Ülke sloganlarının listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara


İçindekiler
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[değiştir | kaynağı değiştir]

ABD'nin 1 dolar üzerinde bulunan ülke sloganı.

B[değiştir | kaynağı değiştir]

Brezilyanın sloganı Ordem e progresso bayrağında da resmedilmiştir.

hizmet ver.[29]

C[değiştir | kaynağı değiştir]

Ç[değiştir | kaynağı değiştir]

D[değiştir | kaynağı değiştir]

E[değiştir | kaynağı değiştir]

F[değiştir | kaynağı değiştir]

G[değiştir | kaynağı değiştir]

H[değiştir | kaynağı değiştir]

I[değiştir | kaynağı değiştir]

Irak Bayrağı'nda ulusal slogan Allahu ekber yer alır
  • Irak: الله أكبر (Allahu ekber) (Arapça, "Allah en yücedir")[62]

İ[değiştir | kaynağı değiştir]

J[değiştir | kaynağı değiştir]

K[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Karadağ: Čojstvo i junaštvo / Чојство и јунаштво (Sırpça, Mertlik ve yiğitlik )
Kiribati'nin ulusal sloganı, Te mauri, te raoi ao te tabomoa ("Sağlık, Barış ve Gönenç"), askerî armada da resmedilmiştir..

L[değiştir | kaynağı değiştir]

M[değiştir | kaynağı değiştir]

-

N[değiştir | kaynağı değiştir]

O[değiştir | kaynağı değiştir]

[108] Devlet ebed müddettir.

P[değiştir | kaynağı değiştir]

Panama Askerî Arması'nda ulusal slogan Pro mundi beneficio da yer almaktadır.

R[değiştir | kaynağı değiştir]

S[değiştir | kaynağı değiştir]

Ş[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Şili: Por la razón o la fuerza (İspanyolca, "Mantıkla ya da güçle")[127]
    • önceden Post Tenebras Lux (Latince, "Karanlığın ardından aydınlık")
    • önceden Aut concilio, aut ense (Latince, "Mantıkla ya da kılıçla")

T[değiştir | kaynağı değiştir]

U[değiştir | kaynağı değiştir]

V[değiştir | kaynağı değiştir]

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Constitution de la Principauté d'Andorre". http://www.coprince-fr.ad/frances/consti.htm. Erişim tarihi: 2006-08-02. (Fransızca)
  2. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Antigua and Barbada". 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160406081028/http://www.caricom.org/jsp/community/antigua_barbuda.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  3. ^ As shown on the back of coins; see for instance this photo of a 1992 25 centavos coin.
  4. ^ As shown on the 1908 coat of arms of Australia
  5. ^ http://www.parliament.curriculum.edu.au/act.php3#symbol
  6. ^ "New South Wales State Flag & Emblems". 6 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20111006070642/http://www.about-australia.com/facts/new-south-wales/new-south-wales-state-flag-emblems/. Erişim tarihi: 2006-09-03. 
  7. ^ http://www.premiers.qld.gov.au/Government/emblems/coatofarms/
  8. ^ As shown on the former (1936) Coat of arms of South Australia
  9. ^ http://www.parliament.tas.gov.au/tpl/InfoSheets/StateEmblems.htm
  10. ^ "Department of Premier and Cabinet: Ensigns of Public Authority". 10 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110810171210/http://www.dpc.vic.gov.au/CA256D8000265E1A/page/Listing-Symbols+and+Flags-Ensigns+of+Public+Authority!OpenDocument&1=90-Protocol~&2=10-Symbols%20and%20Flags~&3=~. Erişim tarihi: 2006-08-03. 
  11. ^ "Europa - The symbols of EU". 26 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121126225034/http://europa.eu:80/abc/symbols/motto/index_en.htm. Erişim tarihi: 2006-08-15. 
  12. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - The Bahamas". 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160407015254/http://www.caricom.org/jsp/community/bahamas.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  13. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Barbados". 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160406075836/http://www.caricom.org/jsp/community/barbados.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  14. ^ As shown on the coat of arms of the SADR
  15. ^ http://www.diplomatie.be/en/belgium/belgiumdetail.asp?TEXTID=1574
  16. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Belize". 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160405161815/http://www.caricom.org/jsp/community/belize.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  17. ^ "La Constitution de la République du Bénin". 28 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130428083427/http://www.bj.refer.org:80/benin_ct/cop/assemble/constitution/constitution1.html. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  18. ^ "royal.gov.uk - Coats of arms". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304025226/http://www.royal.gov.uk/output/Page5014.asp. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  19. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Anguilla". 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160406135613/http://www.caricom.org/jsp/community/anguilla.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  20. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - British Virgin Islands". 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160407141811/http://www.caricom.org/jsp/community/british_virgin_islands.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  21. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Montserrat". 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160405180841/http://www.caricom.org/jsp/community/montserrat.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  22. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Turks and Caicos Islands". 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160408022425/http://www.caricom.org/jsp/community/turks_caicos_islands.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  23. ^ As shown on the coins; see for example "Banco Central de Bolivia : Moneda de 10 Centavos". 3 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080703193017/http://www.bcb.gov.bo:80/sitio/monedas/ligera/monedas/m10c.html. Erişim tarihi: 2006-08-04. (İspanyolca)
  24. ^ As shown on the Coat of arms of Botswana.
  25. ^ http://www.brasilemb.org/profile_brazil/brasil_ejournal_maxwell.shtml
  26. ^ "Galeria dos Governadores - Goveno do Estato de São Paulo". 5 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120105013152/http://www.galeriadosgovernadores.sp.gov.br/05brasao/brasao.htm. Erişim tarihi: 2006-08-05. (Portekizce)
  27. ^ "Prefeitura de Cidade de São Paulo - Simbolos da Cidade". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303214750/http://ww1.prefeitura.sp.gov.br/portal/a_cidade/historia/index.php?p=757. Erişim tarihi: 2006-08-05. (Portekizce)
  28. ^ "Minas Gerais - Intminas". 4 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120104215128/http://www.turminas.mg.gov.br/intminas.html. Erişim tarihi: 2006-08-05. (Portekizce)
  29. ^ "The Government of Brunei Darussalam - National Flag and Crest". 20 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090220165016/http://brunei.gov.bn:80/about_brunei/flag.htm. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  30. ^ "About Bulgaria: National Symbols - Flag, coat of arms, anthem". 30 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160330063400/http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0159&n=000006&g=. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  31. ^ "Présidence du Burkina Faso - Les armoiries". 17 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140517014724/http://presidence.bf:80/armoiries.php?sid=20. Erişim tarihi: 2006-08-05. (Fransızca)
  32. ^ Article 7 of "Constitution de la République du Burundi". 2 Aralık 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20071202060205/http://www.idlo.int/texts/leg5567.pdf. Erişim tarihi: 2006-08-05. (Fransızca)Şablon:Pdf
  33. ^ "Constitution of Algeria". 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160413174518/http://www.el-mouradia.dz/arabe/symbole/textes/constitution96.htm. Erişim tarihi: 2006-08-03. (Arapça)
  34. ^ "Constitution de la République de Djibouti". 25 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121125063016/http://www.adi.dj:80/constitut/constitut_dj.htm. Erişim tarihi: 2006-08-08. (Fransızca)
  35. ^ "Constitution de la République du Tchad 1996". 9 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080509140016/http://www.cefod.org/Fichiers%20web/Constitution%20Tchadienne.html. Erişim tarihi: 2006-08-08. (Fransızca)
  36. ^ As shown on the Flag of the president of the Czech Republic
  37. ^ As shown on the coat of arms.
  38. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Dominica". 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160406135852/http://www.caricom.org/jsp/community/dominica.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  39. ^ Article 93 of "Constitución politica de la Republica Domenica de 2002". 25 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160125164616/http://pdba.georgetown.edu:80/Constitutions/DomRep/domrep02.html. Erişim tarihi: 2006-08-05. (İspanyolca)
  40. ^ "Constitution of Equatorial Guinea". 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160310004907/http://guinea-equatorial.com/constitution.asp. Erişim tarihi: 2006-08-15. 
  41. ^ "Casa Presidencial - Bandera Nacional de El Salvador". 8 Eylül 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20050908185211/http://www.casapres.gob.sv/Simbolos_Patrios/bandera.htm. Erişim tarihi: 2006-08-14. (İspanyolca)
  42. ^ Article 36A of the Constitution of the Republic of Indonesia
  43. ^ "Prime Minister Andranik Margaryan's Welcome Message on the Occasion of the 70-anniversary of the Establishment of the Union of Armenia's Writers". 10 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080610080043/http://www.gov.am:80/enversion/premier_2/primer_home.htm?mat=777. Erişim tarihi: 2006-08-03. 
  44. ^ http://www.maroc.ma/NR/exeres/FFBFF494-EE11-4387-A900-18D10EA578EA.htm
  45. ^ "National Symbols ) Fiji Government Online". 13 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090913082752/http://www.fiji.gov.fj/publish/national_symbols.shtml. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  46. ^ Şablon:Cite) web(Fransızca)
  47. ^ Section 40 of "Republic Act No. 8491: An act prescribing the code of the national flag, anthem, motto, coat-of-arms and other heraldic items and devices of the Philippines". 8 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100408072143/http://www.gov.ph/aboutphil/RA8491.doc. Erişim tarihi: 2006-08-27. Şablon:Doclink
  48. ^ http://www.info-france-usa.org/atoz/libeqfra.asp
  49. ^ "Consitution de la République Gabonaise". 5 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080705015642/http://www.accpuf.org/gab/constit.htm. Erişim tarihi: 2006-08-15. 
  50. ^ "Seatle Gambia Association - Coat of Arms of The Gambia". 7 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20071007172048/http://www.seagam.org/Coarms.htm. Erişim tarihi: 2006-08-15. 
  51. ^ "Republic of Ghana: The Ghana Coat of Arms". 29 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070329065625/http://www.ghana.gov.gh:80/living/coatofarms.php. Erişim tarihi: 2006-08-16. 
  52. ^ "OIF - Guinée : Loi fondamentale". 19 Şubat 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20060219061841/http://droit.francophonie.org:80/doc/html/gn/con/fr/1990/1990dfgncofr1.html. Erişim tarihi: 2006-08-22. (Fransızca)
  53. ^ Article 21 of "Constitution de la Guinée-Bissau". 27 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20101127050851/http://www.cmseducation.org:80/wconsts/guibis.html. Erişim tarihi: 2006-08-22. (Fransızca)
  54. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Grenada". 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160407015233/http://www.caricom.org/jsp/community/grenada.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  55. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Guyana". 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160406075401/http://www.caricom.org/jsp/community/guyana.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  56. ^ "Embassy of the Republic of South Africa in Washington D.C. - South Africa's Coat of Arms". 28 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120328050220/http://www.saembassy.org/coatofarms.htm. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  57. ^ As shown on the coat of arms of Georgia
  58. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Haiti". 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160408144334/http://www.caricom.org/jsp/community/haiti.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  59. ^ "National Portal of India : Know India : National Symbols". 28 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110928113105/http://india.gov.in/knowindia/state_emblem.php. Erişim tarihi: 2006-08-22. 
  60. ^ "The Dutch royal house: The royal coat of arms". 3 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090703212941/http://www.koninklijkhuis.nl:80/english/content.jsp?objectid=13335. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  61. ^ "Secretaría General del Sistema de la Integración Centroamericana - República de Honduras - Simbolos Patrios". http://www.sica.int/miembros/hn/simbolos.aspx?IdEnt=1. Erişim tarihi: 2006-08-22. (İspanyolca)
  62. ^ Irak Bayrağı'nda gösterildiği gibi.
  63. ^ http://www.bookrags.com/browse/Encyclopedia%20of%20Religious%20Practices/50
  64. ^ Article 18 of the constitution states that "The Official Flag of Iran is composed of green, white, and red colors, with the special emblem of the Islamic Republic, together with the State Motto."
  65. ^ a b "Spain: Symbols - The national coat of arms". 23 Aralık 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20071223111314/http://www.la-moncloa.es:80/IDIOMAS/en-GB/Espana/ElEstado/Simbolos/Elescudo.htm. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  66. ^ http://www.jis.gov.jm/special_sections/Independence/symbols.html
  67. ^ "Constitution of Cambodia". 3 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160403063203/http://www.constitution.org/cons/cambodia.htm. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  68. ^ "La Constitution du Cameroun (Fransızca)". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160305072540/http://elaw.org/resources/text.asp?id=1730. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  69. ^ "The Canada Encyclopedia: A Mari usque ad Mare". http://canadaonline.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?zi=1/XJ&sdn=canadaonline&zu=http%3A%2F%2Fwww.canadianencyclopedia.ca%2Findex.cfm%3FPgNm%3DTCE%26ArticleId%3DA0000001. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  70. ^ "Legislative Assembly of Alberta: Armorial Bearings". 18 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150718101753/http://www.assembly.ab.ca:80/lao/library/lt-gov/arms.htm. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  71. ^ "government of British Columbia: British Columbia's Coat of Arms". 16 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160116164321/http://www.protocol.gov.bc.ca:80/protocol/prgs/symbols/symbols.htm. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  72. ^ "The Coat of Arms, Emblems and the Manitoba Tartan Act". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303232626/http://web2.gov.mb.ca/laws/statutes/ccsm/c150e.php. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  73. ^ "Government of New Brunswick: About new Brunswick - Symbols". 15 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090315042818/http://gnb.ca:80/cnb/nb/Symbols-e.asp. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  74. ^ Schedule A of "Coat of Arms Act". 4 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20071004222600/http://www.hoa.gov.nl.ca/hoa/statutes/c20.htm. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  75. ^ "Governement of Nova Scotia - Coat of Arms". 27 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130127214743/http://www.gov.ns.ca:80/playground/Coat.asp. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  76. ^ "Government of Nunavut - Symbols of Nunavut". 14 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20071014015041/http://www.gov.nu.ca:80/Nunavut/English/about/symbols.shtml. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  77. ^ "Emblems and Symbols - About Ontario (Government of Ontario, Canada)". 14 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20071014182433/http://gov.on.ca:80/ont/portal/!ut/p/.cmd/cs/.ce/7_0_A/.s/7_0_252/_s.7_0_A/7_0_252/_l/en?docid=EC001037. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  78. ^ "InfoPEI: Great Seal". 13 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160213193026/http://www.gov.pe.ca/infopei/index.php3?number=68825&lang=E. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  79. ^ "La devise du Québec". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303191956/http://www.drapeau.gouv.qc.ca/devise/devise.html. Erişim tarihi: 2006-08-05. (Fransızca)
  80. ^ "The Great Seals of Canada and Saskatchewan". 20 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070820114915/http://www.gr.gov.sk.ca:80/Protocol/Emblems/great_seal.htm. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  81. ^ "The speeches of the President: Kazakhstan, only ahead!". 17 Aralık 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20071217011800/http://www.akorda.kz/www/www_akorda_kz.nsf/sections?OpenForm&id_doc=EF8BDEE97E71B1BC462572340019E709&lang=kz. Erişim tarihi: 2009-04-07. 
  82. ^ As shown on the coat of arms of Kenya
  83. ^ As shown on the coat of arms of Kiribati
  84. ^ As shown on the coat of arms of Colombia.
  85. ^ As shown on the Coat of arms of Comoros.
  86. ^ As shown on the seal of the Confederate States of America.
  87. ^ "Constitution de la République du Congo". 8 Şubat 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20060208223515/http://droit.francophonie.org:80/doc/html/cg/con/fr/2002/2002dfcgcofr1.html. Erişim tarihi: 2006-08-08. (Fransızca)
  88. ^ As shown on the obverse of the coins; see "this photo of a 1992 coin". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303184358/http://www.sonic.net/~figgins/cuba/coin.gif. Erişim tarihi: 2006-09-26. 
  89. ^ Kürdistan Bölgesel Yönetimi
  90. ^ "Laos - Foreign Investment Management Cabinet: Politics". 9 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120609155039/http://www.invest.laopdr.org/politics.htm. Erişim tarihi: 2006-08-22. 
  91. ^ "Lesotho Embassy in Washington - Lesotho Fact Sheet". 28 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080828104553/http://www.lesothoemb-usa.gov.ls/lesothomap.htm. Erişim tarihi: 2006-08-22. 
  92. ^ "Liberian President Sirleaf Addresses Joint Session of Congress". 17 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080517133903/http://usinfo.state.gov/af/Archive/2006/Mar/16-300883.html. Erişim tarihi: 2006-08-22. 
  93. ^ "Luxembourg Tourist Office in London: Luxembourg - Small and Beautiful". 2 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120502144002/http://luxembourg.co.uk/press.html. Erişim tarihi: 2006-08-22. 
  94. ^ Article 4 of "Constitution de la République de Madagascar". 13 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130313155333/http://www.simicro.mg/hcc/hcc/constitution.html. Erişim tarihi: 2006-08-22. (Fransızca)
  95. ^ As shown on the Malawi coat of arms
  96. ^ "Government of Malaysia - Malaysian flag and crest". 9 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090309081450/http://www.gov.my:80/MyGov/BI/Directory/Government/AboutMsianGov/MsianFlagAndCrest. Erişim tarihi: 2006-08-23. 
  97. ^ Article 25 of "La constitution du Mali". 19 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090319215611/http://www.justicemali.org/pdf/39-constitution.pdf. Erişim tarihi: 2006-08-26. (Fransızca)
  98. ^ "The Republic of Mauritius Web Portal - Coat of Arms". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303171047/http://www.gov.mu/portal/site/abtmtius?content_id=53690d31693c8010VgnVCM100000ca6a12acRCRD. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  99. ^ Article 9 of "Constitution de la Republique islamique de Mauritanie". 16 Ekim 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20051016080730/http://droit.francophonie.org/doc/html/mr/con/fr/1991/1991dfmrcofr1.html. Erişim tarihi: 2006-08-27. (Fransızca)
  100. ^ "Monaco en un clin d'œil!". 1 Eylül 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20060901235320/http://www.monte-carlo.mc:80/monaco/informations/index.html. Erişim tarihi: 2006-08-03.  (Fransızca)
  101. ^ "Namibia in a Nutshell - Symbols". 9 Haziran 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070609212855/http://www.grnnet.gov.na:80/Nav_frames/Nutshell_launch.htm. Erişim tarihi: 2006-08-23. 
  102. ^ As shown on the Coat of arms of Nauru
  103. ^ As shown on the coat of arms of Nepal.
  104. ^ "Constitution du 18 juillet 1999". 19 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120419190756/http://www.assemblee.ne/texteslegaux/cons99.htm. Erişim tarihi: 2006-08-23. (Fransızca)
  105. ^ Article 15 of the "Constitution of the Federal Republic of Nigeria". 25 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160525192058/http://www.nigeria-law.org/ConstitutionOfTheFederalRepublicOfNigeria.htm. Erişim tarihi: 2006-08-23. 
  106. ^ "Constitution de Centrafrique". 2 Aralık 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20071202060211/http://www.idlo.int/texts/leg5540.pdf. Erişim tarihi: 2006-08-08. (Fransızca)Şablon:Pdf
  107. ^ [1]
  108. ^ Osmanlı
  109. ^ "Information of Pakistan: The State Emblem". 23 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130723011519/http://www.infopak.gov.pk/Eemblem.aspx. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  110. ^ As shown on the Coat of arms of Panama
  111. ^ "Consulado General de la República del Paraguay". 18 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100418160536/http://www.paraguaysp.com.br:80/himno.htm. Erişim tarihi: 2006-08-26. (İspanyolca)
  112. ^ Article 6 of "Constitution de la République du Rwanda". 19 Ekim 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20051019181841/http://droit.francophonie.org/doc/html/rw/con/fr/2003/2003dfrwcofr1.html. Erişim tarihi: 2006-08-27. (Fransızca)
  113. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - St. Kitts and Nevis". 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160328195509/http://www.caricom.org/jsp/community/st_kitts_nevis.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  114. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Saint Lucia". 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160407015308/http://www.caricom.org/jsp/community/saintlucia.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  115. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - St. Vincent and the Grenadines". 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160407141754/http://www.caricom.org/jsp/community/st_vincent_grenadines.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  116. ^ "Government of Samoa - Crest". 11 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080611105628/http://www.govt.ws:80/gi_details.cfm?gi_id=005. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  117. ^ As shown on the Coat of arms of San Marino
  118. ^ "Gouvernement du Sénégal - La Constitution : Titre Premier". 2 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090302091852/http://www.gouv.sn:80/textes/const_detail.cfm?numero=TITREPREMIER. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  119. ^ As shown on the Coat of arms of Seychelles
  120. ^ "National Constitution of Sierra Leone". 5 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120605211106/http://statehouse-sl.org/constitution/constitution-ii.html. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  121. ^ As shown on the Coat of arms of Singapore
  122. ^ As shown on the Coat of arms of Solomon Islands
  123. ^ As shown on the Coat of arms of Sudan
  124. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Suriname". 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160406135902/http://www.caricom.org/jsp/community/suriname.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  125. ^ As shown on the flag of Saudi Arabia.
  126. ^ "Swaziland National Trust Commission - General Swaziland Information: Social". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303174913/http://www.sntc.org.sz/tourism/social.asp. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  127. ^ As shown on the Coat of arms of Chile.
  128. ^ "Tanzania National website: Country profile". 5 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110605115942/http://www.tanzania.go.tz/profile.html. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  129. ^ "La constitution togolaise". 4 Ocak 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070104075910/http://www.republicoftogo.com:80/fr/news/news.asp?newsID=6614. Erişim tarihi: 2006-08-27. (Fransızca)
  130. ^ As shown on the coat of arms of Tonga
  131. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Trinidad and Tobago". 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160405185717/http://www.caricom.org/jsp/community/trinidad_tobago.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  132. ^ "Site du gouvernement tunisien - Armoiries". 14 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090614055727/http://www.ministeres.tn:80/html/armorie.html. Erişim tarihi: 2006-08-23. (Fransızca)
  133. ^ a b "Presidency of the Republic of Turkey". 27 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130527165018/http://www.cankaya.gov.tr:80/eng_html/index.html. Erişim tarihi: 2007-01-11. 
  134. ^ As shown on the coat of arms of Tuvalu
  135. ^ "United Nations Human Rights Website - Core Document Forming Part of the State Parties - Vanuatu". 29 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120729171240/http://www.unhchr.ch/tbs/doc.nsf/(Symbol)/6db3e3f0f763b9a3802565db005e953b?Opendocument. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  136. ^ Yeni Zelanda armasında görüldüğü gibi