Tartışma:FIS Kayaklı Koşu Dünya Kupası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bazı terimler hk.[kaynağı değiştir]

Sprint ve prologue terimlerinin Türkçe karşılıkları nedir acaba?--Rapsar da ne ki? 13:34, 26 Kasım 2011 (UTC)

Federasyonun talimatlar bölümünde bir dosya var ama çözemedim tam olarak. Federasyonların terimlerin Türkçeleştirilmesi için çalışması lazım aslında. --Sayginerv-posta 18:17, 26 Kasım 2011 (UTC)
Dosya indir bölümünde uluslararası kayaklı koşu kuralları var. Eski bir dosya sanırım ama iş görebilir. Bende Office olmadığından açamadım, sen bakabilir misin zahmet olmazsa?--Rapsar da ne ki? 20:10, 26 Kasım 2011 (UTC)
"311.4. Dünya Kupası (WC) Dünya Kupası için program her yıl FIS tarafından belirlenir. Normal olarak program yukarıda verilen yarışma formatlarından oluşturulur. Mesafe ve teknikler yıllık olarak kararlaştırılır. Kayaklı koşu sporunu daha ileriye götürebilmek için test yarışmaları Dünya Kupasının bir parçası olabilir. Pursuit yarışları aynı gün veya farklı günlerde değişen tekniklerle, eşit veya farklı mesafelerde organize edilebilir. Uzun mesafe yarışları dahil edilebilir. " demiş dosyada, ben prologue'ye karşılık olabilecek bir kelime göremedim. Şuraya attım bir de sen bak istersen.Bu imzasız yazı Sayginer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Teşekkürler. Yarışmanın geçen sezonunu inceliyordum da. Erkek ve kadınlarda üç tür puanlama var. Distance (mesafe), sprint (bu aynen kalmış) ve overall (genel). Tablolarda "disiplin" diye bir bölme var. Burada birçok adlandırma var. Bir bilene danışmak daha doğru. Sonra diyorlar Türkiye'de bu tür sporlar neden gelişmiyor. Sen bu spor hakkında bilgi vermezsen gelişmez tabi.--Rapsar da ne ki? 09:54, 27 Kasım 2011 (UTC)