Üniversitelerine göre Nobel Ödülü sahipleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu Üniversitelerine göre Nobel Ödülü sahipleri listesi, Nobel Ödülü kazananların (öğrenci veya mezun oldukları üniversitelere göre) birinci derecede eğitim gördükleri Üniversitelere göre listelenmiş halidir. Üniversiteler Nobel Ödülü kazananların sayısına göre doğru orantılı şekilde sıralanmıştır.

Üniversitelere göre listeleme işlemi oldukça kapsamlı bir çalışma gerektirmiştir. Bu nedenle çok çeşitli kaynaklardan yararlanılmıştır. Ödülü kazanan birçok kişi farklı Üniversitelere geçiş veya doktora yapmıştır. Bu nedenle bazı ödül sahipleri birden fazla Üniversitede eğitim görmüş veya doktora yapmış olabilir. Aşağıdaki listede ödül sahipleri okullar bazında Mezun, Katılımcı veya Araştırmacı, Ödül aldığı esnada Akademik Personel ve Ödül sonrasında Akademik Personel olarak sütunlarda belirtilmiştir. Her Üniversite bu tür bir liste için daha güvenilir ve farklı yöntemler kullanmıştır. Örneğin, Oxford Üniversitesine katılmadan önce ödül kazanan çok az sayıda isim bulunsa da, listelerde bu şekilde Nobel Edebiyat ödülü kazanan kimsenin bulunmadığı belirtilir.[1]

Federal Londra Üniversitesi bu listede bireysel kurucu kurul sayılmaktadır. Londra Üniversitesi Londra İmparatorluk Koleji (2007 yılında ayrılmıştır) ile birlikte toplam 72 Nobel ödül sahibi mezunu vermiştir.

Ödül kazananların eğitim kurumlarının bir listesi de Nobel Vakfı tarafından yapılmıştır. Söz konusu listede ödül sahiplerinin ödül aldığı esnada bağlı olduğu eğitim kurumları listelenmiştir [2]

Listedeki renklerin anlamı: Fizik, Kimya, Fizyoloji veya Tıp, Edebiyat, Barış, Ekonomi.

Amerika Birleşik Devletleri Kolombiya Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[1] Mezun[2] Katılımcı veya Araştırmacı[3] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[4] Ödül sonrasında Akademik Personel[5]
Resmi rakamlara göre en az bir yıl süreyle Kolombiya Üniversitesine ve kuruluşlarına bağlı kalanları içermemektedir. [kaynak belirtilmeli]
79 (Resmi)[3]

96 (Toplam)

  1. Robert A. Millikan
  2. Nicholas Murray Butler
  3. Irving Langmuir
  4. I. I. Rabi
  5. John Howard Northrop
  6. Hermann J. Muller
  7. Edward C. Kendall
  8. Dickinson W. Richards
  9. Joshua Lederberg
  10. Konrad E. Bloch
  11. Julian S. Schwinger
  12. George Wald
  13. Simon S. Kuznets
  14. William H. Stein
  15. Kenneth J. Arrow
  16. Leon N. Cooper
  17. James Rainwater
  18. Baruch S. Blumberg
  19. Milton Friedman
  20. Arno A. Penzias
  21. Baruj Benacerraf
  22. Val L. Fitch
  23. Roald Hoffman
  24. Herbert A. Hauptman
  25. Leon M. Lederman
  26. Melvin Schwartz
  27. Harold E. Varmus
  28. Norman F. Ramsey
  29. Robert W. Fogel
  30. Martin L. Perl
  31. William Vickrey
  32. Robert C. Merton
  33. Louis J. Ignarro
  34. William S. Knowles
  35. Stephen Schneider
  36. Richard Axel
  37. Robert H. Grubbs
  38. Barack H. Obama
  1. Theodore Roosevelt
  2. Dickinson W. Richards
  3. Luis Federico Leloir
  4. Baruch S. Blumberg
  5. Sidney Altman
  6. Milton Friedman
  7. Arno Allan Penzias
  8. Baruj Benacerraf
  9. Arthur Kornberg
  10. Konrad Lorenz
  11. Robert Solow
  12. José Ramos-Horta
  13. Linda B. Buck
  14. John C. Mather
  1. Wilhelm Wien
  2. Hans Bethe
  3. Murray Gell-Mann
  4. Nicholas Murray Butler
  5. Irving Langmuir
  6. I. I. Rabi
  7. Hermann J. Muller
  8. Dickinson W. Richards
  9. Joshua Lederberg
  10. Konrad E. Bloch
  11. Emilio G. Segrè
  12. James Rainwater
  13. Milton Friedman
  14. Leon M. Lederman
  15. Melvin Schwartz
  16. Norman F. Ramsey
  17. Val L. Fitch
  18. William Vickrey
  19. Richard Axel
  20. Thomas Hunt Morgan
  21. Harold C. Urey
  22. Enrico Fermi
  23. Hideki Yukawa
  24. Polykarp Kusch
  25. Willis E. Lamb
  26. Andre F. Cournand
  27. Tsung-Dao Lee
  28. Willard Libby
  29. Maria Goeppert Mayer
  30. Charles H. Townes
  31. Salvador E. Luria
  32. Aage Bohr
  33. D. Carleton Gajdusek
  34. Samuel C. C. Ting
  35. Daniel Nathans
  36. Steven Weinberg
  37. Arthur L. Schawlow
  38. Sune Bergström
  39. George J. Stigler
  40. Franco Modigliani
  41. Carlo Rubbia
  42. Joseph Brodsky
  43. Jack Steinberger
  44. E. Donnall Thomas
  45. Gabriela Mistral
  46. Nadine Gordimer
  47. Gary S. Becker
  48. Derek Walcott
  49. Horst L. Stormer
  50. Robert Mundell
  51. James Heckman
  52. Eric Kandel
  53. Harold E. Varmus
  54. Joseph Stiglitz
  55. Edmund S. Phelps
  56. Orhan Pamuk
  57. Al Gore
  58. Martin Chalfie
  59. Liu Xiaobo
  60. Mario Vargas Llosa
  1. Hendrik A. Lorentz
  2. Max Planck
  3. Joshua Lederberg
  4. Melvin Schwartz
  5. Elie Wiesel
  6. Robert Solow
  7. Roald Hoffman
  8. Daniel C. Tsui
  9. Kofi Annan

Birleşik Krallık Cambridge Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[6] Mezun[7] Katılımcı veya Araştırmacı[8] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[9] Ödül sonrasında Akademik Personel[10]
Resmi rakamlara göre en az bir yıl süreyle Cambridge Üniversitesine ve kuruluşlarına bağlı kalanları içerir.[4]
88 (Resmi)[5]
  1. Lord Rayleigh
  2. J. J. Thomson
  3. Ernest Rutherford
  4. William Bragg
  5. Lawrence Bragg
  6. Charles Barkla
  7. Niels Bohr
  8. Francis Aston
  9. Archibald Hill
  10. Austen Chamberlain
  11. Charles Wilson
  12. Owen Richardson
  13. Edgar Adrian, 1st Baron Adrian
  14. Charles Sherrington
  15. Paul Dirac
  16. James Chadwick
  17. Henry Dale
  18. George Thomson
  19. Albert Szent-Györgyi
  20. Howard Florey
  21. Edward Appleton
  22. Patrick Blackett
  23. Bertrand Russell
  24. Cecil Powell
  25. John Cockcroft
  26. Ernest Walton
  27. Richard Synge
  28. Archer Martin
  29. Frederick Sanger
  30. Philip Noel-Baker
  31. John Kendrew
  32. Max Perutz
  33. Francis Crick
  34. Maurice Wilkins
  35. Alan Hodgkin
  36. Andrew Huxley
  37. Dorothy Hodgkin
  38. Ronald Norrish
  39. George Porter
  40. Rodney Porter
  41. Brian Josephson
  42. Patrick White
  43. Antony Hewish
  44. Nevill Mott
  45. James Meade
  46. Pjotr Kapitsa
  47. Peter Mitchell
  48. Abdus Salam
  49. Walter Gilbert
  50. Frederick Sanger
  51. Aaron Klug
  52. Subrahmanyan Chandrasekhar
  53. Richard Stone
  54. Cesar Milstein
  55. Norman Ramsey
  56. James Mirrlees
  57. Amartya Sen
  58. John Pople
  59. Alan McDiarmid
  60. Tim Hunt
  61. John Sulston
  62. Richard R. Schrock
  63. Martin Evans
  64. Roger Y. Tsien
  65. Elizabeth Blackburn
  1. Arthur Holly Compton
  2. Ernst Chain
  3. Hans Krebs
  4. Max Born
  5. James Watson
  6. Kenneth J. Arrow
  7. Martin Ryle
  8. Allan Cormack
  9. Gerard Debreu
  10. Georges Kohler
  11. John Walker
  12. Paul Greengard
  13. Joseph Stiglitz
  14. Sydney Brenner
  1. Frederick Hopkins
  2. Alexander Todd
  3. John Hicks
  4. Philip Anderson
  5. Steven Weinberg
  6. William Fowler
  7. Lord Rayleigh
  8. J. J. Thomson
  9. Charles Barkla
  10. Francis Aston
  11. Archibald Hill
  12. Charles Wilson
  13. Owen Richardson
  14. Edgar Adrian, 1st Baron Adrian
  15. Charles Sherrington
  16. Paul Dirac
  17. James Chadwick
  18. George Thomson
  19. Howard Florey
  20. Edward Appleton
  21. Patrick Blackett
  22. Bertrand Russell
  23. John Cockcroft
  24. Frederick Sanger
  25. John Kendrew
  26. Max Perutz
  27. Francis Crick
  28. Alan Hodgkin
  29. Andrew Huxley
  30. Ronald Norrish
  31. George Porter
  32. Kenneth J. Arrow
  33. Brian Josephson
  34. Martin Ryle
  35. Antony Hewish
  36. Nevill Mott
  37. James Meade
  38. Pyotr Kapitsa
  39. Peter Mitchell
  40. Abdus Salam
  41. Frederick Sanger
  42. Aaron Klug
  43. Subrahmanyan Chandrasekhar
  44. Richard Stone
  45. Cesar Milstein
  46. James Mirrlees
  47. John Pople
  48. Tim Hunt
  49. John Sulston
  50. Martin Evans
  51. Eric Maskin
  52. Venkatraman Ramakrishnan
  53. Robert G. Edwards
  54. Mario Vargas Llosa
  1. Ernest Rutherford
  2. Lawrence Bragg
  3. John Walker
  4. Amartya Sen

Amerika Birleşik Devletleri Chicago Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[11] Mezun[12] Katılımcı veya Araştırmacı[13] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[14] Ödül sonrasında Akademik Personel[15]
Resmi rakamlara göre en az bir yıl süreyle Chicago Üniversitesine ve kuruluşlarına bağlı kalanları içerir.[4][6]
87 (Resmi)[7]
  1. Luis W. Alvarez
  2. Gary Becker
  3. Herbert C. Brown
  4. James M. Buchanan
  5. Owen Chamberlain
  6. James Cronin
  7. Clinton Davisson
  8. Jerome Friedman
  9. Milton Friedman
  10. Ernest Lawrence
  11. Tsung-Dao Lee
  12. Robert Lucas Jr
  13. Harry Markowitz
  14. Robert Millikan
  15. Robert Mulliken
  16. Irwin Rose
  17. F. Sherwood Rowland
  18. Paul Samuelson
  19. Myron Scholes
  20. Herbert Simon
  21. Roger Sperry
  22. Jack Steinberger
  23. George Stigler
  24. Edward Lawrie Tatum
  25. Daniel Tsui
  26. James Dewey Watson
  27. Frank Wilczek
  28. Chen Ning Yang
  29. George E. Smith
  30. Bruce Beutler
  1. Alexei A. Abrikosov
  2. Saul Bellow
  3. Masatoshi Koshiba
  4. Hans Albrecht Bethe
  5. Kenneth J. Arrow
  6. Julian Schwinger
  7. Eugene P. Wigner
  8. Maria Goeppert-Mayer
  9. Werner Heisenberg
  10. George Wald
  11. Alexis Carrel
  1. Subramanyan Chandrasekhar
  2. Robert Schrieffer
  3. Murray Gell-Mann
  4. Enrico Fermi
  5. James Franck
  6. Albert Abraham Michelson
  7. Arthur Holly Compton
  8. Yoichiro Nambu
  9. Edward C. Prescott
  10. James J. Heckman
  11. Daniel L. McFadden
  12. Robert A. Mundell
  13. Robert Fogel
  14. Ronald H. Coase
  15. Merton H. Miller
  16. Trygve Haavelmo
  17. Gerard Debreu
  18. Lawrence R. Klein
  19. Kenneth J. Arrow
  20. Theodore W. Schultz
  21. Tjalling C. Koopmans
  22. Friedrich August von Hayek
  23. Roger Myerson
  24. Leonid Hurwicz
  25. Richard E. Smalley
  26. Paul Crutzen
  27. Yuan T. Lee
  28. Henry Taube
  29. Herbert C. Brown
  30. Ilya Prigogine
  31. William H. Stein
  32. Gerhard Herzberg
  33. Karl Ziegler
  34. Willard Frank Libby
  35. Glenn Theodore Seaborg
  36. Ada Yonath
  37. Charles Brenton Huggins
  38. Konrad Bloch
  39. Sir John Carew Eccles
  40. George Wells Beadle
  41. Hermann Joseph Muller
  42. Edward Adelbert Doisy
  43. JM Coetzee
  44. Bertrand Russell
  45. Barack H. Obama
  46. Thomas J. Sargent
  1. Leon M. Lederman
  2. Harold Clayton Urey

Amerika Birleşik Devletleri Massachusetts Teknoloji Enstitüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[16] Mezun[17] Katılımcı veya Araştırmacı[18] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[19] Ödül sonrasında Akademik Personel[20]
Resmi rakamlara göre en az bir yıl süreyle Massachusetts Teknoloji Enstitüsüne ve kuruluşlarına bağlı kalanları içerir[kaynak belirtilmeli]
77 (Resmi)[8][9]
  1. Oliver E. Williamson
  2. George Smoot
  3. Andrew Fire
  4. Robert J. Aumann
  5. Kofi Annan
  6. Joseph E. Stiglitz
  7. George A. Akerlof
  8. Carl E. Wieman
  9. Eric A. Cornell
  10. Leland H. Hartwell
  11. Robert A. Mundell
  12. William D. Phillips
  13. Robert C. Merton
  14. Robert B. Laughlin
  15. Elias J. Corey Jr.
  16. Sidney Altman
  17. Charles J. Pedersen
  18. Lawrence R. Klein
  19. Burton Richter
  20. John Robert Schrieffer
  21. Murray Gell-Mann
  22. Robert S. Mulliken
  23. Richard P. Feynman
  24. Robert Burns Woodward
  25. William Shockley
  26. Paul R. Krugman
  27. Adam Riess
  1. Ada E. Yonath
  2. Aaron Ciechanover
  3. Daniel C. Tsui
  4. Horst L. Störmer
  5. E. Donnall Thomas
  6. Norman F. Ramsey
  7. Thomas R. Cech
  8. Jack Steinberger
  9. Geoffrey Wilkinson
  10. Luis W. Alvarez
  11. Hans A. Bethe
  12. Julian Schwinger
  13. Edward M. Purcell
  14. Edwin M. McMillan
  15. Isidor Isaac Rabi
  16. Mario Capecchi
  17. Nicolaas Bloembergen
  18. Vernon L. Smith
  19. Paul Greengard
  1. Peter A. Diamond
  2. Eric S. Maskin
  3. Richard R. Schrock
  4. Frank Wilczek
  5. Robert Engle
  6. H. Robert Horvitz
  7. K. Barry Sharpless
  8. Wolfgang Ketterle
  9. Daniel L. McFadden
  10. Myron S. Scholes
  11. Robert C. Merton
  12. Mario J. Molina
  13. Clifford G. Shull
  14. John Forbes Nash
  15. Phillip A. Sharp
  16. Henry W. Kendall
  17. Jerome I. Friedman
  18. Susumu Tonegawa
  19. Robert M. Solow
  20. Franco Modigliani
  21. Steven Weinberg
  22. Samuel C.C. Ting
  23. David Baltimore
  24. Paul A. Samuelson
  25. Salvador E. Luria
  26. Har Gobind Khorana
  27. Charles H. Townes
  28. Sheldon Lee Glashow
  29. Amartya Sen
  30. James Mirrlees
  31. Edmund Phelps
  32. Ernst Otto Fischer
  33. Paul R. Krugman

Amerika Birleşik Devletleri Harvard Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[21] Mezun[22] Katılımcı veya Araştırmacı[23] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[24] Ödül sonrasında Akademik Personel[25]
Harvard Üniversitesi
46 (official)[10]
  1. Christian Anfinsen
  2. Philip W. Anderson
  3. Ralph Bunche
  4. Percy W. Bridgman
  5. Mario Capecchi
  6. Donald J. Cram
  7. John F. Enders
  8. Sheldon Glashow
  9. Walter Gilbert
  10. Al Gore
  11. Dudley R. Herschbach
  12. Roald Hoffmann
  13. Roger D. Kornberg
  14. H. Robert Horvitz
  15. Jerome Karle
  16. Henry Kissinger
  17. William S. Knowles
  18. David M. Lee
  19. Eric Maskin
  20. Craig C. Mello
  21. George R. Minot
  22. Merton H. Miller
  23. David A. Morse
  24. Ben R. Mottelson
  25. Joseph E. Murray
  26. William P. Murphy
  27. Roger Myerson
  28. E. M. Purcell
  29. Theodore W. Richards
  30. Frederick Chapman Robbins
  31. Theodore Roosevelt
  32. Thomas Schelling
  33. A. Michael Spence
  34. Paul A. Samuelson
  35. Robert M. Solow
  36. Vernon L. Smith
  37. William H. Stein
  38. Thomas A. Steitz
  39. James B. Sumner
  40. E. Donnall Thomas
  41. James Tobin
  42. Thomas H. Weller
  43. Kenneth G. Wilson
  44. John H. van Vleck
  45. Harold E. Varmus
  46. Martin Chalfie
  47. Roger Y. Tsien
  48. Barack H. Obama
  49. Adam Riess
  50. Saul Perlmutter
  51. Brian Schmidt
  52. Ralph Steinman
  53. Ellen Johnson-Sirleaf
  54. Christopher A. Sims
  55. Thomas J. Sargent
  1. Georg von Békésy
  2. Jean Dausset
  3. D. Carleton Gajdusek
  4. George H. Hitchings
  5. Eric R. Kandel
  6. Walter Kohn
  7. Yuan T. Lee
  8. Jean-Marie Lehn
  9. Ryoji Noyori
  10. Bertil Ohlin
  11. T. S. Eliot
  12. Eugene O'Neill
  13. Richard J. Roberts
  1. Christian Anfinsen
  2. Kenneth J. Arrow
  3. Baruj Benacerraf
  4. Derek Barton
  5. J. Michael Bishop
  6. Felix Bloch
  7. Nicolaas Bloembergen
  8. Ralph Bunche
  9. Elias J. Corey
  10. Allan M. Cormack
  11. John F. Enders
  12. Sheldon Glashow
  13. Riccardo Giacconi
  14. Seamus Heaney
  15. Dudley R. Herschbach
  16. George R. Minot
  17. Henry Kissinger
  18. Simon Kuznets
  19. Willis E. Lamb
  20. Fritz Lipmann
  21. Wassily Leontief
  22. William Lipscomb
  23. E. M. Purcell
  24. Frederick Chapman Robbins
  25. Amartya Sen
  26. Albert Szent-Györgyi
  27. Max Theiler
  28. George Wald
  29. James Watson
  30. Torsten N. Wiesel
  31. Geoffrey Wilkinson
  32. Norman F. Ramsey
  33. Theodore W. Richards
  34. A. Michael Spence
  35. Thomas H. Weller
  36. Linda B. Buck
  37. Roy Glauber
  38. Steven Weinberg
  39. Robert C. Merton

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[26] Mezun[27] Katılımcı veya Araştırmacı[28] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[29] Ödül sonrasında Akademik Personel[30]
Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley
47 (Resmi)[11]
  1. Thomas R. Cech
  2. Steven Chu
  3. Robert Curl
  4. Joseph Erlanger
  5. Andrew Fire
  6. William F. Giauque
  7. Carol W. Greider
  8. David Gross
  9. Alan J. Heeger
  10. Daniel Kahneman
  11. Lawrence R. Klein
  12. Willis Lamb
  13. Robert B. Laughlin
  14. Yuan T. Lee
  15. Willard F. Libby
  16. John C. Mather
  17. Mario J. Molina
  18. Kary B. Mullis
  19. Saul Perlmutter
  20. Adam Riess
  21. Thomas J. Sargent
  22. Thomas Schelling
  23. Glenn T. Seaborg
  24. Christopher Sims
  25. Hamilton O. Smith
  26. Otto Stern
  27. Henry Taube
  28. Harold C. Urey
  29. Selman Waksman
  1. Werner Arber
  2. Felix Bloch
  3. Sydney Brenner
  4. Arthur Kornberg
  5. Tsung-Dao Lee
  6. Yuan T. Lee
  7. Adam Riess
  8. Amartya Sen
  9. Julian Schwinger
  10. William Forsyth Sharpe
  11. Christopher Sims
  12. Jack Steinberger
  13. Steven Weinberg
  14. Maurice Wilkins
  15. Geoffrey Wilkinson
  16. Ahmed Zewail
  1. George A. Akerlof
  2. Luis W. Alvarez
  3. Elizabeth Blackburn
  4. Melvin Calvin
  5. Owen Chamberlain
  6. Gerard Debreu
  7. Peter A. Diamond
  8. William F. Giauque
  9. Donald A. Glaser
  10. Sheldon Lee Glashow
  11. John C. Harsanyi
  12. Dudley R. Herschbach
  13. Daniel Kahneman
  14. Ernest O. Lawrence
  15. Willard F. Libby
  16. Daniel McFadden
  17. Edwin M. McMillan
  18. Czeslaw Milosz
  19. Douglass C. North
  20. John H. Northrop
  21. Saul Perlmutter
  22. Stanley B. Prusiner
  23. Glenn T. Seaborg
  24. Emilio Segrè
  25. Herbert Simon
  26. George Smoot
  27. Roger Y. Tsien
  28. Oliver Williamson
  1. Wendell M. Stanley
  2. Charles H. Townes

Fransa Paris Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[31] Mezun[32] Katılımcı veya Araştırmacı[33] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[34] Ödül sonrasında Akademik Personel[35]
Paris Üniversitesi 18 nci yüzyıl sonrasında kurulan varisi Üniversiteleri içerir.[kaynak belirtilmeli]
47
  1. Maurice Allais
  2. Paul-Henri-Benjamin d'Estournelles de Constant (LLB)
  3. Françoise Barré-Sinoussi (Doktora 1974)
  4. Henri Becquerel (Bilim Doktoru 1888)
  5. Henri Bergson (BA 1880)
  6. Léon Bourgeois (Medeni Hukuk Doktoru)
  7. Louis de Broglie (Bilim Doktoru 1924)
  8. Ferdinand Buisson (Edebiyat Doktoru)
  9. René Cassin (Medeni Hukuk Doktoru)
  10. Georges Charpak (Bilim Doktoru 1955)
  11. Claude Cohen-Tannoudji (Bilim Doktoru 1962)
  12. André Frédéric Cournand (Tıp Doktoru 1930)
  13. Marie Curie (Bilim Doktoru 1903)
  14. Pierre Curie (Bilim Doktoru 1895)
  15. Jean Dausset (Tıp Doktoru 1945)
  16. Gérard Debreu (Bilim Doktoru)
  17. Albert Fert (Doktora 1963)
  18. Pierre-Gilles de Gennes (Bilim Doktoru 1957)
  19. François Jacob (Tıp Doktoru 1947)
  20. Irène Joliot-Curie (Bilim Doktoru 1924)
  21. Frédéric Joliot-Curie (Bilim Doktoru 1930)
  22. Alfred Kastler (Bilim Doktoru 1936)
  23. Gabriel Lippmann (Bilim Doktoru 1875)
  24. André Lwoff (Tıp Doktoru 1927 DSc 1932)
  25. Henri Moissan (Bilim Doktoru 1880)
  26. Jacques Monod (Bilim Doktoru 1941)
  27. Luc Montagnier (Tıp Doktoru)
  28. Louis Néel (Lisans)
  29. Charles Nicolle (Tıp Doktoru)
  30. Frédéric Passy (LLB)
  31. Jean Perrin (Bilim Doktoru 1897)
  32. Louis Renault (Medeni Hukuk Doktoru)
  33. Charles Richet (MD 1877 ; Bilim Doktoru 1878)
  34. Romain Rolland (Edebiyat Doktoru 1895)
  35. Paul Sabatier (Bilim Doktoru 1880)
  36. Jean-Paul Sartre (BA 1927) (Ödülü reddetti)
  37. Giorgos Seferis (LLB)
  1. Samuel Beckett
  2. Jules Bordet
  3. Gerhard Ertl
  4. Odysseus Elytis
  5. Albert Gobat
  6. Roger Guillemin
  7. Léon Jouhaux
  8. Roger Martin du Gard
  9. François Mauriac
  10. Albert Schweitzer
  11. Jacobus Henricus van 't Hoff
  1. Gabriel Lippmann
  2. Louis de Broglie
  3. Marie Curie
  4. Albert Fert
  5. Jean Perrin
  6. Alfred Kastler
  7. Henri Moissan
  8. Irène Joliot-Curie
  9. Jean Dausset
  10. Charles Richet
  11. François Jacob
  12. Jacques Monod
  13. Louis Renault
  1. George Smoot

Birleşik Krallık Oxford Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[36] Mezun[37] Katılımcı veya Araştırmacı[38] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[39] Ödül sonrasında Akademik Personel[40]
Oxford Üniversitesi resmi rakamlarına göre Nobel Ödülü aldıktan sonra Oxford Üniversitesine gelen ve fahri doktora ünvanı alanları içermez.[12]
57 (unofficial)[kaynak belirtilmeli]

48 (Resmi)[12]

  1. Baruch S. Blumberg
  2. Sydney Brenner
  3. Cecil of Chelwood
  4. John Cornforth
  5. John Carew Eccles
  6. T. S. Eliot
  7. Howard Florey
  8. John Galsworthy
  9. William Golding
  10. John Hicks
  11. Cyril Norman Hinshelwood
  12. Dorothy Hodgkin
  13. Anthony J. Leggett
  14. James Meade
  15. Peter Medawar
  16. Gunnar Myrdal
  17. V. S. Naipaul
  18. Lester B. Pearson
  19. Martin Ryle
  20. Frederick Soddy
  21. Oliver Smithies
  22. Michael Spence
  23. John Vane
  24. John E. Walker
  25. Aung San Suu Kyi
  1. George Wells Beadle
  2. Ernest Chain
  3. Paul Crutzen
  4. Seamus Heaney
  5. Lawrence Klein
  6. Klaus von Klitzing
  7. Rudolph A. Marcus
  8. James Mirrlees
  9. Robert Mulliken
  10. Paul Nurse
  11. José Ramos-Horta
  12. Linus Pauling
  13. Linus Pauling
  14. Severo Ochoa
  15. Rodney Porter
  16. Norman Ramsey
  17. Robert Robinson
  18. Erwin Schrödinger
  19. Amartya Sen
  20. Charles Sherrington
  21. Robert Solow
  22. Joseph Stiglitz
  23. Nikolaas Tinbergen
  24. Alexander Todd
  25. John H. van Vleck
  26. Ahmed Zewail
  1. William D. Phillips
  2. Willis Lamb
  3. Kenneth Arrow
  4. Philip Warren Anderson
  5. Harold Urey
  6. Arthur Compton
  7. Melvin Calvin

Almanya Heidelberg Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[41] Mezun[42] Katılımcı veya Araştırmacı[43] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[44] Ödül sonrasında Akademik Personel[45]
Heidelberg Üniversitesi
54[13]
  1. Charles Albert Gobat
  2. Otto Heinrich Warburg
  3. Adolf von Baeyer
  4. Theodor W. Hänsch
  5. Wolfgang Ketterle
  6. Otto Fritz Meyerhof
  7. Max Born
  8. Hans Spemann
  9. Albrecht Kossel
  10. Sir William Ramsay
  11. Albert Abraham Michelson
  12. Auguste Beernaert
  13. Wilhelm Wien
  14. Heike Kamerlingh Onnes
  15. Theodore William Richards
  16. Fritz Haber
  17. Carl Spitteler
  18. James Franck
  1. Auguste Beernaert
  2. James Franck
  3. Theodor W. Hänsch
  4. Heike Kamerlingh Onnes
  5. Rudolf Mössbauer
  6. Philipp Lenard
  7. André Michel Lwoff
  8. Severo Ochoa
  9. Gabriel Lippmann
  10. Hans G. Dehmelt
  11. Wolfgang Ketterle
  12. Fritz Albert Lipmann
  13. Severo Ochoa
  14. Rudolf Ludwig Mössbauer
  15. André Michel Lwoff
  16. George Wald
  17. Christiane Nüsslein-Volhard
  18. Eric F. Wieschaus
  19. Masatoshi Koshiba
  20. Sir Peter Mansfield
  1. Otto Heinrich Warburg
  2. Friedrich Bergius
  3. Walther Bothe
  4. J. Hans D. Jensen
  5. Richard Kuhn
  6. Lothar Ledderose
  7. Fritz Albert Lipmann
  8. Bert Sakmann
  9. George Wald
  10. Georg Wittig
  11. Karl Ziegler
  12. Bert Sakmann
  13. Harald zur Hausen
  1. William Ramsay
  2. Hans Spemann
  3. Carl Bosch

Amerika Birleşik Devletleri Stanford Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[46] Mezun[47] Katılımcı veya Araştırmacı[48] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[49] Ödül sonrasında Akademik Personel[50]
Stanford Üniversitesi
54 (genel toplam)

17 (şu anda fakültede)[14]

  1. Eric A. Cornell
  2. John C. Harsanyi
  3. Dudley R. Herschbach
  4. Roger D. Kornberg
  5. Richard E. Taylor
  6. Oliver E. Williamson
  7. Carl E. Wieman
  8. Barry Sharpless
  1. Kenneth J. Arrow
  2. Gerard Debreu
  3. Tjalling C. Koopmans
  4. John Steinbeck (bıraktı)
  5. Martinus J.G. Veltman
  6. Kenneth G. Wilson
  1. Kenneth J. Arrow
  2. Herbert Abrams (IPPNW üyesi)
  3. Paul Berg
  4. George Beadle
  5. Felix Bloch
  6. Steven Chu
  7. J.M. Coetzee
  8. Andrew Fire
  9. Paul J. Flory
  10. Jerome I. Friedman
  11. Milton Friedman
  12. Grubbs
  13. Robert Hofstadter
  14. Theodor Hänsch
  15. Henry W. Kendall
  16. Roger D. Kornberg
  17. Willis E. Lamb
  18. Robert B. Laughlin
  19. Paul C. Lauterbur
  20. Joshua Lederberg
  21. Ferid Murad
  22. Arthur Kornberg
  23. Douglass North
  24. Douglas D. Osheroff
  25. Linus Pauling
  26. Arno Penzias
  27. Martin Perl
  28. Burton Richter
  29. Arthur L. Schawlow
  30. William Shockley
  31. William F. Sharpe
  32. A. Michael Spence
  33. Joseph Stiglitz
  34. Myron Scholes
  35. Edward Tatum
  36. Henry Taube
  37. Vernon L. Smith
  38. Melvin Schwartz
  39. Thomas J. Sargent
  1. Enrico Fermi

Amerika Birleşik Devletleri Yale Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[51] Mezun[52] Katılımcı veya Araştırmacı[53] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[54] Ödül sonrasında Akademik Personel[55]
Yale Üniversitesi
49[kaynak belirtilmeli]
  1. George Akerlof
  2. Raymond Davis Jr.
  3. John F. Enders
  4. John B. Fenn
  5. Murray Gell-Mann
  6. Alfred G. Gilman
  7. Ernest Lawrence
  8. Joshua Lederberg
  9. David Lee (physicist)
  10. Sinclair Lewis
  11. Lars Onsager
  12. Edmund Phelps
  13. Dickinson W. Richards
  14. William Vickrey
  15. George Whipple
  16. Eric Wieschaus
  17. Paul R. Krugman
  18. Peter Diamond
  1. Herbert Simon (Cowles Vakfı)
  2. Robert J. Aumann (Cowles Vakfı)
  3. Joseph Stiglitz (Cowles Vakfı)
  4. James Heckman (Cowles Vakfı)
  5. John Harsanyi (Cowles Vakfı)
  6. Harry M. Markowitz (Cowles Vakfı)

Not: 1955 yılından sonra yapılan araştırmaların bazıları Yale'deki Cowles Vakfı'na taşınmıştır.

  1. Venkatraman Ramakrishnan
  2. Elizabeth Blackburn
  3. Erwin Neher
  1. Sidney Altman
  2. John B. Fenn
  3. Tjalling Koopmans
  4. George Palade
  5. Edward Tatum
  6. Charles K. Kao
  7. Gerard Debreu
  8. Wangari Maathai
  9. Philip John Noel-Baker, Baron Noel-Baker
  10. Irwin Rose
  11. Thomas Schelling
  12. Paul Greengard
  13. Paul R. Krugman
  14. Thomas A. Steitz
  15. Oliver Williamson
  16. Lars Onsager
  17. John Vane
  18. Joseph E. Stiglitz
  19. James Tobin
  20. Daniel L. McFadden
  21. J. J. Thomson
  22. Philip Noel-Baker
  23. Toni Morrison
  1. Willis E. Lamb
  2. Max Theiler

Almanya Georg August Üniversitesi, Göttingen[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[56] Mezun[57] Katılımcı veya Araştırmacı[58] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[59] Ödül sonrasında Akademik Personel[60]
Georg August Üniversitesi, Göttingen
45 (Gayri resmi)[kaynak belirtilmeli]

44 (Resmi)[15]

  1. Adolf Butenandt
  2. Hans Georg Dehmelt
  3. Max Delbrück
  4. Manfred Eigen
  5. Rudolf Eucken
  6. Maria Goeppert-Mayer
  7. Walter Norman Haworth
  8. Werner Heisenberg
  9. Robert Koch
  10. Herbert Kroemer
  11. Irving Langmuir
  12. Max von Laue
  13. Ludwig Quidde
  14. Ilja Iljitsch Metschnikow
  1. Paul Dirac
  2. Enrico Fermi
  3. Carol W. Greider
  4. Gustav Hertz
  5. Gerhard Herzberg
  6. Sir Hans Adolf Krebs
  7. Robert Andrews Millikan
  8. Theodore William Richards
  9. Thomas A. Steitz
  1. Patrick Maynard Stuart Blackett
  2. Max Born
  3. Walther Bothe
  4. Peter Debye
  5. Paul Ehrlich
  6. James Franck
  7. Otto Hahn
  8. Erwin Neher
  9. Walther Nernst
  10. Wolfgang Paul
  11. Wolfgang Pauli
  12. Max Planck
  13. Bert Sakmann
  14. Manne Siegbahn
  15. Nathan Söderblom
  16. Johannes Stark
  17. Otto Stern
  18. Otto Wallach
  19. Wilhelm Wien
  20. Eugene Paul Wigner
  21. Adolf Otto Reinhold Windaus
  22. Richard Adolf Zsigmondy

Amerika Birleşik Devletleri Cornell Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[61] Mezun[62] Katılımcı veya Araştırmacı[63] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[64] Ödül sonrasında Akademik Personel[65]
Cornell Üniversitesi
42 (Gayri resmi)[kaynak belirtilmeli]

41 (Resmi)[16]

  1. George W. Beadle
  2. Pearl S. Buck
  3. Robert F. Engle
  4. Robert Fogel
  5. Sheldon Lee Glashow
  6. Robert W. Holley
  7. Barbara McClintock
  8. Toni Morrison
  9. John R. Mott
  10. Douglas D. Osheroff
  11. Isidor Isaac Rabi
  12. Steven Weinberg
  13. Jack W. Szostak
  1. Hermann J. Muller
  1. Hans Bethe
  2. Pierre-Gilles de Gennes
  3. Vincent du Vigneaud
  4. Richard P. Feynman
  5. Paul J. Flory
  6. Robert F. Furchgott
  7. Herbert S. Gasser
  8. Paul Greengard
  9. Haldan Hartline
  10. Roald Hoffmann
  11. Robert W. Holley
  12. David Lee
  13. Fritz Lipmann
  14. Peter B. Medawar
  15. Octavio Paz
  16. Robert Coleman Richardson
  17. J. Robert Schrieffer
  18. Amartya Sen
  19. Wole Soyinka
  20. James B. Sumner
  21. Henry Taube
  22. Kenneth G. Wilson
  1. Hannes Alfven
  2. Norman E. Borlaug
  3. Peter J.W. Debye
  4. Manfred Eigen
  5. Richard R. Ernst
  6. H. Gobind Khorana

Almanya Humboldt Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri Mezun Katılımcı veya Araştırmacı Ödül aldığı esnada Akademik Personel Ödül sonrasında Akademik Personel
Humboldt Üniversitesi, Berlin
40 (Gayri resmi)[kaynak belirtilmeli]

29 (Resmi)[17]

  1. Emil Adolf von Behring
  2. Kurt Alder
  3. Adolf von Baeyer
  4. Walther Bothe
  5. Karl Ferdinand Braun
  6. Hans von Euler-Chelpin
  7. James Franck
  8. Fritz Haber
  9. Gustav Ludwig Hertz
  10. Paul Heyse
  11. Hans Adolf Krebs
  12. Max von Laue
  13. Fritz Albert Lipmann
  14. Walther Nernst
  15. Max Planck
  16. Bert Sakmann
  17. Otto Wallach
  18. Otto Heinrich Warburg
  19. Wilhelm Wien
  20. Adolf Otto Reinhold Windaus
  1. Albert Abraham Michelson
  1. Albert Einstein
  2. Jacobus Henricus van 't Hoff
  3. Eduard Buchner
  4. Albrecht Kossel
  5. Hans Spemann
  6. Adolf Butenandt
  7. Otto Hahn
  8. Max Born
  9. Walther Bothe
  10. Peter Debye
  11. Otto Diels
  12. Paul Ehrlich
  13. Gerhard Ertl
  14. Hermann Emil Fischer
  15. James Franck
  16. Robert Koch
  17. Max von Laue
  18. Theodor Mommsen
  19. Max Planck
  20. Erwin Schrödinger
  21. Richard Willstätter
  22. Richard Adolf Zsigmondy
  1. Werner Heisenberg

Amerika Birleşik Devletleri Johns Hopkins Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[66] Mezun[67] Katılımcı veya Araştırmacı[68] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[69] Ödül sonrasında Akademik Personel[70]
Johns Hopkins Üniversitesi resmi sayımlarına göre, Üniversite ile ilişkisi bulunanlar veya ödül aldıktan sonra Üniversite bünyesinde çalışanları içerir.[18]
36 (official)[18]
  1. Woodrow Wilson
  2. Thomas Hunt Morgan
  3. George Hoyt Whipple
  4. Joseph Erlanger
  5. Herbert Spencer Gasser
  6. Francis Peyton Rous
  7. Haldan Keffer Hartline
  8. Hamilton O. Smith
  9. Merton H. Miller
  10. Robert W. Fogel
  11. Martin Rodbell
  12. Jody Williams
  13. Paul Greengard
  14. Peter Agre
  15. Richard Axel
  1. Riccardo Giacconi
  2. Vincent du Vigneaud
  3. Robert Edwards
  4. Daniel Shechtman
  1. George Richards Minot
  2. George Hoyt Whipple
  3. Harold Clayton Urey
  4. Joseph Erlanger
  5. Maria Goeppert-Mayer
  6. Haldan Keffer Hartline
  7. Lars Onsager
  8. Simon Kuznets
  9. Hamilton O. Smith
  10. Daniel Nathans
  11. David H. Hubel
  12. Torsten Wiesel
  13. Richard Stone
  14. Robert H. Mundell
  15. Riccardo Giacconi
  16. J.M. Coetzee
  17. Peter Agre
  18. Andrew Fire
  19. Carol Greider
  20. Adam Riess
  1. James Franck
  2. Nicholas Murray Butler
  3. Christian B. Anfinsen
  4. Hamilton O. Smith
  5. Daniel Nathans
  6. Riccardo Giacconi
  7. Peter Agre
  8. Carol Greider

Almanya Ludwig Maximilians Üniversitesi, Münih[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[71] Mezun[72] Katılımcı veya Araştırmacı[73] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[74] Ödül sonrasında Akademik Personel[75]
Ludwig Maximilians Üniversitesi, Münih
34 (Gayri resmi)[19]
  1. Wolfgang Ketterle
  2. Hans Bethe
  3. Wolfgang Pauli
  4. Werner Heisenberg
  5. Gustav Hertz
  6. Johannes Stark
  7. Max Planck
  8. Max von Laue
  9. Gerhard Ertl
  10. Hartmut Michel
  11. Otto Hahn
  12. Richard Kuhn
  13. Peter Debye
  14. Hans Fischer
  15. Heinrich Wieland
  16. Richard Willstätter
  17. Eduard Buchner
  18. Günter Blobel
  19. Konrad Emil Bloch
  20. Feodor Lynen
  21. Hans Adolf Krebs
  22. Otto Loewi
  23. Hans Spemann
  24. Thomas Mann
  25. Bert Sakmann
  1. Bert Sakmann
  2. Karl von Frisch
  3. Bert Sakmann
  1. Theodor W. Hänsch
  2. Wilhelm Wien
  3. Max von Laue
  4. Wilhelm Conrad Röntgen
  5. Gerhard Ertl
  6. Ernst Otto Fischer
  7. Adolf Butenandt
  8. Richard Adolf Zsigmondy
  9. Adolf von Baeyer
  10. Eduard Buchner
  11. Adolf von Baeyer
  12. Hermann Emil Fischer
  13. Karl von Frisch
  14. Feodor Lynen
  1. Gerd Binnig

Amerika Birleşik Devletleri New York Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[76] Mezun[77] Katılımcı veya Araştırmacı[78] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[79] Ödül sonrasında Akademik Personel[80]
New York Üniversitesi (NYU)
34[kaynak belirtilmeli]
  1. Julius Axelrod
  2. Gertrude B. Elion
  3. Eric R. Kandel
  4. Martin L. Perl (NYU-POLY)
  5. Frederick Reines
  6. Elihu Root
  7. Clifford Shull
  8. George Wald
  9. Mohamed ElBaradei
  1. Friedrich Hayek
  2. Rosalyn Yalow
  3. James Heckman
  1. Robert Aumann
  2. Baruj Benacerraf
  3. Robert F. Engle
  4. Avram Hershko
  5. Arthur Kornberg
  6. Tjalling Koopmans
  7. Rudolph Marcus
  8. Robert S. Mulliken
  9. Gunnar Myrdal
  10. Severo Ochoa
  11. George E. Palade
  12. Irwin Rose
  13. Thomas J. Sargent
  1. Saul Bellow
  2. Joseph Brodsky
  3. Francis Crick(NYU-Poly)
  4. Rudolf Eucken
  5. Wassily Leontief
  6. Otto Loewi
  7. Paul A. Samuelson
  8. Edward C. Prescott
  9. Wole Soyinka

Amerika Birleşik Devletleri Princeton Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[81] Mezun[82] Katılımcı veya Araştırmacı[83] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[84] Ödül sonrasında Akademik Personel[85]
Princeton Üniversitesi
35 (Resmi)[20]
  1. Arthur H. Compton
  2. Eugene O'Neill
  3. Clinton Davisson
  4. Edwin M. McMillan
  5. John Bardeen
  6. Robert Hofstadter
  7. Richard P. Feynman
  8. Steven Weinberg
  9. Gary S. Becker
  10. Richard Smalley
  11. James J. Heckman
  12. A. Michael Spence
  13. Frank Wilczek
  1. Woodrow Wilson
  2. Philip W. Anderson
  3. Arno A. Penzias
  4. James W. Cronin
  5. David Gross
  6. Eric S. Maskin
  7. Osamu Shimomura
  1. Toni Morrison
  2. Mario Vargas Llosa
  3. Christopher Sims
  4. John F. Nash
  5. Paul R. Krugman
  6. Daniel C. Tsui
  7. Daniel Kahneman
  8. Eugene P. Wigner
  9. Val L. Fitch
  10. Wolfgang Pauli
  11. Russell Hulse
  12. Joseph H. Taylor
  13. Eric Wieschaus
  14. Sir William Arthur Lewis
  15. Christopher A. Sims

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[86] Mezun[87] Katılımcı veya Araştırmacı[88] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[89] Ödül sonrasında Akademik Personel[90]
Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü
32 (Resmi)[21]
  1. Carl D. Anderson
  2. William A. Fowler
  3. Donald A. Glaser
  4. Leland H. Hartwell
  5. Edward B. Lewis
  6. William Lipscomb
  7. Edwin Mattison McMillan
  8. Robert C. Merton
  9. Douglas D. Osheroff
  10. Linus Pauling
  11. Leo James Rainwater
  12. William Shockley
  13. Vernon L. Smith
  14. Howard M. Temin
  15. Charles H. Townes
  16. Kenneth G. Wilson
  17. Robert Woodrow Wilson
  1. Robert W. Holley
  1. Carl D. Anderson#
  2. Richard Feynman
  3. Murray Gell-Mann
  4. Robert H. Grubbs
  5. Rudolph Marcus
  6. Robert A. Millikan
  7. Thomas Hunt Morgan
  8. Rudolf Mössbauer
  9. Linus Pauling#
  10. H. David Politzer
  11. Roger W. Sperry
  12. Ahmed Zewail
  1. David Baltimore
  2. George Wells Beadle
  3. Max Delbrück
  4. Renato Dulbecco

İsviçre ETH Zürih[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[91] Mezun[92] Katılımcı veya Araştırmacı[93] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[94] Ödül sonrasında Akademik Personel[95]
ETH Zürih, İsviçre
31 (Gayri resmi)[22]

21 (Resmi)[23]

  1. Albert Einstein
  2. Wilhelm Conrad Röntgen
  3. Fritz Haber
  4. Charles-Edouard Guillaume
  5. Tadeus Reichstein
  6. Felix Bloch
  7. Werner Arber
  8. Heinrich Rohrer
  9. Gerd Binnig
  10. Georg Bednorz
  11. Alexander Müller
  12. Richard R. Ernst
  1. Nils Gustaf Dalén
  2. Max Born
  3. George de Hevesy
  4. Artturi Ilmari Virtanen
  5. Lars Onsager
  6. Max Delbrück
  7. Har Gobind Khorana
  8. Konrad E. Bloch
  9. Jean-Marie Lehn
  10. Richard F. Heck
  1. Albert Einstein
  2. Alfred Werner
  3. Richard Martin Willstätter
  4. Peter Debye
  5. Richard Kuhn
  6. Leopold Ruzicka
  7. Otto Stern
  8. Wolfgang Pauli
  9. Vladimir Prelog
  10. Richard R. Ernst
  11. Kurt Wüthrich

Amerika Birleşik Devletleri Pennsylvania Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[96] Mezun[97] Katılımcı veya Araştırmacı[98] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[99] Ödül sonrasında Akademik Personel[100]
Pennsylvania Üniversitesi
28 (Resmi)[24]
  1. Christian B. Anfinsen
  2. Michael S. Brown
  3. Gerald Edelman
  4. Stanley Prusiner
  5. Ahmed Zewail
  6. Ei-ichi Negishi
  7. George E. Smith
  1. Hideki Shirakawa
  2. Vincent du Vigneaud
  1. Christian B. Anfinsen
  2. Baruch Blumberg
  3. Raymond Davis
  4. Gerald Edelman
  5. Ragnar Granit
  6. Haldan K. Hartline
  7. Robert Hofstadter
  8. Richard Kuhn
  9. Robert Schrieffer
  10. Irwin Rose
  11. Alan MacDiarmid
  12. Alan J. Heeger
  13. Oliver Williamson
  14. Thomas J Sargent
  15. Edward C. Prescott
  1. Lawrence Klein
  2. Simon Kuznets
  3. Otto Fritz Meyerhof
  4. Edmund S. Phelps

Amerika Birleşik Devletleri Illinois Üniversitesi, Urbana–Champaign[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[101] Mezun[102] Katılımcı veya Araştırmacı[103] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[104] Ödül sonrasında Akademik Personel[105]
Illinois Üniversitesi, Urbana–Champaign
26 (Resmi)[25]
  1. Edward Adelbert Doisy
  2. Vincent Du Vigneaud
  3. Robert W. Holley
  4. Jack Kilby
  5. Edwin G. Krebs
  6. Polykarp Kusch
  7. John Robert Schrieffer
  8. Phillip A. Sharp
  9. Wendell Stanley
  10. Rosalyn Yalow
  11. James Tobin
  1. Hamilton O. Smith
  2. Leon Neil Cooper
  3. Murray Gell-Mann
  4. Brian David Josephson
  1. John Bardeen
  2. Elias Corey
  3. Paul Lauterbur
  4. Anthony J. Leggett
  5. Salvador Luria
  6. Rudolph Marcus
  7. Franco Modigliani
  8. Vincent Du Vigneaud
  9. John Robert Schrieffer
  10. Leonid Hurwicz
  1. John Bardeen(İki defa)

Birleşik Krallık University College London (UCL)[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[106] Mezun[107] Katılımcı veya Araştırmacı[108] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[109] Ödül sonrasında Akademik Personel[110]
University College London
26 (Gayri resmi)[26]

21 (Resmi)[27]

  1. Owen Willans Richardson
  2. Jaroslav Heyrovsky
  3. Francis Crick
  4. Bernard Katz
  5. Martin Evans
  6. Charles K Kao
  1. Rabindranath Tagore
  2. Frederick Soddy
  3. Frederick Hopkins
  4. Henry Dale
  5. Otto Hahn
  6. Vincent du Vigneaud
  7. Ulf von Euler
  8. Bert Sakmann
  9. Herbert Spencer Gasser[26]
  10. Corneille Heymans[26]
  11. Otto Loewi[26]
  1. William Ramsay
  2. Robert Robinson
  3. Peter Medawar
  4. Andrew Huxley
  5. Archibald Hill
  6. Bernard Katz
  7. James Black
  1. William Henry Bragg
  2. George Porter[26]
  3. James Heckman[26]

Birleşik Krallık Manchester Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[111] Mezun[112] Katılımcı veya Araştırmacı[113] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[114] Ödül sonrasında Akademik Personel[115]
Manchester Üniversitesi
25 (Resmi)[28]
  1. Michael Smith
  2. John Polanyi
  3. Robert Robinson
  4. Walter Haworth
  5. James Chadwick
  6. Arthur Harden
  7. Charles Wilson
  8. Joseph Thomson
  1. Hans Bethe
  2. Melvin Calvin
  3. John Cockcroft
  4. George de Hevesy
  5. Niels Bohr
  1. Arthur Lewis
  2. Nevill Mott
  3. John Hicks
  4. Alexander Todd
  5. P.M.S. Blackett
  6. Archibald V. Hill
  7. Ernest Rutherford
  8. Andre Geim
  9. Konstantin Novoselov
  1. William L. Bragg
  2. Joseph Stiglitz
  3. John E. Sulston

Amerika Birleşik Devletleri Rockefeller Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[116] Mezun[117] Katılımcı veya Araştırmacı[118] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[119] Ödül sonrasında Akademik Personel[120]
Rockefeller Üniversitesi
23 (official)[29]
  1. Gerald M. Edelman
  2. David Baltimore
  1. Alexis Carrel
  2. Karl Landsteiner
  3. Herbert S. Gasser
  4. John H. Northrop
  5. Wendell M. Stanley
  6. Fritz Lipmann
  7. Edward L. Tatum
  8. Joshua Lederberg
  9. Peyton Rous
  10. H. Keffer Hartline
  11. Gerald M. Edelman
  12. Stanford Moore
  13. William H. Stein
  14. Albert Claude
  15. Christian de Duve
  16. George E. Palade
  17. David Baltimore
  18. Torsten Wiesel
  19. R. Bruce Merrifield
  20. Günter Blobel
  21. Paul Greengard
  22. Roderick MacKinnon
  1. Paul Nurse

Amerika Birleşik Devletleri Washington Üniversitesi-St. Louis[değiştir | kaynağı değiştir]

Washington Üniversitesi-St. Louis
Üyelikleri[121] Mezun[122] Katılımcı veya Araştırmacı[123] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[124] Ödül sonrasında Akademik Personel[125]
22 (Resmi)[30]
  1. Earl Sutherland
  2. Edwin Krebs
  3. Daniel Nathans
  1. Arthur H. Compton
  2. Luis F. Leloir
  3. Paul Berg
  4. Douglass C. North
  5. Aaron Ciechanover
  6. Edward A. Doisy
  7. Joseph Erlanger
  8. Herbert Gasser
  9. Carl F. Cori
  10. Gerty T. Cori
  11. Arthur Kornberg
  12. Severo Ochoa
  13. Alfred Hershey
  14. Earl Sutherland
  15. Christian de Duve
  16. Daniel Nathans
  17. Hamilton O. Smith
  18. George D. Snell
  19. Stanley Cohen
  20. Rita Levi-Montalcini
  21. Edwin G. Krebs
  22. Robert F. Furchgott

İsviçre Zürih Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[126] Mezun[127] Katılımcı veya Araştırmacı[128] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[129] Ödül sonrasında Akademik Personel[130]
Zürih Üniversitesi
22 (Gayrı resmi)[kaynak belirtilmeli]

12 (Resmi)[31]

  1. Wilhelm Conrad Röntgen
  2. Carl Spitteler
  3. Theodor Mommsen
  4. Alfred Werner
  5. Albert Einstein
  6. Paul Karrer
  7. Walter Rudolf Hess
  1. Emil Theodor Kocher
  2. Charles-Edouard Guillaume
  3. Walther Hermann Nernst
  4. Karl Landsteiner
  5. Linus Pauling
  6. George Wald
  7. Henrik Carl Peter Dam
  8. Hamilton O. Smith
  9. Eric F. Wieschaus
  1. Alfred Werner
  2. Max von Laue
  3. Albert Einstein
  4. Erwin Schrödinger
  5. Peter Debye
  6. Paul Karrer
  7. Leopold Ruzicka
  8. Walter Rudolf Hess
  9. Karl Alexander Müller
  10. Rolf M. Zinkernagel

Amerika Birleşik Devletleri Carnegie Mellon Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üyelikleri[131] Mezun[132] Katılımcı veya Araştırmacı[133] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[134] Ödül sonrasında Akademik Personel[135]
Carnegie Mellon Üniversitesi
21 (Gayrı resmi)[kaynak belirtilmeli]

18 (Resmi)[32]

  1. John Forbes Nash
  2. Clifford Shull
  3. Finn E. Kydland
  4. Edward C. Prescott
  5. John L. Hall
  6. Oliver Eaton Williamson
  7. Dale T. Mortensen
  1. Paul Flory
  2. Paul Lauterbur
  3. Ada Yonath
  1. Clinton Davisson
  2. Otto Stern
  3. Herbert Simon
  4. Franco Modigliani
  5. Merton Miller
  6. Robert Lucas, Jr.
  7. John Pople
  8. Walter Kohn
  9. Finn E. Kydland
  10. Edward C. Prescott
  11. Ed Rubin (IPCC member)

Diğer üniversiteler[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Üniversitesi, San Diego[33][34][35]
20
  1. Susumu Tonegawa
  2. Bruce Beutler
  1. Venkatraman Ramakrishnan
  1. Roger Tsien
  2. Linus Pauling (twice)
  3. Robert W. Holley
  4. Roger Guillemin
  5. Hannes Alfven
  6. Sydney Brenner
  7. Paul Crutzen
  8. Renato Dulbecco
  9. Robert Engle
  10. Clive Granger
  11. Harry Markowitz
  12. Mario Molina
  13. George Palade
  14. Francis Crick
  15. Maria Goeppert-Mayer
  16. Harold Urey
  17. Walter Kohn
Almanya Münih Teknik Üniversitesi
20
  1. Gerhard Ertl
  2. Rudolf Mössbauer
  3. Erwin Neher
  4. Ernst Otto Fischer
  5. Konrad Emil Bloch
  6. Robert Huber
  7. Ernst Ruska
  8. Johann Deisenhofer
  9. Wolfgang Paul
  10. Wolfgang Ketterle
  11. Thomas Mann
  1. Gerhard Ertl
  2. Johann Deisenhofer
  3. Ernst Otto Fischer
  4. Rudolf Mössbauer
  1. Klaus von Klitzing
  2. Gerhard Ertl
  3. Ernst Otto Fischer
  4. Hans Fischer
  5. Heinrich Otto Wieland
  1. Richard Robert Ernst
  2. Ernst Otto Fischer
  3. Rudolf Mössbauer
  4. Hans Fischer
  5. Ryoji Noyori
  6. Karl Barry Sharpless
  7. John Robert Schrieffer
  8. Feodor Lynen
Amerika Birleşik Devletleri Minnesota Üniversitesi
21
  1. Norman Borlaug
  2. Walter Brattain
  3. Melvin Calvin
  4. Louis J. Ignarro
  5. Ernest O. Lawrence
  6. Edward B. Lewis
  7. Daniel McFadden
  1. Arthur H. Compton
  2. Philip S. Hench
  3. Edward C. Kendall
  4. John Bardeen
  5. William Lipscomb
  6. Saul Bellow
  7. Milton Friedman
  8. John H. van Vleck
  9. George J. Stigler
  10. Paul D. Boyer
  11. Edward C. Prescott
  12. Thomas J. Sargent
  13. Christopher A. Sims
  1. Leonid Hurwicz
Üyelikleri[136] Mezun[137] Katılımcı veya Araştırmacı[138] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[139] Ödül sonrasında Akademik Personel[140]
Amerika Birleşik Devletleri Michigan Üniversitesi
19
  1. Thomas Huckle Weller
  2. Stanley Cohen
  3. Jerome Karle
  4. Marshall Warren Nirenberg
  5. David Politzer
  6. Richard Smalley
  7. Samuel C.C. Ting
  1. Joseph Brodsky
  2. Donald A. Glaser
  3. Charles B. Huggins
  4. Lawrence R. Klein
  5. Wolfgang Pauli
  6. Martin L. Perl
  7. Norman F. Ramsey
  8. Peyton Rous
  9. Hamilton O. Smith
  10. Charles H. Townes
  11. Martinus Veltman
  12. Carl Wieman
Üyelikleri[141] Mezun[142] Katılımcı veya Araştırmacı[143] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[144] Ödül sonrasında Akademik Personel[145]
Almanya Freiburg Üniversitesi[36]
19
  1. Adolf Windaus
  2. George de Hevesy
  3. Hans Adolf Krebs
  4. J. Hans D. Jensen
  5. Georges J. F. Köhler
  6. Mario Molina
  1. Paul Ehrlich
  2. Robert Bárány
  3. Otto Meyerhof
  4. Otto Heinrich Warburg
  5. Philip Hench
  6. Bert Sakmann
  7. Christiane Nüsslein-Volhard
  1. Heinrich Otto Wieland
  2. Adolf Windaus
  3. Hans Spemann
  4. George de Hevesy
  5. Hans Adolf Krebs
  6. Hermann Staudinger
  7. Friedrich August von Hayek
  8. Georg Wittig
  9. Georges J. F. Köhler
  10. Harald zur Hausen
Amerika Birleşik Devletleri Wisconsin Üniversitesi, Madison
19
  1. Herbert Spencer Gasser
  2. John Bardeen (2)
  3. Edward Lawrie Tatum
  4. Stanford Moore
  5. John H. van Vleck
  6. Theodore Schultz
  7. Erwin Neher
  8. Paul D. Boyer
  9. Günter Blobel
  10. Alan G. MacDiarmid
  11. Ellen Johnson Sirleaf
  1. Har Gobind Khorana
  2. Joshua Lederberg
  3. Howard Martin Temin
  4. Joseph Erlanger
  5. Eugene Wigner
  6. Oliver Smithies
Birleşik Krallık Londra Ekonomi Okulu
17
  1. Sir William Arthur Lewis
  2. Óscar Arias
  3. Ronald Coase
  4. Leonid Hurwicz
  5. Christopher A. Pissarides
  1. Ralph Bunche
  2. Robert Mundell
  1. George Bernard Shaw
  2. Bertrand Russell
  3. Sir John Hicks
  4. Philip Noel-Baker
  5. Friedrich von Hayek
  6. James Meade
  7. Merton Miller
  8. Amartya Sen
  9. George Akerlof
  10. Paul Krugman
  11. Christopher A. Pissarides
Amerika Birleşik Devletleri Case Western Reserve Üniversitesi
16
  1. Paul Berg
  2. Alfred G. Gilman
  3. Donald A. Glaser
  4. Polykarp Kusch
  5. Paul Lauterbur
  6. Ferid Murad
  7. Edward C. Prescott
  1. Peter Agre
  1. Corneille Heymans
  2. George H. Hitchings
  3. John James Richard Macleod
  4. Albert Abraham Michelson
  5. George Andrew Olah
  6. Frederick Reines
  7. Frederick Chapman Robbins
  8. Earl Wilbur Sutherland, Jr.
Hollanda Leiden Üniversitesi[37]
16
  1. Tobias Asser
  2. Nico Bloembergen
  3. Gerrit Jan van Heuven Goedhart
  4. J.H. van 't Hoff
  5. Tjalling Koopmans
  6. Jan Tinbergen
  7. Niko Tinbergen
  8. J.D. van der Waals
  9. Pieter Zeeman
  1. Enrico Fermi
  2. Igor Tamm
  1. Albert Einstein
  2. Willem Einthoven
  3. Heike Kamerlingh Onnes
  4. Hendrik A. Lorentz
  5. Albert Szent-Györgyi
Avusturya Viyana Üniversitesi(Yalnızca resmi sayı 9)
15
  1. Robert Bárány
  2. Karl Landsteiner
  3. Erwin Schrödinger
  4. Konrad Lorenz
  5. Friedrich Hayek
  1. Julius Wagner-Jauregg
  2. Hans Fischer
  3. Karl Landsteiner
  4. Victor Francis Hess
  5. Otto Loewi
İsveç Uppsala Üniversitesi
15
  1. Svante Arrhenius
  2. Theodor Svedberg
  3. Arne Tiselius
  4. Hannes Alfvén
  5. Erik Axel Karlfeldt
  6. Nathan Söderblom
  7. Alva Myrdal
  8. Dag Hammarskjöld
  1. Allvar Gullstrand
  2. Robert Bárány
  3. Manne Siegbahn
  4. Kai Siegbahn
  5. Pär Lagerkvist
  6. Hjalmar Branting
  7. Hugo Theorell
Birleşik Krallık Londra İmparatorluk Koleji[38]
15
  1. Derek Barton
  2. Geoffrey Wilkinson
  3. Alexander Fleming
  1. Walter Haworth
  2. Frederick Hopkins
  1. George Thomson
  2. Dennis Gabor
  3. Abdus Salam
  4. Derek Barton
  5. Geoffrey Wilkinson
  6. Alexander Fleming
  7. Rodney Porter
  8. Charles K. Kao
  1. Patrick Blackett
  2. Cyril Hinshelwood
  3. George Porter
  4. Ernest Chain
  5. Andrew Huxley
Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles
14
  1. Ralph Bunche
  2. Bruce Merrifield
  3. Glenn T. Seaborg
  4. William Sharpe
  5. Elinor Ostrom
  6. Richard Heck
  1. Paul D. Boyer
  2. Donald Cram
  3. Louis Ignarro
  4. Willard Libby
  5. Bertrand Russell
  6. Al Gore
  7. Christopher Pissarides
  1. Julian Schwinger
Almanya Frankfurt Üniversitesi
14[39]
  1. Reinhard Selten
  2. Horst Ludwig Störmer
  3. Christiane Nüsslein-Volhard
  4. Günter Blobel
  5. Gerd Binnig
  6. Hans Bethe
  7. Alexander Robertus Todd
  1. Max von Laue
  2. Karl Ziegler
  3. Max Born
  4. Otto Stern
  5. Paul Karrer
  6. Paul Ehrlich
  7. Hartmut Michel
Almanya Würzburg Üniversitesi
14[40]
  1. Svante Arrhenius
  2. Ferdinand Braun
  3. Karl Landsteiner
  4. Walther Hermann Nernst
  5. Klaus von Klitzing
  6. Hartmut Michel
  7. Harald zur Hausen
  1. Wilhelm Röntgen
  2. Emil Fischer
  3. Wilhelm Wien
  4. Hans Spemann
  1. Eduard Buchner
  2. Johannes Stark
  3. Max von Laue
Fransa École Normale Supérieure
14
  1. Claude Cohen-Tannoudji
  2. Pierre-Gilles de Gennes
  3. Gabriel Lippmann
  4. Louis Néel
  5. Jean Baptiste Perrin
  6. Paul Sabatier
  7. Alfred Kastler
  8. Romain Rolland
  9. Jean-Paul Sartre
  10. Henri Bergson
  11. Gerard Debreu
  12. Albert Fert
  1. Samuel Beckett
  1. Nicolaas Bloembergen
Amerika Birleşik Devletleri New York Şehir Üniversitesi
13[kaynak belirtilmeli]
  1. Stanley Cohen
  2. Gertrude Elion
  3. Rosalyn Yalow
  1. Harry M. Markowitz
Amerika Birleşik Devletleri Duke Üniversitesi
12
  1. Robert C. Richardson
  2. Charles H. Townes
  1. Hans Dehmelt
  1. Hans Bethe
  2. Joseph Stiglitz
  3. Gertrude Elion
  1. Peter Agre
  2. Wole Soyinka
  3. August Krogh
  4. Eric Wieschaus
  5. James Franck
  6. Kurt Wuthrich
Kanada McGill Üniversitesi
12
  1. Willard Boyle
  2. Val Logsdon Fitch
  3. David Hunter Hubel
  4. Rudolph Marcus
  5. Mohan Munasinghe
  6. Andrzej W. Schally
  7. Ralph M. Steinman
  8. Jack W. Szostak
  1. Frederick Soddy
  2. Otto Hahn
  1. Ernest Rutherford
  2. Robert Mundell
Amerika Birleşik Devletleri Washington Üniversitesi
11
  1. Linda B. Buck
  2. George Hitchings
  3. Martin Rodbell
  4. George Stigler
  1. Linda B. Buck
  2. Hans G. Dehmelt
  3. Leland H. Hartwell
  4. Douglass North
  5. William F. Sharpe
  1. Edmond H. Fischer
  2. Edwin Krebs
  3. E. Donnall Thomas
İsviçre Geneva Üniversitesi
11
  1. Norman Angell
  2. Daniel Bovet
  3. Edmond H. Fischer
  4. Kofi Annan
  1. Werner Arber
  1. Gunnar Myrdal
  2. Niels Jerne
  3. Maurice Allais
  4. Edmond H. Fischer
  5. Martin Rodbell
  6. Alan J. Heeger
Hollanda Utrecht Üniversitesi
11
Kanada Toronto Üniversitesi
10
  1. Frederick Banting
  2. James Orbinski
  3. Walter Kohn
  4. Arthur Leonard Schawlow
  5. Lester B. Pearson
  6. Bertram Brockhouse
  7. Michael A. Spence
  1. John James Richard Macleod
  2. John Charles Polanyi
  3. Oliver Smithies
  4. Frederick Banting
  5. Lester B. Pearson
Fransa École Polytechnique
10
  1. Maurice Allais
  2. Henri Becquerel
  3. Sully Prudhomme[kaynak belirtilmeli]
  1. Albert Michelson
  1. Pierre-Gilles de Gennes
  2. Georges Charpak
Danimarka Copenhagen Üniversitesi
10
  1. Niels Ryberg Finsen
  2. Niels Bohr
  3. Aage Bohr
  4. August Krogh
  5. Johannes Fibiger
  6. Jens Christian Schou
  7. Niels Kaj Jerne
  1. Johannes Vilhelm Jensen
  2. Ben Roy Mottelson
  1. Niels Ryberg Finsen
  2. Niels Bohr
  3. Aage Bohr
  4. August Krogh
  5. Johannes Fibiger
  6. Henrik Dam
Amerika Birleşik Devletleri New York Şehir Koleji
10
  1. Julius Axelrod
  2. Kenneth Arrow
  3. Herbert Hauptman
  4. Robert Hofstadter
  5. Jerome Karle
  6. Arthur Kornberg
  7. Leon M. Lederman
  8. Arno Penzias
  9. Henry Kissinger
  10. Robert J. Aumann
Birleşik Krallık Edinburgh Üniversitesi
10
  1. James Mirrlees
  2. Peter C. Doherty
  3. Robert G. Edwards
  4. Terry Barker
  1. Igor Tamm
  1. Charles Glover Barkla
  2. Max Born
  3. Peter D. Mitchell
  4. Edward V. Appleton
  5. Alexander R. Todd
Birleşik Krallık King's College London
10
  1. Frederick Gowland Hopkins
  2. Desmond Tutu
  3. Max Theiler
  1. Charles Barkla
  2. Owen Richardson
  3. Frederick Gowland Hopkins
  4. Charles Scott Sherrington
  5. Edward Appleton
  6. Maurice Wilkins
  7. James Black
  8. Mario Vargas Llosa
  1. Desmond Tutu
Rusya Moskova Fizik ve Teknoloji Enstitüsü
9
  1. Andre Geim
  2. Konstantin Novoselov
  1. Nikolay Semyonov
  2. Igor Tamm
  3. Lev Landau
  4. Aleksandr Prokhorov
  5. Pyotr Kapitsa
  6. Alexei Abrikosov
  7. Vitaly Ginzburg
İsviçre Basel Üniversitesi
9
  1. Charles Albert Gobat
  2. Carl Spitteler
  3. Paul Hermann Müller
  4. Rolf Zinkernagel
  5. Kurt Wüthrich
  1. Sune Bergström
  2. Eric F. Wieschaus
  1. Tadeus Reichstein
  2. Werner Arber
Amerika Birleşik Devletleri Teksas Austin Üniversitesi
9
  1. John Maxwell Coetzee
  2. E. Donnall Thomas
  1. Hermann Joseph Muller
  2. George Davis Snell
  3. Finn E. Kydland[41]
  1. Ilya Prigogine[42]
  1. Gunnar Myrdal[43]
  2. Alva Myrdal[43]
  3. Steven Weinberg[44]
Almanya Eberhard Karls Üniversitesi, Tübingen
9
  1. Günter Blobel
  2. Karl Ferdinand Braun
  3. Eduard Buchner
  4. Adolf Butenandt
  5. Hartmut Michel
  6. William Ramsay
  7. Bert Sakmann
  8. Georg Wittig
  1. Christiane Nüsslein-Volhard
Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Üniversitesi, Santa Barbara
9
  1. Carol Greider
  1. Edward Prescott
  1. David Gross
  2. Alan Heeger
  3. Walter Kohn
  4. Herbert Kroemer
  5. Finn Kydland
  6. Frank Wilczek
  1. Robert Schrieffer
Avusturya Graz Üniversitesi
9
  1. Victor Francis Hess
  2. Ivo Andric
  3. Walther Nernst
  1. Karl von Frisch
  2. Victor Francis Hess
  3. Otto Loewi
  4. Erwin Schrödinger
  5. Julius Wagner-Jauregg
  6. Fritz Pregl
  7. Gerty Cori
Amerika Birleşik Devletleri Indiana Üniversitesi
8
  1. James D. Watson
  1. Riccardo Giacconi
  2. Renato Dulbecco
  3. Ferid Murad
  1. Salvador E. Luria
  2. Hermann Joseph Muller
  3. J. Hans D. Jensen
  4. Elinor Ostrom
Almanya Leipzig Üniversitesi
8
  1. Felix Bloch
  1. Sin-Itiro Tomonaga
  1. Theodor Mommsen
  2. Wilhelm Ostwald
  3. Nathan Söderblom
  4. Werner Heisenberg
  5. Peter Debye
  1. Theodor Mommsen
  2. Wilhelm Ostwald
  3. Gustav Ludwig Hertz
  4. Werner Heisenberg
Birleşik Krallık Birmingham Üniversitesi[45]
8
  1. Francis Aston
  2. Maurice Wilkins
  3. Sir Paul Nurse
  4. Professor Peter Bullock
  5. Sir John Vane
  1. Sir John Vane
  1. Sir Norman Haworth
  2. Lord Robert Cecil
  1. Sir Peter Medawar
Amerika Birleşik Devletleri Üniversitesi Rochester
8
  1. Steven Chu
  2. Vincent du Vigneaud
  3. Arthur Kornberg
  4. Carleton Gajdusek
  5. Masatoshi Koshiba
  1. George Hoyt Whipple
  2. Henrik Dam
  3. Robert Fogel
Amerika Birleşik Devletleri Northwestern Üniversitesi
8
  1. Saul Bellow
  2. Robert Furchgott
  3. George Stigler
  1. Ralph Bunche
  1. Roger Myerson
  2. John Pople
  3. Edward Prescott
  4. Dale Mortensen
Birleşik Krallık Liverpool Üniversitesi
9
  1. Charles Barkla
  2. Har Gobind Khorana
  3. Rodney Porter
  4. Joseph Rotblat
  1. Sir Robert Robinson
  1. Sir James Chadwick
Japonya Kyoto Üniversitesi
8
  1. Kenichi Fukui
  2. Ryoji Noyori
  3. Shinichirou Tomonaga
  4. Susumu Tonegawa
  5. Hideki Yukawa
  1. Aung San Suu Kyi
  1. Kenichi Fukui
  2. Hideki Yukawa
  3. Toshihide Masukawa
  4. Makoto Kobayashi
Japonya Tokyo Üniversitesi
8
  1. Yasunari Kawabata
  2. Leo Esaki
  3. Eisaku Sato
  4. Kenzaburo Oe
  5. Masatoshi Koshiba
  6. Yoichiro Nambu
  7. Ei-ichi Negishi
  1. Masatoshi Koshiba
İspanya Complutense Üniversitesi[46]
7
  1. Severo Ochoa
  2. Santiago Ramon y Cajal
  3. Jose Echegaray
  4. Mario Vargas Llosa
  5. Camilo José Cela
  6. Vicente Aleixandre
  7. Jacinto Benavente
  1. Severo Ochoa
  2. Santiago Ramon y Cajal
  3. Jose Echegaray
  1. Severo Ochoa
  2. Santiago Ramon y Cajal
  3. Jose Echegaray
  1. Severo Ochoa
  2. Santiago Ramon y Cajal
  3. Jose Echegaray
Amerika Birleşik Devletleri Brown Üniversitesi
7
  1. Jerry White
  2. Craig C. Mello
  1. Leon Neil Cooper[47]
  2. Lars Onsager
  3. Vernon L. Smith
  4. George Stigler
  5. George Snell
  1. Leon Neil Cooper
Almanya Bonn Üniversitesi
7
  1. Harald zur Hausen
  2. Luigi Pirandello
  3. Paul Johann Ludwig von Heyse
  1. Reinhard Selten
  2. Wolfgang Paul
  3. Otto Wallach
  4. Philipp Lenard
  1. Reinhard Selten
  2. Wolfgang Paul
Amerika Birleşik Devletleri Purdue Üniversitesi
7
  1. Edward Mills Purcell
  2. Ben Roy Mottelson
  1. Akira Suzuki
  1. Herbert C. Brown
  2. Julian Schwinger
  3. Vernon L. Smith
  4. Ei-ichi Negishi
Amerika Birleşik Devletleri Vanderbilt Üniversitesi
7
  1. Stanford Moore
  2. Muhammad Yunus
  1. Al Gore
  1. Max Delbrück
  2. Paul Greengard
  3. Earl W. Sutherland, Jr.
  4. Stanley Cohen
Amerika Birleşik Devletleri Maryland Üniversitesi, College Park
7
  1. Raymond Davis Jr.
  2. Herbert Hauptman
  1. Hannes Alfven
  1. Thomas C. Schelling
  2. Juan Ramon Jimenez
  3. John C. Mather
  1. William Daniel Phillips
Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Karolina Üniversitesi, Chapel Hill
7
  1. Robert F. Furchgott
  1. Peter Agre
  2. Gertrude B. Elion
  3. George H. Hitchings
  4. Rudolph Marcus
  5. Martin Rodbell
  6. Oliver Smithies
Birleşik Krallık Bristol Üniversitesi
7
  1. Paul Dirac
  2. Jean-Marie Gustave Le Clézio
  1. Nevill Francis Mott
  2. Cecil Frank Powell
  3. William Ramsay
  4. Winston Churchill
  1. Dorothy Hodgkin
İsrail Kudüs İbrani Üniversitesi
7
  1. David J. Gross
  2. Avram Hershko
  3. Ada Yonath
  4. Aaron Ciechanover
  5. Daniel Kahneman#
  1. Roger D. Kornberg
  1. Robert J. Aumann
  2. Daniel Kahneman#
Avustralya Melbourne Üniversitesi
7
  1. Frank Macfarlane Burnet
  2. John Carew Eccles
  3. Elizabeth Blackburn
  1. Peter C. Doherty
  2. Bert Sakmann
  3. James Mirrlees
  4. Clive Granger
İsveç Stockholm Üniversitesi
6[kaynak belirtilmeli]
  1. Gunnar Myrdal
  2. Hans von Euler-Chelpin
  3. George de Hevesy
  4. Svante Arrhenius
  5. Paul Crutzen
  6. Tomas Tranströmer
Amerika Birleşik Devletleri Florida Devlet Üniversitesi[48]
6[kaynak belirtilmeli]
  1. James M. Buchanan
  1. Konrad E. Bloch
  2. Paul A.M. Dirac
  3. Harold Kroto
  4. Robert S. Mulliken
  5. Robert Schrieffer
Hollanda Amsterdam Üniversitesi
6
  1. Christiaan Eijkman
  2. Frits Zernike
  1. Tobias Asser
  2. Jacobus Henricus van 't Hoff
  3. Johannes Diderik van der Waals
  4. Pieter Zeeman
Avustralya Avustralya Ulusal Üniversitesi
6
  1. Rolf M. Zinkernagel
  1. Sir John Eccles
  2. Sir Howard Florey
  3. John C. Harsanyi
  4. Peter C. Doherty
  5. Brian P. Schmidt
Birleşik Krallık Glasgow Üniversitesi[49]
6
  1. Sir William Ramsay
  2. John Boyd Orr
  3. Sir Alexander Robert Todd
  1. Sir James Black
  1. Frederick Soddy
  2. Sir Derek Barton
Amerika Birleşik Devletleri Colorado Üniversitesi
6
  1. Sidney Altman
  1. Craig C. Mello
  1. Carl Wieman
  2. Eric Cornell
  3. Thomas R. Cech
  4. John L. Hall
Polonya Wroclaw Üniversitesi
6
  1. Friedrich Bergius
  2. Max Born
  3. Hans Georg Dehmelt
  4. Paul Ehrlich
  5. Theodor Mommsen
  6. Otto Stern
Avustralya Adelaide Üniversitesi[50]
6[kaynak belirtilmeli]
  1. Sir William Lawrence Bragg
  2. Sir Howard Walter Florey
  3. J. Robin Warren
  1. Sir William Henry Bragg
  2. Nick Harvey (IPCC'de bir üye olarak)
  1. J. M. Coetzee
Almanya Hamburg Üniversitesi
6
  1. Hans Adolf Krebs
  2. J. Hans D. Jensen
  1. Harald zur Hausen
  1. Otto Stern
  2. Wolfgang Pauli
  1. Wolfgang Pauli
Almanya Kiel Üniversitesi[51]
6
  1. Kurt Alder
  2. Eduard Buchner
  3. Otto Diels
  4. Philipp Lenard
  5. Otto Meyerhof
  6. Max Planck
Norveç Oslo Üniversitesi[kaynak belirtilmeli]
6
  1. Christian Lous Lange
  2. Ragnar Frisch
  3. Odd Hassel
  4. Trygve Haavelmo
  1. Fridtjof Nansen
  1. Ivar Giæver
Birleşik Krallık Aberdeen Üniversitesi
5
  1. John James Richard Macleod
  2. George Paget Thomson
  3. John Boyd Orr
  4. Frederick Soddy
  5. Richard Laurence Millington Synge
Birleşik Krallık St Andrews Üniversitesi
5
  1. James W. Black
  1. Rudyard Kipling
  2. Fridtjof Nansen
  1. Alan MacDiarmid
  2. Walter Haworth
Amerika Birleşik Devletleri Amherst Koleji
5
  1. Henry W. Kendall
  2. Edmund Phelps
  3. Harold E. Varmus
  4. Joseph E. Stiglitz
  1. Hermann J. Muller
Amerika Birleşik DevletleriArizona Üniversitesi
5
  1. Brian Schmidt
  1. Vernon L. Smith
  1. Nicolaas Bloembergen
  2. Roy J. Glauber
  3. Willis E. Lamb
İsviçre Bern Üniversitesi
5
  1. Charles Gobat
  2. Theodor Kocher
  3. George de Hevesy
  1. Paul Nurse
  1. Theodor Kocher#
  2. Albert Einstein
Kanada Britanya Kolombiyası Üniversitesi
6
  1. Robert Mundell
  2. Bertram Brockhouse
  1. Michael Smith
  2. Har Gobind Khorana
  3. Daniel Kahneman
  1. Carl Wieman
Arjantin Buenos Aires Üniversitesi
5
  1. Carlos Saavedra Lamas
  2. Bernardo Houssay
  3. Luis Federico Leloir
  4. César Milstein
  1. Adolfo Pérez Esquivel
Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Üniversitesi, San Francisco
5
  1. Kary Mullis
  1. J. Michael Bishop
  2. Harold E. Varmus
  3. Stanley B. Prusiner
  4. Elizabeth Blackburn
Macaristan Eötvös Loránd Üniversitesi
5
  1. Philipp Lenard
  2. Albert Szent-Györgyi
  3. George de Hevesy
  4. Georg von Békésy
  5. John Harsanyi
Birleşik Krallık Leeds Üniversitesi
5
  1. George Porter
  2. Wole Soyinka
  1. Richard Laurence Millington Synge
  2. Archer John Porter Martin
  3. William Henry Bragg
Amerika Birleşik Devletleri Pittsburgh Üniversitesi
5
  1. Philip Hench
  2. Paul Lauterbur
  3. Wangari Maathai
  1. Daniel McFadden
  1. Niels Jerne
Amerika Birleşik Devletleri Rutgers Üniversitesi
5
  1. Milton Friedman
  2. Selman Waksman
  3. David A. Morse
  1. Heinrich Rohrer
  1. Selman Waksman
  2. Toni Morrison
İtalya Roma Sapienza Üniversitesi
5
  1. Daniel Bovet
  2. Enrico Fermi
  3. Emilio G. Segrè
  1. Salvador Luria
  1. Enrico Fermi
  2. Giulio Natta
Birleşik Krallık Sheffield Üniversitesi[52]
5
  1. Harry Kroto
  2. Richard J. Roberts
  1. Howard Florey
  2. Hans Adolf Krebs
  3. George Porter
Amerika Birleşik Devletleri Swarthmore Koleji
5
  1. Christian B. Anfinsen
  2. David Baltimore
  3. Howard Martin Temin
  4. Edward C. Prescott
  5. John C. Mather
Fransa Paris Şehir Endüstriyel Fizik ve Kimya Enstitüsü
5
  1. Frédéric Joliot
  1. Pierre Curie
  2. Marie Curie
  3. Georges Charpak
  1. Pierre Curie
  2. Marie Curie
  3. Georges Charpak
  4. Pierre-Gilles de Gennes
Amerika Birleşik Devletleri Teksas Gönüybatı Tıp Merkezi Üniversitesi, Dallas[53][54]
5
  1. Linda B. Buck
  2. Bruce Beutler
  3. Joseph L. Goldstein
  1. Michael S. Brown
  2. Bruce Beutler
  3. Johann Deisenhofer
  4. Alfred G. Gilman
  1. Joseph L. Goldstein
  2. Bruce Beutler
Amerika Birleşik Devletleri Virginia Üniversitesi
5
  1. Woodrow Wilson
  1. Alfred G. Gilman
  2. Barry Marshall
  3. Ferid Murad
  1. William Faulkner
Almanya Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü
5
  1. Leopold Ruzicka
  1. Jean-Marie Lehn
  2. Leopold Ruzicka
  1. Karl Ferdinand Braun
  2. Fritz Haber
  3. Hermann Staudinger
Macaristan Semmelweis Üniversitesi
4
  1. Albert Szent-Györgyi
  1. George de Hevesy
  2. Georg von Békésy
  1. John Harsanyi
Amerika Birleşik DevletleriBoston Üniversitesi
4
  1. Martin Luther King, Jr.
  1. Elie Wiesel
  2. Derek Walcott
  3. Osamu Shimomura
Amerika Birleşik DevletleriNew York Devlet Üniversitesi, Buffalo
4
  1. Ronald H. Coase
  2. J. M. Coetzee
  1. Herbert A. Hauptman
  2. Sir John Carew Eccles
Hindistan Calcutta Üniversitesi
4
  1. Amartya Sen
  1. Rabindranath Tagore
  2. Ronald Ross
  1. Sir Chandrasekhara Venkata Raman
  2. Amartya Sen
  1. Sir Chandrasekhara Venkata Raman
Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Üniversitesi, Irvine
4
  1. Frank Sherwood Rowland
  2. Frederick Reines
  3. Irwin Rose
  4. Mario J. Molina
Güney Afrika Cape Town Üniversitesi
4
  1. Max Theiler
  2. Allan McLeod Cormack
  3. Aaron Klug
  4. J. M. Coetzee
  1. Ralph Bunche
  1. Allan McLeod Cormack
  2. J. M. Coetzee
Çek Cumhuriyeti Charles Üniversitesi, Prag
4
  1. Jaroslav Heyrovsky
  2. Carl Ferdinand Cori
  3. Gerty Cori
  1. Albert Einstein
Hong Kong Çin Üniversitesi, Hong Kong
4
  1. Charles K. Kao
  1. Chen Ning Yang
  2. James Mirrlees
  3. Robert A. Mundell
Amerika Birleşik Devletleri Haverford Koleji
4
  1. Joseph H. Taylor, Jr.
  2. Baron Noel-Baker
  3. Theodore William Richards
  4. Henry J. Cadbury
Fransa Louis Pasteur Üniversitesi, Strasbourg, Fransa
4
  1. Karl Ferdinand Braun
  2. Albrecht Kossel
  3. Jean-Marie Lehn
  1. Albert Schweitzer
Fransa Paul Cézanne Üniversitesi, Aix-en-Provence, Fransa
4
  1. René Cassin
İsveç Lund Üniversitesi, Lund, İsveç
4
  1. Arvid Carlsson
  2. Bertil Ohlin
  1. Manne Siegbahn
  2. Sune Bergström
Amerika Birleşik Devletleri Mayo Klinik
4
  1. Albert Szent-Györgyi
  2. Luis Walter Alvarez
  1. Philip Showalter Hench
  2. Edward Calvin Kendall
Japonya Nagoya Üniversitesi
4
  1. Makoto Kobayashi
  2. Toshihide Maskawa
  3. Osamu Shimomura
  1. Ryoji Noyori
  2. Osamu Shimomura
Amerika Birleşik Devletleri Ohio Devlet Üniversitesi
4
  1. Paul Flory
  2. William Fowler
  1. Leon Cooper
  1. Kenneth G. Wilson
Amerika Birleşik Devletleri Texas A&M Üniversitesi
4
  1. Jack Kilby
  1. Dudley R. Herschbach
  2. Norman E. Borlaug
  3. Derek Barton
Amerika Birleşik Devletleri Güney Kaliforniya Üniversitesi
4
  1. Werner Arber
  1. George Andrew Olah
  1. Murray Gell-Mann
  2. Daniel McFadden
Güney Afrika Witwatersrand Üniversitesi
4
  1. Aaron Klug
  2. Nadine Gordimer
  3. Nelson Mandela
  4. Sydney Brenner
Ukrayna Kharkiv Üniversitesi
3
  1. Simon Kuznets
  1. Lev Davidovich Landau
  2. Ilya Ilyich Mechnikov
İtalya Bologna Üniversitesi
3
  1. Guglielmo Marconi
  1. Camillo Golgi
  2. Giosuè Carducci
Amerika Birleşik Devletleri Arizona Devlet Üniversitesi
3
  1. Edward C. Prescott
  2. Elinor Ostrom
  1. Leland H. Hartwell
Üyelikleri[146] Mezun[147] Katılımcı veya Araştırmacı[148] Ödül aldığı esnada Akademik Personel[149] Ödül sonrasında Akademik Personel[150]
Hollanda Delft Teknoloji Üniversitesi

3

  1. Jacobus van 't Hoff
  2. Simon van der Meer
  1. Heike Kamerlingh Onnes
Almanya Universität zu Köln
3
  1. Heinrich Böll
  1. Kurt Alder
  2. Peter Grünberg
Amerika Birleşik Devletleri New Mexico Üniversitesi
3
  1. Frederick Chapman Robbins
  1. Jean-Marie Gustave Le Clézio
  1. Murray Gell-Mann
Amerika Birleşik Devletleri Dartmouth Koleji
3
  1. Owen Chamberlain
  2. K. Barry Sharpless
  3. George Snell
Amerika Birleşik Devletleri George Washington Üniversitesi
3
  1. Julius Axelrod
  1. Vincent du Vigneaud
  1. Ferid Murad
Amerika Birleşik Devletleri Gürcistan Teknoloji Enstitüsü
3
  1. Kary B. Mullis
  2. Jimmy Carter
  1. Paul J. Crutzen
Pakistan Pencap Üniversitesi
3
  1. Hargobind Khorana
  2. Abdus Salam
  1. Arthur Holly Compton
Mısır Cairo Üniversitesi
3
  1. Naguib Mahfouz
  2. Yasser Arafat
  3. Mohamed ElBaradei
Finlandiya Helsinki Üniversitesi
3

Frans Eemil Sillanpää

  1. Ragnar Granit
  2. Artturi Ilmari Virtanen
Amerika Birleşik Devletleri Illinois Teknoloji Enstitüsü
  1. Jack Steinberger
  1. Herbert Simon
  1. Leon M. Lederman
Kanada McMaster Üniversitesi
3
  1. Myron Scholes
  2. James Orbinski
  1. Bertram Brockhouse
Meksika Meksika Ulusal Bağımsız Üniversitesi
3
  1. Alfonso García Robles
  2. Mario Molina
  3. Octavio Paz
Amerika Birleşik Devletleri Oberlin Koleji
3
  1. Robert Millikan
  2. Roger Sperry
  3. Stanley Cohen
Amerika Birleşik Devletleri Rice Üniversitesi
3
  1. Robert Curl
  2. Robert Woodrow Wilson
  1. Richard Smalley
Japonya Tsukuba Üniversitesi
3
  1. Shinichirou Tomonaga
  2. Hideki Shirakawa
  1. Leo Esaki
Amerika Birleşik Devletleri New York Devlet Üniversitesi, Stony Brook
3
  1. Paul Lauterbur
  2. Robert J. Aumann
  3. Chen Ning Yang
İtalya Pisa Üniversitesi
3
  1. Giosuè Carducci
  2. Enrico Fermi
  3. Carlo Rubbia
Birleşik Krallık Londra Queen Mary Üniversitesi[55]
3
  1. Peter Mansfield
  1. Joseph Rotblat
  1. John Robert Vane
Avustralya Sidney Üniversitesi
3
  1. John Cornforth
  2. John Harsanyi
  1. Robert Robinson
Amerika Birleşik Devletleri Teksas Üniversitesi, Dallas
3
  1. Russell A. Hulse
  2. Alan MacDiarmid
  1. Polykarp Kusch
Amerika Birleşik Devletleri Utah Üniversitesi
3
  1. Venkatraman Ramakrishnan[56]
  1. Mario Capecchi
  1. James Cronin
Polonya Varşova Üniversitesi
4
  1. Menachem Begin
  2. Józef Rotblat
  3. Leonid Hurwicz
  4. Henryk Sienkiewicz
İtalya Pavia Üniversitesi
3
  1. Camillo Golgi
  2. Giulio Natta
  1. Carlo Rubbia
İtalya Turin Üniversitesi
3
  1. Rita Levi Montalcini
  2. Renato Dulbecco
  3. Salvador Luria
İsrail Teknikon - İsrail Teknoloji Enstitüsü
3
  1. Avram Hershko
  2. Aaron Ciechanover
  3. Dan Shechtman
İsrail Weizmann Bilim Enstitüsü
1
  1. Ada Yonath
Amerika Birleşik Devletleri Wesleyan Üniversitesi
3
  1. T.S. Eliot
  1. V.S. Naipaul
  2. Woodrow Wilson
Birleşik Krallık Nottingham Üniversitesi
3
  1. Clive Granger
  1. Peter Mansfield
  2. Andre Geim
Birleşik Krallık Essex Üniversitesi
3
  1. Óscar Arias
  2. Christopher A. Pissarides
  1. Derek Walcott
Amerika Birleşik Devletleri Brandeis Üniversitesi
2
  1. Roderick MacKinnon
  1. John Forbes Nash, Jr.
Amerika Birleşik Devletleri Delaware Üniversitesi[57]
2
  1. Daniel Nathans
  1. Richard F. Heck
Almanya Erlangen-Nuremberg Üniversitesi[58]
2
  1. Eduard Buchner[59]
  2. Harald zur Hausen
Birleşik Krallık Cardiff Üniversitesi[60]
2
  1. Martin Evans
  1. Robert Huber
Amerika Birleşik Devletleri Hamilton Koleji[61]
2
  1. Elihu Root
  2. Paul Greengard
Amerika Birleşik Devletleri Michigan Devlet Üniversitesi
2
  1. Alfred D. Hershey
  1. Robert H. Grubbs
Amerika Birleşik Devletleri Ohio Wesleyan Üniversitesi[62]
2
  1. F. Sherwood Rowland
  2. Woodrow "Woody" Clark II
Hollanda Radboud Üniversitesi, Nijmegen
2
  1. Kostya Novoselov
  1. Andre Geim
Rusya Saint Petersburg Politeknik Üniversitesi[63]
2
  1. Pyotr Kapitsa
  1. Nikolay Semyonov
Çin Cumhuriyeti Güneybatı Associated Üniversitesi
2
  1. Chen Ning Yang
  2. Tsung-Dao Lee
Yunanistan Atina Üniversitesi
2
  1. Odysseas Elytis
  1. Giorgos Seferis
Yeni Zelanda Canterbury Üniversitesi
3
  1. Ernest Rutherford
  1. Robert H. Grubbs[64]
  1. Clive Granger
Şili Şili Üniversitesi
2
  1. Gabriela Mistral
  2. Pablo Neruda
Hindistan Delhi Üniversitesi
2
  1. Aung San Suu Kyi
  1. Amartya Sen
İrlanda Dublin Üniversitesi, Trinity Koleji
2
  1. Samuel Beckett
  1. Ernest Walton
Almanya Greifswald Üniversitesi
2
  1. Gerhard Domagk
  2. Johannes Stark
Hindistan Madras Üniversitesi
2
  1. Sir Chandrasekhara Venkata Raman
  2. Subrahmanyan Chandrasekhar
Amerika Birleşik Devletleri Orta Tennessee Devlet Üniversitesi
2
  1. James M. Buchanan
  1. Muhammad Yunus
Çin Halk Cumhuriyeti Nanjing Üniversitesi
2
  1. Pearl S. Buck
  2. Aaron Ciechanover
Amerika Birleşik Devletleri Florida Üniversitesi
2
  1. Marshall Nirenberg
  2. Robert Grubbs
Amerika Birleşik Devletleri George Mason Üniversitesi
2
  1. James M. Buchanan
  2. Vernon L. Smith
Kanada Saskatchewan Üniversitesi[65]
2
  1. Henry Taube
  1. Gerhard Herzberg
Birleşik Krallık Sussex Üniversitesi
2
  1. Sir John Cornforth
  2. Harry Kroto
Amerika Birleşik Devletleri Stevens Teknoloji Enstitüsü
2
  1. Frederick Reines
  1. Irving Langmuir
Amerika Birleşik Devletleri Baylor Tıp Fakültesi
2
  1. Roger Guillemin
  2. Andrew W. Schally
Amerika Birleşik Devletleri Emory Üniversitesi
2
  1. Tenzin Gyatso, 14. Dalai Lama
  2. Jimmy Carter
Amerika Birleşik Devletleri Tufts Üniversitesi
2
  1. Roderick MacKinnon
  1. Allan M. Cormack
Amerika Birleşik Devletleri Amerikan Deniz Kuvvetleri Akademisi
2
  1. Albert Abraham Michelson
  2. Jimmy Carter
Amerika Birleşik Devletleri Kansas Üniversitesi
2
  1. Vernon L. Smith
  1. F. Sherwood Rowland
Avustralya Batı Avustralya Üniversitesi
2
  1. Barry Marshall
  2. Robin Warren
Amerika Birleşik Devletleri Virginia Milletler Topluluğu Üniversitesi
2
  1. Baruj Benacerraf
  1. John Bennett Fenn
Amerika Birleşik Devletleri Notre Dame Üniversitesi
2
  1. Eric F. Wieschaus
  2. James E. Muller
Estonya Tartu Üniversitesi
2
  1. Wilhelm Ostwald
  1. Robert Koch
  2. Wilhelm Ostwald
Amerika Birleşik Devletleri Oregon Devlet Üniversitesi
1
  1. Linus Pauling
  2. Linus Pauling
Yeni Zelanda Victoria Üniversitesi, Wellington
1
  1. Alan Graham MacDiarmid
Danimarka Aarhus Üniversitesi
1
  1. Jens Christian Skou
Kanada Acadia Üniversitesi
1
  1. Charles B. Huggins
Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi
1
  1. Lev Landau
Çin Halk Cumhuriyeti Beijing Foreign Studies Üniversitesi
1
  1. Gao Xingjian
Çin Halk Cumhuriyeti Beijing Normal Üniversitesi
1
  1. Liu Xiaobo
  1. Liu Xiaobo
Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Üniversitesi, Riverside
1
  1. Richard R. Schrock
İsveç Chalmers Teknoloji Üniversitesi
1
  1. Nils Gustaf Dalén
Romanya Carol Davila Üniversitesi İlaç ve Eczacılık
1
  1. George Palade
  1. George Palade
Amerika Birleşik Devletleri Kutsal Haç Koleji
1
  1. Joseph E. Murray
Amerika Birleşik Devletleri DePauw Üniversitesi
1
  1. Ferid Murad
Birleşik Krallık Doğu Anglia Üniversitesi
1
  1. Sir Paul Nurse
Amerika Birleşik Devletleri Fordham Üniversitesi
1
  1. Victor Hess
Amerika Birleşik Devletleri Georgetown Üniversitesi
1
  1. Mario Vargas Llosa
Amerika Birleşik Devletleri Grinnell Koleji
1
  1. Thomas Cech
Türkiye İstanbul Üniversitesi[66]
1
  1. Orhan Pamuk[67]
Amerika Birleşik Devletleri Houston Üniversitesi
1
  1. Jody Williams
Japonya Kyoto Teknoloji Enstitüsü
1
  1. Kenichi Fukui
Polonya Jagiellonian Üniversitesi
1
  1. Wislawa Szymborska
Hindistan Jadavpur Üniversitesi
1
  1. Amartya Sen
Çin Halk Cumhuriyeti Jilin Üniversitesi
1
  1. Liu Xiaobo
Amerika Birleşik Devletleri Juniata Koleji[68]
1
  1. William Daniel Phillips
Amerika Birleşik Devletleri Lawrence Üniversitesi
1
  1. Thomas A. Steitz
Amerika Birleşik Devletleri Michigan Teknolojik Üniversitesi
1
  1. Melvin Calvin
İrlanda İrlanda Ulusal Üniversitesi, Maynooth
1
  1. John Hume
Çin Cumhuriyeti Ulusal Tayvan Üniversitesi
1
  1. Yuan T. Lee
  1. Yuan T. Lee
Çin Cumhuriyeti Ulusal Tsing Hua Üniversitesi
1
  1. Yuan T. Lee
Norveç Norveç Bilim ve Teknik Üniversitesi
1
  1. Lars Onsager
Amerika Birleşik Devletleri Pennsylvania Devlet Üniversitesi[69]
1
  1. Paul Berg
Avustralya Queensland Üniversitesi
1
  1. Peter C. Doherty
Amerika Birleşik Devletleri Rensselaer Politeknik Enstitüsü
1
  1. Ivar Giaever
İsveç Royal Teknoloji Enstitüsü[70]
1
  1. Hannes Alfvén
Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Eğitim Okulu
1
  1. Jody Williams
Birleşik Krallık Doğu Afrika Araştırmaları Okulu
1
  1. Aung San Suu Kyi
Amerika Birleşik Devletleri New York Devlet Üniversitesi Downstate Tıp Merkezi
1
  1. Robert F. Furchgott
İtalya Milano Politeknik
1
  1. Giulio Natta
  1. Giulio Natta
Amerika Birleşik Devletleri Tennessee Üniversitesi
1
  1. James M. Buchanan
Amerika Birleşik Devletleri Teksas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi, Houston
1
  1. Ferid Murad
Amerika Birleşik Devletleri Virginia Askeri Enstitüsü
1
  1. George C. Marshall
Amerika Birleşik Devletleri Southern Methodist Üniversitesi
1
  1. James Cronin
Amerika Birleşik Devletleri Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi
1
  1. Craig C. Mello
Macaristan Szeged Üniversitesi, Macaristan
1
  1. Albert Szent-Györgyi
İran Tahran Üniversitesi
1
  1. Shirin Ebadi
Amerika Birleşik Devletleri Tulane Üniversitesi
1
  1. Andrzej W. Schally
  2. Louis J. Ignarro
Portekiz Coimbra Üniversitesi
1
  1. Egas Moniz
İrlanda Dublin Koleji Üniversitesi
1
  1. James Heckman
Amerika Birleşik Devletleri Connecticut Üniversitesi
1
  1. David Lee (physicist)
Amerika Birleşik Devletleri Mississippi Üniversitesi
1
  1. William Faulkner
Amerika Birleşik Devletleri Vermont Üniversitesi
1
  1. Jody Williams
Porto Riko Porto Riko Üniversitesi, Rio Piedras Kampüsü
1
  1. Juan Ramón Jiménez
Amerika Birleşik Devletleri Wellesley Koleji
1
  1. Emily Greene Balch
Amerika Birleşik Devletleri Wooster Koleji
1
  1. Arthur Holly Compton
Amerika Birleşik Devletleri Brigham Young Üniversitesi
1
  1. Paul D. Boyer
Bangladeş Dakka Üniversitesi
1
  1. Muhammad Yunus
Bangladeş Chittagong Üniversitesi
1
  1. Muhammad Yunus
Hindistan Maharaja Sayajirao Üniversitesi, Baroda
1
  1. Venkatraman Ramakrishnan
Amerika Birleşik Devletleri Mount Sinai Tıp Okulu
1
  1. Rosalyn Yalow
Amerika Birleşik Devletleri Macalester Koleji
1
  1. Kofi Annan
Amerika Birleşik Devletleri Williams Koleji
1
  1. Robert F. Engle
Norveç Norveç Ekonomi ve İşletme Okulu[71]
1
  1. Finn E. Kydland
Ukrayna Tavrida Ulusal V.I. Vernadsky Üniversitesi
1
  1. Igor Tamm
Amerika Birleşik Devletleri Saint Louis Üniversitesi
1
  1. Edward Doisy
Amerika Birleşik Devletleri Ohio Üniversitesi
1
  1. Venkatraman Ramakrishnan
Kanada York Üniversitesi[72]
1
  1. Roger Pulwarty
Japonya Tokyo Toknoloji Enstitüsü
1
  1. Hideki Shirakawa
Japonya Tohoku Üniversitesi
1
  1. Koichi Tanaka
Japonya Nagazaki Üniversitesi
1
  1. Osamu Shimomura
Kolombiya Kolombiya Ulusal Üniversitesi
1
  1. Gabriel García Márquez
Amerika Birleşik Devletleri New York Albany Devlet Üniversitesi
1
  1. Toni Morrison
KanadaAlberta Üniversitesi
1
  1. Richard E. Taylor
Mısır Alexandria Üniversitesi
1
  1. Ahmed Zewail
İtalya Milan Üniversitesi
1
  1. Riccardo Giacconi
Amerika Birleşik Devletleri Hawaii Üniversitesi, Manoa
1
  1. Georg von Békésy
Kosta Rika Kosta Rika Üniversitesi
1
  1. Óscar Arias
Amerika Birleşik Devletleri Syracuse Üniversitesi
1
  1. Ei-ichi Negishi
Peru San Marcos Belediye Başkanlığı Milli Üniversitesi
1
  1. Mario Vargas Llosa
Belçika Ghent Üniversitesi
1
  1. Maurice Maeterlinck
Litvanya Vilnius Üniversitesi
1
  1. Czeslaw Milosz
Amerika Birleşik Devletleri Wisconsin–Milwaukee Üniversitesi
1
  1. Jack Kilby
Hırvatistan Zagreb Üniversitesi
1
  1. Vladimir Prelog
Çin Halk Cumhuriyeti Zhejiang Üniversitesi
1
  1. Tsung-Dao Lee
Rusya Southern Federal Üniversitesi
1
  1. Aleksandr Solzhenitsyn

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1.  Bu sütunun amacı, listede belirtilen tüm kurumlar ile ödül sahiplerinin ilişkilerinin kurumlara yansıyan miktarının tam olarak belirlenmesi ve bu sayede listedeki düzenin sağlanmasıdır. Kurum satırında bulunan her ödül sahibi kurumda aynı veya farklı bir konumda bulunduğu halde iki defa ödül almış olsa bile sadece bir defa sayılır. Listede ödül alma sırası ve tarihi çok önemli olmamakla birlikte dikkate alınmadığı yerler bulunmaktadır.
  2.  Kurumdan mezun olanların bulunduğu sütundur.
  3.  Kurumda en az bir araştırma veya akademik olarak yer aldıysa bu sütunda da belirtilir.
  4.   Ödülü alan ödül aldığı esnada kurumun akademik bir üyesi ise bu sütunda belirtilir. Ancak ödül sahibinin kuruma yaptığı ziyaretler, kurslar vb. bu sütuna işlenmez.
  5.  Ödül sahibi ödül aldıktan sonra bu kurumda akademik olarak görev aldıysa bu sütuna işlenir. Ancak ödül sahibinin kuruma yaptığı ziyaretler, kurslar vb. bu sütuna işlenmez.
  6. Kurumun sütununda ödül sahibinin yalnızca bir defa sayılabilmesi için (#)(Sayı veren işaret) işareti yalnızca bir defa kullanılır.
  7. Bu liste yalnızca bilgilendirme amaçlı tasarlanmıştır. Nobel ödüllerini veren Nobel Vakfının http://nobelprize.org/nobel_prizes/lists/universities.html adresinden ulaşabileceğiniz bir internet sitesi bulunmakta olup, bu internet sitesinde de Üniversiteler bazında yayın yapılmaktadır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

Lütfen aşağıda bulunan linklerin güncel olup olmadığını kontrol ediniz. Bazı sayfaların güncel olmadığını dikkate alınız. Üniversiteler herhangi bir şekilde kurumları ile ilişkisi olan ancak kurumdan mezun olmayan tüm ödül sahiplerini listelerine eklemiş olabilirler. Bu nedenle, yukarıda bulunan listedeki ödül sahipleri ve ilgisi bulunduğu belirtilen kurumlar hakkında doğrulama yapılmalıdır.

  1. ^ "Oxford Üniversitesi: Nobel Ödülü". http://www.ox.ac.uk/about_the_Üniversitesi/oxford_people/oxonian_award_winners. Erişim tarihi: 10 Mart 2012. 
  2. ^ nobelprize.org. "Nobel Ödülü ve Üniversiteler". http://nobelprize.org/nobel_prizes/lists/universities.html. 
  3. ^ "Kolombiya". http://www.columbia.edu/content/nobel-laureates.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012. 
  4. ^ a b Hirsch, Jerry (10 Mart 2012). "Chicago Üniversitesi Nobel Ödüllüleri sayısını şişirdi". Los Angeles Times. http://articles.latimes.com/2000/oct/19/business/fi-38718. Erişim tarihi: 2011-07-04.  (İngilizce)
  5. ^ "Nobel ödülü kazananlar". http://www.cam.ac.uk/univ/nobelprize.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce) Resmi rakamlara göre 1962 sonrasında bir kolej veya veya Üniversiteye bağlı olmayanlar MRC tarafından kayda alınmaz. (Ayrıca listeye bakınız).
  6. ^ Kaplan, Karen (10 Ekim 2005). "Yaratıcılık için bir nobel ödülü". LA Times. http://articles.latimes.com/2005/oct/10/science/sci-nobelinflate10. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  7. ^ "Nobel ödülü". http://www-news.uchicago.edu/resources/nobel. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  8. ^ MIT Rektörlüğü, Kurumsal araştırması
  9. ^ "MIT Nobel Ödülü sahibi öğretim üyeleri, araştırmacılar, mezunları ve personeli". 28 Aralık 2007 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20071228064902/http://web.mit.edu/newsoffice/special/nobels.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012. 
  10. ^ "Harvard Nobel Ödülü". http://news.harvard.edu/guide/content/nobel-laureates. Erişim tarihi: 10 Mart 2012. 
  11. ^ "Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley Nobel Ödülü kazananlar". http://berkeley.edu/news/features/nobel/. Erişim tarihi: 10 Mart 2012. 
  12. ^ a b "Oxford". http://www.ox.ac.uk/about_the_Üniversitesi/oxford_people/oxonian_award_winners/. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2011.  (İngilizce)
  13. ^ "Heidelberg Üniversitesi Nobel Ödülü". http://www.uni-heidelberg.de/md/zentral/universitaet/geschichte/hd_nobelpreis_gb_2010.pdf. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  14. ^ "Stanford Fakültesi Gerçekler". http://www.stanford.edu/home/stanford/facts/faculty.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  15. ^ "Nobel Ödülü İntrosu". http://webdoc.sub.gwdg.de/ebook/a/2002/nobelcd/html/intro.htm. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (Almanca)
  16. ^ "Cornell Üniversitesine Bağlı Nobel Ödülü Alanlar". http://www.news.cornell.edu/campus/Nobel_Laureates_at_CUk1.shtml. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  17. ^ "Humboldt Üniversitesi Kısa Tarihçe". http://www.hu-berlin.de/ueberblick-en/history/huben_html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  18. ^ a b "Johns Hopkins Üniversitesi Nobel Ödülü Kazananlar". http://webapps.jhu.edu/jhuniverse/information_about_hopkins/facts_and_statistics/nobel_prize_winners/index.cfm. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  19. ^ LMU Bağlı Nobel Ödülü Alanlar
  20. ^ "Princeton Üniversitesi Nobel Ödülü Kazananlar". http://www.princeton.edu/pr/facts/nobels/. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  21. ^ "Caltech". http://pr.caltech.edu/events/caltech_nobel. Erişim tarihi: 11 Haziran 2006.  (İngilizce)
  22. ^ "ETH Zurich Nobel ödülü sahipleri". http://www.ethz.ch/about/bginfos/nobelprize/index_EN. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  23. ^ "ETH Zurich 2 Nobel Ödülü sahipleri". http://www.ethz.ch/about/nobelprize. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  24. ^ "Penn Fakültesi Mezunlarının Aldığı Ödüller: Nobel Ödülleri". http://www.archives.upenn.edu/people/notables/awards/nobel.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  25. ^ "Üniversitesi Illinois at Urbana-Champaign" (PDF). 28 Kasım 2007 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20071128221728/http://www.creativeservices.uiuc.edu/factsheetpdfs/nobel.pdf. Erişim tarihi: 2006-06-11.  (İngilizce)
  26. ^ a b c d e f "University College London Nobel ödülü alanlar listesi". http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nobel_laureates_affiliated_with_University_College_London. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  27. ^ "University College London Nobel ödülü alanlar". http://www.ucl.ac.uk/about-ucl/about-ucl-home/nobel-winners. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  28. ^ "Manchester Üniversitesi Nobel Ödülü". 2 Nisan 2005 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20050204165730/http://www.man.ac.uk/about/nobel.html. Erişim tarihi: 2006-06-11.  (İngilizce)
  29. ^ "Rockefeller Üniversitesi Nobel Ödülü". http://www.rockefeller.edu/about/awards/nobel/. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  30. ^ "St. Louis Washington Üniversitesi Nobel Ödülü Kazananlar". http://library.wustl.edu/units/spec/archives/facts/nobelprizes.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  31. ^ "Zürih Üniversitesi Nobel ödüllüleri". http://www.uzh.ch/about/portrait/nobelprize_en.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  32. ^ "CMU Nobel Ödülü". http://www.cmu.edu/news/rankings-awards/awards/nobel-prize.shtml. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  33. ^ "Kaliforniya Üniversitesi". http://www.Universityofcalifornia.edu/nobel/list.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  34. ^ "Eski UC San Diego mezunu öğrencisi ribozom araştırması için 2009 yılı kimya ödülünü aldı". UC San Diego websitesi. 7 Ekim 2009 erişimtarihi=10 Mart 2012. http://ucsdnews.ucsd.edu/newsrel/science/10-09Ramakrishnan.asp.  (İngilizce)
  35. ^ "Walter Kohn". UC Santa Barbara fizik websitesi erişimtarihi=10 Mart 2012. http://www.physics.ucsb.edu/~kohn/.  (İngilizce)
  36. ^ "Freiburg Üniversitesi Nobel Ödülü Kazananlar". http://www.pr.uni-freiburg.de/publikationen/flyerbroschplak/Nobelpreisgewinner_universitaet_freiburg.pdf. Erişim tarihi: 10 Mart 2012. 
  37. ^ "Leiden Nobel ödülü sahipleri". http://about.leiden.edu/laureates/international/nobel-prize.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  38. ^ "Londra İmparatorluk Koleji ile ilişkisi bulunan Nobel Ödülü Sahipleri". http://www3.imperial.ac.uk/aboutimperial/imperial_people/nobel_laureates. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  39. ^ "Nobel Prize Goethe Üniversitesi". http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/physics/laureates/1914/laue.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  40. ^ "Würzburg Üniversitesi Nobel Ödülü Kazananlar". http://www.uni-wuerzburg.de/ueber/universitaet_wuerzburg/persoenlichkeiten/nobelpreise/. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (Almanca)
  41. ^ "Eski UT profesörü Nobel Ekonomi Ödülünü Kazandı". 10 Mart 2012. http://www.bizjournals.com/austin/stories/2004/10/11/daily9.html.  (İngilizce)
  42. ^ Prof. Ilya Prigogine Kuantum üzerine çalışmaları ve gözgeçmişi (İngilizce)
  43. ^ a b 1978 Fakültesine kaydı esnasında (İngilizce)
  44. ^ Professor Steven Weinberg (İngilizce)
  45. ^ "Birmingham Üniversitesi Nobel Ödülü kazananlar". http://bhamalumni.org/NetCommunity/Page.aspx?pid=610. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  46. ^ Complutense Üniversitesi Nobel ödülleri (İngilizce)
  47. ^ Leon N. Cooper - Biyografisi (İngilizce)
  48. ^ "Florida State Üniversitesi Ödül Kazananlar". http://www.fsu.edu/~fstime/FS-Times/Volume2/apr97web/11apr97.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  49. ^ "Glasguw Üniversitesi Erkekler ve şöhretli kadınlar". http://www.gla.ac.uk/about/history/fame/. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  50. ^ "Üniversitesi Adelaide". 10 Eylül 2006 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20060910035537/http://www.adelaide.edu.au/research/nobel/. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  51. ^ "Kiel Üniversitesi Finansman Sağlanan Büyük Kaşifler". http://www.uni-kiel.de/ps/cgi-bin/fo-list.php. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  52. ^ "Sheffield Üniversitesi Nobel Ödülü Kazananlar". http://www.shef.ac.uk/about/nobel.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  53. ^ "Teksas Gönüybatı Tıp Merkezi Üniversitesi 2003 Nobel Tıp Ödülünü Paylaştı". http://www8.utsouthwestern.edu/utsw/cda/dept37389/files/68757.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  54. ^ "Bizden Nobel Ödülü kazananlar". http://www8.utsouthwestern.edu/utsw/home/about/nobel/index.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  55. ^ "Londra Queen Mary ÜniversitesiÖnemli Mezunlar". http://www.qmul.ac.uk/alumni/alumninetwork/notablealumni/index.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  56. ^ Nobel ödülü sahibi Biyokimyacı U mezunu (İngilizce)
  57. ^ "Emekli Nobel ödüllü kimya profesörü UD". http://www.udel.edu/udaily/2011/oct/heck-nobel-prize100610.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  58. ^ "Erlangen-Nuremberg". http://www.uni-erlangen.de/. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  59. ^ "Eduard Buchner biyografisi nobelprize.org". http://nobelprize.org/nobel_prizes/chemistry/laureates/1907/buchner-bio.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  60. ^ "Cardiff". http://www.cardiff.ac.uk. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  61. ^ "Hamilton Koleji". http://www.hamilton.edu. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  62. ^ "Ohio Wesleyan Üniversitesi". http://www.owu.edu. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  63. ^ "Saint Petersburg Politeknik Üniversitesi". 3 Nisan 2007 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20070403030800/http://www.spbstu.ru/english/facts.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  64. ^ "Rutherford yüzüncü yıldönümü kutlamaları". canterbury.ac.nz. 2008. http://www.canterbury.ac.nz/rutherford/centennial.shtml. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  65. ^ "Saskatchewan Üniversitesi Ödüller". http://www.usask.ca/research/about/nobel.php. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  66. ^ *istanbul.edu.tr. "Bir bakışta İstanbul Üniversitesi". http://www2.istanbul.edu.tr/?p=5487.  (Türkçe) (10 Mart 2012).
  67. ^ "İstanbul Üniversitesi Nobel Ödülü Orhan Pamuk biyofrasi". http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/2006/pamuk.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  68. ^ "Juniata Koleji Nobel William D. Phillips biyofrasi". http://nobelprize.org/physics/laureates/1997/phillips-autobio.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  69. ^ "Nobel Ödüllleri Paul Berg Biyofrafisi". http://nobelprize.org/chemistry/laureates/1980/berg-autobio.html. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  70. ^ "Hannes Alfvén KTH Nobel ödüllü". http://www.kth.se/om/fame/1.3968. Erişim tarihi: 10 Mart 2012.  (İngilizce)
  71. ^ Nobel Finn E. Kydland Biyografisi (İngilizce)
  72. ^ York mezunu Nobel Barış Ödülünü kazandı (İngilizce)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]