Tartışma:Eskişehir Basket SK

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Edirne Basket sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Spor (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Spor maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Spor kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Basketbol (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Basketbol maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Basketbol kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kulübün taşınma durumu[kaynağı değiştir]

Selamlar arkadaşlar, Bu kulüple sayfası ile ilgili ne yapalım! Sayfayı Eskişehir Basket'emi taşıyalım yoksa Eskişehir Basket için yeni bir sayfamı açalım. EN Wikipedia eski sayfayı Eskişehir Basket'e taşımış! Ama bana bu kulüp yeni bir kulüpmüş gibimi gelmekte sizlerinde fikrine göre işlemi gerçekleştirelim. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:43, 30 Ekim 2014 (UTC)

Sadece kulüp adı 2014-15 sezonu başında Eskişehir Basket olarak değiştirilmiştir. Dolayısıyla Kulüb eski kulüb olduğu için, sayfanın Eskişehir Basket'e taşınması doğru karar. Aynen EN Wikipedia'da olduğu gibi. --►Cekli829 06:04, 30 Ekim 2014 (UTC)
Kulüp adı değiştiği için, Başakşehir örneğinde olduğu gibi ad değişikliğinin uygun olacağı kanaatindeyim.--RapsarEfendim? 08:16, 30 Ekim 2014 (UTC)
İki farklı sayfa olması daha uygun geldi bana. Aynısı olmasa da buna benzer bir örnek şurada gözüme çarpmıştı: B1903 ve Kopenhag magawla 08:19, 30 Ekim 2014 (UTC) magawla
Kulübün ismi değişmiş diğer tüm işlevleri aynıysa sadece ismi değişmeli, eğer kulüp yeni bir isimle bağımsız olarak kurulmuşsa yeni bir sayfa oluşturulmalı. Tam bilgim yok bu Eskişehir Basket ile ilgili, ancak ismi değişince yeni sayfaya gerek olduğunu düşünmüyorum.Sait71 08:59, 30 Ekim 2014 (UTC)
@Magawla61, yalnız Boldklubben 1903, 1992 yılında Kjøbenhavns Boldklub ile birleşerek Kopenhag'ı oluşturmuş. İki farklı kulüp var yani, o durum farklı bundan.--RapsarEfendim? 09:32, 30 Ekim 2014 (UTC)
Merhabalar, bu konu benim de daha önce çok araştırdığım konuydu. Bulabildiğim bilgilere göre Olin sponsorluktan çekilince takımın ismi Edirne Basket olarak değiştiriliyor. Eylül başına kadar filan takım Edirne'de çalışıyor. Daha sonra kulüp yönetimi takımı Eskişehir'e taşımaya karar veriyor ve adı Eskişehir Basket olarak değiştiriliyor. TFF sitesinde:[1] takım bilgisinin altında şehir olarak hala Edirne yazıyor bu arada. Yani benim fikrime göre ikisi aynı takım sadece isim değişikliği var. Not:kulüp amblemi değişmiş bu arada. --Teacher0691 (mesaj) 12:00, 30 Ekim 2014 (UTC)

Burda bence en önemli konu bu kulübün yönetimi değiştimi? Eğer değişmediyse eski sayfadan sadece isim değişikliği ile gidelim. Ben kulübün satılması diye hiçbir şey okumadım çünkü. Sadece hep taşınmaktan bahsedildi. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:16, 30 Ekim 2014 (UTC)

Takım aynı takım, yönetim aynı yönetim. Maddeyi Eskişehir Basket adına taşımak gerekli.[2] --cobija 16:01, 30 Ekim 2014 (UTC)
Şuradaki yazılanlar doğruysa, kulübün yönetim değişikliği sonrası yeniden yapılanması var. Yeni bir kulüp kurulmadıysa isim değişikliği yeterli.--Sayginerv-posta 16:25, 30 Ekim 2014 (UTC)
Yönetim kulübü Edirne'den Eskişehir'e taşımaya karar vermiş ama kulübün şu anda sadece ismi değişmiş, bence de maddenin Eskişehir Basket adına taşınması gerekiyor. Caglarctr (mesaj) 18:09, 30 Ekim 2014 (UTC)
İsmi değiştiğinden dolayı maddenin isminin taşınması gerektiğini düşünüyorum. --Uğurkentmesaj 18:41, 30 Ekim 2014 (UTC)
İki sayfada ayrı ayrı kalsın sayfayı tbl sayfasında ekleyen bendim ama tartışmaya sunmadım edirne senelerce beko basketbol liginde oynadı şimdi kalkıp da olin edirneyi silip hiç yokmuş gibi göstermek basketbol tarihimize haksızlık olur edirne basket sayfasında tarihçeye durumu özetleyip eskişehir basket sayfasına bir yönlendirme yapabiliriz içinde ek bilgi olarak ve eskişehir basket sayfasının başına bir tarihçe ekleyip edirne ile birleştiğini yazar yoluna devam ettiririz. Böylelikle iki sayfada durmuş olur. (Pipapo7 (mesaj) 20:21, 30 Ekim 2014 (UTC))
Ben ayrı ayrı maddeye gerek olmadığı fikrindeyim hâlâ. İstanbul Başakşehir gibi bir durum olsa tamam diyebiliriz, ancak orta mevcut bir kulüp var ve bu kulüp ismini değiştirip merkezini başka bir şehire taşıyor. Yani Olin Edirne diye bir şey kalmıyor ortada. Bu olay tarihçe kısmında felan belirtilebilir, bilgi kutusuna veya ilgili bir başlığa eski isimleri diyerek oraya Olin Edirne yazılabilir ancak ayrı bir maddenin hiç bir işlevi olmayacaktır. Sait71 20:41, 30 Ekim 2014 (UTC)
Şimdiye kadar her isim değişikliğinde madde adında taşıma yaptık, bu kadar tartışılması bile garip geldi bana :) Millî Lig'in adı 1. Futbol Ligi olunca, onun adı da Süper Lig olunca maddeleri ayırmak gibi bir şey. Yahut Küçükçekmecespor'un ilk adı Süleymaniye idi. Premier League'in bile ilk adı FA Premier League idi.--RapsarEfendim? 20:51, 30 Ekim 2014 (UTC)
Sait ve Rapsar'a aynen katılıyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 15:51, 5 Kasım 2014 (UTC)