Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Temmuz 2011-Eylül 2011

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Türkiye Millî Futbol Takımı[kaynağı değiştir]

merhaba,

bence Türkiye Millî Futbol Takımı#En Fazla Gol Atanlar paragrafi pek doyurucu degil. burada ayni isimli bir liste hazirlasak ve [[Türkiye Millî Futbol Takımı maddesinde Ana Madde diye bu hazirladigmiz listeye bir link atsak daha iyi olmazmi. listeye'de calisma, ve eksik sablonlari atariz. zamanla dolur. bence cok olumlu bir calisma olur. hemen veto'nu atmazsan ben hazirlarim.

iyi calismalar --Xberger 08:49, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Şöyle bir liste yapabilirsin eğer istersen. 25 veya daha fazla kez millî formalı giyen oyuncular listelenmiş orada. Veya şurada görebileceğin üzere milli formayı giyen tüm oyuncuların bir listesi var, bundan hazırlayabilirsin (ben bunu tercih ederim). Hazırlayacağın listeye oynadığı maç ve attığı gol sayılarını ekleyeceğinden hem alfabetik, hem maça hem de gole göre sıralama yapılabilir. İyi çalışmalar.--Rapsar 11:35, 1 Temmuz 2011 (UTC)

merhaba,

bence hem senin gösterdigin listeleri yapalim, hem gol siralamisi listesini. biri birisine celisti degil nasil olursa. ben zaten tüm milli (a milli) futbolcular icin madde acilmasindan yanayim. sende zaten benim gibi cok eskilerde milli formayi giymis futbolcularin maddelerini aciyorsun. böylelikle kendi futbol tarihimizi iyi kayda gecirmis oluruz.

selamlar ---Xberger 11:41, 1 Temmuz 2011 (UTC)

merhaba,

son soruma cevap vermegi unutun herhalde. yani simdi bir en cok gol atan listesi yapiyrouz, bir en cok mill mac oynanan listesi bide genel olarak alfabeye göre tüm futbolcular. Böyle tammami?

--Xberger 08:40, 2 Temmuz 2011 (UTC)

  • Gerek yok ayrı listeye. Tek bir listede hepsinin halledilmesi daha kullanışlı olacaktır. Bir bakışta kimin milli takımda ne yaptığı anlaşılacaktır. Sadece milli formayı giyenler listesi olsun, içinde kaç kere oynadığı ve kaç gol attığı bilgileri yer alsın. Neden ayrı ayrı maddelere yönlendirelim ki okurları?--Rapsar 08:43, 2 Temmuz 2011 (UTC)
bence bu iyi degil. nedenleride böyle: milli takim ana maddesinde bir en cok gol atanlar paragrafi var ve birde en cok milli formayi giyenler. Ana madde'de bu iki istatistikten sadece bir kisim gösterilebiliyor. ama okuyucu kim daha ne kadar gol atmis bilgisine bakaliyor. böyle bir durumda detaili bilgi'ye tiklayip bu listelere bakalir. bir liste yaparsak amacini sasirtmis oluruz. cünkü okuyucu sirf gol bilgilse bakmak istiyor. buda siralanmis degilse kim oturup'da tüm milli futbolculara tek tek bakmaz.
böylr bir listenin kime zarari olabilirki? hani vikipedi'de su kadar yer var bunuda yaparsak yer kalmaz diye bir durum yok. bence cok olumlu bir madde olur.
iyi bir düsün istersen. vikipedide amac millete bilgi aktarmak degilmi?
selamlar--Xberger 08:53, 2 Temmuz 2011 (UTC)

Rapsar dikkat ettiysen maddenin başında çalışma var yazıyor ve şu an çeviri yapıyorum. Olur da internetim kopar falan diye arada kaydediyorum. Biraz dikkat etsen iyi olur.--Veritasileti 11:12, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Biliyorum, görebiliyorum. Ancak çalışmalarınızı deneme sayfanızda da yapabilirsiniz. Maddeye illa İngilizce içerik eklemek gerekmiyor. Maddeyi okumaya ihtiyaç duyan birisinin bu içerikle karşılaşması hoş olmaz. Birkaç ay önce köy çeşmesinde bu konuyu dile getirmiştim hatta, görüşüme olumlu tepkiler almıştım...--Rapsar 11:15, 1 Temmuz 2011 (UTC)
3-4 dakika içerisinde çevireceğim birini milyonlarca kişinin okuma şansı yok. Madem o kadar ilgilisiniz Kategori:Başka dilden çevrilmekte olan maddeler bu kategorideki 489 sayfanın hepsindekileri sildikten sonra benim çevirimi silerseniz adına iyi niyet diyebilirim!--Veritasileti 11:17, 1 Temmuz 2011 (UTC)
Size karşı kişisel neyim olabilir? 500 sayfayla birden nasıl ilgilenebilirim? Bunlarla ilgilenmek zorunda mıyım? Milyonlarca kişinin okuma şansı var dedim mi?--Rapsar 11:19, 1 Temmuz 2011 (UTC)
Kusura bakmayın değişiklik çakışması olunca çok sinirlendim. Yani çevirdiğim kısım boşa gitti de. Neyse ben devam ediyorum.--Veritasileti 11:22, 1 Temmuz 2011 (UTC)
Estağfurullah. İyi çalışmalar...--Rapsar 11:23, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Solstice Druid?[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu maddede Solstice Druid diye iki kelime geçiyor. Ne anlama geldiğini söyleyebilir misiniz? Maddenin İngilizce sürümü ve gösterilen kaynaktan dahi bir anlam çıkaramadım.--Rapsar 12:47, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Merhabalar, kelime anlamı olarak Solstice (Gündönümü) + Druid (Büyücüsü) anlamında olsa da bu sayfadan gördüğüm kadarıyla bir karakterin özel ismidir. Kolaylıklar dilerim, iyi vikiler... Ertly 13:25, 1 Temmuz 2011 (UTC)
Tamamdır, teşekkürler.--Rapsar 13:34, 1 Temmuz 2011 (UTC)

École Polytechnique katliamı[kaynağı değiştir]

Selamlar. École Polytechnique katliamı maddesi sence KM olur mu? KM ve SM sıkıntısı çektiğimiz şu günlerde şans eseri bulduğum bu maddeye baktığımda İngilizcesinden tamamının çevrilmediğini gördüm. Sence olma ihtimali yüksekse biraz rötüş yapıp adaylığa çıkarayım diyorum--вяí¢αи76ileti 21:32, 1 Temmuz 2011 (UTC)

Selam. Önce '74 Kupası olsa? :) Her madde KM olabilir, yeterki biraz ilgi göster, sıkılma. Kolay gelsin.--Rapsar 07:18, 2 Temmuz 2011 (UTC)
Birkaç gün içerisinde '74 Kupası SMA, o maddesi ise KMA olacak. Projelerin devamı gelecek. Beraber çalışacaklarımız da olacak--вяí¢αи76ileti 08:54, 2 Temmuz 2011 (UTC)
  • Girdiğin şu maddeleri rsssf ve eu-football.info sitelerini kullanarak geliştirdim: [1] [2] --вяí¢αи76ileti 11:14, 2 Temmuz 2011 (UTC)

Selam Rapsar, bu aralar sık sık giremiyorum. Pavia Muharebesi maddesi sence KM olabilir mi? Konstam ile Hackett'in kitapları Google Books'ta bulunuyor. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:38, 2 Temmuz 2011 (UTC)

standard belirleme[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

acikcasi senin burda kendi görüsüne vs. standard belirlemen pek hosuma gitmiyor. Bence senin bazi tavirlarin burda türkce vikipedi'nin gelismesine engel oluyor. Ingilizce vikipedide yapilan seyleri bile burda yaptirmiyorsun. Ben köycesmesinden simdiye dek uzak durdum. ama gördügüm kadariyla benimde orda olup görüs belirtmem gerekiyor. Köy cesmesinde bundan sonra SIKSIK görüsürüz.

iyi calismalar --Xberger 15:32, 4 Temmuz 2011 (UTC)

"Kendi görüşüme göre"? Seçkin madde nedir Vikipedi'de? Örnek alınması gerek maddedir, en üst seviyedir öyle değil mi? Wayne Rooney ve Thierry Henry seçkin maddelerine bakalım o halde. Aaa, milli takım golleri yok! Demek ki neymiş, seçkin maddelerde, buranın en iyi maddelerinde bu bölüm olmuyormuş. Bunları ben "kendi görüşüme göre" mi seçkin yaptım? Hayır, 10-15 kişi görüş belirtti. Demek ki neymiş, bu 10-15 kişiye göre gollerin olmaması gerekiyormuş, eksiklik değilmiş. Ingilizce vikipedide yapilan seyleri bile burda yaptirmiyorsun demişsin. Hani, nerede? Benim görüşümü isteyen sensin. Sen gelip bana mesaj atıyorsun şunu şöyle yapayım mı bunu böyle yapayım mı diye. Sonra diyorsun görüşlerini beğenmiyorum. E soran sensin! Fikirlerimi isteyen sensin. Bundan böyle senden ricam bana mesaj atmaman, görüşümü sormaman. İyi çalışmalar...--Rapsar 07:12, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Kukla tekrardan[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kullanıcı:Yozgatlee de Kullanıcı:Saatler'in kuklası. Hem kullanıcı sayfası hem de katkılarından rahatlıkla anlaşılıyor. IP'sini engelleme gibi bir şey mümkün mü?--Rapsar 09:17, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Geç cevap için özür dilerim. Yine de %100 emin olarak kukla diyemiyorum. %80 gibi yüksek bir ihtimal var ancak %100 emin olmadığım için denetçi isteğine başvurmanı tavsiye ederim.--вяí¢αи76ileti 20:04, 4 Temmuz 2011 (UTC)
  • Üstteki kullanıcıya bakma fırsatın oldu mu acaba? Bu arada burada görebileceğin üzere kadro dolaşım şablonlarını yenilemeyi düşünüyoruz. Böylece hem madde, hem bu kadro şablonları için ayrı ayrı güncelleme yapmak gerekmeyecek. Ne dersin?--Rapsar 14:47, 3 Temmuz 2011 (UTC)
O olay olursa iyi olur bence de...--вяí¢αи76ileti 20:04, 4 Temmuz 2011 (UTC)

Oscar del Salcio[kaynağı değiştir]

Ben yanlışlıkla Oscar del Calcio diye açacağıma Kategori:Oscar del Salcio ve Oscar del Salcio şablonu açtım, silebilir misiniz acaba. İyi çalışmalar... Akil13 11:32, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Ben hizmetli olmadığımdan dolayı silme işlemini gerçekleştiremiyorum. Hizmetli bir arkadaşımız şablonu silmiş zaten. iyi çalışmalar.--Rapsar 16:40, 5 Temmuz 2011 (UTC)
  • Selam. Kullanıcı:Guzelonlu editör değil şu an sanırım. Başvuru yapmasını bekleyelim mi yoksa gerek yok mu?--Rapsar 13:49, 5 Temmuz 2011 (UTC)
selam rapsar, haber verip sayfaya yönlendirebilirsin bence. kolay gelsin. --ki bl 15:00, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Rapsar, Köy Çeşmesi'nde "İBP'nin tartışma sayfasında belirtebilirdin bunu..." demişsin de, Köy Çeşmesi (İlginize) bölümü topluluğu ilgilendiren durumlar için var oluyor, İBP'nin tartışma sayfasına her gün kaç kişi bakıyor? --Berm@nyaİleti 15:17, 6 Temmuz 2011 (UTC)

O zaman tartışma sayfalarını kullanmayalım, kaç kişi bakıyor? Dediğinden bu çıkarım yapılabilir. Tartışma sayfaları böyle böyle aktif olacak. Bu arada cevabımı kişisel algılama.--Rapsar 15:21, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Orada topluluğa hatırlatma yapıyorum, hatırlatma. --Berm@nyaİleti 15:25, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Ben de bugün baya mesaj yazdım ama şu SRA'yı silmesi için Superyetkin'e mesaj yazıyordum. Yani oyunuzdan önce SRA'yı geri çekmek istiyordum. İzninizle oyunuza çizik atıp, sayfaya da sil etiketi ekleyeceğim. --Berm@nyaİleti 15:51, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Tamam.--Rapsar 15:52, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Denizlispor maddesindeki kadro bölümünü Aston Villa maddesindeki gibi düzenleyebilir misiniz zahmet olmazsa? Maksat maddelerde standardı yakalamak. İyi çalışmalar.--Rapsar 16:10, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Şimdiki gibi kalsa daha iyi çünkü futblcularla ilgili daha çok bilgi bulunabiliyor direkt. --Horozlar 19:10, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Madde kulüp maddesi, futbolcu maddesi değil. Tüm maddelerde aynı sistemi oturtmak daha uygundur.--Rapsar 16:16, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Ben vikipedi de türkiyedeki profesyonel futbol kulüpleri ile ilgilenen bir grubun içindeyim. buradada kadrolar normal hali kalsa da olur deniyor.

--Horozlar 19:19, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Kim diyor? Nerede?--Rapsar 16:21, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Xberger oluşturdu grupları

--Horozlar 19:29, 6 Temmuz 2011 (UTC)

He o mu :) Tamam. Onla da konuşmuştuk zaten. Kulüp maddelerindeki kadro kısmı aynen kalacak, sezon maddelerinde ise Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı 2009-10 sezonu maddesindeki gibi sistem uygulanacaktı. Kulüp maddelerindeki kadro kısmından kastımız ise Aston Villa maddesindeki sistemdi...--Rapsar 16:31, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Ben sizin ve Xberger'ın dediği gibi Denizlispor 2011-2012 sezonu sezonu maddesindeki kadroyu aynen Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı 2009-10 sezonu'ndaki gibi yaptım.

--Horozlar 19:35, 6 Temmuz 2011 (UTC)

İyi de ben başta onu demedim ki. Denizlispor maddesindeki kadro bölümünü dedim...--Rapsar 16:36, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Xberger Denizlispor maddesindeki kadro bölümüne birşey demedi bende o yüzden değiştirmiyorum.--Horozlar 10:32, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Kadro dolaşım şablonları hk.[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kadro dolaşım şablonlarında güncelleme yaptığını gördüm de yardımı olacak bir şey söylemek istedim. Şuradaki linkin en sonunda yer alan AC Milan kadrosu yerine başka bir kadro şablonu yazarsan, bu şablonun yer alması gerektiği; fakat yer almadığı veya bu şablonun yer almaması gereken maddeleri gösteriyor. Biraz karışık yazdım sanırım; ama deneyince anlarsın :) Kolay gelsin.--Rapsarmesaj 18:29, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Gerçekten güzel bir uygulama. Sağol önerdiğin için. Bu arada deneyince anladım işi. :) -- Supermæn mesaj katkılar 18:37, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Bu arada bunun arama sayfası var mı? Varsa linkini verebilir misin? -- Supermæn mesaj katkılar 18:58, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Arama sayfası derken?--Rapsarmesaj 18:58, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Şablonu arama sayfası. Diyelim ``AC Milan kadrosu`` diye yazdığında şu çıkacak hemen. -- Supermæn mesaj katkılar 19:03, 6 Temmuz 2011 (UTC)
Bildiğim kadarıyla yok. Dediğim gibi linkteki AC%20Milan%20kadrosu yazan yeri silip yerine istediğin şablonun adını yapıştırırsan o şablonun bilgileri gözükür...--Rapsarmesaj 19:05, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Bugün Burda[kaynağı değiştir]

Selamlar. Eylem'in "bugun burda" albümü sayfasına liste durumunu girmeye çalışıyorum ancak tüm segment birden siliniyor. kaynakları da alındıkları tarihi de belirtiyorum, ki listelerin orijinal siteleri bunlar. listeler de ttnet müzik, avea müzik, esenshop gibi endüstrinin en önemli listeleri. bir albüm hakkında girilmemesi gereken bi bilgi midir bunlar? iyi çalışmalar.Bu imzasız yazı Lecterhouse (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Albüm maddesine değil, şarkıların maddelerine girilmelidir bunlar bildiğim kadarıyla. O yüzden kaldırılmıştır. Yine de tam emin olamadım, Kullanıcı:Hedda Gabler'e sorarsanız bir de iyi olacaktır. İyi çalışmalar.--Rapsarmesaj 07:24, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Gülben Ergen Listesi[kaynağı değiştir]

Nesen eski sürümüne geri döndünüz listeler yer alabilir bunda hiç bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum siz neden sildiniz açıklar mısınız? Ajj90 13:15, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Şarkıcı maddelerinde bu listeler yer almıyor da ondan ;) İyi çalışmalar.--Rapsarmesaj 10:17, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Teşekkürler ama ben yine anlamadım peki yeniden oluştursam olmaz mı? Çünkü diğer şarkıcıların sayfalarında var şarkıcı maddelere nasıl eklemem gerekiyor onu söyleyebilir misiniz?Ajj90 13:22, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Şarkıcı maddelerinde bu tür liste başarıları tabloları yer almamaktadır. Bu tablolar şarkıların kendi maddesinde yer alır. Siz de bu tür içeriklerin şarkıcı maddelerinde yer aldığını görürseniz, gerekçenizi belirterek kaldırabilirsiniz.--Rapsarmesaj 10:28, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Anladım :) teşekkür ederim.Ajj90 10:34, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Kullanıcı sayfa tasarımı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Rapsar. Kullanıcı sayfamın tasarımını değiştirdim ve senden biraz (ya da hepsi :)) kopyalama aldım :). Umarım telif hakkı falan yoktur :D İyi vikiler. Emperyan-ileti 19:13, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Telifli tabii ki de. İzinsiz kullanma, cezası 2 yıldan başlar :) İstediğin gibi kullan canım ne olacak :)--Rapsarmesaj 19:15, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Dürer'in Gergedanı: İngilizce maddesine ve diğer dillerdeki maddelerine dikkatinizi çekerim. Keşke çalışmanın bitmesini bekleseydiniz... --Berm@nyaİleti 20:29, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Türkçe karşılığı için kaynak istedim ben. Şu tablonun İngilizcesi The Third of May 1808, Türkçesi ise Madrid'de 3 Mayıs 1808. Veya bununki Le déjeuner sur l'herbe, Türkçesi ise Kırda Öğle Yemeği ya da Kırda Piknik. Demek ki direk başka dillere çevrilmiyormuş eserler, üzerinde biraz değişikliklik yapılabiliyormuş. O yüzden kaynak istedim. Kaynak şablonunu şimdi eklememin nedenini de öze kısmında belirttim.--Rapsarmesaj 20:34, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Yanlış gösteriyorsunuz, Madrid'de 3 Mayıs 1808 maddesinin İngilizcesinde "El tres de mayo de 1808 en Madrid" ibaresi de bulunuyor, demek ki Türkçe'ye çevrilirken bir değişiklik yapılmıyormuş. Zaten British Museum'daki resmi tanıtım sayfasını kaynak gösterdim, "Dürer'in Gergedanı" olduğunu anlamak için başlangıç seviyesinde bir İngilizce yeterli. Diğer dillerinin neredeyse hepsinde de SM olmuş bir maddenin adı da bu şekilde geçiyor (Bazılarında sadece Gergedan denmiş). İyi vikilemeler, saygılar... --Berm@nyaİleti 20:40, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Yazdığımı dikkatli okumanı öneririm. Demek ki direk başka dillere çevrilmiyormuş eserler, üzerinde biraz değişikliklik yapılabiliyormuş dedim. İspanyolca'dan İngilizce'ye çevrilirken bu değişiklik yapılmış mesela. JawsDenizin Dişleri olarak çevirip, vizyona sokmuşuz. Bu gravürü de kim bilir hangi isimle tanıtmışızdır. Belki sadece Gergedan olarak adlandırmışızdır.--Rapsarmesaj 20:46, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Israrla yanlış örnek veriyorsunuz, adlandırma konusunda hele ki filmlerin örnek verilmesi hiç doğru değil. Özellikle Türkçe'ye çevirirken ne kadar alakasız değişikliklerin yapıldığını biliyoruz. Örneğin Evil adındaki 2003 yapımı İsveç filminin Şeytana Karşı adıyla yayınlanması. Film sektöründe sizin ve benim gibi kaynaklara çok bağlı kalmıyorlar, kendileri doğru bulduğunca çeviriyor film isimlerini. Ayrıca gravür için olanaklı iki ismi de maddeye ekledim, artık fact'a gerek kalmadı diye düşünüyorum. --Berm@nyaİleti 20:53, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Yine yanlış örnek vermişsiniz maalesef, "Saturn Devouring His Son" zaten "Çocuklarını Yiyen Satürn" anlamına geliyor. Bunları anlamak için başlangıç seviyesinde İngilizce bile yeterli... Üzgünüm... --Berm@nyaİleti 20:56, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Yazdığımı ikinci kez yanlış anlıyorsun. Ben ne yazmışım: Çocuklarını Yiyen Satürn tanlosu için Türkçe kaynak bulmuşlar, ona göre adlandırma yapmışlar Yani "İngilizcesi budur, bunu Türkçeye çevirip madde adını ona göre koyalım" dememişler (senin yaptığın bu şu an). "Kaynakta ne diyorsa onu madde adı yapalım" demişler. Kaynakta Çocuklarını Yiyen Satürn değil de -atıyorum- Satürn'ün Öfkesi dese, madde adı o olacaktı. Anlatabildim umarım...--Rapsarmesaj 21:02, 7 Temmuz 2011 (UTC)
"Çocuklarını Yiyen Satürn" maddesinde gösterilen ISBN 978-975-297-994-9 numaralı kaynağın aslında basitçe bir çeviri yaptığı da bu sayede anlaşılmaktadır. --Berm@nyaİleti 21:03, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Çeviri yapsın veya yapmasın. Kaynak ne diyorsa odur. Senin bakış açınla hareket ederek Türkiye'de vizyona girmemiş film adlarını direk çevirerek burada oluşturmamız gerekirdi -ki öyle yapmıyoruz.--Rapsarmesaj 21:05, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Bakınız, yanlış örnek gösteriyorsunuz (Adlandırmada çevirme konusunda filmlerin örnek gösterilmesi doğru değil) ve çevirileri de anlamıyorsunuz. Yukarıda geçerli sayılan örneğiniz olan "Çocuklarını Yiyen Satürn", zaten İngilizce'sinde de bu anlama geliyor. Türkçe'sinde verilen kaynağın ise tarafsızlığı kesin değildir, basitçe çeviri yapmışlar. Kaynağın bu konuda neyi referans aldığı önemli. Yoksa ben yarın bir sanat kitabı çıkarsam, bu resme de yer verip "Dürer'in Gravürü" desem o mu olacak? --Berm@nyaİleti 21:07, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Hatırlatırım, yaklaşık 1 sene önce de kaynakların ne derse o olacağına dair şüpheler Müslüman - Türk katliamları maddesinde bu tür görüşler belirtilmiş ve "Kaynağın aldığı referansların güvenilirliği daha önemlidir" görüşü benimsenmiştir. Sizin görüşünüzle hareket edersek olmaz, dediğim gibi bir kitap çıkarmak çok basit, yarın bir kitap çıkartıp ta "Dürer'in Gravürü" dersem, burada da öyle olacak diye bir şey yok. Fact gerekçeniz bertaraf edilmiştir. Teşekkür ederim... --Berm@nyaİleti 21:12, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Kendi kendine karara vardın yani. Peki, tamam, oldu...--Rapsarmesaj 07:15, 8 Temmuz 2011 (UTC)

Osmanlı Hanedanı[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Osmanl%C4%B1_Hanedan%C4%B1&stable=0&redirect=no

Bu sayfadan TBMM ve Atatürk linklerini kaldırdığınızda Osmanlı Hanedanının sonunu izah etmek tarihî açıdan imkansızlaşıyor. Bilginize..193.255.108.20 21:06, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Bunu soy ağacı kısmına eklemek yanlış. Atatürk'ün Osmanlı soyundan geldiği anlamı çıkarılabilir buradan. O yüzden kaldırıldı.--Rapsarmesaj 07:23, 8 Temmuz 2011 (UTC)

  • Rapsar şu dosya bir işe yarıyor mu? D9'dan işaretleyecektim de senin yüklediğini görünce sorayım dedim.--Reality 23:40, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Yok. Aston Villa'nın geçen seneki formasıydı. Madde güncellenince bu da boşta kalmış.--Rapsarmesaj 07:24, 8 Temmuz 2011 (UTC)

Eserlerin adlandırılması hk.[kaynağı değiştir]

Selam. Şurada Bermanya ile eserlerin adlandırılması konusundaki tartışmamızı inceleyebilir misin? Açtığı Dürer'in Gergedanı maddesinin "Türkçe" ismi için kaynak istedim. Kendisi ise bu basit bir İngilizce çevirisidir, kaynağa gerek yok diye itiraz etti, eklediğim kaynak belirtilmeli şablonlarını kendi kendine kaldırdı. Filmler, vizyona girdikleri Türkçe isimlerle adlandırılıyor Vikide. Yine benzer şekilde kitaplar -Türkçe yayımlanırsa- Türkçe adlarla adlandırılıyor. Tablolar da bir sanat eseri olduğundan onlar da öyle -ki örnekleri bolca var-. Neyse, tartışmamızı okuyup bir yorumda bulunmanı rica ediyorum. İyi çalışamalar.--Rapsarmesaj 07:19, 8 Temmuz 2011 (UTC)

kaynak göster şablonunu bu şekilde çıkartmak doğru değil, tartışıp konuşup bir sonuca varmayı tercih ediyoruz elbette. konuyu aranızda değil de maddenin tartışka sayfasında konuşursanız daha iyi olur. ben gergedan diye hatırlıyorum ama bakmak gerek.. selamlar. --ki bl 16:25, 8 Temmuz 2011 (UTC)

Türkiye'de Yahudilik[kaynağı değiştir]

Selam. Madde için şu resim işe yarayabilir belki. Üretim yılı eski olduğundan sadece resim kesilip, Commons'a yüklenebilir sanırım.--Rapsarmesaj 11:55, 8 Temmuz 2011 (UTC)

Selam Rapsar, haber verdigin icin tesekurler. Resmi commons'a ve maddeye ekledim. Umarim commons'daki formu dogru doldurmusumdur ve silmezler. -- Iggydarsamesaj 17:29, 8 Temmuz 2011 (UTC)

LittleBigPlanet indirilebilir içerikleri listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba! LittleBigPlanet indirilebilir içerikleri listesi maddesinin Biliyor muydunuz sayfasında adaylığı değerlendirildi ve açığa kavuşması gereken bazı meseleler tespit edildi. Lütfen

Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Temmuz 2011-Eylül 2011/Başlık

BM iş birliği projesinden gelen adaylıklar[kaynağı değiştir]

Şurada düzenlenen 2. Geleneksel BM projesi sonuçlandı. Tüm katılımcılara çok teşekkürler.

Proje kriterlerimizi mümkün olduğunca hazırdaki sisteme entegre ettiğimiz için katılımcıların önerilerini şu sayfa üzerinden görücüye çıkarıyoruz.

Sorumlular tarafından kontrolü yapılmış olan bu cümleleri sizlerin görüşlerine de sunuyor, ilgilenen topluluk üyelerimizi kendi görüşlerini eklemeleri ya da gözümüzden kaçanlar olduysa cümlelerle ilgili sorunları belirtmeleri için aday cümleleri incelemeye davet ediyoruz.

Kontrol edip onayladığımız cümleleri 7 gün süresince gelebilecek itirazlar için bekleteceğiz, süre sonunda itiraz edilmeyenleri seçim süreci tamamlanmış sayarak anasayfa döngüsü içine alacağız.

Topluluğumuzun ilgi ve bilgisine. --LostMyMind (mesaj) 10.39, 25 Mart 2023 (UTC)[yanıtla]

Onaylanmış adaylar, onaylamayı yapan kullanıcıdan farklı birisi tarafından BM Deposuna taşınmalıdır. Cümlelerin onaylanmasından sonra Anasayfada yer alma süreci başlatılacaktır.


Periyodik Tablo[kaynağı değiştir]

Periyodik tablodaki herhangi bir elementin sembolü olmayan tek harf J'dir. ZekTek'e yazın 05.16, 26 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

İvan Pavloviç Sereda[kaynağı değiştir]

  • İkinci Dünya Savaşı sırasında aşçı Ivan Sereda, yalnızca bir karabina ve baltayla, düşman tankı ve mürettebatını tek başına ele geçirmiştir. Âfâkî💬 12.52, 8 Mart 2023 (UTC) Yazar: Kullanıcı:Afakii (mesaj) . Kendisi aday gösteriyor 15.52, 8 Mart 2023 [yanıtla]
    • Destek DestekBilgi gerçekten ilgi çekici ancak cümle iyi kesinlikle geliştirilebilir. Benim önerim: "İkinci Dünya savaşında Sovyet ordusuna aşçı olarak hizmet eden İvan Pavloviç Sereda sadece balta ve karabina kullanarak mürettebatıyla birlikte bir Alman tankını tek başına ele geçirmiştir." bu şekilde ilginç kısımların vurgusu artırılıyor ve olayın etkileyiciliğide bu şekilde artıyor. Orfur (mesaj) 11.39, 15 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

    Cinsel Devrim[kaynağı değiştir]

  • "Cinsel Devrim, Batı dünyasında 1950'li yılların ortalarından başlayıp 1960'larda belirginlik kazanan, genel olarak cinselliğin evliliğe, tek eşliliğe, heteroseksüelliğe ve üremeye indirgenmesine karşı çıkan, cinsel özgürlük konusunda haz ve istek üzerine her eylemi meşru gören bir siyasi harekettir." Başlatan/büyüten: Nskelyoc (mesaj) . Aday gösteren: Haziran11 (mesaj) 12.59, 19 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]

    Amerika'da polis şiddeti[kaynağı değiştir]

  • "The Washington Post'a göre 2019'da Amerika'da 1.004 kişi polis tarafından vurularak öldürüldü." Yazar: Kullanıcı:Haziran11 (mesaj) . Kendisi aday gösteriyor 09.18, 19 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]
    • Yorum Yorum Cümledeki bilgi, kaynağa bakıldığında doğrulanamıyor. İlgili cümlenin sonunda 3 ve 4 nolu kaynaklar var, 3 nolu kaynakta sayı verilmemiş, 4 nolu kaynakta ise sayı 999 olarak geçiyor. 1004 kişi olduğuna dair bilgi göremedim. --LostMyMind (mesaj) 11.55, 21 Aralık 2022 (UTC)[yanıtla]
    • Karşı Karşı Bağlı olduğu maddeyi tam karşılamıyor. Daha da ötesinde cümle neden bunun bir ilginç olduğunu ortaya sunmuyor. Belki bir karşılaştırma ile zenginleştirilebilir. Orfur (mesaj) 11.47, 15 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

    2022 Şiraz saldırısı[kaynağı değiştir]

  • "2022 Şiraz saldırısı, 26 Ekim 2022'de İran'ın Şiraz kentindeki Şah Çerağ Türbesi'ne düzenlenmiş silahlı saldırıdır." Yazar: Haziran11 (mesaj) . Kendisi aday gösteriyor 18.23, 3 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]

    İmam Humeyni Fermanı İcra Kurulu[kaynağı değiştir]

  • "İmam Humeyni Fermanı İcra Kurulu, İran dinî liderinin kontrolü altında faaliyet gösteren bir Kamu İktisadi Teşebbüsü ve İran devlet dairesidir." Yazar: Haziran11 (mesaj) . Kendisi aday gösteriyor 09.22, 19 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

    Erbain yürüyüşü[kaynağı değiştir]

  • "Erbain yürüyüşü, çoğunluğu Şii mezhebine bağlı olan Müslümanların en önemli kutsal törenlerinden biridir." Başlatan/büyüten: Shobair2012 (mesaj) . Aday gösteren: Aral90 (mesaj) 06.16, 14 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
    • Karşı Karşı Neden bu yürüyüş ilginç onu farklı kılan nedir. Diğer yürüyüşlü ibadetlerden nasıl ayrılıyor neden önemli. Bunlardan biri ile zenginleştirilebilir. Orfur (mesaj) 11.52, 15 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

    İlteriş Kutluğ Kağan Yazıtı[kaynağı değiştir]

  • "İkinci Doğu Göktürk Kağanlığı'nın kurucusu İlteriş Kağan’a ait olduğu düşünülen yazıt, "Türk" adının ilk kez geçtiği Göktürk döneminin en eski yazılı anıtı olarak kabul edilmektedir." Yazar: Hedda Gabler (mesaj) . Kendisi aday gösteriyor 09.36, 28 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]

    Su[kaynağı değiştir]

  • "Su, şeffaf ve renksiz olarak bilinir ancak bilim insanları suyun çok soluk bir mavi renkte olduğunu söylüyor." Yazar: Ömerbysl (mesaj) . Kendisi aday gösteriyor 10.41, 28 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]
    • ALT: "Sıklıkla renksiz olarak tanımlanan su, kızıl dalga boylarında ışığı hafifçe emmesi nedeniyle mavi bir renge sahiptir."
    Hem kaynaktaki bilgi hem maddedeki bilgiye göre alternatifi daha iyi. Hedda Gabler (mesaj) 10.31, 28 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]
    Alternatif cümleye Destek Destek --Assyrtiko (mesaj) 09.35, 31 Ağustos 2022 (UTC)[yanıtla]
    Alternatif cümleyi Destek Destekliyorum. --LostMyMind (mesaj) 12.40, 10 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

    Pisa Kulesi[kaynağı değiştir]

  • Pisa Kulesi aslında dik olarak tasarlanmıştır. Fakat yapıldığı tarih olan 1173 yılından itibaren temeldeki yumuşak zemin sebebiyle güneye doğru kaymaya başlamıştır. Yazar: Ekrembjk09 (mesaj) . Kendisi aday gösteriyor 13.59, 2 Mart 2023 (UTC)[yanıtla]
    • Destek Destek Standart bir ilginç bilgi. Cümle çok iyi değil ama benim tavsiyem "1173 yılında tamamen düz olarak inşa edilen Pisa Kulesi temelin yer aldığı yumuşak zemin nedeniyle güneye doğru eğilmiştir."Orfur (mesaj) 11.59, 15 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

    Belarus[kaynağı değiştir]

  • "Belarus, günümüzde Avrupa kıtasında ölüm cezasının uygulandığı tek ülkedir." Başlatan/büyüten: Beşiktaşlı48 (mesaj) . Kendisi aday gösteriyor 19.51, 26 Mart 2023 (UTC)[yanıtla]
    • Kısmi destek Cümlenin sunduğu bilgi ilginç ve bence anasayfaya çıkmaya uygun. Ancak kalıcılık kriteri konusunda biraz tereddütteyim. Birçok ülke ölüm cezasını kaldırıyor, BM için seçilen cümleler BM havuzuna girdikten sonra bilginin hala geçerli olup olmadığını sürekli kontrol etmiyoruz, Belarus da bu cezayı kaldırırsa ve bu gelişmeyi atlarsak anasayfaya yanlış bilgi olarak çıkma ihtimali olabilir. Desteklemeye daha yakınım ama tam da emin olamadım. --LostMyMind (mesaj) 11.56, 30 Mayıs 2023 (UTC)[yanıtla]
    • Destek Destek Güzel bir ilginç bilgi. Ben alternatif olarak şunu daha çok beğendim: "Günümüzde Avrupa kıtasında ölüm cezasının uygulandığı tek ülke Belarustur." vurguyu ilginç olan kısımda daha çok topluyor.Orfur (mesaj) 12.01, 15 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

    Kloroform[kaynağı değiştir]

  • "Suç romanları ve diziler aracılığıyla yaygınlık kazanan; Kloroform dökülen bezin buruna tutulduğunda anında bayıltması klişesinin aksine, madde ancak dakikalarca teneffüs edilirse bu etkiyi gösterir." Başlatan/büyüten: Saint concrete (mesaj) . Aday gösteren: Beyoglou (mesaj) 21.04, 20 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]
    • Destek Destek Standart bir ilginç bilgi. Benim cümleye alternatifim "Kurguda artık bir klişeye dönüşen Kloroform dökülen bezin buruna tutulduğunda kişini anında bayılmasının aksine kloroform ancak dakikalarca teneffüs edilirse kişiyi bayıltır." elbette geliştirilebilir. Orfur (mesaj) 12.05, 15 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

    Chiune Sugihara[kaynağı değiştir]

  • "Chiune Sugihara, II. Dünya Savaşı sırasında Litvanya'da 6.000'den fazla Yahudiye geçiş vizesi sağlayarak Holokost'tan kurtarmıştır." Başlatan/büyüten: Beşiktaşlı48 (mesaj) . Kendisi aday gösteriyor 22.05, 20 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]

    Heteropoda maxima[kaynağı değiştir]

  • "Heteropoda maxima dünyanın en büyük örümceği. Başlatan: Kızıldeniz (mesaj). Aday gösteren: ᕓikiolog ♥෴ 15.10, 11 Şubat 2024 (UTC) [yanıtla]
    • Destek Destek Bilgi ilginç cümle kötü. Benim alternatifim "Bacak aralığı 30 cm'ye kadar olabilen Heteropoda maxima dünyanın en büyük örümceğidir." elbette geliştirilebilinir. Orfur (mesaj) 12.08, 15 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]
    Orfur, aslında cümle şöyle: Dünyanın en büyük örümceği olduğu düşünülen türün bacak aralığı 30 santimetre (1 ft) uzunluğa erişebilir. aday gösterirken maddedeki noktayı özet geçmiştim :) ᕓikiolog ♥෴ 17.05, 17 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

    Deve kuşu[kaynağı değiştir]

  • "Deve kuşu Bir kaç tane can alıcı bilgi var maddede: Yaşayan en büyük kuş, yaşayan en büyük dinozor, yaşayan kuşlar arasında en büyük yumurtayı yumurtlar, koşarken karadaki en hızlı kuştur, yaşayan en iri ve en ağır kuştur, tarsus uzunluğu yaşayan kuşlar arasında en büyüğüdür, tek adımda 3-5 m mesafe alabilir gibi. Başlatan: Fagus (mesaj). Aday gösteren: ᕓikiolog ♥෴ 22.35, 17 Şubat 2024 (UTC) altındaki yorumları gözden geçiriniz ve en kısa sürede yanıt veriniz. Biliyor muydunuz bölümüne katkınız için teşekkür ederiz! — heddagabler 21:03, 8 Temmuz 2011 (UTC)[yanıtla]
    • Rapsar şu var. Uyarı şablonu göndermek istemedim. Kolay gelsin.--Reality 13:28, 9 Temmuz 2011 (UTC)
    Tamam. Arkaplanı olmayan yeni bir sürümünü yüklemişler dosyanın. Silinebilir.--Rapsarmesaj 16:08, 9 Temmuz 2011 (UTC)

    Köy çeşmesinde imzandaki yeni mesaj bağlantısını görünce hemen tıkladım. Telefon reklamındaki gibi, Oh be! Mesaj göndermek ne kadar kolaymış. --Szoszvmesaj 19:19, 9 Temmuz 2011 (UTC)

    :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 19:31, 9 Temmuz 2011 (UTC)

    harabati baba tekkesi[kaynağı değiştir]

    Sayın Rapsar Harabati Baba Tekkesi maddesinde yugoslavya döneminde ki tarihsel durum yer alırken bugün ki durum kaynakda belirtmeme rağmen neden tarafınızdan silinmiştir.cevaplarsanız sevinirim.saygılar.Bu imzasız yazı Esasiun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Merhaba. Günde onlarca değişikliği kontrol ettiğimden arada böyle faydalı değişiklikleri de reddettiğim oluyor. Kusura bakmayın. Bu arada eklediğiniz içerikle ilgili olarak, durumun günümüzde de devam ettiğini yazmışsınız; ancak gösterdiğiniz kaynak bir yıl öncesine ait?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:32, 10 Temmuz 2011 (UTC)

    Türkiye Kupası kazanan teknik direktörler listesi[kaynağı değiştir]

    Selam Rapsar. Türkiye Kupası kazanan teknik direktörler listesi'nin giriş kısmı şimdi nasıl olmuş ? Emyilmesaj 02:39, 10 Temmuz 2011 (UTC)

    Selam. en:List of UEFA Cup and Europa League winning managers ve en:List of European Cup and UEFA Champions League winning managers maddelerinin girişlerini bir inceleyebilirsen en azından...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:28, 10 Temmuz 2011 (UTC)

    Ya şimdi ? Hem futbolcuyken hemde teknik direktörken şampiyonluk yaşayanların ayrıntısını paragraftan çıkarıp aşağıya not olarak aktardım. Üstündeki paragraflarda da parantez içindekileri cümle haline getirdim. Emyilmesaj 17:44, 10 Temmuz 2011 (UTC)


    Senin dediklerin daha mantıklıydı. O şekilde değiştirdim. Zaten zamanla hepsi en uygun isimlerini bulurlar. Teşekkürler --Duke ϡ»» ileti ^^ 13:17, 10 Temmuz 2011 (UTC)

    • Selamlar. Acaba editör olmayı düşünür müydünüz? Vikipedi tartışma:Sürüm kontrolü sayfasından editörlüğe başvurabilir, Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfasından editörlük hakkında bilgi alabilirsiniz. Editörlerin katkıları başkaları tarafından incelenmeden yayınlanır. Ayrıca editörler başkalarının katkılarını inceleyebilir, kabul edebilir ya da reddedebilir. İyi çalışmalar.--Rapsar 15:26, 6 Temmuz 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar. Bahsettiğiniz başvuruyu yaptım. İlginiz için çok teşekkürler. -- Güzelonlu (mesaj) 13:37, 10 Temmuz 2011 (UTC)

    Selamlar. Rhinoceros (hayvan) maddesi neyin nesidir? Bildiğimiz gergedan mıdır?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:38, 10 Temmuz 2011 (UTC)

    Bir de Uçar maki maddemiz var.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:40, 10 Temmuz 2011 (UTC)

    BİRİNCİSİ Gergedan monotipik değildir. Yani tek bir Latince isme dayanmaz. Yaşayan 5 türü vardır ve bunlar 4 cinste toplanır. Dicerorhinus sumatrensis, Diceros bicornis ve Ceratotherium simum cinsleri monotipiktir (yani tek türden oluşan cinslerdir). Monotipik olmayan tek gergedan cinsi Rhinoceros cinsidir ve Rhinoceros unicornis ile Rhinoceros sondiacus türlerinin ortak özelliklerini tanımlayabilmek için Rhinoceros maddesinin olması gerekir. Sözün kısası Rhineceros maddesinde yanlışlık yok.
    İKİNCİSİ Biyolojik sınıflandırmada yerleri kesin olarak belirlenemeyen tek memeli grubunu oluşturan Dermoptera takımı üyelerini kimisi Uçar maki kimisi de Uçar makigiller maddelerinde vermiş. Her iki madde de birleştirilmeli. Uçar maki maddesinin geçmişi Uçar makigiller maddesine aktarılmalı. İçeriğinden yalnızca "sınıflandırma" bölümünü aktardım. Diğerleri silinebilir.
    ÜÇÜNCÜSÜ de benden: Sahi İngilizce karşılığı niye kaldırdınız :-) Güney Sudan'ın resmi dili İngilizce, gayrı resmi dili Arapça'dır. --Kmoksy 15:57, 10 Temmuz 2011 (UTC)
    Tamamdır. Rhinoceros (hayvan) maddesi için interviki ekler misiniz zahmet olmazsa? Cuba konusuna gelince; siz madde adını Juba'dan Cuba'ya taşımıştınız hani. Juba, Arapça kelimenin İngilizceye transliterasyonu (böyle yazılıyordu sanırım), Cuba ise Türkçeye diyerekten. Ben de neden İngilizce karşılığını maddeye ekliyoruz ki dedim kendi kendime ve kaldırdım. Siz deyince şimdi, hatamı farkettim :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:07, 10 Temmuz 2011 (UTC)
    • Bir de Şu yönlendirme yanlış maddeye yönlendiriliyor. Rhinoceros (hayvan) maddesi Rhinoceros adı altında verilmeli. Rhinoceros adı öncelikle bir gergedan cinsi için kullanılmaktadır. Diğer anlamları (varsa9 sonralıklıdır. --Kmoksy 16:02, 10 Temmuz 2011 (UTC)
    Hallederiz bunu da şimdi.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:07, 10 Temmuz 2011 (UTC)
    :-) --Kmoksy 16:10, 10 Temmuz 2011 (UTC)

    Selam R, acaba buradaki değişikliklere bakar mısın? PS'den anlamam pek bana kalırsa değ. geri almak lazım. --— heddagabler 14:26, 12 Temmuz 2011 (UTC)

    Selam. Geç cevap için kusura bakma. Değişiklik kontrol edilmiş; ancak eklenen bilgiler bir PS3 fanı tarafından eklenen, kişisel yorum içeren, kaynaksız, ansiklopedik olmayan bir üslupla yazılan, taraflı bilgilerdir. Değişikliği geri aldım.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:06, 18 Temmuz 2011 (UTC)

    Vikihaber'de hizmetlilik oylaması[kaynağı değiştir]

    • Vikihaber'de şu anda bir hizmetlilik oylaması yapılmaktadır ve değişen oy politikasına göre oy hakkınız bulunmaktadır. Katılımın artması ve farklı görüşlerin de temsilini artırmak amacıyla kişilere oylamaya davet mesajları göndermekteyim. Oy kullanmanız ve/veya görüşlerinizi belirtmenizi rica ederim. İyi akşamlar.--Reality 19:52, 13 Temmuz 2011 (UTC)
    • Rapsar şurda napcaz? Bi göz atsana bende ona göre oyumu netleştireyim.--Reality 20:33, 13 Temmuz 2011 (UTC)

    • Aman hizmetlilerimiz de bunu yapacaksa :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:32, 20 Temmuz 2011 (UTC)
    • He, bir diyeceyim var gardaş, Rapsar Efendiii, istifamı veriyom ammaa şunu da gözden kaçırmayalım ki, vikipedide telif ihlalinden ötürü en çok madde silen hizmetliyim Neredeyse her 10 silmemeden 6'sı telif ihlalinden oluyor ve bilgilendirme mesajı atsam da e-postalarla birçok kullanıcıya açıklayıcı bilgi vermekle uğraşıyorum, bir kere de telif ihlali olup olmadığını kontrol etmeyi unutup "düzenle" şablonu koyup topu başkalarına atalım be kardeşim--вяí¢αи76ileti 07:37, 20 Temmuz 2011 (UTC)

    Ünlü futbolcular[kaynağı değiştir]

    Selam. Kulüp maddelerine ünlü oyuncuları gibi bir başlık eklemiyoruz. Kime göre, neye göre ünlü? Sana göre ünlü olan bana göre olmayabilir veya tam tersi bir durum da olabilir. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:05, 20 Temmuz 2011 (UTC)

    Merhaba, hadi tamam ünlü oyunculara gerek yok kadroyu güncellemeye de mi gerek yok yauv? Ben geçen gün belli olan kadroyu koyuyorum. Ben hemen hemen her takımda bunu yapıyorum. Benim yaptığımda farkındaysan "Ünlü Futbolcular"'dan Roger Milla ile Michael Essien etkindi. Ama ben Didier Drogba'yı eklemeyi unutmuşum. Bence bir sorun yok, büyük takımlarda "Ünlü Futbolcular" var zaten. Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra ileti 14:53, 20 Temmuz 2011 (UTC)

    Türkiye Kupası[kaynağı değiştir]

    Selam Rapsar.

    Türkiye Kupası kazanan teknik direktörler listesi'nin adaylık sayfasında yazdığın yorumlara cevap yazmama rağmen karşı oyunu değiştirmediğini gördüm. Ya maddeyi hala yeterli görmüyorsun yada verdiğim cevapları görmedin. Bu iki seçenekten hangisi olduğunu merak ettim. Birde maddede eksik gördüğün yerler varsa belirtebilir misin ? Emyilmesaj 08:35, 21 Temmuz 2011 (UTC)

    Oh Olsun şarkısının maddesi(Oh Olsun (şarkı)) de var vikipedi'de. Emyilmesaj 10:54, 22 Temmuz 2011 (UTC)

    He şarkı var mıymış? Ben ansiklopedik olduğunu düşünmemiştim -ki hala düşünmüyorum. Neyse madde adını eski haline getiririz.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:55, 22 Temmuz 2011 (UTC)

    Selam Rapsar. Kısa soracağım, vaktini almayacağım çok. Şu iki şablon'dan hangisini seçersin? Yapılan değişiklikleri farkedersin, bu nedenle tek tek yazmaya gerek görmedim. Birincisi aynen uyarlama, ikincisi ise sadeleştirilmiş. Bence ikincisi.

    1. Şablon:Çarşamba mahalleleri
    2. Şablon:Yozgat merkez belde ve köyleri

    Saygılar.--Szoszvmesaj 12:46, 22 Temmuz 2011 (UTC)

    Selam. İkincisinin olması daha iyi bence de.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:11, 22 Temmuz 2011 (UTC)

    Selam Rapsar,

    22 Temmuz'da editörlüğe aday oldum. Görüşlerini buradan bildirirsen sevinirim.

    Saygılarımla, Supermæn mesaj katkılar 18:33, 23 Temmuz 2011 (UTC)

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Akhenaton sayfaları koruma altına aldığınızı bildiğimden, korunmayan bu sayfayı da artık izlemenizi öneriyorum, saygılar 193.255.108.20 17:44, 28 Temmuz 2011 (UTC)

    Birkaç mevzu[kaynağı değiştir]

    Merhabalar Rapsar, ilk sorum Şampiyonlar Ligi şablonunun uzamasını nasıl engelleyebiliriz. sayfa yapısını bozuyor belli çözünürlükte. İkincisi ise Partizan Belgrad maddesi, FK Partizan, FK Partizan Belgrad, sadece Partizan veya Partizan Belgrad gibi kullanımları var. Resmi sitesine göre FK Partizan gibi duruyor ama görüşünü merak ettim. İyi günler : ). --Sayginer 12:58, 29 Temmuz 2011 (UTC)

    Merhaba. Şablondaki Şablon:, şablonundan sonra bir boşluk bıraktım. Dediğin sorun giderildi. Partizan Belgrad'ın armasına baktığımda Fudbalski Klub Partizan yazdığını görüyorum. Partizan'ı hem kril hem de Latin alfabesiyle yazmışlar hatta. FK Partizan olmasının uygun olacağını düşünüyorum ben. İyi günler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:08, 29 Temmuz 2011 (UTC)
    Partizan maddesini taşıyalım o zaman; ikisi için de teşekkürler. --Sayginer 14:15, 29 Temmuz 2011 (UTC)

    Selam Sabri. Şu şablonu silebilir misin zahmet olmazsa? On binlerce kulübü bir şablona sığdırmak anlamsız olacaktır :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:52, 29 Temmuz 2011 (UTC)

    Selamlar. Bence de gereksiz bir şablon ancak, sayfayı oluşturan ve bu alanda birçok katkı yapan kullanıcıyı görmezden gelip silmem pek doğru olmaz sanırım. SAS'a çıkarmanı tavsiye ederim...--вяí¢αи76ileti 21:09, 29 Temmuz 2011 (UTC)

    Kayan metinler[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Şurada ufak bir değişiklik yaptım. Daha önce bu tip kayan metinlerin maddelerde yer almaması konusunda bir karar alınmış. Sebebi ise bir sayfanın çıktısını alırken bu kayan kısımların sorun çıkarmasıymış. Değişikliklerinizde bu noktayı dikkate almanızı rica edecektim. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:00, 30 Temmuz 2011

    Selam Sayın Rapsar, Kutu içinde kayan metinlerin maddede (daha doğrusu çıktı alırken) oluşturduğu sakıncalardan bir süredir haberim var ve rastladıkça düzeltiyorum (bugün bile birkaç tanesini iptal ettim). Aslında bunun çok uzun liste ve metinlerin maddede estetik durması açısından iyi bir kod olduğunu halâ düşünüyorum, ama madem böyle bir karar alınmış uymak lazım. Türkçe ve İngilizce Vikilerde, bazı maddelerde tıklayınca görünür hale gelen konu başlıklarına rastladım, acaba onlar da mı çıktı alırken gözükmüyorlar? Aslında Viki'nin yazılımı sürekli gelişme halindeymiş. Acaba program geliştiricilerle iletişime geçilse ve kayan metinler/gizli metinler sadece çıktı alırken görünür hale gelseler daha iyi olmaz mıydı? Belki bu vesileyle siz bu konuyu bürokratlara vb. iletebilirsiniz. Saygılar, iyi çalışmalar.--docbaba 12:15, 30 Temmuz 2011 (UTC)Docbaba mesaj

    Çok uzayan listeler için dediğiniz gibi faydalı olabilir; ancak dediğim gibi sorun çıkartıyor ne yazık ki. Tıklayınca görünür metinlerde sorun olmuyor. Açık olarak yazılıyor onlar. Kayan metin konusunu bir hizmetliye iletsem dahi bir faydası olmayacaktır. Bu Türkçe Vikiyi değil, dediğiniz gibi yazılımı ilgilendiren bir konu. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:38, 30 Temmuz 2011 (UTC)

    Banu Avar başlığına eklenen konuları neden sildiğinizi, ya da geri alınmasını hangi Wikipedia içerik kuralına göre red ettiğinizi söylermisiniz? Belirsiz bir IP'den içeriği hiçbir sebep göstermeden silen kullanıcının bu istediğini kabul ediyorsunuz ama geri almaya çalışan kayıtlı kullanıcıları hiçbir sebep göstermeden red ediyorsunuz.

    Bir yorumunuz var mı? Meursaultcaulfield 15:34, 2 Ağustos 2011 (UTC)

    Tartışma sayfasında gerekli sebep gösterilmiş. Öte yandan eklediğiniz içerikler bir ansiklopediye uymayan içeriklerdir. Burada daha "ansiklopedik" bilgiler yer almalıdır. Eklediğiniz konulardan bahsedilebilir elbet; ancak bu kadar detaya inilmemeli. Diğer taraftan eklediğiniz bazı içeriklerin aynısı başka sitelerde de yer almakta, bu da telif hakkı ihlaline giriyor ki bu da Vikipedi kurallarına aykırıdır.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:40, 2 Ağustos 2011 (UTC)


    Tartışma sayfasında elimden geldiğince anlamaya anlatmaya çalıştım. Değiştirilen sayfa şurada: http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Banu_Avar&action=historysubmit&diff=9533977&oldid=9335350 Burada açıkçası telif hakkı ihlali nerede göremiyorum? Hangi kısımlarının Yaşayan insanların biyografileri 'ne göre Doğrulanabilirlik, Tarafsız bakış açısı, Özgün araştırmalara yer vermemek var ya da yok göremiyorum. Örnek vereyim: "Banu Avar sadece haberi değil, haberde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak tanıtılan ve esasta var olmayan Ersin Özbükey ismini de kontrol etmemiştir." var. Bunu "Banu Avar'ın sadece haberi değil, haberde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak tanıtılan ve esasta var olmayan Ersin Özbükey ismini de kontrol etmediği idda edilmiştir." dersek bu doğru olur mu?

    Ayrıca silmediğiniz kısımlarda Banu Avar'ın sitesinden ve diğer sitelerden alıntılar var. Özetle silinen 2 madde, "Karabük Üniversitesinde ajan suçlamaları" ve "Televizyonda asparagas haber skandalı" Banu Avar'ı öven bir gözle göstermediği için sildiğinizi söyleyebilirmiyiz? Çünkü objektif bir bakış açısıyla yazılan ve eleştirel olmayan bir yazı olduğunu düşünüyorum. Meursaultcaulfield 18:19, 2 Ağustos 2011 (UTC)

    Selamlar. Gizem Doğan maddesini neden onayladığınızı öğrenebilir miyim?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:59, 31 Temmuz 2011 (UTC)

    Bu maddenin KD'liği ile cinayet işleyen şahıs arasındaki KD arasındaki fark nedir? Mavi Marmara olayında da ölen bir kişinin maddesi bulunmakta. Şu an ismini hatırlayamıyorum. Bu konuda haksız mıyım? --GökTR 09:36, 31 Temmuz 2011 (UTC)

    Usame bin Ladin ile 11 Eylül saldırılarında ölen temizlikçi arasında fark yoktur sizin dediğinize göre (ansiklopedik değer açısından). Farkı yaratan kaynaklardır. Saldırıyı düzenleyen şahıs hakkında onlarca hatta belki de yüzlerce şey yazılıp çizildi. Saldırı kurbanı ise sadece kurban. Kendisini ansiklopedik yapacak özel bir şey yok.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:40, 31 Temmuz 2011 (UTC)
    Sanırım böyle düşünmemiştim. Bir anlık tereddütle olmuştu. Elim gidip geldi ama dediğiniz gibi kaynak olayı var. En tereddütte kaldığım maddede hata yaptım sanırım. Teşekkürler. --GökTR 09:44, 31 Temmuz 2011 (UTC)
    Rica ederim.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:50, 31 Temmuz 2011 (UTC)

    Selamlar. Pazar Ligi maddesine ya yapacağımı karar veremdim. Birleştirilmeli mi, silinmeli mi? İstanbul Pazar Ligi'nden farklı gibi...--вяí¢αи76ileti 11:06, 31 Temmuz 2011 (UTC)

    Selam. İstanbul Pazar Ligi maddesini silebilirsin öncelikle. Burada zaten İstanbul Futbol Ligi anlatılmış. Sil etiketi koymuştum, Superyetkin kaldırmış önce maddeleri birleştirmek lazım diye. Daha nesini birleştireyim :) Pazar Ligi ise ayrı bir lig, kalmalı. Ancak maddesi bu haliyle düzensiz, düzenle şablonu eklenebilir.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:11, 31 Temmuz 2011 (UTC)

    KÜRECİK MADDESİ??[kaynağı değiştir]

    Sayın Rapsar Kürecik maddesinde tek kaynak göstermemiş kullanıcının yazısını onaylayıp benimkilerinin geri almanızın sebebi nedir?Ben birçok maddeye katkıda bulunmuş iken sadece o maddeyi değiştirmek için üye olmuş bir kullanıcının tek kaynak olmayan mesajının muteber kabul edilmesinin sebebi nedir?Benim sürümüme geri dönülmesini rica ediyorum.Belirsiz bi İP sahibi kullanıcı imza bile kullanmıyor.Saygılar.

    (eSaSiuN 14:01, 31 Temmuz 2011 (UTC))

    Onunkini onaylamadım, sizinkini reddettim. Forumu kaynak olarak göstermişsiniz. Bir forum kaynak olarak gösterilebilir mi Allah aşkına?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:16, 31 Temmuz 2011 (UTC)

    Neden Mihrimah Sultan sayfasında yaptığım değişikliği geri aldınız????? İngilizce Vikipedi'de yazıyor oysaki. Vikipedi'ye kaynak olarak yine Vikipedi'yi göstermek saçma değil midir? Yine kaynak mı istediniz? İsterseniz bakın, uydurmuyorum. Sizin sorununuz Vikipedi'nin farklı dillerindeki bilgilerin birbirinden bihaber olması. İngilizce Vikipedi'de ayrı, Türkçede apayrı bir şey yazıyor!!!Bu imzasız yazı 85.96.15.4 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Merhaba. Eklediğiniz bilgiler için kaynak göstermek şart. Güvenilir kaynakları göstererek eklediğiniz bilgiler zaten kabul edilmektedir. İngilizce Vikide yazması doğru olması anlamına gelmez. Orası da tıpkı burası gibi herkese açıktır, isteyen gelir ve bilgileri istediği gibi değiştirebilir. Bir güvenilirliği yoktur. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 00:55, 2 Ağustos 2011 (UTC)

    İsim değişiklikleri[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Yapılan isim değişikliklerinin, son değişiklikler gibi listelenen bir sayfası var mıdır acaba?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:58, 2 Ağustos 2011 (UTC)

    Taşıma günlüğümüz var. --Superyetkinileti 02:08, 2 Ağustos 2011 (UTC)

    Teşekkürler, tam da aradığım şey. Bunu son değişiklikler sayfasındaki üst kısma ekleyelim istersen. Kolay ulaşım açısından. Ne dersin?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:20, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    Ekledim. --Superyetkinileti 15:14, 2 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Püskevit maddesini onaylamışsın; ancak ansiklopedik bir madde midir?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:41, 2 Ağustos 2011 (UTC)

    • Bilmem. Kayda değerlik şablonu ekledim. Zaten bu ön kontrol esas kontrol değil. Ancak SAS yapılabilir. KD'liğini anlamanın en temiz ve kısa yolu.--Reality 15:43, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    Kontrol edildi olarak işaretlenen maddelere bir daha geri dönmesek daha iyi olmaz mı? KD'lik, telif, standartlara uygunluk gibi kriterleri göz önünde bulundursak ve öyle onaylasak maddeleri?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:45, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    • Valla ben KD'liği göz önünde bulundurmuyorum. Düzen ve içerik durumu, telif durumu vs. ye bakıyorum. KD'lik bana göre ikinci planda kalan bir standart ve tartışılabilir bir durum. Ancak düzen, içerik ve telif tartışılmaya uygun olmayan kıstaslar.--Reality 15:46, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    Ben kendimi ekledim diyelim, sen de onu onayladın. Bu madde yıllarca kalacak mı? :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:48, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    • Çok barizse dikkatimi çeker. Ayrıca dediğim gibi şu an oruçlu olduğum için hata yapmamak adına ön inceleme yapıyorum.) Esas incelemede mutlaka dikkatimi çeker. Benim çekmezse başkasının çeker. Onun da çekmezse sağlık olsun napalım.)--Reality 15:49, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    • Ayrıca Püskevit siyasi slogan olarak kabul edilebilir belki. KD'liğini tartışmak lazım.--Reality 15:50, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    • Çok barizse dikkatimi çeker. Ayrıca dediğim gibi şu an oruçlu olduğum için hata yapmamak adına ön inceleme yapıyorum.) Esas incelemede mutlaka dikkatimi çeker. Benim çekmezse başkasının çeker. Onun da çekmezse sağlık olsun napalım.)--Reality 15:49, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    Allah kabul etsin. Senden ricam KD'lik konusunda şüpheli gördüklerini onaylamaman, mümkünse SAS göstermen, KD olmadığından eminsen hızlı sil şablonu eklemen. Boş mideyle dediklerimi agresif olarak algılamazsan da sevinirim :) Ben de seninle aynı durumdayım...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:52, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    • Normalde gösterirdim ancak şu anda SAS göstermem gereken 12 madde var. İzleme listesine aldım, gücümü topladığım an göstereceğim hepsini. Ayrıca düzenlemem gereken 14-15 dosya var. Onlarla da uğraşıyorum. Yoksa işten kaçmam ancak şu an göstermem mümkün değil.) Bu arada hiç hizmetlilik düşündün mü? Bence aday olmalısın.)--Reality 15:54, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    Aday göster de kabul edeyim :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:55, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    • Aday olmak (gösterilmek) için bir gün daha bekleseydin ya :) — Jimbo 17:41, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    Sen de mi aday gösterecektin yoksa? :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:09, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    Onu düşünmemiştim de emin olmamakla birlikte oy kullanamayabilirim. Ben 60 gün saydım gerçi :) — Jimbo 18:23, 2 Ağustos 2011 (UTC)
    • Oy vermek için, ben de da sorulara cevabını bekleyenler var Rapsar Efendi--вяí¢αи76ileti 22:06, 2 Ağustos 2011 (UTC)

    Ne yapabilirim?[kaynağı değiştir]

    Djibril Cisse maddesini SM veya KM yapabilmek için hangi kısımları geliştirebilirim? --JustForFun 22:24, 2 Ağustos 2011 (UTC)

    Selamlar. Çalışma sayfasından gördüğüm üzere çevirin devam ediyor, takip ediyorum. Tamamlansın, ondan sonra maddeyi okur ve gereken eklemeleri beraber konuşur, hallederiz. Yazım konusunda halihazırda SM olan Wayne Rooney ve Thierry Henry maddelerini örnek alabilirsin. Yeni bir kullanıcı olmana rağmen iyi iş çıkarmışsın :) İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 00:52, 3 Ağustos 2011 (UTC)
    Desteğiniz için sağolun :) Ben en çok resim konusu endişelendiriyor. Cissé'nin sadece Marsilya'da oynarkenki fotoları var. Başka fotolar bulabilir miyiz?--JustForFun 22:42, 3 Ağustos 2011 (UTC)
    Sadece özgür lisanslı resimleri yükleyebiliyoruz buraya. Nedir bunlar peki? Ya kendin çekeceksin, ya fotoğrafı çeken kişi bizzat buraya yükleyecek ya da fotoğrafı çeken ve internete aktaran kişi eseri kamu mülkiyetine bırakacak. Mesela şu resme bakarsan, alt kısımlarında Bu dosya, Creative Commons Atıf-Benzer Paylaşım 3.0 Uluslararası lisansı ile lisanslanmıştır diye bir ibare vardır. Yani istediğin yerde bu resmi kullan, kimse bir şey diyemez. Ama google aramaları sonucu elde ettiğin herhangi bir resmi gelip burada kullanırsan telif hakkı ihlali yapmış oluruz -ki bu da Vikipedi kurallarına aykırıdır. Daha detaylı bilgi istersen şuraya bakabilirsin. Bu arada resmin olmasıyla maddenin SM olması arasında çok da fazla ilgi yoktur. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 00:47, 4 Ağustos 2011 (UTC)
    Tamamdır o zaman ben biraz daha kaynak bulayım maddeye tahminime göre bir hafta sonra adaylığa gösteririz inşallah. Artık sizin oyunuz ne olur bilemem :)) --JustForFun 10:22, 4 Ağustos 2011 (UTC)
    Maddeyi tamamladım, sence neler eklemeliyim? Sadece bi iki ingilizce kalmış yerler var. Sen onları çevirebilir misin? Ben kırmızıları açmaya başlayacağım. Yardım edersen sevinirim. --JustForFun 09:58, 6 Ağustos 2011 (UTC)
    Eline sağlık. Elbet yardım ederim. Kırmızı bağlantılar konusunu kafana çok takma. Maddeyle çok fazla alakası olmayan maddeleri (örn. Gate 13, Tórsvøllur, Stade d'Honneur de Dillon) açmasan da olur. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:47, 6 Ağustos 2011 (UTC)

    Cissé'deki son kalan bir kaç cümleyi ne zaman çevireceksiniz?--JustForFun 20:21, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    Ben maddeyi okumaya ve bazı düzenlemeler yapmaya başlamıştım. Ancak araya birkaç iş girdi. Düzenleme yapa yapa ilerlemeyi planlıyorum. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:06, 10 Ağustos 2011 (UTC)
    Valla gördüğüm kadarıyla siz bu işin duayeniziniz, şu anda madde SM olabilecek mi? Sözlerin yerleri vs. olması gereken yerde mi? --JustForFun 13:04, 10 Ağustos 2011 (UTC)
    Estağfurullah. Dediğim gibi tamamını okumadım; ancak görüntü itibariyle epey emek var madde üzerinde. Sadece İngilizce Vikiden çevrilmemiş, eklemeler yapılmış. Zamanında Wayne Rooney maddesine yaptığım gibi :) Muhtemelen yarına kadar tamamını okur, gereken düzenlemeleri yapmaya çalışırım. Sen de bu arada kırmızı bağlantıları açmaya çalış istersen :) Şimdi çıkmam lazım, iyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:10, 10 Ağustos 2011 (UTC)
    Sağolun. Size de iyi çalışmalar.--JustForFun 13:23, 10 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhabalar, Ligue 1 gol kralları listesi maddesinde 72-73 sezonunda sonrası Vikipedi'de olmasına rağmen neden hala kırmızı görünüyor? Nerede hata yaptım? --JustForFun 11:57, 11 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba. Şunun gibi düzenlenmesi lazım.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:13, 11 Ağustos 2011 (UTC)
    Teşekkürler. İyi çalışmalar.--JustForFun 12:20, 11 Ağustos 2011 (UTC)

    Selamlar, uzun bir süredir görüşmüyorduk, Djibril Cissé'deki pürüzleri senin halletmeni istiyorum, çünkü bir kaç gün sonra internet bağlantım kesilecek :( Halledip adaylığa sunarsan sevinirim. İyi akşamlar.--JustForFun 21:38, 15 Ağustos 2011 (UTC)

    Türkiye 2. Futbol Ligi[kaynağı değiştir]

    Selam Rapsar, nasılsın? Bir şey sormak istiyordum sana. Anonim bit kullanıcı 1959 Türkiye 2. Futbol Ligi, 1959-60 Türkiye 2. Futbol Ligi, 1960-61 Türkiye 2. Futbol Ligi, 1961-62 Türkiye 2. Futbol Ligi ve 1962-63 Türkiye 2. Futbol Ligi maddelerini eklemiş. Fakat hem TFF'nin sitesinde, hem de lig maddelerini düzenlerken ana kaynak olarak aldığım Cem Pekin arşivlerinde bu sezonlar yok. Son zamanlarda Türk futboluyla ilgili epey araştırma yapmıştın. İlk sana sormak aklıma geldi. Bu maddelerdeki bilgiler doğru mudur? --cobija 01:12, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Teşekkürler, seni sormalı. Hemen elimdeki birkaç kaynağa bakıyorum. Ancak öncesinde belirteyim, 1. Lig maddesine göre bu lig 1964'te kurulmuş.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:14, 3 Ağustos 2011 (UTC)
    Türkiye "Profesyonel" 2. Ligi'nin ilk sezonu 1963-64 sezonuymuş. Kullanıcının eklediği maddeler ulusal çapta düzenlenen bir ikinci "amatör" lig olabilir. Biraz daha bakınıyorum.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:18, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    TFF'nin sitesinde pdf arşivlerine baktım ama onda da herhangi bir şey yok. Allah allah. --cobija 11:57, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    1959 Millî Lig sezonunda 16 takım mücadele etmiş. İlk sezon olduğundan ligden düşen olmamış. 1959-60 sezonunda ise lige dört takım eklenmiş ve 20 takım yer almış. Eklenen dört takıma baktım. 1959 Türkiye 2. Futbol Ligi maddesindeki lig tablosunda ilk dört sırada yer alan takım. Diğer sezonlarda da bildiğimiz gibi üç takım düşmüş, üç takım yükselmiş. Bu takımları karşılaştırdım, birbirleriyle uyuşuyor. Diyeceğim odur ki bu eklenenler doğrudur. Sadece bu lig profesyonel değil amatör olarak düzenleniyormuş.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:16, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Öyleyse bu lig için yeni bir madde açılması lazım. Henüz adını dahi bilmiyoruz ama. --cobija 12:19, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    1. Lig maddesine eklenebilir kanımca. Profesyonellik öncesi diye bir başlık atılabilir. Bu arada ne zamandır aklımda, şu maddenin adına bir türlü ısınamadım. Türkiye 1. Futbol Ligi desek nasıl olur?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:22, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Aslında o bahsedilen lig hakkında kaynaklara bakmak lazım. Detaylıysa madde açarız Süper Lig'in öncülleri gibi. Değilse zaten 1. Lig maddesine ekleriz. Sende var mı hiç kaynak? Anonim kullanıcı nereden yararlanmış acaba. Bir de madde adının kalması taraftarıyım. Türkiye 2. Futbol Ligi sezonlarını açarken o günkü adına uysun diye açmıştım. TFF belgelerinde lig için TFF 1. Lig deniyor. TFF'yi de FA Premier League'in Premier League kullanımındaki gibi koymuyoruz işte. Bence kalmalı adı.

    Bir de konu konuyu açıyor. Süper Lig'in eski sezon maddelerini Türkiye 1. Futbol Ligi diye değiştirmek gerekmiyor mu sence? O günkü adına uygun olması açısından. --cobija 12:39, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    İkinci lig için elimde yok bir şeyler maalesef. Süper Lig'in eski sezonlarını kesinlikle taşımak lazım.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:54, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Peki ben taşıyayım onları. 1. Lig'in geçmiş sezonlarını da düzenlemem yarım kalmıştı. Onları da tamamlarken bir kaynak bulabilirsem eğer gerekli genişletmeyi de yaparım. İyi günler. --cobija 13:00, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Taşımalar için eline sağlık. Ancak lig sezonlarında da sponsor adı kullanmamak gerek sanırım (mesela şu sezonda ligin adı Barclays Premier League imiş).--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:57, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Kullanılması taraftarıyım. Sonuçta lig o sezon o şekilde biliniyor ve her yerde o şekilde hitap ediliyor. Zaten 1. Lig maddelerinde de bu şekilde kullanılıyor. Wikipedia'daki sistemi bilemem fakat lig o sezon hangi adla oynanıyorsa o adla maddenin açılması gerekli. Tersi bir karar alınırsa da ısrarkâr olmam, çok mühim bir detay değil.--cobija 21:02, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Sen ak diyorsun ben kara :) İkimizin dediği de yanlış değil. Konuyu şuraya taşıyıp birkaç kişinin fikrini daha alalım istersen. Ne dersin?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:06, 3 Ağustos 2011 (UTC)
    Bu arada şu şablondaki grupları kaldırsak ve profesyonellik öncesi ve sonrası diye iki gruba ayırsak daha faydalı olmaz mı? Bu şekilde ayırmanın ne diğer kullanıcılara ne de bize bir faydası yok sanki. Önümüzdeki beş sene içinde beş ayrı sponsor olsa mesela beş grup daha eklemek gerekecek.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:09, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Bir üçüncü fikre ihtiyaç var haklısın, oraya taşımak yararlı olacaktır. Evet haklısın o şablona profesyonellik duruma göre değil de -zaten liglerin tümü profesyonel- Süper Lig şablonundaki gibi sponsor ismi olmadan düzenleyelim. Şimdiki hali nasıl? --cobija 21:22, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Demek istediğim lig adı değişse de sonuçta Türkiye futbol sistemindeki 2. ligdir bu. Şablon:İstanbul futbol ligleri gibi statüsü ve sistemi komple değişmemiş. Zaten ilgili sezon maddelerinde (ki bu sezon maddelerini gözden geçirmişsin gördüm şimdi, süper olmuşlar) ligde yaşanan isim değişiklikleri belirtiliyor. Sabah konuştuyduk ya hani anonim birkaç sezon eklemiş bunlar neyin nesidir diye. İşte onlar amatör olarak oynanan 2. ligler :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:27, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Sana yazdıktan sonra kafama dank etti o anonimin ekledikleri :) Senin demek istediğin A Kategorisi, 1. Lig gibi gruplar yerine profesyonel dönem öncesi - sonrası gruplarını eklemek yalnızca. Yani iki grup oluşturulması doğru anladıysam. Eğer böyle bir şey yapılacaksa Süper Lig şablonunu da bu şekilde düzenleyelim. Birbirlerinden farklı olmasınlar. Simetri hastalığı var ben de :) --cobija 21:34, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Tabi tabi, Süper Lig şablonunu da o şekilde düzenlemek gerekecek :) Ben de şu İstanbul Profesyonel Ligi'nin sezonlarına başlamıştımi devam edeyim bari. Bu arada Millî Küme maçlarıyla ilgili kaynak var mı elinde hiç? Şuraya eklemek için soruyorum. Galatasaray sitesine mail attım birkaç kez, rica ettim; fakat geri dönmediler...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:36, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Millî Küme ilgili yalnızca şu iki kaynağı verebilirim sana. 1, 2. Maalesef maçlar yok fakat elimdeki tek kaynaklar da bunlar. --cobija 21:45, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Ayrıca Galatasaray Formaları Blog'a da danışmanı tavsiye ederim. Galatasaray için derin çalışmaları var ve ellerinde mutlaka Millî Küme ile ilgili bilgiler de vardır. --cobija 21:50, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Blog sahibi ile konuştum ve kendisinden Galatasaray tarihini anlatan iki kitabı ödünç aldım :) Ancak Millî Küme üvey evlat gibi, azcık bilgi koymuşlar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:51, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    TFF'na ulaştın mı? Türk Futbol Tarihi çalışmalarında yer vermemişler sezon bilgilerine. Onlarda da yoksa kainatta yoktur herhangi bir bilgi. --cobija 21:56, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Zamanında şey sormuştum. 1992 öncesi Süper Lig sezonlarını da sisteme işleyecek misiniz diye. Şu anda böyle bir planlarının olmadığını söylemişlerdi. Millî Lig hakkında sormadım bir şey.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:59, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Gerçi beş yıldır güncellenmeyen stat bilgileri, iki dönem geçmiş olmasına rağmen hala kulüp başkanının yenilenmemesi gibi hatalar var TFF sitesinde. Sezon bilgilerini öpüp başımıza koyalım :) Ben bu aralar 1. Lig maddelerini yenilemeye devam edeceğim. Bir de anonimin eklediği sezonlar için kaynak arayacağım. Eğer o ara Millî Lig ile ilgili bilgiler elime geçerse seni bilgilendiririm ilk olarak. Şimdilik iyi geceler. --cobija 22:03, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Brezilya Jiu-jutsus'su[kaynağı değiştir]

    Selam, Brezilya Jiu-jutsu'su sayfasını uzun süren çalışma sonrasında oluşturmuştum. Şu anda Türkçe olarak buna benzer bir çalışmaya da rastlamadığım gibi ikinci şahısların değerli katkılarını da beklediğimi duyurmuştum. Ancak görüyorum ki konu hakkında yeterli birikimi olmayan kişiler tarafından tahmine dayalı değerlendirmeler veya ilaveler yapılmaktadır. Aslında ansiklopedik çalışmalarada kural açıktır "bilmiyorsanız/okumadıysanız tartışmayın". Şimdi sizin de ne maksatla olduğunu bilmediğim katkınızı gördüm. Bu sayfada sağladığım bilgiyi, siz değişkiliğinizi gerekçesiyle izah etmediğiniz takdirde pazartesi günü tamamen sileceğim ve durumu diğer kullanıcılarla paylaşacağım.

    İyi çalışmalar. Kaan.Bu imzasız yazı Kaan.uzun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Selam. Maddenin geçmişine baktığımda sizden başka kimsenin katkı yapmadığını görüyorum. Yalnızca bir arkadaşımız maddeye kategori eklemiş ve düzensiz olduğu için, buranın standartlarına uygun olmadığı için düzenlenmesi gerektiğini belirten bir şablon eklemiş. Benim katkım olmadı maddeye. Sadece sizin bu düzenlenmesi gerektiğini belirten şablonu kaldırdığınız değişikliğinizi geri aldım. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:42, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Hizmetlilik başvurusu[kaynağı değiştir]

    Merhaba,

    senin [Hizmetlilik başvurusu|burdaki] hizmetlilik basvurusuna destek verdim. Aslinda sana msj atmaya merakli degilimde burda ayni platformda calisdigimiz icin baska türlü olmuyor. bazi kullanicilarin senin hizmetci olmanda tetirginlikleri var. herseye karisiyor emegimize saygi duymuyor diye. buna kismen bende katiliyorum. bence önemli olan durum su: türk vikisinin hali belli! burda cok büyük beklentilere sahib olmak pek gercekci degil. ingilizce/almanca vikipedide yapilan seyler burada yapilmali, eger cok tuhaf seyler degilse. sen bazi seyleri begenmeye bilirsin ama millet begeniyor. milli takim golleri örnek mesela. burda orta yol bulunur, iki tarafta isterse. bunlari kabul edersen sana bayagi destekli cikar.

    iyi calismalar--Xberger 11:34, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Konuyla ilgili cevabımı adaylık sayfasına bıraktım. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:07, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Değiş tokuş[kaynağı değiştir]

    Selam. Bir konu hakkında fikrini almak istedim. Değiş tokuş maddesini takas maddesine yönlendirsek ve Değiş Tokuş (dizi) maddesinin adını Değiş Tokuş yapsak nasıl olur? Sonuçta dizi maddesindeki "t" harfi büyük harfle yazılıyor.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:41, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba. Bu gibi durumlarda İngilizce Vikipedi'de anlam ayrımı sayfası korunuyor. Örneğin bir kelimenin önünde "The" olan versiyonu ilgili anlam ayrımı sayfasına yönlendirilebiliyor. Vikipedi sayfa başlıklarının ilk harflerinin (büyük/küçük olarak) duyarlı olmaması bunun sebeplerinden biri. Kısacası bu örnekte "Değiş Tokuş", "değiş tokuş"a (veya diğer bir deyişle "Değiş tokuş"a) yönlendirilmeli ve gerekli navigasyon sağlanmalıdır. — Jimbo 19:11, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Selamlar. Haberiniz olsun dedim...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:47, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Bot şurada anlam veremediğim bir değişiklik yapmış zamanında. Haber vereyim dedim. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:21, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Evet, onun farkındayım. Merube'nin isteği üzerine ulamlara interviki eklerken birkaç hata yapmıştı bot. Ben tümünü geri aldım sanıyordum, ancak gözden kaçanlar varmış demek ki --Superyetkinileti 21:39, 3 Ağustos 2011 (UTC)

    Tamamdır, iyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:41, 3 Ağustos 2011 (UTC)


    İmzan güzelmiş, tebessüm ettirdi :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:45, 5 Ağustos 2011 (UTC)

    İnşar başarılı, diğerlerine faydalı olduğunu anlayınca hem kendisi tebessüm eder, hem de diğerlerini tebessüm ettirer:) Tebessüm etmek sağlığa çok iyi gelir:) Sağlığa zararsız vikilemeler arzusuyla, saygılarla, ----Safir yüzüklü Ceklimesaj 11:53, 5 Ağustos 2011 (UTC)

    merhaba inebolu sayfasını düzeltmiş bulunmaktayım.Madde kontrol edilmemiş.Sizin kontrol yetkiniz varsa bi bakabilirmisiniz? teşekkür ederimBu imzasız yazı İlisispor (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Merhaba. Biraz daha düzenlenmesi gerek -ki zaten düzenlenmesi gerektiğini belirten bir şablon da maddede mevcut. Her neyse, maddeyi onaylıyorum, teşekkürler. Bu arada mesajınızın sonuna imza atabilirseniz ve mesajınızı benim mesaj sayfama atabilirseniz daha iyi olacaktır. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:35, 5 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Kullanıcı:Safiyem ve Kullanıcı:Yozgatlee aynı kişiler. Şurada bir inceleme açmıştım, ilgilenen olmamıştı. Bir bakabilir misin?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:15, 31 Temmuz 2011 (UTC)

    sağlam kafa ile bakacak zaman arıyorum rap. :( kolay gelsin. --ki bl 08:14, 6 Ağustos 2011 (UTC)
    • Ben, onu Bermanya için söylemiş idim. Kendisi galiba bu konuda seninle aynı fikirde değil. --— heddagabler 16:00, 6 Ağustos 2011 (UTC)
    Onu anladım da kafalarda soru işareti kalmasın diye senden sormanı istedim :) Bermanya'ya mesaj atayım en iyisi. İyi günler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:03, 6 Ağustos 2011 (UTC)

    Taslak politikamız[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar. Malum sayfaya göz atarken taslak politikamızın yeniden şekillendiğini yazdığını okudum. Ben herhalde bu arada atlamışım, nerede bulabilirim. Bu arada, yazdıklarını okuyorum, kısa ve çok net. Beni, hakkında yanıltmadığın için sağ ol :)--Makedon 21:16, 6 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba. Orada yanlış bağlantı vermişim, düzelttim. Yenilenen sayfa şu. Düşüncelerin için ayrıca teşekkür ederim, iyi geldi :) İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:22, 6 Ağustos 2011 (UTC)

    Banu Avar konusunda "uygun değildir" gibi bürokratik bir cevap yerine 2 kısımı komple neden sildiğinizi açıklayabilecekmisiniz?

    Daha önceki mesajım: Tartışma sayfasında elimden geldiğince anlamaya anlatmaya çalıştım. Değiştirilen sayfada açıkçası telif hakkı ihlali nerede göremiyorum? Hangi kısımlarının Yaşayan insanların biyografileri 'ne göre Doğrulanabilirlik, Tarafsız bakış açısı, Özgün araştırmalara yer vermemek var ya da yok göremiyorum. Örnek vereyim: "Banu Avar sadece haberi değil, haberde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak tanıtılan ve esasta var olmayan Ersin Özbükey ismini de kontrol etmemiştir." var. Bunu "Banu Avar'ın sadece haberi değil, haberde Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak tanıtılan ve esasta var olmayan Ersin Özbükey ismini de kontrol etmediği idda edilmiştir." dersek doğru olur mu?

    Ayrıca silinen kısımlarda bir telif ihlali yok aksine silmediğiniz kısımlarda Banu Avar'ın sitesinden ve diğer sitelerden alıntılar var. Özetle silinen 2 madde, "Karabük Üniversitesinde ajan suçlamaları" ve "Televizyonda asparagas haber skandalı" Banu Avar'ı öven bir gözle göstermediği için sildiğinizi söyleyebilirmiyiz? Çünkü objektif bir bakış açısıyla yazılan ve eleştirel olmayan bir yazı olduğunu düşünüyorum. Meursaultcaulfield 19:11, 7 Ağustos 2011 (UTC)

    Telif hakkı yokmuş, pardon. İçeriğin aynısını çok daha önce de eklemişsiniz. Neyse, içeriği magazinsel ve ansiklopedik içeriğe uymadığı gerekçesiyle çıkarmıştım ben. Hala da öyle düşünüyorum. "Televizyonda asparagas haber skandalı" gibi bir başlıkla hele. Bir ansiklopedide bu tür bir içeriğin, bu kadar geniş bir biçimde yer alması ne kadar doğrudur? Öte yandan Banu Avar'ı öven bir gözle göstermediği için sildiğinizi söyleyebilirmiyiz? demişsiniz. Kişiyi tanımam, olaylar hakkında da pek fazla bilgi sahibi değilim açıkçası. Böyle bir düşünceniz olmasın. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:39, 7 Ağustos 2011 (UTC)

    Anladım ama başlık başka türlü olmuyor ki. Sonuç itibari ile http://en.wikipedia.org/wiki/Lewinsky_scandal varken asparagaslığı ve skandallığı bunun için de uygun olamazmı. Meursaultcaulfield 05:50, 10 Ağustos 2011 (UTC)

    Şimdi o skandalla bunu karşılaştırmayalım, öyle değil mi? :) Dediğim gibi bu kadar geniş çaplı, ayrı bir başlık halinde değil; kişinin kariyerini anlatırken araya sıkıştırıverelim. Ne dersiniz?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:05, 10 Ağustos 2011 (UTC)

    Dediğiniz gibi değiştiriyorum. Ama Vikipedi sayfaları altındaki alt başlıkların sadece yazıyı düzenleme amaçlı olduklarını düşünüyorum. Görsel amacı olan bu başlığı siliyoruz ve gerisi yine kalıyor. Şahıs hakkında yazmak isteyen herkes kişilerin biyografileri altındaki kurallara bağlı kalarak yazabileceği için bence bu başlığın şahıs hakkında bilgiler ile tamamıyla dolu olduğunu varsaysak, o zaman neden başlık altına alınmaları gerektiği ortaya çıkar bence. Ayrıca Lewinsky skandalı ile aralarında bir fark göremiyorum. Skandallar şahısların büyüklüğüne göre değişiyor tabi ama skandallık tanımları değişmiyor bence. saygılar. (Meursaultcaulfield 01:00, 18 Ağustos 2011 (UTC))

    Tartışmaya Katılın![kaynağı değiştir]

    Bu sayfadaki Kukla politikasını okuduktan sonra;
    • politikada anlamadığınız bölümler için lütfen bana başvurunuz.
    • politikayı kavradığınız takdirde topluluğumuz için önem teşkil eden Kukla tartışmasına lütfen katılınız.
    • Politikaların değişebilmesi Vikipedi'nin özgürlüğünün bir kanıtıdır. Sizde bize destek olun ve politikamızı geliştirmemize yardımcı olun!
    • Kukla politikasının getirmiş olduğu cezalardan dolayı Vikipedistler, Vikipedi'ye bir daha katkı yapamamaktadırlar. Lütfen tartışmaya katılın ve yorumunuzu belirtin. Teşekkürler.

    --Gktr 20:43, 7 Ağustos 2011 (UTC)

    Selamlar. Bu madde düzenleme iş birliği bayağı tuttu. Hazır bu kadar ilgi varken önümüzdeki hafta da bu iş birliği devam etse daha iyi olmaz mı? Hem düzenlenmesi gereken maddelerimiz de eritilmiş olur böylelikle.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 22:47, 8 Ağustos 2011 (UTC)

    Pardon Rapsar, mesajını geç gördüm. Önümüzdeki hafta için 2009 yılının 2. yarısını seçmeyi sorarım diğerlerine. Nasıl uygun mu? --Gktr 22:58, 8 Ağustos 2011 (UTC)

    Estağfurullah. Kısıtlama olmasa daha iyi olmaz mı? Atıyorum 2008'in ilk 6 ayındaki madde için 5, son altı ayındaki madde için 4 puan verilse mesela. Böyle altı aylık dönemler içinde puanlar azalsa git gide. Katılımcılar daha çok puan almak için daha eskilerdeki maddelere yönelirler hem. Telif hakkı ihlalleri için de 10 puan verilir belki? Hatta aklıma geldi, öncelikli düzenlenecek maddelerimiz de var. Bunları düzenleyenlere de daha yüksek puanlar verilebilir belki. Sen mutlu, ben mutlu, herkes mutlu olur böylece :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 23:02, 8 Ağustos 2011 (UTC)
    Kategori:Vikipedi düzenle'yi veriyorum. 2011 yılı için en fazla 5 puan, 2010 için 10, 2009 için 15, 2008 için 20 ve 2007 için 25 puan. Öncelikliler için 30 puan. We can!, yani. --Gktr 23:07, 8 Ağustos 2011 (UTC)
    Tamamdır. Cekli'den bin puan beklediğimi de yazayım buraya :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 23:09, 8 Ağustos 2011 (UTC)
    Harikuleyt! Aynen bekliyorum! İyi geceler efem! --Gktr 23:12, 8 Ağustos 2011 (UTC)
    İyi geceler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 23:16, 8 Ağustos 2011 (UTC)

    Hükümet kategorisi[kaynağı değiştir]

    Selam. İlgili kategorinin silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Örnekle anlatacak olursam, Kategori:Alaudidae kategorisinde yönlendirme gereklidir. Çünkü kullanıcılar, maddeye kategori eklerken Toygargiller değil de Alaudidae kategorisini ekleyebilir bilmeden. Ya da ABD'li yerine Kategori:Amerikalı kanun kaçakları diye ekleyebilirler. Ancak bizim kategoride böyle bir şey olmaz muhtemelen. Çünkü imla bakımından hatalı. Kimsenin bir daha bu adı kullanacağını sanmam. Bilmem yanılıyor muyum?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 00:01, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    Aslında bunları silmesek iyi olur. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Türkçede (yalnızca vikiyi kastetmiyorum) yaygın bir kullanıma sahip olduğundan ileride bu adlandırmayı doğru sanan kullanıcılar çıkabilir. Silsek bir şey yitirir miyiz? Hayır, yeniden açılırsa (yakalayabilirsek) müdahale ederiz; ancak çift ulamların takibi güçleşiyor zaman zaman. --Superyetkinileti 00:07, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti dense tamam diyeceğim; ancak ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri denmiş. Sonraki Hükümetleri kelimesindeki h harfi küçük yazılmalı :) Böyle bir hatanın bir daha yapılma olasılığı var mıdır? Ya da neyse. Böyle küçük bir konuyu daha fazla uzatmayayım :) İyi geceler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 00:14, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    Maddesi Oluşturma (Fabergé)[kaynağı değiştir]

    Teşekkürler sayın Raspar.Hızır gibi yetişip sorumu cevaplama zahmetinde bulundunuz. Şimdilik maddeye ait dökümanlarımı hazırlama safhasındayım hazırlayınca haber veririm. tacirci 00:37 09 Ağustos 2011 (UTC)

    Rica ederim. İsterseniz size bir çalışma sayfası oluşturalım. Çalışmalarınızı orada yapın, sonra ilgili maddeye aktarırsınız.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 00:56, 9 Ağustos 2011 (UTC)
    • Bir zahmet çalışma sayfası oluşturursanız benim için son derece iyi olacak ayrıca ileriki çalışmalarımda bana örnek teşkil eder.saygılar.-tacirci 01:01 09 Ağustos 2011 (UTC)
    Oluşturdum. Bu sayfanın bağlantısını kullanıcı sayfanıza ekleyin isterseniz. Ulaşımı kolay olur sizin için.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:05, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışı[kaynağı değiştir]

    Selam Rapsar. Şöyle bir madde yazdım. Benim açımdan bitti gibi görünüyor fakat madde kalite kontrolünde sen daha uzmansın. Boş bir anında gözden geçirip eksikleri yahut hataları bana iletir misin? --cobija 02:27, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Öncelikle madde için eline sağlık. Harikulade gözüküyor. Uzmansın falan, estağfurullah. Belki sonrası yazılabilir. Erzurum ve Sivas'a geçişi, kongreler, savaşın başlamasından kısaca bahsedilebilir. Sonra bir de Vahdettin'in kendisini bilerek Samsun'a gönderdiği yönünde iddialar vardı yanlış bilmiyorsam. Onlardan da bahsedilebilir sağlam kaynaklar varsa.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:03, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    Kongrelere, genelgelere fazla değinmek istemedim. Maddenin başlığa sadık kalması gerektiğini düşünüp Havza'dan ayrıldığında maddeyi tamamladım. Zaten sonraki dönemlerin har biri için madde mevcut. Vahdettin konusunda da doğru düzgün kaynak bulamadım internette. Bulduklarım da Atatürk üzerine açılmış toplama sitelerden ibaret. Elimdeki kitaplarda da bu konu üzerine bir şey bulamadım. Ancak Nutuk'u kaynak göstererek "müfettişlik görevinin kendisini İstanbul'dan uzaklaştırmak için verilmiş bir görev olarak düşünen..." cümlesini ekleyebildim. --cobija 11:28, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    1. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti tartışması[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar, Tartışma:1. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti tartışmasına senin fikrine yakın bir öneri getirdim sanırım. Ama isimlendirmeden emin değilim yine de. Bir bakarsan sevinirim, kaçma öyle hemen tartışmadan=) --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:21, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba. Biraz örnek aramaya çalıştım İngilizce Vikide. First Cabinet of Kostas Karamanlis örneği var. Sonra First Tymoshenko Government örneği var. Lidere dayalı adlandırma var diyebiliriz orada. Bizde de olabilir belki. 1. (veya Birinci) Recep Tayyip Erdoğan Hükûmeti gibi.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:35, 9 Ağustos 2011 (UTC)
    Evet, Oğuzhan'ın belirttiği örnek, zaten bizim madde içlerinde de ikinci isim olarak öyle geçiyor. Olabilir tabi ki, madde içerisinde bakanların listelendiği tabloların üstüne de "Bakanlar listesi" ya da "Kabine üyeleri" gibi bir başlık atarsak sorun çözülür sanırım. --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:48, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    SL adaylığı[kaynağı değiştir]

    Aday gösterdiğiniz madde, seçkin liste statüsü aldı.

    Başbakanlık Kupası şampiyonları listesi, Vikipedi:Seçkin liste adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin liste olarak seçildi. Başka bir listeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin liste adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot 17:05, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    Oy kullanımı[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar. Vikipedi içerisinde bulunan aktif herhangi bir kullanıcıya sormalıydım ve yakalamışken sana sorayım dedim. Ben daha çok Vikisöz ve Vikisözlük'te aktif olan bir kullanıcıyım. Burada oylamalara katılma hakkım var mı? Zira varsa takip ettiğim kadarıyla son oylamaya katılmak isterim. Şafak Gündüz 19:21, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba. Kriterlerimize baktığımda en az 150 değişiklik yapmışsın ve en az iki aydır üyesin. Bunların yanında aktif bir kullanıcısın. Oy vermemen için bir sebep gözükmüyor. İyi akşamlar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 19:27, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    Selamlar. Kullanıcı:Amaranth'ın hizmetli oylamalarında verdiği oylar geçerli kabul edilecek mi? Aktif olmaması ve politikalara hakim olmadığını da belirteyim.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 19:16, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    selam rapsar, etkinlik maddesine ilişkin tartışma sürüyor, politikada bu konuda bir açıklık da yok. hele politikalara hakim olma konusuna girersek epeyce bir tırpanlamak gerekebilir oyları.. :) --ki bl 19:28, 9 Ağustos 2011 (UTC)
    Tartışma sürüyor, farkındayım; ancak sonuçlansa dahi şimdiki hizmetlilik oylarında bir değişiklik olmayacak, ilerideki oylamalarda geçerli olacak. Şu an aktiflik meselesinin bir kriteri var mıdır? Son elli değişikliğin son altı ay içinde yapılması gibi?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 19:30, 9 Ağustos 2011 (UTC)
    bir kriter yok, bu yüzden de tartışmalı. belirginleşse iyi olur bundan sonraki süreçler için elbette. ama dediğin gibi bu oylamalarda mevcut duruma göre davranmak gerekiyor. kolay gelsin. --ki bl 19:34, 9 Ağustos 2011 (UTC)

    Teşekkür ederim, ancak çalışkanlıkta sizinle baş etmem oldukça güç Umarım hep buralarda oluruz ve Vikipedi'nin gelişimine birlikte tanıklık ederiz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 00:51, 10 Ağustos 2011 (UTC)

    Selamlar. Basketbola biraz yabancıyım da şu pozisyonlar konusunda. Hem kısa hem de uzun forvet nasıl oluyor? Boyla alakası var mı bu durumun? İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 00:49, 10 Ağustos 2011 (UTC)

    • Selamlar Rapsar, bildiğin gibi basketbolda beş oyuncu sahada bulunabiliyor buna göre de beş pozisyon var. 1- oyun kurucu, 2-Şutör gard, 3-Kısa forvet, 4-Uzun forvet, 5-Pivot. Erhan Yetim'de 3 ve 4 numaralarda oynayabiliyor. Normalde 3-4 numaralarda oynadığından forvet yazmak yeterli. Ama detaylı, okuyucuya açık olması için bu şekilde yazıyorum. Ama olmaz saçma forvet yeterli diyorsan çıkaralım? :) Kolay gelsin. --MSileti 01:13, 10 Ağustos 2011 (UTC)
    Tamamdır. Saçma fala değil, estağfurullah :) İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:24, 10 Ağustos 2011 (UTC)
    Uyardığınız için teşekkürler.Çalıştayileti 01:06, 11 Ağustos 2011 (UTC)
    Rica ederim. Ancak şimdi yüklediğiniz resim de, filmin uyarlandığı romanın kapağı :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:13, 11 Ağustos 2011 (UTC)
    Kapağı şeklinde belirtelim; işbirliğinde göstermeyiz ama o kapağın üzerinde oyuncuların isimleri ve yapım şirketinin adı yazıyor. Bana filmin kapağı gibi geldi.Çalıştayileti 01:16, 11 Ağustos 2011 (UTC)
    Aldığınız sitenin adı zaten antiqbook. Öte yandan yazarın ismi de yazıyor; Warwick Deeping -ki filmin İngilizce Vikideki maddesinde filmin, aynı adlı romandan uyarlandığı yazmakta.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:18, 11 Ağustos 2011 (UTC)
    • Selamlar. Hani "...yabancıyım da şu pozisyonlar konusunda" diyordun. Bizim maddeler yetersiz ama şurada Ekşi Sözlük'te biraz bilgi vermişler. Bir ara futbol maddelerinden, basketbol maddelerine de başlarsın belki olmaz mı? :) Neyse son değişikliklerde seni gördüm de bir "kolay gelsin, iyi çalışmalar" temennisinde bulunayım dedim. :) Görüşmek üzere.--MSileti 01:32, 11 Ağustos 2011 (UTC)
    Teşekkürler bilgi için. Fikir sahibi oldum konu hakkında. Basketbol değil de daha alternatif, Türkiye'de daha az tanınan sporlar hakkında madde yazmak istiyorum. Ragbi her zaman ilgimi çekmiştir mesela :) İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:10, 11 Ağustos 2011 (UTC)

    Labris Teknoloji[kaynağı değiştir]

    [3] Şirketin merkez ar-ge ofisi ODTU Teknokent'de bulunduğu için Metutech'i ikincil kaynak olarak kabul edemediğinizi söylemişsiniz. Halbuki ODTU Teknokent, Labris Teknoloji'den tamamen bağımsız bir kurumdur.

    Uygun olmayan kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

    Selam. Kullanıcı:Halkın Kurtuluşu'nun da hem kullanıcı adı uygun değil hem de sürekli aynı içeriği ekleyip duruyor.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:32, 11 Ağustos 2011 (UTC)

    Sanıyorum Kibele bu konuyla ilgileniyordu. Ona sorsak iyi olur. --Superyetkinileti 20:35, 11 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba. Tartışma sonucu Virjinya isminde karar kılınmış olan maddenin adını değiştirdiğinizi fark ettim (bu gibi durumlarda önceki tartışmaya katılan başlıca kişilere, özellikle sizle aksi görüştekilere haber vermekte yarar olabilir). Google araması yapmışsınız, oysa bu Vikipedi'de kaynak kabul edilmiyor. Konuyu önceki tartışmalarda öne sürülen savları cevaplayacak şekilde ilgili tartışma sayfasında ele almanızı öneriyorum. Saygılar, Filanca 00:08, 12 Ağustos 2011 (UTC)

    anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

    Selam Rapsar. Bu şablona birşey eklemek ister misin? Senin de önerin olabilir. Her anlam ayrımı sayasında gözükecek bir şablon. Metnin iyi olması önemli.--Szoszvmesaj 11:52, 12 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Şablonun ne işe yaradığını tam olarak anlayamadım? Anlam ayrımı sayfalarına mı eklenecek bu şablon?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:54, 12 Ağustos 2011 (UTC)
    en:Star (disambiguation) mesela bu sayfayı değiştire tıklayınca düzenleme ekranının üstünde gözüküyor. --Szoszvmesaj 11:58, 12 Ağustos 2011 (UTC)
    He tamam. Ben sandım maddenin kendisinde gözükecek :) Şablonun ilk cümlesinden sonra Normal maddelerden farklı olarak anlam ayrımı sayfalarında; gibi bir cümle eklenebilir belki. Olmasa da olur. Bir de şablona Türkçe bir ad bulursak tam olacak. Eline sağlık.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:01, 12 Ağustos 2011 (UTC)
    Şablon kullanılmaya başlandı. Bu şablon adı bir mediawiki sayfasında yazıyor. Türkçe isim olursa, onu da değiştirmek gerekecek. Bir hizmetliden rica edip, değiştirilir bilahare. --Szoszvmesaj 13:01, 12 Ağustos 2011 (UTC)
    İstersen isim için uygun bir ad bulalım. Hizmetliden rica etmesi sonraya kalsın :) "Anlam ayrımı düzenleme bilgisi/bilgilendirmesi" olabilir mi?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:02, 12 Ağustos 2011 (UTC)
    Tamam. Aslında "Editintro" türkçeye çevrilse iyi olacak. Bu isimde ingilizce de çok şablon var. Bundan sonra hep aynı isimde çevrilir. "Düzenleme giriş" olarak çevirebiliriz birebir. Ama "bilgilendirme" daha uygun--Szoszvmesaj 13:11, 12 Ağustos 2011 (UTC).

    ne diye siliosunuz çevirimi?[kaynağı değiştir]

    yeni başlıorum bişeyler yapmaya çalışıorum ne diye reddedildi kafein çevirim bi açıklama yapar mısınız,(Mtnkdd 12:26, 12 Ağustos 2011 (UTC))

    Merhaba. Öncelikle bir sakin olunuz ve burayı tanımaya çalışınız. Nasıl okula ilk başladığınız gün kafanıza göre hareket edip, sonra da öğretmene ne diye beni azarlıyorsun demiyorsak burada da aynı şeyi yapmak gerekir. Eklediğiniz içerik yazım rehberimize uygun değildi ve kaynaksızdı. O yüzden çıkarıldı. Hemen yukarıda gösterilen yazım rehberlerinizi okumanız ve katkılarınıza devam etmeniz dileğiyle. İyi çalışmalar...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:57, 12 Ağustos 2011 (UTC)

    Uygun olmayan KA[kaynağı değiştir]

    Selam. Kullanıcı:Halkın Kurtuluşu'nun da hem kullanıcı adı uygun değil hem de sürekli aynı içeriği ekleyip duruyor. Superyetkin ile görüştüm, senin bu konuyla ilgilendiğini söyledi. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:49, 12 Ağustos 2011 (UTC)

    selam rapsar, kullanıcı 48 saat engellendi ve bilgilendirildi. uygunsuz isim konusuna gelince. ben kişisel olarak sadece açık reklam olanları ve uygunsuzları doğrudan engelliyorum. politik çağrışımlar geçmişte böyle tercih eden hizmetliler tarafından engelleniyordu. belki ben de o dönem yapmışımdır hatırlamıyorum. ama bunu tam olarak hangi uygun olmayan kullanıcı adı olarak değerlendiririz bilemedim. kolay gelsin. --ki bl 19:47, 12 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Kurgu olduğunu duymuştum ama... Çalışma sayfanda gerçekmiş gibi anlatılmış. Gerçek mi kurgu mu tartışması dahi filmin insanı ürkütmesi için yetiyor :) Dipnot= Lüleburgazlıyım ve o iki köy de bizimkine bayağı bir yakın :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:18, 13 Ağustos 2011 (UTC)

    Kurgu zaten. Ki o bölgeye yakın biri olarak bu filme kadar olay hakkında bir şey duymamışsın gibi görünüyor. Bu da benim için yeterli :) Ayrıca Uludağ Sözlük'te birisi fragmandaki tutarsızlıklar üzerine bir şeyler yazmış. Onu da düzenleyerek ekleyecem maddeye tutarsızlıklar başlığı ile. Ama şu aşamada elimizde bir eleştirmenin yahut bir sinema dergisinin film ile ilgili bir inceleme yazısı olmadığı için gerçekmiş gibi anlatmamız gerek. Vizyona girdikten sonra daha çok yazılıp çizilmeye başlanır. O zaman da güncelleriz maddeyi. --cobija 01:26, 13 Ağustos 2011 (UTC)
    Şu an İstanbul'da ikamet ediyorum. Sadece baba tarafından oralıyım. Sırf bu olayı merak ettiğim için bu yaz aylarında gitmeyi düşünüyorum. Gerçi benden önce kim bilir kimler gitmiştir, sormuştur da neyse :) Yine de hemşehri olarak yüz yüze konuşmak daha bir ayrı olacaktır :) Bu arada Lüleburgaz'ın altınları da meşhurdur. Zamanında altın bulacağız diye orayı burayı kazanı mı dersin, gidip de 1 hafta dönmeyeni mi dersin :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:33, 13 Ağustos 2011 (UTC)
    Filmde gerçekçiliği artırmak için belki definecilik olaylarını da işlemişlerdir :) Ayrıca madem hikaye ilgini çekiyor şuna bir bak. Lüleburgaz'da ikamet eden kişilerce açılan bir site sanırım. Şöyle yazmışlar: "Olayın üstünden yıllar geçmesine rağmen biz konuyu bir ön araştırmaya aldık ve Davutlu köyü muhtarı ile görüştük. Konuyla ilgili pek bilgi vermek istemeyen köy muhtarı, böyle bir şey duymadığını ve bilgisi olmadığını belirtti. Tabi böyle üzücü bir olayı kimse hatırlatmak ve deklare etmek istemez o yüzden aklımızda soru işaretleri oluşsa da biz filmin büyüsü kaçmaması düşüncesiyle yayımlanana kadar araştırmamaya karar verdik." Davutlu köyüne gitmelerinin sebebi de fragman kupürlerindeki karakter sayısının Davutlu kelimesindeki karakter sayısı ile aynı olması. --cobija 01:40, 13 Ağustos 2011 (UTC)

    Portal:Türkiye[kaynağı değiştir]

    • Rapsar o etkinlik kriteri karşılamaz maalesef. Ayrıca çoğu kullanıcının oyunu da düşürür. Baya bir tartışma yaşanmış. Fikirler kabul edilmemiş. En yaklaşılan oran 2 ayda 150 değişiklik olmuş ama o da kabul görmemiş. Halen de tartışılıyor aktiflik :) Duke ϡ»» ileti ^^ 20:25, 13 Ağustos 2011 (UTC)
    Şu an elimizde yazılı kriter olarak bir tek bu var. Kimin oyu düşüyorsa düşsün, haksızlık olmasın. Böyle günlerce tartışır, bir sonuç elde edemeyiz. Zaten bundan sonra belirleyeceğimiz kriter de bu oylar için geçerli olmayacaktır.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:27, 13 Ağustos 2011 (UTC)
    Valla, o etkinlik olayı orası için yazılmış. Bu olayı bence karşılamaz. Bir de resmi bir anlamı yoktur yazmışlar yanına. Çözüme kavuşturmak isteyen arkadaşlar olursa, çözeriz etkinlik durumunu artık. Lakin ortada bir kuklacılık var mı bilmiyorum ama eğer kuklacılık varsa kimsenin yanına kalmayacak.Duke ϡ»» ileti ^^ 20:35, 13 Ağustos 2011 (UTC)
    Kukla falan olduğunu sanmam. Muhtemelen de yoktur, kimsenin günahı alınmasın boşu boşuna. Ben diyeceğimi dedim, önerimi yaptım. Görünüşe göre olumlu veya olumsuz farketmez, tüm oylar aynen kalacak. İyi akşamlar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:39, 13 Ağustos 2011 (UTC)
    Ya Rapsar kimseye kukla demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Kukla olduğunu düşünsem ve elimde de yeterli bilgi olsa gider denetçi davası açarım. Sadece o etkinlik kuralı olası kukla şüphelileri engellemek için. O kuralın uygulanması durumda iyi kullanıcıların oyunun yakılması da göze alınmıştır. Duke ϡ»» ileti ^^ 20:44, 13 Ağustos 2011 (UTC)

    Bende ortasından dalayım konuya. Öneriyi sunduğumdan beri 5 gün geçti ve geldiğimiz noktada en ufak ilerleme yok. Değişiklik sayısının 0 olmasını isteyende var 300 olmasını isteyende ki bu iki fikir arasında uçurum var. Bu tartışma sonuçlanacak mı sonuçlanacaksa nasıl olacak merakla beklemekteyim :) . Emyilmesaj 20:32, 13 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. NTV Tarih bu ay şike skandallarıyla ilgili bir araştırma yapmış. Karşıyaka da var bunların içinde. Şöyle yazıyor: "...20 Temmuz 1964'te İzmir takımı 2. Millî Lig'e düşürüldü." 1964-65 sezonu başında. Ayrıca şu dosyada da 1965-66 sezonundan 2. Millî Lig diye bahsediliyor. Muhtemelen anonimin eklediği o sezonlar da 2. Millî Lig adıyla düzenlenmiş yani. 2. Millî Lig adının ne zaman değiştirildiğiyle ilgili de bir bilgi yer almıyor. Hatta internette hiçbir bilgiye rastlayamadım bu adlandırmaya dair. Ne yapmalı. --cobija 12:36, 14 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Milliyet arşivlerinde biraz araştırma yaptım. Sanırım Mahalli liglerden gelen takımlar kendi aralarında play-off oynamışlar yükselmek için. 1961-62 sezonunu ele alalım mesela. Üstten gelen üç takım+Mahalli liglerden de birer takım play-off oynamış. İlk beş sıradakiler Millî Lig'de kalırken, sonuncu mahalli lige geri dönmüş. Benzer sistemler diğer sezonlarda da var. Yani ortada bir lig yok, play-off benzeri sistem var.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:50, 14 Ağustos 2011 (UTC)

    Yanlış anlamadıysam 1. Lig'in bir parçası değil eklenen bilgiler. Maddeleri silip ilgili sezonun Millî Lig maddesine taşımak lazım. Ayrıca 1. Lig'in ilk sezonlarında adı 2. Millî Lig imiş :) --cobija 13:01, 14 Ağustos 2011 (UTC)

    Demek istediğim o zaman ikinci bir profesyonel lig yok. Millî Lig var bir de amatör olarak oynanan mahalli ligler. Millî Lig'in sonuncularıyla (sezondan sezona değişiyor) mahalli liglerden gelen takımlar arasında bir nevi play-off ligi oynanıyor. Bu maçların sonucuna göre Millî Lig'i son sırada bitirenler küme "düşmeyebiliyor" ve ertesi sezon tekrardan Millî Lig'de yer alabiliyor. Yani ortada bir lig yok. Bu içerik ilgili sezonların maddelerine aktarılabilir bence. Öte yandan Millî Lig adı gidip Türkiye 1. Futbol Ligi kullanılmaya başlandığı sezona kadar düzenlenen 2. liglerin adı -ki varsa- 2. Millî Lig'dir muhtemelen, mantıken.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:08, 14 Ağustos 2011 (UTC)

    Ben de onu diyorum. Örneğin şu tablo 1959-60 Millî Lig sezonuna eklenir yükselme durumu adıyla ya da bulunur bir isim. Ayrıca 2. Millî Lig konusunda demek istediğim şu. 2. Lig 1963-64 sezonunda başlamış. Aynı sezon Millî Lig, Türkiye 1. Futbol Ligi adını almış. Yani Karşıyaka'nın küme düşürüldüğü sezon olan 1963-64 sezonunda en üst düzey lig Türkiye 1. Futbol Ligi adıyla düzenleniyordu. Ki, Millî Lig adıyla düzenlendiği sezonlar bir 2. Lig yok. Acaba diyorum 2. Futbol Ligi adıyla düzenlendiğini sandığımız lig "2. Millî Lig" adıyla mı kurulmuş. --cobija 13:28, 14 Ağustos 2011 (UTC)

    Tamamdır. Aktarma işini yapacak mısın? Adlandırma konusu için de Milliyet arşivlerini karıştırmak lazım yine :) Orada vardır bir puan durumu veya bir haberde ligin adı geçiyordur mutlaka.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:30, 14 Ağustos 2011 (UTC)

    Yapmayı düşünüyorum ama adlandırmanın hangi sezona kadar devam ettiği konusunda bir bilgim yok. Gazete arşivlerine bir bakarım dediğin gibi. --cobija 13:34, 14 Ağustos 2011 (UTC)

    Ankara Turnuvası 2011[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Ankara Turnuvası 2011 sayfasının KD'liğiyle ilgilenebilir misin?--вяí¢αи76ileti 16:34, 14 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Sezon öncesi düzenlenen onlarca hazırlık turnuvasından biri. Bence KD değil. Maddeye bağlantı verebilecek başka bir sayfa da yok hem. Ne katılan takımların maddesinde bahsedebilirsin ne de Somali'de yaşanan olayların maddesinde.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:49, 14 Ağustos 2011 (UTC)

    İzninle bişey sorcam Rapsar, hizmetlilik başvurunda 7. soruya verdiğin cevapta "... Buranın bir ansiklopedi olduğunu, Ekşi Sözlük olmadığını unutmamak gerek diye düşünüyorum kendimce." ibaresi yer alıyor. Niçin Ekşi Sözlüğü bu cevaba kattığını sorabilir miyiz? --Berm@nyaİleti 07:44, 15 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. İstediğini sorabilirsin. Ekşi'de dilediğin başlığı açabilirsin; kayda değermiş, ansiklopedikmiş, tarafsızmış diye bakılmaz. Burada ise belli kriterlerimiz var bir madde oluşturulabilmesi için. Onu kastettiydim.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:55, 15 Ağustos 2011 (UTC)
    Onca sözlük varken (İtü, Uludağ, İnci, Kötü) niçin Ekşi Sözlük? Yoksa açtığım şu başlıktan mı esinlendiniz? --Berm@nyaİleti 10:29, 15 Ağustos 2011 (UTC)
    Yok canım ne alakası var :) Komplo teorisi gibi oldu bu biraz :) Sözlüklerden tek okuduğum ve en büyüğü/tanınanı olduğu için dedim. O yazını da şimdi görüyorum. O zamanlar buralara uğramadım pek :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:31, 15 Ağustos 2011 (UTC)
    Pekala, iyi çalışmalar dilerim. --Berm@nyaİleti 10:55, 15 Ağustos 2011 (UTC)

    Selamlar. Şablon:Award-nom ile Şablon:Adaylık şablonları aynı görevi mi görüyorlar acaba?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:26, 15 Ağustos 2011 (UTC)

    • Merhaba Rapsar, iki şablon da aynı. — heddagabler 09:30, 15 Ağustos 2011 (UTC)
    Teşekkürler. "Adalık" kalıyor, diğeri gidiyor o zaman :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:34, 15 Ağustos 2011 (UTC)
    aslında diğeri de ona yönlendirilirse daha iyi olur. tekrar açılmaz böylece. — heddagabler 09:42, 15 Ağustos 2011 (UTC)
    Tabi tabi, geçmiş birleştir ekledim zaten.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:44, 15 Ağustos 2011 (UTC)

    Rapsar, hizmetlilik başvurunda istediğin başarıyı yakalayamadın ama emin ol ki en yakın zamanda tekrar aday olursan başarılı olacaksın, çünkü dost acı söyler. Başvurudaki eleştiriler doğrultusunda hizmetli olmak için çok iyi ilerlediğini düşünüyorum, sonraki başvurunda ilk destek oyunu da ben vereceğim. Güzel katkılarının devamını diliyorum, saygı ve sevgilerimle. --Berm@nyaİleti 10:50, 16 Ağustos 2011 (UTC)

    Eyvallah. Ben işin desteğinde değilim de neyse. IRC'ye gelebilir misin müsaitsen?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:02, 16 Ağustos 2011 (UTC)
    Tamam. --Berm@nyaİleti 11:13, 16 Ağustos 2011 (UTC)
    • Merhaba Rapsar, parantezli yer adlarını değiştirdiğini görüyorum, bu vikileşmenin nerede yazdığını bulamadım, vaktin olduğunda bana linki verirsen bir bakayım. Kolay gelsin...Vikiçizer 12:46, 16 Ağustos 2011 (UTC)
    Selam. Yerleşim yerleri maddelerinin adlandırmasında virgül kullanıyoruz, biliyorsun. Edremit (Van) değil de Edremit, Van şeklinde adlandırıyoruz.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:50, 16 Ağustos 2011 (UTC)
    Ben de onu diyorum, nerede yazılı.. Kurallaşma yok mu bu konuda, ayrıntılı aramayadım.Vikiçizer 12:53, 16 Ağustos 2011 (UTC)
    Şurada bir şeyler yazılı; ancak politika değil. Buranın tartışma sayfasında da uzun uzun tartışmalar yapılmış, kimse dememiş ki parantez kullanalım. Onlarca virgüllü yerleşim yeri maddemiz var, buna karşın 2007'de açılan bu Portekiz yerleşim birimleri ve arada bir açılan bazı maddelerde parantez kullanılmış sadece. Vikleşmeden kastım bir politikaya uydurmak değil, genel kullanıma uydurmaktı.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:57, 16 Ağustos 2011 (UTC)
    Bunu kurallaştırmamak eksiklik...Genel kullanımı üç günde tersine çevirmek mümkün. Kurallaştırmak lazım, uzun uzun tartışma varsa kısa kısa kurallaştırma ortaya çıkmalı, yoksa sonuca etki edecek bir tartışma olmamış derim ben. Neyse bakalım:) Kolay gelsin...Vikiçizer 13:03, 16 Ağustos 2011 (UTC)

    Yardım önerisi[kaynağı değiştir]

    Merhaba, adım Cem Pekin. Futbol araştırmacısı, arşivcisi ve istatistikcisiyim. 2.ligle ilgili çalışmada adımın geçtiğini gördüm. Çözemediğiniz konularda danışmanlık anlamında yardımcı olabilirim. Msil adresim cemler@superonline.com. İyi çalışmalar diliyorum.Bu imzasız yazı 178.245.214.83 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


    Selam. Mesaj sayfamda görebileceğin üzere arşivlerinden sıkça yararlandığımız Cem Pekin, bize yardım önerisi teklif etti. Kendisiyle iletişime geçtim ve Milli Küme hakkında elindeki bilgileri paylaşmasını rica ettim. Sen de bir mail at istersen yardımcı olabileceği bir şey varsa? Özellikle 2. lig konusunda yardımcı olabileceğini yazmış mesajında. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:48, 17 Ağustos 2011 (UTC)

    Teşekkürler. Şu 2. Millî Lig olayını sordum. Günümüzdeki 2. Lig ile ilgili de yardımcı olur umarım. --cobija 10:54, 17 Ağustos 2011 (UTC)

    Mesajı bana yazmayı unutmuşsun :) Neyse, kendisi tatildeymiş 10 güne kadar İstanbul'a dönerim ve her konuda yardımcı olurum dedi. Yardımını istediğimiz konuları liste halinde hazırlayıp, gönderebilirseniz iyi olur dedi.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:04, 17 Ağustos 2011 (UTC)

    He, pardon :) 2. Millî Lig meselesini sordum da o isim basında geçiyormuş fakat resmî değilmiş. Bir de 3. Lig'i sordum gelecek yıl ancak aktarabilirim dedi. Onun haricinde benim aklıma gelen bir şey yok. Acaba yalnızca kulüp sezonları için bilgi var mıdır ki elinde? Maçkolik'te Samsunspor'un 2. Lig'deki sezonları yok. Bunu sorabilirsen iyi olur. Sen yollayacaksın listeyi galiba. --cobija 13:18, 17 Ağustos 2011 (UTC)
    Selam. Bu konu aklımdan çıkmış, geç cevabım için kusura bakma. Samsunspor'un 2. ligde oynadığı maçların bilgilerini kastediyorsun sanırım? Benim istediğim bilgiler şunlar;
    1. Galatasaray'ın Millî Küme'de oynadığı maçların detaylı bilgileri. (Artı bu sezonların gol kralları)
    2. 1928 ve öncesinde düzenlenen İstanbul Ligi, Pazar Ligi gibi liglerde Galatasaray'ın oynadığı maçların detaylı bilgileri. (Artı bu sezonların gol kralları)
    3. Galatasaray'ın başkanları (göreve geldikleri ve görevden ayrıldıkları tarihlerle birlikte)
    Eklemek istediğin bir şey varsa ekleyelim.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:07, 20 Ağustos 2011 (UTC)
    Yok estağfurullah. Samsunspor'un 2. ligdeki maçlarının haricinde bir bilgi eksiğim yok şu an. Listeye onu da ekleyebilirsen mutlu olurum. --cobija 21:40, 20 Ağustos 2011 (UTC)
    Tamamdır. Zaten birkaç aya kadar bu eksiklikleri gidereceklerini söyledi. İyi akşamlar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:42, 20 Ağustos 2011 (UTC)

    Transliterasyon[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar, Kaftanzoglio Stadium isim transliterasyonu için görüşünü soracaktım. İyi akşamlar :) --SayginerV-posta 16:35, 18 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba. Yunanca transliterasyonları 82'ye sorsan daha iyi olur. Yanlış bir şey söylemek istemiyorum. İyi akşamlar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:40, 18 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Uzunca yıllar köyde yaşamış babaannem ve dedeme anlattım bu olayı. Böyle bir şey yok dediler :) Bu arada dikkat ettin mi bilmiyorum ama gazete küpürlerindeki "köyü cinler bastı" ve "köyde cin paniği" başlıklı haberlerin içerikleri aynı :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:11, 18 Ağustos 2011 (UTC)

    Zamanla bu filmin hikayeden ibaret olduğu basında da yer almaya başlayacaktır. O zamanı bekliyorum :) --cobija 22:15, 18 Ağustos 2011 (UTC)

    Haftanın Kullanıcısı![kaynağı değiştir]

    Bu haftanın en çalışkan kullanıcı sıralamasında 2. sıradasınız! Tebrikler!
    Ben, Goktr001 olarak bu haftaki müthiş katkılarınızdan dolayı size bu ödülü veriyorum! Teşekkürler. --Gktr 02:54, 19 Ağustos 2011 (UTC) Bu ödül Kullanıcı:Goktr001/HK kapsamında verilmektedir.

    Selam Rapsar, şu adaylıkta Coriolis'e katılmışsın ama destek oyu vermişsin, bir yanlışlık yok dimi? . İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 09:53, 19 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Vardı, düzelttim şimdi :) Teşekkürler bildirim için.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:01, 19 Ağustos 2011 (UTC)
    Ben de meraklı teyzelere benzedim ama bugün üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı, ne oldu Rapsar? Umarım gönlünden geçen bir yer olmuştur. --Berm@nyaİleti 12:48, 19 Ağustos 2011 (UTC)
    Tam istediğim değil de istediğime çok yakın bir bölümü kazandım. Ama geçen seneydi o :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:50, 19 Ağustos 2011 (UTC)

    Hasan Sabbah[kaynağı değiştir]

    "Kuzeyden İran'a göç eden Türkmenler'in nüfuslarının artması ve bu sebeple İran'da oluşan kapasite sorunun çözülmesi için Anadolu yarımadasına göç ettirilmesi projesinin engellenmesi ve böylece İslam'ın batıya yayılışının engellenmesi amacıyla dönemin gizli ve ezoterik özellik taşıyan dinsiz Yahudi örgütleri tarafından özel olarak yetişitirildiği ve el altından finanse edildiği, babasının bu örgütler adına çalışan Avrupalı bir Hristiyan olup Müslüman gibi yaşadığı annesinin ise bir Yahudi olduğu şeklinde çok kuvvetli bir görüş bulunmaktadır. Zaten Hasan Sabbah'ın asıl amacı orduya ve eyaletlere hakim Türkler ile bürokraside görevli Farslılar arasında kalıcı bir etnik gerilim oluşturmak ve Türkmen aşiretlerinin batıya göçünü olabildiğince geciktirmek ve mümkünse engellemekti ki Melikşah ve Nizamülmülk döneminde esas olarak ele alınan bu kapasie sorunu Melikşah'ın ölümünden sonra (Tuğrul ve Çağrı beyler zamanında) ancak fiili olarak çözülmeye başlamıştır."

    Bu görüş çok kuvvetli bir görüştür. Zaten Hasan Sabbah'ın faaliyetlerinden bunu anlayabilirsin.Bu imzasız yazı 78.186.178.132 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Selamlar. Eklediğiniz bilgiyi maddeden ben çıkartmadım. Ancak yine de neden çıkarıldığına dair kısa bir bilgilendirme yapayım. Eklediğiniz bilgiler kaynaksızdır ve bir kısmı özgün araştırmaya girmektedir. Vikipedi'de mümkün olduğunca bol kaynak kullanmaya çalışıyoruz ki güvenilir bir bilgi kaynağı olsun. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:35, 19 Ağustos 2011 (UTC)
    Merhaba. İslam tarihi diye bir maddemiz var. Bu madde ise -açan kişinin belirttiği kadarıyla- şablondan aktarılarak oluşturulmuş. Gereksiz ve kapsamsız olduğunu düşünüyorum ben. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:35, 20 Ağustos 2011 (UTC)
    Değerlendirmen için teşekkürler. SAS gösterildi.--ahzaryamedileti 07:44, 20 Ağustos 2011 (UTC)

    Bu nasıl iştir?[kaynağı değiştir]

    Kürecik maddesinde tek bir kaynak gösterilmeyen saçma sapan sürümü zamanında kabul ediyorsunuzda.Kaynak gösterdiğimiz değiştirmeleri ne diye reddediyorsunuz.Kaynaksız abuk subuk maddeleri kabul ederken cevabınız ne olur acaba.Siyasi olduğunu düşündüğüm taraflı tutumunuzu kınıyorum.(eSaSiuN 13:30, 20 Ağustos 2011 (UTC))

    Öncelikle sakin olunuz. Reddettiysek elbet mantıklı bir sebebi vardır, öyle değil mi? Bağırıp, çağırmadan önce nazikçe nedenini sorabilirdiniz. Neyse, eklediğiniz içerik telifli içerikti. Başka kaynaklarda (internet siteleri olur, kitaplar olur) yazan metinleri alıp, buraya kopyalayamıyoruz. Aksi takdirde telif haklarını ihlal etmiş oluruz. Daha fazla bilgi içim burayı okumanızı öneririm. İyi günler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:08, 20 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhabalar... Öncelikle özel bir istek olduğu için sizden özür diliyorum. Ancak böyle önemli bir konuda (tabi ben öyle olduğunu düşünüyorum) bu kadar az talep görmesi beni buna itti. Acaba buradaki yazılanlarla öncelikli olarak da son yazmış olduklarımla ilgili fikir bildirip bir karar almamıza yardımcı olursanız sevinirim.--özgür|fikir 14:42, 20 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba. Estağfurullah öncelikle. Konuyu görmüştüm; ancak resimler konusunda her zaman sıkıntım oldu Vikipedide :) Az bilgi sahibi olduğum bu konuda fikir belirtmemin pek de doğru olduğunu düşünmüyorum. Ancak tartışmayı takip etmeye çalışıyorum. İyi günler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:04, 20 Ağustos 2011 (UTC)
    İlgilendiğiniz için ve mesaj atma nezaketinizden dolayı teşekkür ediyorum. Konuyla ilgili olarak zaten yapabileceğimiz bir şey pek yokmuş. Sanırım önümde iki seçenek bulunuyor ya bu rezalete göz yum ve bir parçası ol ya da olduğu yerde bırak. Gerçekten bağımlılık yapmış olan Vikipedi'yi bırakmam zor olacak, ama göz yummam da bir o kadar zor:( Yine fikir almaya gelince bizi bağlamayan; ama alınan kararlara gelince bağlayıcı olan tiksinç durum... Tekrar sağolun...--özgür|fikir 16:19, 20 Ağustos 2011 (UTC)

    Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Şu değişikliği onaylamışsınız; ancak eklenen resim telif hakkı ihlali yapmakta. Değişiklikleri onaylarken biraz daha dikkatli olmanızı rica edecektim. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:13, 21 Ağustos 2011 (UTC)

    Sende beni kontrol etmiş oldun sistem işliyor. Aycanileti 21:23, 21 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar. Bu kullanıcılar -öyledir demiyorum, muhtemel, olası- Viki dışı ortamda konuşup; Kibele'nin değişikliklerini sırayla geri alabilirler pekala. diye yazmışsın bir tartışmaya(Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli). Bu yazdığı yorumun ne kadar doğru veya yanlış olduğunu sana bırakıyorum. En başta uyarı yapmış olsan dahi bu tür yazımlar kullanıcılar arası gruplaşma olduğunu varsaydığın şeklinde bir etki yaratabilir. Bu tür hassas tartışmalarda sadece birazcık daha dikkatli olmanızı diliyor ve temenni ediyorum. Teşekkürler. --Gktr 02:06, 22 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba. İstediği etkiyi yaratsın veya yaratmasın. Muhtemel diyorum, olası diyorumi yani öyle bir ihtimal var diyorum. Yüzde 0,000001 dahi olsa öyle bir ihtimal vardır. Öyle olmuş diye tahmin ediyorum veya bana göre olmuştur belki demiyorum, sadece öyle bir şeyin de olabileceğini söylüyorum.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:52, 22 Ağustos 2011 (UTC)

    İmlâ kuralı[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Yabancı sözcüklere gelen çekim ekleri, sözcüğün okunuşuna göre mi yoksa yazılışına göre mi eklenir? Washington'un kullanımı mı doğrudur yoksa Washington'ın?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:56, 22 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam, her ikisi de yanlış. Doğrusu Vaşington'un. Çünkü bu yer adının Türkçe bir kullanımı mevcut. Türkçe kullanımları mevcut olan yabancı sözcükler Türkçe kullanımları ile kullanılırlar. Türkçe kullanımının olup olmadığının emin olunmadığı durumlarda ise okunuşuna göre yazılırlar. Yani Washington'ın kullanılabilir. LuCkY ileti 09:59, 22 Ağustos 2011 (UTC)
    Örneğe takılma :) George Washington için ne olacak?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:06, 22 Ağustos 2011 (UTC)
    Özel isimlerde Türkçe kullanım olmaz, olduğu gibi yazılır. Bu nedenle George Washington'ın olur, yani okunduğu gibi. Örneğin; Michael Jackson'ın, Renault'yu (Renoyu). LuCkY ileti 10:17, 22 Ağustos 2011 (UTC)

    Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Şurada görebileceğin üzere anlam ayrımı sayfalarını değiştirirken yanda şu şablonun intervikileri çıkıyor. Düzeltebilir misin?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:09, 22 Ağustos 2011 (UTC)

    Düzeltildi, teşekkürler. --Superyetkinileti 16:11, 22 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Şunun hakkında ne düşünüyorsun? Geri aldığı değişiklikler farklı. O zaman da kural ihlali oluyor mu?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:12, 22 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Bu işlerden el etek çekmeye niyetliyim ama madem sordun cevaplayayım. Politikaya göre geri almanın aynı materyal üzerinde yapılması şart değil. Sadece başka bir kullanıcının yaptığı herhangi bir değişikliğinin geri alınması. --Yeni Seksen 21:34, 22 Ağustos 2011 (UTC)

    Hmm. Oldu, teşekkürler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:33, 23 Ağustos 2011 (UTC)

    Samsunspor Berlin[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Kulüple bir ilgisi var mı acaba? --Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:03, 24 Ağustos 2011 (UTC)

    Samsunlu gurbetçiler tarafından kurulan bir takım. Samsun'a gelir, kulüp tesislerini ziyaret ederler falan ama kulüple resmî bir bağlantısı var mı onu bilmiyorum. Olduğunu da sanmıyorum. --cobija 13:18, 24 Ağustos 2011 (UTC)

    WWE şampiyonları[kaynağı değiştir]

    Hiçbir güncel kaynağa (en azından İngilizce İnterwiki'ye bile) bakmadan neden geri alıp duruyorsunuz anlamıyorum! OnurT 16:19, 24 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. İlgili maddelerde o kadar vandalizm oluyor ki eklenen içeriğin hangisinin doğru olduğunu bulmak zor oluyor. Değişiklik özetini bu yüzden yazıyoruz. Öte yandan bu tip bilgiler için -kullanıcı sayfanızda dediğiniz gibi- kaynak gerekiyor. Sevgiler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:49, 25 Ağustos 2011 (UTC)

    Değişiklik Reddi[kaynağı değiştir]

    Merhaba, 23 Ağustos günü resmi kurumlar tarafından Kaddafi rejiminin sona erdiğine dair açıklamanın ardından bu olayı 23 Ağustos vikisine eklemek isteğiyle değiştirmiştim, bunun niçin reddedilip eski haline geri getirildiğini sorabilir miyim ? ऐ๑ Süleyman Onur 18:44, 24 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba. Sizin eklediklerinizle birlikte bir şey daha eklenmiş idi. Öte yandan eklediğinizi en başta vandalizm olarak düşünmüştüm. Olaydan sonradan haberim oldu. Kusura bakmayın, değişikliği geri getirdim. Bu gibi bir durumda nazikçe mesaj yazdığınız için ayrıca teşekkürler :) Sevgiler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:53, 25 Ağustos 2011 (UTC)

    Yardımcı olabilirsiniz.[kaynağı değiştir]

    Eklediğim görsel için uygun lisans bulamadım. Zaten Türkçe Vikipedi'de en.wikipedia.org'taki gibi çok çeşitli lisanslar yok. Bu konuda bir düzenleme yapılabilir mi? Ya da -benim bilmediğim- ayrıca lisans nasıl oluşturulur?Bu imzasız yazı Huunta (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Selamlar. Hangi görsel olduğunu söyleyebilirseniz daha sağlıklı bir cevap verebilirim. Bu arada mesaj sayfanızın sonuna imzanızı atabilirseniz size geri dönmemiz kolaylaşır. Mesaj sayfanızın en üstünde ve burada nasıl yapacağı anlatılıyor. Sevgiler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 01:56, 25 Ağustos 2011 (UTC)

    ahanda:) bu görsel--Huunta 02:37, 25 Ağustos 2011 (UTC)

    Hmm. Bu resim Vikipediye yüklemek için uygun değil. Resmin tüm hakları resmi çeken kişiye ait olduğundan burada kullanamıyoruz. Telif haklarını ihlal etmiş oluyoruz yoksa. Ne gibi resimleri yükleyebiliriz peki? Kendi çektiğiniz resimlerin tamamını yükleyebilirsiniz. Resmi çekenden izin alıp, yükleyebilirsiniz (şunun gibi). Resmi çeken kişi resim üzerinde hak iddia etmez ve kamu malı olarak yayınlarsa bunu yükleyebilirsiniz. Resmi çeken kişinin ölümünün üzerinden 70 yıl geçince otomatik olarak kamu malı sayılır mesela (örnekse geçtiğimiz aylarda İstiklal Marşı da kamu malı oldu). Bu gibi resimler sorunsuzca yüklenir ve istenen her yerde kullanılır. Öte yandan adil kullanım resimlerimiz vardır bir de. Üniversite, spor kulübü, şirket gibi kurumların logolarını ise uygun adil kullanım lisanslarıyla yükleriz ve "sadece" kendi maddelerinde kullanırız. Elimden geldiğince özet geçmeye çalıştım, umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:26, 25 Ağustos 2011 (UTC)

    BU görsel de benzer durumda değil mi, neden o silinmiyor. Yükleyen sizce SSM'den izin almış mıdır? Nereden belli? Ayrıca onu tr.viki'de göstermedi yoksa yenisini yüklemezdim.|--Huunta 07:41, 25 Ağustos 2011 (UTC)

    Silinmesi lazım bildiğim kadarıyla. Geçmişine baktığımda 28 Temmuz'da yüklemiş. Gözden kaçmıştır muhtemelen.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:43, 25 Ağustos 2011 (UTC)

    Benzer durumda olan bir dosya da bu belki. Çünkü bunun daha yüksek çözünürlükte olanı çok daha önce buradaydı? Rus sitesinden çakmışlar yapmacık lisansla. Silinmeli belki? Neyse lisans türleri bence yetersiz en.wiki-'ye göre. İyi çalışmalar.|--Huunta 07:53, 25 Ağustos 2011 (UTC)

    Orada bir lisans eklemişler ona. Ancak dediğiniz gibi sahte olabilir. Bunu da birisine mesaj atarak belirteyim.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:55, 25 Ağustos 2011 (UTC)

    Yazdıklarınız yüzünden karakedilere zehirli et atılıyor.Bu imzasız yazı 88.242.240.191 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Selamlar. İlgili yerlere kaynak eklenmesi gerektiğini belirten ibareler ekledim.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:46, 25 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar. Osmanlı zırhlı savaş gemileri listesi maddesinde çalışıyorum son zamanlarda, yakında SLA olacak. Kırmızılıkları giderme ve birkaç Türkçe kaynak bulma çalışmalarım bitmek üzere. Ancak tereddüte düştüğüm bir şey var; maddenin adı. Madde adı sence nasıl, bu konudaki düşünceni paylaşmanı çok isterim. Saygılarımla. --Berm@nyaİleti 15:03, 25 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba. Madde adı konusunda bir sorun var sanki. Tartışma sayfasında fikrimi belirtiyorum.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:44, 26 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Şu değişikliğin yanlış gibi görünüyor. Aynı mantıkla gidersek kulüp kadrosunda yer almasına rağmen hiç forma giymeden başka bir kulübe transfer olan futbolcuların şablonlarında o kulüplerin de yer almaması gerek. Ki bu futbolcu resmî bir turnuvaya katılan millî takım kadrosunda yer almış ve ikincilik sahibi. Şart değil ki oynaması. Ayrıca şablonların maddelerin bir özeti olduğunu unutmayalım. --cobija 01:56, 26 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Futbolcuların ilk millî maçına "çıktığı" yılı bilgi kutusuna ekliyoruz senin de bildiğin üzere. Bu mantıkla hareket edersek hiç oynamamış; fakat kadroya çağrılmış birinin bilgi kutusuna milli takım ibaresini ekleyemeyiz. Benzer şekilde milli takıma çağrılan; ancak oynamayan gurbetçi futbolcular o ülkenin milli takımında oynamış olarak kabul edilmiyor ve sorunsuz bir şekilde bizim milli takımda oynayabiliyorlar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:34, 26 Ağustos 2011 (UTC)

    Selamlar. Projedeki iş birliğini güncelleyebilir misiniz zahmet olmazsa?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:56, 25 Ağustos 2011 (UTC)

    Tabiki de güncellerim, hiç zahmet değil. -- Supermæn mesaj · katkılar 06:32, 26 Ağustos 2011 (UTC)

    Ancak sorun şu ki, başlangıç tarihinin 1 Eylül olması gerekiyor, fakat biz 2 haftalık bir sisteme geçebiliriz ve o zaman pazartesi günü başlatabiliriz. -- Supermæn mesaj · katkılar 06:36, 26 Ağustos 2011 (UTC)

    Altı haftalığına da kalabilir proje :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:35, 26 Ağustos 2011 (UTC)
    Bence 2 veya 4 hafta iyi. Göz kırpma -- Supermæn mesaj · katkılar 10:45, 26 Ağustos 2011 (UTC)
    Sen bilirsin...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:46, 26 Ağustos 2011 (UTC)
    Bu arada VP:Spor iş birliği projesini de şöyle yapmayı düşünüyorum. -- Supermæn mesaj · katkılar 10:48, 26 Ağustos 2011 (UTC)
    Puanlama işine girmesek de olur. Sonuçta amaç projeyi aktifleştirmek, burayı geliştirmek. Yarış yapmıyoruz ki :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:49, 26 Ağustos 2011 (UTC)
    Vikipedi:İş birliği projesini örnek alarak yaptım işte. -- Supermæn mesaj · katkılar 10:52, 26 Ağustos 2011 (UTC)
    Bence puanlı daha iyi olur. Hatta 1.'ye altın, 2.'ye gümüş, 3.'ye bronz madalya. -- Supermæn mesaj · katkılar 10:55, 26 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Senin botunun yardımıyla şuradaki ...Milli... şeklindeki kategorileri ...Millî...' olarak değiştirebilir misin zahmet olmazsa?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:33, 26 Ağustos 2011 (UTC)

    En kısa zamanda yapacağım. --Superyetkinileti 18:36, 26 Ağustos 2011 (UTC)

    Eyvallah, sağ olasın. Kadir gecen mübarek olsun bu arada.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:37, 26 Ağustos 2011 (UTC)
    Teşekkürler, size de iyi kandiller. --Superyetkinileti 18:39, 26 Ağustos 2011 (UTC)

    VP:Spor iş birliği projesi[kaynağı değiştir]

    VP:Spor iş birliği projesi ile ilgili şurada bazı önerilerde bulundum. Görüşünü belirtebilir misin? -- Supermæn mesaj · katkılar 18:48, 26 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Görüşümü belirttim; ancak şimdi çıkmam lazım. İyi kandiller...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:49, 26 Ağustos 2011 (UTC)
    Sana da iyi kandiller. -- Supermæn mesaj · katkılar 18:52, 26 Ağustos 2011 (UTC)

    Tabii ki, madde benim değil ya, sormana bile gerek yok :) İngilizceden kaçıncı seçkin madde bu çevirdiğim, öncesinde de kaç metin çevirdim, böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum. Şok oldum doğrusu. --"Seksen" 20:15, 26 Ağustos 2011 (UTC)

    Buradaki özette yazdığınız yazı nezaket kurallarına uymamaktadır. İlginize...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:35, 27 Ağustos 2011 (UTC)

    siz hizmetci olmadiginiza göre bana bu hususta msj atmaniz pek mantikli olmuyor herhalde. nezaket kurallarini cineleyen kim oldugunu oylamada gördük. bidaha benim sayfama msj falan atmayiniz. ben sizinle muhatap olmak istemiyorum.--Xberger 22:49, 27 Ağustos 2011 (UTC)
    selam rapsar, gördüğün bir konuda gerekli bilgilendirmeyi yapmışsın. cevapda da üslup sorunu sürüyor ne yazık ki.. ben de bir hatırlatma yapayım kendisine. kolay gelsin. --ki bl 16:36, 28 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam tekrardan. Şunları bir kontrol edebilir misin zahmet olmazsa? Orduspor tüm bu yabancıları gerçekten transfer etti mi?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:36, 28 Ağustos 2011 (UTC)

    Kullanıcının açtığı maddeleri mi diyorsun? -- Supermæn mesaj · katkılar 06:12, 29 Ağustos 2011 (UTC)

    Evet.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:45, 29 Ağustos 2011 (UTC)
    TFF.org'dan baktım, IP'nin son dönemde açtığı maddeler arasında Orduspor'da oynuyor yazdığı yabancılar arasında tek Tobias Nickenig kadro listesinde yazıyor. -- Supermæn mesaj · katkılar 08:59, 29 Ağustos 2011 (UTC)

    Hayırdır ne oluyor[kaynağı değiştir]

    Tortum maddesi nin bir bölümü neden silindi.mantıklı bir açıklama bekliyorum.--Yolcular 09:20, 29 Ağustos 2011 (UTC)

    Eklenen metinler şu siteden kopyalanmıştı. Vikipedide bu tür telifli içeriklere yer vermiyoruz. O yüzden içerik kaldırıldı. Daha fazla bilgi için şurayı inceleyebilirsiniz. İyi günler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:23, 29 Ağustos 2011 (UTC)

    Rapsar asıl milli eğitimin sitesi vikipediden aldı hatta etnik kimlikler bölümünü site yazmıştı sonradan sildi.ayrıca o bilgilerin çoğu benim elimden yazıldı vikipede ha hah ha--Yolcular 09:25, 29 Ağustos 2011 (UTC)

    zaten site nin vikipediden aldığı belli birebir kopyalamış baksana sitede bazı maddeleri tıkladığında vikipedi açılyor--Yolcular 09:26, 29 Ağustos 2011 (UTC)

    A hakikaten öyleymiş. Değişiklikleri geri alıyorum, kusura bakmayın. Bu arada maddedeki ilçemiz gibi taraflı ifadeleri ilçedeki şeklinde değiştirebilirseniz daha iyi olacaktır. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:28, 29 Ağustos 2011 (UTC)

    Selamlar. Zamanında SR olan şu resim commons'tan silinmiş. Ne yapmalı?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:01, 29 Ağustos 2011 (UTC)

    Dosya telif ihlali nedeniyle silinmiş. Yapacak fazla bir şey yok ne yazık ki. --Superyetkinileti 18:07, 29 Ağustos 2011 (UTC)

    Yani demek istediğim adaylık sayfası ve sergilendiği sayfadaki durumları ne olacak? Silecek miyiz?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:09, 29 Ağustos 2011 (UTC)
    Şuraya bir not düşmemiz gerekecek sanırım. Ahzaryamed'e bir soralım. --Superyetkinileti 18:15, 29 Ağustos 2011 (UTC)
    Evet, bence de birleştirmeliyiz. --Superyetkinileti 21:33, 29 Ağustos 2011 (UTC)
    Vikipedi:Kategorilendirme sayfasını yakın bir zamanda Infocan açmış. Diğerinde olup da burada olmayan bir şey çarpmadı gözüme. Geçmişleri birleştirebilir misin?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 21:36, 29 Ağustos 2011 (UTC)
    İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 21:42, 29 Ağustos 2011 (UTC)
     
    Bu size! (İnşallah şeker hastası değilsinizdir :D )
    Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


    Sevgili vikipedist arkadaşım,

    Ramazan Bayramını kutlarım. -- İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar Ğaaw ☺☽|☾☻ İleti 08:53, 30 Ağustos 2011 (UTC)

    Ramazan Bayramı'n kutlu olsun.[kaynağı değiştir]

    Ramazan Bayramı'n kutlu olsun, Rapsar. -- Supermæn mesaj · katkılar 10:11, 30 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam Sabri. Nerelerdesin? Bu arada biraz nette dolaşırken şunu buldum :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:24, 29 Ağustos 2011 (UTC)

    Selamlar. Yaz okulu sonrası tatilde olduğumdan internete pek giremiyorum. Video müthiş komikti, teşekkürler O Amerikan Samoalı atlet hakkında buradan öğrendiğime göre 100 metreyi 15 saniyede koşması kendi rekoruymuş Amerikan Samoası'nda en zayıf adam olduğu için ya da adam kalmadığı için bu turnuvaya katılmış olması muhtemel Tabii bu olay Amerikan Samoası basınında pek yer etmemiş zira 31-0'lık yenilgide sonra bu tip rezaletlere alışıklardır Allah böyle bir başarısızlığı gavurun başına vermesin valla, ne diyeyim Bayramın kutlu olsun, bu da bana tatlı bir bayram hediyesi oldu...--вяí¢αи76ileti 10:51, 30 Ağustos 2011 (UTC)
    Fırsat bulunca açacağım maddesini hemen. Daha araştırma yapmadım, ancak gülle veya çekiç atma için gelmiş; fakat 100 metreye katılmış bir görüntü verdi bana :) Bir de bir yüzücü vardı şimdi aklıma gelmedi. 2000 Olimpiyatları'nda 100 metreyi 2 dakikada yüzmüştü (ortalama 55 sn. falan olması lazım normalde :) Neyse, sana da iyi bayramlar dilerim.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:38, 30 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam Rapsar. Sabri'ye yazdığın mesajı gördümde yüzücünün ismini söyleyeyim dedim. Bahsettiğin adam Ekvator Gineli Eric Moussambani. Dünya rekoru 48.18 iken Moussambani 2000 Sydney olimpiyatlarında 100 metreyi 1:52.72'yle bitirmişti. İlk 50 metre fena gitmiyor ama dönüşte baya bir zorlanıyor. Hikayesi ise oldukça ilginç. Bu yarıştan 8 ay önce yüzmeyi öğreniyor ve olimpiyata bir otel havuzunda hazırlanıyor. Bu yarıştan sonra gördüğü ilgi sonucu speedo sponsor oluyor ve çalışmalara devam ediyor hatta derecesini 57 saniyeye kadar çekiyor ama hem 2004 hemde 2008 olimpiyatlarına çıkan aksaklıklar sonucu katılamıyor. Hatırlattığın iyi oldu bu Moussambi'nin maddesini açayım bari. :) İşte bu da videosu Emyilmesaj 21:43, 30 Ağustos 2011 (UTC)

    Selam. Bir de diğer iki yüzücü hatalı çıkış yaptığından dolayı elenmiş ve tek kalmış kendisi :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 06:48, 31 Ağustos 2011 (UTC)

    Evet birde o var. Moussambani acami yanındakiler ondan acemi. :) Zaten o da yanındakiler atlayınca lan geç mi kaldık yoksa diye bi atlamaya niyetleniyor ama sonra vazgeçiyor. :) Emyilmesaj 14:10, 31 Ağustos 2011 (UTC)

    VP:Spor iş birliği[kaynağı değiştir]

    Ragbi ligi kulübü bilgi kutusu ve ragbi takımı bilgi kutusunu yarına kadar çevirebilir misin? -- Supermæn mesaj · katkılar 14:35, 30 Ağustos 2011 (UTC)

    Şunu hazırladım.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 19:51, 30 Ağustos 2011 (UTC)
    Eline sağlık. -- — Supermæn mesaj · katkılar 20:24, 30 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar. Bayramını kutlarım öncelikle. Kategori:Nazi karşıtı hareketleri, sence, ana dili Türkçe olan biri için "kulağı tırmalıyıcı" gelmiyor mu. Nazi Karşıtı hareketler olması daha iyi değil mi. Eskiden kategori sayfası tepesinde taşı diye bir sekme yok muydu. Böyle bir konuyu bile kategori tartışma sayfasına mı götürmek gerek. Üstelik o sayfayı kullanamıyorum ben. Bu kadar karmaşık yapmayın yahu bu işleri. Sizin gibi değilim ben be kızan, yaşlı bir adamım artık. Bir de bunları mı öğrenmeye çalışacağım. Şunun şurasında ne ömrüm kaldı, nerden baksan kırk yıl. Öğrenecek o kadar çok şeyim var ki. --Makedon 20:14, 31 Ağustos 2011 (UTC)

    Merhaba. Senin de bayramın kutlu olsun. Bana da kategori adı biraz garip geldi, dediğin gibi olabilir. Kategori sayfasının üzerinde hiçbir zaman taşı sekmesi olmadı :) Maddelerde tek tek değişiklik yapmak gerekecek. Önce bir tartışma başlatalım ama şu kategoriyle ilgili. Ben hallederim onu. Yaşlı bir adamım ve öğrenecek o kadar çok şeyim var ki demşisin. Ya ben? Ben genç bir adamım ve öğrenecek senden daha çok şeyim var. Görmüş, geçirmişsiniz. Ben ise daha hiçbir şey görmedim. Bir de bu yandan bakın olaya :) İyi günler, iyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:49, 1 Eylül 2011 (UTC)

    VP Spor iş birliği[kaynağı değiştir]

    İş birliğinde neden sıralama bölümünü değiştirdin? -- Supermæn mesaj · katkılar 11:52, 1 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. Alt sayfalara gerek olmadığını düşündüm. Hem gereksiz yere sayfa oluşturulmamış olur hem de bir bakışta proje genelinde neler yapıldığı, tek bir tabloda görülür.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:46, 1 Eylül 2011 (UTC)
    Sen bilirsin. Ancak bir iş birliğinde 25-30 madde açıldığında ne olacak? -- Supermæn mesaj · katkılar 06:09, 2 Eylül 2011 (UTC)
    Açılmaya başlansın hele bir :) Sorun olmaz.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:03, 2 Eylül 2011 (UTC)
    -- Supermæn mesaj · katkılar 08:05, 2 Eylül 2011 (UTC)

    Hi, it's not Italian Inter, but Brazilian SC Internacional. Look carefully at this ref, please: http://www.scinternacional.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1247%3Ainter-chega-aos-80-mil-socios-&Itemid=5 It is scinternacional.net and the language of the article is Portuguese, not Italian! Greetings from --Happolati 06:51, 2 Eylül 2011 (UTC)

    Şablon sorunu[kaynağı değiştir]

    Merhaba. {{Bayraksimge}} şablonumuz yıl parametresini (ikinci parametre) dikkate almıyordu, onu girince düzeldi.

    {{bayraksimge|İspanya}} → İspanya
    {{bayraksimge|İspanya|(1977-1981)}} → İspanya

    Burada önemli olan nokta şablonun adının şu biçimde olması: İspanya (1977-1981) ülke ismi. Bu durumda, İrlanda 1973 ülke ismi adlı bir şablon oluşturmamız gerekecek. Ülke bayrağı için de şöyle bir şablon gerek. Anlatım karışık geldiyse şablonları oluşturmada yardımcı olabilirim. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 14:58, 2 Eylül 2011 (UTC)

    Onu zaten biliyordum da İngilizce Vikide bu ülke adıyla oluşturulan şablonlara hiç girilmeden bu iş hallediliyor. Onun gibi yapılması mümkün mü acaba?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:02, 2 Eylül 2011 (UTC)
    Evet, bizdeki sistem daha eski. Bir ara yenisine geçmeyi deneriz, ancak işin ne denli büyük olduğunu şu an tam kestiremiyorum. Birkaç ek şablonla halledilebilecekse yaparız. --Superyetkinileti 15:11, 2 Eylül 2011 (UTC)

    fenerbahce sablon[kaynağı değiştir]

    slm, forma numaralari yanlis arti soy isim kullanmak uygun bulmuyorum. bizim futbolcular genelde soyisimle cagirilmaz. örnek: volkan demirele demirel diye hitap eden veya arda turana turan diye hitap eden hic bir türk spiker veya yazar tanimiyorum. saygilarBu imzasız yazı Denizli87 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Selamlar. Yabancı takımlar için oluşturulan tüm kadro şablonlarında soy adı kullanılıyor. Bizim günlük yaşantımızdan kaynaklanan alışkanlık gereğince oyunculara isimleriyle hitap ediliyor, haklısınız. Ancak bir ansiklopedide durumun böyle olmaması gerekir. Sizin dediğinizden yola çıkarak şablonlarda cumhurbaşkanına Abdullah, başbakana Recep Tayyip yazmak gerekecek. Ya da Atilla İlhan'a Atilla; Fatih Terim'e Fatih. Ne kadar garip oluyor, öyle değil mi? :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:31, 3 Eylül 2011 (UTC)
    isim ve soyisim kullanmak daha mantikli degilmi? ben aslinda bunu demek istemistim. yanlis anlasilma olmus. arti forma numaralarini düzelttim. ref olarak fenerbahce sitesine bakabilirsiniz Denizli87 15:36, 3 Eylül 2011 (UTC)
    Mesajları bir de benim mesaj sayfama atabilir ve mesajınızın sonuna imzanızı ekleyebilirseniz süper olacak :) Dediğim gibi tüm şablonlarda (Türk kulüpleri dışında) soyisim kullanıyoruz sadece. Gereksiz yere şişirme yapmak da açıkçası pek uygun değil gibi. Forma numaraları konusunda bir sıkıntı yok, onaylandı. Bu arada değişiklik yaparken en alttaki özet kısmına da ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı kısaca yazarsanız daha iyi olur. Tahmin edebildiğiniz üzere Vikipedide çok fazla vandalizm oluyor ve iyi niyetli değişiklikler bazen gözden kaçıp geri alınabiliyor. Neyse, sıkıntınız olursa bana veya başka tecrübeli kullanıcılara ulaşabilrsiniz. İyi günler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:39, 3 Eylül 2011 (UTC)

    Kemal Sunal filmografisi[kaynağı değiştir]

    Selam Rapsar.

    Kemal Sunal filmografisinde tiyatro oyunlarının olmaması büyük bir eksiklik midir gerçekten ? Birşeyler bulabilir miyim diye dolaştım internette. İki tane röportaj(1, 2) buldum Kemal Sunal orada tiyatro yıllarından bahsediyor ama bu röportajlardan oynadığı tüm oyunların listesini oluşturmak mümkün değil. Oynadığı 3-5 oyundan ve çalıştığı tiyatrolardan bahsetmiş bu röportajlarda. Ayrıca yine o röportajlarda dzilerinin tutmamasıyla iligli bir bölüm buldum ve köşe yazısı olan kaynağı çıkarıp onu koydum.Emyilmesaj 18:32, 3 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. Gerekli olduğunu düşünüyorum. İngilizce Vikide yer alan ve seçkin liste olan oyuncu filmografilerini inceledim. Film ve dizi dışındaki çeşitli işlerini de yer vermişler maddelerde. İnternette kaynak olmayabilir; ancak kaynak olmaması oynamadığı anlamı taşımaz. Docbaba'nın elinde sinemayla ilgili yazılı kaynaklar mevcut. Belki vardır elinde bir şeyler. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:20, 4 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Ekberilik maddesinde eklediğim bir bölümü taraflılık gerekçesiyle tümüyle kaldırmışsınız. Oysa bu eleştiriye karşı dipnotlarıyla birlikte bölümü hazırlamıştım. En azından taraflılık olan unsurları ortaya koysaydınız ve doğru olması durumunda bu bölümleri çıkarsaydık daha doğru olmaz mıydı sizce? Ama siz tümden silmişsiniz. Madde üzerinde hâlâ uğraşmakta olduğumdan bunun gerekçesini de öğrenme hakkım olduğunu düşünüyorum ve yanıtızı bekliyorum.Bu imzasız yazı Vücudi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Merhaba. "Türkiye ve dünyanın geri kalanı" şeklindeki ifadeler, başlıklar tarafsızlık ilkemize aykırıdır. Burası Türkiye Vikipedi değil Türkçe Vikipedi olduğundan bu tür ifadeler taraflı olarak kabul edilmektedir. Değişikliğinizi bu sebepten dolayı reddettim. Eklemelerinizde bu konuyu göz önünde bulundurursanız elbet kabul edilecektir. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:18, 4 Eylül 2011 (UTC)
    Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Sözleriniz doğrultusunda bazı değişiklikler yaptım. Yine de tafarlılık içeren problem içeren cümleler varsa lütfen belirtiniz.Bu imzasız yazı Vücudi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
    Rica ederim. Ben de aynı şekilde anlayışınız için teşekkür ediyorum. Bu arada mesajınızın sonuna imzanızı atmanız size ulaşımımı kolaylaştıracaktır :) İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:33, 4 Eylül 2011 (UTC)

    İmzayı nasıl koyacağımı bilemediğim için...tilde işaretini kopyalayıp yapıştırsam olur mu acaba bir deneyeyim Vücudi 08:45, 4 Eylül 2011 (UTC)

    O kadar işte :) Bir de mesaj yazarken hemen üstte bazı düğmeler var. Yazıyı kalın, italik yapma vs. Orada da bir imza butonu var, öyle de ekleyebilirsiniz.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:47, 4 Eylül 2011 (UTC)

    Müzik plakları dolduran Türk sinema yıldızları‎/oyuncuları[kaynağı değiştir]

    Sayın rapsar, sanırım haklısınız. Yıldız biraz abartılı bir tanımlamaydı. "Yıldız" sözcüğü "Oyuncu" sözcüğüyle değiştirildi. Saygılar.--docbaba 08:58, 4 Eylül 2011 (UTC)Docbaba mesaj

    "Önce bir tartışsaydık önceden yapıldığı gibi"[kaynağı değiştir]

    Önceden yapılana baktık da pek bir şey çıkmamış. Bir iki kişinin görüşü alınmış. İşlerine gelince TDK işlerine gelmeyince birilerinin görüşü. Saksafon gibi. bakalım kibele burada ne demiş: "maalesef o ciddi yanlışlığı yapan tdk.. diğer dil kurumlarının önerisi 'saksofon'dur.. ancak vikipedide tartışmalı durumlarda tdk esas alınıyor." hımm. bak sen şimdi. ben de ne yapacağımı şaşırdım. tdk esas alınmıyorsa biz de bilelim. — heddagabler 19:48, 4 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. Pek bir şey çıkmamış derken? En azından "konuşmuştuk". Tartışma sayfasında sayın Gemalmaz ne kadar da güzel açıklamıştı durumu. Şimdi sizin çıkıp da böyle yapmanız... Öte yandan direk TDK'yı esas almıyoruz, hiçbir zaman da almadık. Öyle olsaydı single yerine tekli diyor olurduk maddelerde.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:20, 5 Eylül 2011 (UTC)
    Reality 22:35, 4 Eylül 2011 (UTC)

    Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar,

    Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Kit body villa1112h.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

    Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

    Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

    Reality 03:13, 5 Eylül 2011 (UTC)


    Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar,

    Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Kit right arm and10h.png adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

    Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

    Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

    Reality 03:31, 5 Eylül 2011 (UTC)

    Selamlar tekrardan. Cem Pekin benden telefonla bir görüşme talep etti "neyi yapabilirim" diye sormak istemiş tam olarak. Ancak şans eseri birkaç gündür telefonum bozuk benim. Rica etsem sen görüşebilir misin kendisiyle? Mail adresi var zaten sende. İstediğimiz bilgiler şunlardı:

    1. Galatasaray'ın Millî Küme'de oynadığı maçların detaylı bilgileri ve bu sezonların gol kralları.
    2. 1928 ve öncesinde düzenlenen İstanbul Ligi, Pazar Ligi gibi liglerde Galatasaray'ın oynadığı maçların detaylı bilgileri ve bu sezonların gol kralları.
    3. Galatasaray'ın başkanları (göreve geldikleri ve görevden ayrıldıkları tarihlerle birlikte). Bu noktada bir ricam daha olacaktı. mümkünse eğer oylamayla geldikleri, iki dönem üst üste başkanlık yaptıkları gibi ufak notlar da ekleyebilirseniz mükemmel olacaktır. Resmi sitemiz dahi bu konuda yetersiz ne yazık ki.
    4. Samsunspor'un 2. ligde oynadığı maçların detaylı bilgileri.

    İyi günler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:42, 4 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. Kusuruma bakma geç cevap veriyorum, birkaç gündür internet erişimim yoktu. Ben kendisine e-posta attım. İstediğin bilgileri iletir, daha sonra sana bilgi veririm. --cobija 16:50, 5 Eylül 2011 (UTC)

    SAS ve/veya SAK'lar[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Şu ve şu kategoride silinmesi muhtemel birçok sayfa ve kategori mevcut. Boş olduğun bir vakit yardımcı olabilir misin? Buraları biraz temizleyelim, rahatlatalım :) Bu arada bir SM çalışması var mı ortalıklarda? El birliğiyle yapalım bir şeyler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:07, 5 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar, belirttiğin kategorileri izleme listesine ekledim; ilk bakışta çoğu silinir gibi duruyor, elimden geldiğince yardımcı olurum. SM konusunda geçen rastladığım 1995 Pasifik Grand Prix maddesinin çevirisini tamamlamaya çalışıyorum. Başka Formula 1 SM'leri için çalışıldığından çok fazla kırmızısı da olmayacak sanırım. Onun dışında UEFA Kupa Galipleri Kupası şampiyonları listesi için niyetlenmiştim bir ara, diğer kupalar yapılmış o garip kalmasın diye :); sezon ve final maddelerini açmaya çalışıyordum. İki tane de KM çevirdim görmüşsündür belki Henri Brocard ve Bernt Michael Holmboe‎; Brocard'ın kırmızıları tamam ama öbürü için belki gözüne kestirdiğin maddeler olur. Bunun dışında tamamen başka bir maddeye de başlayabiliriz benim için sorun olmaz. Mesela Sheffield Wednesday FC diyecektim ama İngilizce'de SM'likten ihraç edilmiş :). --SayginerV-posta 18:22, 5 Eylül 2011 (UTC)
    Kullanıcı sayfamda yer alan işleri hallettikten sonra Holmboe‎ maddesiyle biraz haşır neşir olmaya çalışırım :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:37, 6 Eylül 2011 (UTC)

    Tekrar merhaba Rapsar : ) Brocard için resim bakıyordum da şu resmin telif durumuyla ilgili fikrini soracaktım. Malum telif zaman aşımı filan, kullanılabilir mi acaba. Ayrıca şu tarz birkaç el yazısı değerli sayfa var. İspanyolcadan anlıyorsan dokümanın tam olarak neye dair olduğunu da sorayım hatta :) --SayginerV-posta 17:00, 7 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Ölen insanların resimleri şu örnekte olduğu gibi uygun bir lisansla ekleniyor. Bir de bildiğin üzere eser sahibinin ölümünün üzerinden 70 yıl geçmişse, o eser kamu malı oluyor. Şu ikinci argümana göre resim bulabiliriz gibime geliyor benim. En azından gençlik resimleri bulunabilir belki. O el yazısı da bu kapsamda değerlendirilip, Commons'a yüklenebilir diye düşünüyorum. İspanyolcam yok maalesef :) Ama ilerleyen sayfalarda vazı mektuplar var sanırım. Bu mektup Fransızca. Hatta şimdi baktım da, resimlerdeki metinlerin tamamı Fransızcaymış :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:09, 7 Eylül 2011 (UTC)
    Benim sayfaya yazmayı unutmuşsun :) Adamlara iletişimden İngilizce bir mail attım ama cevap verirler mi emin değilim. Kullanabilsek iyi olurdu. --SayginerV-posta 17:33, 7 Eylül 2011 (UTC)
    Kaydet demeden kapattım sanırım :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:34, 7 Eylül 2011 (UTC)

    Teşekkürler[kaynağı değiştir]

    Önerileriniz ve yardımınız için teşekkür ederim. Saygılarımla...--Vücudi 16:03, 6 Eylül 2011 (UTC)

    Amasyaspor'un devamı mı acaba Yeniamasyaspor? Bir el atıversen... Sabahtan beri madde silmekten, telif hakkı saklı uzun süre önce girilmiş maddeleri bulup silmekten anam ağladı, bu işi kimse de benim kadar derinlemelesine yapmıyor ki... İddiaya varım vikipedinin %20'si kontrol edilmediği için telifli... Millet olarak tembeliz, kopyala-yapıştırdan başka bir şey bilmiyoruz!Kızgın--вяí¢αи76ileti 18:12, 6 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. Anladığım kadarıyla Yeni Amasyaspor ayrı bir kulüp ve Amasyaspor ile bir ilgisi yok. BAL'da mücadele ettiğinden ansiklopedik değil, silinmeli. Öte yandan, -kişisel fikrimdir ve seninle hiçbir ilgisi yoktur- ne zaman birisi bizim milletimiz şöyledir, bizim halkımız böyledir diye bir genelleme yapar, ona -tabir-i caizse- uçasım gelir :) Sanki kendisi o milletin bir üyesi, bir ferdi değilmiş gibi. Sanki bir tek kendisi farklıymış gibi. Sözüm sana değil, biliyorsun zaten :) İyi akşamlar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:23, 6 Eylül 2011 (UTC)
    Sen daha uç. Son bilmem kaç yılda petrolün varil fiyatı %40 düşerken bizde bir o kadar yılda %30 mu ne zam oldu zaten, hizmetliler de çalışmıyor, günü geliyor her şeyimi bırakıp madde kontrolü yapıp siliyorum, bu gece de Türkiye yenemezse isyanım var ulan!--вяí¢αи76ileti 18:29, 6 Eylül 2011 (UTC)

    Szoszvspor 1 - Rapsarspor 0 --Kmoksy 11:38, 7 Eylül 2011 (UTC)

    Selamlar. Şurada fikir belirtebilir misiniz acaba?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:54, 7 Eylül 2011 (UTC)

    Sayın Rapsar, Tartışma:Turnösol Olayı sayfasına Türkiye'deki adlandırmanın kronolojik sırasını listeledim, linkler de ekledim. Umarın yararlı olmuştur. Saygılar.--docbaba 13:33, 7 Eylül 2011 (UTC)Docbaba mesaj

    Kategori taşımaları[kaynağı değiştir]

    Selam. Kategori:Komedi filmlerinin alt kategorilerinde de uygun taşıma işlemini gerçekleştirebilir misin bot yardımıyla?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 06:30, 7 Eylül 2011 (UTC)

    En kısa zamanda yapacağım. --Superyetkinileti 15:14, 7 Eylül 2011 (UTC)

    Heroes of Gaia[kaynağı değiştir]

    Merhabalar,

    Heroes of Gaia, Değişikliğimi neden reddettiğinizi öğrenebilir miyim ? Bu oyunda yöneticiyim ve bu oyunun logosu benim değiştirdiğim şekilde.

    Oktay Aydoğan | Web Master 21:30, 7 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Resim uygun olmayan bir lisansla yüklenmişti ve yakında silinecek. Bu yüzden değişikliğiniz reddedildi. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:50, 8 Eylül 2011 (UTC)

    Kavak Yelleri[kaynağı değiştir]

    2 seferdir değişikliğimin geri alınma sebebi nedir ? sayfanın kaydığının farkında değil misin ? sayfayı kontrol eder misin ? . Sayfanın düzgün durması için aylardır uğraşıyorum . Sayfayı düzenlemekten aciz kişilerin düzenlediği yetmezmiş gibi değişikliklerimi geri alıyorsun . Nedir sorun ? --Kyon 08:32, 8 Eylül 2011 (UTC)

    Öncelikle bir sakin olsanız, nazikçe sorunuzu sorsanız daha iyi olmaz mıydı? Gözden geçmiş, geri getirildi.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:34, 8 Eylül 2011 (UTC)

    Haklısın . Kusura bakma ikinciye değişikliğin gittiğini görünce kendimi tutamadım :/ --Kyon 08:37, 8 Eylül 2011 (UTC)

    • Selam Rapsar. Sence Javi Poves maddesi kayda değer midir? İngilizce ve Almanca vikilerde maddeye rastlayamadım.--Reality 09:00, 9 Eylül 2011 (UTC)
    Selam. Profesyonel düzeyde futbol oynadığından KD olması gerek. Maddeye intervikileri ekledim.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:03, 9 Eylül 2011 (UTC)

    Nielsen Music Twitter Hesabı[kaynağı değiştir]

    Kendilerinin tek resmi hesapları o. Aynısından bir tane daha olsa, fake açılmaya değer bir hesap olduğunu düşünürüm ama telefon numaralarını veriyorlar ve nielsenmusiccontrol.com'a abonelik işlemleri hakkında bilgi veriyorlar. İstersen arayabilirsin. Ayrıca, nielsenmusiccontrol'la ilgili normal bir kullanıcının ulaşamayacağı resimler de paylaşıldı. Bu kadarını bilmeseydim bende güvenmezdim ama istersen twitter hesabında geriye dönük bir araştırma yapabilirsin. Resmi listeyi önceden doğru tahmin eden falcı yok o hesabın başında. --85.102.134.156 10:14, 9 Eylül 2011 (UTC)

    Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

    Sayın Rapsar merhaba;

    İyi olduğunuzu umuyorum. Objektif davranış sergileyerek değerlendirmeye tabi tutup “Kayda Değerlik” etiketi ile etiketlediğiniz Mehmet Kapçak maddesi ile ilgili yaptığım güncellemenin gereksinim duyulan açıklayıcı bilgi ve savunmanın aşağıda olduğunu; kimsenin reklamını yapmak gibi bir amacımızın olmadığını; amacımızın, hak ediyorsa “”Vikipedi”ye madde kazandırmak olduğunu peşinen belirtmek isterim.

    Henüz 11 yaşında iken resim öğretmenleri tarafından yeteneği keşfedilerek; alanında kurumlaşmış, Türkiye’mizin ilk ve eski adıyla İstanbul Muallim Mektebi, şimdiki adıyla İstanbul Çapa Anadolu öğretmen Lisesi Resim Semineri’ne yetenek sınavıyla seçilmiş, alanlarında uzman sanat eğitimcilerinin öğrencileri olmuş, bununla yetinmeyip; şimdiki adı Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi olan ve Gazi Eğitim Enstitüsü’den sonra resim bölümü olarak Türkiye’mizin ikinci enstitüsü olan İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü resim bölümünü günümüzde ünleri sınırlar aşan sanat eğitimcilerinin ince eleyip sık dokuyan üçlü yetenek sınavlarını kazanıp;

    • Üç yıl boyunca “Sanat Eğitimi” görerek bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra lisans tamamlayan
    • Sanat eğitimciliğinin yanı sıra bağımsız “Sanat Komisyonları”nın seçici kurullarından geçerek sergi açmaya hak kazanan,
    • Her sergi için yüzlerce yapıt üreten, ulusal ve uluslar arası bağımsız sanat sitelerinde yapıtları online sergilenen ve sergilenmeye devam eden,
    • Türkiye Birleşmiş Ressamlar ve heykeltıraşlar Derneği’nin (BRHD) sanat komisyonunun seçici kurulundan geçerek üyeliğe kabul edilen,
    • Yapıtları TBMM Mustafa Necati Kültür Evi başta olmak üzere sergi açtığı her sanat galerisinin koleksiyonlarında yapıtlar bulunan birinin kayda değerliğini takdirlerinize bırakırken; onlarca kitabı yayınlamış kayda değer bir yazar ile yapıtları bağımsız sanat komisyonlarının seçici kurullarının engeline takılmayarak sergilenmeye değer görülen resim sanatçısını eşdeğer görmek yanlış mı olur acaba?

    Yoğunluğum nedeniyle uzun süredir madde girememenin üzüntünü yaşıyorum. Etiketi de geç gördüm. Keşke etiketi koyar koymaz beni de bilgilendirseydiniz İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 12:00, 9 Eylül 2011 (UTC)

    Merhabalar. Öncelikle şunu belirteyim, maddeleri etiketlerken kullanıcılara haber verme gibi bir zorunluluğumuz yahut ihtiyacımız yoktur. Haftada onlarca madde etiketliyorum bir şekilde, bir o kadar da etiket kaldırıyorum. Hepsi için kullanıcılara haber vermek -tahmin edersiniz ki- benim için işkence olacaktır. Neyse, bir maddeyi kayda değer yapan kişinin nerede eğitim gördüğü, hangi mesleği icra ettiği değildir. Hakkında çeşitli bağımsız kaynaklarda bilgi yer almalıdır. Kişiyi Google aramasına tabi tutunca yaklaşık 9.000 sonuç elde ediyorum. İlk sıralardaki sonuçları incelediğimde Vikipedinin yanında; Facebook, resmî site, bloglar, çeşitli videolar ve forum siteleri çıkıyor. Bu siteler ise güvenilir kaynak olarak kabul edilmiyor. Yani demek istediğim, şahıs hakkında yeterince bağımsız kaynak olmadığıdır. Bu yüzden kayda değerli belirsizdir (bana göre kayda değer değildir). İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:33, 9 Eylül 2011 (UTC)

    Sayın Rapsar tekrar merhaba; Öncelikle "Öncelikle şunu belirteyim, maddeleri etiketlerken kullanıcılara haber verme gibi bir zorunluluğumuz yahut ihtiyacımız yoktur" tümcenizin beni derinden yaraladığını belirtmek istiyorum. Böyle bir zorunluluğun olmadığını Ağustos 2007 yılından beri biliyorum. Dört yıldır Vikipedi'ye yaptığım katkı maddeleri, geliştirdiklerimle yüzü geçti. [4] Maddeler etiketlendi. Hizmetlilerle sayfalar dolusu tartışıldı. Ama hiç kimse bana "Seni bilgilendirmek gibi bir zorunluluğumuz ya da ihtiyacımız yok" demedi. Amacımız "Üzüm yemekse" birbirimizi bilgilendirme zorunluluğu vardır. Ancak "Bağcıyı dövmek" gibi bir niyetimiz varsa diyebileceğim bir şey yok. Mehmet Kapçak maddesini hemen silebilirsiniz. Bu gün Türkiye'mizde sanat çevresinin yüzde sekseni Mehmet Kapçak'ın kayda değer biri olduğunu biliyor. Bilmişlikleri Vikipedi'deki madde sayesinde de değil. Sadece 2011 yılı içinde bağımsız sanat komisyonlarının seçici kurullarından geçerek farklı dört ilde yüzlerce eseri sergilendi.

    Örneğimi tekrarlıyorum:Bir yazarın yayınlanmış kitabı neyse; resim sanatçısının da sergilenmiş esri odur. Bu Vikipedi 'nin "Kayda değerlik" kriterlerinde yer almıyorsa bu kriterler resim sanatçıları bazında tekrar gözden geçirilmeli. Onlar için bağımsız sanat komisyonlarının seçici kurullarından geçerek açtıkları sergiler de "Kayda değerlik" kriterlerinden biri olmalı. Kaldı ki günümüzde artık sanal kaynaklar devreye girmeye başladı. Elini kolunu sallayan "lebriz com"da yer alamaz. Her neyse yaralandığımı tekrarlamak istiyorum. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 18:25, 9 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Böyle bir zorunluluk yok, evet. Sadece kullanıcıların tercihine kalmış bir davranış bu. Tekrarlıyorum, madde hakkında yeterince kaynak yoksa kayda değerliği bakımından sorun var demektir. Bunu ben söylemiyorum, Vikipedinin kuralları söylüyor. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:28, 9 Eylül 2011 (UTC)

    Selamlar. İşine yarayabilir diye düşündüm.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:17, 10 Eylül 2011 (UTC)

    Çok işime yarar. Teşekkür ederim. -- Supermæn mesaj · katkılar 17:03, 10 Eylül 2011 (UTC)

    Rica ederim. Bu arada teknik bilgilerimizin azlığından dolayı iş birliği projesi pek faydalı olamadı. En kısa zamanda ragbi ve ilgili temel maddeleri geliştirmeyi düşünüyorum. Güzel bir spor, youtube'dan anlayabildiğim kadarıyla :) Şu sıralar dünya kupası yapılıyor, imkanın varsa izlemeni öneririm (Sports TV'den yayınlanıyormuş). İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:13, 11 Eylül 2011 (UTC)

    Go sayfasında yaptığım değişikliklerin neden reddedildiğini anlayamadım. Yaptığım değişiklikler ve gerekçeleri:

    1- http://www.pandanet.co.jp/English/ sayfasına girilince aşağıdaki yazı ile karşılaşılıyor ki "This site has been moved to a new site address. Please bookmark [ http://www.pandanet-igs.com/ ]. " ben de bu linki http://www.pandanet-igs.com/ olarak güncelledim.

    2- http://www.mobilego.org/ bu sayfa da aynı sekilde taşınmış ve http://sourceforge.net/apps/mediawiki/mgo/index.php?title=Main_Page safasına yonlendiriyor ki ben de bu değişikliği yaptım.

    3- Go sunuculari listelerinde LGS ve WING de mutlaka bulunur. O yuzden bunları da ekledim http://www.lgs.taiwango.net/ LGS (The Legend Go Server) Tayvan orijinli bir Go sunucusu.

    Ben bu linkleri degistirmeden once asagıdakileri refereans olarak incelemiştim: http://senseis.xmp.net/?GoServers http://www.usgo.org/resources/servers.html http://www.ficgs.com/wiki_en-go_servers.html

    4- peepo.com sunucusunu da en:Go_(game)#Software_assistance sayfasından okuyarak eklemiştim.

    5- "Go Sunucuları ve Go Yazılımları" seklinde isimlendirme yapılmış olmasına karşın verilen linklerin hemen hepsi gp sunucularına ait. Sunucular ve yazılımları ayirdim.

    6- İngilizce wikide en:Computer_go, en:Go software gibi sayfalar bulunmasına karşın Türkçe wikide sadece tek sayfamız mevcut. Ben bu sayfalarda bahsedilen, linklerinde verilen uygulamaları ekledim. Bunlar Go üzerine yazılım geliştirmek, tez vd calisma yapmak isteyen kişilerin başvuracağı kaynaklar. Bu uygulamaların oldugu sayfalar ücretsiz ve ticari bir kaygı gütmeyen reklamsız kaynaklar.

    7- http://vieka.com/gnugo/ da "Cep telefonları için Go yazılımlar" adlı bir bolumde olması gereken ilk yazılımdır. Bunun üzerine daha farklı yazılımlar, bu uygulamayı baz alan yenı arayuzler bulunmkatadır ki bunları eklemedim.

    8- http://world.cyberoro.com/main.asp Bu sayfa artık http://www.wbaduk.com/ adi ile hizmet vermekte.Bu imzasız yazı Altaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Merhabalar. Bağlantı güncellemeleri gözümden kaçmış, haber verdiğiniz için teşekkürler. Rica etsem kırık olan bağlantıları tekrardan düzeltebilir misiniz? Öte yandan "go yazılımları" kısmı reddedildi. Zira bunlar "ansiklopedik" bir nitelik taşımıyor. Burası bir ansiklopedi ve amacı bilgi vermektir. Dış bağlantıların amacı ise maddenin anlaşılabilirliğini arttıracak nitelikte olmasıdır. Fakat bu oyunlar maddenin anlaşılabilirliğini anlatıcı nitelikte değil. "Belki" tüm bu "ücretsiz" go oyunları veya yazılımlarının yer aldığı bir listenin bulunduğu internet sitesine bağlantı verilebilir. Bu olabilir. Dış bağlantı eklemelerinizde belirttiğim noktalara dikkat edebilirseniz çok daha iyi olacaktır :) İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:46, 11 Eylül 2011 (UTC)

    Ragbi Dünya Kupası[kaynağı değiştir]

    Sports TV olsa izlerim de... Göz kırpma -- Supermæn mesaj · katkılar 15:44, 11 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. Ben şu kullanıcının değişikliklerini geri almaya daha ne kadar devam edeceğim?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:20, 12 Eylül 2011 (UTC)

    1 ay boyunca ara vereceksin maalesef ama 1 ay sonunda senden yeniden eski performansını göstermeni bekliyorum--вяí¢αи76ileti 12:29, 12 Eylül 2011 (UTC)
    Sağ olasın. Bu arada Ragbi Dünya Kupası maçlarını izleme fırsatı bulabiliyor musun? Çok istiyorum izlemeyi ben; ancak TÜrkiye'de yalnızca Sports TV'de yayınlanıyor ki onu izlemek için de D-Smart falan gerekiyor :(--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:33, 12 Eylül 2011 (UTC)
    Rica ederim. Türkiye mücadele etse bir yolunu bulup izlerim ama Türkiye Millî Ragbi Birliği Takımı'nın bu kupaya katılması için 40x40 fırın ekmek yemesi gerek. Bu arada FIFA 10 maddesine az daha uğraşsan SM olacakmış...--вяí¢αи76ileti 12:38, 12 Eylül 2011 (UTC)
    Türkiye daha uluslararası federasyona (ragbinin FIFA'sına adı her neyse artık) üye değil. Çok merak ettiğim, ilgimi çeken bir spor dalı. Neyse, bugün-yarın yabancı bir kanal bulup izlerim :) FIFA 10 ile uğraşıyordum da eklenecek şey bitmiyordu ki :) Hakan Şükür, LittleBigPlanet ve Red Dead Redemption da sırada zaten...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:43, 12 Eylül 2011 (UTC)

    Jérôme Rothen: Vous N'Allez Pas Me Croire![kaynağı değiştir]

    Afedersin ama neden bu maddeye "telifli içerik" koydun? Jérôme Rothen: Vous N'Allez Pas Me Croire! maddesinde ne sorun var anlayamadım! Bi de ben telifli bir şey eklemem, eklesem de hemen telafi ederim. Tamam kendi kişiliğine göre madde düzenledin bir şey demedim. Ancak gereksiz yere "kayda değer olmayan madde" eklemek ne demek? Eğer bu kitap olmasa şu an Jérôme Rothen maddesini uzatamazdım ve öylece kalırdı. Bu şablonu koymanın sebebini bana açıklar mısın? Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra 12:47, 12 Eylül 2011 (UTC)

    Sakinlik, lütfen. Neden bu maddeye "telifli içerik" koydun demişsin sonra da Bi de ben telifli bir şey eklemem, eklesem de hemen telafi ederim demişsin. Telifli içeriği benim eklediğimi söylüyorsun, hemen sonrasında diyorsun ki ben telifli içerik eklemem. Orada bir duralım. Bu sürümdeki içeriğin aynısı burada yer alıyor, öyle değil mi? Demek ki telifli içerik eklenmiş zamanında maddeye. Ben de çıkarttım. Gelelim KD'lik konusuna. Piyasada zilyon tane kitap var. Takdir edersin ki bunların hepsi ansiklopedik değil. Bunun da o kitaplardan olup olmadığı anlaşılsın diye o etiketi ekledim. Kayda değerliği kanıtlansın, şablon zaten kaldırılır. Tamam kendi kişiliğine göre madde düzenledin bir şey demedim derken? Ne diyecektin? Küfür ya da hakaret mi edecektin ki?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:52, 12 Eylül 2011 (UTC)
    Belki Bi de ben telifli bir şey eklemem, eklesem de hemen telafi ederim sözünü yanlış yerde söyledim, olabilir, özür diliyorum. Ancak küfür ve hakaret konusunu kabul etmiyorum. Öyle bir şey yapsam direk engeli alacağımı biliyorum. Ben genelde de küfür etmem. Tamam kendi kişiliğine göre madde düzenledin bir şey demedim sözünü de örnek vereyim; En Avant Guingamp maddesi, sen onu "eski ünlü oyuncuları" değil de "önemli oyuncuları" diye de düzeltebilirdin veya bana da danışabilirdin. --Ozankra 12:56, 12 Eylül 2011 (UTC)
    Bak, orada açıklamışım kime göre, neye göre ünlü? demişim. Sana göre ünlü olan biri bana göre veya Ekvator Ginesi ya da Guatemala'daki birine göre "ünlü" ve/veya "önemli" olmayabilir. Burada "evrensel" bir ansiklopedi yaratmaya çalışıyoruz. Ne demek peki evrensel? Evrenin her yerinde aynı olan, kişiden kişiye değişmeyen. Anlatabildim sanırım. Ancak küfür ve hakaret konusunu kabul etmiyorum. Öyle bir şey yapsam direk engeli alacağımı biliyorum. demişsin. Engel almasan küfür edecek miydin peki?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:09, 12 Eylül 2011 (UTC)
    Yine konuyu küfürle taktın. Tabii ki hayır! Yapmam da ama yapsam alacağımı biliyorum. Yani anlattığım şu; Küfür ettim mi engel alacağımı biliyorum. Ben %95 küfür etmem. Vikiepdi'de hiç etmem. Anlatabildim mi? --Ozankra 13:16, 12 Eylül 2011 (UTC)
    Sadece soruyorum...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:18, 12 Eylül 2011 (UTC)
    Neyse. Yine de bu madde ileriki günlerde silinecek mi? --Ozankra 13:22, 12 Eylül 2011 (UTC)
    Kayda değerli kanıtlanmazsa silinmeye aday göstereceğim. Orada tartışmalar yapılacak vs.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:23, 12 Eylül 2011 (UTC)
    Aslında Google Books'ta kanıtı vardı ancak onu kaldırdılar. Adresi: [5] --Ozankra 13:26, 12 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. Ne oldu Cem Pekin konusu? Var mı bir gelişme?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:29, 12 Eylül 2011 (UTC)

    Hala cevap bekliyorum. --cobija 16:37, 12 Eylül 2011 (UTC)

    On my talk page. LlywelynII 14:20, 13 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba, Yaptığım değişikliğin taraflı olarak değerlendirilmesine açıkcası şaşırdım, çünkü bir tek değişikliği dahi referans göstermeksizin yayınlamadım. Hangi değişikliğimin taraflı olduğunu açıklarsanız yeniden düzenleyebilirim. Madde çok önemli olmasına karşın son derece eksik (hala taslak durumunda) eğer katkı sağlamama yardım ederseniz maddeyi geliştirebiliriz. Lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.

    Saygılarımla Ozalperenmesaj 10:04, 14 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Taraflı derken onu kastetmedim. Böyle genel, evrensel nitelik taşıması gereken bir maddede sadece Türkiye'ye has veya Türkiye ağırlıklı bilgilerin yer alması maddede taraflılık yaratmaktadır. O yüzden içerik kaldırıldı. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:07, 14 Eylül 2011 (UTC)
    O halde Türkiye'de internet sansürü maddesinde çalışmam gerekir sanıyorum. Ozalperenmesaj 10:12, 14 Eylül 2011 (UTC)
    Evet. Anlayışınız için teşekkürler. İyi günler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:15, 14 Eylül 2011 (UTC)
    • Araya giriyorum ama bunu söylemek zorundayım. Rapsar lütfen beni yanlış anlama, ancak herhangi bir maddede o konuyla ilgili herhangi bir ülkeden bahsetmek tarafsızlık veya evrensellikle çelişmiyor. Dolayısıyla bu bir sorun oluşturmamakta (ansiklopedik olma vb. koşulları sağladığı sürece tabii). Örneğin bu konuyla ilgili, Türkiye'deki İnternet sansüründen bahsedip diğer ülkelerdekinden bahsetmemek yalnızca bir eksiklik olabilir, taraflılık değil. Aynı şey başka bir ülke için de olabilirdi. Örneğin aynı madde içinde sadece Çin'deki İnternet sansürden bahsetseydik bu Çin'e veya Çin ile ilgili herhangi bir şeye taraf olduğumuz anlamına gelmezdi. Bunun dışında herhangi bir maddede benzer bir konuyu ayrı ayrı ülkelere ayırmak yerine "Türkiye'de" ve "Dünyanın geri kalanında" şeklinde ayırsaydık, işte bu taraflılık olabilirdi, tabii ki bu da o konu doğrudan ve özellikle Türkiye'yle ilgili değilse geçerli. Ayrıca ek olarak İngilizcenin dünyanın birçok yerinde konuşuluyor olmasına karşın İngilizce Vikipedi'de bu gibi birçok maddede yalnızca Birleşik Devletler'den söz edilir, hatırlatayım dedim. Umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir. İyi çalışmalar. — Jimbo 10:58, 14 Eylül 2011 (UTC)
    "Evrensel" bir ansiklopedi olduğumuza göre "sadece" veya "ağırlıklı" olarak Türkiye'den bahsediliyorsa elbette çelişir. Şimdiye kadar birçok kullanıcıdan da benzer yönde davranışlar sergilediğini gördüm. Aynı gerekçeyle film maddelerinde de ekstradan Türkiye'de vizyona giriş tarihini vermiyoruz mesela. İlk çıkış tarihini veriyoruz.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:34, 14 Eylül 2011 (UTC)
    Rapsar, biz maddelerin durumlarını tartışamayız. İnsanları "onu ekliyorsan bunu da ekle" gibi genel anlamda zorlayamayız da. Sadece yer alıyor olması, sonsuza kadar diğerlerinden bahsedilmeyecek olmasından değil, henüz diğerlerinden bahsedilmemiş olmasındandır; bunu karıştırma. Film konusu ayrı bir konu olmakla birlikte filmin "ülkesi" birden fazlaysa ve o ülkelerdeki çıkış tarihleri birbirlerinden farklıysa, her tarihin belirtilmesi gerekir. — Jimbo 11:59, 14 Eylül 2011 (UTC)

    Yeşilay sayfasındaki değişiklik talebiyle ilgilenebilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim. --Ahmetbeyinceketi 12:50, 14 Eylül 2011 (UTC)

    Reality 17:52, 15 Eylül 2011 (UTC)
    Reality 15:03, 16 Eylül 2011 (UTC)
    Reality 15:14, 16 Eylül 2011 (UTC)
    • Sağolasın Rapsar. İlgileniyorum şimdi bahsettiğin konuyla.--Reality 17:56, 17 Eylül 2011 (UTC)
      • Tamamdır halletim. Bir sorun olursa ya da bir isteğin olursa mesaj atman yeterli. Kolay gelsin.--Reality 18:27, 17 Eylül 2011 (UTC)

    Selamlar. Kullanıcı sayfanızdan gördüğüm kadarıyla İstanbul'da oturuyormuşsunuz. Kadıköy yakınlarında mı oturuyorsunuz acaba? Bir ricam olacaktı da.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:53, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar, evet İstanbul'da yaşıyorum ancak Avrupa yakasında, sanırım size yardımcı olamayacağım. İyi günler --Merve 09:59, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Selamlar. İstanbul'da oturuyordun sanırım? Kadıköy yakınlarında mı oturuyorsun acaba? Bir ricam olacaktı da...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:54, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Karşıda kalıyor ve buluşmaya gelenlerin de yanılmıyorsam hepsi Avrupa yakasındandı, aslında bu sorun değil ama Kadıköy'e yolum hiç düşmüyor neredeyse. Kolay gelsin. Nazif İLBEK 10:14, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. İstanbul'da yaşıyorsun kullanıcı sayfandan gördüğüm üzere. Kadıköy veya civarında mı oturuyorsun acaba? Öyleyse bir ricam olacaktı. Bir de şu resim Commons'a yüklenebilir mi?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:59, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Selam Rapsar, evet İstanbul'dayım, Kadıköy çok yakın olmasa da arada sırada yolum düşer. Bahsettiğin resim şurada belirtildiği üzere Commons'a yüklenemiyor. "Please do not reuse this image before verifying whether Italian rules concerning simple photographs are compliant with your country's law" ifadesi var; TR yasaları hakkında da bir fikrim yok maalesef. Ama birçok Viki'ye şablon aktarılmış; şablonu Türkçeleştirip burada kullanabiliriz diye düşünüyorum. --SayginerV-posta 11:23, 18 Eylül 2011 (UTC)
    Hmm. Rica etsem o zaman Kalamış'taki parkta (adını bilmiyorum) yer alan Metin Oktay heykelinin resmini çekebilir misin? Bazı forumlarda yıkıldığı söylenmekte; ancak net bir bilgi yok. Bazı yerlerde de Florya'ya taşındığı belirtilmiş.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:32, 18 Eylül 2011 (UTC)
    Bahsettiğin park burası sanırım. Ancak şuradaki Hürriyet gazetesi haberinde yıkıldığı söyleniyor. Yine de Kalamış'a gitmek güzel olur : ) --SayginerV-posta 11:47, 18 Eylül 2011 (UTC)
    Kalamış Parkı, evet. İşte orada yıkıldığı söyleniyor; ancak 2011 yılı içerisinde yazılan forum ve sözlük yazılarında aksine de rastladım. Sanırım 2 yıl önce gitmiştim. Heykeli gördüğümü hatırlıyor gibiyim. Hatta kendi kendime neden Kadıköy'e Metin Oktay heykeli dikilmiş ki demiştim. Yol genişletmesiyle parkın içlerindeki heykelin yıkılması bana pek bir alakasız geliyor :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:03, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Rapsar resim olayını halletin mi? Ona göre bu hafta içinde yolumu Kalamış'tan geçireyim. :) --SayginerV-posta 15:59, 19 Eylül 2011 (UTC)

    HakanP şansa Kadıköy'de oturuyormuş. Dün "Birazdan gidip çekerim" dediydi ama :) Sorayım bir daha kendisine. Bu arada Metin Oktaylı Palermo kadrosunu uygun lisansla yükledim.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:02, 19 Eylül 2011 (UTC)

    Selamlar. Kullanıcı sayfanızdan gördüğüm kadarıyla İstanbul'da oturuyormuşsunuz. Kadıköy yakınlarında mı oturuyorsunuz acaba? Bir ricam olacaktı da.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:53, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Evet istanbul, kadiköy de oturuyorum. --Patirer 15:16, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Tam isabet desenize :) Neyse, Kalamış Parkı'nda yer alan Metin Oktay heykelinin fotoğrafını çekebilir misiniz mümkünse? Bazı yerlerde yıkıldığı, bazı yerlerde Florya'ya taşındığı, bazı yerlerde ise aynen orada olduğu söyleniyor. Ortada tam bir bilgi karmaşası var yani. Hem bu konuyu açığa kavuşturmak hem de geliştirmeye çalıştığım Metin Oktay maddesine görsel bakımdan katkıda bulunacak bir fotoğraf olacaktır.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:21, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Çekip göndereceğim :) --Patirer 15:24, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Eyvallah. Ne zamana kadar çekersiniz resmi?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:34, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Birazdan çıkar çekerim. --Patirer 15:41, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Selam tekrardan. Resmi çekme fırsatınız oldu mu acaba?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:03, 19 Eylül 2011 (UTC)

    Şablon sorunu-2[kaynağı değiştir]

    Evet, çalışıyor. Beklediğimden kolaymış --Superyetkinileti 15:16, 18 Eylül 2011 (UTC)

    Selamlar. Şu resim İtalya'da kamu malı anladığım kadarıyla. Ancak her ülkede bu şekilde kabul edilmediğinden Commons'a yüklenemiyormuş. Peki Türkçe Vikipediye yüklenmesi uygun mudur?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:30, 19 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar,
    Bu tür dosyaları Commons'a yükleyemesek de lokal olarak vikilerde kullanabiliyoruz. {{KM-İtalya}} şablonu kullanarak bunu Türkçe vikiye yükleyebilirsin. Örnekleri şurada. İyivikiler... [ho? ni!] 10:37, 19 Eylül 2011 (UTC)

    Peki, teşekkürler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:48, 19 Eylül 2011 (UTC)

    • Selam Rapsar. Bazı dosyalara hızlı sil şablonu koyduğunu gördüm. Bir dosyada lisans, kaynak, gerekçe falan yoksa hızlı sil yerine dosya bakım etiketleri koyuyoruz. Twinkle'da üst bölmede var bu. Ardından da kullanıcıya haber veriyoruz. Kolay gelsin.--Reality 13:43, 19 Eylül 2011 (UTC)
    Selam. Örnek gösterebilir misin?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:52, 19 Eylül 2011 (UTC)
    Dosya:298458579081.jpg--Reality 20:56, 19 Eylül 2011 (UTC)
    E iyi de burada, D3'te hızlı silinebilir diyor. Yanlış yapılan bir şey yok sanki? Seninki bir tercih, benimki bir tercih. Hemen altında da senin dediğin gibi deniyor mesela. Neyse...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 03:45, 20 Eylül 2011 (UTC)
    Yukarıdaki konuya göz misafiri oldum da. Benim yıllardır bu kuralları bildiğim ve uyguladığım şekli şöyle:
    • D3'te lisans bellidir, ancak serbest bir lisans değildir. Örneğin telif hakkı saklıdır ya da CC lisanslıdır ancak ticari kullanıma açık değildir. Yani özetle, lisansı belli olup da adil kullanım gerektiren bir dosyadır. Eğer bu tür lisansa sahip bir dosyanın adil kullanım dahilide kullanılması mümkün değilse, D3'ten silinebilir. Örnek: Lisansı telifli olarak belirtilmiş ve hayatta olan bir ünlü kişi fotoğrafı.
    • D4'te ise dosyanın lisans bilgisi ve kaynağı bilinmez. Yetersiz bilgi verilmiştir ya da hiç bilgi yoktur. Bu durumda dosya silinmez, işaretlenir, kullanıcı bilgilendirilir ve 7 gün sonunda eksikler giderilmezse dosya silinir.
    Dolayısıyla bu iki kural iki alternatif uygulama değil, farklı durumlara yöneliktir. İyivikiler... [ho? ni!] 06:16, 20 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba,
    AK biraz durumla ilgili, çünkü kullanıldığı maddenin içeriği ve bu dosyanın maddeye ne kattığı da önemli. Örneklerle ilgili fikrim şöyle:

    • Dosya:Sungun Babacan.ogg: VP:AK#Ses_klipleri diyor ki "Eleştirel veya tarihi yorumla birlikte sunulmuş, telif hakkı sahibine atıfta bulunarak kullanılmış ve bir müzik türü ya da grubunun tanımlanması için kullanılan kısa ses klipleri (30 saniyenin altında veya parça süresinin %10'undan kısa) adil kullanım kapsamında değerlendirilebilir". Bu maddede eleştirel ya da tarihi yorum kısmı biraz eksik görünüyor. Öte yandan söz konusu kişinin seslendirme sanatçısı olarak önemli olduğu aşikâr. Ses örneğini dinleyen kişilerin, bahsedilen kişinin kim olduğunu anlamaları çok daha kolay olacaktır. Bu bakımdan maddeye değer kattığını söyleyebiliriz. 10 dakikadan uzun bir kaydın 27 saniyelik bir kısmı kullanıldığı için, AK kapsamında değerlendirilebilir diye düşünüyorum.
    • Dosya:Tanju - France Football.jpg:
    • Tanju Çolak maddesi: Bu kapak fotoğrafının bana göre maddeye ciddi bir katkısı yok. Sadece Tanju Çolak'ın nasıl göründüğünü tasvir etmek için eklendiyse, AK kapsamına girmez. Yok eğer Tanju Çolak'ın Avrupa gol kralı olmasını vurgulamak istiyorsak, o zaman bu fotoğraf yerine ödül töreninden bir kare belki tarihi bir fotoğraf olarak değerlendirilebilirdi. Ancak her durumda bu konudan maddede hiç bahsedilmezken böyle bir resim eklenmesi AK olamayacaktır.
    • France Football maddesi: Derginin nasıl göründüğünü tasvir etmek ve okuyucuya anlatabilmek için, dergi kapaklarını (tıpkı kitap ve albüm kapakları gibi) AK kapsamında maddelere eklebiliyoruz. Yani bu maddedeki kullanımını genel teammüllere göre uygun buluyoruz (kişisel olarak fikrimi sorarsanız, kitap, dergi ya da albüm kapaklarının kimi zaman maddenin içeriğine pek de bir faydası olmayabiliyor ama buna girersek olay fazla kişisel yorum haline gelir. Genel geçer kural olarak albümlere, kitaplara, dergilere birer adet tasvir niteliği yüksek kapak koymakta sorun yok diyebiliriz.) İyivikiler... [ho? ni!] 15:02, 20 Eylül 2011 (UTC)

    antalyaspor ve karabükspor[kaynağı değiştir]

    anlamakda zorluk cekiyorum, bana da aciklarsaniz: antalyasporun isminde sponsor yok, karabüksporun isminde sponsor var. kardemir bir sponsordur ve eger karabüksporda yaziyorsa antalyaspordada yazamasi gerekmektedir. 2011-12 Süper Lig deki degisikligimi kabul etmemenize sasirdim -- Denizli87 18:16, 20 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Karabükspor'daki sponsor ismi kalıcı bildiğim kadarıyla, MKE Ankaragücü'nde olduğu gibi. Antalyaspor'daki ise geçici. Lig (Turkcell Süper Lig gibi) ve stadyum isimlerinde (Fi-Yapı İnönü Stadı gibi) bu tip "geçici" sponsor adlarını kullanmıyoruz. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:20, 20 Eylül 2011 (UTC)
    ama bu madde ismi degisikligi degilki, sadece madde'de gözüken/okunan isim MP Antalyaspor olmasi dogru, cünki antalyaspor o bahsi gecen sezonda ismi MP Antalyaspor. link'e basildiginda madde olarak antalyaspor cikiyor zaten. -- Denizli87 18:23, 20 Eylül 2011 (UTC)
    Hmm. İngilizce Vikipedide şu maddede görebileceğiniz üzere o şekilde yapılmamış. Sponsor adları kullanılmamış. Bizde ise bu konu hakkında "standart" olan kullanılmaması. Yani benzer maddelerde kullanılmıyor. Ancak birisi çıkıp da "standart oluşturmak için kullanmıyoruz" demedi, kendiliğinden oluşmuş bir standart yani. İlgili maddenin tartışma sayfasında bu konuyu dile getirin isterseniz. Birkaç kişinin görüşü daha alınır.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:27, 20 Eylül 2011 (UTC)
    ama alman wiki'dede sponsor isimleri kullaniliyor. zamaninda futbolda oftas, caykur ve kardemir gibi sponsorlar kullanildi veya hala kullaniliyor ama. wikidede kullanildi. ayrica basketde ülker gibi yada voleybolda acibadem gibi sponsorlar kullanildi, onlarda kalici degil veya kalici degildi (bkz. fb acibadem). 2011/12 sezonunda antalyasporun ismi M.P. Antalyaspor'dur, bu tff nin sitesinde resmi sekildi görülmektedir -- Denizli87 18:34, 20 Eylül 2011 (UTC)
    arti antalyasporun bu sezonki logosuna bakarsaniz medical parki göreceksiniz. -- Denizli87 18:35, 20 Eylül 2011 (UTC)
    Vikilerden Vikilere kurallar değişiklik gösterebiliyor. Oftaş, Çaykur ve Kardemir ayrı dediğim gibi. Bunlar "sürekli" sponsorlar. Oftaş isim değişikliğine gitti ve sponsor ismi o şekilde kalktı. Benzer şekilde Red Bull New York ve Red Bull Salzburg da var mesela. Dediğim gibi tartışma sayfasına taşıyabilirsiniz konuyu.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:37, 20 Eylül 2011 (UTC)
    fenerbahce acibadem konusuna ne diyorsunuz? -- Denizli87 18:41, 20 Eylül 2011 (UTC)
    O da geçici bildiğim kadarıyla. Birkaç yıl sonra sadece Fenerbahçe olacak. Nitekim bizdeki maddenin adında da sponsor kullanılmamış.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:43, 20 Eylül 2011 (UTC)
    geciciydi evet, bu sezon fb acibadem kullanilmayacak,sadece fb adi kullanilacak. ama cogu yerde [[Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı|Fenerbahçe Acıbadem]] kullaniliyor. neden ozaman [[Antalyaspor|M.P. Antalyaspor]] kullanilmiyor? -- Denizli87 18:50, 20 Eylül 2011 (UTC)
    Hatalı kullanılıyor :) Her maddeyi gözden geçirme gibi bir seçeneğim yok benim :) Gördüğümde de düzeltmeye çalışıyorum.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 06:38, 21 Eylül 2011 (UTC)

    Tartışma Kültüründeki Fark[kaynağı değiştir]

    Şu iki bağlantıyı göstererek neden 100 sayfalık tartışmalarımızdan sonuç çıkmadığını sizin yorumunuza bırakıyorum.[6] [7]--Alperen 19:41, 20 Eylül 2011 (UTC)

    şuradaki http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Country&curid=603507&diff=10078932&oldid=10078908 değişikliğinizin mantıklı bir nedeni varsa açıklayabilir misiniz? o kısmın bir sakıncası var mıydı? neydi? teşekkürler. (mesela silinmese ne zararı olurdu, silinmekle bilgi açısından bir kayıp sayılmaz mı? .. gibi) 78.177.175.157

    Merhaba. Bu tür listeler her daim "eksik" olacaktır, hiçbir zaman tamamlanamayacaktır öncelikte. İkinci olarak o liste neye göre oluşturulmuş? Oraya eklenenleri özel kılan nedir? Veya tersini soralım, oraya eklenmeyen şarkıcıların nedeni nedir? Ansiklopedik bir liste olmadığı için kaldırıldı. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 06:37, 21 Eylül 2011 (UTC)

    Tekrardan merhaba, 85.105.214.225 nolu kullanıcı sizin onaylamadığınız ve sildiğiniz siteleri tekrar ekledi ve Tanyel tarafından kabul edilmiş. Bu kullanıcı sürekli bu konudaki başlığa kendi sitelerini ısrarla ekliyor. Tekrardan kontrol edip bu konuda bu IP'deki kişiyi ban'leyebilirmisiniz? Teşekkürler.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kurumsal_kaynak_planlamas%C4%B1 Onur Başer 14:20, 21 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Kullanıcıya engel verme gibi bir yetkim yok. Onay veren kullanıcıya bir mesaj attım durumu belirten. Reklam amaçlı bağlantıları da şuraya yazabilirsiniz. Bu sayede maddelere eklenemezler. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:33, 21 Eylül 2011 (UTC)

    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Onur Başer 15:49, 21 Eylül 2011 (UTC)

    Değiştirme Sorunu[kaynağı değiştir]

    Bir de İnternet Explorer'den deneyin. İndirmek için: internet explorer milesbrokemesaj gönder


    Selamlar. Seni rahatsız edeceğim tekrardan ama Cem Pekin telefonla görüşme istiyor. Kendisine mail atabilir misin tekrardan? Dediğim gibi benim telefon hala tamirde...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:08, 20 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. E-postalarıma cevap vermiyor. Acaba spam klasöründe mi kalıyor? --cobija 20:33, 21 Eylül 2011 (UTC)

    Gönderdiğin adres cemler@superonline.com değil mi?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:30, 22 Eylül 2011 (UTC)

    Evet. --cobija 07:26, 23 Eylül 2011 (UTC)

    Aklım çok olsa bile kimseye vermezdim heralde :) Hiç böyle durumlarla uğraşacak vaktim yok aslında. Kendimi anlatamadıysam daha fazla bir şey söylemenin de mantığı yok zaten. --SayginerV-posta 19:43, 22 Eylül 2011 (UTC)

    Selamlar. Şuradaki ve şuradaki davranıştan artık ciddi anlamda rahatsızlık duymaya başladım. Hizmetlilik adaylığımdan beridir bir "saldırı" sürüp gidiyor.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:38, 21 Eylül 2011 (UTC)

    biraz vakitsizim rapsar. en kısa zamanda ilgilenicem. kolay gelsin. --ki bl 08:08, 23 Eylül 2011 (UTC)
    kullanıcılar uyarıldı ve kişisel yorumlar çıkartıldı. bu tür durumlarda konuşmayı sürdürmek yerine üçüncü kişilerin dikkatini çekmekte yarar var. kolay gelsin. --ki bl 16:05, 24 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. Engellenen şu kullanıcı geri dönüş yapmış. Bilgine, ilgine :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:20, 20 Eylül 2011 (UTC)

    Bildirdiğin için sağ ol. Engelledim.--вяí¢αи76ileti 12:04, 23 Eylül 2011 (UTC)

    Birkaç ufak rica[kaynağı değiştir]

    Selamlar. Bilmem konulardan anlar mısın ama birkaç ufak rica olacaktı. Son değişiklikler sayfasının üst tarafında bulunan "faydalı" başlığındaki taşıma günlüğü bölümü bir alt satıra kaymış. Onu bir üste atabilir misin? Sonra; istenen kategoriler sayfamız tıkır tıkır çalışırken istenen sayfalar sayfası bir yerde takılıp kalmış, artık güncellenmiyor. Yine istenen dosyalar sayfasında ise bir sorun var. Var olan dosyalar üstü çizili biçimde listeleniyor. Bu konularla ilgilenebilir misin, yoksa topu Superyetkin'e mi atarsın? :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:03, 23 Eylül 2011 (UTC)

    Yetkin'e atarım o da golü kaydeder--вяí¢αи76ileti 13:32, 23 Eylül 2011 (UTC)
    Gol değil de tehlikeli bir akın girişiminde bulunayım İstenen sayfalar için güncellemeler BugZilla geliştiricileri tarafından başarım sorunları öne sürülerek devre dışı bırakılmış durumda. Bu konuyu zamanında araştırmış, ancak kayda değer bir gelişme kaydedememiştim. İstenen dosyalar sayfasının öyle görünmesinin nedeni ise Commons'ta yüklü resimlerin yerel vikidekiler gibi algılanması. Taşıma günlüğü bağlantısını da bir üst satıra taşıdım. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 16:39, 23 Eylül 2011 (UTC)

    Sebahattin Bozo Lisesi[kaynağı değiştir]

    abi sen bak ya Sebahattin Bozo Lisesi sayfasını oluşturdum adamın biri onu sebepsiz yere siliyor hoca bi bak ya. AÖzdener 18:17, 23 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Eklediğiniz içerik ansiklopedik bir değer taşımamaktadır. Bir okulun ansiklopedik sayılabilmesi için şuradaki noktalardan en az ikisini sağlamalıdır ki bu okul için böyle bir şey söz konusu değil.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:19, 23 Eylül 2011 (UTC)

    kaydadeğer bi başarı derken okulun kazandığı kupalar var. AÖzdener 18:22, 23 Eylül 2011 (UTC)

    Ne kupası?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:22, 23 Eylül 2011 (UTC)

    okullar arsı turnavalarda aldığı kupalar pazartesi okula gidip o kupaları yazabilirim. AÖzdener 18:25, 23 Eylül 2011 (UTC)

    Ulusal çapta, önemli bir başarı olması gerek. Liseler arası halk oyunları birincisi gibi. Sadece bu kriteri karşılaması da yetmiyor. Oradakilerden en az ikisini karşılamalı.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:27, 23 Eylül 2011 (UTC)

    lütfen art niyetsiz olun -eğer varsa- ki yoksa bise demiyorum. AÖzdener 18:27, 23 Eylül 2011 (UTC)

    liseler arası halk oyunları dere eleri var .AÖzdener 18:28, 23 Eylül 2011 (UTC)

    Chromium browser[kaynağı değiştir]

    Selam. Ben bunu sadece Pardus'da sık olmasa da kullanıyorum. (Hep Opera kullandığım için.) Gayet iyi çalışıyor linux'ta, ama windows'ta biraz sıkıntılıymış. Chromium'u şimdi wimdows'ta açtım ve kurulum yapmadan çalışıyor. İndirmiş olduğum yazılım "geliştirici derlemesi". Bunda bir sorun görmedim ama Google tek desteği, Chrome'a veriyor sanırım. asıl yazılım için Chrome kullanmak gerekiyor. --Szoszvmesaj 20:19, 23 Eylül 2011 (UTC)

    Reality 17:43, 24 Eylül 2011 (UTC)

    Selamlar rapsar. Nasılsınız? Luis Marín sayfasını Luis Marín (anlam ayrımı) adına taşımışsınız ancak, Luis Antonio Marín Murillo diğerlerinden o derecede daha çok mu tanınıyor? İngilizce viki dışındaki diğer vikiler de Luis Marín adını anlam ayrımına ayırmışlar. Ayrıca maddesinin de olmadığı göz önüne alınırsa "Luis Marín" adı anlam ayrımı sayfasına ayrılsa daha iyi olmaz mı sanki? Ne dersiniz?--Merube 89msj 18:38, 24 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. "Luis Marín" ismi direk olarak şu futbolcunun bilinen ismi. Anlam ayrımı sayfasındakiler ise "Luis Marín ..." olarak tanınmaktalar. Taşıma yapmamın sebebi buydu, hatırladığım kadarıyla.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 19:28, 24 Eylül 2011 (UTC)
    Diğer futbolcuların da bilinen ismi değil mi aynı zamanda? en:Luis Marín Sabater sayfasında mesela bilgi kutusunda Luis Marín yazıyor?? Almanca viki gibi İngilizce dışı vikilerde de Luis Marín anlam ayrımı yapılmış da sanki o nedenle. İng. vikide anlam ayrımı sayfası yok ve ilk açılan futbolcu Murillo olduğu için o şekilde adlandırma yapılmış galiba. Yoksa anlam ayrımı olan vikilerdeki aynı futbolcunun adlandırması şu şekillerde de:Luis Marín (Fußballspieler), es:Luis Marín Murillo. Sonuç olarak, futbolcular arasında tanınırlık farkı ciddi bir şekilde değil mi? Fark yoksa anlam ayrımı yapalım mı?--Merube 89msj 19:36, 24 Eylül 2011 (UTC)
    Anlam ayrımı sayfası kalsın mı diyorsun? Luis Marín Kosta Rikalı futbolcu maddesinin adı olsa, o maddeye "Şilili futbolcu için şuraya bakınız" gibisinden bir ifade eklenebilir. Daha da faydalı olur, gereksiz anlam ayrımı sayfası ortadan kalkar. Ama şu an o maddemiz yok. O yüzden anlam ayrımı sayfası da kalabilir diye düşünüyorum.Bu imzasız yazı Rapsar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
    Anlam ayrımı sayfasında daha önceleri 3 madde vardı, biraz önce bir tane daha eklemiştim 4 oldu. Barahona var, ayrıca bir de şair. Anlam ayrımı sayfası olması daha uygun olmaz mı?--Merube 89msj 19:45, 24 Eylül 2011 (UTC)
    Tamam, bir tane daha eklediysen kalsın :) Bu arada uzun zaman aradan sonra dönüş yapmışsın. Hayırlı olsun, hoş geldin.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 19:47, 24 Eylül 2011 (UTC)
    Taşıyalım mı yani sayfayı :)? Evet hayırlısı olur inş, bakalım :). Sevgiler, kolaylıklar--Merube 89msj 19:52, 24 Eylül 2011 (UTC)
    Kosta Rikalı futbolcunun maddesi yok. Şu anlık en azından taşınsın derim.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 19:54, 24 Eylül 2011 (UTC)
    Taşıyabilir misiniz size zahmet? Bu arada yokluğumda olanları yakalamaya çalışıyorum da, Messi KM olan İng. maddesinden çeviriymiş ama SM olmuş bizde. Maddeyi inceleyenlerden biri olduğun için bir danışayim dedim :). Bu arada maddede Şöyle bir şey gördüm de, başka yoktu değil mi? --Merube 89msj 20:01, 24 Eylül 2011 (UTC)
    Madde taşındı. Messi konusuna gelirsek, sürüm kontrolü sayfasında ne dedim, okuyabildin mi acaba? Benzer olay bu Sİ başvurularında da var. Açık konuşayım, aynı anda birkaç SİA daha vardı o sıralar sanırım yahut başka bir maddeyle uğraşıyordum bilemiyorum; maddeyi okuma fırsatı elde edemedim. O yüzden oy vermekten ziyade görüş bildirdim. Hoş, şurada ve şurada yazılanların ardından görüşümüzü belirtmeye de çekinir olduk :P--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 20:12, 24 Eylül 2011 (UTC)
    Madde için elinize sağlık. Diğer konu içinse Allah allah, ne dense boş valla. Yalnız bağlantıları iyi ki gösterdin, bugün olmasa da en yakın zamanda birkaç mesaj atmam gerektiğini görmüş oldum. Gerçi daha önce de benzer bir konuyla ilgili mesaj atmıştım diye hatırlıyorum kullanıcılardan birine ama.., belki de başkası konuşsa daha iyi olur. bakalım --Merube 89msj 20:58, 24 Eylül 2011 (UTC)

    Tam da ben çıkarıyordum. Göz kırpma -- Supermæn mesaj · katkılar 19:51, 24 Eylül 2011 (UTC)

    ~_~ Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 19:53, 24 Eylül 2011 (UTC)

    Şikayet İle ilgili bilgi[kaynağı değiştir]

    Merhaba, şikayet oluşturmuş bulunmaktayım. Bunun ile ilgili ne yapılabilir? Haksız yere vikisöz den uzaklaştırıldım,kendisi anlamakta zorluk çekiyor ve kuralları tam öğrenmemiş.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Şikâyet/Arşiv/2011/Eylül


    ऐ๑ Süleyman Onur 20:24, 24 Eylül 2011 (UTC)

    başkalarının yorumu?[kaynağı değiştir]

    Eğer bir kullanıcı benim kişiliğime yönelik uydurma bir yorum yapıyorsa ve bu maddenin içeriğiyle alakalı değilse kaldırılır. bunu bilmemeniz şaşırtıcı. değişikliğinizi geri alınız lütfen. şikâyet sayfasında durumun sonuçlanmayacağını bildiğimden oraya da yazmıyorum. 88.230.71.39 08:59, 25 Eylül 2011 (UTC)

    Anonim kullanıcı (siz misiniz bilmiyorum) Türk için TC deseymiymiş, ne alakaysa, güldüm epey, laf sokmaya çalışır fakat yerin dibine batarız filan gibi çeşitli yorumlarda bulunmuş. Bunlar maddeyi geliştirmeye yönelik midir? Değildir. Lafları "cımbızlayıp" ayırmak doğru değildir. Kişi o an ne yazdıysa o korunsun, müdahale edilmesin. Kelime kelime incelenmesin. Şikayet sayfasına baş vurmadan önce ise konuşuruz biz insanlar, tartışırız...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:02, 25 Eylül 2011 (UTC)
    konuşursunuz ama kişilere yönelik konuşursunuz maddeye yönelik değil. sizin huyunuz budur. gökçe yörük'ün lafları önceden vardı ve ben yazmadan yazılmıştı. TC olayı ise sizin anlamadığınız başka bir tartışmada ben türkiye için tc dediğimden gökçe yörük ona güya gönderme yapıyormuşcasına o kısmı yazmıştır. yine de siz (galiba hizmetli adayı da olmuştunuz zamanında umarım destek vermemişimdir) benim yorumumu kaldırmak yerine eski yorumu getirdiniz. ne kadar acıklı bir durum sizin için. 88.230.71.39 09:09, 25 Eylül 2011 (UTC)
    Evet. Durumum içler acısı...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:25, 25 Eylül 2011 (UTC)

    Kalamış Parkı'nda yer aldığı söylenen Metin Oktay heykeli hakkında...[kaynağı değiştir]

    Selam, Kalamış Parkı'nda yer aldığı söylenen Metin Oktay heykeli artık yok, tüm parka bakmama rahmen bulamadım --Patirer 16:14, 25 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. Akıbeti hakkında bir bilgi var mı peki? Yıkıldı mı, taşındı mı? Her ikisi hakkında da bir şeyler duydum ama net bir bilgi yok. En azından artık orada olmadığını öğrendik sayenizde, teşekkürler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:16, 25 Eylül 2011 (UTC)

    Yıkıldı mı? Taşındı mı? bir bilgim yok, orda olup olmadığını görmeye gittim. Bence taşınmıştır, ama kesin bilgi öğrenmek lazım. --Patirer 19:50, 25 Eylül 2011 (UTC)

    Teşekkürler :) Köy çeşmesinde ufak bir duyuru yaptım, ilgilenen olursa ne mutlu. Ha olmadı mı, hemen her gün bindiğim metrobüsün Florya durağında inerim bir gün, ne olacak :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:53, 25 Eylül 2011 (UTC)

    Selamlar Sabri. Joe Jordan (futbolcu) maddesine eksik şablonu eklemişsin de. Madde eksik değil ki, taslak. Zamanında üzerinde çalıştığım ve her nedense tamamlamadığım Ron Atkinson maddesi eksiktir mesela. Neden? Çünkü belli bir noktaya kadar detaylı sayılabilecek şekilde yazmışız kariyeri, sonrası yok. Eksik yani. Taslak ise tamamen farklı bir şey. Derdimi anlatabildim umarım. İyi çalışmalar, kolaylıklar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:11, 25 Eylül 2011 (UTC)

    Yeni Dünya Düzeni diye bir kavram, bir iddia var ama bu kadar basit değil o işler :) Sıkı takipçisi olduğum bir blogdan etkilenerek oluşturulmuş sayfalar :) Silinebilir bence.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:28, 25 Eylül 2011 (UTC)

    Commons'a dosya taşıma[kaynağı değiştir]

    Selam. Commons'a birkaç dosya taşıyayım dedim kırk yılda bir. Zamanında köy çeşmesinde duyurduğun iki araç vardı. İkisi de taşıma yaparken hata verdi. Hata şu "This image has no verificable good license, and can thus not be uploaded to commons through this tool.", dosya ise şu. Ne yapmak gerek?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:04, 25 Eylül 2011 (UTC)

    • Bilemiyorum Rapsar bende sorun çıkmadı yükledim. Yalnız bu programlar commons'a otomatik yüklemiyor sadece oraya kopyalaman gereken içeriği veriyor sana dosyayı gene kendin yükleyeceksin. Biraz da düzeltme falan yapman gerekiyor. Çok kullanışlı değil aslında.--Reality 13:47, 25 Eylül 2011 (UTC)
    He öyle mi? :) Tamam. Ben direk oraya da yükleyecek sanmıştım. Teşekkürler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:52, 25 Eylül 2011 (UTC)

    Resim istekleri[kaynağı değiştir]

    • Selamlar. Vikipedi:Resim istekleri'nin adını geri almışsınız. Bunu neden yaptığınızı öğrenmek istiyorum? Ama önce ben size neden değiştirdiğimi söyleyeyim. Öncelikle bu geniş çaplı değişiklik değildir. Proje Aralık 2008'de açılmış ve o zamandan beri kimsenin eli değmiyor, botlar hariç. Bu projenin amacı, İngilizce versiyonu gibi fotoğraf isteklerine cevap vermektir. Mesela bugün köy çeşmesinde paylaştığınız yazıyı buraya yazabileceksiniz. Projenin adı sorunlu. Çünkü "resim" demek çok geniş bir kavram. Grafik, harita, çizim vs. için kullanılıyor. Sayfaya en uygun isim "fotoğrafhane". Bu kelime "fotoğrafçının çalıştığı, fotoğraf çekilen yer" anlamına gelir. Diğer istekler Grafik Laboratuvarı'nda yapılacak. Şimdi söyleyin bunu da mı tartışalım? Ayrıca ben deneyimsiz bir kullanıcı değilim, kendi başıma değişiklik yapacak. Kuralları falan çok çok iyi biliyorum ve uyguluyorum da. 4 senedir "sürekli" aktifim. Sizden değişikliğinizi geri almanızı rica ediyorum. Esenlikler dilerim, saygılar... GökçeYörük 14:33, 25 Eylül 2011 (UTC)
    Selam. Değişiklik özetinde belirtmiştim aslında. Birkaç kişinin daha fikrini almak, en azından tartışma sayfasına ufak bir not düşüp, birkaç gün içinde cevap gelmediği durumda taşıma yapmak daha uygun. Neden? Burada onlarca kişi aktif, o kadar aktif olmayan ise yüzlerce kullanıcı var. Bu kullanıcıların fikirleri, düşünceleri çeşitlilik gösteriyor. Size göre ak olan şey bir başkasına göre olmayabilir. Sizin yüzde yüz doğru kabul ettiğiniz olgular, başkaları için öyle olmayabilir. Beş parmağın beşi de bir değil denir ya, öyle. Sizin isim değişikliğinize bu gözle baktım. Yeni isim uygun değildir veya yanlıştır diye geri almadım. Mesela siz de benzer şekilde şu Simpsonlar maddesinde yaptınız. Direk isim değişikliğine gitmek yerine tartışma sayfasını kullandınız. Benimki de aynı mantık.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:39, 25 Eylül 2011 (UTC)
    • Tamam. Vikipedi'deki en önemli şeylerden biri tartışmaktır. Ama tartışmaya gerek var mı, bir düşünelim isterseniz. Zaten tamamlanmamış bir proje, 3 senedir yapım aşamasında. Henüz topluluk bunu tanımıyor bile. İsim başlı başına sorunlu. Bu benim şahsi düşüncem değil. Resim ile fotoğraf aynı şey değildir. Zaten Türkçe Viki'deki topluluk tartışmalara yeterince katılım göstermiyor, bence. Uzun uzun birilerinin ilgilenmesini beklememiz anlamsız. Yakında projenin tanıtımını yapacakken sizin değişikliğiniz birazcık şevkimi kırdı, n'apayım? GökçeYörük 14:44, 25 Eylül 2011 (UTC)
    Ben de tanımıyordum, sayende tanımış oldum bu arada :) Resim ile fotoğraf aynı şey değildir, ama bildiğim kadarıyla resim daha kapsamlı. Fotoğrafı da bir resimdir, tablo da. Kendi adıma konuşayım, ne zaman Vikipediyi açsam son değişikliler kısmına gider ve tartışma sayfalarını listelerim. En basitinden son 50 tartışma değişikliğim son iki gün içinde olmuş. Elimden geldiğince kendi fikrimi belirtirim. Hevesiniz kırılmasın, kırılması için de bir sebep yok. Kendi açtığım maddenin dahi adını sorgularım mesela. Ne diye heves kırılsın ki? Aksine tartışıp, doğru şeyi bulmak beni mutlu eder :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:51, 25 Eylül 2011 (UTC)
    • Ya tam sayfa üzerinde çalışırken geri alınınca şey ettim. Tartışmaya bence hiiiç gerek yok. Siz de öyle düşünüyorsanız, değişikliği geri almanızı rica ederim. İlla da tartışılsın derseniz, gereksiz de olsa öyle yaparız. GökçeYörük 14:56, 25 Eylül 2011 (UTC)
    Ben işe farklı bir yönden bakarak "dosya istekleri" olsun derim. Vikipedideki sayfa gruplarından biri de dosyadır bildiğiniz üzere. Fotoğraf veya resim gibi kendimizi sınırlamayalım, video ve ses istekleri de oraya yapılsın :) Öte yandan tüm kullanıcıların istek yapabildiği bir yer olduğundan proje demeye gerek olmadığını düşünüyorum ben. Sayfa taşıma talepleri sayfamız var mesela benzer olarak. Buna uydurmak için Vikipedi:Dosya istekleri/talepleri olabilir bence. Bakın, konuştuk ve benden apayrı bir fikir çıktı :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:02, 25 Eylül 2011 (UTC)
    • Sizden apayrı fikir çıktı, benim projeler de karıştı gitti :). Harita, grafik gibi resim istekleri zaten Grafik Laboratuvarı'nda yapılacak. Fotoğraflar için bence burası uygun, Almanca versiyonuna bakarsanız iyi olur. İyi bir örnek. Dosya derseniz işin içine video, ses ve resim girer. Resimler için dediğim gibi Grafik Laboratuvarı var. Yani burası da fotoğraflar için olmalı. Daha ne diyeyim? GökçeYörük 15:07, 25 Eylül 2011 (UTC)
    Hepsini tek bir çatı altında toplasak? Ne gerek var fotoğraftı, resimdi, videoydu, sesti, animasyondu diye ayırmaya? Hepsi bir arada olur, derli toplu olur...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:09, 25 Eylül 2011 (UTC)
    • Dosya -> Resim+Video+Ses -> Harita+Grafik+Fotoğraf (Resimin açılımı). Şimdi Grafik Laboratuvarı, harita ve resimleri düzenlemek ve yenilerini oluşturmak için. Fotoğraflar için Fotoğraf hane açılacak ve resim projesi tamamlanmış olacak. Hepsini bir arada yapmak istersek ana baba gününe döner. Diğer vikilerde de böyle bir uygulama yok. Hatta daha ayrıntılı sayfalar var. Dosya istekleri projesi açılırsa Grafik Laboratuvarı da kapanır. GökçeYörük 15:15, 25 Eylül 2011 (UTC)
    En büyük Vikipedide şöyle muazzam bir sayfa oluşturmuşlar; istekler. Orada medya başlığı var. Kayıt (ses diyebiliriz) ve resim olarak ikiye ayırmışlar orayı. Pictures sayfasında haritasından, tablosuna, çiziminden, fotosuna tüm görsel öğe talepleri oradan yapılıyor. Grafik Laboratuvarı, harita ve resimleri düzenlemek ve yenilerini oluşturmak için dediniz. Bu da istek olmuyor mu? Aslında fazladan bir grafik lab. kalabilir. Düzenleme, Türkçeleştirme istekleri oradan yapılabilir. Bir de görsel isteklerin yapılacağı bir sayfa olabilir.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:23, 25 Eylül 2011 (UTC)
    • Şöyle olabilir, bir öneri sunayım.
    • Talepler (Requests): İngilizce versiyonundaki gibi "genel" bir sayfa olur.
    • Fotoğrafhane (Requested pictures): yeni fotoğraf çekmeye (oluşturmaya) yönelik olacak. (görevlisi:fotoğrafçı)
    • Grafil Laboratuvarı (Graphic Lab): harita, grafik düzenleme ve oluşturmaya, bunun yanında fotoğraf düzenleme. (görevlisi:grafiker)
    • Çekim talepleri (Requested recordings): yeni ses dosyası oluşturmaya yönelik olacak.
    • Almanca ve İngilizce Vikipedi'de de böyle. Karışıklık önlenmiş olur. En basit yöntemi bu. Daha fazla tartışmak istemiyorum, dayatmak da istemiyorum. Yanlış anlamayın, vaktim çok kısıtlı ve bu kısa sürede bu iki projeyi adam akıllı geliştirecektim. Tartışmalar (ki gereksiz görüyorum, şimdiki görev dağılımı gayet uygun) sürerse bunlara katılamayacağım. Projeleri es geçeceğim artık. GökçeYörük 18:42, 25 Eylül 2011 (UTC)

    FC Barcelona Sayfası[kaynağı değiştir]

    FC Barcelona sayfasında dış bağlantılar kısmında barcafan.net ekledik hocam siteyi kontrol ederseniz tasarım olarak,içerik olarak ve tamemen barcelona futbol klübünün türkiye'deki hayranlarına yönelik olduğunu göreceksiniz.ekleme talebinde bulunduk onaylarsanız seviniriz.iyi çalışmalar.Bu imzasız yazı Gtmkl (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Merhaba. Maddeye eklenen dış bağlantılar, maddenin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmalıdır. Konu hakkındaki belgeleri içeren bir site, kurumun resmî sitesi gibi siteler mesela. Ancak bu site bir taraftar sitesi olmaktan öteye gidemiyor. Ansiklopedik bir değer taşımıyor demek istediğim. Siz bir ansiklopediyi elinize aldınız ve bu sayfayı açtınız. En altta bir taraftar sitesi var, olur mu? Olmaz. Demek istediğimi anlatabildim sanırım. İyi çalışmalar, katkılarınızın devamı dileğiyle...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 06:18, 26 Eylül 2011 (UTC)

    Kaldırılan resimler[kaynağı değiştir]

    Jérôme Rothen maddesi için yüklediğim resimler senin silme adaylığınla kaldırıldı ve süresiz engellendim! Bunun sebebini bana tam olarak açıklar mısın?! İntikam mı almak istiyorsun? (Yine sinirlendim)--Ozankra 20:50, 25 Eylül 2011 (UTC)

    İntikammm... Soğuk yenen bir yemek gibidir, ne kadar geç alırsan, o kadar lezzetli olur. Şaka canım :) Commons'a eklediğin resimler telifliydi. Yani başka birisinin malını alıp, halka açık hale getiriyorsun -ki Vikiyi bir kenara bırakırsak bu "yasal" bir suçtur. O resmin sahibi seni gidip şu an mahkemeye verse, suçlu konumuna düşersin. Böyle basit gibi görünen işler aslında o kadar basit değil. Anlatabildim umarım demek istediğimi. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 06:15, 26 Eylül 2011 (UTC)
    Bu arada engellenme sebebini de şurada görebilirsin net olarak.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 06:23, 26 Eylül 2011 (UTC)
    İyi. Bundan sonra hiç değilse bir yüküm azaldı. Umarım ve/veya eminim artık Rothen'in resimlerini yükleyecek bir Bastialı taraftar çıkar. Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra 13:45, 26 Eylül 2011 (UTC)
    Sonunda hak verdin :) Ben de diyorum ne güzel ta Bastia'ya gitmiş, tertemiz fotoğraf çekmiş vs. Dikkatli olmak lazım, dediğim gibi ters birine denk gelirsin, seni şikayet eder. Al başına belayı sonra, uğraş dur.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:47, 26 Eylül 2011 (UTC)
    Ben sana her zaman hak vermemezlik yapmam. Katkılarından dolayı vazgeçilmez birisin. Sadece sorunum şu; mesela benim yaptığım doğru katkıları geri alman, (hangisini veya hangilerini tam olarak hatırlamıyorum) ne diyeyim? Beni uğraştırıyor, ısrarcı olduğunda ise olanlar oluyor. :/ Ayrıca ben 9. sınıfa yeni geçtiğim ve derslere daha çok önem verdiğim için Vikipediye ancak haftasonları fazla ilgilenebiliyorum. Belki de o yüzden stresliyim. Eğer futbolcu maddesi açmak istiyorsan, bu sayfayı tıkla. Neyse, sevgilerimle, iyi çalışmalar.

    1914-15 Ligi[kaynağı değiştir]

    Merhaba Rapsar,

    İstanbul Futbol Birliği Ligi ve İstanbul Şampiyonluğu Ligi aslında 2 ayrı lig değil. Birisi gerçekten o dönemin ikinci ligi. Bu iki lig şampiyonu arasında düzenlenen bir final de söz konusu değil. Madde de gerekçesini anlattım. Ama ek olarak şunu söylemeliyim. Buna benzer bir durum bu ligden 5 sene sonra düzenlenen lig turnuvalarında da yaşandı. İstanbul Pazar Ligi hiç bir zaman İstanbul Ligi olarak sayılmadı. O dönemin yani 1920' nin şampiyonu hiç bir zaman Cuma Ligi şampiyonu ile İstanbul Şampiyonluğu için final maçı yapmadı. O dönemde bu uygulama çok normaldi. Zira Pazar Ligi' de aynı İstanbul Şampiyonluğu Ligi gibi güçsüz takımların mücadele ettiği bir ligdi.

    İyi çalışmalarLardoBalsamico 06:43, 26 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Konu hakkında bayağı detaylı bir araştırma yapmıştım zamanında. İstanbul Futbol Ligi maddesini okuyabilirsin mesela. Fenerbahçe'nin katıldığı ikinci lig değil, ayrı bir lig. Galatasaray'ın katıldığı lig daha güçlü takımlardan oluşuyor sadece. Ama senin de dediğin gibi bir final maçı yapılmadı. Fenerbahçeli kaynaklar diğer sezonda oynanan maçı, bir önceki sezonun finali olarak gösterdi ve Fenerbahçeyi o sezonun şampiyonu yaptı. Diyeceğim şu; görece daha güçlü takımların olduğu ligi GS, zayıf takımların olduğu ligi ise FB kazandı; ancak şampiyonların işlendiği şilde adını yazdıran FB oldu.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:40, 26 Eylül 2011 (UTC)
    • Selam tekrardan. Şurada ve şurada tekrarlandı olaylar. Kullanıcının katkılarının çoğu olumlu yönde, hızını ve hevesini kesmek istemiyorum ama rahatsızlık veriyor artık.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 06:29, 26 Eylül 2011 (UTC)
    kullanıcı yeni uyarıldı, commons'ta da engellenmiş. rahatsızlık vermemesi için lütfen konudan ve durumdan sen biraz uzaklaşır mısın? bu her zaman en iyi yoldur. selamlar. --ki bl 07:56, 26 Eylül 2011 (UTC)
    Konudan uzaklaşamam ki. Amacımız katkı yapmak. Telif ihlallerini de önlemek bunun bir parçası. İlgili maddeyi incelerken dedim ne güzel resimler çekmiş bu arkadaş. Ta Bastia'ya gitmiş maç izlemeye dedim. Resmin kaynağına bakınca çaktım durumu :) Sonra saydırmaya başladı...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:33, 26 Eylül 2011 (UTC)
    konudan uzaklaş derken, gördüğün ihlalleri bildirme demiyorum elbette. dikkat çektin, ilgilenilir, sen başka şeylerle uğraş diyorum. --ki bl 16:09, 26 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar, nasılsın? Osmanlı zırhlı savaş gemileri listesi SLA'sında bir bilgi notu ekledim, belki görmemişsindir diye yazıyorum bu mesajı, ona bakmanı ve son yorumunu yapmanı isteyecektim. Saygı ve sevgilerimle. --Berm@nyaİleti 13:10, 27 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Görmüştüm.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:11, 27 Eylül 2011 (UTC)

    Gaziantepspor maddesi[kaynağı değiştir]

    Merhaba,

    surdaki yaptigin degisikliklerle Ünlü Oyuncular paragrafini cikarmissin. Böyle paragraf aslinda her baska vikipedide mevcutdur (örnek: de:MKE Ankaragücü#Bekannte ehemalige Spieler. Cikarma sebebin nedir?--Xberger 14:28, 27 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Başka Vikilerde mevcut olabilir ama bizde kullanılmıyor bu tip başlıklar topluluk kararı gereği. Diğer Vikilerin bazılarında şehirler, köyler için de kullanılıyor bu başlık mesela. Neyse, temel sebep şu; neye göre ünlü? Sana göre ünlü olan biri bana göre değildir, ya da başkasına göre. Evrensel nitelik taşıyan bir ansiklopedinin içeriği de evrensel olmalı. Dünyanın her noktasında, her kişiye göre doğru bir bilgi olmalı. Bu yüzden kaldırıldı, görünce de kaldırıyorum böyle başlıkları. İyi çalışmalar.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:31, 27 Eylül 2011 (UTC)
    ünlü kavramini tanımlamak her halikarda zor. uzun seneler süper ligde oynamis yada uluslararasi karsilasmalarda oynamis futbolcular olabilir. ben acikcasi paragrafin tamamen kaldirilmasina karsiyim. eger paragrafa kriter getirmek istiyorsan o mantikli olur. tamamen kaldirilirsa tartismaya acilsin topluluk karar versin.--14:49, 27 Eylül 2011 (UTC)
    Ortada bir "kriter" varsa zaten o oyuncular o kritere göre listelenir. Aston Villa ve Samsunspor maddesi örneğin. Ama Süper Lig'de senelerce oynaması veya uluslararası maça çıkması onu önemli yapmaz. Galatasaray'da bir dönem oynayan Bruno Qouadros (adı buydu sanırım) 2 Avrupa maçına çıkmıştı ya da Fenerli Murat Hacıoğlu senelerce Süper Lig'de oynadı. Bunlar da mı önemli kabul edilecek? Hayır. Ortada somut bir kriter olmalı. Kulüp taraftarları tarafından belirlenen en iyi 20 oyuncu listesine girdi gibi. Öte yandan tarihçe bölümünde, kronolojik sıraya göre dönemin önemli oyuncularından bahsedilebilir. Misal; Bu dönemde Ankaraspor'a transfer olan Hürriyet Güçer, 9 yıl boyunca 234 maça çıktı gibi bir ifade tarihçe kısmında verilebilir. Bu arada yakın zamanda şurada bahsi geçmişti buna benzer bir konunun.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:16, 27 Eylül 2011 (UTC)
    acikcasi beni pek tanmin etmedi aciklamalarinin. koskoca alman vikipedisi yapiyor senin gibi ünlü futbolcu deyimini sorgulamiyorda biz neden sorguluyoruz? Murat Hacıoğlu tabiki ünlü futbolcu adam 15 yila yakin türk futbolunun gündeminde Süper Ligde avrupa'a en iyi ol lig arasinda oldugunu göre bu ligde kendini 15 yil göstermis bir futbolcu ünlü futbolcudur. ben paragrafi geri aliyorum. bunu tabiki senin gicikligina yapmiyorum. sadece mantikli buldugun icin geri aliyorum. eger benimle hem fikir degilsen tartismaya ac toplumca bir karar verelim.
    hayirli vikilerBu imzasız yazı Xberger (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
    Sizin tatmin olup olmamanıza göre değil, genel kullanıma göre bunları eklemiyoruz. Şu andaki kullanım budur, aksini iddia ederseniz tartışmayı siz başlatırsınız, ben değil.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:54, 28 Eylül 2011 (UTC)
    Genel kullanimin böyle oldugu nerde yaziyor? bence bu gene kisisel istek gibi gözüküyor. almanlar bile izin verirken bu diretme nedendir? Genel kullanimi yazili bir sekilde gösterebilirseniz ben acarim, gösteremezseniz sizin acmaniz daha mantiklidir. hayirli vikiler--Xberger 08:00, 28 Eylül 2011 (UTC)
    Bak burada Sabri o başlığı hangi gerekçeyle kaldırmış acaba?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:01, 28 Eylül 2011 (UTC)
    bu dolayli yollardan bir örnektir, aynisi futbol konularina uygulanabilmesi tartisilir. dolaysiz yoldan yazili bir kayit sunmalisin. .--Xberger 08:03, 28 Eylül 2011 (UTC)
    Köy çeşmesindeki tartışmanın linkini vermiştim. Yukarıda var.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:14, 28 Eylül 2011 (UTC)
    o link yerlesim yerleri icin gecerli. futbol kulüpleri icin degil. samimi diyorum. madem istem oturtmak istiyorsun, sana destekde olurum. tartismaya ac hep beraber bir karara varalim sonra ona göre calisilsin. böyle cocuksu tartismalarda olmaz.--Xberger 08:21, 28 Eylül 2011 (UTC)
    • Şu anda var olan standarda karşı bir değişiklik yapıyorsanız, sizin tartışma başlatmanız gerek benim değil. Ben anlatamadım galiba; size göre önemli olan bana göre değildir. O maddede Metin Akçevre'ye önemli denmiş. Kim ki bu adam? Evrensel ansiklopedi diyoruz, Ekvator Ginesi'ndeki veya Paraguay'daki Türkçe bilen birine göre de bu adam ünlü müdür? Inter maddesini ne yapacağız o zaman? Tüm futbolcularını sıralayacak mıyız?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 08:27, 28 Eylül 2011 (UTC)

    FC Barcelona[kaynağı değiştir]

    FC Barcelona Resmi sitesinde Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.Bu yüzden web sitemiz FC Barcelona futbol klübünün Haberlerini,tarihçesini,futbolcuları,teknik ekipleri vs herşeyi barcafan.net adresinden Türkçe olarak veriliyor.Bü yüzden ansiklopedi'ya girmelidir.

    • Selam Rapsar. Kategori:Geliştirilmesi gereken maddelerdeki değişikliğini geri aldım çünkü bu bir şablon kategorisi ve o şablonu böyle bir gerekçeden hızlı silmemiz mümkün değil. SAS yapman faydalı olacaktır onun sonucuna göre bir şeyler yapılır. Kolay gelsin.--Reality 13:34, 28 Eylül 2011 (UTC)

    Metin Oktay heykeli[kaynağı değiştir]

    Selam Rapsar, şu an sayfanı istediğin resimle şenlendirmek isterdim ama ne yazık ki başaramadım... Trenden tam inecekken, "iki istasyon fazladan gidip resmi çekmek en fazla 30 dk alır dedim" ve Florya'ya gittim. Tesislere varınca güvenlik görevlilerine durumu anlattım. Çok ilgilendiler, anlayış gösterdiler ama sporcu kimliğim olmadan içeri giremeyeceğimi söylediler. Tesis müdürünün olduğu bir gün tekrar gelmemi tavsiye ettiler. Eğer çok önemli bir resimse yakın zamanda tekrar gidip sorabilirim. Ama sen bir şekilde bulursan mutlaka haberim olsun ki boşuna gitmiş olmayayım. İyi çalışmalar. --Stambouliote ileti 15:17, 28 Eylül 2011 (UTC)

    Hadi ya. Şu an geliştirmeye çalıştığım Metin Oktay maddesi için harika olacaktı resim. Seni de yormak istemem açıkçası, zahmet edip gitmişsin o bile yeter :) Teşekkürler ilgin için, iyi günler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:07, 29 Eylül 2011 (UTC)

    Selam. Bunu neden onayladığını sorabilir miyim?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:17, 29 Eylül 2011 (UTC)

    Çok güzel bir soru sordun. Ben bir Fenerbahçeli olarak 7-0 Galatasaray kazandığını doğduğumdan beri inanmıyorum, her ne kadar deseler de. Belki sana saçma gelebilir ama yenilgiyi kabullenmediğim için değil, bir-iki kanıt dışında kamera çekimi gibi bişi yok, afedersin uyduruyorlar v.s., evet gerçi 1911 yılında yaşandı bu olay ancak ben hala inanmıyorum maçın 7-0 bittiğine. Neyse, iyi çalışmalar. --Ozankra 14:46, 29 Eylül 2011 (UTC)
    Senin inanıp inanmaman önemli değil. Sen istersen inanma; ancak böyle bir maç oldu. buradan görebilirsin maddesini. Doğruluğundan emin olmadığın değişikliklere onay vermemeni rica ederim. İyi günler.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:49, 29 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba Rapsar, bu haftasonu Florya'ya gideceğim. Şu Metin Oktay'ın heykeli lazımmış, onu da gitmişken halledeceğim hayırlısıyla. Gerçi yukarıda gördüğüm mesajda bir Vikidost uğraşmış ama olmamış, yine de uğraşacağım. Yalnız fotoğraf makinem yanımda değil, fotoğrafı çekebilirsem Nokia X3 ile çekeceğim, sorun olmaz değil mi? Çözünürlüğü iyidir. --Berm@nyaİleti 15:05, 29 Eylül 2011 (UTC)

    Merhaba. Stamboulite gitmiş; ancak girememiş içeri. İnşallah halledebilirsin. Hazır gitmişken tesisin de birkaç fotoğrafını çekebilir ve heykelin tarihini de bulabilirsen harikulade olacaktır. Teşekkürler şimdiden. Kolay gelsin.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:07, 29 Eylül 2011 (UTC)

    it must be incredible boring to control my edits :) thanks for your time! Rbrausse 11:51, 30 Eylül 2011 (UTC)

    Thank you too for these edits :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:52, 30 Eylül 2011 (UTC)

    Kullanıcı:Sonkankalar bu sen misin? Senin seçkin maddelerin var kullanıcı sayfasında.Bu imzasız yazı 85.97.3.77 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Değilim. Kullanıcı sayfamı kopyalamış sadece...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:29, 30 Eylül 2011 (UTC)
    • İyi akşamlar. Ben madde açılsın demedim kaldı ki açılabilir bir sakıncası yok. Benim belirtmek istediğim vikisözlüğe olan bağlantının kaybolmaması. Ayrıca Category:Country of origin Türk Malı sayfasındaki sorunun cevabı olabilir sanırım.--Reality 22:09, 30 Eylül 2011 (UTC)
    İstersen bu sayfayı SAS yapabilirsin. Topluluk en doğru kararı verecektir.--Reality 22:13, 30 Eylül 2011 (UTC)