Kullanıcı mesaj:𐰇𐱅𐰚𐰤/Arşiv 4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Cevşen

Merhaba.. Cevşen'e yazdığım Türkçeler benim metnim. Yani basılı eser değil. Bu durumda özgün çalışma yasağı çiğnenmiş olur mu Vikikaynak'ta? Eğer böyleyse sil şablonu eklemem gerekecek.-- İskenderBalas💬 11:35, 27 Ocak 2017 (UTC)

Turkish Airlines Euroleuge

Euroleague maddesini şöyle bırakayım o halde.Pragdonmesaj 17:11, 11 Şubat 2017 (UTC)

Euroleuge maddesini nereye bırakasınız peki? --Cobija (mesaj) 17:12, 11 Şubat 2017 (UTC)

KD

Vikipedi'de hangi maddelerin yer alabileceği kayda değerlik yönergelerine bağlı olarak belirleniyor. İlgili yönerge için lütfen tıklayınız. Eğer eklediğiniz maddenin bu yönergedeki koşullara uyduğunu düşünüyorsanız ilgili maddenin tartışma sayfasında bunu belirtebilirsiniz. --Cobija (mesaj) 11:53, 14 Şubat 2017 (UTC)

Sayın Sobija. Türkiye'deki animasyon stüdyolarını tıkladığınızda "Siyah Martı ve Grafik2000 yayınlanırken, Türkiyede var olan diğer animasyon stüdyolarının yayınlanamama nedenini öğrenebilir miyim ? ENG sürümüne bakacak olursanız burada yayınlanan bir çok animasyon stüdyosunuda göreceksiniz. yapılan çalışmalar illaki TV ekranında mı olması gerekiyor ?
Saygılarımla Bu imzasız yazı Oliviadurak (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Aynı iş kolunda çalışan şirketlerin her birinin ayrı ayrı kayda değerliği kanıtlanmak zorunda. Bahsettiğim yönergeyi okuyun lütfen. --Cobija (mesaj) 11:59, 14 Şubat 2017 (UTC)

Beyfendi/Hanımefendi. 2006 Yılında türkiyede var olmayan bir işten bahsediyoruz. Toplamda 150,000 m2 lik Bir Fabrikanın Tüm proseslerinin 3d olarak üretilmesinden bahsediyoruz! sanallaştırılmış bir işlemden bahsediyoruz ! Bir çeliğin Sıfırdan taştan nasıl şekillendirilmesinden bahsediyoruz. Toplamda Bir çizgi film karakterini oluşturmak için 1000 polygon üretmeniz yeterliyken "3 milyar polygon üretmiş olan bir şirketten bahsediyoruz. Ümid ederimki anlatabilmişimdir. (Oliviadurak (mesaj) 12:06, 14 Şubat 2017 (UTC))
Neye göre kayda değer efendim ? maddi değerinin olması mı ? Türkiyede yapılmamış çalışmalar imza atmış bir kurumdan bahsediyoruz ! Türkiyede ilk kez 3D animasyonlar üreten bir kurumdan bahsediyoruz ! Türkiyede ilk kez GPU tabanlı Render farmı kuran bir kurumdan bahsediyoruz ! illaki TV ekranına çıkıpta "Koybana koybana diye şarkımı söylememiz gerekiyor Bu imzasız yazı Oliviadurak (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bir yıldız da sizin için!

Düzeltmen Yıldızı
Cobija selamlar, Reis Filmi sayfasında yapımcı şirket ve isim bilgisi kısmındaki hatalı kısım tarafımızdan düzeltilmiştir. Bu konuda gerekli kontrollerin yapılarak yayınlanmasına yardımcı olursanız çok seviniriz.

Bir de kaynakça kısmına filmin resmi sayfası olan reisfimi.com sayfasının eklenmesine ve dış bağlantılar kısmına eklenmesine yardım edebilirseniz çok seviniriz. Yardımlarınız için teşekkürler. Herrsakrak (mesaj) 09:50, 15 Şubat 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim

Merhaba. ERAHome, siz bildirim yaptıktan 2:25:30 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 19:16, 22 Şubat 2017 (UTC)

El

Selam. Arapçadaki el-X gibi adlardaki el'in e'sinin büyük ya da küçük yazılması neye göre belirleniyor. Ana madde El-Kaide iken Irak el-Kaidesi diye de maddemiz var mesela. --Cobija (mesaj) 07:50, 23 Şubat 2017 (UTC)

Hiçbir fikrim yok ama genellikle küçük yazılır. --Turgut46 07:59, 23 Şubat 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim

Merhaba. İstanbul Muhafızları, siz bildirim yaptıktan 2 gün 18:53:04 saat sonra Vito Genovese tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 11:45, 25 Şubat 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim

Merhaba. Yerli kadın, siz bildirim yaptıktan 0:04:56 saat sonra Vito Genovese tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 21:13, 28 Şubat 2017 (UTC)

Şablon ekleme sorunu

Merhaba Cobija. Türkiye il plaka kodları maddesine "Avrupa taşıt plaka kodları" şablonunu ekleyince altta plaka kodları kısmına eklemleniyor. İçinden çıkamadım. Çevirimi de uzatmamak adına sormak isterim. Uygun olursanız şablonu ekleyiniz. Daha pratik olur belki. Bödöŋtıl ileti 13:31, 21 Mart 2017 (UTC)

Merhaba. Tabloda iki karakter fazlası varmış, onu silince oldu. --Cobija (mesaj) 08:00, 22 Mart 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim

Merhaba. Camihalilari, siz bildirim yaptıktan 12:33:25 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 19:26, 27 Mart 2017 (UTC)

Utaite sayfası hakkında

Utaite sayfası sizin de belirttiğiniz gibi diğer vikilerde bulunmamakta. Fakat ben bu konuya ilgi duyduğumdan ve bu konuyla ilgili çok az bilgi bulunmasından dolayı bir viki sayfası açmayı düşündüm. http://utaite.wikia.com/wiki/Utaite bu adresin ilk cümlelerini türkçeye çevirip bir taslak olarak kaydettim. Ayrıca herhangi bir telif hakkı ihlali yapmadım da. Eğer bir kural ihlali veya yanlışlık varsa ve kaldırılması gerekiyorsa anlayış gösteririm. Şimdiden teşekkür ederim --Aldeann (mesaj) 15:24, 28 Mart 2017 (UTC)Aldeann

Herhangi bir telif ya da biçemsel bir sorunu bulunmuyor maddenin. Yalnızca Vikipedi'nin konusu oluşturup oluşturmadığına dair kayda değerlik değerlendirmesi yapılması amacıyla işaretlendi. Kayda değerliğin ne olduğuna dair bilgiyi burada bulabilirsiniz. --Cobija (mesaj) 15:35, 28 Mart 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim

Merhaba. Aretainternet, siz bildirim yaptıktan 10:18:56 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 17:54, 30 Mart 2017 (UTC)

Sayfa taşıma

Merhaba, Bolşaya sovetskaya entsiklopediya maddesini taşırken belirttiğiniz taşıma gerekçesi vikipedi politikası mı?--Nushirevan11 ☾★ 19:34, 3 Nisan 2017 (UTC)

Bir filmin, kitabın, dizinin vs. Türkçe yayın adı yoksa orijinal adı ile adlandırılır. Evet. --Cobija (mesaj) 21:11, 3 Nisan 2017 (UTC)

Valide Sultan (I. Mustafa'nın annesi)

Maddenin tartışma sayfasında belirtmeme rağmen oradan devam edilmemesinden, değişiklik özetinden de münakaşaya girmek istemememden mütevellit buradan yazıyorum. Türkçede "özel ad yerine geçen" diye bir şey yok. Varsa dahi ben bilmiyorum, öğrenirsem iyi olur ama. Mesela Abdülhamid'den bahsederken Kızıl Sultan yazılamaz, kızıl sultan yazılır. Atatürk'ten bahsederken Ulu Önder yazılmadığı gibi. Valide sultan da örneklerdeki gibi lakap değil, unvan. Unvanlar zaten yek halde hiçbir şekilde büyük harfle yazılamaz. --Cobija (mesaj) 19:56, 4 Nisan 2017 (UTC)

@Cobija burada mesele bir unvanın kullanılmış olması değil. Unvan özel isim yerine bir madde adı olarak kullanılıyor. Unvanlar ismin önünde ise büyük harfle yazılır ancak burda Halime Sultan yerine yani ad yerine Valide Sultan adı yazıldığı için büyük harf olmalıdır diye düşünüyorum. Bu şahsın ismini bilmiyoruz, bilinmeyen isim yerine bu unvan kullanılıyor. Kızıl sultan tabiri tırnak içinde büyük harfle kullanılıyor. Burda da tırnak içi durum mevcut bence.--Nushirevan11 ☾★ 20:50, 4 Nisan 2017 (UTC)

Bu "bence" denilip üzerine yorum yapılabilecek bir konu değil. Dil kuralları belli, bu kuralların da arasında özel ad yerine kullanılan tabirler büyük harfle yazılır gibi bir şey var mı? --Cobija (mesaj) 22:46, 4 Nisan 2017 (UTC)

@Cobija burda istisnai bir durum var. Bu şahsın bilinen adı Halime Sultan veya Halime Valide Sultan'dır ancak gerçek adının Halime olduğu bilinmiyor. Halime kısmı çıkınca geriye ......Valide Sultan kalıyor. Adı bilinmediğinden ötürü Valide Sultan adı yerine geçiyor. Mevlana unvanının bir özel isim yerine kullanılması gibi. Bu madde de Valide Sultan adı kedi ismi Pamuk gibi özel bir isim bunu anlatmaya çalışıyorum. İsmi bilinenler hakkında kullanılan unvanlar elbette başka ancak burda isim+unvan'da ismin yeri boş olduğu için unvan ismin yerini tutuyor.--Nushirevan11 ☾★ 23:31, 4 Nisan 2017 (UTC)

Pamuk örneği yanlış ama Mevlana örneği "acaba" dedirtti bana. Bu tartışmayı maddenin tartışmasına aktarıp bir iki kişi daha yorum yaparsa sağlıklı olacak. Hazır yeri gelmişken ifade edeyim, taşıma yapmadan evvel maddelerin tartışma sayfalarına göz atmak elzem. --Cobija (mesaj) 09:23, 5 Nisan 2017 (UTC)

Zeyneb bint Ali

Merhaba, Zeyneb bint Ali sayfasına taraflı bir içeriğe sahip olan Wikishia'daki bilgileri direk dahil etmişsiniz. Bu doğru bir tutum değil. Zaten Türkçe Wikishia'da yer alan bilgileri toptan bu sayfaya aktarmanın manası yok. Madde içerisine Şii görüş şöyledir denilerek ince eleyip sık dokuyarak eklemek gerekir. Değişikliği geri almanızı rica ediyorum.--Nushirevan11 ☾★ 13:45, 5 Nisan 2017 (UTC)

Olabildiğince hz. vb. ifadeleri çıkardım. Şii görüş böyledir diyerek maddedeki yanlı kısımları ince eleyip sık dokuyarak düzgün hale getirebilirsiniz. Bu yapılana dek sistemik yanlılık uyarısı yeterli, zaten bu uyarı şablonu bu gibi durumlar için var. İçeriği tamamen kaldırmak gibi şey söz konusu değil. --Cobija (mesaj) 14:26, 5 Nisan 2017 (UTC)

Polis Yakını Kartı

Selamlar. Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler fakat eklediğiniz madde Vikipedi'nin konusunu oluşturan ansiklopedik bir içerik değil maalesef. Sayfaya eklenen sil şablonunu çıkartmayın lütfen. Vikipedi'nin ne olduğunu anlamanıza yardımcı olması için Vikipedi ne değildir?, hangi maddelerin Vikipedi'de yer alabildiğini kavrayabilmeniz için de kayda değerlik sayfalarını okumanızı öneririm. Umarım katkılarınızı Vikipedi kuralları dahilinde sürdürmeye devam edersiniz. --Cobija (mesaj) 19:04, 5 Nisan 2017 (UTC)

Merhabalar.Polis Yakını Kartı ile ilgili olarak internette temiz ansiklopedik bir bilgi bulunamadığından, bu sayfayı oluşturma gereği hissettim.Ayrıca sayfayıda gereksiz bilgilerle doldurmadan gerekli bilgileri ansiklopedik olarak yazmaya çalıştım.Cevap yazma gereği hissettiğim için burdayım. Bu imzasız yazı Cicekoguzhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Katkıda bulunmaya çalışmanız takdire şayan ancak Vikipedi'de yalnızca ansiklopedik içerik yer edinebiliyor. VP:GGB bağlantısına tıklayıp okuyun lütfen. Eklediğiniz madde de bu sıralanan bilgiler kapsamında yer alıyor ve üzülerek söylüyorum ki ansiklopedik içerik barındırmıyor :/--Cobija (mesaj) 19:14, 5 Nisan 2017 (UTC)

taşıma

Yasin Börü maddesini taşırken -öldürülmesi ve -cinayeti arasında kararsız kaldım aslında. Bu tür maddelerde bir standart olması gerekli gerçekten benzer olanlardan Dilek Doğan'ın öldürülmesi ve Kemal Kurkut'un öldürülmesi maddelerine de bir el atabilir misiniz rica etsem? --Maurice Flesier message 20:57, 5 Nisan 2017 (UTC)

Mobilde olduğumdan biraz geç oldu ama taşıdım ikisini de. --Cobija (mesaj) 21:23, 5 Nisan 2017 (UTC)
geç olsun güç olmasın derim her daim :) teşekkürler. --Maurice Flesier message 21:39, 5 Nisan 2017 (UTC)

Cenk hakkında

Öncelikle burada bir başka yetkili ve daha tecrübeli birinin sonunda Cenk denen şahsın vikipedi'de uyguladığı despotizme karşı bir laf söylediğini görünce sevindim. Şimdi bu yazacaklarımı neden yazıyorum, çünkü vikipedi'nin işleyişi hakkında ve bir şikayet mekanizması olup olmadığı konusunda pek bilgim yok ve fırsatını ve yetkili birini bulmuşken buradan söylemek istiyorum.

Benim görüşüme göre kendisi çok fazla sayıda gereksiz geri alma yapmaktadır ve insanları katkı yapmaktan soğutmaktadır. Yaptığı geri almaların çoğunu incelemediğinden de eminim. Mesela televizyon yapımları ile ilgili bilgi güncellemelerinin hepsini reddedip durmakta, sebep olarak da "kaynak gerek" demekte ancak kaynak yayınlanan bölümün kendisi işte, tv'de her yayınlanan bölümün haber olarak ayrıntıları yazılmaz ki o çeşit bir kaynağı olsun. İnsanlar katkı yapmak için son yayınlanan bölümlere göre güncelleme yapıp yanlışları düzeltir, karşılarına cenk bey dikilip "hani kaynak" der. Ee kaynak bölümün kendisi işte.

İşin ilginci kendisi hiçbir kaynak eklemeden, kaynak eklemeyi geçtim açıklama bile yazmadan yanlış bilgiler yazmaktan çekinmiyor. Kendini buranın ağası filan zannediyor herhalde. Mesela Luke Skywalker başlığına yanlış bilgi yazdığı için eleştirilmiş geçen gün. Baktım gerçekten de öyle yapmış ve yaptığı yanlış düzenlemede hiçbir kaynak eklememiş, hiç açıklama bile yok özet kısmında. Ve tabii ki devriye olduğu için kimsenin engeline takılmadan otomatik olarak onaylanıyor bunlar. Millet ise özenle yaptığı düzenlemeleri kendisine kabul ettirebilmek için bin takla atıyor. Bahsettiğim Luke skywalker başlığındaki yaptığı kaynaksız, özetsiz, açıklamasız yanlış bilgiyi düzelten edit hala onaylanmamış mesela. Madem bu kadar kaynak konusunda hassas kendi neden kaynaksız açıklamasız yanlış bilgiler giriyor? Tabii kafa rahat nasılsa kimseye kabul ettirmek için bin takla atmasına gerek yok.

Bu devriyeleri kim denetliyor ya da bir şikayet mercii var mıdır yok mudur bilmiyorum ama böyle şahısların vikipedi'ye yarardan çok zarar getirdiğine inanıyorum. Xonxax (mesaj) 03:27, 6 Nisan 2017 (UTC)

Kullanıcının yersiz geri almalar yaptığı doğru ancak zamanla Vikipedi işleyişini kavramasıyla bu durum rayına oturacaktır. O zaman kadar bu gibi sorunlar yaşadığınız taktirde Vikipedi:Şikâyet sayfasını kullanabilirsiniz. --Cobija (mesaj) 09:31, 6 Nisan 2017 (UTC)

Nargin Adası

Merhaba, Cobija,

Nargin Adası adasında eklediğiniz BS şablonunu kaldırabilir misiniz? Sayfayı güncelliyorum. Şu an için kısa bir mola vermekle birlikte çalışmayı kısa (birkaç saat) içinde tamamlayacağım. Kolay gelsin. thecatcherintheryemesaj 16:48, 6 Nisan 2017 (UTC)

Tamamdır. Güzel olmuş madde. --Cobija (mesaj) 16:50, 6 Nisan 2017 (UTC)

Tartışma

Merhaba, öncelikle tartışmada serzenişte bulunurcasına düzgün bir üslup kullanmadığım için özür dilerim. Bazen insan farklı bir haleti ruhiye içinde olabiliyor. Düzgün bir şekilde konuşarak verimli bir tartışma elde edebilirdik ancak pek öyle olmadı. Siz de biraz mutlak doğruyu biliyormuşcasına davranıyorsunuz. Ben TDK'yı baz aldım siz harf çevirimini baz aldınız. Sanırım TDK'nın önceden bugünkü kuralı farklı imiş. Rapsar'ın dediğinden öyle anladım. Bir telaffuza göre çeviri var, bir de harflerin tek tek çevirisi var. Siz harf çevirisinden bahsediyorsunuz ancak bu durumda şu sıkıntı ortaya çıkıyor: Arapça صلاح الدين الأيوبي yazımındaki Eyyubi kısmında -el (elif ve la harfi) takısı var. İslam Ansiklopedisi Selahaddin-i şeklinde çevirmiş. Arapça yazımda ve telaffuzda ismin sonunda -i harfi yok. Bu ahvalde kafa karıştırıcı bir durum ortaya çıkıyor. Latin harfli olmayan dillerin özel adlarının çevirisi konusu tekrar görüşülüp tartışılmalı. TDK'yı tamamen kenara koyamayız diye düşünüyorum. İyi vikiler.--Nushirevan11 ☾★ 11:30, 7 Nisan 2017 (UTC)

"Convert" sorunu

Merhaba Cobija, BMW X1#F48 Özellikleri kısmında, motorlarda kırmızı kırmızı duran convert şablonunu çevirmiyor. Yanlış düzeltmek istemedim Bödöŋtıl ileti 16:52, 8 Nisan 2017 (UTC)

Şablon:Convert/kW bhp şeklinde altsayfa yaratmak gerekiyor ancak İngilizce Vikipedi'de convert şablonunu Lua modülüne aktardıkları için altsayfaları silmişler. Bir teknisyenin şablonu güncellemesi lazım, benim için çok karışık geldi. --Cobija (mesaj) 20:35, 8 Nisan 2017 (UTC)


KET Bot Bildirim

Merhaba. Türk Nöker Teşkilatı, siz bildirim yaptıktan sonra 5 gün geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 13:17, 10 Nisan 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim

Merhaba. Şehzademustafa737, siz bildirim yaptıktan sonra 5 gün geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18:22, 10 Nisan 2017 (UTC)

Samsun Karşıyaka Anadolu Lisesi silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Samsun Karşıyaka Anadolu Lisesi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Samsun Karşıyaka Anadolu Lisesi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 12:27, 16 Nisan 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim

Merhaba. Trabzon Travesti Hançer, siz bildirim yaptıktan 0:45:45 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 12:39, 22 Nisan 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim

Merhaba. Tccbsarayi, siz bildirim yaptıktan sonra 5 gün geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 15:20, 22 Nisan 2017 (UTC)

Osmanlı Hanedanı

Selam. Benzer içeriğe sahip şablonlar birleştirilebiliyorsa eğer birleştirilir, özellikle bölünmez. Osmanlı Hanedanı ile ilişkili tekil şablonlar da ana şablon ile birleşti bu nedenle. Birleştirilen geçmişler üzerine geri alma dahil işlem yapılmaz, şu an geçmişler yaptığınız geri almalar nedeniyle karışık bir durumda. Yaptığınız değişiklikleri geri alıyorum, itirazınız varsa tartışma sayfasını kullanabilirsiniz. Bir de ekleyeyim: VP:3GD'ye dikkat. --Cobija (mesaj) 07:38, 23 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba, Niçin benzer şablon olsun? Osmanlı padişah kızları ile Osmanlı padişah eşleri çok mu benzer? Velev ki benzer olsun birleştirilip şişirilip çorba edilmesine ne gerek var. İngilizce Wikipedia'da bile Osmanlı padişah kızları var. İsterseniz bir de Osmanlı şehzadeleri şablonunu da birleştirin tam çorba olsun. Ayrıca Osmanlı padişah eşleri Osmanlı Hanedanı'ndan sayılmaz. Kendi kendinize SAS'a taşımadan sayfalara birleştir etiketi eklerseniz geçmişleri birleştiği zaman bu benim değil sizin hatanız olmuş olur. Gereksiz bir şekilde şablon birleştirmeden önce SAS'ı unutmayın. Anlayamadığım vikipedinin kotası mı yetmiyor ayrı şablona? Bu sizi niye rahatsız ediyor anlayabilmiş değilim. VP:3GD'ye özellikle sizin dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.--Nushirevan11 ☾★ 11:51, 23 Nisan 2017 (UTC)
  1. "Çorba olması" sizin kendi öznel yorumunuz.
  2. İngilizce Vikipedi'de ne olup olmadığı ancak emsal olabilir, son noktayı koymaz.
  3. Birleştirme işlemi ile SAS sürecinin uzaktan yakından bir alakası yok.
  4. Birleştirilen müstakil şablonları sanırım siz oluşturmuştunuz, sahiplenme gibi bir durum söz konusu sanırım zira böylesine basit ve çok temel bir işleme bile nedensizce karşı çıkılmasını anlamak güç.
  5. VP:3GD'yi üç ayrı şablonda birden ihlal etmeye hala devam ediyorsunuz.
  6. VP:N'ye uyun, agresifleşmenin hem gereği hem de faydası yok.

@Vito Genovese, Osmanlı Hanedanı, Osmanlı padişah eşleri ve Osmanlı padişah kızları ile üçüncü göz olarak sen ilgilenir misin lütfen? Bir de konudan bağımsız olarak Selahaddin Eyyubi maddesindeki tartışmadan hemen sonra bu şablonlarla ilgili zıtlık yaşanması, bu şablonların hemen ardından da burada aynı kullanıcının değişikliğimi geri almış olmasını kullanıcının beni takibat altına aldığı şeklinde yorumluyorum. Yapıcı değişikliklerin dahi inatlaşarak geri alınması can sıkıcı olmaya başladı iyice. --Cobija (mesaj) 12:37, 23 Nisan 2017 (UTC)

Şablonların birleştirilmesi gerektiği de sizin ÖZNEL yorumunuz. SAS'a gerek yok ne demek? Sizin aldığınız kararlar temyiz kararı mı? Var olan ve içerikçe de dolu olan şablonları birleştirmenin hiçbir mantıkî yönü yoktur. Siz isterseniz Osmanlı bürokrasisi diye bir şablon oluşturun içine şeyhülislamları, kaptanıderyaları yerleştirin. VP:3GD'yi ihlal eden sizsiniz. Kendi başınıza kesin bir şekilde böyle olacak diyen ve SAS yerine kendinizi koyan sizsiniz. Bi daha geri alsanız tekrar geri alırım. Çünkü bunları birleştirmenin hiçbir mantığı yok. Osmanlı şehzadeleri şablonunu da mı ekleyeceğiz? Ne gerek var? Ayrıca önemli şahısların adını yaygın kullanım baz alınmadan kimseye sormadan değiştirmeniz kabul edilemez ve farkettiğim zaman geri alırım. Rapsar Eyyubi maddesinde ne demişti çok açık. Kolay gelsin.--Nushirevan11 ☾★ 15:09, 23 Nisan 2017 (UTC)

Bu gibi nezaket sınırlarını aşan (bunu aynı kullanıcı beşinci altıncı kez üst üste yapıyor, birisinin artık dur demesi lazım.) yorumlara cevap vermeyeceğim. Sadece ortada silinme gibi bir durum olmadığı için SAS'la ilgili bir durum olmadığını söylemekle yetineceğim. Politikalara hakim olmayıp bu gibi yaparım, ederim tavırlarıyla 3GD'yi de ihlal ederek üst üste geri almalar yapan kullanıcılara müsamaha gösterilmesinin nihai sonucu devriye haklarının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek amaçlı kullanılması oluyor görüldüğü üzere. @Vito Genovese konuyu gözden geçirene kadar yukarıda belirttiğim şablonlar ve madde üzerinde değişiklik yapmayacağım. Sonrasında rollback yapılan olumlu katkıları geri getireceğim tabii olarak. --Cobija (mesaj) 15:33, 23 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba,

Bu şablonlar birleştirilmeden önce bir tartışma gerçekleşti mi herhangi bir yerde bu konuda?

Vito Genovese 18:51, 23 Nisan 2017 (UTC)

@Vito Genovese daha önce hiçbir şekilde tartışma yapılmadı. Kişi tamamen kendi isteği üzerine birleştir etiketi eklemiştir. Osmanlı şehzadeleri, Osmanlı padişah kızları ve Osmanlı padişah eşleri şablonlarını kronolojik sıraya göre düzenleyerek ben oluşturdum. İngilizce vikide de var bu tarz şablonlar ve aynı zamanda Hanedan şablonu da var. Rica ederim bu nasıl bir politikaya hakim olmak ki SAS'a sadece silinmeye aday sayfa getirildiğini düşünüyor. Bir de beni politika bilmemekle itham ediyor. :) SAS'a defaatle birleştirmek için maddeler taşınmıştır. SAS'a sadece silinmesi gereken maddeler taşınmaz ki. Neyse bu vesileyle öğrenilmiş olundu. Ayrıca padişah eşleri Hanedan'dan sayılmaz. Osmanlı padişah kızları ve şehzadeleri belli bir düzen üzere oluşturulmuştur toptancı bir şablon asla doğru değildir. Yorumlarda hakaret yok, sadece argüman üretememenin kızgınlığı var.--Nushirevan11 ☾★ 19:26, 23 Nisan 2017 (UTC)

Tartışma olmadı, doğru. Şablonları birleştirdikten sonra hala anlamadığım şekilde geri alma savaşı başladı. Vikipedi'de her işlemi önceden haber vererek gerçekleştirmiyoruz haliyle, yapılan işleme itiraz varsa ya ilgili sayfanın ya da kullanıcının tartışma sayfasında itiraz ederek görüşülmesi lazım, değişiklik özetinden cevap verip geri alma savaşına girmek değil. VP:N'yi, VP:3GD'yi ısrarla ihlal edip sayfaları sahiplenmek, üstüne de bir kullanıcıyı takibat altına alarak yerli yersiz değişikliklerini geri almak normalleştiyse eğer bilmiş olurum hiç değilse. Her şeyi geçtim de şu görünüme karışık (karışık demek varken irite edici şekilde çorba demek ve bu tavırların normalleşmesi de yeni moda oldu Vikipedi'de) demek nedir yahu? Uğraştığımız şeylere bak. --Cobija (mesaj) 20:08, 23 Nisan 2017 (UTC)

Benim görüşümü sorduğunuz için yazayım o zaman: SAS süreci, böyle tartışma yaratmaya eğilimli durumlarda topluluk bağlayıcı bir karar alabilsin diye var ve evet, SAS demek "silmek"ten ziyade "tartışmak" demek daha ziyade, doğrudur. Articles for deletion'dan X for discussion'a evrilmiş bir süreçtir zira. Şu anda ikinizin de canınızın sıkılmasına neden olan bu tartışma, şablonların SAS'a çıkarılması ya da en azından birleştirme için etiketlenmelerinden şöyle bir hafta filan önce tartışma sayfalarına not düşülmesiyle önlenebilirdi. Bir madde adı değişikliği ya da basit bir değişiklik söz konusu olsa geri alması kolay, ancak iki sayfanın birleştirilmesi durumunda bunların ayıklanması ciddi bir güçlük. Bunun önüne geçebilirdik böylelikle. Sayfaları birleştiren Yetkin de doğal olarak bu durumu ve ihtilafı bilemezdi.
Sayfaları sahiplenmek şüphesiz iyi bir davranış değil, ancak insan emek verdiği ya da verdiğini düşündüğü bir sayfayı ister istemez önemser ve değişikliklerini takip eder. Bu anlamda @Nushirevan11'in bu işleme itiraz hakkı elbette saklıdır. Nushirevan11'in yapamayacağı şey ise, Özel:Diff/18475649'te olduğu gibi Cobija'nın değişikliğini "geri döndür" düğmesine basarak geri almaktır. Köy Çeşmesine yazdığım konuyla ilgili şu yazıyı (kalıcı bağlantı) okumanı rica ediyorum ve devamı durumunda devriyeliğini üzülerek almak zorunda kalacağımı not düşüyorum Nushirevan11.
Nezaket konusunda geçmişte mesaj sayfamda Nushirevan11'e önce bir-iki ricada bulunduğum, sonrasında da üzerine basa basa son bir ricada bulunduğum doğrudur. Ancak buradaki yazışmalarda bu tür bir ihlal görmedim açıkçası. "Çorba" sözcüğü TDK tarafından "mec. İçinden çıkılmaz durum." olarak tanımlanıyor (TDK sözlüğünü kişilerarası anlaşmazlıklarda hakem olarak kullanıyor oluşum bir değil, iki değil, sonumuz hayrolsun). Sözcüğün kişisel çağrışımı elbette daha olumsuz olabilir, ancak yazılı tanımdan daha pejoratif olarak yorumlayarak buradan bir itham değerlendirmesi yapmam da haksızlık olur. Biraz gerilmişsiniz sanırım, bir 24 saat tartışmadan geri çekmenizi öneririm kendinizi, bazen yararı oluyor. Böyle şeyler için motivasyonunuzun etkilenmesine izin vermeyin, yapacak işimiz çok.
Bu şablonların durumuna dönecek olursak, benim önerim geriye dönük bir SAS olacak (onu da 24 saat sonra başlatmanızda yarar olabilir; öfkeyle oturup zararla oturmayın). Nushirevan11 bu şablonları açmaya devam edecek, bunu yapmasının önünde bir engel de yok, çünkü bu konuda bağlayıcı bir karar alınmış değil, bir politika ve/veya yönergeyi de ihlal etmiyor görünüyor. Eğer tartışmadan çıkan sonuç Cobija'nın görüşü doğrultusunda olursa sayfalar şu anda olduğu gibi kalır; Nushirevan11'in görüşü doğrultusunda olursa da gariban bir hizmetli oturur samanlıkta sürüm ayıklar. :)
İkiniz de değerli Vikipedistlersiniz, böyle önemsiz konular için birbirinizi üzdüğünüze değmez.
Vito Genovese 20:49, 23 Nisan 2017 (UTC)
@Vito Genovese devriyeliğimi almakla beni tehdit etmen hiç hoş değil. 3GD'nin ihlal edilmesi Cobija'nın başına buyruk hareket etmesinden kaynaklanmaktadır. Burda ben nasıl suçlu olabilirim rica ediyorum? Keyfi bir şekilde hiç kimseye sormadan SAS'a götürmeden hangi hakla birleştir şablonu ekleniyor! Bir değişiklik yapılacaksa SAS'a götürülür. Ayrıca eşler Hanedan'dan değildir. Bu apaçık bilgi karşısında bile ben yaptım oldu görüşü savunuluyor. İlk hali ne ise o korunur, değiştirmek isteyen SAS'a götürür.--Nushirevan11 ☾★ 21:41, 23 Nisan 2017 (UTC)
Ben niye tehdit edeyim ki seni @Nushirevan11? Devriyeliğinin alınması sana değil Vikipedi'ye ceza olur, bu da olayı tehdit kapsamından otomatikman çıkarır her koşul altında. Kaldı ki, ben köy çeşmesinde yazdığım üzere, usule uygun olmayan bir işlem durumunda yapacağımı önceden söylediğim hatırlatmayı yapıyorum. Bunun 3GD konusuyla bir ilgisi yok. Aranızdaki anlaşmazlıktan bağımsız genel bir husus bu. Genel olarak ister Cobija'nın ya da ister başka bir kullanıcının değişikliğini "geri döndür" düğmesiyle geri alman uygun değil. Çeşmede söylemem bu düğmeyi kullanmanın önüne geçmediği için bir kez de pingleyerek söyledim, hepsi bu.
Vito Genovese 21:49, 23 Nisan 2017 (UTC)
@Vito Genovese muhakkak tehdit amacıyla değil kurallara istinaden o uyarıyı yapmışsındır. Usulü hatırlatacaktım, yapmışsın teşekkür ederim. Gerçekten boş yere didişiyoruz. Cobija tecrübeli bir kullanıcı ancak SAS'a götürmek yerine benle didişiyor.--Nushirevan11 ☾★ 22:04, 23 Nisan 2017 (UTC)

X şablonu gereksiz diye düşünülüp silinmesi yönünde karar verilmesi için aday gösterilmesi, burada farklı görüşler sonucu başka sayfalarla birleştirilmesi görülmemiş şey değil ancak on yıldır burada görmediğim şey malumun ilamı için birleştirilsin mi yoksa birleştirilmesin mi diye karar verilmesi adına SAS kullanılması. Yalnız ve yalnız sayfaların birleştirilmesi için aday gösterildiği bir örnek varsa (özellikle SAS'ın gereksiz şişirildiği şikayetleri olan bu günlerde) eğer görmek istiyorum o örneği. Eğer yoksa bir kullanıcının -tekrar söylüyorum- 3GD'yi ısrarla ihlal ederek bu icadı ortaya çıkarmasına diyecek bir şeyim yok. Eğer bu gibi -bunu da tekrar söylüyorum- yaparım, ederim tavırları hoş karşılanıyorsa kullanıcıdan özür diliyorum, burada geçersiz olduğunu düşünüyordum o yüzden buna karşı tahammül göstermiyordum. Geçer akçe bu ise kocaman gibi sözcükleri özenle seçip kullanarak ayak uydururuz bu kadar yıldan sonra ne diyeyim. --Cobija (mesaj) 21:08, 23 Nisan 2017 (UTC)

Malumun ilamı olduğu sizin indi yorumunuz. SAS'ta sayfaların birleştirilmesi için hiç örnek görmediniz mi? Şaka gibi. Lenin'in makaleleri SAS'a birleştirmek için taşınmıyor mu? Hiç görmediniz mi? 3GD'nin ihlal edilmesi sizin başınıza buyruk hareket etmenizden kaynaklanıyor. Kendinizi SAS yerine koyamazsınız. Ayrıca çorba etmek karmak karışık hale getirmek demektir mecazen.--Nushirevan11 ☾★ 21:37, 23 Nisan 2017 (UTC)

Boş boş (anlamsız anlamında) konuşmayın. Örneğin Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Oportünizm ve İkinci Enternasyonalin Çöküşü sayfasında KD sorunu nedeniyle aday gösterilmiş, birleştirilmesi yönünde yorumlar gelmiş. Ta ilk Lenin makalesinin SAS'ından beri aynı şekilde onlarca adaylık açıldı ve bir yerden sonra SAS'ı şişirdiği için tepki gösterilmeye başlandı. Şu örnekte olduğu gibi. Birleştirilmesi gerektiği ortada SAS'a ne gerek var yani? Kaldı ki hanedan bireyleri için ayrı ayrı şablon açmanın ne mantığı var? --Cobija (mesaj) 21:45, 23 Nisan 2017 (UTC)

Kusura bakmayın sizin gibi dolu dolu konuşamıyorum. Maurice Flesier defalarca birleştirme işlemi için SAS'a madde taşıdı. SAS'ı yakinen takip ettiğim için her daim görüyorum, birleştirme için taşınan maddeleri. Hanedan bireyleri için ayrı ayrı şablon açılmıyor. Farklı kategoride olan kişiler için şablon açılıyor. Osmanlı şehzadeleri ile Osmanlı sultanları farklı kategoriler bu sebebe istinaden farklı şablon olmalı. Hepsinin ayrı ayrı kategorileri var. Sizi takip etmek gibi bir idealim yok. Denk geldim ve geri aldım, eğer yanlış yaptığımı düşünüyorsanız sayfaların tartışma kısmına gerekçelerinizi yazarsınız. Vikipedide herkesin ilgilendiği, yoğunlaştığı bir alan vardır. Özellikle ilgilendiğim bu alan hakkında kafanıza göre iş yapamazsınız. Hala eklenmesi gerektiğini düşünüyorsanız SAS'a götürerek topluluğun kararıyla netice elde edebilirsiniz.--Nushirevan11 ☾★ 21:54, 23 Nisan 2017 (UTC)
  • "Denk geldim ve geri aldım, eğer yanlış yaptığımı düşünüyorsanız sayfaların tartışma kısmına gerekçelerinizi yazarsınız.": Bir değişikliğe itirazı olan sizsiniz, sizin gerekçenizi yazmanız lazım ilk olarak.
  • "Özellikle ilgilendiğim bu alan hakkında kafanıza göre iş yapamazsınız.": İlgi alanınız olması çok doğal fakat değişiklik yapmak için kimse sizden icazet almak zorunda değil. Vikipedi'de herkes doğal olarak madde sahiplenir ancak benden izinsiz kimse bir şey yapamaz tavrını, böylesini ilk defa görüyorum. Buna göz yumulmasını da daha büyük hayretle karşılıyorum.
  • Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Osmanlı padişah eşleri --Cobija (mesaj) 22:03, 23 Nisan 2017 (UTC)
    • Değişikliği kimseye sormadan kendi kendinize yaparsanız o değişiklik geri alınır. Usul böyle olduğu için Vito şablonu ilk haline getirdi.
    • Benden izinsiz yapamazsınız demedim. Bu sizin iddianız. Bu alanla ilgilendiğim için tartışmalı bir kararı tek başınıza uygulayamazsınız, topluluğun görüşünü almanız gerekir demek istedim. Demek istediğim bir bedahetken farklı yere çekmenin manası yok.
    • Hayırlı olsun SAS'ınız.--Nushirevan11 ☾★ 22:10, 23 Nisan 2017 (UTC)

Antlaşmalar listesi

Selam İazak. Bir şey sormak istiyordum. Çevirdiğin listede neye göre seçilip derleniyor antlaşmalar? Ben de aynı şekilde Türkiye'nin antlaşmalarını derleyip seçkin liste yapma niyetindeydim ancak yüzlerce antlaşma mevcut. Hepsini listelemek imkansız gibi bir şey, bu durumda hangi antlaşmanın listede yer alabileceğini neye göre seçmek lazım? Mesela sadece treaty'ler mi listelenmeli agreement'lar göz ardı edilip? Öyle düşünmüştüm ama Ankara Anlaşması (1921) gibi önemli örnekler de var. --Cobija (mesaj) 13:29, 23 Nisan 2017 (UTC)

Selam @Cobija,
Konuya ilgi göstermenize memnun oldum.
Öncelikle İngilizce tarafındaki maddede çeşitli türlerdeki antlaşma ve sözleşmeler bulunuyor. Ben de yalnız treaty'leri seçmek gibi bir yola gitmedim. Tamamlandığında interwikileriyle uyumlu olacak. Size de aynı yolu öneririm.
Ne yazık ki yeterince idealist olup tüm kayda değer antlaşma ve sözleşmeleri oluşturacak kadar zaman ayıramıyorum.
Kriterim yalnızca Türkçeye daha önce çevrilmiş olanları listelemekten ibaret. "İbaret" diyorum ama maddelerdeki küçük çaplı iyileştirmeler ve her birine kaynak eklemek epey zamanımı alıyor.
Bu arada henüz incelemediyseniz Osmanlı İmparatorluğu'nun antlaşmaları listesi maddesine göz atmanızı öneririm.
Başarılar. iazak (mesaj) 14:00, 23 Nisan 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 23:52, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 23:53, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 23:53, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Kategori adlandırma

Selamlar, bu kategori sizce doğru yere mi taşınmış? Buradaki kategori adlandırmalarına bakınca yanlış gibi geldi. Geri alacaktım ama öncelikle danışmak istedim. --Selahattin ilhan (mesaj) 18:43, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Selam. Mizahi/Mizahî konusundaysa eğer doğru yapılmış. Merkezi/Merkezî gibi anlam farkı olmadığı sürece kullanılmıyor î harfi. "İnternet siteleri" yerine de "web siteleri" denmesi lazım zira ana kategori ve maddenin adı web sitesi. --Cobija (mesaj) 20:34, 12 Mayıs 2017 (UTC)

dır, dir

Vikipedi:Biçem el kitabı (başlık) ve Yardım:Sayfa nasıl yazılır (biçem) öyle demiyor ama. Ayrıca burada ve burada epeyce tartışılmış vikipedinin sözlük mü ansiklopedi mi olduğu özellikle.--Teacher0691 (mesaj) 22:20, 6 Haziran 2017 (UTC)

Biçemleri biliyorum fakat bu konu ile ilgili kural üzerinde ne kadar uzlaşı olduğu meçhul. Gerçi kural da değil, özellikle bunun üzerinde durulmamış, başka bir konuda örnek verilirken bu şekilde kullanılmış. O tartışmaları da hatırlıyorum. O zaman bir fikir belirtmemiştim ancak "-dır" kullanılırsa ansiklopedi öteki türlü sözlük olur diye bir mantık olamaz. TDV İslâm Ansiklopedisi sözlük mü bu durumda? Kişinin meşrebine göre değişiyor bu kullanım tarzı fakat ben izleme listemde gördükçe bu kullanımları siliyorum.
Vikipedi'ye girerken yer imi olarak eklediğim rastgele sayfa bağlantısını kullanıyorum. Bu şekilde her gün birçok kez rastgele sayfaya denk geliyorum ve şimdiye kadar gözlemlediğim kadarıyla da tanım cümlelerinde bu eklerin olmadığı madde sayısı ağır basıyor. Ancak örneğin Türkiye köy maddeleri oluşturulurken bu ekler kullanılmış ve binlerce maddede de "... köydür." şeklinde sonlanan tanım cümleleri yer alıyor. Bunlar için ekstra efor harcayıp "-dır" eklerini kaldırmaya çalışacak halim yok tabii ki. Ancak dediğim gibi ağırlıklı olarak tanım cümlelerinde eksiz kullanımı gördüğümden dolayı bu şekilde kullanımı yeğliyorum. --Cobija (mesaj) 23:53, 6 Haziran 2017 (UTC)
Kesin bir uzlaşı olmadığı ve yönerge haline gelmediğini kabul ederek, eklenmesinde de hiç bir sakınca olmadığını (hatta eklenmesi gerektiğini) savunanlardanım ben de ve bu yüzden bahsettiğiniz binlerce köy maddesine de ekleyen kişi olarak gördükçe eklemeye devam edeceğim.--Teacher0691 (mesaj) 20:48, 7 Haziran 2017 (UTC)
Geri aldığınız son 3 futbolcunun En viki sayfalarına da bir baksaydınız keşke. Álvaro José Domínguez Cabezas (born June 10, 1981 in Colombia) is a former Colombian footballer. Ekigho Ehiosun (born 25 June, 1990, Warri) is a Nigerian football forward who currently plays for Gaziantep B.B.. André Luiz Bahia dos Santos Viana (born 24 November 1983) is a Brazilian footballer who plays as a defender. He currently plays for Shonan Bellmare.--Teacher0691 (mesaj) 19:00, 9 Haziran 2017 (UTC)
İngilizce Vikipedi'nin uygulamalarının bir karar merci olarak değil ancak emsal olarak gösterilebileceği onlarca sefer muhtelif yerlerde tekrarlanmışken deneyimli bir kullanıcının bunu öne sürmesi beni şaşırttı. İngilizce maddelere baktım ve şimdi ne yapmalıyım? Onlarda bu şekilde diye burada da o şekilde mi olmak mecburiyetinde? Öyle düşünüyorsanız köy çeşmesine yazın, eğer öyle olması gerekiyorsa zaten fikir birliği oluşur ve bütün maddeleri aynı şekilde düzenleriz. Sayenizde yıllardır süren bu fikir ayrılığı da bir nihayete ermiş olur ve düzen sağlanır. --Cobija (mesaj) 23:37, 9 Haziran 2017 (UTC)

KET Bot Bildirim

Merhaba. Bizneyiz, siz bildirim yaptıktan 0:30:07 saat sonra HakanIST tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 13:17, 12 Haziran 2017 (UTC)

Hay ağzını...

Öpeyim.. Ama dur öpmeyeyim :) Adam gibi yazınca Usame bin Ladin gibi maddeler çıkıyor, kimse de bir şey diyemiyor zira ideolojik bir bakış açısı zerre bulunamaz (İngilizcesinde bile var mesela). Ama bu arkadaşlar "benim ideolojime uygun olanı düzelteyim/ekleyeyim, gerisine karışmam" düşüncesinde. Bunun lamı cimi yok. Teşekkürler.--RapsarEfendim? 22:42, 12 Haziran 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi

Selamlar. Bu haftanın İş Birliği Projesi ilgini çekebilir diye düşünüyorum :) Katılımını bekleriz :) İyi günler.--RapsarEfendim? 18:09, 19 Haziran 2017 (UTC)

Kaynakça

Selam. Şurada standart derken? Biçem standardı mı bu yoksa anane mi? Yazdığım hiçbir maddede uymadım buna. Bana kalsa mantıksız da. --Cobija (mesaj) 18:51, 11 Temmuz 2017 (UTC)

Selam. Son kısımlardaki düzen ayrıca bakınız>notlar>kaynakça (önce genel sonra özel)>konuyla ilgili yayınlar>dış bağlantılar şeklinde. Bu bir yerde yazılıydı bakayım.--RapsarEfendim? 18:57, 11 Temmuz 2017 (UTC)
Hmm. Ben hep tam tersini yapıyordum... Dediğin daha mantıklı gözüktü.--RapsarEfendim? 19:10, 11 Temmuz 2017 (UTC)

İç bağlantı

Selamlar, yanlış bağ demeden önce Larissa FC, üstelik kendinizin yaptığı bağlantıyla nereye bağlanıyor bir baksaydınız keşke.--Teacher0691 (mesaj) 22:49, 22 Temmuz 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Ağustos 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Ağustos 2017'nin işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine yapılacak katkı ile Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine yapılacak katkı ile C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 500, (b) kısmı için 25 madde, (c) kısmı için 10 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 22:32, 31 Temmuz 2017 (UTC)

Maccabi Petah Tikva FC

Selamlar, şuradaki konuyla ilgili olarak Maccabi_Petah_Tikva_F.C. takımının adı ne olmalı? Maddeyi açmaya çalışacağım sonra ama açabilirseniz de sevinirim.--Teacher0691 (mesaj) 22:34, 1 Ağustos 2017 (UTC)

Selam. Moadon Sport Makkabi Avşalom İroni Petah Tikva kulübün tam adı. Ben adlandırıyor olsam MS Makkabi Avşalom İroni Petah Tikva adını tercih ederdim. Yaygın kullanımda Avşalom İroni kısmı yok ama kulüpleri gerçek adlarıyla buraya taşıyoruz. Gerçi kulübün kendisi bile Avşalom İroni kısmını göz ardı etmiş görünüyor, logolarında yok mesela. @Rapsar, sen ne dersin? --Cobija (mesaj) 22:49, 1 Ağustos 2017 (UTC)
MS Makkabi Petah Tikva olarak açtım. Değiştirilebilir gerekirse.--Teacher0691 (mesaj) 21:54, 2 Ağustos 2017 (UTC)
Mevcut adın uygun olduğunu düşünüyorum.--RapsarEfendim? 21:57, 2 Ağustos 2017 (UTC)


KK Kızılyıldız

Tekrar selamlar, KK Kızılyıldız madde adı KK Crvena Zvezda olması gerekmiyor mu sence de? Futbol takımı, FK Crvena Zvezda şeklinde. @Rapsar ve @Sabri76 size de ping atmış olayım.--Teacher0691 (mesaj) 20:07, 5 Ağustos 2017 (UTC)

Doğru, bir an önce taşınması lazım. Crvena Zvezda değil de Crvena zvezda alternatifi de düşünülmeli, orijinal dilindeki kurallara göre böyle yazılıyor sanırım. --Cobija (mesaj) 20:09, 5 Ağustos 2017 (UTC)
Kesinlikle evet. Hatta futbol takımı da öyle olmalı bence (zvezda küçük harf).--Teacher0691 (mesaj) 20:33, 5 Ağustos 2017 (UTC)

Toplulukça Vikiprojeleri ve işbirliği projelerini canlandırma

Selamlar. Geçmiş dönemdeki istatistiğe baktığımızda Vikiprojelere ilginin son derece azaldığını ve birçok Vikiprojenin inaktif olduğunu gördük. Bunun üzerine Vikiprojeleri canlandırmak, bir standarta kavuşturmak ve toplulukça bu konuya eğilim bir atılım yapmak üzere bir girişim başlattık. Sizin de dahil olduğunuz üzere, birçok kullanıcı kendi ilgi alanına dair çeşitli konularda halen güncel olarak katkı yapıyor, katkılarına devam ediyor. Buna karşın benzer konulara katkı yapan kullanıcıların birçoğu maalesef birbirinden bağımsız hareket etmekte ve birbiriyle ilişkisi son derece zayıf. Paralel konularda yapılan katkıların derli toplu olması, katkı sunulan konuların ilgi çekmesi, başka kullanıcılara ulaşma gibi konularda Vikiprojeler önemli yer tutuyor.

Siz de kendi ilgi alanınıza göre bir Vikiprojede sorumluluk almak ve katkılarınızı bu yönde kolektif bir şekilde geliştirmek ister misiniz? Burada tartışma sürüyor, lütfen görüşlerinizle birlikte siz de aramıza bize katılın. İlgi alanınızı kapsayan Vikiprojelerde sorumluluk almak veya kendi Vikiprojenizi oluşturmaya ne dersiniz? Katkılarınızı Vikiprojeler eşliğinde sürdürmeniz ansikopedik bilgilerin gelişmesine hızlı bir ivme kazandıracaktır. Katkılarınızı bekliyoruz. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:22, 5 Ağustos 2017 (UTC)

BJK e-S

Selam. Beşiktaş'ın elektronik spor branşı Beşiktaş Elektronik Spor Kulübü adı altında ayrı bir kulüptü. Arması vs. farklıydı. Sosyal medya hesaplarına göz attım da formalarında e-spor arması yerine kulübün orijinal arması yer alıyor. Son durum nedir? Eğer halen ayrı bir kulüpse Beşiktaş ESK olmalı madde adı (sayfa taşıma talebi yaptım halihazırda), eğer kulüp içerisinde bir branş olarak devam ediyorsa da Beşiktaş (elektronik spor takımı) olarak (ana madde adı e-spor değil elektronik spor çünkü) adlandırılmalı. --Cobija (mesaj) 15:33, 19 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba. Kulübün bir branşı olduğunu düşünüyorum ben. Hem orjinal logo kullanımından, hem de burada resmî sitesi üzerinde -güncel olmasa da- teknik ekip mevcut. Tabi kesin bir bilgim yok malesef. --oltnilhn (mesaj) 15:39, 19 Ağustos 2017 (UTC)

Branş ilk kurulduğundan beri sitede o şekilde (e-spor kulübü değil de e-spor takımı adıyla) yer alıyor teknik ekip bilgisi. Benim asıl kafamı karıştıran arma değişimi oldu ancak Türkiye'deki kulüplerin profesyonellik seviyesi göz önüne alındığında (Fenerbahçe ve Galatasaray kulüp renklerini doğru düzgün kullanmayı son on yıldır öğrendi, hatta Galatasaray logosunu da son yirmi yılda üç kere revize etti mesela) net bir şey de diyemiyorum. Neyse, bekleyip bir alamet göstermelerini bekleyeceğiz anlaşılan. --Cobija (mesaj) 15:48, 19 Ağustos 2017 (UTC)

İstanbul'un İşgali

Selam İazak. Tecrübeli bir devriyenin maddenin geçmişini geride bırakıp kopyala-yapıştır ile taşıma yaptığını görünce şaşırdım ve geri aldım işlemleri. --Cobija (mesaj) 16:04, 19 Ağustos 2017 (UTC)

Selam @Cobija. Doğru. Siz de daha tecrübeli bir kullanıcı olarak, geçmiş taşıma yetkisi de olan bir hizmetlinin şu yıllardır imla kuralına uygunsuz duran maddeyi düzeltmesini sağlayabilirseniz memnun olurum. Başarılar. iazak (mesaj) 16:10, 19 Ağustos 2017 (UTC)

Yanlış değil ki. TDK, büyük harflerin kullanıldığı yerler kuralının 24. maddesinde "Tarihî olay, çağ ve dönem adları büyük harfle başlar." diyor. Bu da tarihî bir olay işte. --Cobija (mesaj) 16:13, 19 Ağustos 2017 (UTC)

Ben TDK'nın o ifadesini bu olaya uygun görmüyorum @Cobija. Türk Kurtuluş Savaşı'nın tarihi olay, İstanbul'un işgalinin ise tarihte bir eylem olduğunu varsayıyorum. Ama şimdi vikipediyi araştırdığımda madde isimlendirenlerin belki yarısının sizin gibi yorumladığını gördüm. Ben de şaşırdım doğrusu. Neyse, belli ki vikipedide uzlaşılamamış bir konuymuş, daha önce farketmemişim. Kalsın böyle. Hoşçakalın. iazak (mesaj) 16:20, 19 Ağustos 2017 (UTC)

Öyle deyince ben de ikileme düştüm. Şöyle bir arama yapıldığında TDK'nın i harfini küçük yazdığı görülüyor. Köy çeşmesinde bir tartışma başlatılabilir, bilemedim. --Cobija (mesaj) 16:25, 19 Ağustos 2017 (UTC)

Ülker Stadyumu

Selam, nasılsın? Stadyumlarda, salonlarda vs. sponsor adlarını madde adlarında kullanabiliyorduk. Hatta sponsor kuralından bunları muaf tutmayı sen önermiştin ya 😕 --Cobija (mesaj) 22:01, 21 Ağustos 2017 (UTC)

Selam. Ben hatırlamıyorum benim önerdiğimi ancak öyle olduysa da şu an olumlu bakmıyorum :) Taşımayı yapan kullanıcıyla konuştuk ve lig/takım ile bunların eş tutulamayacağını belirtti. Tartışmaya açık konu gibi gözüküyor. TT Arena sayfasının tartışmasında yazdım bir şeyler.--RapsarEfendim? 22:07, 21 Ağustos 2017 (UTC)

Video Oyunları Projesi'ne davetlisiniz!

Vikiproje Video Oyunları Daveti!
İyi günler, İyi Vikiler.
Video oyunları ile ilişkili konularda maddeler açmayı, kategoriler ve şablonlar oluşturmayı, aynı zamanda var olan maddeleri, kategorileri ve şablonları düzenleyerek kaliteli hâle getirmeyi amaçlayan Video Oyunları Projesi'ne davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmaya başlamadan önce katılımcılar listesine isminizi eklemeyi unutmayın! İş bölümü ve hedefler bölümüne yapmayı düşündüğünüz katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. İş Birliği projesinde çeşitli ödüller sizi beklemekte.

Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir, maddeleri geliştirerek projeye katkıda bulunabilirsiniz. Aynı zamanda anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için tıklayın!

-SunSoldiers (mesaj) 23:08, 24 Ağustos 2017 (UTC)

Samsun İli Spor Başlığı

Sayın Cobija, İl sayfalarında 'Spor' başlığı altında son iki sezona ait bilgiler yer alacaktır. Güncellik o yılın tamamlanması ile başlayacaktır. Yani 2017-18 sezonu sona erdikten sonra, 2016-17 sezonu, güncelliğini yitirdiği için, silinecektir. Bu arada güncellik sürmektedir.Daha önce silmek doğru değil, iki yılın bağlantıları ve kıyaslamaları iki tablo üzerinden yapılacaktır. Bu durum bütün iller için böyle düzenlenmiştir. Yalnızca Samsun için bir düzenlemeye gitmek doğru değil. 2016-2017 tablosunu geri aldım. Saygılarımla. Mehmet Ali Acar 14:02, 28 Ağustos 2017 (UTC)

Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti

Merhaba Cobija,

Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti sayfasını siz oluşturmuşsunuz. Elinize sağlık. Ben de katkılar yapmaya çalışıyorum. Aşağıdaki cümle; "İşgallere karşı yaptıkları mücadele döneminde kısa süreli de olsa bölgesel bir hükûmet kurarak direnişleri güçlendirmeye çalışmışlardır." bence fazla kesinlik içeren bir ifade. Çünkü Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Hükümeti diye bir kavramı belgelerde bulamıyorum. Cemiyetin bir hükümet gibi algılandığı / kabul gördüğü tartışılmaz ama kurulmuş bir hükümet yok. Dolayısı ile bu ifade bana yanıltıcı geliyor. Benim bu gün eklediğim; "Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin etkinliği Trakya’nın her tarafında tanınıyordu. Trakya’nın Türklüğü’nü savunmayı görev edinmiş bu oluşum, I. Kolordu’ya savaş için gerekli unsurları da sağlıyor ve bir hükümet gibi algılanıyordu." ifadesi daha gerçekçi ve açıklayıcı. Uygun görürseniz "İşgallere karşı yaptıkları mücadele döneminde kısa süreli de olsa bölgesel bir hükûmet kurarak direnişleri güçlendirmeye çalışmışlardır." ifadesinin çıkarılmasını öneriyorum. İyi vikiler. Cem Cem Altınel (mesaj) 17:53, 2 Eylül 2017 (UTC)

Maddeye sağladığınız katkılar için teşekkür ederim öncelikle. Maddeyi yazarken sizin kadar ince eleyip sık dokumamıştım açıkçası. Söylediğinizde haklısınız, ilgili cümleyi çıkardım maddeden. --Cobija (mesaj) 19:23, 2 Eylül 2017 (UTC)

Çok teşekkür ederim Cobija. Bazı eklemeler yaptım. Bir konuyu da gündeme getirmek istiyorum. Yeni Edirne gazetesi daha sonra Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nde kurucu olarak yer alacak olan Şevket Dağdeviren ve Şeref Aykut tarafından çıkarıldı ama 1906 - 1913 tarihleri arasında yayınlandı. Yani TPMHC'nin kuruluşundan 5 yıl önce kapanmıştı. Bir konuda da görüşünüzü almak istiyorum. Cemiyetin önde gelenlerinin isimlerini bir liste olarak bu maddeye koymamız uygun olur mu? Görüş ve katkılarınız memnumiyetle karşılanacaktır. İyi Vikiler. Cem Altınel (mesaj) 08:04, 3 Eylül 2017 (UTC)

Cemiyetin önemli isimlerinin listelenmesi elbette yararlı olur. Madde her türlü katkıya aç, umarım geliştirmeye devam edersiniz. --Cobija (mesaj) 19:17, 6 Eylül 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Eylül 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Eylül 2017'nin işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 300, (b) kısmı için 20 madde, (c) kısmı için 10 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 11:35, 6 Eylül 2017 (UTC)

Oyunları'nda

Buna gelen eklerin bitişik olması gerekmiyor mu? Evveliyatında bir yerlere yazmıştım bunu, yeri gelmişken tekrar yazayım. --Cobija (mesaj) 19:10, 6 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba. Özel adlara gelen çoğul ekleri sonrasında gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmıyor muhtemelen bildiğin gibi. Ama buradaki özel ad zaten "Akdeniz Oyunları", yani özel ada gelen bir çoğul eki mevcut değil, bu ek özel adın bir parçası ("Akdeniz Oyunu" değil yani :) Buna karşın bazı kategoriler ve şablonlar hatalı olarak "Olimpiyatlarda" gibi kullanımlara sahip, düzeltilmeleri gerek.--RapsarEfendim? 20:01, 6 Eylül 2017 (UTC)

Selam. Etimolojik incelemede kelime özellikle vurgulanıyorsa özel ya da cins ad olup olmamasına göre küçük ya da büyük harfle yazılır, cümlenin başlangıcında olması önemli değil. Sözlüklerde kelimenin eğer cins ad ise ilk harfinin küçük, özel ad ise ilk harfinin büyük olması gibi. Öte yandan Orta Çağ ile ilgili bir konuda Anadolu derken kastedilen ile bugün Anadolu derken kastedilen coğrafya nasıl farklıysa maddede geçen Suriye ile günümüzdeki Suriye de farklı. Dolayısıyla "ülke maddeleri günümüzdeki ülkelerin sınırlarıni kapsayan coğrafyayı anlatır" argümanı bir anlam ifade etmiyor zira orada Kuzey Suriye derken kastedilen coğrafya bugün Anadolu derken kastettiğimiz coğrafya içerisinde. Coğrafi olarak Suriye kavramını ve o kavramın tarihi değişimini inceleyen bir madde olmadıkça oraya bağlantı vermek bu madde için hata. Bir diğer yandan ise "ciddi, önemli gibi ifadeler subjektif" yargısı hemen hemen her zaman geçerli bir ifadedir, her zaman değil. Bizans ile ilgili bir konu hakkında Bizantologlar "bu ciddi bir durum" diyerek ağız birliği yapıyorsa o ifade subjektif değildir, yorum değildir yahut madde yazarının özgün araştırması değildir. Dolayısıyla bu nedenle ifadenin subjektif olduğu gerekçesiyle kaldırılması hata. --Cobija (mesaj) 23:02, 13 Eylül 2017 (UTC)

Selam. Türkçede cümlenin ilk harfi daima büyük olur diye kural var malum, bu senin dediğin olayla ilgili bir şeyler var mı okuyalım? Hiç denk gelmedim ben. Ülke meselesinde, dediğin şeyi bilmiyordun açıkçası, biraz bakınca maddesini buldum. Buraya bağlantı verip maddenin de önemli olduğunu düşünerek maddeyi oluşturabilir misin? Yeni bir şey öğrenmiş oldum ben de :) Üçüncü konu ise, isterse elli tane kişi ağız birliği etsin, bu tip sıfatlar bir mesnet noktası olmadan anlamsız kalacaktır (dinamik derslerinde özellikle bahsedilmişti bize). Zira "önemli" veya "ciddi" olma kavramının bir sınırı, hangi noktada/aşamada önemli olunur, önemli olmanın şartları nelerdir gibi bir genel geçer kurallar yok (tam da burada iş dilbilimden çıkıyor ve fiziğe giriyor). Başka bir örnek "yazın sıcak hava görülür". Fiziksel anlamda bakıldığında sıcaklığın sınırı yok, 30000 °C mümkün iken sen 25 °C'ye sıcak diyorsan orada bir fiziksel bakımdan hata mevcut. "Falanca şehrine/kış aylarına göre sıcak hava görülür" denince bir dayanak/mesnet noktası alıyoruz ve fiziksel olarak doğru bir cümle haline geliyor. Önemli olup olmama için ise böyle bir dayanak noktası elbette olamaz. Anlatabildim mi bilmiyorum :))--RapsarEfendim? 19:04, 14 Eylül 2017 (UTC)

İllerin Spor Kulüpleri

Sayın Cobija, İl sayfalarına eklediğim 'Spor Kulüpleri' sayfaları için sizinle birlikte 3 kişiden yapıcı eleştiriler aldım. Bu konuda henüz yeniyim. Biçimlerle ilgili acemilikler çekiyor, araştırmalarım ve yardımlarınızla düzeltiyorum. Şu anda bu tabloların renklerinin sadeleştirilmesi çalışmalarına başladım. Renk sayısını 3-4'e düşürdüm. Sayfada içinde bulunulan sezon ile önceki sezonun tablosunun birlikte bulunması gerekmektedir. Özellikle yeni sezonun tüm kulüpleri belirleninceye kadar, önceki sezon tablosunda da değişiklikler gündeme gelmektedir. (Kulübün ligden çekilmesi gibi). Yani sayfada yalnızca iki yılın tablosu bulunacaktır. Biçim eksiklik ya da düzensizliğini sadeleştirme yaparak düzeltmeye çalışacağım. Yeni sezon sayfalarının özellikle Avrupa kupaları kısmı sürekli güncellenmesi gerekmektedir. Oluşturma ve güncelleme için kaynak olarak Türkiye, Avrupa ve Dünya Federasyonlarının yayın organlarını sürekli izliyorum. Daha önce hazırladığım İl sayfalarındaki 'Güncel nüfus bilgileri' ve 'Konum' tabloları için de titiz ve çok zaman alıcı çalışmalar yaptım. D010-D977 arasındaki 'Türkiye'de Devlet Yolları' tablolarını da bu şekilde tamamladım. 14 Eylül'de "Vikipedi'nin bir standardı var, olduğunca sadeleştirilmesi gerekli" gerekçesiyle sildiğiniz, 'Samsun Spor Kulüpleri 2016-17' sayfasını yukarıda belirttiğim nedenlerle ve izninizle geri alacağım. Siz çok tecrübeli bir Viki'siniz. Eleştiri ve desteklerini bekliyorum. Saygılarımla. Bu imzasız yazı Mehmet Ali Acar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 11:39, 17 Eylül 2017

Çabalarınız takdire şayan tabii ki, bu kadar çok maddede güncel tablo hazırlamak zor iş fakat tablolar Vikipedi'nin genel yazınına uymuyor maalesef. Çok renkliydi onu düzeltmişsiniz ancak çok fazla alt başlığa bölünmesi de ayrı bir sorun. İki tablo için altı farklı alt başlık açmışsınız ki içindekiler tablosunda ciddi bir karmaşaya yol açıyor bu. İkinci olarak il maddeleri yüzeysel bilgi içeren maddelerdir. Verdiğiniz tablonun geçmiş sezona ait olanı ancak Samsun'da spor gibi o konuyu derinlemesine inceleyen maddelerde yer almalı. Genelgeçer bilgi vermesi gereken il ana maddesinde geçmiş sezona ait bilgi olması uygun görünmüyor. Bunun yanı sıra köy çeşmesinde konu hakkında bir tartışma mevcut, orada da genel görüş il maddelerinde bu gibi bir tablonun fazla detaylı olduğu yönünde. Açıkçası benim görüşüm de bu yönde, umarım bu karşıt görüşler katkı yapma hevesinizi baltalamaz. Saygılar bizden. --Cobija (mesaj) 12:56, 19 Eylül 2017 (UTC)

Sayın Cobija, Yapıcı ve gerekçeli eleştirileriniz için çok teşekkür ederim. Önerileriniz doğrultusunda, örnek olarak belirttiğiniz gibi Samsun'da spor şeklindeki başlık maddelerine çalışmalarımı taşımayı düşünüyorum. Bu taşıma sırasında bütün eleştirileri de göz önünde bulunduracağım. Taşıdıkça, (il) sayfalarındaki "İllerin Spor Kulüpleri" tablolarını sileceğim. Teşekkürler ve saygılar.--Mehmet Ali Acar 13:26, 19 Eylül 2017 (UTC)

Genel eğilime kulak verip dikkate aldığınız için teşekkür ederim kendi adıma. Bir de şu noktaya dikkatinizi çekeyim. Başlıklarda ve madde adlarında kelime özel ad olmadıkça büyük harf kullanmıyoruz. Misal "Samsun Spor Kulüpleri 2016-17" şeklinde bir başlık girmişsiniz, bunun aslında "Samsun spor kulüpleri 2016-17" şeklinde olması gerekiyor. Açmayı düşündüğünüz madde adlarının da buna uygun şekilde İstanbul'da Spor, Ankara'da Spor yerine İstanbul'da spor, Ankara'da spor olması gerekli. Ufak bir hatırlatma da yaparak bitireyim. Maddeleri açarken tablonun yanı sıra iki üç cümlelik tanım cümleleri girmeniz gerekiyor çünkü taslak madde özelliklerini karşılamayan yalnızca tablo, şablon içeren maddeler hızlı silme kapsamında siliniyor. Bu illerin spor maddeleri çok çok güzel bir katkı olacak Vikipedi'ye. --Cobija (mesaj) 20:21, 19 Eylül 2017 (UTC)

Sayın Cobija, yeni madde 'Samsun'da Spor' için yaptığınız katkılara ve önerilere çok teşekkürler. Bunu bütün iller için uygulayacaktım, ancak "Silme günlüğü); 23:42 . . Vikiçizer (mesaj | katkılar) Samsun'da Spor sayfasını sildi (Genel 8: Temizlik işlemi)".. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor?

Madde değil yalnızca ona olan gereksiz yönlendirme silindi. Samsun'da spor adına taşımıştım, orada yer alıyor hâlen. --Cobija (mesaj) 22:24, 19 Eylül 2017 (UTC)

Çok sevindim. Katkılarınız için tekrar çok teşekkürler.--Mehmet Ali Acar 22:27, 19 Eylül 2017 (UTC)

Sayın Cobija, (...'da spor) başlıklı maddelerin sayfa düzenlemesinde kullanıcı BSRF başka bir biçim sundu (sayfayı değiştirdi). Ben,"İzmir'de spor" sayfasını, aşağıdaki gerekçelerle yeniden düzenlemeye başladım. Takımı ve spor branşı fazla illeri bu yeni düzenleme ile diğerlerini daha önce son yaptığım şekilde düzenlemek istiyorum. Bunu bir tartışma konusu yaparak başka kullanıcıların da görüşlerini alabilirsek daha uygun bir biçim bulunacağına inanıyorum. Spor branşlarına göre ayrı tablolar düzenlenmesi: • Yalnızca tek branşta 1-2 takımı olan iller var (Çankırı) • 3 branşta 4 takımı olan iller var. (Kars) • 7 branşta 170 takımı olan il var (İstanbul) Avrupa kupalarının Türkiye ligleri tablolarının yanına eklenmesi: • Avrupa kupalarına katılan il sayısı: 15. • Avrupa kupaları için tablolarda kullanılan satır sayısı: 100 • Türkiye ligleri için kullanılan satır sayısı: 1500 Sonuç: • Branşların ayrı tablolar olarak gösterilmesi liglere katılan takım sayısının fazla olmasında uygun. • Avrupa kupalarının Türkiye ligleri tablolarının yanına eklenmesi gereksiz: hemen branş tablosunun altında ayrı bir tablo olarak gösterilebilir. Böylece, Türkiye ligleri tablosunu daraltmaz. Benim önerim: • Renk unsuru gözden geçirilerek, tabloların düzenlediğim son şekliyle kalması. • En az 4 branşta, toplam 40-50 takımı olan büyük iller için Türkiye ligleri ve Avrupa kupası maçları ayrı tablolarda olması kaydıyla, kullanıcı BSRF’nin düzenlemesi düşünülebilir.

Saygılar.--Mehmet Ali Acar 13:13, 7 Ekim 2017 (UTC)

Yardım

Hocam ya bi yardım eder misin bana? Bu imzasız yazı Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 15:15, 19 Eylül 2017

Tabi, ne konuda? --Cobija (mesaj) 15:19, 19 Eylül 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Düzeltmen Yıldızı
Spor il sayfalarındaki katkıları ile önümü açmıştır. kendisine çok teşekkür ederim. Mehmet Ali Acar 23:11, 19 Eylül 2017 (UTC)

Adem Saraç silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Adem Saraç) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Adem Saraç sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 17:56, 20 Eylül 2017 (UTC)

TV

Merhaba Cobija. TV maddelerin silinmesi ile ilgili daha önce soran hizmetli oldu mu görmedim ama ben yine de sorayım. Genel KD kriterleri gereğince bazılarının silinmesi gerektiğini görüyorum, çok az bir kısmını halihazırda sildim. Ama genel bir bilmemiz gereken bir durum varsa bilsek iyi olur. Tek tek incelemek yerine toplu olarak değerlendirebilir ve toplu olarak silebiliriz. Bu konuda biraz yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 11:40, 23 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba. Çok fazla sayıda televizyon ve radyo kanalı ile program maddemiz var. Çok büyük çoğunluğu kayda değer değil. Bir süre önce şurada konuyu açmıştım. Orada önerildiği gibi organizasyonlar ve şirketlerin kayda değerlik kriterlerine göre işlem yapmaya başladım. Toplu silme pratik bir çözüm olsa da tek tek tespit etsek daha iyi olmaz mı? İlk bakışta kayda değer olmadığını düşüneceğimiz ancak aslen kayda değer olan bir madde bile silecek olsak zararımıza. Mevcut işaretlediğim maddelerin silinmesini bekliyorum sonrasında kalan maddeleri değerlendirmeye başlayacağım. Bu şekilde bütün radyo ve televizyon maddelerini elden geçirmeyi düşünüyorum. --Cobija (mesaj) 11:53, 23 Eylül 2017 (UTC)
Tek tek tespitte hizmetliler arasında koordinasyon sağlamak güç olabilir. Yani aynı ayarda bir madde silinirken, diğerinden "hızlı sil" etiketi çıkarılırsa şaşırmayın. O yüzden hepsine uygulanacak bir ihlal varsa işe yarardı. Sayı fazlalığı ve aktif hizmetli azlığı incelemeyi uzatabilir. SAS olsaydı daha mı iyi olurdu diye de düşünmüyor değilim. Ama fırsat buldukça bakmaya devam edeceğim. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 16:20, 23 Eylül 2017 (UTC)

Soru

Merhaba, bir şey sormak istiyorum politikayı öğrenmek için. Siz pek çok maddeyi taşıyorsunuz. Vikipedi:Adlandırma kuralları#Tartışmalı adlar politikasına göre tartışma sayfasında tartışma yapılmadan taşıdığınız için kural ihlali mi yapmış oluyorsunuz? Rica etsem cevap verir misiniz.--Nushirevan11 21:07, 30 Eylül 2017 (UTC)

Selam. İlgili politika her taşıma öncesi bunun tartışmaya açılması için değil, Cengiz Han maddesini tartışma sayfasında müzakere etmeden kendi başına Cengiz adına taşımak gibi ihtilafa sebep olabilecek örnekler için. Bunun haricinde Vikipedi ananesi yapılan taşımaya eğer itiraz varsa itiraz eden kullanıcının taşımayı geri alıp tartışma sayfasında itirazlarını sıralaması ve tarafların konu üzerine tartışarak adlandırmaya karar vermek şeklinde ilerliyor. İtirazı olan kullanıcının taşımayı geri aldıktan sonra itirazlarını sıralamaması bir hata ancak ilk taşımayı yapan kullanıcının tartışmaya iştigal etmeden ısrarla taşıma yapması ihlâl. Hangi taşımanın ihlâl olduğunu düşündünüz? --Cobija (mesaj) 21:49, 30 Eylül 2017 (UTC)
Kiosk (grup), ve Hichkas maddelerinin transkripte uygun olarak taşınmasını gerçekleştirmem kural ihlali olarak yorumlandı. bu kişiler meşhur olmadığı için tartışma sayfasına gerekçe yazıp bir süre beklemedim. Ancak Vikiçizer kural ihlali yaptığımı her maddenin (imla hataları hariç) taşınmadan önce tartışma kısmına gerekçeyi yazıp kullanıcıların yorum yapmasını beklemek gerek diyor Tartışmalı adlar politkasına dayanarak.--Nushirevan11 21:56, 30 Eylül 2017 (UTC)
Eğer daha evvelinde madde adlarına dair tartışma olmadıysa bunun aşırı bir yorum olduğunu düşünüyorum. --Cobija (mesaj) 22:02, 30 Eylül 2017 (UTC)
Maddelere bakabilirsiniz, geçmişte tartışma olmadı. İlk defa Kibele karşı çıktı ve değişiklikler geri alındı zaten. Ben de Tartışmalı adlar politikasını farklı yorumladım ancak Vikiçizer daha farklı yorumladı. Yorumlarınız için teşekkürler.--Nushirevan11 22:15, 30 Eylül 2017 (UTC)
Yorum değil, kural açık. 4-5 yıldır duran adlandırmaları hiçbir gerekçe göstermeksizin değiştiremeyiz. Kural varsa teamül kuralın önüne geçemez, ihlalinde teamülü olmaz zaten. "Eğer bir maddenin adı uzunca bir süre değişmeden durduysa ve onu değiştirmek için iyi bir neden yoksa öyle kalmalıdır. Özel olarak karar vermek için bir temel olmadığı durumlarda maddeye ilk yazanın verdiği adın kalması uygundur. Madde adlarını değiştirmek için yapılacak öneriler olay bazında incelenmeli ve madde adı değişikliği yapılmadan önce tartışma sayfasında tartışılmalıdır." Kiosk maddesi 2013'ten bugüne açan kullanıcının açtığı isimle isim değişikliği hiç yapılmadan duruyordu. Hichkas maddesi 2010'dan bugüne açan kullanıcının açtığı isimle isim değişikliği hiç yapılmadan duruyordu. 4 ila 7 yıl sonra @Nushirevan11 hiçbir gerekçe ileri sürmeden yazılı kurallara aykırı bir şekilde bu maddelerin ismini değiştirdi. @Kibele'nin uyarılarını anlamadı ve VP:N, VP:İNOV ve VP:İÜY ihlalleri yaparak, benim de müdahil olmama sebep oldu. Satırlarca bu konuda yazmama açıklamama rağmen Cobija da yapıyor, Rapsar da yapıyor gibi mazeretler ileri sürdü. Cevabım tabi ki, "kim yapıyorsa böyle, o da ihlal ediyor" olacaktı ve oldu. Hayal kırıklığım, Nushirevan11'e açıkçası o kadar emek verdikten sonra "anladım" demesine rağmen, pek anlamadığını buraya yazdıklarından görmek olmuştur. Tekrar ediyorum, burada benim kural yorumlama durumum yoktur, açık bir ihlal vardır. 4 yıldır, 7 yıldır duran maddeler paldır küldür gerekçesiz isim değiştirilemez, açık bir şekilde kural bunu yasaklamıştır. Buna uymayan kural ihlali yapmış sayılır. Bıkmadan usanmadan anlatıyorum anlatıyorum anlatıyorum, ama nereye kadar? Yorum yok, kural açık. Bu kurallar tartışmalı adlandırmalar olmasın diye var, aktif kullanıcı yokluğunda -ki erişim engelinden öncede aktif kullanıcı sayısı azdı- her kullanıcı dilediği gibi adlandırmaları gerekçesiz değiştirsin diye değil, herkes kimin neyi niye değiştirdiğini bilmeli. Yıllardır duran maddelerin ismini değiştirmek için, "tartışma sayfası" kullanılıp 1-2 hafta/ay daha beklenebilir. Gören duyan itiraz eden eder, hatta gelecekteki itirazlar için "gerekçelendirme" öngörülmüştür. Birçok işimizde "gerekçelendirme" vardır. Bunda da vardır. Kara düzen tercih olamaz, zaten kuralda da açık açık yazılmış, kuralı iyi niyetle uygulamak herkesin sorumluğundadır. Kural iyi değilmiş diyen varsa, politika değişikliği prosedürü başlatmakta serbesttir. Vikiçizer (mesaj) 11:21, 2 Ekim 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Ekim 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Ekim 2017'nin işbirliği, aşağıdaki 4 şablonun "kırmızı bağlantılı" maddelerinin açılmasıdır.
Şablon:Çift meclisli ulusal yasama organları, Şablon:Tek meclisli ulusal yasama organları, Şablon:Ulusal alt meclisler, Şablon:Ulusal üst meclisler

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedef: Eksik 350 maddeden 100 adedinin açılması.

Siyaset alanına odaklanan işbirliği projelerinin bu dönemkine siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli.

Herkese verimli çalışmalar dilerim.

VikiProje Siyaset Kasım 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Kasım 2017'nin işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 5 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 21:13, 2 Kasım 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Aralık 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Aralık 2017'nin işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:20, 1 Aralık 2017 (UTC)

Konstantinopolis Muharebesi (378)

Merhaba, sence Konstantinopolis Muharebesi (378) maddesi İstanbul kuşatmaları listesi'ne ve {{İstanbul kuşatmaları}} şablonuna eklenebilir mi?Yzkoc (mesaj) 16:05, 23 Aralık 2017 (UTC)

Sanırım bu olay kuşatmadan ziyade muhasara olarak değerlendiriliyor. --Cobija (mesaj) 18:28, 8 Ocak 2018 (UTC)

VikiProje Siyaset Ocak 2018 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Ocak 2018'in işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Taslak veya Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 14:33, 1 Ocak 2018 (UTC)

VikiProje Siyaset Şubat 2018 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Şubat 2018'in işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Taslak veya Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 18:37, 4 Şubat 2018 (UTC)

--SakhalinioBuyrun beniiiim? 11:04, 14 Şubat 2018 (UTC)

Tebrikler!

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin liste statüsü aldı.

Samsunspor başkanları listesi, Vikipedi:Seçkin liste adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin liste olarak seçildi. Başka bir listeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin liste adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.58, 18 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

VikiProje Siyaset Mart 2018 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Mart 2018'in işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Taslak veya Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 22.08, 1 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Please rename Tsan to correct Turkish form of the "Pamfilya Digama", since current "Tsan" name is SECONDARY and means /ts/, BUT not /v/ or /w/, see: w:fr:Digamma pamphylien, w:kv:Памфилияса дигамма and http://www.fileformat.info/info/unicode/char/0376/index.htm - UNICODE calls it NOT "Tsan" but Pamphylian Digamma: http://unicode.org/charts/PDF/U0370.pdf , all other wikis call it "Pamphylian Digamma", and not "Tsan". 195.114.18.146 04.59, 29 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]

Pamfilyaca~Galiçyaca. (Pamfilyaca Digama~Galiçyaca Enstitüsü) 23.20.244.249 10.56, 29 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]

You need some explanation: "Pamphylian Digamma" is the official name which is assigned by default in the Unicode to the Ͷͷ letter. "Arcadian Tsan" is the unofficial alternate usage of the same glyph, NOT covered by the Unicode. Compare:

Unicode does have "Pamphylian Digamma" as the official name for the Ͷͷ glyph, so it is primary, and it should be primarily named "Pamphylian Digamma", never primarily by unofficial "Arcadian Tsan" name, which is secondary, see:

Unicode does NOT have unofficial "Arcadian Tsan" name at all so it is secondary and unofficial.

Insisting that "Arcadian Tsan" is more primary than "Pamphylian Digamma" for the Ͷͷ glyph is like insisting that "Gamma" is more primary than "Lambda" for the Λλ glyph.

NO "Arcadian Tsan" there for the Ͷͷ glyph, only "Pamphylian Digamma" in the primary OFFICIAL source: https://unicode.org/charts/PDF/U0370.pdf

see w:commons:Greek_epigraphic_letters at the very right end of a "Gamma" row. As you see, Digamma/Tsan conflict is not the English/Turkish conflict at all, but it's the conflict between standard and unstandard naming, even in the English itself. 54.155.136.66 04.18, 7 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

Digama (Pamfilyaca) --Cobija (mesaj) 08.55, 7 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

Canik Sancağı ve Canik beylikleri haritaları

Merhaba Cobija, grafik lab'ında bahsettiğin haritalar için kaynak gerekiyor. Ardından iki haritayı da yükleyebiliriz. Kolay gelsin. --Gökhan (mesaj) 13.51, 11 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

Çok sevindim. Kâzım Dilcimen'in Canik Beyleri adlı kitabından alınma her iki harita da. Kitabın önsözünde salnâmelerde tasvir edildiği kadarı ile bu kitap için çizildiği belirtiliyor. Başka da bir kaynak yok açıkçası. --Cobija (mesaj) 21.48, 11 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

İta

Merhaba. Komninos Hanedanı taşımanızı gördüm, Yunanca transkripsiyonlarla ben de zaman zaman ilgilendiğim için bir konuda istişarede bulunmak istedim. Günümüz Yunancasından ita harfini çevirirken tabii "i" olması gerektiği tartışma götürmeyen bir gerçek. Ancak benim bildiğim kadarıyla "ita"nın ses değerinin "e"den "i"ye kayması Ortaçağ Yunancasında (yani Kine Yunancasından sonra) gerçekleşen bir değişim. Bu dönemde yanılmıyorsam Ortaçağ Yunancası konuşuluyor ama resmî olarak Kine Yunancası kullanılıyordu. Tabii akademik transkripsiyon kuralları ne der, ona pek hakim değilim bu döneme ilişkin; ancak belli bir noktadan önce "ita"yı "e" diye çevirmek daha doğru diye düşünüyorum, hangi nokta tam bilemiyorum. Siz ne dersiniz? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 11.19, 22 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

Merhaba. Zor bir konu. Koini lehçesinden Attik lehçesine geçişin ne zaman olduğu vb. detayları Herakleios döneminden itibaren resmî evrakları inceleyerek nokta atışıyla tespit etmek lazım. O bahsettiğiniz noktayı bilmek bir kenara tahmin bile yürütebileceğimi sanmıyorum bu yüzden. Maalesef transkripsiyon konusunda zayıf bir dile sahibiz, kaynak değerine sahip çalışma çok çok az, Yunanca gibi popüler bir dilde bile. Şurada Tarihi ve Etimolojik Türkiye Türkçesi Lugatı'nda kullanılan bir transkripsiyon tablosu mevcut. O eserde Bizans Yunancası Klasik Yunanca ile ayrı tutulmuş ve /η/ harf karşılığı olarak /i/ verilmiş. Tabii tek bir kitaptaki bilgiden yola çıkarak mutlak doğru olan buymuş gibi (belki de budur gerçekten de) hareket etmek ne kadar doğru tartışılır fakat klasik, Orta Çağ, modern ayrımı yapan ve buna göre tablo veren bir kaynağım daha yok elimde, o yüzden bu tabloyu esas alıyorum. --Cobija (mesaj) 12.46, 22 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

Türkiye'de spor

Sayın Cobija, İllere göre düzenlediğim Adana'da sporZonguldak'ta spor sayfalarının altındaki Türkiye'de spor şablonuna bir ekleme yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.Mehmet Ali Acar 10.56, 19 Temmuz 2018 (UTC)


{{|ad = Türkiye'de spor |başlık = Türkiye Türkiye'de spor |listebiçimi = line-height:1.5em; |gövdesınıfı = hlist |liste1 =

….

(ekleme yapmak istediğim şablon parçası) | grup2 = Sezonlar | liste2

Bir iki değişiklik yaptım. Şablonun şu anki hâli istediğiniz gibi oldu sanıyorum. --Cobija (mesaj) 11.06, 19 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Çok teşekkürler, ben yanlış düşünmüşüm. Amacım her il için ayrı sezonlar. Yani Adana'da spor için 2016-17/2017-18, 2017-18/2018-19 (bir tabloda iki sezon var-kıyaslama için-).. sezonları. Bu yapılabilir mi bilmiyorum. Belki sezonlar alt alta, karşılarında her sezon için bütün iller olabilir.Mehmet Ali Acar 11.25, 19 Temmuz 2018 (UTC)

Bunu Vikiproje:Spor/Tartışmalar sayfasında tartışmaya açsanız da orada bir karar verilse daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Şablon yapılır, o işin kolay kısmı fakat iller için sezon maddelerinin açılması ne kadar gerekli yahut ne kadar sürdürülebilir olur bilemedim.

İsrail maddesi

Selam Cobija, buradaki değişikliğin henüz yasalaşmadı. İlgili yasanın 2 farklı meclisten daha geçmesi gerekmekte diye biliyorum ben. Yanlış biliyor olabilirim tabi ama biraz önce haber kanalında da benzer bir şey duydum sanki. --Pragdonmesaj 13.01, 19 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Şurada yasalaştığı yazıyor. Bilmiyorum, dediğin gibiyse geri alalım değişikliği. --Cobija (mesaj) 14.11, 19 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
İngilizce vikide de değiştirilmiş. Şimdilik kalsın olmazsa. Benim iddiama bir kaynak bulamadım. Haber kanalının o yayını da aradım ama şimdilik online olarak erişemedim.--Pragdonmesaj 15.59, 19 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Kaynağı buldum. :) Burada. " 2 farklı meclis" yerine 2 farklı oturummuş.--Pragdonmesaj 16.07, 19 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Videoton FC

Selamlar, Videoton FC takımının adı en:MOL Vidi FC olarak değişmiş. Başındaki MOL konusunda emin olamadım. Sponsor mu ada dahil mi? El atarsan sevinirim.--Teacher0691 (mesaj) 18.13, 23 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

MOL şirket adı ama kulüp adına dahil mi değil mi bilemedim, tüzüğü yok kulübün internet sitesinde. Kulüp bilgileri kısmında resmî adı Fehérvár F.C. olarak verilmiş. Anlayamadım ben de. --Cobija (mesaj) 21.19, 23 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Benim önerim Vidi FC öyleyse MOL sponsor ismi olduğu için ne dersin? Daha net bilgi olursa değiştiririz elbet.--Teacher0691 (mesaj) 21.32, 23 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
@Rapsar sen ne dersin?--Teacher0691 (mesaj) 21.40, 23 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
  • Selamlar. Öncelikle şu gerçeği bilmekte fayda var (ben de İngilizce maddeyi okuyunca öğrendim), Videoton da bir şirket. Kulüp tarihini anlatan maddede, sponsorluk sebebiyle kulüp adının 1968'de Videoton olduğu yazılı ama Macar kulübü maddesi için İngilizce Vikipedi'ye güvenmem ben -ki kaynaksız da zaten bu bilgi. Cobija'nın dediği Fehérvár adı, Macarca Vikipedi'deki ad geçmişine göre 2005-2009 yılları arasında kulübün kullandığı ad. Muhtemelen o kısım 2009'dan önce yazılmıştır, makul gözüküyor. Şu röportaja göre de kalıcı (en azından geçici olmadığı söyleniyor) bir değişiklik. Yanılmıyorsam UEFA turnuvalarında da sponsor adı kullanılmıyor mesela (yanılıyorsam düzeltin), orada da bu yeni adla anılmakta. Kısacası, MOL Vidi FC adına taşıma yapılmasından yanayım.--RapsarEfendim? 22.18, 23 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Son söyledğine özellikle baktım @Rapsar. UEFA sponsor kullanmıyor evet burada sadece Vidi demiş. Bu da clubs sayfası. Yani sadece Vidi FC. Karar?--Teacher0691 (mesaj) 23.08, 23 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Kulüp tüzüğünü görüp kulübün adının ne olduğunu kesinleştiremediğimizden Vidi FC olması makul olan. Bu gibi durumlarda en az 10 yıl sponsorlu adı kullanmayan kulüplerin maddelerin adlarında sponsor adının yer alamayacağını kararlaştırmıştık daha öncesinde. --Cobija (mesaj) 00.47, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Anladım, UEFA bu adı kullanıyorsa onu kullanmak makul. Zira UEFA kullanımları, sponsor adı konusunda en iyi gözlem yapabileceğimiz yer. Bu arada Videoton döneminde UEFA'nın kullandığı adı da merak ettim doğrusu.--RapsarEfendim? 01.32, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Videoton olarak kullanmış @Rapsar.--Teacher0691 (mesaj) 01.46, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Eskiden kulübün adı direkt olarak Videoton idi zaten. Asıl adı, sponsor adı gibi bir ayrım yoktu. Bizdeki DİSKİspor gibi işte. --Cobija (mesaj) 09.04, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Millî Kütüphane

Merhabalar. Millî Kütüphane maddesi ile ilgili yapmış olduğum değişiklikleri geri aldığınızı gördüm. Maddedeki logoya göre hareket ettiğinizi sanıyorum. Eğer Millî Kütüphane'nin web sayfasına girerseniz Millî kelimesindeki "i" nin "î" şeklinde olduğunu göreceksiniz. Ayrıca Türkiye Millî Kütüphanesi şeklinde adlandırmayı ben değil kütüphanenin web sayfasında yapılmış. Diğer ülkelerdeki millî kütüphanelerin başlarına ülke ismi gelirken neden Türkiye'nin Millî Kütüphanesi'nin isminin başına Türkiye kelimesi gelmiyor. Millî Kütüphane (Türkiye)'yi de yönlendirme olarak verebiliriz. Sizce de böylesi daha uygun olmaz mı?--185.125.231.242 13.35, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Ad değişikliği için ilgili maddenin tartışma sayfasına yazabilirsiniz. Mevzuatta düzeltme işareti olmaksızın kullanılıyor kütüphanenin adı. Öte yandan kütüphanenin resmî adı yalnızca "Milli Kütüphane", başında Türkiye ifadesi yok. Millî Kütüphane (Polonya)'da olduğu gibi. Kütüphane günlük dilde yahut bilgi metinlerinde Türkiye Millî Kütüphanesi şeklinde kullanıyor olabilir (özellikle araştırmak lazım nerede kullanılıyor diye) fakat bunun resmî bir bağlayıcılığı yok. --Cobija (mesaj) 13.43, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Şapkalı i bulunan yönlendirmeye taşıyabilir miyiz?--185.125.231.242 13.45, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Dediğim gibi tartışma sayfasında tartışılmalı herhangi bir ada taşımak için. --Cobija (mesaj) 13.46, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Yani yapmış olduğum her değişikliği geri almak için beni mi takip ediyorsunuz? Hazine Müsteşarlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlandı. Bununla ilgili değişiklikleri geri alarak ne yapmayı amaçlıyorsunuz? Tartışmadan bahsediyorsunuz. Hangi tartışma? Tartışma sayfasına yazılan bir şeye 3-4 yıl cevap verilmiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Hızlı bir şekilde Türkiye'nin yeni yönetim sistemine uygun olarak yapmış olduğum düzenlemeleri lütfen geri almayın.--185.125.231.242 14.44, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Yapmak istediklerinizi anlıyorum fakat maddeleri taşırken kopyala-yapıştır usulü ile yaptığınızdan madde geçmişlerini geride bırakıyorsunuz. İlgili olarak Yardım:Sayfanın ismini değiştirmek ve Yardım:Sayfa geçmişini okuyabilirsiniz. Kısa yoldan anlatacak olursak eğer madderi taşımak için maddenin en üstünde bulunan "taşı" seçeneği ile taşımanız gerekli. Kopyala-yapıştır ile yapılan işlemler geri alınır her zaman için. --Cobija (mesaj) 14.47, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Eğer farkındaysanız geçmiş birleştirme işlemi için etiket koyuyorum. Yani geçmişler kaybolmuyor. Buna uygun hareket ediyorum. Sigorta Denetleme Kurulu maddesindeki sil etiketini kaldırırsanız sevinirim.--185.125.231.242 14.49, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Yönergelerin arkasından dolanarak sol elimde sağ kulağımı tutacak olsam da işimi halledeceğim diyorsunuz yani? Tekrar söyleyeyim öyleyse: Taşıma işlemleri kopyala-yapıştır ile yapılmaz. Etiket koymanız yaptığınız işlemin uygun olan davranış biçimi olduğu anlamına gelmiyor. Usulüne uygun yapılmadıkça işlemlerin geri alınacağını tekrar hatırlatayım. Eğer madde taşıma hatası alırsanız da Vikipedi:Sayfa taşıma talepleri sayfasını kullanın lütfen. Zaten itiraz gelmeyecektir bu tür taşımalara. --Cobija (mesaj) 14.53, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Bu tamamen sizin bakış açınızdan kaynaklanmakta. Mesela diğer hizmetli üyeler, daha önce bu şekilde yapmış olduğum yüzlerce maddeyi hiçbir sorun görmeden taşıdılar. Çünkü hızlı bir dönüşüm süreci gerekiyordu. Ama siz bu dönüşümün önünde bir engel olarak durmaktasınız. Vikipedi yönergelerini biliyorum. Aynı zamanda bunların esnek olduğunu da biliyorum. Uzun bürokratik süreçlerle maddelerin dönüşümünü engellemekte olduğunuzun farkında olmanızı umut ederim.--185.125.231.242 15.31, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü (Türkiye) maddesini Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü adına taşımanın yeni sistemle vs. hiçbir ilgisi yok. O yüzden öncelikle bu savunmayı bırakın. Sonrasında yapılan ad değişikliği doğru aslında, bir itirazım yok fakat usulüne uygun yapılmalı. Daha evvelinde göz yumulması yapılanın doğru olduğunu göstermez. Doğru düzgün taşıma yapmak varken bu şekilde işi zorlamanın hiçbir manası yok, ayrıca pratik de değil. Yani hem yanlış yapıyorsunuz hem de yönergeyi çok iyi biliyorum diyorsunuz. Usulüne uygun yapılmayan değişiklikleri gördükçe geri alacağım. Buradaki herkesin yaptığı gibi "taşı" butonunu ve VP:STT sürecini kullanın. Bir ayrıcalığınız yok. Aynı şeyi tekrarlayıp durmanın bir yararını göremediğimden aynı konu üzerine tekrar cevap vermeyeceğim. --Cobija (mesaj) 16.06, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Taşıma talepleri

Merhaba. Anonim kullanıcı olduğum için sayfa taşıma talebinde bulunmak isteyince trol olarak otomatik engellendim. Sizinle bugün sayfa taşıma konusunda epey çatıştık. Benim yerime taşıma talebinde bulunabilir misiniz?--194.67.216.120 20.05, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Sayfaları liste hâlinde yazın buraya, istekte bulunurum. --Cobija (mesaj) 21.25, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Bir an önce bulunursanız çok mutlu olurum.
  • Milli Kütüphane (Türkiye) > Millî Kütüphane (Türkiye)
  • Dış Politika Danışma Kurulu Başkanlığı > Dış Politika Danışma Kurulu
  • Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü (Türkiye) > Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü
  • Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü (Türkiye) > Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü
  • Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü (Türkiye) > Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü
  • Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü (Türkiye) > Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü
  • Sigortacılık Genel Müdürlüğü (Türkiye) > Sigortacılık Genel Müdürlüğü
  • Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığı (Türkiye) > Sigorta Denetleme Kurulu
  • Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü (Türkiye) > Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü
  • Askerî Yüksek İdare Mahkemesi (Türkiye) > Askerî Yüksek İdare Mahkemesi
  • Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu > Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu
  • Uyuşmazlık Mahkemesi (Türkiye) > Uyuşmazlık Mahkemesi
  • Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü > Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü
  • Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü > Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü
  • Kalkınma Ajansları > Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü
  • Türkiye Halk Sağlığı Kurumu > Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü
  • Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu > Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü
  • Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu > İlaç ve Tıbbi Cihaz Genel Müdürlüğü
Teşekkür ederim :)--185.125.231.239 21.47, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Milli Kütüphane için tartışma sayfasına yazmanız gerektiğini belirtmiştim. Kopyala-yapıştır yapmaya devam etmeniz bir şey değiştirmeyecek, o yüzden isterseniz bir orada şansınızı deneyin. Onun haricinde diğer maddelere büyük ihtimalle itiraz gelmez ve bugün yarın taşınır. --Cobija (mesaj) 21.56, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Millî Kütüphane konusunda tartışma sayfasına yazsam da uzun süre cevap gelmeyeceğini biliyorum. O yüzden böyle bir talepte bulundum.--185.125.231.239 21.57, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Yukarıya yedi madde daha ekledim. Ayrıca Milli Kütüphane tartışma sayfasına yazdım. Fakat bu dikkate alınır mı? Bilmiyorum. Fakat milli kelimesindeki bir şapka bile tüm anlamı değiştiriyor. Dolayısıyla dikkat etmek gerekiyor.--185.125.231.239 22.52, 24 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

İBP Hk.

Merhabalar Sevgili Cobija. Şu adaylığı vaktiniz olduğu zaman değerlendirmek isteyebileceğinizi sanıyorum. Sevgilerimle. --Mecnun (mesaj) 19.48, 25 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Gizlenen tablolar ve tekrar eden bilgiler

Merhaba Cobija. Türkiye'deki üniversiteler listesi maddesinin en altında gizlenen tabloyu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi maddesinde aşağıda aynen tekrar eden kısmı silebilir misin? Teşekkür ederim.--2A02:4680:3A:4:0:0:0:2 21.29, 27 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Tamamdır. --Cobija (mesaj) 21.33, 27 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Öncelikle teşekkür ederim. Uzun bir mesaj olacağı için kusuruma bakmazsınız umarım. İki husus var size bildirmek istiyorum.
  1. Türkiye'deki siyasi partiler listesi maddesinde diğer partiler başlığı ile Seçimlere Katılma Hakkı Bulunan Partiler ve Diğer Partiler alt başlıklarını komple çıkarabilir miyiz? O partilerin bazıları kapandı. Görüşleri konusunda bir bilgi yok. Ama bir arkadaş kafasına göre bilgiler yazmış. Ayrıca siyasi partilerin genel başkanları durmadan değişebiliyor. Basından da takip edilemiyor. Dolayısıyla güncellemek çok ama çok fazla zaman alır.
  2. Şunu da araya eklemeden geçemeyeceğim: Superyetkin ve Vikiçizer'den sonra senin kadar çalışkan bir hizmetli görmedim. Muhteşemsin :)
  3. Son olarak aşağıda listesini vermiş olduğum kategorilerin adlarını değiştirirsek daha iyi ve güzel olur. Eğer olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim :)
  • Yargıtay başkanları (Türkiye) > Türkiye Yargıtay başkanları
  • Yargıtay daire başkanları > Türkiye Yargıtay daire başkanları
  • Yargıtay genel sekreterleri‎ > Türkiye Yargıtay genel sekreterleri‎
  • Yargıtay üyeleri (Türkiye)‎ > Türkiye Yargıtay üyeleri
  • Yargıtay Yayın Kurulu üyeleri‎ > Türkiye Yargıtay Yayın Kurulu üyeleri‎
  • Danıştay başkanları (Türkiye) > Türkiye Danıştay başkanları
  • Danıştay başsavcıları (Türkiye) > Türkiye Danıştay başsavcıları
  • Danıştay daire başkanları (Türkiye) > Türkiye Danıştay daire başkanları
  • Danıştay genel sekreterleri (Türkiye) > Türkiye Danıştay genel sekreterleri
  • Danıştay üyeleri (Türkiye)‎ > Türkiye Danıştay üyeleri
  • Madde: Rekabet Kurumu (Türkiye) > Rekabet Kurumu
  • Kategori: Rekabet Kurumu (Türkiye) > Rekabet Kurumu
  • Rekabet Kurumu (Türkiye) başkanları > Rekabet Kurumu başkanları
  • Rekabet Kurumu (Türkiye) üyeleri‎ > Rekabet Kurumu üyeleri‎
  • Yargıtay (Fransa) > Fransa Yargıtay
  • Yargıtay üyeleri (Fransa)‎ > Fransa Yargıtay üyeleri
  • Yargıtay Başsavcıları (Fransa) > Fransa Yargıtay başsavcıları
  • Yargıtay Birinci Başkanları (Fransa) > Fransa Yargıtay başkanları
  • Danıştay (Fransa) > Fransa Danıştay
  • Danıştay üyeleri (Fransa)‎ > Fransa Danıştay üyeleri
  • Danıştay başkan yardımcıları (Fransa) > Fransa Danıştay başkan yardımcıları
  • Danıştay daire başkanları (Fransa)‎ > Fransa Danıştay daire başkanları
  • Sayıştay (Fransa) > Fransa Sayıştay
  • Sayıştay üyeleri (Fransa) > Fransa Sayıştay üyeleri
  • Sayıştay Başsavcıları (Fransa)‎ > Fransa Sayıştay başsavcıları
  • Sayıştay Birinci Başkanları (Fransa) > Fransa Sayıştay başkanları
  • Sayıştay daire başkanları (Fransa) > Fransa Sayıştay daire başkanları

--2A02:4680:3A:4:0:0:0:2 22.10, 27 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Cobija merhaba. Şu yukarıdaki söylemiş olduğum hususları yapabilir miyiz? Teşekkür ederim.--185.125.231.242 20.48, 1 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Sizden anonim kullanıcı olarak masum taleplerde bulunmama rağmen cevap bile vermediniz. Ben bu ansiklopedinin düzelmesi için her şeyi yaparken Sakhalinio gibi kullanıcılar. Onlarca gündür yaptıklarımı bir çırpıda geri alabiliyorlar. İstediğim şeyler çok mu kötü şeyler. Bunlar sizin için beş dakikalık işler. Lütfen rica ediyorum.--185.125.231.242 21.35, 1 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

TFF başkanları listesi

Merhaba Cobija. Türkiye Futbol Federasyonu başkanları listesi maddesinde listeyi yeniden düzenledim. Tam görev tarihi belli olmayan başkanların tarihlerini tek tek araştırdım. Bulabildiklerimi buldum. Bu liste ile daha kullanışlı hale geldi. Sizden ricam gizlemiş olduğum eski tabloyu kaldırıp yeni tabloyu onaylayabilir misiniz? Teşekkür ederim.--194.67.216.120 11.59, 3 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Keşke tablodaki kaynak sütununu silmek yerine eksik bilgileri eklerken kullandığınız kaynakları ekleseydiniz. Federasyonun kendisi bile tam tarihleri veremezken bunların eklenmesi iyi olurdu. --Cobija (mesaj) 15.26, 3 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Bi

İstek şuraya taşınmıştır. Bilginize. --Superyetkinileti 18.19, 8 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Stadyum

Selam Sait, nasılsın? Bir şey rica edecektim ama... Samsun 19 Mayıs Stadyumu (2017) oturma planı dosyasını buradaki yeni sezona uygun oturma düzeni ile güncelleyebilir misin? Aslında "edit SVG" kısmı ile renk kodlarını değiştirerek kendim düzenleyecektim ama sağ tarafa 5. kategori kutusunu eklemeye çalıştığımda düzgün görünmesini sağlayamadım. Hazır yeni stadyum açılmışken ve bilgilere kolayca ulaşmak mümkünken bu dosyayı her sezon güncellemeyi düşünüyorum. --Cobija (mesaj) 21.07, 11 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Selamlar, iyidir teşekkür ederim. Bende Çanakkale Savaşı'yla ilgili bir harita çiziyordum. Mesajını gördüm ve güncelleme yaptım. İşin garibi verdiğin kaynakta misafir takım tribünü görünmüyor. Eskiden 221 nolu bölüm misafir takımdı, ancak yeni verdiğin görselde orası satışa kapatılmış. Sağ taraftaki renk anahtarında misafir takım tribünü mor renk görünüyor ancak tribünde göremediğim için eskisini bıraktım. Birde 229 nolu üst tribün belki yeni misafir takım tribünüdür ancak emin olamadığım için orayı, görselde gösterildiği gibi 5. kategori rengi olan pembe olarak güncelledim. Varsa hata söyle düzeltiriz. Bu tip güncellemelerde yardımcı olurum sıkıntı yok. :)SAİT71* 22.06, 11 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Ligin ilk maçı Amedspor'la oynanacak ve misafir taraftar alınmayacak stadyuma, onunla ilgili olabilir belki. İleriki haftalarda dikkat edeceğim o kısma. Teşekkür ederim tekrar, tam istediğim gibi. --Cobija (mesaj) 22.15, 11 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Rica ederim. Stadyumda ilerleyen zamanlarda konserlerde olacaktır. O zaman örnek bir oturma düzeni bulursan onu da haber ver ekleyelim maddeye. Türk Telekom Stadyumu'na yapmıştım.SAİT71* 22.21, 11 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Umarım öyle bir şey olmaz da çimleri rezil etmezler. Pekiii, şöyle bir şeyi hazırlayabilir misin?[1] Eğer olacak gibiyse bunun güncel ve daha okunaklı fotoğrafını çekebilirim. --Cobija (mesaj) 23.11, 11 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Hazırlarım, ancak fotoğrafın tam karşısından düz bir şekilde ve net olarak çekilmesi iyi olur.SAİT71* 08.19, 12 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Altınordu FK

Selam Cobija, aklıma takılan ve çözemediğim bir mesele var. Altınordu U21 takımı Ocak 2017'de ligden çekilmiş. Resmî sitelerine baktığımda U19 takımlarının bu yıl U21 liginde yer alacağını söylüyorlar ve bu U19 takımı bu yıl da (daha önce de katılmış) UEFA Gençlik Ligi'nde yer alıyor. Sence bu takımların hangisi kayda değer? Veya ikisi de kayda değerler mi? U21 için bir kaç sağlıklı kaynak var gibi aslında. U19'da UEFA'ya katılıyor. Bunlar takımları KD yapar mı bilemedim. --Pragdonmesaj 15.06, 18 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Selam. İçeriğe sahip olmadıklarından 21 yaş altı takımları ana maddeleriyle birleştirmiştim. Yalnızca şampiyon olan takımları bırakmıştım. Onun haricinde Avrupa'da oynaması hasebiyle bahsettiğin 19 yaş altı takım kayda değer gibi görünüyor. Bana kalırsa ayrı ayrı diş kovuğunu doldurmayacak içerikte maddeler açmak yerine Beşiktaş Özkaynak gibi bir içerikte tüm takımlar toplanabilir. Altınordu gibi bir takımın altyapı organizasyonu da kesinlikle kayda değer. --Cobija (mesaj) 15.23, 18 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
"Beşiktaş Özkaynak" formülü makul bir çözüm gibi geldi bana da. Vakit bulduğumda üzerinde çalışırım diye umut ediyorum. Bu arada şimdi farkettim Altınordu U21 takımı 2015-16 U21 1.lig sezonunu şampiyon olarak kapatmış. Neyse bir ara el atayım ben bu meseleye. :) --Pragdonmesaj 15.35, 18 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Geliyoo Sayfası Hakkında

Merhaba @Cobija, sayfayı geliştirmek ve içerikleri düzenlemek adına bazı düzenlemeler yapacağım politikalara uygun olmasını sağlamaya çalışıyorum elimden geldiğince. Uyarılarınız için teşekkür ediyorum. İçeriklerde güncellenmesi gereken şeyler var ancak Google gibi bir şirket bile güncellemeler yaparken içeriklerinde çalışmalarına link ve içerik açıklamalarında ürün isimlerine ayrıca yer verirken Türkiye'de yapılan çalışmalarda bunun Reklam olarak algılanması biraz aklımı karıştırdı. Resimde kullanılan sosyal medya ikonları adres veya telefon şirkete ait bilgilerden ibaret buda Türkiye'de proje bazlı çalışmalar yürüten yeterince kaynağa konu olmuş bir şirket. Ayrıca şu anda Blokzinciri üzerinde oldukça ciddi global ölçekte çalışmaları bulunuyor. Sayfayı geliştirmem konusunda neler yaoabilirim biraz bilgi verirseniz söyledikleriniz doğrultusunda derhal geliştirme işlemini yapacağım. Herşey için şimdiden teşekkür ediyorum. Kolay gelsin iyi çalışmalar. Saygılarımla (Hakan Atabaş 15.22, 21 Ağustos 2018 (UTC))

Merhaba. Maddeye göz attım, ansiklopedik olmayan iki cümle haricinde kaynaklı bilgiler çoğunluktaydı. Reklam etiketini kaldırdım. İsterseniz madde geçmişinden kaldırdığım cümlelere bakıp Vikipedi'ye eklenmemesi gereken tanıtım diliyle yazılmış cümleler hakkında fikir edinebilirsiniz. --Cobija (mesaj) 15.37, 21 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Tekrar Merhaba Cobija Öncelikle düenlemeler konusunda yapmış olduğunuz değişiklikler ve düzeltmeler için çok teşekkür ediyorum. Maksadımız kesinlikle reklam yapmak olmadığını bilmenizi istiyorum. Sadece Türkiye'de bulunan kayda değer toplumun her kesimine hitap eden çalışmaların doğru şekilde lande edilebilmesi için Google, Facebook ve Twitter gibi şirketler nasıl kendileri hakkında yazılar yazdırarak bir şekilde Wikipedia gibi önemli bir yerde kendilerine yer bulabiliyor ise Türkiye'de bulunan şirketlerinde bu bağlamda aynı kriterlerde her ne kadar maddi imkanları bu şirketler kadar olmasa da ismini duyurmakta ve yaptığı çalışmalardan bahsederek kendini ortaya koyması gerektiği inancındayım. Şahsi olan sayfa ile ilgili de şunu söyleyebilirim. Gerçekten sektöre ciddi emek vermiş ve yıllarını harcamış biri olarak kişisel sayfamda verdiğim tüm linkleri incelerseniz nasıl çalışmalara yaptığımı nasıl bir kitap yazdığımı görebilirsiniz. Temsilcisi olduğum kurum ve kuruluşlar Üniversite ve şirket danışmanlıkları ile de olabildiğince akademik çalışmalar çıkartmaya çalışıyorum. Sadece yabancı kişilerin sadece aldıkları desek ve para ile güçlerini gösterebildiği ortamda ben çalışmalarım ile kendimi kanıtlamaya çalışıyorum bu bağlamda değerlendirmenizi tekrar incelemeler sonrasında yapmanızı önemle rica ediyorum. Saygılarımla... Hakan Atabaş 16.13, 21 Ağustos 2018 (UTC) -- Hakan AtabaşMesajYaz

Commons

Sana zahmet şu aracı güncelleyebilir misin? Basit bir işlem sanıyorum. İngilizcede de kullanılıyor aynısı fakat bizdeki eskimiş, çalışmıyor. --Cobija (mesaj) 19.52, 20 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Güncelleme yapıldı. Kusura bakmayın, bayram dolayısıyla pek giriş yapamadım. İnternete bağlanamıyordum. Daha aktif olacağım artık. ~ Z (m) 20.37, 25 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Acente

Selam Cobija, umarım iyisindir. Ben kendimi bildim bileli acentedir ama bu TÜRSAB ve devlet bile acenta yapmış. Nasıl iş anlamadım. --Uğurkentmesaj 14.57, 27 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

İyiyim, sağolasın. Sen nasılsın? Kendi kurumunun sözlüğünde acente yazarken devlet kurumları ısrarla acentayı tercih ediyor. TÜRSAB ayrı hikâye zaten. Federasyonun adının cimnastik olması gibi bir şey bu da. Türkiye ¯\_(ツ)_/¯ --Cobija (mesaj) 15.02, 27 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Sağol iyiyim, iş güç koşturmaca. Emojin de güzelmiş bu arada. Kolay gelsin. --Uğurkentmesaj 15.05, 27 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Geri alma hk.

Selamlar. Geri aldığınız son 2 değişikliğin nedeni nedir? Saygılar --By erdo can • msj 10.21, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Kaynak sıralaması değiştirilmiş. Bazı maddelerde kaynakların veriliş sırası önemlidir, bu maddelerde de öyle. --Cobija (mesaj) 10.44, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

12 eylül sayfası

Kukla olan kullanıcının anonim katkısı. Sayfa korumadan çıkar çıkmaz başlamış. bu onun PROTESTO şekli. özellikle büyük yazdım sayfanın geçmişine atıfta bulunarak. Bakarsak görebiliriz.--Pragdonmesaj 15.17, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Bu şekilde içerik kaldırılarak bir şey çözülmez. Kukladır, değildir, görüşünde haklıdır, yazdıkları saçmadır yahut madde içerisinde vandalizm yapıyor olabilir ve hatta tartışma sayfasının geçmişinde de onaylanmayacak şeyler yazmış olabilir. Son kertede yazdığı şeye bakıyorum ve meramını kendince anlatmış. Cevap verilir ya da verilmez ayrı konu ancak ortada hakaret vb. yokken onun oradan kaldırılması yanlış. Zaten kayıtlı kullanıcı olsaydı bu içeriği kimse kaldırmazdı, anonimlere karşı garip tutum var, anlamıyorum. --Cobija (mesaj) 15.27, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Daima aynı mesele olduğu için (önce sakince meram anlatılıyor. Cevap gelmeyin ard ardına aynı şey yazılıp sayfa dolduruluyor ve ardından Brad pit sayfasına kadar aynı şeyi yapıyor.) müsamma gösterilmemeli. Bu sebeple sayfa anaonim katkıya bir süredir kapalıydı. Tartışma sayfası dahil. Kayıtlı kullanıcı olsaydı da kaldırılacaktı. Zira kim olduğunu biliniyor. aynı kişi. kukla. --Pragdonmesaj 15.33, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Ek olarak diğer vikilerden, metadan vs ben dahil bir çok kullanıcıya yaptığı taciz bildirimleri de cabası tabi. Vandal olduğunu kendisi kabul edip kendisi söylüyor zaten. --Pragdonmesaj 15.35, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
  • Kullanıcıyı bilmiyorum, doğru olabilir lâkin belirttiğim gibi içeriğe baktığımızda hiçbir sorun yok. İşin komik yanı adam haklı da. Maddenin belirttiği kısmının düzgün şekilde birincil kaynaktan yazılması lazımdı. --Cobija (mesaj) 15.46, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Adam bunu söylemiyor ki :/ yani şimdilik ben, rapsar, chansey, vikiçizer, Sakhalinio olarak bizim anladığımız bu. O adamın tam olarak ne istediğini bir türlü çözemedik. Sayfa geçmişine vaktin olur da bakarsan anlarsın sanırım. Neyse aramıza hoş geldin diyerek bu vandalizm gerçeğiyle birebir yüzleşmeni bekleyeceğim şu an :) Her birimiz teker teker tane tane bilale anlatır gibiden daha ince ve anlaşılır anlatmaya, konuşmaya çalıştık ama olmadı. illa "benim dediğim olacak benim yaptığım değişiklik kalacak" demekten başka bir şey demiyor yazdıklarının özünde. Neyse, bir iki güne gelip senin yaptığın değişikliği de değiştirip yine kafasına göre içerik sildiğinde anlarsın ne demek istediğimi. Tabi bunları söylerken bir yandan da bu yaptığın değişikliğin meseleyi sonlandıracağını umut ediyorum. :))--Pragdonmesaj 15.58, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
  • "haberi ulaştıran diplomatın konuşması olduğuna dair bir esas yok. Var ise buyrunuz alıntı yapınız" diye kaynak istemiş, eklediğim kaynakta haberi ulaştıran diplomatın konuşması olduğuna dair bilgi var, yani istediği bilgiyi almış oldu. Buna ek olarak sadece diplomatın konuşmasının içeriğinin farklı olduğuna dair bir düzeltme yaptım. Bahaneyle madde biraz daha düzelmiş oldu. Win-win. Haklısın, madde geçmişinde değişik değişik şeyler var ama yine de içeriğin silinmemesi gerektiğini savunuyorum. Diyorsun ya bütün Vikipedi seferber olduk her yazdığına cevap verdik diye, eğer kaldırılmasaydı senin burada özellikle belirtmene gerek kalmadan bilecektim neler konuştuğunuzu, o nedenle tartışmanın uzayın sonsuz boşluğuna gitmemesi lazımdı. Eğer bu cevabı beğenmeyip yine aynı konuya dair ipe sapa gelmez şeyler söylerse cevap vermeyiz olur biter. Tartışma sayfasına bakan hiç değilse laf anlatılmaya çalışılmış olduğunu görür. Hakaret olmadığı müddetçe bu son cümlede yazdığım sebep uyarınca tartışmaların saklanması gerektiğini düşünüyorum. --Cobija (mesaj) 16.11, 28 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Adlandırma kuralları

Selamlar Cobija. Geçtiğimiz aylarda kabul ettiğimiz Vikipedi:Adlandırma kuralları "politikasına" göre parantez içindeki kısımlar madde adına dahil olmayan, aynı addaki maddeler arasında bir anlam ayrımı oluşturmaya yarayan kısımlardır. Yani burada ligin ya da kulübün tercih ettiği bayan/kadın ifadelerinin bir geçerliliği bulunmamaktadır, kulüp ya da takım adına dahil olmayan bölümlerdir. Dolayısıyla bu bölümlerin "kadın" olması (Vikipedi'nin tarafsızlık kuralları açısından) gerekmektedir. Diğer yandan, Vikiproje:Spor/Yazım rehberi/Maddelerin adlandırılması sayfası ne bir yönerge ne bir politikadır, "Vikipedi topluluğunun" almış olduğu bir karar değil, Vikiproje:Spor kullanıcılarının fikir birliğiyle oluşturulmuş bir sayfadır. Her ne kadar biz mümkün mertebe bunu uygulasak da Vikipedi bazında bir bağlayıcılığı ne yazık ki yoktur. Yönerge olarak sunulması ve Vikipedi topluluğu tarafından kabul görmesi gerekmektedir. @Seksen iki yüz kırk beş'i de üçüncü bir göz olarak çağıralım hatta. İyi günler.--RapsarEfendim? 22.04, 30 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Bana göre de bu kadar ince eleyip sık dokuyup lig lig/takım takım araştırıp bayan mı kadın mı olması gerektiğini araştırmak manasız geliyor. Kadın yapalım gitsin diye düşünüyorum aslen. Ancak geniş katılımlı bir kararlar bütününü çeşitli bürokratik kelimeler eşliğinde yok saymak da doğru değil. Yani, o kararlar alındı ama önemli değil diye bir şey kabul edilemez. Öte yandan ilgili branş federasyonu bayanı kullanırken kadın kelimesinin kullanılması gerektiği ve bunun "tarafsızlık" ile nasıl bağdaştırıldığını bilmiyorum, öğrenmek istiyorum. "E, erkeğin karşıtı kadın da ondan, neyini soruyorsun?" denecekse de Vikipedi:Adlandırma kuralları "politikasında" karşılığını görmek istiyorum. --Cobija (mesaj) 22.18, 30 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Cobija, yalnızca Vikiproje:Spor üyelerinin katıldığı veya dikkatini çektiği bir tartışmayı tüm topluluğun benimsemesini sağlamak ne kadar doğru? Ben de şahsen destekledim burada yazanları, oldukça faydalı ve mümkün mertebe de kullanıyoruz hepimiz; bunun bir yönerge olmasının zamanı da geldi. Hizmetli haklarıyla ilgili politika teklifi sonrasında çabucak sunup topluluk kararı sağlamamız da mümkün zaten. Ancak şu anda bir Vikipedi yönergesi veya politikası olmadığından "orada yazılana uyulacak" diye bir tutumdan bahsedemeyiz. Bay ve bayan birer hitap şekli, kadın ve erkek birer cinsiyet olduğundan ve erkek takımları için cinsiyeti, kadın takımları için hitap şeklini tercih etmemiz tarafsız olmamak. Dediğim gibi özel lig veya kulüp adlarının birer parçası değil bunlar, "Galatasaray Bayan SK" değil, takımın adı yalnızca "Galatasaray" ve parantez içi de anlam ayrımı yaratmak için. Lig veya kulüp adlarında "bayan" geçiyorsa bunları elbette değiştirmeyiz (Ladies' British Open Amateur Championship gibi).--RapsarEfendim? 22.27, 30 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Dediğinde temelde haklısın fakat beni rahatsız eden olaya yaklaşım biçimin. Sporla ilgili madde adlarına dair uyguladığımız de facto kurallar olduğu herkesin malumu. Adlandırma kuralları tartışılırken akıl edip bunları da politikaya eklememiz lazımdı ancak kimsenin aklına gelmedi. Şu an farkına vardık ve onlar önemli değil der gibisin. De facto kararlarımız mevcut de jure ile uyuşmuyor, madem konusu açıldı buna uyarlayalım demiş olsan altına imzamı atardım. Adlandırma politikası son zamanlarda var olmadı, daha öncesinde de vardı ancak projede aldığımız kararlar direkt konuyla ilgili olduğundan onları uygulamakta beis görmüyorduk. Zaten en başta belirttiğim gibi konuya dair görüşüm belli fakat o tartışmaların yok sayılmasını da görmezden gelmem mümkün değildi.

Konuya dönersek. Şu an davrandığın gibi ben de yapıcı davranacağım. Şu anki bayan parantezi adlandırma politikasıyla çelişmiyor, anlamı itibarıyla. Bayan kelimesinin üçüncü anlamı aynı zamanda cinsiyet belirttiğinden aslen dil bilimsel olarak bir sorun oluşturmuyor. Ayrıca spor projesinde aldığımız kararlar politikaya nazaran daha dar kapsamlı ve konuya özel olduğundan konuya ilgili maddelerde uygulamaya devam edelim diyorum. Ancak madem sözünü açtın dediğin gibi ivedi olarak uyguladığımız kuralları yeniden gözden geçirip, genişletip yönergeleştirelim. Gerçi eskisi kadar katılımcı olacağını da sanmıyorum. --Cobija (mesaj) 22.43, 30 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Açıkçası ben "lig adı nasılsa parantez içindeki kısım öyle olmalı" kuralı olduğunu bilmiyordum, net bir şekilde de anlatıldığını düşünmüyorum okuduğum vakit. Parantez içi, dediğim gibi bambaşka, spor ya da herhangi bir konudaki adlandırma standartlarıyla pek bir bağlantısı olmayan bir durum. Adlandırma kuralları tartışırken bunun da ayrıca tartışılması gerektiğini dile getirdim ben, hatta buradan tam olarak alıntı yapmam gerekirse "Henüz bahsi geçen spor maddelerinin adlandırılmasına dair yönergemiz yok, ama metni hazır ve pratikte de uygulanmakta. Kalabalıklık olmasın diye şimdi sunmuyorum yönerge teklifini, bu politikanın akıbetine göre o da topluluğun onayına sunulacak" demişim. "Şu anki bayan parantezi adlandırma politikasıyla çelişmiyor, anlamı itibarıyla" demişsin, "bay futbol takımı" mı diyoruz "erkek futbol takımı" mı? Erkek ve kadın cinsiyetleri malum, hitap şekilleri de malum. "Bayan kelimesinin üçüncü anlamı aynı zamanda cinsiyet belirttiğinden" ifadesi doğru değil, cinsiyet belirtmiyor bay ve bayan, hanımefendi ve beyefendi vs.--RapsarEfendim? 22.52, 30 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Asıl konu bu olmadığından uzatmak istemiyorum fakat TDK'ya baktın mı? Üç değilmiş ama bayan diye arattığımda "2. Kadın" diyor. Eğer ilgili federasyon bay kullanımını tercih ediyorsa "(bay x takımı)" kullanımını da savunurum ancak o o zamanki iş. Demek istediğim nokta madem ki her şeyi bürokrasiye döküyoruz ve esneklik tanımadan kırmızı çizgiler çiziyoruz, "bayan" değil de "kadın" kelimesinin kullanılması gerektiğine dair kuşkuya yer bırakmayacak şekilde çok net bir kural (görüş değil) görmek isteyebilirim. Ancak bu gösterilemeyeceğinden ve "bayan" kelime anlamı itibarıyla "kadın" kelimesiyle eşdeğer de olduğundan konuyu uzatabilirim. Tabii kelimenin asıl anlamı varken bayanın tercih edilmemesi gerektiğine, günlük dilde daha ziyade hitap olarak kullanıldığına dair görüş gelebilir fakat ben de federasyonun tercih ettiği ad kullanılsın derim ve konu gereksiz yere uzar da uzar. Onun için ilgili politika kazuistikmiş gibi yaklaşmak yerine (ne kadar uzun olursa olsun değil çünkü) ortada var olan fiili durumu netleştirelim. Şu anki tartışma kısır döngü çünkü.

Asıl mevzuya gelince benim kurallar arasında çıkartmak, değiştirmek ve çokça da eklemek istediğim kısım var ama öncesinde bir süre toparlamam lazım. Senin de değişiklik isteğin var anladığım kadarıyla. İstersen sen bir ön giriş yap, arkasından ben de eklemelerimi yapayım. --Cobija (mesaj) 23.20, 30 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Madem anlaşamadık, @Chansey, @Pragdon, @Kibele de görüş belirtebilir bayan-kadın kelimelerinin eşdeğer olup olmadıı konusunda. Potansiyel yönerge sayfasında sen buyur lütfen, ben şu an ona vakit ayıramayacağım muhtemelen diye düşünüyorum :/--RapsarEfendim? 23.43, 30 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

İfade edemedim sanırım. Tartışalım demiyorum, sözlükte bu böyle diyorum. Kabul edip etmemek ortadaki gerçeği değiştirmiyor ama neyse öyle olsun. Önden politikamız şöyle şöyle diyor, buradaki şu kısımlar politikanın şurasıyla çakışıyor diye bir ön giriş yapman politikayı kaleme alan kişi olarak bence iyi olur. Arayı pek uzun tutmadan projede bir şeyler karalayacağım, şu aralar çevrimiçi kullanıcı zaten azken iyice azalmasın, şimdiden haber vereyim. --Cobija (mesaj) 00.30, 31 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Bayan maddesini okumanı tavsiye edebilirim. Dengi olan "kadın" yerine "bayan" kullanmanın bir nedeni var mı? Politikada parantezin, anlam ayrımı amacıyla kullanıldığı vurgulanmakta, biz de buradaki anlam ayrımında neden kadın ifadesi kullanılmalı konusunu konuşmaktayız. Esas kelime varken, ikincil anlamı "kadın" olan bayan kelimesini tercih etmek için bir sebep göremiyorum.--RapsarEfendim? 01.21, 31 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Sen bunu söyleyince ben ne cevap vereceğimi, tartışmanın nereye evrileceğini ve evrildiği yerin yararsız bir döngü olduğunu söylemiştim. Sorduğun sorunun cevabını sen sormadan önceden verdim hatta. Şimdi burada yazdıklarımı tekrar mı edeyim :) Üstelik "Vikipedi kaynak gösterilemez" noktasında katı tutuma sahip bir Vikipedist olarak karşılığında sözlükten tanım göstermeme karşın bir maddeyi kaynak gösterme noktasına gelmen (Bayan kelimesinin aynı zamanda ve hatta ilk anlamı olarak bir hitap olduğunu söylemiştim zaten, maddeyi okudum ama ne düşünmem gerektiğini anlayamadım. Sözlüğe baktığımda hâlen "2. Kadın" yazıyor çünkü.) garip oldu benim için. Üstelik bu noktaya "gerekmektedir", "bağlayıcılığı yoktur" gibi kesin bir tavırdan gelmek daha garip. Söylediğim gibi, bahsettiğin politika kazuistik değil. En başta savunduğun gibi politikayı katı bir tutumla savunup uygulayacaksak, konuya dair net bir kural görmek isterim. Ta en başında yazdığımı tekrarlayıp bahsi kendi adıma kapatıyorum çünkü bayan/kadın meselesi buradaki asıl mesele değil. Alıntı yapayım: "Dediğinde temelde haklısın fakat beni rahatsız eden olaya yaklaşım biçimin." Sanki konuyla ilgili net bir kural varmış da spor maddelerine uyguladığımız kuralla çelişiyormuş gibi bir intiba yaratmanı kabul etmiyorum. "Dolayısıyla bu bölümlerin 'kadın' olması (Vikipedi'nin tarafsızlık kuralları açısından) gerekmektedir." cümlesi de bahsettiğin politikanın gereği değil senin yorumun. Bayan kelimesinin aslen hitap olması sözlük tanımı gereği aynı zamanda bir cinsiyeti belirtiyor olduğu gerçeğini değiştirmiyor zira. Aslında bu yorumuna doğru temellendirildiği taktirde ben de katılırdım ancak üzerine basarak söylediğim gibi itiraz ettiğim nokta olaya yaklaşım tarzın, usul. --Cobija (mesaj) 08.34, 31 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

  • Selamlar herkese, öncelikli olarak tartışma uzayacağı/gelişeceği için ilgili maddenin tartışma sayfasına taşınsa daha sağlıklı olabilir gibi. Böylece politika veya yönerge olmayan bu başlığın daha sağlıklı tartışılması sağlanabilir.
Konuya gelirsem, kendi hayatımda "bayan" kelimesinden iğreti duyan bir birey olarak daima "kadın" kelimesini kullanırım. Haliyle buradaki "tarafım" da net olarak kadından yanadır. "Bayan" TDK'de ikinci anlam olarak "kadın" diyor ancak Dil Derneği demiyor. TDK'yi çok ciddiye almamak lazım bu noktada malum, "müsait" kelimesi için yaptığı tanım hala olduğu yerde duruyor. Bu sebeple TDK'yi bu konuda salt doğru kabul edemeyiz. Ancak, Cobija'nın bu konudaki itirazını da anlıyorum. Kendisi bu anlamlardan ziyade daha önce görüşülmüş ve bir şekilde fikir birliği oluştuğu varsayılan "notlara" atıfta bulunuyor. Haklı da kendisi. Sonuçta bir şekilde konuşulmuş ve bu işin "böyle" yapılacağı şeklinde bir fikir birliği oluşmuş. Kişisel fikrim: tartışmayı burada yazılı bulunan başlıkların geliştirilip bir politika haline getirilmesine doğru yönlendirmeliyiz. Bu aşamada mevcut notlar üzerinden gidilebilir veya gidilmeyebilir. Çok keskin kurallarla hareket etmeyelim derim ben. Sonuçta Rapsar'ın da dediği gibi bir politika veya yönerge değil bu notlar. Bu süreçte sadece bu notların geliştirilip bir yönerge/politika haline gelmesini sağlayalım. Spor maddelerine olan aktif katılım da göz önüne alınırsa hızlı ve sağlıklı bir tartışma ile vakitlice nihayete erdirebiliriz bu tartışmayı. --Pragdonmesaj 08.23, 31 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Katılıyorum, aslen anlatmak istediğim de o zaten. Adlandırma politikası olmasına rağmen bu konu politikaya bakıp "böyle olmalı" denecek bir kurala dayandırılamıyor. Yine üzerine tartışmak gerekiyor (bayan/kadın, TDK/DD vb.) ve aslen tersi savunulsa da fiilen uyguladığımız kurallarla karşıtlık oluşturmuyor. Yoksa ha bayan, ha kadın. Üzerine mesai harcamaya değmeyecek mevzu. --Cobija (mesaj) 08.51, 31 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
  • Tartışmaya şu şekilde ufak bir katkıda bulunalım: kelimelere imla değil de, semantik açıdan yaklaşırken, TDK tanımlarının ötesine geçmeliyiz. Anadil olarak Türkçe konuşan insanlarız hepimiz nihayetinde, bunu yapacak yetkinliğimiz var. Semantik açıdan bayan/kadın arasında fark olduğunu ve ansiklopedi olarak “kadın” kullanmamızın doğru olacağını düşünüyorum ben de. Bunun dışında, Cobija’nın usul itirazı konusundaki görüşümü Pragdon halihazırda ifade etmiş. —Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00.45, 3 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

STT

Kusura bakmayın Cobija; STT cevabınızı henüz gördüm, zaten halihazırda taşıma yapılmış; kafa gitmiş benim burası gereğince hata bende... Kolay gelsin. ChanSey 16.13, 2 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Dergi kaynağındaki ay aralıkları

Dergi kaynaklarındaki ay aralıkları işlemi çözüldü. Ama ay aralığının "Ocak-Şubat-Mart" şeklinde değil de, iki tane ay olarak girilmesi gerekiyor, "Ocak-Mart" gibi. Bir de bu durum mevsimlerde de aynı. ~ Z (m) 08.45, 3 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Mevsimler için o sorun değil de aylar için bir formül bulmak mümkün değil mi? Bir de aynı mevzu şurada da hata yaratıyor. --Cobija (mesaj) 15.39, 3 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]
O tarz tarihleri şu şekilde düzenlesek daha iyi olmaz mı? Bir de eğer "tarih" parametresi varsa, "ay", "yıl" parametreleri otomatik olarak devre dışı kalır. Yani ay ve yıl kullanıyorsanız tarih kullanmayınız. Tarih parametresi zaten genel bir tarih girmek içindir, "3 Eylül 2018" gibi. Aylar için nasıl bir sistem gerekiyor tam olarak? Üç ayın ard arda yazılabilmesi mi gerek? ~ Z (m) 16.27, 3 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]
Üç ay adını da girmemiz gerek. Az görülen bir yayın periyodu olsa gözardı ederdik ama çok sayıda akademik yayın var kendilerine göre üç aylık yayın dönemi seçen. --Cobija (mesaj) 17.35, 3 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Samsun 19 Mayıs Stadyumu görselleri

Selam Cobija, Flickr'da dolaşırken Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun çok iyi fotoğraflarına denk geldim. Flickr fotoğrafları bildiğim kadarıyla commonsa yüklenebiliyor istersen bir göz gezdir. Burada. --Pragdonmesaj 16.03, 5 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Cidden güzel çekmiş ama haklarını saklamış maalesef. Fotoğraflara tek tek bakınca lisans etiketleri görülebiliyor. --Cobija (mesaj) 17.13, 5 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]
Evet ben de sana yazdıktan sonra farkettim. Belki iletişime geçilip en azından bir ikisinin telifini serbest bırakması rica edilebilir. Flickr yüklenen her fotoyu telif hakkı saklı olarak kaydediyor. Serbest bırakmak için ayarlamak gerekiyor. Belki yükleyen kullanıcı bu kısmı çok umursamayıp direkt yüklemiştir ve rica üzerine serbest bırakabilir. Vaktin olduğunda şansını bir dene derim :) --Pragdonmesaj 17.18, 5 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Dardenne kardeşler

Selam Cobija, Dardenne kardeşler özel bir ad değil adlandırma bu haliyle doğru mu gerçekten? --Pragdonmesaj 08.19, 11 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Bunun gibi durumlarda büyük yazılıyor Abdullah Biraderler ve Taylan Biraderler gibi. Detayını hatırlayamadım ama "Ahmet ve Mehmet Beyler" kalıbındaki büyük harfli kullanımla ilintili bir kuraldı sanırım. --Cobija (mesaj) 08.29, 11 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Canik Belediyespor

Selamlar, Samsun Canik Belediyespor ve Samsun Canik Belediyespor (kadın basketbol takımı) sayfalarının başındaki Samsun'u atalım mı? Burada ve kendi sitesinde yok. Özel bir nedeni var mı Samsun Canik yazmamızın?--Teacher0691 (mesaj) 21.19, 17 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Canik Belediyespor'du sonra adına başına Samsun eklediler. Daha sonra resmî durumda değişiklik oldu mu bilmiyorum. Resmî sitede, sosyal medya hesaplarında da keyiflerine göre her iki adı da kullanıyorlar. --Cobija (mesaj) 23.23, 17 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]
Gerçi yıllardır fark edilmemiş ama yalnızca kadın basketbol takımını ilgilendiriyor sanırım bu ad değişikliği. Metinden anladığım kadarıyla kulübün adı Canik Belediyespor, kadın basketbol takımının adı ise sponsor almış gibi Samsun Canik Belediyespor. --Cobija (mesaj) 23.27, 17 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]
Burada da hala eski isim. Bilemedim ben de.--Teacher0691 (mesaj) 23.35, 17 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]
Bana kalırsa kulübü "Canik Belediyespor" olarak, kadın takımını da parantezsiz "Samsun Canik Belediyespor" olarak taşıyalım. Eğer diğer branşlara madde açılacaksa da "Canik Belediyespor (x takımı)" şeklinde açılmalı zira benim anladığım yalnızca kadın takımında Samsun eklemesi var, kulübün kendisinde ve diğer branşlarda böyle bir şey yok. --Cobija (mesaj) 07.16, 18 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

IP engeli

Merhaba, Sakhalinio'ya da bu mesajı [2] attım ancak aktif olmadığı için henüz görmedi. Acaba nasıl engelden etkilenmeden giriş yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?--Esmer Günler 16.14, 21 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Merhaba. IP engeli muafiyetini ancak hizmetliler tanımlayabiliyor. Sakhalinio mesajınızı gördüğünde geri dönüş yapacaktır. Ben hizmetli olmadığımdan bu konuda yardımcı olamayacağım fakat teknik konulardan anlıyorsanız Level 3 DNS kullanmanızı öneririm. Google'da DNS değiştirme yöntemlerini anlatan kaynaklar bulabilirsiniz. --Cobija (mesaj) 16.28, 21 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]
Merhaba Cobija, bahsettiğiniz DNS çiftini Ağ Bağlantılarından ekledim, ancak sanırım işe yaramadı. DNS değişikliği ile vikipiye erişim sağlayamıyorum. Acaba neyi atlıyorum? VPN çok yavaş.thecatcherintheryemesaj 16.35, 21 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]
Hiçbir fikrim yok açıkçası. Ben aylardır bu DNS'i kullanıyorum. flushdns komutunu denersen belki işe yarayabilir. --Cobija (mesaj) 16.43, 21 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

kaynak şablonlarındaki 3 ay şeklindeki devamlılıklar

Merhaba Cobija, umarım iyisindir. Biliyorum bunu çok önceden rica etmiştiniz, ama anca becerebildim ve çözebildim. "Mart-Nisan-Mayıs" şeklindeki tarih biçimleri artık hata vermiyor kaynak şablonlarında, bilginize sunarım. İyi çalışmalar, bu kadar geç kaldığım için de yeniden özürlerimi sunarım. ~ Z (m) 19.50, 1 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]

Estağfurullah. Eline sağlık, elzemdi bu değişiklik. --Cobija (mesaj) 22.53, 1 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]

Maddeler

Selam, şurada ilgini çeken madde var mı? Varsa açabilirsen sevineceğim :) --Ahmet Turhan (mesaj) 17.04, 23 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]

Gülgün Köroğlu silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Gülgün Köroğlu) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Gülgün Köroğlu sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 21.17, 2 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

SakhalinioBuyrun beniiiim? 18.02, 7 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

SakhalinioBuyrun beniiiim? 21.09, 11 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

hata

Sevgili Devrem Cobija geri almış olduğun değişiklik deki hatam nedir rica etsem söyler misin? Bir daha yapmamak için saygılar iyi günler.--Doruk843 08.22, 24 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

AWB'nin hatası. Kulübe geliş-gidiş sırasıyla verdiğim kaynağı AWB otomatik olarak 1-2-3 şeklinde sıralı gitmesi için yeniden düzenliyor ben de buna denk geldikçe geri alıyorum. --Cobija (mesaj) 22.40, 24 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

SakhalinioBuyrun beniiiim? 06.30, 29 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

Deniz Kavimleri

İyi çalışmalar Cobija. Deniz Kavimleri (kategori de böyle) maddesini yine Denizci kavimler sayfasına aktarmış, yönlendirme vermişsiniz. İlki 21.01.2013’te yapılmış, Deniz Kavimleri’nden Denizci kavimler’e yönlendirilmiş. Madde içeriğinden de görüleceği gibi madde denizci kavimleri anlatmıyor. Bunlardan bağzıları bırakın denizci olmayı, yüzme bile bilmezlerdi. Denizci kavimlar, örneğin İngilizler, Portekizliler, Japonlar, Koreliler, Polonezyalılar vs. vs. Maddede anlatılan ise belirli bir halk grubu. İnternette …site:edu.tr olarak arama yaparsanız, akademik yayınlar görüntülenir, Deniz Kavimleri’nin 515 olduğunu görürsünüz, denizci kavimler ise hiç yok. Sıradan internette arama yaparsanız başta biz çıkıyoruz. Diğerlerinin çoğu denizcilikte ileri gitmiş halk anlamında kullanılıyor. Maddenin yeniden hatalı yönlendirmesi için “usulsüz yönlendirme” diyorsunuz, ohalde usulüne uygun yapmalıyız. Bunun nasıl yapılacağı konusunda bana yardımcı olur musunuz, nasıl yapıldığını bilmiyorum.--Makedon (mesaj) 11.11, 27 Aralık 2018 (UTC)[yanıtla]

Madde adı tartışması ilgimi çekmiyor, o yönde bir şey belirtmeyeceğim fakat bildiğiniz gibi taşımalar sayfanın üst kısmındaki "taşı" bağlantısı kullanılarak yapılıyor. Aksi takdirde sayfa geçmişleri birbirine aktarılamıyor ve kopyala-yapıştır yöntemi de kabul edilmeyen bir yöntem. --Cobija (mesaj) 11.41, 27 Aralık 2018 (UTC)[yanıtla]
Teşekkür ederim Cobaija. Gösterdiğin yardım sayfasına göre düzenleyeceğim.--Makedon (mesaj) 15.25, 28 Aralık 2018 (UTC)[yanıtla]