Ülkelerin GSYİH’ya (SAGP) göre sıralanışı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(GSYİH (SGP) göre ülkeler listesi sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara
IMF’nin 2010 tarihli listesine dayanarak Ülkelere göre Dünya GSYİH (SAGP) haritası

Dünya ülkelerinin gayri safi yurtiçi hasılalarına (GSYİH) göre sıralanmış üç listesi vardır. Bu listedeki GSYİH dolar tahminleri satınalma gücü paritesi (SAGP) hesaplamalarından elde edilmiştir. SAGP bazını kullanmak, nispi yaşam maliyeti ve ülkeler arası enflasyonu hesaba kattığı için, gelirlerdeki gerçek farklıların potansiyel olarak bozulmasına yol açan sadece kur bazlı hesaplamaya göre daha yararlıdır.

  • İkinci tablo, Dünya Bankası tarafından, 2005 yılı verileri ile üretilmiştir. 162 ülkeyi kapsar.
  • Üçüncü tablo ise CIA tarafından hazırlanmış ve Nisan 2006’da güncellenmiş olan verilerine dayanarak hazırlanmıştır.


Uyarı: Tablolarda yer alan ilk 25 ülke 2010-2011 rakamlarıyla güncellenmiştir. 25 den sonraki ülkeler 2005-2006 verilerine göre sıralanmıştır.

Uluslararası para fonu Listesi Dünya Bankası Listesi CIA World Factbook Listesi
Sıra Ülke GSYİH(SAGP)
Dünya 78,969,782
Avrupa Birliği 15,852,690
1 Amerika Birleşik Devletleri 15,075,675
2 Çin Halk Cumhuriyeti 11,299,987
3 Japonya 4,444,139
4 Hindistan 4,420,563
5 Almanya 3,113,927
6 Rusya 2,383,364
7 Brezilya 2,294,178
8 İngiltere 2,287,865
9 Fransa 2,213,780
10 İtalya 1,846,922
11 Meksika 1,666,531
12 Güney Kore 1,554,124
13 İspanya 1,405,787
14 Kanada 1,395,374
15 Endonezya 1,124,631
16 Türkiye 1,075,467
17 İran 990,771
18 Avustralya 915,098
19 Tayvan 875,941
20 Polonya 771,015
21 Arjantin 716,451
22 Hollanda 701,366
23 Suudi Arabistan 687,655
24 Tayland 602,216
25 Güney Afrika 554,988
26 Filipinler 414,705
27 Pakistan 404,592
28 Ukrayna 338,486
29 Kolombiya 337,286
30 Belçika 325,187
31 Bangladeş 305,640
32 Mısır 305,255
33 Malezya 290,683
34 Avusturya 275,020
35 İsveç 270,516
36 Vietnam 251,609
37 Yunanistan 248,509
38 Cezayir 237,684
39 İsviçre 236,921
40 Hong Kong, PRC 233,374
41 Portekiz 203,381
42 Norveç 195,130
43 Şili 193,213
44 Romanya 190,760
45 Danimarka 187,977
46 Çek Cumhuriyeti 187,611
47 Nijerya 173,765
48 Macaristan 169,875
49 İrlanda 167,747
50 Peru 167,212
51 Venezuela 163,503
52 Finlandiya 163,139
53 İsrail 158,350
54 Fas 135,742
55 Birleşik Arap Emirlikleri 130,844
56 Kazakistan 125,522
57 Singapur 123,441
58 Yeni Zelanda 101,685
59 Myanmar 93,766
60 Slovakya 86,753
61 Sri Lanka 86,004
62 Sudan 84,755
63 Tunus 83,673
64 Belarus 75,217
65 Suriye 71,736
66 Bulgaristan 71,235
67 Libya 67,244
68 Dominik Cumhuriyeti 65,042
69 Etiyopya 60,099
70 Ekvador 57,039
71 Guatemala 57,000
72 Gana 55,203
73 Hırvatistan 54,710
74 Özbekistan 50,395
75 Litvanya 48,493
76 Kenya 48,334
77 Kuveyt 46,733
78 Kongo Demokratik Cumhuriyeti 46,491
79 Kosta Rika 45,137
80 Sırbistan ve Karadağ 44,665
81 Slovenya 43,690
82 Angola 43,362
83 Uganda 43,260
84 Kamerun 43,196
85 Umman 40,923
86 Türkmenistan 40,685
87 Nepal 39,136
88 Azerbaycan 38,708
89 Kamboçya 34,670
90 Uruguay 34,305
91 Afganistan 31,868
92 Lüksemburg 31,759
93 El Salvador 31,078
94 Zimbabve 30,581
95 Letonya 29,214
96 Paraguay 28,342
97 Ürdün 27,960
98 Fildişi Sahilleri 27,478
99 Tanzanya 27,123
100 Mozambik 27,013
101 Bolivya 25,684
102 Katar 25,010
103 Lübnan 24,420
104 Bosna-Hersek 23,654
105 Panama 23,495
106 Estonya 22,118
107 Honduras 21,740
108 Nikaragua 20,996
109 Senegal 20,504
110 Yemen 19,480
111 Gine 18,879
112 Ekvator Ginesi 18,785
113 Trinidad ve Tobago 18,352
114 Botsvana 18,068
115 Kıbrıs 17,490
116 Arnavutluk 16,944
117 Burkina Faso 16,845
118 Madagaskar 16,228
119 Mauritius 15,978
120 Bahreyn 15,838
121 Makedonya 15,780
122 Gürcistan 15,498
123 Namibya 15,144
124 Haiti 14,917
125 Mali 14,400
126 Papua Yeni Gine 14,363
127 Ermenistan 14,167
128 Çad 13,723
129 Laos 12,547
130 Ruanda 12,171
131 Jamaika 11,657
132 Nijer 10,951
133 Zambiya 10,792
134 Kırgızistan 10,764
135 İzlanda 10,531
136 Gabon 9,621
137 Togo 9,369
138 Brunei 9,009
139 Tacikistan 8,802
140 Benin 8,747
141 Moldova 8,563
142 Malta 7,799
143 Malavi 7,667
144 Moritanya 7,159
145 Bahamalar 6,524
146 Svaziland 5,716
147 Moğolistan 5,561
148 Burundi 5,538
149 Fiji 5,447
150 Lesoto 4,996
151 Sierra Leone 4,921
152 Barbados 4,857
153 Orta Afrika Cumhuriyeti 4,629
154 Kongo Cumhuriyeti 4,585
155 Hollanda Antilleri 4,220
156 Eritre 3,977
157 Guyana 3,489
158 Cape Verde 3,055
159 Gambiya 3,022
160 Butan 3,007
161 Surinam 2,898
162 Maldivler 2,569
163 Belize 2,098
164 Cibuti 1,641
165 Gine-Bissau 1,167
166 Samoa 1,164
167 Comoros 1,133
168 Saint Lucia 1,062
169 Seyşeller 979
170 Antigua ve Barbuda 938
171 Solomon Adaları 911
172 Grenada 861
173 Tonga 810
174 Saint Vincent ve Grenadinler 799
175 Vanuatu 726
176 Saint Kitts ve Nevis 609
177 Dominika 468
178 São Tomé ve Príncipe 253
179 Kiribati 221
Sıra Ülke GSYİH(SAGP)
Dünya 76,647.403
Avrupa Birliği 15,878.231
1 Amerika Birleşik Devletleri 14,586.736
2 Çin Halk Cumhuriyeti 10,169.521
3 Japonya 4,301.822
4 Hindistan 4,194.856
5 Almanya 3,044.241
6 Rusya 2,812.383
7 İngiltere 2,233.883
8 Fransa 2,194.118
9 Brezilya 2,185.421
10 İtalya 1,908.569
11 Meksika 1,644.449
12 İspanya 1,477.840
13 Güney Kore 1,417.549
14 Kanada 1,329.864
15 Türkiye 1,114.629
16 Endonezya 1,037.499
17 Avustralya 865.043
18 İran 846.172
19 Polonya 755.473
20 Hollanda 701.947
21 Arjantin 558,755
22 Güney Afrika 557,971
23 Tayland 549,265
24 Filipinler 408,637
25 Pakistan 374,313
26 Suudi Arabistan 361,939
27 Kolombiya 354,265
28 Belçika 337,110
29 Mısır 329,791
30 Ukrayna 320,561
31 Bangladeş 283,225
32 İsveç 280,305
33 Avusturya 276,409
34 Malezya 274,847
35 Yunanistan 261,600
36 İsviçre 255,625
37 Vietnam 254,041
38 Cezayir 233,629
39 Çek Cumhuriyeti 217,351
40 Hong Kong 214,497
41 Portekiz 212,446
42 Şili 205,884
43 Romanya 199,184
44 Norveç 185,656
45 Danimarka 182,717
46 Macaristan 182,453
47 İsrail 177,351
48 Peru 174,144
49 Venezuela 173,583
50 İrlanda 169,931
51 Finlandiya 163,882
52 Nijerya 155,567
53 Fas 133,368
54 Singapur 130,200
55 Kazakistan 128,975
56 Birleşik Arap Emirlikleri 103,923
57 Yeni Zelanda 92,519
58 Sri Lanka 89,481
59 Slovakya 88,666
60 Tunus 83,165
61 Sudan 77,941
62 Belarus 77,059
63 Suriye 73,166
64 Etyopya 71,413
65 Bulgaristan 68,074
66 Dominik Cumhuriyeti 67,410
67 Hırvatistan 58,530
68 Ekvador 56,509
69 Guatemala 56,295
70 Özbekistan 53,879
71 Gana 53,124
72 Kuveyt 52,963
73 Litvanya 49,115
74 Azerbaycan 47,037
75 Slovenya 44,545
76 Uganda 43,923
77 Kongo Demokratik Cumhuriyeti 43,660
78 Kosta Rika 43,207
79 Nepal 41,485
80 Kenya 39,894
81 Angola 38,666
82 Umman 38,665
83 Kamboçya 36,508
84 El Salvador 36,478
85 Kamerun 36,091
86 Uruguay 35,185
87 Lüksemburg 34,058
88 Letonya 31,351
89 Paraguay 30,547
90 Bosna-Hersek 29,809
91 Fildişi Sahilleri 28,430
92 Tanzanya 27,980
93 Ürdün 27,738
94 Mozambik 26,994
95 Zimbabve 26,647
96 Bolivya 26,225
97 Panama 25,478
98 Estonya 21,826
99 Lübnan 21,694
100 Yemen 21,581
101 Gine 21,443
102 Senegal 21,056
103 Nikaragua 20,189
104 Honduras 20,091
105 Botsvana 19,044
106 Kıbrıs 18,835
107 Trinidad ve Tobago 17,958
108 Çad 17,618
109 Madagaskar 16,689
110 Arnavutluk 16,643
111 Papua Yeni Gine 16,490
112 Burkina Faso 16,162
113 Namibya 15,850
114 Haiti 15,657
115 Mauritius 15,545
116 Ermenistan 15,121
117 Bahreyn 14,860
118 Makedonya Cumhuriyeti 14,536
119 Gürcistan 14,217
120 Mali 14,060
121 Laos 12,928
122 Zambiya 12,132
123 Ruanda 12,051
124 Jamaika 11,688
125 Nijer 11,166
126 İzlanda 10,475
127 Kırgızistan 9,971
128 Togo 9,693
129 Benin 9,439
130 Gabon 9,034
131 Malavi 8,596
132 Tacikistan 8,532
133 Moldova 8,026
134 Malta 7,897
135 Moritanya 6,837
136 Svaziland 5,810
137 Moğolistan 5,747
138 Fiji 5,050
139 Lesoto 4,961
140 Burundi 4,930
141 Orta Afrika Cumhuriyeti 4,622
142 Eritre 4,464
143 Sierra Leone 4,450
144 Kongo Cumhuriyeti 4,164
145 Guyana 3,394
146 Cape Verde 3,306
147 Gambiya 3,020
148 Belize 2,212
149 Djibouti 1,601
150 Seyşeller 1,404
151 Samoa 1,224
152 Comoros 1,205
153 Gine-Bissau 1,160
154 Saint Lucia 1,055
155 Antigua ve Barbuda 999
156 Solomon Adaları 913
157 Grenada 876
158 Tonga 823
159 Saint Vincent ve Grenadines 815
160 Saint Kitts ve Nevis 694
161 Vanuatu 692
162 Dominik 433
Sıra Ülke GSYİH(SAGP)
Dünya 78,940.000
1 Amerika Birleşik Devletleri 15,040,000
2 Çin Halk Cumhuriyeti 11,300,000
3 Hindistan 4,463,000
4 Japonya 4,389,000
5 Almanya 3,085,000
6 Rusya 2,373,561
7 Brezilya 2,284,000
8 İngiltere 2,250,000
9 Fransa 2,214,000
10 İtalya 1,826,000
11 Meksika 1,657,000
12 Güney Kore 1,554,300
13 İspanya 1,411,000
14 Kanada 1,389,000
15 Endonezya 1,121,000
16 Türkiye 1,053,000
17 İran 928,980
18 Avustralya 917,700
19 Tayvan 885,300
20 Polonya 765,600
21 Güney Afrika 533,200
22 Arjantin 518,100
23 Hollanda 499,800
24 Filipinler 451,300
25 Pakistan 393,400
26 Ukrayna 340,400
27 Suudi Arabistan 338,000
28 Kolombiya 337,500
29 Belçika 325,000
30 Bangladeş 304,300
31 Mısır 303,500
32 Malezya 290,200
33 İsveç 268,000
34 Avusturya 267,600
35 İsviçre 241,800
36 Yunanistan 236,800
37 Cezayir 233,200
38 Vietnam 232,200
39 Hong Kong 227,300
40 Portekiz 204,400
41 Çek Cumhuriyeti 199,400
42 Norveç 194,100
43 Danimarka 188,100
44 Şili 187,100
45 Romanya 183,600
46 Nijerya 174,100
47 İrlanda 164,600
48 Peru 164,500
49 Macaristan 162,600
50 Finlandiya 161,500
52 İsrail 154,500
53 Venezuella 153,700
54 Fas 138,300
55 Kazakistan 124,300
56 Singapur 124,300
57 Birleşik Arap Emirlikleri 111,300
58 Yeni Zelanda 101,800
59 Irak 94,100
60 Slovakya 87,320
61 Sudan 85,650
62 Sri Lanka 85,340
63 Tunus 83,540
64 Burma 78,740
65 Porto Riko 72,700
66 Suriye 72,330
67 Bulgaristan 71,540
68 Belarus 70,680
69 Libya 65,790
70 Dominik Cumhuriyeti 63,730
71 Etyopya 62,880
72 Ekvador 56,900
73 Guatemala 56,860
74 Hırvatistan 55,760
75 Gana 54,450
76 Litvanya 49,210
77 Uganda 48,730
78 Özbekistan 48,240
79 Angola 45,930
80 Kuveyt 44,770
81 Kosta Rika 44,680
82 Slovenya 43,360
83 Sırbistan 41,150
84 Kamerun 40,830
85 Kongo Demokratik Cumhuriyeti 40,670
86 Kuzey Kore 40,000
87 Nepal 39,900
88 Umman 39,650
89 Türkmenistan 39,540
90 Küba 39,170
91 Azerbaycan 37,920
92 Kenya 37,150
93 Uruguay 32,960
94 El Salvador 31,240
95 Lüksemburg 30,740
96 Kamboçya 30,650
97 Letonya 30,290
98 Paraguay 29,080
99 Fildişi Sahilleri 28,520
100 Zimbabve 28,370
101 Tanzanya 27,070
102 Ürdün 26,800
103 Mozambik 26,030
104 Bolivya 25,950
105 Ekvator Ginesi 25,690
106 Lübnan 23,690
107 Katar 23,640
108 Bosna-Hersek 22,890
109 Panama 22,760
110 Estonya 22,290
111 Afganistan 21,500
112 Honduras 20,590
113 Senegal 20,530
114 Yemen 19,370
115 Gine 18,990
116 Arnavutluk 18,970
117 Trinidad ve Tobago 18,010
118 Botsvana 17,240
119 Burkina Faso 16,950
120 Kıbrıs 16,850
121 Madagaskar 16,360
122 Mauritius 16,090
123 Nikaragua 16,090
124 Makedonya Cumhuriyeti 16,030
125 Bahreyn 15,830
126 Gürcistan 15,560
127 Çad 14,790
128 Papua Yeni Gine 14,370
129 Namibya 14,230
130 Haiti 14,150
131 Mali 13,560
132 Ermenistan 13,460
133 Ruanda 12,650
134 Jamaika 12,170
135 Laos 12,130
136 Nijer 11,280
137 Kırgızistan 10,650
138 Zambiya 10,590
139 İzlanda 10,570
140 Macau 10,000
141 Gabon 9,535
142 Togo 8,965
143 Tacikistan 8,730
144 Benin 8,553
145 Moldova 8,175
146 Malta 7,926
147 Malavi 7,524
148 Moritanya 6,891
149 Brunei 6,842
150 Martinique 6,117
151 Bahamalar 6,098
152 Svaziland 5,658
153 Burundi 5,654
154 Fiji 5,380
155 Moğolistan 5,242
156 Lesoto 5,124
157 Sierra Leone 4,921
158 Somali 4,809
159 Reunion 4,790
160 Orta Afrika Cumhuriyeti 4,784
161 Barbados 4,745
162 Kongo Cumhuriyeti 4,631
163 Fransız Polinezyası 4,580
164 Güney Kıbrıs 4,540
165 Bermuda 4,500
166 Eritre 4,471
167 Jersey 3,600
168 Guyana 3,549
169 Guadeloupe 3,513
170 Yeni Kaledonya 3,158
171 Gambiya 3,024
172 Cape Verde 2,990
173 Butan 2,900
174 Surinam 2,818
175 Hollanda Antilleri 2,800
176 Liberya 2,755
177 Guernsey 2,590
178 Guam 2,500
179 Karadağ 2,412
180 Aruba 2,130
181 Man Adası 2,113
182 Andorra 1,840
183 Batı Şeria 1,800
184 Lihtenştayn 1,786
185 Belize 1,778
186 Virgin Adaları 1,577
187 Fransız Guyanası 1,551
188 Cayman Adaları 1,391
189 Maldivler 1,250
190 Gine-Bissau 1,185
191 Yunanistan 1,100
192 Faroe Adaları 1,000
193 Samoa 1,000
194 San Marino 940
195 Kuzey Mariana Adaları 900
196 Monako 870
197 Saint Lucia 866
198 Britanya Virjin Adaları 853.4
199 Solomon Adaları 800
200 Cebelitarık 769
201 Gazze Şeridi 768
202 Antigua ve Barbuda 750
203 Seyşeller 626
204 Cibuti 619
205 Vanuatu 580
206 Amerikan Samoası 500
207 Mayotte 466.8
208 Komorlar 441
209 Grenada 440
210 Dominik Cumhuriyeti 384
211 Doğu Timor 370
212 Saint Vincent ve Grenadinler 342
213 Saint Kitts ve Nevis 339
214 Mikronezya 277
215 Tonga 244
216 Turks ve Kaikos Adaları 216
217 Sao Tome ve Principe 214
218 Palau 174
219 Marshall Adaları 115
220 Anguilla 112
221 Cook Adaları 105
222 Kiribati 79
223 Falkland Adaları 75
224 Nauru 60
225 Wallis ve Futuna Adaları 60
226 Saint Pierre ve Mikuelon 48.3
227 Montserrat 29
228 Saint Helena 18
229 Tuvalu 12.2
230 Niue 7.6
231 Tokelau 1.5

Kaynaklar:

Kaynak:

  • Dünya Bankası - Temmuz 1, 2006 [3]

Kaynak:

Not:

Not:

  • Estimate is based on a bilateral comparison between the People's Republic of China and the United States.
  • Estimate is based on regression; other PPP figures are extrapolated from the latest International Comparison Programme benchmark estimates.
  • Data refer to Tanzania only.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]