Vikipedi:Seçkin madde adayları/Arşiv/Ocak 2013

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 20:26, 2 Ocak 2013 (UTC)

2010 Türkiye anayasa değişikliği referandumu[kaynağı değiştir]

Konu çok güzel anlatılmış. Değişiklik teklifinden, siyasi partilerin kararlarına, il il seçim sonuçlarından, seçim sonrası yorumlara kadar çok iyi açıklanmış. --Batuhan 12:03, 15 Eylül 2012 (UTC)

  • Karşı Karşı - Bu giriş paragrafıyla SM olması imkansız kanımca. Kriterlere göre bir düzenleme ihtiyacı görülüyor.--Vito Genovese 12:56, 15 Eylül 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Kriter 1b(kapsam) ve 1d(tarafsızlık) açısından yetersiz buldum. Kriter 1b'yi karşılayamamasına örnek vereyim. Sadece oylama öncesi ve sonuç verilmiş. Halbuki 12 Mayıs ile 12 Eylül arasında kampanya döneminde bu referandum ile ilgili gelişmeler bu maddede olmalıydı. Hem Kriter 1b'yi hem Kriter 1d'yi karşılayamamasına bir örnek daha vereyim. Referandum'da evet, hayır ve boykot tutumlarının gerekçelendirilmesi anlatılmalıydı. Bunlara hiç değinilmemiş. Bu yüzden Kriter 1b'yi karşılayamamış. Madde, değişiklik önerilerini sıralayıp bırakmış. Halbuki hayır ve boykot tutumu alanlar değişikliklerin demokratik bir görünümde olmasına karşın bunların aldatmaca olduğunu iddia ediyorlardı. Sadece değişiklik maddelerini yazıp bırakınca bu iki tarafın tutumu yeterince tarafsız ifade edilememiş oluyor. Bu yüzden içeriği itibariyle Kriter 1d'yi de karşılayamıyor. Sargonileti 08:44, 17 Ekim 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Ellerine sağlık Batuhan ancak yukarıda Sargon'un açıkça belirttiği nedenlerden ötürü ben de seçkin madde olamayacağı kanısındayım. Utku Tanrıveremesaj 13:23, 30 Kasım 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Vito ve Sargon'un yorumlarına katılıyorum. — Pınar (mesaj) 08:18, 4 Aralık 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Per Sargon. --N KOziİleti 08:01, 13 Aralık 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Vito Genovese ve Sargon'a katılıyorum. Adaylık artık bir karara bağlanmalı diye düşünüyorum... --Kerem ileti 18:34, 18 Aralık 2012 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.