Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Ocak 2014-Mart 2014

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ülkü Ocakları[kaynağı değiştir]

Ülkü Ocakları sayfası için En iyi oturan siyasi parti sablonu bu şekilde onaylayamaz mısınız. Ben Düzelttim tüm bilgiler günceldir bu haliyle onaylar mısınız.

Olcay Kılavuz sayfası için tüm bilgileri http://www.ulkuocaklari.org.tr/genel-baskan sayfasından çekerek yazdım onaylarmısınız.Bu imzasız yazı Sancakhaber (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Onaylanmış gördüğüm kadarıyla, iyi günler.--RapsarEfendim? 16:56, 1 Ocak 2014 (UTC)

S.a. Öncelikle iyi çalışmalar. Ben birkaç aydan bu yana Vikipedi'ye odaklanmadığımdan gerçekten bilgilerim biraz eskide kaldı. Birkaç sorum olacaktı, madde değiştirirken "değiştir" ve "kaynağı değiştir" bulunmakta. Normal değişiklik yaparken vs. hangisi kullanılıyor, bunları açıklarsanız sevinirim. İyi günler. Tottam100 12:32, 1 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar. Vikipedi:Görsel Düzenleyici diye bir araç devreye girdi. Eski sisteme alışkınsan "kaynağı değiştir" yazısına tıklayıp, eski sisteme göre düzenleme yapmak daha rahat geliyor. Tercihlerim kısmından bu görsel düzenleyiciyi tamamen devre dışı bırakmak da mümkün.--RapsarEfendim? 16:50, 1 Ocak 2014 (UTC)

Selam Rapsar, Biraz eski bir mesajı hortlattım kusura bakma . Nasıl kapatıyoruz? Ben bulamadım da... --SiLveRLeaD mesaj 16:37, 2 Şubat 2014 (UTC)

Estağfurullah. Tercihlerim kısmında "sayfa yazma alanı" sekmesinde "Görsel Düzenleyici'yi devre dışı bırak" var, ona işaret koyarsan kalkar.--RapsarEfendim? 18:00, 2 Şubat 2014 (UTC)

Anonim katkıları[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. 68.100.160.250 ve 72.192.214.163 anonimlerinin katkılarına bir göz atabilir misin? Onlarca gereksiz yönlendirme ve yanlış transkripsiyonla açılan madde var. Üçüncü Hâlife Ûthman ibn-i Affân diye başlık açıp yönlendirmiş adam yahu. Lütfen bu düzeltme işareti çılgınlığına bir son ver. Bir haftalığına kendi bilgisayarımdan uzakta olduğum/olacağım için ilgilenemiyorum. Mutlu yıllar. --cobija 15:58, 1 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar. Benim de dikkatimi çekiyor bayağıdır. Düzeltme işaretini geçtim, bir ton işaret var kullandığı. Bu konuyla Kullanıcı:Esc2003 veya Kullanıcı:Abuk SABUK ilgilenebilir, onlar daha bilgili. Sana da mutlu yıllar :)--RapsarEfendim? 16:52, 1 Ocak 2014 (UTC)

Club Nacional de Football[kaynağı değiştir]

İyi çalışmalar, Club Nacional de Football adlı madde daha önce Superyetkin tarafından aynı adlı bir maddeyle birleştirilmişti, şimdi ise bu maddeye Türkçe dil bağlantısı ekleyemiyorum, eklemeye çalıştığımda şu hatayla karşılaşıyorum; An error occurred while trying to perform save and because of this, your changes could not be completed. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi çalışmalar kolay gelsin. Caglarctrmesaj 18:00, 1 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba. Şu an için sıkıntı ortadan kalkmış gibi, bağlantı var gözüküyor. Bu tip hata verince, genel olarak bir madde için ayrı bir Vikiveri sayfası oluşturulmuş oluyor. Yani "Club Nacional de Football" maddesinin yer aldığı Vikilerin toplandığı bir sayfa ve yalnızca "Club Nacional de Football" maddesinin Türkçe sürümünün yer aldığı bir sayfa oluyor. İkinci sayfaya gidip, Türkçe bağlantıyı kaldırdıktan sonra ilk sayfaya gidip Türkçe bağlantıyı eklersen hata da vermez :) İyi günler.--RapsarEfendim? 16:55, 1 Ocak 2014 (UTC)

Yılmaz ODABAŞI[kaynağı değiştir]

merhaba sayın rapsar; yılmaz odabaşı kendi maddesinin yanlış yazıldığını ve bazı bölümlerinin düzeltilmesini isityor ama ulaştığı bazı kişiler bunu reddediyor.lütfen yardımcı olun Dilşo Kardî (mesaj) 20:59, 1 Ocak 2014 (UTC)Dilşo

Merhaba. Veriler kaynaklı bir şekilde yazılmış, yanlış olan tam olarak nedir?--RapsarEfendim? 21:08, 1 Ocak 2014 (UTC)

Places in Kingdom of Hungary[kaynağı değiştir]

I think I find the last place, too. Check on Hungarian wiki! Ercsaba74 (mesaj) 21:48, 1 Ocak 2014 (UTC)

I did not got any source which can confirm Podgogonce should be Pobrežje. I'm still looking for the place. On Tuesday I will talk on skype with my Croatian friend and I will send for you his translation. Ercsaba74 (mesaj) 11:11, 5 Ocak 2014 (UTC)

Hüsrev Paşa[kaynağı değiştir]

Selamlar. Diyarbekir Beylerbeyi Hüsrev Paşa'nın maddesi yokmuş burada. Süleyman maddesinde adı geçiyor da, açabilmen mümkün müdür? Sende gerekli kaynaklar mevcut diye tahmin ediyorum :) İsminde Hüsrev geçenler biraz karışmış maddelerde, anlam ayrımı sayfası da iyi olabilir. Bir de Adana Sancak Beyi Pîrî Bey var ama o kayda değer mi bilemedim. Uzunçarşılı'nın eserinde iki yerde ismi geçmiş mesela (Ramazanoğlu diye geçiyor).--RapsarEfendim? 19:55, 27 Aralık 2013 (UTC)

Bir de Mora Sancak Beyi Bâli Beyzâde Mehmed Bey var, onun da kayda değerliğinden emin olamadım. Yalnızca bu görevde bulunmuşsa kayda değer olmamalı sanki? Ona göre bağlantı vermeyelim :)--RapsarEfendim? 08:25, 28 Aralık 2013 (UTC)
Şurada Alman seferi sırasında alınan birkaç kale ismi verdim. Ancak Uzunçarşılı'nın eserindeki kullanımlar eski olduğundan hangi maddelere bağlanması gerektiğinden emin değilim. Birkaçını bağladım, birkaçı için karşılık bulamadım, bazıları içinse birden çok karşılık bulduğumdan hangisi olduğuna karar veremedim.--RapsarEfendim? 09:45, 30 Aralık 2013 (UTC)
Burada kendimce bir inceleme yapmaya çalıştım.--RapsarEfendim? 22:36, 30 Aralık 2013 (UTC)
  • Selam Rapsar, bu konuları araştırmasız olarak kafadan tam bilmiyorum. Olaya yaklaşımın doğru. Türkçe Vikipedi'de Türk tarih geleneğindeki isimleri kullanmalıyız. Ama ben de bazan bu isimlerin günümüzde hangi yerlere denk geldiğini saptamakta zorlanıyorum. Örneğin Nemçe kelimesi Osmanlı tarihçileri tarafından genel olarak Alman toprakları anlamında kullanılmıştır. Zaten Nemçe bir çok slav dilinde Alman kelimesine karşılık gelir. Nemçe kalesi diye bir kale hiç duymadım. Acaba içinde Nemçe olan bir tamlama Uzunçarşılı tarafından Nemçe olarak mı kısaltılmış? O zaman bulmak biraz zor. Kusura bakma, daha fazla bir bilgim mevcut değil. Selamlar. Yeni yılın kutlu olsun. ---Vikiyazar (mesaj) 18:40, 2 Ocak 2014 (UTC)

Fotoğraflar[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu ve şu fotoğraflar Commons'a yüklenebilir mi? İki fotoğraf da 1920'li yıllara ait. -- Supermæn (mesaj) 18:27, 3 Ocak 2014 (UTC)

Selam. Osmanlı dönemine aitse yükleyebilirsin. Benim Commons'a yüklediğim dosyalara bak, onların lisanslarını kullan :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 18:28, 3 Ocak 2014 (UTC)
Fotoğrafın ne zaman çekildiği hakkında sadece 1920'li yıllara ait olduğu bilgisi var. Peki Türkiye dönemine ait ise yüklenmesi için hangi kriterler gerekiyor? Bu arada böyle bir fotoğraf da Commons'a yüklenmiş. -- Supermæn (mesaj) 18:43, 3 Ocak 2014 (UTC)
Herhangi bir gazete, dergi gibi ortamda yayımlanmasının üzerinden en az 70 yıl geçmişse kamu malı olur, yükleyebilirsin. Fotoğrafı çeken kişinin vefatının ardından 70 yıl geçmişse kamu malı olur, yükleyebilirsin. 12. maddenin birinci fıkrasına göre ise; Yayımlanmış olan bir eserin sahibi 11. maddeye göre belli olmadıkça, yayımlayan ve o da belli değilse çoğaltan, aksi sabit oluncaya kadar eser sahibine ait hak ve salahiyetleri kendi namına kullanabilir. diye bir madde de varmış oradaki şablonda. Yükle kısacası, sorun olmaz :)--RapsarEfendim? 19:12, 3 Ocak 2014 (UTC)
Çok teşekkürler. :) -- Supermæn (mesaj) 19:18, 3 Ocak 2014 (UTC)

Alman Seferi[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar geç döndüm kusura bakma, Diğerleri tamam da Podgogonce neresi oluyor, Türkçeleştirilirken uydurulmuş gibi, gogıl hazretlerinde de aynı şeyler var. keşke yardımcı olabilseydim Mirada (mesaj) 19:42, 3 Ocak 2014 (UTC)

Bir tek o kaldı zaten :) Tarih kurumundan da yanıt gelmedi. O yıl Osmanlı'ya teslim olan yerleri bulsak tamamdır :) Burada biraz bilgi var; ama Hırvatça :(--RapsarEfendim? 19:50, 3 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar Sayginer. Buradaki konu hakkında bana yardımcı olabilir misin? Macarca ve Hırvatça Vikilerin altını üstüne getirdim ama şu "Podgogonce"nin günümüzde neresi old. dair hiçbir ipucuna rastlayamadım. 1532'deki Alman Seferi sırasında Zagreb ile birlikte Osmanlı'ya katıldığı bilgisi var elimde yalnızca.--RapsarEfendim? 21:48, 3 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar Rapsar, bu sefer İngilizce ve diğer dillerde nasıl adlandırılıyor acaba? Alman Seferi maddesinde iw yok.--Sayginerv-posta 22:08, 3 Ocak 2014 (UTC)
Viyana ve Güns (Közsek) kuşatmasının yapıldığı sefer (campaign) olarak geçer.--RapsarEfendim? 22:17, 3 Ocak 2014 (UTC)
Konu hakkında daha fazla bilgi ve tartışmaya şuradan ulaşabilirsin bu arada.--RapsarEfendim? 22:26, 3 Ocak 2014 (UTC)
  • Şöyle bir metin var Rapsar: "Osmanlılar ayın yirmi altıncı günü oradan kalkıp Pogudunca adlı bir hisar yakınına gelip kondular. Bu hisarın batısında istihkamları ve kasabaları meşhur olan Zagreb memleketi vardı. Zagreb’in hükümdarı Panfi yanoş, bir piskoposla birkaç adam göndererek Padişaha saygılarını sunup, itaatini bildirdi. Zagreb işi yoluna koyulduktan sonra Osmanlılar, nehir boyunca giderek Ösek istikametini tuttular. Ösek kalesinin doğusunda, Osmanlı sınırlarına yakın, Pojeğa adlı meşhur bir memleket vardı." Buna göre Zagreb'in batısı, Osijek'in doğusunda, Drava'nın güney tarafında bir yer arıyoruz. Muhtemelen Hırvatistan sınırları içerisinde. Biraz baktım ama pek tarife uyan bir yer bulamadım. Sen de bir bak istersen.--Sayginerv-posta 11:33, 4 Ocak 2014 (UTC)
İlgin için teşekkürler. Google Maps'i açıp Zagreb, Ösek (Osijek) ve Pozega'yı işaretledim. Pogudunca'nın ben Podgorač old. düşünüyorum aslında. Tam Osijek ile Pozega'nın arasında kalıyor. Zagreb de buranın batısında kalmakta (sen ters demişsin :). Aynı zamanda en başta verdiğim mesaj sayfası bağlantısında "Nemçe" diye geçen yerin Nasice old. saptadım (Macarca adı Nekcse, Macarca bir metinde bulundu). Nemçe de hemen Podgorac'ın yanında. Geriye tek bir soru kalıyor: Podgogonce=Podgorac ise, Podgrad neresi :) Buradaki kullanıcı şu metindeki "A föntebb említett Öszek vára közelében lévő és feslett erkölcsű gyaurok közé tartozó Nemcse és Podgrad nevű erősségeknek." cümlesine dayanarak "So it's mean Podgrad should be Podgorač, but Nemçe is not Nemcse or Nemce, but should be Nekcse. Both are in Eszék area." çıkarımını yapmıştı. Bu da mantıklı :)--RapsarEfendim? 11:45, 4 Ocak 2014 (UTC)
Bu metinde bir sıkıntı var o zaman. "Ösek kalesinin doğusunda, Osmanlı sınırlarına yakın, Pojeğa" demiş ama Pojega daha batıda değil mi.--Sayginerv-posta 12:07, 4 Ocak 2014 (UTC)
Pozega Ösek'in batısında kalıyor, evet. Uzunçarşılı'nın kitabında "Pozega, Zacesne, Nemçe ve Podgrad kaleleri alındı" cümlesinden yola çıkarak bunların yakın olduğunu söyleyebilirim. Mesaj sayfasında verdiğim yerler tam olarak karşılıyor. Podgorica olma ihtimali var mı acaba Podgogonce'nin?--RapsarEfendim? 12:16, 4 Ocak 2014 (UTC)
Gradcaç kesin Graz bu arada, hem Budin'in batısında kaldığı söyleniyor hem de "en son Gradcaş'a kadar ilerlendiği" yazıyor.--RapsarEfendim? 12:20, 4 Ocak 2014 (UTC)
"Kanunî Sultan Süleyman’ın Avrupa’ya Karşı Takip Ettiği Fetih Politikası" adlı tezden yukarıdaki metin. Burada ordunun gün gün hareketini anlatmış sanki, kaynakları Solakzade ve Celalzade genellikle. Ama haritada baktığımda takip edemiyorum. Teze göre Graz alındıktan sonra Şarlken ortaya çıkmayınca dönüş emri gelmiş. Güney yolundan Mora nehri geçilmiş "İşloş yakınında bir kilise" ile "Semmabi kalesi" alınmış. Buradan sonra Drava kenarına gelinmiş. Drava geçilerek "Sloven ülkesine" girilmiş ve "Tubuh, İslança, Veredolsek vb. kaleleri" alınmış. Daha sonra da yukarıdaki Pogudunca, Zagreb ve Osijek kısımları geliyor. Haritada bunu takip edebilmek gerekiyor aslında.--Sayginerv-posta 12:35, 4 Ocak 2014 (UTC)
Hmm. Buradan işaretleyebilirsin yerleri (yeni bir yer bulunca eskisini de işaretlemek için sağ taraftaki "trafik" yazan yere gel, alttaki yerleşim yerlerine tik at). Ben göremediğim için o tezi bilemiyorum tam.--RapsarEfendim? 12:47, 4 Ocak 2014 (UTC)
Slovenya'daki ve Hırvatistan'daki kalelere bakarak bir bağlantı kurabiliriz belki.--RapsarEfendim? 12:54, 4 Ocak 2014 (UTC)
tez.yok.gov.tr den üye olarak erişileibliyor pdf'ye.--Sayginerv-posta 13:03, 4 Ocak 2014 (UTC)
Bende arama kısmı hata verdi? IE kaynaklı bir hatadır diyor ama Chrome kullanıyorum. Bu arada Macarca Vikideki şu aramayı da incelemek işe yarayabilir. Bu kadar gelişmiş maddeler beklemiyordum açıkçası :) Bizim İngilizce Vikide Güttenbach olarak rastladığımız şehir burada Pinkóc olarak falan çıktığından burası daha faydalı olacak. Neyse, benim çıkmam lazım, daha sonra görüşmek üzere.--RapsarEfendim? 13:13, 4 Ocak 2014 (UTC)
Şimdi ben bu teze ulaştım, orada kaynak olarak Celalzade Mustafa Çelebi'yi göstermişler. O kitap bende var, hemen açtım. Orada sağ olsun her yerin orijinal karşılığını parantez içinde vermişler, bir tek "Pogdugnece"ninki (böyle yazıyor) yok :) Yerleri üşenmeden tek tek bulup işaretledim haritadan. Bu yer Drava nehrinin güneyi, Zagreb ve Pozega üçgeni arasında kalıyor :) Biraz bakındım bu alana. Pobrežje'ye rastladım. Kitapta diyor ki "Pogdugnece adlı bir kale yakınına gelip kondular. Batısında Zagreb vardır..." Pobrežje'nin kalesi de mevcut. Buradan sonra Pozega, Ösek diye doğuya doğru gidiyorlar zaten. Başka şeye rastlarsan haberim olsun :)--RapsarEfendim? 19:28, 4 Ocak 2014 (UTC)
Tamamdır Rapsar. Bildiğin, "en çok iw'si olan ama Türkçe Vikipedi'de olmayan maddeler" tarzı bir liste, ya da toolserver aracı var mı? Bir ara Beykoz Kasrı maddesinden vazo ile avizenin olmadığını görmüştüm. Bügün de Mora (nehir) maddesini görünce... Böyle bir liste varsa vakit oldukça açarız; iş birliği filan da yapılabilir gibi.--Sayginerv-posta 21:58, 4 Ocak 2014 (UTC)
Bu sayfa vardı ama inan hatırlamıyorum şu an. İngilizce Vikipedi'de bazı anahtar kelimeleri kullanarak arama yapabilirsin.--RapsarEfendim? 10:14, 5 Ocak 2014 (UTC)

  • Yahu bu maddeyi 3 yıl önce ben yazmışım. Yüz karası :) --bermanya 12:16, 4 Ocak 2014 (UTC)
Esasında I. Süleyman maddesinde ihtiyacım oldu :)--RapsarEfendim? 12:22, 4 Ocak 2014 (UTC)
İyi o zaman çaktırma :) --bermanya 12:48, 4 Ocak 2014 (UTC)
Bu gibi durumlarda hangi coğrafyada hangi nehrin, dağın yanında geçtiğine bakılarak çözmeye çalışmıştım. Bir paylaşım olsun bu. Gelelim soruya.
Zaçesne için emin olamadım. Coğrafya uyuyor gibi.
Nemçe genelde Almanya sahası için kullanılmıştır. Özel bir yere ad oldu mu, bakmak gerek. Bazı Slav dillerinde de Nemačka var Almanya için.
Podgrad için Podgorač tam ses dengi olmayabilir. Podgrad olarak Slovenya'da birkaç yer var. Belirtilen coğrafyaya göre tespit etmek lazım.
Podgogonce içinse şimdilik fikrim yok.
Hırvatça metin varsa sizde işe yarayabilir. Çeviride ben de işe yarayabilirim :) Metni yollayabilirseniz bakayım. taglıgalpileti 8:05, 6 Ocak 2014 (UTC)
Selamlar :) Sana attığım mesajın üstünden sonra bayağı bir kafa yorduk, hemen hepsi için kesine yakın sonuçlar elde ettim:
Sikloş>Macaristan'daki Siklós kesin olarak
Papoçe>Babócsa kesin olarak
Şopron>Macaristan'daki Sopron kesin olarak
Gradcaş>Graz kesin olarak, Celalzade Mustafa Çelebi'nin eserinde parantez içinde bu kullanım mevcut
Pojega>Požega, kesin
Zaçesne>Cernik, neredeyse kesin. Celalzade Mustafa Çelebi'nin eserinde adı geçen rotayı takip ettiğimde burası olduğu belli oluyor.
Nemçe>Macarcada Nekcse olarak geçen Našice. Rota takip edildiğinde çıkıyor (kitapta da bu kullanım var zaten).
Podgrad>Podgorač kesin olarak
Podgogonce>Kitaptaki rotaya göre Drava, Zagreb ve Požega üçgeninde kalması lazım. Önce Pobrežje diye düşündüm, sonra kalesinin olmadığını anladım (çünkü kale yakınlarında konaklamışlar). Sonra gördüm ki Podčetrtek denen yerin (tam üçgenin içinde) ilk kez 13. yy'da bahsedilen kalesi de varmış :) Bu üçgende başka benzer adlı bir yerleşim yerine rastlamadım (Google Maps'ten işaretleyerek sen de bakabilirsen iyi olur).
Zagreb>Zaten aynı--RapsarEfendim? 08:28, 6 Ocak 2014 (UTC)
Hırvatça metin ise şudur.
Tamam Rapsar. Tamamladıysanız ne güzel. Bu aralar yoğunluğum biraz fazla. Tam derinlikle tarama yapamamış, genel taramayla yetinmiştim. Hırvatça yazıya da gerek kalmamış gibi görünüyor. Podgogonce adında tam emin olamadım ama öyle diyorsanız ve aksi bir görüş yoksa odur. Kolay gelsin. taglıgalpileti 9:57, 7 Ocak 2014 (UTC)

Brezilya Maddesi[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar;

Brezilya sayfasındaki Eyaletler başlığında yer alan haritada güney ve kuzeydoğu bölgelerinin yer değiştirmesi gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

- Yeni Hesap

Selam. Tamamdır, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 08:46, 4 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar. Şu madde ayrı bir madde olacak kadar KD mi yoksa content forking kapsamında değerlendirilebilir mi?--RapsarEfendim? 10:31, 5 Ocak 2014 (UTC)

Benzer konulara yoğunlaşmak istemiyorum. Diğer kullanıcı arkadaşlara sorabilirsin. Selamlar -esc2003 (mesaj) 10:35, 5 Ocak 2014 (UTC)

  • Bunda da fikrini duymak isterim.--RapsarEfendim? 10:32, 5 Ocak 2014 (UTC)
  • Baktım. Hrant Dink suikastı maddesi ile birleştirilmeli o konu. Fork olduğu bir yana ayrı bir madde olacak içeriği bulunduğu da şüpheli. --E4024 (mesaj) 13:53, 5 Ocak 2014 (UTC)

Fikrinizi paylaşır mısınız?[kaynağı değiştir]

Merhabalar sevgili Rapsar. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin karasal yayın yapan Kampüs TV televizyonunda yayınlanan Teknopedi adlı programın maddesini ekledim ve silinmeye aday gösterildi. Format mefhumu ve veri silme, offline download, internetten alış-veriş, antivirüs, açık kaynaklı işletim sistemleri ve daha pek çok konuda taslak halindeki Wikipedia maddelerine kaynak olacak türde bilgi verilen programın Wikipedia'da olması gerektiğini düşünüyor, vaktiniz varsa programı izledikten sonra ( 1. Bölüm - 2. Bölüm ) Kalsın Kalsın yönünde fikir beyan etmenizi temenni ediyorum. Tartışma sayfası burada Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla... Teknograg (mesaj) 10:53, 5 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba. Programın güzelliği veya ilginçliği değil, kriterleregöre belirliyoruz kayda değerliği. Kriterlere göre kayda değer olmadığı bariz. İyi günler.--RapsarEfendim? 11:03, 5 Ocak 2014 (UTC)
Ben güzel veya ilginç demedim ama. Maddelere kaynak olabilecek bilgiler içeriyor dedim. Aynı şeyler değil. Teknograg (mesaj) 11:05, 5 Ocak 2014 (UTC)
Bu da bir kriter değil.--RapsarEfendim? 11:06, 5 Ocak 2014 (UTC)

Fark ettim de telif konusunda çok eksiklerim var Üzgün. Edebiyat terimleri maddesindeki çoğu kelimenin anlamı internetten kopyalanmış, telif ihlali yaratıyor mu? --SiLveRLeaD mesaj 21:14, 5 Ocak 2014 (UTC)

Bir terimin tanımı zaten belli olduğundan telif hakkı ihlali yaratacağını "sanmıyorum". Ama bir terimi açıklarken birkaç cümle birden kopyalanırsa ihlal olur.--RapsarEfendim? 21:17, 5 Ocak 2014 (UTC)

Şablon değiştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba, Adalar Müzesi girişini yaparken Türkçe Müzeler şablonunda eksikler olduğunu gördüm. Şablon temel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzeler için hazırlanmış, örnek de ona göre verilmiş. Öte yandan Türkiye'deki müzelerin yarısı özel müzeler. Bu nedenle iki ekleme önermekteyim. (1) Küratör: Müzenin ve sergilerin içeriğini hazırlayan kişi (2) Kurum(lar): Müzenin kurucusu olan kurum. Özel müzelerde bu mesela Belediye, bir Vakıf, bir Dernek/Birlik, vb olabilir. Müzeleri denetleyen Bakanlık da buna göre davranır. Link şurada...

Öte yandan teknik olarak benim Şablon açıklama sayfalarında yaptığım değişiklik asıl şablonu etkilemiyor olabilir. Bunu bilmiyorum. Bana yol gösterir misiniz?

TeşekkürlerBu imzasız yazı Bulentozden (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Bahsettiğiniz parametreleri bilgi kutusuna ekledim, maddede de ufak düzenleme yaptım. "Zengin" gibi göreceli sıfatları kullanmazsak daha ansiklopedik ve nesnel bir anlatım yakalamış oluruz bu arada :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 08:18, 6 Ocak 2014 (UTC)

Meraktan :)[kaynağı değiştir]

Ruzgar adında eski bir kullanıcının mesaj sayfasındaki hoşgeldin mesajında Rapsar yazıyor. Merakımı mazur gör, sen misin acaba? --SiLveRLeaD mesaj 20:00, 6 Ocak 2014 (UTC)

Yok, ben değilim. 2005'te kaydolmuş o zaten, benden dört yıl önce falan :) Dili sürçmüş Vito'nun.--RapsarEfendim? 20:03, 6 Ocak 2014 (UTC)

VP:KG göre kaynak gösterildiği için Vandalizm yapıyorsunuz. "Eğer devam ederse, hizmetlilerden birisine ya da bir kaçına bildirin. Hizmetliler, ilgili vandalın erişimini belirli süreliğine durdurabilir." Geri almanızı rica ederim. Ayrıca, paragrafın kendisi de bu saygın kaynakçaya dayanır. Yozer1 (mesaj) 20:11, 6 Ocak 2014 (UTC)

Ben o sitede herhangi bir kaynak göremiyorum. Kaynaklandırma dediğimiz olay şu şekilde, konularında uzman tarihçilerin eserlerine göre yapılır.--RapsarEfendim? 20:14, 6 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar! Viki'ye geri dönmeye çalışıyorum. Eğer hatalarım olursa lütfen bana bildir, sanırım biraz sert başladım :) İyi geceler! --Goktr 21:20, 6 Ocak 2014 (UTC)

Estağfurullah :) Tekrar hoş geldin diyelim o halde :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 21:21, 6 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, nasılsın? Uzun zamandır görüşemedik iyisindir inşallah. Acaba şu taşıma doğru mudur? Bir bakarsan sevinirim. Kolay gelsin.--Hobbit28ileti 21:10, 7 Ocak 2014 (UTC)

Eyvallah, iyilik sağlık :) Taşıma doğru değil çünkü kulüp ve lig isimlerindeki geçici sponsor adlarını madde başlığı olarak seçmiyoruz. Spor Toto Süper Lig yerine esas adı olan Süper Lig'i tercih ediyoruz. Buna karşın Çaykur Rizespor gibi isimler takımların sabit isimleri olduğundan bunlar kullanılıyor.--RapsarEfendim? 21:13, 7 Ocak 2014 (UTC)

Üç Arkadaş[kaynağı değiştir]

Burada sinema işlerini en iyi siz biliyorsunuz galiba. Üç Arkadaş gibi Türk sinemasının klasiği bir filmin VP'de yer almamasına inanamıyorum. Acaba ben mi bulamadım diye 3 Arkadaş filan gibi farklı adlarla nafile aradım, yok... Selamlar. --E4024 (mesaj) 14:19, 8 Ocak 2014 (UTC)

Kullanıcı:Docbaba daha çok ilgilidir. Kullanıcı:Sadrettin ve Kullanıcı:Vikiçizer de ilgilidir. Ben genelde izlediğim film falan olursa maddesine biraz çeki düzen veririm, açılmamışsa açarım. Dazla katkı yapmam bu alanda.--RapsarEfendim? 15:24, 8 Ocak 2014 (UTC)
Bu filmi de izlemedim zaten.--RapsarEfendim? 15:24, 8 Ocak 2014 (UTC)

Özgürlük Heykeli[kaynağı değiştir]

Metnin ilerleyen kısımlarında "...Mısır'a dikilmesinden vazgeçilmiştir..." şeklinde bir metin var. Ben de paragrafın başına şunu ekliyorum "Osmanlı Devleti tarafından Fransız bir heykeltıraşa..." Bu heykelin bu heykeltıraşa sipariş edildiği tarihte Mısır, Osmanlı egemenliği altındaydı. Yani heykelin Mısır'a dikilme kararı verilmişse bir kez Osmanlı'dan izinsiz olacak bir durum değil. Hala reddediyorsunuz yazdıklarımı. Metnin sizin istediğiniz biçimde olması halinde bilgi eksikliği oluşacaktır. Eğer bunu kanıtı yoksa Mısır'a dikileceğinin de kanıtı olmaması gerekir. Heykelin Mısır'a dikilme kararı en büyük kanıttır. Lütfen gereken işlemleri yapın.Bu imzasız yazı 176.237.217.166 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

O kısım da kaynaksız ama değil mi? :) Gazetelerin web siteleri falan bu alanlar için güvenilir kaynaklar değil. Tarih, belgelerle yazılır, bu belgelerin değerlendirilmesiyle tarihsel metinler oluşturulur. Kaynak olarak verdiğiniz yazılar hangi belgelere dayandırılmış? Hangi tarihçiler yazmış?--RapsarEfendim? 18:40, 9 Ocak 2014 (UTC)

Baki Sarısakal[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Sence şu kişi kayda değer midir? Maddeyi birisi açmış kimse de ses etmemiş. --cobija 13:10, 10 Ocak 2014 (UTC)

Selam. Dış bağlantı olarak birkaç kaynak eklenmiş ama bazılarında sadece ismi geçiyor, bazıları ise çalışmıyor. Ben KD olduğunu sanmıyorum. Silinmeye aday gösterilmesi için ben birisiyle iletişime geçiyorum.--RapsarEfendim? 18:57, 10 Ocak 2014 (UTC)

ıı.mehmet tartışma sayfasına göz at.resim inceleme bekliyor.sorun çıksın istemem.--85.102.61.8 16:37, 10 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar, Estergon Kuşatması'nda Ciğerdelen'i unutmayıver :) Kolay gelsin. --bermanya 20:06, 11 Ocak 2014 (UTC)

Selam. Anlayamadım tam olarak desem? :) Macarca kaynakların arasında dolaşıyorum öyle aylak aylak. Bilgi orada ama alamıyorum buraya :) Öte yandan Macar arkadaşların desteği buradakilerden daha sağlammış, onu anladım. Biri gelip burada İngilizce mesaj bıraksa köy çeşmesine, -ben de dahil- kimse ilgilenmez, benim bıraktığım mesajla beş-altı kişi ciddi biçimde ilgilendi :) Neyse, Avusturya tarafının hazırlıklarıyla ilgili bilgi bulursan mesaj atarsın artık.--RapsarEfendim? 20:10, 11 Ocak 2014 (UTC)
Ciğerdelen'in şu anki ismi Sturova gibi bir şey olmalı. Estergon büyük bir kale, karşısında da Ciğerdelen kenti var. Alçak surlarla çevrili bir şehir ve aralarında Tuna Nehri var. Okul kütüphanesinde çok güzel bir kitap var, göz diktim. Pazartesi günü nöbetçiyi atlatıp gömmeyi düşünüyorum onda baya bilgi var :) --bermanya 20:14, 11 Ocak 2014 (UTC)
Ciğerdelen bu seferde alınmamış kesin olarak, önceki seferlerde ele geçmiştir muhtemelen. Osmanlı tarafı için kaynak sıkıntım hiç yok, ordunun hangi noktada ne kadar konakladığı ve hangi personele nerede, ne zaman ve ne kadar maaş verildiği bilgileri dahi var :) Ansiklopedik olmadığından eklemiyorum tabi. Karşı taraf sıkıntı (gerçi seferi yapan Osmanlı olduğundan karşı tarafın pek yaptığı bir şey yok ama birkaç cümle bahsedilmeli). Bu alanda bilgi varsa ne âlâ :)--RapsarEfendim? 20:22, 11 Ocak 2014 (UTC)
Zaten Ciğerdelen'i zaptetmeden Estergon'a girişmek büyük risk olurdu. Onun için Osmanlı-Avusturya savaşlarında hep ilk hedef Ciğerdelen olmuş, sanırım Avrupa'nın en bahtsız kenti :) Çünkü Kutsal ittifak savaşlarında hemen hemen her yıl savaş yapılmış bu kentte. --bermanya 21:20, 11 Ocak 2014 (UTC)

Kullanıcının katkıları yakın zamanda yaptığı bir telif ihlali dışında sorunsuz görünüyor. Bir süre izleyelim, Vikipedi'ye zarar verme durumu oluşursa gerekeni yaparız. --Superyetkinileti 10:53, 12 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar. Bu maddeyi açtım ama adından emin değilim. Burada görebileceğin gibi vára Macarcada kale demek. "Hegyesdi vár" gibi maddeleri "Hegyesdi Kalesi" diye çevirebiliyoruz; ancak bitişik yazılınca çeviri gerekir mi? Aralarındaki fark nedir tam anlayamadım.--RapsarEfendim? 11:41, 12 Ocak 2014 (UTC)

  • Merhaba. Biraz inceledim. Zrínyiújvár ismini Zerinvar Kalesi yapmışız mesela. Bir tarih okuru olarak, Macarcadaki var'lı kelimelerin çevrilerek kalesi diye zikredildiğine sık rastlamadım. Yani filanvar kalesi, fişmanvar kalesi denir hepi filan kalesi, fişman kalesi denmez:) Biri Macarca biri Türkçe iki kale anlamı aynı isimde oluyor. Sanırım zamanında Osmanlılar pek Macarcayı vs. önemsememişler, dillerine ne kolay geliyorsa o isimle anmışlar, zaten kalelerin adı şehir isimleri olarak evrimleşmiş, Türkçedeki hisar, kale vs. anlamların şehir isimlerine yapışıp bütünleşmesi gibi. Volgograd, Leningrad, Stalingrad vs.'de gradı ayırmıyoruz. Ben de tam çözemedim, var'ın ayrı ya da birleşik olmasının farkını. Sanırım Türkçedeki Akçakale ile Akça Kalesi gibi bir ayrım. Temelde büyük bir fark yaratmıyor. Yine de Macaristan konularında yardımını aldığım Kullanıcı:Doncsecz'e (Türkçesi yok, Macarcada aktif, tarihe ilgisi büyük) ve Kullanıcı:Teemeah'e (Hem Macar hem Türkçesi var ve Macarcada aktif, buraya da arada sırada geliyor, yardımsever.) Macarca vikipediden yazmalısın, dönüş yapacaklardır. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 12:19, 12 Ocak 2014 (UTC)
"Márévár Kalesi" gibi bir kullanım -senin de dediğin gibi- bariz bir biçimde yanlış (Zerinvar Kalesi de değişmek durumunda). Eski Türkçe kaynaklarda direkt okunuşlarını eski harflerle yazdığından, günümüz Türkçesiyle yazılan kaynaklarda da o şekilde bahsediliyor doğal olarak. Normalde "Š" harfiyle yazılan bir yerin adı "Ş" olarak geçiriliyor o dönem (alfabe farklılıkları sebebiyle), o kaynağa dayanarak günümüz Türkçesiyle çalışma hazırlayan biri de "Ş" olarak kullanılıyor :) Volgograd, Leningrad, Stalingrad, Tahtakale gibi bir yerleşim birimi yok ortada gördüğüm kadarıyla. Dikkatimi çeken bir nokta da "xxx" adlı bir yerleşim yeri varsa ve o adla bir de kale varsa, kalenin adı "xxx vár" olarak (boşluklu) yazılıyor (bizdeki gibi). Ama "xxx" adlı bir yerleşim yeri yok, yalnızca kale varsa bitişik yazılıyor. Birkaç örnek inceledim şimdi. Halomvár, Salgóvár, Dedevár, Csillagvár falan hep öyleymiş mesela. Diğer yandan Tatai vár adını Tata'dan aldığından ayrı yazmışlar (başka örnekler mevcut). Türkçedeki imlâ kuralı ile benzer bir kural var (Fırat adını herhangi bir yerden almadığından "Fırat nehri", Ağrı şehrinden adını alan dağ ise "Ağrı Dağı" olarak yazılıyor) anladığım kadarıyla. Buradan yola çıkarak, kalenin "Máré" şeklinde özgün bir adı var diyebilir miyiz? Bunu dersek "Máré Kalesi" değil de yalnızca "Máré" kullanmak gerekir mi?--RapsarEfendim? 12:33, 12 Ocak 2014 (UTC)
Bu arada Teemeah ile iletişime geçtim de, Türkçeye çok hakim olmadığından (konuşacak kadar bildiğini; ancak çok ileri seviyede olmadığını söyledi) yardımcı olamadı pek, diğer kullanıcıya da bir mesaj bırakmıştım, yanıt bekliyorum.--RapsarEfendim? 12:35, 12 Ocak 2014 (UTC)
Karışık biraz. İyi bir Macar yardımı işi çözerdi. Vasvár var mesela, ama şehrin adı olmuş. Konuyla ilgisi fazla değil ama bir de Város var, şehir anlamında. Belki teorin doğrudur, şehri varsa varoş yoksa 'kalesi' gibi. Yardımım kafa karıştırmaktan ibaret:) Teemeah'in zaten Türkçeye değil Macarcaya hakim olması gerekmiyor mu, birleşikle ayrı var'ları anlatabilmek için, biliyordur da anlatamamıştır, Doncsecz bari anlatabilse, yoksa eminim ayrımın ne olduğunu ne olmadığını biliyordur. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 12:51, 12 Ocak 2014 (UTC)
Mesaj attım kendisine, beklemedeyim :)--RapsarEfendim? 13:04, 12 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar. Buradaki kendisine hiç bağlantı verilmemiş sayfaları gözden geçirebilirsiniz ara sıra. Aralarında kayda değer olmayanlar bolca var :) Bir de bu kategori var, biliyorsunuzdur. İyi geceler.--RapsarEfendim? 21:59, 12 Ocak 2014 (UTC)

  • Rapsar Teşekkürler. Kayda değerlik mücadelesinde öndersiniz. İyi çalışmalar.--Kafkasmurat- 22:01, 12 Ocak 2014 (UTC)
Estağfurullah hocam :) Estergon Kuşatması hakkında kullandıklarım dışında kaynak mevcut mu elinizde? Macarca ve/veya falan özellikle?--RapsarEfendim? 22:03, 12 Ocak 2014 (UTC)
Vallahi ilki hiç güvenilir kaynak gibi durmuyor, ikincisinde ise üstünkörü geçilmiş. Bura fena değil, işe yarar. Burası ise "mükemmel". Ama ikisi de Macarca :( Bir de mesajları benim sayfama da atabilirseniz iyi olur bundan sonra :)--RapsarEfendim? 22:28, 12 Ocak 2014 (UTC)

Estergon Kuşatması[kaynağı değiştir]

Wikipedia:Files for deletion/2014 January 13: "Newsweek, 22 September 1980" & "Hurriyet, 12 September 1980"[kaynağı değiştir]

The invitation to discussion:

Wikipedia:Files for deletion/2014 January 13: "Newsweek, 22 September 1980" & "Hurriyet, 12 September 1980" --Toksoz (mesaj) 17:34, 13 Ocak 2014 (UTC)

Kaliteli ve seçkin içerik adaylıkları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Müsait olduğun zaman ilgini çeken kaliteli ve seçkin içerik adaylıklarını okuyup bir değerlendirme yapabilir misin? İyi çalışmalar.--RapsarEfendim?

Bu adaylıklara nereden ulaşabilirim?

-Yeni Hesap

Kaliteli madde adaylıkları, seçkin liste adaylıkları, seçkin madde adaylıkları ve seçkin resim adaylıkları. Kolaylık olsun istersen kullanıcı sayfana ekleyebileceğin Şablon:Kullanıcı VH'den de takip edebilirsin :)--RapsarEfendim? 20:01, 13 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar. Müsait olduğun zaman ilgini çeken kaliteli ve seçkin içerik adaylıklarını okuyup, bir değerlendirme yapabilir misin? Bir de şu an diğer içerik sorumluları aktif değil, benim kapatamadığım ve aylardır bekleyen adaylıklar var. Bu adaylıklarda aktif olduğunu gördüğümden senin iyi bir sorumlu olacağını düşünüyorum. Senin fikrin nedir bu konuda? İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 19:53, 13 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar Rapsar, zaman zaman bakıyorum adaylıklara. Ama bazı konular (tarih, bir ülke veya şehir gibi) çok kapsamlı inceleme gerektirdiğinden onları atlayıp, nispeten çok kısa zamanda incelenebilen SL'lere yorum yapmıştım; diğerlerine de bakmaya çalışayım. Sorumluluk konusuna soğuk bakıyorum; çünkü halen temel konularda, kırmızı bağlantılar, kaynakların niteliği, KM-SM ayrımında uzunluk meselesi vs., derin görüş ayrılıkları olduğundan, anlamsız tartışmalara dahil olma olasılığı görüyorum.--Sayginerv-posta 20:12, 13 Ocak 2014 (UTC)
Sen de haklısın, herkes iyi niyetli olmuyor. Kararına saygı duymaktan başka bir şey gelmiyor elimden :) İyi geceler.--RapsarEfendim? 20:24, 13 Ocak 2014 (UTC)

yapay uydu maddesine eklenen linki onaylarmısın ?--85.102.114.100 20:13, 13 Ocak 2014 (UTC)

Selam Rapsar;

Az önce böyle bir sayfaya denk geldim. Deneme amaçlı oluşturulmuş bir sayfa olduğu belli. Vikipedi'de böyle bir sayfanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. İncelerseniz iyi olur. İyi çalışmalar.

-Yeni Hesap

Bu şekilde kayda değer olmadığı bariz maddelere {{sil|M6}} şeklinde şablon ekleyebilirsiniz. Buradaki M6, hızlı silme kriterlerimizdeki M6 maddesini ifade eder (kayda değer olmayan madde). Hızlı silme kriterlerimizdeki şartları sağlayan maddelere, ilgili kriterin numarasını ekleyerek sil şablonu ekleyebilirsiniz. Daha sonra bir hizmetli gelir ve o maddeyi siler.--RapsarEfendim? 20:27, 13 Ocak 2014 (UTC)

Satellite watching bu ingilizce wikipediden alındı.ansiklopedik niye değilki?Satellite watching yazınca çıkıyor.teşekkürler. lütfen kabul buyurun.--85.102.114.100 20:40, 13 Ocak 2014 (UTC)

Tamamdır şimdi :) Orada da aramış; ancak bulamamıştım. Biraz düzenledim maddeyi. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 20:46, 13 Ocak 2014 (UTC)

SM Çalışması[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. SM çalışması yapmak istiyorum. Senin İngilizcen iyi. Rica etsem benim için İngilizce Vikipedi'de SM olan uygun bir futbol takımı maddesi seçebilir misin? --SiLveRLeaD mesaj 17:19, 14 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar. Sen ruh hâline göre seçsen daha iyi olur aslında :) Ben mesela bir bakmışsın Belgrad belediye başkanları listesini açmışım, bir bakmışsın Estergon Kuşatması'nı genişletiyorum :) Ben şunu şunu yap diyemem, senin keyif alacağın bir madde üzerinde çalışman daha iyi olur bence. Bir de geniş kapsamlı bir takım yerine daha dar kapsamlı maddeler (bir takımın bir sezonu, düşük kariyerli bir futbolcu gibi) üzerinde çalışmak ilk adım için daha iyi olabilir.--RapsarEfendim? 20:26, 14 Ocak 2014 (UTC)
SM olan bir takım sezonu yok galiba. Ben mi bulamadım? --SiLveRLeaD mesaj 17:28, 15 Ocak 2014 (UTC)
Sence şu maddenin tamamını Türkçe'ye çevirsem SM için uygun mudur? --SiLveRLeaD mesaj 19:59, 15 Ocak 2014 (UTC)
"Bence" başta tarihçe kısmında olmak üzere eksiklikler mevcut. Dikkatli bakarsan 1956-57 sezonundan 1968'e, oradan 1974'e, oradan da 1982'ye atladıklarını görebilirsin. Bunun gibi atlamalar çok var, araları kayıp. Şu an bizim ana sayfaya bir bak mesela. O sezondan başka bir kulüp seçip, onunla paralel yönde geliştirebilirsin maddesini.--RapsarEfendim? 20:08, 15 Ocak 2014 (UTC)

Gizli reklam[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şuradaki değişikliklerde görülebileceği gibi kullanıcı,kayda değer ve güvenilir kaynak olmayan bir programı kaynak olarak metinlere eklemektedir. Bariz bir biçimde programın yaptığı görülebilir (kullanıcı adı ve program adı benzerliği de göz önünde bulundurularak). Bilgine, ilgine :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 20:34, 14 Ocak 2014 (UTC)

Kullanıcının reklam faaliyetleri içerisinde olduğu çok açık. Uyarıldı, tekrar aynı maksatlı değişiklik yaptığında gereken yapılacaktır. Bunun yanında kullanıcı adı doğrudan ilintili olmadığından ve ilgili aramalarda bu durumla ilgili bir sonuca ulaşılamadığından kullanılabilir görünmekte. Bilgilendirme için teşekkürler, sevgiler.. --Théoden ileti 22:01, 14 Ocak 2014 (UTC)

Diğer dil bağlantıları[kaynağı değiştir]

Selamlar. İngilizce Vikipedi'den çevirerek açtığınız maddelere, diğer dildeki Vikipedi bağlantıları eklemediğinizi gördüm. İngilizce Vikipedi'deki maddenin en altında "Edit links" vardır, oraya tıkayın. Çeşitli dillerde maddeler listeleniyor ya, en altta "ekle" butonu var, ona tıklayın. "Site" kısmına tr yazarsanız Türkçe Vikipedi çıkar zaten, sağ taraftaki kutucuğa da madde adını yazıp kaydet deyin. Bu sayede diğer dil bağlantıları maddeye eklenmiş olacaktır :) İyi çalışmalar, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 15:22, 15 Ocak 2014 (UTC)

Eskiden madde içine ekliyorduk kolaydı. 7-8 sene önce buralar hep dutluktu. Öğrenmenin yaşı yok. :) Teşekkürler. --Kafkasmurat- 16:23, 15 Ocak 2014 (UTC)

TT Kayda Değerlik[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu maddenin kayda değerliğini inceler misiniz? İstifasından önce "kendisi üzerine odaklı" yeterli kaynağa rastlayamadım.--RapsarEfendim? 10:30, 16 Ocak 2014 (UTC)

Halen çalışıyor denmiş ancak http://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/TTHakkinda/KurumsalTanitim/YonetimOrganizasyon/ Şahsın ismi anılan şirkette görünmüyor.2 milyonluk İngilizce Vikide dahi bir yenilik getirmemişse böyle insanların biyografisi yer almıyor. https://en.wikipedia.org/wiki/Telef%C3%B3nica_Europe Genel müdür olmak dışında bir bilgi de yok. Ansiklopedik değil. --Kafkasmurat- 13:47, 16 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar. Almanca biliyordunuz yanlış hatırlamıyorsam. 124-125. sayfalarda yer alan bilgileri (dipnotlarla birlikte) çevirmeniz mümkün müdür?--RapsarEfendim? 09:20, 17 Ocak 2014 (UTC)

  • Merhaba Rapsar, dilimiz döndüğünce konuşabiliyoruz işte :)) Seve seve yardımcı olurum ancak biraz iş yoğunluğum var bu sıra, bugün yarın bitirebilir miyim söz veremiyorum ama kısa süre içerisinde dönüş yapmaya çalışacağım. DieFohlen (mesaj) 09:34, 17 Ocak 2014 (UTC)
  • Rapsar selam, bu konunun üzerinden birkaç hafta geçti ancak iş hayatımda biraz yoğunluk vardı, o günden sonra ilk defa bugün girebildim, kusura bakma. Bu konu hala geçerliliğini koruyor mu? Eğer geçerliyse bu hafta sonu iletmeye çalışacağım. DieFohlen (mesaj) 07:13, 21 Şubat 2014 (UTC)

Bana sorduğunuz (Martín) Lascano (İspanyol) tarihte ne kadar önemli biri bilemiyorum, ancak ES:WP'da maddesi olmadığı gibi -görebildiğim kadarıyla- başka maddelerde de adı geçmiyor. (Belki de farklı bir yazılış şekli vardır, bilemiyorum.) Selamlar... --E4024 (mesaj) 12:54, 17 Ocak 2014 (UTC)

Ben de sizden birşey rica edeyim: En:WP'deki "Bozcaada (district)" başlığını "Bozcaada, Çanakkale" başlığına yönlendirebilir misiniz lütfen... Teşekkürler. --E4024 (mesaj) 07:41, 23 Ocak 2014 (UTC)
Sayfa korumalı olduğundan değişiklik yapamadım. Bir hizmetliye mesaj attım ben de. Bir de siz değil de sen demeni tercih ederim ama sen bilirsin.--RapsarEfendim? 07:46, 23 Ocak 2014 (UTC)
Teşekkürler. Ben VP:N gereği öyle diyordum. --E4024 (mesaj) 07:48, 23 Ocak 2014 (UTC)
Olması gerekeni söylememek mi nezaketsizlik? :) İkincil tekil şahıs=sen. Neyse, nasıl rahat edersen öyle yaparsın zaten.--RapsarEfendim? 07:50, 23 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar. Atlas Tarih dergisi bu ay özel bir sayı çıkarmış Çerkesler üzerine. Muhteşem bir kaynak gerçekten, aklında bulunsun :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:33, 17 Ocak 2014 (UTC)

Çok teşekkürler. İyi çalışmalar sana da. esc2003 (mesaj) 21:41, 17 Ocak 2014 (UTC)

Esztergom ostroma[kaynağı değiştir]

I can check all sent sources only tomorrow, but I will do and translate also for you. Ercsaba74 (mesaj) 13:55, 18 Ocak 2014 (UTC)

Sorry, I am in hospital since Saturday (I have been involved in a serious car accident last year [1]) and the doctors said I must stay until Monday. I will translate after I am out from hospital. Thanks for yourv patience! Ercsaba74 (mesaj) 07:59, 23 Ocak 2014 (UTC)

Alışık olmadığım bir anonim sakinliği var. Noldu ki okullar falan mı kapandı? :D--Alperen (mesaj) 18:48, 18 Ocak 2014 (UTC)

Sınav dönemine girildi ya, ondandır :) Sömestr is coming...--RapsarEfendim? 18:49, 18 Ocak 2014 (UTC)
Kısa vandalizme aman vermeyecek bir filtre tasarlıyorum şu an. Başlık vandalizmi, bağırıp çağıranlar, yardım isteyenler... :D--Alperen (mesaj) 18:52, 18 Ocak 2014 (UTC)
  • Alperen şu sayfa eski kalmış, şu anki devriye tanımına göre güncelleyebilir misin?--RapsarEfendim? 21:17, 18 Ocak 2014 (UTC)

Kıyâmet-i Kûbrâ[kaynağı değiştir]

Kıyâmet-i Kûbrâ, kıyamet demek değildir.68.100.160.250 10:07, 19 Ocak 2014 (UTC)

Estergon Kuşatması[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu maddeyi geliştiriyordum da, sizin de bu konularla ilgili olduğunuzu gördüğümden bir mesaj atayım dedim :) Konuyla ilgili ek kaynaklar var mıdır sizde? Hammer'ın eseri internette var ama eski yazıyı ben okuyamadığımdan faydalanamıyorum. İlgili kısımların çevirisi için yardım istesem?--RapsarEfendim? 16:33, 19 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar, bende kaynak yok ama isterseniz bana Hammer'ın kaynağını gönderin deneyebilirim. Kitabın Almancasını buldum burada.Bakayna (mesaj) 16:51, 19 Ocak 2014 (UTC)

Şu şekilde arama yapınca çıkıyor zaten. Ben şimdi okuyamadığım için hangi ciltte olduğunu bilmiyorum :)--RapsarEfendim? 16:56, 19 Ocak 2014 (UTC)
Sağolun, şimdi okuyorum.Bakayna Bakayna (mesaj) 17:13, 19 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar, Hammer'ın Osmanlıcasında biraz aradım ama yerini bulamadım sonra Fransızcasında yerini buldum [2], umarım işinize yarar. Bilgilerden bazıları: Estergon kalesinin adı Gran olarak geçiyor ve Alman, İtalyan ve İspanyollardan oluşan 1.300 asker bulunuyordu.Bakayna (mesaj) 18:16, 19 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar, Osmanlıcasında yerini buldum[3]. Burada da 1.300 asker olarak geçiyor, birkaç sayfa kuşatmadan bahsediliyor. Yazılanların çoğu Fransızcasının benzeri.

Osmanlılar kaleyi 300 küçük ve 15 büyük topla gece gündüz dövüyordu. Kilisenin altın haçı bir top atışında parçalanınca sultan Süleyman "Gran bizimdir" dedi. Kale sonradan teslim oldu. Muhasara esnasında 9.544 demir ve 200.000'den fazla kurşun gülle atılmıştı. Cuma günü kale fethedildi, sultan büyük kilisede namazı kıldı ve orayı cami'ye çevirdi. Bakayna (mesaj) 20:07, 20 Ocak 2014 (UTC)

Ûthman bin Ebî’l-ʿAs[kaynağı değiştir]

Hadi bunu tercüme ettik diyelim, öteki arap tarihindeki yüzlerce adı nasıl tercüme edeceğiz; yani nasıl uydurma isimler atfedeceğiz bu insanlara...Assassin's Creed herkes tarafından anlaşılıyor ya mesele yok o vakit, en iyisi tümünü ingilizceye çevir....Assassin's Creed tercüme edilemezse İnsanların özel isimleri nasıl tercüme edilebiliyor. Sizin başarılı olduğunuz bir alan bu68.100.160.250 01:22, 20 Ocak 2014 (UTC)

Arapçanın Türkçeye transkripsiyonu bellidir. Bunu o kurallar çerçevesinde yapmak lazım, uydurma işaretlerle ve özgün çalışmalarla değil.--RapsarEfendim? 09:05, 20 Ocak 2014 (UTC)

Bekleyen değ.[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bekleyen değişiklikler nasıl azalır biliyor musun? Sen devreye girersen :) Bir el atsan da şunları saat seviyelerine çeksek.--RapsarEfendim? 14:35, 20 Ocak 2014 (UTC)

Ne oldu? Durdun gibi geldi de :)...--i.e.msj 15:48, 20 Ocak 2014 (UTC)
Beni gaza getirdin, sen yoksun :) . İşin mi çıktı?--i.e.msj 17:06, 20 Ocak 2014 (UTC)
Bir yere gitmem gerekti, döndüm :)--RapsarEfendim? 20:24, 20 Ocak 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
İBP'nin 3. haftasında yapılan Herhangi bir kategoride olmayan maddelere kategori eklenmesi ve bakım yapılması konulu iş birliğine katılımınız için teşekkürler. Bu haftanın Fizikçiler listesindeki kırmızılıkları giderme konulu iş birliği projesine de katılımızı bekler, katkılarınız için tüm Vikipedi ailesi adına teşekkür ederim. --SiLveRLeaD mesaj 17:05, 20 Ocak 2014 (UTC)

“Topkapı sarayı sürgün edildi...” daha mı ansiklopedik Rapsar? Geri aldığın katkıların altındaki eski yazımlar da benzer ellerden çıkma. (Hadi cümlenin anlamsızlığı ve bozukluğu ilgini çekmiyor, bari sonundaki 3 noktayi teke indirseydin...) Sevgiler. --E4024 (mesaj) 09:29, 21 Ocak 2014 (UTC)

Selam Rapsar,

William Hanna maddesini çevirirken karşılaştığım Eagle Scout kelimesini tam anlayamadım. Sen anladıysan kısaca bilgi verebilir misin? Bir de Türkçe'ye nasıl çevirebilirim? --SiLveRLeaD mesaj 17:28, 21 Ocak 2014 (UTC)

Selam. Amerika'nın Boy Scouts of America diye bir izci kurumu varmış, onda bir rütbe. Türkçe karşılığı olmaz bunların :)--RapsarEfendim? 17:30, 21 Ocak 2014 (UTC)
Hiç eklemiyorum o zaman maddeye. SM'liğinden bir şey kaybetmez herhalde :) --SiLveRLeaD mesaj 17:32, 21 Ocak 2014 (UTC)

Rapsar, Ceyda Ateş'e bir de dikkatle bakar mısın... --E4024 (mesaj) 08:21, 22 Ocak 2014 (UTC)

Onu yaptılar. Şimdi sana zahmet oradaki Bozcaada, Çanakkale maddesini (ki bunun adının da Bozcaada (district) olarak düzeltilmesi uygun olur) bizim Bozcaada, Çanakkale'ye bağla. Zaten dillerin çoğu ya Bozcaada ya da "ilçe" diyor. Tenedos olarak alan iw sadece 3 adet ki şimdi onları ilçe'ye!!! bağladı bir şöven kullanıcı... --E4024 (mesaj) 08:09, 23 Ocak 2014 (UTC)

VP:N ihlaline iyi bir örnek, ne yapmaya çalıştığımı anlama zahmetine girmeden Tupac Amaru maddelerinde gerçekleştirmeye çalıştığım düzenlemeleri (aynı anda!) çorba etmektir. Bu sadece VP'de değil günlük hayatta da ayıptır. Devreiye olarak şimdiye kadar bir İnka Hüküğmdarına madde açılmamış olmasından ya da onun adıyla anılan bir başkasına çift madde açılmış olmasından kaynaklanan mahcubiyetine bağlıyorum bu terbiyesizliği. Selamlar. --E4024 (mesaj) 08:42, 23 Ocak 2014 (UTC)

Düzgün iki madde var şu an. Düzgün olmayan ve ikisi aynı olan üç madde olmasından daha iyidir bu, değil mi?--RapsarEfendim? 08:54, 23 Ocak 2014 (UTC)
Ayrıca nezaketsizlik o değil, maddenin en tepesinde yer alan koskoca "çalışma var" yazısına rağmen maddelere müdahale etmektir. Meyve veren ağacı ha bire topa tutmaktır.--RapsarEfendim? 08:57, 23 Ocak 2014 (UTC)
Cevap vermeyeceğim ağaç. --E4024 (mesaj) 09:00, 23 Ocak 2014 (UTC)
Meyvemi istersin ama...--RapsarEfendim? 09:02, 23 Ocak 2014 (UTC)
Hoşçakal Rapsar. Burada bitti. --E4024 (mesaj) 09:05, 23 Ocak 2014 (UTC)
Mail atarsın, ricanı kırmam. Mesaj atarsın, ilgilenmeye çalışırım. Tartışmaya çağırırsın, katılmaya çalışırım. İspanyolca Vikipedi için dahi yardım istersin, gider orada dahi yardımcı olmaya çalışırım. Defalarca terslenmeme rağmen sürekli yardımcı olmaya çalışmama karşın aynı karşılığı görememem, bunun üstüne tekrar tekrar terslenmem artık sıkıntı vermeye başladı. Saygı duyuyorum ama karşılığını alamıyorum sürekli. Nasıl olacak bu iş? Madem benim işlerimi beğenmiyorsun, bana mesaj atıp benden yardım isteme. Eğer takdir ediyorum diyorsan, o zaman sürekli tersleme.--RapsarEfendim? 09:11, 23 Ocak 2014 (UTC)

Molla Sayfası[kaynağı değiştir]

Molla sayfasına oturum açmadan baktığımda sayfanın hemen başında "1. YÖNLENDİRME Şablon:Fıkıh yazısı" görünüyor ama sağdaki şablon görünmüyor. Oturum açtığımda bu yazı kayboluyor ve şablonda görünür hale geliyor. Problem benim browserda mı yoksa sayfada mı anlamadım. En son siz müdahale etmişsiniz sayfaya bir kontrol edebilir misiniz? Kolay gelsin. Buzancar (mesaj) 11:40, 23 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba. Birkaç ufak düzenleme yaptım ama sorun düzeldi mi bilmiyorum. Ben oturumu kapatınca düzgün gözüküyor.--RapsarEfendim? 14:38, 23 Ocak 2014 (UTC)
  • Teşekkürler. Şu an düzelmiş görünüyor... Buzancar (mesaj) 17:20, 24 Ocak 2014 (UTC)

Usame bin Ladin'in Ölümü[kaynağı değiştir]

Merhaba sayın "rapsar", Usame bin Ladin'in Ölümü maddesinde İngilizce wikipedia'dan özetle çevirerek yaptığım daha önce onaylanmış bir değişiklik, önce "Kibele" adlı arkadaş tarafından, ardından sizin tarafınızdan geri alındı...Bakın durum aslında oldukça komik...Bunu sayın Kibele'ye de anlattım... Telif hakkı ihlali kastedilen sitedeki içerik de bizzat benim tarafımdan o siteye eklendi...Ve o da bir eng.wikipedia çevirisi....Bunu size ispatlayabilirim.....Bu şekilde eklediğim birçok madde var...Hem trmilitary.com sitesinde olup hem de vikipedi'de olan.....Eğer bunu geri alırsanız, diğerlerini de geri almak zorunda kalabilirsiniz...Ama inanın bu çok saçma...Çünkü o içeriklerin bir telif hakkı yok...Çünkü en.wikipedia çevirisi... Telif hakkı olsa bile bu bana ait....Nasıl bir site yönetimidir arkadaşlar... Tamam bir yanlış anlaşılma olmuş...Ama ilgilenen yok...Laf dinleyen yok....Çözmeye çalışan yok...Tek yaptığınız geri almak....Madem öyle bütün katkılarımı geri alın....Çünkü katkılarımın çoğu askeri konularla ilgili....Ve burda yaptıklarımın aynısını trmilitary.com sitesinde de yaptım...Böyle yaparak sadece Türkçe vikipedi'ye zarar veriyorsunuz....Grammaton Cleric (mesaj) 15:06, 24 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba. Benzer durumlarla dosya alanında da karşılaştım. Bir resim, çeken kişi tarafından Vikipedi dışında başka bir ortama yüklendikten sonra Vikipedi'ye yükleniyorsa "bildiğim kadarıyla" OTRS izni alarak bu durumu ispat etmek gerekiyor. Sizin dediğiniz büyük ihtimalle doğru, çünkü İngilizce Vikipedi'deki maddede yer alan kaynakları da kullanmışsınız :) İçerik şimdilik eklenmesin, ben konu hakkındaki daha bilgili bir arkadaşa danışayım. Ona göre hareket ederiz. Katkılarınızın devamı dileğiyle...--RapsarEfendim? 17:26, 24 Ocak 2014 (UTC)
Anladım sayın Rapsar, ispatlamak konusunda her şeyi yapmaya hazırım... Gerekirse trmilitary.com forumuna benim hesabımdan girmenizi bile sağlayabilirim... Kibele adlı arkadaş, maddelerdeki cümlelerin çoğunu değiştirerek sorunun ortadan kaldırılabileceğini söyledi... Aslında ben trmilitary forumundaki benim açtığım söz konusu konuları sildirmeye çalışıyorum. Bunu yapabilirsem sanırım sorun ortadan kalkacaktır... Teşekkürler...Grammaton Cleric (mesaj) 18:10, 24 Ocak 2014 (UTC)
Bana gelen mesajı buradan görebilirsiniz. Çeviriyi eklediğiniz foruma kaynak olarak İngilizce Vikipedi'yi gösterirseniz sıkıntı kalmıyormuş :) Herhangi bir sorunuz daha olursa mesaj atmanız yeterli. İyi akşamlar.

Merhaba Rapsar, vikipedi'ye eklediğim buna benzer üç maddede (Servislerarası İstihbarat, Denizaltı Navigasyonu, KGB Birinci Genel Direktörlük) forumda kaynak belirtmişim, en.wikipedia.org diye, ancak Usame bin Ladin'in Öldürülmesi konusuna kaynak eklemeyi unutmuşum, düzeltmeye çalışacağım....teşekkürler ilgilendiğiniz için....iyi akşamlarGrammaton Cleric (mesaj) 18:41, 24 Ocak 2014 (UTC)

Sıkıntı ortadan kalktı o hâlde :) Başka bir şey olursa mesaj atarsınız. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 18:48, 24 Ocak 2014 (UTC)

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Acaba bir sayfa nasıl seçkin madde yapılabilir? Ve ya seçkin madde neye göre belirlenir? Teşekkürler... Ben 10,000 (mesaj) 17:37, 24 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba. Seçkin madde kriterlerimiz şurada sıralanmıştır. İlgili adaylıkları ve arşivleri de inceleyerek daha somut izlenimler edinebilirsin :) İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 18:26, 24 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar Taysin. Şu konuda nasıl hareket etmek gerekir?--RapsarEfendim? 17:27, 24 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, hangi madddeler söz konusu anlamadım ama şöyle yapabiliriz galiba, anladığım kadarıyla kullanıcı buraya ve diğer siteyede içerik ekleyen kişi, bu kullanıcı çeviri yapıp önceden foruma yazdığı maddelerin bi köşesine kaynak:en.wikipedia.org yazarsa sorun kalmayacak gibi. Böylece hem kaynağı belirtilmiş olur (Creative Commons By-Sa bunun yapılmasını ister), hem de Wikipedia'dan alınan özgür bilgi lisans altına alınamaz, özgür lisans modelini korunması gerektiği için. Kullanıcıya belirtildiği gibi çevirilerini de önce burada yayınlarsa daha kolay olacaktır ilerleyen zamanlarda. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 17:47, 24 Ocak 2014 (UTC)
Merhaba sayın rapsar ve takip eden diğer arkadaşlar, en.wikipedia.org linki forumda açtığım konuya kaynak olarak eklendi....http://www.trmilitary.com/viewtopic.php?f=18&t=3845 linkinden bakabilirsiniz....Şimdi sanırım Usame Bin Ladin'in Ölümü maddesinin eski sürümünü güncelleyebiliriz...Grammaton Cleric (mesaj) 20:45, 24 Ocak 2014 (UTC)

Resimlerde telif hakkı ihlali[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Vikipedi'de resimlerin telif hakları ihlal edilince kullanıcıları bilgilendirmek için kullandığımız uyarı şablonlarını bir türlü bulamadım. Açık konuşmak gerekirse, bir resmin telif hakkı ihlal edilince izleyeceğimiz yolu şöyle böyle bilmiyorum. Şu resimle ilgilenirsen, ben de ne yaptığını izleyip tam olarak öğrenmek istiyorum. VikipediBilginimesaj? 19:36, 24 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba. Bu resim Wikimedia Commons'a yüklenmiş. Telif hakkı ihlali olduğundan şüphelendiğin resmi Google'da aratıp, daha önceki kullanımlarına bakabilirsin. Daha önce kullanımı mevcutsa çok büyük ihtimal telif hakkı ihlali mevcuttur. Commons'taki resim sayfasındayken, sayfanın sol tarafında "nominate for deletion" butonu vardır. Ona tıklayıp, resmin bağlantısını da vererek "copyright violation" dersen, telif hakkı ihlali mevcut diyerek silinmeye aday göstermiş olursun. Genelde bu adaylığa yorum gelmez, bir hafta sonra bir hizmetli dosyayı siler :) Orada kolay bu işler, tek tıkla kullanıcıya mesaj atar, gereken her şeyi yapar.

Burada ise böyle bir ihlal mevcutsa, dosya bağlantısını da vererek "telifli dosya" gerekçesiyle hızlı sil şablonu ekleyebilirsin. Kullanıcıları bilgilendirecek bir durum olmuyor burada (telif hakkı ihlali yapmayınız gibi bir mesaj atılabilir).

Adil kullanım dosyaları ise farklı türde dosyalardır. Bunlar Commons'a yüklenemez. Bir film afişi, kitap kapağı, spor kulübü logosu vs adil kullanım dosyası kapsamında değerlendirilir. Soracağın bir şey olursa mesaj atarsın :)--RapsarEfendim? 19:43, 24 Ocak 2014 (UTC)

İlgin için çok teşekkür ederim, öğrendim. Revizyonları incelerken muallakta kalırsam yine uğrayayım mesaj sayfana o halde. :) VikipediBilginimesaj? 19:53, 24 Ocak 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
İyiliğinize. Article1 (mesaj) 21:44, 24 Ocak 2014 (UTC)

Vikitatil'e nasıl gireriz? Article1 (mesaj) 22:12, 24 Ocak 2014 (UTC)

Selamun aleyküm.[kaynağı değiştir]

Ben 4-5 aydır girmiyorum efendim ama en son bir yıl önce çok aktiftim Vikipedia'de. Çok hata yapıyorum. Ara sıra size başvururum. Mesela makale yazarken birden samimileşiyorum :D. Mesela link alda bulunuyor falan yazasım geliyor ama düzeltiyorum :D . Article1 (mesaj) 22:16, 24 Ocak 2014 (UTC)

Aytunç Altındal[kaynağı değiştir]

Aytunç Altındal'ın kitapları hakkında yapılan açıklamalar telif hakkı ihlali değil. Siz zaten bu kitaplar hakkında özel sayfalar düzenleyip fazlasıyla bilgi verebiliyorsunuz, Orhan pamuk kitaplarında olduğu gibi, her bir kitap için özel sayfa düzenlenmiş68.100.160.250 03:28, 28 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba. Maddeye eklediğiniz içerik kişisel yorumlar barındırıyor, kaynaksız, Vikipedi düzenine aykırı içerik barındırıyor (bu bir reddedilme gerekçesi değil, ek yalnızca) ve ansiklopedik olmayan veriler içeriyor. "Avrupa Birliği ile ilgili görüşleri" mesela ansiklopedik değer taşımıyor. Bunu eklersek, binlerce konu hakkındaki görüşlerini de eklemek gerekir -ki bu da ansiklopedik bilgi kavramı dışındadır. Kitap adlarında bu şekilde "bölerek" bağlantı verilmemeli. "Önemli" gibi sıfatlar görecelidir, özneldir, kişisel yorumdur. Biyografiler madde madde değil, bir metin gibi yazılmaktadır. Çarpıcı açıklamalarda bulunmuştur gibi ifadeler keza hem ansiklopedik değer taşımaz hem kişisel yorumdur. Düzenlemelerinizde bunlara dikkat ettiğiniz takdirde sıkıntı kalmayacaktır. Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:04, 28 Ocak 2014 (UTC)
"Çarpıcı açıklamalarda bulunmuştur" Bu ifade benden evvel oraya konmuş, ve siz onu hala orda tutuyorsunuz, ama asıl bilgi orada değil.

Kitapları içeriği nedir? Hiç bahsedilmecek mi? Bir çok kitap ve filim hakkında ayrrıntılı sayfalar hazırlamışken, bunlar iç,in birer satırla bilgi verilse ne zararı var, böylece kişisel düşüncelerini anlamış oluruz68.100.160.250 08:13, 28 Ocak 2014 (UTC)

Verilebilir elbette, benim bu konuda hiçbir problemim yok. Yalnızca kullanılan dil, üslup ve düzen (ikincil planda) önemli.--RapsarEfendim? 08:21, 28 Ocak 2014 (UTC)

Musa Muhammed[kaynağı değiştir]

Sevgiki Rapsar merhabalar... Nasılsın? Uzun zamandır konuşamıyoruz... Musa Muhammed sayfasını kayda değer bulmamışsın ancak Beşiktaş ike antrenmanlara çıkıyor ve bu adam turnuvanın en iyi oyuncusu seldi kaldı ki profesyonel lisanslı. Zaten aldığım duyumlara göre Beşiktaş alıyormuş oyuncunun bonservisini. Emin misin silinmesi konusunda... Kullanıcı:Ultraslansi

Merhaba. "FC Heart Academy" profesyonel bir kulüp değil gördüğüm kadarıyla. Kariyeri boyunca profesyonel olmamış bir oyuncu burada söz konusu olan. Bu sebeple direkt olarak kayda değer kabul edilmiyor. Beşiktaş'a transfer olursa ve resmî bir maçta görev alırsa direkt KD'liğe terfi edecek :) Burada kayda değerliği belirleyen etmen bu. Olur da transferi gerçekleşir, silinen madde geri getirilir elbet.--RapsarEfendim? 15:19, 28 Ocak 2014 (UTC)

Buraya yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama aktif olarak gördüğüm kullanıcılardan olduğunuz için buraya yazma kararı aldım. Uzun bi aradan sonra aktif olarak Viki'ye döndüm. Şu aralar katkım da olsun istiyorum fakat proje sayfaları ya uzun süredir aktif değil ya da özellikle aktif olmayan projelere denk geldim. O yüzden ne şekilde yardımcı olabilirim tam karar veremedim. Eğer zamanınız varsa sizden yardımcı olmanızı isterim. İyi günler :) Mrlakenstein

Merhaba. Bir "başlangıç noktası" arıyorsun anladığım kadarıyla :) Madde düzenlemek, temizlemek, hata gidermek istersen bu kategoridekilerle ilgilenebilirsin. Açılması istenen maddeleri açmak isterim dersen madde istekleri sayfamız var. Haftanın iş birliği projesine katılım sağlayabilirsin. Rastgele madde açıp, onu düzenleyebilir/geliştirebilirsin. Almanca bildiğini ve tarihle ilgili olduğunu gördüm kullanıcı sayfandan. Estergon Kuşatması maddesini geliştirmeye çalışıyordum, Almanca kaynaklar konusunda yardımcı olabilirsin :)--RapsarEfendim? 18:58, 28 Ocak 2014 (UTC)
Kesinlikle. Başlangıç kısmı zor oldu benim için. Öneriler için teşekkürler. Estergon Kuşatması için neler yapabilirim ? Başlangıç için güzel bi tercih olabilir. :) Mrlakenstein (mesaj) 21:46, 28 Ocak 2014 (UTC)
Şöyle bir arama yapınca Almanca kitaplar çıkıyor (Esztergom yerine Gran da yazabilirsin, şehrin Almanca adı). Maddede olmayan bilgileri toparlayabilirsen çok yardımcı olursun inan. Osmanlı'nın ne yaptığı değil de karşı tarafın neler yaptığı biraz eksik.--RapsarEfendim? 08:14, 29 Ocak 2014 (UTC)
Kaynaklar için teşekkürler. Az çok inceledim ama orada da detaylı olarak savaşa değinilmemiş. Daha çok kent tarihi hakkında bilgiler verilirken bahsi geçmiş. Evdeki kaynaklara da bakmayı düşünüyorum. Onlara bakana kadar da açılması istenen maddelerle ilgili yapabileceklerime bakayım. Yardım için teşekkürler. :) Mrlakenstein (mesaj) 11:48, 29 Ocak 2014 (UTC)
Ben teşekkür ederim. Kuşatma maddesi içindeki açılmamış maddeleri de açabilirsin :)--RapsarEfendim? 16:54, 29 Ocak 2014 (UTC)

Rapsar ya darıldım valla. :P Ne zaman transferde yanlış iş yaptım :). Ontivero geldi arkadaş İstanbul'da hatta. Sen BJKli miydin ?Kullanıcı:Ultraslansi

Bu arada senin Akhisar Belediyespor 2012-13 sezonu maddesinde büyük emeklerin olduğunu biliyorum. Bende Galatasaray 2013-14 sezonu maddesine büyük katkılarda bulunuyorum. Sence bu madde KM olurmu sezon sonunda ?. Neredeyse her şeyin kaynağı da var.-Kullanıcı:Ultraslansi
Kesinleşmeden yazmayalım ama :) Sonra Vikipedi biye şöyle niye böyle gibi haberler çıkıyor :) Sözleşme imzalansın, ondan sonra eklemek kolay zaten. O sezon maddesi ise çok aşırı detaylar ve ansiklopedik olmayan ifadeler içeriyor. Hatta hazır yeri gelmişken söyleyeyim; maddeleri güncel tutma ve geliştirme çaban gerçekten takdir edilesi, ancak çok fazla kişisel yorum ve ansiklopedik olmayan ifade ekliyorsun. Herkesin her olaya karşı yorumunu belirtmek ansiklopedik değil mesela. Uzun uzun alıntılar yapmamak lazım. Amrabat maddesinden bir alıntı: "(...) 56. dakikasında oyuna girse de beklentileri karşılayamamış (...)". Bir ifade eklerken tarafsız mı diye, kişisel yorum içeriyor mu diye bakmak lazım. "Beklenti karşılayamamak" ifadesi başlı başına sorun. "Kime/neye göre?" sorusunu rahatlıkla sorabiliyoruz. Ben mesela bir şey beklemiyordum :) Yine aynı maddede "(...) Semih Şentürk, Eyong Enoh, Joseph Boum ve Giray Kaçar gibi isimlerle güçlendiren (...)" ifadesi var. "Güçlendiren" kişisel yorumdur, transfer detayının bahsedilmesine gerek dahi yok. "Antalyaspor Amrabat ile ilgilendi" tarzı bir cümle dahi yeterli. Dediğim gibi maddeleri geliştirme ve güncelleme çaban gerçekten takdir edilesi, hatta sen olmasan çoğu madde yıllar öncesinde kalırdı :) Ama bunlara da dikkat etmek lazım. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 09:10, 30 Ocak 2014 (UTC)

Çok teşekkür ederim :). Neyse iyi ki söyledin dikkat edeceğim...--Ultraslansi (mesaj) 10:41, 30 Ocak 2014 (UTC)

Bu arada sence Koray Günter'e Alman bayrağımı koymalıyız yoksa Türk mü ? Adam Alman milli takımında oynuyor.--Ultraslansi (mesaj) 10:44, 30 Ocak 2014 (UTC)
İlk vatandaşlığı Alman olduğundan Alman bayrağı koymak lazım. Veli Kavlak ile Tanju Kayhan'da Avusturya bayrağı var mesela (değilse de olmalı :)--RapsarEfendim? 10:31, 31 Ocak 2014 (UTC)

2014 Kış Olimpiyat oyunları[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, İşbirliği proje sayfasında bıraktığın yorumu okudum ve oradan cevapladım. Sana bu mesajı yollamamın sebebi malumun Türkiye'de spor sadece futboldan ibaret vikipedi'de çok süper olmasada futbol sayfaları çokça mevcut ama kış sporları veya paralimpik oyunlarla ilgili herhalde hesaplansa 1.000 sayfa ya vardır ya yoktur. İşin özüne gelirsek Kış oyunları ile ilgili bir organizasyon yaapabilirmiyiz? Ben bir süredir vakitsizlik nedeni ile katkıda bulunamıyordum ama önümüzdeki 3 aylık süreçte bayağı bir vaktim olacak. Bu tip çalışmalar için nasıl bir koordinasyon yapabiliriz? Saygılar ve Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 05:36, 31 Ocak 2014 (UTC)

Selam. Vikipedi:VikiProje spor kapsamında bir iş birliği projesi düzenlenebilir istersen. En son birkaç ay önce iş birliği projesi yapmaya çalışmıştım, birkaç ufak katkı da gelmişti. Sen de orada bir proje başlatıp, ilgili sayfaları düzenleyip, proje üyelerine katılımları için mesaj atabilirsin.--RapsarEfendim? 08:34, 31 Ocak 2014 (UTC)

Son değişiklikler devriyesi[kaynağı değiştir]

Selamlar abi. Bu sayfa eski kalmış. Şu an "devriye" tanımı Türkçe Vikipedi'de bambaşka bir kavramı ifade ediyor. Yeni kullanıcıların kafası karışmasın, bir şekilde burayla birleştirmen mümkün mü?--RapsarEfendim? 21:40, 31 Ocak 2014 (UTC)

Merhaba, güzel (vandalizme dayanamayan, Vikipedi'ye katkıları günlük değil bir ömür olan, Vikipedi'yi sahiplenmiş ve sadece Türkçe'nin değil kendi gönlü olarak görmüş bir kullanıcı olan, katkıları çok ama görülmeyen, hak ettiği yerlerde olmayan ama hak ettiği yerlerde gibi davranan, Vikipedi Vakfı'nın daimi elemanı olarak gördüğüm, Türkçe Vikipedi'nin hak ettiği yerleri kazanmasında önde gelen ve umut vaat eden, özgür ve Vikipedi'ye yaptığı katkılar ile tanındığı kadar sosyal kardeşim) kardeşim, biliyorsun, güzel tartışma sayfanı takip ediyorum ve bu meseleyi biliyorum. Son değişiklikler devriyeliği benim ve senin gibi güzel insanların (Superyetkin, Vito, Eldarion, Yabancı, Cat, Sabri76, kibele, Ahzaryamed, Gökhan, Reality006, Elmacenderesi, kedi, Uğur Başak, Citrat ve aklıma gelmeyen pek çok önder insan (kullanıcı)) ilk gördüğümüz yerdi. Bu nedenle ben, söz konusu içeriği aynı isimle ama var olan devriye şekli ile değiştirmek isterim. Bu bana daha uygun geldi. Birde sana sorayım istedim.--i.e.msj 21:56, 31 Ocak 2014 (UTC)
Teşekkürler :))) Sayfa içeriği de eski kalmış, onu da düzenlemek lazım. Düzgün olsun da benim için fark etmez. Bir de köy çeşmesine not düş istersen :)--RapsarEfendim? 22:25, 31 Ocak 2014 (UTC)

Selam Rapsar, Proje önerileri sayfasında İncelenmemiş sayfaları inceleme konulu bir proje önerisi mevcut. Fakat bu proje için devriye olmak şart. Beyaz liste kullanıcılarımız için bekletiyordum fakat 2 ayı geçtiğini gördüm. Sence şöyle bir uygulama nasıl olur?

  • Aynı haftada devriyeler için: İncelenmemiş sayfaları inceleme, beyaz liste kullanıcıları için de Kırmızılık giderme çalışması olmak üzere iki proje düzenleyeyim. İkisini de ayrı ayrı değerlendiririm. Hem daha dolu bir hafta geçiririz, hem de bol ödüllü bir hafta olmuş olur .

Ne dersin? --SiLveRLeaD mesaj 18:01, 1 Şubat 2014 (UTC)

Selam. "Bence" benzer temalı farklı bir iş birliği seçilebilir. İş birliği başlangıç tarihinden önce açılmış ve silinmesi gereken sayfaları işaretlenmesi aklıma geldi mesela :) Sen bilirsin yine de, sorumlu sensin.--RapsarEfendim? 18:08, 1 Şubat 2014 (UTC)

Bir soru daha: Şu ansiklopedi'den alınanlar telif hakkına giriyor mu: Meydan Larousse. SiLveRLeaD mesaj 18:18, 1 Şubat 2014 (UTC)--

Elbette ki girer. Eser sahibi öleli 70 yıl olmamışsa her eser teliflidir (Türkiye için). İstikal Marşı dahi 2010'da (gecikmeli) kamu malı olmuştu ([4]).--RapsarEfendim? 18:23, 1 Şubat 2014 (UTC)
Joseph de Guignes maddesi Meydan Larousse'den alınmış. Bkz: Vikipedi:İş birliği projesi/2014/5. hafta/Popeemeritus. Gerekli düzenlemeleri yapabilir misin? --SiLveRLeaD mesaj 18:28, 1 Şubat 2014 (UTC)
Oraya yanlış yazmış bence. İngilizce Vikipedi'den çevirmiş gibi gözüküyor bakınca. Onlar da bir kısmını "şu anda kamu malı olan "Encyclopædia Britannica'nın on birinci baskısından" almışlar :) Bunu demek istemiş kendisi sanırım.--RapsarEfendim? 18:33, 1 Şubat 2014 (UTC)

Aynı kaynak[kaynağı değiştir]

Bir maddedeki bütün bilgiler aynı kaynaktan ise ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler POPE (mesaj) 18:57, 1 Şubat 2014 (UTC)

Birden fazla kaynak göstermek iyidir, bir bilgiyi farklı kaynaklarla doğrulamak kafadaki soru işaretlerini kaldırır (kritik konularda özellikle). Buna karşın tek bir kaynakla madde yazmak, telif hakkı ihlali yapılmadığı sürece pek sıkıntı yaratmaz. Hiçbir kaynak olmamasından iyidir :)--RapsarEfendim? 19:01, 1 Şubat 2014 (UTC)
Söz konusu madde Mustafa Bozbey, yazılar http://www.nilufer.bel.tr/icerik.php?s=i&id=72 sitesinden alıntı o sayfada herhangi bir telif hakkı yazısı göremedim şimdi her paragrafın sonuna bu kaynağı eklemem mi gerekiyor bunun başka bir yolu yok mu? POPE (mesaj) 00:36, 2 Şubat 2014 (UTC)
Birebir alıntı yapmak telif hakkı ihlalidir. Cümlelerin yapılarını çok az değiştirmek de ihlaldir. Tek kaynaktan kastınızı ben onlarca sayfalık kitap gibi bir kaynak sanmıştım :) İki metin birbirine çok yakın, dolayısıyla ihlal gerçekleşir. Ödüller kısmında falan ihlal olamaz ancak, o ödülleri başka türlü yazamayız :) Bir de aksi belirtilmedikçe her eserin içeriği telif haklarıyla korunuyor.--RapsarEfendim? 12:34, 2 Şubat 2014 (UTC)

Selamlar. Ufak yazım hatalarının düzeltilmesi için tek tek uğraşmanıza gerek yok. VP:BOTİS sayfasında bulunacağınız bir istekle yahut Kullanıcı:Superyetkin, Kullanıcı:Sadrettin gibi bu işlerle uğraşan botlara sahip olan kullanıcılarla iletişime geçerseniz, botlar yardımıyla bu düzeltmeler otomatik olarak yapılır :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:34, 1 Şubat 2014 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Bir bot yazmaya başlasam iyi olacak :) --Gressx (mesaj) 22:15, 1 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba, AutoWikiBrowser adlı programı kullanabilmek için onaylı mı olmak gerekiyor? Gressx (mesaj) 22:54, 1 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Benim tam bilgim yok bu konuda, yukarıdaki ismi geçen kullanıcılarla iletişime geçerseniz daha faydalı olacaktır :) İyi günler.--RapsarEfendim? 12:35, 2 Şubat 2014 (UTC)

Belediyeler ve partiler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bir kişi bir partiden belediye başkanı seçildi diyelim. O partiden çıktıktan sonra o ilçe de o partiden çıkmış oluyor değil mi? Başka partiye geçince de o partiye geçmiş oluyor sanırım?Şu maddede ona göre değişiklik yapacağım.--RapsarEfendim? 17:48, 1 Şubat 2014 (UTC)

Belediye başkanlığından istifa etmemişse ilçede yeni partiye geçer ancak belediye başkanlığından istifa eder yada azledilirse İlçe Belediye Meclisinde yapılan olağanüstü toplantıda yeni belediye başkanı için oylama yapılır. İlçe Belediye Meclisinde, her zaman giden belediye başkanının partisi çoğunlukta olmayabilir bu nedenle illaki o partiden birisinin seçilmesi zorunlu değildir. Bunun sebebi Belediye başkanlığını en çok oy alan aday kazanır ama meclis üyeliği nisbi dağılır. % 35 oyla kazanan bir belediye başkanı mecliste azınlıkta kalabilir. Bilgilerinize.Yzkoc (mesaj) 16:12, 2 Şubat 2014 (UTC)

Kaliteli maddeler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Anadol maddesini kaliteli madde adayı gösterdiğinizi gördüm. Kaliteli madde sorumlusu olarak sizi bir konuda bilgilendirmek istiyorum. Buradaki sayfada yer alan kriterleri karşıladığından emin olmadığını maddeleri lütfen aday göstermeyiniz. İlgili maddede hiçbir kaynak yoktur, dolayısıyla kaliteli madde olması mümkün gözükmemektedir. Bu sebeple adaylık sayfasını direkt olarak kapatıyorum. Sorunuz olursa her zaman ulaşabilirsiniz :) İyi günler.--RapsarEfendim? 16:31, 2 Şubat 2014 (UTC)

Tekrar kontrol eder misin? :)--foPen bana ileti gönder 17:26, 2 Şubat 2014 (UTC)

Yine yeterli olmadığı çok bariz. Kaliteli maddeleri incelerseniz aradaki farkları çok net görebilirsiniz zaten.--RapsarEfendim? 17:59, 2 Şubat 2014 (UTC)

Yardımsever Vikipediste Selamlar[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, Proje bitti ama yinede arkadaşa yardımcı olur musun? Kolay gelsin! --SiLveRLeaD mesaj 10:19, 3 Şubat 2014 (UTC)

Tekrar Selam. Bir yardım da bana lütfen . Bu kelimenin Türkçe karşılığı nedir acaba? Bir de Beovoz sayfasının bilgi kutusundaki resmin boyutunu değiştiremedim gitti. Oraya bi' el atsan süper olur. Kolay gelsin! --SiLveRLeaD mesaj 13:16, 4 Şubat 2014 (UTC)
Belli bir süre zarfında taşınan yolcu sayısını ifade ediyor ama Türkçe karşılığını bilmiyorum. Abuk SABUK'a sorabilirsin. Diğerini düzelttim.--RapsarEfendim? 13:36, 4 Şubat 2014 (UTC)

Kadrolar, güncellemeler falan filan[kaynağı değiştir]

Selamlar. Fırsat buldukça Süper Lig ve 1. Lig kadro şablonlarını, yeni sisteme göre (Galatasaray kadrosundaki gibi) günceller misin? Süper Lig'i yapıyorsun da, 1. Lig'e de geçsen ufaktan iyi olur. Bunlarda sorumluluk alan pek yok çünkü :( Bir de dün 6-0'dan sonra öyle rahat uyudum ki :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 19:50, 3 Şubat 2014 (UTC)

Bir de THY Kupası, Efes Kupası, Emirates Kupası, TSYD Kupası gibi hazırlık turnuvalarını başarılar kısmına eklemiyoruz. Ben gördükçe çıkarıyorum, sana da haber vermek istedim.--RapsarEfendim? 20:36, 3 Şubat 2014 (UTC)
Rapsar kusura bakma aleyküm selam. Malum transferlerle uğraşıyorum. Tamamdır ikinci lige de bakacağı hele bir transfer dönemi bitsin kadrolar açıklansın da. Ne attık be dün gole doyduk abicim.--Ultraslansi (mesaj) 20:47, 3 Şubat 2014 (UTC)
Galatasaray 2013-14 sezonu maddesinde Oyuncu Performansları (İlk Yarı) diye bir bölüm var onu bir türlü yapamıyorum. Kim anlar yapar bu işleri ?--Ultraslansi (mesaj) 20:48, 3 Şubat 2014 (UTC)
Ben anlarım :) Akhisar Belediye'nin 2012-13 sezonu maddesindeki tabloyu kopyala ve GS'ye uyarla istersen. Bu kadar detaya girmeye gerek yok.--RapsarEfendim? 20:51, 3 Şubat 2014 (UTC)
Ya ben şu anda transferleri vs hallediyorum senden ricam bir kısmını yapabilirmisin ?.--Ultraslansi (mesaj) 20:54, 3 Şubat 2014 (UTC)
Şimdi konsantre olamam da yarına yapabilirim.--RapsarEfendim? 20:55, 3 Şubat 2014 (UTC)
Tamamdır. Yarın bekliyorum bak. :)--Ultraslansi (mesaj) 20:59, 3 Şubat 2014 (UTC)
Rapsar, kadro güncellemelerini yapıyor Bank Asya sende şu Oyuncu Performanslarını halletsen süper olur :)--Ultraslansi (mesaj) 10:30, 4 Şubat 2014 (UTC)
Maç, gol ve kart istatistiklerini tek bir tabloda birleştirdim. Sıralama da yapabiliyorsun, böylece kim ne yapmış kolayca gözüküyor :) Umut'un 15 lig maçında gol atamaması ama Avrupa'da 6 maçta 3 gol atması ve Eboue'nin 22 maçta hiç kart görmemesi ilginçmiş :)--RapsarEfendim? 11:50, 4 Şubat 2014 (UTC)
Baya garip hemde Umut en son 2 Şubat 2013'te gol atmış. Eboue'nin de kendini bu kadar yere atıp görmemesi de iyiymiş. Burdisso, Oğuzhan gibi oyuncuların numarasını nerden öğrendin ?--Ultraslansi (mesaj) 11:55, 4 Şubat 2014 (UTC)
Maçkolik'te yazıyordu :) Yanlışsa sen düzeltirsin artık. Bir de en üste güncelleme tarihi eklersin, unutmuşum onu.--RapsarEfendim? 11:56, 4 Şubat 2014 (UTC)--RapsarEfendim? 11:56, 4 Şubat 2014 (UTC)
Tamamdır :)--Ultraslansi (mesaj) 11:59, 4 Şubat 2014 (UTC)
1.Lig takımları tamamdır. Hepsi yeni haliyle güncellendi. Kahramanmaraşspor'un kadro şablonu dahi yoktu. Tüm kadrolar güncel ve yeni formatta. Bir bak istersen :)--Ultraslansi (mesaj) 18:33, 4 Şubat 2014 (UTC)

Selamlar. Bunu herkes bilmez :) Bir incele istersen, yardımcı olacaktır.--RapsarEfendim? 09:09, 3 Şubat 2014 (UTC)

Okuyabildin mi burayı? Bir de buraya bakma şansın var mı?--RapsarEfendim? 16:12, 4 Şubat 2014 (UTC)

Okudum okumasına da neden okumamı istedin anlamadım. Madde taşıma isteğine istinaden galiba. Ayrıca gereksiz madde sınıflarının kalkması konusunda oldukça haklısın. --cobija 16:30, 4 Şubat 2014 (UTC)

Taşıma taleplerin doğru, onları burada yazanlara dayandırabilirsin. Hatta bu sayfanın benzerini buraya kazandırabilirsen ileride bir sayfaya ismini veririz "bu adam Türkçe Vikipedi'ye yeni bir politika sayfası kazandırdı" diye :)--RapsarEfendim? 16:40, 4 Şubat 2014 (UTC)

Kusura bakma geç cevap veriyorum, yemekhaneye indim. Şu Samsun çalışmasını tamamladıktan sonra sıraya alıyorum öyleyse. Samsun azap çektirdi bana bitmedi bir türlü. --cobija 17:28, 4 Şubat 2014 (UTC)

Anadolu ağızları[kaynağı değiştir]

Sevgili Rapsar, Anadolu ağızları maddesinde bir gruplama yapılmış. Bana göre bu bir kitap haline getirilmiş olsa bile tartışmaya açıktır. Çünkü çok iyi bildiğim ağızlar aynı gruba alınmış olmasına rağmen çok ilgisiz ve birbirinden uzaktırlar. Bu nedenle bu madde kalacaksa madde ismi genellemeden farklı tez konusuna özel bir madde ismi olmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü bu şekilde madde yanıltıcı bilgi içeriyor. Bunu nasıl tartışmaya açmak gerekir?--foPen bana ileti gönder 23:30, 4 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Bu konu daha önce de tartışılmıştı diye hatırlıyorum. Neyse, burada nesnel bir gruplama yapmak zor gibi gözüküyor, dediğin de buna çıkıyor zaten. "Şu şu kaynakta böyle denmektedir" tarzı bir anlatımla, taraf tutmayan bir anlatımla birlikte madde daha güzel olacaktır bence. Gündüz Alp için de mesela dönemin kaynakları farklı şeyler der, ben o maddeyi ona göre düzenlemiştim.--RapsarEfendim? 08:33, 5 Şubat 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Geçen gün NATO maddesine eklediğim dört kaynağa göz atabildin mi?--B.S.R.F. 💬 09:42, 5 Şubat 2014 (UTC)

Selam. Şimdi gördüm, hatırlatma için teşekkürler. Son bir kez daha gözden geçirip, adaylık sayfasında görüşümü belirteceğim. Şimdi çıkmam lazım yalnız :) Eline sağlık, güzel madde oldu.--RapsarEfendim? 09:50, 5 Şubat 2014 (UTC)

Merhabalar. Çok aktif olduğundan senin bilebileceğini düşündüm. Futbolcu maddelerindeki "kilosu" ve "takmaadı" kısımları elle çıkarmaya çalıştım ama burada görebileceğin gibi binden fazla madde olduğundan bunu yapmak çok zor. Bir de botlar sadece şablonlardan çıkarabilmeyi halledebiliyor mu bilmiyorum. Bir de sadece belli bir kategoride yer alan sayfaları değiştirebilme gibi bir komut verilip verilmediğini de bilmiyorum. Elle yaparken futbolcu olmayan maddeleri elemek de zaman kaybettiriyor zaten büyük bir iş yükü varken... Bu konuyu görüşebileceğim aktif bir bot sahibi var mıdır? Bir de sırf şuradan da bahsi geçen futbolcu maddelerinin 1400 değil 900 civarlarında olduğunu görebiliyoruz.--вяí¢αи76ileti 16:46, 5 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Sadrettin veya Superyetkin'in botları halledebilir bu işi. Onlara bir mesaj yollaman yeterli :) Bir de hazır yeri gelmişken, bu bilgi kutularındaki millî takım kısımlarında yer alan bayrakları da kaldırsak? Şu maddeye bakarsan mesela, takım kısmının istatistik ve yıl kısmına göre daha uzun kaldığını görebilirsin. Hangi yılda hangi takımda oynamış karışıyor.--RapsarEfendim? 20:30, 5 Şubat 2014 (UTC)
Tamam o zaman teşekkürler. O bahsettiğin sıkıntı a milli takımın dışında alt kategorilerde forma giyenlerde yaşanıyor. Sadece a milli takıma/takımlara (SSCB, BDT ve Rusya'da sırayla forma giyenler gibi) bayrak konulması yeterli gibi gözüküyor. Öbür türlü birçok bayrağın şeklinden dolayı sorun yaşandığının farkındayım. Ama bunu teklif edersem de herhangi bir sav ortaya süremiyorum. Er ya da geç tüm bayrakların kalkacağı yönünde bir karar alınacağını düşünüyorum çünkü bir bayrağı bile savunmak konusunda hiçbir sav üretemiyorum. Ancak, farklı ülkelerin bayrakları o şablonlarda o kadar şık duruyor ki, sırf farklı ülke bayrakları gözüksün diye Somali, Malavi, Svaziland, Belize ve El Salvador gibi daha yıllarca Vikipedi'de tek bir futbolcu maddesi bile girilmeyen ülke futbolcuları hakkında madde girip bir yandan da ülkelere göre futbolcu kategorilerini zenginleştirmeye çalışıyorum.--вяí¢αи76ileti 21:37, 5 Şubat 2014 (UTC)
Bence de hoş duruyor ama bozulmalar ortada işte :) Ben de sonradan fark ettim.--RapsarEfendim? 08:34, 6 Şubat 2014 (UTC)--RapsarEfendim? 08:34, 6 Şubat 2014 (UTC)
BL'ye aldım. İşte sorun da burada, göze hoş gelmesini bir vikipedi kuralı gibi savunamayacağımız için elimde bir argüman yok ama bozulma olmadığı takdirde kullanılmasının da bir ziyanı yok. Şu an tek sıkıntı çıkarılmalarının gereksiz bir iş yüküne sebep olacağı. daha kilosu ve takma adı gibi vandalizme davetiye çıkaran kısımlar 900 civarı futbolcu maddesinde beklerken bayrak konusu bana daha önemsiz geliyor şu an--вяí¢αи76ileti 12:16, 6 Şubat 2014 (UTC)
Sen botları çok hafife alıyorsun :) Tek tıkla halledilecek sorunlar bunlar. Bir bayraklı bir bayraksız olmasın, direkt hepsini atalım derim ben.--RapsarEfendim? 12:21, 6 Şubat 2014 (UTC)
Botlarla aram pek iyi değil. Tam da hepsini atalım anasını satayım diyecektim ki, gelecekte yaşanabilecek olası tartışmalar için diğer kullanıcıların da onayını başvurmamız gerektiğini düşündüm. Sağlam bir argüman bulunamazsa atarız toptan, sıkıntı yok :)--вяí¢αи76ileti 12:26, 6 Şubat 2014 (UTC)

  • Üniversite dilimi de bozuyor zaten, SMA sayfasında açıklayıcı bir yorum bıraktım bu arada...--вяí¢αи76ileti 11:20, 14 Şubat 2014 (UTC)

Özel:SonDeğişiklikleri mahvettin Rapsaar.. Şaka şaka sorun yok . --SiLveRLeaD mesaj 20:58, 5 Şubat 2014 (UTC)

Kabulünü ricam ile[kaynağı değiştir]

Kabul etmeni istiyorum. Kolay gelsin...--i.e.msj 12:02, 6 Şubat 2014 (UTC)

İlgili olduğum bir alan olduğu için kabul ederim tabi. Bekleyip sonuçları görürüz en azından.--RapsarEfendim? 12:03, 6 Şubat 2014 (UTC)

İzleme listesinden duyuru[kaynağı değiştir]

Selamlar Superyetkin. Commons'ta bir sistem var, topluluğu ilgilendiren duyurular ve çağrılar izleme listesinden duyuruluyor. Bu sistem bizde de uygulanabilir mi? Yahut şimdi aklıma gelen bir şey var. Yine böyle tartışmalara çağrı falan bu yeni gelen bildirim sistemi üzerinden yapılabilir mi?--RapsarEfendim? 18:51, 6 Şubat 2014 (UTC)

Commons'takine benzer bir düzenleme yapabileceğimizi düşünüyorum. Bildirim sisteminin API desteği ise kısıtlı ve şimdilik yalnızca teşekkür iletisi gönderme olanağı sağlıyor. --Superyetkinileti 19:04, 6 Şubat 2014 (UTC)
Peki yapabilir misin müsait olduğun bir zaman? İşin teknik kısmını yaptıktan sonra metinlerin çevirilerini hallederiz zaten.--RapsarEfendim? 19:09, 6 Şubat 2014 (UTC)
Kapsamlı bir iş. Yine de, kısa zamanda ilgilenmeye çalışırım. --Superyetkinileti 19:20, 6 Şubat 2014 (UTC)
Bir de yeni sayfaları incelerken sağ alt kısımda "Kontrol edilmiş olarak işaretle" yazısı çıkıyor hâlâ. Bu sistem iptal olmadı mı? O yazıyı kaldıralım artık istersen.--RapsarEfendim? 08:28, 7 Şubat 2014 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 17:04, 7 Şubat 2014 (UTC)

Vikipedi kurallarını daha iyi öğrendikten sonra yine beyaz listeye girebilirsiniz elbet demiştiniz. Şimdi, ben bu konuyu daha iyi kavradığımı düşünüyorum. Beyaz listeye tekrar girebilir miyim? --- Rettelo (mesaj) ®™ 6 Şubat 2014, 20:52 (UTC)

Merhaba. Aktif hizmetlilerden biriyle iletişime geçin isterseniz, benim beyaz listeye koyma gibi bir yetkim yok :)--RapsarEfendim? 20:55, 6 Şubat 2014 (UTC)

Selamlar. Fransızca biliyor muydunuz acaba? Biliyorsanız bir konuda yardıma ihtiyacım olacaktı.--RapsarEfendim? 20:51, 6 Şubat 2014 (UTC)

Biliyorsanız buranın 395-398 sayfaları arasında, 1547 yılında imzalanan antlaşma hakkında bilgiler var. Antlaşmayla alakası olanları çevirebilir misiniz?--RapsarEfendim? 20:57, 6 Şubat 2014 (UTC)

Fransızca biliyorum fakat sizin belirttiğiniz metnin çok önemli bir metin olduğunu düşünüyorum. Aşırı zor bir Fransızca kullanılmamış ama çevirirsem ciddi hatalar yapabileceğim endişesini taşıyorum. Çok özür dilerim yardım edemediğim için. Sarvmesaj 00:30, 7 Şubat 2014 (UTC)

Çok önemliden ziyade bendeki mevcut kaynaklarda olmayan bilgiler orada olabilir diye düşünüyorum. Benim de çok az seviye Fransızca bilgim var, az çok ne yazdığını anlayabiliyorum aslında. Yalnızca sizden gelen çeviriyle onamam lazım benimkini :) Vaktiniz de varsa çevirebilir misiniz?--RapsarEfendim? 08:09, 7 Şubat 2014 (UTC)

Acaba burası (69-71. sayfalar arası) size yardımcı olabilir mi bu başka bir Türkçe kaynak da. Yanlış anlamayın Osmanlı'dan ziyade şu ara Çağdaş Fransız Siyasetçilerinin biyografilerini çevirme konusunda kendimi daha yetkin görebildiğim için gönderdiğiniz metni çevirme konusunda endişem var ama yine de benden bu istekte bulunduğunuz için çok teşekkür ederim. Sarvmesaj 18:02, 7 Şubat 2014 (UTC)

Olur tabii ki teşekkürler :) Ancak o kitap alanındaki en önemli kaynaklardan, orada yazan ayrı bir önem taşıyor bu yüzden. Çevirmek istemiyorsanız onu da diyebilirsiniz, sıkıntı yok :)--RapsarEfendim? 19:55, 7 Şubat 2014 (UTC)

Hi. I am back! First: the "Márévár" means "Máré castle" --Ercsaba74 (mesaj) 20:03, 7 Şubat 2014 (UTC)

Is not okay! "Máré" had been a settlement separated from castle. About 2-4 km away in SE. So should be distinguished the settlement and the castle someway in Turkish, too. --Ercsaba74 (mesaj) 20:46, 7 Şubat 2014 (UTC)

Esztergom ostroma[kaynağı değiştir]

I cheked the Estergon Kuşatması article. First I want to say, that the battle was not between Austrians and Turks, but between Hungarians and Turks (Hungarians had been helped by Western troops).

Translate and resume of this source:

07. 25. Ahmed Pasha's army continued the encirclement of castle and they prepared to besiege it. The first part of the fleet gone up until Garam river's estuary (this is under the castle), and anchored there.
Bertalan Horváth (commander of the Archbishop of Esztergom's army) showed brilliant, before being led encircled the castle, he with his men shepherd 200 cattles in castle for viands. Turks sensing what happened, tried to trap him, but he played well and retreated to the castle of Komárom. There was Western mercenaries (under command of Johann Ungnad and Otto Fotisk) and they were enthusiastic and went with the ship (commanded by Gotta Sancius) in that night to the castle with about 600 soldiers, with food and gunpowder. This boosted up the morale of soldiers from the castle.
Also in that night the Hungarians attacked the Ottoman's camp suddenly hitting the Turks and have used the created confusion and killed many of them (between them was Omar bey who had benn recognized easyly, because only he used green cap). Actually using guns (Hungarians) against those who went close to the castle (Turks). On the castle walls were hoisted their flags (Hungarians).
Now I realised is a very long text. Do you need all, or only specified days? I need to know this before I will translate what you do not need... Also I do not know if is good to write here all translation. :D Ercsaba74 (mesaj) 20:41, 7 Şubat 2014 (UTC)

Tell me about what you looking for? Upper I wrote about both sides. --Ercsaba74 (mesaj) 20:47, 7 Şubat 2014 (UTC)

07. 26. The defenders had 2200 soldiers, the Turks 22.000 (from that 14.000 was Tatars). The protection of the castle had been commanded by Lascano half-Spanish, half-Hungarian noble. The guards was from Spanin, Italy and Germany, too. They had 15-25 big guns and 35-45 small guns in the castle. A gunner became a traitor and the Turks got relevant informations where they should start cannon of the castle.
07. 28. The waited cannons not yet arrived via ships. In this night 7 royal ships came from Vienna to the castle, but they gone before morning.
Do you want like this? Only the Hungarian parts? Ercsaba74 (mesaj) 21:00, 7 Şubat 2014 (UTC)
07. 31. Sinan do not told to Sultan about the defenders successes he only mentioned the there are 60 cannon in the castle. It is likely that more of the 60 caliber was only a couple of dozen of the other more arquebus. Is important the fact, he did not speak about attack from the St. Thomas-hill, which indicates that the fire could not be carried out too effective.
08.02 The Hungarians wait for the reinforcements in that night - should arrive three thousand soldiers, but they never arrive at the castle.
08.06 Until August 6 to the guard's mood was optimistic. A runaway Italian (from Croton) gunner suggested to the Turks if they can occupy the water tower, the castle soon will fall. But nevertheless, the defenders were able to hold them back. The number of defenders fell back to around 1500. From them it was 1000 the number of able-bodied soldiers. The king's expected relief army still not arrived and especially the Italians starts whispering. From that day the desertions multiplied, the Italians later denied the commands and did not take their post.
08.06 On this day had been occupied the Water-Tower, and the way up from the tower to the castle created a very dangerous situation. The ports access had been permanently closed. Probably forced by panic they give up. An Italian flag carrier from Cesena, Giovanni Massa with two others - in broad daylight - descended on the ramparts of the castle and began to negotiate the transfer of catle to Ibrahim Pasha. They had offered the surrender of castle for free withdrawal. The Turks accepted the condition. He (Massa) went back and explained the deal to Salamanca, who led the defense of the castle instead of the injured Lascano. First he asked for seven days thinking, but did not receive it, then asked for three days, but he got only a single night to decide: accept the deal or not. They accepted, because they realised without port they can not repair the castle and that degree of disrepair can not resist under new attacks. The other reason had been the distress of defenders, caused by not arriving of the highly anticipated three thousand soldier.
Here is only this about Hungarian part. Tomorrow I will check your other sources, too. Ercsaba74 (mesaj) 21:40, 7 Şubat 2014 (UTC)

I am working with Hungarian version and I would like to make it seçkin maddeler. If you want to extend the Turkish version, I can give you a lot of information. --Ercsaba74 (mesaj) 21:51, 7 Şubat 2014 (UTC)

From where are you from? I have been twice in Turkey and I like it very much! If you planning a trip in Hungary and/or Transylvania, we should met. ;) If you want we can work via email, too. Is easier to send translations via email. You can write me a wikipedia powered email from here to make the contact (I did not find this option on your page). --Ercsaba74 (mesaj) 22:06, 7 Şubat 2014 (UTC)
I sent you e-mail. --Ercsaba74 (mesaj) 22:24, 7 Şubat 2014 (UTC)
I have been last time in Istanbul in 1992. I think is a lot of change since then... Ercsaba74 (mesaj) 22:41, 7 Şubat 2014 (UTC)

nizamülmülk ölümü hak.[kaynağı değiştir]

güvenilir olmayan kaynak demişsiniz ama mevcut kaynakta yazılanla sayfada yazılanlar tam tersi, bu nasıl güvenilir oluyor ? ingilizceniz varsa kaynağın sonundaki bölümleri incelemenizi öneririm.Bu imzasız yazı Dahakaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Bu kaynakta zaten 14 Ekim diyor ölüm tarihi için. Maddede de aynı bilgi mevcut.--RapsarEfendim? 10:14, 8 Şubat 2014 (UTC)
Ben ölüm tarihine değil ölüm şekline vurgu yapıyorum, sayfada yanlış bilgilendirme var kaynaktaki e-kitabın sonuna geldiğinizde nizamülmülk için :" ..and they assassinated him (Nizamülmülk) in the 12th of Ramadan, year 485AH, and after that they assassinated Malikshah Saljuqi (Malikshah I)." şimdi burdan Nizamülmülkü Melikşahın öldürdüğü nerden anlaşılıyor? + ben kaynak olarak aynı kitabın Türkçesini yayınladım daha anlaşılır olması için ama onu da kabul etmediniz, vikipedi, doğrusu varken neden yanlışı kabul ediyor ? Dahakaz (mesaj) 10:05, 13 Şubat 2014 (UTC)
Sizin eklemelerinizden sonra bir anonim tarafından kaynaksız ve mesnetsiz değişimler yapılmış, sizinki de bu sırada reddedilmiş sanıyorum ki. Kaynaklara göre tekrardan düzenleme yapabilir misiniz?--RapsarEfendim? 11:40, 13 Şubat 2014 (UTC)
tamamdır gerçek bilgileri ekledimBu imzasız yazı Dahakaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ekşi sözlük[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, belki görmüşsündür... Görmediysen de moralini bozduğum için kusura bakma. Bilgin olsun istedim. İyi çalışmalar... --SiLveRLeaD mesaj 15:46, 9 Şubat 2014 (UTC)

Selam. Ne yazık ki görmüştüm daha önce. Hatta yazıldığı anı dahi biliyorum. Onu yazan kişi, burada sürekli sitesinin reklamını yapmaya çalışan ve e-posta yoluyla beni rahatsız eden kişiydi. En sonunda "adınızı burası gibi yerlerde kötüye çıkaracam" şeklinde bir posta yollamıştı :) Hatta açık olsun her şey, şudur kendisi.--RapsarEfendim? 16:23, 9 Şubat 2014 (UTC)
Daha çok görüyorum böylesini... (Superyetkin, Pınar vs. hakkında da çok fazla.) Bu kadar hakaret edip Vikipedi'den hala faydalanıyorlarsa.. Ne diyeyim.. Allah ıslah etsin. Akşam akşam gerildim yine. Nerden aklıma esti de girdiysem şu sözlüklere ?@! --SiLveRLeaD mesaj 16:32, 9 Şubat 2014 (UTC)

Sen varsayılan arayüzü mü yoksa monobook mu kullanıyorsun? Hangisini tavsiye edersin, neden? --SiLveRLeaD mesaj 16:14, 10 Şubat 2014 (UTC)

Monobook kullanıyorum ona alıştığım için :)--RapsarEfendim? 16:32, 10 Şubat 2014 (UTC)

Blog kaynakları güvenilir değildir[kaynağı değiştir]

Basılmış kitap kaynakları güvenilir mi? Yozer1 (mesaj) 18:41, 10 Şubat 2014 (UTC)

Kitabına göre değişir. Her basılı kitap güvenilir kaynaktır diyemeyiz.--RapsarEfendim? 18:52, 10 Şubat 2014 (UTC)

Bir fincan kahve de sizin için![kaynağı değiştir]

Gececi vikipedist tayfasının uykusunu daha da kaçırmak adına. Herşey Vikipedi için... SiLveRLeaD mesaj 21:43, 10 Şubat 2014 (UTC)

Samsunspor 2013-14 sezonu[kaynağı değiştir]

Yaptığın düzenlemede sayılar yanlış yerlerde yer alıyor. Mesela maç ve gol sayısı 23 oldu Soner Şahin'in :) --cobija 10:45, 11 Şubat 2014 (UTC)

İlk 11 ve dakika istatistiklerini de eklemişsin, ondan öyle olmuş :)--RapsarEfendim? 12:11, 11 Şubat 2014 (UTC)

Evet. Geriye dönüp bakınca iyi olacak o istatistikler. Bir beş yıl geçsin de :) --cobija 12:22, 11 Şubat 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Şu iki madde (Deja-Vu (müzik grubu), Déja Vu) bana KD değil gibi geldi. Sence?--B.S.R.F. 💬 13:31, 12 Şubat 2014 (UTC)

Selam. Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasındaki kriterlere göre "ünlü bir müzik yayın şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayınlamış olan" müzisyenler/gruplar direkt KD kabul ediliyor. İki albüm yayımlamış, bunların yayımcılarına bakmak lazım dolayısıyla. İlk albümleri Kendin Coş sanırım kendileri tarafından yayımlanmış, bir şirket aracılığıyla yayımlandığına dair bir bilgi yok. İkinci albümleri ise buradan görebileceğin gibi "Parabol Prodüksiyon" tarafından yayımlanmış. O şirket bir de şu albümleri var, görülebildiği gibi "ünlü bir şirket" (tanımı kayda değerlik kriterlerinin yer aldığı sayfada açıklanıyor) değil. Bir de "ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserlerinin olması" kriterimiz var, bunu karşıladığına dair de bir bilgiye ulaşamadım. KD olmadığı bariz gibi, yine de hızlı silinmesi için işaretlemek yerine silinmeye aday göstermen iyi olur :) Kitap maddesi de gördüğüm kadarıyla Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) sayfasındaki kriterleri sağlamıyor. Silmek yerine, KD olan (en azından maddesi olan) Hızlı Gazeteci maddesine aktarılması daha iyi olacak bence. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:12, 12 Şubat 2014 (UTC)

Selam Rapsar, nasılsın? Bir ara şurayı eleştirebilirsen sevinirim. --cobija 21:19, 12 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Arada bakıyordum zaten, çalışman bitince maddeye ekledikten sonra okusam?--RapsarEfendim? 21:27, 12 Şubat 2014 (UTC)

Şu an bana göre bitti zaten. Sağına soluna resim eklemek kaldı sadece. --cobija 22:15, 12 Şubat 2014 (UTC)

Ekleme: Eleştirir misin demişim ama neden böyle bir şeyi istediğimi söylememişim :) Seçkin madde yapmayı düşünüyorum bunu. Aday göstermeden önce eksiklerini mümkün olduğunca tamamlayıp adaylığın uzun sürmemesi için peşin olarak istedim eleştirmeni. Mümkün olduğunda göz at lütfen. --cobija 20:21, 14 Şubat 2014 (UTC)

Sen maddeye ekledikten sonra yapmayı tercih ederim :) Çalışma sayfalarına müdahale etmeyi sevmiyorum da pek. Eline, emeğine sağlık bu arada.--RapsarEfendim? 20:26, 14 Şubat 2014 (UTC)

Alperen Uysal[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Muhammed Alperen Uysal sayfasını bence silmemeiz lazım. Oyuncu A takım seviyesine çıkmış Milli takım seviyelerinde büyük başarılar kazanmış bir oyuncu ve aktif milli. Milli bir oyuncuyu silmek ne kadar doğru bilemiyorum. Kaldı ki oyuncu FIFA 14 oyununda bile 1 numaralı kaleci olarak gözüküyor. http://sofifa.com/en/14/t/325-galatasaray-sk --Ultraslansi (mesaj) 22:53, 12 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Daha önce dediğim gibi, profesyonel bir takımda A takım seviyesine çıkmış olmak kayda değer olması için yeterli değil. Bir ansiklopedi olarak Vikipedi değil de futbolcular üzerine bir site hazırlasaydık (Maçkolik gibi) olması gerekirdi. Ancak Vikipedi'deki maddeler belli kayda değerlik kriterleri kapsamında yazılıyor, var oluyor. Süper Lig veya 1. Lig'de (genellersek her ülkenin ilk iki seviye profesyonel liginde) oynarsa direkt olarak kayda değer. A millî takımda oynarsa da direkt kayda değer. Ancak genç milli takımlar buna dahil değil.--RapsarEfendim? 08:56, 13 Şubat 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
Şimdilik pek nitelikli katkılarım yok ama çalışıyorum. Asıl yıldızı siz hak ediyorsunuz. Siz kabul edin. :) Mavrikantmsj 17:02, 14 Şubat 2014 (UTC)

Yayım- Yayın[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Yayın isim hali, yayım eylem halidir. Son güncellemen(https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C4%B0zmir_Suikast%C4%B1&curid=147599&diff=14159130&oldid=14159119) gerek yok. Onlar doğru. Şöyle diyebiliriz: Yayın: Yazı Yayım: Yazmak. Mesela: "Ahmet Bey bir yayın yayımladı" Doğru bir ifadedir. İyi çalışmalar.--Kafkasmurat- 22:02, 14 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Sonradan öğrenmiştim, teşekkürler hatırlatma, bilgilendirme ve düzeltme için.--RapsarEfendim? 22:03, 14 Şubat 2014 (UTC)

2014 Kış Olimpiyatları'nda skeleton[kaynağı değiştir]

Son ayağın başlamasına tr saati ile daha 6-7 saat var demekki bi geleceklik durum var hala :D . Bu arada takiptesin galiba ben sayfayı oluşturduktan 7dk sonra revizyon gelmiş :) Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:55, 15 Şubat 2014 (UTC)

Öyle de birkaç saat sonrası için gelecek demeyelim "Türkçe Vikipedi şartlarında" :) 2012 Yaz Olimpiyatları'nın maddelerini bir dolaş istersen, bazıları hâlâ "düzenlenecektir" falan diyor :( Nedense hiçbir yarışmayı izlemedim bu sene, açayım bari televizyonu arkadan oynasın :) Eline, emeğine sağlık bu arada.--RapsarEfendim? 10:58, 15 Şubat 2014 (UTC)
Zaten benimde söylediğim espriydi :) Ben bundan sonra futbol sayfalarını bırakıp sadece olimpiyatlara ve uluslararsı organizasyonlara yönelmek gibi bir niyetim var zamanım yettikçe. Bakalım ne olacak. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:01, 15 Şubat 2014 (UTC)
Aman diyeyim, zaten çoğu sayfa senin gibi birkaç kişi sayesinde güncel duruyor zaten. Kadro şablonlarını yeni sisteme geçirmiştik biliyorsun, bu sayede hem takım maddelerindeki hem de kadro dolaşım şablonlarındaki kadrolar aynı anda güncellenebiliyor. Bunun gibi pratik çözümler bulsak güzel olur güncellik konusunda.--RapsarEfendim? 11:09, 15 Şubat 2014 (UTC)
Slmlar Rapsar, 2014 Kış Olimpiyatları'nda alp disiplininde bazı kategori değişiklikleri yapmışsın. Özellikle bunu ve bunu neden kaldırdığını anlamadım? Çünkü aynı kategoriler EN sayfasında mevcut? Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:24, 23 Şubat 2014 (UTC)
Selam. Çünkü 2014 Kış Olimpiyatları'nda alp disiplini kategorisini eklememiz yeterli. Bu kategori zaten diğer kategorilerin altında bulunuyor :) Mümkün olan en dar kategorileri ekliyoruz (futbolcular yerine milletlere göre ayırarak ekleme yapıyoruz mesela).--RapsarEfendim? 09:26, 23 Şubat 2014 (UTC)

Tekrardan selamlar, bir spor adlandırması ile ilgili ikilemde kaldım. Bu nedenle sana sormak istiyorum; Bu madde hangi isimle adlandırılmalı. Daha önceden sporun ana maddesinde Bobsled olarak geçiyor ama daha sonradan bir buz kızağı ismi çıkmış. Açıkçası Türkçeleştirmek açısından Buz Kızağı daha makul geliyor ama bilinirlik (Türkiye'de ne kadar bilindiği tartışılır) Bobsled daha uygun gibi. Sence bu konuda ne yapalım? Ben şu anda sayfaları ve yeni oluşturulan kategorileri buz kızağı olarak oluşturuyorum. Selamlar ve Saygılar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:26, 27 Şubat 2014 (UTC)

Selam sana da. Şu ve şu sayfalarda "bobsleigh" diye geçiyor. Açıkçası federasyon sitesi çok amatörce durduğundan buraya göre hareket etmesek de olabilir. Federasyon sitesinde skeleton için buz kızağı demişler. Kullanıcı:Sayginer'in de fikrini duymak isterim.--RapsarEfendim? 08:49, 27 Şubat 2014 (UTC)

Vodafone Arena[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, nasılsın? Vodafone Arena sayfasına eklenmiş şu ve şu resimler, telif açısından uygun mudur? Değilse silinmesi nereden gerçekleşecek. Dosyalar Commons'a yüklenmiş durumda.--Hobbit28ileti 23:15, 15 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Ne yükleyen şahıs çekmiş bu resimleri ne de çeken kişiler telif haklarından feragat ederek kamu malı olarak yayınlamış. Commons'taki dosya sayfalarına gidince, sol taraftaki menüde "nominate for deletion" diye bir bağlantı olacak. Ona tıkladıktan sonra, bu resimlerin alındığı linki vererek "copyright violation" yazman yeterli. Otomatik olarak silinmeye aday gösterir, dosyaya şablonu ekler, kullanıcıya da uyarı gönderir. Yorum gelmese dahi dosya bir hafta sonra silinecektir.--RapsarEfendim? 23:20, 15 Şubat 2014 (UTC)
Teşekkür ederim, silinmesi için etiketledim. Kolay gelsin--Hobbit28ileti 23:29, 15 Şubat 2014 (UTC)

Merhabalar Rapsar. Oluşturduğun maddeye iç bağ verildiğinde gelen bildirim İngilizce kalmış. "Olimpiyat rekoru was linked from 2014 Kış Olimpiyatları'nda sürat pateni. See all links to this page." olarak geliyor mesela. Bir el atsan sana zahmet.--Sayginerv-posta 10:51, 16 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. "Olimpiyat rekoru sayfasına 2014 Kış Olimpiyatları'nda sürat pateni sayfasından bağlantı verildi. Bu sayfaya bağlantı veren tüm sayfaları görüntüleyin." tarzı bir Türkçeleştirme yaptım. Ben bunu ilk defa senden duyuyorum bu arada :)--RapsarEfendim? 11:00, 16 Şubat 2014 (UTC)
Bu bildirimler ilk çıktığında bütün bildirimleri açmıştım; teknik sayfasında Türkçeleştirme için yazmıştım sonra. Faydalı aslında zamanında açım unuttuğun maddeleri hatırlıyosun; güncelleme filan yapabiliyorsun. Arada gelince böyle İngilizce kalmış olanlar yazayım dedim. Eline sağlık :) --Sayginerv-posta 11:08, 16 Şubat 2014 (UTC)
Heee, onun da tercihleri varmış... Şu an bir aydınlanma yaşadım :) Ben de açtım, güzelmiş bu da :)--RapsarEfendim? 11:18, 16 Şubat 2014 (UTC)
Ben bu mevzuyu tam anlayamadım. Banada bir aydınlanma geçirtebilirmisin? :) Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:38, 16 Şubat 2014 (UTC)
Bildirimler kısmına tıklayınca sağ alt köşede "tercihlerim" var ya. Orada "sayfa bağlantısı" kısmına tik atınca, senin açtığın maddeye başka bir madde üzerinden bağlantı eklenince sana bildiri geliyormuş :)--RapsarEfendim? 11:45, 16 Şubat 2014 (UTC)
Okdir yaptım. Faydalı olacağını düşünüyorum. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:55, 16 Şubat 2014 (UTC)

en.wikipedia.org'da bir sorun.[kaynağı değiştir]

Bir değişiklik yapmak istiyorum. Diğer sitelerde hesabım oraya da giriyor. Ama İngilizce'ye girmiyor. Acaba nedendir? 17:38, 16 Şubat 2014 (UTC) --Uni ArticleTık 17:39, 16 Şubat 2014 (UTC)

Bilemiyorum ne yazık ki.--RapsarEfendim? 19:06, 16 Şubat 2014 (UTC)

Acaba oluşturduğum madde uygun mu?[kaynağı değiştir]

Siz sık sık film - dizi - çizgi dizi ve hatta anime maddeleri oluştururdunuz. Ben de bir tane oluşturayım dedim. Adı Uni-mini pet. Uni-mini Pet acaba bu madde uygun mudur? Hiç telif hakkı ihlali yapmadım. Ne de bir zamanki gibi oto-translate. Çok merak ediyorum saygılarımla --Uni ArticleTık 17:43, 16 Şubat 2014 (UTC) Lütfen cevaplayınız.

Çizgi filmler ilgi alanıma girmiyor pek. Kullanıcı:Tottam100 ilgili diye biliyorum, onunla iletişime geçebilirsin.--RapsarEfendim? 19:07, 16 Şubat 2014 (UTC)

Hello. Edition is correct. Please answer me on my discussion page. Eurohunter (mesaj) 06:08, 17 Şubat 2014 (UTC)

Asker-askerî personel[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kategorilendirme yaptığını gördüm de, bir mesaj atayım dedim, hem hatırını sormuş olurum bu vesileyle :) Asker ve askerî personel ayrımı bizde pek mevcut değil. Asker, meslek olarak bunu yapanlar anlamına gelirken; askerî personel, mesleği askerlik olmadığı hâlde bir savaşta orduda yer alanlar anlamına geliyor (yanlış anlamadıysam). Kategorilerde buna göre düzenleme yapabilir miyiz? Mesela I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı askerleri kategorinin adı; ancak oradakilerin tamamı asker değil. Daha doğrusu bu kategori askerleri kategorize etmek amacıyla değil, Osmanlı adına savaşanları kategorize etmek için oluşturulmuş olmalı.--RapsarEfendim? 21:12, 18 Şubat 2014 (UTC)

  • Merhaba, bir de "Kategori:I. Dünya Savaşı'nda Osmanlılar" diye bir kategori var, anlattığına uyan. Artık sadece orduda da değil, bir şekilde savaşa katkısı olan. Mesela İstanbul'da savaş malzemesi alabilmek için yardım kampanyası düzenleyen bir gönüllü gibi. Bu kişi vikipedide yer alıyorsa kayda değer demektir ve yaptığı işler de (eline silah alıp savaşmasa da) muhtemelen bu kategoriye onu sokar. Fikir cimnastiği benimkisi:) Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 21:23, 18 Şubat 2014 (UTC)
Evet, dediğin doğru. Şu kategoriye bakınca daha net görülebilir dediğin durum. Benim dikkat çekmek istediğim nokta asker ve askerî personel ayrımı :) Askerler ve askerî personeller kategorilerine birinin (birilerinin) el atması lazım.--RapsarEfendim? 21:42, 18 Şubat 2014 (UTC)
Anladım, pek Türkçede kullanılan tabir değil, Türkçede ya askersin ya değilsin:) askeri personel deyince asker anlaşılıyor. Fırsat bulursak ilgilenmmeye çalışayım...İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 21:45, 18 Şubat 2014 (UTC)

Efendim yaa![kaynağı değiştir]

Ama Tottam100 yanıt vermedi niye kabul etmiyorlar maddemi? Yoksa yine mi oto-translate yapmışım ben? Ben tamamen eskiden yayınalnmasına rağmen kendi bilgilerimi kullandım. Ve + Sadece birazcık internet yardımı aldım 4 yıl önce kaldırıldı zaten Türkiyeden :( Lütfen yardımını beklerim. Taşın Sırrı

Bir hata mı yaptım?[kaynağı değiştir]

Won Dong Woo adında bir madde yaptım ve ekran alıntısı resmini yükledim. Bütün bilgilerini yazdım ama. Sahibini felan yazdım. Sonra da maddeye koyayım dedim kırmızı şekilde yazısı çıktı? YARDIM! --Uni ArticleTık 22:26, 18 Şubat 2014 (UTC)


Eski Hesabım.[kaynağı değiştir]

İyi çalışmalar. Eski hesabımın şifresini hatırlayıp yeniden kullanmaya başladım. İş yerimdeki sabit ip (195.175.86.238) den yapmış olduğum katkıları bu size mesaj yolladığım hesabıma aktarmak mümkün mü acaba? Eğer münkün ise nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilirmisiniz?

Çalışmalarınızda başarılar bilerim.Bu imzasız yazı Tebes (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. "Bildiğim kadarıyla" anonim bir kullanıcının katkılarını kayıtlı bir kullanıcınınkilere aktarmak mümkün değil. Kullanıcı:Superyetkin'e danışabilirsiniz isterseniz, o daha bilgilidir.--RapsarEfendim? 20:30, 19 Şubat 2014 (UTC)

I think you wanted to say "We don't use these titles". OK, so please turn Yavuz Sultan Selim to I. Selim in the template (sablon) about him.Keivan.f (mesaj) 16:42, 20 Şubat 2014 (UTC)

Don't worry about my grammar. I think you get the idea, right?--RapsarEfendim? 16:45, 20 Şubat 2014 (UTC)
I don't care about your grammar, but it's good that you can speak English. So explain to me why you removed lists of wars in templates about Suleiman I, Selim I and Selim II? Keivan.f (mesaj) 17:13, 20 Şubat 2014 (UTC)
Oh, I forgot to say please continue this discussion here not in my talk page, because I have added this page to my preferences. Keivan.f (mesaj) 17:17, 20 Şubat 2014 (UTC)
We can not reduce wars or battles to people. For example, we do not add "World War II" in Adolf Hitler or Franklin D. Roosevelt templates. These templates should only contain articles about their personal lifes.--RapsarEfendim? 07:44, 21 Şubat 2014 (UTC)
But why? For example Hitler was one of the most important figures during WWII. If we have a template about him here, shouldn't we add WWII to that template? I don't think a template about him should only contains personal information, but also the important events in his life.Keivan.f (mesaj) 21 Şubat 2014
If we add World War II to Hitler temlate, we should add the same article to other figures' templates (like Himmler, Roosevelt, Churchill etc.). We can easily say that a person is so significant in an event, and we should add the event artcile to that person's template. For example, you added "Canberdi Gazali İsyanı" to Suleyman's template, but he isn't actually an important figure in the event (you can see it in the article).--RapsarEfendim? 14:42, 21 Şubat 2014 (UTC)
OK! But isn't any event that should be added to his temple? I mean an event that he had been an important figure in it? Keivan.f (mesaj) 21 Şubat 2014
Actually, I'm not %100 sure about that. He joined some campaigns, but he did not commended the Ottoman forces on every battle.--RapsarEfendim? 18:24, 21 Şubat 2014 (UTC)
Very well. I see that you speak English very good. I'll be happy if you try to expand articles about Hürrem Sultan and Mahidevran Sultan, and other Ottoman royals on English Wiki and add new information to them. ;) Keivan.f (mesaj) 14:12, 22 Şubat 2014 (UTC)
Do you really mean that or are you just being sarcastic? :) I do not have time to expand any article in any other Wikipedia, but I can help you if you expand them.--RapsarEfendim? 15:02, 22 Şubat 2014 (UTC)
I was serious when I said that. If I wanted to translate something in the future, I will ask you for help. And also thanks for removing that picture in Mahidevran's article. It wasn't her portrait but that user didn't want to accept.Keivan.f (mesaj) 15:11, 22 Şubat 2014 (UTC)
Please join this discussion. It's about that portrait. Keivan.f (mesaj) 15:23, 22 Şubat 2014 (UTC)
I've already read it. It is better to remove the picture if we can't find enough reference.--RapsarEfendim? 15:30, 22 Şubat 2014 (UTC)
I know but he doesn't listen to me. Please tell it to him in Turkish, maybe he understands you better.Keivan.f (mesaj) 15:37, 22 Şubat 2014 (UTC)
Well, I should tell you that I didn't add that photo as funeral of Mustafa to his article. Another user (I think Maurice07) did it. Keivan.f (mesaj) 12:37, 23 Şubat 2014 (UTC)

Değişiklik sayılarına göre Vikipedistler listesi[kaynağı değiştir]

Anımsatma için teşekkürler. Konu üzerinde çalışacağım. --Superyetkinileti 16:53, 20 Şubat 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Gerçeküstü Yıldız
sizin için Aluminum (mesaj) 20:06, 21 Şubat 2014 (UTC)

Selam. Şu tartışmaya katılabilir misin? İyi çalışmalar --esc2003 (mesaj) 10:30, 22 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Şu diğer tartışma bir neticelensin, ondan çıkan sonuca göre diğerinde bir değerlendirme yapmak daha mantıklı geliyor bana. İki tartışmaya bölmeyelim bence konuyu :)--RapsarEfendim? 10:41, 22 Şubat 2014 (UTC)
Zaten o tartışma hedefinden saptı. Önceki teklifi örneğin Etnik Rus yerine şimdi yalnızca Rus, Rusya vatandaşı anlamındaki Rus için ise Rusyalı demeyi teklif ediyor. Takabeg sağolsun hepsi çorba oldu. --esc2003 (mesaj) 10:49, 22 Şubat 2014 (UTC)
Rusyalı ve Türkiyeli gibi teklifleri direkt çöpe atmak lazım. Kendi kendimize terim yaratmayalım :) Türk ve Rus gibi kelimeler hem vatandaşlık hem de etnik grup anlamında kullanılır, bu kadar basit.--RapsarEfendim? 10:53, 22 Şubat 2014 (UTC)

Beyaz Liste hakkında...[kaynağı değiştir]

Ben oradakilerin hepsine uyuyorum. Ne kadar okula giden küçük bir çocuk olsam da aktifim ve maddeler yazmaya çalışıyorum. Ama değişikliklerin % kaçı geri alındı bilemiyorum. Yardım edebilir misiniz? Vikipedikoliğim galiba he giriyorum da. Yani yardımınızı bekliyorum uzatmadan --Uni Article💬 14:04, 22 Şubat 2014 (UTC)

Ünvanlara yer verilmemesi[kaynağı değiştir]

Pek çok maddede bu hataya yapılmış. Düzeltmeye çalıştım fakat hepsini silmek pek mümkün değil. Aslında bana bir kişiyle ilgili ansiklopedi maddesinde, kişininin sahip olduğu ünvanların yazılamıyor oluşu pek de mantıklı gelmiyor. Eğer bu kuralın, yeni bir kullanıcı olarak bilmediğim bir sebebi varsa diğer maddeler nasıl düzeltilecek? --Seferoğulları (mesaj) 22:51, 22 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Aslında doğru açıklama, unvanlara "ilk kısımda" yer verilmemesi olacaktı. İlk cümlede değil de ilerleyen kısımlarda "sir unvanı bulunmaktadır" gibi bir açıklamaya yer verilebilir elbette.--RapsarEfendim? 22:59, 22 Şubat 2014 (UTC)
Anlıyorum ancak ünvanları isimlerinin bir parçası olarak alıyorlar. Ayrıca Michael Caine ve Elton John maddelerinin ilk kısmında sanatçıların sir ünvanıyla birlikte verilen adlarındaki ünvanları kaldırmama rağmen kalabilir denilerek tekrar eklendi. Bu kuralın gözden geçmesi gerektiği düşünüyorum. --Seferoğulları (mesaj) 23:45, 22 Şubat 2014 (UTC)
Normalde olmaması lazım. Enver Paşa'yı bu yüzden İsmail Enver adına taşımıştık mesela. Şu önerinin kabul edilmesi lazımdı, nedense arşivlenmiş. Soyadı falan yoksa mecburen bunları kullanıyoruz; ancak soyadı olan şahıslarda prof., dr., av., sir, leydi, lord gibi unvanları kullanmamamız gerekiyor "ilk kısımda".--RapsarEfendim? 09:30, 23 Şubat 2014 (UTC)
Bir de aklıma I. Süleyman'ın François'ya yazdığı mektup geldi. Biliyorsanız onun içeriğini, demek istediğimi ve konuyla olan alakasını anlayacaksınız :)--RapsarEfendim? 09:38, 23 Şubat 2014 (UTC)
Evet, anladım :) --Seferoğulları (mesaj) 14:52, 23 Şubat 2014 (UTC)

Telifli resimler[kaynağı değiştir]

Sevgili rapsar merhaba. Beşiktaş'lı futbolcuları gezerken hem Slaven Bilic hem de Tolga Zengin de telif haklı fotoğrafların kullanıldığını gördüm. Herhalde gözden kaçmış bunları silmek lazım sanırsam. Tolga da kullanulan [Örnek http://www2.sporx.com/futbol/superlig/besiktas/tolga-zengin-besiktas-idmanindaSXHBQ338261SXQ] bu foto https://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:1600X1200_703889797.jpg--Ultraslansi (mesaj) 22:58, 22 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Silinmeye aday gösterdim, maddelerden kaldırabilirsin istersen.--RapsarEfendim? 23:06, 22 Şubat 2014 (UTC)
Teşekkürler.--Ultraslansi (mesaj) 23:08, 22 Şubat 2014 (UTC)

Selam dostum. Şimdi bu anonim çoğu zaman futbolcu maddelerindeki golleri listeliyor. Öğrenmek istediğim şey ise örneğin Uğur Uçar maddesinde Karabükspor'daki gol sayısını 38 yapmış. Maçkolik'te bu sezon 2 (hatta birini kendi kalesine atmış :)), TFF'de ise 1 golü gözüküyor. Bu parantez olan yer ile normal alana hangi maçlardaki golleri yazılıyor futbolcunun. Bana kısa bir açıklama yapman mümkün mü? Teşekkürler.--i.e.msj 21:31, 23 Şubat 2014 (UTC)

Selamlar. 38 olan gol değil maç sayısı :) Parantez içindeki kısım gol sayısını belirtiyor. O anonim, her hafta Karabükspor'un oynadığı maç sonrasında o sayıyı güncelliyor. Bilgi kutusuna yalnızca lig maçları ve gollerinin de yazıldığını belirteyim. Doğru güncellemeler, onaylayabilirsin.--RapsarEfendim? 07:58, 24 Şubat 2014 (UTC)

Lascaux Mağarası[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Siz neden Lascaux'un Türkçe okunuşunu okuyucuların faydası için IPA alfabesiyle vermediniz? Yozer1 (mesaj) 18:31, 24 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. IPA alfabesiyle yazılışını bilmediğim için vermedim :)--RapsarEfendim? 18:36, 24 Şubat 2014 (UTC)
Bendeniz de aynen :) Yozer1 (mesaj) 18:48, 24 Şubat 2014 (UTC)
Fransızca okunuşu da "lasko" imiş zaten :) Ekledim ben.--RapsarEfendim? 18:59, 24 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar. Kolay gelsin. Rica etsem şu sayfaya göre ilgili oylama sayfalarında düzenleme yapabilir misin. (oyların üstünü çizmek gibi). Teşekkür. Sadrettin mesaj 21:52, 24 Şubat 2014 (UTC)

Merhaba. Adaylıklarla ilgilenen SİS gereken işlemleri yapacaktır zaten :) İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:07, 24 Şubat 2014 (UTC)

Cobija'yı uyarabilirmisiniz[kaynağı değiştir]

en:Template:Twelvers sayfasının karşılığı olan Şablon:İsnâaşeriyye'i silmesin ya da Şablon:Caferi olarak tutsun..68.100.168.97 20:54, 26 Şubat 2014 (UTC)

68.100.168.97 21:25, 26 Şubat 2014 (UTC)

Konuya hakim olmadığımdan bir fikrim yok açıkçası. Cobija'nın güvenilir ve tarafsız bir kullanıcı olduğunu söyleyebilirim yalnızca.--RapsarEfendim? 08:51, 27 Şubat 2014 (UTC)

bir tavsiye[kaynağı değiştir]

  • en az bir yabanci dil biliyordur, silecegi ya da birlestirecegi seylerin ing-fr-alm gibi bir versiyonlarina bir goz atsin once, sonra dusunup tasindiktan sonra karar versin, bakalim yaptigi is dogru mu?
  • Su an kedini hapsetti, ama siz konusuyorsunuz diye haber yolluyorum.
  • TDK okuyacak isek, orda hersey varsa buna ne gerek var-wikipediye

128.164.157.184 20:57, 27 Şubat 2014 (UTC)

Bir click[kaynağı değiştir]

  • fr:Modèle:Palette Califes abbassides d'Irak: şuna bir click atin lutfen..Bunun tercumesi siliniyor..yerine icinde yavuz ile vahdettinin de bulundugu sablon konacakmis..ben abbasi tarihini okurken avci mehmedin adini gormek istememki' aklim karisir...Iste ondan gerekli bu...128.164.157.184 21:05, 27 Şubat 2014 (UTC)
Anladığım kadarıyla siz, dolaşım şablonlarında halifelerin hanedanlara göre ayrılmasını istiyorsunuz. Buna karşı Cobija ise tek bir şablonda tüm halifeleri vermek istiyor. Doğru mudur? Bence şu anki şablon daha uygundur. Halifelik kurumu, farklı dönemlerde farklı hanedanların elinde oldu bildiğiniz gibi. Bunlar arasında tek bir şablon sayesinde dolaşmak daha mantıklı değil mi? "abbasi tarihini okurken avci mehmedin adini gormek istemem" demişsiniz. Bu, ayrı şablon oluşturmak için yeterli bir gerekçe değil. İlgili şablonda zaten hanedanlara göre alt şablonlar da mevcut, kafa karışmasın diye başlıklar da var. Sizin önerdiğiniz sistemde tüm halifeler arasında geçiş yapamıyoruz, bu da sıkıntı yaratıyor.--RapsarEfendim? 21:14, 27 Şubat 2014 (UTC)

o zaman soyle yapabilir[kaynağı değiştir]

  • sablonu ayarlasin, eger abbasi devrinde isek abbasileri acik olarak gorelim, digerleri kapali kalsin, aksi takdirde onun sablonuna gore 2 defa clik yapacagi, nereye click yapacagimizi arayacagiz.
  • Osmanli devrine koyarken Osmanli acik digerleri kapali konumda olur, ama sablonda ufak degisiklik gerekir

128.164.157.184 21:27, 27 Şubat 2014 (UTC)

Fareye bir kere fazla tıklamak kimseyi yormaz :) Diğer Vikipedilerde olan her şeyi buraya uyarlamak veya buradaki her şeyi oraya uyarlamak gibi bir kaide kesinlikle yok. Her Vikipedi iç işlerinde bağımsızdır :)--RapsarEfendim? 09:10, 28 Şubat 2014 (UTC)

Anladım! Birşey yapacağım yok diyorsunuz:Codjiba.68.100.168.97 10:31, 1 Mart 2014 (UTC)

Codjiba'nın nefret ettiği bir başka şablon[kaynağı değiştir]

Görürse hanedan 9'a ayrımış burada..Bunu da mahvetsin Abbasiler'e yaptığı gibi.68.100.168.97 07:04, 2 Mart 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Kaliteli madde adayı gösterdiğin Galata Mevlevîhânesi maddesindeki mevlevîhane kelimelerini mevlevihane olarak değiştirebilir misin? Ayrıca yukarıdaki anonim konusunda da Allah kurtarsın. --cobija 07:42, 28 Şubat 2014 (UTC)

Tamamdır, hallettim :)--RapsarEfendim? 09:20, 28 Şubat 2014 (UTC)

Murat Ses sayfasindaki fotograf hk[kaynağı değiştir]

Iyi günler.. esim Niihal Ses'in cekmis oldugu ve kaynak gösterilme sarti ile yayimlanabilecek resmi kaldirmissiniz. Uluslararasi iliski metnimiz asagida. Gerekeni yapmanizi rica ediyor, iyi calismalar diliyorum. Bizi asagidaki baglantilardan gerekirse arayabilirsiniz. Murat Ses


Hi,

The photo you deleted is taken by my wife ÖpBe aka Nihal Ses. If you want you can contact me at muratses@yahoo.com or her at nihalses@yahoo.com Also at 1-407-922-5757

Nicole Steans who put the image is my biographer and reviewer.

Pls check this matter soon since my page needs a pic of mine for sure.

Thanking in advance for your time

Murat SesBu imzasız yazı Muratses (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. İlgili resmi Wikimedia Commons'ta silinmeye aday göstermişim ve telif hakkı ihlali görüldüğünden silinmiş. Resmin ana kaynağında, o resim için uygun lisanslar kullanırsanız ve sonra buraya yüklerseniz daha iyi olur. Resmi eşinizin çektiğini ve oraya yüklediğini ben bilsem dahi yarın bir başkası aynı yanılgıya düşüp, o resmi silebilir. Yahut Kullanıcı:Taysin ile iletişime geçip OTRS izni de verebilirsiniz resmin kullanılabilmesi için. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:15, 28 Şubat 2014 (UTC)

Burada bir hata var, resim acik secik olarak Creative Commons Attribution lisansi ile konmustu, ayrica benim + esimin de bulundugum bir ortamda ingilizce olarak ilgi form doldurulmustu. Özellikle üzik dolayisi ile konuya oldukca yakinim. Sevgiler/Saygilar

Tskl.Murat SesBu imzasız yazı Muratses (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öyle bir lisans varsa benim hatam, görmemişim. Tekrar yükleyebilir misiniz Commons'a?--RapsarEfendim? 16:36, 28 Şubat 2014 (UTC)

Estergon seferi harita[kaynağı değiştir]

Selamlar, Estergon seferi maddesi için iki harita çizdim kullanmak isterseniz. Bakayna (mesaj) 20:35, 28 Şubat 2014 (UTC)

Sefer yolu
left|Estergon kalesi
Teşekkürler, eline sağlık :) Sefer güzergâhını eklerim maddeye.--RapsarEfendim? 21:04, 28 Şubat 2014 (UTC)
  • Selam. commons:File:Sabiha gökçen.jpg görüntüsü silinmeye aday gösterilmiş. Tartıştıkları konu ise commons:Commons:URAA-restored copyrights diye telif hakları üzerine bir yasa. Ben bu tarihlerden hiçbir şey anlamadım ama, söz konusu görüntünün silinmemesi yönünde oy kullanmak istiyorum. Acaba, bu yasa doğrultusunda bana itiraz edebileceğim küçük bir fikir verebilir misin? --i.e.msj 21:10, 28 Şubat 2014 (UTC)
Ve devam ediyor amcamın oğulları... commons:File:Sabiha Gokcen with flight cap.jpg --i.e.msj 21:30, 28 Şubat 2014 (UTC)
Selam. Silinmeye aday gösteren diyor ki "Bu resmin lisansına ve çekildiği yıl olan 1937 yılına bakarak ABD'de kamu malı olmuyor". Üretici olarak "ABD Kongre Kütüphanesi" gösterilmiş, o yüzden böyle bir sıkıntı var. Eğer üretici kurum o olsaydı, hakikaten silinmesi gerekirdi. Buna yanıt olarak ise resmi çeken/üreten kurumun Kongre Kütüphanesi olmadığı belirtilmiş. Sil oyu veren Jim, fotoğrafı bir Türkün çektiğini; ancak çeken kişinin anonim olmadığını belirterek şu an için kamu malı olup olmadığının belli olmadığını belirtmiş. Açıkçası ben de silinmesini istemiyorum; ancak denilenlerin aksini kanıtlayan bir şey bulamadım. Cumhuriyet arşivini karıştırdım mesela, ancak o resme rastlamadım (başka resimler var da paralı olduğundan sayfaların büyük halini görüntülemek alamıyorum onları). İtiraz için bir argüman yok elimde kısacası. Buna karşın dönem gazetelerinde yayınlanan resimler varsa telif sorunu olmadan (tüzel bir kişi old. yayıncısı) eklenebilir.--RapsarEfendim? 21:34, 28 Şubat 2014 (UTC)
Yakın zamanda hepsini silinmesi için aday gösterecekler sanırım. İşte bu insanı soğutuyor ama lisans konusunda neredeyse hiç geçmişimiz yok. Bu da başlı, başına bir bela. Dediğin gibi; şimdilik yapabilecek bir şey yok gibi görünüyor. Koştursunlar bakalım atlarını biraz. Yakında, yine resimler tek düze lisansla yine eklenir zaten. --i.e.msj 21:55, 28 Şubat 2014 (UTC)
Silinmeye aday gösterilmesindeki niyeti bilemem; ancak durum dediğim gibi. İyi niyet varsaymak lazım :) Dedikleri doğru, yapacak "mantıklı" bir şey bulamadım. Cumhuriyet gazetesi arşivinde resimler mevcut, onlara bakabilirsin (arşiv sitesinde Sabiha Gökçen diye arama yap). Hatta oradaki resimlerin aynısını başka yerlerde bulursan, "Cumhuriyet gazetesinin şu sayısında yayınlandı" diyerek rahat rahat yüklersin.--RapsarEfendim? 21:58, 28 Şubat 2014 (UTC)

GS sezonları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu ve devamındaki maddelere bakarsan GS sezonu maddelerin çok eksik olduğunu göreceksin. Ben 1955-56 sezonu maddesini bayağı bir geliştirdim. O kadar olmasa da, en azından bir maç listesini eklersen bu maddelere (bu maddedeki sistem gibi) çok makbule geçecek. Mackolik'ten ulaşabilirsin verilere.--RapsarEfendim? 22:14, 28 Şubat 2014 (UTC)

Söz vermeyeyim ama çalışacağım.--Ultraslansi (mesaj) 22:15, 28 Şubat 2014 (UTC)

Bak şimdi :) Tarihimizi de yansıtalım, arşivimiz genişlesin. Ben çok vakit ayıramıyorum, sen buraya girdiğinde Galatasaray ile ilgili katkılar yapıyorsun, ondan dediydim :) Aceleye gerek yok, her girdiğinde ikişer üçer maç eklesen zamanla olur. Şaka bir yana, yapmak istemiyorsan sıkıntı yok tabi, zorla yaptıramayız :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 22:20, 28 Şubat 2014 (UTC)

Ben yapmayacağım demedim ki ;=) Yaparım bir bakarsın ama daha öncelikli maddeler var. :)--Ultraslansi (mesaj) 22:25, 28 Şubat 2014 (UTC)

Sürekli yayınlar[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şurası için senin bir üyeliğin var mı? Şu 7-0'lık maç için döneme ait kaynak eklemek kafadaki soru işaretlerini büyük oranda giderecektir diye düşünüyorum. Hatta çoğu yayın kamu malı olduğundan Commons'a yükleyebiliriz.--RapsarEfendim? 23:22, 28 Şubat 2014 (UTC)

Yok maalesef Rapsar. Olalım ne gerekiyor? --Sayginerv-posta 23:27, 28 Şubat 2014 (UTC)
Vallahi ikametgahına kadar istiyor :) Vaktin varsa ol?--RapsarEfendim? 23:40, 28 Şubat 2014 (UTC)
Şu formu doldurup yolladım bakalım nolacak. Hangi aşamada istiyor bu ikametgah vs. belgeleri.--Sayginerv-posta 23:47, 28 Şubat 2014 (UTC)
Yani istemiyorlar da neredeyse isteyecekler demek istemiştim :) Ben uğraşamadım açıkçası, kontrol de mi ediyorlarmış? Bayağı zahmetliymiş, herkes arşive baksa bir zararı dokunacak sanki... Neyse, teşekkürler ve iyi geceler.--RapsarEfendim? 23:49, 28 Şubat 2014 (UTC)
Hee ben de ikametgah mı kaldı bu devirde diyecektim :P Üç gün içinde başvurunuz sonuçlanacaktır diye e-posta geldi bakalım. Milli kütüphane biraz garip bir yer. Öyle herkes girip çıkamıyor; prosedürleri var. Sana da iyi geceler.--Sayginerv-posta 23:54, 28 Şubat 2014 (UTC)
Selam Rapsar. Üyeliğim onaylanmış; sayfaları indirmek için ödeme yapmak gerekiyor ama arama yapıp görebiliyorum içeriği. 7-0 yer almış olabileceği bir gazete veya dergi adı biliyor musun? --Sayginerv-posta 10:47, 3 Mart 2014 (UTC)
Yalnızca kaynak olarak kullansak yeterli şimdilik :) Tarihe göre arama yapabiliyor musun? Vikiyazar eski Türkçeyi okuyabiliyor.-RapsarEfendim? 17:21, 3 Mart 2014 (UTC)
Yıl seçip o yılki yayınları görebiliyorsun sanki ama uygun bir şey bulamadım. Şifreyi değiştirip e-postayla atayım sen kurcala biraz istersen.--Sayginerv-posta 18:27, 3 Mart 2014 (UTC)
Tarihi yazınca direkt olarak o tarihte yayınlananlar çıkıyormuş :) Sabah, Tanin ve Tercüman-ı Hakikat çıktı o tarihe ait. Resim falan yok gazetelerde, metinleri ayırt edemiyorum dolayısıyla. Şifreyi Vikiyazar'a da göndersem sıkıntı olur mu?--RapsarEfendim? 18:55, 3 Mart 2014 (UTC)
Yok bir problem olmaz gönderebilirsin.--Sayginerv-posta 18:58, 3 Mart 2014 (UTC)

Codjibanın hataları[kaynağı değiştir]

Başlık hataları[kaynağı değiştir]

  • I. Mütadid Bu Ü ile
  • II. Mutadid Bu ise U ile yazılmış... İkiside aynı isim.. ama Türkçede ne "Mütadid" var ne de "Mutadid"

Başlıklar: I. ve II. Mutezid olarak düzeltilmeli...

Şablon:Halifeler[kaynağı değiştir]

Gözükmeyen yazının referans açıklamaları millete gösterilir mi? ,,Ortada halife adı yok..ama en allta bir yazı...[H]: Hammudiler hanedanı...[G]: Gammudiler filan diye yazmış ta..Millet gidim önce index okuyacak herhalde...ama ortada gözüken halife adı filan yok..

Halifelerin kendileri ortada yok, ama her sayfada bir izahat şablonu: [H] Tahtı ele geçiren Hammudi Hanedanı mensubu halifeler. [B] Geçici halifeler. Kimmiş bunlar diye sorar insan..Gözükmeyen isimlere izahat verilmez..codjiba eğitilmeli..

bektaşilikte inanç[kaynağı değiştir]

Diye bir başlık ta yanlış. Neresinde? İçinde, üzerinde..? "Bektaşilik'te inanç" belki, ama "Bektaşi inancı" doğrusu...Abdülbaki Gölpınarlı buna Hurufî-Bektaşî inancı der, sonradan ikisi birleşmiş, ya da Hurufiliğin yaşadığı tek inanç "Bektaşi inancı" olduğundan.. Kısacası Fazlullah'ın Hurufiliği Bektaşi inancında sürmekte... Bu yanlış: Bektaşilikte inanç,

Diğer Hurufilikler[kaynağı değiştir]

Burada kastettiğimiz Hurufilik Şii Fazlullah'ın mezhebi..Yoksa her mezhepte hurufilik var ama onlardan kasıt Hurufi mezhebi olmuyor. Bu konudada ihtisas almalı codjibamız..68.100.168.97 19:19, 1 Mart 2014 (UTC)

Selam Rapsar, :) Maddeleri gezinirken Jimmy Durmaz maddesindeki fotoğrafın telifli olduğunu gördüm. Bunu da silinmeye aday gösterebiliriz ?--Ultraslansi (mesaj) 00:48, 2 Mart 2014 (UTC)

Selam. Aday gösterdim silinmeye, tamamdır.--RapsarEfendim? 10:07, 2 Mart 2014 (UTC)

Biliyor musunuz acaba?[kaynağı değiştir]

Acaba hangi arkadaşlar devriyelik başvurusunda görevli ve aktif? Uni Article💬 11:47, 2 Mart 2014 (UTC)

Sürekli yayınlar[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şöyle bir sistem var, biliyorsundur. 12 Şubat 1911'de 7-0'lık bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı var. Belirttiğim bağlantıdan tarihe göre arama yapıp (13 Şubat 1911), maç ile ilgili haber var mı diye kontrol edebilir misin? Kullanıcı adı ve şifreyi e-posta yoluyla gönderdim.--RapsarEfendim? 19:17, 3 Mart 2014 (UTC)

  • Selam Rapsar, ben o Milli Kütüphane'nin süreli yayınlar haznesini biliyorum ama galiba Hakkı Tarık Us Kolleksiyonu Cumhuriyet öncesi dönem için daha zengin. Ben Milli Kütüphane'de pek bir şey göremedim. Hakkı Tarık Us'ta çok gazete var. Hangi gazetelerde haber çıkmış olduğu konusunda bir fikrin var mı? 1911'de hangi gazete spor haberleri veriyordu acaba? Böyle şeyler çok yeni o zamanlarda. Seninle Osmanlıca bir gazetede çıkan bir spor haberine bakmıştık bir aralar. O ne zamana aitti? Cumhuriyet dönemiydi galiba. Hangi gazetede bulmuştuk? Bana bir hatırlatır mısın? ---Vikiyazar (mesaj) 20:08, 3 Mart 2014 (UTC)
1928'e ait bir Akşam haberiydi. Ancak o, maçtan birkaç yıl sonrasına ait. Sıcağı sıcağına haberler olması lazım muhtemelen :) O döneme ait İstanbul'da yayınlanan Fransızca veya İngilizce gazeteler varsa onlarda da olabilir, çünkü Tarihin Arka Odası programında Fransızca bir gazetede dönemin maçlarıyla ilgili haber görmüştüm. 12 Şubat'taki maç için o günkü gazetede "bugün maç var" şeklinde bir haber olma ihtimali var. Ancak ertesi günkü (veya bir sonraki günkü) gazetede o maç hakkında bir haber olma ihtimali daha yüksek.--RapsarEfendim? 20:21, 3 Mart 2014 (UTC)
Şöyle muazzam bir site buldum şimdi. Burada var mıdır acaba? Şu derginin ilk sayısında olabilir mesela. Bu arada not düşeyim, bu dergilerdeki her resim kamu malıdır ve Commons'a yüklenebilir. Altyazılarıyla birlikte Commons'a yüklersen (futbol hakkında terimsel bilgin yoksa yardım edebilirim) "çok büyük" iş yapmış olursun :)--RapsarEfendim? 20:27, 3 Mart 2014 (UTC)
Rapsar, aksi gibi benim de hiç zamanım yok bu aralar. Bu iş te pek o kadar çabuk bir işe benzemiyor. Senin o gönderdiğin pisburun.net sitesindeki gazeteler yetersiz. Türkiye'de o zamanlar daha spor sevgisi az. Spor gazeteleri bazen çıkartılıyor ama tutunamıyor. Dikkat edersen o sitedeki gazetelerin tümü kısa bir süre çıkmış ve kapanmış. Hiçbiri de o dönemi kapsamıyor. O zaman normal gazetelere bakmak lazım. Onlar bile düzenli olarak spor haberi vermiyorlar henüz. 1920'lerde spora ilgi daha artmış durumda ama 1911'de o kadar değil. Zaten takımlar da yeni kurulmuş. Normal gazetelerden o dönemde çıkmış Tanin gazetesi var. Şu sayfada 1911'in Şubat ayında yayınlanmış sayılarını görebilirsin. 11, 12, 13, 14 Şubatı indirdim, bakıyorum ama zaten resim az, tek tek haberleri okumak lazım. Henüz bir şeye rastlamadım ve vaktim de az. Sen de bak istersen, gözüne bir şey çarparsa haber ver. Ben her ne kadar eski yazı okuyabilsem de sadece bir göz atmakla hemen ilgili haberi göremiyorum. Dikkatli okumam gerekiyor. O zaman da çok zaman alıyor, anlatabiliyor muyum? Sitelerde de zaten haberlerin indeksi filan yok. Yani öyle bir kelimeyi girip arama yaptıramıyorsun. Tek tek okumak gerekiyor. Zaten o yüzden böyle şeyler kolay kolay ortaya çıkmıyor. Zaman harcayıp araştırmacılık yapmak gerekiyor. ---Vikiyazar (mesaj) 20:53, 4 Mart 2014 (UTC)
İşin zorluğunu anlıyorum. Acelesi olmayan bir konu, canın istediği zaman inceleme yapabilirsen çok memnun olurum. Çok teşekkür ederim emeklerin için.--RapsarEfendim? 08:14, 5 Mart 2014 (UTC)

Selamlar Cobija. Ben pek bilgi bulamadım da, sen bulursan Emniyet SK maddesini açabilir misin? Yıllarca İstanbul Ligi'nde oynayan takım hakkında nasıl bilgi olmaz anlamıyorum.--RapsarEfendim? 21:51, 2 Mart 2014 (UTC)

Selam. Geç cevap verdiğim için kusura bakma, bilgisayar başında değildim birkaç gün. Üniversite ve açık erişim kataloglarında bir bilgi bulamadım maalesef. Eğer denk gelirsem tabi yardımcı olurum. --cobija 20:58, 3 Mart 2014 (UTC)
Estağfurullah :)--RapsarEfendim? 21:01, 3 Mart 2014 (UTC)

Güncelleme Kontrolleri[kaynağı değiştir]

Selamlar, Arch Linux ve Manjaro Linux sayfalarında bekleyen değişiklikleri müsait zamanda onaylarmısınız? teşekkürler.. tulliana 21:44, 3 Mart 2014 (UTC)

Hasan Sabbah[kaynağı değiştir]

Sevgili Rapsar; Hasan Sabbah sayfasına takıntı yapmış bir IP(68.100.168.97) var. Mesaj atıyor ve bunu rahatsız edecek derecede yapıyor. Ben anlatmaya çalıştım . Senden ricam tartışma açık kalacak şekilde sayfayı korumaya alabilir misin? Ya da daha akılcı bir çözümün varsa uygulayabilir misin? --Ayrıntılı Bilgimesaj 22:27, 5 Mart 2014 (UTC)

Alamam, çünkü ben bir hizmetli değilim :) Aktif hizmetlilerden biriyle görüşebilirsin.--RapsarEfendim? 22:28, 5 Mart 2014 (UTC)
Kusura bakma. Vikipedi hakimiyetin bende böyle bir izlenim bırakmış olsa gerek . Teşekkürler --Ayrıntılı Bilgimesaj 22:30, 5 Mart 2014 (UTC)
Estağfurullah, :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 22:32, 5 Mart 2014 (UTC)
  • Tartışma sayfalarını açmanız mümkün mü?68.100.168.97 22:38, 5 Mart 2014 (UTC)

oraya anlatırdık...

nizari imamları[kaynağı değiştir]

hani saygıdan bahsediyoruz ya, şu adamların dinindeki imamlara haşhaşi adını takmak ne kadar nezaketli oldu.

  • Haşhaşi: Resmen "keş" anlamına geliyor..bence ayıp oluyor..68.100.168.97 22:42, 5 Mart 2014 (UTC)
  • Onları eski haline getirin, benim hazırladığım şekilde, bunlar Nizarilik dininin ULU'larıdır..68.100.168.97 23:59, 5 Mart 2014 (UTC)
  • Böylece İmamlara "Keş" deme ayıbından vikipediayı kurtarmış olursunuz..
  • IV. Ağa Han onların bugünkü temsilcileri ve imamıdır..(Dinen bu böyle) aksini zorla isbatlamak bize düşmez, 20 Milyon mensupları var..68.100.168.97 00:06, 6 Mart 2014 (UTC)
  • Teşekkür68.100.168.97 00:03, 6 Mart 2014 (UTC)
  • Not: Onlardan biri olduğumu sanma, farzet ki onlardanım, ama saygı ve nezaket kurallarınız vardı ya sizin, gereği bu işte.68.100.168.97 00:08, 6 Mart 2014 (UTC)

Samsunspor teknik direktörleri listesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu listedeki maddeleri açsak, istatistikleri ve tarihleri falan tamamlasak da SL yapsak? Hatta ondan sonra diğer kulüplere de geçeriz :)--RapsarEfendim? 14:32, 6 Mart 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Maddeyi oluştururken Milliyet arşivinde titiz bir araştırma yapmıştım ancak bu kadarını bulabilmiştim tarihlerin. Gözden kaçırdığım bir iki tane olmuştur desek diğerlerinin tarihlerini ve daha önemlisi istatistiklerini nereden edineceğiz? Zamanında kulübe gidip bilgi istemeyi düşünmüştüm ama bizim kulübün insan ilişkileri anlayışı hacı bakkaldan daha iyi olmadığından vazgeçmiştim. --cobija 15:35, 6 Mart 2014 (UTC)
Başka gazete arşivleri var, bulunur illa ki :) En azından deneriz. Geldiği ve gittiği tarihleri netleştirirsek, resmî maçların istatistiğini çıkarmak kolay olacaktır. Kulübe bir posta yollayıp, bilgi talep etsen?--RapsarEfendim? 15:38, 6 Mart 2014 (UTC)
E-posta atmıştım tahminimce 2011'de, hâlâ beklemedeyim. Normal posta yollarsam bayağı beklememiz gerekebilir. Ayrıca şuradaki bazı gazete kaynaklarını da araştırmıştım zamanında. Detaylar nereden bulunabilir bilmiyorum. Bir fikrim var dersen tabi ki seve seve. --cobija 15:45, 6 Mart 2014 (UTC)
Yani e-postayı kastetmiştim tabi :) Bakalım biraz, olmazsa bırakırız.--RapsarEfendim? 15:47, 6 Mart 2014 (UTC)
Tarihler netleştirilebilirse istatistikler için şu sayfa yeterli. --cobija 15:49, 6 Mart 2014 (UTC)
Eski başkanlardan Yılmaz Ulusoy'a e-posta atabilirsin. Geri dönüş yapar herhalde :)--RapsarEfendim? 16:12, 6 Mart 2014 (UTC)
Umutlu olmamakla birlikte şansımı denedim. Umarım bir şey çıkar buradan. --cobija 16:17, 6 Mart 2014 (UTC)
Buradan Samsunspor diye aratıp, buradan da metnin tamamını okumaya çalıştım; ancak ilk yıllar için antrenör değişikliğiyle ilgili bir haber bulamadım ne yazık ki.--RapsarEfendim? 09:15, 7 Mart 2014 (UTC)
Samsunspor: Kırmızı, Beyaz, Siyah'ın yazarı olan Mehmet Yılmaz'a Facebook'tan mesaj attım. Bakacağız artık. --cobija 09:33, 7 Mart 2014 (UTC)
Mehmet Yılmaz sağolsun mesajıma cevap verdi. Onun da elinde tam tarihler olmamakla birlikte geçici teknik direktörler için yardım edebileceğini söyledi. Ayrıca şuradaki güncelliğini yitirmiş bazı bilgilerde de yardımcı olacak. --cobija 23:25, 7 Mart 2014 (UTC)
  • Merhaba tekrar. Tartışma sayfasına uğramıyorsun?--RapsarEfendim? 07:17, 13 Mart 2014 (UTC)

Benim ekleyebileceğim bir şey yok gibi görünüyor tarihler için. O konu netleşince istatistiklerde çalışabilirim ama. --cobija 09:31, 13 Mart 2014 (UTC)

Belki Muzaffer Gür konusunda diyeceklerin vardır :) Bir de Yücel Uyar'ın TFF sayfasında 2005 yılında "pro. takım teknik sorumlusu" old. yazılı. Şunları inceleyince teknik direktör değil, "genel menajer" denmiş kendisine (teknik direktör başkası). Bu ne anlama geliyor?--RapsarEfendim? 16:05, 13 Mart 2014 (UTC)

Gür ikinci sezonun ilk yarısında çalışmış gibi görünüyor. Yücel Uyar da saha dışı konularla ilgileniyormuş. Sezon kamplarının nerede yapılacağı, kimlerle hazırlık maçı oynanacağı, transferler vs. ile ilgiliymiş. İki sezon önce Adnan Sezgin de genel menajer adı altında çalışmıştı Samsunspor'da. Ayrıca e-posta attım bir kontrol et istersen. --cobija 16:29, 13 Mart 2014 (UTC)

Teşekkürler :) Ne Milliyet ne de Cumhuriyet arşivinde Muzaffer Gür'ün "adı dahi geçmiyor." Şu Cumhuriyet'te Samsunspor'un 8 yılda 15 antrenör değiştirdiği yazılı ve bunlar arasında Muzaffer Gür yok. 10.09.1966 tarihli Milliyet haberinde ise "takım antrenörü Nejat Tayman yönetiminde lige hazırlandığı" yazılmış. ve devamı için düşüncelerini öğrenmek istemiştim daha çok.--RapsarEfendim? 16:34, 13 Mart 2014 (UTC)

Samsunspor'un internet sitesinde Gür'ün 1966 yılında takımı çalıştırdığı yazıyor ve bu bizim birinci kaynağımız. İkincil kaynaklarda ise anılmadığını söylüyorsun. 10 Eylül 1966'daki haberi göze alırsak elimizde çok kısıtlı bir süre kalıyor. Sezon öncesi Muzaffer Gür göreve getirilmiş fakat henüz ilk haftayı dahi göremeden gönderilmiş olabilir. --cobija 16:44, 13 Mart 2014 (UTC)

Bu da ihtimal dahilinde tabi :) 1965-66 sezonu Şubat ayında bitmiş nedense :) Şubat-Eylül arası dönemde takımı çalıştırmış olma ihtimali var. Adını yazalım, istatistiklere 0 ekleyelim derim. Gidersen Samsun'a, bir ara bakarsın artık gazetelere :) Sonuçta bizim ilgimiz resmî maçlarla, resmî bir karşılaşmaya çıkmadığı da bariz bu durumda. Bir de Sami Özok meselesinden bahsetmiştim, oraya görüşlerini yazarsan iyi olur.--RapsarEfendim? 16:53, 13 Mart 2014 (UTC)

Bu durumda Gür için bir dipnot düşmemiz iyi olur. --cobija 17:47, 13 Mart 2014 (UTC)

Selamlar. Şurada GS'nin 1957-58 sezonuna ait formalar var. Şu maddeye ekleyebilir misin? Parçalı olan var zaten, bir de kırmızı olanla çubuklu olanı hazırlarsan güzel olur (belki de vardır). Eline sağlık şimdiden.--RapsarEfendim? 17:17, 4 Mart 2014 (UTC)

Formaların bulunduğu linki vermemişsin, sanırım Galatasarayformalari.com'daki sayfayı kastettin, ben de oradan bakarak kırmızı formayı yaptım. Bilgi kutusuna sadece üç forma eklenebiliyor, ben de kırmızı formayı deplasman forması olarak ekledim. Akhisar Bld. maddesinde yaptığım gibi, alt başlık için 4 formayı ve şort-çorap kombinasyonlarını yapayım mı? Bir de bir sorum olacaktı, KM/SM'lerde kaynak arşivlemeye gerek var mı, varsa arşivleme yapabileceğim bir site verebilir misin? -- Supermæn (mesaj) 16:06, 6 Mart 2014 (UTC)

Kopyalamamışım, anlamışsın sen zaten :) Bilgi kutusu yeterli, teşekkürler. Archieve.org veya webcitation.org ile arşivleyebilirsin. İlk sitede linki yapıştır, arşivlenmiş hali varsa onu kullan. Arşivlenmemişse henüz, "save this url" gibi bir yazı çıkacaktı, ona tıklayarak arşivler. Eline sağlık.--RapsarEfendim? 16:14, 6 Mart 2014 (UTC)

Selamlar Sabri :) Senden Emniyet SK maddesini açmanı rica etsem? Yıllarca İstanbul Ligi'nde oynamış; ancak hakkında pek bilgi bulamadım.--RapsarEfendim? 22:52, 5 Mart 2014 (UTC)

Selamlar. Valla hakkında bir şey bulamadığım için o takımın maddesini girmeye hiç niyetlenmem. Bilgi yoksa neden maddesini girelim ki? --вяí¢αи76ileti 22:29, 6 Mart 2014 (UTC)

Selamlar. Almanca biliyordunuz yanlış hatırlamıyorsam. 124-125. sayfalarda yer alan bilgileri (dipnotlarla birlikte) çevirmeniz mümkün müdür?--RapsarEfendim? 09:20, 17 Ocak 2014 (UTC)

  • Merhaba Rapsar, dilimiz döndüğünce konuşabiliyoruz işte :)) Seve seve yardımcı olurum ancak biraz iş yoğunluğum var bu sıra, bugün yarın bitirebilir miyim söz veremiyorum ama kısa süre içerisinde dönüş yapmaya çalışacağım. DieFohlen (mesaj) 09:34, 17 Ocak 2014 (UTC)
  • Rapsar selam, bu konunun üzerinden birkaç hafta geçti ancak iş hayatımda biraz yoğunluk vardı, o günden sonra ilk defa bugün girebildim, kusura bakma. Bu konu hala geçerliliğini koruyor mu? Eğer geçerliyse bu hafta sonu iletmeye çalışacağım. DieFohlen (mesaj) 07:13, 21 Şubat 2014 (UTC)
  • Rapsar tekrar selam, dönüş alamayınca tekrar sormak istedim :) bu konu hala geçerli mi? Eğer evetse hala elimden gelen desteği yapmak isterim. Kolay gelsin DieFohlen (mesaj) 06:46, 7 Mart 2014 (UTC)
Selamlar. Gerekli gözükmüyor artık, alternatif kaynaklar buldum. Teşekkürler ilgin ve takibin için.--RapsarEfendim? 07:49, 7 Mart 2014 (UTC)
  • Okeydir, hallolduğuna sevindim, tekrar kusura bakma, yine destek verebileceğim bir konu olursa gerekini yapmaya çalışırım.DieFohlen (mesaj) 08:31, 7 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Lütfen İnternet ortamında bulduğunuz dosyaları "kendi çekimim" diye yüklemeyiniz. Telif haklarıyla ilgili politikamızı incelemenizde fayda var. İyi günler.--RapsarEfendim? 13:18, 8 Mart 2014 (UTC)

Özür dilerim , kendi çekimim diye koydum , illa "Yeğenim çekti." diye bir şey yazmadım diye mazur görün beni.Bu imzasız yazı Seyit12 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sizin veya yeğeninizin çektiği bir resim değil bu. Daha önce çeşitli haber sitelerinde kullanılan resimler ben çektim diye yüklüyorsunuz. Tekrarı hâlinde bu hareket bir engel sebebidir, lütfen tekrarlamayınız. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:58, 8 Mart 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, SAS sayfasında yer alan yorumlarımı yanlış anlamanı istemiyorum. Seni severim ve sayarım biliyorsun. Sadece bu maçı hatırladıkça geriliyorum o kadar. Aramızın bozulmasını istemem:)--Hobbit28ileti 23:44, 8 Mart 2014 (UTC)

Estağfurullah birader, senin iyi niyetli olduğunu ben biliyorum :) Doğru olduğuna inandığın şeyi savunuyorsun yalnızca, sıkıntı yok. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 09:51, 9 Mart 2014 (UTC)

Bağlantı bakımı[kaynağı değiştir]

Selamlar Yetkin. Dolaşım şablonlarındaki bağlantı bakımı eklentisi çalışmıyor şu an. İlgilenebilir misin?--RapsarEfendim? 10:55, 9 Mart 2014 (UTC)

Bir de şu kullanıcı BL için uygun gibi.--RapsarEfendim? 11:03, 9 Mart 2014 (UTC)
Toolserver'daki araçların wmflabs'e taşınmasına yönelik bir girişim var. Birkaç gün içinde dönmezse gerekli çalışmalara başlarız --Superyetkinileti 12:16, 9 Mart 2014 (UTC)

Ömer Berkay[kaynağı değiştir]

Merhaba, kullanici Ömer Berkay, Pomakça maddesine yaptigim katkilarimi emekleri hice sayip gerekcesiz ve sistematik olarak reddedip eski versiyona cevirmekte, Pomak Enstitüsünde tercümanlik yapan biri olarak bu davranisi hic profesyonel bulmadim acikcasi. a.nailov 17:34, 9 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Rapsar; Ercan Ertan maddesinin gereğinden fazla fotoğrafı olduğunu düşünüyorum. Fazlalıkların silinmesi gerekir mi?--Ayrıntılı Bilgimesaj 08:52, 10 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Elbette ki silinmesi gerekir, "Vikipedi bağlantı verme, dosya depolama yeri değildir". Kişiyi tanıtan bir görsel yeterli. Ek bilgi veren görsel varsa kalabilir. Bu arada bazı resimler telif hakkı ihlali yapıyor, onları da Commons'ta silinmeye aday gösteriyorum şimdi. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:56, 10 Mart 2014 (UTC)
şimdilik yoruma aldım bilgisayara geçince gereklileri sileceğim.--Ayrıntılı Bilgimesaj 09:19, 10 Mart 2014 (UTC)

roket sayfası onayını bekliyor--Cilibe (mesaj) 12:49, 10 Mart 2014 (UTC)

Merhaba, Nanahuatl. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

--вяí¢αи76ileti 22:01, 10 Mart 2014 (UTC)

Selamlar. Makedoncada fa, Sırpçada olduğu gibi dile has bir Latin alfabesi var mı? Yoksa Rusça, Yunanca, Bulgarca dillerinde olduğu gibi Türkçe okunuşlarına göre mi yazıyoruz?--RapsarEfendim? 20:57, 10 Mart 2014 (UTC)

Kiril'den Latin'e çevirilerde Hırvat alfabesini kullanıyorlarmış. --esc2003 (mesaj) 05:50, 11 Mart 2014 (UTC)

İstanbul BB[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar İstanbul Büyükşehir Belediyespor Profesyonel Futbol Takımı formalar kısmında bir sıkıntı var bulamadım bir bakabilirmisin =?--Ultraslansi (mesaj) 13:04, 11 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Düzelttim ama formaların olmaması gerektiğini düşünüyorum maddede. Tarihindeki tüm formaları sıralamak lazım bu mantıkla :) Forma renkleri, sponsorları ve üreticilerinden bahsedilebilir mesela. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:31, 11 Mart 2014 (UTC)
Bencede olmaması lazım :). Beşiktaş JK maddesinde görünce yaptım.--Ultraslansi (mesaj) 14:37, 11 Mart 2014 (UTC)
O zaman önden buyur :) İBB maddesinde deplasman formasındaki renklerden falan da bahsedebilirsin (kaynakla olursa daha iyi olur).--RapsarEfendim? 14:40, 11 Mart 2014 (UTC)
Neden Turuncu-Lacivert olduğu konusunda pek bir bilgi yok aslında baktım da.--Ultraslansi (mesaj) 14:50, 11 Mart 2014 (UTC):)
Belediyede çalışanların giysisinden dolayı olabilir mi acaba? Çöpçüler mesela turuncu ve zaman zaman lacivert giyiyor İstanbul'da (diğer yerleri bilemiyorum). Firik yürütüyorum tabi, kaynak yoksa yalnızca takım renklerini eklemek yeterli.--RapsarEfendim? 14:53, 11 Mart 2014 (UTC)
Çok mantıklı ama kaynak bulamadım...--Ultraslansi (mesaj) 14:57, 11 Mart 2014 (UTC)

Video Oyunları Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Öncelikle iyi akşamlar dilerim. İzninizle bir sorum olacaktı (belki beni hatırlarsınız, hatırlamazsanızda sorun değil tabiki :) ). Şurada Video Oyunları hakkında madde istekleri yok sanırım, yada ben bulamadım. Acaba video oyunları için madde isteklerini bulabileceğim bir yer varmı? Şimdiden yarımlarınız için teşekkürler. Kolay gelsin, hata yaptıysam affola. Veysel027 (mesaj) 21:31, 11 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Hatırladım az çok :) Evet, öyle bir bölümümüz yokmuş. Vikipedi:Madde istekleri/Sanat sayfasının konulara göre ayrılması ve bu başlığın da orada olması lazım. Konuyla ilgiliysen eğer, Vikipedi:Madde istekleri/Bilim sayfasındaki gibi kategorilere göre ayrım yapabilirsin (şu kategorilerin de olması lazım sanat başlığı dahilinde). Yok benim amacım video oyunu maddesi açmak diyorsan, zaten çoğu madde yok gibi :) Kategori:Video oyunlarında biraz gezinerek kırmızı bağlantıları görebilir, düzenlenmesi gereken maddeleri düzenleyebilir veya eksik olanları geliştirebilirsin. Bir de benim hazırladığım The Last of Us maddesi şu an seçkin madde adayı. Müsait olduğun bir vakit maddeyi okuyup, değerlendirip, görüşlerini oradaki adaylık sayfasında paylaşabilirsin (maddeleri geliştirirken bu maddeyi örnek olarak kullanabilirsin ek olarak). İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 21:40, 11 Mart 2014 (UTC)
Öncelikle yardımın için çok teşekkür ediyorum. Hatırlamanada, az da olsa, sevindim :). Aslında şu kırmızı madde arama işi daha iyi olur gibi duruyor diğerine göre. Ha bu arada The Last of Us'ı da halledeceğim boş bir vakitte. İyi akşamlar, iyi çalışmalar dilerim :) Veysel027 (mesaj) 19:13, 12 Mart 2014 (UTC)

Ünsüz benzeşmesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Rapsar; gerçekten özür dilerim. yumuşama ile karıştırdım. Benim hatam .--Ayrıntılı Bilgimesaj 23:06, 11 Mart 2014 (UTC)

Özrün kabul edi... Öyle şey mi olur, estağfurullah. Herkes hata yapabilir, hesap verir gibi özür dilemene gerek yoktu :) Başka soruların olursa mesaj atabilirsin :) İyi günler.--RapsarEfendim? 08:39, 12 Mart 2014 (UTC)

Özel:BekleyenDeğişiklikler[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, Nasılsın? İyisindir umarım.. Diyorum ki benim şu an yaklaşık 1-1.5 saatlik boş zamanım var. Eğer sen de uygunsan halletmeye çalışalım mı? --SiLveRLeaD mesaj 15:47, 12 Mart 2014 (UTC)

Ne yapayım böyle durumlarda? --SiLveRLeaD mesaj 15:51, 12 Mart 2014 (UTC)
Bunun uzunluğunu ve ışınını ingilizcesine göre düzenleyebilir misin? --SiLveRLeaD mesaj 16:13, 12 Mart 2014 (UTC)
Senin yanında yavaş mı kaldım ne? Neyse benden bu kadar. Seni gaza getirdim kaçıyorum ben :). Değişiklikleri geri alan, onaylayan ellerin dert görmesin inşAllah... Kolay gelsin! --SiLveRLeaD mesaj 17:03, 12 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Şu listedeki "center" parametrelerini temizler misin bot yardımıyla? Bir de BOTİS'te bir talepte bulundum, müsait olduğunda bir bakabilirsen sevinirim ona da. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:17, 12 Mart 2014 (UTC)

Başvuru yapmayı düşünüyorsun sanırım değil mi?--RapsarEfendim? 16:59, 12 Mart 2014 (UTC)

başvuru yaptım __Ayrıntılı Bilgimesaj 17:45, 12 Mart 2014 (UTC)

Merhaba bu makaleye dünden beri onay bekliyorum. Saygılar.--Hakan Erbaslar (mesaj) 11:20, 13 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Rapsar; Kibele'ye de danıştım ama konu daha çok senin ilgi alanın . Sence futbol ya da diğer sporlarda kupalardan bahsederken sponsor ismini yazmalı mıyız?--Ayrıntılı Bilgimesaj 08:58, 14 Mart 2014 (UTC)

Madde adlarında bu geçici sponsor adlarını kullanmıyoruz (Çaykur Rizespor, Türk Telekomspor, Red Bull Salzburg falan kulüplerin gerçek adları, firmalarla bağlantısı var, onlar istisna). Madde içerisinde ise, Gaziantep Basketbol maddesinde yaptığım gibi yapılmalı. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:00, 14 Mart 2014 (UTC)

Sayın Rapsar 1 Mart'tan beri devriyelik başvurum hala değerlendirme beklemekte.Müsait olduğunuzda değerlendirmenizi niyaz ediyorum. --CmLUsl (mesaj) 18:04, 14 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Yorumumu yazıyorum ilgili yere şimdi. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:49, 14 Mart 2014 (UTC)

"Vandal" olduğumu ima etmişken isterseniz sizinle şuradan [5] devam edelim. - şebmesaj 20:26, 14 Mart 2014 (UTC)

Sayın Rapsar sadece sürüm kontrolü yönünden beklemek istemediğim için devriye başvurusunda bulundum.Kabul olmadığı için şansmı Beyaz liste grubunda denemek istiyorum.Çünkü Vikipedi'de saatte 2 madde açıyorum ve bunların onaylanması zaman alıyor.Çünkü artık yeni kullanıcı değilim.Yeni kullancıların katkılarını göster sayfasında da katkı yaptığım zaman ismim gözükmemekte.Böylelikle katkılarım okuyucularla geç buluşuyor.Beyaz Liste şansım var mı ? İyi çalışmalar --CmLUsl (mesaj) 11:56, 15 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Öncelikle şunu belirteyim, burada yetkili şahıs benmişim yahut böyle yetkili şahıslar varmış gibi bir izlenim edindiğinizi görüyorum. Böyle bir durum söz konusu değildir. Vikipedi herkesin katkısına açıktır, yalnızca vandalizmi en aza indirmek için getirilen sürüm kontrolü uygulamasıyla beraber devriye ve beyaz liste adlı iki yeni kullanıcı grubu ortaya çıkmıştır. Devriyeler tarafından onaylanan bir maddede (bu maddede vandalizm yoktur, Vikipedi'ye uygundur demek onaylamak) devriye veya beyaz listede olmayan birisi değişiklik yaptığında bu değişiklikler direkt olarak maddeye yansıtılmaz, beklemeye alınır. Bir devriye tarafından incelendikten sonra, uygun bir içerikse kabul edilir. Dolayısıyla açtığınız maddelerin "onaylanmamış" olması, onların uygunsuz olduğunu göstermez. Şu an onaylanmış maddelerden farkı, olası vandalizmlere açık olması ve bu vandalizmlerin devriyelerin kontrolünden geçmeyecek olmasıdır. Öte yandan sıklıkla ve ısrarla telifli içerik eklemek de vandalizm kapsamında değerlendirilmekte. Sizin son dönemde bu ihlali sıkça gerçekleştirdiğiniz görülüyor. Bu tutumdan vazgeçseniz dahi, "kişisel düşünceme göre" biraz daha beklemek ve katkılarınızı gözlemlemek lazım beyaz listeye girmeniz için. Sorunuz olduğunda sorabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 12:05, 15 Mart 2014 (UTC)

Azizim selamlar, nasılsın görüşmeyeli? :) Bir dosyanın kaynak sorunuyla ilgili görüşünü almak istedim. Burada görebileceğin gibi kaynak var ancak arama sonucuna yönlendirilmiş. Yüklenen dosya boyutunda bir sonuca rastlayamadığım için spesifik kaynakla değiştiremedim de. Sen olsan ne yapardın? :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 06:09, 16 Mart 2014 (UTC)

Eyvallah Utku sağ ol, sen nasılsın? Daha büyük bir boyutlu resmin olduğu bağlantıyı verip, buradan alınmış ve boyutu küçültülmüştür diyebilirsin. Afiş resimlerinin kaynağı çok önemli değil aslında, sonuçta afiş olduğundan AK resmi olduğu belli :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 09:22, 16 Mart 2014 (UTC)
Ben de iyiyim, teşekkür ederim. :) Tavsiyen için ayrıca teşekkür ederim, iyi çalışmalar. :) Utku Tanrıveremesaj 03:55, 17 Mart 2014 (UTC)

Büyükşehirler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Türkiye'deki büyükşehir sistemi şu an nasıl? Benim bildiğim kadarıyla en son İstanbul ve Kocaeli büyükşehir belediyelerinin sınırları tüm ili kapsar biçimdeydi. Diğer büyükşehirler için de aynı durum oldu mu? Bu durumda, yalnızca yönetimsel olarak farklılık gösteren ve diğer tüm konuları aynı olan iki ayrı madde olması gerekli mi?--RapsarEfendim? 12:11, 16 Mart 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, iyisindir umarım. Kocaeli ve İstanbul'a başka büyükşehirler eklendi ve il sınırı ile büyükşehir idare sınırı şu şehirlerde de aynı oldu. [6] Mesela Aydın merkez ilçesinin adını Efeler olarak değiştirdim ve Aydın sayfasını Aydın (il)'ine yönlendirdim. Ama bazı merkez ilçeler 2 veya 3 ilçeye bölündüğü için Aydın'daki gibi bir değişiklik yapmak mümkün değil. Her merkez ilçe için ayrı ayrı düzenleme yapmak gerekiyor. Ben şimdilik nüfus tablo ve bilgilerini düzenlemeye çalışıyorum. Net bilgiler için şu kanundaki 2 numaralı maddeyi okuyabilirsin. [7]. Selam ile. --Sadrettin mesaj 08:45, 17 Mart 2014 (UTC)
Bu arada bu illerdeki tüm köylerin köy tüzel kişiliği kaldırıldı ve hepsi mahalle oldu. Bu köy maddelerini botla düzenlemeyi düşünüyorum. --Sadrettin mesaj 08:48, 17 Mart 2014 (UTC)
Senden ricam yukarıdaki kanuna göre hangi ilde hangi yeni ilçeler kuruldu, listesini yapabilir misin. veya bunu yapacak bir gönüllüye asist yapabilir misin :) --Sadrettin mesaj 08:52, 17 Mart 2014 (UTC)
Bu kadar karışık olduğunu tahmin etmemiştim açıkçası :) Benim hata yapma ihtimalim yüksek, bence sen bu işin içinden çıkabilirsin :)--RapsarEfendim? 09:11, 17 Mart 2014 (UTC)
Naçizane, bu konu buraya sıkıştırılamayacak derecede ciddi tartışılması gerekiyor. Merkez ilçe, il sınırı, köy, belde vs. durumları.--Sayginerv-posta 22:09, 18 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Rapsar; senden kişisel bir ricada bulunabilir miyim? Fazıl Say maddesine göz gezdirebilir misin? eleştirin olursa tartışma kısmında söylersen memnun olurum. --Ayrıntılı Bilgimesaj 20:13, 17 Mart 2014 (UTC)

Selam. Maddeyi biraz düzenlemeye çalıştım. Kaynaksız çoğu kısmı, onlara kaynak lazım. Bir de hapis kısmı için özellikle güncelleme gerekli (besteler, hayatı için de güncelleme gerek).--RapsarEfendim? 20:30, 17 Mart 2014 (UTC)
Gözümden kaçan yorumlar için teşekkürler. Fransız gazetesinin alıntısını yazmak gerekir mi?.tartışma kısmına not bıraktım.--Ayrıntılı Bilgimesaj 20:38, 17 Mart 2014 (UTC)
Doğrulayan kaynak olmadığından ve ans. görmediğimden kaldırmıştım ama kaynaklı bir şekilde Vikisöz'de yer almasında hiçbir sakınca yok :) "Hakkında söylenenler" başlığı açılıp, oraya eklenebilir.--RapsarEfendim? 20:41, 17 Mart 2014 (UTC)

Spor Kulübü & Futbol Takımı[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar merhaba diyorum öncelikle. Sana bir soru sormak istiyorum. Şimdi Çalışma sayfamda Gençlerbirliği Spor Kulübü maddesini düzenlemeye ve geliştirmeye başladım. Ancak şöyle bir durum söz konusu; Şimdi örnek olarak Trabzonspor maddesinde tüm spor kulübünün faaliyetlerine yer verilmiş. Mesela giriş kısmına Trabzonspor kulübü şu şu dallarda faaliyet gösterir gibi genel bilgilere yer vermiş. Ayrıca bilgi kutusunda ise spor kulübünün başkanına falan yer verirken futbol takımı ile ilgili olarak teknik direktöre yer vermemiş çünkü ayrı bir maddesi var. Ancak İsmi Gençlerbirliği Spor Kulübü olan madde ise sadece futbol takımı olarak ele alınmış. Gençlerbirliği sadece futbol kulübü değil 10 farklı branşta hizmet veren bir spor kulübüdür. Şimdi bizim ansiklopedi olarak bu konuyu nasıl çözmemiz lazım, ben giriş kısmına genel bilgileri giremiyorum çünkü gerek bilgi kutusu, gerekse madde genel anlamda sadece futbol kulübüne yönelik oluşturulmuş, deyim yerindeyse diğer branşlardan hiç söz edilmemiş. Bence bu büyük eksiklik ansiklopedik olarak. Gençlerbirliği'de Trabzonspor gibi yapılabilir. Ne yapalım ? Sait71yaz 22:48, 17 Mart 2014 (UTC)

Sana da selam Sait. Trabzonspor gibi bir sistem uygun olan. Diğer şubeler kapsamlı içeriğe sahip değilse, tek bir maddede tüm şubelerden bahsedilebilir. Yok eğer diğer şubeler de kapsamlı ve geniş içeriğe sahipse, futbol takımı maddesini ayrı bir madde olarak açabilirsin.--RapsarEfendim? 12:25, 18 Mart 2014 (UTC)
Yok neredeyse hiç bir bilgi yok. Şöyle yaptım bende; Gençlerbirliği spor kulübü futbol takımı olarak ele alındı ama giriş kısmında bir paragrafta futbol branşının dışında xxx dallarında faaliyet göstermektedir gibi bir cümle ile belirttim.Sait71yaz 13:09, 18 Mart 2014 (UTC)
En popüler şubesi futbol olduğundan giriş kısmı futbol ağırlıklı olabilir doğal olarak. Diğer branşlarda başarı falan varsa bahsedilebilir. Dediğin olaya katılıyorum, ancan bilgi kutusunu futbol kulübü gibi yapmamak lazım bence.--RapsarEfendim? 13:12, 18 Mart 2014 (UTC)
Bilgi kutusunu nasıl yapalım o halde. Valla bu futbol takımını ayırsak olmuyor, ayırmasak başka türlü :) Sait71yaz 13:22, 18 Mart 2014 (UTC)
Sadece tüm kulübe ait veriler dursun. Kulüp başkanı gibi, renkler gibi, arma gibi. Trabzonspor maddesi gibi olsun işte :) Bu da İngilizce Vikiden bir örnek.--RapsarEfendim? 13:26, 18 Mart 2014 (UTC)

Kayda değer olmayan madde[kaynağı değiştir]

Sevgili Rapsar; Risk_Uyarı_Sistemi maddesinin kayda değerliği konusunda kararsız kaldım. Bunun gibi ödül alan binlerce sistem var. Ve anladığım kadarıyla bu sadece proje. Senin görüşünü de almak istedim.--Ayrıntılı Bilgimesaj 09:17, 20 Mart 2014 (UTC)

Kayda değer olmadığını düşünüyorsan silinmeye aday gösterebilirsin. Maddede üç dış bağlantı verilmiş. Bunlardan ilki şahısla yapılan bir röportaj olduğundan bağımsız kaynak değil ve kayda değerliğin ispatı için kullanılamaz. İkincisi ve üçüncüsü zaten bahsettiğin ödül. Ben çok net KD olmadığını söyleyebilirim; ancak yine de silinmeye aday göstersen daha iyi olur bu tip ikilemde kaldığın maddelerde. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:35, 20 Mart 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar. Lütfen değişikliğimi geri alma. İngilizce hariç şurada, şurada, şurada ve şurada da gördüğün gibi İngilizcesine yer verilmiş. Özel bir fenomen ismi. Türkçe kaynak nerdeyse yok. Araştırma yapmak isteyen İngilizce aramak zorunda. Ayrıca bu konuyu okuduğum bir kitapta da İngilizcesine yer verilmiş. Presque vu da sanırım Fransızcası. Masayla sırayla bir ilgisi yok Drgulcu 17:31, 20 Mart 2014 (UTC)

Selamlar Rapsar, olur da Cezmi Or'la ilgili kitap, makale vs.'ye rastlarsan bana haber eder misin sana zahmet.--Sayginerv-posta 18:31, 21 Mart 2014 (UTC)

Tamamdır, haber veririm hemen :) İyi günler.--RapsarEfendim? 18:34, 21 Mart 2014 (UTC)

Sevgili Rapsar; Mahidevran Sultan maddesinde "prenseslik" ile ilgili bir tartışma var. Sen bu konuyla ilgilenmişsin zamanında. böyle bir kaynak gösteriyor bir kullanıcı. Sen en son ne karar aldın ya da ne gibi bilgilere ulaştın? --Ayrıntılı Bilgimesaj 20:04, 21 Mart 2014 (UTC)

Ailesi diye birisi çıkmış ve bir şeyler anlatıyor. Güvenilir kaynak olmadığından defalarca kaldırıldı. Ne bir kaynak var ne bir belge var. Güvenilir kaynak değil.--RapsarEfendim? 20:08, 21 Mart 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Bu valiler aynı zamanda şehir merkezinde de söz sahibi değil mi? Değilse ona göre düzenlemeler de yapmam gerekir. --cobija 10:21, 22 Mart 2014 (UTC)

Selam. Şehir merkezi dörde bölünmüş. Bu dört ilçede dört ayrı belediye ve dört ayrı kaymakam görev yapıyor. Vali, ilin tamamından sorumlu dolayısıyla. İstanbul'da mesela il merkezi diye bir kavram yok (daha doğrusu sınırları, ilin sınırlarıyla ile eşit). Dolayısıyla hem büyükşehir belediye başkanı hem de vali, tüm ilden sorumlu (kaymakamlık diye bir konum de mevcut değil dikkat edersen).--RapsarEfendim? 10:26, 22 Mart 2014 (UTC)

indirilme/yazılma[kaynağı değiştir]

Şu kullanıcının geri alınan değişikleri yüzünden bu işe girmiştim. Yaptıklarım VP:TBA'ya uygun değil mi? --Mavrikantmsj 23:01, 22 Mart 2014 (UTC)

İki ifade de (indirilmiştir ve yazılmıştır) taraf tutmaya giriyor. Sureler, İslam inancının bir parçası olduğundan "indirildiğine inanılmaktadır" en tarafsız ifade gibi durmakta. İndirilmiş ya da yazılmış demiyoruz, Müslümanların o şekilde inandığını belirtiyoruz yalnızca (yalnızca Müslümanlar için var olan bir kavram olduğu için).--RapsarEfendim? 23:04, 22 Mart 2014 (UTC)
Anladım, teşekkürler. Bu bilgiye göre değiştirdiğim sayfaları ve geri kalan sayfaları güncelleyeceğim. --Mavrikantmsj 23:17, 22 Mart 2014 (UTC)
Rica ederim, iyi çalışmalar sana.--RapsarEfendim? 23:18, 22 Mart 2014 (UTC)

Merhaba Rapsar, sanırım Editör yapma düzeyi kolaylaştı. Masali75 adlı zat tüm maddelere zarar veriyor. Örneğin Salih Dursun Türkiye Milli Futbol Takımı kadrosuna girmiş 2 maçta yedek beklemişti. Bu adam gitmiş Türkiye bilgilerini siliyor ondan sonra Ontivero'nun altyapı kariyerlerini siliyor amacı nedir ? Maddeye zarar vermek mi ? Ben geri almaktan bıktım kendi düzeltmekten bıkmadı. --Ultraslansi (mesaj) 01:56, 23 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Yedek beklediği maçlara bilgi kutusunda yer vermiyoruz, dolayısıyla yaptığı işlem yanlış değil aslında. Ontivero'nun altyapı kariyerini de kaynaksız olduğundan silmiş diye tahmin ediyorum. Orada Milan ve Real Madrid gibi büyük takımların adı geçiyor, kaynak olmadığından ben de silerdim açıkçası :) O bilgiler kaynaklandırılırsa daha iyi olacaktır. Bir de yeni kullanıcılara biraz daha iyi bir dille yaklaşsak daha iyi. Herkes bu dönemlerden geçti, biraz daha yumuşak bir çerçeveden bakmak lazım yenilerin katkılarına :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 10:22, 23 Mart 2014 (UTC)
Haklısın. Peki Mancini'nin yrd. antrenörlüğünü niye silmiş ? Bu arada şimdi nasıl olmuş bol kaynaklısından. Lucas Ontivero--Ultraslansi (mesaj) 12:21, 23 Mart 2014 (UTC)
Yalnızca teknik direktörlük kariyerinin listelendiğini düşünmüş ya da İngilizce Vikipedi'den bakmış olabilir :) Ontivero için eline sağlık, kaynakları metin içine alsan daha da iyi olur aslında :) İyi günler.--RapsarEfendim? 12:23, 23 Mart 2014 (UTC)

Taslak şablonları[kaynağı değiştir]

Bu taslak şablonları için yeniden mi tartışma başlatsak, ne yapabilliriz? --cobija 09:27, 23 Mart 2014 (UTC)

Herhangi bir şey olacağına inanıyor musun?--RapsarEfendim? 10:24, 23 Mart 2014 (UTC)

Maalesef yeterli katılım olmuyor tartışmaya. Ama mevcut haliyle kalması yazık resmen. --cobija 10:26, 23 Mart 2014 (UTC)

Birkaç günde bir katılımcı çağırmak, belli bir süre sonra ise uygulamaya geçmekten başka bir çözüm yöntemi gelmiyor aklıma. Bir de Samsun teknik direktörleriyle ilgili mesajımı görmüş müydün?--RapsarEfendim? 10:28, 23 Mart 2014 (UTC)

Üzerinden biraz süre geçsin köy çeşmesine tekrar taşıyalım o halde. Yusuf Şimşek ve Fevzi Zemzem meselesi mi? --cobija 11:01, 23 Mart 2014 (UTC)

Evet.--RapsarEfendim? 11:04, 23 Mart 2014 (UTC)

Türkiye gazetesine baktın da bilgi mi bulamadın yoksa henüz bakmadın mı? Bakmadıysan ben bir tarayayım. --cobija 11:05, 23 Mart 2014 (UTC)

Önceki sezonu baktım da, Soykıray'ı buldum işte :) Sonra da yoruldum ve sıkıldım açıkçası.--RapsarEfendim? 11:07, 23 Mart 2014 (UTC)

Şimşek ve Zemzem için göz atıyorum şimdi. --cobija 11:12, 23 Mart 2014 (UTC)

Türkiye arşivinde birkaç ay geçirdim ama bir şey bulamadım. Kelime arama dahi yok, çok zahmetli. Bir de Milliyet'in 09.01.1968, Spor İlavesi, Sayfa 3'te Nejat Tayman teknik direktör olarak yer alıyor. --cobija 12:18, 23 Mart 2014 (UTC)

Mickael Landreau[kaynağı değiştir]

Öncelikle Selamün Aleyküm. Nasılsın, iyi misin? Bayadır Vikipedi'de aktif değildim de bir hatır sorayım dedim :) Ardından bir şey soracağım; Mickaël Landreau maddesini KM yapmak için geliştirmekteyim. Kırmızılıklar dışında fark ettiğin eksiklikler, hatalar varsa gözden geçirip yazmanı istiyorum. Malum, bir maddeyi KM'ye yakışır bir şekilde düzenleyip hazırlamam lazım. Şimdiden kolay gelsin :) --Ozankra (mesaj) 15:50, 24 Mart 2014 (UTC)

Selamlar ve tekrar hoş geldin :) Kaleci olduğu için attığı goller olmadığından biraz daha kısa olacak doğal olarak futbolcu maddelerine göre. Turgay Şeren maddesini geliştirmiştim geçenlerde, bir bak istersen. Söylentilere ve takımların performanslarıyla ilgili bilgilere fazla yer vermemek lazım. Kariyerindeki ilkler ve enler, elde ettiği rekorlar ve gol yememe serileri eklenebilir.--RapsarEfendim? 17:59, 24 Mart 2014 (UTC)
Örnek madde için sağol. Tamamen olmasa da emin ol işime yarar :) Yalnız biraz daha ekleme yapmam lazım. Mesela, "ilk yılları" bölümü yok. Ona bolca bir şeyler eklemem lazım. --Ozankra (mesaj) 16:35, 25 Mart 2014 (UTC)

Avrupa Ligleri şablonu[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, Uzun süredir oluturmak istediğim şu şablonu oluşturdum. Şimdilik herşey kırmızı gibi ama sezon sonunda sonra bir çoğunu girmeyi düşünüyorum. Seninde bu konuda fikrini almak isterim. Eğer Ok gibi ise mevcuttaki sayfalara şablonu ekleyeceğim. Ayrıca şu şu ve şu şablonları birleştirip ikinci ve üçüncü ligtende sezon maddeleri mevcut olan takımlarla bu hale getirmeyi düşünüyorum. Sen ne dersin? Selamlar ve Saygılar Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:57, 26 Mart 2014 (UTC)

Selamlar. Eline sağlık öncelikle. Şu lig isimleri konusunu tam oturtamadık, sıkıntı var orada. Şu şablondaki çoğu ligin adını özgün adlarına taşıdım bir süre önce; ancak taşınmamış olanlar ve zorlama Türkçe ada sahip olanlar mevcut hâlâ. Premier Ligi nedir mesela? Premier zaten birinci demek, lig adının yarısı Türkçe yarısı İngilizce :) O şablonu baz alarak, oluşturduğu şablondaki bağlantıları düzenlersek iyi olur. Böylece tam bir uyum yakalarız, işlerimiz kolaylaşır :) Bir de İngilizcedeki (–) işareti yerine Türkçedeki (-) tireyi kullanmak daha iyi. Hem dil bilgisi kuralları açısından hem de klavye kolaylığı açısından :) Türk kulüpleri için yapacağın düzenleme benim de aklımdaydı, çok daha mantıklı o şekilde olması, şimdiden eline sağlık diyorum. Önceki sezonlar için de uygulanabilirse süper olur.--RapsarEfendim? 08:22, 26 Mart 2014 (UTC)
Tekrardan Selamlar, Öncelikle lig isimleri konusundaki sıkıntının bende farkındayım ama bence İngilizcedeki isimleri taşımak bilinirlik açısından daha doğru olur diye düşünüyorum. Diğer alternatif isimler içinde yönlendirme yapabiliriz diye düşünüyorum. Yani Premier League diye sayfayı tutmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum, Rusya içinde Rusya Premier League diye gidilebilir. Türkiye ligi içinde bikaç güne bu yılı yaparım eski yıllarıda peyderpey başlarız kısmetse. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:56, 26 Mart 2014 (UTC)
Serie A, Premier League, Eredivisie, Ligue 1, Bundesliga gibi ligler hep kendi isimlerinde. Rusya Premier League gibi bir kullanım ne Türkçe ne İngilizce :) Kendi dillerinde nasılsa, ona göre hareket etsek en rahatı. Tam Türkçeleştirsek Rusya Birinci Ligi olur, sonra neden Rusya'yı Türkçeleştirdik de diğerlerini Türkçeleştirmedik sorunu doğar. İngilizce yapsak (neden İngilizce sorusuna ek olarak), diğer ligler neden kendi dillerinde sorunu çıkar. En uygunu kendi dillerinde nasılsa o şekilde. Hem bütünlük hem uyum hem rahatlık sağlanmış oluyor. Bu uygulamayı İtalyanca Vikipedi'de yapmışlar, çok güzel olmuş. İngilizce kafasına göre bazılarını kendi dillerinde bırakmış bazılarını İngilizceye çevirmiş (bizim Süper Lig'i Super League yapmamışlar ama Yunanistan'ı yapmışlar :). Fransızca Vikipedi hemen her lige (benim gördüğüm tamamına) "Championnat de Turquie de football" (Türkiye Futbol Şampiyonası) tarzı isim koymuş, çok saçma. Almancaya şimdi baktım, onlar da İtalyanca Vikipedi gibi özgün dillerinde bırakmayı tercih etmişler.--RapsarEfendim? 09:05, 26 Mart 2014 (UTC)

bunu ve bunu bitirdim. 2012-13 sezon maddelerininde hepsini ekledim. Devam edeceğim. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 04:18, 28 Mart 2014 (UTC)

Dünya kupası konusunda sana katılıyorum. Ben EN de olduğu için koydum.Kaldırmışsın ellerine sağlık. Ama Şampiyonlar ligi ve Avrupa Liginin durmasından yanayım. Çünkü oraya katılan Türk takımları var. Bir gün kısmet olurda diğer Ülke liglerinide yaparsak orayada bunları koyabiliriz diye düşünüyorum. Saygıla ve Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:11, 28 Mart 2014 (UTC)
Rica ederim. Şöyle düşün, Şampiyonlar Ligi'ne 60 ülkenin takımı katılıyor. Her ülke şablonunda Şampiyonlar Ligi maddesine bağlantı vermek gerek bu durumda. Ondan sonra da bu 60 şablonu Şampiyonlar Ligi sezonu maddesine eklemek gerekecek :) Öte yandan Şampiyonlar Ligi "Türk futbolunda 2013-14 sezonunun" bir alt konusu değil. Aslında eleme grubuna da bağlantı vermemek lazım, zaten millî takımın 2012 ve 2013 yıllarındaki performanslarını anlatan maddeler mevcut.--RapsarEfendim? 18:35, 28 Mart 2014 (UTC)
Selam yine ben :) bir şablon yapacaktım ama senin ismine rastlayınca önce sana sormak istedim. EN deki şöyle iki şablon var bu ve bu. Bizdede Talent olana vikiveri yapılmış bu var ve içeriğide talent ile aynı. Ama sanırım hata yapılmış. Talent olan genç yeteneklilere verilen bir ödül Yılın futbolcusu ödülü ise farklı. Eğer ben yanlış anlamadıysam bunlalrı düzelteceğim. Bi sende bakarmısın? Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:17, 29 Mart 2014 (UTC)
Şu maddeden anladığım kadarıyla senin dediğin gibi ilki "Hollanda'da Yılın Futbolcusu", ikincisi ise "Hollanda'da Yılın Genç Futbolcusu" olmalı.--RapsarEfendim? 14:07, 29 Mart 2014 (UTC)
Ok ben nları düzenleyeceğim ama genç futbolcumu diyelim yeteneklimi çaylak mı? İngilizcede Talent olarak geçmiş çünkü yetenekli desek sanki daha doğru olur gibi geliyor? Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:10, 29 Mart 2014 (UTC)

Küçük bi değişiklik daha yaptım burada! Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:18, 31 Mart 2014 (UTC)

Video oyunu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Şablonda yaptığım değişikliği geri almışsınız. Ben zaten bunu çok dil desteği olan bir oyun için kullanmayı düşünmüyordum. Az kullanılan bir veri olarak durması hiç olmamasından bence iyidir. Bu konuda tekrar düşünmenizi istiyorum.M.A.SEKİ SMS 10:53, 27 Mart 2014 (UTC)

Selam Rapsar. Ben yaklaşık 1 ay buralarda olamayacağım. İBP'yi idare edecek birini bulabilir misin? --SiLveRLeaD mesaj 15:16, 27 Mart 2014 (UTC)

Selam. Ayrıntılı Bilgi, Kibele, Eğitmen Mahmut ve Mavrikant olabilir, kendilerine bir sor istersen.--RapsarEfendim? 15:30, 27 Mart 2014 (UTC)
Kusura bakmayın araya giriyorum. Eğer günde 2 saatlik ilgi/uğraş yetecekse görev için yardımcı olabilirim. --Ayrıntılı Bilgimesaj 16:16, 27 Mart 2014 (UTC)
Benim açımdan bir sıkıntı yok. İstekliysen, köy çeşmesinde bu konuyu dile getirebilir misin?--RapsarEfendim? 16:27, 27 Mart 2014 (UTC)
O zaman sana devrediyorum 1 aylığına. Eğer istersen başvuru yapıp kalıcı sorumlu da olabilirsin. Yardıma ihtiyacın olursa Mukaddime sana yardımcı olabilir. Kolay gelsin! --SiLveRLeaD mesaj 14:20, 28 Mart 2014 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba; Nurbanu Sultan maddesinde bir kullanıcıyla görüş ayrılığı yaşadım. Geri alma tekrarı yapmamak için değişikliklere göz atmanı rica ediyorum.Tartışma sayfasına da bakabilirsin. Teşekkürler.--Ayrıntılı Bilgimesaj 16:47, 27 Mart 2014 (UTC)

İyi akşamlar, bir ricam olacaktı sizden. Buraya bir görüş bildirirseniz sevinirim, fakat maddeyi tam olarak tamamlanmadan silindiğinden pek bir şey katamadım. Ayrıca bana kalırsa madde silinmez ise ileride birçok ziyaretçi tarafından görüntülenecektir. Tottam100 19:40, 28 Mart 2014 (UTC)

Sn. Rapsar mesela şurada ki gibi resimleri nasıl güncelliyoruz acaba yardımcı olabirmisin--Çakırmsj 20:11, 28 Mart 2014 (UTC)

Commons'taki sayfasına gidince "yeni bir versiyonunu yükle" ya da "upload a new version" gibi bir yazı olacak, oradan yenisini yüklemek gerekiyor. Bu resim için öyle bir seçenek yok yalnız, korumaya alınmış olmalı.--RapsarEfendim? 20:13, 28 Mart 2014 (UTC)
Teşekkür ederim bilgi için bir sorum daha olacak peki resimin arkasını nasıl saydam hale getiriyoruz--Çakırmsj 16:22, 31 Mart 2014 (UTC)
Photoshop ile yapılması lazım ama nasıl yapıldığını bilmiyorum tam :) Kurcalarsan bulursun mutlaka.--RapsarEfendim? 16:23, 31 Mart 2014 (UTC)

Selamlar. Sende şu kitap yoktur değil mi?--RapsarEfendim? 09:55, 29 Mart 2014 (UTC)

Yok maalesef! 0-7 lik maç için kaynak mı arıyorsun. :D Bu arada 2 yıllık şablonu bitirdim ve sayfalarına koydum. Sana sormak istediğim bişey var. bu şablonda bağlantı bakımı sekmesini göremiyorum. Neyi eksik yapıyorum acaba? Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:16, 29 Mart 2014 (UTC)
Aslında tüm maçlar için arıyorum :) Tek tek gazete arşivlerini kurcalamak yerine tek bir kitaba bakmak daha rahat olacaktı. Neyse, şablondaki hatayı ben de anlayamadım açıkçası. Kullanıcı:Sadrettin'e sorabilirsin.--RapsarEfendim? 10:22, 29 Mart 2014 (UTC)

Boşverin 0-7lik maç için o kadar kasmayın. O zamanı değil dedelerimiz dedemizin dedesinin bile haberi olmamıştır :) Ama 6-0 ı herkes tv den canlı izledi. Ama sayfası silinecekler arasında :D Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu :D Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:25, 29 Mart 2014 (UTC)

O maçlar olmasaydı günümüzdeki maçlar olmazdı ama değil mi :) Kaynaklarla birlikte maddeye ekleme yapıyorum ki sonra gelip hayal ürünü demesinler maça. Biraz kassam resim dahi bulurum diye umut ediyorum :)--RapsarEfendim? 10:27, 29 Mart 2014 (UTC)

selamlar. neden 'athena' maddesine yaptığım 'arakne' eklemesini sildiniz? yazdığım bilgi bilinen bir şeydir. üstelik vikipedinin ayrı 'arakne' maddesiyle aynı bilgileri içermekteydi. Kırmızı renk

İş birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba; Bu haftanın işbirliği projesini tamamladım. Rica etsem bakabilir misin?--Ayrıntılı Bilgi|ileti| 16:25, 31 Mart 2014 (UTC)

Merhaba. Ben bir sıkıntı göremedim, emeğine sağlık :) Bundan sonra şu "katılımcılar" başlığı olmasa da olur bence. Zaten sıralama kısmına ekliyoruz ismimizi, iki taraf birden eklemek gereksiz gibi geldi. Çok da önemli değil. Lüzumsuz görüyorsan kaldır, istersen kalsın :) Mesajla geri dönüşe dahi gerek yok :)--RapsarEfendim? 16:28, 31 Mart 2014 (UTC)