Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Nisan 2017-Haziran 2017

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

1979 Kıtalararası Kupa[kaynağı değiştir]

Luis Cubilla moved to Newells Old Boys in the early of 1980, and his brother Pedro became the head coach of Olimpia. Previously, he was an assistant in the coaching staff of Luis. So, he won 2nd leg of Intercontinental cup against Malmö and also won Copa Interamericana. But because of the uncertain team play in the championship, he left Olimpia in the middle of 1980. I put the references in article, so you could check it yourself.--Soul Train (mesaj) 18:39, 1 Nisan 2017 (UTC)

Yes, I just saw the sources. Thank you for adding them to the article. Have a nice day.--RapsarEfendim? 19:57, 4 Nisan 2017 (UTC)

Ankara hükümeti sayfası[kaynağı değiştir]

Uzun zamandır giriş yapmıyordum,inanılmaz işler yapmışsınız bu sürede,bir vikipedist olarak teşekkür ederim.Bir sayfada değişiklik yaptım fakat onay alamıyorum biraz detay bir konu,Ankara hükümeti sayfasını kontrol etme şansınız var mı teşekkürler.

Mustafa Aslanbay (mesaj) 20:07, 4 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba. Teşekkürler nazik sözleriniz için. Elimizden geldiği kadar işte :) İlgili değişikliği onayladım, ancak bir kaynak da eklerseniz daha da iyi olacak. İyi günler.--RapsarEfendim? 21:04, 4 Nisan 2017 (UTC)

Çok teşekkürler, Kaynak olarak meclis zabtları veya 1921 anayasası gerekiyor, fakat meclisin sitesinde ki 1921 anayasa linki bozuk.Ne yapılabilir? Mustafa Aslanbay (mesaj) 21:29, 4 Nisan 2017 (UTC)

Birincil kaynak göstermek zorunda değilsiniz, bunu alıntılayan güvenilir bir kaynak gösterseniz de olur. İllaki sonuç verecektir Google kitap aramaları.--RapsarEfendim? 21:35, 4 Nisan 2017 (UTC)

Where have you been?[kaynağı değiştir]

Where have you been? ;) 🖑🖑 --Maurice Flesier message 21:41, 4 Nisan 2017 (UTC)

Selamç Bilgisayar bozuk bir süredir ve işlerle alakalı yoğunluk var. Ben de arada bilgisayar buldukça, denk geldikçe bir şeyler katmaya çalışıyorum :)--RapsarEfendim? 22:48, 4 Nisan 2017 (UTC)
yokluğun hissediliyor o kadarını söyleyeyim. en kısa zamanda daha fazla aktif görmek isteriz seni :) --Maurice Flesier message 09:22, 5 Nisan 2017 (UTC)
Eyvallah eksik olma :) Umarım, ben de istiyorum özlemişim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:29, 5 Nisan 2017 (UTC)

Teknik bir sorun[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Bir türlü içinden çıkamadığım bir sorun var. Burada sorduğum, burada daha iyi bir şekilde açıklamaya çalıştığım sorunumu çözmeme yardımcı olabilir misiniz?--thecatcherintheryemesaj 18:02, 5 Nisan 2017 (UTC)

Yalçın Akdoğan[kaynağı değiştir]

Siyasi önemi epey fazla olduğu halde oldukça kısa ve biraz bozuk bir sayfası var,epey efor harcadım ama ne yapılabilir bilmiyorum göz atma şansınız var mı acaba? konrol dışında söylüyorum,teşekkürler. Mustafa Aslanbay (mesaj) 21:52, 5 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba Rapsar, hangi durumlarda yanlış yazım olan yaygın kullanımı değil TDK'ya göre doğru yazımı tercih etmeliyiz?--Nushirevan11 ☾★ 17:12, 6 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba. İlgili yönergemizin ilgili kısmı şuradadır. İngilizce Vikipedi'deki adlandırmalarda her ne olursa olsun ilk olarak İngilizcedeki yaygın kullanımına bakıyorlar. Türkiye'deki futbol liginin adı Süper Lig mi? Bu lig için en yaygını ne ise onu kullanıyorlar. Belli bir standart hiç yok. Biz ne yaptık peki? Standart olsun dedik ve her ligin özgün adını kullanmaya başladık. İngilizcede bazılaro özgün adla, bazıları özgün adın birebir çevirisi, bazıları ise alakasız İngilizce ifadeler. Onlarda dediğim gibi ilk bakılan yaygınlık, yaygın olan ne ise o. Biz ise "pratikte", seçenekleri önce mantık çerçevesinden geçirip, uygun olanlar arasında yaygınlık aramaya çalışıyoruz. İkilik mümkün mertebe yaratmamaya çalışıyoruz. Bu mantıkla Ermeni Kırımı maddesinin adı mesela Ermeni Soykırımı olmalı, ikisi de yaygın ama ikinci dediğim daha yaygın kullanım (bu aşamada "iddia" gibi bir ifade madde adında değil, giriş cümlesinde olmalı). Görüldüğü gibi bu pratikteki uygulamamız da her zaman uygulanamıyor. Bunun yanı sıra belli dilbilgisi kurallarına da öncelik vermemiz gerekiyot (daha önce demiştim, önce mantık süzgeci sonra kalanlar arasında yaygınık farkı). Esad-Esed örneği mesela, el-Nusra-en-Nusra örneği mesela, Şarapova-Sharapova mesela. Bu üçünde de dilbilgisi bakımından doğru olanlar ilki, ancak yaygın olanlar ikincisi. İlk iki maddede yaygınlığı seçip, üçüncüsünde dilbilgisini seçince ikilik ortaya çıkıyor. Bunu çözümleyemiyoruz ne yazık ki.--RapsarEfendim? 17:31, 6 Nisan 2017 (UTC)
Tam bir netlik yok anladığım kadarıyla. Necmettin Kerim'in yaygın kullanımı Necmeddin Kerim ancak TDK'ya göre doğru yazımı Necmettin Kerim. Şimdi bu durumda hangisini tercih etmeliyiz?--Nushirevan11 ☾★ 17:40, 6 Nisan 2017 (UTC)
TDK'ya göre derken? Arapçaya hakim değilim ama د (dal) harfi var orada gördüğüm kadarıyla. "T" olmasını gerektirecek bir sebep göremiyorum.--RapsarEfendim? 17:55, 6 Nisan 2017 (UTC)
Doğru yazımı konusunda TDK'nın belirlediği kuralı baz almamız gerekmiyor mu? TDK Türkçe imlaya göre yazılmalıdır diyor.--Nushirevan11 ☾★ 17:58, 6 Nisan 2017 (UTC)
TDK sitesindeki kısmı ben böyle hatırlamıyordum... Benim hatırladığım "Latin alfabesi kullanmayan dillerdeki özel adlar, Türkçe okunuşlarına göze yazılır" gibi bir ifadeydi. Şimdi baktım "Kökeni Arapça ve Farsça olan kişi ve yer adları Türkçenin ses ve yapı özelliklerine göre yazılır" demiş. O kadar yetersiz bir sayfa ki... Yer adları tamam da kişi adlarını böyle bir genelleme yapamayız. Hele hele Arapça adında göz göre göre "dal" harfi varsa, biz bunu "t" diye transkripsiyona uğratamayız ("te" harfinin de olduğu unutulmamalı). TDK aşırı aşırı aşırı yetersiz bir sayfa hazırlamış orada. Kendileriyle de çelişmişler.--RapsarEfendim? 18:24, 6 Nisan 2017 (UTC)
Peki bu durumda ne yapılmalı? TDK mı baz alınacak yoksa telaffuza göre mi transkript yapılacak? Somut vikipedi politikası var mı ya da teamül?--Nushirevan11 ☾★ 18:33, 6 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, nasılsın? :) Umarım rahatsız etmiyorumdur. Biliyorum şu sıralar çok meşgulsün, fazla da aktif olamıyorsun. Ama bir ara köy çeşmesinde bahsini açtığın vikiproje şablonlarını birleştirme işinin sonucunu merak etmiştim. ~ Z (m) 21:41, 8 Nisan 2017 (UTC) Merhaba. Maalesef çok fazla aktif olamıyorum evet ama bunu biraz da kafa izni olarak algilayabiliriz :) Bu konuyu bir arkadaş daha sormuştu şablon hazır ancak bir kullanıcının itirazı vardı sadece o biraz şevkimi düşürdü açıkçası. Görsel niye olmuyor gibi bir itiraz gelmişti. Eski tartışmaya atifta bulunup yeni bir başlık açarsan bu kez sonuç elde edilebilir gibi geliyor. İlgili şablona ise şuradan ulaşabilirsin. Görüşmek üzere.--RapsarEfendim? 12:49, 10 Nisan 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 20:29, 9 Nisan 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 20:29, 9 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba, SAS kararını geri alıyorsunuz ancak yorum yapmıyorsunuz?! Konunun İngilizce Wikipedia kuralları ile ne ilgisi var? Sadece İngilizce adlandırma üzerinden kaynak bulunabilir denilmiş. Gerekçenizin yorumlar ile alakası yok. Velev ki sayfada üç kaynak var. Ben aday gösterdiğim zaman interviki bağlantısı yoktu. Arama yapınca da yanlış adlandırmadan dolayı bir şey çıkmıyordu. Ancak şimdi Selahaddin Eyyubi'nin kayınpederi olduğu ve Haçlı Seferi'nde önemli rol aldığı ve Şam idarecisi olduğu öğrenildi. Eğer bir görüşünüz varsa SAS'ta belirtirsiniz yoksa geri almanız mantıkî durmuyor.--Nushirevan11 ☾★ 12:30, 12 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba. Kimsenin yorum yapma zorunluluğu yok öncelikle, bunu açıklığa kavuşturalım. İngilizce Vikipedi'deki bir yönergeyi dayanak göstererek silinmeye aday sayfa tartışmasını kapatmışsınız. Her Vikipedi projesinin politika ve yönergeleri o projeyi ilgilendirir. Almancadak silme poltikasına dayanarak madde silemeyiz, İtalyancadaki kayda değerlik yönergerine deyanarak madde açamayız. Maddenin kayda değerliğini tartışılacağı yer mesaj sayfaları değil, ilgili silinmeye adaylık sayfası. Ayrıca, kendi başlattığımız, hatta taraf olduğumuz tartışmaları sonlandırma konusu tartışmalı bir konudur. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:38, 12 Nisan 2017 (UTC)
Yorum yapma zorunluluğu olduğunu iddia etmedim zaten o sizin iddianız. Ayrıca ben SAS'ı kapatırken nerede İngilizce yönergeyi dayanak göstermişim. Böyle bir gerekçe belirtmedim. Sanırım karıştırdınız. Sadece oyumun gerekçesinde Türkçe adlandırma yanlış olduğu için kaynak bulunamadığından bahsettim. Kesin kayda değer olduğu için kapatmak istedim.--Nushirevan11 ☾★ 14:50, 12 Nisan 2017 (UTC)
Burada İngilizce Vikipedi'deki yönergeye atıf yok mu? Tartışmamız gereken bir konu dahi yok ortada, ben size prosedürü anlattım zaten. Bunun tartışabileceğimiz bir şeyi yok. Kesin kayda değer olduğunu düşünüyorsanız niye silinmeye aday gösteriyorsunuz ayrıca? Lütfen lüzumsuz tartışmalarla vakit kaybetmeyelim.--RapsarEfendim? 15:27, 12 Nisan 2017 (UTC)
Nerede atıf var? Maddenin ilk adı Muinnedin Unur'du ben şimdiki ada taşıdım. Doğru adlandırmaya taşıdım. Bundan bahsediyorum. Bunun İngilizce vikipedi ile ne alakası var? Aday gösterdiğim zaman interviki ekli değildi ve arama yapınca bir şey bulamadım sonradan doğru adlandırmayı görünce kim olduğunu öğrendim. Bilmeden yorum yapıyorsunuz. Konunun İngilizce vikiyle zerre alakası yok.--Nushirevan11 ☾★ 15:47, 12 Nisan 2017 (UTC)
Bakın hala gereksiz yere benim vaktimi alıyorsunuz. Orada "Hizmetli olmayan kapatma" yazarak İngilizce Vikipedi'deki yönergeye bağlantı vermişsiniz. Hizmetliler de Fransızca Vikipedi'deki kriterleri göstererek maddeleri hızlı silsin, olur mu? Bizde olmayan uygulamaları yapmayalım, konumuz bu.--RapsarEfendim? 16:11, 12 Nisan 2017 (UTC)
Ben o kapatma tarzını ŞURDAN kopyaladım. Maurice Flesier bu tarz bi kapatma yapmış. Dediğiniz noktayı şimdi anladım. Açıkça baştan bu şekilde söyleseydiniz vaktiniz israf olmazdı.--Nushirevan11 ☾★ 17:02, 12 Nisan 2017 (UTC)
  • Son değişikliklerde gördüm, haddime olmayarak müdahil olayım dedim. Rapsar, bu kapatma tarzının tartışmasız durumlarda (bu adaylıktaki gibi) dahi kullanılmasını uygunsuz mu buluyorsun? Eğer öyleyse pratik olarak bunun ne gibi bir sakıncası olacağını düşünüyorsun? Vikipedi bir bürokrasi değil ve kullanıcıların yapıcı uygulamaları uygun gördükleri biçimde getirebilme prensibi bence önemli. Bizde olmayan yapıcı uygulamaları kullanıcıların inisiyatif göstererek uygulamasını da çok olumlu görüyorum. Bu bağlamda başka dilden bir sayfa dayanak gösterildiğinde ben bunu bizde geçmeyen hukuki bir dayanak gibi değil, bunun neden yapıcı bir uygulama olduğuna ilişkin gösterilen bir kaynak olarak algılıyorum. Elbette ki herhangi bir kullanıcı bu uygulamaya itiraz ederse topluluk tartışması gereği doğar; ancak senin itirazın "usül" üzerine mi, "esas" üzerine mi? Usül açısından da bunun herhangi bir yönergeye ters düşmediğini, SAS sayfasında hizmetlilerin kapatması gerektiği ve Vikipedi:Fikir birliği sayfasında fikir birliğini yalnızca hizmetlilerin belirleyeceğinin belirtilmediğini, bu bakımdan bu tür bir kapatmanın meşru olduğunu söylemem gerekir. Eğer itirazın "usül" üzerineyse "esas"a katılıyor musun?
  • Vaktini aldığım için kusura bakma, sadece bu uygulamanın yapıcı bir uygulama olduğunu ve hizmetlilerin üzerindeki iş yükünü azaltacağını düşünüyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 17:15, 12 Nisan 2017 (UTC)
  • Bizde olmayan yönerge ve politikalara göre hareket etmek doğru değil. Bu olursa, kayda değerlikte falan da diğer dillerin politikalarına göre hareket edelim. Olur mu? Olmaz. Bizde böyle bir politika ya da yönerge yok, pratikte uygulamamız da yok. Benim takıldığım konu içerik değil, başlı başına bunun alışkanlık haline gelmesi.--RapsarEfendim? 17:21, 12 Nisan 2017 (UTC)
    • Peki İngilizce uygulamaya atıfta bulunulmadan böyle bir uygulama başlatılsa senin için sıkıntı olur muydu? Vikipedi'de teamüllerin varlığı kullanıcıların yapıcı gördükleri uygulamaları inisiyatif alarak getirmelerine engel midir; teamüller (örneğin kişisel saldırıların çıkarılması) da inisiyatif sonucu oluşmaz mı?

Kayda değerlik veya silme politikasıyla bu çok farklı durumlar ve kayda değerliğin uygulamaya konulması için net biçimde topluluğun fikir birliği olmak durumunda; "slippery slope" argümanının doğru olmadığını düşünüyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 17:28, 12 Nisan 2017 (UTC)

  • Olurdu, zira hangi kullanıcının politikalara ne kadar hakim olduğunu bilemiyoruz. Hizmetliler, topluluk tarafından onaylanmış kullanıcılar. Herhangi bir devriyenin, tartışmalara hakimiyeti konusunda, yönergelere tam olarak hakimiyeti konusunda fikir sahibi değiliz. Keza ilgili tartışmada da kullanıcı, kendi başlattığı ve taraf olduğu bir tartışmayı sonuçlandırmış. Zamanında seçkin içerik sorumlusu iken ben de benzer şeyi yapmış ve büyük tepkilerle karşılaşmıştım. Oradaki fark, sorumlu olarak seçilmiş olmamdı ancak yine de bu kadar kolay olmamalıydı, acelesi yoktu. Her neyse, bizde olmayan bir uygulamanın, diğer projelere dayandırılarak gerçekleştirilmesinin doğru olmadığını belirttim sadece. Kalan kısım ikili değil çoklu tartışma gerektiriyor.--RapsarEfendim? 17:35, 12 Nisan 2017 (UTC)
Bu sizin indi yorumunuz. Daha önce yanlış hatırlamıyorsam Pragdon SAS kapatmıştı ve Vito sorun yok yapabilirsin demişti. Buna dair politika yoksa ortad bir boşluk var demektir. Yasak bir durum yoksa pekala yapılabilir. Ayrıca Yasin Börü SAS'ını neden geri almadınız?--Nushirevan11 ☾★ 17:44, 12 Nisan 2017 (UTC)
Benim yorumum değil, Vikipedi'nin kuralları bu şekilde. Vito tek başına topluluk değil, topluluk adına karar veren birisi değil ya da politika/yönergeler üstünde bir kullanıcı değil. Kendisi de yanlış yorumlama yapmış olabilir. Hiçbir yönerge/politikaya dayandırılamayan uygulamalar meşru olmayan uygulamalardır. Ben her yapılanı kontrol edemiyorum, benden de bunu yapmam beklenemez. Hatalı gördüğünüz her şeye siz de müdahalede bulunabilirsiniz. O da doğru bir kapama değil.--RapsarEfendim? 17:54, 12 Nisan 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 12:05, 17 Nisan 2017 (UTC)

Türkmenistan cumhurbaşkanı tablo sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar, sanırsam daha önce de sizden istemiştim bu tabloyu şu haline uygun güncelleştirebilir misiniz? Ben bir türlü tablo parametrelerini giremiyorum. Saygılar --By erdo can • msj 14:08, 17 Nisan 2017 (UTC)

Olay çıkmadan müdahelenizi arz ederim[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, 2017 Hollanda-Türkiye diplomatik krizi sayfasında küçük bir anlaşmazlık var. Birkaç kullanıcı maddeyle ilgili resmin maddede yer almasını isterken MHIRM bu fikire katılmıyor, resimi kaldırıyor. Bir bakarsanız memnun oluruz. -Dominator1453 (mesaj) 04:39, 21 Nisan 2017 (UTC)

62-63 Milli lig[kaynağı değiştir]

Selamlar, iyisindir umarım. Biraz koptuk bu aralar ama yine buralarda olmana sevindim. Şuradan sana da ping yolladım ama görmedin sanırım. Oradaki konuşma devamında 1959 Millî Lig ve 1962-63 Millî Lig sayfasında sezon sıralaması oluşturuldu. Farklı gruplarda olsa da benzer şartlarda yarıştıkları için -resmi olarak hiç bir yerde olmasa da- böyle bir sıralama yapabiliriz diye düşünüyorum ama senin de orada fikrin olursa sevinirim. İkinci olarak yine oralarda gezerken, daha önce ikimizin arasındaki şu tartışma sayfası ile ilgili şöyle bir bilgi var. Ben lig sıralaması için olduğunu düşünmüyorum ama yine de sormak istedim. Benzer durum yakın tarihte 2011-12 sezonunda yaşandı biliyorsun. İlk 8 dışındaki takımlardan isteyenlerin katıldığı bir kupa düzenlendi. Bu 2 konudaki görüşlerine göre Süper Lig tüm zamanlar puan durumu sayfasında gerekli düzenlemeleri yapacağım. Teşekkürler.--Teacher0691 (mesaj) 20:39, 25 Nisan 2017 (UTC)

Selamlar. Böyle bir sıralama yapmayı şu bakımdan doğru bulmuyorum: İlk grupta 28 puan alarak düşen varsa ve ikinci grupta 24 puan alarak kalan olursa anlamsız bir sıra oluyor :) Ligin orijinal düzenini bozmamamız, kendimiz veya başkaları tarafından uydurulan puan tablolarına yer vermememiz gerektiğine inanıyorum. İkinci konu ise tartışma sayfasında dediğim gibi, Milliyet arşivinden de kontrol etmiştim zamanında. 2011 ile karşılaştırılamaz yani pek :)--RapsarEfendim? 01:45, 26 Nisan 2017 (UTC)
Lütfen ilgili sayfalara da yazar mısın.--Teacher0691 (mesaj) 20:00, 26 Nisan 2017 (UTC)

Euroleague kariyer istatistikleri şablonu hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Az önce Ekpe Udoh'un Euroleague kariyer istatistiklerini düzenlerken farkettim. Euroleague player statistics start şablonunda verimlilik puanı(PIR) mevcutken, Euroleague kariyer istatistikleri şablonunda Verimlilik Puanı dahil edilmemiş. Verimlilik Puanı, NBA'i bilmiyorum ama Avrupa Basketbolunda kullanılan istatistik. Euroleague oyuncu istatistik açıklama tablosunda da yok. Euroleague kariyer istatistikleri şablonu eklemek kolay da Euroleague oyuncu istatistik açıklama tablosunda açıklaması nasıl olacağına bir fikir gelmedi. Verimlilik Puanı'nı Euroleague oyuncu istatistik açıklama tablosunu nasıl ekleyebiliriz? --Hancer i figan (mesaj) 19:38, 26 Nisan 2017 (UTC)

Recep Tayyip Erdoğan[kaynağı değiştir]

Parti genel başkanlığı değil parti üyeliği için o kısım eklendi bugün resmen parti üyesi oldu zaten partisi deniyor, genel başkanlığı denmiyor o kısımda, değişikliği tekrar ekledim. --SarvSarv 16:12, 2 Mayıs 2017 (UTC)--

İşbirliği projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar, işbirliği projelerinde yaptığım katkıları katkılar sayfama eklemeden önce kriterlere uyup uymamasını kontrol ediyorum. Ancak bazen yapılan son düzenlemeler sonucunda madde kriterlerini karşılayamayacak duruma geliyor. Böyle bir durumda maddenin geliştirilmesi gerek diye bir uyarı mesajı bırakıyorsunuz. Bu mesajı gördüğüm zaman genelde maddeyi düzeltmeye çalışıyorum. Peki maddeleri tekrar kritere uyacak şekile getirdikten sonra ne yapmam lazım ? Maddeyi tekrardan en alta mı yazayım yoksa size mesaj mı atayım ? (Hiçbir şey yapmayınca doğal olarak puanlaması yapılmadı.) Birde katkıları yazdığımız sayfaya projeye yaptığımız katkıları yazmak için bir son yazma tarihi var mı yoksa proje kıyasla esnek tutulabilir mi ? Teşekkürler. Cem 53 (mesaj) 18:23, 2 Mayıs 2017 (UTC)

Selamlar. İlgili sayfadan bana ping verirseniz dönüş yaparım. Güzel noktaya değinmişsiniz :) Mühim olan katkıların yapıldığı zaman, sonrasında ekleyebilirsiniz; ancak takip açısından, diğer katılımcıların başka katılımcıların katkılarını incelemesi açısından ilgili katkıyı yaptıktan hemen sonra eklerseniz proje sayfasına daha iyi olacaktır.--RapsarEfendim? 21:26, 2 Mayıs 2017 (UTC)

Silinen ABD (Generals) sayfasının linkinin CnC Şablonunda kalması[kaynağı değiştir]

Sayfanın içeriği nasıldı hatırlamıyorum. Eğer kayda değerlikten değil de içerikten dolayı silindi ise sayfa daha sonra tekrar oluşturulabilir. O yüzden şablonda kırmızı linkin durması gerektiğini düşünüyorum. Ha eğer kayda değerlikten silindi ise Çin ve GLA sayfalarının da aynı sebeple silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Aynısı serinin diğer oyunlarındaki taraflar için de geçerli, çoğunun kendi sayfası var. Ya da karakterler sayfası gibi, tek bir CnC Serisindeki taraflar sayfası açılabilir, bilmiyorum.

P.S. CnC Generals ile ilgili sayfaların alsında büyük ölçüde yeniden yazılması/düzeltilmesi lazım. Yanlış bilgi dolular. Ne yazık ki benim pek vaktim yok. M.A.SEKİ WMS 04:14, 8 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba. İlgili maddeye tıklayınca zaten silinmeye aday sayfa tartışması gözüküyor. Kayda değer olmadığı için silindi madde.--RapsarEfendim? 23:52, 8 Mayıs 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Kullanıcılara çağrının kaldırılması[kaynağı değiştir]

Neden ilgili kullanıcılara dair çağrımı köy çeşmesinden kaldırdınız? İletişime geçmeden müdahale anlamına gelebilecek bu tür davranışlar açıkçası VP:N ihlali. Ben bir Vikipedi kullanıcısı olarak demek ki buna ihtiyaç duymuşum ki yazmışım, bu durum tecrübesiz kullanıcılara uygulanabilecek bir davranış olsa gerek. Konuyla ilgili kullanıcıların tartışmaya katılması çağrımı oraya eklemenizi rica ediyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:30, 11 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba. Özette gerekeni yazdım. Henüz yeni başlamış ve zaten kullanıcıların ilgisini çekmiş bir tartışma, devam eden bir tartışma. Her aktif tartışmaya köy çeşmesinde duyurmamaktayız.--RapsarEfendim? 15:33, 11 Mayıs 2017 (UTC)
Özette gerekeni yazmanız bir şeyi ifade etmiyor ki, o yazdığınıza zaten katılmadığım için sizinle iletişime geçtim. 1-2 kullanıcı görüşlerini ifade etti diye benim talebimi kişisel olarak "yeterli gördüğünüz" için oradan çıkarmanız benim maddeye dair ihtiyaç talebimi görmezden gelmeniz anlamıan geliyor. Tekrar rica ediyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:43, 11 Mayıs 2017 (UTC)
Ben doğru olanı uygulamaktayım ve bundan da hiç çekinmiyorum. Köy çeşmesi, sizin girdiğiniz her tartışmayı duyurma platformu değil. Daha tartışmanın başlamasının üstünden birkaç saat geçmiş, zaten Vikipedi'ye erişenler kısıtlı, siz bir de köy çeşmesini meşgul ediyorsunuz. Yarın başkası da gelir aynısını yapar, öbür gün öbürü gelir vs. Olmaz bunlar böyle. Önemli konuları orada tartışıyoruz, bir maddenin içeriği o maddenin tartışma sayfasında tartışılmakta.--RapsarEfendim? 16:04, 11 Mayıs 2017 (UTC)

Köy çeşmesi[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar. Köy çeşmesinde son yapılan duyurunun yersiz olduğuyla ilgili görüşüne katılıyorum; genel olarak herhangi bir noktada tartışma duyurusu mevkii olarak kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum hatta ideal olarak. Bu durumu çözmeyi denemek için bir süredir zamanında altyapısı hazırlanan Vikipedi:Yorum talebi sayfası üzerinde biraz çalışılarak etkinleştirilmesi var aklımda. Hem böylece anlaşmazlıkların giderilmesine ilişkin süreci de yavaş yavaş oturtmaya başlarız. Ne dersin? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 16:10, 11 Mayıs 2017 (UTC)

İstanbul'da 1994 yerel seçimleri[kaynağı değiştir]

Recep Tayyip Erdoğan kategorisine eklememin sebebi bu maddeyi, o seçimde aday olması ve ayrıca başka aday olmuş isimlerin de kategorisi olsaydı onları da ekleyecektim. Tekrar kategori olarak ekliyorum, haberiniz olsun. SarvSarv 10:17, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba. Bu tip ekleme yapmıyoruz ama. Aynı mantıkla Türkiye maddesini de ekleyebiliriz, sonuçta ülkenin cumhurbaşkanı. Kategoriler kapsayıcı anlam taşır, bir kategoride o kavramın kapsadığı maddeler listelenir.--RapsarEfendim? 20:43, 12 Mayıs 2017 (UTC)
  • Rapsar, anlamsız gerekçeler göstererek şablonda değişiklikler yapıyorsun, gerş alınınca da gerekçe diye sorarak geri alıyorsun. Yaptığın çıkarmaların bir gerekçesi yok, sırf keyfi olarak, ben böyle seviyorum diyerek yapıyprsun bu değişikliği ve "biz böyle düşünüyoruz" diye kestirip atıyorsun. --Mskyrider ileti 05:15, 16 Mayıs 2017 (UTC)


Futbol konulu VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği[kaynağı değiştir]

Vikiproje:Futbol üyesi olmanız sebebiyle; bu ayın Sovyetler Birliği'nde futbol şablonu konulu VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi belki ilginizi çekebilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:42, 16 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba. Teşekkür ederim şu an başka diyarlara odaklıyım :)--RapsarEfendim? 04:25, 17 Mayıs 2017 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Kiraz Mevsimi sezonlarını düzgünce aktardığınız için teşekkür etmek istedim. Bir de {{Kiraz Mevsimi}} şablonundaki geri aldığım değişiklik yanlışlıkla oldu kusura bakmayın. ~ Z (m) 19:37, 17 Mayıs 2017 (UTC)

Estağfurullah :) İyi günler.--RapsarEfendim? 20:03, 17 Mayıs 2017 (UTC)

Selam Rapsar

Zeplin maddesi göreceğin üzere en:Airship maddesine bağlanmış. Ama bir de en:Zeppelin maddesi var. Hangisi doğru? --Zaitsév 15:05, 19 Mayıs 2017 (UTC)

Selam. Okumuştum bir yerde bunu, zeplin aslında model adı (yani Zeppelin) ama Türkçede bu anlamı genişleyerek "hava gemisi" (airship yani) olarak kullanılmakta. Nasıl "gilette" markası Türkçede marka değil de "jilet" olarak uyarlanmış, o hesap. Zeppelin zaten gördüğün gibi adını Ferdinand von Zeppelin'den almakta. Buradan yola çıkarak "Zeppelin" sayfasını bu adla açmak, zeplin sayfasını da airship sayfasına bağlamak lazım diye düşünüyorum (bu maddeye "ya da hava gemisi" eklemek lazım, en baştaki tanım kısmında). Uzman değilim elbet, tartışma sayfasında da dile getirilebilir.--RapsarEfendim? 15:59, 19 Mayıs 2017 (UTC)

Selamlar. Kıtalararası Kupa kazanan teknik direktörler listesi de kırmızılar açıldıktan ve biraz müdahale edildikten sonra SL olabilir gibi :) Bunu da çıkaralım mı aradan? Sonrasında da bunun finallerini çıkarırız :)--RapsarEfendim? 19:53, 10 Haziran 2017 (UTC)

Selamlar. Çok fazla aktif olamıyorum. Kısıtlı vakitlerimde genelde futbol maçlarını geliştirmeye çalışıyorum. Şuanda UEFA kulüp turnuvası kazanan teknik direktörler listesini okuyordum tam da :). Söylediğin listedeki kırmızıların giderilmesine katkı yaparım. Kafanda geliştirilmesini düşündüğün maddeler varsa elimden gelen desteği de veririm. Hatta VikiProjeyi canlandırsak 4-5 kişi ayda bir kaç madde yaparız. :)Sait71 19:57, 10 Haziran 2017 (UTC)
E iyimiş :) Kıtalararası'ndan teknik ve şampiyonları çıkaralım, Lig Kupası'na geçelim o zaman ne dersin?--RapsarEfendim? 22:30, 12 Haziran 2017 (UTC)
İyi tabi. :) Caymak yok ama. Ben fırsat buldukça sıraya göre gideceğim. Unutmadan Manchester City FC maddesini de kendi çapımda yapmaya çalıştım. Taraftar kısmında kalmıştım, onuda bitirip SM adayı yapalım. Biraz aksiyon katalım ansiklopediye :) :)20:01, 13 Haziran 2017 (UTC)
Tamam tamam, listeleri çıkaralım da :) Bu sırayla ilerleyelim o zaman şimdilik.--RapsarEfendim? 20:06, 13 Haziran 2017 (UTC)
  • Bir de dil bağlantısı eklemeyi unutmuşssun açtıklarına, eklemen mümkün mü?--RapsarEfendim? 23:24, 13 Haziran 2017 (UTC)
    Maalesef. Vpn ile bağlandığım için tr.wiki hariç hiç bir projede değişiklik yapmama müsade edilmiyor. Dil bağlantısı bile ekleyemiyorum açtığım maddelere :(Sait71 23:34, 13 Haziran 2017 (UTC)
Kıtalararası tamamlandı, her ikisi de. Lig Kupası'nı biraz toparladım, kırmızılar çıktı bolca ama kaçmayalım :) Standart yakalamak lazım bu tip listelerde (daha düzenleyeceğim gerçi). Sezonlara girişelim.--RapsarEfendim? 01:59, 16 Haziran 2017 (UTC)
1998-99 sezonu sayfası üzerinden ilerleyebilirsin sanıyorum ki :) Gayet düzenli oldu o.--RapsarEfendim? 02:35, 16 Haziran 2017 (UTC)
  • Tamamdır. Bende elimden geldiğince maddeleri açarım. :)Sait71 19:58, 16 Haziran 2017 (UTC)
Lig Kupası finallerinden sonra Alan Hardaker Ödülü'ne geçebiliriz bence :) Az kırmızı var zaten. Biraz elden geçince kolayca SL kıvamına gelecektir.--RapsarEfendim? 00:41, 20 Haziran 2017 (UTC)
Tamam ondan devam edelim. Çok işi yok zaten.Sait71 08:10, 20 Haziran 2017 (UTC)

İyi geceler Tekden Film sayfasını silme nedenini öğrenebvilirmiyim ? Bu imzasız yazı Ustura Nejat (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Şurada bir karar alınmıştı kısa süre önce. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:31, 13 Haziran 2017 (UTC)

Taylor Gildersleve yardım[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Taylor_Gildersleeve&oldid=18684988 - Madde oylaması için SAS'ta bakabilirmisiniz...--Kostantinopulos... (mesaj) 09:11, 15 Haziran 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi Yeni Katılımcı Yıldızı[kaynağı değiştir]


VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi Yeni Katılımcı Yıldızı
Tebrikler. VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında bir projeye katılmanız şerefine Yeni Katılımcı Yıldızı ödülünü kazandınız. Gelecekteki iş birliği projelerine katılımınızın devamını bekleriz.

--Ahmet Turhan (mesaj) 07:37, 16 Haziran 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi Sovyet Proje Yıldızı[kaynağı değiştir]


VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi Sovyet Proje Yıldızı
Tebrikler. VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında Vikiproje Sovyetler Birliği'ni geliştirme konulu bir iş birliği projesine katılmanız şerefine Sovyet Proje Yıldızı ödülünü kazandınız. Gelecekteki iş birliği projelerine katılımınızın devamını bekleriz.

--Ahmet Turhan (mesaj) 07:37, 16 Haziran 2017 (UTC)

Kulüplerin pozisyonlarını güncelleme[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şöyle bir şablon yapmışlar İngilizce Vikipedi'de. Çok incelemedim ama burada tek bir güncelleme yapıp, tüm İngiliz futbol kulüplerinin bilgi kutusunda otomatik olarak güncelleme gerçekleştirilmiş oluyor sanırım. Uyarlayabilir miyiz? İş yükümüzü hafifletecek, maddeleri güncel tutmada daha hızlı ve pratik olacaktır.--RapsarEfendim? 21:39, 20 Haziran 2017 (UTC)

Selamlar @Rapsar. Fena değil gibi ama incelemem lazım epeyce. Lig sonunda güncelleyin diyor. Bir yerden güncelleyince kulüp maddelerine otomatik atıyor sanırım. Türkiye ligleri için bu sene bu işi yapan @Sakhalinio'ya da ping atalım.--Teacher0691 (mesaj) 21:45, 20 Haziran 2017 (UTC)
Aynen, o listede güncelliyoruz ve bu şablonun kullanıldığı kulüp sayfaları da otomatik olarak güncelleniyor :) Sezon sonunda yapılan bir güncelleme zaten. Şu an bizde 2008-09 sezonundaki pozisyonu gösteren maddeler dahi mevcut. En azından bu şablonlarla tamamını, tek seferde güncellemek mümkün olacaktır.--RapsarEfendim? 21:55, 20 Haziran 2017 (UTC)
Oldukça faydalı gibi. Artık profesyonel liglerde olmayan takımları da eklemek gerekecek. Epey detaylı bir tarama gerekiyor. Ama dediğin gibi bir kere yaptık mı otomatik güncelleyecek. Excell ile kolay bir yolunu araştıracağım.--Teacher0691 (mesaj) 22:00, 20 Haziran 2017 (UTC)

Çok sporlu etkinlikler listesi[kaynağı değiştir]

Çok sporlu etkinlikler listesi maddesini oluşturdum da, İBP'ye bunun bağlantısını ekleyebilirsiniz. Ben de artık projeye katılayım. :) ~ Z (m) 22:15, 20 Haziran 2017 (UTC)

Değişiklik Yapma[kaynağı değiştir]

Hocam nasıl değişiklik yapabilirim biliyor musunuz? Malumunuz 2 aydır yasaklı Wikipedia hiç değişiklik yapamıyorum. Nasıl yapılıyor, yöntemi nedir? Şimdi açılmış gibi duruyor ama belli olmaz her an kapanabilir. Söylerseniz çok sevinirim. --Yardımseverwikici (mesaj) 02:33, 21 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba. Sayfaların üstünde yazan "değiştir" butonuna tıklayarak değişiklik yapabilirsiniz :) Yardım:Sayfa nasıl yazılır? sayfasından başlayarak ilgili sayfaları okuyup, zaman içinde de tecrübe kazanırsınız zaten :) İyi günler.--RapsarEfendim? 02:41, 21 Haziran 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Görüşmeyeli çok uzun süre oldu, nasılsınız? LmattdavidsmithlEvet? 23:21, 22 Haziran 2017 (UTC)
Merhaba. Sağ olun iyilik sağlık. Siz? :)--RapsarEfendim? 02:03, 26 Haziran 2017 (UTC)
Teşekkürler bende iyiyim. Bir süredir sınavlarım nedeniyle giriş yapamıyordum. Özlemişim Vikipedi'yi. LmattdavidsmithlEvet? 20:34, 30 Haziran 2017 (UTC)