Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Ekim 2014-Aralık 2014

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selam Rapsar, kategorilere çok emek verdiğin için sana söyleyeyim. Bu haftaki İBP işine yarayabilir. Ne dersin. --Uğurkentmesaj 18:35, 1 Ekim 2014 (UTC)

Selam. Bakmaya çalışırım :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 19:16, 1 Ekim 2014 (UTC)

Özür dileyerek bir ricada bulunmak istiyorum, Mustafa Vehbi Koç ve Selim Koray sayfasında yaptığım kısa değişikliklere yarım dakikanızı ayırabilir misiniz? Çok teşekkürler, kolay gelsin. --Mertcst (mesaj) 12:39, 2 Ekim 2014 (UTC)Mertcst

Estağfurullah, ne özrü :) Yalnız tekrar belirteyim, zaten devriyeler inceleme yapacaktır bu değişiklikleri, mesaj atmanıza lüzum yok. İyi günler.--RapsarEfendim? 13:11, 2 Ekim 2014 (UTC)
  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 19:51, 3 Ekim 2014 (UTC)

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun[kaynağı değiştir]

  Kurban Bayramınız Mübarek Olsun!


Hayırlı bayramlar,

Kurban Bayramınızı kutlarım.


Bu bayram sizin için hayırlara vesile olsun İnşallah.   --Turgut46 (mesaj) 06:45, 4 Ekim 2014 (UTC)

Selam, hayırlı bayramlar.[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin, maddelerde kişiler için isim benzerliklerinde ne yapılıyordu, örneğin; Murat Ceylan futbolcu ama diğer isim de aynı ve eğlence programı sunuyor. Diğer isim için ne yapılmalı, iyi çalışmalar..--Tottam100 13:19, 5 Ekim 2014 (UTC)

Selam, sana da iyi bayramlar. Normalde isimlerin yanına parantezle mesleklerini ekliyoruz ilk ayırt edici özellik olarak. Ancak sunucu (!) olanın kayda değer olduğunu sanmıyorum. Tek bir program yapmak yeterli değil.--RapsarEfendim? 15:15, 5 Ekim 2014 (UTC)

İBP 40. hafta[kaynağı değiştir]

Gevherhan Sultan[kaynağı değiştir]

Why did you undo my edit on Gevherhan Sultan? Why do we need source for this article to show that she was the daughter of Selimiye Sultan? I don't see such problems in the articles of Esmehan Sultan or Fatma Sultan whose mother was Nurbanu Sultan. Why don't we need sources for these articles to show that their mother was Nurbanu? Keivan.f (mesaj) 12:12, 10 Ekim 2014 (UTC)

Beacuse we must add reliable sources to make a reliable encyclopedia.--RapsarEfendim? 12:29, 10 Ekim 2014 (UTC)
Yes, of course. But there's a template on the top of this article that mentions it needs additional citations for verification. No need to add Şablon:Kaynak belirt three times. Keivan.f (mesaj) 12:42, 10 Ekim 2014 (UTC)
I agree. We can remove the main template, but other three templates should stay.--RapsarEfendim? 12:46, 10 Ekim 2014 (UTC)
What about the articles of Şah Sultan (II. Selim'in kızı), Fatma Sultan and even Esmehan Sultan? They need reliable sources too. I think like these articles it's better to have the main template and remove the small ones. Keivan.f (mesaj) 12:51, 10 Ekim 2014 (UTC)
"Kaynaksız" means "the article has no source", "kaynak belirtilmeli" means "we need a source for this information". The second template is more spesific, and if we use this template, users can see which information needs source(s).--RapsarEfendim? 12:54, 10 Ekim 2014 (UTC)
OK! I think you know Turkish Wikipedia more than me, so do everything you want. Keivan.f (mesaj) 13:00, 10 Ekim 2014 (UTC)
Also a question. What's the death date of Hürrem Sultan exactly? Tell me if you know, please. Some people say that she died in 1561 or 63. Keivan.f (mesaj) 13:02, 10 Ekim 2014 (UTC)
I have reliable sources that says it's 18 Nisan 1558, but any other reliable sources can be useful.--RapsarEfendim? 13:22, 10 Ekim 2014 (UTC)
Please show me one of these reliable sources so that I can use it on English Wikipedia. Keivan.f (mesaj) 21:41, 13 Ekim 2014 (UTC)

acil acil acil....[kaynağı değiştir]

Ben Hüsnihat kullanici adiyla mustafa cemil efe isimli sanatkarin sayfasini olusturdum. Biyografi metnini ve fotograflari ekledim. Kaynak olarak hem sanatkarin kişisel sitesini hem de hattatlarin hayat hikayelerinin yer aldigi başka bir siteyi ekledim. Ayrıca mustafa cemil efenin eserleri hakkında çikan haberleri de ekledim. Eğer okursaniz göreceksiniz ki devlet adamlarına hediye edilen hat eserleri var. Ama son kontrolde neden sayfanın uzerine kayda değer ilkesine uymuyor gibi saçma sapan bir uyari eklendi? Bu nasil bir asagilama? Resmen sayfayi ve sanatciyi itibarsizlastirmaya yönelik bir davranis.... O uyarinin acil olarak kaldirilmasini rica ediyorum. Eğer sayfada bir eksiklik varsa bunu bana iletin lütfen... Hüsnihat (mesaj) 17:00, 10 Ekim 2014 (UTC)

Kevin Durant[kaynağı değiştir]

Merhabalar seçkin madde adayı Kevin Durant adlı maddedeki çalışmamı bitirdim. Belirttiğiniz gibi kaynakları arşivledim virgülleri çıkardım. Maddenin şu hali hakkındaki aday sayfasına belirtirmisiniz. İyi vikiler. Gençfenerbahçeli98 01:39, 11 Ekim, 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar rahatsızlık vermek istemem fakat mesajımı almadınız sanırım yada maddeye bakmaya vakit bulamadınız. Mesajımı yineliyorum iyi günler. Gençfenerbahçeli98 19,50 1 Kasım, 2014 (UTC)

Spor Toto Kupası[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu maddeyi oluşturdum da, takıldığım bazı noktalar var. Birincisi, Ankara bölgesi elemeleri konusunda. İkinci grupta benim gördüğüm kadarıyla tek maç oynanmış. Spor Toto sonuçlarına rastladım daha sonradan. 3 ve 4 Ağustos tarihli Toto sonuçlarında iptal edilmiş Samsunspor-Eskişehirspor ve Samsunspor-Demirspor maçları var. Muhtemelen Samsunspor'un da katılması planlanmış; ancak bir nedenden dolayı katılmamış ve maçları iptal edilmiş. İkinci olarak, final grubuna Ankara'dan bir takım katılması gerekmekte. Normalde iki grup birincisi (PTT ile Eskişehirspor) arasında bir maç olmalı ve kazananın final grubuna gitmesi lazım. Ben böyle bir maça rastlamadım, ama Eskişehir'in gittiği yazıyor gazetelerde -ki daha sonradan çekilmiş o da. Bu konular hakkında bir bilgin var mı?--RapsarEfendim? 17:31, 11 Ekim 2014 (UTC)

Ağır bir grip geçiriyorum. Vikipedi'ye göz atma fırsatım olduğunda takip ettiğim maddelerdeki değişikliklere ve tartışmalara göz atıyorum. Bir bilgi sahibi değilim, daha iyi olduğumda konuya bakacağım. Bilmiyorum içerisinde haberdar olmadığın kaynaklar var mıdır ama şurada birkaç gazete kaynağı var, yön gösterebilir. --cobija 18:38, 11 Ekim 2014 (UTC)
Söylediğin konuya baktım da ne Hakikat gazetesinde ne Samsunspor internet sitesinde ne de Samsunspor kitabında ilgili bir bilgiye rastlayamadım. Hatta gazetede hiçbir toto sonucu da verilmemiş. --cobija 12:23, 18 Ekim 2014 (UTC)
Teşekkür ederim. Tahmin ettiğim gibi Samsunspor en başta katılmayı düşünüyor ancak iki maça da çıkmıyor veya bir süre öncesinden çekiliyor. Son dakika kararı olmadığı belli maçların oynanmamasının, çünkü "bugün şu şu Toto Kupası maçları var" haberlerinde Samsun'un adı geçmiyor. Oynaması gereken kupa maçları ise "Toto sonuçları" haberlerinde "iptal" olarak yazılmış (her ikisi de).--RapsarEfendim? 12:36, 18 Ekim 2014 (UTC)
Bu arada Samsunspor teknik direktörlerinde bilinmeyen tek bir nokta kaldı :)--RapsarEfendim? 12:36, 18 Ekim 2014 (UTC)--

Selamlar. Maddeleri güncel tutma çabanız için teşekkür ederim öncelikle. Türkçe Vikipedi için en büyük sıkıntı duyduğumuz konulardan bu. Arzu ederseniz şunun gibi geçmiş sezon maddelerini de geliştirebilirsiniz. Çoğu madde eksik durumda. Yahut şunun gibi takım sezonu maddelerine de el atıp şuna benzer bir seviyeye çekebilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 19:44, 12 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba, Teşekkür ederim ben de takdiriniz için. Bütün çabam bunun için rahatsız oluyorum çünkü güncel olmayan veya eksik bilgi olan sayfalardan. Elimden geleni yapmaya devam edeceğim. İyi günler dilerim ben de. --Teacher0691 (mesaj) 19:59, 12 Ekim 2014 (UTC)

Aslında artık geride kalmış olaylar hakkındaki maddelerimiz eksiksiz olursa onlarla uğraşmayız ve enerjimizi daha çok güncel olaylara yoğunlaştırırız diye düşünüyorum ben. Mesela aylardır şu madde üzerinde çalışıyorum ve bitecek gibi değil :) Tarihte kalmış kısımlar tamamlanırsa, ileride güncel tutmak çok daha kolay olacak.--RapsarEfendim? 20:02, 12 Ekim 2014 (UTC)

Selamlar Rapsar, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi baya kapsamlı oldu. Ellerine sağlık emeklerin için. Sence tarihçe kısmı günümüze gelene kadar baya bir hacimli olmaz mı? Fenerbahçe-Galatasaray derbisi tarihi şeklinde yeni bir madde altında toplamaya gerek olur mu? Ana madde de ise özet şeklinde, daha temiz sade bir bilgi sunulabilir mi? Şimdi baktım da o aklıma takıldı. Görüşlerini almak istedim :) Sait71 20:10, 12 Ekim 2014 (UTC)

Selam. Teşekkürler takdir için öncelikle. Bu öneri Sayginer'den de gelmişti daha önce. Tamamlansın, ondan sonra bakalım derim. Ben de maçlar listesinin ayrı bir madde olabileceğini düşünüyorum :)--RapsarEfendim? 20:14, 12 Ekim 2014 (UTC)
O dediğinde olabilir, bu madde de sadece tarihçesini falan anlatır. :)Sait71 20:23, 12 Ekim 2014 (UTC)
Ben aslında pek sıcak bakmıyorum bölmeye, tek bakışta hepsini görmek daha iyi geliyor. Şimdi maç listesini ayrı madde yapalım desek, orada da tarihçeden kısaca bahsetmek gerekecek, istatistikleri de yazmak gerekecek vs. Aynı bilgilerin bir kısmı oraya da eklenecek, iki madde de yarım gibi olacak :) Tabi daha çok zaman var. Şu "En çok maça çıkan oyuncular" kısmı için de ayrı bir çalışma lazım, ora da komple yanlış. Şuradan tarihçe>rakip oyuncu kısmına girince hataları görebilirsin (oradaki maçlara, Mackolik'te olmayan özel maçları da eklemek lazım elbet).--RapsarEfendim? 20:29, 12 Ekim 2014 (UTC)
Dediğin gibi madde bitsin o zaman netleşir. Oturur baştan sonra okuruz, istatistikleri düzenleriz. Traşlanacak yerleri traşlarız, hatta kaynak eklemesi falan da yaparız eksik yerlere. Bu konuda ben müsait bir zamanımda Ankara'da kütüphanelere falan da gidip materyaller falan toplayabilirim. Bir ara kitap diyordun onu da aslında alabilsek iyi olurdu. Aslında 2-3 gönüllü arkadaşın şöyle üniversite, kitapçı, kütüphane, gazete arşivi falan çalışmasıyla eşsiz bir kaynak yaratabiliriz. SM bile olabilir, ama işte gönüllü yok piyasada bu işler için. İçimden hiç bir şey yapmak gelmiyor bu ortamda maalesef :)Sait71 20:36, 12 Ekim 2014 (UTC)
  • Selam tekrar. En azından kırmızı maddelerin açılmasında yardımcı olsan ya :) Daha sonra da Beşiktaş maddesinde birleştiririz güçlerimizi :) Sevgiler.--RapsarEfendim? 20:28, 15 Ekim 2014 (UTC)
Ha güzel teklif sunuyorsun valla Olur neden olmasın. Sonuçta sporun her türlüsüne destek olmak güzel olur. Sen iş bölümünü yap sonra başlarız bombalamaya :) Sait71 20:37, 15 Ekim 2014 (UTC)
Ben yavaş yavaş tarihçe kısmını tamamlıyorum, 70'lere geldim. Günümüze kadar yazdıktan sonra tekdüzelikten kurtarmak gerekecek. "Bu maçla birlikte GS lider oldu ve şampiyon olana kadar lider kaldı", "kavga çıktı", "şu şu olaylar oldu", "ilk defa lig maçında yenildi" gibi özel bilgiler sunmak güzel olur (ara ara verdim ben ama daha da var elbet). Kaba işler tamamlansa ince işlere geçeceğim :) Bu sırada sen de kırmızı bağlantıları yavaş yavaş açarsan faydalı olur madde için. Daha sonra kafamda şey var aslında. Galatasaray'ın 55-56 sezonu KM oldu ya, atıyorum İstanbulspor 70-71 sezonu için de aynı şey yapılabilir arşivler taranarak. Yahut bir sezon seçer ve gazete arşivlerini tararız, önümüze gelen bilgiyi önümüze gelen maddelere ekleriz :) Bu çok kapsamlı bir çalışma olur ama en doğru, gelişmiş ve eksiksiz bilgiyi sunmanın tek yolu bu gibi. Mackolik'te dahi hatalar olabiliyor (görünce mail atıyorum ben).--RapsarEfendim? 20:46, 15 Ekim 2014 (UTC)
Tamamdır o halde. Ben elimden geldiği kadar kırmızı maddeyi açmaya çalışacağım. Hatalarım, eksiklerim olursa uyarman da fayda var. Bu tür eskiye dönük çalışmalar ile bir çok KM madde kazanabiliriz aslında. Ortak Yanımıza 1-2 eleman daha olsa 10 numara işler çıkarırız diye düşünüyorum. Birde mesela çeviriden çok, bu tür araştırarak özgün maddelere statü kazandırması daha hoş oluyor. Çünkü bu maddeleri sadece kendi bilginle, üslubunla yazıyorsun. Biraz araştırayım şimdi şu maddeleri :)Sait71 20:52, 15 Ekim 2014 (UTC)
Estağfurullah. Kendimce takip ettiğim (burada parantez açayım, takdir ettiğimden takip ediyorum) bazı kullanıcılar var, ara ara yaptıkları güzel katkılara bakıyorum ve ufacık düzeltmeler/eklemeler yapıyorum bazen :) Ben de çeviriden ziyade özgün çalışmalar sunmayı daha çok seviyorum :) Bir de artık eskide kalmış olaylar, kişiler vb maddeler ne kadar eksiksiz olursa, artık oralarla pek ilgilenmeyeceğin için maddeleri güncel tutmanın veya daha güncel maddelerle ilgilenmenin daha rahat olacağı kanaatindeyim hep :) Neyse, yavaş da olsa ilerleyelim artık :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 20:56, 15 Ekim 2014 (UTC)
Aynen, zaten ansiklopedide bir şeyler yapmaya, sadece eleştiriden çok ne kadar ileri taşıyabiliriz düşüncesiyle hareket edenler belli oluyorlar. Bu arada maç listesinden en güncel tarihten bakarak yukarı doğru çıkmaya başladım. İlk avımı yakaladım :) Suad Karalić denk geldi. Çeşitli istatistiki sitelere dayanarak maddeyi oluşturdum.Sait71 21:27, 15 Ekim 2014 (UTC)

Bak şu kitap çok iyi. Mackolik'teki çoğu "kadim dönem futbolu" verileri ve şu sitenin (bunu da ayrıca incele, mükemmeldir) sahibi Mehmet Yüce'nin yeni çıkan kitabı. Vakıf uyuyor mu? Edinsek ya hemen :) Vikipedi kütüphanesi yapmak da güzel olurdu, şimdi aklıma geldi :)--RapsarEfendim?

Nasıl alabiliriz? Sait71 22:03, 16 Ekim 2014 (UTC)
Öyle bir durum yok da vakıf alsa ve kendi kütüphanesini oluştursa güzel olurdu.--RapsarEfendim? 07:18, 17 Ekim 2014 (UTC)
Olmazsa bir ara bu tür kaynaklar edinebiliriz aslında şahsi olarak. Benim kütüphanemde 2 tane spor ansiklopedisi var. BJK maddesinde oldukça faydası oldu. Şu Tercüman Spor'un 70 ya da 80'li yıllarda basmış olduğu bir ansiklopedi. BJK hakkında 50-100 sayfa bilgi var :) Baya tarih kitaplarım falan da var. Müsait bir zamanımda bu gibi kitapları almayı düşünüyorum aslında :) Sait71 07:36, 17 Ekim 2014 (UTC)
Vallahi ben onlara pek güvenmiyorum açıkçası. Bende de GS tarihini anlatan iki kitap var ama çok yanlışları var. İnternet'ten rahatça erişebileceğimiz şeyler dışında da pek bir ek sunmuyorlar. Yüce'nin kitabını en kısa zamanda edineceğim ama, iyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum (siteyi incelersen o potansiyeli görebilirsin :)--RapsarEfendim? 07:38, 17 Ekim 2014 (UTC)
Kaynağı kullandığım yerlerde resmi siteyi inceleyerek kontrol ettim. Mesela sitede 1910 tarihinde diyor kitapta Ocak 1910 diye ayrıntı veriyor, o yönden iyi oldu. Senin bahsettiğin site 10 numara. Türkiyede hiç olmayan bir şey bu işte. Her alanda bu gibi bir çok site olsa oturur bir aslan maddesini ya da bir ağaç maddesini SM yapabiliriz özgün olarak. Araştıran yok. Bu siteyi kaynak olarak kullanmamız da mümkün mü maddelerde?Sait71 07:44, 17 Ekim 2014 (UTC)
Mümkün tabi, yazarı güvenilir neticede :) Kafana takılan noktaları da mail atarsın, cevap vermeye çalışıyor kendisi mümkün mertebe. Bir de şu blog var, burada da müthiş yazılar çıkıyor. Bunu güvenilir kaynak olarak alabilir miyiz emin değilim.--RapsarEfendim? 07:47, 17 Ekim 2014 (UTC)
Deme yahu :) ben bir ara şu çalışma sayfamdaki bilgileri bir kontrol ettireyim o zaman :) Son blog ise güvenilir gibi ancak bunu madde de kullanınca muhtemelen olumsuz yorumlar gelir, yok blog güvenilir kaynak değil vs gibi. Ancak içindeki bilgiler özgün ve güvenilir gibi :)Sait71 07:52, 17 Ekim 2014 (UTC)
  • Sporx'te derbi ile ilgili 20 maddelik bilgiler var. Belki kaynak olarak bazı yerlere eklenebilir? Mesela bir maçta hakem tribünler çok sevindi diyerek maçı tatil etmiş Bu imzasız yazı SAİT71 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
O maç için bilgi var metinde, diğer maddelerde de iş yok. Neyse, sana şöyle bir arama sonucu sunayım. Amsterdam Turnuvası maddesi için resim almıştık oradan hatırlarsan. Türk futboluyla alakalı da birkaç resim varmış. Ben birkaçını yükledim Commons'a, bazı maddelere de ekledim hatta. Sen de faydalı resimleri yükleyebilirsin. Hatta Beşiktaş resimleri de var, onlar da Beşiktaş maddesi için lazım olur. İkinci olarak, Türkiye'de ilk olarak bir tüzel kişi tarafından yayımlanan ve üzerinden en az 70 yıl geçen resimler de kamu malı biliyorsun ki. Bu da demek oluyor ki bu günden 70 yıl çık, o döneme kadarki gazetelerde kullanılan resimler kamu malı. Tabi bazıları ilk defa yayımlanmıyor gazetelerde, onlara dikkat etmek lazım.--RapsarEfendim? 19:59, 17 Ekim 2014 (UTC)

Gs Erkek Basketbol Takımı[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, bir sene önce dediğinle şimdi ki arasında ne değişti merak ediyorum. Bu konuda sorunu çözmüş ve ortadan kaldırmışken canın sıkılınca tekrar sil başa mı döndük? Rica ediyorum bu konuda ya bir tartışma başlat karara uyalım yada sayfa da değişiklik savaşına girme lütfen. Vikipedide hemen hemen bütün sayfalar bu şekilde ve biz konuyu karara bağladık tekrar tekrar açmanın anlamı yok ayrıca resim eklemelerini çok beğendim belirtmek isterim. İyi geceler lütfen tekrarlıyorum değişiklik savaşına girme lütfen. (Pipapo7 (mesaj) 21:20, 12 Ekim 2014 (UTC))

Merhaba. Ben defalarca anlattım konuyu, ispat ettim, başka örnekler gösterdim; buna karşın sen hiçbir argüman sunmadın. Değişiklik savaşını gerçekleştiren sensin, eşi benzeri görülmemiş bir konuda anlamsız bir ısrar sürdürüyorsun. Tekrar kaldırıyorum.--RapsarEfendim? 07:09, 13 Ekim 2014 (UTC)
Ayrıca "bir sene önce dediğinle şimdi ki arasında ne değişti" diye sormuşsun da, hiçbir şey değişmedi. Daha detaylı bir açıklama yapmışım, tekrar okuyabilirsin.--RapsarEfendim? 07:12, 13 Ekim 2014 (UTC)
Aynı sayfaları ben de yakından takip ettiğimden Kullanıcı:Rapsar'la tamamen aynı fikirdeyim. Bu madalyalar kısmı oldukça gereksiz. Başarılar kısmında her şey zaten yer almakta. Bence de kalksın. Sevgiler.--Hobbit28ileti 19:15, 13 Ekim 2014 (UTC)
İnada bindirme lütfen Rapsar. Tecrübeli bir kullanıcı olarak tartışma başlat vikisporda yada kalsın inatla savaş halindesin vikipedi de tek başına sen karar veremezsin lütfen daha dikkatli hareket edelim.(Pipapo7 (mesaj) 20:55, 14 Ekim 2014 (UTC))
Adım adım gidelim istersen.
  1. Bu şablonların sporcu maddelerinde kullanıldığını anlattım. İngilizce Vikipedi'den de Türkçe Vikipedi'den de Fransızca Vikipedi'den de örnek gösterdim. Yetmedi, şablon açıklama sayfasını gösterdim. Buna karşılık herhangi bir örnek vermedin.
  2. Aynı görüşü Hobbit de paylaştığını belirtti. Sen yine takmadın.
  3. Seçkin/kaliteli maddelerden örnek gösterdim, yine takmadın.
Şimdi, inada bindiren kim acaba? Son kez geri alıyorum, devamında tartışma değil şikayet başlatacağım.--RapsarEfendim? 15:34, 15 Ekim 2014 (UTC)
Üslubun ve tarzından ötürü sana çok kırgın olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim o zaman sevgili rapsar iddia ettiğin şeyi tüm basketbol ve voleybol kulüplerinin sayfalarına girerek düzeltmekte senin yapman gereken bir düzenleme olacak ben gerekli açıklama ve tartışmayı oluşturacağım ancak buna şuan zamanım yok. İyi akşamlar.(Pipapo7 (mesaj) 19:14, 15 Ekim 2014 (UTC))

Merhaba. Kupa sezonlarının ana maddeye aktarılması konusunda bir görüş alışverişine gerek olduğunu düşünüyorum. Benzer bir durum iki sezonlu Pazar Ligi'nde de mevcut. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:27, 13 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba. Sanki bir SAS hatırlıyorum ama bulamadım. Ya bu maddenin kalması ve sezonların buraya aktarılması ya da sezonların kalması ve bu maddenin silinmesine karar verilmişti.--RapsarEfendim? 18:53, 13 Ekim 2014 (UTC)

FB GS rekabeti[kaynağı değiştir]

22 Şubat 1995 Türkiye Kupası Ali Sami Yen Stadyumu 1-1

merhaba Rapsar kardesim, bu mac penaltilarla sonuclanmisti, Galatasaray bu maci penalti atislarindan sonra almistir finale cikmistir, Galatasaray 124 degil 125 galibiyet almistir 84.104.219.2 20:14, 16 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba. Buna göre gerekli düzeltmeyi yaptım, ilginiz ve dikkatiniz için teşekkürler.--RapsarEfendim? 20:19, 16 Ekim 2014 (UTC)

Gol şablonu sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şablon:Gol şablonunu {{gol|5|pen||25|pen}} şeklinde kullanınca Gol 5' (pen)pen' şeklinde çıkıyor. Üçüncü parametredeki dakika kısmını neden atlıyor çözemedim.--RapsarEfendim? 21:48, 16 Ekim 2014 (UTC)

Üçüncü parametre boş. Kullanım {{gol|5|pen|25|pen}} biçiminde olmalı --Superyetkinileti 09:30, 17 Ekim 2014 (UTC)

İdari birim şablonları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Öncelikle bu konu için yaptığın değişiklikler için teşekkürler. Ben de planlıyordum ama kim bilir ne zaman gelecekti zamanı :) Eline sağlık. Diyeceğim konu ise şablon adlarıyla alakalıydı. Yabancı ülkeler için Şablon:Harju ili, Şablon:Dithmarschen ve Şablon:Uusimaa gibi kullanmışız şablon adlarını. Yalnızca idari bölümün adı yani. Türkiye'dekiler için kullanan sistemle adlandırılanlar da var elbet, belli bir standart yok senin anlayacağın. Ben sade adı tercih ederim, şahsen. Bunun sebebi de Şablon:Şişli şablonundan görebileceğin gibi idari birimlere göre değişiyor bağlı olan birimler. Yani ilçeler için konuşursak köyler, beldeler ve hatta mahalleler devreye giriyor. İkinci tip adlandırmayı tercih edersek, şablon adında "köy, belde ve mahalleleri" adlandırmasını kullanmak gerekiyor. Hatta semtler de var (bunun örneği az ama var :). Bu adlandırmayı diğer ülkeler için de uyarladığımızda, çeşit çeşit model model şablon adları ortaya çıkacak :) Ben sade adın bu sebeplerden ötürü daha uygun olacağını düşünüyorum ama senin de işini yarıda kesmek istemem. Sen tamamladıktan sonra dönebiliriz konuya. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 17:59, 17 Ekim 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Benim de ne zamandır aklımdaydı sonunda başladım :) İlgilendiğim şablonlar daha önce "xxx belde ve köyleri" şeklinde olduğundan -yani yalın olmadığından- ben de "xxx mahalleleri" şeklinde taşıdım/oluşturdum. Bir de şu kategoride farklı kullanımlar gördüm. Ama sen uygun olduğunu düşündüğün şekilde taşıyabilirsin. Beni beklemene gerek yok :) --B.S.R.F. 💬 18:11, 17 Ekim 2014 (UTC)
Aynı fikirde misin sen de? Tek başıma karar vermem doğru olmaz şimdi, ilgilisi çok olan bir konu çünkü.--RapsarEfendim? 18:13, 17 Ekim 2014 (UTC)
Söylediğin mantıklı. Benim açımdan bir sorun yok. Zaten daha önce yalın adla şablon oluşturmuşluğum var :) --B.S.R.F. 💬 18:16, 17 Ekim 2014 (UTC)

O siteyi hatırlıyorum, Cruyff'un fotoğrafını falan almıştık. Baktımda oldukça yararlı resimler var. Yararlanmak lazım bunlardan :)Sait71 20:09, 17 Ekim 2014 (UTC)

1934-35 İstanbul Şildi maddesinde yaklaşık 50 gündür bir değişiklik yok. Unuttun mu acaba :) Sait71 20:41, 17 Ekim 2014 (UTC)
Aleko Yordan bunu da hatırlatayım :)Sait71 20:57, 17 Ekim 2014 (UTC)
  • Madde de bir maçta 4 gol atan yalnızca 1 oyuncu belirtilmiş. Celal İbrahim'in dışında, Galatasaray'da Cemil Gürgen ve Metin Oktay, Fenerbahçe'de Zeki Rıza Sporel bir maçta 4 gol atmayı başarmışlar :) [1], [2]Sait71 18:57, 19 Ekim 2014 (UTC)
Sen de buna inandın? :) Maç listesi orada, bulabilirsen ekle :)--RapsarEfendim? 19:23, 19 Ekim 2014 (UTC)
Zeki Rıza'nın 4 gol attığı söylenen maçta (9 Eylül 1918’deki maç) kendisi 3 gol atmış. Elvir Boliç için "enerbahçe formasıyla Galatasaray’a attığı 6 golle şimdilik profesyonel lig tarihindeki Galatasaray – Fenerbahçe derbilerinde en çok gol kaydetmiş yabancı futbolcu." denmiş mesela, 11 gol atan Alex de Souza Türk müydü mesela? Tanju için "toplamda 10 golle profesyonel lig tarihimizde oynanan Galatasaray – Fenerbahçe derbilerinde en çok gol atan oyuncu" denmiş; ama profesyonel ligler 1952'de başladı. Süper Lig kastediliyor sanırım. Falan filan, daha çok bulurum :)--RapsarEfendim? 19:32, 19 Ekim 2014 (UTC)
Hmm ne bileyim 2 tane ulusal kaynakta okuyunca bende bizde eksiklik var galiba dedim. Anlaşılan bizim kaynak alabileceğimiz tek şey güvenilir kitaplar :)Sait71 19:57, 19 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar. Vikipedi'de yeniyim. Tanımaya, anlamaya çalışıyorum. Bu önemli ansiklopediye yıllardır hizmet veren ustalardan öğreneceklerim var. Lütfen yardımınızı esirgemeyin. Bir hatamı düzeltmişsiniz, teşekkür ederim. Kısa süre önce Ömer Sevinçgül maddesini yazdım. Ona da bir göz atar da varsa hatalarımı düzeltir, maddenin gelişimine katkıda bulunursanız memnun olurum. Sevgiler :) --SemiramisArman (mesaj) 12:34, 18 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba. Hoş geldiniz öncelikle, herhangi bir sorunuz varsa sorabilirsiniz çekinmeden :) Vikipedi'ye eklenen maddelerin kayda değer olması gerekmektedir. İlgili şahıs kayda değerlik kriterlerimizi sağlıyor mu emin değilim. Şu sayfadaki ilgili kısmı inceleyebilirsiniz kayda değerlik kriterleri için. Maddede ufak düzenlemeler yapıp, kayda değer olup olmadığını soran bir şablon ekliyorum. Kolay gelsin, iyi günler.--RapsarEfendim? 09:50, 18 Ekim 2014 (UTC)

Değerli Rapsar, hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. Yazarı 'kayda değer' bulup yazmamın nedenlerini kısaca açıklamak isterim: İlgili kişinin 20 adet yayımlanmış kitabı var. Bunlardan beş tanesi Almancaya, beş tanesi İngilizceye, bir tanesi Boşnakçaya çevrilip yayımlanmış. Almanca çeviri için devletin resmi kurumu TEDA yazarı önemseyip çeviri desteği vermiş. TEDA sitesinde kayıtlar mevcut. Kitapları Amazon ve benzeri online satış sitelerinde tüm dünyaya pazarlanıyor. Yazarlar hakkında en güvenilir kaynaklardan biri kabul edilen YKY Tanzimattan Günümüze Yazarlar Ansiklopedisi bu yazara yer vermiş, ben de ondan yararlandım. Yine, İhsan Işık tarafından yayımlanan Yazarlar Sözlüğü madde ayırmış. Wikipedia kayda değer bulup yer vermiş. Vikipedi'yi inceledim, aynı ayarda yazarlar yer alıyor. Ömer Sevinçgül daha ziyade gençlere dönük kitaplar yazıyor. Bugüne dek pek çok dergide yazıları yayımlanmış. Boğaziçi, Köprü, Zafer, Genç, Adı Yok, Okur-Yazar bunlardan sadece bazıları. Fazla ayrıntıya girmemek için bunlardan bahsetmedim. Radikal, Zaman, Vatan, Genç Nesil ve benzeri gazeteler, dergiler kendisiyle röportajlar yapmışlar. Yazdıklarına, hakkında yazılanlara bakarak kendisinin kayda değerlik kriterlerine uygun olduğunu düşündüm. Maddenin geliştirilmesi için yardımcı olursanız sevinirim. Yazarın internet sitesinden ve Facebook sayfasından bilgilere erişmek mümkün. http://www.omersevincgul.com/ Google arama motorunda arattım 35.800 sayfa çıktı karşıma. Bu maddeye katkı sunarsanız memnun olurum. En güzel dileklerimle :) --SemiramisArman (mesaj) 14:30, 18 Ekim 2014 (UTC)

Rica ederim. "Şunu yapmış, şu kurumu kurmuş, şöyle işlerde görev almış" tarzı veriler herhangi bir şahsı kayda değer yapmak için yeterli olmuyor ne yazık ki. Herkes kendince birtakım önemli noktalar gösterip, kayda değer olduğunu iddia etmesin diye kriterler var. Kriterlere göre değerlendirme yapmak lazım. Bunun yanında "şu var, bu niye yok" ya da "şu silinmişti, bu yüzden bu da silinmeli" tarzı söylemlerin de geçerli olmadığını belirtmek isterim (İngilizce biliyorsanız şurayı okuyabilirsiniz). En başta verdiğim sayfada yer alan kriterleri karşıladığını ispat ederseniz madde kalır zaten (bunu sözle değil, maddede gerekli değişiklikleri yaparak göstermek lazım :). İyi günler.--RapsarEfendim? 11:33, 18 Ekim 2014 (UTC)

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Haklısınız. Fakat şunu da söylemeden geçemeyeceğim: Biraz önce 'Haftanın seçkin maddesi' diye tanıtılan 'Knut' maddesini okudum. Berlin Hayvanat Bahçesi'nde doğan Kutup ayısı. Türkçe yirmi kitap yazmış bir Türk yazar Türkçe Vikipedi'de Berlin Hayvanat Bahçesi'inde doğan bir ayı kadar 'kayda değer' bulunmazsa oturup düşünmek lazım. Tamam, bir maddenin kayda değer bulunmaması ilgili şahısla ilgili olmayabilir. Fakat arama motorunda arayıp bulanlar öyle anlıyorlar. Nitekim ben de öyle anlamıştım. Bir toplum kendi yazarına bir yabancı ülkenin ayısı kadar değer vermezse orası ne hale gelir... Tavsiyenize uyarak yeni kaynaklar bulup ekledim. Önce bir göz, sonra da bir el atarsanız memnun olurum... En güzel dileklerimle. :) --SemiramisArman (mesaj) 01:17, 19 Ekim 2014 (UTC)

Bana hak vermişsiniz ama sonra yine "şu varken bu nasıl olmaz"a dönmüş olay :) O maddedeki kaynaklara bakın, bir ayının yarattığı etkilere bakın. Şu an 61 tane kaynak var maddede, bir ayı için "en az" 61 kaynak. Dediğim gibi ben bu şahıs kayda değerdir veya değildir demiyorum, yalnızca bunun ispat edilmesi gerektiğini söylüyorum.--RapsarEfendim? 08:45, 19 Ekim 2014 (UTC)

Yapma Rapsar :) Ben çok genel bir durumdan söz ediyorum... Şahısla ilgisine gelince... Maddenin üstündeki yazı şöyle başlıyor: 'Bu maddenin konusunun kayda değerlik yönergelerini ... sağlamadığı düşünülmektedir.' Nesnel bir gözle bakılırsa 'Bu maddenin konusunun' sözünden ne anlaşılır? Bu maddenin konusu nedir ya da kimdir? Belli... Fakat yine de sen haklısın elbette, çünkü usta olan sensin :) Boynumuz kıldan ince. Neyse, canın sağ, ömrün bereketli olsun... --SemiramisArman (mesaj) 17:47, 19 Ekim 2014 (UTC)

I. Süleyman[kaynağı değiştir]

Bu cümlenize (Aynı maddeye defalarca bağlantı vermeye gerek yok, üstte verildi zaten [3]) esasınız nedir ? Yani hangi Viki yasasına dayanarak bunu söylüyorsunuz ?--samral mesaj 11:07, 18 Ekim 2014 (UTC)

Yardım:Sayfa nasıl yazılır (bağlar): "Unutmadan, eğer aynı kavram birden fazla yerde geçiyorsa her kullanımında bağlantı kurmanıza gerek yoktur. Bu durum yazının kolay okunurluğunu azaltmaktadır.".--RapsarEfendim? 11:15, 18 Ekim 2014 (UTC)

FB GS rekabeti[kaynağı değiştir]

Merhaba kardesim, Super Kupa maci beraberlik olarak yazilmis, mavi olmasi gerekmiyor mu? saygilarimla 84.104.219.2 18:27, 18 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba. Listede normal süre ve uzatma dakikaları sonucunda elde edilen skorlar yazılıyor, seri penaltı atışlarıyla belirlenen sonuçlar ise not olarak belirtiliyor (böyle yaptığımızı da dipnot olarak belirteceğim ayrıca). O maçın normal süresi berabere olsa da maçtan galip olarak ayrılan taraf Fenerbahçe. Aynı uygulama benzer maçların tümünde geçerli.--RapsarEfendim? 18:29, 18 Ekim 2014 (UTC)

Çağdaş TÜrk Lehçeleri ve Edebiyatları maddesini kontrol edebilir misiniz?

Hemşinliler ile ilgili kaynak[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Kaliteli madde tartışmasına katılmıştınız. Şu tartışmayı fark etmiş olmalısınız. Katılmak ister misiniz? İyi çalışmalar. --esc2003 (mesaj) 06:46, 22 Ekim 2014 (UTC)

1934-35 İstanbul Şildi[kaynağı değiştir]

Selamlar Saygıner. Başlıktaki maddeyi oluşturdum da durum çok karmaşık. Bu sezonla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığından Cumhuriyet gazetesi arşivinde "şilt(d)" anahtar kelimesiyle arama yapa yapa verilere ulaşıyorum. İlk turdan sonra işin içinden çıkamadım. 22 takım katılıyor, bu kesin. İlk turda yenilen takımlar bir üst tura çıkamıyor, bu da kesin. İlk turdaki son dört maçın sonucuna ulaşamadım mesela ama yine de elenen takımlar belli. İkinci tura gelince hafiften bir karmaşa başlıyor. Normalde 7 Aralık günü bu tur maçları oynanmış. Beşiktaş bu turu es geçmiş nedense (önceki sezonun lig şampiyonu olduğundan olabilir ama tamamen benim teorim). Haliç maçında hükmen yenik sayılan Fenerbahçe, her nedense yine 5 Nisan 1935 tarihinde Haliç ile şilt maçı yapmış ve Haliç'i yenmiş. Hadi diyelim itiraz etti ve kabul edildi itirazı (itirazın reddine dair haber var GS-Haliç maçı için gösterdiğim kaynakta, ama o FB-Haliç maçından birkaç ay önce), bu sebeple de ilk tur maçını tekrar oynadı ve ikinci tura yükseldi. 7 Aralık'taki maçlar ikinci tur maçları. 3. tur maçları da 10 Mayıs'ta belli ki. Ama 22 Mart günü Galatasaray ile Anadolu arasındaki şilt maçı neyin nesi? En anlam veremediğim konu da 7 Aralık'ta Anadolu'ya 2-1 yenilen İstanbulspor'un bir üst turda yine maça çıkması :) Ya ben yanlış okuyorum haberleri ya da eksik. Vaktin varsa bir de sen bakıversen?--RapsarEfendim? 17:55, 20 Ekim 2014 (UTC)

Selamlar Rapsar. Türkçe içeriğe dijital ortamda ulaşmak hep zor zaten :) Cumhuriyet arşivine henüz bakmadım ama ilk aramalarımda şöyle bir şeye rastladım. Bir GS-İstanbulspor maçından söz ediyor 1935'te, maddede böyle bir maç yok; bu da demek oluyor ki işler gerçekten karışık. Bu ayın tarihi olaydı internette çözerdik sanırım. Ben bakmaya çalışacağım yine.--Sayginerv-posta 16:52, 22 Ekim 2014 (UTC)
1935'teki GS-İst. maçı aslında 1932'dekinin finali :) Ertelene ertelene o yıl oynanmış ancak (Cumhuriyet arşivinden gördüm). 1934-35 sezonu o sezon sonuçlanmış neyse ki :) Beşiktaş-Vefa için "dömi final" deniyor ama diğer yarı finale rastlamadım mesela ben. Diğer finalist Beykoz olduğundan Beykoz'un son maçı yarı final desek, yine bir maç eksik kalıyor. Şu sezonu zor da olsa çözmüştüm mesela :)--RapsarEfendim? 17:16, 22 Ekim 2014 (UTC)
Ooo benim arama fazla yüzeysel kalmış desene :) Cumhuriyet arşivine üye birini bulabilsek keşke.--Sayginerv-posta 17:26, 22 Ekim 2014 (UTC)
Çok para istiyorlar :( Şu kısmı var bir de, monitör kısmından arama yapıp buradan biraz daha detaya ulaşılabiliyor.--RapsarEfendim? 17:40, 22 Ekim 2014 (UTC)

Stephanie McMahon[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba Rapsar. Bu maddeyi bir daha gözden geçirmeni istiyorum. Daha önce yazdığın sorunları hallettim. Bu arada benim mesajıma yeni konu açmana gerek yok. Daha önceki konunun devamı olarak bu mesajı attım. :) Sevgilerimle, iyi çalışmalar. --Ozankra (mesaj) 15:22, 22 Ekim 2014 (UTC)

Nerelerdesin?[kaynağı değiştir]

Selamlar abi. Nelerdesin? Yoksun bayağıdır, bekleyen değişiklikler hep bekliyor sen de olmayınca :(--RapsarEfendim? 18:49, 21 Ekim 2014 (UTC)

Aslında buralardayım sürekli. Günde birkaç defa giriyorum. Fakat, yalnızca resimler ile ilgileniyorum (ilgileniyorum dediğim bakıyorum...). Kolay gelsin.--i.e.msj 03:18, 23 Ekim 2014 (UTC)

1975-76 Türkiye 1. Futbol Ligi[kaynağı değiştir]

Şampiyon kadronun maddede bulunması güzel olmaz mı? İnsan merak ediyor o sezonun şampiyon kadrosunu işin doğrusu. Diğer bazı sezonlarda da hatırlıyorum şampiyon kadroların olduğunu. (Şampiyon kadroların daha görsel hale getirilmesi lazım o başka bir mevzu.) mesaj magawla 12:53, 23 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba. Lig (turnuva) sezonu maddelerinde bu tip içeriği barındırmıyoruz. Sırf şampiyonluk yaşadı diye o kadroya istisna tanımak doğru değil diye düşünüyorum. Her sezon için şu tip şablonlar yaratılırsa mesela, isteyen istediği takımın gözünden o sezonu inceleyebilir. Ek olarak sezon maddelerinde "kadro" diye bir başlık oluşturmak da pek doğru değil, çünkü -özellikle günümüz için- ilk maçlarda yer alan oyuncular daha sonradan kadrodan çıkıyor, yahut en başlarda olmayanlar sonradan takıma giriyor vs. Sezonun çoğu maçında oynayan Mehmet Topal mesela, GS'nin şampiyon olduğu sezon sona ermeden takımdan ayrılmıştı. Oluşturulan bir kadro başlığında Topal yer almayacak ve hiç emeği yokmuş gibi görünecektir :) Bu sebeple "bu takımın bu sezonki kadrosu buydu" ifadesi anlamsızlaşıyor. Bunun yerine şöyle bir başlık oluşturulursa o sezon takımdan kim gelmiş kim geçmiş bir çırpıda görülebilir :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:34, 23 Ekim 2014 (UTC)

Kaynak arşivleme[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, nasılsın, iyisindir inşallah. Bu kaynak arşivleme nasıl yapılmakta, ben birkaç kez denedim ama siteyi pek çözemedim açıkçası. İzleyeceğim yolları gösterebilirsen sevinirim. Sevgiler. Kolay gelsin.--Hobbit28ileti 13:42, 23 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba Hobbit, teşekkür ederim. Ben şu siteyi kullanıyorum arşivlemede. Oradaki kısma web sitesinin adresini yapıştırıyorsun ve "browse history" butonuna tıklıyorsun. Arşivlenmiş hâli varsa bir takvim çıkıyor. O takvimde -atıyorum- 23 Nisan 2013 tarihi yuvarlak içine alınmış oluyor. Ona tıklayınca sayfanın o tarihteki hâlini görmüş oluyorsun. O sayfayı açtığında adres çubuğundaki linki al ve buraya ekle (arşivurl ve arşivtarihi parametrelerini kullanacaksın kaynak gösterirken). Eğer arşivlenmiş hâli yoksa "save this url" gibi bir ifade çıkıyor, ona tıklayınca sayfanın arşive kaydedildiğini göreceksin. Arşivlendikten sonra tekrar ana sayfaya dönüp arşivlemek istediğin sayfanın linkini en başta dediğim yere yapıştırınca bu sefer takvimin çıktığını göreceksin. Açıklayıcı olmuştur umarım :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:42, 23 Ekim 2014 (UTC)

Değişikliklerin İncelenmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Yalınyazı, Zile sayfasındaki yaptığım değişiklere göz atabilir misiniz? Yaklaşık bir aydır kimse bakmıyor. İlgilenilmesini rica ederim. ZéLa60 (mesaj) 13:44, 23 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba. Tamamdır, iyi günler.--RapsarEfendim? 15:45, 23 Ekim 2014 (UTC)
Merhaba, ilginiz için çok teşekkür ederim ancak hâlâ bir sorun var galiba? Dört adet değişiklik hala inceleme bekliyor. ZéLa60 (mesaj) 20:07, 23 Ekim 2014 (UTC)

Türkiye'deki liselerin listesi[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, Türkiye'deki liseler listesi sayfası sürüm kontrolünden geçmemiş lütfen ilgilenirsen sevinirim.--Viki4667 (mesaj) 20:10, 23 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar. Şurada sana yanıt yazdım lakin çok geç yazdığım için belki görmezsin diyerek haber vereyim dedim. İyi akşamlar. --Veryaz 18:38, 24 Ekim 2014 (UTC)

Ali Çoban maddesi biraz karışık gibi. şuradaki haberlere göre Beşiktaş Adanaspor'a kiralamış, 1980-81 sezonunda Adanaspor'da ilk 2 maçta forma giymiş ama daha sonra aynı sezonda Galatasaray'a satılmış. Aynı gazetedeki bir küpürde Beşiktaş'ın gözden çıkarıp Adanaspor'a kiraladığı ve daha sonra Galatasaray'a giden diye bir haber var. Yine aynı gazetede Adanaspor'un 2.5 milyona Galatasaray'a sattığı haberi var. Biraz katakulli var. Bir araştırabilir misin ben maddeyi yazarken zahmet olmazsa eğer. Şu küpürdeki haberde çok garip. Nasıl bir şey anlamadım yahu. :)Sait71 20:37, 24 Ekim 2014 (UTC)

Selamlar. Haberlerden anlayabildiğim kadarıyla Adanaspor satın alıyor ve maddi sıkıntıdan da kurtulmak için aynı sezon içerisinde Galatasaray'a kiralıyor. Adanaspor'un satın almak için verdiği paranın da bir kısmını Galatasaray'dan alıyorlar ayrıca :) 13.05.1981 tarihli haberde -biraz karmaşık da olsa- açıklanıyor durum.--RapsarEfendim? 20:47, 24 Ekim 2014 (UTC)
Hmm. Ben maddeyi tamamlayım da, eğer yanlış bir şey tespit edersek düzeltiriz. Çok detaya da girmem. :)Sait71 20:50, 24 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar ben Vikipediye yeni katıldım. adresiniz tiyatro oyunların geçmişi gör bakarken siz tarafından kontrol edildi yazıyordu acaba benim katkılarımda kontrol edebilirmisiniz.-- Şehir TiyatrolarıMesaj 19:19, 26 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba. Bekleyen değişiklikleri kontrol etmeye çalışıyoruz mümkün mertebe, endişeniz olmasın :) Aklınıza takanları sorabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:34, 29 Ekim 2014 (UTC)

Selam Rapsar, Koray Holding ve Selim Koray sayfalarında yaptığım değişikliklere bi' göz atabilir misin? Özellikle Koray Holding maddesinde imla hatası yüzünden bir madde kaymış, düzeltirsen sevinirim. Teşekkürler. --Mertcst (mesaj) 01:08, 28 Ekim 2014 (UTC)Mertcst

Efeler Belediyesi[kaynağı değiştir]

İyi günler. Efeler Belediyesi sayfasının silinmesi taraftarı olduğunuzu öğrendim. Silme sayfalarında Efeler Belediyesi için Daha önceden emsal teşkil eden şöyle bir SAS tartışması da vardı. İlçe belediyesi ve idari olarak ilçe arasındaki fark çok az, ayrı maddede işlenmesine gerek yok. demişsiniz. Peki büyükşehir belediyeleri ile iller arasındaki fark da az değil mi? Sonuçta büyükşehir belediyeleri de il sınırı. Eğer bu sözler aklınıza yattıysa lütfen sayfam için silinmeye aday sayfalar bölümünden silinsin başlığını kaldırır mısınız? --Yeksancaner 10:27, 29 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba. Bunu tartışmanın yeri burası değil, ilgili adaylık sayfasıdır. Bir cevap vermek gerekirse, hâlâ fikrimi koruduğumu söyleyeyim. Büyükşehir belediyeleriyle ilgili belirttiğiniz diğer noktaya da katıldığımı belirtmeliyim ayrıca.--RapsarEfendim? 08:37, 29 Ekim 2014 (UTC)

The Last of Us[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vakit bulduğunda bu maddeyi okuyup, adaylık sayfasında bir değerlendirmede bulunabilir misin?--RapsarEfendim? 10:24, 29 Ekim 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Zaman ayırmaya çalışacağım. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 10:28, 29 Ekim 2014 (UTC)

Eskişehir Basket ile ilgili[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, Eskişehir Basket'in sayfası ile ilgili şuradaki tartışma sayfasında görüşünü belirtirmisin. Selamlar ve İyi Vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:50, 30 Ekim 2014 (UTC)

Selamlar. Spor Âlemi dergisinin sayıları İnternet ortamında mevcut. Bu dergileri okuyup, spor tarihimizle ilgili maddelerde kaynak olarak kullanabiliriz. Böyle bir çalışma yapmamız mümkün mü acaba?--RapsarEfendim? 11:42, 30 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba, varsa metin, alayım. E posta ile iletişim kurabilirsiniz. Bugün biraz boşum çevirebilirim. --Kafkasmurat- 11:50, 30 Ekim 2014 (UTC)

Teşekkürler. IRC'ye gelebilir misiniz?--RapsarEfendim? 11:55, 30 Ekim 2014 (UTC)

Zağanos Paşa[kaynağı değiştir]

Sayın Rapsar merhabalar, Zağanos Paşa sayfasında verdiğim bazı bilgilerin sizin tarafınızdan değiştirildiğini görüyorum. benim verdiğim bilgilerin kaynağı da sayfanın altında var idi. onlar dahi silinmiş. bu bilgileri tarihçi Prof.Dr. Feridun Emecan'ın bir makalesine dayanarak vermiş bulunmaktayım. sizin verdiğiniz yıl bilgileri ile bu makaledeki yıl bilgileri bir birleri ile uyuşmuyor. ya siz daha iyi bir tarihçisiniz, ya da Feridun hoca yanlış bilgiler veriyor. lütfen değişiklik yaptığınız hususlar ile ilgili kaynak bilgilerinizi veriniz. benim kaynak bilgilerim:

http://www.tdvislamansiklopedisi.org/dia/ayrmetin.php?idno=440072 http://www.tdvislamansiklopedisi.org/dia/ayrmetin.php?idno=440073

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi[kaynağı değiştir]

Selamlar Sait. Bu maddenin yazımının kabasını tamamladım ben. Şu an ilk maçlar için doğru düzgün kaynak olmadığından maddede ne KM ne SM olabilir. Her ne kadar içerik ve kaynak bakımından çok gelişmiş olsa da içime sinmiyor :) Ara ara bakarız, geçmişe dair ilginç noktaları falan da ekleriz, hatta kırmızı bağlantıları da açarız. En azından ana sayfada sergilenir :) Yardımların için çok teşekkürler, yeni maddelere yelken açma zamanı :)--RapsarEfendim? 19:36, 31 Ekim 2014 (UTC)

Sana da selamlar, emeğine sağlık. Kaynak eksikliği olsa da güvenilir bir madde. Kaynakları buldukça tamamlayabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle 1910-20-30'lu yıllara ait eski dergi ve gazetelere rastlayıp çevirebilsek en zorlu kısmı tamamlardık. Kırmızılar kolay. Fırsat buldukça kırmızılara yardım edeceğim bende. :) Sait71 19:42, 31 Ekim 2014 (UTC)

Millî takımların turnuva geçmişleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu konularla ilgilendiğinizden söylüyorum, fırsat buldukça millî takımların turnuva geçmişleri kısımlarını düzenleyip güncelleyebilir misiniz? Onları tablolaştırmak lazım, liste hâlinde durmaması gerekiyor.--RapsarEfendim? 10:46, 1 Kasım 2014 (UTC)

Selamlar, elbette yaparım. Dünya Kupasından sonra bir kaç ülkeyi değiştirmiştim zaten. Ancak ne kadar vakit bulabilirim bilmiyorum. Elbette yapmaya çalışırım. Bu arada rica etsem Şuradan bir kaç cümle yazabilir misiniz? Teşekkürler. İyi çalışmalar, iyi vikiler. --Teacher0691 (mesaj) 11:26, 1 Kasım 2014 (UTC)

Türkiye ilçe nüfus şablonları[kaynağı değiştir]

Selamlar Sadrettin. Bu şablonlar en son 2011 yılında kalmış, bunları güncellemek mümkün mü?--RapsarEfendim? 20:13, 1 Kasım 2014 (UTC)

2012 ve 2013 verilerinin olduğu 2 sayfa hazır, biliyorsundur sanırım. Bunları şablonlara dağıtmak için bot gerekiyor. Superyetkin yardım edebilirse veya başka bot bilgisi olan biri, olur. AWB için kallavi bir işlem olduğu için Peykbot yapamıyor bu işi. --Sadrettin mesaj 20:21, 1 Kasım 2014 (UTC)
Vallahi ne onu biliyorum ne de botlardan anlıyorum :) Kullanıcı:Superyetkin'i haberdar edelim bakalım.--RapsarEfendim? 20:23, 1 Kasım 2014 (UTC)
Şunlar yahu :) {{Türkiye ilçe nüfus/2012}} ve {{Türkiye ilçe nüfus/2013}} --Sadrettin mesaj 20:26, 1 Kasım 2014 (UTC)
Bilmiyorum artık :) En kısa zamanda halledilir umarım sıkıntı. Bir de Edirne maddesinde görebileceğin gibi bilgi kutusundaki nüfus kısmı virgüllü yazılıyor, noktayla yazılması lazım. Bunun için de bir şeyler yapabilirsen güzel olur :)--RapsarEfendim? 20:56, 1 Kasım 2014 (UTC)

Yönlendirme gösterme eklentisi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yaklaşık 10 gün önce bana yönlendirme bulan eklentiyi kullanmamı önermiştiniz. Kusura bakmayın cevap yazamadım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar :)--Türk Süvarisi ileti 13:55, 2 Kasım 2014 (UTC)

İsim düzeltme[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu, şu ve şu maddelerin adlarını düzeltebilir misin okunuşlarına göre? Şimdiden teşekkürler.--RapsarEfendim? 22:50, 31 Ekim 2014 (UTC)

Maraton Muharebesi[kaynağı değiştir]

Selamlar Makedon. İngilizce Vikipedi'deki maddenin tartışma sayfasına maddenin güncelliğini kaybettiğini ve yeni çıkan akademik kaynaklar kullanılarak güncellenmesi gerektiği yazılmış. Peter Krentz'in The Battle of Marathon ve Dennis Fink'in The Battle of Marathon in Scholarship adlı yayınlarının kullanılabileceği ve bu yayınlara göre maddedeki bilgilerin birçoğunun değişmesi gerektiği yazılmış. İtalyanca Vikipedi'deki maddeyi de buna göre yeniden yazmışlar. Şu ikinci kitabın birçoğu burada mevcut. Müsait olduğunda ilgilenmek istersin diye haber vermek istedim :)--RapsarEfendim? 10:39, 2 Kasım 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar. Hassasiyetin için hem kendi adıma hem Viki adına teşekkür ederim. Konuya gelince, en doğrusu bu iki kitabı bulup, bir güzel okuyup, madde üzerinde gereken değişiklikleri yapmak. Ancak bunun için şu sıra ne olanağım var, ne zamanım. Başka birinden beklenir. İkinci en doğru yol, İngilizce Viki'yi beklemek. Onlar bu işleri yapınca, haberim olursa ilgilenirim. --Makedon (mesaj) 18:36, 3 Kasım 2014 (UTC)

Vikipedi kütüphanesi[kaynağı değiştir]

Selamlar, senin hep bahsettiğin bir konuda aklıma bir uygulama fikri geldi. Resmî olmasa bile en azından bu işe gönüllü olacaklar arasında uygulanabilecek bir proje olabilir diye düşünüyorum. Şöyleki, elektronik ortamda maddelerimize yardımcı olacak kaynak kitapların, herkesin erişebileceği bir ortamda bulunması için Play.google.com sitesinde Vikipedi adına bir hesap açabiliriz. Bir kişi kitap alacağı zaman bu hesap üzerinden kitabını alır. 3 liraya 5 liraya çeşitli e-kitaplar bulunuyor. Kitaplarım sekmesinde satın alınan tüm kitaplar muhafaza ediliyor. Bu hesabı sadece bu işe gönüllü olacaklar arasında paylaştırıp yararlanabiliriz diye düşünüyorum. Olur mu olmaz mı artık orasını bilemem :)Sait71 12:37, 5 Kasım 2014 (UTC)

Burada bir romanın inceleme örneği mevcut. Mesela ben Yavuz Bahadıroğlu'nun romanını okumak istiyorum, şöyle bir ekrandan bir çok kitabını inceleyip satın alabiliyorum. Bu gibi kaynakları arayıp, kararlaştırarak alabiliriz. :) Sait71 12:43, 5 Kasım 2014 (UTC)
Selamlar. O da güzel düşünce, o da olabilir. Benim aklıma işe yarayan kaynağa sahip olanların bunları bir yerde yayınlaması ve bunları isteyen kişiye yollaması gibi bir düşünceydi. Benimki daha ütopik, seninki daha uygulanabilir tabi :) Gerçi örnek vermişsin de, o romanları kaynak olarak kullanmayı düşünmezsin umarım :P--RapsarEfendim? 15:43, 5 Kasım 2014 (UTC)
Bilmiyorum ama bu söylediğim şekilde hem güvenli, hem de erişimi kolay olabilecek bir şey gibi geldi bana. Google hesabının şifreleri Vikipedi'den kişilere e-posta olarak gönderilir, düzenli olarak güvenlik için şifre değiştirilir. Kütüphanede bir çok kitap birikebilir. Kimse yanaşmasa bile ben kendim için böyle bir şey yapmayı düşünüyorum. O romanları da örnek olsun diye vermiştim. Bir kaç sevdiğim romancı varda. Tarih okumayı seviyorum :) Sait71 16:47, 5 Kasım 2014 (UTC)

Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent2 sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 15:02, 5 Kasım 2014 (UTC)

Selam. Şu "Georgiy Ostrogorskiy" mi "Georgi Ostrogorski" mi? Şu "iy"lerde izlenen yol nasıl? Bir standart yakalayalım Vikipedi'de de. Ya Elizabeth Zachariadou?--RapsarEfendim? 19:43, 5 Kasım 2014 (UTC)

Aslında y'ler var ama nedense genellikle yazılmıyor. Rusça bilen Azerbaycanlı Vikipedistlere danışmak doğru olur. Yunan şahsın adı Türkçe kaynaklarda sadece gösterdiğin şekilde çıkıyor. Bazı yabancı kaynaklarda adı Elisavet olarak da işlenmiş. Yaygınlık daima tek ölçüt değildir deniliyorsa belki Elisavet Zahariadu diye çevirebiliriz. --esc2003 (mesaj) 21:38, 5 Kasım 2014 (UTC)
Şu sayfada "σ" harfi için "β, γ, δ, ζ, λ, μ, ν, ρ ve sesliler önünde" iken z diye okunuyor diye not düşülmüş. "Elizavet Zahariadu" diye okunuyor anlamına mı geliyor?--RapsarEfendim? 20:50, 10 Kasım 2014 (UTC)
Şu da yanlış, Mihael mi Mihail mi bilmiyorum. Şunların da bir kısmı hatalı.--RapsarEfendim? 17:54, 12 Kasım 2014 (UTC)
Şu da düzeltilmeli.--RapsarEfendim? 18:27, 12 Kasım 2014 (UTC)
Selam. Komnenos da aslında Komninos olarak yazılmalı; fakat Takabeg'in itirazı ve geri taşımaları sebebiyle adlar bu şekilde kaldı. Yaygınlığı sebep göstermişti. --esc2003 (mesaj) 19:09, 12 Kasım 2014 (UTC)

Senin fikrini mi çaldırlar ne. En sevdiğim kullanıcılardansın bu yönünle. Meta'da ben meğerse temmuz ayında bunun çevirilerini yapıyormuşum. Sen altyapısını oluşturmaya çalışabilirsin. 4-5 kullanıcıyla bu işi zorda olsa yapabiliriz. Eğer zahmetli iş olmazsa yardım etmeye çalışırım. --Uğurkentmesaj 16:34, 6 Kasım 2014 (UTC)

Teşekkürler :) Aslında tam kafamdaki şey değil, benim düşündüğüm olay kullanıcıların sahip olduğu kaynakları İnternet üzerinden paylaşıma açmasıydı. Ancak bu biraz korsana girecek sanırım :) Yine de bağışlarla basılı kitaplar alınabilir ve kargo yoluyla paylaşılabilir, bunu gerçekleştirmek zor ama. Bu sistemde ise Vikipedi kullanıcıların bazı ücretli arşivlere ücretsiz olarak erişimini sağlayacak bir sistem.--RapsarEfendim? 16:46, 6 Kasım 2014 (UTC)
Selamlar Rapsar, çeşmeye de bir yorum bıraktım. Sayfaların hazırlanmasından sonra bence her gönüllü için yol gösterici olması için, ne yapabilirsiniz tarzında bir liste oluşturalım. Hatta alt sayfa olarak tablo şeklinde bir yer hazırlayalım ve belli başlık şehirlerde, hangi yerlerin bu proje için uygun olduğunu, hangi kurum ve kuruluşların ziyaret edileceğini belirleyelim. Atıyorum Şu şehirde xxx kütüphanesi, xxx üniversitesi vs. gibi. Birde mesela gönüllülerin yazdırabilecekleri, bu projeyi anlatan belli bir açıklama sayfası hazırlayalım. Aslında o kişinin Vikipedi'yi temsil ettiğini gösteren bir şey olsaydı çok iyi olabilirdi, hani kişisel olarak değilde daha ziyade Wikipedia adına ziyaret yapılmış gibi olurdu. :)Sait71 21:27, 6 Kasım 2014 (UTC)
Selamlar. Altyapıyı hazırladıktan sonra esas proje kısmına geçeriz ve bu fikirlerin hepsini değerlendiririz :) Ancak önce neyin ne olduğunu net bir şekilde oluşturalım. İlla İngilizce Vikipedi'yi birebir kopyalayacağız diye bir şey de yok, ben daha farklı bir düzen yaptım mesela :)--RapsarEfendim? 21:36, 6 Kasım 2014 (UTC)
Şurası da güzel bir yer gibi :) Sait71 22:22, 6 Kasım 2014 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Selamlar Ömer. Normalde günün maddesinin de iki günde bir güncellenmesi gerek ama ilerlemiyor. Sen halledebilir misin vakit buldukça?--RapsarEfendim? 20:34, 6 Kasım 2014 (UTC)

Tabikide Günün maddeside seçkin resimler gibi fakat biraz daha karmaşık. Yakın zamanda onunlada ilgilenmek istiyorum. Teşekkürler. --Ömer Berkaymesaj 20:39, 6 Kasım 2014 (UTC)
Aslında günün maddesi için bir şablon oluşturulabilir. Aynı şunun gibi --Ömer Berkaymesaj 20:44, 6 Kasım 2014 (UTC)
Var da tam koruma altındaymış, hizmetliler müdahale edebiliyor yani.--RapsarEfendim? 21:03, 6 Kasım 2014 (UTC)
Bak işte onu gözden çıkarmışım. Ama yinede daha iyi ve hızlı bir sisteme ihtiyacımız var. Günün seçkin resmiyle aynı sistemi kullanırız. Bunu köy çeşmesinde duyurmak iyi olur.--Ömer Berkaymesaj 21:21, 6 Kasım 2014 (UTC)
Merhaba. Şart gerçekleşmiş senin de gördüğün gibi, bu gibi durumlarda zaten sorun olmaması gerekmiyor mu? Bir de adaylıkları kapadıktan sonra arşivleme, tartışma sayfalarının güncellemeleri gibi sorumluluk dahilinde olan işleri da gerçekleştirebilir misin? İyi günler.--RapsarEfendim? 15:25, 7 Kasım 2014 (UTC)
Sorun olduğu yok zaten. Şartlı destek oyu başka destek veya karşı oy başka. O şartın gerçekleştiğine/gerçekleşmediğine karar verecek olan sensin. Ben de fikir birliğini (eğer olursa tabi) doğrulayacağım. Orada muallakta bir oy var iken arşivlenmiş bir adaylık görmek istemiyorum. Arşivleme ve Tartışma sayfaları konusunda BSRF yardımcı oluyor sağolsun.--ahzaryamedileti 00:13, 9 Kasım 2014 (UTC)

.::Yani bu şart, kişiden kişiye değişmeyen bir şeyin yapılması konusundaysa sıkıntı olmamalı :) BSRF ile iş birliği yaptığınızdan haberim yoktu :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 13:17, 10 Kasım 2014 (UTC)

Kütüphane ile ilgili gerekli sayfalar[kaynağı değiştir]

Bunları bana iletebilir misin?--i.e.msj 17:55, 7 Kasım 2014 (UTC)

VP:VK sayfasındaki kırmızı bağlantılar :) Koordinatörler sayfası şu an için ilk ihtiyaç.--RapsarEfendim? 18:03, 7 Kasım 2014 (UTC)

/* Duygu Canbaş */[kaynağı değiştir]

Duygu Cnbaşta çok eski bir spiker şu an SAS ta silinmek üzere yardımcı olun kaynaklarda var kalması yönünde lütfen--213.153.193.220 08:48, 10 Kasım 2014 (UTC)

Cin kavramı[kaynağı değiştir]

Değerlendirmenizi anlıyorum, ancak bu kavramlar ortak kavramlardır. Yani paylaşılmış kavramlar, çok da kısıtlayıcı olmamak gerektiğini düşünüyorum. İslama ait ve özel olarak tanımlanmış bir kavram değil. Resim İslam inancına aykırı ise bu ayrıca tartışılabilir.ZohakMSJ 08:39, 11 Kasım 2014 (UTC)

"Değerlendirmem" değil, Asurlardaki cin kavramı ile yüzyıllar sonra ortaya çıkan İslam'daki cin kavramını aynı kefeye koyamayız. Bunun doğru olmadığını siz de biliyorsunuz, bilecek kadar deneyimlisiniz. Lütfen tekrarlamayınız.--RapsarEfendim? 15:36, 11 Kasım 2014 (UTC)

Osmanlı savaşları[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, Osmanlı savaşları şablonuna olan bağlantıları kaldırdım. Haberin olsun. --Uğurkentmesaj 16:21, 12 Kasım 2014 (UTC)


Bot başvurusu[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar kusura bakmayın rahatsız ediyorum. Rapsar Bot başvurumuştumda. Acaba değerlendirebilirmisiniz.-- Toliéremesaj 16:55, 12 Kasım 2014 (UTC)

Biraz baklava da sizin için![kaynağı değiştir]

Baklava Polat Alemdar1905 (mesaj) 17:06, 14 Kasım 2014 (UTC)

Parantez kullanımı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Aynı ada sahip başka madde olduğunda parantez kullanıyoruz. "Kredi Kartı-Vak’aaa" adına sahip başka madde olmadığından şu ve diğer taşımalar doğru değil, sadeleştirmek lazım. Değişikliklerinizi geri alabilir misiniz? İyi günler.--RapsarEfendim? 08:08, 15 Kasım 2014 (UTC)

Selamlar Değişikliğimi geri aldım rapsar. İyi Çalışmalar.--

SonTatbikat 08:56, 15 Kasım 2014 (UTC)

Teşekkürler; ancak diğer değişiklikleri de geri almak gerekiyor :) İyi günler.--RapsarEfendim? 09:11, 15 Kasım 2014 (UTC)
anlıyorum ,sayfaları taşıma sebebi tiyatro oyun olduğu belli olmuyor. onun içinde oyun kısım ekledim.--İyi Günler

SonTatbikat 09:22, 15 Kasım 2014 (UTC)

Üstte açıkladığım gibi bunu yapmak doğru değil, iyi günler.--RapsarEfendim? 09:30, 15 Kasım 2014 (UTC)
Peki sadeleştirsek olmazmı.İyi çalışmlar.--

Son Tatbikat 09:36, 15 Kasım 2014 (UTC)

Mycena interrupta[kaynağı değiştir]

Şurda görüşünüzü tekrar değerlendirebilmeniz mümkün mü ?--Ömer Berkaymesaj 17:22, 16 Kasım 2014 (UTC)

Bir editörün değişikliğini nasıl geri alabililiyorsun acaba?--I. Dede 15:39, 17 Kasım 2014 (UTC)

Almadan önce hangi konuda sıkıntın varsa bana sorabilirdin, düzeltilirdi. --I. Dede 15:39, 17 Kasım 2014 (UTC)
Merhaba. Geri al butonu var, ona tıklayarak geri aldım. Bilgi kutusunu kaldırmışsınız, olumlu bir değişiklik olmadığı için geri alındı. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:41, 17 Kasım 2014 (UTC)
Evet bende de var o butondan, eğer geri dönüş savaşına başlarsak ilk üç hakkını sen dolduracağın için engellenecek olan sen olurdun. Gerek var mı buna? Bir dahaki sefere söyleyebilirsin, çözüm bulalım. --I. Dede 15:45, 17 Kasım 2014 (UTC)
Belki haberin yoktur, söyleyeyim yine de, o maddenin linki TİB tarafından mahkeme kararıyla engellendi. Yani beni sansürcü sanıp sayfayı saygısızca geri getirdin ama şu var ki sayfa zaten sansürlendi, erişim yok. Eğer sayfayı okuyabilecek insan olmazsa, kime bu şablon ve bu bilgi? --I. Dede 15:55, 17 Kasım 2014 (UTC)
Bu şekilde bir yere varamayız. Ne demek değişiklik savaşı? Ne demek ilk siz engellenirsiniz? Engelin bir "ceza" olmadığını bilmeniz gerekir. Bilgi kutusunu kaldırmak vandalizmdir, editör, anonim veya hizmetlinin yapması fark etmez. VP:SANSÜR sayfasını da bir okuyun isterseniz, sansür diye bir şey yoktur Vikipedi'de. İsteyen istediği kadar engellesin, burası özgür ansiklopedi.--RapsarEfendim? 18:02, 17 Kasım 2014 (UTC)
Sinirlenmene gerek yok. Olay sansür ya da bilgi kutusu olayı değildir. Bilgi kutusu olan halini de ekledim, ancak o da bir başka saygısız kullanıcı tarafından geri alındı. Böyle kullanıcılar olduktan sonra Türkçe Vikipedinin ilerlemesi hep yavaş seyredecektir. Özgür ansiklopedi demek başka kullanıcıları taciz ederek onların değişiklik haklarını saldırı yapmak mıdır? Herşeyden önce ansiklopedinin amacının insanı bilgilendirmek olduğunu unutmamak gerekir. Bu davranışından dolayı seni yakın zamanda şikayet edeceğim, haberin olsun. Tehdit olarak görme, sadece yaptığın yanlış, asıl vandalizm seninkidir. Teşekkür ederim. --I. Dede 19:25, 17 Kasım 2014 (UTC)
Hiç merak etmeyin, sizden daha çok biliyorum Vikipedi'nin ne olduğunu, nasıl işlediğini, hangi politikaların nelerden bahsettiğini vs. Size sayfayı verdim, VP:SANSÜR. Önce okuyun isterseniz, daha sonra da bir hizmetliye mesaj attım konuyla alakalı, onu da dinleyin.--RapsarEfendim? 19:27, 17 Kasım 2014 (UTC)

TİB maddelere erişimi engelledi diyorum ve karşımda ben senden daha fazla biliyorum diyen birisi var. Sansür karşıtı olmayabilirsin, ben de karşıyım sansüre ama bunu anlamamanı normal karşılıyorum. Ben bu durumu düzeltmeye çalıştım ve çıkmışsın politika diyorsun ukala bir tavırla. Hayır ben senden daha iyi biliyorum. Bu zamana kadar da hiçbirini ihlal etmedim. Ortada zaten yapılmış bir sansür var. Bunu engellemeye çalıştım. Ancak buna yoğunlaşmak yerine sorunu idrakinin yettiği oranda kişisel algıladın. --I. Dede 21:48, 17 Kasım 2014 (UTC)

İbrahim Dede, öncelikle eğer yaptığınız değişiklikler birden fazla kişi tarafından değiştiriliyor veya dillendiriliyorsa bu konu üstünde düşünmeniz gerektiği hususunda bir ihtiyaç olabilir. Diğer bir değinmek istediğim konu ise yaptığınız değişikliklerin geçerli sebepler doğrultusunda doğru olmadığına karar verilip o değişiklikler geri alınıyor ve kişiler bu geri alınmaların doğru olduğunu düşünüyorsa siz bu kişilere, bu çatı altında saygısız deme hakkına sahip değilsiniz. Burada kimse kimseye bir lakap takıp, onun üstünden eleştirebilme hakkına sahip değildir. Olması gereken ve şimdiye kadar olan, başlıkların altındaki değişikliklerin bir ihtiyaç olup olmadığı konusunda tartışmak ve bu tartışmalardan olumlu sonuçlar çıkarmaktır ancak siz bu tartışmaları kişisel olarak algılayıp size karşı bir saygısızlık olarak düşünürseniz o halde sizinle aynı fikirde olmayan herkes birer saygısız durumuna düşecektir ve bu da insanın gerçeklerle olan bağını süreç içerisinde kopartır. Son yaptığınız değişikliklerin sebebi olarak ilk başta vajina ağzının fotoğrafının sergilenmesinin şart olmadığını koştunuz ancak neyin şart, neyin şart olmadığı bir kişi tarafından değil ancak açılan tartışamalarda insanların vereceği ortak fikir doğrultusunda belirlenir. Bu fikirleri tartışmaya açmadan doğrudan bir değişim yapıp daha sonra ise ilk önce öne sürdüğünüz şart fikirinden vazgeçmenizin akabininde TİB'in bir engelleme süreci başlattığı ve bu sebepten Vikipedi'de yer alan bir bilgiyi değiştirdiğinizi söylediniz ki açıkçası en kibar tabirle ben bunu bir facia olarak görmekteyim. VP:BUROKRASIDEGIL Herhangi bir devletin veya siyasi grubun vereceği kararlar Vikipedi'yi bağlamaz çünkü bilginin doğruluğu ve erişilebilirliği, üstüne düşünülmesi gereken birinci konu olması gerekmektedir. Çok kısa bir örnek vererek bunu sonlandırmak istiyorum ve umarım bir şekilde bu tartışmayı anlamlı kılar ve saygı çerçevesinde devam edebiliriz eğer böyle bir isteğimiz var ise. örn: Bir devlet bundan sonra sarı rengine artık yeşil diyoruz dediğinde bu değişim sarı rengini sarı olarak kullanan insanları bağlar ve eğer o insanlar sarı rengine sarı demeye devam edeceklerse Vikipedi'de olması gereken sarı rengine sarı demektir. Esas olan insanların yaşattığı bilgidir ve bunu çeşitli sebeplerden ötürü örselemeye çalışan farklı gruplar var ise onların barınacağı çatı Vikipedi olmamalıdır. Kendi sayfanızdaki tartışmayı sildiğinizden dolayı artık tartışmanın devam etmediğini düşünmüştüm ama hem oradaki yazıları silip, hem de gelip burada devam ettirmeniz aslında ilginç bir hareket. Sonuç olarak herkesin bilgiyi doğru ve eksiksiz haliyle öğrenmeye hakkı vardır. Reob (mesaj) 21:51, 17 Kasım 2014 (UTC)

Selamlar. Şu konuda senin de bir şeyler demen iyi olur gibi.--RapsarEfendim? 18:03, 17 Kasım 2014 (UTC)

selam rapsar, dedim oni.. :) teşekkürler. --kibele 09:26, 18 Kasım 2014 (UTC)

Selam Saygıner. Bildiğin gibi San Marino puan almayı başardı sonunda :) Maddesinde genel bir güncelleme yapabilir misin bir ara?--RapsarEfendim? 15:56, 19 Kasım 2014 (UTC)

Selam Rapsar :) Faroe adalarının galibiyeti daha büyük başarıydı bence :) İlgilenmeye çalışacağım.--Sayginerv-posta 17:19, 19 Kasım 2014 (UTC)

Selam Rapsar. OTRS iznin vardı değil mi? --cobija 21:10, 19 Kasım 2014 (UTC)

Selam. Benim yok da Taysin'in vardı.--RapsarEfendim? 21:12, 19 Kasım 2014 (UTC)

Beşiktaş logosu[kaynağı değiştir]

Selamlar Sait. 1945'teki bir gazetede şöyle bir logo buldum. Şeref Stadyumu'nda çekilen bir fotoğraf. O gün Beşiktaş-Galatasaray ve Olimpiyakos-Beyoğluspor maçları oynanmış, logo da Beşiktaş'ın logosu anladığım kadarıyla (Şeref Stadyumu'nda olması, Türk bayrağı ve 1903). Ancak ben hiçbir yerde rastlamadım bu logoya. Sen daha önce görmüş müydün? Bir de kısaltmaya dikkat, Beşiktaş Gençlik Kulübü gibi bir ad kullanıldı mı hiç?--RapsarEfendim? 09:18, 20 Kasım 2014 (UTC)

Selamlar, öyle bir logoya hiç rastlamamıştım. Ancak logo Beşiktaş'ın logosu gibi. Benim rastladığım eski logoları şunlar ve şuydu. Sanırsam bahsettiğin isimde o tarihlerde kullanılmış. Bundan haberim yoktu, fakat bu isimde Beşiktaş'ın sitesinde felan da hiç geçmiyor. Aslında Cumhuriyet sitesinin bir üyeliği olsa çok işe yarayacak kaynaklar var. :)Sait71 09:40, 20 Kasım 2014 (UTC)
Hmm. Ben de Cumhuriyet arşivinde arama yapınca 1941-46 arasında bu kullanıma rastladım. Ancak işin daha da ilginç yanı, 7 Aralık 1945 tarihli bir haberde üç büyük kulüp için de "gençlik kulübü" denmiş :) Resmî olarak kullanılmadı ya da üç kulüp de (veya daha fazlası) bir şeyin etkisiyle kısa süreliğine bu adı kullandı. 1941'de ilk kez kullanılmış evet. Aynı yılın daha önceki döneminde Beşiktaş Jimnastik Kulübü diye geçiyor. Bir şey etkilemiş veya bir karar alınmış olmalı :)--RapsarEfendim? 09:52, 20 Kasım 2014 (UTC)
1940'lı yıllarda yasa felan mı çıktı acaba? Aslında bunu sağlam bir kaynak bulup ortaya çıkarabilirsek çok büyük bir olaya imza atmış oluruz :)Sait71 09:55, 20 Kasım 2014 (UTC)
Beden Terbiyesi Genel Direktörlüğünün teklifi üzerine İstanbul'daki bazı kulüpler "gençlik kulübü" altında birleştirilmiş (Cumhuriyet arşivinden bakıyorum). Mesela Galatasaray ve Galataspor Galatasaray Gençlik Kulübü; Fenerbahçe, Kadıköyspor ve Altınordu Fenerbahçe Gençlik Kulübü adı altında birleşmiş (13 Mart 1941). Bak mesela Kasımpaşa tarihinde de "Beden Terbiyesi Umum Müdürlüğü’ne gönderilen 2 Eylül 1942 tarihli yazı ile kulübün adı “Kasımpaşa Gençlik Kulübü” halini aldı. Bu tarihten sonra “ Kasımpaşa ” kabul gördü ve değişiklik yapılmadı. Ancak gençlik kulübü ifadesi zamanla spor kulübü olacaktır." ifadeleri yer alıyor (logoya da dikkat). Sırf bu olayı konu alan bir yazı rastlamadım ben ne yazık ki. Esas konuya dönersek, Beşiktaş'ın İnternet aleminde daha önce rastlamadığım yeni bir logosunu bulmuş oluyoruz :)--RapsarEfendim? 13:53, 20 Kasım 2014 (UTC)
Hmm anladım. Bu logo iyi oldu aslında, bunun daha net bir fotoğrafı felan yok mu acaba, maddede kullanabilirdik. Bu logodan kulübün haberi var mı acaba ben ondan da şüpheliyim. :)Sait71 16:05, 20 Kasım 2014 (UTC)

Logo isteği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şuradaki logoyu svg formatında hazırlaman mümkün mü? Yalnızca logo.--RapsarEfendim? 09:08, 20 Kasım 2014 (UTC)

Kolay inşallah. Zaten kütüphaneden sana mahcubum. Fakat, akşama müsaitim. Yarın öğlene sorunsuz halletmiş olurum.--i.e.msj 11:39, 20 Kasım 2014 (UTC)
Teşekkürler. Estağfurullah, bir ara inşa ederiz kütüphanemizi de :)--RapsarEfendim? 13:54, 20 Kasım 2014 (UTC)
Aslında tam olarak svg olduğu söylenemez. Çünkü, vektöre çevirdiğimde çok bozuluyor. Şu haliyle aslında svg içindeki png oldu :). İş görür mü bilmiyorum? Kolay gelsin.--i.e.msj 17:13, 21 Kasım 2014 (UTC)
Ha sen... :) Ben Şunun gibi olmasını istemiştim, çizim işi yani :) Teşekkürler.--RapsarEfendim? 18:13, 21 Kasım 2014 (UTC)
Çizgiler siyah-beyaz, arkadaki bayrak da Türk bayrağı renklerinde zaten :) Bir de Şu ve şu resimlerdeki logoyu da yapabilir misin? Siyah-beyaz bunun renkleri de.--RapsarEfendim? 20:11, 21 Kasım 2014 (UTC)

Merhabalar Théoden, Needemm Vikipedi'ye olan katkıları olumlu bir şekilde artarak sürdürmekte. Birçok değişikliğini ben onayladım ayrıca Rapsar'da bir çok değişikliğe onay verdi. Onunda fikrini alabiliriz. Sende bir bakarsan sevinirim. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 05:44, 20 Kasım 2014 (UTC)

Katılıyorum :)--RapsarEfendim? 07:51, 20 Kasım 2014 (UTC)
Kullanıcı BL'ye dahil edildi. Bildirim için teşekkürler, her ikinize de sevgiler.. :) --Théoden ileti 14:15, 20 Kasım 2014 (UTC)

Kulüplerin birbirleriyle maçları[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Bir konuda fikrinizi sormak isterim. Kulüplerin arasında yapılan maçlar "kayda değer madde" olur mu sizce? (Bu kavramın tam ismini bilmiyorum.) Mesela "Kayserispor - Malatyaspor maçları" gibi. Ya da şöyle mi düşünmek lazım: Şampiyonluk yaşamış kulüplerin birbirleriyle yaptıkları maçlar "kayda değerdir" de diğerleri değildir. Bir ansiklopedide bu tip bir başlık olsa benim ilgimi çekerdi diye düşünüyorum. Saygılar. magawla 14:43, 20 Kasım 2014 (UTC) magawla

Merhaba. Ben böyle bir maddeye rastlamadım herhangi bir Vikipedi'de, gelişigüzel iki takımın maçlarının listelendiği bir maddenin de ansiklopedik değer taşıdığını düşünmüyorum açıkçası. Bir maddenin bir parçası olarak yer alabilir (derbi ve kulüp sezonu maddelerinde örneğin); ancak ayrı bir madde olmaması gerekir, bence.--RapsarEfendim? 19:48, 20 Kasım 2014 (UTC)

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhab Rapsar. Daha önce muhtemelen konuşulmuş bir konudur fakat epeydir burada yokum ve sayfaları da pek incelemedim. Bir maddeye kullanıcı kaynak belirtmeden bilgiler eklediğinde o sürümün kaynak belirtilmediği için onaylanmaması mı doğru yoksa onaylayıp ilgili yerlere kaynak belirtmeli şablonu eklemek mi? Bunun hakkında bir bilgi var mı ya da daha önce tartışılıp karara bağlandı mı? Merve (mesaj) 20:19, 20 Kasım 2014 (UTC)

Merhaba. Herhangi bir değişikliği reddederken, alt kısımda yer alan otomatik değişiklik özellikleri arasında "+kaynak gerektiren bilgi eklentisi" diye bir seçenek var dikkat edersen. Bunu kullanarak kaynak gereken bilgileri reddedebilirsin. Mesela gidip biri "Swift bugüne kadar 10 milyonun üzerinde albüm sattı" ifadesindeki 10'u, kaynak göstermeden 14 yaparsa bunu reddedebilirsin. Ancak Swift'in yeni çıkan albümü hakkında bilgi eklemişse (senin sorduğun soru "kaynak belirtmeden bilgiler eklemesi" olduğundan), bu bilgi çabucak erişilebilecek bir bilgi olduğundan reddetmemen daha iyi :) İyi günler.--RapsarEfendim? 08:28, 21 Kasım 2014 (UTC)

Sait Altınordu[kaynağı değiştir]

Merhabalar Rapsar, Sait Altınordu sayfası çok zayıf ve bugün okuduğum bir haberde iki adet çok eski fotoğraf var. Muhtemelen bu fotoğraflar 60 yıldan daha eskiler. Bu konularda uzman sen olduğun için bunlar hakkındaki düşünceni hatta lisans sorunu yoksa onları eklemeni rica edecektim. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:52, 21 Kasım 2014 (UTC)

Merhaba. Uzman değilim önce, estağfurullah :) 60 yıldan eski olması önemli değil, önemli olan bir gazete veya dergi gibi bir yayında, en az 70 yıl önce yayınlanmış olması. Şu şablona bakarsan "Eser sahibi tüzel kişi ise, koruma süresi eserin yayınlanmış olduğu tarihten itibaren 70 yıldır." ifadesini görebilirsin. Gazete ve dergide yayınlanan resimlerin hakları bu yayınlarda olduğundan (ABD başkanının bilmem nereden alınan portesi gibi istisnalar var tabi) bu kapsamda değerlendirilir. Diyeceğim o ki, bu günden 70 yıl öncesinde, herhangi bir Türk gazetesinde yayınlanan bir resmi varsa o kullanılabilir. Bahsi geçen resimlerin öyle olduğuna dair bir veri yok, bu sebeple Commons'a yüklesen dahi silinirler.--RapsarEfendim? 12:45, 21 Kasım 2014 (UTC)

Magdeburg sayfasında yaptığım değişikliği onaylar mısın? Casual05 (mesaj) 10:40, 22 Kasım 2014 (UTC)

"Cin" sayfasındaki değişiklik[kaynağı değiştir]

"Cin" sayfasındaki değişiklik
Kardeşim cin sayfasındaki değişikliği yapınca eline ne geçti ? sildiğin tüm bilgiler doğruydu yani amacın ne 2 puan mı kazandın yazdıklarımı silince ? Max2 (mesaj) 23:54, 22 Kasım 2014 (UTC)

Selam Sabri. İngilizlerin "association football" veya kısaca "football", Amerikalıların da "soccer" dediği spora biz "futbol" diyoruz bildiğin gibi. Ancak İngilizcede "football" terimi aynı zamanda, "topa ayakla vurarak, topu karşı takımın kalesine sokma" amaçlı sporların geneli için kullanılmakta (futbol, ragbi, Amerikan futbolu vs). Biz bu ikinci maddeyi hangi adla açabiliriz?--RapsarEfendim? 15:43, 23 Kasım 2014 (UTC)

Merhabalar. Çok kritik yerden sordun. Maalesef "association football" maddesinin karşılığını "futbol" olarak açmamıza rağmen "football" için bir karşılığımız diğer birçok dile olduğu gibi yok. Zaten dikkat ettiysen çok az vikide o maddenin karşılığı var. İçlerinden Almanca Vikipedi'ye baktım: şu şekilde "Futbol (spor sanatı)" kullanımı var. Bizde o maddeyi açmanın pek gerekli olduğunu düşünmüyorum ama açarsak "Futbol (geniş anlam)" ya da "Futbol (geniş anlamda)" şeklinde kullanımlar olabilir.--Śαвяí¢αи76ileti 13:42, 24 Kasım 2014 (UTC)
Futbol (terim) gibi bir şey derim ben de; daha önce de bahsetmiştik sanki bundan. Ne yazık ki bizim sözlüklerde kelimenin bu karşılığının geçtiğini görmedim hiç.--Sayginerv-posta 17:09, 24 Kasım 2014 (UTC)
@Sabri, aslında ben de en başta gereksiz gibi görmüştüm ama mevzu daha derinmiş. Üstte de belirttiğim gibi "football" denen kavram aslında "topu ayakla karşı takımın kalesine atma" amacı taşıyan oyunların tamamı. Football Association kurulana kadar "football" dedikleri olay benim tanımladığım gibi oynanan oyunların tümü. Bu kurum kurulunca adı "association football" oluyor (yaygın yanlış çevirisi "futbol birliği", doğrusu ise "birlik futbolu", yani birlik tarafından oluşturulan kurallarla oynanan futbol). "Soccer" da zaten "association" kelimesinin kısaltması olan "soc"a -er (hani bizdeki -çi eki gibi) ekinin gelmesiyle oluşturulmuş. Demek istediğim bu "football" denen kavram daha geniş bir anlama sahipken, "association football" veya "soccer" denen kavram bizim bildiğimiz futbola denk geliyor. Aklıma "futbol oyunları/sporları" adlandırması geldi ama?--RapsarEfendim? 18:09, 24 Kasım 2014 (UTC)
"futbol sporları" gayet uygun bir başlık gibi geldi. Bu adlşandırmanın pek sıkıntı yaratacağını sanmıyorum --Śαвяí¢αи76ileti 17:07, 26 Kasım 2014 (UTC)

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhabalar Rapsar, 2015 Türkiye genel seçim anketleri sayfasında bekleyen bu sürümdeki kaynağı bir kontrol edebilirmisin? Ben Yurtdışında yaşadığım için site bana giriş izni vermiyor. Sayfanın trafiği oldukça yüksek o nedenle kaynağa bakmadan onaylamak istemedim. Teşekkürler ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:07, 25 Kasım 2014 (UTC)

Kulüp sezonları şablonu[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Bir şey sormak istiyorum. Futbol takımlarının sezonlarıyla ilgili bir şablonumuz var mıdır? İşin içine girdikçe çok farklı şablonların kullanıldığını gördüm. Kendi hazırladığım sezon sayfalarını büyük oranda standart hale getirdim ama tr.wikipedia'da oldukça farklı şablonlar var bununla ilgili. Benim düşüncem bir şablon belirleyip, kullanıcıların da takım sezonları maddelerini buna uygun hale getirmelerini istemek. Hatta bunun için genel kapsamlı bir çalışma da başlatılabilir. Siz ne düşünüyorsunuz? magawla 09:52, 26 Kasım 2014 (UTC) magawla

Selam. Bilgi kutusu şablonu mu soruyorsun dolaşım şablonu mu yoksa madde içerisinde kullanılan başka şablonları mı? Şu anda seçkin madde olan Akhisar Belediyespor 2012-13 sezonu maddesi örnek alınabilir.--RapsarEfendim? 09:55, 26 Kasım 2014 (UTC)
Madde içerisinde kullanılan şablonları kastediyorum. Bilgi kutusu da aslında bu kategoriye giriyor dolayısıyla. (Dolaşım şablonu ne demek onu bilmiyorum.) Yani aslında demek istediğim şu: Herkes iyi niyetle, birçok yerden araştırmalar yapıp ortaya güzel şeyler koyuyorlar ama bunların belirli bir standardı yok. Kimisi bir başlığı gerekli görürken, kimisi o başlığa gerek duymuyor. vb... Örneğin, madde içerisindeki aynı konular için kimisi "İstatistik" diyor, kimisi "Bilgi" diyebiliyor. Bunlara varıncaya kadar bir şablon belirlesek ve kullanıcılardan da bu şablona uymalarını rica etsek nasıl olur? magawla 10:02, 26 Kasım 2014 (UTC) magawla
Dolaşım şablonu sayfanın en altında yer alan şu tipteki şablonlara verilen ad :) Halihazırda seçkin maddemiz var ve onu örnek almak "iyi olur". Normalde her konu için sayfa yazım kılavuzu olması ve sayfaların ona göre yazılması gerekir. Bizde öyle bir kılavuz olmadığından ben veya başkası, nasıl yazılması gerektiği konusunda bir kısıtlama, zorlama yapamaz. Yalnızca, hazır örnek bir maddemiz varken ona neden uyum sağlamayalım diyebilirim :) Bir de mesajlarını benim de mesaj sayfama atarsan daha iyi olur :)--RapsarEfendim? 10:36, 26 Kasım 2014 (UTC)
Evet sizin mesaj sayfanıza da yazsam iyi olurdu gerçekten. O kadarını da acemiliğime verin. =) magawla magawla 13:39, 26 Kasım 2014 (UTC) magawla
Magawla61 benimde fikrimi sormuşsun. Bende Rapsarla aynı düşünüyorum ki bu yıl sezon başında hazırladığım 1. Lig kulüp sayfalarını o düzene göre hazırlamaya çalıştım. Çalıştım diyorum çünkü 14 saatlik bir tren yolculuğunda internetim yokken word'te yapmıştım! Bencede hazırda bir madde varken onu baz alalım. Ama kimseyi zorlayamayız ki misal eski Yegül38 kullanıcısı şimdi hala anonim olarak katkı yapıyor ve birkaç sezon maddesi açtı bu senede. Onda maalesef standartlara uyma düşüncesi yok. Kendi standartı var ve onu uyguluyor! Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:48, 26 Kasım 2014 (UTC)
Kullanıcıların başlık açarken belli standartlara uymamaları biraz tarz ya da karakter meselesi. Ama burada şu sorun olabilir: Çala kalem madde açan kullanıcının yaptıklarını bir standarda sokmaya çalıştığımızda bize ters tepki veriyor mu vermiyor mu? Kullanıcı "Benim yaptığım doğrudur." mantığıyla kamuoyunun yaklaşımlarını önemsemiyorsa burada işte sorun başlıyor. Bu arada kullanıcılar tabii ki zorlayamayız. Ama "rica" edebiliriz kendilerinden. Bunun için de ilgili kullanıcıya "Bak şurada bir seçkin madde var. Biz onu esas alıyoruz. Sen çalışmalarında onu esas al." diyebiliriz. Böylece de facto bir standardımız olmuş olur. Kullanıcı bunu da sorun ederse o zaman "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir." diyesim geliyor. =)) Saygılar. magawla 13:06, 26 Kasım 2014 (UTC) magawla
Aslında ben de standart olmadığından şikayetçiydim ama kendim düzenlemeye başladım bile. Süper Lig sezonlarını geriye dönük olarak 1998-99 sezonuna kadar epey düzenledim sanırım. En azından puan durumu şablonları aynı olsun diye uğraşıyorum. En büyük sorunu takım isimlerinde yaşıyorum aslında. Örneğin bazı yerde Fenerbahçe SK, bazen sadece Fenerbahçe yazılmış. Oysa ki futbol takımı için hepsi Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı olmalı. Evet biraz zahmetli iş ama elimizden geldiğince düzeltmeye çalışacağız hepsini :) Magawla61 sana da teşekkürler epey katkı veriyorsun geçmiş sezonlar konusunda. Herkese iyi vikiler. --Teacher0691 (mesaj) 12:21, 26 Kasım 2014 (UTC)
Standartlaştırma konusunda yalnız olmadığımı görmek beni mutlu etti. Standardın olmadığı sistemlerin kaosa sürüklenme olasılığı oldukça kuvvetlidir. Standart olmayan yerlerde işlerin devamı kişilerin iyi niyetine bağlı gider. İyi niyetli kişiler sistem dışı kaldıklarında da o sistemin idamesi oldukça zorlaşır. Ben de 1. lig (Süper Lig) bilgi kutularından eksik olanları girmeye, hali hazırda mevcut olanları da standart haline getirmeye çalışıyorum. Teacher0691 bu ya da benzer konularda iş bölümü yaparak beraber de çalışabiliriz. Takım isimlerini de maddelere girdikçe ben de güncellemeye çalışıyorum. Saygılar. magawla 13:07, 26 Kasım 2014 (UTC) magawla
  • merhaba Rapsar, V. Filip adını V. Philippe'e Türkçe kaynaklarda nasıl geçtiğini bulamadığın için mi taşıdın? Taşıma gerekçende yazdığını anlayamadım. --Mskyrider ileti 09:58, 26 Kasım 2014 (UTC)
Merhaba. Bazı diller arasındaki ilişkiden ötürü, bu dili konuşan ülkelerdeki hükümdar adları da "yerelleşiyor". İngiltere Kralı Charles; Almancada Karl, Fransızcada yine Charles (ama okunuşu farklı), Portekizce ve İspanyolcada Carlos gibi isimler alıyor. Türkçenin bu dillerle bir bağı yok, dolayısıyla -diğer maddelerde olduğu gibi- esas adı olan Fransızca adına taşımıştım.--RapsarEfendim? 10:03, 26 Kasım 2014 (UTC)
  • Teşekkürler anladım. Aslında Vikipedi:Adlandırma kurallarında tam açık olarak yazmıyor. Latin harfleri kullanılan özel adlar için olduğu gibi bırak diyor ama bu duruma Papalar özelinde alınan kararı tüm hükümdarlar için de uygulamak gerekli. Ülkelerin özgün dilindeki adlandırmaları kullanmak gerekiyor. Hepsi Latin harfleri çoğunda. Gerçi aynı anda farklı diller kullanan ülkelerin hükümdarı olup başka başka adları olanlarda var, burada da kökene göre gidip yönlendirme kullanmak gerekir. --Mskyrider ileti 10:10, 26 Kasım 2014 (UTC)
O sayfa çok genel olduğundan bu tip spesifik alanlardaki konulara yer verilmemiş tabi. Olay dediğin gibi aynen. Bir de şeyler var tabi, hani "Charles of Manchester" gibi İngilizce adları "Manchesterlı Charles" yaparken, "Charles de Paris" gibi İngilizcenin dışındaki dillerde aynen bırakıyoruz. Bunun da sebebi sanırım İngilizcenin daha "tanıdık" olduğundan özgün hâliyle bırakıldığında kulağa daha garip gelmesi.--RapsarEfendim? 10:42, 26 Kasım 2014 (UTC)

Selam Alperen. Beyaz listede olmayanların veya anonimlerin en azından maddelere hz. ve (sas) gibi ifadeler eklenmesi önlenebilir mi?--RapsarEfendim? 08:10, 26 Kasım 2014 (UTC)

Evet önlenebilir, hatta hangi kategorideki maddelerin dikkate alınabileceği bile ayarlanabilir ama tepki çekebilir diye bugüne kadar girişmedim :)--Alperen (mesaj) 17:57, 26 Kasım 2014 (UTC)
Yav reddetsek de aynı şey olmuyor mu zaten? :) Bir de şey var, mesela Muhammed maddesinde "hz ifadesi kullanılır" gibi ifade var. Bu engel, maddedeki vandalizmi geri alan birini de vuracak. Bu nasıl giderilebilir?--RapsarEfendim? 18:01, 26 Kasım 2014 (UTC)
Geri alınması da aynı kapıya çıkıyor ama biri ekran görüntüsü alıp da "bakın münafıklara ne yapıyorlar" diye caps verdi mi uğraş dur :D Gerçi "elalem ne der" gerekçesini hiç sevmem ama bugünlerde işler daha da hassas hale geldi. Geri alan kayıtlı kullanıcı ise (ki büyük ihtimalle öyle olacaktır) bir sıkıntı olmaz ama diğer türlü eski hz. ifadelerinin sayısı ile yenilerinin farkı ya da oranı karşılaştırılabilir.--Alperen (mesaj) 18:07, 26 Kasım 2014 (UTC)
Ben de diyorum ki ha direkt engellemişiz ha geri almışız, fark var mı? :) Sonuçta hareketin dokuz kusurlu hareketten biri olduğu bariz.--RapsarEfendim? 18:12, 26 Kasım 2014 (UTC)

Selam Rapsar, sen denetçiliğe başvurmayı düşünüyor musun? --Uğurkentmesaj 20:47, 27 Kasım 2014 (UTC)

Selam sana da. Zamanında trol olduğu söylenerek engellenmiş olan bir kullanıcı olarak cevabım hayır :) İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 20:59, 27 Kasım 2014 (UTC)

Bu haber KD midir?[kaynağı değiştir]

Merhabalar Rapsar, bu haber konusunda kişi sayfasında bulunması için KD midir? Karar veremedim bir senin fikrini alayım dedim. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:42, 28 Kasım 2014 (UTC)

Merhaba. "Haberin kayda değer olması"ndan kastın, haberde bahsedilen konunun biyografi maddesinde ele alınacak kadar ansiklopedik değer taşıması ise, yanıtım evet. Maddede bahsedilmesi gereken bir içerik.--RapsarEfendim? 08:17, 28 Kasım 2014 (UTC)

Yazı Sistemi[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar;

Bu sayfadaki haritada Türkiye için Ermeni alfabesi gösterilmiş. Bu hatayı düzeltebilir misim? -KuzeyliAdam

Merhaba. Türkiye için Latin alfabesi gösterilmiş, renklere bakman gerekiyor. Türkiye'nin üstünde yer alan Ermenice yazı, "Ermenice"nin Ermeni harfleriyle yazımı yalnızca. İtalya'nın üstünde de Yunan harfleriyle "Yunanca" yazıyor mesela :)--RapsarEfendim? 09:30, 28 Kasım 2014 (UTC)

Karıştırdım o zaman. -KuzeyliAdam

Yok abiler bu durum kasıtlı olarak yapılmış. Eve gidince değiştirim o haritayı da. Fakat Vandallık yapılmış, o haritada resmen.--i.e.msj 09:53, 28 Kasım 2014 (UTC)

Yardım ricası[kaynağı değiştir]

Selamlar Vikiçizer. Futbol maddesinde bazı okul maddeleri var, onları açman mümkün mü boş bir zamanında? Hatta diğer kırmızıları da açabilirsin ilgini çekerse :) Benim pek istekli olmadığım maddeler de.--RapsarEfendim? 19:34, 30 Kasım 2014 (UTC)

Merhaba, fırsat bulursam ilgilenmeye çalışırım, aslında ben de pek ilgili değilim ama yine de bakarım:) İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:49, 30 Kasım 2014 (UTC)


Tarih Bağlantıları (Link)[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Tarihleri yazarken 1 Aralık 2014 şeklinde yazmayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Yani her tarihe bir bağlantı vermek gereksiz bir hareket mi bu sizce? Bağlantılı şekilde yazmak benim hoşuma gidiyor ama gerekli bir hareket mi tam emin olamadım. Bir soru daha sormak istiyorum: Maddelerde geçen takım isimlerinin hepsine bağlantı (link) vermek sizlerce gerekli midir? Yani maddedeki cümlelerde geçen tüm "Abidikspor'ları sürekli olarak Abidikspor şeklinde yazmayı kastediyorum. Sizlerin de görüşlerini alabilir miyim arkadaşlar bu konuyla ilgili? (Kullanıcı:Teacher0691, Kullanıcı:Fenerli1978, Kullanıcı:SAİT71) Saygılar... Kullanıcı mesaj:Magawla61 magawla 12:46, 1 Aralık 2014 (UTC)

  • Bir sayfada bilgi kutusu haricinde aynı bağlantıya sadece 1 kez bağlantı veriyoruz diye biliyorum! Tarih içinde yine aynı şekilde 1 kez kullanıldıysa bence bağlantı vermekte fayda var. Okuyucuları sayfalar arasında yönlendirmek için faydalı olur diye düşünmekteyim. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:01, 1 Aralık 2014 (UTC)
  • Bence tarih linki vermek gereksiz. Eğer tarih linki verdiğiniz olay, verdiğiniz tarih sayfasında da geçiyorsa verilebilir sadece diye düşünüyorum. 1 Aralık linki Dünya AIDS Günü için verilebilir mesela ama 1 Aralık günü oynanan bir maç için verilmesi gereksiz. O gün oynanan o kadar çok maç vardır ki. Takım isimlerine gelince, bence de Fenerli1978'in belirttiği gibi okuyucuları yönlendirebilmek için mümkün olduğunca her bağlantıyı vermekte yarar var. Bu arada Magawla61, takım isimlerini değiştirirken tarihlere dikkat edebilir misin lütfen. Örneğin Rizespor, 1991'den sonra Çaykur Rizespor adını almıştır. Bu tarihten sonrakiler yeni ismiyle olmalı benim düşünceme göre. Bilmiyorum diğer arkadaşlar ne diyor? Aynı şekilde Osmanlıspor ve İstanbul Başakşehir FK 2014 ten sonra. Ben önceki sezonlarda hangi isimle yer aldıysa o şeklide kalması gerektiğini düşünüyorum. Zaten takım sayfalarında yönlendirmeler var. Bir tek Kayseri takımlarında bir sorun var çünkü onlar karşılıklı isim değiştirmiş 2004'te. Yönlendirme karışabiliyor. Herkese iyi vikiler. --Teacher0691 (mesaj) 13:52, 1 Aralık 2014 (UTC)
  • Selam herkese :) Öncelikle şunu belirteyim, tarihlere iç bağlantı vermiyoruz (tarihlerle, belirli gün ve haftalarla alakalı maddeler istisna elbette). İkinci olarak, aynı maddeye de sürekli bağlantı vermemekteyiz. Fenerli'nin dediği gibi "tüm sayfada bir bağlantı verme" gibi bir uygulama da var denemez tam olarak. Bir maddedeki listelerde, tablolarda, şablonlarda falan bağlantı verdiğimiz maddeler var. Bunun dışında, maddenin metin kısmında da aynı maddeye bağlantı verilebilir. Her adı geçtiğinde değil de, giriş kısmında verilir, alt başlıklara geçtikten sonra verilir. Çok uzun bir maddeyse ve daha önce bağlantı verdiğimiz maddeden de uzun süre bahsedilmemişse, tekrardan karşımıza çıkılırsa tekrar verilebilir. Bu ikincisinin uygulaması çok keskin değil. Bunlar benim tercihim değil bu arada, yönergelerimizde yazan şeyler. İstenildiği takdirde yerlerini bulup gösterebilirim size :) Herkese iyi günler.--RapsarEfendim? 16:31, 1 Aralık 2014 (UTC)

Aynı içeriğe sahip iki madde[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Bu sayfa ile şu sayfa aynı konuyu ele alan madde. İkisinden birisinin silinmesi gerekiyor. -KuzeyliAdam

Selamlar, bir suredir telefondan giriyorum, gezinirken sayfayı kaydırdığımda veya bir bağlantıya tıkladığımda başka bir bağlantıyı alabiliyor. Bir kaç kez geri alma tuşuna denk geldi, tekrar geri alıyorum öyle bir şey olunca, kastım olmadığını biliyorsundur muhtemelen ama ben yine de söyleyim dedim, selamlar sevgiler :) --Sait71 19:58, 4 Aralık 2014 (UTC)

Selamlar da bir daha olmasın...--RapsarEfendim? 19:59, 4 Aralık 2014 (UTC)
Anladım tabi şaka yaptım :) Bir ara da şurayı okursun. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 20:00, 4 Aralık 2014 (UTC)
Telefondan girdiğim zamanlarda bu olaya sinir oluyorum zaten, inada yaparcasına sayfayı yüklüyor tam bir bağlantıya tıkladığım zaman geri alma kısmını getiriyor :) Evden uzaklaştım bir süre aslında, bir kaç haftaya dönerim. O zaman derbi ve diğer konularda ortak çalışmalar yapabiliriz. Ben yine mümkün olduğunca sessiz bir şekilde sadece takipteyim. Biraz susmak iyi oluyormuş. :)--Sait71 20:10, 4 Aralık 2014 (UTC)

Başlık adı[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, umarım iyisindir. :) Senden ufak bir ricam var. "Birahane darbesi" maddesinin başlığındaki 'd'yi büyük harfe çevirebilir misin? Ben denedim, fakat yönlendirmeden dolayı yapamadım. Bir olay adının baş harflerinin büyük harfle yazılması gerekir. -- Ullierlich 07:37, 5 Aralık 2014 (UTC)

Merhaba. Bu tip taşıma işlemini yalnızca hizmetliler gerçekleştirebiliyor. Bunun için şu sayfada bir talep yapmak lazım. Ben bu madde için yaptım, ona bakabilirsin. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:04, 5 Aralık 2014 (UTC)

Denetçi isteği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bir denetçi isteğinde bulundum da, müsait olduğunda bakarsan iyi olur hocam. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:00, 3 Aralık 2014 (UTC)

Adamım denetleme tamamdır, sevgiler, --e.c. 18:19, 6 Aralık 2014 (UTC)

Uluslararası para birimi yazılışı[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, uluslararası standartlara göre, okunuşa ne kadar da ters gelse, para birimi rakamdan önce ve bitişik yazılıyor. Mesela USD100 veya GBP50. Çek yazılımında kasti veya kasıtsız hataları önlemek için bu şekilde gelişmiş diye hatırlıyorum. Bilgi ve gereği için arz ederim. Saygılarımla, -Yozer1 (mesaj) 08:44, 8 Aralık 2014 (UTC)

Merhaba. Köy çeşmesinde buna dair bir tartışma var, sen de katılabilirsin.--RapsarEfendim? 08:50, 8 Aralık 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Yine ben...

SAS taki maddelere göz gezdiriyordum. Sanırım bu konularda tecrübelisin. (Zaten çoğu maddeyi de sen aday göstermişsin). İlgimi çeken bir şey oldu. Mesela Mehdi Aksu maddesi aylar önce silinmeye aday gösterilmiş. 7 kişi silinsin 3 kişi kalsın demiş. Vikipedinin çoğunluk demokrasisi olmadığını biliyorum ama bu sayfanın akıbeti ne olacak. Bir karara varılması için ne gerekiyor --hacitalhamesaj at 12:58, 8 Aralık 2014 (UTC)

Selam. Aslında "olması gereken" tartışılarak, ilgili yönerge ve politikalara göre doğru olan sonucu bulmak. Ancak hem yönerge ve politika eksikliği hem de bazı kullanıcıların cevap vermemesi sebebiyle tartışmaların yarıda kalması yüzünden bu tip sonuçlar oluşuyor. Aslında sorunun temelinde, Türkçe Vikipedi'nin ve kullanıcılarının eksikliği yatıyor. Şöyle ki, İngilizce Vikipedi'de yeni bir madde açacaksan, bu maddenin kayda değer olduğunu ispat ederek açacaksın. Yani şu şekilde bir madde açamazsın şu an, silinir. Bizde bu sistemi olmak mümkün olmadığından, madde açıldıktan sonra ya hızlı siliniyor ya silinmeye aday gösteriliyor ya da kayda değerlik şablonu ekleniyor (kayda değerliğinden şüphe duyuluyorsa tabi). Mehdi Aksu maddesine dönelim. Şimdi, adaylığı ben başlatmışım. Başlattığım zaman madde Ekim 2012'den beri kayda değer olduğunun ispatlanması için bekliyormuş ve şu durumdaymış. Defalarca dedim, ısrarla tekrar diyorum. Bu silinme tartışmasına "şurada şurada adı geçiyor, şu kaynaklar var" yazmak hiçbir şey ifade etmez. Varsa o kaynaklar, bunları kullanarak maddeyi geliştireceksin ve kayda değer olduğunu net bir biçimde ortaya koyacaksın. Adaylığı kapatan kişi de yeri gelecek bu oyları geçersiz sayacak. Ama topluluk buna alışkın olmadığı için lafta kalıyor :) Bu yüzden, -atıyorum- sırf aday gösteren kişiyle görüşleri uyuşmadığından, bu gerekçeyle olmasa da dolaylı olarak başka mantıksız gerekçelerle verilen zıt yöndeki oylar da sayılıyor. Bunlar uygulamalardaki yanlışlıklar (en azından benim politikalardan anladıklarım bu şekilde).
Buna ek olarak kayda değerliğin ispatı için kullanılan kaynakların değerlendirilmesi var. Vikipedi:Kayda değerlik sayfasından alıntı yapayım burada: "Bir konu kendisinden bağımsız, önemli, güvenilir, birden çok ikincil kaynaklarca içerik edilmiş veya kapsanmışsa kayda değerdir.". Ne diyor burada? "Kendisinden bağımsız", yani konu Mehdi Aksu mu, o zaman bu şahsın röportajları, söylemleri, bu şahsın çalıştığı yerlerde çıkan haberler, bağlı olduğu kurumların yayınları vs. kayda değerliğin ispatı için "kullanılamaz.". Şimdi maddeye bir göz gezdir ve bu şartı sağlayan herhangi bir kaynak bulabilirsen söyle :)--RapsarEfendim? 15:31, 8 Aralık 2014 (UTC)

Rozafa Castle.jpg[kaynağı değiştir]

Şöyle bir durum var, biraz beklesek daha iyi.--RapsarEfendim? 10:47, 8 Aralık 2014 (UTC)

Gereği yapıldı. Bilgilendirme için teşekkürler.--i.e.msj 18:48, 8 Aralık 2014 (UTC)

Selamlar Ahzaryamed. Şu adaylığı, biraz sonra başlatacağım denetçi isteği sonlanana kadar uzatabilir misin? Direkt olarak alakası var zira bununla.--RapsarEfendim? 14:45, 3 Aralık 2014 (UTC)

İki kullanıcının aynı kişi olduğu anlaşıldı ve ikisi de engellendi.--RapsarEfendim? 18:46, 6 Aralık 2014 (UTC)
  • Merhaba Rapsar. Adaylık sonuçlandırmasını geri aldım.--ahzaryamedileti 11:18, 11 Aralık 2014 (UTC)

Deiniz mağarası[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, odev konusu için çalışma yapan Gokçe arkafaşımızın Deniz mağarası konusunu kontrrol edebilir misin. Ben bir iki iç bağ verdim ama telefonla olmuyor. Seninde eminim hevesle bu konuda yardımcı olacağını biliyorum. sevgilerle :)Sait71 22:37, 9 Aralık 2014 (UTC)

Selam. Biraz düzenledim ve kaynaksız şablonu ekledim.--RapsarEfendim? 08:40, 10 Aralık 2014 (UTC)
Teşekkür ediyorum, mobilden çok zahmetli oluyordu bu iş. :)Sait71 10:37, 10 Aralık 2014 (UTC)

Commons silme talebi ve bir soru[kaynağı değiştir]

Merhabalar Rapsar, Seninle daha önceden yorum yaptığımız bu silme talebine bakmışmıydın? Logo hala bir çok dilde kullanımda. Ve benim bir süredir şablonlardaki bağlantı bakımı tool u çalışmıyor. Bununla ilgili senin bir bilgin varmı? Bağlantı bakımlarını Sayfaya bağlantılar kısmı hariç nasıl yapabiliriz. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:28, 11 Aralık 2014 (UTC)

Kullanıyorlarsa kullansınlar ya ne diyeyim yani artık. Laftan anlamıyor işte bazıları, bununla uğraşacak vaktim yok açıkçası. O şablonlardaki aracın kullanım süresi dolmuş, bizle alakalı bir sorun değil yani. Kullanıcı:Superyetkin bir şeyler yapabilir.--RapsarEfendim? 08:05, 11 Aralık 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar. Bir konuda bilgiye ihtiyacım var.

Beyaz listede olan kullanıcıların yaptığı değişikliklerde sürüm kontrolü istenmiyor (otomatik olarak gerçekleşiyor); ancak beyaz listede olmama rağmen yaptığım bazı değişiklikler için sürüm kontrolü istiyor. Bunun mantığı nedir? -KuzeyliAdam

Merhaba. İlgili sayfada senden önce, beyaz listede olmayan bir kullanıcı tarafından yapılan bir değişiklik varsa ve sen de bunun üzerine bir değişiklik yapıyorsan, her iki değişiklik de beklemeye alınır. Sen de kontrol bekleyen bir sürümde değişiklik yapmış oluyorsun çünkü :) İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:33, 11 Aralık 2014 (UTC)

Sürüm kontrolünü bekleyen herhangi bir değişiklik yok. Son katkı yaptığım maddelerden de görebilirsin. -KuzeyliAdam

Doğru diyorsun, ben de ilk defa şahit oldum. Kullanıcı:Superyetkin ile iletişime geçebilir misin?--RapsarEfendim? 19:37, 11 Aralık 2014 (UTC)

Mesaj attım. İlgilendiğin için sağol. -KuzeyliAdam

İkincil AK dosyaları[kaynağı değiştir]

Osmanlıspor maddesindeki Ankaraspor logosu ve zamanında FC Barcelona maddesine eklediğim görsel gibi madde içerisinde birincil öneme sahip olmayan AK dosyalarına karşı tutum ne yöndeydi? Bildiğim kadarıyla bunların ve benzer dosyaların silinmesi gerek. --cobija 23:57, 11 Aralık 2014 (UTC)

Merhaba. Kullanılabiliyor diye biliyorum, İngilizce Vikipedi'de de örneklerini gördüm.--RapsarEfendim? 08:32, 12 Aralık 2014 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Sosyalist_Dayan%C4%B1%C5%9Fma&oldid=prev&diff=14900449 bu sayfadaki yazarların 'kayda değer' olmadığına dair gerekçeyi buraya yazabilir misin? Kafandan geçmedi canın öyle istemediyse tabi. --Perencal (mesaj) 05:03, 12 Aralık 2014 (UTC)

Kayda değer olmadığının değil, olduğunun ispat edilmesi lazım aslında bakarsanız. İspat edilip, maddeleri açılırsa bağlantı verilebilir.--RapsarEfendim? 08:34, 12 Aralık 2014 (UTC)

Selamlar, ben yıl başına kadar yokum. Özel olarak ilgilendiğim ve güncel tuttuğum Arda Turan maddesini müsait bir zamanında güncelleyebilir misin acaba? Uefa yılın on birine aday oldu, gol atyı ve birde kasım ayının futbolcusu seçilmiş ispanyada. :)Sait71 10:30, 12 Aralık 2014 (UTC)

Kişisel söylemler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Daha önce burada ve devamında yapılan uyarılara uymayıp aynı değişikliklere devam eden, şurada, şurada yapılan uyarılara rağmen kişisel söylemlerde bulunmaya devam eden arkadaş için artık bir şeyler yapılması gerekmiyor mu?--RapsarEfendim? 08:44, 12 Aralık 2014 (UTC)

engellendi. bu arada Furkan Yaman gibi kayda değer olmayan futbolcu maddeleriyle ilgilenip etiketleyebilir misin rica etsem. --kibele 21:09, 12 Aralık 2014 (UTC)
Teşekkürler. Karşıma geldikçe ekliyorum ben, bunların bahsi de şurada geçmişti ama arkadaş etiketlemiş miydi bilemiyorum.--RapsarEfendim? 21:18, 12 Aralık 2014 (UTC)

Vajina maddesi[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Maddeyi neden taşıdığımı biliyorsun. Kurallarımıza en uygun isimlendirmenin şu anki olduğunun farkındayım, ancak maddeye erişilebilmesinin ve erişimin tekrar engellenmemesinin en kısa yolunun benim yaptığım değişiklik olduğunu düşünüyorum. --Khutuckmsj 13:14, 13 Aralık 2014 (UTC)

Selam. Neden taşıdığını bilmiyordum ama Vikipedi yönergelerine göre bu işlem doğru bir işlem değil.--RapsarEfendim? 17:38, 13 Aralık 2014 (UTC)
Yönergelere uygun bağlantıya erişim engellenmiş, bu sebeple kullanıcıların maddeye ulaşabilmesi için yönergeden biraz sapmak mantıklı. "Önce yönerge" dersen saygı duyarım, benim tercihim daha az doğru bir isimle de olsa maddenin ulaşılabilir olması. Görsel değiştirme sebebim de bu yöndeydi, görseli kaldırmadım, sadece aşağı aldım. --Khutuckmsj 18:52, 13 Aralık 2014 (UTC)
Bu senin düşüncen, topluluğa fikrini sorabilirsin.--RapsarEfendim? 19:10, 13 Aralık 2014 (UTC)
Sordum. --Khutuckmsj 19:30, 13 Aralık 2014 (UTC)

Kaynaklı değişiklikler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Lütfen kaynaklı bilgileri kaldırıp, kaynaksız bilgileri eklemeyiniz. Bu yaptığınız vandalizm kapsamında değerlendirilir. İyi günler.--RapsarEfendim? 12:50, 14 Aralık 2014 (UTC)

Selam. Az önce Kanuni sultan süleyman bilgi kutusuna süleyman'ın diğer eşlerini de eklemiş ıı. selim'in kızı fatma sultan'ı da çocukları listesinden çıkarmıştım. Eklediğim o eşleri kanuni maddesinin en altında özel hayatı başlığında listelenmiş? Örneğin Gülşah Haseki sulan maddesi de var. Vikipedinin kendisi söylüyor. Kendim uydurmuyorum kaynakça bizzat vikipedinin kendisi. Neden değiştiriyorsunuz. --Kırmızı renk 15:13, 14 Aralık 2014 (UTC)

Verilen bağlantı yanlış sadece, bağlantıyı kaldırdım şimdi. Aslında bilgi kutusuna kesin olarak bilinen çocukları eklesek daha iyi.--RapsarEfendim? 13:48, 14 Aralık 2014 (UTC)

Çiyayê Agirî[kaynağı değiştir]

Her türlü sansüre karşı olduğunuz halde, neden tarihi ve bilimsel gerçekleri kabul etmekte direniyorsunuz? Ağrı Dağı'nın Kürtçe ismine neden tahammül edemiyor ve her defasında siliyorsunuz? Ağrı Dağı'nın Wikipedia'daki diğer her dildeki maddesinde bu bilgiye yer verilirken neden Türkçe sayfasında bu sansürcü uygulama var? Okurken gözünüze acı da verse o dağın adı Çiyayê Agirî'dir. Bu da Kürtlerin Çiyayê Agirî'nin volkanik döneminden beri burada yaşadığı ya da o döneme şahitlik etmiş halklarla ilişki içinde olduğunun ispatıdır. Asıl sorununuz da burada galiba... 14:45, 14 Aralık 2014 (UTC)Hok'ta (mesaj)

Bu tip kritik veriler güvenilir kaynaklarla desteklenmeli mutlaka. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:36, 14 Aralık 2014 (UTC)

İBP 43. Hafta[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, sen hep buralardasın. Sabah, akşam, kar mar demeden çalışıyorsun. En çok takdir ettiğim kullanıcılardan birisin. Senin aktif bir kullanıcı olman hizmetlilerin yükünü azaltıyor. Hizmetli olsan fena mı olur. Sen ne diyorsun bu konuda? --Uğurkentmesaj 14:50, 15 Aralık 2014 (UTC)

Selam. Güzel sözlerin için teşekkürler; ancak onun getireceği sorumlulukları almak istemiyorum :) Bu işi benden daha iyi yapanlar ve yapma potansiyeline sahip olanlar var zaten. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:52, 15 Aralık 2014 (UTC)

Güncelleme sonrası onaylama kriterleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, İlk defa Vikipedi dünyasının içerisine girdim ve görünenin ötesinde çok geniş bir dünyaya açıldığını gördüm. Bu sayfalarda bahsi geçen çok çeşitli konuları ve tartışmaları, işleyişi ile birlikte anlayabilmem sanırım biraz zaman alacak. Bu süreç içerisinde eğer mümkünse sizden cevabını öğrenmek istediğim bir konuyu paylaşmak istiyorum. İlk düzenlemem olan 'Evrim Solmaz' sayfası ile ilgili güncellemeleri en doğru şekilde olduğunu düşünerek yapmama rağmen tarafınızdan onaylanmadığını gördüm. Yapmış olduğum değişikliklere bakarsanız eğer kesinlikle hiç bir eksi durum içermemektedir. Tabi ki benim gözden kaçırdığım ya da bilgi eksikliğinden ötürü kayıda geçiremediğim teknik eksiklikler de olabilir. Bu konu ile ilgili beni bilgilendirmenizi rica ediyorum. Zira hem bu doğrultuda düzenlemerini yapabilir hem de daha önce bahsettiğim gibi işleyişe yönelik bilgileri adım adım öğrenmiş olurum. Emeği geçen herkese içten teşekkürlerimle. Adra1111 (mesaj) 15:31, 15 Aralık 2014 (UTC)Adra1111

Merhaba. Öncelikle Vikipedi'ye hoş geldiniz, katkı yapmak isteyen herkese açıktır burası istediğiniz her şeyi çekinmeden sorabilirsiniz :) Şu değişikliğinizdeki sıkıntılı noktalara gelirsek:
  1. Telif haklarıyla korunan içerikleri Vikipedi'ye kopyalamıyoruz. Eklediğiniz içerik bir kısmı daha önce bu sitede kullanılmış. Daha detaylı bilgi için şu sayfamızı da inceleyebilirsiniz.
  2. Maddelere verilen bağlantıları kaldırmışsınız (mavi veya kırmızı renkte gözüken bağlantılardan bahsediyorum). Kayda değer olduğu sürece, maddesi oluşturulmamış olsa dahi iç bağlantıların verilmesi lazım.
  3. Düzenli bir şekilde yazılmış olan filmografi kısmını büyük harflerle, düzensiz bir biçimde yazmışsınız.
  4. Özellikle yaşayan insanlar için, mümkün mertebe güvenilir kaynaklar kullanarak bilgi ilavesi yapmak gerekiyor. Bir rakamı, bir harfi değiştirirsiniz, anlatılmak istenen şey bambaşka olur :)
Kişisel tavsiyeme gelirsek, bu tip büyük değişiklikler yerine küçük çaplı değişikliklerle başlamanız çok daha iyi olacaktır. Yavaş yavaş, baka baka, sora sora öğrenirsiniz zaten her şeyi :)--RapsarEfendim? 16:37, 15 Aralık 2014 (UTC)

Düzeltmelerin geri alınması...[kaynağı değiştir]

Selamlar... Milyon tane maddede düzeltme yapıyorum, büyük çoğunluğu da Vikipedi'ye katkısı olan şeyler. Ama bir süre sonra nerdeyse hepsi geri alınıyor. Örneğin Asmalı Konak dizisinin maddesinde karakterleri ailelere göre kategorize etmenin (Hatırla Sevgili maddesindeki gibi) kime ne zararı var? Ya da bir dizi karakterinin mesleğini eklemenin (gazeteci-Sevim Gürsoy-Hatırla Sevgili) nesi yanlış? Öte yandan bir dünya saçmalığın olduğu wiki maddeleri olduğu gibi yerinde duruyor. Örneğin bir seferinde vikisöz'de İsmet İnönü gibi bir şahsiyetin bütün sayfasının silinip "Türkiye bu adam yüzünden 50 yıl geriye gitti" gibi bir ibarenin bırakıldığını görmüştüm. Oysa ben bir virgülü oynatsam bir bakıyorum bu düzenleme geri alınmış...

Sizler düzenlemelerinizi hangi kriterlere göre yapıyorsunuz acaba? Hani harbiden önemli biri olsam, bana kastınız var sanacağım, o derece :))Bu imzasız yazı [[Kullanıcı:{{{1}}}|{{{1}}}]] ([[Kullanıcı mesaj:{{{1}}}|mesaj]] • [[Özel:Contributions/{{{1}}}|katkılar]]) tarafından eklenmiştir.

Selam. Şu değişikliğinizde, dizinin konsepti gereğince ailelere göre ayırmak yanlış bir şey değil. Ancak bunu yaparken, oyuncu maddelerine verilen bağlantıları da kaldırmışsınız. İlk hâli yalnızca ailelere göre ayrılmamışken, ikinci hâli düzenlenmeye muhtaç bir hâl. İkisi arasında tercih yapmak gerekirse ilki seçilmeli. Bu yüzden geri alınmıştı. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:45, 16 Aralık 2014 (UTC)

Erdem kardeşler[kaynağı değiştir]

Sunay Erdem ve Günay Erdem aldıkları ödüllere ve konu olduklara haberlere bakarsak (bence) KD gibi görünüyorlar. Bir de sen kontrol eder misin? Ayrıca sayfalar link deposu olmuş. Eğer KD ise bunları da düzenleyebilir misin? Kolay gelsin :) --Mavrikantmsj 00:52, 18 Aralık 2014 (UTC)

Bu konuda bende daha önce Superyetkin ile yazışmıştım. Bende Mavrikant'a katılıyorum. Kişiler KD gibi ama sayfalar haddiden fazla düzensiz! Daha önceden sayfalar düzensizlik dolayısıyla 1-2 kez silindi. Ama daha sonradan kullanıcı bunları tekrardan açtı. Son halinde linkler biraz temizlenmiş olsada bence hala düzensiz. Linkleri temizlememiz gerektiğini düşünmekteyim. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 04:56, 18 Aralık 2014 (UTC)
In Rapsar We Trust :) --Mavrikantmsj 05:06, 18 Aralık 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar. Moğollar başlığının, Yönetim Şekli ve Birimleri alt başlığında bulunan ikinci ve üçüncü paragraflarda yer alan çeşitli bilgilere kaynak gösterilmemiş. Özellikle Moğolların İslamiyet'e çok zarar verdikleri konusunun anlatıldığı yerde, kullanılan dile dikkat çekmek istiyorum. Bağdat yakıp yıkılırken, Viyana'ya kadar ise hakimiyet var. Yakıp yıkma özellikle kullanılmış ise oraya gitmelerinin amacı Bağdat'ı yok etmeye çalışmaktır ve bunu da açıklamak gerekirli diye düşünüyorum. Ayrıca İslam ülkelerinde yaşayan Moğollar'ın medenileşmeye başladığı söyleniyor. Burada medeniyet ölçütü nedir? Eğer okuma, yazma ise bunun kaynağıyla beraber belirtilmesi gerekli, eğer İslam'a geçtiklerinden dolayı ve sadece inanç kapsamında bir değişimin onları bundan sonra medeni yaptığı söyleniyorsa da bunun da ne kadar objektif bir bilgi olduğu konusunda şüphelerim var. Reob (mesaj) 06:47, 19 Aralık 2014 (UTC)

Tarih şablonu[kaynağı değiştir]

İlgili şablonda birkaç sorun var. Uygun bir zamanda bakacağım. --Superyetkinileti 18:03, 20 Aralık 2014 (UTC)

Hizmetli Şikayeti[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu gece talihsiz bir olay yaşayarak engellendim ve bir kişi iftira ila birlikte hizmetli şikayet sayfamı düzenli olarak silmektedir. Bu kişinin tanıdığı olduğu düşündüğüm kişi beni engelleyebilir ve eğer sesim çıkmaz olur da kimsenin olanlardan haberi olmaz olursa diye buraya bir mesaj bırakmayı uygun görüyorum. Güneşin ilk ışıkları yüzünüzde gülücükleri eksik etmesin. Reob (mesaj) 02:03, 22 Aralık 2014 (UTC)

Merhaba, nasılsın Rapsar? :) Sadrettin mesaj 17:41, 22 Aralık 2014 (UTC)

İyilik, seni sormalı? Hayırdır :)--RapsarEfendim? 19:45, 22 Aralık 2014 (UTC)
Bir selam da benden. Haydi, düşün bakalım neden selam aldin bu kadar :) --Khutuckmsj 20:03, 22 Aralık 2014 (UTC)
Engel mi aldık da ne oldu? :) Selam sana da.--RapsarEfendim? 20:49, 22 Aralık 2014 (UTC)

Selamlar Rapsar, benim Köy çeşmesinde açmış olduğum bir başlığı Danışma masasına taşımışsın. Haksız değilsin içerik olarak orada bulunabilir ama Danışma masası sayfası Köy çeşmesi kadar ilgi gören bir sayfa değil. Ben bu konu ile çok çabuk bi şekilde aksiyona geçmem gerekiyor. Çünkü sadece 15 Ocak'a kadar Tr deyim kısmetse. Ondan sonra gelecek cevaplarda ben evimde -20°C'da sahlebimi yudumluyor olacağım ve o bilginin bana ve Vikipedi'ye hiçbir faydası olmayacak! Birde sen çok sayfa görmüş incelemiş birisi olarak Davor Suker sayfasında bilgi kutuları kullanımım doğrumu bir kontrol edermisin? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:38, 23 Aralık 2014 (UTC)

Selam. Böyle yapmadığımızda da köy çeşmesinde sürekli yeni başlık oluyor ve esas tartışılma yeri orası olan konular geride kalıyor. Suker maddesindeki gibi kullanımları ben de gördüm ama şöyle gördüm, futbol sorası gibi bir başlık altına bu bilgi kutusu konuluyor.--RapsarEfendim? 09:15, 25 Aralık 2014 (UTC)

Köy çeşmesi[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, Galiba hun imparatorluğu yazımı maddenin tartışma bölümüne taşımışsın. İyi yapmışsın ancak fark ettiysen o maddenin en son tartışması 20 Temmuz'da yani 5 aylık bir zaman dilimi geçmesine rağmen kimse cevap vermemiş galiba tartışma sayfaları çok da dikkat edilen(çeken) bölümler değil. Ben de bu yüzden konuyu köy çeşmesine taşıdım. Bildiğin güncel olan ve köy çeşmesi yerine bu tarz konuların tartışıldığı bir yer var mı?? Güncel ama hiç olmazsa bir haftalık olsun, beş ay değil :-D !! İyi vikiler •Minecraft delisi• creeper'ın gazabı 18:18, 26 Aralık 2014 (UTC)

Selam. Köy çeşmesi bunun yeri değildi, gerekli taşıma bu yüzden yapıldı. 5 aydır cevap gelmediyse sen de cevabını oraya ekleyip o konuyu canlandırabilirdin, değil mi? En azından denemiş olurdun. Madde adlarının değişikliğinin tartışılması için bir platform olsa iyi olur. Aslında şöyle olur, o platformda ad değişikliği tartışması geçen maddelerin bir listesi olur, oradan ilgili maddelerin tartışma sayfalarına geçilir. Böyle bir şey iyi olurdu ama şu an yok ne yazık ki. Olmadığı sürece, konuyla ilgili kullanıcıların ilgisini beklemekten veya ilgili olanlara mesaj atmaktan yapacak başka bir şey yok pek. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:31, 27 Aralık 2014 (UTC)

Merhaba. Şuradaki oyunuzu tekrardan gözden geçirmeniz mümkün mü? --Ömer Berkaymesaj 14:43, 27 Aralık 2014 (UTC)

VikiProje Antarktika davetiyesi[kaynağı değiştir]

Tarihi bir fotoğraf[kaynağı değiştir]

Merhabalar Rapsar, bu yazıdaki fotoğraf Cumhuriyet Gazetesi Arşivi (9 Nisan 1932) tarihinde bulunmakta. Bunu Commons a hangi lisans ile yükleneceğini bilmediğimden senden yardım istiyorum. Halledebilirmisin? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 19:18, 28 Aralık 2014 (UTC)

Merhaba. Şuradaki lisans ve açıklamalarla yüklersen sıkıntı olmayacaktır. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:42, 28 Aralık 2014 (UTC)
  Yeni Yılınız Kutlu Olsun!


Sevgili Nanahuatl/Ekim 2014-Aralık 2014,

Yeni Yılını kutlar, tüm vikipedistler ve Vikipedimiz için mutlu yıllar dilerim...

İyi vikiler, sevgiler... --Uğurkentmesaj 09:52, 31 Aralık 2014 (UTC)