Vikipedi:Vikipedi Türkçe Bunalım Tarihçesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Canı sıkılan, bunalan, sıcaklardan pestile dönen, sataşacak yer arayan, bahane arayan, takla atan, iş arayan, aş arayan, eşine kızan, patronuna kızan, etnik derdi olan, insanlığı ile problemi olan, polemik yapan, polemik yapmak isteyen, miyavlamak isteyen, koşmak isteyen, haykırmak isteyen bu sayfada yaz boyunca serbest olarak ve kişisel hakaret yapmadan ve bulunmadan istediği ciddi ya da geyik bulduğunu yazsın ve rahatlasın. Hepimizin birbirimize ihtiyacı olduğu lütfen unutulmasın.

arşiv (2006-2007)

Gelecek yıl görüşürüz[kaynağı değiştir]

Kafası ütülenenlerden bu sayfaya gelenlerin hem geçmiş bayramı, hem de yeni yılları kutlu ve "kurtlu" olsun! Gelecek yıl görüşürüz..--Hasan Sami 23:45, 31 Aralık 2007 (UTC)


Bugün 10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Günü.." Eeeee.. öyleyse git çalış gazetende de, 'oturan veya yangelip yatan' gazetecilerden olma!. Sabah sabah buralarda işin ne?--Hasan Sami 07:04, 10 Ocak 2008 (UTC)

  • Sabır taşı çatlarsa napmak lazım yapıştırmak için.... --maderibeyzamsj 16:20, 11 Ocak 2008 (UTC)
  • Acını Beyza'dan çıkarma da, ne yaparsan yap.. Meselâ, "Bir dev olmak istersen dağlarda şarkı söyle!"--Hasan Sami 07:15, 18 Ocak 2008 (UTC)


Benim it senin iti döver![kaynağı değiştir]

Bayram değil, seyran değil, hatta yaz mevsimi dolayısı ile bağ mevsimi de değil, nerden çıktı bu iti yarenliği? Diyenleriniz olacaktır.. Ayrıca, ben biliyorum ki, bu soruyu soranların çoğunun tuzu kurudur ve bir kısmı da tırnağını tırnağına sürterek meseleyi ‘‘gijgirten’’ (kışkırtanın Kayserilicesi) cinsindendir. İt meselesi, son günlerde ‘yiğit’ meselelerin artık konuşulmaz, yazılmaz hatta düşünülmez oluşundan çıkmıştır. Öyle bir ortamdayız ki, itten, itlikten bahsederseniz muteber, yiğitlikten bahsederseniz, üstüne sifon çekilecek cinstensiniz..

Bu mekanın bekçisi var, ahçısı var, sakini var ve senin gibi hizmetçisi, yanaşması, marabası, dangalağı, enayisi, geri zekalısı, aptalı, salağı (aklınıza gelen benzer sıfatları da siz sıralayın) var.. Öyleyse, sen senliğini bil, ben de benliğimi bileyim.. diyen eli değnekli kahyası ve okyanus ötesi efendisi var; Öyleyse otur oturduğun yerde Hasan Sami efendi!

Oturduğum yerde oturayım da, kudurmuşluğumdan beter alışmışlığım var; bir haltlar karıştırmadan duramam ki; en azından it dövüştürmeli ve başkalarının beni kışkırtması yerine ben başkalarını, yani ‘‘itleri’’ dövüştüreyim bari, diyerek dün akşam bizim Köroğlu ile beraber beni ailece bağına davet eden bir kadim dostuma gittim.. Önce şart koşmuştum: gelirim amma, siyaset yok, n’olacak bu ülkenin hali? Diye sormak ve hele cevap beklemek hiç yok.. Kalorifer istemem, sobayı yakacaksın, üstünde kestane, patates pişireceksin ve çayı da büyük bardaklarla saymadan getirteceksin..

Şartlarımız kabul edildi. Vatanın, milletin emanetini Allah’a havale ederek, siyasetin ‘s’ sini ağzımıza almadan sohbete dalmıştık ki bir ara konu itlerimize geldi.. Daha da ilerleyip it dövüşüne, oradan da hangimizin itinin yiğitliğine varan bir münakaşaya girmiştik ki hanımlar araya girdiler ve :

-Bırakın şu sizin it döğüşünü, diğerleri sizin yerinize dövüşüyor, dövüştürüyorlar zaten, dediler. Biz iki ‘yiğit’ ise yine de birbirimize söylenip duruyorduk: Benim it senin iti döver, diye..

Böyle başyazı mı olur? Diye soranlarınız olacaktır elbet.. Ne yani, vatandan milletden, ordudan, devletten bahsedip operasyonlara malzeme ‘Niyazi’ mi olayım bu yaştan sonra? İddia ediyorum işte: Benim it Mehmet beyin iti ‘Yumoş’u vallahi de döver, billahi de döver!

Böyle bir ortama böyle bir yazı!

(Erciyes Gazetesi'nin yarınki nüshası için yazılmış, eğlencelik bir yazı...)--Hasan Sami 16:02, 23 Ocak 2008 (UTC)


Her yerde kar var[kaynağı değiştir]

"Kış geldi, firak açmadadır sîneme yâre / Vuslat, yine mi kaldı güzel, başka bahare?..." Bu soğuk kış günlerinde Şevki Bey'in bu hicaz şarkısını Serap Mutlu Akbulut'tan dinleyerek evde hapsolmak ne büyük zevk dolu ıstıraptır ki..--Hasan Sami 07:38, 19 Şubat 2008 (UTC)

Aynen öyle sevgili kardeşim! "Her yerde kar var / Kalbim senin bu gece / Belki gelirsin sen / Bakarken pencereden / Gözler yalnız özler / Karda senden izler..." Adamo'dan dinlemek isterseniz: http://www.youtube.com/watch?v=JnvQPbqaFRA&NR=1 --Bahar (yine ben!) 10:38, 19 Şubat 2008 (UTC)

  • Teşekkürler güzel ablacığım; hem Adamo'dan dinledim, hem de Ajda Pekkan'dan. İlaç gibi geldi, bilhassa Adamo'nun söyleyişi.. Yine de senin bütün günlerin, adın gibi bahar olsun, kır çiçekleriyle bezeli..--Hasan Sami 15:07, 19 Şubat 2008 (UTC)

Sönüp gitmektense yanmak daha iyidir!...

--85.108.71.79 18:53, 29 Şubat 2008 (UTC)

  • Aynen ve hatta fazlasıyla!!!!--Hasan Sami 21:49, 2 Mart 2008 (UTC)


Şikayetçiyim be yahu...[kaynağı değiştir]

  • Bu kadar kullanıcı, hizmetli, (yönetici), denetçi... arasında tek bunalan ben miyim be biraderler? Buralara gelerek,
-Yahu ne yapıyorsun, bunalım sebebin nedir, sıkıntın, ihtiyacın var mı? diye soran olmayacak mı?
(Hoca her gün, her saat Kur'an meali okumakta, hatunu ile hiç ilgilenmemekte.. Hatun, başına yeni bir fes almış ki hocanın belki dikkatini çeker diye. Hoca yine de oralı değil ve bundan da hatun, şikayetçi:
-Hergün Kur'an, hergün Kur'an; o...pu olsun bu evde duran, diye serzenişte bulunmuş ve gerekçesini de açıklamış:
-Hep derse bak, derse bak.. Bre Hoca biraz da başımdaki ferse bak.. demiş..)
Eeee.. bende öyle diyom işte: hep yazı, hep yazı.. Yalnız kaldı buralarda bu Niyazi, hey baboo..--Hasan Sami 22:38, 30 Mart 2008 (UTC)
Kuran dedikten sonra yazdığın içerik hoş olmamış. Ekrembjk09'a sorun (mesaj) 04.21, 21 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

le jour d'enfants (!)[kaynağı değiştir]

Tek bunalan siz değilsiniz merak etmeyin. Gelecek Çarşamba'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması dolayısıyla bugün aklıma takılan, geçen sene 23 Nisan'da ne yaptığımı hatırlayamamam oldu. Okuldaki törene gitmiş miydim yoksa evde yarı çalışma yarı tören izleme mi ya da... Her 23 Nisan gibi o gün de yağmurlu muydu? 3. sınıftayken yağmurlu geçen 23 Nisan'da okulda midilliye şehirdışından gelen kuzenimle yüzlerimiz boyanmış bir şekilde binmiştim. 6. sınıfta gene yağmurlu geçen bir 23 Nisan'da Finlandiyalı bir kız ağırlamıştık. Zaman ne çabuk geçiyor, yarın da Türkçe Vikipedi'de kayıtlı kullanıcı oluşumun 2. yıldönümü. Bu yıl ise bugün benim için "le jour d'enfants" olarak geçecek; ertesi günkü Fransızca sınavına çalışarak. Vikipedi'ye borcumu umarım yazın tamamlayabileceğim. Herkese selamlar sevgiler --Bahar (yine ben!) 13:09, 18 Nisan 2008 (UTC)

İş, okul, iş derken Viki'den de uzak kaldık iyi mi! Neyse ki bunaldığımda kullanacak yeni bir oyuncğım var, atlıyorum motoruma gidiyorum rahat bir yere, yok Gaznelilerin Tarihi'ymiş, yok Uganda İç Savaşı'ymış, yok efendim Polikarbonatlar neymişmiş, takmıyorum kafaya. Oh be, ne rahatmış! Khutuckmsj 08:44, 22 Nisan 2008 (UTC)

@Khutuck, 12 yıl ardından aynı mı düşünüyorsun? Burası da neresiymiş? Ornek11222mesaj 15.57, 15 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]
@Ornek11222 Motor Türkiye'de kaldı :( Bisiklete biniyorum artık burada. --Khutuckmsj 21.15, 15 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]
@Khutuck, bisiklet de güzel :) Ornek11222mesaj 22.35, 15 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]
Burayı keşfetmek iyi oldu. Canım sıkılınca ya da bunalıma girince buraya gelirim artık Ornek11222mesaj 22.39, 15 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]

Sil/düzenle[kaynağı değiştir]

  • Sevmedim bu yeni şablonları sevemedim ben :( --maderibeyzaileti 20:40, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Ahhh ahhhhh.... Uzun bir Vikitatil'e çıkmışken, sırf bu şablonları düzenlemek için dönmüştüm. O kadar da güzel bulmuştum ki bu projeyi... Keşke herkesin benimsediği bir proje ortaya koyabilseydim... -- Dsmuratileti 21:40, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Provokasyon, gerilim, ...[kaynağı değiştir]

  • Her yerde yapılmak istenen gibi, Vikipedi'de de provokasyonla gerginlik ve sorun yaratmak isteyen kişiler var. Yazık, hem de çok...
    İnsanlar keşke medenice tartışma kültürüne sahip olsa. Bunun yolu da, karşısındakini kışkırtmaktan değil, soğukkanlılıkla görüş belirtmeken geçiyor.
    Şu andaki durum, gerginlik yaratmak ve kendi ideoloji, görüş, inanış vb.lerine göre Vikipedi'yi değiştirmek isteyen kişilerin çok hoşuna gidiyordur herhalde. Bunlar insanı Vikipedi'den uzaklaşmaya sürüklüyor. Neden mi? Kim ister ki gergin bir ortamda çalışmayı???
    Ben Vikimola'ma devam edeyim, herkese iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 15:56, 31 Mayıs 2008 (UTC)


Katil Pelit Kargası![kaynağı değiştir]

Muro'nun tabiri ile, şu içimdeki hayvan sevgisi olmasa, yukarılarda bahsettiğim pelit kargasını kaç kere vururdum ama hem o sevgi, hem de sevgili güzel ablam Bahar'a verdiğim söz beni Pelit kargası katili olmaktan kurtardı..Ama... aması tam bam teli: Pelit kargası zaten katilin katmerlisiymiş..

Kayseri'de, Haymana denilen bir yer var. Bağlık, sayfiye yeri. Ali Dağı'nın yakınında.. Nefis havası var. Hele, mart-nisan aylarında sanki burası, Kayseri dışında, başka bir dünyanın başka bir iklimi. Nefes alınacak, aşık olunacak, şiir yazılacak, hatta beste yapılacak bir yer.. Alıç ağaçlarının çiçeklerinin kokusu hanımelininkine on basar.. Hele kuş cıvıltıları ve hele bu kuşlar arasında bizlerin 'elmacık' dediğimiz, kırmızı, siyah ağırlıklı rengarenk ve çok güzel öten kuşlar.. Bizim Eğribucak Bağları'ndaki komşumuz kafeste beslerdi de, Bahar ablamın yaşındayken, kimse görmeden korku dolu bir tedirginlikle usulca kafesin kapısını açmış ve kendisine, Vikipedi'de kendi kafasına takılıp vikimola yapan benim gibiler kadar hürrrrr olsun diye hürriyetini vermiştim.

Konuya gelelim: Bu bahar gittiğimde, Haymana'da elmacıklar yoktu.. Göçmen değiller ki, gelip de gitmiş veya henüz gelmemiş olsunlar.. Bir mahzun oldu yüreğim, öksüz hissettim kendimi, üzüldüm.. Bir kaç gün sonra bir vesile ile öğrendim ki, pelitleri toplayıp bir yerlere gömsün ve doğa ağaçlansın diye o bölgeye de pelit kargası salıvermişler.. Hain hayvan, Eğribucak Bağları'ndaki domateslerimi, çileklerimi ibiklediği yetmiyormuş gibi, burada da, alıç ağaçlarının arasına yuva yapan elmacıkların yavrularını; bazen de ana ve babalarını öldürüp yiyormuş!!!

Eee.. Benim güzel Bahar ablam, şimdi söyle bakalım, ben bu katil canavara ne yapayım.. Tüfek mi, tabanca mı, ok mu, sapan mı, değnek mi, kılıç mı.... ne kullanayım? Gül hatırın için bu sefer de affedeyim ama, ya geri kalan o küçücük, cıvıl cıvıl, rengarenk elmacık kuşlarımı da yerse, vebali kimin boynuna?.. Bana bu şikayetimi okuyan biri tez elden cevap versin, yoksa elimden kan çıkacak, kannnn!--Hasan Sami 16:23, 6 Haziran 2008 (UTC)


OKS denilen meret bitti.Şu an boşluktayım.Ne halt edeceğimi bilmiyorum.Sanki hala test çözmem gerek gibi hissediyorum.Bu arada OKS'ye -4 gün kaldı:)--Sultan Galiyev 10:35, 12 Haziran 2008 (UTC)


ÇOK UZUN BU TARİHÇE!!![kaynağı değiştir]

Bence arşivleyelim. OnurTkatkılar 19:50, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Arşivlenme, metnin okunmasını önler.. Bence dokunmayın, çok enteresan içeriği var! Canı sıkılan sadece gelip yazarak değil, aksine okuyarak stres atıyor.--88.229.221.252 16:25, 22 Temmuz 2008 (UTC)

  • Katıliürüm. Açık kala. Okuna. Maviozan (mesaj) 08:54, 31 Temmuz 2017 (UTC)

Şikayet-mikayet, her ne hal ise![kaynağı değiştir]

Orhan Veli bir zamanlar, kendisini güzel havaların mahvettiğini söylüyordu.. Ben de tersine, beni bu sıcak havaların mahvettiğini söyleyerek; sebep olanlara kızgınlığımı, nefretimi, mutlaka müeyyide (yaptırım) uygulanması arzumu bağırarak, çağırarak herkese duyurmak istiyorum: Göz göre göre, inadına-domuzuna küresel ısınmaya yardımcı ve yataklık yapanlar hatta bizzat bu işi teşvik edenlere lânet olsun.. İnsanoğlu 36.5 C derecesini bir-iki rakam aşınca nasıl "mayışıyor" ise, yaz ortalaması 6-7 derece daha sıcak olan bir iklimde benim nadide çileklerim (benim güzellerim) ne yapsınlar?? Hele arılar.. Amerika'da 1/3 oranında azalmışlar.. Bu yaz benim bağımda da en az yüzde ELLİ yoklar artık.. Eskiden şikayetçi olurduk.. Şimdi hanıma, çocuklar ve torunlarıma, "Sakın arılardan şikayet etmeyin, sakın onlara bağırıp çağırmayın, 'lütfenli' hitaplarla sofranızdan uzak durmalarına gayret edin.." diyorum. Yoksa Einstein'in yıllar önce söylediği gerçekleşecek.. Arısız bir dünyada insan oğlu en fazla 4-5 yıl yaşayabilecek. Zire 100'den fazla bitkinin döllenmesini onlar sağlıyorlar ve bizler de o bitkileri zıkkımlanıyoruz. Ne kadar nankör, ne kadar sorumsuz-vurdumduymaz insanlarız.. Yeraltı sularımız her yıl bir-iki metre daha derinden çıkarılmak zorunda.. Sular da azalınca ne halt edeceğiz? Baksanıza şu sıcaklar yüzünden buraya bile sıkça uğrayamıyor, kullanıcı-hizmetli dostlarla tatlı tatlı "kavgalar" bile yapamıyorum. Hep bu çevreye duyarsız insanlar yüzünden!!!--Hasan Sami 06:45, 29 Temmuz 2008 (UTC)


Sorunlarımız

  • 1) öncelikleri belirleyememe
  • 2) vakitle nakti idare doğru idare edememe

(Bu iki madde tamamen orijinaldir) İnsanlık doğru adımlar atsaydı ne nandide arılar çilekler çiçekler böcekler rahatsız olurdu ne de siz tatlı kavgalarınızdan mahrum kalırdınız. Bir "off" çekip kediciğimin nerelerde olduğunu, ne yaptığını merak ediyorum. Kedicik lafı yanlış anlaşılmasın sevgili mevgili yok haaa küçük kedimiz 7. kattan uçup 4 ayak üstüne düştüğü varsayılıyor da. Kaybolduğundan beri mahallede ne kedi var ne bir şey... Hüsusen Kayseri'ye sevgiler, --Bahar (yine ben!) 14:23, 30 Temmuz 2008 (UTC)


Hasan Sami Bey'e: Tabiat Ana küresel ısınmanın çanlarını asırlardır çalıyor ama kendini bu gezegenin hükümdarı ilan eden insanoğlu halen anlayamamış koca bir duvar yazısında okuduğum şu basit gerçeği: NO JOBS ON A DEAD PLANET (çeviri: ölü bir dünyada iş olmaz). Hayat olmayan bir dünyada kim neyler para denen o kağıt parçasını? --Pinar 14:38, 30 Temmuz 2008 (UTC)


Hasan Sami Bey'e: Havalar daha da ısınsın da yılda 12 ay motorla gezebileyim, havalar soğumaya başlayınca dört tekerlekli konserve kutularının içine dönmek istemiyorum :). Çok yaşa küresel ısınma! (Ek olarak veremle savaşta veremin, kanserle savaşta kanserin tarafını tutuyorum)--Khutuckmsj 20:03, 30 Temmuz 2008 (UTC)

Sevgili Bahar'a  : Senin "Kedicik" bilmeyerek balkon kazasına uğramış.. Umarım hayattadır. Yıllar önce benim "Buket"ime de araba çarpmıştı. Yürek yangınlığımı depreştirmiş oldun. Nedense küçük kedileri, küçük kız çocuklarına benzetir ve onları çok severim.. (Benim torunlar duymasınlar.. Na'pıyım; onların, iki tarafta örülmüş bukleli saçları ve o masum, içten gülüşleri yok ki..) Senin kedi masum ama ya benim Taytay? Nerdeyse yıl(lar) oldu; Gitti de gelmeyiverdi, gözlerim yollarda kaldı.. Hususen benden de sana selamlar, sevgiler güzel Bahar ablacığım.--Hasan Sami 05:44, 4 Ağustos 2008 (UTC)

Saygıdeğer --Pınar Hanım'a: Sizi tekrar görmek ne güzel.. Kimileri, kendilerine sunulan doğal zenginliklerin tadını çıkarmaya çalışırlar, kimileri de paranın herşeyi halledebileceğini sanır, geriye boş verirler.. Oysa "Ol mâhiler ki derya içredir, deryâyı bilmezler." (Açıklamama lütfen izin veriniz, zira burayı okuyan çok gençler henüz bilmeyebilirler: Balık denizin içindedir ama denizi bilmez..)Saygılar Pınar Hanım.--Hasan Sami 05:44, 4 Ağustos 2008 (UTC)


Sevgili Kütük'e: Başka bir anlamı var mı bilmiyorum ama bildiğim kadar kendine bildiğimiz "Kütük" 'ü takma isim olarak almış görünüyorsun.. Beni, senin iç dünyanı bilmeyecek kadar "sığ" mı sanıyorsun da, kanserin veremin yanında olduğunu söylüyorsun.. Bahar dalı, kurusa bile "kütük" olamaz.. Aslında, şunların yanındayım derken içindeki derin protestoyu ne şiddetle ortaya koyduğunun farkındayım, ama takılayım dedim.. (Ayrıca sana verdiğim bir söz vardı, henüz yerine getiremedim, üzgünüm, özür borçluyum.) Sevgiler.--Hasan Sami 05:44, 4 Ağustos 2008 (UTC)


  • Yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkürler. Ha bu arada gücü yeten Wikipedia'ya maddî destekte bulunsun, başka şekilde faydalı olamıyorsanız en azından bunu yapın, hem bence vaktinizi veya ruh sağlığınızı kaybetmektense para kaybetmeyi tercih edersiniz. --maderibeyzaileti 12:27, 18 Kasım 2008 (UTC)
  • Bi de aklıma takıldı, benim gibi kozmetik/deterjan sektöründe yönetim kadrosunda bulunanlar bilirler, leke sökücü beyazlatıcılı çamaşır deterjanlarında etikette şöyle bir ibare bulundurmak zorundayızdır: Her kimyasal farklı elyaf ve kumaş boyası türleri üzerinde farklı etkiye sahip olduğundan kullanımdan önce çamaşırınızın görünmeyen bir yerinde deneyiniz. Şimdi ben bunu yeni üreteceğimiz şampuan ve duş jelleri üzerine de yazmalı mıyım? Her cilt ve saç türü üzerinde her kimyasal farklı etki gösterir çünkü. Hani ...vücudunuzun görünmeyen biyerinde deneyin... falan desem nolur? Neyse hadi cümleten iyi uykular... --maderibeyzaileti 22:52, 18 Kasım 2008 (UTC)
  • Aklıma "Mavi Muammer" filmi geldi bunu okuyunca. Hani Levent Kırca'nın ürettiği ve formülü tüy dökücü kremle karışan "Mumi Şampuanları"nın olduğu film . Bilen bilir...
    Bu "önceden başka yerde deneyin" şeysini saç boyalarında da kullanıyorlardı. Peki adam/kadın boya yapmadan önce nerede deney yapacak??? Kıyafet değil ki bu canım ... --DsMuratileti 15:55, 19 Kasım 2008 (UTC)


Kovulmadan çek git gâri[kaynağı değiştir]

  • Bre Hasan Sami, bunca zaman yazdın çizdin, eline ne geçti? Sen en iyisi burada yazdıklarını kitap haline getir de "işe yarar bir iş" yap bari. Ayrıca; kovulmadan kendiliğinden çek git gaaari. Biraz da başka Ansiklopedika'larda yaz. Ki gıymetin biline. Anladın?
Anladım. Hadi bana eyvallah.. Benim gibilerin Allah yardımcısı, Beyza'nın anasının da alacağı olsun. Bizim torunu bekâr bıraktı.--Hasan Sami 02:43, 21 Kasım 2008 (UTC)
  • Nihayet; "Bre Hasan Sami, bunca zaman yazdın çizdin, eline ne geçti? Sen en iyisi burada yazdıklarını kitap haline getir de "işe yarar bir iş" yap bari." diye yazmışsınız.. Sonunda buradaki mizahi yazılar toplanıp; "İT YARENLİĞİ"adı altında kitap haline getirilmiş. İyi de olmuş.--94.120.41.231 07:40, 23 Aralık 2011 (UTC)
  • Dört yıl sonra tekrar yazmak varmış burada.. Ben gayet iyiyim.. Eeee.. Sizler nasılsınız bakiiim? yediğiniz naneleri hazmedebildiniz mi? HASAN SAMİ BOLAK --78.168.75.77 14:37, 15 Mart 2015 (UTC)
  • vikipedi ve onun sadık hizmetkârları ile ilgili saklı kalmış şeyleri açıklamanın zamanıdır gayri..
  • sizin ayrı ayrı şahsiyetler sandığınız hizmetliler aslında tek bir merkezden yönetilen ro-botlardır. çeşitli konularda programlanıp ortama salınmışlardır. bu yüzden onların resmi, gayri resmi grupları olduğunu, birbirlerinin kuklası filan olduklarını sanabilirsiniz. bunlar, farklı yazılımlar kullanılsa da programlamadaki kaçınılmaz kesişmelerden kaynaklanır. soğukkanlı, sinirleri alınmış gibi davranabilmelerinin nedeni de budur. istediğiniz kadar yüklenebilirsiniz, onlara bişeycik olmaz. bir üst model geliştirilene kadar hizmet etmeye devam ederler. kimi zaman sistem, öngörülenden daha önce çöker. ama çoğu zaman ilelebet hizmet etmek için burdadırlar, hiçbir yere gitmezler, gidemezler, oylamayla filan göndermeye kalkanlar bu yüzden hezimete uğrarlar.
  • hizmetlilerin kullanıcı adları, felsefe tarihinden, mitolojiden, şuradan buradan yararlanılarak merkez tarafından özenle seçilmiştir. amaç, ölümlü sıradan vikipedistlerle olan farklarını vurgulayıp gizliden gizliye iktidar baskısı yaratmaktır.
  • bu ro-botları çalıştıran merkez, farklı yönelimdeki yerlerden düzenli ödemeler almaktadır. dengeler, gelen bağışların miktarına göre ayarlanmakta, hizmetkâr ro-botlar aracılığıyla içerikler belirlenmektedir. işte de şunlar: "dünya ateistlerini koruma kollama derneği", "kürtleri yaşatma, geliştirme cemiyeti", "ermeni lobisi, diasporası şusu busu", "azınlıkları yeryüzünden ve de ansiklopedilerden silmek isteyenler", "bissürü tarikat", "masonlar, mason olmak isteyenler", "türkleri dünyanın hâkimi yapmak isteyenler", "türkleri dünyadan silmek arzusunda olanlar", "galatasaraylılar", "fenerbahçeliler", "kendi hiçbişey yapamayıp üretenleri kıskananlar".("fetöcüler": 2017 güncelleme)
  • bunlar şaka değil, vikipedi içinde ve dışında ciddi ciddi söylenen, inanılan şeylerin küçük bir parçası. ama telif konusunda programlanmış bir ro-bot olduğum için kendi cümlelerimle yazmak dışında bir katkım yok. bu mesajın kendi kendine ne yapacağını ise biliyorsunuzdur. o kadar film seyrediyorsunuz. kalın sağlıcakla. --kibelemesaj 11:21, 27 Şubat 2009 (UTC)
  • Madem herşey artık ortaya çıktı, gizlimiz saklımız kalmadı, tüm robo-hizmetliler resimlerini de ahanda aşağıdaki tabloya eklesin. İyivikiler... ho? ni! 23:07, 11 Nisan 2009 (UTC)
Resim Hizmetli Programlandığı alanı / Çeşitli notlar / vs.
ho? ni! Herkesin yüklediği resimler bulaşmak, yok kaynaktı, yok telifti, aman da adil kullanımdı diyerek milleti bezdirmek
ki bl Bu da Kibele imiş, kendi söyledi. (biz de birbirimizi tanımıyoruz aslında, çok büyük komplo bu...)
Yabancımsj (Özgün adı: roboyaba) Resme, adil kullanıma falan takıktı. Ancak "Resmi bir internet sitesinden aldıysanız kaynağı url cinsinden, yani tıklandığında resmin alındığı sayfa açılacak şekilde yazmalısınız." cümlesinde bozuk plak gibi takılıp bazı devrelerini yaktığından, bu konuda kendisini bir süreliğine dinlenmeye aldı. (Çok akıllı maşaallah) Bu sefer de VP:KSY, VP:İNOV ve VP:N'ye taktı. Dış mihrakların oyununa geldiğinden şüpheleniliyor.
M. M. (Özgün adı: bu vakte kadar edinemedi) İşte Viki'nin en yaşlı robotunun en yeni fotoğraflarından biri (karıştırmayasınız; soldaki benim, metal jaketli olan yani..) Programlandığım alan: "kullanıcı adları"... vay bu bi küfrü çağrıştırıyor, vay şu bi ünlü adına benziyor derken bugüne dek yaklaşık 106 civarında engelim oldu. Diğer takıntılarımdan daha sonra bahsedicem, şimdi görev zamanı.. bakayım uygunsuz KA var mı ortalıkta..
DsMurat (Henüz adını kısaltmayı ya da takma ad kullanmayı bilmiyor kerata) Resimdeki oturuşuna bakmayın, aslında efendi bir robottur, büyüklerini sever, küçüklerini sayar; ama resim şipşak çekildiydi o yüzden böyle çıkmış. Belli bir konuya programlanmamış olmasından ötürü her konuya burnunu sokabilir; her yerden çıkabilir. Yazılımında birkaç programlama hatası (Vikipedi'yi Vikihaber'le karıştırmak gibi) bulundurmakla birlikte, eleştiri dinleme ve ders alma özelliği sayesinde diğer hizmetli robotların uyarılarını dikkate alarak bu hataları tekrar etmemeye çalışmıştır. İyi bir Vikipedist olursanız, bir gün sizin de karşınıza çıkabilir.
  • VANDALLAR! Ah şu vandallar, bazen beni öyle delirtiyolarki! Hem arasıra okul strıesi, bazen sıkıntıdan vikiye bakınca delirtiyolar. Mesaj sayfamdır bilmem nedir arasıra küfürler, sayfamın boşaltılması! Alıştım artık ama olsun! Vikide bir bota ihtiyacım da yok! Saten bir BOT oldum!--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 18:07, 13 Ekim 2009 (UTC)


Ne güzelmiş geri dönmek :)[kaynağı değiştir]

Özledim ulen hepinizi :P --Sultan Galiyev 14:38, 5 Şubat 2010 (UTC)


Bir Hediye!![kaynağı değiştir]

Ben kız arkadaşımı anlatan bir sayfa oluşturmak istiyorum. vikipedi da adını görünce çok şaşırmasını istiyorum. onun hakkında düşüncelerimi mektup şeklinde uzun uzun yazılmış bir yazı dizisi oluşturmak istiyorum fakat kız arkadaşım o yazıyı görmeden o yazının silinmesinden korkuyorum. bide onun fotoğrafını koymak istiyorum. onun için ne kadar çabaladığımı uğraştığımı bu hayatta tek araştırlamaya değer kişi olduğunu ve bu hayatta benim için en önemli bilgi olduğunu düşünmesini istiyorum.. bana yardım eder misin??--sinem 14:43, 9 Eylül 2010 (UTC) Bu imzasız yazı Erkan04 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Seviyorum seni Vikipedi. Wikipedia'dan sana madde çevirecem diye yırtındım İngilizcem gelişti vallaha. Çok da iyi oldu çok da güzel oldu. --cobija 18:05, 16 Kasım 2010 (UTC)

Katı meyve sıkacağı[kaynağı değiştir]

Aralık ayında sizden katı meyve sıkacağı aldım, geldi. F,akat içinde kullanma kılavuzu ve garanti belgesi çıkmadı yani yoktu.Ben sizden bu konu hakkında yardım istiyorum ben meyve sıkacağının kullanma kılavuzu ve garanti belgelerinin bana gönderilmesini arz ediyorum .İlgilerinize teşekkürler. Bu imzasız yazı 94.123.6.69 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. Kumul 16:53, 9 Ocak 2011 (UTC)

Bu fiyata alınabilecek en iyi makina. tr.wikipedia.org'da bu fiyata görünce hemen aldım. Ertesi gün geldi. İçinden ikişer tane kullanma kılavuzu ve garanti belgesi çıktı. İlginç. Plastik kısımları biraz kalitesiz gibi duruyor fakat fiyat/performans oranı gayet iyi. Akşamları armut suyu içiyoruz. Herkese tavsiye ederim. - Maviozan (mesaj) 07:17, 1 Ağustos 2017 (UTC)

Kutsal Kert (Kutsal Roma İmparatoru)[kaynağı değiştir]

....-0000 Doğumu ve ölümü tarihi bilinmeyen Tek kraldir efsanelerde adi gecmemesine rağmen dunyada efsaneleşmiştir ismi özellikle kahramanliklar la ve savaşlarla anilir tek başina 100.000 adamla savaşti ve kazandida sölenir bunun yani sira asil 1 türk oldu ve papanin ona yalvardida bilinmektedir...Hiç resmi olmamasina rağmen bazi insanlar ona savaş tanrisi Kanli General gibi lakaplar takmiştir adi daha Çok Kutsal Kert Olarak ta anilir bunu en büyük sebebide Kertler'le savaştinda onlari kutsamasi ve onlara dokunmadan affetmesidir mezari asla bulunamamiş tir yeri bilinmemektedir mezariyla ilgili bilinen tek gercekse Yerin altina yapilmiş olduğudur.Yaşar ken kendini her alanda geliştiren 1 Kral ve kahramandi ve -Ölümsüz olmak icin başkalarini öldürmek yetmez. Sözüyle Anilir bu sözü 100.000 adami yenditen sonra 1 kiymik eline batinca söylemiş ve efsaneleşmiştir...

terazi lastik jimnastik[kaynağı değiştir]

boy, kalınlık, pozisyon, yerleştirme, koyma, sert, yumuşak vb. kelimeleri yerli yersiz kullanmayı pek sever kimileri (mesela bkz. alışveriş etmekte olan kadınların gözünün içine baka baka sarfedilenler..) söylediklerinin fark edilmesini isterler, ama asla yüzlerine vurulmasını beklemez, ummaz, hoşlanmazlar.. ilk ve hiç şaşmayan standart tepkileri, ‘yanlış anladınız, ben öyle söylemek istemedim’ olur. söylenenin saklanacak bir yanı olmadığı aşikar olunca da, ‘bana göz etti, gözünün üstünde kaşın var dedi, tahrik etti’ çeşitlemesi vardır sırada. bu al birini vur ötekine durumunda bir tercih yapmak gerekse, küfrü adıyla sanıyla doğrudan edeni tercih etmeli, kelimelerin arkasına sığınanları değil.
şimdi bu yazının burada ne işi var?
sahi ne işi var? --ki bl 18:19, 28 Mayıs 2011 (UTC)

Viki proceler[kaynağı değiştir]

  • Kullanılmayan resim kalmayacak. Her resme bir madde bulunup işsizlik sorunu çözülecek.
  • Arama bölümündeki "git" yazısının yerine "Bugün kendimi şanslı hissediyorum" yazısı eklenip vikipedistlerin moralleri artırılacak.
  • Almanca Vikipedi'den bir isale hattı döşenip köy çeşmesi, gölet haline getirilecek. Yaz aylarında ayaklarını buz gibi gölet suyuna daldıran vikipedistler yazın bunaltıcı sıcağından etkilenmeyecek.
  • Bu gölet Vikipedi turizmini de artıracağı için katkı sayısı çok çok artacak.
  • Yunanistan, Suriye, Bangladeş ve Japonya köy maddeleri açılıp madde sayısı 2 katına çıkarılacak ve Türkçe Vikipedi muassır vikipediler seviyesine çıkacak.
  • Ekspres kategoriler açılacak. Örneğin "ABD'li şarkıcılar" kategorisinden kolayca "Fransız mutfağı" kategorisine geçilebilecek.
  • Her yeni maddeye bir adet çeyrek cumhuriyet altını takılacak. Bunun ne işe yarayacağını zamanla göreceğiz çünkü ne getirir ben de bilmiyorum.
  • Bir vikipedi şarkısı bestelenip Ali Kırca ile anahaber bülteni sonunda çalınması sağlanacak, böylece vikipedi'nin reklamı yapılmış olacak.
  • Survivor Vikipedi düzenlenecek. Her hafta en az katkıyı yapan ve seyirciler tarafından en az oyu alan elenecek. Yarışma sonunda birinciye birincilik ödülü olan 4 gün 3 gece konaklama ve yemekler dahil "Vikitatil" ödülü verilecek. Sonra tabi katkıya devam.
  • Tanrıça Themis'in terazisi amazon.com'dan satın alınacak ve Vikipedi:Şikayet sayfası %100 objektif olacak.
  • Finlandiya'da yaşamıyoruz. Gençliğin katkı yapması önündeki en büyük engel olan oks, öss, ygs, ales, üds, kpss, tus, sınavlarında kullanılması için genç vikipedistlere özel sınav kalemi sağlanacak. Böylece öğrenciler vikipedi topluluğunun desteğini sınav süresince aklından çıkarmayacak.
  • Kafa karıştırdığı için tüm yardım sayfaları silinecek. Yüzme öğrenmek için kitap mı okuyoruz? Aynısı burada da geçerli olacak.
  • Vikipedi'deki yer altı kaynaklarının kullanıma kazandırılması için proje yürütülecek. Böylece en az katkıyla en fazla verim alınabilecek.

Bunlar büyük projelerdi, diğerlerini hatırlama baabında yazmak gerekirse;

  • Her gün bir adet seçkin madde, seçkin resim, kaliteli madde oluşturulacak.
  • Tüm yönerge ve politikalar yenilenecek.
  • Güncel olaylar portalı açılacak ve her gün ana sayfada en az 10 haber cümlesi girilecek.
  • Biliyor muydunuz için hafta da 7 cümle üretilecek.
  • Tarihte bugün maddeleri dolu dolu olacak.
  • Hizmetli sayısı 100'e çıkarılacak.

Bunlar artırılabilir, kısaca böyle. Daha sonra devam edeceğim. --Szoszvmesaj 16:29, 6 Haziran 2011 (UTC)

  • Mazot 1 lira olacak, yönlendirmeler duble yol olacak, sayfalararası ulaşım hızlanacak.
  • Bütün vikipedistlerin büskevütü olacak, bu sayede vikipedistler yemek için ekran başından kalkmayacak, ayrıca siyasetle ilgili madde girdisi artacak.
  • Her vikipediste aile sigortası sağlanacak. Oy kullanılmayacak, tartışmalarda fikir belirtilmeyecek. Bu sayede Gandi maddesinin girdileri 10'a katlayacak, Hindistan Vikisi kanki olacak.
  • Dünya Türk Olacak! Bu sayede Amerikalı-Fransız-İngiliz-İskoç-Aşağı Ayrancılı-Yukarı Ayrancılı-İçİstanbullu-Dışİstanbullu-Kürt-Ermeni-Türk-Çerkez-Laz-Alman-Yahudi vb. sorunlar kalkınca bütün maddelerin giriş cümleleri sorunsuz olacak. (Doğrusu için bkz. Dünya Dünyalı Olacak!)
  • Hizmetli sayısı 100'e çıkarılacak. Hizmetliler birbirlerini engelleyince vikipedi anonimlere ve sıradan kullanıcılara kalacak! Ya da hizmetliler hedef tahtası haline getirilecek! Bu sayede oluşturulan özgür fikir ifade etme ortamında değişiklik savaşlarının ardı arkası kesilmeyecek, sayfalar oradan oraya taşınıp duracak. Nakliye sektörü geliştirilecek. Bir gün verilen bağlantının yerinde ertesi gün yeller esecek!
  • Bürokrat sayısı 1'e indirilerek başkanlık sistemi getirilecek. Bu sayede bürokratik oligarşinin önüne geçilecek. Vikipedi'de bürokrasi olduğunu düşünenlerin, kaç parmak yazabiliyorlarsa, o sayıda parmakları kesilecek!
  • Denetçi kalkacak. Anonim IP vandallık yapma, vandallık yaptıkça sıra sana gelecek!
  • İyi niyet varsayılmayacak. Kim hakkında ne düşünülüyorsa ana avrat düz gidilecek. Haksızlığa haksızlıkla, küfüre küfürle, şikayete şikayetle karşılık verilecek. Bu sayede de şey olacak.
  • Stultiwikia dünya Vikipedi başkanı ve CEO'su ilan edilecek. Bu sayede artık cani emellerini gerçekleştirebilecek. NIIIAHAIHAHAHAHAHAH! öhm, evet.
--Stultiwikiabana yaz 17:44, 6 Haziran 2011 (UTC)

Daha büyük hedefler için biz hazırız:

  • Alt başlıklar kaldırılacak. Böylece interneti yavaş olan kullanıcılar eziyet çekmeyecek.
  • Madde başlarına şablon yerleştirme uygulaması sona erdirilecek. Bunun yerine maddelerin kendiliğinden şablonlanması uygulaması başlayacak.
  • Hizmetlilik kalkacak. Silinmesi gereken maddeleri sistem kendiliğinden belirleyip silecek. Yapay zekalı botlar koruma, oylama kapatma gibi taleplere cevap verebilecek. Hizmetlilik kalkacağından bürokratlığa da son verilecek. Böylece Viki içi hiyerarşi ortadan kalkacak.
  • Her maddeye kendi kendini vandalizmden koruması için 350 TL maaş bağlanacak. Maddenin fazla ziyaretçisi varsa bu maaş 500 TL'ye kadar çıkabilecek.
  • 100 yeni bot istihdam edilecek. Seri madde üretimine geçilecek.
  • Ay üssünün kurulacağı fi tarihinden 20 yıl sonrasına kadar Vikipedi'ye bolca Aylı kullanıcı alınacak. Böylece Vikipedi'de aşırı dünya yanlılığı sona erecek.
  • Bu ilkelerin uygulanmasına engel olunursa süresiz greve gidilecek. Asla engellenmeyeceğiz, engel olacaksa kendi kendimizi engelleyeceğiz (evet böyle bir fonksiyon da gelecek).

--82 ~145 ileti 15:30, 9 Haziran 2011 (UTC)

Vikinin Ergenekonu[kaynağı değiştir]

Evet arkadaşlar, bugün burada çok önemli bir gizli yapılanmayı deşifre etmek için toplanmış bulunuyoruz. Hepinizin bilmesini isterim ki Vikide Ergenekon tipi bir yapılanma mevcuttur. Bu yapılanma da Ergenekon örgütünden esinlenerek kendisine "Ergenekon" adını seçmiştir. Bu yapılanma devamlı olarak Vikipedi'de kendi diktatörlük rejimlerini kurmak için koordineli ve gizli olarak çalışmaktadır. Bu kapsamda mevcut hizmetlilerin %80'inin engellenmesi, TBA politikasının lağvedilmesi, Ergenekonculara özgün araştırma yapma hakkı verilmesi söz konusu olacaktır. Bu örgüt şu anda çalışmalarına gizli bir şekilde devam etmektedir. Bunlardan bazıları Ergenekoncu olduklarının açık sinyallerini verirken, bazıları gizliden gizliye casusluk yaparak hizmetli ve hatta bürokrat olacak ve ileride gerçekleşecek darbenin altyapısını hazırlayacaktır. Bu yapılırken köy çeşmesi gibi tüm sayfalarda propaganda faaliyeti yapılacak, daha fazla kişi bu kirli ideolojiye çekilmeye çalışılacaktır. Bu örgütün ana ideolojileri, milliyetçilik, çıkarcılık ve kendi ideolojilerinden olmayanlara saldırmak olacak, bu yapılırken de politikalar dilendiği gibi yorumlanıp dilendiğinde görmezden gelinecektir.

İstihbarat teşkilatımız hummalı çalışmalar sonucu humma kapmadan bu örgütü tespit etmeyi başarmıştır ve buradan topluluğa duyurmaktayız. Emniyet güçlerinin derhal bu örgüte müdahale etmesini ve gerekli cezai yaptırımların uygulanmasını önemle arz ederim.

Tabii bazı Ergenekoncu hainler bunları inkar edecek, ve ideolojilerinde de olduğu gibi bana saldırmaya kalkacaktır. Buna sakın kimse aldanmasın! İstihbarat teşkilatımız gerçekleri bilmekte olup adı üstünde istihbarat teşkilatı olduğu için bunları güvenilir kaynaklardan almakta, kanıt istenmesi veya sorgulanmasını da bu gereksiz kılmaktadır.

Tüm topluluğu bu örgüte karşı acil önlem almaya çağırıyorum.

--82 ~145 ileti 15:59, 10 Ağustos 2011 (UTC)

Yok mazot 1 lira olacakmış, yok Ergenekonmuş, mmuşmuş falan, filan Vikipedi gündemi gereksiz konularla gasp ediliyor. Ne gerek var bunlara. Popülist vaatlere hiç gerek yok. Ben proce üretmeye devam ediyorum. Takip ediniz. Resimde gördüğünüz gibi Vikipedi çalışıyor. Neyse yeni dönem proceleri şöyledir:

  • Her Vikipedist bundan böyle bilgisayar başında olduğu için sigorta kapsamına alıncak. En son açıklayacağım proceyi en önce açıklıyorum. Özellikle bu yapılacaklar listesinde ilk sırada olacak.
  • Çeşme başında kalabalık toplanınca başlıyor bir sohbet, vakit geçtikçe geçiyor. Bu vakit kaybını engellemek için her vikipedistin evine su hattı çekilecek, hatta bu çeşme suyu içilebilir olacak.
  • İncelenecek sayfalar listesi bu aralar fazla uzuyor. Bu konuda köklü bir çözüm şart. Bu nedenle kardeş vikilerden yabancı editör transfer edilip, editör sayısı kat kat artırılacak. Yönergesel düzenlemeyi hemen yapabiliriz sanırım.
  • Google'ın hazırladığı logolar önceden öğrenilip, ziyaret sayısı tavan yapacak maddeler SM yapılacak. Böylece kırk yılda bir Vikipedi'ye girenlerde olumlu bir izlenim bırakılabilecek.
  • Bir kişi hem kürt hem türk nasıl olabilir? veya ABD'li mi Amerikan mı? gibi kökleşmiş sorulara cevap bulunacak. Sadece İngilizce wiki yokya, 273 wikinin hepsi incelenip, cevap bulunacak.
  • Bu dönemde yerli malı ilk yönergenin yapılabilmesi için bir ekip kurulacak. İngilizceden yönerge çevirmeye son!
  • Sürekli bilgisayar başında değiliz. Bilgisayarın kendi kendine de katkı yapabildiği, her mecrada duyurulacak. Bakınız, BOINC. (açıkçası Vaşington üniversitesi Rosetta projesi adı altında bilgisayarımda ne yapıyor ben de bilmiyorum. İyi niyet varsayıyorum :):
  • Jimmy Wales ile ilgili ortak proceyi sonra açıklayacağım. Arkası yarın. --Szoszvmesaj 21:54, 15 Eylül 2011 (UTC)
  • Şu "proce"yi proje yap da, sana karşı güven duyalım.. Yoksa bu "proce"ci konumunla hepimizi Silivri'ye göndermeye kalkacaksın!--94.120.41.231 07:46, 23 Aralık 2011 (UTC)

  • VAY ANASI SAYIN SEYİRCİLER!

Ben bu yerden gideli, ey saç-ı zer Seni söyler bana dağlar dereler! Aşağı yukarı beş yıl olmuş, buraya uğramayalı.. Benden sonra da aynı devreden gelen olmamış.. Herkes ettiği ile kalmış, biz de gittiğimizle.. Bu Dünya Sultan Süleymana kalmamış ki, Size kalsın bana kalsın. Herkesin ettiği yanına kalsın! İşte geldik, gidiyoruz; Şen olasın Halep şehri! Buraya uğrayıp da beni tanıyanlara selam olsun; tanımayanlara da şu dost tavsiyesi: Hiç bir kötülük yapanın yanına; iyilik de karşılıksız kalmaz.. Siz siz olun, vefadan, sevgiden, dostluktan uzaklaşmayın.. Kin-nefret-intikam duyguları insanın içinde taşıdığı habis ur gibidir.. Büyür ve taşıyanı yer!

--Hasan Sami (mesaj) 22:56, 9 Temmuz 2012 (UTC)


tartışmalarda yorum yapmak: "her yere de yazmayıver, bıktık senin görüşlerinden."
yorum yapmamak: "hizmetlilerimiz uyuyor mu, niye bu tartışmalara fikir belirtmiyorlar."
oylamalarda fikir belirtmek: "kullanıcıları etki altına alıyorlar."
fikir belirtmemek: "son anda oy verecekler, psikolojik.."
e güzelmiş.. --kibele 12:07, 2 Aralık 2012 (UTC)

bir öyle 'hadi cevap ver, niye susuyorsun!'
bir böyle 'her yere yorum yapmasan olmaz mı!'
ve hem de 'önce şu küçük harflerini büyüt!
ha bir de 'diktatörce davranmayın!'
hizmetli olmamanız her şeyi söyleyebileceğiniz anlamına gelmiyor.
ve sabır herkese gerek. --kibele 14:53, 28 Ocak 2013 (UTC)
yazmayınca 'konuşmayarak insanları yok sayıyorsunuz.'
yazınca 'yazdıklarınızla üste çıkmaya çalışıyorsunuz.' --kibele 11:17, 30 Ocak 2013 (UTC)

  • Ortaköy maddesinin altyapı bölümünde birisi okul ile ilgili bilgi giriyor:
    Köyde, ilköğretim okulu vardır .ama ögretmen yoktur. arkasından birisi not yazıyor:
    Not:(bunu hanginiz yazdı bilmiyorum ama acaba köye gittindemi öğretmenin olmadığı biliyorsun).... --i.e.msj 19:27, 28 Nisan 2013 (UTC)
  • İlki rakip köyün muhtarı, beriki bu köyün muhtarı olmasın? --Abuk Sabuk 21:14, 30 Nisan 2013 (UTC)

POMA (Polis Olaylarına Müdahale Aracı), SUMITOMO tarafından direnişçilerin gereksinimlerini karşılamak için üretilen zırhlı ve kepçeli bir araçtır. İç güvenliği sağlamada ve polis olaylarının bastırılması ve kontrol altına alınmasında çok ektin bir araç olup, Çarşı tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.

http://i.imgur.com/SoijvgC.png --cobija 13:18, 5 Haziran 2013 (UTC)

Gün geçmiyorki Vikipedi'de daha neler görelim. KNF (mesaj) 13:02, 3 Haziran 2014 (UTC)

Oy kullanımı[kaynağı değiştir]

Bir ara bir maddenin kaldırılmaması yönünde oy kullandığımda oyum geçersiz sayıldı. En az 2 aylık olmam gerekiyormuş. Bunların benim 18 yaşımı geçtiğimden haberleri yok anlaşılan. :) :) Turgut46 (mesaj) 23:57, 29 Temmuz 2014 (UTC)

vikipedi yeraltı sözlüğü 1[kaynağı değiştir]

tarafsızlık[kaynağı değiştir]

bir incir çekirdeğine sığacak biçimde: 'tribünlere oynamak'..

tarafsız olarak adlandırılmak isteyenlere öğütler: alengirli konulardan olabildiğince uzak dur, yokmuş gibi davran, araziye uy. ortalık karışınca herkesin ağzına biber sür, sonra yine kayıplara karış. sesi daha çok çıkanların karşısına sakın çıkma, memleketteki eğilimleri sıkı takip et, çoğunluğun tepkisini toplayacak tarafsızlıklar yapma! eğilimler değişince ona göre de eğim al, unut, unuttur! --kibele 13:10, 31 Ocak 2016 (UTC)

necati akyürek ankara keçiören şenlik mahallesinde doğmuştur 1992 yılında doğmuştur ve 2 tanede erkek kardeşleri vardır memeleketi amasya nüfüsuna kayıtlıdır 8 kişiyi pompalı tüfekle cani bir şekilde öldürerek mühepet hapis cezasına çarpdırılmıştır sincan f tipi ceza evine sevk edilmiştir kasap neco olarakda adlandırılır 2013 yılında çorum ceza evine sevk edilmiştir

Maddeyi açan kullanıcının adı, madde ile aynıydı. --evolutionoftheuniverse mesaj 18:34, 22 Ağustos 2016 (UTC)

trol, trolcük, trolümsü, trolümsütrak, troliçe, trol yandaşı, trol yardakçısı, trol yardakçısının yandaşı, trol destekleyicisi, gizli trol, trol göz yumucusu, trol sözcüsü, trol çanak tutucusu.. --kibele 22:08, 14 Ocak 2017 (UTC)

@Kibele, hahahh ben bu sayfayı yeni fark ediyorum. tam benlik sayfaymış yahu.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 16.36, 29 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi Madde İçerikleri Konulu La Minör'den Tepki Dinletisi[kaynağı değiştir]

Şimdi ben ilaç sektöründe çalışıyorum. İlaç sektörünün denetimi bol olur. Sen o firmayı denetlersin, o firma seni denetler, bakanlık habersiz gelir herkesi denetler. Çok denetçi gördüm, ben de çok denetledim. Denetçinin tecrübelisi makbuldür. Niye diyeceksin. Çünkü denetçi tecrübeli oldukça, yaş da kemale erdikçe görmüş geçirmiş oluyor, ayrıntılara takılmıyor. Sistemin genelinde güzel bir işleyiş varsa görüyor "güzel" diyor, "gidişhat iyi". "Burada minör bir hata var ama düzelteceğinizden eminim" diyor, o akşam düzeltiyorsun zaten. Vikipedi'de tecrübeli ve kalender denetçiler olsa ne güzel olurdu diyorum. Ne demiş üstad: "İçinde 3 satır bilgi olan jilet gibi 10 madde yerine, naif bir özensizlik de olsa 10 satır bilgi olan 20 maddeyi tercih ederim. Berekettir." Robert Bosch. Maviozan (mesaj) 07:26, 1 Ağustos 2017 (UTC)

Kolaya kaçmak kaçamak için kilim dokumak kasım koşucusu harika bir fikir elbette akşam olmaya yakın tulumba kornaya basacak ve pestil ezilmesi parlak tekerlekler ile mesaneyi taşıyacak kelebek tur dönüşü sana soracak ve perşembe size gidelim

Tamamen aklımdan geçenleri yazdım. Sonradan fark ettim ki hep hareket eden şeylerden -araba gibi- bahsetmişim. Kullandığım kelimeler %100 alakasız değilmiş demek ki. :) --Pixel0525 17.46, 25 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]

ben kan, ter, savaş görmek istiyorum bu topraklarda, aynı diğer yerlerde olduğu gibi. ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 01.54, 26 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]
olum lan! buralarda neye dolaştığımı buldum! daha doğrusu hatırladım. bazı rezil yerlere geri dönmemek için enerjimi buraya harcadığımı hatırladım. evet, bir ansiklopedici değilim, kanımda hâlâ incicilik ve KGBTR+turkeyjerky+bilimum cennet ve cehennem altredditler akıyor! eveeeeeet!!!!!
peki nasıl buldum? ben buraya nasıl düştüm diye göz atarken, engellememi kaldırTIRKENNNNN
bu bir ticarettir. eğlence ve "propaganda" karşılığında bilgi satın alındı. adama 2000 lira versen gidip en az 50km yürüyüp onlarca fo
neyse.. hela vela velvela!!!!! eşek çaldı çantami!!! hela bela belbelaaaa!! aaaAAAAAAAA. ajdar!!!!! ogüzsasi!!! sevdiğimin kadıköyünde(ilçe olan!!!) yer bulamazkeneeee, sokak sokak dolaşırkene!!! cünüp müyüm arkadaş cünüppp CÜNEEEÜÜPP!!! sevdiğimin, sev sev sev sevdiğimi
olm, sevgi lan.. beyza ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 03.03, 26 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]
"ansiklopedici değilim" yazarekn gidip de "görünüşe göre ansiklopedi oluşturmak için burada deiğilsinzi" diye yazmayım haaaaa. çıldırıö sanırım o zaman. ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 03.09, 26 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]
Sayfanın başında burayı kullanmanın "yaz boyunca serbest" olduğu yazıyor. Henüz yaz gelmedi, bahardayız, hatta üşüyorum donuyorum gerekçesi ile engel yemeye hazır olun :) Tehonk (mesaj) 03.28, 26 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]

İyi günler, iyi sabahlar, iyi akşamlar, iyi geceler, iyi öğlenler, iyi işler, iyi vikiler.--Axis (mesaj) 12.38, 2 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]

+ Osman seni çizdim he :D
- Hoca geliyor!
+ Lan çıkmıyor bu!

  • Bu ne oğlum? -_-

+ Hocam osmanı çizdim şaka olsun diye :( DelbatrosMesaj 11.14, 22 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

Gecenin bir yarısı[kaynağı değiştir]

Viki'nin tatili yok, mesaisi yok, maaşı yok, aybaşı yılbaşı yok, gece gündüzü yok, çay molası yok. sömürülüyor muyuz acaba biz ya... neyse, ben bunları yeni düşünüyorum.. felsefe kuramı gibi. ve gece saat 4 olmasına rağmen (yani sabah 4) ben vikiden kopamiyorum. kliniğe falan kaydolmam gerekebilir. ben ne yazacaktım, unuttum. ne istiyorsam olabilir.

yok yok yok ama vikide hs var, sas var, ibp var (kapatılabilir), bs var, bl var, kd var, çç var (küfür gibi oldu :) trolü perisi devriyesi cücesi var, beyaz listesi var kara listesi de var mıydı ki. şablonu , maddesi var (anneme anlatıyorum, aman maddelerle uğraşma diyor, uyuşturucu sandı da :) neyse. geri alı, geri döndürü var.. kutusu var, anonimi vandalı var.. var da var.. kedisi de var, koliği de var, ikisi de benim. kim bulmuş bunları? neyse.

Not: Vikipedi, bir hafta sonra on iki dersten sınavınız olmasına ve profesör gibi çalışmanız gerekmesine rağmen, sizin gecenin dördünde devriye gezdiğiniz, çeviri yaptığınız, tartıştığınız, geri aldığınız; uyumanız gerekirken böyle saçma şeyler yazmayı tercih ettiğiniz yerdir. Kısa ve öz şekilde açıkladım. şimdi iyi geceler.

ama unutmadan yaa, çeşmesi de var, neyse ki var, yoksa başka köylere mi gidecektik su almaya.. olacak şey değil. bazen kuyruk uzuyor, sıra kaynattın falan filan oluyor, su almaya gelmeyen oluyor, çeşmenin başından ayrılmayan da oluyor.. babanın çeşmesi sanki.. köyün köyün çeşmesi, Vikiköypediye'nin çeşmesi.. -- KızılCiao! 01.01, 17 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

iyi oldu burası boş kalmasın... ben de sıkıntıdan gökkuşaklı çizgi çekeyim aşağıya...
RuzDD (mesaj) 07.04, 19 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
Yalnuz şimdu ben crt'nin zaptırma boyunduruğuna kaç volt verebiliyorum? Yatay/dikey olarak, ekranın kenarlarına gelecek şekilde? RuzDD (mesaj) 12.21, 19 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
Bir de en az 2822400Hz veya 3072000Hz örnekleme oranıyla (bit derinliği düşük de olsa olur) nasıl bilgisayardan ses çıkışı alırım? RuzDD (mesaj) 12.25, 19 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
Nasıl evde AM/FM radyo veya VL/VH/UHF PAL TV yayını yapabilirim? Az renklendireyim burayı bari... RuzDD (mesaj) 13.34, 19 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
Kızıl, iki ihtimal var. Ya kaygı dolayısıyla ciddi bir procrastination içerisindesin ve kafası çalışan, meraklı vb. bir insan olarak bu procrastination'u Instagram'da gezmek yerine burayı tercih ederek yapıyorsun ve gerçek hayat sorumlulukların elinden kayıp gidebilir, ya da bu alandaki bazı şeyler daha tatmin edici, buralardan hareket ederek kendine dair ve yönleneceğin alanlara dair çıkarımlar yapabilirsin. 12 dersin hepsini en iyi biçimde verme ihtimalin kuvvetli olmayabilir ve prokrastine edeceğin her an daha da zayıflar. Elinden geleni yapmaya odaklanarak asıl sorumluluğunu yerine getirmekten neden kaçtığını ve o alanda kaygını nasıl yönetebileceğini erkenden araştırmayı henüz geç olmamışken değerlendir derim. Viki'yi kendine sınav sonrası ödül olarak koyabilirsin belki. Belki de zaten burda yaptıklarınla bir şeyler elde ettiğini düşünüyorsun ama karşılığını almadan yapacağın şeyler hayatının büyük alanını değil, görece daha küçük bir alanını kaplamalı, öyle değil mi? --stultiwikia(bana yaz) 04.09, 21 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
Valla bence vikipedi karşılık veriyor ama neyse. saptırma bobinine de gaç volt veriliyormuş buldum zaten. dikeyine 1.5v verince ekrandan çıkmaya ramak, yatayına verince birazcık çıkıyor. gönül ister her okulda supper zill programının varsayılan melodileri zorunlu olsun, zira onlar dünyanın en gözel zil melodileridir... RuzDD (mesaj) 15.06, 21 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
geri döndürmeyle geri almanın farkı neydi ki @Kızıldeniz????? ne zamandır kafamda, niye aynı iş için iki özellik var???? RuzDD (mesaj) 15.07, 21 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
Selam @RuzDD, aslında burayı mesaj sayfasına çevirmek istemem ama kısaca açıklayayım, ilk başta ben de düşünmüş, ne farkı var demiştim ama varmış. şöyle, geri al tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir iken geri döndür sadece devriye,hizmetli vb tarafından kullanılabiliyor. geri al'a bastığında iki işlem yapman gerekiyor oysa geri döndür sadece bir buton ile oluyor ve birden fazla değişikliği geri döndürebiliyor. Geri al işe sadece tek seferde bir değişiklik geri alıyor. --KızılCiao! 16.51, 21 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

Selam @Stultiwikia. Kısaca açıklayayım, şöyle bir hesap yapabilirim; bir günde 24 saat var, 8 saat uyuduğumu varsayarsak 16 saat uyanık olduğum süre... Yani 8 saat de derslerle geçirdiğimi varsayalım, geriye kalan 8 saat de vikiye ve hayatımın diğer uğraşlarına kalıyor. Bir günü üçe bölebiliyorum. Sosyal medya ile hiç aram yok :) gündüzleri elime telefon almıyorum zaten, ders yapıyorum. Sınav konusu da sıkıntı olmuyor, yarısı seçmeli ve sevdiğim konular olduğundan zorlanmadan yapabiliyorum çok şükür! Not:RuzDD, şu gökkuşağından benim kullanıcı sayfama da koyar mısın :) --KızılCiao! 18.00, 21 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

4'te ayaktayım diye kaygılı yazdın sanmıştım. Başarılar ve sevgiler. :) --stultiwikia(bana yaz) 21.13, 21 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
uykusuzluk :) teşekkür ediyorum, sevgiler --KızılCiao! 21.18, 21 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

Yılbaşı espirileri[kaynağı değiştir]

31.12.2000-23:Seneye görüşürüz :) 01.01.2000-24:Geçen seneyi dün gibi hatırlıyorum :D Aklına gelen yılbaşı espirisi olan varsa buyursun :D DelbatrosMesaj 20.15, 31 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

ah ah evet, ortaokulda biz de birbirimize "seneye görüşürüz" der, kahkahalar atardık. Dün gibi, tabii dün değil :) yıllar yıllar geçmiş.
ama birazdan, yalnızca 4-5 dakika sonra ben bu yazıyı geçen sene yazmış olacağım :)
yıllar sanki bir dakikada geçiyor gibi geliyor ^-^ --KızılCiao! 20.57, 31 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
Geçen sene yazamadım, şimdi yazayım. Görüşelim :) Kadı Mesaj 21.00, 31 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
2024'teki ilk değişikliğimi yapayım bari, hayırlı olsun Vikiye ^^ --KızılCiao! 21.03, 31 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

siz hiç kendinizden özür dilediniz mi, özellikle gelecekteki kendinizden? ya da geçmişteki kendinizden? ben arada yapıyom bunu. "gelecekteki kendim, yeterince ders çalışmadığım için özür dilerim", "gelecekteki kendim, kendime iyi bakmadığım için özür dilerim", "kendimi buna mecbur bıraktığım için özür dilerim", "gelecekteki kendim, seni bu kadar uğraştırdığım için özür dilerim. geçmişteki kendim, senin allah belanı..."... aslında o "gelecekteki kendim" olunca da geçmişi affederim çoğu zaman.
şimdi, şu anda gelecekteki kendimden çok özür diliyorum. umarım beni affedersin. yaşadıkların seni olgunlaştırır derlerdi de inanmazdım. şu 2023 yılı o kadar bataklıklı o kadar inişli çıkışlı zorlu bir yıldı ki sanki 5-6 yıl gibiydi. yılın ilk katkısını yaparak başladım bu yıla, iyi başladı gibi ama sonrasında güven denen şey gözyaşı gibi düştü ve bir daha geri dönmedi. 6 şubat cinayetinde olanlar oldu ve daha fazla gözyaşı düştü. derken daha fazlası ve daha fazlası. bedeli saçımdan eksilttiğim her saç teli oldu. önce kurulup sonra kırılan umutlar, hayaller, binalar ve güven gibi bir daha dönmemek üzere gözlerden düşen damlalar. kimileri kendi hatam, kimileri ise değil ancak 2023 yılı benim için hoş bir yıl değil. tam toparlandık derken yine gözyaşları, gözyaşları ile uyunan geceler ve yine gözyaşları. derken hayata anlam arayışı içinde düşen daha fazla gözyaşı. 2023 böyleydi işte. nabacan hayat... yeni yılı her zaman dünyanın kendi ekseni etrafındaki tam turunu tamamlaması olarak düşünürdüm pek değer vermezdim ama yeni yıl için (gireli 17 gün oldu ama) daha umutluyum. umarım sadece umut'lu değil aynı zamanda elif'li de olurum :') her şeye rağmen hala gülebiliyor ve biraz olsun tat alabiliyorum. kendimden özür dilerim, hepsi için. deneyim oldu de geç işte. umarım beni affedersin., beni affedin. ben zemxer, geliyorum. --zemxer'e yaz 00.02, 17 Ocak 2024 (UTC)[yanıtla]

geliyor musun? --kızılciao! 00.09, 17 Ocak 2024 (UTC)[yanıtla]
asla gitmemiştim ki! --zemxer'e yaz 17.27, 18 Ocak 2024 (UTC)[yanıtla]