Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Nisan 2015-Haziran 2015

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İdari bölümler[kaynağı değiştir]

  • Efenim sizinle özelden konuşayım dedim. Bahreyn'in idari yapılanması maddesini Bahreyn'in illeri olarak değiştirecektim ki kızdılar. Henüz uslanamadık. Geçmişte yaptığınız çalışmaları biraz anlatır mısınız? Yardımcı olmaya çalışabilirim. Ek olarak Muhafaza sayfasını açtım da kaynak eklemeyi beceremedim. "Değiştir"e tıklayınca kolay olur sanmıştım ama o da olmadı. "Türkçeye valilik, il, vilayet olarak çevrilebilir." cümlesinin sonuna bu bağlantılı kaynağı siz ekleyebilir misiniz? Meelo (mesaj) 20:41, 3 Nisan 2015 (UTC)
Merhaba. "Bahreyn'in idari yapılanması" farklı "Bahreyn'in illeri" farklı, bunun farkındasınızdır zaten. İlgili madde ülkenin idari yapılanmasını değil, sizin belirttiğiniz gibi illerini konu alıyor. Bunlar il mi yoksa başka bir ad mı vereceğiz onu bilmiyorum, incelemedim. Sayfayı taşımak için sayfaların üstündeki "taşı" sekmesine tıklayarak taşımayı yapabilirsiniz. Öte yandan, muhafaza maddesinin gerekliliğinden emin değilim. Onu açıyorsak İngilizcedeki "province", "state", "village" gibi idari bölümleri de açmak gerekir, öyle değil mi? Birçok dil açmış bu maddeyi, bu bizim de açacağımız anlamı taşımıyor elbet :)--RapsarEfendim? 20:51, 3 Nisan 2015 (UTC)
  • Hangi terim kullanılacak. Bu konuda bi fikrim yok. Village=Köy, State=Devlet ancak Muhafaza=İl diyemeyiz. Çok gerekli mi? Hayır ancak çoğu dil açmış, zararı yok, madde sayısı artıyor, can sıkıntımı giderdi ve harbi işsizmişim. Sizden kapacağım şeyler var. Ayrılmayın, deneyimlisiniz belli :) Meelo (mesaj) 20:58, 3 Nisan 2015 (UTC)
Muhafazanın karşılığı ne ise artık o kullanılabilir. Karşılığı yoksa -ki olduğunu düşünüyorum- muhafaza kalsın. Village mesela idari bir bölüm olarak bizim köyle eşdeğer (çok az farklılıklar vardır belki). Yahut Baladiyah dedikleri yer bizim belediye ile aynı. Sırf Arapça konuşulan ülkelerde kullanılan terimi anlatan "Belediye (Arap dünyası)" gibi madde açmak gerekli mi? Ya da mantıklı mı? Bence değil. Bizdeki belediye ile birebir aynı çünkü. Arapçadaki "belediye" için madde açan İngilizce Viki, İspanyolcadaki "municipio" ve Almancadaki "gemeinde" için de madde açmış mesela. E ama aynı şey bunlar? Burada bir ton bulabilirsin. Anlatabiliyor muyum derdimi? Estağfurullah bu arada, birazdan çıkacağım :)--RapsarEfendim? 21:07, 3 Nisan 2015 (UTC)
Adamların madde sayısı bu yüzden fazla. O zaman ben son veriyorum çalışmaya. Sonradan başımıza iş açar maddeler. Başka yöne yöneleyim :) Meelo (mesaj) 08:36, 5 Nisan 2015 (UTC)
Yok estağfurullah ben kendi fikrimi belirttim sadece. Buna dair bir uygulamamız yok şu an. Ülkelerin idari yapılanma maddelerini açmak ve bunları kaynaklarla güzel bir şekilde, derli toplu hazırlamak iyi bir başlangıç noktası olabilir :)--RapsarEfendim? 20:04, 5 Nisan 2015 (UTC)
  • Açılmamış ülkelerin maddelerini "X'in idari yapılanması" şeklinde açarım o zaman. Açılmış olan (örneğin Mısır'ın illeri) maddeleri idari yapılanması ile değiştirelim? Ama o zaman Türkiye ne olacak? :) Meelo (mesaj) 15:07, 6 Nisan 2015 (UTC)
Hocam benim iştahım kaçtı açıkçası. İzin verirseniz başka alanlara yöneleyim? Siz beni biraz kafa dağıttıktan sonra çağırırsınız. Olur mu? :) Meelo (mesaj) 15:14, 6 Nisan 2015 (UTC)
İzin vermek ne demek, herkes istediği alanda katkı yapmakta özgür :) İl, ilçe, köy, mahalle, bucak gibi idari yapılanmanın tamamını konu alan maddeler "X'in idari yapılanması", yalnızca tekini konu alanlar ise "X'in illeri" tarzında olmalı.--RapsarEfendim? 16:14, 6 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba, aklımdaki soruyu ulu orta (köy çeşmesi) herkese sormadan, eski bir vikipediste sormak istedim. "Wikimedia CEE Spring 2015" adı altında bir ortak proje var. Projenin amacı "Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri hakkında maddelerin açılması..." ibaresiyle başlıyor. Ülke bayrakları ile de kısa yollar oluşturulmuş. Bayraklara baktığım zaman, çok sayıda ülkenin (İran, Irak, Suriye, Lübnan, Filistin vs.) bayrağı, proje sayfasında yok. Bu ülkelerle ilgili madde açılması istenmiyor mu da bayrakları konulmamış, diye sormadan kendimi alamadım. Bazı uluslar/ülkeler dışlanmamış mı? Bu proje sayfasını diğer bir dilden kopyalamışız ve sayfayı oluşturanın yaptığı hatayı yapmışız gördüğüm kadarıyla. Kaçırdığım bir nokta yoksa, hata yapılmış bence. Vikipedi ruhuna aykırı değil mi bu, sizce de?--Potkal 17:42, 8 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba. CEE diye, farklı dillerdeki Vikipedi topluluklarının oluşturduğu bir platform var, "Orta Avrupa ve Doğu Avrupa" ülkelerini kapsıyor. Orta Doğu olarak anladınız sanırım :) Bunun dışında herkes, istediği konuları kapsayacak şekilde bu tip projeler oluşturabiliyor. Bir resmiyeti yok yani.--RapsarEfendim? 17:46, 8 Nisan 2015 (UTC)

Dil bağlantısı ekleme[kaynağı değiştir]

Selamlar. Çeviri yaptığınız İngilizce Vikipedi'deki maddenin sol kısmında diğer dillere bağlantılar var. En alttaki "edit links" bağlantısına tıkladıktan sonra çıkan sayfaya Türkçe Vikipedi maddesini de eklerseniz dil bağlantıları buraya da eklenmiş olacaktır. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:35, 10 Nisan 2015 (UTC)

-Bilgilendirme için teşekkür ederim :) -Twatswag (mesaj) 16:44, 10 Nisan 2015 (UTC)

Değerlendirme[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Şu KM adaylığını tekrar gözden geçirmen mümkün mü? Tespitlerine yanıt verilmiş ve onlar doğrultusunda değişiklikler yapılmış. Aslında adaylık yeterli desteği almış ancak ben kafa sayımı yapmayı doğru bulmadığım için senin görüşünün değişip değişmediğini öğrenmek istedim. Bir de değerlendirmeye başladığın ancak sonunu getirmediğin 7 KMA, 2 SMA, 1 SLA saydım :) Uygun olduğunda onlara da göz atarsın umarım. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 15:25, 12 Nisan 2015 (UTC)

Selam. Bakıyorum en kısa zamanda, hatırlatma için teşekkürler.--RapsarEfendim? 08:16, 13 Nisan 2015 (UTC)

Maddenin geri getirilmesi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Superyetkin'in mesaj sayfası anonimlere kapalı olduğundan acaba sizden rica etsem Pembe ve Mavi maddesini geri getirip, SAS'a çıkartabilir misiniz? Silen hizmetli cevap vermiyor da. Maddenin içeriğini hatırlamasam da yeniden düzenleyebilir, kaynaklarla güçlendirebilirim. Teşekkürler. --85.108.97.66 21:35, 12 Nisan 2015 (UTC)

Kullanıcı:Superyetkin, konuya bakabilir misin?--RapsarEfendim? 08:16, 13 Nisan 2015 (UTC)

Selam Rapsar

2 hizmetliye mesaj attım. Ancak cevabı gelmedi. Bir de sana sorayım dedim. + ve Artı madddeleri birleştirilebilir mi? --Zaitsév 11:11, 15 Nisan 2015 (UTC)

Selam. Hizmetlilerden önce, her iki maddenin içerik olarak birleştirilmesi lazım. Bunu her kullanıcı yapabilir ya da birleştirilmesi için {{çift madde|madde adı}} şeklindeki şablonlar her iki maddeye de yerleştirilebilir. Birleştirme işlemi sonrası eski sayfaya {{geçmiş birleştir|madde adı}} şablonunun eklenmesi lazım. Hizmetliler bu aşamada devreye girecek. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:00, 16 Nisan 2015 (UTC)
Tekrardan merhaba Rapsar. Hazır aktif bulmuşken söyleyim dedim. Müsaitsen (ya da müsait olduğunda)Vikisöze bakabilir misin?--Zaitsév 10:04, 16 Nisan 2015 (UTC)

Köy çeşmesi kullanımı hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar. Sürekli olarak köy çeşmesinde yeni ve orada olmaması gereken başlıklar oluşturduğunuz için, esas orada tartışılması gereken konular geride kalıyor ve güncel değilmiş gibi gözüküyor. Sayfaların tartışma sayfalarını ve Vikipedi:Danışma masasını daha sık kullanalım lütfen. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:43, 15 Nisan 2015 (UTC)

Kullanıcı mesaj:Rapsar Köy Çeşmesine yazdığım hangi başlık veya başlıkarın vikepedi'nin kullanımı ile ilgili ve Köy çeşmesinin konusunun dışında olduğunu örneklendirir misiniz? Ben Vikepedi'nin kullanımı ile ilgili olmayan Köy Çeşmesinin amacına uyuşan başlıklar açtığımı düşünüyorum. Acaba çok aktif bir katılımcı olmam dikkat çekmiş olabilir mi? özgürüm (mesaj) 11:24, 15 Nisan 2015 (UTC)

Amacını anlayamadığım bir başlık. Mizah amaçlı mı yoksa madde isteği mi? Mizah amaçlıysa yeri orası değil, madde isteğiyse yeri VP:Mİ. Bunun yeriKategori tartışma:Vikipedi botları. Bunun yeri tartışma:Ana sayfa -ki taşımıştım. Bunun yeri Şablon tartışma:Vikipedi politika ve yönergeleri. Bunun yeri VP:DM. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:49, 16 Nisan 2015 (UTC)

Mahkûm, tutuklu ve hükümlü[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bir konu hakkında aceleci davranmadan fikrini almak istedim. Mahkûm, tutuklu ve hükümlü diye üç kavram var. TDK, mahkûm ve hükümlüyü eş anlamlı olarak vermiş. Vikipedi'deki hükümlü maddesinde de öyle göstermişiz ve İngilizce Vikipedi'deki "convict" maddesine bağlamışız. "Convict", suçlu olduğuna mahkemece karar verilen ve cezaevine konan kişi anlamı taşıyor anladığım kadarıyla. İngilizce Viki'de bir de "prisoner" maddesi var ki bu daha geniş kapsamlı; tutuklu, hükümlü, savaş esiri, rehine, köle gibi türleri olduğu belirtilmiş. Bu bağlamda "prisoner" ile "convict" eş anlamlı değil diyebiliriz. TDK tutuklu için "kanun yoluyla hürriyetlerinden alıkonularak bir yere kapatılan", hükümlü için ise "ceza hükmü verilmiş, hüküm giymiş" tanımlarını yapmış. Maddeleri düzenlemek lazım gibi sanki? Bir de Kategori:Tutukluların adını İngilizce gibi değiştirsek daha iyi olmaz mı?--RapsarEfendim? 14:43, 16 Nisan 2015 (UTC)

Aslında bir hukukçunun el atması lazım ama ben biraz düzenlemiştim.

Mahkum ve hükümlü aşağı yukarı aynı sözcük zaten. Biri tamamen Arapça, diğerinde sadece Arapça kişi yapma eki "ma" Türkçeleştirilmiş (-li). Bunları prisoner'a bağlayalım diyorsun anladığım kadarıyla. Convict bence daha uygun zira bir otorite tarafından "suçlu bulunmuşlar". Prisoner kabaca bir yere kapatılarak hürriyetinden yoksun bırakılmış demek. Yani bir köleyi ya da bir savaş esirini "hükümlü" ile aynı keseye koyamayız gibi geliyor bana. Bana kalırsa prisoner'ın Türkçedeki eb yakın karşılığı "mahpus" yani bir yere kapatılmış kimse ama bu maddeyi açmaya gerek var mı o da tartışılır. Kategori konusunda hemfikiriz. Her tutuklu hükümlü değil o nedenle "tutuklular ve hükümlüler" olabilir.--Abuk Sabuk 15:45, 16 Nisan 2015 (UTC)

Kategori adını tartışmaya açıyorum o zaman ilk adım olarak, orada da fikir belirtirsen iyi olur.--RapsarEfendim? 18:04, 16 Nisan 2015 (UTC)

Anadolu Üsküdar[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Şu iki maddeye bakabilir misin: Üsküdar Anadolu SK, Anadolu Üsküdar 1908 SK. Aynı mı farklı mı, nereye kadar aynı, nereden sonra farklı çözemedim açıkçası.--Sayginerv-posta 20:05, 16 Nisan 2015 (UTC)

Selam. Şu an başka konulara konsantre olduğum için yalnızca şu ve şu haberi vererek yardımcı olmaya çalışacağım. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 21:17, 16 Nisan 2015 (UTC)

SAS Sayfaları hakkında bilgi.[kaynağı değiştir]

Selam, merhabalar sayın Rapsar. SAS Sayfalarında Yorum yapabilmek için herhangi bir koşul varmı acaba. Kalsın veya silinsin olarak değil. Sadece yorum belirtmek için. Ben eklemiş olduğum bir sayfa hakkında yorum yaptım ama sayfada görünmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden yapacağınız yardımlar için teşekkür ederim. --Lacivert200 (mesaj) 10:55, 17 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba. Tabi ki de yok, herkesin fikrini belirtmeye hakkı var. Alt sayfalardan birinde değişiklik yaptıysanız, silinmeye aday sayfaları listeleyen ana sayfada gözükmesi biraz gecikebiliyor.--RapsarEfendim? 10:56, 17 Nisan 2015 (UTC)

Tamamdır dediğiniz gibi olmuş. Yorum göründü. Tekrardan teşekkür ederim bilgilendirme için. Saygılarımla. --Lacivert200 (mesaj) 11:26, 17 Nisan 2015 (UTC)

Şeref Meselesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar nasılsın. yukarıda adı geçen madde ile alakalı özellikle konusu bölümünde bir kopyala yapıştır durumu mevzu bahis.Bunu kontrol ettim. Lakin dizinin sayfasında 50 küsür değişiklik beklemekte. Ben ayıklamakta zorlandım birde sen göz atarsan sevinirim. Mutlutopuz 13:42, 17 Nisan 2015 (UTC)

Selam Rapsar

Fark ettiysen bu aralar SAS lara abandım biraz. KD olan maddeleri de aday göstermiş olabilirim. Kayda değerlik konularında uzmanlaşmışsın. Ama ben o kadar iyi değilim. Tecrübe kazanmaya çalışıyorum. Anlayışın için teşekkürler --Zaitsév 13:34, 19 Nisan 2015 (UTC)

Selam. Estağfurullah, tam olarak hakim olamadığımız veya kesin bir yorum yapamadığımız noktalarda başkasının fikirlerini alabiliriz, bunu hatırlatmak isterim. Burada vakit geçirdikçe tecrübe kazanıyor insan zaten :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:07, 19 Nisan 2015 (UTC)

Tekrardan Merhaba Rapsar

Kategoriler ile de ilgilenmeye başladım. Bir sorum olacak. Örneğin Farrukh Sayfiev maddesine "Özbek futbolcular" kategorisini ekledim. Otomatik olarak da "Futbolcular" kategorisi de ekleniyor mu? --Zaitsév 09:14, 20 Nisan 2015 (UTC)

Kişilere, meslek ve milletlerine göre bir kategori eklediğimizde ayrıca o meslek veya o millet kategorisini eklememize gerek yok. "Özbek futbolcular" kategorisi eklendiyse "Özbekler" ve "futbolcular" kategorisi eklemek gereksiz. Zaten ilk kategori, diğer ikisinin altında bulunuyor.--RapsarEfendim? 21:09, 19 Nisan 2015 (UTC)
Bir sorum daha var. Örneğin İzmir maddesinin kategorileri şu şekilde:
[[Kategori:İzmir| ]]
[[Kategori:Türkiye'deki liman kentleri]]
[[Kategori:Kıyı şehirleri]]

"İzmir|" deki "|" işaretinin anlamı ne oluyor? --Zaitsév 09:14, 20 Nisan 2015 (UTC)

O kategoride hangi karakter adında listeleneceğini belirtiyor. İşaretten sonra Zaitsev yazarsan, madde adı Zaitsev'miş gibi Z harfi altında listeler. Boşluk bırakınca -ki kategorinin ana maddesi olunca boşluk bırakılıyor- en başta gözükür.--RapsarEfendim? 09:19, 20 Nisan 2015 (UTC)

Akademisyenler ve profesörler[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar

Bu aralar proflara, dekanlara, akademisyenlere sık rastlıyorum. SAS sayfalarını meşgul etmemek için soruyorum. Zafer_Zeytin KD mi? KD ise buradaki hangi öncüle göre KD? --Zaitsév 09:20, 22 Nisan 2015 (UTC)

Selam. Bunun kriterleri burada, sen değerlendir istersen, emin olamazsan tartışma sayfasına not düşebilir ve maddeye kayda değerlik şablonu ekleyebilirsin.--RapsarEfendim? 16:03, 22 Nisan 2015 (UTC)

Tekrardan Merhaba Rapsar

Kusura bakma bu aralar başını epey ağrıttım. Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi Maddesinde okulun, Türkiyedeki ilk bağış okulu olduğu belirtiliyor. Bu kayda değer olmasına yeter değil mi?--Zaitsév 10:06, 22 Nisan 2015 (UTC)

Kriterler burada, en az ikisini sağlaması gerek.--RapsarEfendim? 16:01, 22 Nisan 2015 (UTC)

1986 Türkiye milletvekili ara seçimleri[kaynağı değiştir]

Selamlar Mirada. Bu seçimler için illere göre sonuçlar var mı elinde? Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilemediği bir seçim de, oy oranına falan rastlayamadım ben.--RapsarEfendim? 20:30, 21 Nisan 2015 (UTC)

  • Merhaba Rapsar, 1986 Türkiye milletvekili ara seçimleri ile ilgili bırak illerin sonuçlarını genel sonuçları veren bir yer bulamadım. Verdiğim link tarihe karışmış YSK'da da yazmıyor, belki Milliyet'in arşivinde vardır. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Mirada 22 Nisan 2015, 13:56 (UTC)
Oradaki sitede ben bulmuştum, bağlantısı değişmiş yalnızca :) Teşekkürler.--RapsarEfendim? 15:02, 22 Nisan 2015 (UTC)
10 Ekim 1986 tarihli Resmî Gazete'de hepsi tek tek yazıyormuş, o gazete de şurada :) Bu seçimler için de illere göre açar mısın? Sen tecrübelisin.--RapsarEfendim? 16:29, 22 Nisan 2015 (UTC)

Merhabalar Rapsar. {Ömer} şablonunda bir sorun var. Nerden düzelte bilirim,ya da sen bakabilir misin rica etsem.Cevap verirsen sevinirim.Saygılarla OkanfanEvet benim? 19:06, 23 Nisan 2015 (UTC)

Sana yazdıktan kısa süre sonra nerden düzeltme yapabileceğimi hatırladım ve düzelttim.Kusura bakma rahatsız ettim.Saygılarla OkanfanEvet benim? 19:15, 23 Nisan 2015 (UTC)

Recep Tayyip Erdoğan[kaynağı değiştir]

Merhaba. Recep Tayyip Erdoğan maddesinde yer alan "Türkiye'nin ilk yer gözlem uydusu Göktürk-2 uzaya gönderildi.", " e-Devlet uygulamasıyla halkın, çeşitli devlet hizmetlerine İnternet üzerinden ulaşabilmesi sağlandı.", işsizlik oranı şablonları gibi bilgilerin yer alması ne derece doğru? Ԙobserve 22:41, 23 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba. Başbakanlık döneminde gerçekleşen başlıca gelişmeler listelenmeli elbette. İngilizce Vikipedi'de bunlar için ayrı maddeler dahi açıyorlar, bizdeki maddeler çok geri.--RapsarEfendim? 07:35, 24 Nisan 2015 (UTC)

Değişiklik onaylama[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu değişikliği onaylamışsınız ancak maddeyi okursanız yanlış bir değişiklik olduğu görülebilir. Lütfen biraz daha dikkatli olalım onaylama yaparken. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:28, 25 Nisan 2015 (UTC)

Uyarınız sonucunda sürümün onayını kaldırdım. Bildiriminiz için çok teşekkür ederim.--Talipakyuz19 mesaj atın 12:14, 25 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba Rapsar. İngilizce Vikide dolaşırken şuna rastladım: Reşadiye-class battleship. Bu tarz konularda SM ve KM düzeyinde çevirileri sevdiğinizi bildiğimden belki ilgilenirsiniz diye size de yazayım dedim. Kolay gelsin. :) --Kudyaz 13:41, 25 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba. Öneri için teşekkürler; ancak Türkçe kaynaklar bulabileceğim konularda çeviri yapmayı tercih etmiyorum pek açıkçası :) İyi günler.--RapsarEfendim? 17:07, 25 Nisan 2015 (UTC)

Benim 150 değişikliğim yok muydu? --Cikolatalipasta💬 10:21, 26 Nisan 2015 (UTC)

Yok.--RapsarEfendim? 10:22, 26 Nisan 2015 (UTC)

Değişikli sayısına nereden bakılıyor? Ben yanlış yerden bakmış olabilir miyim? --Cikolatalipasta💬 10:23, 26 Nisan 2015 (UTC)

Kullanıcı sayfanıza geldiğinizde sol kısımda "kullanıcının katkıları" bağlantısı var, oradan görülebilir.--RapsarEfendim? 10:25, 26 Nisan 2015 (UTC)

Ben 'Tercihlerim'den bakıyordum. Orası güncel mi? --Cikolatalipasta💬 10:28, 26 Nisan 2015 (UTC)

Bilemiyorum, katkılarınız tek tek benim verdiğim sayfadan görülebilir. 150'yi bulmamakta.--RapsarEfendim? 10:30, 26 Nisan 2015 (UTC)

Bu linkte yazıyordu düzenleme sayıları, ama şimdi yazmıyor nedense. --Cikolatalipasta💬 11:14, 27 Nisan 2015 (UTC)

Hangi değişiklikler sayılıyor? Bu arada gönderdiğim linkte de değişiklik sayısı çıkıyor. --Cikolatalipasta💬 16:26, 27 Nisan 2015 (UTC)
Size verdiğim bağlantı katkılarınızı gösteriyor zaten, yeteri kadar katkınız yok. Daha neyi öğrenmek istiyorsunuz anlamadım.--RapsarEfendim? 16:44, 27 Nisan 2015 (UTC)

Yani şu anlık görünen değişiklikler mi sayılıyor? Silinenler sayılmıyor mu? --Cikolatalipasta💬 16:47, 27 Nisan 2015 (UTC)

Selam Rapsar

Yine ben. Baş belası Zaitsév yine geldi. Nereden başlasam bilemedim. Bir süre önce köy maddeleri ile uğraşıyordum. Yalova iline ait tüm köyleri düzene soktum. Yakında tekrar başlayacağım. Sorum: Köy maddelerinin "Dış bağlantılar" kısmı nasıl bir standartta olmalıdır? Örnek bir madde üzerinden gidelim.

  1. Madde taslak seviyesinde mi? Değil mi? Eğer taslak seviyesindeyse hangi taslak şablonları kullanılmalı. (Ayrıca Şöyle bir tartışmayı da buldum.)
  2. Maddeye eklenebilecek bir kategori var mı?
  3. Türkiye portalinin mantığı nedir?
  4. Dış bağlantılara eklenebilecek başka şeyler var mı?

--Zaitsév 18:58, 26 Nisan 2015 (UTC)

  1. Dış bağlantılar kısmı, kaynak olarak kullanılmayan ancak güvenilir bilgiler sunan bağlantıları listelemek için kullanılır.
    VP:TASLAK sayfasını inceleyebilirsin "taslak nedir?" sorusunun cevabı için.
    Var olan kategori yeterli.
    VP:PORTAL sayfasını okuyabilirsin portal kavramı için.--RapsarEfendim? 19:40, 26 Nisan 2015 (UTC)--RapsarEfendim? 19:40, 26 Nisan 2015 (UTC)

Ülke veri Amerika Birleşik Devletleri[kaynağı değiştir]

Selamlar, yapmış olduğun şu değişiklik nedeniyle sanırım birçok (belki 208) ülke milli takımı sayfasında hata görünüyor. (örnek 1, 2,3 ) Nasıl bir düzeltme olabilir? Tüm 208 milli takımı tek tek düzeltmemiz gerekir mi? --Teacher0691 (mesaj) 23:40, 26 Nisan 2015 (UTC)

Selam. Yönlendirmeye olan yönlendirmeler oluştuğundan geçici olarak böyle bir sıkıntı oluştu ama şimdi tamam.--RapsarEfendim? 08:22, 27 Nisan 2015 (UTC)

Sosyal medya hesapları[kaynağı değiştir]

bunlar ansk değil mi?--Mavrikantmsj 00:54, 27 Nisan 2015 (UTC)

Selam. Dış bağlantıların amacı, kaynak olarak kullanılmayan ancak konu hakkında ansiklopedik bilgiler sunan bağlantıları toplamak. Sosyal medya hesapları ansiklopedik değer taşıyan bilgi sunmuyor. Bizim sayfada sosyal medya hesaplarıyla alakalı bir şey yazmamış, o sayfa oluşturulduğunda bu kadar popüler değildi o yüzden sanırım :) Şurada daha detaylı bilgiler var, genel olarak kaçının, ans. bilgi sunuyorsa kalsın gibi şeyler diyor sanırım. Üstteki "Links normally to be avoided" başlığında "Social networking sites (such as Myspace, Facebook, LinkedIn, and Instagram), chat or discussion forums/groups (such as Yahoo! Groups), Twitter feeds, Usenet newsgroups or e-mail lists." de listelenmiş ama "Except for a link to an official page of the article's subject" diye de bir ibare koymuşlar. Maddeye göre davranmak lazım kısaca, fuatavni maddesinde kullanılmasa olmaz mesela :)--RapsarEfendim? 08:28, 27 Nisan 2015 (UTC)
Normally, only one official link is included. Aradığım cevabı buldum. --Mavrikantmsj 12:44, 27 Nisan 2015 (UTC)

Görgi İvanov[kaynağı değiştir]

Transliterasyon kurallarına göre orijinal dilinde nasıl okunuyorsa öyle yazılmıyor mu Türkçede? E Bulgarlar Görgi diye okuyor. Sırf güzide ülkemizin güzide insanları İngilizce kurallarını Türkçe kurallarından daha çok uyguluyor diye Görgi yerine Georgi mi yazacağız? TDK kimi dillere özel kurallar koyuyor Azerbaycan Türkçesinde yaptığı gibi. Bulgarcaya özel bir kural yoksa doğrusu Görgi. --cobija 20:54, 27 Nisan 2015 (UTC)

Hiç örneği yok ve daha önce hiç rastlamadım. Madde adları falan hep bu şekilde.--RapsarEfendim? 21:00, 27 Nisan 2015 (UTC)

Örneği olmaması bir kriter değil zaten. Ben de şu güne kadar yıllarca her yere Georgi yazdım, her metinde de böyle çevirdim. Daha yeni yeni aklıma dank etti, ne yapıyoruz biz diye. Kural belli, orijinal dilinde nasıl okunursa öyle yazılır. Ben de sen de bu güne kadar hata yaptık. Maddeler sil baştan. Gürcüler Giorgi'yi aynı şekilde okuyor ama, onlar kalacak. --cobija 21:05, 27 Nisan 2015 (UTC)

Böyle önemli bir değişiklik(ler) için konunun uzmanı kişilerin fikirlerini almak gerek diye düşünüyorum. Seni bilmem ama ben değilim.--RapsarEfendim? 21:07, 27 Nisan 2015 (UTC)

Şu Vikipedi'de geçirdiğim süre içerisinde en sinir olduğum konulardan biri İngilizce kurallarının Türkçede de geçerliymiş gibi kayıtsız şartsız olduğu gibi uygulanması. Gerçi ben de son bir yıldır takmış durumdayım bu duruma. Uzun zamandır transliterasyon konusunda örnekleri, kuralları inceleyip hatırı sayılır bir bilgi sahibi olmuş olsam da tabii ki uzmanı değilim. Türk edebiyatı okuyan arkadaşlarım var, Kiril alfabesi kullanılan birçok lehçeden çeviri yapıyorlar ve bu konuyu danıştığımda transliterasyonu hiç görmedik diyorlar. Sen düşün artık durumun vahametini. Köy çeşmesinde bir konuyu açalım bakalım. --cobija 21:25, 27 Nisan 2015 (UTC)

Erdoğan Tok[kaynağı değiştir]

Bu kişi kayda değer midir? --cobija 22:49, 27 Nisan 2015 (UTC)

İlçe belediye başkanı veya kaymakam falan olmak direkt KD yapmıyor. Onun dışında şunu sağlıyorsa KD'dir.--RapsarEfendim? 12:49, 28 Nisan 2015 (UTC)

Profesyonel hentbol, masa tenisi oyuncusu ve hakemiymiş. Futbol tamam da bu branşlar hakkında bir standart var mı en az şu ligde oynamalı ya da maç yönetmeli vs. gibi? Bu branşlar hakkında bilgi sahibi değilim. --cobija 12:52, 28 Nisan 2015 (UTC)

Profesyonel de hangi ligde oynamış? 1. ligdeyse KD'dir hentbolda. Kriterlerde "Profesyonel bir ligde veya yüzme, tenis gibi ligli olmayan dallarda eşdeğer karşılaşmalarda oynamış veya yarışmış sporcular" demiş.--RapsarEfendim? 12:55, 28 Nisan 2015 (UTC)

Küçük bir hata[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ayı Winnie bu sayfada oy verirken iki kere imza kullanmışsınız. --Cikolatalipasta💬 13:33, 28 Nisan 2015 (UTC)

Turgut Özal resmi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu resmin kendi çalışmanız olduğunu belirtmişsiniz, ancak kullanıcı sayfanıza göre şu an 25 yaşındasınız ve 1986 yılında daha doğmamışsınız.--RapsarEfendim? 08:14, 24 Nisan 2015 (UTC)

  • Merhabalar. Fotoğraf babam tarafından çekilmiştir ancak bu şekilde nasıl lisanslandıracağımı bilemediğimden bu şekilde ekledim. Düzenleyebilirim. --Charismaniac (mesaj) 19:20, 28 Nisan 2015 (UTC)
Tamamdır, sıkıntı olmaması lazım. İyi günler.--RapsarEfendim? 19:46, 28 Nisan 2015 (UTC)

Saudi Professional League[kaynağı değiştir]

Bu adın doğru olduğundan emin misin? Resmî sitesinde Saudi Pro League ve Dauri abd el-Latiz Cemil Lilmuhtar-ı fin (ligi düzenleyen kuruluş galiba), Arapça Vikipedi'de el-Dauri el-Suudi el-Mümtaz diyor. --cobija 20:41, 29 Nisan 2015 (UTC)

Arapça Vikipedi'nin neye göre adlandırma yaptığını ve nasıl bir yol izlediğini bilmiyorum. Latin alfabesi kullanılmayan liglerde sıkıntılı bir durum var aslında genel olarak. Mesela Japonya liginin de Japon harfleriyle yazılı şeklini Latinize etmeye çalışırsak tamamen alakasız bir ad kullanmak gerekiyor. Bu ligler kendi içlerinde yerel adlarını kullansalar da, uluslararası kulvarlarda kullanmak için kendilerine bir ad seçmiş. Bu yüzden bunların iki adı var gibi düşünebiliriz ve uluslararası kulvarlarda tercih ettikleri adı kullanabiliriz. Suudilere dönersek, resmî sitenin şu kısmında genel olarak Saudi Professional League kullansa da araya Pro sıkıştırmışlar. AFC ve FIFA sitelerinde ise ben Saudi Professional League kullanımını gördüm, AFC sitesinde Pro'lu kullanıma da rastladım. İkisini aratınca Saudi Professional League kullanımı çok daha yaygın.--RapsarEfendim? 08:03, 30 Nisan 2015 (UTC)

Moskova takımları[kaynağı değiştir]

Moskova takımlarını FK Lokomotiv Moskva, Maskva, Maskıva ya da artık her ne ise o şekilde taşımak gerekmiyor mu Tiflis-Tbilisi, Bükreş-Bucuresti örneklerindeki gibi? --cobija 21:12, 29 Nisan 2015 (UTC)

Bilmem, çok zorlama olacak gibi. Bayern Münih falan var bir de.--RapsarEfendim? 08:06, 30 Nisan 2015 (UTC)

Dinamo Bükreş'i doğru adına taşıyıp kulağımıza daha aşina diye Munchen'i Münih, Moskva'yı Moskova olarak bırakmak -ki bize göre olana değil doğru olana taşımak lazım bunları da- tutarsızlık olmuyor mu bu durumda? --cobija 08:17, 30 Nisan 2015 (UTC)

Münih taşınabilir, München kullanımı da fena değil. Moskva okunuş olarak zaten Moskova şeklinde aşırı yerleşmiş ve hemen hemen aynı. İngilizcedeki gibi çok bariz bir fark yok. Bilemiyorum ama.--RapsarEfendim? 08:19, 30 Nisan 2015 (UTC)

Bildiğim kadarıyla ağız farkına göre Moskva, Maskva, Maskıva şeklinde okuyorlar. Fenerli'ye danışalım telaffuzunu. --cobija 08:22, 30 Nisan 2015 (UTC)

Benim ruslardan işittiğim hep Maskva şeklinde ama bu akşam dışarı çıktığımda bi daha sorarım. Tam ona göre size dönüş yaparım. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:30, 30 Nisan 2015 (UTC)

Bu durumda Lokomotiv Maskva olarak adlandıralım. Özel kuruluş ismi neticede, bir harf de olsa şapka işareti de olsa en doğrusu neyse ona taşımak lazım. Üsküp, Londra vs. gibi yerlerin şehirlerine de bakayım. --cobija 17:09, 30 Nisan 2015 (UTC)

Fahriye Evcen[kaynağı değiştir]

Hi. Please control the recent edits on Fahriye Evcen's article. Thanks. Keivan.f (mesaj) 07:50, 2 Mayıs 2015 (UTC)

Vikipedi:Kayda_değerlik_(video_oyunları) için verilmiş olan yönerge teklifinin yürürlüğe girebilmesi için topluluğun ilgisine ihtiyaç vardır. Zaman ayırıp, tartışma sayfasında bir değerlendirmede bulunursanız müteşekkir olurum. --85.107.92.38 16:10, 3 Mayıs 2015 (UTC)

Uniminipet adında bir madde açtım ve Taşın Sırrı'na yönlendirdim. Bazen Uni- Minipet (romanizasyon muydu neydi onda), çoğunlukla Uniminipet diye geçer. Yani bu yönlendirme çok işe yarayacak. Kabul ederseniz sevinirim. Uni Article 채팅 17:57, 4 Mayıs 2015 (UTC)

Berkin Elvan maddesinde "...Polisin attığı" ifadesi.[kaynağı değiştir]

Burası bir siyaset ahırı değil, ne olursa olsun böyle bir ifade kullanmak yanlış. Polisin atması çok kötü bir durum ve kendisini de üzülerek anıyoruz ama Vikipedi böyle durumlardan (yanıltıcı olmasın, tarafçı durumlardan) arınmalı. Objektif bir bakış açısında bakarsanız siz de polisin attığı ifadesini subjektif görürsünüz. Lütfen orayı düzeltiniz. :) Uni Article 채팅 18:01, 4 Mayıs 2015 (UTC)

Gaz fişeğini bakkal falan mı attı ki? Polis attı. Subjektif bir durum yok ortada, kaynaklarla desteklenen bir bilgi.--RapsarEfendim? 19:58, 4 Mayıs 2015 (UTC)

Kulüp başkanları listesine dair bir çalışma yapıyorum. Kulüp başkanlığı yapan kişiler sırf bu sebepler KD oluyor mu? Kastettiğim kişilerin neredeyse tamamı yerel ölçekte iş adamları. --cobija 08:41, 5 Mayıs 2015 (UTC)

Böyle bir kriterimiz olmadığı için genel kayda değerlik kriterlerine göre değerlendirmemiz gerekecek. Kaynaklarla destekleniyorsa kayda değer diyebiliriz.--RapsarEfendim? 09:24, 5 Mayıs 2015 (UTC)

Selam Rapsar

"Maddelerin ilk cümlesi "dır,dir" ile bitmez." şeklinde bir kural hatırlıyorum. Hatta birkaç ay önce bunu birkaç kişiye sormuştum. Onlar da "Herhalde böyle bir kural vardı. Ama nerede yazıyor bulamadım" tarzında cevap verdiler. Ben maddeleri ona göre düzenliyordum.

Ancak dün biri bana mesaj attı. Ve ilk cümlelerin sonlarını bu şekilde değiştirmemem gerektiğini söyledi. ve böyle bir politikanın olduğunu söyledi. Fakat dikkatlice okursak orada sanki farklı bir şey anlatılıyor. Daha sonra Bununla ilgili bir tartışma buldum. Kafam karıştı biraz. "Dır,dir" li yapıyı mı "dır,dir" siz yapıyı mı kullanacağız. Yoksa ikisi de kullanılabilir mi? --Zaitsév 09:42, 6 Mayıs 2015 (UTC)

Selam. Vallahi yazılmaması gerektiği yazıyor bir yerde ama şimdi bulamadım. Yazdığına eminim.--RapsarEfendim? 14:09, 6 Mayıs 2015 (UTC)
İzleme listesine göz atarken gördüm. Şu sayfa olabilir mi?. İyi vikiler. --Ömer Berkaymesaj 14:14, 6 Mayıs 2015 (UTC)
Aynen. Mesaj sayfam izleme listende mi Kullanıcı:Ömer Berkay?  :)--RapsarEfendim? 14:22, 6 Mayıs 2015 (UTC)
Değişiklik yaptığım her sayfa ekleniyor :) --Ömer Berkaymesaj 14:50, 6 Mayıs 2015 (UTC)
Ben de kesin hatırlıyordum. Ama nerede olduğunu bulamamıştım. Eyvallah Ömer Berkay --Zaitsév 19:40, 6 Mayıs 2015 (UTC)

Not: Köy çeşmesinin Ocak 2013 arşivinde gezinirken senin "taslak şablonlar kaldırılsın" teklifini gördüm. Noldu o teklif. Bir sonuca bağlandı mı? --Zaitsév 10:35, 6 Mayıs 2015 (UTC)

Olumsuz.--RapsarEfendim? 14:09, 6 Mayıs 2015 (UTC)

Merhaba, değişiklik için yardım[kaynağı değiştir]

Şu değişikliğireddederken "Kendi kendimize değişiklik yapmıyoruz." diye uyarı düşmüşsünüz. Cesur ol yönergesinde "Büyük değişikliklerden önce, değiştirmek istediğini, maddenin tartışma sayfasında dile getirmen doğru olur." yazıyor. Bu açıdan maddenin tartışma sayfasına not düşmenin yeterli olacağını zannediyordum. Acaba bu değişikliğimin geçerlilik kazanması için farklı olarak ne yapmam gerekiyor? Bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler. --85.108.204.176 17:14, 6 Mayıs 2015 (UTC)

Selam Rapsar

Şu sayfaya ara sıra bakar mısın? --Zaitsév 19:17, 9 Mayıs 2015 (UTC)

Selam. Bunun yerine kayda değerlik şablonunu kullanabilirsin (tabi silinme gerekçesinin kayda değerlikle alakalı olduğunu düşünüyorsan). Bu, maddelerin kayda değer olup olmadığını belirsiz olduğunu belirten bir şablon.--RapsarEfendim? 09:29, 10 Mayıs 2015 (UTC)
Bir de rica edeceğim "KD değil" gibi gerekçelerle aday göstermeyelim. Başkaları da "KD" deyip kalsın diyebiliyor bu durumlarda. Neden kayda değer olmadığını tek tek anlatalım ki soru işareti kalmasın.--RapsarEfendim? 09:38, 10 Mayıs 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
maaşallah Eren Bülbül TR (mesaj) 14:35, 10 Mayıs 2015 (UTC)

Copyright problem[kaynağı değiştir]

Hi. Can you please check the copyright permission of the image that is used in Çağatay Ulusoy's article. I think it's copyrighted like the one that had been used in Serenay Sarikaya's article. Keivan.f (mesaj) 05:47, 11 Mayıs 2015 (UTC)

Also I'm not sure about the image that is used in Kenan İmirzalıoğlu's article. Keivan.f (mesaj) 05:55, 11 Mayıs 2015 (UTC)

Taslak madde[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar

şekildeki resim göz önüne alındığında düzenlediğim bazı maddelerin (1,2,3) taslak seviyesini aştığını düşünüyorum. Taslak şablonlarını kaldırayım mı? --Zaitsév 10:23, 11 Mayıs 2015 (UTC)

Selam. Göreceli bir kavram, bunu demek istemiştim zamanında. Geçtiğini düşünüyorsan taslak seviyesini kaldırabilirsin.--RapsarEfendim? 16:07, 11 Mayıs 2015 (UTC)
Maddelerin köy maddeleri göz önüne alındığında kesinlikle taslak seviyesini aşıyor. Şurayı inceledim. Düzenlediğim maddeler B sınıfı gibi duruyor. Bir hata yapmamak için sana sorayım dedim. Zaten ilgili vikiproje ile pek kimse ilgilenmiyor. --Zaitsév 19:50, 11 Mayıs 2015 (UTC)
Tamamdır, ben çok önemli olduğunu düşünmüyorum bu sınıflandırma işlerinin. Kişisel fikrim tabi.--RapsarEfendim? 19:58, 11 Mayıs 2015 (UTC)

Keyfi değişiklik mi?[kaynağı değiştir]

İslam Devleti'ne yönelik operasyonlar maddesini keyfi olarak nasıl değiştirmiş olabilirim? Gir bakalım Dışişleri Bakanlığı'nın sitesine, İslam Devleti mi diyorlar yoksa DEAŞ mı? İkincisi, medya da sen hiç İslam Devleti ifadesinin kullanıldığını hatırlıyor musun? IŞİD veya DEAŞ deniliyor. İslam Devleti diyenler bu örgütün kurduğu yapıyı yasallaştırmaya çalışanlardır. Batı medyasında da zaten ISIL ya da ISIS deniyor. Kimse kalkıp da Islamic State demiyor.--Whitelionarda (mesaj) 16:30, 11 Mayıs 2015 (UTC)

..... tarafından ..... ile öldürüldü.[kaynağı değiştir]

Berkin Elvan maddesindeki ölüm sebebine kafayı taktım.

Burası son zamanlarda hükümeti veya bazı olayları, belki de başka konuları protesto etmek için (subjektif bakış açısı ve taraflılığın Vikipedi'ye geçmesi) kullanılıyor. Mesela ben TRT'ye karşı sinirliyim. Fakat onu Kullanıcı sayfama yazdım. Ama mesela sizin hoşlanmadığınız (elbette benimde ama...) "sansür" konusundaki maddede "Genelde hükûmet tarafından koyulur." denilmiş. Ve Berkin Elvan'ı keşke polisler öldürmeselerdi, hiç hoş değil ama bu ifadeler her ne kadar kanıtlandı ise bile Vikipedi gibi bir "Ansiklopedi"de düz bilgilerin bulunduğu kısımda (şablon) olmamalı. Onun yerine yeni bir başlık açıp vurulduğu gün olanları ve tanıkların anlattıklarını yazabilirsiniz.

Bunu Köy Çeşmesine de "atabiliriz" :)

Ama bilin ki Selena Quantanilla'nın ölümü kısmında direkten ölüm sebebi bile yazmıyor. Ama Google'da arayınca sonuçta tüm sebepler çıkıyor. Fakat "Muhasebecisi tarafından ateşli silah ile vuruldu." yazmıyor.

Kısa sonuç: Bence yeni bir başlık açıp vurulduğu gün olanları ve tanıkların anlattıklarını yazabilirsiniz. Tabi ki de kaynakları ile :)

Bu kadar kaba olmak istemem ve de objektifliğimi korumak isterim. Sonuçta, sonuca polisleri koruyacak ("Silin onu ne polisi bee, polis niye vursun iftira" gibi), ya da Polisleri kötüleyecek bir şey yazmadım.

Bence bu böyle olmalı, Uni Article 채팅 16:44, 11 Mayıs 2015 (UTC)

Balâ ilçesi sayfa düzenlemesi hakkında[kaynağı değiştir]

İlçesinin tarihi ve kültürel geçmişi hakkında yanlış bilgileri düzenledim gerekli kaynakları gösterdim. Fakat sayfa inceleme bekliyor diye ibare gözüküyor. Lütfen sayfayı inceleyerek faaliyete geçirirseniz sevinirim. Aşağıya belirttim ilçenin gerçek tarihi ve kültürü bu.Bu imzasız yazı Bozulus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Rapsar, diğer kullanıcılar konu hakkında ne düşünür bilmiyorum. Bazı fevri çıkışlarının hizmetlilik önünde bir engel olduğunu düşünüyorum hâlâ yer yer (lütfen alınma, hizmetli olmayı istiyor musun bilmiyorum dahi (: ), fakat denetçi olmaman için bir engel göremiyorum. Üstelik etkin en az 2 denetçiye ihtiyacımız olduğu halde 1 etkin denetçimiz var. Konuyla ilgili çok çeşitli taleplerini de yer yer görüyorum. Bu minvalde, hizmetli olmayan bir denetçinin Viki'ye çok faydalı olacağını düşünüyorum. Nerden çıktı deme, yersiz bulursan önemli değil geç gitsin; ama dilersen aday olmak istersen olmadan önce diğer kullanıcıları da konuyla ilgili görüşünü alalım, belli bir destek yoksa boşuna da meşgul etmeyelim ortalığı. Sevgiler. Yoğun Vikilemelerinde sabırlar. --Stultiwikiabana yaz 23:25, 13 Mayıs 2015 (UTC)

İstemiyorum, teşekkürler ve iyi günler.--RapsarEfendim? 15:46, 14 Mayıs 2015 (UTC)
Sence kim olabilir peki herhangi bir fikrin var mı? Ya da sence aktif denetçi ihtiyacımız yok mu? --Stultiwikiabana yaz 15:49, 14 Mayıs 2015 (UTC)
Açıkçası pek ilgilenmiyorum. Kırk yılda bir kullanılan bir şey, çok aranan bir şey değil ve sayısı yeterli gibi bence.--RapsarEfendim? 15:51, 14 Mayıs 2015 (UTC)
Ortada bir ihtilaf yokken kimse kimseyi suçlamazken vesaire bu temel konuların Viki'de sağlığa kavuşması için çabam. O günler geldiğinde çok karışıyor ortalık ondan. Aktif en az 2 denetçi olmalı ve herhangi bir sorun anında karışıklık yaşanabilir diye. Sana hem teklif etme hem de başka aday sorma sebebim de en aktif kullanıcı oluşun. Her neyse, teşekkür. Çok kolay gelsin. :) --Stultiwikiabana yaz 16:03, 14 Mayıs 2015 (UTC)

Bir fincan kahve de sizin için![kaynağı değiştir]

Bir parça simit ve eritme peyniri ile iyi gider! Ԙobserve 02:19, 14 Mayıs 2015 (UTC)
Teşekkürler, simit gibi mide doldurmanın dışında hiçbir şey katmayan şeyleri yemiyorum pek. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:47, 14 Mayıs 2015 (UTC)

Vandalizm? Berkin Elvan, ölüm sebebine polis ayrıntısı.[kaynağı değiştir]

Nasıl? Ben tartışma sayfasında aydınlatacak yazı yazdım, yani bunu geri almayınız. Polisin attığı ifadesi hala "Olay" kısmında var. Siz sadece beni vandal gibi gösteriyorsunuz, nasıl açıklama o? Saygısızlık ve iftira. Benim vandal olduğum nerede görülmüş ki; bana İngiliz, yabancı, telif haklarını ihlal eden, bebek ve tabi ki en kötüsü vandal gibi bakıyorsunuz! VP:TBA maddesinde bahsedilen hiç bir kişiyi küçük düşürmeyen ve protesto amacı taşımayan yazılar yazmak. Ve tabi ki bilgi kutusuna ayrıntısız bilgi yazılır, yani ben "Olay" kısmındaki bilgiyi silmedim. Vandal mı oldum? Benim sadece devriye olmak için imkanlarımı kesiyorsunuz, çocuk diyor yardım edemez ve tabi ki de ön yargı yapıyorsunuz, lütfen olan özeni gösterin ve saçma subjektif ifadenizi kaldırın. Ben bir vandal yada polis yakını değilim. Madem kimin yaptığını yazdınız, yeri, zamanı ve olayın ayrıntısını yazmalıydınız ki; yazamazdınız. Ancak bu taraflı ifade tamamen tarafsız gibi gözükecekti. Bilgi kutusuna kısa bilgi yazılır.

VANDALİZME SON! TROLL'ÜĞE SON! NEZAKETSİZLİĞE SON! SUBJEKTİFLİĞE SON!

Uni Article 채팅 15:35, 16 Mayıs 2015 (UTC)

Ben daha önce anlattım zaten, aynı şeyleri yazmanın anlamı yok. Başka arkadaşlar anlatır durumu.--RapsarEfendim? 16:10, 16 Mayıs 2015 (UTC)

Anlattınız ama çok mantıksız, o zaten "Olay" kısmında var yazdım. Ama siz şu size istemeden yaptığım "tınız"ları okudunuz ve sinirlenip devamını anlamadınız, ölüm sebebi kısa olmalıdır. Böyle birşey yok derseniz Köy çeşmesine geçelim. Ya da haydi anlatsınlar da aydınlanalım. Uni Article 채팅 20:05, 16 Mayıs 2015 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba, bir BL üyesinin şu değişikliğine bakabilir misiniz? --Teacher0691 (mesaj) 20:30, 21 Mayıs 2015 (UTC)

Video oyunları iş birliği projesine davet[kaynağı değiştir]

Davetiyeniz var! Video oyunu maddelerini geliştirme maksadıyla önerilmiş olan iş birliği projesine davetlisiniz. Projenin amacı; kapak resmi aranan video oyunları kategorisini temizlemek ile ilgilidir. Teşrif etmeniz ümidiyle...

Not: Bu davetiye, son zamanlarda video oyunu maddelerine en az bir resim dosyası eklediğiniz ve bunu yaparken dosyaya {{Video oyunu kapağı adil kullanım}} etiketini dahil ederek, dosyayı doğru şekilde lisansladığınız için gönderilmiştir. --85.108.1.64 21:48, 24 Mayıs 2015 (UTC)

Vatan Kurtaran Aslan[kaynağı değiştir]

Sorun ne? Niye geri alıyorsun değişikliği? İlla bişeylerle uğraşacaksan onaylanmayan bi sürü değişiklik, rezalet halinde bir sürü madde var onlarla ilgilen. Neyse ağzımı bozmayacağım senle bi aralar seviyeli sohbetimiz olmuştu.--Perencal (mesaj) 08:28, 25 Mayıs 2015 (UTC)

Sakin olalım lütfen. Tartışma sayfaları bu şekilde aklımıza gelenleri, ilgin. noktaları paylaşacağımız yer değil. Maddeye hiçbir katkısı yoktu eklediğiniz ifadenin, o yüzden kaldırıldı. VP:KÜRSÜ sayfasını inceleyebilirsiniz. Cevabımdan tatmin olmazsanız, VP:Ş sayfasında bu değişikliği tartışmaya açabilir ya da başka bir kullanıcıya (tercihen hizmetli) danışabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:33, 25 Mayıs 2015 (UTC)

Keyfi taşıma[kaynağı değiştir]

Selamlar. Yaptığınız gibi kritik kategori taşımalarını önce tartışarak yapıyoruz. Geri almanızı rica edeceğim, ondan sonra bir tartışma başlatabilirsiniz.--RapsarEfendim? 19:40, 25 Mayıs 2015 (UTC)

Selamlar. "ABD filmi" diye bir şeyin Türkçede var olduğuna dair kanıtlarızı sunarsanız "keyfi" olduğu hakkında hemfikir olabilir ve tartışmaya açabilir. Aksi takdirde doğrudan Türkçeyle ilgili bir hatayı gidermek için Vikipedi'de tartışma sayfası başlattığımızı hatırlamıyorum.--insan|perver 19:45, 25 Mayıs 2015 (UTC)
Tartışmayı açın, orada diyecekleri olanlar desin. Sizin veya benim fikrime göre hareket edilmiyor Vikipedi'de (bu tip geniş kapsamlı değişikliklerde).--RapsarEfendim? 19:48, 25 Mayıs 2015 (UTC)
Değişikliğe itirazınız varsa tartışmaya açın ve orada belirtin. Eğer itirazın olmadığı bir durum söz konusuysa neyin tartışmasını yapıyoruz? Maddesi bile GEY olan kategoriye GAY yazılmış bunu değiştirmek için tartışma mı gerekiyor? Bariz hatalı Türkçe kullanımı mevcutken neyin tartışması? --insan|perver (mesaj) 19:54, 25 Mayıs 2015 (UTC)
Olması gereken durumu size bildiriyorum. Benim veya sizin fikrimizle hareket edemeyiz, başka görüşleri de almak "zorundayız". Gey taşıması için bir sıkıntı yok, zira ana madde ve kategori adları bu şekilde olduğundan ona uyum amacıyla taşınmış. Siz bunu taşımanızla benim "2007 doğumlular" kategorisini "2007 yılında doğmuş olanlar" adına taşımam aynı şey.--RapsarEfendim? 20:02, 25 Mayıs 2015 (UTC)

Translatewiki.net[kaynağı değiştir]

Aynı şeyler sizin için de geçerli maalesef. Çoğunluğu yeni sayfa ama sizin de çevirileriniz girmiş araya. Siz de o hizmetliye mesaj atarsanız çok iyi olur. Meelo (mesaj) 22:37, 25 Mayıs 2015 (UTC)

Kızılgerdan[kaynağı değiştir]

allah rızası için kardeşim yazımı onaylarmısın petshopa verirken bunlara bakılıyor istanbul dışına açılıyorum satışı yasak deyil bu kuşun üretip satıyorum lütfen onaylarmısın duacın olurum onaylarsanBu imzasız yazı Kuş ve balık kolik (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Eklediğiniz değişiklik ansiklopedik değer taşımamakla birlikte kaynak belirtilmeden eklenmiş.--RapsarEfendim? 08:35, 27 Mayıs 2015 (UTC)

Kullanıcı Hakkında[kaynağı değiştir]

Anton.aldemir adlı kullanıcı belli bir bakış açısına göre sayfaları değiştirmekte ısrarlı. Bu kişi geçenlerde de ceza aldı ancak hareketlerinde değişiklik yok. En son Kanatgeren, Eleşkirt sayfasında da yapılan düzenlemeleri geri alırken defalarca uyarılmasına rağmen gene kişilere yönelik seviyesizce laflar etmektedir. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar...--Muratero 06:16, 27 Mayıs 2015 (UTC)

Katılıyorum dediklerinize. Yaptığı değişiklikler sebebiyle ben dahil birkaç kullanıcı tarafından uyarıldı, hatta engellendi. Bir hizmetliye durumu bildirirseniz gerekeni yapacaktır.--RapsarEfendim? 08:33, 27 Mayıs 2015 (UTC)

Transliterasyon[kaynağı değiştir]

meraba bugun gordum ki tum dunyada dogru ve kusursuz oldugu icin tercih edilen kirilin ilmi latinizasyonun turkce wikipediada kullanilmadigini ogrendim. neden kullanilmiyo ilmi transliterasyon? Nereyi referans aldin bunu soylerken mevzuati nerde gorebiliriz. Tsk a.nailov (mesaj) 08:43, 27 Mayıs 2015 (UTC)

Celalettin Vatandaş[kaynağı değiştir]

Sayın Rapsar Celalettin Vatandaş hocanın önemini, konum ve görevlerini, anaakım medyada haocanın çalışmalarına ilişkin tartışmaları, sayfaya ekledim. Lütfen kontrol edinizOkurogluselo (mesaj) 10:56, 28 Mayıs 2015 (UTC)

Rakamların Evrensel Tarihi[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Şu 9 (1 2 3 diğerlerini yazmaya üşendim) kitabı tek bir maddede toplayabiliz miyiz?Bu imzasız yazı Zaitsév (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam. Detaylı incelemedim ama şu maddeye göre tek bir kitapmış zaten. Sanıyorum Türkçeye çevrilince ayırmışlar cilt cilt. Bakmak lazım detaylıca.--RapsarEfendim? 13:16, 28 Mayıs 2015 (UTC)

bilmedigin konular oldugunu sana hatirlatirim onun bunun arkasindan dedikodu yapma, transliterasyon hususunda danisilmasi gereken tek kisiyim. a.nailov (mesaj) 15:30, 30 Mayıs 2015 (UTC)

Yimpaş Yozgatspor[kaynağı değiştir]

Selamlar, rica etsem şu değişikliğe bir bakabilir misin? Takımın kapandığı ya da birleştiği iddia ediliyor. --Teacher0691 (mesaj) 20:39, 31 Mayıs 2015 (UTC)

ertuğrul gazi'nin doğum ve ölüm tarihini niye görmezden geliyorsunuz[kaynağı değiştir]

Türbenin kitabesi uygun değilmi? Bembeyaz (mesaj) 07:46, 1 Haziran 2015 (UTC)

Değil. Maddesini incelerseniz, soyu hakkında çeşitli rivayetler olduğunu görebilirsiniz. Tarihçiler "kesin" olarak bir bilgi sunamıyor, çünkü ellerindeki dönem kaynakları çelişkili ifadeler içeriyor. Türbedeki tarih de muhtemelen yaygın olarak kabul edilen bir tarih, ancak esas kaynakları bulmak ve sunmak lazım.--RapsarEfendim? 08:55, 1 Haziran 2015 (UTC)

Aydıncık belde ve köyleri[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar

Aydıncık, hem Mersin'e hem Yozgat'a ait 2 farklı ilçe ismi olduğundan, Dünya vatandaşı şöyle bir değişiklik yapmış. Şablonları "Aydıncık, Yozgat" şeklinde değil de "Aydıncık (Yozgat)" şeklinde yapsak olur mu? Bunla ilgili alınmış bir karar var mı? Ayrıca Şablon:Aydıncık belde ve köyleri, Şablon:Aydıncık, Yozgat belde ve köyleri ne yönlendirilmiş. Şablonlarda anlam ayrımı gibi bir şey olur mu? Yoksa o şablon silinmeli mi? Kusura bakma biraz karışık oldu. Umarım anlatabilmişimdir --Zaitsév 19:40, 1 Haziran 2015 (UTC)

Selam. Vikipedi olarak yerleşim yerlerini virgülle ayırarak adlandırıyoruz. Bu yüzden böyle olması gerekmekte.--RapsarEfendim? 20:07, 1 Haziran 2015 (UTC)
Diğer soruma cevap yok mu (: --Zaitsév 20:14, 1 Haziran 2015 (UTC)
Görmemişim, pardon. Yönlendirme yanlış evet, olmaması lazım. Şablonlarda anlam ayrımı gibi bir uygulama yok. Vikipedi:Adlandırma kuralları (Türkiye yerleşim birimleri) sayfası var. Öneri dendiğine bakma, uygulama böyle hep :) İngilizce Vikiyle paralel olarak virgüllü.--RapsarEfendim? 20:17, 1 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba, ben bu öğeleri geliştirmek için çalıştı, bir göz atabilirsiniz, teşekkür ederim:

Teşekkür ederim.--83.44.139.192 11:28, 3 Haziran 2015 (UTC)

İngilizceniz iyidir umarım :)[kaynağı değiştir]

  • İngilizcesi harikulade olan birisine benziyorsunuz :D Şurada Pywikibot duyurusunun çevirisini yaptım. Bir inceler misiniz hata yapmış mıyım? Yaptıysam düzeltin lütfen ben de bi bakayım doğrusunu öğreneyim :) Bir de kalın işaretlediğim cümleyi çeviremedim. Size zahmet el atar mısınız? :)  McAang  Mesaj  23:16, 5 Haziran 2015 (UTC)
Estağfurullah, bakayım hemen.--RapsarEfendim? 08:40, 6 Haziran 2015 (UTC)
Teşekkür ederim. Yine iyi çevirmişim, sevindim buna açıkçası :) Hatalarıma baktım, teşekkür ederim. Sanırım çeviremediğim cümleyi de anladım :) "Breaking" kritik anlamında kullanılmış demek. Bunu not alıyorum aklıma :D  McAang  Mesaj  09:45, 6 Haziran 2015 (UTC)
Türkçemin de iyileşmesi gerekiyormuş. Onun da farkına vardım :D  McAang  Mesaj  09:46, 6 Haziran 2015 (UTC)
Rica ederim. Aslında "kırılma anı/noktası" gibi bir anlama geliyor da, çeviri yaparken motomotluktan kurtarmak için alternatif kelimeler seçmek daha iyi bence :)--RapsarEfendim? 09:47, 6 Haziran 2015 (UTC)

Evrensel Dilbilgisi[kaynağı değiştir]

Rapsar merhaba, Evrensel Dilbilgisi kontrolün için teşekkür ederim ama halen bu madde vikipedi standartlarına uygun değildir yazıyor. Dış bağlantılar (zorunlu mu?) dışında gereken her türlü şeyi yapmıştım. Bu şablonu nasıl kaldıracağım acaba. Agusto perez (mesaj) 09:56, 6 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba. Biçem el kitabına göre düzenlenmesi (uygun şekilde iç bağlantı eklemeleri, alıntıların yazımı, kullanılan dil ve üslup vs) gerektiğinden o şablon var. Bağlantısını verdiğim rehberi inceleyerek veya seçkin ve kaliteli maddeleri inceleyerek nasıl olması gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.--RapsarEfendim? 10:15, 6 Haziran 2015 (UTC)

Azerbaycan kulüplerine dair[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Bizde FK Kabala olan maddeyi kulübün orijinal adı olan Qəbələ FK'ya taşımayı düşünüyorum ancak bilemedim. Yer adı/özel addan ziyade farklı bir kural söz konusu. Sence ne yapmalı?

Azerbaycan Premyer Ligası maddesinin Premyer Liqa olmadığına emin misin? Federasyon sitesinde yalın kullanım bulamadım ancak Azerbaycanca Vikipedi'de her ligin önüne ülke adını getirmişler, İngiltere Premyer Liqası gibi. --cobija 17:24, 10 Haziran 2015 (UTC)

Selam. Türk dillerindeki özel adlar Türkçeye yerleşmiş biçimleriyle kullanılıyor diye biliyorum ben. Kişi adları, yer adları vs. Ligleri federasyon sitesine, logo sitesine ve farklı kaynaklara bakarak adlandırmıştım. Vikipedilere asla bakmadım, çünkü hepsinin kendine has adlandırma sistemi var.--RapsarEfendim? 17:41, 10 Haziran 2015 (UTC)

İşte Dinamo Bucuresti'nin Bükreş'inde de Sparta Praha'nın Prag'ında da Türkçeye yerleşmiş yer adlarını özel addan ayırdık. "Türk devletleri ve topluluklarındaki kişi ve yer adları Türkçede yerleşmiş biçimlerine göre yazılır" diyor TDK. Burada "kişi ve yer adları" demesinden diğer özel adları orijinal kullanmamız gerektiğini çıkarıyorum ben. Bakı FK, Qəbələ FK diye girişiyorum, doğru mu yorumluyorum? Premyer Liqa gibi q, x içerenleri de buna dahil ediyorum? --cobija 18:10, 10 Haziran 2015 (UTC)

Bilemiyorum, olumlu bakmıyorum. Hiçbir Azerice maddede bu tür kullanımlar yapmıyoruz.--RapsarEfendim? 18:11, 10 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba Rapsar. Ayn el Arap sayfasının adını Kobani olarak değiştirmek istiyorum ancak tartışmada uzun süre bir sav geliştirmediniz. Eğer hala itirazınız varsa bunu belirtin lütfen tartışma sayfasında eğer yoksa adını değiştirelim. Ne dersiniz?--Kudyaz 17:50, 10 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba. Zaten politikalara dayalı yazılar mevcut tartışma sayfasında, gerek benim yazdığım gerekse başkalarının yazdığı. Bunlara rağmen taşıma yapmak doğru değil.--RapsarEfendim? 17:51, 10 Haziran 2015 (UTC)
Evet politikaların gösterdiği şekilde değişikliği yaptım. İyi akşamlar. --Kudyaz 17:54, 10 Haziran 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Ne zaman Vikipedi'ye girsem karınca gibi çalıştığınızı görüyorum. Elinize sağlık. Ԙobserve 22:26, 12 Haziran 2015 (UTC)

selam, adlandırma, resmî ad, yaygınlık filan konuları.. ilgini çeker, yorum yaparsın diye düşündüm. kolay gelsin. --kibele 07:42, 13 Haziran 2015 (UTC)

Türkiye'deki siyasi partiler listesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Rapsar; logoların adil kullanım çerçevesinde listelerde kullanılmaması gerektiğini söylemişsiniz. Diğer logoları da silelim mi o zaman? Yoksa bir bildiğiniz var da o yüzden mi koydunuz? İtalyakurdu (mesaj) 11:10, 13 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba. Aynen belirttiğiniz gibi silmek lazım. Bazı logolar kamu malı gerçi ama onları koyup da diğerlerini koymamak doğru olmaz gibi.--RapsarEfendim? 11:12, 13 Haziran 2015 (UTC)
Vaktinizden çalıyorum ama size bir şey daha soracağım. Kamu malı CHP'nin logosu mu örneğin? MHP'nin logosu kamu malı değil mi? İtalyakurdu (mesaj) 11:16, 13 Haziran 2015 (UTC)
Estağfurullah. Wikimedia Commons'a yüklenmiş olanlar kamu malı. CHP ve MHP'ninkiler de kamu malı dolayısıyla.--RapsarEfendim? 11:17, 13 Haziran 2015 (UTC)
O zaman diğerlerinin çoğu da commonsa yüklenmiş. Eğer çoğunluk kamu malı ise kamu malı olan logolar kalsın, diğer logolar kaldırılsın. Tabii ki son söz tartışma sayfasıdır. Bendeki sadece bir fikir. İtalyakurdu (mesaj) 11:20, 13 Haziran 2015 (UTC)
Commons'tan kastım şu site. Bu logo Türkçe Vikipedi'ye yüklenmiş, bu logo Commons'a. Commons'a yüklenen diğer parti logoları şurada -ki bunların da bir kısmı uygunsuz olduğundan şimdi silinmeye aday göstereceğim bazılarını.--RapsarEfendim? 11:23, 13 Haziran 2015 (UTC)
O zaman ben siyasi partiler listesindeki logoları sileyim ki katkım olsun :) --İtalyakurdu (mesaj) 11:32, 13 Haziran 2015 (UTC)
Bu logolarda biraz zayıfım da. Son kez daha bir şey sorayım mı? Biraz ayıp olacak çok soru sordum ama adil kullanıma sahip logolar listelerde kullanılamazken kamu malı logolar kullanılabiliniyor mu? Adil kullanıma sahip logolar sadece kendi sayfalarında mı kullanılıyor? Saygılarımla... --İtalyakurdu (mesaj) 11:54, 13 Haziran 2015 (UTC)
Aynen dediğiniz gibi.--RapsarEfendim? 12:42, 13 Haziran 2015 (UTC)

Ensemble Feverish Music adaylığının altında bir adaylık daha yapmışsın. Düzeltilmesini arz ederim. İyi vikiler.--HeraklesKakashi mesaj atın 12:06, 13 Haziran 2015 (UTC)

Suç filmleri[kaynağı değiştir]

Selam Vikiçizer. Bu kavramın Türkçedeki karşılığı "polisiye" değil mi aslında? Kategorileri bu yönde taşımamız gerekmez mi?--RapsarEfendim? 17:48, 13 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba Rapsar, haklısın aslında. Suç filmleri kavramı Türkçeye biraz iteleyerek sokulmuş bencede. Aslı polisiyedir. Mesela Fransızcada bunu polisiye gibi kategorilendirmişler. İstersen bir de sinema işlerine ilgisi yoğun Docbaba'ya sorabilirsin. Bence taşınmasında bir sakınca yok, desteklerim. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:18, 15 Haziran 2015 (UTC)
Aylardır aktif değil, kısa sürede cevap alamayız muhtemelen. Bizdeki Kategori:Polisiye filmler kategorisi en:Category:Films about police officers kategorisine bağlanmış hatalı bir şekilde. Öte yandan Polisiye maddesindeki tanım şu şekilde: "suç ve suçlularla ilgili edebiyata verilen genel addır". İngilizce Vikipedi'deki en:Detective fiction maddesine bağlanmış bu madde. Oradaki tanım da "is a subgenre of crime fiction and mystery fiction in which an investigator or a detective—either professional or amateur—investigates a crime, often murder" şeklinde. Sonra İngilizce tanıma göre daha genel kapsama sahip en:Crime fiction maddesine gittim, orada " is the literary genre that fictionalises crimes, their detection, criminals, and their motives" tanımlaması yapılmış. O madde bizdeki Polisiye roman maddesine bağlanmış, yine hatalı bir biçimde. Bu maddenin tanımlaması da "Cinayet, gizem, suç, katil, ceset vb. konuları işleyen roman türüdür" şeklinde. Yani hem madde adlarında hem kategori adlarında hem de dil bağlantılarında sorunlar mevcut. TDK sözlüğüne baktım sonra, polisiye için "Konusu polisin ilgilendiği alanlarda olan (olay, roman, film vb.)" tanımlamasında bulunulmuş. Bence "crime fiction" kavramı ile "polisiye" kavramını eşleştirmemiz lazım, gerek kategori gerekse madde adlarında. Katılıyorsan eğer bu yönde değişiklikler yapalım, tartışma sayfalarına da not düşelim. İtiraz eden olursa zaten "cesur ol, geri al, tartış" yöntemi devreye girer :)--RapsarEfendim? 20:19, 15 Haziran 2015 (UTC)
Katılıyorum, bu değişiklikler bana yanlış gelmiyor. Kategori tartışmalarında tartışmaya da açabilirsin ama çok verimli olur mu, katılım azlığından verimli olmaz sanırım. Bence katalitikle kısa sürede düzeltebilirsin. Tartışma sayfalarına not düştüğünü yakalarsam ya da bana o tartışma sayfalarını gösterirsen ben de birşeyler yazabilirim. Bence vaktin ve isteğin varsa bunların yapılması gerekli değişikler olduğunu düşünüyorum...Vikiçizer (mesaj) 20:27, 15 Haziran 2015 (UTC)
Ben hallettim gördüklerimi, bir maddeyi de silinmeye aday gösterdim. Ona da bakarsan iyi olur. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 20:49, 15 Haziran 2015 (UTC)
Eline sağlık:) Ona baktım hemen oy bile verdim. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 20:52, 15 Haziran 2015 (UTC)

Fantezi filmleri[kaynağı değiştir]

Hazır film kategorilerine girişmişken şunu de ele alalım dedim. Bu kategori adını da "fantastik filmler" olarak değiştirmek daha uygun olmaz mı? Google aramasındaki ve dildeki yaygın kullanım farkı bariz bir şekilde fantastikten yana. TDK sözlüğünde fantezi için "Sonsuz, sınırsız hayal" tanımlaması yapılırken, fantastik için "XVIII. yüzyıldan başlayarak Fransa'da gelişen bir edebî tür" ve "Gerçekte var olmayan, gerçek olmayan, hayalî" tanımlamaları var. Bu bağlamda taşımaları yapmak gerekir diye düşünüyorum. Sen ne dersin?--RapsarEfendim? 08:55, 16 Haziran 2015 (UTC)

Olur niye olmasın, zamanında fantastik filmleri silmişiz ismi değiştirildi diye. Demek ki eskiden bir "fantastik filmler" kategorisi zaten varmış. Bence gerekçen oldukça yeterli, fantastik filmlerdir bu tip filmler. Bence değiştir bakalım ne olacak:)Vikiçizer (mesaj) 10:17, 16 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba Rapsar, mobil sitede bir sayfaya şablon ekleyince bazı şablonlar sayfa sorunları şeklinde bir bağlantı içinde görünüyor. Diğer şablonlar gibi direkt görünmesi için ne yapabilirsiniz? Turgut46 20:36, 16 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba. Hiç kullanmadığım için o sürümü yardımcı olamayacağım maalesef. Köy çeşmesindeki teknik kısmına yazabilirsin.--RapsarEfendim? 20:39, 16 Haziran 2015 (UTC)

Toprakspor/Toprak Ofisi[kaynağı değiştir]

Selam Sabri. Bu maddeler Turgutluspor'a yönlendirilmişti ancak bu yönlendirme doğru değil. Buradan görebileceğin gibi Ankara'da mücadele eden bir kulüp bu, Turgutluspor ile alakası yok. Yanlışım varsa düzelt lütfen.--RapsarEfendim? 12:11, 20 Ocak 2015 (UTC)

Selamlar. Çok teşekkür ederim dikkatin için. Nereden nasıl bir bilgi görüp o hatayı yaptığımı pek hatırlayamasam da, düzelmiş olduğuna sevindim. Kolay gelsin--Śαвяí¢αи76ileti 15:57, 17 Haziran 2015 (UTC)

I apologize for sending this message in English.

You are receiving this message because a technical change may affect a bot, gadget, or user script you have been using. The breaking change involves API calls. This change has been planned for two years. The WMF will start making this change on 30 June 2015. A partial list of affected bots can be seen here: https://lists.wikimedia.org/pipermail/wikitech-l/2015-June/081931.html This includes all bots that are using pywikibot compat. Some of these bots have already been fixed. However, if you write user scripts or operate a bot that uses the API, then you should check your code, to make sure that it will not break.

What, exactly, is breaking? The "default continuation mode" for action=query requests to api.php will be changing to be easier for new coders to use correctly. To find out whether your script or bot may be affected, then search the source code (including any frameworks or libraries) for the string "query-continue". If that is not present, then the script or bot is not affected. In a few cases, the code will be present but not used. In that case, the script or bot will continue working.

This change will be part of 1.26wmf12. It will be deployed to test wikis (including mediawiki.org) on 30 June, to non-Wikipedias (such as Wiktionary) on 1 July, and to all Wikipedias on 2 July 2015.

If your bot or script is receiving the warning about this upcoming change (as seen at https://www.mediawiki.org/w/api.php?action=query&list=allpages ), it's time to fix your code!

Either of the above solutions may be tested immediately, you'll know it works because you stop seeing the warning.

Do you need help with your own bot or script? Ask questions in e-mail on the mediawiki-api or wikitech-l mailing lists. Volunteers at m:Tech or w:en:WP:Village pump (technical) or w:en:Wikipedia:Bot owners' noticeboard may also be able to help you.

Are you using someone else's gadgets or user scripts? Most scripts are not affected. To find out if a script you use needs to be updated, then post a note at the discussion page for the gadget or the talk page of the user who originally made the script. Whatamidoing (WMF) (talk) 19:03, 17 Haziran 2015 (UTC)

Vizeyi vermezler, bu Usame'yle filan çok uğraşıyor diye:)...Vikiçizer (mesaj) 20:15, 20 Haziran 2015 (UTC)
Kimliğim belli değil ki de :P Yardımcı olmayı düşünüyor musun bu arada?--RapsarEfendim? 20:31, 20 Haziran 2015 (UTC)
İsimsiz bir e-maile bakar:) İyi gez bu arada, sevindim. Yardımım bu konuda maalesef sadece okuyup ufak tefek eksiklik gidermekle olur. Maddeyi epey gelişmiş gördüm, kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 20:36, 20 Haziran 2015 (UTC)
İnşallah bir sıkıntı çıkmaz da gideriz, gidersek de kazasız belasız döneriz :) Teşekkürler temennilerin için. Kırmızı açma olur, maddede düzenlemeler olur, eksiklerin belirtilmesi olur, kaynakların okunması olur vs. Ben şu kaynak arşivlemesini tamamladıktan sonra o kaynakları tek tek okuyacağım (30-40 kadarını okudum zaten). İngilizce Vikipedi maddesi KM olmuş ama hatalı bilgiler, eksikler var. Neyse zaman bol zaten :)--RapsarEfendim? 20:48, 20 Haziran 2015 (UTC)
OK. Okumakta sıkıntı yok, belki kırımızı da açarım. Kenardan ufak tefek yardım etmeye çalışırım. Biraz gideceğin yerle ilgili şeyler oku bence:) Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 20:52, 20 Haziran 2015 (UTC)
  • Senden rica etsem şu kısmı çevirebilir misin? Bir türlü toparlayamadım bu yazanları.--RapsarEfendim? 17:50, 22 Haziran 2015 (UTC)
  • Merhaba, geç cevap için özür, linkte birşey yok, halletmişsin galiba. Vakit bulursam ilgilenirim ama bu aralar çok giremiyorum. Kırmızılara bir bakayım belki birşeyler açarım. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 10:54, 3 Temmuz 2015 (UTC)

Selamlar. Gurbetçileri taşımayalım henüz, onlar için ayrı bir fikir birliği gerek :)--RapsarEfendim? 21:27, 22 Haziran 2015 (UTC)

Selam, alt kategoriler taşındı ama tek tek. Ve de bir kısmını taşımış bulundum. --Teacher0691 (mesaj) 21:30, 22 Haziran 2015 (UTC)
Tekrar slm. Açıkçası şuradaki tartışmayı yeni gördüm şimdi ben de. Tekrar İngilizce expatriate kelimesine de baktım. Gurbetçi de var anlamında yabancı da. Ama sanki gurbetçi olmak için o ülkede epey yaşıyor olmak lazım. Futbolcular için çok anlamlı gelmedi bana zira futbolcu 1 yıl kalıp başka ülkeye gidebilir de. Gerçi bu arada illa ki EN vikiye bağlı kalmak zorunda da değiliz. Gurbetçi futbolcu yerine yabancı futbolcu daha uygun gibi sanki bence ama neyse bu fikir birliğini (tartışma?) nerde açmamız gerek? --Teacher0691 (mesaj) 21:58, 22 Haziran 2015 (UTC)
Ben bir yerde tanımlamasını yapmıştım bunun, kaynaklar falan da sunarak. Bizim bildiğimiz klasik gurbetçi tanımıyla gerçek gurbetçi tanımı farklılıklar gösteriyor. Yurt dışında yaşayan Türklere toptan gurbetçi diyoruz mesela ama iş öyle değil. Belli bir süreliğine çalışmaya giden kişilere gurbetçi deniyor. Oraya yerleşenler için "göç edenler" kategorisi, orada doğup oranın vatandaşlığını alanlar için "asıllı" kategorisi var. Tartışma açmak için Vikiproje:Spor/Tartışmalar sayfasını kullanabilirsin. Diğer tartışmalar da burada dönüyor çoğu zaman, izleme listene alman da iyi olur.--RapsarEfendim? 08:33, 23 Haziran 2015 (UTC)

Web kaynağı[kaynağı değiştir]

Merhaba Mavrikant; Vikisöz'de web kaynağı şablonuna otomatik tarih ekleyen şablon koydum ancak ref etiketi ekleyince sorun çıkıyor. Düzeltebilir misiniz? Turgut46 20:13, 24 Haziran 2015 (UTC)

Mavrikant demişsin ama Rapsar'a atmışsın ne iş? :) Web kaynağı şablonuna otomatik tarih eklemekten kastın tam olarak nedir? Oradaki tarih, kaynağın oluşturulduğu tarihi kastediyor, buraya eklendiği tarihi değil. 24 Mayıs 2003'te çıkan bir haberi 2015'te eklersek tarih kısmına 2015 yazmıyoruz yani. Benim anladığım buydu. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:48, 24 Haziran 2015 (UTC)
Önce Mavrikant'a atmıştım, cevap vermeyince sana kopyala-yapıştır yaptım . Deneme tahtasında deneyebilirsin. Aşağıdaki metni aynen deneme tahtasına kopyala. Ne demek istediğimi anlayacaksın. --Turgut46 22:04, 24 Haziran 2015 (UTC)
<ref>{{web kaynağı 
 | url    = http://tr.wikipedia.org
 | başlık = Vikipedi
 | erişimtarihi ={{kopyala:CURRENTDAY2}} {{kopyala:CURRENTMONTHNAME}} {{kopyala:CURRENTYEAR}} 
 | erişimsaati  = {{kopyala:CURRENTTIME}}
 | çalışma     =
 | yayımcı= 
 | tarih  = 
}}</ref>

== Kaynakça ==
{{Kaynakça}}
Erişim tarihini diyorsun :) Bilemiyorum pek, ben kullanmıyorum erişim tarihini.--RapsarEfendim? 08:25, 25 Haziran 2015 (UTC)
ref etiketini silince bir sorun çıkmıyor. Bir dene istersen. --Turgut46 08:48, 25 Haziran 2015 (UTC)
Rapsar, şunu düzeltebilir misin? --Turgut46 14:42, 25 Haziran 2015 (UTC)
Yapamadım. O parametre hep bugünün tarihini gösterecek ama, erişim tarihini değil.--RapsarEfendim? 14:46, 25 Haziran 2015 (UTC)
Anlamadın sanırım. Ben Kaynakça kısmını kastediyorum. --Turgut46 14:48, 25 Haziran 2015 (UTC)
Eklediğin "current..." parametreleri hep güncel tarihi veriyor. O kaynağa geçen yıl erişmiş olsak dahi her gün o tarih yenileniyor ve sanki o gün erişilmiş gibi gözüküyor. Kullanılması doğru değil yani.--RapsarEfendim? 15:01, 25 Haziran 2015 (UTC)
Hayır Rapsar, kopyala:CURRENT şeklinde yaptığım için sorun yok. Ancak ref etiketi ekleyince bozuk çıkıyor. ref etiketini kaldırınca sorun yok. Doğru şekilde çalışıyor. Tek sorun ref etiketi... Deneme taktasindaki ref etiketini çıkarınca kendin göreceksin ki bir sorun yok. --Turgut46 16:05, 25 Haziran 2015 (UTC)

ben beyaz kullanıcı listesindeydim.[kaynağı değiştir]

ben üniversiteler ekranına yeni üniversite ekledim değişikler hemen görülebilicekti ama şimdi. görülmüyor onay bekleyen listesinde açaba neyapmalıyım ki.Sevgierol1984a (mesaj) 12:44, 25 Haziran 2015 (UTC)

Madde yardımı[kaynağı değiştir]

Selam Seyit. İlgi alanına giren maddeler varsa şu maddedeki kırmızı bağlantılardan açabilirsin, belirtmek istedim yani :)--RapsarEfendim? 18:50, 25 Haziran 2015 (UTC)

Ooooo kırmızıdan gözükmüyor :D Yardım etmeye çalışacağım. - Seyit mesaj 19:00, 25 Haziran 2015 (UTC)

Rapsar, O sayfadan bağımsız olarak Twitter tartışması açısından önemli. Sanırım ilk defa tartışılıyor.--| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 13:10, 27 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba. "Yorum" silmedim, zaten tartışma sayfasında yazdığınız şeyi kopyalamış olduğunuz için kaldırdım. Genel bir karar alınarak uygulanacak bir konu değil sanırım, her Twitter hesabını aynı kefeye koymak doğru bir karar olmayacaktır.--RapsarEfendim? 17:39, 27 Haziran 2015 (UTC)

Demba Ba sayfasında telif hakkı ihlali olup olmadığını kontrol eder misin? Turgut46 18:16, 27 Haziran 2015 (UTC)

Selam. Kategorileri taşırken keşke yine topluluğun fikrini alsaydın, en azından bu maddelerle çok yakından ilgilenen kullanıcılarla -mesela Kullanıcı:Sayginer- bir görüşseydin.--RapsarEfendim? 08:48, 28 Haziran 2015 (UTC)

Olimpiyat futbolcuları eksik bir ifade. Olimpiyat Oyunları futbolcuları daha açık bir ifade olsa da aslında Olimpik futbolcular (takım olimpik millî adını taşıyor sonuçta) en doğrusu ancak diğer kategorilerimiz de X futbolcuları kalıbında olduğu için bu kalıba uydurdum. Hazır bildirim gitmişken görüşlerini alalım Sayginer'in. Ona göre ya taşıdığım birkaç kategori adını geri alırız ya da diğer branşları da elden geçiririz. --cobija 09:18, 28 Haziran 2015 (UTC)
Olimpiyat stadyumu, Olimpiyat meşalesi, Olimpiyat marşı gibi kavramlar var ya hani...--RapsarEfendim? 09:36, 28 Haziran 2015 (UTC)

Olimpik sporlar/sporcular, olimpik yüzme havuzu vs. de var? Buna karşın her ülkenin olimpiyat komitesi var. Her üç kullanıma da çokça örnek buluruz bu yoldan gideceksek. Zaten Olimpiyat X'i gibi bir kavram olmadığını iddia etmedim. Kavramları kendi içerisinde değerlendirelim, bunlar ayrı şeyler. --cobija 09:48, 28 Haziran 2015 (UTC)

Sen bahsettin diye bahsetme gereği duymamıştım :)--RapsarEfendim? 09:52, 28 Haziran 2015 (UTC)
  • Olimpiyat kelimesinin ana anlamı (hem sözlüklerde hem de günlük kullanımda) Olimpiyat Oyunları olduğundan bir açık yazım gereği yok gibi. Olimpik sıfatı olimpik standartlara uygunluk olarak var ama burada nasıl olur bilmiyorum. Ben sorunsuz gördüğüm eski halden yanayım.--Sayginerv-posta 13:58, 28 Haziran 2015 (UTC)
Şahsen istisnai durumlar hariç her zaman için ana madde adı neyse diğer alanlarda da onu kullanma taraftarıyım. En doğrusu olan Olimpik futbolcular gibi bir isimlendirme üzerine de düşünebiliriz. VP:SPOR'da da tartışılabilir tabii ancak şu an için önceliğim takımlarına göre futbolcular kategorisi olduğu için ne denirse itirazım olmaz.--cobija 14:12, 28 Haziran 2015 (UTC)

Usame bin Ladin'in ölümü[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar

Sanırım KM için uğraşıyorsun. Maddenin kaynaklarını düzenleyebilirim. Arşivleme filan yaparım. Benim katkılarımı da kontrol et. --Zaitsév 12:21, 28 Haziran 2015 (UTC)

Selam. SM için uğraşıyorum aslında :) Kaynakları ben zaten arşivledim, onlar tamam (gözden kaçanlar vardır belki). Kırmızı bağlantıların açılması konusunda yardımcı olabilirsen çok rahatlatırsın beni. Yahut kaynakları okuyup, eklenecek başka bilgiler konusunda da yardımcı olabilirsin istersen.--RapsarEfendim? 12:27, 28 Haziran 2015 (UTC)
Az önce fark ettim. Washinton post sitesinin linkleri archive.org ta arşivlenmiyor. webcitation da arşivledim. Ayrıca bir sorum olacak. "ref name = bilmemne" şeklindeki kaynak isimlerini neye göre veriliyor --Zaitsév 12:44, 28 Haziran 2015 (UTC)
Aynen, teşekkürler. Rastgele veriliyor, akla ilk gelen anahtar kelimeleri seçiyorum ben kolaylık olsun diye. Buradakilerin bir kısmı İngilizce Vikipedi'deki maddeden alındı, onları değiştirmedim.--RapsarEfendim? 13:14, 28 Haziran 2015 (UTC)
  • Maddeyi seçkin madde adayı gösterdim, görmüşsündür. İnceleme de yapabilirsen faydalı olur madde için. Yardımların için teşekkürler. Bir de en:Mohamedou Ould Slahi maddesini Arapça okunuşuna göre adlandırmak lazım ya, nasıl okunuyor? Arapça bilmiyorum ama "Muhammedu Uld Salihi" diye tahmin ediyorum ben. Arapça yazılışı da orada mevcut.--RapsarEfendim? 20:15, 1 Temmuz 2015 (UTC)

Günümü ona adadım. Çok uğraştım ve uzun bir madde oluşturdum. Kabul ederseniz sevinirim. Cidden bu madde bulunmalı :)

District/terrirory[kaynağı değiştir]

Selamlar. United States District Court for the Southern District of New York diye madde var, onu adlandırma konusunda sıkıntı yaşadım. District için bölge kullansam, bölgesel mahkeme olacak, hatta yaygın olarak da kullanılıyor. Ancak bir de United States territorial court kavramı var ki bölgesel mahkeme çevirisi bunun için daha uygun. Ne yapalım?--RapsarEfendim? 09:22, 29 Haziran 2015 (UTC)

"Bölge mahkemesi" karşılığının district court için kullanılması bence daha uygun. Territorial court kavramı için ise Türkçede yerleşmiş herhangi bir karşılık bulamadım. Teşekkürler. --Superyetkinileti 16:18, 29 Haziran 2015 (UTC)

Sana teşekkürler :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 17:02, 29 Haziran 2015 (UTC)

Robot çeviri[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar Rapsar, buradaki gibi google çevirisi olan sayfalara hangi şablonu kullanıyorduk bilgi verebilir misin, teşekkürler.--AliKd 18:56, 29 Haziran 2015 (UTC)

Selam. M8 gerekçesiyle hızlı silinebilir, robot çeviri diye de not düşebilirsin yanına.--RapsarEfendim? 19:02, 29 Haziran 2015 (UTC)