Kullanıcı mesaj:Bruno Giordano

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Opera bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kaydetmeden bir kaç deneme de ben yaptım ancak sonuç alamadım. Şablonun kendisinde bir sorun olabilir. Kodlardan pek anlamıyorum. Dilerseniz bu aralar aktif olan ve kodlardan anlayan kullanıcılardan Gökhan'a ya da Pınar'a yazın, yardımcı olacaklardır. Ben yardımcı olamadım, kusura bakmayın. Kolay gelsin. --Yabancımsj 11:14, 4 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba, şablonu inceleyeceğim. İyi çalışmalar--Gökhan 11:33, 4 Ekim 2008 (UTC)
Sanırım oldu, kolay gelsin.--Gökhan 11:54, 4 Ekim 2008 (UTC)

Machiavelli' msj 18:26, 4 Ekim 2008 (UTC)

Bilgilendirme mesajındaki adil kullanım gerekçesi bağlantısını kullanınız.--Machiavelli' msj 18:37, 4 Ekim 2008 (UTC)

Muratsahinmesaj 14:50, 7 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba resmin gerekçelendirmesini şuan ekledim. Bu resimde gördüğünüz gibi her türlü telifli resimde {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonunu kullanarak gerekçelendirme yapmalısınız. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 14:32, 9 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba. Maddeye eklediğiniz cümlede "uçuş güvenliğiyle ilgili mecburi ekipmanlardan EGPWS" benzeri bir ifade var. O cümlenin sonundaki kaynaklara baktım, ikisinde de EGPWS'nin mecburi olduğu belirtilmemiş. Bu bilginin kaynağı varsa eklemenizi rica edeceğim. Zira madde şu anda "Kaliteli Madde" adayı. İyi çalışmalar, Filanca 19:59, 20 Aralık 2008 (UTC)

Vikipedi Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Ancak eklediğiniz madde, halen hiçbir kategoriye dahil değildir. Bu sayfadan uygun olan alt kategorileri seçip, madde içeriğinin en altına [[Kategori:ilgili kategori adı]] şeklinde eklerseniz, Vikipedi'ye sizin gibi katkıda bulunmaya çalışan gönüllülerin çalışma yükünü biraz daha azaltmış olursunuz. Vikipedi'ye diğer tüm şekillerde nasıl katkıda yararlı olabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler. - Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 21:03, 14 Ocak 2009 (UTC)

Türk tarihi maddesinde yetersiz şablonu[kaynağı değiştir]

Şablonu tartışma sayfasında hiçbirşey bulamadığım için çıkarmıştım, tekrar eklemişsiniz. İçinde tartışma sayfasına bakınız yazan bir şablon ekliyorsanız önce tartışma sayfasında görüşünüzü belirtmelisiniz.
2500 yıl süren ve tüm Avrasyaya yayılan bir tarihin tek bir sayfada ayrıntılı şekilde ele alınamıyacağı kesin olduğu için bu kronoloji biçimi hakkında anlaşmıştık ve maddede Türk tarihinin tüm önemli olayların bağlantılarını verdik. Fikrimizce bağlantılarını verdiğimiz diğer maddelerde her türlü detay ele alınacaktı (örneğin Ön Türkler, Hunlar, Bozkır İmparatorluğu v.s). Yaklaşık bir yıl boyunca bilgiler topluyarak yüzlerce saat başında oturup oluşturduğum haritalarla maddeyi baştan yazmıştım. Bundan önce maddenin hali böyleydi: [1] yani Vikipedinin diğer maddelerinden toplanlanıp kopyalanmış parçalarından oluşuyordu. Sizin eğer daha iyi bir fikriniz varsa lütfen maddenin tartışma sayfasında açıklayın. --Erdall 23:54, 17 Ocak 2009 (UTC)

Kaynak 91 yaşında[kaynağı değiştir]

Gördüğüm kadarıyla 1918 tarihinden kalma bir kaynağı göstererek birçok maddelere Afonosevo-, Andronovo v.s kültürlerinin Türklerle alakası olduğunu yazmışsınız. Ancak günümüzde bu kültürler tarihi bir hint-avrupa halkı olan Toharlılar ile bağlantıya getiriliyor (en:Andronovo culture). Bu dönemde Orta asyada Hint-avrupa halklarının yaşadığı, ve Türklerin ancak M.Ö.300 civarından sonra Orta asyaya akın ettikleri kabul ediliyor. Ve bunun kanıtı da orada bulunan kafataslarının incelenmesi ile gösterilmiştir.
Türk tarihi maddesinde ayrıca yazdığım birkaç şeyi kaynaksız diyerek silmişsiniz. Maddenin altında (Türklerin tarihini en iyimser şekilde tarif eden yabancı Türkolog!) Jean-Paul Roux'un 2001 tarihli kitabının bu maddenin kaynağı olduğu yazıyor. O sildiğiniz kısımın kaynağını hatta Ön Türkler maddesinde kitaptan özet olarak bulabilirsiniz: İlk Türkçe konuşanlar.
Bende bir Türk olarak Andronovoların, Afonosevoların Türk olmasınına sevinirdim.. ancak son onyıllarda çok kazılar yapıldı ve bunların ve iskitlerin tarihi irani halklar olduğu dünyaca kabul edildi. İşimizi zorlaştırmayı bırakıp faydalı katkılar yapmaya başlarsanız çok memnun oluruz. selamlar --Erdall 06:42, 18 Ocak 2009 (UTC)

yönlendirme[kaynağı değiştir]

RAND anlam ayrım sayfasında rand şirketinin yönlendirmesi iki kere çıkıyor. Düzeltmeyi bilmiyorum. Yardım edebilir misin.--Bruno ileti 10:37, 21 Ocak 2009 (UTC)

Düzeltildi, teşekkürler. --M. M. ileti 18:09, 21 Ocak 2009 (UTC)

özür dilerim --Uğur58 20:14, 21 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba,
Tartışma sayfasındaki yorumların neden silinmesi gerektiğini anlayamadım. Maddeyi geliştirmeye yönelik değil demişsiniz ama içerikle ilişkili yorumlar yapılmış. Taraflı şablonuna ilişkin bir şey söyleyemem çünkü madde bilgi alanıma girmiyor. Şablonu koyan kullanıcıya maddenin neresinde taraflılık gördüğünü sorabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 21:37, 23 Ocak 2009 (UTC)

Saldiri ve Sikayet icin[kaynağı değiştir]

Bruno herseyden once geciken cevabim icin ozur dilerim. Ilgili sorunu inceledim ve yazismalarinizi okudum. Sikayet sayfasina yazmissin, ben de dusuncelerimi orada dile getirip sonuca bagladim. Rahatsizligini anliyorum. Umarim cozum senin icin tatminkadir. Tesekkurler, Citrat 22:49, 23 Ocak 2009 (UTC)

Kanije-Nagykanizsa[kaynağı değiştir]

Bu tartışmaya katılmak ister misin. Tartışma:Nagykanizsa Nagykanizsa ismine Türkçe kaynaklarda pek rastlamadım.--Bruno ileti 08:43, 24 Ocak 2009 (UTC)

  • Şu an meşgul olduğum için ilgi alanıma doğrudan girmeyen bu tür tartışmalara girmemeye çalışıyorum. Yine de çağrınız için teşekkürler. Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum; iyi çalışmalar... --DsMuratileti 17:47, 24 Ocak 2009 (UTC)

Tarih sıralamasının ciddi ölçüde bozulması[kaynağı değiştir]

  • Ekrem Cemilpaşa'da içeriği koruyarak üslubu veya sayfa düzenini değiştirebilirsin. Doğrulanabilirliği ve doğruluğu tartışılmaz içeriği silmen doğru değil. Herkes keyfi olarak bilgileri silerse ne olur bir düşünsene. Türk tarihindeki ansiklopedilerde yazan bilgileri de silmişsin. Bunu şimdilik geri almıyorum. Üçüncül kaynaklar (yani basılı ansiklopediler) dışında daha başka bilimsel değeri olan ikincil kaynaklar bulursam eklerim. Seninle uyumlu çalışalım diyorum, gel bu geri alma silme konularında biraz daha sakin ol. Önce nedenini mesaj at veya tartışmaya yaz. İçerikte mutabık olalım. Olmazsak üçüncü kişilere gidelim. Ne diyorsun? Saygılar, --Bruno ileti 18:16, 27 Ocak 2009 (UTC)

1000 kitapta bu bilgi geçmemekle birlikte bunu yapıştırma demiyorum. Ancak tamamen yanlış yere yapıştırılmış ve taraflı imajı bile veriyor. Hemen altında Ali Galip Olayı alt başlığı var. Göremedin mi acaba? Maddeyi bozmadan uygun yere tarafsızca yerleştirmeye çalışabilirsin. Kolay gelsin. Takabeg ileti 20:16, 27 Ocak 2009 (UTC)

Yapıştırmak ne demek ya... teesüf ederim...:) Tarafsız bir üslupla yazmak gerekir haklısın. Bir ara düzenleriz veya bana kızıyorsun başkasına söyleyelim o düzenlesin. Ama kaynaklı bilgiyi silmene bozuldum. Hoş değil. Aynı takımda oynuyoruz sonuçta. Düzenleseydin ya neden siliyorsun.--Bruno ileti 20:23, 27 Ocak 2009 (UTC)

Maddede olayla ilgili alt başlığı varken yanlış yere yapıştırdın ya. Değil mi? Niye bu hatadan dönmemekle ısrarsın? Takabeg ileti 20:27, 27 Ocak 2009 (UTC)

Commons'a, orijinaliyle aynı lisansa sahip bir yeni resim olarak yükleyin. Ardından buradaki <gallery> taginin içine yeni yüklediğiniz resmin adını yazarsanız, diğer versiyonlarla birlikte Türkçe resim de gözükür. İyivikiler... homonihilis // ileti 20:08, 29 Ocak 2009 (UTC)

Genç Hâdisesi[kaynağı değiştir]

Bu adı duymadın mı hiç? Takabeg ileti 11:23, 1 Şubat 2009 (UTC)

Bunu Atatürk de kullanmıştır. Şimdi dışarıda olduğum için kaynak ekleyemiyorum da en kısa zamanda ekleyecem. Ya da elinde kaynak varsa ekleyebilirsin. Fact etiketi Şeyh Said İsyanı maddesine eklenmesi yeterlidir. Takabeg ileti 11:30, 1 Şubat 2009 (UTC)

  • genç hadisesi: Ben de Hasan rıza soyak anılarında gördüm şimdi.--Bruno ileti 12:19, 1 Şubat 2009 (UTC)
İyi Takabeg ileti 01:59, 2 Şubat 2009 (UTC)

telif etiketi[kaynağı değiştir]

Resme telif ihlâl etiketi eklenmesi hatalı idi. Geri aldım. İyivikiler... homonihilis // ileti 09:46, 2 Şubat 2009 (UTC)

Güneş Dil Teorisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Bruno. Maddenin tartışma sayfasına bakabilir misiniz, orda son eklediğiniz cümleyle ilgili bir soru ve yorumum var. İyi çalışmalar, Filanca 19:27, 2 Şubat 2009 (UTC)

Köy Enstitüleri[kaynağı değiştir]

Köy Enstitüleri maddesine yaptığınız katkıları gördüm. Daha önce, fazla bilgim olmamasına rağmen, keşke seçkin madde olabilse ve katkıda bulunabilsem dediğim maddelerdendir. Biraz "orada bir köy var uzakta" da denebilir bu benim durumuma. Kolay gelsin, elinize sağlık. :). --temaileti 19:54, 2 Şubat 2009 (UTC)

O halde hemen görebileceğim bir yere not alıyorum, maddeye -mutlaka- katkı yapmak üzere. Eğer uzaktaki "köy"ü seçkinleştirmek konusunda kolların sıvandığını görürseniz veya sıvarsanız, bir haber edin. Teşekkürler .. :)--temaileti 20:08, 2 Şubat 2009 (UTC)
  • Selam. Bu taraflı yaklaşımın için seni suçlamadığını öncelikle belirtmek istiyorum. Çünkü emek vermeye çalıştığını iyi biliyorum. Yaptığın değişiklerinde görülen ortak nokta Kürtlere yönelik suçlamalı ifadeler dikkatimi çekti ve çekmektedir. Ama iyi niyetini varsaydığım için kasten Kürt düşmanlığını yaptığını düşünmek istemiyorum. Büyük ihtimalle mesele seçtiğin kitaplardan kaynaklanıyordur. Tavsiyem şu: daha geniş okumak. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:11, 7 Şubat 2009 (UTC)


Tarafsızlaştırma örneği: [2]. Açıktır diyemeyiz. Geniş kaynaklara başvurup tarafsızca yaklaşırsan iyi araştırmaları yapabileceğine inanıyorum. Şimdilik sınırlı kaynaklarla çalışıyorsundur herhalde. Öyle ise çok titiz davranman lazım. Takabeg ileti 08:19, 7 Şubat 2009 (UTC)

Maddeyi taraflılaştırma diye bir amacımız olamaz. Öyle görülen cümleler varsa düzeltebiliriz. Eksik bilgi vermek de vahim ve yanıltıcı. Ekrem Cemil'in ayrılıkçı, bağımsızlıkçı hareketleri varmış ve bu uğurda faaliyetler yapmış. Bu durum hayatında bahsetmeye değer en önemli olaylardan biridir. Nasıl ki Edison ampülü buldu bu da onun gibi birşey. Bundan bahsetmeden geçilince de madde taraflı oluyor. Sorbon'da okudu Malatyada kır gezisine çıkmıştı gibi birşeyler yazıyordu önceki halinde.

Etnik bir grubun rencide olabileceğin gelince bunu kabul etmiyorum. Holokost ile ilgili yayınlar Almanları, Ermeni Kırımı maddesi Türkleri rencide etme amacı taşımadığını biliyorsun.

Tarihte olmuş olayları birileri incinir diye neden yazmayalım ki. Amaç birilerini rencide etmek değil olayları anlatmak. --Bruno ileti 08:34, 7 Şubat 2009 (UTC)

Gerçekten olayları anlamak ve gerçek bilmek istiyorsan çeşitli kaynaklara başvurmak şart. Misafir geldi. Ben kaçtım. Görüşürüz. Takabeg ileti 08:47, 7 Şubat 2009 (UTC)

Adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Uygun olmaktan öte, örnek gösterilebilecek bir adil kullanm gerekçesi olmuş. Teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 14:47, 7 Şubat 2009 (UTC)

  • Kitabın telif durumu nedir bilmiyorum. Böyle durumlarda, kendimizi garantiye almak için, resmi adil kullanım çerçevesinde yüklemek daha iyi olacaktır. Telif etiketi olarak, genel adil kullanım etiketi olan {{Şartlı Adil Kullanım}} etiketini, uygun bir adil kullanım gerekçesiyle birlikte kullanabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 16:46, 8 Şubat 2009 (UTC)

Çakmak Hattı[kaynağı değiştir]

Cevabınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 13:19, 7 Mart 2009 (UTC)

Selam, Dosya:Egpws windshear.png resmine eklediğiniz ikg etiketini anlayamadım.--Bruno ileti 17:21, 30 Nisan 2009 (UTC)

  • Resmin içeriğinin nerden alındığına dair bilgi olmadığı için ekledim. O resmi çizerken kullnadığınız dokümanları kaynak olarak belirtip sonra da o etiketi kaldırabilirsiniz. --Manco Capac 10:21, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Ben bir makaleyi düzenlerken düzenlemeyin lütfen[kaynağı değiştir]

Ben bir maddeyi düzenlerken orta yerinde düzenlemeyin lütfen..Bu imzasız yazı Erdem26 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yersiz şablonu yollamayın[kaynağı değiştir]

Lütfen böyle tamamen yersiz şablonu yollamayın. Burda ısrarla şablonu kaldırmaya kalkışan kim ??? Tartışma sayfasına not bıraktım. Takabeg ileti 15:36, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Yönlendirmeler[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Önce bakmadan silmiştim ama tartışma sayfalarının varolduğunu görünce bunun doğru olmadığını anlayıp geri getirdim. İncelemeden yönlendirmeleri kaldıramam. İncelemek için de zamanım yok:moladayım. Bsşka biri ilgilenebilir. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   04:49, 17 Ağustos 2009 (UTC)

KSY uyarısı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • "Samimi ve hiçbir önyargı barındırmayan fikrim, etnik şovenist vikipedistlerin maddeleri gülünç durumlara sokarak tr.wikipediye zarar vermekte olduğudur." ifadeniz VP:KSY ihlâlidir. Vikipedi'de kimseyi, isim vererek veya vermeyerek bu şekilde töhmet altında bırakamazsınız. O tartışmaya katılan onlarca kişiyi bu lafınızla töhmet altında bıraktığınızın farkında mısınız? Oysa hepimizin iyi niyet varsayması gerekmiyor mu? Vikipedi'deki ideal tartışma anlayışı ve uslûbu bu mu? Tartışmaları "onlar şucu/bunlar bucu" diye mi yapıyoruz biz? Bu tip bir lafzın tekrarına kesinlikle hoşgörü gösterilmeyeceğinin altını çizmek isterim. Vikipedi'de bizim tartışma anlayışımız bu değil. Tartışmaların taraflarına veya üçüncü partilere, onları töhmet altında bırakacak, siyasî, sosyal veya kültürel yaftalar yapıştırmak kesinlikle Vikipedi'nin tartışma anlayışıyla çelişmekte, Vikipedi'nin uslûp ve iletişime dair politikalarını ve yönergelerini de ihlâl etmektedir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 16:01, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Merhabalar,

İkazın için teşekkür ederim. Daha dikkatli olacağım. Burda kanaatimi belirttim gelgelelim vikipedistleri suçlama kısmı amacını aştı.

Kırıcı ve suçlayıcı olabileceğini akıl edemedim. Politik davranmak kanaatini gizlemek yerine fikrimi söyledim.


--Bruno ileti 17:49, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Gecikmiş cevap için kusura bakmayın. Gördüğüm kadarıyla gerekli işlem yapılmış. İyi çalışmalar. --Eldarion 17:49, 17 Ağustos 2009 (UTC)

PKK maddesi bozuldu. Gerç o kadar düzenli değildi de... İki yerde aynı cümle yer alıyor. En kısa zamanda düzelteceksin değil mi ? Takabeg ileti 20:06, 17 Ağustos 2009 (UTC)

Manco Capac 11:07, 24 Ağustos 2009 (UTC)

Manco Capac 11:08, 24 Ağustos 2009 (UTC)

Kürt tarihi taslagi[kaynağı değiştir]

Selam
Buna bakarmisin lutfen. O bayrakla kürtlerin tarhinin ne alakasi var bende anlayaùadim --Ozgurcan86 22:10, 26 Ağustos 2009 (UTC)
Selamlar. Adil kullanım politikası gereğince resim silindi. İyi çalışmalar. --Eldarion 07:34, 29 Ağustos 2009 (UTC)

PKK maddesindeki[kaynağı değiştir]

Merhaba, PKK maddesinin tartışma sayfasına bakarsanız o maddede yaptığınız son değişikliğik ile iligli bir tartışma yapıldığını göreceksiniz. Yaptığınız işlemi geri aldım. Çünkü tartışmanın neticesinde orta yol bulunarak hem madde içinde Vikikaynağa aktarılan kısımdan bir yer verildi hme de maddenin TBAsı sağlanmış oldu. Lütfen tartışmalara iştirak etmeden madde üzerinde değişiklik yapmayınız. Saygılarımla, --Manco Capac 07:37, 7 Eylül 2009 (UTC)

Selam, Gördüğüm kadarıyla maddenin daha önceki hâli de böyleydi ama siz interwikiyi değiştirerek en:Reactionary yerine en:Fundamentalism yazmışsınız. Tabi ki maddenin önceki hâli doğrudur gibi bir saplantım yok. Ama kesinlikle yanlış tespitte bulunduğunuzu düşünüyorum. Maddenin Türkçe'deki akademik kullanımı ve siyasi suçlamalar da hep en:reactionary anlamında oldu. Bunun böyle değiştirilmesi konusunda ısrarcıysanız, konuyu İlginize'ye götürebiliriz.--Tuleytula 12:30, 9 Eylül 2009 (UTC)

*İki faklı kavram var. İki farklı madde olmalı. Mevcut madde için sizin öngördüğüniz hagisi, fundamantelizm mi Reactionaary mi? ikisi farklı. Reactionary Türkiye'de yok. Avrupa'ya özgü bir kavram. Bizdeki Fundamenatalizm. Bunun köy çeşmesi ile ilgili bir konu olduğunu sanmıyorum.--Bruno ileti 20:08, 9 Eylül 2009 (UTC)
Şu anda sizi anlamakta zorlanıyorum. Zaten Türkçe Vikipedi'de de iki farklı madde var, birisi köktendincilik (fundamentalism karşılığı olarak), diğeri irtica (reactionary karşılığı olarak). İkisi de başka kapıya çıkıyor, ayrıca "Türkiye'deki yaygın kanaat" tabiri çok muğlak bana kalırsa. Misal verelim Refah Partisi niye kapatıldı, irticaî faaliyet suçlamasıyla, peki burada kastedilen "şeriat"tı, şeriat demek İslam hukuku demek, dolayısıyla Türkiye'deki "eski rejim" demek. Bu eski rejimin özelliği de diğer ülkelerde görülen irtica faaliyetlerinde olduğu gibi "totaliter veya totalitere yakın" demokratik olmayan bir sistemi yeniden kurmak. Köktendincilik maddesi ise bütün dinlerin aşırıcılarını ifade etmek için kullanılıyor, mesela İsrail'de müslümanlara karşı düşmanlığıyla bilinen Meir Kahane için de köktendinci diyebiliriz, ama irticacı diyemeyiz, çünkü zaten mevcut İsrail rejiminden öncesi yok. Türkiye'de de Hizbullah için hem irticacı hem köktendinci denebilir. Türkiye'de irticacılık ile suçlananlar aynı zamanda köktendincilikle suçlanıyor diye, irticanın karşılığına köktendincilik yazmak yanlısı değilim. Gerçekle örtüşmüyor.--Tuleytula 09:18, 10 Eylül 2009 (UTC)
Anlaştığımıza sevindim, iyi çalışmalar.--Tuleytula 12:06, 11 Eylül 2009 (UTC)

İstiklal mahkemeleri[kaynağı değiştir]

İstiklal Mahkemeleri'nin aslında Devrim Mahkemesi olduğu sizi neden rahatsız etti? Bunu söyleyen ben değilim, Cemil Meriç.

Ayrıca İstiklal Mahkemeleri'nin bir "hak arama" yeri değil "hesap verme" yeri olduğu da bir gerçektir. Dünyanın neresinde bir istiklal mahkemesinde "hak" kavramının tartışıldığı görülmüş?

Neden rahatsız olduğunuzu açıklar mısınız? SuiGeneris | ileti 12:51, 19 Eylül 2009 (UTC)

Açıklamanız için teşekkür ederim. Konuyla ilgili bir kaynak ekledim. Kolay gelsin. SuiGeneris | ileti 13:16, 19 Eylül 2009 (UTC)

Anladığım kadarıyla kavramlara takılıyoruz. Uğur Mumcu da "istiklal mahkemeleri" deyimiyle aslında devrim mahkemelerini tanımlamış, ama aslında istiklal mahkemesi devrim mahkemesi değildir mi demek istiyorsunuz? Yapmayın, etmeyin :)

Peki, bu iki mahkemeyi ayrı düşünelim ve soralım: İstiklal mahkemeleri, hiç mi bir devrim mahkemesi gibi davranmamıştır? Örneğin şeyh said isyanı sonrasında istiklal mahkemelerindeki yargılama devrim mahkemelerinin tanımına uymaz mı? Karşı devrimcilerin yok edilmesi.

Bunu normal mahkeme de yapar diyorsanız, o zaman da atıf hoca olayına bakınız. cemiyeti müderrisin imzasıyla milli mücadele aleyhinde bir bildiri yayınlanıyor mesela, fransız üçaklarından anadoluya atılıyor.. atıf hoca belgeyi kendisinin yazmadığını söylüyor ama... sonucu biliyorsunuzdur "idam".

istiklal mahkemeleri hak arama yeri midir? Yoksa Mumcu'nun dediği gibi "anti demokratik" kurullar mıdır? Her şey açık değil mi? SuiGeneris | ileti 13:35, 19 Eylül 2009 (UTC)

Peki mağdem.. Maddede benim yaptığım değişiklikleri geri alabilir misiniz? Nasıl yapıldığını bilmiyorum.. Tartışma için teşekkürler, kolay gelsin. SuiGeneris | ileti 13:50, 19 Eylül 2009 (UTC)

Muazzez İlmiye Çığ[kaynağı değiştir]

M. İ. Çığ'ı Sümerler maddesinin ayrıca bakınız kısmından neden sildiniz. Anlayamadım. Muazzez İlmiye Çığ (Sümerolog) --Bruno ileti 20:51, 21 Eylül 2009 (UTC)

  • Merhaba. Yaptığım değişikliğin nedeni, Sümerler/Sümeroloji alanında uzmanlaşmış bir çok kayda değer arkeolog varken sadece bir ismin maddenin "Ayrıca bakınız" kısmında yer almasını doğru bulmuyorum. Ayrıca bir biyografinin maddeye (ek bilgi olarak) ne tür destek sağladığı da tartışmalı. Türkiye'de bu alanda ünlü olması, isminin maddenin bahsi geçen bölümünde yer alması için yeterli olduğunu düşünmüyorum. — Pınar [m] 08:28, 22 Eylül 2009 (UTC)

Mustafa Kemal Atatürk[kaynağı değiştir]

Mustafa Kemal Atatürk maddesinde yaptığınız değişiklerin kaynağını ve kaynakta hangi sayfada geçtiğini alabilir miyiz. Yoksa bu yazdıklarınızın sizin kendi fikriniz olduğu düşünülecektir.

  • Mustafa Kemal 1910 yılında Fransa'ya Picardie Manevraları'na gönderildi ve deneme uçuşuna davet edildiyse de korkundan uşağa binemedi ve hayat boyunca binmeyecekti.
  • Savaştan sonra Harbiye Nazırı olan General Stilian Kovachev'in kızına yaklaşarak General'in de güvenini kazandı.
  • Mustafa Kemal, Ruşen Eşref Bey (Ünaydın) başta olmak üzere İstanbul basın tarafından "Anafartalar Kahramanı" olarak tanıtırıldı.

--Bruno ileti 15:03, 26 Eylül 2009 (UTC)

Fikrime göre hiçbirşeyi yazmıyorum daha doğrusu yazamıyorum. Çünkü o konularda fikrim yok. {{fact}} eklemen yeterli. Takabeg ileti 15:07, 26 Eylül 2009 (UTC)
Birde kendin kaynakları bulabilirsen ekleyebilirsin. Zaten kaynaksız bilgi değildir. Takabeg ileti 15:10, 26 Eylül 2009 (UTC)


Eğer maddeyi KM veya SM yapmayı düşünüyorsan yardımcı olurum. Herşeyden önce Cumhurbaşkanlığı Dönemi, 1923-1938 çok zayıf. O kısım halledilirse rahatlıkla KM olacak (bence). Takabeg ileti 15:14, 26 Eylül 2009 (UTC)

Sebepsiz geri alma ne demek ki ? Zaten Tartışma:Ali İhsan Sabis sayfasında gerekçeler görebilirdin. Birde VP:TBA'ya dikkat ederek sadece Türkiye'nin bakış açısından yazmamaya çalışırsan iyi olacak. İlgilendiğin maddelere {{sö-devlet}} eklemek zorunda kaldım. Takabeg ileti 07:35, 27 Eylül 2009 (UTC)

  • Tartışmada görüşümü açıkladım orada fikirlerini belirtebilirsin.--Bruno ileti
Bu genel meseledir ve sadece birkaç madde için geçerli değil. Vikipedi evrensel bir ansiklopedidir. Yani ne Türkiye Vikipedi ne de Türk Vikipedi'dir. Bu çok önemli. Dikkat etmeni rica ederim. Takabeg ileti 07:41, 27 Eylül 2009 (UTC)
Görüşlerini tartışmaya yaz. Mesajlaşmaya ayıracak zamanım yok. Birçok akedemik yayın, anılar ve basılı ansiklopediler gibi kaynaklarda yer alan bilgilere kimsenin itirazı olacağını zannetmiyorum. Bundan daha evrensel görüşler varsa kaynak belirtip ekleyebilirsin. --Bruno ileti 07:47, 27 Eylül 2009 (UTC)
Benim de vaktim sınırlıdır. Yine de Vikipedinin tarafsızlığını korumak için sini doğrudan uyarıyorum. Maddelere uyguladığın yapıştırmaşlara bakıldığında anlaşılıyor ki Quellenkritik yok. Böylece maddeler tarafsızlaştıramazsın. Takabeg ileti 07:52, 27 Eylül 2009 (UTC)

Kaynak girmek[kaynağı değiştir]

Merhaba, yaptığınız bu ekleme geri alındı. Kaynak girmek demek yorum yazmak demek değildir. Kaynak girmek için somut güvenilir kaynaklar bulmanız ve onları eklemeniz gerekmektedir. Saygılarımla, --Manco Capac 06:47, 2 Ekim 2009 (UTC)

  • Öcalan davası iddianamesinde anlatılan köy baskınları, öldürme ve yakma eylemleri ve PKK kongrelerindeki sivillere karşı öldürme kararlarını nasıl kaynak olarak gösterebilirim. Bir öneriniz var mı. Farklı kaynaklar da verilebilir zamanım olmadığı için onu yazdım.--Bruno ileti 20:01, 2 Ekim 2009 (UTC)

BOP Büyük ortadoğu Projesi interwiki[kaynağı değiştir]

Sadece intervikileri ekledim. Bunu neden geri aldınız?--Bruno ileti 14:18, 3 Ekim 2009 (UTC)

Burda da yazdığım gibi uygun interwikileri değiller. Hem başlık hem de içerik açısından. Takabeg ileti 14:22, 3 Ekim 2009 (UTC)
Selam Taka. Orda altına cevabımı ilave ettim. Maddenin kalitesine bir diyeceğim yok da, silinmesi akıl karı değil gibi geliyor. Ne dersin.--Bruno ileti 14:29, 3 Ekim 2009 (UTC)
Önce düzeltmeye çalıştım fakat çooook zor olduğunu anladım. Tarafsızca yazabilen varsa (bu da çok zor) sıfırdan yazılabilir. Takabeg ileti 14:34, 3 Ekim 2009 (UTC)

{{sö-devlet}} filan koysaydın veya benzeri bişey. Hiç takip etmediğim bir madde bu. Sorunlu bir madde olabilir. Bilmiyorum da konunun gerçekliği ve kaydadeğerliği bariz. Düzeltilebilir aklın yolu bir.--Bruno ileti 14:41, 3 Ekim 2009 (UTC)

Yine de istersen temizlemeye ve düzeltmeye dene. Belki Fikirleri değişebilir. Takabeg ileti 14:57, 3 Ekim 2009 (UTC)

Birde Şablon:Büyük Ortadoğu Projesi de sorunlu. Takabeg ileti 14:59, 3 Ekim 2009 (UTC)

Baktım ama tartışmada bir şey belirtilememiş. Ne gibi sorunlar var? Yib ihlalleri filan mi var yoksa kaynaksız ffilan mı?--Bruno ileti 15:02, 3 Ekim 2009 (UTC)
Belli görüşleri empoze ediyor. Takabeg ileti 15:04, 3 Ekim 2009 (UTC)
Belli görüşü empoze ediyor subjektif bir yargı. Tartışmada açıkça çekinceleri yazarsan, vaktim olursa katkı yaparım--Bruno ileti 15:16, 3 Ekim 2009 (UTC)
Neresi subjektif ? Zaten şablonun kendisi subjektif. Büyük Ortadoğu Projesi maddesine gelince şu anki haliyle yine silinsin diyorum. Burası forum değildir. İstersen sıfırdan BOP maddesini da yazabilirsin. Takabeg ileti 15:24, 3 Ekim 2009 (UTC)

Abdullah Öcalan maddesine yapıştırdığın alıntı ve diğer maddelerde yaptığın benzer yapıştırmaların, özellikle quote box'u kullanarak yaptığın eklemelerin gereksiz vurgu ve empoze yarattığı düşünülmektedir. Lütfen VP:TBA'yı unutmayın. Eğer Mustafa Kemal Atatürk maddesinin başlangıcına şunu eklendiğinde kaldırıyoruz değil mi ?

Bu bir emr-i vakidir. Mevzu-i bahs olan; millete saltanatını, hakimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız? Meselesi değildir. Mesele zaten emr-i vaki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemahal olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır. Fakat ihtimal bazı kafalar kesilecektir.[1]

Mustafa Kemal Atatürk

Tekrar VP:TBA'yı okuyup çok dikkatli davranman lazım. Takabeg ileti 16:33, 9 Ekim 2009 (UTC)

Not[kaynağı değiştir]

  1. ^ Gazi Mustafa Kemal, Nutuk, Ankara, Türk Tarih Kurumu Yayınları, İkinci Baskı, 1987, c.II, s.920.
  • şurada özellikle size yöneltilmiş ve maddeye ilişkin bir yorumu çıkartmışsınız. kişisel ifadeleri çıkartarak değişikliğinizi geri aldım. daha önce de değişik kullanıcılar tarafından uyarılan bu konuda özen gösterin lütfen.. ve tartışma sayfasında da söylediğim gibi tarafsız kalamayacağınız maddelerde değişiklik yapmayın. --ki bl 20:29, 15 Ekim 2009 (UTC)

Eksik şablonu[kaynağı değiştir]

  • Slm, maddeye eklediğiniz eksik şablonu hakkında ne yapılabilir ki? Daima bir eksiklik olabilir. Nasıl düzelteceğiz? Bildiğiniz başka ülke yada kuruluş varsa katkı yapar mısınız? --Bruno ileti 18:27, 18 Ekim 2009 (UTC)
  • Öncelikle şunu belirteyim, mesajınızıdaki iç bağlantıyı özel olarak kaldırdım. Ana maddede daha önce yer alan listede başka bilgiler de vardı ama her nasılsa(!) bir vandalizmle uçmuş. Açıkçası çok yoğunum ve bu konulara girmek istemiyorum. --.dsm. 18:37, 18 Ekim 2009 (UTC)
  • Teşekkürler, eksik kısımları geri getirmek için geçmişi incelemek lazım herhalde. İyi vikiler.--Bruno ileti 19:06, 18 Ekim 2009 (UTC)
  • Geçen senenin Aralık ayının sonuna bir bakın isterseniz... --.dsm. 19:14, 18 Ekim 2009 (UTC)

PKK maddesinde tartışma sayfasında konu ile ilgili mesaj bıraktım. Lütfen tartışma sayfasında bir uzlaşı olmadan maddeyi geri almaya devam etmeyin. Teşkkürler --Bruno ileti 20:00, 18 Ekim 2009 (UTC)

Köyçeşmesine not bıraktım. Kendi görüşünü ve ideolojini Vikipediye yansıtmamalısın. Tekrar VP:TBA okumanı tavsiye ederim. Takabeg ileti 20:20, 18 Ekim 2009 (UTC)
  • Neden ki? PKK maddesinden terör örgütü kabul edenler alt başlığının silinmesi daha taraflı bir tutum değil midir? Vikide ana maddeye {{ana madde}} başlığı ile bağlanan sayısız madde var. Hepsini silelim mi maddesi var diye? Silahlı propaganda PKK'nın kullandığı araçlardan biri değil midir? Bu önemsiz bir detay mıdır ve maddede bulunması onu taraflı mı kılar? Bunu anlayabilmek ve anlatabilmek güçtür.--Bruno ileti 20:28, 18 Ekim 2009 (UTC)
  • PKK'yı terör örgütü ilan eden ülkeler VP:TBA'ya göre neden taraflıdır?--Bruno ileti 20:30, 18 Ekim 2009 (UTC)
Bu senin kutu işine benziyor. Mesele gereksiz vurgulama. Gereksiz vurgulamalarla maddeler ne yazı ki hep taraflılaştırıldı. VP:TBA VP:TBA Takabeg ileti 20:32, 18 Ekim 2009 (UTC)

1 Ekim 2008 tarihinden sonra yüklenen dosyalar için geçerlidir. Takabeg ileti 20:00, 19 Ekim 2009 (UTC)

Hatalı adil kullanım resimleri[kaynağı değiştir]

  • Konu hakkında ilgili olduğunuzu gördüm. Bu konuda zamanında Mach'tan öğrendiğim bir şeyi paylaşayım: Vikipedi:Adil kullanım politikasına uymayan resimlerin önce -adil kullanıma uymayan telif hakkı saklı resim oldukları gerekçesiyle- uygunsuz şekilde kullanıldıkları maddeden çıkarılmaları gerekli. Ardından {{subst:Kullanılmıyor}} ile işaretlenmeliler. Çünkü Vikipedi'de elimizden geldiğince telif hakkı saklı resimlere yer vermemek istiyoruz. --.dsm. 21:12, 19 Ekim 2009 (UTC)

Düzenle etiketi vs[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, dün akşam mesaj atmışsınız ardından jet hızıyla yanıt mı beklediniz bilmiyorum ama yanıtı hemen almadığınız için etiketi "neden belirt" diye kaldırmışsınız. Öncelikle VP:BEK sayfasını okumanızı tavsiye ederim. Düzenle etiketi konurken neden beliritilmez ve birine bir mesaj yolladığınızda cevap almadan önce değişikliği geri de almayın, bekleyin lütfen. Bilgisayar başında yaşamıyoruz sonuçta. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 09:13, 20 Ekim 2009 (UTC)
  • Mrb kusura bakmayın geç yazdım cevabı :/ ama maddeye girdim şu an ve siz maddeyi düzenlemişsiniz. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 12:04, 22 Ekim 2009 (UTC)

Bilal Şimşir[kaynağı değiştir]

Slm, Tiran Büyükeleçisi değil miymiş? --Bruno ileti 21:18, 22 Ekim 2009 (UTC)

Silinen madde[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Bruno; sanıyorum ki talebin haklı bir gerekçeye dayanıyor. 3 yıldır vikipedide vicdanımın elvermediği hiç birşeye imza atmadım. Eğer benim sildiğim içeriğin yine silinmesi gerekiyorsa, ya başka bir hizmetli silmeli, ya da önceden konuyla ilgilenenler isterlerse yeniden SAM açmalı. Maddeyi geri getiriyorum. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   22:39, 27 Kasım 2009 (UTC)

F.Gulen maddesinden cikarilacak bolumler[kaynağı değiştir]

Desteginden dolayi Tesekkurler Bruno; Senin dedigin gibi Abdullah Öcalan maddesinde PKK ile ilgili kısım sadece onun kurdugu ve PKK'nin bir kac eylemi hakkinda. Oysa ki PKK'nin bir cok kanitlanmis eylemi var. Ancak sadece Abdullah Öcalan'in yorum yaptigi ya da bizzat ustlendigi eylemler anlatilmis. Kisacasi cemaatle ilgili kisimlar kesinlikle cikarilmali ya da sadece Gülen'in üzerinde yorum yaptigi ve/veya bizzat ustlendigi faaliyetler anlatilmali.LereZe 20:42, 3 Aralık 2009 (UTC)

Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 07:10, 10 Temmuz 2012 (UTC)

Zübeyir Kındıra silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Zübeyir Kındıra) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Zübeyir Kındıra sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Zaitsév 18:08, 22 Nisan 2015 (UTC)

Deniz (mesaj) 10:22, 25 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 11:21, 6 Şubat 2017 (UTC)

Sizi özledik Bruno Giordano![kaynağı değiştir]

Bruno Giordano, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


Merhaba Bruno Giordano, artık dönme vaktidir ;), SakhalinioBuyrun beniiiim? 04:57, 20 Temmuz 2017 (UTC)

Doğunun Kahramanı Atatürk silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Doğunun Kahramanı Atatürk) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Doğunun Kahramanı Atatürk sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 20.13, 18 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]