Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Ocak 2016-Mart 2016

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Vikipedi'de 300.000 değişiklik sınırını aşan ikinci kullanıcı olman nedeniyle bu yıldızı fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Vikipedi'ye verdiğin emekler için teşekkürler. Katkılarının artarak sürmesi dileğiyle. B.S.R.F. 💬 06:31, 1 Ocak 2016 (UTC)

Selam Rapsar

Kullanıcı sayfalarını "burası blog değil" diyerek işaretlemişsin. Burada da yazıyor zaten. Ancak şu sayfa reklamdan çok blog gibi. Lakin hızlı silme kriterlerinde böyle bir şey yok. Yani hızlı silmeye "Yoğun kişisel bilgi" gibi bir kriter eklemeli miyiz? --Zaitsév 20:25, 1 Ocak 2016 (UTC)

Selam. Dediğin gibi yazmıyor, benim aklım şurada kalmış. Reklam içerenleri (yalnızca şirket değil, şahsi reklamlar da var) silip, diğerlerini silme istersen.--RapsarEfendim? 22:16, 1 Ocak 2016 (UTC)

Steve Mandanda[kaynağı değiştir]

Merhaba, Steve Mandanda maddesin deki Futbolcu bilgi kutusunu düzenleyebilirmisiniz. parametrede bir bozukluk var. Totenkopf division (mesaj) 18:37, 4 Ocak 2016 (UTC)

Risk Yönetim Modeli[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Risk yönetim modeli kaydım için alıntı olma olasılığı var gerekçesi ile onay vermemişsiniz ancak içeriği hazırlayıp girdiğim için tek seferde giriş yaptım ve hiçbir kitap veya kaynaktan alıntı değildir. Onaylanması için yönlendirme yapabilirseniz sevinirim... --Aysebaskoca (mesaj) 13:24, 5 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Öyle diyorsanız yapacak bir şey yok :) Silme etiketini kaldırdım, ancak madde şu an kaynaksız ve düzenlenmesi gerekmekte. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:09, 5 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba, imla ile ilgili düzeltmeleri yaptım ve içeriği ile ilgili küçük düzeltmeleri... Tekrar bakabilirseniz sevinirim... --Aysebaskoca (mesaj) 15:27, 6 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. "Düzenle" şablonunun amacı imla ve yazım düzenlemelerinden ziyade, maddenin biçem el kitabına uygun hâle getirilmesi gerektiğini belirtmektir. Gereken yerlerde kalın-eğik yazı kullanma, başlık kullanımı, diğer maddelere bağlantı eklenmesi, paragraf düzeni gibi konular, verdiğim sayfada mevcut bunlar. "Kaynaksız" şablonu ise maddede kaynak gereken bilgiler olduğunu ve halihazırda kaynak olmadığını belirtir. Seçkin maddelerimiz iyi kaynaklandırılmıştır mesela, onlara bakabilirsiniz.--RapsarEfendim? 18:02, 6 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba, sanırım biçem el kitabına uygun hale getirebildim, ancak kaynak konusunda şu an ilave edebileceğim birşey yok maalesef. kaynak olmadan onaylanması mümkün değil mi?Bu imzasız yazı Aysebaskoca (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu hâliyle onaylanmaması mümkün değil :) Madde kalır, ancak sorunların-eksikliklerin hâlâ düzeltilmesi gerek.--RapsarEfendim? 10:26, 7 Ocak 2016 (UTC)

Yaşasın :) anltınca anlıyorum sanırım :)) onaylandı mı şimdi, biçim değişikliği ikazını görüyorum hala?Bu imzasız yazı Aysebaskoca (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Düzenleme ihtiyacı var hâlâ, verilmesi gereken bağlantılar falan var. Şu anda zaten yüzlerce (muhtemelen binlerce) düzenlenmesi için işaretlenen madde var zaten, maddenin silinmesini gerektiren bir etmen değil :)--RapsarEfendim? 10:48, 8 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba, düzenleme yaptım ve sanırım değişiklikler onaylandı, ikazları kaldırnmak mümkün müdür?Bu imzasız yazı Aysebaskoca (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Rapsar, ikazlar için değişiklikler yeterli miBu imzasız yazı Aysebaskoca (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Yeterince düzenli gibi, ilgili şablonu kaldırdım ben de :) İyi günler.--RapsarEfendim? 08:29, 24 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba, kaynakla ilgili olan şablonu da kaldırmamız mümkün mü? Lütfen?--Aysebaskoca (mesaj) 10:04, 28 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba, bu veriyi bir ödevim için hazırladım ve 31 ocak'ta teslim etmem gerekli, iakzı kaldırmamız mümkün mü lütfen? --Aysebaskoca (mesaj) 07:55, 29 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Anlıyorum, ancak kaynaksız olduğundan (tek kaynak yeterli değil ne yazık ki) şablonun kaldırılması mümkün değil. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:55, 2 Şubat 2016 (UTC)

Tarihlere bağlantı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Değişiklik özetlerinde birkaç kez açıklanmasına rağmen aynı tip değişiklikleri yaptığınız için mesaj atma ihtiyacı hissettim. Doğum ve ölüm tarihi belli olan şahıslar için, giriş kısmındaki parantezde "d." ve "ö." kullanmamaktayız. Diğer taraftan maddelerde tarihlere bağlantı vermemekteyiz (tarih maddeleri ve belirli gün gibi istisnalar hariç). İyi günler, iyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 12:59, 5 Ocak 2016 (UTC)

Öncelikle uyarınız için teşekkür ederim. Giriş kısmında parantezlerde yer alan "d." ve "ö." harfleri ile tarihlerdeki iç bağlantıları, çoğu sayfada olması nedeniyle vikipedi standartı olarak algılamıştım. Aslında bu iç bağlantılar sayfalar arasında geçiş kolaylığı sağlıyor. Ama sizin de dediğiniz üzere bu şekilde bir kullanım yoksa, bundan sonra bu tip değişiklikler yapmayacağım. İyi günler dileklerimle, saygılar…(Merahm (mesaj) 13:54, 5 Ocak 2016 (UTC))

Daha önceleri bunun bir standardı yoktu ve bizzat ben, bir standart önerisi sundum topluluğa. Topluluk tarafından uygun görüldü bu düzen ve uygulanmaya başlandı. İsterseniz bu tartışmayı bulabilirim ama zaman alır biraz :) Bunu bir yönerge hâline getirmek gerekiyor ki herkes bilsin düzenin nasıl olması gerektiğini :) Herhangi bir şey kafanıza takılırsa veya yardımcı olabileceğim bir şey olursa mesaj atabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:14, 5 Ocak 2016 (UTC)

Nihal Atsız şiirleri[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar

Şu ve şu gibi maddeler telif haklarını ihlal ediyor mu? Sitede alıntı yapılabilir gibisinden bir yazı var ama site gerçekten o şahsa ait mi bilmediğim için sordum --Zaitsév 23:40, 5 Ocak 2016 (UTC)

Selam. Zaten silinmişler de, "alıntı yapılabilir" demek "telif hakkı yoktur, kamu malıdır" anlamına gelmiyor. Bunu net olarak dediğim gibi veya benzer şekillerde yazmaları lazım. Kaldı ki başkalarının yazılarını kopyalayıp da bunu demek de bir anlam ifade etmiyor, içeriği üreten zaten kendileri değil :)--RapsarEfendim? 14:51, 6 Ocak 2016 (UTC)

Değişiklik Güncelleme Hk[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, görüşmeyeli nasılsın? Bir şey rica edeceğim, burada ki en son revizede fotograf güncellemesini onaylayabilir miyiz? Eklenmesi gereken veriler varsa ekleyebilirim ayrıca. Teşekkürler --Badursun (mesaj) 13:04, 6 Ocak 2016 (UTC)

Selam. Daha önce yayınlanmış olan ve telif hakkı saklı olan resimleri kullanamıyoruz maalesef. Telif hakkı ihlali oluyor. Bu durumda resmin üreticisi kimse (kişi veya kurum) ondan OTRS izni almak gerekiyor. Yahut kendi çektiğiniz bir resmi de yükleyebilirsiniz.--RapsarEfendim? 15:04, 6 Ocak 2016 (UTC)

Merhabalar. Rica etsem şu sayfayı yazım kuralları açısınden inceler misiniz (noktalama özellikle)? İyi günler. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 17:57, 6 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. En kısa zamanda bakmaya çalışacağım. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:03, 6 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba, bu değişiklik kaynak yerine geçer mi? Doctor Who Confidential'ın (bölümlere özel belgesel dizisi gibi bir şey) "Time Crash"a özel bölümünde belli olmuş o pantolonu giydiği. --akil13ileti 10:47, 7 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Şurada yazıyor yanlış anlamadıysam.--RapsarEfendim? 10:51, 7 Ocak 2016 (UTC)
Evet. Çok teşekkürler kaynak için. Orada yalnızca "The Twin Dilemma" olduğunu söylememiş. Yazana göre düzenledim. Bir de dediğin değişikliklerden bazılarını yaptım bakar mısın? akil13ileti 11:22, 7 Ocak 2016 (UTC)

TurkHackTeam Sayfası Hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba, TurkHackTeam sayfasında güncellemelerimiz kaydolmamaktadır.Ek olarak logomuz telif hakkına takılmaktadır.Ancak logoda hiçbir sıkıntı bulunmadığına eminiz.Bu telif hakkına dair ne yapmamız gerekir? Pratik bilgiler sekmesinde bulunmasını istiyoruz.

Ayrıca daimi olarak içeriği takip edeceğiz ve zenginleştireceğiz.Fakat dediğim gibi bunlar sizden onay olmadan yayınlanmıyor olsa gerek. Bunun için sürekli sizleri rahatsız etmemiz mi gerekecek yoksa kendimiz de farklı bir yoldan çözüm bulabilir miyiz?

Yetkilendirme mantığından maalesef ki çok bilgim yok.Ama o başlığa dair bir hak sahibi olma durumum varsa ben bunu üstlenebilmekteyim.Zaten o başlığın açılmasına da ben vesile olmuştum.En güzel şekilde düzenini yaparım ekibimle.Bu imzasız yazı DeneyimsizDenek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Bu tip bekleyen içerikler, mümkün olan en kısa süre içinde devriyeler tarafından onaylanmakta veya reddedilmektedir. Şu an için ne yazık ki en eski bekleyen değişiklikler 100 günden öncesine ait. Değişiklikleri onayladım, iyi günler.--RapsarEfendim? 23:26, 7 Ocak 2016 (UTC)

Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba ve hoş geldiniz. Katkılarınız muazzam, emeğinize sağlık. Herhangi bir konuda sorunuz olursa veya yardımcı olabileceğim bir şey olursa mesaj atabilirsiniz :) İyi günler.--RapsarEfendim? 00:26, 8 Ocak 2016 (UTC)

Merhabalar, Çift Yıldız metnini düzenlemiştim fakat değişiklikler henüz onaylanmamış. Bir sorun yok ve onaylar iseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler :) Alarise (mesaj) 04:00, 8 Ocak 2016 (UTC)

Başka bir arkadaş onaylamış, ben de ufak düzeltmeler yaptım yalnızca. Dikkatimi çekti de, birkaç kullanıcı daha var benzer katkılar yapan. Bir proje mi yürütüyorsunuz?--RapsarEfendim? 10:52, 8 Ocak 2016 (UTC)

Harry Potter'daki büyülü nesneler listesi seçkin madde adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Değişikliklerini şimdi gördüm, yoğun bir gündü.

Aman Allahım... Doğru ya. Bu sayfa bir liste. Akıl tutulması dedikleri bu olsa gerek. Gerekli taşıma için çok teşekkürler. Bu arada sayfa seçkin liste adayı mı olmalı? Seçkin liste, bilemedim.

Teşekkürler. İyi çalışmalar.--Narsilien (mesaj) 15:26, 8 Ocak 2016 (UTC)

Mobil görünüm[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar Vikipedi'ye mobilden girdiğimizde, kategoriler ve bazı şablonlar görünmüyor. Buna bir çözüm yok mu? İyi günler. →→Mehk63 Mesaj 15:55, 9 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Herhangi bir bilgim yok, mobil sürümü de hiç kullanmadım. Vikipedi:Danışma masasında sorabilirsin bu soruyu. İyi günler.--RapsarEfendim? 19:12, 9 Ocak 2016 (UTC)

Merhabalar. Şablon:TBL color'aa Yeşilgiresun Belediyespor'un renkleri eklendi ancak takımın oyuncularının bilgi kutularının rengi yeşil, beyaz olmadı. İlgilenirseniz sevinirim. --Theodore Jordan (mesaj) 17:00, 10 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Açıkçası bir bilgim yok konuda, anlayamadım ben de :( Bu bilgi kutusundaki renk konusu daha önce konuşulmuştu ve kaldırılmasına karar verilmişti diye aklımda kalmış ama tartışmayı aramadım. Futbolcular için böyle bir uygulama yok, hatta diğer hiçbir sporun sporcuları için böyle bir uygulama yok. Basketbol için istisna uygulamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Konuyla ilgili olarak Vikiproje:Spor/Tartışmalar'da bir tartışma daha başlatıyorum, fikrinizi yazarsanız iyi olur :) İyi günler.--RapsarEfendim? 20:30, 10 Ocak 2016 (UTC)
  • 21:59, 10 Ocak 2016 Kibele (Mesaj | Katkılar) kullanıcısının engeli kaldırıldı Kibele (Mesaj | Katkılar) (kim trol kim değil topluluk görüyor)
  • 21:57, 10 Ocak 2016 Eldarion (Mesaj | Katkılar) engelledi Kibele (Mesaj | Katkılar) engelleme süresi: 2 gün (hesap yaratımı engellendi, kendi tartışma sayfasını değiştiremez) (#5-Vandalizm)
  • 21:53, 10 Ocak 2016 Eldarion (Mesaj | Katkılar) kullanıcısının engeli kaldırıldı Eldarion (Mesaj | Katkılar) (Troll engel kaldırıldı)
  • 21:52, 10 Ocak 2016 Kibele (Mesaj | Katkılar) engelledi Eldarion (Mesaj | Katkılar) engelleme süresi: 2 gün (hesap yaratımı engellendi) (#13-Kişisel saldırı: kullanıcılara 'boş ve komik yorumlar' yaptığını söylemekte ısrar.)

Allah aşkına Rapsar, sen söyle bana, nedir bu işin aslı. Birbirlerini engelleyip, kendileri mi engeli kaldırıyor? ben mi yanlış görüyorum. Bir de yukardaki Theodore Jordan'ın söylediğine el atabilir misin? Ben biraz baktım niyeyse olmadı. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 20:09, 10 Ocak 2016 (UTC)

Ne diyeyim Vikiçizer? Kimi kime şikayet edeyim?--RapsarEfendim? 20:36, 10 Ocak 2016 (UTC)
Çok sinirli deyip de oy vermediğimiz kullanıcıları hatırlıyorum. Neyse öyle olsun:)...Vikiçizer (mesaj) 20:41, 10 Ocak 2016 (UTC)
Her şeyin bir çaresi bulunur Vikiçizer :)--RapsarEfendim? 20:44, 10 Ocak 2016 (UTC)
Bir gözetmen ve denetçinin engellendiğini ilk kez görüyorum. Bir hizmetlinin de birkaç kez engellendiğini ilk kez görüyorum. Bu birbirini engellemeler kaldırmalar sonra hepsi birden uşağı engellemeler...Bence bu bir vikipedi sorunudur. İrdelenmesi gerekir. Ama pek de kimsenin umrunda değil midir, nedir. Hizmetlilerle ilgili politikaları sağlam ve temiz yapmalıyız...Vikiçizer (mesaj) 21:09, 10 Ocak 2016 (UTC)
Zamanında şikayet ettim benzer bir hareketi, ilgilenen iki-üç kişi oldu. Hiç kimse kusura bakmasın, zamanında kimse ses çıkarmayınca böyle oluyor işte. Kendi engelini kaldırma olayı daha önce de olmadı mı? Aynı tavırlar daha önce de olmadı mı? Involved admins olayı defalarca yaşanmadı mı? Benim bizzat yaptığım şikayet, bizzat başıma gelen olay var. Böyle olay oldu daha birkaç gün geçti üstünden. Buraya çekmeye ve kazanmaya çalışmak yerine sürekli yeni ve eski kullanıcıları ısıranlar var, ve bunlar buraya ciddi ciddi faydası olduğunu düşünüyor. Yıllardır paylaşılamayan bir şeyler var ve ne olduğunu hâlâ anlayabilmiş değilim. Sonra Gana'nın dahi Wikimedia Kullanıcı Grubu olur bizim olmaz işte.--RapsarEfendim? 21:16, 10 Ocak 2016 (UTC)
Sonuna kadar haklısın. Doğru söylüyorsun gerekli desteği veremedik. Herşey verdim mi geri alamamaktan kaynaklanıyor. Süreli hizmetlilikten başka çıkar yol göremiyorum. Şu hale bakınca, bu işi gayet adil ve düzgün yapabilecek en az 20 kullanıcı sayarım. 1 yıl bilemedin 2 yıl süre ile hizmetlilik verilebilir. Bazıları bu sayede sinirini, egosunu, içinde ne varsa onu en azından 2 yıl tutar. Süresiz olunca zamanla artık işin artık suyu çıkıyor. Şu vaziyetleri diyalogları yetki kullanımlarını görünce iyiden iyiye üzüldüm. kendime de kabahat biçtim, binlerce değersiz işlerle uğraşacağına şu işlerle mücadele et, daha faydalı olur dedim. Tabi yemediğim engel kalmazdı sanıyorum:) Buradan açık açık yazmakta sakınca görmüyorum bilakis okusun herkes (izleyen vardır senin mesaj sayfanı), olmuyor olmuyor olmuyor böyle olmuyor. Oyuncak gibi olmuş iyice...Vikiçizer (mesaj) 21:27, 10 Ocak 2016 (UTC)
Diğer hizmetliler bu açık politika ihlallerini de görmezden geldiği veya göremediği için steward'lara danışmayı düşünüyorum, ne yapılabilir diye. Belli ki biz kendi içimizde çözemiyoruz bazı konuları.--RapsarEfendim? 21:51, 10 Ocak 2016 (UTC)
Esas olan burada çözebilmektir bence. Gene sor tabi steward'a, ama çözüm gelmez. Sınırlar zorlanmaya devam eder. Son meseleye biraz göz atınca, hizmetlilerin hizmetlilik ile normal kullanıcı dengesini kendilerinin kaçırdığını gördüm. Herhangi bir konuda tartışırken birden bire Harry Porter asasını çekip tartıştığını kurbağaya çeviriyor. Etik değil. O asa tartışırken kullan diye verilmedi. Hep kurbağa başkaları oluyordu nedense:) Şimdi biraz da kişinin kendisi anlaması lazım. Burada ciddi bir asayı geri alma prosedürü kurabilirsek, asa öyle olur olmaz şeylere kaldırılmaz. Biraz yetkinlik meselesi bu, o yüzden üzülüyorum kaç kullanıcıyı öfkelidir, tartışır, soğukkkanlı değildir diye sorumluluktan uzaklaştırdık. Biz çözmeliyiz bir şekilde. Şahıs değil sistem meselesi. A şahsı gider, B şahsı başlar bu sefer. Etkin, saat gibi işleyecek bir geri alma veya süreye bağlama, bilmiyorum nasıl yaparız.Vikiçizer (mesaj) 22:01, 10 Ocak 2016 (UTC)
Birine akıl danıştım, politika ihlali olduğu baariz, tek tek nerede ne olduğunu yazın ve topluluğunuz buna bakış açısını net olarak gösterin dedi. En kısa sürede bunu hem Türkçe hem İngilizce olarak yazacağım, ne yapılması gerektiğini düşünüyorsam bunları öneri olarak sunacağım, isteyen desteğini belirtir isteyen karşı çıkar. Biz bunu kendi içimizd ne yazık ki halledemiyoruz, gereken ne ise bir steward gelir ve topluluğun kararını uygular.--RapsarEfendim? 22:09, 10 Ocak 2016 (UTC)
Tamam. Nereye ne yazdığını kaçırma ihtimalime karşı bana da bilgi verirsen ben de görüşlerimi yazmak isterim. Hayırlısı olsun.Vikiçizer (mesaj) 22:41, 10 Ocak 2016 (UTC)
  • Arkadaşlar gerçekten bir çözümü yok mu bunun? Ben 1,5 yıldır Vikipedideyim. Siz eskiden olanları, eskideki tartışmaları bilirsiniz. Tecrübeniz vardır. Vallahi politika ihlallerinden bıktım. Bir tanesini -sonradan hiç işe yaramadığını fark ettiğim- şu sayfada şikayet ettim. Ama ne fayda? İhlalleri yapan hizmetlilere bakıyorum. Yeni hizmetli filan değiller ki öyle davranalım. Gerçekten politika ihlalleri yüzünden çalışma şevkim kırıldı. Yeni kullanıcıları ısırmalardan, VP:N ihlallerinden, haksız yere yapılan engellemelerden usandım. Şu an yapabileceğim ne varsa söyleyin. Çünkü gerçekten buranın daha fazla savaş alanı olmasını istemiyorum --Zaitsév 23:37, 10 Ocak 2016 (UTC)
Var, politika ihlali yapanlara ne yapılıyorsa hizmetlilere de aynı şekilde davranılması, hizmetlilik haklarının direkt olarak alınması veya buna dair bir tartışma başlatılması. Köy çeşmesinde dediğim gibi hizmetli veya bürokratlar tarafından gereken yapılmazsa hiç üşenmeyeceğim, yaşananları tek tek Türkçe ve İngilizce olarak yazıp, topluluğun desteğini -ki burada desteklemek veya karşı çıkmak konusunda herkes serbest elbet- alıp konuyu stewatdlara taşıyacağım.--RapsarEfendim? 09:37, 11 Ocak 2016 (UTC)
Hizmetlilik yetkisini alma gibi bir yetkim yok. Hizmetlilik haklarının geri alınma politika teklifi ise hala tartışma halinde. Ne zaman ya da nasıl yürürlüğe girecek bilmiyorum. Onu beklemek yerine direkt METAya başvurmak daha mı akıllıca olur? (Cevabı buraya yazabilirsin takip ediyorum) --Zaitsév 21:49, 11 Ocak 2016 (UTC)
Bariz bir ihlal olduğunda direkt uygulamaya geçilmesi gerekir Zaitsev. Yoksa "ya geçen ay da şunu yapmıştı" tavrı çok verimli olmuyor.--RapsarEfendim? 22:35, 11 Ocak 2016 (UTC)

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu değişiklik geri alma[kaynağı değiştir]

Merhaba... Sayfada yaptığım 16092344 sayılı değişikliği adres vermemekteyiz diyerek geri almışsınız fakat Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu nun wiki sayfasında adres verilmiş ve onaylanmıştır. 16092344 sayılı değişikliği ise ansiklopedik olmadığı gerekçesi ile geri almışsınız. Bu değişiklik konfederasyonun sosyal medya hesap bilgilerini içeriyordu ki bu bilgiler kendi web sitesinden alınmıştır. Kurumun kendi web sitesi dışında nasıl bir ansiklopedik içerik istiyorsunuz anlayamadım. Son olarak 16092325 nolu değişiklikte konfederasyonan üyesi yeni bir sendika eklenmiştir ve wiki sayfaları olmadığından web adresleri verilmiştir. sadece bağlantıları kaldırmak yerine yeni eklenen sendika bilgisi de tarafınızca silinerek gerekçe olarak "Vikipedi dış bağlantı deposu değildir" yazılmıştır. 78.164.76.173 20:39, 10 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Aynı şekilde ondaki adresi de kaldırdım. Sosyal medya hesapları ise, çok istisnai maddeler olmadıkça (o hesaplar aracılığıyla ünlü olanlar gibi) ansiklopedik bilgi sunmadığından kaldırılıyor. Vikipedi dış bağlantı deposu değildir, evet. Maddeleri açılacak kadar kayda değer olmayan oluşumlar o şekilde bağlantısız kalıyor, dış bağlantı eklenmiyor. İyi günler.--RapsarEfendim? 20:47, 10 Ocak 2016 (UTC)

Risk konulu maddeler hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba. Risk analizi maddesine dil bağlantıları ekledim, yönetimi maddesinde de sıkıntı yok gibi geldi. Tehdit maddesi ise olmalı mı olmamalı mı tam karar veremedim. İçerik var bayağı ama aynı şeyleri söyleyip durmuş, sürekli örneklendirme yapmış. Diğer maddelere aktarılabilir belki temizlendikten sonra. Konuya hakim olmadığımı da belirteyim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 21:48, 10 Ocak 2016 (UTC)
Teşekkür ederim görüşün için. Birleştir mi desem, ne yapsam bilememiştim. Aslında konuyla ilgili bilgim de var ama acaba bu nedenle hatalı çıkarım mı yapıyorum diye emin olamamıştım, bazen konuya uzak olmak daha iyi olabiliyor bu bağlamda. Tekrar teşekkürler! :) Dr. Coalmesaj 22:10, 10 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar.

Mavrikrant meşgulmüş bu sıralar. Senin İngilizcen daha iyidir, senden şunu rica etsem olur mu. {{Türkiye ilçe nüfus}}'dak verilerin Vikidata'ya aktarılması için şu aşağıdaki sayfada talep oluşturabilir misin. Mavrikrant ile VP:Botis'teki konuşmanızı okudum da, bu bilgilerin de Vikidata'ya aktarılabileceğini düşündüm. --Sadrettin 15:07, 12 Ocak 2016 (UTC)

https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:Property_proposal/Authority_control

Merhaba. Yardımcı olmayı isterdim ama anlamadığım konular bunlar :(--RapsarEfendim? 15:22, 12 Ocak 2016 (UTC)
Bi deneyim ben o halde. Vikiveri'den kovacak değiller ya :) --Sadrettin 15:40, 12 Ocak 2016 (UTC)

Başlık tartışması hk.[kaynağı değiştir]

  • Rapsar selamlar, yine bir konuda daha kapını çalıyorum. :) Vaktin olduğunda şuradaki konuyla ilgili görüş ve önerilerini belirtmen mümkün olur mu? Mevcut durumda değişiklik savaşından daha nitelikli bir sonuç alınamayacak belli ki. Selamlar. Dr. Coalmesaj 15:27, 12 Ocak 2016 (UTC)

Irak ve Şam İslam Devleti[kaynağı değiştir]

Selam. Şu değişikliği tekrar geri alma konusunda tereddütte kaldım. Cihatçi-İslamcı tanımlaması TBA'ya uygun mu? Giriş kısmında yapılan değişiklikte ana madde uyumu konusunda tezat oluşmuş gibi görünüyor. Yardımcı olursanız sevinirim ,) Maurice Flesier msj 21:40, 12 Ocak 2016 (UTC)

Selam. Uygun olan da var olmayan da var. Mesela madde adına uygun olarak Irak ve Şam İslam Devleti adının kullanılması lazım, İslam Devleti değil. Madde adı Yeşil Burun Adaları iken Cabo Verde kullanmaya benziyor :) Tam adının yanına parantez içinde IŞİD yazmak ne alaka mesela? Ama diğer yandan cihatçı-İslamcı tanımlaması taraflı bir bakış açısı değil, zira bu bir bakış açısı değil, gerçek (cihatçı örgütler gibi bir kategori olması lazım hatta). Ama bu devlet kısmından ziyade örgüt kısmına gelmesi gereken bir ifade diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 21:45, 12 Ocak 2016 (UTC)
Bilgilendirme için teşekkürler Rapsar. Katkıların ve yardımların takdire şayan burada. Gerekli düzenlemeyi ona göre yaparım. İyi geceler. Maurice Flesier msj 21:55, 12 Ocak 2016 (UTC)
Estağfurullah, elimizden geldiğince :) Olumlu bir şeyler yapabiliyorsak ne mutlu :) İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:39, 12 Ocak 2016 (UTC)

Help decide the future of Wikimania[kaynağı değiştir]

The Wikimedia Foundation is currently running a consultation on the value and planning process of Wikimania, and is open until 18 January 2016. The goals are to (1) build a shared understanding of the value of Wikimania to help guide conference planning and evaluation, and (2) gather broad community input on what new form(s) Wikimania could take (starting in 2018).

After reviewing the consultation, we'd like to hear your feedback on on this survey.

In addition, feel free to share any personal experiences you have had at at a Wikimedia movement conference, including Wikimania. We plan to compile and share back outcomes from this consultation in February.

With thanks,

I JethroBT (WMF) (talk), from Community Resources 23:46, 12 Ocak 2016 (UTC)

Yorumu ingilizceye çevirebilir misiniz: m:Special:Diff/15237635 --Diyapazon (mesaj) 06:28, 13 Ocak 2016 (UTC)

Güncelleme Hk[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, nasılsın? iyisindir umarım. Geçen gün şu konu hakkında görüşmüştük, görsel´in telifi ile ilgili sorunu olduğunu söylemiştin. İlgili kişi permissions-tr/*/wikimedia.org adresine fotoğrafın kullanımı ile ilgili izin bilgisini resmi mailinden göndermiş. Şimdi şurada ki fotoğrafı, o başlığa ekleyebilir miyim ? --Badursun (mesaj) 13:50, 14 Ocak 2016 (UTC)

Selam. Onaylamaları lazım ilgili kişilerin, ondan sonra sorun kalmayacaktır.--RapsarEfendim? 14:17, 14 Ocak 2016 (UTC)

Kullanıcı Sayfası ve Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

Son günlerde çok başımı ağrıtıyor, değişiklik yapma hevesim kalmadı. Uygunsuz(bana göre değil) içerikleri silersem sorun kalmayacağını düşünüyorum. Uygunsuz içerikler hakkında beni bilgilendirirseniz memnun olurum. Bir de telif hakkında konuşacaktım, Google'dan, görsellerin arama araçlarından kullanım haklarından lisansla filitrelenmemiş olanlardan fotoğraf aldığımız zaman telif devam ediyor mu? Bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim. TeşekkürlerUrungu97 (mesaj) 16:05, 14 Ocak 2016 (UTC)

Size veya bana göre değil, ilgili politikalara göre uygunluk aranmalı. İçeriğin çoğu da uygunsuz zaten, birçok arkadaşın belirttiği gibi. İlgili bağlantılar verildi, onları okursanız neyin uygunsuz olduğunu görebilirsiniz. Google araması bu konuda %100 doğru sonuç vermeyebilir zira içeriğini kamu malı olarak yayınladığı hâlde, içerisindeki fotoğrafları kendileri üretmemiş olan siteler de mevcut.--RapsarEfendim? 18:08, 14 Ocak 2016 (UTC)

Mobil şablonlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar bazı şablonlar mobilden gözükmüyor. Bunun için ne yapmalıyız? →→Mehk63 Mesaj 16:08, 14 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Mobil görünümle ilgili hiçbir bilgim yok, danışma masasında sorabilirseniz soruyu daha iyi olacaktır.--RapsarEfendim? 18:09, 14 Ocak 2016 (UTC)

Kapsamlı kategori adlandırmaları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bir konuda fikrini almak istedim. Kategori:İllerine göre Türkiye'deki valiler kategorisini ele alalım örneğin. Alt kategorileri de "İstanbul valileri" gibi kategoriler. Burada valiler "illere" göre değil tekil olarak "ile" göre kategorilendirmekte. Yanlış mı düşünüyorum?--RapsarEfendim? 23:31, 13 Ocak 2016 (UTC)

Evet "İl"e göre görünüyor. Anlatım biçimini sorgulıyorsun sanırım. Kategori:İline göre Türkiye'deki valiler gibi olmalı diyorsun sanırım. Bence de öyle olmalı. Hatta niye sadece Kategori:Valiler (Türkiye) veya Kategori:Türkiye'deki valiler demiyoruz...Vikiçizer (mesaj) 21:42, 14 Ocak 2016 (UTC)
Türkiye'deki valiler daha mantıklı hatta, el elden üstündür diye boşuna dememişler :) İlçelere göre ayıracak değiliz valileri :) Kategori tartışması başlatabilir misin? Benim sormaya çalıştığım şey aslında başka bir şeydi, bu örnek olmadı o zaman. "Eyaletlerine göre Meksika coğrafyası" bizim şu anki standart kategori adlandırmamız. Bunun "eyalete göre" olması gerektiğini düşünüyorum. İlkinde, atıyorum "x, y, z eyaletleri coğrafyası" gibi kategoriler gelecekmiş gibi bir beklenti oluşuyor.--RapsarEfendim? 21:48, 14 Ocak 2016 (UTC)
Bizim gözümüz alıştığından anormallik göze batmıyor olabilir. Türkçe anlatıma göre haklısın. Bence de "eyalete göre" daha doğru. Bu konuda kategori tartışması başlatırsan desteklerim, bana da mantıklı geldi. Google'a "eyaletlerine göre" diye yaz hep vikipedi çıkıyor, başka yok...Vikiçizer (mesaj) 21:56, 14 Ocak 2016 (UTC)
Bu onlarca kategoriyi etkileyecek bir değişiklik, öyle değil mi? Hatta "ülkelerine göre" kategorilerini de katarsak yüzlerce :)--RapsarEfendim? 22:15, 14 Ocak 2016 (UTC)
Tabi, devamı gelecektir. Onlarca, yüzlerce. Topluluğun fikri önemli o yüzden...Tartışmayı başlatmışsın, bakalım ne kadar ilgi görecek.Vikiçizer (mesaj) 22:19, 14 Ocak 2016 (UTC)
Pardon, onu değil öbürünü başlatmışsın...Vikiçizer (mesaj) 22:23, 14 Ocak 2016 (UTC)

Konu tartışmasını üst merbeteye taşıma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. şurada geçen olayın çözümü için bir üst mertebeye danışmak istemekte ve birçok kullanıcının görüşünü almak istemekteyim, bu şekilde kısır döngüler ile ilerlemek, söz konusu kullanıcı hiçbir zamna önce iletişime geçme yöntemini kullanmamaktadır. Konuyu nereye taşıyayım, köy çeşmesine mi, ne dersiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 14:45, 15 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. "üst mertebe" diye bir şey yok, hepimiz eşitiz burada :) Yorumlarımızı politikalar çerçevesinde yaparsak, politika ve yönergelerle desteklersek, olayları kişiselleştirmezsek daha sağlıklı tartışmalar gerçekleşir. Bu dediklerime paralel yönde ne kadar çok kullanıcı görüş belirtirse o kadar kaliteli tartışma olur. Ben de tartışmayı okuyayım ve görüşümü belirteyim, siz de konuyla ilgisi olanları davet edebilirsiniz tartışmaya.--RapsarEfendim? 16:45, 15 Ocak 2016 (UTC)
Aslında üst mertebe sıfatıyla kastım daha çok insanın ulaşabileceği ve yorumlarını belirtebileceği bir yer idi :) Konu köy çeşmesinde açıldı. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:58, 15 Ocak 2016 (UTC)

telif hakkı ihlali, korsan[kaynağı değiştir]

Şu konuyla ilgili: Yapımcı şirketin doğrulanmış hesabı tarafından yayınlanan videolar bunlar. İhlal söz konusu değil. --Diyapazon (mesaj) 16:15, 15 Ocak 2016 (UTC)

Hmm. İnan emin olamadım şimdi sen öyle deyince. Daha önce örneğine de rastlamadım. Bir sorayım telif hakları konusunda bilgili bir Vikipediste.--RapsarEfendim? 16:37, 15 Ocak 2016 (UTC)
Cobija, daha önce siz de aynı YouTube kanalı tarafından yayınlanan videoları maddelere dış bağlantı olarak eklemişsiniz: 1, 2, 3, 4, 5 .Görüş bildirebilir misiniz? --Diyapazon (mesaj) 16:55, 15 Ocak 2016 (UTC)
  • Şirketin resmî hesabı olduğu, illegal bir durum olmadığından dolayı eklemekte bir sakınca yok. --cobija 19:28, 15 Ocak 2016 (UTC)

Hi Rapsar. I created Serhat's article on Persian Wikipedia. You can check it here. Keivan.f (mesaj) 09:54, 17 Ocak 2016 (UTC)

That looks great! Thank you very much :)--RapsarEfendim? 10:06, 17 Ocak 2016 (UTC)
You're welcome. Keivan.f (mesaj) 10:26, 17 Ocak 2016 (UTC)

Değişiklik Onayı[kaynağı değiştir]

Merhaba siteye yeni üye oldum ve bazı konularda değişiklik yaptım ancak onaylanmadı. Bunların bellibir süresi mi var acaba onaylama işlemleri nasıl yapılıyor ? Şimdiden teşekkürler.--Webuzmanı (mesaj) 17:32, 17 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba ve hoş geldiniz. Belli bir süresi yoktur, Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfasında bu kontrol mekanizmasıyla ilgili gerekli bilgileri bulabilirsiniz. Devriye adı verilen kullanıcılar tarafından mümkün olan en kısa sürede onaylanıyor veya reddediliyor değişiklikler. Bu en kısa süre 10 dakika da olabilir 10 gün de olabilir, devriyelerin aktivitelerine ve ilgi alanlarına bağlı :) Sizin değişikliklerinizi de onayladım az önce. Herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:51, 17 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Şu maddenin adının BAFTA Televizyon Ödülleri mi yoksa İngiliz Akademisi Televizyon Ödülleri mi olacağı konusunda kararsız kaldım. Sizin düşünceniz nedir bu konuda? İyi günler. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 17:52, 17 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. İngilizce madde şu. Benim gördüğüm büyük Vikilerden Katalanca ve İspanyolca BAFTA yaparken diğerleri "Britanya Akademisi Film/Sinema Ödülleri" yapmış. BAFTA, daha geniş bir anlama sahip (televizyon da dahil). Tartışma sayfasında bir tartışma başlatmak iyi olacaktır. Benim fikrim ise özgün ada sadık kalınarak "Britanya Akademisi Film (veya) Sinema Ödülleri" olması yönünde.--RapsarEfendim? 10:54, 19 Ocak 2016 (UTC)

Kayda değerlilik ve sayfa silinmesi[kaynağı değiştir]

Grup Dalga ve tartışma sayfasında bir tartışma mevcut, bir göz atar mısınız? --Ahmet Turhan (mesaj) 10:48, 19 Ocak 2016 (UTC)

Kukla davası[kaynağı değiştir]

Rapsar, merhaba. Davada kendi kullanıcı adımı silip şair cocug yazmışsın. Acaba ben bir yerde hata mı yaptım? Başlığa kendi kullanıcı adım yazılmayacak mıydı? Beni bilgilendirirsen iyi olur. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 11:22, 20 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Kukla hesabın adı yazılıyor hep :)--RapsarEfendim? 11:25, 20 Ocak 2016 (UTC)
Pardon, kukla ustası olan yazılıyormuş.--RapsarEfendim? 11:27, 20 Ocak 2016 (UTC)
Kukla ustasının yazıldığı nerede yazıyor? Aynı ismi niye iki kere yazıyoruz? İtalyakurdumesaj atın! 11:34, 20 Ocak 2016 (UTC)
İlgili sayfada yazmıyormuş, evet. Bu gibi sayfalarda (denetçi isteği, şikayet, kullanıcı engelleme talebi vb) politika ihlalini gerçekleştiren kullanıcının adı başlığa yazılmakta. Burada ihlali gerçekleştirdiği iddia edilen kişi, kukla hesabı olan kullanıcı. Davalar kısmına bakarsanız önceki davaların da bu şekilde adlandırdığını görebilirsiniz ayrıca.--RapsarEfendim? 11:38, 20 Ocak 2016 (UTC)

Büyükşehir belediyeleri[kaynağı değiştir]

Rapsar, ikinci bir sorum daha var. [Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Adana Büyükşehir Belediyesi Burada] bir tartışma vardı. Ve bu sayfanın silinmesi konusunda fikir birliği sağlandı. Fakat göreceğin üzere orada ben sebep bölümünde burada karar bütün büyükşehir sayfalarında uygulanacak demiştim. Kullanıcılar 30 büyükşehrin silinmesi konusunda oy verdiler. Fakat Kibele sadece bu sayfayı sildi. Diğerlerini silmedi. Mesaj yazdım. Aylar oldu cevap vermedi. Bu konuyu bir değerlendirip bana dönebilir misin? Diğer sayfaları karar sonucu siler misin? İyi günler. İtalyakurdumesaj atın! 11:32, 20 Ocak 2016 (UTC)

Başka bir hizmetliye atabilirsin mesajı, ben hizmetli değilim silme yetkim yok.--RapsarEfendim? 11:45, 20 Ocak 2016 (UTC)

Selamlar. Dosyaları Commons'a taşıma konusundaki çabanız için önce elinize sağlık demek istiyorum. Commons'ta da oldukça aktif bir kullanıcı olarak Türkiye ile alakalı içeriğin gelişmesi sevindirici :) Ancak taşıdığınız dosyalara açıklama ve kategori ekler, dosya adlarını da uygun bir şekilde düzenlerseniz çok daha faydalı olacaktır. Bir de her taşınması için işaretlenen dosya taşımaya uygun olmuyor, kendi çalışması olarak lisanslayıp da başka yerlerden alanlar falan var. Bunlara da dikkat ederseniz sevinirim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 17:55, 20 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar. Öncelikle nazik mesajın için teşekkürler. Dosyaları genelde Commonshelper'la taşıdığım için itiraf etmek gerekirse çok dikkat etmiyorum. Taşıdığım dosyalara biraz baktım da haklısın. Dikkat etmeye çalışacağım. İyi günler. --Kudyaz 19:57, 20 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Biliyorum sizi yine rahatsız ediyorum ve biliyorum yoğunsunuz. Şu sayfayı daha önceden yaptığınız gibi yazım ve imla kuralları başta olmak üzere kontrol eder misiniz diyecektim? Teşekkürler. İyi günler, kolay gelsin. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 05:57, 21 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Estağfurullah :) Biraz düzenleme yaptım ama ani ve sık zaman değişimleri, motomot çeviriler çok fazla. İngilizce sürüme birebir sadık kalmamak, yer yer belli kısımları çıkarıp belli kısımları eklemek her zaman iyidir :) İyi günler.--RapsarEfendim? 08:45, 24 Ocak 2016 (UTC)

Merhabalar. Şu resimdeki lisans sorunu hakkında bilgi almak istiyorum, lisans durumunu şurada görülen public domain ifadesini referans almıştım, Tahir Elçi'ye ait buradaki resim de bir sorun gözükmemekte ve altında public domain yazmakta. İkisinin arasındaki fark nedir? Yardımınız için şimdiden teşekkürler. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:28, 21 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. "Public domain" demek "kamu malı" demek, silinmesini gerektirecek bir durum söz konusu değil.--RapsarEfendim? 20:43, 21 Ocak 2016 (UTC)
Tekrar merhaba, lisans ile ilgili bir sorum daha var. "de.indymedia.org" sitesinki Lizenz des Artikels und aller eingebetteten Medien: Bu resim Creative Commons by-sa: Weitergabe unter gleichen Bedingungen. ibareli (sitenin altındaki lisans bilgisi) resimleri Vikipedi'de hangi lisans altında paylaşabiliriz? Örneğin şuradaki resmi paylaşmak istesem, bunu Vikipedi lisans durumu nasıl olur? --Ahmet Turhan (mesaj) 10:21, 24 Ocak 2016 (UTC)
Merhaba. Almanca bilmediğim için lisansı anlayamıyorum, siteye de ulaşamıyorum zaten :) İncelemeelemanı yardımcı olabilir.--RapsarEfendim? 19:09, 24 Ocak 2016 (UTC)

Ben vikipedi'ye mobilden giriyordum ancak dünden beri sadece internet üzerinden giriliyor uygulamadan girilmiyor. Bunun sebebnini biliyormusunuz veya düzeltilebilinir mi ? --Salihkaraca2000 09:47, 22 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Mobil ile alakalı hiçbir bilgim yok. Danışma masasında sorabilirsiniz bunu.--RapsarEfendim? 10:17, 22 Ocak 2016 (UTC)

Selam Rapsar. HSBC bir tane demişsin ama Türkiye'deki iştiraki için ayrı madde açılması gerekmekte.--B.S.R.F. 💬 09:49, 23 Ocak 2016 (UTC)

Selam. Neden? Ayrı madde açacak içerik var mıdır ki? Kayda değer midir? Başka örnekleri var mıdır? Kayda değerliği ortaya konana kadar kayda değer değildir hiçbir madde.--RapsarEfendim? 09:52, 23 Ocak 2016 (UTC)
Şuradan görebileceğin üzere pek çok HSBC mevcut. HSBC Bank A.Ş. de bunlardan biri. Ayrı madde açacak kadar içerik var. Türkiye'de faaliyet gösteren bankalar arasında aktif büyüklük bakımından 13. sırada.[1] Genel merkezi İstanbulda, HSBC'nin ise Londra'da. En başta buradan fark etmen gerekirdi. Yazdığın maddelerde hep "Beşiktaş'taki HSBC Genel Merkezi" demişsin. Bombalı saldırıya uğraması, Demirbank'ı satın alması, Türkiye'den çıkmaya çalışması ve ING Bank Türkiye ("Başka örnekleri var mıdır?" soruna bir) ile yaptığı satış görüşmeleri vb. hep haber olmuş. Kısa bir aramayla KD olduğunu görebilirsin.--B.S.R.F. 💬 10:04, 23 Ocak 2016 (UTC)
Tamamdır, teşekkürler. Kısa sürede maddeyi açmaya bakalım o zaman :) İyi günler.--RapsarEfendim? 10:06, 23 Ocak 2016 (UTC)

Selam, Supercell (şirket) sayfası aşırı kısa Supercell gibi bi şirket için 10 paragraf yazı yazılır bazı insanlar sayfayı kendi yapmak ister ancak olan bi sayfayı düzenlemek istemezler eğer bu sayfa silinirse belki daha bilgili kişiler sayfayı tekrar oluşturur. Zaten sayfa M1 e gôre silinmeye uygun. Hızlı silmek istemiyorsanız en azından SAS'a taşır mısınız (ben vikipedi ye telefondan giriyorum ve telefondan SAS'a taşınmıyor) şimdiden teşekkürler --Furkansina (mesaj) 12:05, 25 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Maddeleri yeteri bilgi yok diye silmemekteyiz, şu sayfayı inceleyebilirsiniz. O silme kriteri, herhangi bir bilgi sunmayan maddeler için.--RapsarEfendim? 14:41, 25 Ocak 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 2. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Rapsar,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Commons'a taşınacak dosyaları taşımak konulu projede 2. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Ozankra (mesaj) 12:28, 25 Ocak 2016 (UTC)

Alışveriş Merkezleri kayda değer mi ?[kaynağı değiştir]

Merhaba, bir alışveriş merkezi olan Metrocity sayfası açılmış o halde Forum İstanbul gibi birçok alışveriş merkezi açılabilinir mi eğer kayda değerse ben açabilirim veya Metrocity'yi kayda değer yapan başka bir durum mu var ?--Salihkaraca2000 14:34, 25 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Her madde kendisine benzeyen diğer maddelerden bağımsız olarak değerlendirilir. Yeri gelir Güney Afrika'daki bir kasabın maddesi bile açılır kayda değerliği ispat edilirse. Dolayısıyla böyle bir genelleme yapamayız.--RapsarEfendim? 14:40, 25 Ocak 2016 (UTC)
  • Rapsar merhaba, nasılsın? Daha önce "Dikkan" maddesine kayda değerliğinin şüpheli olduğu yönünde şablon yerleştirmiştim. Kullanıcı çeşitli değişiklikler yaptı fakat ben kaynakların niteliğinden dolayı emin olamadım. Vaktin olduğunda maddeyi bu yönden bir değerlendirebilir misin? Şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 15:27, 25 Ocak 2016 (UTC)
Merhaba. İlk iki kaynak bağımsız değil zaten, 1000'lik liste iki farklı siteden kaynak gösterilmiş. Şu an için kayda değer olduğunun ispatı konusunda yeterli değil benim görüşüme göre.--RapsarEfendim? 15:54, 25 Ocak 2016 (UTC)
Vakit ayırıp incelediğin ve görüşlerini paylaştığın için tekrar teşekkürler! :) Dr. Coalmesaj 16:05, 25 Ocak 2016 (UTC)

Meehaba, sizi birkez daha rahatsız etmek zorunda kaldığım için üzgünüm ancak resim yüklemeyi beceremedimden dolayı sizden rica ediyorum Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesine göre bir resim yükleyebilirmisiniz (maddenin kayda değerli konusunda şüpheniz olmasın Vikipedi:Kayda değerlik (okullar)'ın 8 maddesinden 3'üne uyuyor (2.,6.,7.)) telif hakkı olmaması içinde çok uğraştım ancak hâlâ telifli olduğunu dusunuyorsanız silmek yerine bana mesaj atarmısınız gerekirse en baştan yazarım aslında sizden rica ettiğim sadece resim yüklemeniz--Salihkaraca2000 20:53, 25 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Estağfurullah, rahatsızlık yok :) Elimde serbest lisanslı bir resim yok, sizin bizzat çektiğiniz bir resim varsa yüklenmesi konusunda yardımcı olabilirim. İnternet ortamından rastgele alınan resimleri yükleyemiyoruz ne yazık ki, telif haklarıyla korunuyor çoğu resim.--RapsarEfendim? 21:18, 26 Ocak 2016 (UTC)

tekrar merhaba :) maalesef elimde çekilmiş bir fotoğraf yok, peki bir resmin telifli olup olmadığını nasıl anlıyoruz veya anlayabiliyormuyuz ?--Salihkaraca2000 22:48, 26 Ocak 2016 (UTC)

Novak Cokoviç hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba;

Şurada Cokoviç ile ilgili bir tartışma dikkatimi çekti. 4 yıl geçmiş ama bi işlem yapılmamış.


saygılar... -- s a y z ' ı nu s u 00:10, 26 Ocak 2016 (UTC)

Yazar Girdisi Hl[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, şu maddeyi oluşturmak istiyorum. Türkçe tüm kaynakları derledim neredeyse. Fotoğraf için OTRS yi alıcam maddeyi açar açmaz. Sıkıntı görüyor musun? --» Badursun 09:51, 26 Ocak 2016 (UTC)

Selam. Kayda değer olduğuna tam emin olamadım açıkçası. Goodreads gibi siteler kayda değerliğin ispatı için kullanılamıyor pek. Kalan kaynaklar arasında da bağımsız olmayan kaynaklar var ki bunlar da kayda değer olduğunun ispatı için kullanılamamakta. Çift kaynaklar da çıkarılınca kalan 3 kaynağın yeterli olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 21:21, 26 Ocak 2016 (UTC)

Tarafınızdan yapılan bir araştırma[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba. Daha önce bir yerde okumuştum, fakat nerede olduğunu hatırlayamadım, o yüzden sizden yardım istiyorum :) Bir tartışma sayfasında Türkiye dahil ülkelerin ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası organizasyonların "terör örgütleri" adı altında yayınladıkları resmi bir listenin olmadığını, hatta Emniyet Genel Müdürlüğü sitesinden de buna paralel olarak kaldırıldığına dair bir araştırmanızı okumuştum. Fakat bunun nerede olduğunu şu an hatırlayamadım, bu yazınız hangi tartışma sayfasındaydı? --Ahmet Turhan (mesaj) 14:18, 26 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. "Araştırma" denemez pek, ufak bir şeydi :) BM Güvenlik Konseyinin el-kaide ile bağıntılı olan kişi ve kuruluşları listeleyen, bunların mal varlıklarının dondurulması gerektiğini belirten bir (yahut iki) listesi mevcut. Bu liste de güncellendikçe, TBMM tarafından aynen onanıyor benim bildiğim kadarıyla. EGM'nin buna paralel bir işlem yapıp yapmadığını bilmiyorum ama eskiden olduğu gibi sitelerinde terör örgütlerini listelememekte artık. Tartışma:El-Nusra Cephesi'nde bahsetmiştim.--RapsarEfendim? 21:24, 26 Ocak 2016 (UTC)

Dönüş (film, 1972)[kaynağı değiştir]

1 ay kadar önce yaptığım ve bir kullanıcı tarafından yok sayılan değişikliğe bir de siz göz atar mısınız? Uzun halini değiştirme ihtiyacı duymamın sebebi; hem hiç kısa ve öz olmaması, hem de bol miktarda imlâ hatası bulunmasıydı. Maddenin genel anlamda ana fikrini vermeye çalıştığım bir paragraf yazmaya gayret ettim. İmla hatalı olan sürümde ise, bir tek filmde geçen diyalogları yazmamışlar diyebiliriz. 20:16 / 26.01.2016 Arriba abajo

Merhaba. İmla hatası olması bir silme gerekçesi değildir, böyle durumlarda ona uygun şablon eklenmesi (Şablon:Düzenle gibi) yahut daha da iyisi, içeriğin düzenlenmesi gerekir. Siz özetteki faydalı kısımları da silmişsiniz değişikliğinizde. Aşırı detaylandırma varsa -ki benim de fikrim biraz fazla detaylandırıldığı yönünde- temizlemek gerekir, hepten silmek değil :) İyi günler.--RapsarEfendim? 21:29, 26 Ocak 2016 (UTC)

Kerbela (oyun) Seçkin Madde Adaylığı hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Görüşünüzü tekrar paylaşırsanız sevinirim.
tartışma
Selamlar,
Frock~trwiki (mesaj) 09:27, 28 Ocak 2016 (UTC)

selam Rapsar sizce Şu sayfadaki isim sizce uygun mu maddenin kendi ismimi merak ettim yoksa ismini mi değiştirmişler saygılarımla -- Doruk455 14:13, 28 Ocak 2016 (UTC)

Selam. Ne demek istediğimi anlayamadım açıkçası. Dağın adı bu şekilde?--RapsarEfendim? 16:58, 2 Şubat 2016 (UTC)

Sansür girişimi[kaynağı değiştir]

Şurada bir kullanıcı benim düşünce ve siyasi fikirlerime saldırıda bulunuyor gerekçe göstermeksizin şablonu SAS'a taşıyor bağımsız bir gözden olaya göz atabilir misiniz ? Ιβο (mesaj) 18:06, 29 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar, bir filmin Türkiye'de hangi adla yayına girdiğini nasıl öğrenebiliriz? Turgut46 08:43, 30 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Kaynak bularak? :)--RapsarEfendim? 17:04, 2 Şubat 2016 (UTC)
Hayır, yani farklı sitelerde farklı isimlerle geçiyor. Bunun belli bir kaynağı var mı? --Turgut46 17:44, 2 Şubat 2016 (UTC)
DVD yayınları, TV yayınları ve vizyon isimleri farklılık gösterebilir. Politikaya göre vizyon ismini alıyoruz zaten, diğerleriyle işimiz yok. Afişlerden falan ulaşılabilir, gazete arşivleri incelenebilir. İlla ki doğrusu bulunacaktır :)ac--RapsarEfendim? 18:52, 2 Şubat 2016 (UTC)
Televizyonda Bölge 13 adıyla yayın yapmıştı. Sinematürk'te de Bölge 13 yazıyor. Ancak Google aramalarında Banliyö 13 olarak geçiyor. Nitekim gazete haberlerinde de öyle. Beyazperde'de de sonuç aynı. Hangisini kullanmalıyız? --Turgut46 20:34, 2 Şubat 2016 (UTC)
Türkiye'de vizyona girmemiş sanırım. Özgün adıyla bırakmak lazım. Bahsettiğin iki sinema sitesi de güvenilir değil bu konuda. Hatta Imdb'de direkt Türkçe ada bakmak da güvenilir değil, vizyona girip girmediğine falan bakmak gerek :)--RapsarEfendim? 00:59, 3 Şubat 2016 (UTC)
Verdiğim sitelerin Vikipedi'de maddeleri mevcut (Sinemalar.com, Sinematurk.com, Beyazperde (web sitesi)). Ben de vizyona girdiğiyle ilgili bir kayıt bulamadım. Ama bu film televizyonda Türkçe dublajıyla yayınlanmıştı. Sanırım orjinal ismiyle kullanmak daha iyi. --Turgut46 09:19, 3 Şubat 2016 (UTC)

Harita düzeltme[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şurada belirtilen şekilde bir düzeltme yapabilir misin? Teşekkürler şimdiden :)--RapsarEfendim? 17:13, 2 Şubat 2016 (UTC)

Rica ederim. Güzel madde olmuş. Eline sağlık. --İnceleme Elemanı (mesaj) 20:11, 3 Şubat 2016 (UTC)


CEE Spring 2015 değişiklikleri hakkında[kaynağı değiştir]

İyi günler Rapsar,

Vikipedi:CEE_Spring_2015 sayfasında yaptığım değişiklikler tarafından geri alınmış. Nedenini öğrenmek için seninle yazışmak istedim. Bana davetiye geldikten sonra henüz yazılmamış maddeleri girerek yardımcı olmaya başlamıştım, eğer başka bir prosedür varsa o şekilde devam edebilirim.

Kolay gelsin,

EmreDuran

Selamlar. Yarışmanın tarihi geçti çoktan :) Bu senenin yarışması da Mart gibi başlayacak, ona katılabilirsin. Yine de katkılara devam :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:42, 4 Şubat 2016 (UTC)
Ben olayı sorgulamadan davetiye gelince yazmaya başlamıştım... :) Aslında bakmak gerekiyormuş. Kolay gelsin, EmreDuran 14:42, 5 Şubat 2016 (UTC) (Bu arada viki imzasını atmayı da unutmuşum bir önceki mesaja ...:)

Şirket adları[kaynağı değiştir]

  • Israel Aerospace Industries maddesine bakınıyordum. Türkçe adlandırmadan İngilizce adlandırmaya taşımışsınız. Gerekçe olarak "şirket adı, özel ad" demişsiniz. Bununla ilgili bir kural var mı? Yoksa sizin kendi inisiyatifiniz mi? Eğer gerekçenize göre adlandırma yapmamız lâzımsa şirketin özel adı İbranice. McAang 13:38, 4 Şubat 2016 (UTC)
Merhaba. Öncelikle iyi niyet varsayın, "kendi inisiyatifiniz mi?" demeniz hiç hoş değil. Şimdiye kadar böyle hareket etmedim. Neyse, Firmanın logosu, web sitesi, web sitesinde kullanılan ad hep İngilizce. Türk Hava Yolları'na benziyor, yurtiçinde yerel isim kullanırken yurtdışında İngilizce isim kullanıyor anladığım kadarıyla. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:47, 4 Şubat 2016 (UTC)

Şuna bir göz atabilir misin? Diğer benzer logolardan ne farkı varmış anlayamadım.--cobija 18:16, 4 Şubat 2016 (UTC)

Selamlar. Bu üçgenlerin oluşturduğu transparanlık olayları, düzensiz bir biçimde dağılmaları, renk değişimleri falan basit logo olarak değerlendirilemez denmiş. Tam hakim değilim açıkçası bu kadar detaya. Takabeg Meta'da aktif, ona sorabilirsen daha iyi olur.--RapsarEfendim? 19:06, 4 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba sayın Rapsar. 24 saate hiç değilse 1 değişiklik yapan 5 hizmetliden yardım istedim fakat 24 saatten fazla zaman geçmesine rağmen ses çıkmadı. Bazıları benden sonra gelen mesajları cevaplamış fakat ben yazdığıma yorum yapmamışlar. Sizin gibi en eski kullanıcılardan biri gibi yardım istiyorum mümkünse: şunu inceleyin, ve doğru olan önerimi gerçekleşmesi için yardım edin. Şimdiden teşekkürler.--Sabuhi from Baku (mesaj) 09:44, 6 Şubat 2016 (UTC)

Derginin bu ayki özel sayısının içeriği [2]. İlgini çekebilir. --cobija 13:06, 7 Şubat 2016 (UTC)

Güzelmiş. Mehmet Yüce'nin de katkısı vardır muhtemelen, kendisinin Türk futbol tarihini konu alan iki kitabı var ki blogunu takip ettiğim kadarıyla bu işte çok iyi. Eski yazıyı da okuyabildiğinden sürekli "yeni" bulgular ortaya çıkarıyor. Dergiyi almak isterdim ama yurt dışında olduğumdan pek mümkün değil :(--RapsarEfendim? 17:03, 7 Şubat 2016 (UTC)

Hadi ya, şu Wikimedia etkinliklerinden biri için mi? Dergide ilgilendiğin bir kısım varsa PDF olarak yollayabilirim. --cobija 19:09, 7 Şubat 2016 (UTC)

Yok, eğlence ve iş karışık diyelim :) Hepsini okumak isterim, evet aç gözlüyüm :) Şu blogu sana göstermiştim değil mi? Bir de şu.--RapsarEfendim? 22:44, 7 Şubat 2016 (UTC)

Bayağı uzun dergi, yakma başımı özel olarak ilgilendiğin bölümleri atayım :) Memleket Futbolu'nu biliyordum da diğerini ilk kez görüyorum. Hatta direkt kaynak olarak kullanılabilecek nitelikteymiş yahu. --cobija 23:30, 7 Şubat 2016 (UTC)

Hepsi :) Acelesi yok ama. İkincisi de süper evet, hatta ben kaynak kullanmıştım. Her blog kafadan güvenilir olmayan kaynak değil yani :)--RapsarEfendim? 17:03, 8 Şubat 2016 (UTC)

Last December, I invited you to share your views on the value of Wikimedia conferences and the planning process of Wikimania. We have completed analysis of these results and have prepared this report summarizing your feedback and important changes for Wikimania starting in 2018 as an experiment. Feedback and comments are welcome at the discussion page. Thank you so much for your participation. I JethroBT (WMF), Community Resources, 22:47, 8 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar, öncelikle şunu belirtmeliyim ki Vikipedi'ye yaptığınız katkıları takdir etmekteyim. Mosquito konusuna gelecek olursak ben iki taraflıda bakıyorum hem Vikipedi tarafından hem de dinleyici bakımından. Yani dinleyici kısmından baktığımda empati yaparak düşünüyorum. Çünkü Vikipedi kısmından bakıldığından çok katı oluyor. Bende bunu daha aza indirgemeye çalışıyorum. Umarım düşüncelerimi anlatabilmişimdir :) kolay gelsin, iyi vikiler.--Alptns90 (mesaj) 09:48, 9 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Teşekürler sözleriniz için. Ancak politika dışı hareketlere hiçbir zaman olumlu bakmadım, bakmayacağım da. Vikipedi'nin bahsettiğiniz yönde bir misyonu yok. Dediklerinizin Vikipedi çerçevesinde haklı olan hiçbir yanı yok. Bunların tamamı sizin kişisel görüşleriniz. Toplu bir şekilde kararların alındığı bu ortamda belli kurallar olacak ki bu gibi şahsi davranışlara göre kararlar alınmasın :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:42, 9 Şubat 2016 (UTC)
Bende size hak veriyorum tarafsız olmak buradaki herkes için en önemli konu bencede, görüşlerinize saygı duyuyorum iyi günler.--Alptns90 (mesaj) 16:18, 9 Şubat 2016 (UTC)
Kalsın olan kararımı değiştirdim, KD kriterlerini karşılamadığı için silinmesi daha doğru olacaktır.--Alptns90 (mesaj) 16:42, 9 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar, şu sayfada 3GD ihlali oldu ve ben bunu devam ettirmek istemiyorum. sizden ricam değişikliği geri alabilirmisiniz --İnternionmsj 15:45, 9 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Mesaj sayfalarını kullanıcıların arşivlemesi tavsiye edilse de kendi takdirlerine göre mesajları silebilir, bunun politikalara aykırı bir davranış değil.--RapsarEfendim? 15:50, 9 Şubat 2016 (UTC)
  • Merhaba. Oxii07, siz bildirim yaptıktan 23:06:00 saat sonra Zaitsév tarafından engellendi. Engel açıklaması:#5-Vandalizm Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 15:04, 10 Şubat 2016 (UTC)

Zahmet olmazsa mesaj sayfası korumada olan Superyetkin'e bu mesajımı iletebilir misiniz? Eldarion ile aramda Hasan Pekmezci maddesinin kayda değerliği konusunda bir itilaf yaşandı. SAS'a götürülmesini talep ettiğim halde, olumlu bir yanıt alamadım. Kendisiyle de paylaştığım üzere sizden görüş almak istiyorum. Bu durum karşısında daha başka ne yapılabilir, merak ediyorum. --85.108.247.3 23:01, 10 Şubat 2016 (UTC)

Kullanıcı:Superyetkin?--RapsarEfendim? 01:20, 11 Şubat 2016 (UTC)
Şöyle bir kaynak düzenlemesi yaptım, artık uygun mudur acaba? --85.107.73.120 19:57, 13 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar, Ghostface (Scream) maddesini başlatmayı düşünüyorum da, hayalet surat mı olmalı yoksa hayalet yüz mü? Karar veremedim. Filmde ikisi de kullanılıyor. Turgut46 19:56, 11 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Şöyle ve şöyle Google aramalarına göre konuşursam "surat" olanının daha kaliteli sonuçlar verdiğini söyleyebilirim. Ancak orijinal filmin dublajında veya altyazısında kullanılan terime de bakmak lazım. İkisi de kullanılmış diyorsan surat daha tercih edilesi duruyor.-RapsarEfendim? 20:07, 11 Şubat 2016 (UTC)
Birinci ve dördüncü filmin dublajında da öyle geçiyor. Sanırım filmde de daha çok surat ifadesi kullanılıyordu. Ama hayalet yüzün de kullanıldığına şahit oldum. Yine de teşekürler. --Turgut46 20:20, 11 Şubat 2016 (UTC)
Bu arada kaliteli sonuçtan kastın neydi? Onu da sorayım da unutmadan. --Turgut46 20:24, 11 Şubat 2016 (UTC)
Çıkan sonuç sayısı değil de hangi sonuçların çıktığı. Tekinde gazete haberleri tekinde alışveriş siteleri çıkıyor mesela :)--RapsarEfendim? 20:25, 11 Şubat 2016 (UTC)
Bende ilk sıralarda Vikisöz vardı. Vikisöz'deki maddeleri de ben başlattım zaten. (Orada da tereddüt yaşadım) Kastedilen bunlar mıydı onu merak ettim de. --Turgut46 20:33, 11 Şubat 2016 (UTC)

Selam Rapsar

Bir bildirim aldım. Şurada bir kahya mesaj bırakmış. Aguzer kullanıcısı Ajraddatz'dan engelinin kaldırmasını istemiş. Kahya da topu bize atmış. Yanlış anlamadım değil mi? --Zaitsév 20:53, 11 Şubat 2016 (UTC)

Evet, dediğin gibi.--RapsarEfendim? 20:55, 11 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar, şu bağlantıdaki Mehmet Yankı Yönel'e ait olan bir resim üzerinde lisanslama ile ilgili olarak yardımcı olabilir misiniz? Lisanslama konusunda pek fazla bilgi sahibi değilim, eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler Mephistophales (mesaj) 03:39, 12 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Telif hakları politikası gereğince telif hakkı saklı resimleri Vikipedi'ye yükleyemiyoruz. Dolayısıyla şahsın serbest lisanslı bir resmi olmadığı sürece Vikipedi'ye resminin yüklenmesi mümkün değil.--RapsarEfendim? 17:04, 12 Şubat 2016 (UTC)

Kerbela (oyun) Seçkin Madde Adaylığı hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Madde hakkında tekrar görüş bildirdiğin için teşekkürler. En başından beri isabetli tespitlerin ve önerilerinle maddeyi geliştirmeme en çok katkıda bulunan kişi oldun sanırım, ondan dolayı da özellikle senin fikrini tekrar tekrar sormakta biraz ısrarcı davrandım. (İnanmazsın, en çok da bu yüzden, maddeyi en iyi şekilde hazırlayabilmek için oyunu ikinci kez izlemeye gittim : ) En sonunda senden uzun süre cevap alamayınca ne yaparsam yapayım beğendiemeyeceğim galiba da diye düşündüm hatta : ) ki ilk cümlen biraz onun gibi olmuş. Tek tek gidecek olursak;

* "Kaynakların azlığı" konusunda yeni kaynaklar araştırabilirim fakat bir seçkin maddenin en az kaç maddeli kaynağı olmalı? gibi bir kriter varsa da bilmek isterim.
* "kadrosundaki düzensizlik" : Daha önce ilettiklerin ölçüde beklentini anlayabildiğim kadarıyla düzenlemeye çalıştım. Şu an beklentini anlayamadım.
* "birer ikişer cümlelik kısa paragraflar" : Burada sorunun ne olduğunu anlayamadım.
* "gayet güzel ve faydalı olan görsellerin doğru kullanılmayışı": Kullanım şeklini diğer maddelerden farklı olarak sayfaya yaymak gerine galeri olarak yayınlamamı mı kast ettin, bunu da anlamadım maalesef.

Velhasıl... Sen de bugüne kadar maddeyi defalarca okumak zorunda kaldın, emek verdin. Önemli olan bu maddeyi benim isteğim ve düzenlemem doğrultusunda seçkin madde tiyatro eseri maddesi yapmak değil, maddenin bu özellikle bir madde olarak elbirliğiyle bu kaliteye yükseltilip, tiyatroya, türk tiyatrosuna Vikipedi'de bir ilkle katkı sağlayıp gelecek maddelere örnek olmak.

Bu noktada senden ricam; artık anlaşılma noktasının kifayetsiz kaldığı bir yerde olduğumuzu düşündüğümden, maddede düzenlenmesi gerektiği düşündüğün kısımları düşündüğün şekilde düzenlemen. Ben de bu vesileyle görmüş olurum. Yapmazsan da sağlık olsun...

PS: Seçkin madde değerlendirmelerinde örnek seçkin maddeleri yeterince incelemediğini düşünüyorum. İncelediğim onlarca maddeden biri olan örnek bir seçkin madde burada veya bu konuda gerekli şartlar yeterince net değil ki, tamamen subjektif değerlere kalmış.

Bugüne kadar gördüğüm tüm maddelerdeki yazışma ve değerlendirmelerinde naçizane tavsiyem, Viki'de amaç bilgi değeri olduğundan, yapıcı, katkı sağlayan ve üretici bir yaklaşıma sahip olmanı dilerim. En yakın örneği verecek olursam, bir adaylık söz konusu olduğunda direkt olumsuz görüşü yapıştırmak yerine öncelikle tespitlerini paylaşıp, değerlendirildikten sonra olumsuz görüşünü paylaşabilirsin. Zira bu kategorideki maddeler aylar ve yıllar süren çalışmalar içeriyor.

Umarım bu tespitlerimi yanlış anlamışsındır, bunları da benim bir nebze katkı sağlamaya çalışan eleştirilerimden olarak kabul edersen sevinirim.

İlgine teşekkürler, selamlar, Frock~trwiki (mesaj) 12:08, 12 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Estağfurullah, katkımız olduysa ne mutlu :) Adaylığın ilk dönemindeki hâlindekiyle şu anki hâli arasında çok fark var hakikaten.
Kaynak "sayısı" ile ilgili bir kriterimiz veya eşiğimiz yok. Ancak mümkün mertebe çok ve farklı kaynağın kullanılması faydalı olacaktır.
Aşk (film, 2013), Mulholland Çıkmazı maddelerini büyük oranda ben oluşturdum, teki seçkin madde şu an. Oyuncu kadrosu kısımlarına bakarsan fark net olarak görülebilir diye düşünüyorum.
"Paragraf" olmamaları :) Paragrafların dolu dolu olması lazım aksi hâlde hem biçem el kitabına uymuyor hem de okur için iyi değil. Aşırı uzun paragraflar da iyi değil elbet.
Evet, maddeye dağıtılabilir görseller, dağıtılmalı da.
Tiyatro genel olarak benim ilgimi çeken bir alan değil açıkçası. Amaç Vikipedi'yi geliştirmek olduğundan ve şahsen kaliteli/seçkin maddelerde mümkün olan en iyi kaliteye ulaşılmasını istediğimden ince eleyip sık dokuyabiliyorum biraz, kendimce. Örnek seçkin maddeleri yeterince incelemediğimi düşünürsen alınırım, kullanıcı sayfamda kaç seçkin maddenin oluşturulmasına katkıda bulunduğuma bir bak istersen :) Çok büyük eksiklikler gördüğümde direkt olumsuz diyorum, zira bunların tamamlanması oldukça fazla vakit alacak. Ek olarak o olumsuz olmadığında emin ol çoğu kullanıcı destek olacak, hiç okumadan (tecrübeyle sabit, defalarca kez şahit oldum). Benin aday gösterdiğim maddeler de dahil olmak üzere adaylıklarda keşke direkt destek olunmasa da en iyi seviyeyi yakalasak. "Eline sağlık" denerek verilen bir desteğin benim gözümde pek bir değeri yok açıkçası. Karşıyım demek de sabit bir fikir değil, yapılan değişikliklere göre değişebilecek bir fikir, bunu da aklında bulundur :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:55, 17 Şubat 2016 (UTC)

Selam Rapsar

Şuradaki geri almanın sebebini öğrenebilir miyim? --Zaitsév 23:23, 12 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba dostum[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, nasıl gidiyor ? seni bir konuda rahatsız edecektim. Beyaz liste için gerekli kriterler nelerdir aramama rağmen bulamadım. Cevabını bekliyor olacağım iyi çalışmalar. --ĽemýMesaj 02:14, 13 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Burada bulabilirsin. İyi günler.--RapsarEfendim? 19:46, 13 Şubat 2016 (UTC)

merhabalar sayın rapsar size bir soru soracağım bildiğim kadarıyla vikipedi kaynak sayılmıyor türkçe vikipediye yüklediğin dosyanın kaynağı olarak İngilizce vikipedi gösterilirse sayılır mı bu dosyalara kaynaksız dosya ibaresi koymak uygun mudur cevaplarsanız sevinirim saygılar günaydın iyi vikiler --Doruk455 08:55, 13 Şubat 2016 (UTC)

Harry Potter'daki büyülü nesneler listesi kaynaklandırma ve birkaç şey hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Umarım iyisinizdir. Size tartışmaya yaptığınız yorum için bir kez daha teşekkür ederim. Sayfaya bir giriş paragrafını kısa sürede tamamlayıp ekleyeceğim. Şu son bir iki başlığın İngilizce Vikipedi'den bilgi ekini bitirmeye öncelik veriyorum. Kaynaklandırma konusunda "kaynaksız başlıklar ve paragraflardan" bahsetmişsiniz. Kaynaksızdan kastınız bildiğimiz kaynak bağlantısı olmaması, referans eksikliği sanırım. Bu açıdan kaynaksız paragrafları anlıyorum. Ancak kaynaksız başlıktan kastınızı anlayamadım. Başlıkların Vikipedi-içi bağlantılarından mı bahsediyorsunuz? Açabilirseniz sevinirim. Bir de sayfa boyunca çeşitli yerlerde kitaplara atıf amaçlı olarak [HP5] gibi şablon kaynaklar kullanılmış. Bu sizinle daha önce konuştuğumuz ayrı ayrı kitap kaynak şablonundan farklı. Kaynak eksikliği olan yerlere bunun gibi şablonlar koymam kaynaklandırma sayılır mı? Her ne kadar ben bu şablon kaynakları çevirirken korusam da İngilizce sayfada görünmeyecek biçimde (hani şu kesikli oklar içine alarak) ilgili kitap içerisinde daha somut ve kesin atıflar yapılması istenmiş. Ben bunları aynen alıp korudum, çevirmedim. Zamanla bulunarak yapılabilir. Kitaplar benim elimin altında değil, kaldı ki ilgili yerleri arayıp bulmak çok zaman kaybettirecektir. Bunun için tek bir kişinin çalışmasından fazlasına ihtiyaç var. Ben kitapları okurken not çıkartarak okumuştum ama her şeyi de not etmedim. Okuyalı da üç buçuk yıl oldu :) Ayrıca bu kesikli oklar içindeki yerleri de çevirmeli miyim? Şimdilik onları bırakmıştım. Yönlendirmeli Harry bağlantılarını da karaktere bağlantı verecek şekilde düzenleyeceğim. Biraz fazla şey gerekti yapacak ama sonuçta seçkin liste olmak var. Ayrıca kullanıcı sayfalarında Harry Potter hayranı Vikipedistler Babil şablonu bulunan aktif kullanıcılara destek amaçlı veya sayfaya yorum yapmalarına dair bir mesaj atsam bu politikalara aykırı olur mu? Sanki böyle bir şey hatırlıyorum ama emin değilim. Son olarak, Kerbela (oyun) hakkında bir türlü doyurucu bulamadığınızı belirtmişsiniz. Harry için böyle bir yorumda bulunur musunuz yoksa daha farklı mı geliyor?

İlginiz için tekrar teşekkürler. İyi günler.--Narsilien (mesaj) 08:20, 15 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Başlığın içindeki hiçbir ifade için kaynak bulunmaması durumunu kastetmiştim. Harry Potter kitaplarını da kitap kaynak gösterme şablonuyla kullanabilirsiniz, fark etmez. Aynı maddeye bir madde içinde defalarca bağlantı vermiyoruz, adının geçtiği ilk yerde (+giriş paragrafında) bağlantı vermek yeterli olacaktır. Kullanıcılardan görüş belirtmelerini isteyebilirsiniz, tabi seri halde onlarca kullanıcıya mesaj atmamanız gerekiyor spam gibi :) Bu madde ile Kerbala maddesi farklı, her maddeyi kendi içinde değerlendirmek lazım. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:42, 15 Şubat 2016 (UTC)
Merhaba,
Tamam. Şimdi anladım. Açıklamanız için teşekkürler. Bağlantı konusunu da gözden geçireceğim. Düzeltme yaparım. Mesajlar konusunda da güvenebilirsiniz :)
İyi günler. Esenlikler.--Narsilien (mesaj) 08:25, 16 Şubat 2016 (UTC)

Sayfa arıyorum[kaynağı değiştir]

Merhaba, bir sayfa arıyorum sayfa 10 ve daha fazla akademi adaylığı olan filmleri gösteriyordu yazdım fakat bulamadım böyle bir sayfanın olduğundan eminim senin sayfalarla aran oldukça iyi eğer bulursan yazarsan sevinirim sağol :) Bilal rec (mesaj) 12:22, 15 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Bilemiyorum, şurada bulabilirsin belki.--RapsarEfendim? 15:44, 15 Şubat 2016 (UTC)

Değişiklik sayılarına göre Vikipedisler listesi[kaynağı değiştir]

İyi günler Rapsar, bu sayfanın içeriği boşalmış görünüyor. Viki kodu ile ilgili bir sorun olabilir diye düşündüm. Bir bilgin olabilir mi ya da konu ile ilgilenebilecek birini tanıyor olabilir misin diye sana bir sorayım istedim. Kolay gelsin, EmreDuran 13:41, 16 Şubat 2016 (UTC).

Bugün tekrar sayfaya girilebildiğini gördüm. Sorun kalmadı. Eğer mesajı önceden görmemiş isen önemsemeyebilirsin. Kolay gelsin, EmreDuran 13:44, 17 Şubat 2016 (UTC)

Sayfaya girmiyor[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba. BvS sayfasında değiştire tıklıyorum fakat sunucu hatası veriyor. Ne yapmalıyım. Bilal rec (mesaj) 17:00, 16 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Teknik konularda pek bilgim yok açıkçası, Vikipedi:Danışma masasında sorarsan soruyu daha bilgili kullanıcılar yanıt verecektir mutlaka. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:43, 17 Şubat 2016 (UTC)

Merhabalar Rapsar basketbol bilgi kutusu ile ilgili takımsal renklendirmeler sebebini bilmediğim bir şekilde bozulmuş. Düzeltilmesi için ne yapabiliriz diye sorucaktım iyi günler.Gençfenerbahçeli98 13.27, 17 Şubat, 2016 (UTC)

Merhaba. Buradaki tartışma gereğince renkler kaldırıldı bilgi kutularından. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:44, 17 Şubat 2016 (UTC)

Yalnış anlamassanız şahsi fikrim kaldırılmasının çok saçma bir uygulama olduğunu düşünüyorum renkler maddelerin daha güzel ve ilgi çekici gözükmesini sağlıyordu. Neden böyle bir şey yapıldığını pek anlayamadım doğrusu. Gençfenerbahçeli98 15.28, 19 Şubat, 2016 (UTC)

Yanlış anlamam elbet. Gerekçeleri ve kullanıcıların fikirleri bu yöndeydi, tartışmaya bakabilirsin.--RapsarEfendim? 15:13, 19 Şubat 2016 (UTC)

Bir kaynağa dair[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Sizi yine bir kaynak meselesiyle ilgili olarak rahatsız edeceğim. Büyülü nesneler listesi sayfasında bir bilgiye atfen kaynak göstereceğim ama bulduğum sayfanın kaynak göstermeye uygun olup olmadığından emin olamadım. Bağlantı [şu]. İçerisindeki bilgiyi sayfadaki bilgiye kaynak olarak göstereceğim. Kaynaklandırma aşamasına geçtim. Bir de sayfada bulunan (kayıt gerekli) şablonunu Türkçe Vikipedi'de böyle bir bağlantı olmadığı için kaldırdım. Güvenilir Kaynaklarla ilgili politika başlığı altında yönlendirme yapabileceğim eş değerde bir bilgi/alt başlık da göremedim. Bu yüzden kaldırdım. Yeniden eklemem gerekir mi? Veya eklersem "Erişim izni gerekli" gibi bir bilgi koymalı mıyım çünkü herkes İngilizce bilmiyor nihayetinde. Hele de böyle bir bilgi kaynakça kısmında olduğu için ayrıca önemli ve ilgi çekici.

İlgin için teşekkürler, iyi günler. Bir de bu sayfa oylamaları için bir kapanış zamanı var mı önceden belirlenmiş? Hizmetli başvurularında olduğu gibi?--Narsilien (mesaj) 15:31, 23 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar . MediaWiki kakkında bilgin var mı? Birkaç sorum olacak ta.→→Mehk63 Mesaj 17:55, 24 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Çok fazla bilgim yok açıkçası :(--RapsarEfendim? 17:16, 2 Mart 2016 (UTC)

Türkiye'de güneş enerjisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Anladım ki sizce Türkiye'de güneş enerjiside eksiklik var. Detaylar Türkiye'de güneş enerjisi tartışma sayfada verebilir misiniz?

Chidgk1 (mesaj) 09:28, 25 Şubat 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Teknik Yıldız
Kolayca gözlemlenebilen olumlu katkılarınızla bu ödülü hakediyorsunuz. Hem biz hem ansiklopedimiz katkılarınızın devamını her zaman beklemekte. Ahmet Turhan (mesaj) 21:56, 1 Mart 2016 (UTC)
Estağfurullah. Son bir aydır fazla katkıda bulunamıyorum, bir süre de böyle devam edecek gibi. Elimizden geldiği kadar artık :) Teşekkürler, iyi günler.--RapsarEfendim? 17:13, 2 Mart 2016 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, bu hesabımdan önce açtığım ve küresel katkısı olmayan bir Vikipedi hesabım var, kullanmadığım ve dört değişikliği olan hesabımı silmek istiyorum, yardımcı olursanız iyi olur. Yardım sayfasında açıklayıcı bir şeyler bulamadım. Nasıl bir yol izleriz? --Kingbjelica (mesaj) 17:02, 2 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Konuya tam hakim değilim açıkçası, Vikipedi:Danışma masasına yazsanız daha iyi olur. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:11, 2 Mart 2016 (UTC)

Kukla engelleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kuklacılıkla engellediğin kullanıcıları engellerken, herhangi bir şekilde hangi hesapların bağlantılı olduğunu da not düşebilir misin? Böyle zor oluyor anlaması. İyi günler.--RapsarEfendim? 00:44, 4 Mart 2016 (UTC)

Normal şartlarda şablonlarımız kuklacılıkla ilgili belirtme taşıyor, ancak bu silsiledeki kişilerde kimin kukla ustası kimlerin canlı kukla olduğu belli olmadığı için (çünkü çok eski bir kullanıcının canlı kuklaları olma ihtimali üzerinde duruyorum) süresiz engel şablonumuzu kullandım, yine de şablon altına dava linkini not düştüm, böylelikle dava sayfasına gidilerek engel hakkında daha derin bilgiye ulaşılabilecek, sevgiler, iyi geceler. --e.c. 00:59, 4 Mart 2016 (UTC)

Sayfayı SAS'tan geri çekme[kaynağı değiştir]

Selamlar sayın @Rapsar. Burada aday gösterdiğim sayfanın yaptığım daha detaylı inceleme sonucu SAS'a aday olmaması gerektiğine karar verdim. SAS'tan geri çekme prosedürünü bilmiyorum. Yanlış bir şey yapmak istemediğimden yardımcı olmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar. Sputnik 01:11, 4 Mart 2016 (UTC)

Selamlar. İlgili SAS tartışmasına gerekli notu düşerek o sayfayı silinmesi için işaretleyip, ondan sonra da SAS ana sayfasından ilgili kısmı kaldırmanız yeterli :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 01:20, 4 Mart 2016 (UTC)
Çok teşekkürler sayın @Rapsar. İyi çalışmalar. Sputnik 01:22, 4 Mart 2016 (UTC)
Ya yapamadım Sayın @Rapsar. Kusura bakmayın rahatsızlık verdiğim için. Hızlı sil şablonu SAS anasayfasına düştü. Sebebini anlayamadım. Sputnik 01:27, 4 Mart 2016 (UTC)
Tamamdır sanırım başardım. Kusura bakmayın tekrardan gece gece kafanızı ağrıttım. Saygılar & iyi çalışmalar. Sputnik 01:36, 4 Mart 2016 (UTC)
Estağfurullah, iyi günler :)--RapsarEfendim? 16:48, 4 Mart 2016 (UTC)

Ekran görüntüsü ve telif[kaynağı değiştir]

Madde başına 1 ekran görüntüsü kullanmak için diyelim ki bir filmden ekran görüntüsü aldım ve gerekli lisansı seçtim. Bu her film için geçerli mi? --Aranan Kan (mesaj) 01:30, 4 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Normalde maddenin gelişmiş olması lazım ekran görüntüsü eklemek için ama çok da büyük problem değil. Mesela Mulholland Çıkmazı maddesinde birkaç görüntü var, zira gelişmiş bir madde ve bazı bilgileri görsellerle desteklemek şart. Görece kısa maddelere birer tane ekran görüntüsü ekleyebilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:50, 4 Mart 2016 (UTC)

Kontrol edermisin?[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar

Tv8 tarafından yayınlanan programların listesi sayfasında IP adresli bir kullanıcı sayfada yanlış bilgilendirme yapıyor.Yanlış bilgilerle sayfayı düzenliyor rica etsem bir kontrol edermisin? berke_1454 Mesaj 18:58, 5 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Siz doğru olanı yaparak zararlı değişiklikleri geri almışsınız zaten :) Bir de alttaki değişiklik özeti kısmına neden geri aldığınızı yazarsanız süper olacak :) Değişikliklere onay verdim ben de, iyi günler.--RapsarEfendim? 17:22, 5 Mart 2016 (UTC)

Sayın Rapsar, Gökçe Akyıldız maddesi bana göre de KD, lakin madde bundan çok önce oluşturulan ilk haliyle daha ayrıntılı ve yoğun idi ve hatta ben de bazı düzenlemeler yaparak onaylamıştım. Buna rağmen bir hizmetli tarafından silindi. Ardından ilgili kullanıcının ısrarcı tavırlarıyla madde defalarca oluşturuldu. Hatta silinmeleri nedeniyle soyadı öne alınarak (Akyıldız Gökçe), aynı harf ikilenerek (Gökçe Akyıldıız) alternatif maddeler de oluşturdu. Maddenin bugünkü hali ilk halinden daha yetersiz. Öyleyse nasıl olur da KD? Bu durumdaki ikilem hususundan ötürüdür ki ilgili sil şablonunu ekledim. İyi çalışmalar, Nukteolog Mesaj 12:47, 9 Mart 2016 (UTC)

Selamlar. Açıklama yapmanıza gerek yoktu, sıkıntı yok :) İyi günler.--RapsarEfendim? 23:01, 10 Mart 2016 (UTC)

Savaş şablonunu dörtleme ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba İngilizce Vikpedi'de olduğu üzere ben de Suriye İç Savaşı taraflar şablonunu dörtleyeyim dedim fakat beceremedim. Acaba yardımcı olabilir misin?--Kazbeguris (mesaj) 22:25, 10 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Grup4 (veya herhangi bir sayı) ve liste4 parametrelerini ekleyerek yapabilirsiniz.--RapsarEfendim? 23:05, 10 Mart 2016 (UTC)

Dörtlü şablonu denedim. Fakat olmuyor. Dört taraf yazsam da ilk üç tarafı gösteriyor.--Kazbeguris (mesaj) 07:32, 11 Mart 2016 (UTC)

Şablon düzensiz biraz, baştan oluşturmak lazım :( Bu şekilde ben içinden çıkamam işin.--RapsarEfendim? 17:45, 11 Mart 2016 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın Rapsar, kayda değer olmayan çoğu maddeyi silinmeye aday göstermeniz durumunda vikipedi politikalarını da tamamen bildiğinizi düşünüyor ve sizi tebrik ediyorum kolay gelsin --İnternionmsj 23:25, 10 Mart 2016 (UTC)

Şu bilgi kutusunu düzeltebilir misin? Turgut46 12:06, 11 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Şu şablonda sıkıntı varmış, düzelttim. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:57, 11 Mart 2016 (UTC)

selam, Tartışma:Fahriye Evcen'e bir göz atar mısın.. bu ilişki parametresi hakkında senin bir şeyler yazdığını hatırlıyorum, hafızam yanıltmıyorsa. --kibele 17:29, 12 Mart 2016 (UTC)

Selam. "İlişkili hareketler" kastediliyor, müzisyenlerde kullanmak için. Kırıntı olarak kalmış zannedersem oradan uyarlarken.--RapsarEfendim? 18:02, 12 Mart 2016 (UTC)
teşekkürler, orada da yorum yapabilir misin genel olarak ne yapabiliriz, bir fikrin var mı? --kibele 18:04, 12 Mart 2016 (UTC)
şurada 'uzun süreli ilişki' diye geçiyor. --kibele 18:14, 12 Mart 2016 (UTC)
  • Hayırlısı olsun, geri teşekküre vakit harcamana lüzum yok :)--RapsarEfendim? 22:39, 12 Mart 2016 (UTC)
Merhaba. Teşekkür ederim. Teşekküre vakit harcamak ziyan değildir gözümde:) Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 22:41, 12 Mart 2016 (UTC)

o terör bu terör[kaynağı değiştir]

selam, diğerlerinde haklısın da, şu o kategoride değil. --kibele 17:24, 14 Mart 2016 (UTC)

Selam. Tamamdır, ben yalnızca geri almaya odaklandıydım :)--RapsarEfendim? 17:34, 14 Mart 2016 (UTC)--RapsarEfendim? 17:34, 14 Mart 2016 (UTC)

Selamlar. Bu kategori adlarının bu şekilde kalmasına yönelik kategori tartışması kararı varken neye göre, hangi tartışmaya dayanarak bu değişiklikleri yaptığını sorabilir miyim? İyi geceler.--RapsarEfendim? 00:06, 16 Mart 2016 (UTC)

Sorabilirsin. Birileri keyfine göre onca tartışma olmasına rağmen bilim adamı il başlayan bütün kategorileri değiştirebiliyorsa bu da pek tabii değiştirilebilir. Şurayı da bir oku. --esc2003 (mesaj) 00:23, 16 Mart 2016 (UTC)
Herhangi bir topluluk kararı olmadığından geri almanı rica ediyorum. Bir yanlış başa bir yanlış için gerekçe gösterilemez.--RapsarEfendim? 00:49, 16 Mart 2016 (UTC)
Geri almayacağım. --esc2003 (mesaj) 00:50, 16 Mart 2016 (UTC)
Böyle keyfi değişikliklerle hareket edersek burası katkı yapılmaz bir hâl alır. Başkası da gelir başka şeyler yapar kafasına göre. Böyle davranmanın kimseye bir faydası yok. Lütfen değişiklikleri geri alalım.--RapsarEfendim? 01:24, 16 Mart 2016 (UTC)
Yeni bir icat çıkarmadım, çok eski yıllarda dahi rastlanan bir kullanıma değiştiriyorum adı. --esc2003 (mesaj) 01:27, 16 Mart 2016 (UTC)
Adın doğru veya yanlışlığını tartışmıyorum şu an -ki katılmıyorum, o ayrı. Neye dayanarak bu değişikliklerin yapıldığını sorguluyorum, üstelik aksi yönde bir karar olmasına rağmen. Bir kez daha rica ediyorum geri almanı.--RapsarEfendim? 02:25, 16 Mart 2016 (UTC)
Diğer kategori için de fikir birliği oluşmadı şeklinde bir karar çıkmıştı; ama bir kullanıcı hizmetlilik yetkisini de kullanarak bunları bir güzel taşımaya başladı. Hatta başka bir hizmetli de geçmiş birleştirme vesaire işlemleri yapmış. Bu vakitten sonra hiç kimse tutup da geri al diyemez. O adlandırma cinsiyet ayrımcılığı olarak görülüyor ve kimi insanlarca rahatsız edici bulunuyor. Bu adlandırma da bu milletten olan insanları rahatsız ediyor. Bu millete dair maddelerin geçmişleri buna dair itirazlarla, değişikliklerle dolu. Bunlar değiştirildiğinde içim el vermeden şimdiye kadar bizzat kendim geri almıştım. Benzer çıkışı diğer kategori için de yapmanı beklerdim. --esc2003 (mesaj) 08:13, 16 Mart 2016 (UTC)
Konumuz bu, başka kategori veya taşıma değil. Kullanıcı:Vikiçizer, bakabilir misin?--RapsarEfendim? 16:11, 16 Mart 2016 (UTC)
Ne olduğunu anlamak kolay ama niye olduğunu anlamak karışık. Zaten anladığım kadarıyla "niye"si değil "ne" olduğu acil sorun. Sui misal emsal olmaz. Genel bir ilkedir, benzer her duruma uygulanabilir. Bu yüzden Esc2003'ün "onlar yaptı ben de yapıyorum" şeklinde açıklamasının kabul edilebilirliği yok. Superyetkin sanırım bir kısmını geri aldı. Diğerlerini de alacak sanıyorum. Meseleyi sadece kategori adının tartışılmadan değiştirilmesi şeklinde gördüm. Küçük değişikliklerde veya sıradışı olanı düzeltmek için olana göz yumulabilir, ama defalarca tartışılmış bir konuda buna girişmenin yine bir tartışma ile noktalanacağı açık. Şimdi en baştan kategori tartışmaları sayfasından tartışabilir tekrar, daha evvel birkaç kez tartışıldığı gibi, tartışmanın sonucuna da hepimiz saygılı olmalıyız. İnternet ortamında diyalogun zorluğu hoşgörülür ama gerilim yaratacak bir tavır sezilmiyor değil, vazgeçelim. Esc2003, bunun böyle değiştirilerek olmayacağını siz de biliyorsunuz. Superyetkin geri alırsa alacaktır, almazsa benim bunları eski haline getirmekten başka yapılabileceğim bir şey yok...Vikiçizer (mesaj) 19:45, 16 Mart 2016 (UTC)

Kudelski'ye katılmakla birlikte köy çeşmesine bir tık daha ayrıntılı açıklama yazdım. Bu umursamaz tavırlar da oldukça sinir bozucu, buraya ve kendisine yakışmayan hareketler

Eylemi eleştirirsin, ayıplarsın da bunun dik alasını yapana bir de arka çıkmana ne demeli? Kudelski'ye katılmakla birlikte de ne demek? O kategoriler için bir şey yapılmayacak mı? --esc2003 (mesaj) 19:33, 16 Mart 2016 (UTC)

@Esc2003, bilim insanı adlandırmasına neden bu kadar içerlediğinize anlamıyorum. Bana kalırsa bu, fikre destek çıkanlara karşı çıkmak bir fikre karşı çıkmaktansa. Bu fevriliğinize gerçekten anlam veremiyorum. İsterseniz bilim adamının tartışma sayfasında adlandırmayı tekrar tartışmaya açın. Aksi yönde karar çıkarsa taşımaları ben yapacağım. --Kudyaz 19:42, 16 Mart 2016 (UTC)
Daha önce de söyledim, yanlış yapılan bir şey başka bir yanlış için gerekçe gösterilmemeli. O konuya tam olarak vâkıf değildim, değilim. Buna ise vâkıfım ve gerekeni yaptığımı, gereken tepkiyi de ortaya koyduğumu düşünüyorum. Kişiler üzerinden hareket etmeyelim.--RapsarEfendim? 19:44, 16 Mart 2016 (UTC)
Nasıl yani tartışmalara, oylamalara katılmış bir kişi olarak mı konudan habersizsin? --esc2003 (mesaj) 19:49, 16 Mart 2016 (UTC)
Habersizim demedim, tam olarak vâkıf değilim dedim. Bir yerden sonra takip edemedim.--RapsarEfendim? 19:55, 16 Mart 2016 (UTC)
Takip edilecek bir şey yok. Farklı bir argüman ortaya atılmadı. Göz gezdirmeni, sonra fikrini duymayı isterim. --esc2003 (mesaj) 20:17, 16 Mart 2016 (UTC)

Selamlar Rapsar,

Süreçle ilgili dava edildik, 3 sayfalık bir düzeltme metni gönderilmiş vakfa ve gerekli düzenlemenin yapılması istendi, ben tarafımıza gönderilen metindeki düzenlemeyi gerçekleştirdim. Siz ya da bir başkası tekrar değişiklik yapabilir zaten, sadece tarafıma belirtilen değişikliği yaptım. Kişisel bir yoruma ya da başka bir unsura değinilecek bir durum bulunmuyor. Bilgine. Saygılar. --e.c. 01:01, 19 Mart 2016 (UTC)

Tam da bu sebeple Flesier'e katılıyorum. Biri veya birilerinin isteğine göre düzenleme yapmak özgür ansiklopedi kavramına aykırı değil midir? Sansüre girmez mi? Hakaret veya itham var mı maddede?--RapsarEfendim? 01:12, 19 Mart 2016 (UTC)
Hukuki tanımlamalarla kişiye karşı iftira suçu işlenildiği durumu olduğu belirtiliyor. Davayı açanlar maddenin sahibi, Barolar Birliği ve avukatları, dilerseniz maddeyi geri alın, vakfa topluluğun eskisi gibi kalmasını istediğini belirteyim? Benim için sorun yok. --e.c. 01:19, 19 Mart 2016 (UTC)
Doğru olandan yanayım yalnızca. Sansürsüz, gerçekte olan ne ise onun verilmesinden, eğer farklı görüş ve iddialar varsa bunların bu şekilde (görüş ve iddia olduğu yazılarak) maddede belirtilmesinden yanayım.--RapsarEfendim? 01:31, 19 Mart 2016 (UTC)
Araya girmek gibi olmasın ancak bir defaya mahsus kısaca görüş belirtmek isterim bu konuda. Maddedeki şahıs, bilindiği gibi Türkiye'nin en tanınmış birkaç hukukçusundan biri. Bundan dolayı hakkında birçok kabarık bilgi sunulabilecekken, şu anki görünen "kısa biyografik madde" haliyle malum çıkarılan içerik eklendiği takdirde ancak ve ancak "algısal bir çalışma" görüntüsü veren bir pozisyon olur ki bu da Vikipedi'nin ilkelerine aykırı tarafları olan bir durumdur. Daha önce benim de bu tip hataları yaptığım oldu. Şimdi ise elden geldiğince dikkat etmeye gayret ediyorum. Bu konuda en son Melek Baykal maddesi özelinde bir tartışma yaşadım. Kısa içerikli maddeler için özenle yaklaşılması gereken bir durum var geliyor bana özetle. İyi çalışmalar. Vitruvian (mesaj) 01:38, 19 Mart 2016 (UTC)
Gelen metinde:

Nida GARİPOLU üzerine atılı suçtan beraat etmiş, anılan karar da Yargıtay tarafından onanarak kesinleşmiştir. bu nedenle "suç ortağı" cümlesini içeren metnin hem kişiyi hem de avukatlık mesleğinin yerleşmiş kabulü ve ilkeleri gereğince diğer dava dosyalarından ne daha önemli ne de daha önemsiz olan bu dosyayı kabul eden avukata iftira suçu işlendiği kesinleşmiştir.

deniyor. Dilersen itirazını vakfın hukuk birimine bildireyim? İyi geceler. --e.c. 01:48, 19 Mart 2016 (UTC)

E "suç ortağı" ifadesini kaldırmak yeterli olacaktır o vakit?--RapsarEfendim? 02:00, 19 Mart 2016 (UTC)
Gelen 3 sayfalık bildirimde o metnin tamamının kaldırılması deniyordu kaldırdım, dilerseniz siz değişikliği gerçekleştirin ben de gerekli bilgilendirmeyi yapayım, ben kendi talebime göre bir değişiklik yapmadım, belirtilen bir yeri değiştirdim, bilir kişi falan tayin edilmiş çeviriler yapılmış, vakfa bildirilmiş, açıklayamayacağım daha fazlası da mevcut, ben üzerime düşen görevi gerçekleştirdim. --e.c. 02:12, 19 Mart 2016 (UTC)

bu tür cımbızlamaların VP:YİB ihlali olduğunu düşünüyorum, bu nedenle keşke kişilerden böyle itirazlar olmadan ve dava konusu olmadan bu tür ifadeleri maddelerden kaldırabilsek. yukarıdaki metinde yer alan "diğer dava dosyalarından ne daha önemli ne de daha önemsiz olan bu dosyayı" ibaresi önemli. bu davanın bu avukatın biyografisinde neden yer alması gerektiğinin tutarlı bir açıklamasını yapamıyorsak eklenmemeli. --kibele 11:27, 19 Mart 2016 (UTC)

Yani, o nokta da var. Biyografilerde bu tip öne çıkan, hatta kayda değer olayları, diğer olaylardan ayrı olarak belirtmekteyiz ama.--RapsarEfendim? 15:33, 19 Mart 2016 (UTC)
Sayın Vitruvian Melek Baykal örneğini vermişsiniz de aynı hassasiyeti ve farkındalığı neden Yeni Akit ve Yeni Şafak maddelerine göstermiyorsunuz acaba? Maddenin girişinde iki cümlelik tanımından sonra tamamen karalama kampanyasına dönüşmemiş mi sayfa? Cımbızlamanın ve "algısal bir çalışma" görüntüsü vermenin ala örneği bu iki sayfa değil mi? Metin Feyzioğlu maddesindeki bir cümle bile "cımbızlama" ve "algısal çalışma" oluyor ama koca maddeler böyle hazırlanınca sıkıntı yok. Takdire şâyan gerçekten. "Tarafsızlık" kelime anlamı farklı anlamlara geliyor belki de, bilemiyorum. Ekleme: Sayın Vikiçizer'in burada yazdığı "içeriği son derece zayıf maddede bu başlığın açılması YİB politikasına da aykırı bir durum oluşturur. İnternet okuruna seçilmiş negatif olayın sunulduğu imajı verir." cümle bu sayfalar için de geçerlidir. YİB ile alakasının olmadığını biliyorum, bunu "cımbızlayıp" ona göre cevap vermeyin lütfen. Demem o ki sayfaların tamamı karşıt propaganda yürütmek için özenle seçilmiş olayların derlemesinden meydana geliyor. Ne hikmetse başka hiçbir gazete maddesinde "yaptığı yanlışlar" yazılmamış. Velhasıl Melek Baykal maddesinde olduğu gibi, bu iki maddede de "madde geliştirilene kadar bu içeriklerin gizlenmesi" gerekiyor. Sputnik 13:27, 20 Mart 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Anti-Vandalizm Yıldızı
çalışma ve gayretleriniz için teşekkürler İnternionmsj 15:29, 19 Mart 2016 (UTC)

Terör saldırıları[kaynağı değiştir]

Selamlar. "Terör saldırısı" kavramı tarafsızlık açısından pek tercih etmediğimiz bir kullanım, ayrıca her terör saldırısı bombalı saldırı değildir. Bu tip değişiklikler öncesinde tartışma yapmak her zaman faydalıdır. Rica etsem değişiklikleri geri alıp, konuyla alakalı tartışma başlatabilir misin?--RapsarEfendim? 15:25, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar! İlgili tartışmayı Kategori sayfasında başlattım. Bunun yanında taşıma işlemlerini geri alamadım. Sanırım STT'de bir hizmetli müdahalesi gerekli. Maurice Flesier msj 16:07, 19 Mart 2016 (UTC)
Hassasiyetin ve anlayışın için teşekkürler, iyi(?) günler.--RapsarEfendim? 16:08, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhabalar, şu Viki trafik sayfası artık çalışmıyor mu? Uzun zamandır internal server error hatası veriyor. Sayfaların ziyaret sayılarını nereden öğreneceğiz? --Ahmet Turhan (mesaj) 17:25, 19 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Kullanmadığım bir site olduğundan bilemeyeceğim maalesef.--RapsarEfendim? 17:30, 19 Mart 2016 (UTC)

Türkiye'de terörizm silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Türkiye'de terörizm) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Türkiye'de terörizm sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.-- Hakan·IST 06:03, 20 Mart 2016 (UTC)

Şarkı kaynağı[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Eğer bir şarkıyı kaynak olarak göstermek istiyorsak kaynak dizimi nasıl olmalı? Örnek vererek gösterebilir misin? --Turgut46 20:27, 20 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Şarkıyı mı? Daha önce hiç böyle bir şey görmedim, özgün araştırmaya (bir yazıyı okuyarak çıkarım yapmak) girebilir. Tabi ne için olduğunu bilmeden söylemek zor.--RapsarEfendim? 20:33, 20 Mart 2016 (UTC)
Çıkarım yapma değil de bilgi verme amaçlı. Örneğin Şablon: Video kaynağı gibi mesela.--Turgut46 20:35, 20 Mart 2016 (UTC)
Bilmiyorum.--RapsarEfendim? 20:37, 20 Mart 2016 (UTC)
Bir fikir söyle desem ne derdin? Şablon:Video kaynağı'nı baz alırsak ya da kitap kaynağını nasıl bir şey olabilir? --Turgut46 20:42, 20 Mart 2016 (UTC)
Dediğim gibi nerede nasıl kullanılacağını söylesen daha iyi cevap verebilirim.--RapsarEfendim? 20:47, 20 Mart 2016 (UTC)
Vikisöz'de bir söze kaynak göstermek için.--Turgut46 22:02, 20 Mart 2016 (UTC)

Mustafa Suphi'nin resmi hakkında[kaynağı değiştir]

Resim tarihi 1919, ve üreticisi bilinmiyor. Resmi niye silinmeye aday gösterdiniz? Eğer kaynak yetersizse Hamit Erdem'in Mustafa Suphi Bir Yaşam Bir Ölüm isimli kitabında da mevcut. Kaynak olarak onu da gösterebilirim.
Beyaz Deriili (mesaj) 20:08, 22 Mart 2016 (UTC)

SAS sıkıntısı[kaynağı değiştir]

TürkHackTeam sayfası silinmeye aday sayfalara dahil olmuş. Fakat sıkıntı yok. Sizler de oyunuzu bu yönde kullanmışsınız teşekkür ederim. Tarafsız bakmak gerekirse gerçekten yeterli bir sayfa ancak daha zengin bir hal alması sağlanabilir. Bu yüzden sizden sadece birkaç dakikalığına iletişim kurabileceğim bir sosyal ağ hesabı rica edeceğim. Buradaki düzeni bozmaktan tedirgin olduğum için rahat yazamıyorum. Sadece 10 dakika farklı bir platformdan konuşabilirsek çok memnun kalacağım. Sayfayı geliştirmek adına sorularım var. Fakat bir türlü doğru cevabı alamıyorum. Dediğim gibi düzeni bozmamak adına tedirgin oluyor insan ister istemez. Sizinle bir kez konuşmam çok soruya cevap olacaktır özel iletişim kurabilirsem...

Şu ana kadarki ilginiz ve ilerleyen süreçteki desteğiniz için de teşekkür ediyorum.Bu imzasız yazı DeneyimsizDenek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Buradan konuşmakta bir problem göremiyorum, buradan yardımcı olabilirim elimden geldiğince.--RapsarEfendim? 17:16, 23 Mart 2016 (UTC)
Çok uzun zamandır wikipedia sayfamı düzenleyemiyorum aradığım bilgileri de bulmakta zorlanıyorum.Sayfayı zenginleştirmek adına neler yapabileceğimi danışmak istiyordum.Logo eklemek için ne yapmam gerekiyor,İçeriği en uygun şekline nasıl sokarım bilemiyorum.Bunlar için anlık iletişim kuracağım bir ortam istemiştim aslında. --DeneyimsizDenek (mesaj) 15:58, 30 Mart 2016 (UTC)
Vikipedi:Politika ve yönergeler veya Yardım:İçindekiler sayfasından başlayabilirsiniz :) Ondan sonra sorularınız olursa buradan veya Vikipedi:Danışma masasından yöneltirseniz daha iyi olacaktır.--RapsarEfendim? 16:03, 30 Mart 2016 (UTC)

türkçeleştirsek de mi..[kaynağı değiştir]

şuradaki isim değişikliklerine bir göz atabilir misin. futbol liglerini orijinalleriyle bırakıyorsak bunlar da diğer bütün viki dillerinde olduğu gibi orijinal kalmalı sanki. --kibele 23:49, 23 Mart 2016 (UTC)

Biz onları bilmem kaç kişinin hemfikir olmasıyla yaptık, bu şekilde kendi fikrimize göre değil :( Oradaki tartışma tüm maddeleri bağlayan bir tartışma değil, yalnızca yerel spor turnuvaları içindi. Böyle taşımalardan önce her türlü tartışma yapılmalı, kullanıcıların fikirleri sorulmalı.--RapsarEfendim? 23:52, 23 Mart 2016 (UTC)

Tartışılmadan yapılan taşımalar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Maddelerde, basit ve teknik taşımalar dışında tartışarak taşıma işlemi gerçekleştiriyoruz. Taşımalarınızı geri alabilir misiniz? Maddelerin tartışma sayfalarında konulara dair tartışma başlatabilirsiniz dilerseniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 00:03, 24 Mart 2016 (UTC)

  • @Rapsar merhaba, daha önce temaslarımız olmuştu. Vikipedi'yi iyice kavrayacak kadar tecrübelendiğimi düşünüyorum hele ki söz konusu madde taşıma olunca elbette bahsettiğin ilkeyi biliyorum. Uyarınızın beni tecrübesiz bir kullanıcı gibi göstermek yerine Viki politikaları gereği olduğunu düşünmek istiyorum. Bunda hakkımda daha önce başlatılan karalama kampanyasının etkisi olabileceği için söyledim. Yaptığım taşımaların teknik olduğunu düşünüyorum. Türkçesi olan maddeleri Almanca ismiyle tutmanın bir gereği yok bunun için tartışılmıyor, Wesebürung Hârekatı'da kapsam olarak yanlış Enwiki'de Norwegian Campaign bu adla bulunan maddenin Trwiki'de karşılığı yok bu Norveç Seferi olarak oluşturulmalı. İyi günler.Aynamahruti (mesaj) 00:15, 24 Mart 2016 (UTC)
  • @Rapsar kaldı ki maddeler senelerdir enlenmemiş ve sadece açılıp bırakılmış. Aynamahruti (mesaj) 00:17, 24 Mart 2016 (UTC)
Sizi niye tecrübesiz bir kullanıcı göstermeye çalışayım ki? Lütfen olayları kişi odaklı olarak algılamayın, o taraflara çekmeyin. Ben madde adının doğru veya yanlış olması yönünde bir yorumda bulunmadım, kaynak sunmadım, fikir belirtmedim. Konumuz da bu değil zaten, prosedürün nasıl olduğu. Önce tartışma sayfasında tartışma yapılmalıdır. Bir kez daha rica ediyorum geri almanızı, iyi günler.--RapsarEfendim? 00:19, 24 Mart 2016 (UTC)

arşivleyememek[kaynağı değiştir]

rapsar selam, radikal gazetesi 30 mart'ta kapanıyormuş. kaynaklar da yok olacak muhtemelen. en azından bir kısmını arşivlemek mümkün olur mu, bir el atsak.. --kibele 11:48, 24 Mart 2016 (UTC)

Selam. Yanlış hatırlamıyorsam arşivinde ne zaman haber bulsam şurada arşivlenmiş bir sürümü oluyordu. Haklısın, topluca arşivlemek gibi bir seçenek varsa hemen yapalım. Benim bilgim yok da Kullanıcı:Mavrikant veya Kullanıcı:Superyetkin yardımcı olabilir belki.--RapsarEfendim? 17:12, 24 Mart 2016 (UTC)
Kullanıcı:Superyetkin'in bot bunu zaten yapıyordu. Radikal için elini biraz daha hızlı tutabilir. --Mavrikantmsj 16:05, 25 Mart 2016 (UTC)
Hiç kullanılmamış ve ileride kullanılması muhtemel haberler var ya Kullanıcı:Mavrikant, onlar için ne yapmalı?--RapsarEfendim? 17:04, 25 Mart 2016 (UTC)
Bütün Radikali indirelim mi, ne yapalım? --Mavrikantmsj 17:15, 25 Mart 2016 (UTC)
Archive.org'a kaydetmek mümkün mü?--RapsarEfendim? 17:18, 25 Mart 2016 (UTC)
Mümkün, ama ben bu işe girişmem. Kaynak olarak diğer sitelere bakmak lazım. --Mavrikantmsj 17:23, 25 Mart 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar; BSRF ile yazışmalarımızı buraya kopyaladım. Konu hakkında ne düşünüyorsun?...Vikiçizer (mesaj) 11:46, 25 Mart 2016 (UTC)

"Merhaba BSRF. Dosya:Cumhuriyet 1943.png sayfasındaki etiketini inceledim. Adil kullanımın 1. kriterine göre bu maddenin şunlardan farkı nedir, bir yanlış yapmayalım. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 10:40, 25 Mart 2016 (UTC)

:Merhaba @Vikiçizer. Gösterdiğin kategorideki dosyaların bir kısmı gazetelerin ilk sayfalarının genel görünümünü okuyucuya göstermek amacıyla yüklenen dosyalar. Aralarında benim silinmesi için işaretlediğim dosyaya benzeyen ve haberi olduğu gibi veren dosyalar da var. İkinci gruba giren dosyalar ilgili kriter uyarınca silinmeli diye düşünüyorum. @Rapsar'ın daha önce gazete sayfalarını silinmesi için işaretlediğini hatırlıyorum. Onun da fikrini alabiliriz.--B.S.R.F. 💬 11:37, 25 Mart 2016 (UTC)

::Tamam. Şu yazışmalarımızı aynen Rapsar mesaj sayfasına kopyalayıp görüşünü isteyeyim. Tşk...Vikiçizer (mesaj) 11:46, 25 Mart 2016 (UTC)"

Merhaba. Gazete maddelerinde kullanılan sayfa resimleri ile başka maddelerde kullanılan gazete küpürleri arasında fark var BSRF'nin dediği gibi. Küpülerdeki "metin"ler, telif hakkı saklı bir metinler, dolayısıyla aynı metni yazmaktan bir farkı yok. Ek olarak bir resmin adil kullanım kapssaında değerlendirilebilmesi için maddeye çok büyük değer katması lazım. Bu yazı olmasa da olur, bu yazı kaynak kullanılanılarak bir bilgi eklenir ve aynı amaç elde edilir. Ancaaak, diğer taraftan, şuradan görebileceğin gibi, Türkiye'de oluşturulan bir eserin "sahibi tüzel kişi ise, koruma süresi eserin yayınlanmış olduğu tarihten itibaren 70 yıldır". Sahibi tüzel kişi, dolayısıyla bu küpür kamu malı :) Buna rağmen maddede kullanılmasının lüzumsuz olduğunu düşünüyorum, bunun yerine aynı dönemdeki gazetelerde yayınlanan daha iyi resimler bulunabilir -ki onlar da kamu malı. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:24, 25 Mart 2016 (UTC)

LGBTİABCDEFG...Z :)[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Şuradaki tartışmayı büyük bir keyifle okudum. :) Ne yazık ki Vikipedi'yi yazarken bazen okumayı ihmal ediyoruz. Ben de yapıyorum bunu, bir okuyucu olmaktansa yazar olmak daha ilgimi çekiyor. Gördüm ki tartışmada bir bilgi eksikliği yaşanmış ve müdahale etmişsiniz. Bilinçlendirici konuşmanız için teşekkür etmek istedim. Yalnızca cinsel tercih sözü biraz arkaik onu belirtmeliyim. Bunun bir tercih olduğu imasını yarattığı için isterlerse düzelirler tepkisine yol açtığı için ayrımcılığı besleyici bir laf. Doğrusu cinsel yönelimdir ki muhtemelen tartışma yaşandıktan sonraki beş yıl içinde arada bir nüansın olduğunu başkalarından da duymuşsunuzdur. Kolay gelsin, sevgiler ve tekrar teşekkürler. --Kudyaz 00:07, 26 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Aynen dediğin gibi oldu zaman içerisinde :)--RapsarEfendim? 22:17, 26 Mart 2016 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Ad değişikliği konusunda tartışma sayfasının kullanılacağını bilmiyordum, şimdi biliyorum bilgilendirme için teşekkürler, iyi vikiler --İnternionmsj 18:57, 27 Mart 2016 (UTC)

İtalik başlık[kaynağı değiştir]

Şu şablonda içinde parantez olan başlıklar italik görünmüyor.--Turgut46 20:42, 27 Mart 2016 (UTC)

Selamlar. Vallahi çözemedim ben de, Kullanıcı:Superyetkin daha iyi bilir bu konuları.--RapsarEfendim? 15:43, 28 Mart 2016 (UTC)
Eksik bir şablon varmış. İyi vikiler. --Superyetkinileti 16:14, 28 Mart 2016 (UTC)

Milli Takım maçları[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, umarım iyisindir. Şurada belirttiğim konu ile ilgili görüşün nedir acaba? Bu konuyu seninle çözebiliriz diye düşünüyorum. --Teacher0691 (mesaj) 21:16, 27 Mart 2016 (UTC)

Selamlar Hakan. Silinmeye aday gösterdiğin maddelerde kısa açıklamalar yerine biraz daha detaylı açıklamalar verebilirsen hem neden silinmesi gerektiği daha net belirtilir hem de diğer kullanıcılar (özellikle politikalara tam olarak hakim olmayanlar) daha net fikir sahibi olabilir diye düşünüyorum. İyi günler :)--RapsarEfendim? 16:08, 27 Mart 2016 (UTC)

Selam Rapsar, haklı olabilrsin, kişisel algılanmasın diye kasıtlı olarak böyle yapıyorum ama biraz daha açıklama yapabilirim sanırım. -- Hakan·IST 10:05, 28 Mart 2016 (UTC)

Hi! Sorry for writing in English, but I do not speak Turkish and I prefer not to use machine translation :)

I noticed that you were interested in Wikimedia CEE Spring 2016, but unfortunately Turkey this year does not participate in this contest (yet).

Are you or anyone else from Turkish community interested in participaton? Participation in this contest can both improve coverage of topics about other Central and Eastern European countries and motivate other countries to write about Turkey.

If you want to organise the contest, you should do the following:

I really hope that Turkey will join CEE Spring this year again. Please do not hesitate to ask me if you have any questions. Thank you! — NickK (mesaj) 16:45, 28 Mart 2016 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, öncelikle ben İnternion'um farklı biri olarak aldırma. Bu ve bu yapıcı değişikliğimden sonra bir vandallık yapılmış, bir devriye ise hepsini geri almış ve bir yandan benimkisini silmiş, onu ise geri getirdim. Sizden ricam değişikliğime onay verebilirmisiniz iyi geceler, iyi vikiler --Toppolila (mesaj) 19:18, 28 Mart 2016 (UTC)

CEE Spring/2016[kaynağı değiştir]

Selamlar! CEE Spring 2016 projesinde Türkiye listelerine kim karar veriyor? Bunun için WMTR üyesi mi olmak gerekir? Maurice Flesier msj 21:44, 31 Mart 2016 (UTC)

Selamlar. Gerekli gördüğün, önemli maddeleri ekleyebilirsin, karar veren bir oluşum yok :)--RapsarEfendim? 21:47, 31 Mart 2016 (UTC)
Güzel :) Peki itiraz bulunan maddeleri ne yapmak gerekiyor? Çünkü birçok önemsiz madde eklenmiş, her dilde bulunması gereken onbinlerce Türkiye ile ilgili madde içerisinden. Maurice Flesier msj 21:53, 31 Mart 2016 (UTC)
İtirazlık bir durum olacağını düşünmüyorum, fazla olsun eksik olmasın zararı yok :) Sıradan bir milletvekili eklenmesi yerine başbakanların eklenmesi mesela öncelik olmalı tabi.--RapsarEfendim? 21:55, 31 Mart 2016 (UTC)
Ok. Evet aynı kategori veya branş içerisinde bir öncelik olmalı gerçekten. Teşekkürler. Good Nights.. Maurice Flesier msj 22:04, 31 Mart 2016 (UTC)