Vikipedi:Seçkin madde adayları/Arşiv/Haziran 2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 10:28, 4 Haziran 2011 (UTC)

Türk Hava Yolları[kaynağı değiştir]

Türk Hava Yolları ile ilgili tüm bilgiler mevcut uçuş ağı, uçak sayıları, uçak alım ihaleleri, kazandığı ödüller... Bu sebeplerle seçkin madde olmasını talep ediyorum Mertborak 17:18, 4 Mayıs 2011 (UTC)

  • Destek Destek sayfada belirttiğim üzere gayet geniş bir bilgi yelpazesi mevcut, sürekli girip güncellemelerde bulunuyorum şuan sayfada yer alan fotoğrafların ve ödüllerin neredeyse tamamı şahsıma ait düzenlemeler bu yüzden de destekliyorum. Mertborak 20:23, 4 Mayıs 2011 (UTC)
  • Destek Destek Bence de SM olabilecek bir sayfa olmuş. --Strophanthus 20:22, 5 Mayıs 2011 (UTC)
  • Destek Destek kırmızılıklar giderilirse neden olmasın?--xrazymesaj 21:07, 5 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Kaynaklar aşırı bir şekilde yetersiz...--Rapsar 08:04, 6 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Gerçekten kaynak sayısı çok yetersiz --Sero1988 16:49, 6 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı - Kaynak ve içerik bakımından yetersiz. THY uluslararası alanda ün salmış bir havayolu şirketi sizce ne kadar yeterli bu içerik? Emperyan-ileti 17:04, 6 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Diğer arkadaşların da dediği gibi bu maddenin SM olabilmesi şu anda içerik ve kaynak olarak mümkün değil. Mimar77 19:29, 6 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Kaynak yetersizliği var, içerik yetersizliği de cabası. --Sayginer 19:25, 8 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Düzen açısından eksikliği ilk bakışta göze çarpıyor. Sm için, en:Turkish Airlines maddesindeki gibi bir düzene sahip olabilir. --Duke ϡ»» ileti ^^ 00:21, 13 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Öbür seçkin maddeler bakıldığında, bu yeterli değil.--Westnest ileti 17:31, 15 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Kötü durumda. Türk Hava Yolları′na yakışmıyor. ----Cek Li Taranmesaj 08:33, 16 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Yeterli değil, SM olması için kapsamlı bir çalışma lazım. Belki iş birliğinde bu konuyu seçeriz. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:18, 16 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Kaynak sorunu var; neredeyse hiç kaynak kullanılmamış -ki bir internet araştırmasıyla yalnızca günlük gazetelerden dahi bu konuda çokça kaynak bulmak mümkün olabilir ve İngilizce makalede de yeterince kaynak mevcut-. Şimdilik bu en göze çarpan sorun. ..:Çalıştay:.. 10:31, 21 Mayıs 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Düzen açısından karışık geldi bana. Başlıklandırmada hava limanlarıyla ilgili diğer vikilerdeki başlıklandırmalar incelenseydi keşke. "Anonim Ortaklık Olurken İştirak Eden Kurucu Ortaklar - 1956" ve "Devlet Hava Yolları olarak kuruluşu" yerine ilk yılları daha sade ve etkili bir başlık olacaktır. Öte yandan diğer vikipedistlerin de dediği gibi kaynaklandırma sorunu var. İki adet kaynakla seçkin madde seçilmesi mümkün görünmüyor. Bu sorunlar aşılırsa neden olmasın. --Duke ϡ»» ileti ^^ 21:20, 24 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Karşı oyu veriyorum çünkü;

1. Maddenin giriş kısmında verilen bilgiler yeterli fakat paragraflar içerisinde çok fazla kalın yazı kullanılmış. Bundan hoşlanmadım ve gereksiz olduğunu düşünüyorum.
2. Maddenin birkaç yerinde birkaç imlâ hatası buldum. Örneğin noktadan sonra boşluk yok, Avrupa kelimesi (sanırım tek bir yerde) "a"sı küçük yazılmış.
3. Maddede göze çarpan kırmızı bağlantılar maviye dönüştürülmeli.
4. Maddede yalnızca iki kaynak var onlarda bilgi kutusunda. Kaynak bakımından çok eksik.
5. "İlk İdare Meclisi" başlığının bilgisi yetersiz. "İlk Uluslararası Sefer" başlığındaki tablo resimin içine taşmış.
Özetlersek madde şu an için Seçkin Madde olabilecek bir düzeyde değildir. Kriterleri karşılamadığını düşünmekteyim. Genel olarak bilgi ve kaynak eksikliği bulunmaktadır. Bu sorunlar giderilirse seçkin madde olmasını desteklerim ama bu şekilde asla destekleyemem.
Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Kerem ileti 17:50, 26 Mayıs 2011 (UTC)

  • Karşı Karşı Üzerinde çalışılması lazım. Sayfa karışık ve kaynak açısından eksik.--Burak Pala 07:30, 29 Mayıs 2011 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 13:47, 11 Haziran 2011 (UTC)

Hocalı Katliamı[kaynağı değiştir]

Kriterleri sağlıyor. -- Son kahraman ileti 13:31, 19 Mayıs 2011 (UTC)

  • Destek Destek -- Son kahraman ileti 13:32, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Destek Destek --N KOzimesaj 13:32, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Hangi kriterleri karşıladığını çok merak ediyorum. Mesela yazım ve anlatım olarak oldukça kötü (örneğin: "12 Türkiyeli, 8 Azerbaycanlı, 3 Birleşik Krallıklı, 2 Arnavutluklu, 1 Bulgaristanlı, 1 Lüksemburglu, 1 Eski Yugoslavya Federal Cumhuriyeti'nın Makedonya Cumhuriyetili, 1 Norveçli ve 1 Polonyalı" cümlesinde görüyoruz ki her ülke ismine +lı yapım eki getirilerek şahane kelimeler üretilmiş). Görünüm açısından bakarsak her cümleden sonra enter tuşuna basılmış ve alt alta yazılmış tek cümlelik paragraf oluşturulmuş. Anlatım bozukluklarının bolca yer aldığı ve {{kaynak göster}} şablonunun olduğu, içeriğinin kaliteli madde bile olamayacağı bu kadar aşikar iken seçkin olması çok zor. Yukarıda belirttim yine belirteyim yazım hataları da mevcut. --— heddagabler 17:19, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Hedda'nın belirttiği biçemsel sorunların yanı sıra içeriğin de yeterli olmadığını düşünüyorum. İngilizcesinde sanırım bir miktar ek içerik var örnek olarak. Tepkiler bölümü bayağı zayıf kalmış, katliamdan sonra Azerbaycan, Ermenistan, Türkiye, Rusya, ABD ve diğer devletlerin ayrıntılı tepkileri yer almalı bir SM'de, ayrıca akademik araştırmalar, anıtlar vs.ye ilişkin daha çok bilgi bulunmalı. Dediklerim kısmen gerçekleştirildikten sonra önce KM denenebilir. --82 ~145 ileti 17:25, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Arkadaşlar gayet güzelce belirtmişler eksiklikleri. Merakımdan soruyorum. Misilleme mi?--Rapsar 18:29, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı SM olmasını isterdim ama kriterleri sağlamıyor. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 18:33, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Evet misilleme Ama zaman oldu mu maddeyi geliştireceğim şimdiden yardım bekliyorum. -- Son kahraman ileti 11:48, 20 Mayıs 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Geliştirilebilir bir madde, güzel bir madde olabilir. Söz dizimleri biraz daha bilimsel olabilir; örneğin Ermeniler tarafından değil de; Ermenistan'a ait kuvvetler tarafından öldürüldü gibi ifadeler tercih edilmeli kanaatindeyim. Bir diğer konu bazı iç bağlantılarda sorun varmış gibi görünüyor, örneğin Dağlık Karabağ Savaşı denilmiş, sadece Karabağ Savaşı'na bağlantı konulmuş (yani: Dağlık Karabağ Savaşı), ama Dağlık Karabağ bir yer ismidir ve ayrılmaz; ifade Dağlık Karabağ Savaşı biçiminde kullanılmalı diye düşünüyorum. Sonuç olarak geliştirildiğinde doyurucu bir madde olması muhtemel bir madde...:Çalıştay:.. 15:23, 20 Mayıs 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddenin şu anki halini inceledim. Mevcut anlatım bozukluklarından göze çarpanları düzeltmeye çalıştım. Fakat maddenin henüz eksik olan bir çok bölümünün olduğunu tetkik ettim. Mesela isim yazan başlık çok kısa. Bu alanı kaldırıp yerine soykırım olarak tanıyan ülkeler şeklinde değiştirebiliriz ve başlığı geliştirebiliriz. Ayrıca bu olayın günümüzdeki durumunu göstermek amacıyla mevcut durum adı altında başlık açılmaldır. Ayrıca bu konu ile ilgili edebi eserler ve sinama filmlerinin mutlaka konulması lazım. Sanırım bu eklemeler ve düzeltmelerden sonra seçkin madde adayı olabilir. --isimweb 11:37, 22 Mayıs 2011 (UTC)
  • Destek Destek Madde konu üzerine yeterli içeriğe sahiptir, kaynaklar için de bir sorun yok--Melikov Memmedemail 06:50, 23 Mayıs 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Kimse kırılmasın ama ingilizce madde bile şu anki halinden çok daha iyi durumda. Şu haftasonu aöf sınavları bitsin maddenin geliştirilmesi için çaba sarfedeceğim. Kendi çapımda eksikleri ve düzeltilmesi gereken şeyler konusunda küçük bir taslak hazırladım. Bu arada maddeye destek vermek isteyen arkadaşlar tartışma sayfasında görüşlerini bildirebilirler. --isimweb 08:40, 23 Mayıs 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı - Madde şu an KM şartlarını bile karşılamıyor. Şu an çok erken. Bu yaz bu maddeyi SM için geliştirmeyi düşünüyorum. Ancak şu an maalesef çok eksikleri var. Emperyan-ileti 09:59, 23 Mayıs 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddenin ismi neden Hocalı soykırımı deyil? ----Cek Li Taranmesaj 05:18, 24 Mayıs 2011 (UTC)
    • Yorum Yorum Yabancıların yaptığı yanlışa düşmeye gerek yok. Tarihi bırakalım tarihçiler yazsın: Parlementolar veya viki... Soykırıma karar veremez...:Çalıştay:.. 12:47, 24 Mayıs 2011 (UTC)
      • İki sebep: Vikipedi'de soykırım sözcüğünü (Ruanda Soykırımı gibi tüm dünya tarafından kabul edilenler dışında) kullanmamaya özen gösteriyoruz. Ayrıca Türkçede soykırım sözcüğü daha büyük kapsamlı, pek çok yerde yapılmış ve bir ulusun önemli sayılabilecek bir bölümünün, mesela yüzbinlerce kişinin öldürülmesini anlatır. Bu tür bir veya birkaç gecede olup biten ve genelde bin/on binden az ölüye neden olaylar ise katliam olarak adlandırılır. --82 ~145 ileti 16:35, 24 Mayıs 2011 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.