Türkiye Kupası gol kralları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Türkiye Kupası'nda gol kralı olan futbolcular şu şekildedir:

Gol kralları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Oyuncu Ülke Takım Gol
1962-63 Kutver, TarıkTarık Kutver  Türkiye Galatasaray 9
1963-64 Oktay, MetinMetin Oktay  Türkiye Galatasaray 7
1964-65 Oktay, MetinMetin Oktay  Türkiye Galatasaray 3
Yüksel Gündüz  Türkiye Fenerbahçe
Şenol Birol  Türkiye
Çetin Güner  Türkiye Keçiörengücü
1965-66 Selim Soydan  Türkiye Fenerbahçe 4
Abdullah Çevrim  Türkiye Gençlerbirliği
1966-67 Fevzi Zemzem  Türkiye Göztepe 10
1967-68 Metin Yılmaz  Türkiye MKE Ankaragücü 5
Cahit Eruz  Türkiye Ankara Demirspor
1968-69 Ersel Altıparmak  Türkiye Bursaspor 5
Fevzi Zemzem  Türkiye Göztepe
Nihat Yayöz  Türkiye
1969-70 Fevzi Zemzem  Türkiye Göztepe 5
1970-71 Ersel Altıparmak  Türkiye Bursaspor 4
1971-72 Cemil Turan  Türkiye İstanbulspor 6
1972-73 Jorge Montemarani  Arjantin Vefa 7
1973-74 Cemil Turan  Türkiye Fenerbahçe 7
1974-75 Tezcan Ozan  Türkiye Beşiktaş 8
1975-76 Şevki Şenlen  Türkiye Galatasaray 8
1976-77 Reşit Kaynak  Türkiye Beşiktaş 5
1977-78 Bünyamin Çulcu  Türkiye Bursaspor 4
Sedat Özden  Türkiye
Sinan Turhan  Türkiye Adana Demirspor
Cengiz Yazıcıoğlu  Türkiye Kayserispor
1978-79 Sava Paunovic  Yugoslavya Beşiktaş 4
Raşit Çetiner  Türkiye Fenerbahçe
Mustafa Denizli  Türkiye Altay
Bora Öztürk  Türkiye
Sedat Özden  Türkiye Bursaspor
Sinan Turhan  Türkiye Adana Demirspor
Halil Ağan  Türkiye MKE Kırıkkalespor
Reşit Kaynak  Türkiye Diyarbakırspor
Vehbi Günay  Türkiye
1979-80 Mustafa Denizli  Türkiye Altay 7
1980-81 Minas Asa  Türkiye Boluspor 5
1981-82 Tarık Hocic  Yugoslavya Galatasaray 5
1982-83 Selçuk Yula  Türkiye Fenerbahçe 4
1983-84 Ercan Açar  Türkiye Çorluspor 8
1984-85 Hasan Şengün  Türkiye Trabzonspor 5
1985-86 Erdi Demir  Türkiye Altay 4
1986-87 Tanju Çolak  Türkiye Samsunspor 6
1987-88 Serdar Şenkaya  Türkiye Sakaryaspor 6
1988-89 Ali Gültiken  Türkiye Beşiktaş 8
1989-90 Feyyaz Uçar  Türkiye Beşiktaş 4
Mehmet Özdilek  Türkiye
Erhan Kiremitçi  Türkiye Bursaspor
Nejat Biyediç  Yugoslavya
1990-91 Hasan Yıldırım  Türkiye Altay 5
1991-92 Vedat Vatansever  Türkiye Bursaspor 5
Murat Gerger  Türkiye 1930 Bafraspor
1992-93 Ertuğrul Sağlam  Türkiye Samsunspor 5
Levent Eriş  Türkiye İzmirspor
1993-94 Şota Arveladze  Gürcistan Trabzonspor 4
Saffet Sancaklı  Türkiye Kocaelispor
1994-95 Şota Arveladze  Gürcistan Trabzonspor 6
Orhan Kaynak  Türkiye Trabzonspor 6
1995-96 Abdurrahman Yavuz Kalkan  Türkiye Malatyaspor 6
Hakan Demirel  Türkiye Ofspor 6
1996-97 Burhan Kaba  Türkiye Gaziantep BB 8
1997-98 Ertuğrul Sağlam  Türkiye Beşiktaş 5
Hasan Çelik  Türkiye Denizlispor 5
Mutlu Dervişoğlu  Türkiye Gümüşhanespor 5
1998-99 Ertuğrul Sağlam  Türkiye Beşiktaş 5
Muhammed el-Bedravi  Fas Erzurumspor 5
1999-00 Hami Mandıralı  Türkiye Trabzonspor 3
Oktay Derelioğlu  Türkiye Gaziantepspor 3
Márcio Santos  Brezilya Galatasaray 3
Saffet Akyüz  Türkiye MKE Ankaragücü 3
Okan Öztürk  Türkiye Siirtspor 3
Norman Mapeza  Zimbabve Altay 3
Zafer Uysal  Türkiye MKE Ankaragücü 3
Tevfik Cihan Bulut  Türkiye Şanlıurfaspor 3
Temel Uğur Yiğit  Türkiye Pendikspor 3
Robert Eshun  Gana Gaziantepspor 3
Mustafa Karakaya  Türkiye Nazilli Belediyespor 3
Kurthan Yılmaz  Türkiye Aliağaspor 3
Doğan Baykuş  Türkiye Yozgatspor 3
Bülent Şimşek  Türkiye Bakırköyspor 3
Alp Küçükvardar  Türkiye Siirtspor 3
2000-01 Ümit Karan  Türkiye Gençlerbirliği 7
2001-02 Mehmet Yılmaz  Türkiye Samsunspor 5
2002-03 Ahmed Hasan  Mısır Gençlerbirliği 8
Mehmet Yılmaz  Türkiye Trabzonspor 8
2003-04 Tuncay Şanlı  Türkiye Fenerbahçe 3
Volkan Kürşat Bekiroğlu  Türkiye Trabzonspor 3
Zdravko Lazarov  Bulgaristan Gaziantepspor 3
Tayfun Türkmen  Türkiye Konyaspor 3
2004-05 Alexsandro de Souza  Brezilya Fenerbahçe 4
Ersen Martin  Türkiye Denizlispor 4
Hakan Şükür  Türkiye Galatasaray 4
Necati Ateş  Türkiye Galatasaray 4
Samuel Johnson  Gana Kayserispor 4
Timuçin Bayazıt  Türkiye Denizlispor 4
2005-06 Gökhan Ünal  Türkiye Kayserispor 7
2006-07 Bobô  Brezilya Beşiktaş 7
Semih Şentürk  Türkiye Fenerbahçe 7
2007-08 Leonardo Iglesias  Arjantin Kayserispor 6
2008-09 Bobô  Brezilya Beşiktaş 7
2009-10 Arif Çoban  Türkiye Tokatspor 7
Umut Bulut  Türkiye Trabzonspor 7
2010-11 Hugo Almeida  Portekiz Beşiktaş 5
Cafercan Aksu  Türkiye Konya Şekerspor 5
2011-12 Sebastián Pinto  Şili Bursaspor 5
2012-13 Erkan Zengin  İsveç Eskişehirspor 9
2013-14 Hakan Arslan  Türkiye Sivasspor 6
2014-15 Cédric Bakambu  Fransa Bursaspor 8
2015-16 Cenk Tosun  Türkiye Beşiktaş 7
Sokol Cikalleshi  Arnavutluk Başakşehir 7

En çok gol kralı çıkaran takımlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Takım Gol Kralları Gol Kralı
Sayısı
1 Beşiktaş Bobô (2), Ertuğrul Sağlam (2), Hugo Almeida (1), Cenk Tosun (1) Feyyaz Uçar (1) Mehmet Özdilek (1)

Ali Gültiken (1) Sava Paunovic (1) Reşit Kaynak (1) Tezcan Ozan (1)

012 kez
2 Bursaspor Sedat Özden (2) Ersel Altıparmak (2) Sebastián Pinto (1), Cédric Bakambu (1) Vedat Vatansever (1)

Murat Gerger (1) Erhan Kiremitçi (1) Nejat Biyediç (1) Bünyamin Çulcu (1)

011 kez
3 Fenerbahçe Semih Şentürk (1), Tuncay Şanlı (1), Alexsandro de Souza (1) Selçuk Yula (1) Raşit Çetiner (1)

Cemil Turan (1) Selim Soydan (1) Yüksel Gündüz (1) Şenol Birol (1)

09 kez
4 Trabzonspor Şota Arveladze (2), Orhan Kaynak (1), Hami Mandıralı (1), Mehmet Yılmaz (1), Umut Bulut (1)

Hasan Şengün (1) Volkan Kürşat Bekiroğlu (1),

08 kez
Galatasaray Metin Oktay (2) Mandinga dos Santos Marcio (1), Necati Ateş (1) Tarik Hodžić (1) Şevki Şenlen (1)

Tarık Kutver (1) Hakan Şükür (1),

5 Altay Mustafa Denizli (2) Norman Mapeza (1) Hasan Yıldırım (1) Erdi Demir (1)  Bora Öztürk (1) 06 kez
6 Kayserispor Samuel Johnson (1), Gökhan Ünal (1), Leonardo Andres Iglesias (1) Cengiz Yazıcıoğlu (1) 04 kez
Göztepe Fevzi Zemzem (3) Nihat Yayöz (1)
7 Samsunspor Mehmet Yılmaz (1) Ertuğrul Sağlam (1) Tanju Çolak (1) 03 kez
Gaziantepspor Robert Eshun (1), Oktay Derelioğlu (1), Zdravko Lazarov (1)
Denizlispor Hasan Çelik (1), Ersen Martin (1), Timuçin Bayazıt (1)
MKE Ankaragücü Zafer Uysal (1), Saffet Akyüz (1) Metin Yılmaz (1)
Gençlerbirliği Ümit Karan (1), Ahmed Hassan (1) Abdullah Çevrim (1)
8 Siirtspor Alp Küçükvardar (1), Okan Öztürk (1) 02 kez
Diyarbakırspor Reşit Kaynak (1) Vehbi Günay (1)
Adana Demirspor Sinan Turhan (2)
09 Şanlıurfaspor Tevfik Cihan Bulut (1) 01 kez
Pendikspor Temel Uğur Yiğit (1)
Nazilli Belediyespor Mustafa Karakaya (1)
Aliağaspor Kurthan Yılmaz (1)
Yozgatspor Doğan Baykuş (1)
Bakırköyspor Bülent Şimşek (1)
Erzurumspor Mohamed El Badraoui (1)
Gümüşhanespor Mutlu Dervişoğlu (1)
Gaziantep BŞB Burhan Kaba (1)
Malatyaspor Abdurrahman Yavuz Kalkan (1)
Ofspor Hakan Demirel (1)
Tokatspor Arif Çoban (1)
Konya Şekerspor Cafercan Aksu (1)
Kocaelispor Saffet Sancaklı (1)
İzmirspor Levent Eriş (1)
1930 Bafraspor Murat Gerger (1)
Sakaryaspor Serdar Şenkaya (1)
Vefa Jorge Montemarani (1)
İstanbulspor Cemil Turan (1)
Keçiörengücü Çetin Güler (1)
Ankara Demirspor Cahit Eruz (1)
MKE Kırıkkalespor Halil Ağan (1)
Boluspor Minas Asa (1)
Çorluspor Ercan Açar (1)

Birden fazla gol kralı olan futbolcular[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Gol Kralları Takım Gol Krallığı
Sayısı
01 Ertuğrul Sağlam

Fevzi Zemzem

Beşiktaş Samsunspor
Göztepe
003 kez
02 Bobô
Mehmet Yılmaz

Mustafa Denizli

Metin Oktay
Cemil Turan

Şota Arveladze

Sedat Özden

Ersel Altıparmak

Sinan Turhan

Beşiktaş
Samsunspor, Trabzonspor

Altay

Galatasaray

Fenerbahçe, İstanbulspor

Trabzonspor

Bursaspor

Bursaspor

Adana Demirspor

002 kez

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]