi yok. benim baska vikileri örnek vermemdeki sebep, öteki vikiler bizden daha iyi, daha gelismis. Bunuda kabul etmek lazim. Bizde birakac istisnalara disinda genelde 15-25 yasindaki gencler yaziyor. almanyada örnek verilecek olursa 7'den 77'e herkes yaziyor. Hitmetliler vs. cogu akademizyen insalnar, gezatecisi kendi alainda uzman insalanar yani. Bu kosunlarda bunlar amblem kullaniyorsa adamlar bu konuyu iyicene arastirmistir ve bu sebepten kullaniyorlardir. bizde bu konular iyicene arastirildigi cok kuskum var. Korsancilik cenneti olan bir ülkede telif hakki o kadar dikkate aliniyor, almanyada korsanliga karsi hic sans taninmadigi bir ülkede amblem vs kullanmakta bir sorun yok bizde var? Bu durumda kimseye tuhaf gelmiyor öylemi?
    Istetistik bölümüne gelince, vikipedide yeni olan kullanicilar bile sorunsuz kullabilgiini gördüm. anlasilan bu seninle aglakali birsey. bide tablela zor diye daha az bilgi iceren bir tabela bicimi kullanmak bana anlamsiz geliyor.
    esege altin semer vurmuslar, ama esek gene ayni esek kalmis. terbiyesiz, görgüsüz insan hep komplexli kalmaya mahkumdur. bu vesileyle büyüde gel ve hayirli pazarlar yeni yetme dünkü cocuk.--Xberger 09:08, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Lütfen dikkat[kaynağı değiştir]

    Rapsar, şu mesajın kesinlikle nazik bir üslupla yazılmamış, hatta küçümseyen bir tavır var gibi ve doğal olarak işi tartışmaya götürmüş, Xberger şu an engelli. Daha dikkatli olmanı dilerim, dost acı söyler bunu da bilmeni isterim. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 11:19, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Çok teşekkür ederim de İBP projesi için açmıştım o maddeleri. Neyse yine de sağol, sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra 12:13, 25 Aralık 2011 (UTC)
    İş birliği veya değil. Katkı, katkıdır :)--RapsarEfendim? 12:17, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Durduramıyoruz... :)--RapsarEfendim? 21:48, 25 Aralık 2011 (UTC)

    ahahahahahahaha!! Gülmekten yerlere yattım Rapsar! --Ozankra 23:34, 26 Aralık 2011 (UTC)

    Rapsar selamlar. Şurada bir değişikliği TBA dolayısıyla geri almışsın. Fikrini sorayım dedim başlık bazı veganlar olarak değiştirilse TBA noktasında bir sıkıntı olur mu? Bana olmaz gibi geliyor ne dersin? --Vitruvian 12:21, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Selam sana da. O zaman da falanca var da filanca niye yok hadiseleri baş gösteriyor. Bu konu birçok kez tartışıldı. En son köy çeşmesinde yerleşim yeri maddelerinde orada doğan kişilerin listesi yer almalı mı konusu konuşuldu. Almamalı denmişti çoğunluk. Köy maddesi için hadi neyse de il, hatta ülkeler için sorunlar yaratabiliyor.--RapsarEfendim? 12:31, 25 Aralık 2011 (UTC)
    Tamam, karar neyse ona göre davranılır. Bu falancaların bu maddede pek olacağını sanmıyorum; fakat topluluk böyle kabul görmüş, diyecek bir şey yok. İyi çalışmalar.--Vitruvian 13:19, 25 Aralık 2011 (UTC)
    Teşekkürler anlayışın için :) Bu arada mesaj sayfanın hemen üstündeki kategori konuşmasını gördüm de. Hangi kategorinin silineceğini veya adının değiştirileceğini topluluğun belirlemesi için şuraya göz atabilirsin. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 13:21, 25 Aralık 2011 (UTC)
    İlgin için teşekkür ederim Rapsar, hemen bakıyorum. --Vitruvian 13:27, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Madde adı değişikliği[kaynağı değiştir]

    Bakabilir misin? Bu sözlerin bir kısmı sanaydı aslında, sen de bir nevi arada kalmışsın :) Kolaylıklar dilerim.--RapsarEfendim? 06:32, 25 Aralık 2011 (UTC)
    Şimdilik bu adda durmasında sakınca yok bence. Google aramalarında ezici bir çoğunlukta Maraş Katliamı olarak geçiyor. Tartışmayı takip ediyorum farklı bir sonuç çıkarsa uygulayacağım.--Reality 14:19, 25 Aralık 2011 (UTC)
    Yaygınlığa aldanmamak gerek bu durumda. Bu durumda derken Maraş araması her zaman Kahramanmaraş aramasından daha fazla sonuç verecektir. Daha detaylı konuşmak gerek bunu. Bunu da Osmanlı İmp./Cevl. konusunu da.--RapsarEfendim? 18:06, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Kontrol bekliyor[kaynağı değiştir]

    Sağ el kuralı, Sarrus kuralı ve Vektör sayfaları inceleme bekliyor.Doğukan Mustafa Aydın'er 19:10, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Daha binlerce madde var kontrol edilmemiş :) Sıra elbet gelecek.--RapsarEfendim? 19:11, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Adana'da türk ve ermeni çatışmalarını neden sildin? Milesbroke 21:03, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Neyi silmişim?--RapsarEfendim? 21:04, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Adana'da Türk ve Ermeni çatışmaları (1909)‎ Yani sil diye işaretlemişsin işte :) Milesbroke 21:06, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Milesbroke, ben yönlendirme hatasını gördüm, gerekli işlemin yapılması için hizmetliye söyledim, düzeltildi. Birazdan silenecek biraz dikkatli ol lütfen. --Vitruvian
    Orada sebebini belirtmişim zaten. Kötü bir yönlendirme. Bağlantı verilmemiş, kimse bunu yazıp da arama yapmaz vs.--RapsarEfendim? 21:08, 25 Aralık 2011 (UTC)

    haklısın da. Diğer ad da çok taraflı. Yeni bir ad bulunsa. Milesbroke 21:10, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Katliama katliam demek mi taraflı? Tartışma sayfasında konuşulsa daha iyi olur ayrıca.--RapsarEfendim? 21:13, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Bu değişikliğin amacı hakkında açıklamanızı bekliyorum. Neden o cümle yazıldı, merak ediyorum.--Khutuckmsj 21:32, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Gerek mesaj sayfama, gerekse kullanıcı sayfama, hatta gerekse imzama kendimce komik ve/veya ilginç bulduğum birtakım sözler yazarım. Şurada vardı bir tane, şurada da vardı iki tane. Bugün bir yerde Tosunpaşa'nın müziğini duyunca aklıma bu söz geldi. Onu yazdım. İzlemişsindir filmi?--RapsarEfendim? 21:43, 25 Aralık 2011 (UTC)

    tarihe geçmek[kaynağı değiştir]

    • ah rapsar ah.. hadi bi sayalım bakalım; ney deyince, neyzen deyince kaç tane türk sanatçı adı akla gelir. bu konumda tevfik kolaylı'nın ayrıcalığı var işte. ve bu; tba kapsamı dışında kalmasına yetip artmakta. 88.242.178.11 23:07, 25 Aralık 2011 (UTC)
    Tanışıyor muyuz? Bu samimiyetin kaynağı nedir anlayamadım. En iyisi budur deyip, onu kalın yazmak doğru değildir.--RapsarEfendim? 23:16, 25 Aralık 2011 (UTC)
    • Sayın Rapsar; tanışmak şart değil, tanıyorum, izliyorum, her ne kadar burada olmasam da. Samimiyet yok, sizin de üstünü çizdiğiniz gibi. Ancak, "en iyisi budur" ----> ? nasıl tek başına anlık karar verilebilir ki? Böyle bir kural yok, yönerge yok, aksine yüzlerce defa okuyup ezbere bildiğim madde yazımında, "gerekli olduğunda bold/koyu olabileceği hem tr-vp de hem en-vp'de ve diğer bir çok vp de yönergelerde belirtilen, üstelik uygulanan bir durum. Teşekkürler. Sevgiyle.. 88.242.178.11 23:24, 25 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar, şu ilginç izinli dosyayı görmeni isterim. İyi çalışmalar...Vikiçizer 11:33, 26 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Silinmesi gerekir, değil mi? Eser sahibi öleli 70 yıl olmuş mu?--RapsarEfendim? 15:58, 26 Aralık 2011 (UTC)
    Bilmiyoruz. İşte mesele de burada, bunu biz araştırmak zorunda değiliz. Bilmediğimize göre ya kaynağındaki-lisansındaki belirsizlik giderilmeli ya da maalesef silinmeli...Vikiçizer 18:28, 26 Aralık 2011 (UTC)
    İşaretledim kaynaksız diye.--RapsarEfendim? 19:12, 26 Aralık 2011 (UTC)
    OK. Kolay gelsin...Vikiçizer 19:14, 26 Aralık 2011 (UTC)
    Eyvallah, sana da.--RapsarEfendim? 19:14, 26 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar. VP:SK'daki konuyla ilgili bilgi vermek istedim. Felecita'nın editörlüğü, yüklediği resim dosyalarına (Reality ve benim tarafımdan) eklenen uyarı şablonlarını kaldırdığı için, durumu Reality'e bildirmem üzerine kendisi tarafından alınmıştı. İyi çalışmalar, sevgiler, saygılar ve bilimum iyi dilekler. Utku Tanrıveremesaj 13:48, 26 Aralık 2011 (UTC)

    Tamamdır :)--RapsarEfendim? 15:56, 26 Aralık 2011 (UTC)

    Tarihi ülke bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

    Selam. İngilizce olan tarihi ülke bilgi kutusunu yeniledim. şurada yeni halini görebilirsin. Bir eksiklik, yanlışlık falan gözüne çarpıyor mu? Parametre adlarında bir yanlışlık var mı?--RapsarEfendim? 15:04, 22 Aralık 2011 (UTC)

    • Merhaba. Geç cevabım için özür dilerim, bir süreliğine bilgisayar başına geçemedim de. Verdiğin bağlantıda parametreleri İngilizce görünce şaşırdım, geçmişine bakınca orada da senin tarafından yapılmış bir yenileme göremedim. Yanlış bağlantı vermiş olmayasın? --seksen 13:21, 27 Aralık 2011 (UTC)
    Yanlış bağlantı vermişim. Doğrusu bura. Şablonda sorun veya eksiklik yoksa belgeleme sayfasını halledeceğim.--RapsarEfendim? 16:09, 27 Aralık 2011 (UTC)
    Eline sağlık, gayet güzel olmuş. Yalnız mevcut bilgi kutusunda bulunan statü parametresinin karşılığı eksik sanırım. Bunun dışında da bir sorun veya eksiklik göremedim. İyi çalışmalar... --seksen 16:28, 27 Aralık 2011 (UTC)
    O statüyü bilerek kaldırdırmıştım. Bilgi kutusuna yansıyan bir parametre değil sanırım. Statü ve kıta/bölge parametreleri yardımıyla otomatik kategori eklemesi yapıyor ki bunu zaten elle de yaparız. Ekleyip kaldırması ve düzenlemesi de rahat olur. Bir de yönetici parametresinin ardından "vekil" parametresi geliyor. Bunun adından tam emin olamadım. Yöneticiyi en üst düzey (imp., cumh. gibi), diğerini ise ikinci (sadrazam, baş bkn. gibi) düşün. Alternatif var mıdır yoksa bu uygun mu?--RapsarEfendim? 16:32, 27 Aralık 2011 (UTC)
    Statü parametresi bilgi kutusuna yansıyor (örnek). Representative için burada "vekil" tam anlamı karşılamıyor; ama aklıma başka uygun bir seçenek de gelmiyor. --seksen 16:40, 27 Aralık 2011 (UTC)
    Haklısın, görünüyormuş. Ekledim parametreyi. Şöyle gözüküyor. Şablon:Yerleşim bilgi kutusundaki gibi mi yapsak acaba? Arka plan falan?--RapsarEfendim? 20:23, 27 Aralık 2011 (UTC)
    Orasını da tasarımcı olarak sen bilirsin :) --seksen 20:30, 27 Aralık 2011 (UTC)
    Ben yaptım da benim değil ya :) Koyayım, olmaz diyen varsa konuşulur zaten. Eyvallah, iyi akşamlar sana.--RapsarEfendim? 20:31, 27 Aralık 2011 (UTC)

    Renkhapsi renk hapsi[kaynağı değiştir]

    KRD'de ki renkhapsi bildiğimiz rengin hapsolması değildir. KRD'de renkhapsi kuantum sayısı 3 olan ve sadece KRD kuramında renk olarak isimlendirilen 3 tane yükün (elektrikte + ve - yük vardır, iki yük, KRD'de 3 yük) farklı renklerle ifadesinden kaynaklanan ve bu yüklere (KRD için renklere) sahip olan serbest herhangi bir parçacığın görülmemesi durumunun isimlendirilmesidir. Görüldüğü gibi KRD'de de renk ışıktan kaynaklanan bir renk değildir ve dalga boyu değiştikçe farklı farklı durumlarda ortaya çıkmazlar. Bu açıklama KRD'deki renkyükü kavramındaki anlam kaymasını göstermesi açısından yeterlidir. Türkçe'de anlam kayması olan kelimelerin birleşik yazımı daha doğrudur. Yoksa insanlar ilk anlamlarıyla bu kelimeleri değerlendirmek gibi bir yanlışa düşerler. Bu karmaşanın oluşmaması için İngilizce kökenli confinement'a karşılık gelen renkhapsi birleşik yazılmalıdır. Renkhapsinin birleşik yazıldığı maddeleri ayrı yazmaktan vazgeçin veya yukardaki açıklamayı geçersiz kılacak bir açıklama yapmalısınız. vkpd11

    Vikipedi'nin görevi insanlara şunu yapmanızı öneririm demek değildir. Kaynaklarda hangi kullanım geçiyorsa onu kullanmak doğru olandır. Google arama sonuçlarından hareketle ayrı yazımın doğru olduğunu söyleyebilirim.--RapsarEfendim? 20:17, 27 Aralık 2011 (UTC)

    Uyarı gönderdim, son bir kez daha hak tanıyorum, kuralı bilmediğinden eminim. Olmadı engellemek zorunda kalacağız. --Khutuckmsj 12:40, 28 Aralık 2011 (UTC)

    - Bu neden reddedildi ki? Yapıcı değişiklik? --Khutuckmsj 13:05, 28 Aralık 2011 (UTC)

    Tanınmış Türk profesörleri arasında Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk ile Mehmet Öz de bulunur. (TBA)
    2011'de sadece %6.9 kabul oranı ile Harvard Üniversitesi'nin ardından (%6.4) dünyanın en düşük ikinci kabul oranlı üniversitesi olmuştur (kaynak?)--RapsarEfendim? 13:06, 28 Aralık 2011 (UTC)
    2011'de sadece %6.9 kabul oranı ile Harvard Üniversitesi'nin ardından (%6.4) dünyanın en düşük ikinci kabul oranlı üniversitesi olmuştur[kaynak belirtilmeli] daha iyi olmaz mıydı? --Khutuckmsj 13:07, 28 Aralık 2011 (UTC)
    ""Bunu yeterince vurgulamakta güçlük çekiyorum. Bazı kullanıcılarda rastgele, spekülatif 'bir yerde duymuştum' tarzı sözde-bilgileri 'kaynak göster' şablonu ile etiketlemeye karşı korkunç bir eğilim var gibi görünüyor. Yanlış. Eğer kaynak gösterilmiyorsa kesinlikle çıkarılması gerekir. Bu her türlü bilgi için böyledir, ancak yaşayan insanlar hakkındaki olumsuz bilgiler için özellikle önemlidir." Ben demiyorum bunu. Wales demiş.--RapsarEfendim? 13:09, 28 Aralık 2011 (UTC)
    Wales konuşur, bizim için önemli değil ki. İsterse "Wikipedia'ya kaynaklı içerik ekleyin" desin, biz yine kendi bildiğimizi okuruz :) Kaynak göster şablonu görünce kaynak ekliyorum zaman zaman, benim gibi yapan kullanıcı da var çok sayıda.--Khutuckmsj 13:13, 28 Aralık 2011 (UTC)
    Galatasaray maddesindeki ifadeleri birisi 1906'da kuruldu olarak düzenlese ve spordan anlamayan biri bunu onaylasa peki? Buranın şu an için en büyük problemlerinden biri olan güvenilirlik ve kaynak problemlerinin önüne geçilemez bu durumda. Yalan-yanlış bilgilerle dolar burası.--RapsarEfendim? 13:21, 28 Aralık 2011 (UTC)
    Dolmaz. Viki'nin özü birbirini düzeltmek. O IP aynı veriyi ikinci defa eklemeseydi şu an o maddeyi düzenliyor olmayacaktım, eklediği bilgi kısmen doğruymuş, yüzdeleri hatalı girmiş. Birisi "GS 1906'da kuruldu" dese bunu silmek yerine [kaynak belirtilmeli] eklemek daha verimli olur, diğer kullanıcıları "acaba doğru mu" diye kaynak aramaya sevk eder ve maddenin gelişmesinde katkı sağlar, fact'i gören 1906 yerine 1905 ekleyebilir. Maddelerde [kaynak belirtilmeli] olması kötü değil, aksine gayet iyi bir şey; doğru olup olmadığından emin olmadığımız şeylerin doğrulanmasını teşvik ediyor. --Khutuckmsj 13:26, 28 Aralık 2011 (UTC)
    Ben her fact eklenen kısmı kaldıralım demiyorum. Neyse o zaman sen öyle yaparsın. Ben bu şekilde yapmayacağım. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 13:27, 28 Aralık 2011 (UTC)

    Selam. Neden olumsuz kapadın? Karşı olan kullanıcıya gerekli açıklamayı yaptım. Dönüş yapmamış.--RapsarEfendim? 16:10, 27 Aralık 2011 (UTC)

    Sanırım görmedin bu mesajı.--RapsarEfendim? 19:58, 27 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba, şimdi farkına vardım. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki dönüş yapılmaması var olan yorumu veya karşı oyu geçersiz saymaz. Fikrini değiştirmiş olsaydı oyunu da değiştirirdi diye düşünüyorum.---- Akhilleus ileti 14:16, 28 Aralık 2011 (UTC)

    Hayır, ben böyle bir şeyi bilmiyorum. Birisi bir eksik söyler ve bu gerekçeyle karşı yönde görüş belirtir. Herhangi birisi diya gerekli değişiklikleri yapar maddede ya da aksi yönde, tatmin edici bir açıklama yapar. Buraya kadar her şey normal ve doğrudur. Devamında ise karşı görüş belirten kişiden bir yanıt gelmesi gerekir. Gelmiyor mu, o zaman adaylığı kapatacak olan kullanıcı, bu kullanıcıya mesaj atar (Ahzaryamed yapıyor bunu. Takdir edilesi). Kapatılmaz hemen. En olmadı adaylık süresi uzatılır (hiç yapılmamış şey mi?).--RapsarEfendim? 14:23, 28 Aralık 2011 (UTC)

    Öncelikle üslubunuza dikkat etmenizi tavsiye ederim. Sizin cevaplarınızın tersleyici olduğu gün gibi aşikar. Hangi değişiklikleri yapmışsınız? Khutuck Daha önceki yıllarda ne olmuş, hiç bir bilgi yok. 1996 Yaz Olimpiyatları'nda Saint Lucia ve diğer maddeler yazılmadan KM olmamalı. Diğer kırmızılar sorun değil pek, ama azaltılması iyi olurdu. demiş. Siz de Olması da gerekmez zaten... diye başlayan bir cevap vermişsiniz. Bunun adı yukarıda belirttiğiiz gibi tatmin edici bir cevap mı oluyor? Bermanya da Madde iyi, fakat gözüme çarpan bir şey var; alttaki dolaşım şablonu kırmızı cenneti adeta. İngilizce sürümünde ise masmavi (Ne güzel), oradaki kırmızılıkların giderilmesi iyi olur. Halledilirse oyum destek. demiş Siz yine Olsun. Alakası yok onların maddeyle. şeklinde tersleyen bir cevap yazmışsınız. Öyle zannediyorum ki böyle cevaplardan sonra yazacak halleri de kalmamıştır. Ne yazık ki kendi görüşlerinizi en üstün görüş olarak gördüğünüzü diğer insanların yanlış düşündüğünü ve belirttiklerinin önemsenmemesi gerektiğini düşündüğünüzü düşünmeye başladım.---- Akhilleus ileti 14:36, 28 Aralık 2011 (UTC)

    Üslubumda hiçbir sorun göremiyorum. Ne hakaret ettim ne emir verdim ne de başka bir şey. Soru sorarak anlatmak üslup bozukluğu mudur? Neyse, olması da gerekmez zaten, evet. Devamını okursan oldukça tatmin edici olduğunu anlayabilirsin. Bermanya'nın gerekçesi de geçerli bir gerekçe değildir. Kırmızı bağlantılarla ilgili bir şey görülüyor mu burada? Görülmüyor. Hadi diyelim ki kırmızıları sorun ettik. Önceki KMA ve SMA'lar incelenirse "dolaşım şablonundaki kırmızıların sorun olmadığı" defalarca dile getirilmiş. Yazacak halleri kalmamıştır ne demek? Elimde sopayla beklemiyorum ya ben. Dead Nation adaylık sayfasında bir sürü görüşler belirtildi. Mantıklıydı hemen hepsi. Gerekli yerlerde gerekli değişiklikler yapıldı, olmadı dendi tekrar, hatta tekrar düzeltildi. Benim hakkımda falanca şeklinde düşünmeden önce diğer adaylığa da bakabilirdin -ki kapattığına göre bakmışsındır.--RapsarEfendim? 14:52, 28 Aralık 2011 (UTC)

    Risale-i Nur maddesi[kaynağı değiştir]

    Evet, goruyorum ki burada degisiklikler sorgusuz, sualsiz, sebepsiz, izahsiz geri aliniyor. Bundan sonra benim yapabilecegim bir sey yok. Herkese kolay gelsin. Iyi eglenceler.rinduzahidmsj 15:13, 28 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Şu kategori nasıl oluşmuş acaba? MediaWiki'den değişiklik yapmak gerek sanırım. Bir de köy çeşmesindeki teknik bölümünde birtakım istekler vardı onlarla da ilgilenebilir misin bir ara?--RapsarEfendim? 23:30, 27 Aralık 2011 (UTC)

    O ulam büyük olasılıkla şu an etkin olmayan bir şablonun içeriğinde bulunuyordu. Mediawiki yazılımının önbellekleme tercihinden ötürü halihazırda kullanılıyor gibi görünen bu ulamı, içerdiği sayfaları hiçbir değişiklik yapmadan kaydederek boşaltabiliriz. Köy çeşmesindeki isteklere de bakacağım. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:44, 28 Aralık 2011 (UTC)

    Hmm. Şablonun içinde bulunmuyor. Herhangi bir yerde kırık dosya bağlantısı varsa bu kategoriye atılıyor. Ancak senin dediğin çözümü denedim, işe yarıyor. Sağ olasın, iyi çalışmalar sana da.--RapsarEfendim? 07:37, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Zaten Şu vardı ama?..--RapsarEfendim? 11:37, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar. Evet, farkındayım. Yeni şablonu en.wiki'deki şablonla birebir standartlaştırdım. Şimdi kullandığımız şablonda eksik ya da tam çevirilmemiş parametreler var. Bazı etiketler de fazla uzun. Belgeleme sayfasını tamamladıktan sonra maddelerde eskisini yenisiyle değiştireceğim. — Pınar (mesaj) 11:45, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Madde başlığını birebir aktarmalı, ayrıca şu an ki görünümü kötü, (firefox son sürüm, Opera ve Safari kullanıyorum) uygun bir yerinden iki satıra çıkarılmalı~Tarkovsky~ 16:47, 28 Aralık 2011 (UTC)

    Neden birebir aktarmalı anlayamadım? Ben Chrome kullanıyorum ve bir problem göremedim ama...--RapsarEfendim? 08:57, 29 Aralık 2011 (UTC)
    Bana kalırsa iki satıra çıkarılıp bilgi kutusuna "judo <br /> Erkekler 81 kg" yazılmalı.~Tarkovsky~ 14:09, 29 Aralık 2011 (UTC)
    Buna uygun değiştirdim bile, isterseniz bir bakın, daha iyi oldu gibi~Tarkovsky~ 14:12, 29 Aralık 2011 (UTC)
    Tamamdır.--RapsarEfendim? 14:21, 29 Aralık 2011 (UTC)

    AK Turgut Özal[kaynağı değiştir]

    Merhaba. Şu dosya AK politikasına uygun mudur sizce? Sonuçta şahsın maddede resmi var ve bu resim, konunun anlaşılabilirliğini çok da arttırmıyor gibi.--RapsarEfendim? 07:58, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba,
    Cevabım evet ve hayır . Adil kullanım için çok keskin kurallar koymak malesef mümkün değil. Bu tür dosyalar için, maddenin boyutu, resmin kattığı değer, diğer adil kullanım dosyalarının niteliği vb. birçok husus söz konusu olabilir. Bu örnekte eğer madde tek paragraf olsa idi, bu dosyanın kullanılmaması gerektiğini söylerdim. ya da mevcut büyüklükteki bir maddede 4 tane daha AK olsaydı yine cevabım aynı olurdu. Ya da bu zarfın kullanımı, telif hakkı sahibine ciddi zarar verecek olsaydı, bu riski almaya gerek yok diyebilirdik. Mevcut haliyle ise, maddeye gerçekten sözle anlatılamayacak bir nitelik kazandırıyor mu diye soruyorum. Net olarak evet ya da hayır diyemiyorum. Bu kullanım mesela şöyle savunulabilir: Turgut Özal devlet adamlığı ile sadece Türkiye'de değil, bölgedeki diğer ülkelerde de etkili olmuştur, bu anı zarfı da bunun bir örneğidir diyebilirsiniz. Ya da aksi argüman olarak Kuzey Kıbrıs bu etkiyi ispatlamak için doğru örnek olmayabilir zira "yavruvatandır" da diyebilirsiniz. Bu örnek özelinde, AK'yi bariz biçimde ihlal eden bir sakınca görmüyorum, ama bununla birlikte, dosyanın maddede kulanımını da vazgeçilmez bulmuyorum. Dolayısıyla bence bu tür durumlarda, yükleyen kişiyle temasa geçip, bu görselin maddeye hangi açıdan sözle anlatılamayacak bir değer kazandırdığını düşündüğünü sormak (ve bunu adil kullanım gerekçesinde belirtmesini sağlamak) gerekebilir. Tabii ki bu benim görüşüm, belki birkaç başka kullanıcıya da danışılabilir. İyivikiler... [ho? ni!] 18:37, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Turgut Özal'ın yer aldığı ve Commons'ta bulunan birkaç resim var. Mesaj sayfamda, birkaç başlık altta Vikiçizer'in verdiği bağlantılara bakabilirsiniz. Yani rahatça kullanılabilecek resimler mevcut. KKTC tarafından üretilmiş bir posta pulunda yer alması çok önemli midir? Bence hayır. Konu yavruvatan olunca bu hayır daha da şiddetli oluyor hatta :) İki kullanıcıya daha danıştım, geri dönüş bekliyorum.--RapsarEfendim? 20:53, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Yeni başlık açmışım, altına çevirilecek kısmı eklemişim. Bu yaptığın oldu mu şimdi? Senin yüzünden çeviri yapıp ekranda kaydetmeden bıraktığım bir paragrafı da kaybettim.--Abuk SABUK msj 19:34, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Maddede çalışma olduğunu nereden bilebilirdim? Çalışma veya çeviri şablonu yoktu. Chrome kullanıyorsan geri alabilirdin, kullanmıyorsun sanırım.--RapsarEfendim? 19:39, 29 Aralık 2011 (UTC)
    Şahane bir pardon olmuş.--Abuk SABUK msj 19:53, 29 Aralık 2011 (UTC)
    Neden özür dileyeceğim ki? Dediğim gibi çalışma olduğunu "nereden" bilebilirdim ben çalışma şablonu yokken? O şablon işte böyle durumlar için yaratılmış.--RapsarEfendim? 20:00, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Çünkü nezaket onu gerektirir. Deneyimli Vikipedistlerin çalışmalarının başında Azrail gibi dikilmene gerek yok. ==Tarihçe== başlığı açıp alptına gizli durumda İngilizce bir metin eklemişim. Bunu anlamak için alim olmak gerekmiyor.--Abuk SABUK msj 20:15, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Nezaket=/Bu yaptığın oldu mu şimdi? Senin yüzünden çeviri yapıp ekranda kaydetmeden bıraktığım bir paragrafı da kaybettim Neyse, daha uzatmayacağım bunu, vakit kaybı olmasın ikimiz için de.--RapsarEfendim? 20:18, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Selam tekrardan. Şu dosya AK politikasına uygun mudur sence? Sonuçta şahsın maddede resmi var ve bu resim, konunun anlaşılabilirliğini çok da arttırmıyor gibi.--RapsarEfendim? 07:57, 29 Aralık 2011 (UTC)

    • Merhaba, bu iş bitmeyecek gibi görünüyor. O kadar anlatmama rağmen. Bu dosya AK politikasına uygun değildir, materyal mutlaka maddeye önemli ölçüde katkıda bulunmalıdır. Dosyanın ansiklopedik değeri elbette mevcuttur ancak AK kriterlerimiz maddeye doğrudan ve esaslı katkısı olmayan, zayıf gerekçeli dosyaları adil kullanımdan saymaz. Özgür lisanslı alternatif resim olmaması halinde mazur görülebilir ama aslında yeterince var. Örneğin; Bush ve Özal, Papandreou ve Özal, Davos ve Özal gibi dosyaların bence madde için katkısı bu dosya ile kıyaslanamaz, ama bunlar değil o görünüyor maddede, bu heves de tuhaf...Şimdi AK politikasına uygun kullanılmayan bu dosyayı kime nasıl anlatacağız. Mesaj sayfama göz gezdirirseniz görürsünüz. İsterseniz Mskryder'a bir yazın, AK politikasına uygundur, kalsın maddede diyorsa bize gerekçesini söyler hatamızı öğreniriz, değilse gereği neyse onu yapar, yükleyiciler bir politikayı daha kavramış olmasa da en azından hatasını görür. İyi çalışmalar...Vikiçizer 20:45, 29 Aralık 2011 (UTC)
    Homonihilis'e de sormuştum aslında. Cevabı mesaj sayfamda görebilirsin. Bence de AK politikasına uygun değil. Böyle birçok dosya var, özellikle siyaset ve tarih maddelerinde. Şu an ilk Olimpiyatlar üzerinde çalışıyorum. Bu bitsin, dosya işlerine gireceğim biraz. Commons'a taşıma, hatalıları silme vs. Mskryder'a da soruyorum şimdi.--RapsarEfendim? 20:48, 29 Aralık 2011 (UTC)
    Okudum. Homonihilis'in yaklaşımı AK politikasının keskin olmadığı, yükleyiciye sorulması gerektiği vs. ağırlıklı. AK politikası önemli ölçüde katkıdan bahseder, anı zarfının şu anki metne önemli ölçüde katkısı olmadığı açıktır, tartışmaya gerek yoktur. Bunu yükleyiciye sormak işi uzatmaktan başka bir şeye yaramaz bence, nitekim benim başıma geldiği malum. Kuralı olabildiğince esneteceksek bari bir galeri olsun da zarf resmi de orada olsun. İyi çalışmalar...Vikiçizer 20:58, 29 Aralık 2011 (UTC)
    Ben de senin gibi düşünüyorum... Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 21:01, 29 Aralık 2011 (UTC)
    • Değerli rapsar değerli vikiçizer kendinizi yormayınız silin gitsin. ben o maddede (başbakanlık) başlığı altındaki bolümde bir gorsel dosya eksikliği gordüğüm ve başbakanlığı doneminden bir kesiti vurgulamak için onu oraya yüklemiştim sizleri bu kadar rahatsız etmesine müsaade etmem. dediğim gibi ben maddelerin içerikleri zenginleşsin ve daha çok okur daha geniş bilgiye sahip olsun diye elimden geldiğince gorsel yüklüyorum. bu yüklemeler bana bir şan şeref kazandırmıyor. yine bana bir fayda sağlamıyor. ayrıca babamın malı da değil. ben sadece maddeler daha mükemmelleşsin diye uğraşıyorum. Bununla birlikte boyle meteryaller binde bir rastlar. Haa lisanslaması doğru değil deniyorsa lütfen silmeden once bir bilene danışılmalı veya yardımcı olunmalı derim..ikinize de selam ve saygılar--Tacirci 21:26, 29 Aralık 2011 (UTC)
    Merhaba. Sorun kişisel değil, öyle algılanmasın. Vikipedi'yi bir kenara bırakırsak, telif haklarında yaşanan sorunlar "yasal" olarak suçtur. Yarın bir gün böyle sorunlar çıkarsa sizin başınız ağrır. Belli kurallar çerçevesinde hareket etmek gerekir. Kişisel algılanmasın lütfen...--RapsarEfendim? 21:29, 29 Aralık 2011 (UTC)
    • haklısınız tabi. ben de bu problemi kavramış bulunduğumdan dolayıdır ki son derece bu problemlere dikkat ediyorum yani titiz davranıyorum. kaldı ki KKTC posta dairesince koleksiyonerler için çıkartılmış bu zarfın ne telifi olacak ki üstelik aleni bir neşriyat ve bu zarf da üstelik posta dairesince bana taahhütlü posta ile gonderilmiş bir zarf. O bakımdan en uygun lisanslama (adil kullanım) dı ve ben de onu yaptıp hem Türkçe hem de diğer dillerdeki vikilere bakarsanız posta dairelerince çıkartılan pul ve ilk gün. ozel gün zarfları da bu lisans altında maddelere yerleştirilmiştir. Yine bir Türkiye Cumhuriyeti başbakanının Bağımsız bir devleti ziyareti anısına çıkartılan basılan bu zarftaki coşkunun maddeye katkı sağlamasından daha tabi ne olabilir ki. yine diyorum silinmesi bana bir zarar vermez muhtemelen maddeye verir kalması da bana kâr sağlamaz maddeye kâr sağlar. bu durumda silinmesi gerekiyorsa rahatça silebilirsiniz.saygılar--Tacirci 21:53, 29 Aralık 2011 (UTC)
    • Daha önce dediğim gibi, bu örnek özelinde dosyanın kullanım gerekçesi yükleyen tarafından savunulabilir ya da savunulamayabilir. İkna edici bir gerekçe gösterilemiyorsa da dosya maddeden kaldırılır. Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına şunu söylemek istiyorum: Ben AK'yi esnetelim, AK galerilerine izin verelim gibi bir yaklaşımda değilim. Aksine, yıllardır, daha hiç kimse bu konularla ilgilenmezken, bir iki kullanıcıyla birlikte kuralların oturması için ciddi zaman harcadım. Ama demek istediğim şu: AK bir gerekçelendirme işi, verilen gerekçe yetersiz olabilir, bu durumda da dosya kaldırılır ama her konuda tartışarak sonuca gitmeye çalışırken, bir maddeye iyi niyetle dosya ekleyen kullanıcıya, bunu eklerken ne düşündüğünü sormaya bile gerek duymamak bana biraz adaletsiz geliyor. Kaldı ki bir çok deneyimli kullanıcı, içi bomboş, hiçbir gerekçe bile yazılmamış AK şablonları kullanarak onlarca kitap ve albüm kapağı ekliyor. Ama biz bunlarla uğraşmıyoruz bile. İyivikiler... [ho? ni!] 05:25, 30 Aralık 2011 (UTC)
      • Belki homonihilis de görür diye buraya yazayım. Yanlış anlamadım ben kendi adıma. Esnetelim denmediğini görüyoruz. Yükleyiciye sormak uzatabilir derken, genel olarak değil bu maddeye özel söylemiştim. Zaten maddeden kaldırılmasından bir derece yukarı olarak galeride olabilir diyorum. Asalım keselim yok, yanlış anlaşılmayalım biz de...Vikiçizer 23:16, 30 Aralık 2011 (UTC)

    Selamlar. Sen editör adayı olmuş muydun daha önce? Ya da olmayı düşünüyor musun?--RapsarEfendim? 21:02, 29 Aralık 2011 (UTC)

    A.s. editör olmayı düşündüm, hatta aday olmam içinde öneride bulunanlar oldu. Ancak yeni yıl ile birlikte askerlik işlemim olduğu için bu görevi askıya aldım. Askerden dönünce bunu düşünüyorum. Şuan editör olupta askerlik boyunca pek ilgilenemeyeceğim için aday olmanın pek mantıklı olacağını düşünmediğim için şimdilik düşünmüyorum diyeyim. Askerlik olmasa kesinlikle şuan aday olurdum. Artık 2013 yılında tezkere alınca aday olurum :) --SAİT71 21:05, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Vikipedi'ye ara versen de sorun olmaz editör olman. Şu an buralara uğramayan ve eskiden yerinde katkı yapan editörler var. Hem açtığın maddeler ve yaptığın değişiklikler otomatik onaylanır, seninkileri onaylamakla vakit kaybedilmez hem de sen başkalarınınkini onaylarsın ya da reddedersin. Askerlik için de hayırlısı diyelim. Nedense seni yaşça çok daha küçük biri sanıyordum. Yaşa göre gayet iyi madde yazıyor diyordum ama..:)--RapsarEfendim? 21:09, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Bu yönden Vikipedi'de bir sorun teşkil etmezse olabilirde. Farketmez benim için. Editörlere kolaylık sağlayacaksa dahada iyi olur. Ancak söylediğim gibi vatani görevimiz var ve 1 yıl süre ile verimli olarak katkı yapamayacağım. Çarşıya çıkınca yine ufak tefek düzenlemeler yapıp kendimi oyalayabilirim tabi :) 1990 (Mayıs 15) doğumluyum. Tecilli idi askerlik bu sene başında bozulacak. :)--SAİT71 21:15, 29 Aralık 2011 (UTC)

    Yok yok, bir sorun olmaz. Buradan başvurabilirsin. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:16, 29 Aralık 2011 (UTC)
    • merhaba Rapsar, bana sorarsan adil kullanımı düşünmek biraz zorlama olur o madde için, serbest olan başka kaynaklar varken. Ancak şu durumda doğrudan silmek yerine başka kullanıcıların görüşünü alıp silmeyi ben tercih ederim. SAS açalım diğer kullanıcılar da görüş bildirsin derim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 04:57, 30 Aralık 2011 (UTC)
    • Merhaba Rapsar. Hakkında bir şikayet var haber vereyim dedim.)--Reality 01:00, 31 Aralık 2011 (UTC)
    Aydınspor 1923 konusundaki şikayeti kapattım. Yalnız siteyi inceledim, güzel bir kaynağa benziyor. Maddeye ekleyebiliriz bence. Çoğu spor kulübünün sayfasında resmi taraftar siteleri yer alıyor.--Khutuckmsj 13:30, 31 Aralık 2011 (UTC)
    Merhaba. Resmî siteyle aynı içeriği içeriyor sanırım.--RapsarEfendim? 13:33, 31 Aralık 2011 (UTC)

    Rapsar,

    Bence sen uçan bir pon pon kedisin! --e.c. 13:08, 31 Aralık 2011 (UTC)

    Teşekkürler :)--RapsarEfendim? 13:12, 31 Aralık 2011 (UTC)
    Mutlu yıllarım dilerim! Bermanya gönderdi, "Afiyet olsun" diyor.

    Selam. Eksik, maddenin taslak olduğunu göstermez :) Kendi yazdığım Ron Atkinson maddesinde kariyerinin bir yerine kadar detaylıca anlatım var. Sonrası ise "eksik". Bu maddenin başına eksik şablonu konabilir; ancak taslaktır denemez :)--RapsarEfendim? 19:40, 31 Aralık 2011 (UTC)

    Evet, haklısın. Eksik şablonu maddenin bazı konuları içermediğini gösterir ama bir taslak madde zaten çok kısa olduğu için hemen her yeri zaten "eksiktir". Dolayısıyla altında taslak şablonu olan bir madde için ikinci kere eksik olduğunu belirtmeye gerek yoktur. Madde zaten o kadar eksiktir ki o yüzden taslaktır :)) Her taslak madde zaten eksiktir (bu yüzden taslak+eksik gereksiz) ama her eksik taslak değildir. İşte taslak olmayan eksik maddelerde neyin eksik olduğunu da belirtmek lazım. Mesela bu maddede kişinin Liverpool kariyeri eksiktir, lütfen tamamlayın falan yazması lazım.--Alperen 19:48, 31 Aralık 2011 (UTC)
    Aslında SM olan veya olma kapasitesi olan, yani gelişebileceği yere kadar gelişmiş her madde eksiktir :) Eksiklik kavramı burada sorun oluyor. Bu şablonun "yarım" maddelerde kullanılması gerek. Taslak zaten kavram hakkında kabaca, temel bilgi verdiği için bir eksiklik (yarımlık) söz konusu değil Bu bağlamda eksik şablonunun kullanıldığı maddelerin gözden geçirilmesi, hatta mevcut kategori adının (yetersiz) değiştirilmesi gerek.--RapsarEfendim? 19:53, 31 Aralık 2011 (UTC)
    O zaman SM ve KM dışındaki bütün maddelerde istisnasız eksik şablonu kullanmamız gerekmez miydi? Böyle düşünürsen eksik şablonunun amacının bu olmadığını anlarsın. Eksik şablonu yarımlık belirtmez. Örneğin madde top başlığı altında voleybol topundan bahsetmiyorsa ve sen orada o konunun işlenmesi gerektiğini düşünüyorsan tartışma sayfasında burada voleybol topu işlenmemiş dersin, sayfaya da burada "voleybol topu işlenmemiş o yüzden eksik" anlamında şablon koyarsın. Eksik ile kastedilen "spesifik bir bilgi"nin eksikliği. Taslak madde zaten o kadar eksiktir ki bunda şurası işlenmemiş diye belirtmeye gerek bile yoktur.--Alperen 20:03, 31 Aralık 2011 (UTC)
    Yani demek istediğim eksik şablonunun yanlış anlaşılması sonucunda bunlar mümkündür :) "Yarım" olarak değil de "taslak" olarak algılanması bu sonuçları doğuruyor.--RapsarEfendim? 20:24, 31 Aralık 2011 (UTC)
    Evet, bu durumda taslak maddelerde eksik şablonu kullanılmasının yanlış olduğunda hemfikir olabiliriz sanırım. Şu değişiklik bunu anlatıyor olmalı [10]. Biraz daha uzunca (birkaç paragraf olan ve birkaç alt başlığı olan senin deyiminle yarım) taslaklarda illa da bu şablon kullanılacaksa hangi bilginin eksik olduğu da belirtilmelidir. --Alperen 20:28, 31 Aralık 2011 (UTC)
    Aynen öyle. Bu şablonla taslak şablonlarının arasında bir ilişki yok yani. Taslaklarda da kullanılabilir (görece uzun taslaklar) diğerlerinde de.--RapsarEfendim? 20:29, 31 Aralık 2011 (UTC)
    O zaman alt başlığı olmayan, tartışma sayfasında neresi eksik anlatılmayan çok kısa taslaklardan eksik/yetersiz şablonlarını kaldırmaya başlayalım mı? Köy çeşmesinde de anlatabiliriz durumu --Alperen 20:45, 31 Aralık 2011 (UTC)
    Ben gördükçe kaldırıyorum, ekleyenlere de mesaj atmaya çalışıyorum şimdiki gibi :) Köy çeşmesinde dile getirilip, daha çok kişinin haberdar olmasında fayda vardır elbet.--RapsarEfendim? 20:48, 31 Aralık 2011 (UTC)

    Euro 2012 şablonu[kaynağı değiştir]

    Merhaba, aşağıdaki oluşturduğum şablondaki;

    {{Dolaşım | ad = 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası stadyumları

    kısmındak, Euro 2012'yi yukarıdaki şekilde düzelttim tekrardan. Çünkü Euro 2012 yapınca şablonda bulunan düzenleme ve gör seçenekleri etkisiz hale geliyor. ŞAblonun ismiyle aynı olması gerektiği için tekrar eski haline getirdim. Bilginize :) --SAİT71 21:35, 31 Aralık 2011 (UTC)

    Merhaba. Aslında ben renk düzenlemesini yaparken onu da yapmıştım. Değişiklik çakışması oldu ve senin ne yaptığına bakarak renk düzenlememe ek olarak seninkileri de yaptım. Onu atlamışım sanırım :) Doğrusu budur zaten, iyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:38, 31 Aralık 2011 (UTC)

    O kadar önemli değil de yinede yazayım dedim. Bu arada Şablonlarda renk biçimini kullanmıyoruz Vikipedi olarak galiba? Bundan sonra eklemeyim o halde :)--SAİT71 21:40, 31 Aralık 2011 (UTC)