Vikipedi:Seçkin madde adayları/Arşiv/Eylül 2009

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 15:05, 2 Eylül 2009 (UTC)

İstanbul[kaynağı değiştir]

Madde önceki hali büyük ölçüde değiştirilerek hazırlandı. Ekler ve kaynaklar eklendi. İngilizce Vikipedi'de ki maddeden de yararlanıldı. Kırmızı bağlantı sayısı çok az. Madde daha önceden aday gösterilmiş, ama kaynak azlığı ve içeriğin yetersizliğinden SM olamamış. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sevgiler, saygılar..--C. Jones msj 18:21, 28 Temmuz 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum Maddeyi hâlâ daha inceleyemedim ama ilk önce giriş kısmı gerçekten elden geçirilmeli; bu kadar detaylı bir maddeye yakışmaz Göz kırpma. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 19:48, 28 Temmuz 2009 (UTC)
  • Evet bende giriş kısmını genişletmeyi düşündüm fakat bu şekilde daha mütevazi gibi. Hem İngilizce Vikipedi'de kısa tutulmuş. Ama yinede gelişritilebilir. Teşekkürler..--C. Jones msj 19:52, 28 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Çok düzensiz bir madde ve görsellikten uzak. Sağa sola ortaya bi' dolu resim koymak maddeyi güzelleştirmez.--Hedda Gabler 10:24, 29 Temmuz 2009 (UTC)
Maddede kullanılan resimlerin hepsi yerli yerindedir. Hiçbiri amacının dışında kullanılmamıştır. Yani maddede resim bulunsun diye reim koyulmadı. Her başlığı anlatan resim vardır. Bende bunların hepsinin düzenli olduğuna inanıyorum. Madde yerli yerindedir. Madde SM seçilmesede Vikipedi'ye böyle maddeler kazandırmak gerekir. --C. Jones msj 10:39, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Her şey yerli yerindeyse OK. Bana öyle gelmiyor. Her altbaşlığa x büyük eşittir 1 olmak üzere bir resim kullanılmış durumda.Madem yukarıda en.wiki demişsiniz oradakai görsellikle biizmkine bakınız. Orada madde cidden görsel bir görünüme sahip. Neyse ben oyumu verdim yorumumu yaptım. Gerekli düzenlemeler yapılırsa maddeyi okur, oyumu ona göre değiştiririm. --Hedda Gabler 11:37, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Özellikle Tarih ve Sanat başlılklarında yoğun olan resimler seyreltildi. Sanırım sizinde rahatsız olduğunuz kısım buralardı. Bazı resimlerinde boyutu küçültüldü. Göze hoş gelmeyen diğer bölümlerde varsa lütfen bildirin. Üzerinde uğraşamaya çalışırız. İyi çalışmalar..--C. Jones msj 11:55, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Giriş bölümünü biraz genişlettim. Sanırım şimdi daha iyi olmuştur, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 14:29, Temmuz 29, 2009
  • Yorum Yorum Böyle bir maddenin SM olabilmesi için normal bir maddeye gösterilmesi gereken emeğin iki katı emek harcanmalıdır. Kentselleşme, Belgrad Ormanı gibi başlıklara kaynak eklenmesi ve Tarih başlığının geliştirilmesi gerek. Ayrıca maddedeki kaynakların büyük bölümü benim eklediğim Üniversite resmi sitelerinden kaynaklar. Maddenin yazımına benim de emeğim geçti ama gene de madde henüz hazır değil. Türkiye'nin en önemli hipodromu olan Veli Efendi Hipodrom'u bu ilimizdedir. cümlesine bakılacak olunursa neden hazır olmadığı rahatlıkla anlaşılır. Birkaç ufak değişiklik ve birazcık daha emekle SM olabilecek, hoş bir madde. --Veritasileti 15:18, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Evet Veritas doğru söylüyorsun fakat maddeye benimde katkım oldum demen doğru değil. Sonuçta hepimizin katkısı oldu. Hem maddenin yazımına benim de emeğim geçti demeni anlamadım. Buyur 23 Temmuzda ki benim çalışmaya başlamadan önceki maddenin hali birde İstanbul günümüzdeki hali. İki katına çıkmış. Bu öenmli değil. Dediğin gibi birlikte çalışırsak çok daha iyi madde olur. Ama belirli kişiler hariç kimse katkıda bulunmuyor. Biraz destek ve çaba lütfen. Teşekkürler, iyi vikiler..--C. Jones msj 15:59, 29 Temmuz 2009 (UTC)
Bunu megalomanlığımdan söylemedim yanlış anlaşıldı. Yani ben de çaba harcadım diye maddeyi kayıramam demiştim. Keşke demeseymişim. --Veritasileti 16:01, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Lütfen efendim rica ederim bu şekilde konuşmayınız. Eğer sizi kırdıysamda özür dilerim. Sonuçta bu yazı dilinde yanlış anlaşılmalar çok oluyor. Ayrıca bu nasıl bir SM adaylığıdır anlamadım. Kaç tane yorum yapıldı ortada oy yok, gelişme yok, heyecan yok :) İyi Vikiler..--C. Jones msj 16:14, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Nüfus bölümüne (yani "Din"'in dışındaki kısım) baktım, ve gördüğüm kadarıyla kaynak sorunları mevcuttur. "Tarihsel nüfus" bölümünde 1477 yılın dışında herhangi bir kaynak belirtilmemiş. İlçe nüfusu tablosunda da sorunlar var; Tuzla'nın nüfusu "165.23" olarak verilmiş, o da ne demek? Belirtilen kaynağa baktım ve gördüm ki kaynaktaki (yani 59. dipnot) nüfus sayıları maddede verilen bütün ilçe nüfus sayılarından değişikti. Tablonun dışındaki cümleler için kaynaklar da belirtmelisin. İyi çalışmalar. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 20:48, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı KarşıBende maddeyi sayın --Hedda Gabler gibi düzensiz buldum.Açıkçası İstanbul gibi çok çok tarihi,köklü bir şehrin maddesi için şuanki maddeyi yeterli bulmuyorum.Bence madde üzerinde çok çalışılması gerek.Seçkin madde olması için erken--WilliamWallace 23:59, 29 Temmuz 2009 (UTC)
Öyleyse oylamayı kapatalım. Bu maddeyi bu kadar ilerlemiş bu noktadan alıp daha ileriye taşıyın. Sonra SM yaparsınız. Fakat görünüşe göre maddenin üzerinde kimse çalışmaz. Oylamanın kapanmasını istiyorum, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 08:07, 30 Temmuz 2009 (UTC)
Kimse maddeyle ilgilenmek zorunda değil, aday gösterdiniz diye oylama katılan kullanıcı görüşünü belirtmiş. Sizin yorum karşısında "Bu maddeyi bu kadar ilerlemiş bu noktadan alıp daha ileriye taşıyın" deme hakkınız bulunmamaktadır.--Hedda Gabler 09:33, 30 Temmuz 2009 (UTC)
  • Ben Bence madde üzerinde çok çalışılması gerek sözüne karşılık söyledim bunu. Madem çalışılması gerekse çalışın anlamında. Hem sizinde sürekli kişilere yönelik muhalefet hakkınız bulunmamaktadır. --C. Jones msj 09:40, 30 Temmuz 2009 (UTC)
  • İşte ben de onu söylüyorum, kimseye "çalışın" demeye hakkınız yoktur. Kullanıcının maddeye "yetersiz" (vs.) demesi, kullanıcının gidip maddeyi geliştirmesini gerektirmez. Neyse konuyu burda kapatalım ki oylama dışına çıkmasın. Kolay gelsin size.--Hedda Gabler 10:44, 31 Temmuz 2009 (UTC)

*Destek Destek--UğTurKAvAK 04:08, 4 Ağustos 2009 (UTC)Geçersiz oy. Bknz:VP:OY

  • Yorum Yorum Üzerinde epey uğraşılmış olduğu belli oluyor, emeği geçenlerin eline sağlık. Bence şu anki haliyle SM olmasına az kalmış ama hâlâ çalışma istiyor. Birincisi, pekçok yazım hatalarının temizlenmesi gerek (büyük harf hataları, ayrı/bitişik yazılması gereken sözcükler, vs.). Vikipedi iç bağlantıları her zaman ilk belirtildikleri yerde değiller. İkincisi, görebildiğim kadarıyla İngilizce Wiki'den çevrilmiş kısımlar var, bunların tekrar bir gözden geçirilmeli, eksik aktarılmış kısımların tamamlanması gerek. Eğer çeviri yoluyla İngilizce Wiki'den kolaylıkla aktarılabilecek bilgiler varsa bunlar eksik olmamalı. Üçüncüsü, bazı bilgilerin İstanbul'la ilgisi yok, veya iyi belirtilmemiş (örneğin, neden Mimar Sinan'ın tüm eserlerinin sayısı listelenmiş? Merkez Bankası Şubeleri şablonu çok alakasız) Dördüncüsü, giriş paragrafı madde ana hatlarının belirtilmesi gereken bir yer olduğu için, bence biraz fazla ayrıntı olan bazı bilgiler atılabilir veya daha uygun yerlere taşınabilir. Beşincisi, nüfus konusunda beşinci olduğuna dair bilgi ile madde sonundaki en kalabalık şehirler şablonu tutarsız durumda. Bu şablonun en:List of cities proper by population maddesine göre yeniden düzenlenmesi gerek. (Hazır bu iş yapılırken o maddenin Türkçesi de burada açılsa ne iyi olur!). Altıncısı, madde sonunda bulunan, İstanbul merkezde olmak üzere çevresindeki komşuları gösteren şekil, etrafındaki diğer metinlerle örtüşüyor, bunun düzeltilmesi lazım. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--İnfoCan 15:59, 11 Ağustos 2009 (UTC)
  • Evet büyük bir kısmı İngilizce Vikipedi'den çeviridir. Tabi çevirirken hata yapmış olunabilir. Çünkü bu çeviriyi yaparken kısa sürede ve temiz yapmaya çalıştım. Yinede çok az bile olsa eksikler vardır. Artık çok az bir çalışma istiyor. Bunun sonucunda SM olabilir gibi. İyi vikiler..--C. Jones msj 19:59, 15 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle çıkarttığınız iş için sizi tebrik etmek istiyorum. Uzun süre maddeyle uğraştıktan sonra, bazı yazım ve ifade hatalarını görmemiş olmanız doğaldır. Okudukça düzeltmeye çalışacağım.Fakat yine de bazı eksiklikler var.Bu eksikler de giderildikten sonra maddenin SM olması için destek olacağımdan emin olabilirsiniz.--İradeninKuvveti 00:03, 18 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde aday gösterildiği dönemden beri olduka değişmiş ve gelişmiş. Çok az çalışma ile SM olabilir; çok da güzel olur. :) Yalnız şu ilçeleri gösteren harita şehir yeni ilçelere bölünmeden önceki haliyle duruyor. (Başakşehir, Sancaktepe gibi ilçeler yok) Bunu bir ara ben Portal'da değiştirmeye çalışmış ama yeni versiyonu bulamamıştım. Haritayı güncelleyebilecek veya başka dillerden daha güncel halini bulabilecek vardır umarım.--Math34 ileti 10:02, 25 Ağustos 2009 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 19:32, 25 Eylül 2009 (UTC)

Hidayet Türkoğlu[kaynağı değiştir]

  • İçerik, mavi bağlantı ve doyuruculuk açısından gayet güzel, seçkin madde olabileceği kanısındayım --Durkin ileti 20:26, 20 Ağustos 2009 (UTC)
  • Destek Destek --Durkin ileti 09:27, 23 Ağustos 2009 (UTC)
  • Destek Destek Giriş bölümünden ve sayfa düzeninden gördüğüm kadarıyla gayet kaliteli bir madde. Sanırım birçok yeterli bilgi verilmiş. Yerli sporcular -her ne kadar burada yaşamıyor olsa da- konusunda seçkin maddeye gereksinim vardı Vikipedi'de sanırım. Ayrıca kırmızı bağlantılar az ve kaynakçalar yerli yerinde. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. --♪♫Berkay0652|ileti 20:30, 20 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddeyi baştan aşağıya inceledim. Maddede kırmızı bağlantılar çok fazla ve 91 kaynak biraz az gibi geldi. Ve son olarak şunu söyleceğim, madde KMA olsaydı mutlaka "Destek" oy verirdim çünkü; madde kısa. İçerik açısından biraz daha genişletilebilir. Teşekkürler, iyiçalışmalar... --Kerem233 11:43, 21 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddeyi hâlâ %100 incelemedim, fakat "Başkaların Ağzından Hidayet" burada uygun değildir; buradaki alıntılar Vikisöz'e taşınmalıdır. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 15:36, 21 Ağustos 2009 (UTC)
  • Destek Destek Maddenin tamamını okudum. Bütün önemli bilgilerin büyük çoğunluğuna kaynak verilmiş. Umarım seçkin madde seçilir. --İsimweb
  • Karşı Karşı Bence madde hiç estetik durmuyor. Tamam kaynakçası yerinde ama kaynakların hepsi arama.hürriyet.com dan elde edilmiş. Kaynakça düzenlenip, değişik sitelerden de kaynaklar eklenmeli. Ayrıca ilk yılları ve Efes Pilsen başlıklarındaki içeriklerde hiç kaynak yok. Bunun dışında aşırı derecede gereksiz iç bağlantı verilmiş. Orlando Magic maddesine neredeyse 20 bağlantı var. Yine maddede çok yazım yanlışı ve anlatım bozukluğu mevcut. Madde bu haliyle SM olmayı hak etmiyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Myrat ileti 23:19, 22 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Yorumlara katılıyorum. --Trance55 25 Ağustos 2009 16:32
  • Yorum Yorum Çok kırmızı bağlantı var. Ayrıca "Başkalarının Ağzından Hidayet" Vikisöz'e taşınmalıdır. --Maniaqq 16:11, 29 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Çok fazla kırmızı bağlantı mı var?? Lütfen maddeyi tekrar inceleyin :)) --Durkin ileti 15:21, 30 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Çok fazla iç bağlantı var. İç bağlantıların sayısı düşürülmeli. --Anylaiileti katkılar 20:28, 2 Eylül 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Giriş bölümü kısa, SM olacak bir maddenin girişinde daha çok bilgi vermesi gerekir. Maddede açılması gereken önemli kırmızılar da var. Kaynakçası var, ancak Myrat'ın da dediği gibi başka sitelerden de bilgiler derlenmeli ve kaynakçası düzenlenmeli. Bunun yanı sıra; "İlk yılları", "Efes Pilsen" ve "2000-01 Sezonu" altbaşlıkları daha fazla kaynağa ihtiyaç duyuyor. "2009-10 sezonu" altbaşlığı başta olmak üzere; madde genelinde anlatım bozuklukları mevcut. Çok fazla bağlantı verilmiş, yıllara ve aylara tek başınalarsa bağlantı vermeye gerek yoktur. "Başkaların Ağzından Hidayet" bölümünün yeri burası değil; Vikisöz'dür, taşınması gerek. Gözüme çarpan küçük bir şey de; Hidayet'in favori oyuncularından "Sacramento Kings" altbaşlığında söz edilmesi. Bana göre uygun yere değil, "İlk yılları" altbaşlığına taşınması daha uygun olabilir. Kısacası, maddenin içeriğinin bir kez daha elden geçirilmeye ihtiyacı var. Bu hâliyle SM ölçütlerini karşıladığını düşünmüyorum. --Kemal K.ileti 10:26, 4 Eylül 2009 (UTC)
  • Şartlı destekAlt başlıklar biraz daha genişlemeli.--Reality006 18:34, 21 Eylül 2009 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 19:24, 25 Eylül 2009 (UTC)

Ateizm[kaynağı değiştir]

Maddede temel bir birikim vardı. İngilizce Wikipedia'dan pek çok çeviri yaptım ve resimleri de ekledim. Bunun haricinde yerli sitelerden de faydalanarak bir katkıda bulundum. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar -Ostique- 00:16, 20 Ağustos 2009 (UTC)

  • Destek Destek -Ostique- 23:21, 23 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle elinize sağlık. Ancak seçkin madde statüsü kazanması için bazı eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Madde içerisinde göze çarpan önemli kırmızı bağlantılar var, öte yandan global vikideki seçkin madde niteliği kazanmış içeriğe nazaran daha az sayıda kaynak ve dış bağlantı bulunmakta. Sanal ortamdaki kaynakların yanı sıra yazılı eserlerden oluşan kaynak sayısı da artırılabilir. İyi çalışmalar. --SkyCaptainmsj 23:36, 23 Ağustos 2009 (UTC)
  • Tam bir metin çevirisi olmadığı için kaynak ve dış bağlantı sayısı az olabilir. Kaynaklarda yazılı ya da sanal ayrımına gitmenizin sebebini de anlayamadım. Saygılar -Ostique- 00:06, 24 Ağustos 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Uğraşınız için tebrik ediyorum. Ancak SM olabilecek kriterleri sağladığını ne yazıkki düşünmüyorum. Küçük başlıklardaki içerikler oldukça kısa ve anlam olarak yetersiz. İç bağlantılar çok yetersiz gibi duruyor. İç bağlantı verilebilecek birçok kelime var. SM olan, ingilizce ve almancadaki maddeleri incelediğimizde de onlara göre yetersiz olduğu görülmektedir. Onlarla karşılaştırmak bir kriter değildir ancak bilgi olarak yetersizlik böylece ortaya konmuş oluyor.--salomonis 19:52, 28 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Çalışma için teşekkürler -Ostique-. Ancak gördüğüm kadarıyla madde üzerinde çalışman devam ediyor. Bu yüzden biraz erken bir adaylık olmuş. Kırmızı link sayısı da oldukça fazla. Ateizm gibi bir konu için yeteri kadar detaylı ve kapsamlı değil. Geliştirmeye devam edip, sorunlarını gidermeni umarım. İyi çalışmalar. --Math34 ileti 15:25, 2 Eylül 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı İçerik ve kapsamlılık bakımından yetersiz bir madde. Bazı altbaşlıklar gerçekten kısa kalmış. Önemli kırmızı bağlantılar var ve açılması gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla biraz acele edilmiş, zira -Ostique-'nin hâlâ madde üzerinde çalıştığı gözüme çarptı. Bu hâliyle SM olmak için yetersiz. --Kemal K.ileti 10:10, 4 Eylül 2009 (UTC)
  • Kırmızı bantları anladım da bu kısa denilen başlıklar konusunda biraz daha bilgi verirseniz daha iyi olur. Başlık uzun oldukça mı değerleniyor? Bu bakış açısının pek de doğru olduğunu düşünmüyorum. Madde üzerinde çok fazla değişiklik yapmıyorum. Elleri dert görmesin bir vatandaş maddeye cihat açmış en son onu düzelttim. Saygılar -Ostique- 15:57, 6 Eylül 2009 (UTC)
    • Altbaşlıkların kısa olması bu kısımların kapsamsız olmasına neden oluyor. Kriterlere bakarsanız kapsamlılıkla ilgili olarak "maddenin konuyla ilgili önemli bilgileri göz ardı etmeden detaylı bir biçimde hazırlanması anlamına gelmektedir." denmektedir. İngilizce vikiden çeviri değil, bu nedenle karşılaştırmak ne denli doğrudur bilemem ama ancak sırf en.wiki'de SM olduğu için karşılaştıracak olursak, orada daha çok bilgi olduğu ortada. --Kemal K.ileti 11:38, 7 Eylül 2009 (UTC)
    • Kapsamlı derken maddenin kapsamlılığından bahsediliyor gördüğüm kadarıyla. Her altbaşlığın kapsamlı olması zaten gerçekçi değildir. Altbaşlık-madde ayrımına dikkat etmemiz gerekir. Tamamı ingilizce wiki'den çeviri değil. İngilizce wiki'den olan başlıklar var olmayan başlıklar var. 11:52, 7 Eylül 2009 (UTC)-Ostique-
    • Tamamının çeviri olmadığını biliyorum. Sadece altbaşlıkları da değerlendirmiyorum zaten. Ama altbaşlıkların birleşerek maddeyi oluşturduğunu da unutmayalım. Bu yüzden ben de maddenin genelinin içeriğinin yetersiz olduğunu anlatmaya çalışıyorum. --Kemal K.ileti 13:45, 7 Eylül 2009 (UTC)
    • Genel olarak yetersiz diyebilirsiniz, anlarım. Açık açık bunu söyleyin. Alt başlıklar kısa diye bir karşıçıkış sağlıklı değil. Ben de bunu ifade etmeye çalışıyorum. Yorumlarınız için teşekkürler. -Ostique- 14:46, 7 Eylül 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı İçeriği yetersiz kalmış. Seçkin madde olmayı hak ettiğini düşünmüyorum.--İradeninKuvveti 12:00, 7 Eylül 2009 (UTC)
    • Yetersizlikleri daha açık bir şekilde ifade ederseniz maddenin gelişimine de katkı sağlamış olursunuz. -Ostique- 14:46, 7 Eylül 2009 (UTC)
    • Maddenin SM olan versiyonlarını okumanız içeriğinin yetersizliğini görmeniz için yeterli olacaktır.--İradeninKuvveti 15:29, 7 Eylül 2009 (UTC)
    • Yuvarlak ifadeler kullanmaya devam ediyorsunuz. SM versiyonlarına göre eksik olan yönlerini belirtirseniz daha yapıcı olursunuz. -Ostique- 23:28, 7 Eylül 2009 (UTC)
    • İnanın, bunu yapmayı isterdim fakat buna ayıracak o kadar çok vaktim yok şu sıralar.Neyse ben oyumu verdim, konu kapandı.--İradeninKuvveti 01:50, 8 Eylül 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Genel bir hatırlatma: "Tüm itirazların üzerinde çalışılabilecek spesifik bir gerekçesi olmak zorundadır." --Yabancımsj 08:00, 8 Eylül 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kırmızı bağlantılar (açılmamış maddeler) çok fazla. Şu anki haliyle SM seçilmesi imkansız. Takabeg ileti 13:57, 16 Eylül 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı--Reality006 18:36, 21 Eylül 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Tarafsızlık ilkesi ihlali var. Verilen bazı kaynak internet sitelerinin kaynak kabul edilemeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca bazı başlıklar anlamsız. Üzerinde tekrar çalışılmalı.Tartışma sayfasına bakabilirsiniz. --koc61mesaj 16:44, 24 Eylül 2009 (UTC) iki aylık üye değil.. --ki bl 20:33, 24 Eylül 2009 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 14:07, 23 Eylül 2009 (UTC)

Rüya[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de gezinirken birden bu maddeyi gördüm ve inceledim. SMA kriterlerini karşıladığını düşünüyorum. Maddedeki kırmızlar çok az ve o kadar göze çarpmıyor. Kaynakça ve Not'ta bir sorun bulamadım. Maddeye Düşünenadam'ın da eli değmiş. Görüşleriniz için teşekkürler. --Kerem233 14:19, 6 Ağustos 2009 (UTC)

  • Destek Destek Madde gayet seçkin duruyor, iyi çalışmalar --Durkin ileti 17:16, 10 Ağustos 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Tarafsız şablonu bulunuyor ve içeriği düzenlenmeli --Durkin ileti 09:28, 23 Ağustos 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Uzaktan bakınca her uzun, güzel yapılanmış, güzel betimlenmiş madde gibi seçkin "duruyor". Fakat içerikte çok ciddi sorunlar var. Bir kere daha girişte "parapsikoloji" yorumuna girilmesi çok uygunsuz; en son hatırladığımda bilimsel bir ansiklopediydik - elbette bu açılara da değinilecek fakat girişte, bilimsel açıdan "geçerli" bir açı gibiymişçesine buna yer verilmesi gereksiz bir vurgu oluşturuyor. Maddenin ilerleyen yönlerinde özellikle antik zamanlardaki çeşitli düşünceler sanki "fikir" değil de "olgu" gibi sunulmuş ki bu da sorun. Bu kısımda ve diğer bazı kısımlarda kaynaksızlık da büyük bir sorun. Doğrudan atıf içermeyen ifadeleri bir kenara bıraktım, doğrudan atıf içeren birçok cümle de kaynaklandırılmamış (örneğin: "Rüya Arapça “görmek” demektir"). Rüya türleri başlığı ise bir parapsikoloji kitabından çıkmış gibi; nitekim madde genelinde "rüya" konulu bilimsel çalışmalara, bilinen "olgu"lara, iddialardan daha az yer verilmiş. Durum böyleyken burada çok ciddi bir tarafsızlık sorunu vardır. Lütfen maddeyi tamamen okuyalım. Ben ilgili sorunlardan dolayı taraflı ve kaynaksız etiketi yapıştırıyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 14:50, 11 Ağustos 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Rüya teorileri ve rüya içerikleri konularına yeterince yer verilmemiş. Maddenin bazı kısımları ise oransız derecede kapsamlı, bunların birkaç cümleyle özetlenip ayrı maddelere taşınması gerek. Parapsikolojik konular çok tek taraflı verilmiş, bunlar bilimsel olarak doğrulanamamış iddialar olduğu için kendi maddelerine aktarılmalı ve bu konular hakkındaki lehte ve aleyhte bilgilerle sunulmalıdır. Ayrıca açıklamasız resimler çıkartılmalı (prizmada ışık kırınımının veya Allah'ın adının veya mezarda İsa'nın konuyla ne ilgisi var?) Bu maddenin esaslı şekilde yeniden düzenlenmesi gerekiyor. --İnfoCan 16:14, 11 Ağustos 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddede tarafsız şablonu bulunuyor. Ayrıca maddenin içeriğinde sorunlar mevcut. --Böcürt 18:50, 11 Ağustos 2009 (UTC)
  • Destek DestekAradan bir aydan fazla bir süre geçmiş ve maddede büyük değişimler olmuş.--Reality006 18:39, 21 Eylül 2009 (UTC)
  • Hayır, benim ve Noumenon'un belirttiği sorunlar aynen duruyor. --İnfoCan 13:30, 22 Eylül 2009 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.