Nobel Ekonomi Ödülü sahipleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Stockholm'da 2008 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi açıklanırken. Ödülü Paul Krugman kazandı.

Nobel Ekonomi Ödülü sahipleri, resmi adıyla Alfred Nobel'in Anısına Ekonomik Bilimlerde Sveriges Riksbank Ödülü (İsveççe: Sveriges riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne), ekonomi alanında her yıl İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından takdim edilir.[1] Nobel Ekonomi Ödülü; Alfred Nobel'in 1895 tarihli vasiyeti üzerine; kimya, fizik, edebiyat, barış, ve fizyoloji veya tıp alanlarında olmak üzere beş dalda verilmeye başlanan Nobel Ödülü'nün orijinal beşlisinden biri değildir, ve bir Nobel Ödülü olarak kabul edilmez.[2] Ekonomi Ödülü, İsveç merkez bankası Sveriges Riksbank tarafından bankanın 300. yıldönümü olan 1968 yılında kurulmuş ve finanse edilmiş; ve o zamandan beri her yıl verilmektedir.[3][4] Ekonomi Ödülü ilk kez 1969 yılında verilmiş, bu ödülü Ragnar Frisch ve Jan Tinbergen kazanmıştır.[5] Her ödül sahibi, bir madalya, bir diploma ve miktarı yıllara göre değişen nakit para ile ödüllendirilir.[4] 1969 yılında, Ragnar Frisch ve Jan Tinbergen'a toplamda 375.000 İsveç kronu verilmiştir, ki bu Aralık 2007 tarihinde 2.871.041 İsveç kronuna eşdeğerdir. 2008 yılında bu ödüle Paul Krugman nail görülmüş ve 10.000.000 İsveç kronu ile ödüllendirilmiştir.[6] Ödül töreni; geleneksel olarak Stokholm'da, Nobel'in ölüm yıldönümü olan 10 Aralık tarihinde yapılmaktadır.[7]

2013 yılına gelindiğinde Nobel Ekonomi Ödülü 45 defa verilmiş ve toplamda 74 kişi bu ödülü kazanmıştır.[8] Bugüne kadar yedi ödül makroekonomi alanındaki katkılar nedeniyle verilmiştir, ki bu sayı diğer tüm diğer alanlardan daha fazladır.[9] Ekonomi Ödülü sahiplerinin en fazla bağlı oldukları kurum Chicago Üniversitesi'dir, ki bu üniversitenin Ekonomi Fakültesi'ne bağları olan 28 kişi bu ödülü kazanmıştır.[10] Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan ilk ve tek kadın, 2009 yılında bu ödüle layık görülmüştür.[11]

Kazananlar listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl İsim Ülke Gerekçe
1969 Uio frisch 2006 0025.jpg Ragnar Frisch  Norveç "Ekonomik süreçlerin analizi için, dinamik modeller geliştirip uyguladıkları için"[5]
Jan Tinbergen 1982.jpg Jan Tinbergen  Hollanda
1970 Paul Samuelson.gif Paul Samuelson  ABD "Statik ve dinamik ekonomik kuramını geliştirdiği ve ekonomi biliminde analiz düzeyini yükseltmede aktif olarak katkı sağlayan bilimsel çalışması için"[12]
1971 No image.svg Simon Kuznets  ABD
 Rusya
"Gelişme süreci ile ekonomik ve sosyal yapının kavrayışını geliştiren ve yeni bir bakış açısı getiren; tecrübesiyle bulduğu ekonomik büyüme yorumu için"[13]
1972 No image.svg John Hicks  Birleşik Krallık "Genel ekonomik denge teorisi ve refah teorisi konularındaki öncü katkıları için"[14]
Kenneth Arrow, Stanford University.jpg Kenneth Arrow  ABD
1973 No image.svg Wassily Leontief  ABD
 Rusya
"Girdi-çıktı yöntemini geliştirdiği için ve buna önemli ekonomik sorunlarının çözümünde başvurduğu için"[15]
1974 Gunnar Myrdal - Sveriges styresmän.jpg Gunnar Myrdal  İsveç "Para politikası ve ekonomik dalgalanma kuramlarındaki öncü çalışmaları için ve; ekonomik, sosyal ve kurumsal olguların birbirine bağlılığı üzerine derinlemesine analizleri için"[16]
Friedrich Hayek portrait.jpg Friedrich Hayek  Birleşik Krallık
 Avusturya
1975 Leonid Kantorovich 1975.jpg Leonid Kantorovich  Sovyetler Birliği "Kaynakların optimum dağılımı teorisine katkıları için"[17]
No image.svg Tjalling Koopmans  ABD
 Hollanda
1976 Portrait of Milton Friedman.jpg Milton Friedman  ABD "Tüketim analizi, para tarihi ve teorisi alanlarındaki başarısı için ve istikrar politikasının karmaşıklığını gösterdiği için"[18]
1977 Bertil Ohlin.jpg Bertil Ohlin  İsveç "Uluslararası ticaret ve uluslararası sermaye hareketleri teorisine çığır açan katkıları için"[19]
James Meade Nobel.jpg James Meade  Birleşik Krallık
1978 No image.svg Herbert Simon  ABD "Ekonomik organizasyonlar içinde karar-verme süreçleri üzerine öncü araştırları için"[20]
1979 No image.svg Theodore Schultz  ABD "Gelişmekte olan ülkelerin sorunlarını özellikle dikkate aldığı, ekonomik gelişme araştırmaları konusunda öncü çalışmaları için"[21]
No image.svg Arthur Lewis  ABD
 Saint Lucia
1980 No image.svg Lawrence Klein  ABD "Ekonometrik modeller kurduğu ve bunları ekonomik politikalar ve ekonomik dalgalanmaların analizine uyguladığı için"[22]
1981 No image.svg James Tobin  ABD "Finansal piyasaları analizi ve bunların harcama kararları, istihdam, üretim ve fiyatlarla ilişkisini analizi için"[23]
1982 No image.svg George Stigler  ABD "Piyasaların kamusal düzenlemesinin etkileri ve sebepleri, ve piyasaların fonksiyonu, endüstriyel yapılar konusunda yeni ufuklar açan çalışmaları için"[24]
1983 Debreu, Gérard (1921-2004).jpeg Gérard Debreu  ABD
 Fransa
"Genel denge teorisinin titiz yeniden açıklaması ve ekonomik teoriye yeni analitik metotlar katması için"[25]
1984 No image.svg Richard Stone  Birleşik Krallık "Milli muhasebe sisteminin gelişmesine esaslı katkıları ve dolayısıyla ampirik ekonomik analiz temellerini fazlasıyla geliştirdiği için"[26]
1985 Franco Modigliani.jpg Franco Modigliani  ABD
 İtalya
"Finansal piyasaların ve tasarrufların analizinde öncü çalışmaları için"[27]
1986 James Buchanan by Atlas network.jpg James M. Buchanan  ABD "Ekonomik ve siyasi karar verme teorisinde, kontrat ve anayasa temelindeki katkıları için"[28]
1987 Robert Solow by Olaf Storbeck.jpg Robert Solow  ABD "Ekonomik büyüme teorisine yaptığı katkılar için"[29]
1988 ALLAIS PN Maurice-24x30-2001b.jpg Maurice Allais  Fransa "Kaynakların etkin kullanılması ve piyasalar teorisine öncü katkıları için"[30]
1989 Trygve Haavelmo.jpg Trygve Haavelmo  Norveç "Eşzamanlı ekonomik yapının analizi ve ekonometrinin olasılık teorisinin temellerini açıklığa kavuşturduğu için"[31]
1990 No image.svg Harry Markowitz  ABD "Finansal ekonomi teorisi konusunda öncü çalışmaları için"[32]
No image.svg Merton Miller  ABD
William sharpe 2007.jpg William Forsyth Sharpe  ABD
1991 Th05-RONALD-COA TH 1573941e.jpg Ronald H. Coase  ABD
 Birleşik Krallık
"Ekonominin kurumsal yapısı ve fonksiyonu için, mülkiyet hakları ve işlem maliyetlerinin önemini keşfedip açıklığa kavuşturduğu için"[33]
1992 GaryBecker-May24-2008.jpg Gary Becker  ABD "Piyasa-dışı davranışlar da dahil olmak üzere, insan davranışı ve etkileşiminin çok geniş bir şekilde incelenmesi suretiyle mikroekonominin kapsamını genişletmesi için"[34]
1993 Robert William Fogel.jpg Robert Fogel  ABD "Ekonomik ve kurumsal değişmeleri açıklamak için ekonomik teori ve kantitatif yöntemler uygulayarak ekonomi tarihi konusundaki araştırmaları yeniledikleri için"[35]
No image.svg Douglass North  ABD
1994 No image.svg John Harsanyi  ABD
 Macaristan
"İşbirlikçi olmayan oyun kuramında denge konusunda öncü analizleri için"[36]
John Forbes Nash, Jr. by Peter Badge.jpg John Forbes Nash  ABD
Reinhard Selten2.jpg Reinhard Selten  Almanya
1995 No image.svg Robert Lucas, Jr.  ABD "Rasyonel bekleyişler hipotezini tatbik etmesi ve geliştirmesi, ve dolayısıyla makroekonomik analizi değiştirip, ekonomik politika konusunda kavrayışımızı derinleştirdiği için"[37]
1996 No image.svg James Mirrlees  Birleşik Krallık "Asimetrik enformasyonda teşviklerin ekonomik teorisine yaptıkları temel katkılar için"[38]
No image.svg William Vickrey  ABD
 Kanada
1997 Robert C. Merton.jpg Robert C. Merton  ABD "Derivatiflerin değerini belirlemek için geliştirdikleri yeni metod için"[39]
Myron Scholes 2008 in Lindau.png Myron Scholes  ABD
 Kanada
1998 Amartya Sen 20071128 cologne.jpg Amartya Sen  Birleşik Krallık
 Hindistan
"Refah ekonomisi konusundaki katkıları için"[40]
1999 Rmundell.jpg Robert Mundell  ABD
 Kanada
"Değişik döviz kuru rejimlerinde mali ve parasal politikaların analizi ve optimum para alanlarının analizi için"[41]
2000 James Heckman.jpg James Heckman  ABD "Seçilmiş örneklerin analizi için teori ve metotlar geliştirdiği için"[42]
McFadden.jpg Daniel McFadden  ABD "Ayrık seçimlerin analizi için teori ve metotlar geliştirdiği için"[42]
2001 George Akerlof.jpg George Akerlof  ABD "Asimetrik enformasyonlu piyasalardaki analizleri için"[43]
A Michael Spence.jpg Michael Spence  ABD
Joseph E. Stiglitz - cropped.jpg Joseph E. Stiglitz  ABD
2002 Daniel KAHNEMAN.jpg Daniel Kahneman  ABD
 İsrail
"Özellikle insani karar verme ve belirsizlik içinde verilen kararlar konusunda, ekonomik bilimlere psikolojik araştırma kavrayışını entegre ettiği için"[44]
VernonSmith2.jpg Vernon L. Smith  ABD "Ampirik ekonomi analizinde, bilhassa alternatif piyasa mekanizmaları konusundaki çalışmalarda bir araç olarak laboratuvar deneylerini geliştirdiği için"[44]
2003 Robert F. Engle.jpg Robert F. Engle  ABD "Zamanla değişen volatilite gösteren ekonomik zaman serilerinin analizi için geliştirdiği yöntemler için (ARCH)"[45]
Clive Granger by Olaf Storbeck cropped.jpg Clive Granger  Büyük Britanya "Ortak eğilimler gösteren ekonomik zaman serilerinin (kointegrasyon), analizi için geliştirdiği yöntemler için"[45]
2004 Kydland.jpg Finn E. Kydland  Norveç "İş döngüsünün arkasındaki harekete geçiren gücün ve ekonomik politikanın çağa uyumu konularıyla dinamik makroekonomiye katkıları için"[46]
Edward C. Prescott.jpg Edward C. Prescott  ABD
2005 Flickr - Government Press Office (GPO) - Nobel Laureate Yisrael Aumann.jpg Robert Aumann  İsrail
 Almanya
"Oyun kuramı analizi ile, işbirliği ve uyuşmazlık konularındaki kavrayışımızı geliştirdikleri için"[47]
Thomas Schelling.jpg Thomas Schelling  ABD
2006 Edmund Phelps 2008-01-23.jpg Edmund Phelps  ABD "Makroekonomik politikada dönemler arası takas imkânlarını analizi için"[48]
2007 Leonid Hurwicz.jpg Leonid Hurwicz  ABD "Mekanizma tasarımı teorisinin temellerini attıkları için"[49]
05N3441 emaskin.jpg Eric Maskin  ABD
Myerson roger b print.jpg Roger Myerson  ABD
2008 Paul Krugman-press conference Dec 07th, 2008-8.jpg Paul Krugman  ABD "Ticaret modellerinin ve ekonomik faaliyetin konumunu incelemesi nedeniyle"[50]
2009 Nobel Prize 2009-Press Conference KVA-30.jpg Elinor Ostrom  ABD "Özellikle kamu olmak üzere, ekonomi yönetimi konusundaki analizleri için"[11]
Nobel Prize 2009-Press Conference KVA-42.jpg Oliver E. Williamson  ABD "Özellikle şirket sınırları olmak üzere, ekonomi yönetimi konusundaki analizleri için"[11]
2010 Peter Diamond cropped.jpg Peter A. Diamond  ABD "Arama friksiyonları içeren piyasaları analizleri için"[51]
Dale Mortensen.jpg Dale T. Mortensen  ABD
Christopher Pissarides.jpg Christopher A. Pissarides  Büyük Britanya
 Kıbrıs Cumhuriyeti
2011 Nobel Prize 2011-Press Conference KVA-DSC 7785.jpg Thomas J. Sargent  ABD "Makroekonomide neden ve sonuç üzerindeki ampirik araştırmaları için"[52]
Nobel Prize 2011-Nobel interviews KVA-DSC 8098.jpg Christopher A. Sims  ABD
2012 Alvin E. Roth 3 2012.jpg Alvin E. Roth  ABD "Dengeli tahsis edilme kuramı ve piyasa tasarımı uygulaması için "[53]
Lloyd Shapley 2 2012.jpg Lloyd Shapley  ABD
2013 Nobel Prize 11 2013.jpg Eugene Fama  ABD "Aktif varlık fiyatlarının empirik olarak analizi için "[54]
Nobel Prize laureate Lars Peter Hansen at press conference 2013 2.jpg Lars Peter Hansen  ABD
Nobel Prize 5 2013.jpg Robert J. Shiller  ABD

Ülkelere göre dağılım[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugüne kadar 74 kişi Nobel Ekonomi Ödülü almaya layık görülmüştür. 74 kişinin ülkelere göre dağılımı aşağıdaki tabloda gösterilmektedir. İki ülkesi olan kişiler için, ait oldukları ülkelere 0,5'er puan eklenmiştir. Yani bir kişi hem İsrail hem de Amerika Birleşik Devletleri'nden ise o zaman bu iki ülkeye 0,5'er puan eklenmiştir.

Ülkeler belirtilirken ödül alan kişinin, ödülü aldığı yılki milliyeti baz alınmıştır.

Ülke Ödül sayısı
Amerika Birleşik Devletleri ABD 53
 Birleşik Krallık 8,5
 Norveç 3
 İsveç 2
 İsrail 1
 Fransa 1
 Almanya 1
 Hollanda 1
 Sovyetler Birliği 1
 Kanada 1
 Hindistan 1
Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıs 0,5
TOPLAM 74

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Nomination and Selection of the Laureates in Economics. Nobel Foundation. Nobelprize.org/ekonomi alanındaki adaylar Erişim tarihi 15.10.2008 (İngilizce)
  2. ^ Alfred Nobel – The Man Behind the Nobel Prize. Nobel Foundation. Nobelprize.org/alfred nobel Erişim tarihi 15.10.2008 (İngilizce)
  3. ^ The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel. Nobel Foundation. Nobelprize.org/ekonomi Erişim tarihi 29.12.2010 (İngilizce)
  4. ^ a b The Nobel Prize. Nobel Foundation. Nobelprize.org/nobel ödülleri Erişim tarihi 15.10.2008 (İngilizce)
  5. ^ a b Nobel Ekonomi Ödülü 1969. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1969 Erişim tarihi 15.10.2008 (İngilizce)
  6. ^ The Nobel Prize Amounts. Nobel Foundation. Nobelprize.org/nobel ödülü meblağları Erişim tarihi 15.10.2008 (İngilizce)
  7. ^ The Nobel Prize Award Ceremonies. Nobel Foundation. Nobelprize.org/ödül töreni Erişim tarihi 15.10.2008 (İngilizce)
  8. ^ All Laureates in Economics. Nobel Foundation. Nobelprize.org/ekonomi ödülü sahipleri Erişim tarihi 17-10-2013 (İngilizce)
  9. ^ Economics Table. Nobel Foundation. Nobelprize.org/ekonomi ödülü alan çalışmalar Erişim tarihi 15-10-2008 (İngilizce)
  10. ^ "Nobel Laureates of UChicago". The University of Chicago. http://www.uchicago.edu/about/accolades/nobel/#economics. Erişim tarihi: 17-10-2013. 
  11. ^ a b c Nobel Ekonomi Ödülü 2009. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2009 Erişim tarihi 15-10-2009 (İngilizce)
  12. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1970 Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1970 Erişim tarihi 15.02.2009 (İngilizce)
  13. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1971. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1971 Erişim tarihi 15.02.2009 (İngilizce)
  14. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1972. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1972 Erişim tarihi 15.02.2009 (İngilizce)
  15. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1973. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1973 Erişim tarihi 15.02.2009 (İngilizce)
  16. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1974. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1974 Erişim tarihi 15.02.2009 (İngilizce)
  17. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1975. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1975 Erişim tarihi 15.02.2009 (İngilizce)
  18. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1976. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1976 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  19. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1977. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1977 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  20. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1978. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1978 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  21. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1979. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1979 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  22. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1980. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1980 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  23. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1981. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1981 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  24. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1982. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1982 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  25. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1983. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1983 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  26. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1984. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1984 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  27. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1985. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1985 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  28. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1986. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1986 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  29. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1987. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1987 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  30. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1988. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1988 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  31. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1989. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1989 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  32. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1990. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1990 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  33. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1991. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1991 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  34. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1992. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1992 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  35. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1993. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1993 Erişim tarihi 15.03.2009 (İngilizce)
  36. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1994. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1994 Erişim tarihi 12.03.2009 (İngilizce)
  37. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1995. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1995 Erişim tarihi 12.03.2009 (İngilizce)
  38. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1996. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1996 Erişim tarihi 13.03.2009 (İngilizce)
  39. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1997. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1997 Erişim tarihi 12.03.2009 (İngilizce)
  40. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1998. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1998 Erişim tarihi 12.03.2009 (İngilizce)
  41. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 1999. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 1999 Erişim tarihi 12.03.2009 (İngilizce)
  42. ^ a b Nobel Ekonomi Ödülü 2000. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2000 Erişim tarihi 12.03.2009 (İngilizce)
  43. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 2001. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2001 Erişim tarihi 12.03.2009 (İngilizce)
  44. ^ a b Nobel Ekonomi Ödülü 2002. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2002 Erişim tarihi 12.03.2009 (İngilizce)
  45. ^ a b Nobel Ekonomi Ödülü 2003. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2003 Erişim tarihi 01.03.2009 (İngilizce)
  46. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 2004. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2004 Erişim tarihi 01.03.2009 (İngilizce)
  47. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 2005. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2005 Erişim tarihi 01.03.2009 (İngilizce)
  48. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 2006. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2006 Erişim tarihi 01.03.2009 (İngilizce)
  49. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 2007. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2007 Erişim tarihi 01.03.2009 (İngilizce)
  50. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 2008. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2008 Erişim tarihi 01.03.2009 (İngilizce)
  51. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 2010. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2010 Erişim tarihi 28.10.2010 (İngilizce)
  52. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 2011. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2011 Erişim tarihi 10.10.2011 (İngilizce)
  53. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 2012. Nobel Foundation. Nobelprize.org/Nobel Ekonomi Ödülü 2012 Erişim tarihi 15.10.2012 (İngilizce)
  54. ^ Nobel Ekonomi Ödülü 2013. Nobel Foundation.[1] Erişim tarihi: 17.10.2013 (İngilizce)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]