Ülkelere göre ihracat rakamları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu madde Ülkelere göre ihracat rakamları listesi 'nin 2013 sonuçlarını içermektedir. Liste, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA)'nın dünya ülkeleri hakkında toplanan veri ve bilgilerin bir araya getirildiği The World Factbook kaynak kitabı referans alınarak hazırlanmıştır. İhracat oranları, her yıl ülkelerden gelen rakamların güncellenmesi ile ABD doları bazında açıklanır. [1]

  • Sıralamada numara ile gösterilmeyen ülkeler ve bölgeler, Birleşmiş Milletler üyesi olmayan veya resmî olarak tanınmayan ülkeler ile ülkelere bağlı özerk bölgeleri göstermektedir.
Sıra Ülke İhracat rakamı Veri
tarihi
 Dünya 17,779,000,000,000 $ 2011 [2]
1  Çin 2,210,000,000,000 $ 2013
 Avrupa Birliği 2,173,000,000,000 $ 2011
2  ABD 1,575,000,000,000 $ 2013
3  Almanya 1,493,000,000,000 $ 2013
4  Japonya 697,000,000,000 $ 2013
5  Fransa 570,100,000,000 $ 2013
6  Güney Kore 557,300,000,000 $ 2013
7  Hollanda 551,500,000,000 $ 2013
8  Rusya 515,000,000,000 $ 2013
 Hong Kong 486,100,000,000 $ 2013
9  Birleşik Krallık 475,700,000,000 $ 2013
10  İtalya 474,000,000,000 $ 2013
11  Kanada 458,700,000,000 $ 2013
12  İspanya 458,000,000,000 $ 2012
13  Singapur 442,900,000,000 $ 2013
14  Suudi Arabistan 376,300,000,000 $ 2013
15  Meksika 370,900,000,000 $ 2013
16  Birleşik Arap Emirlikleri 368,900,000,000 $ 2013
17  Hindistan 317,800,000,000 $ 2013
18  İsviçre 312,300,000,000 $ 2013
 Tayvan 305,800,000,000 $ 2013
19  Belçika 295,300,000,000 $ 2013
20  Avustralya 251,700,000,000 $ 2013
21  Brezilya 244,800,000,000 $ 2013
22  Malezya 230,700,000,000 $ 2013
23  Tayland 229,100,000,000 $ 2013
24  Polonya 202,300,000,000 $ 2013
25  İsveç 181,500,000,000 $ 2013
26  Endonezya 178,900,000,000 $ 2013
27  Türkiye 167,600,000,000 $ 2013
28  Avusturya 165,600,000,000 $ 2013
29  Norveç 154,200,000,000 $ 2013
30  Çek Cumhuriyeti 136,900,000,000 $ 2013
31  Vietnam 128,900,000,000 $ 2013
32  İrlanda 113,600,000,000 $ 2013
33  Kuveyt 112,000,000,000 $ 2013
34  Danimarka 106,000,000,000 $ 2013
35  Nijerya 93,550,000,000 $ 2013
36  Macaristan 92,980,000,000 $ 2013
37  Irak 91,990,000,000 $ 2013
38  Venezuela 91,780,000,000 $ 2013
39  Güney Afrika 91,050,000,000 $ 2013
40  Kazakistan 87,230,000,000 $ 2013
41  Arjantin 85,080,000,000 $ 2013
42  Slovakya 82,700,000,000 $ 2013
43  Şili 77,940,000,000 $ 2013
44  Finlandiya 75,700,000,000 $ 2013
45  Ukrayna 75,140,000,000 $ 2013
46  Angola 70,840,000,000 $ 2013
 Porto Riko 69,750,000,000 $ 2013
47  Cezayir 68,250,000,000 $ 2013
48  Romanya 61,240,000,000 $ 2013
49  İran 61,220,000,000 $ 2013
50  Portekiz 61,000,000,000 $ 2013
51  İsrail 60,670,000,000 $ 2013
52  Kolombiya 58,700,000,000 $ 2013
53  Umman 56,220,000,000 $ 2013
54  Filipinler 47,450,000,000 $ 2013
55  Beyaz Rusya 42,060,000,000 $ 2013
56  Peru 41,480,000,000 $ 2013
57  Libya 38,450,000,000 $ 2013
58  Yeni Zelanda 37,840,000,000 $ 2013
59  Azerbaycan 34,460,000,000 $ 2013
60  Litvanya 30,400,000,000 $ 2013
61  Yunanistan 30,390,000,000 $ 2013
62  Slovenya 28,290,000,000 $ 2013
63  Bulgaristan 27,900,000,000 $ 2013
64  Bangladeş 26,910,000,000 $ 2013
65  Ekvador 25,480,000,000 $ 2013
66  Pakistan 25,050,000,000 $ 2013
67  Mısır 24,810,000,000 $ 2013
68  Bahreyn 20,690,000,000 $ 2013
69  Panama 18,870,000,000 $ 2013
70  Tunus 17,460,000,000 $ 2012
71  Türkmenistan 17,130,000,000 $ 2013
72  Fas 16,780,000,000 $ 2013
73  Lüksemburg 15,800,000,000 $ 2013
74  Ekvator Ginesi 15,440,000,000 $ 2013
75  Estonya 15,110,000,000 $ 2013
76  Özbekistan 14,910,000,000 $ 2013
77  Paraguay 14,700,000,000 $ 2013
78  Gana 13,370,000,000 $ 2013
79  Sırbistan 13,140,000,000 $ 2013
80  Fildişi Sahili 12,960,000,000 $ 2013
81  Trinidad ve Tobago 12,860,000.000 $ 2013
82  Brunei 12,750,000,000 $ 2011
83  Katar 12,700,000,000 $ 2013
84  Letonya 12,670,000,000 $ 2013
85  Bolivya 12,560,000,000 $ 2013
86  Hırvatistan 12,370,000,000 $ 2013
87  Kosta Rika 11,660,000,000 $ 2013
88  Uruguay 10,500,000,000 $ 2013
89  Guatemala 10,290,000,000 $ 2013
90  Demokratik Kongo Cumhuriyeti 9,936,000,000 $ 2013
91  Kongo Cumhuriyeti 9,912,000,000 $ 2013
92  Dominik Cumhuriyeti 9,825,000,000 $ 2013
93  Gabon 9,777,000,000 $ 2013
94  Sri Lanka 9,347,000,000 $ 2013
95  Burma 9,043,000,000 $ 2013
96  Zambiya 8,547,000,000 $ 2013
97  Ürdün 7,914,000,000 $ 2013
98  Honduras 7,881,000,000 $ 2013
99  Botsvana 7,569,000,000 $ 2013
100  Kamboçya 6,781,000,000 $ 2013
101  Yemen 6,694,000,000 $ 2013
102  Kenya 6,580,000,000 $ 2013
103  Küba 6,252,000,000 $ 2013
104  Kamerun 6,002,000,000 $ 2013
105  Tanzanya 5,920,000,000 $ 2013
106  Lübnan 5,826,000,000 $ 2013
107  Papua Yeni Gine 5,392,000,000 $ 2013
108  İzlanda 5,200,000,000 $ 2013
109  Namibya 5,124,000,000 $ 2013
110  El Salvador 5,112,000,000 $ 2013
111  Moğolistan 4,294,000,000 $ 2013
112  Nikaragua 4,278,000,000 $ 2013
 ABD Virjin Adaları 4,234,000,000 $ 2001
113  Sudan 4,145,000,000 $ 2013
114  Malta 4,127,000,000 $ 2013
115  Makedonya 4,095,000,000 $ 2013
116  Kuzey Kore 3,954,000,000 $ 2012
117  Mozambik 3,920,000,000 $ 2013
118  Çad 3,865,000,000 $ 2013
119  San Marino 3,827,000,000 $ 2011
120  Lihtenştayn 3,760,000,000 $ 2011
121  Bosna-Hersek $ 3,571,000,000 $ 2013
122  Etiyopya 3,214,000,000 $ 2013
123  Uganda 3,156,000,000 $ 2013
124  Zimbabve 3,144,000,000 $ 2013
125  Burkina Faso 2,844,000,000 $ 2013
126  Mauritius 2,788,000,000 $ 2013
127  Moritanya 2,728,000,000 $ 2013
128  Senegal 2,691,000,000 $ 2013
129  Suriye 2,675,000,000 $ 2013
130  Gürcistan 2,618,000,000 $ 2013
131  Mali 2,577,000,000 $ 2013
132  Surinam 2,512,000,000 $ 2013
133  Kıbrıs Cumhuriyeti 2,420,000,000 $ 2013
134  Laos 2,313,000,000 $ 2013
135  Moldova 2,310,000,000 $ 2013
 Aruba 2,222,000,000 $ 2013
136  Kırgızistan 1,881,000,000 $ 2013
 Jamaika 1,775,000,000 $ 2013
137  Ermenistan 1,653,000,000 $ 2013
138  Svaziland 1,603,000,000 $ 2013
139  Sierra Leone 1,563,000,000 $ 2013
140  Nijer 1,539,000,000 $ 2013
 Curaçao 1,500,000,000 $ 2011
141  Malavi 1,427,000,000 $ 2013
142  Guyana 1,337,000,000 $ 2013
 Yeni Kaledonya 1,311,000,000 $ 2012
143  Gine 1,310,000,000 $ 2013
144  Arnavutluk 1,226,000,000 $ 2013
145  Benin 1,108,000,000 $ 2013
146  Nepal 1,060,000,000 $ 2013
 Barbados 1,051,000,000 $ 2013
147  Fiji 1,026,000,000 $ 2013
 Makao 1,020,600,000 $ 2012
148  Togo 982,200,000 $ 2013
 Bahamalar 960,000,000 $ 2013
149  Lesoto 941,200,000 $ 2013
150  Liberya 929,800,000 $ 2013
151  Haiti 876,800,000 $ 2013
152  Tacikistan 825,600,000 $ 2013
 Faroe Adaları 824,000,000 $ 2010
153  Monako 802,400,000 $ 2011
154  Bhutan 721,800,000 $ 2012
155  Filistin 666,100,000 $ 2010
156  Madagaskar 644,400,000 $ 2013
 Belize 633,000,000 $ 2013
157  Ruanda 538,300,000 $ 2013
158  Seyşeller 516,700,000 $ 2013
159  Somali 515,800,000 $ 2012
160  Eritre 496,200,000 $ 2013
 Solomon Adaları 493,100,000 $ 2011
161  Karadağ 489,200,000 $ 2012
 Amerikan Samoası 445,600,000 $ 2004
162  Kosova 419,000,000 $ 2011
 Grönland 384,300,000 $ 2010
163  Afganistan 376,000,000 $ 2012
164  Maldivler 283,000,000 $ 2012
 Cebelitarık 271,000,000 $ 2004
 Saint Lucia 206,800,000 $ 2013
 Fransız Polinezyası 200,000,000 $ 2008
165  Yeşil Burun Adaları 159,900,000 $ 2013
166  Gine Bissau 147,600,000 $ 2013
167  Orta Afrika Cumhuriyeti 138,900,000 $ 2013
 Falkland Adaları 125,000,000 $ 2004
168  Burundi 122,800,000 $ 2013
169  Gambiya 113,200,000 $ 2013
 Kuzey Mariana Adaları 98,200,000 $ 2008
170  Cibuti 90,800,000 $ 2013
171  Andorra 70,000,000 $ 2012
 Saint Kitts ve Nevis 57,300,000 $ 2013
 Antigua ve Barbuda 55,000,000 $ 2013
172  Marshall Adaları 50,140,000 $ 2011
 Saint Vincent ve Grenadinler 45,700,000 $ 2013
 Guam 44,000,000 $ 2011
173  Vanuatu 43,100,000 $ 2013
 Grenada 40,500,000 $ 2012
174  Dominika 40,400,000 $ 2013
175  Doğu Timor 34,100,000 $ 2011
 Britanya Virjin Adaları 26,000,000 $ 2012
176  Mikronezya Federal Devletleri 24,900,000 $ 2009
 Turks ve Caicos Adaları 24,770,000 $ 2008
177  Komorlar 19,700,000 $ 2013
 Cayman Adaları 13,900,000 $ 2013
 Bermuda 13,000,000 $ 2013
178  Palau 12,300,000 $ 2010
 Anguilla 12,200,000 $ 2013
179  São Tomé ve Príncipe 12,100,000 $ 2013
180  Samoa 11,400,000 $ 2011
181  Tonga 9,100,000 $ 2013
182  Kiribati 7,066,000 $ 2010
 Saint Pierre ve Miquelon 6,641,000 $ 2010
 Cook Adaları 5,222,000 $ 2005
 Montserrat 3,600,000 $ 2013
 Tuvalu 600,000 $ 2010
 Niue 201,400 $ 2004
183  Nauru 64,000 $ 2005
 Wallis ve Futuna 47,450 $ 2004
 Tokelau 0 $ 2002


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]