Kullanıcı mesaj:BSRF/Arşiv 3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Haftanın SM'si[kaynağı değiştir]

Selamlar Sakhalinio. Öncelikle iyi yıllar diliyorum :) Ana sayfada haftanın SM'si hata vermiş. Kırmızı bağlantının şuna yönlendirilmesi gerekiyor. İlgilenir misin rica etsem?--B.S.R.F. 💬 08:04, 1 Ocak 2016 (UTC)

Selamlar BSRF, seninde yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım. Konnu ile ilgili her sene başında geçici bir çözüm yapıyormuşuz. Bende ilgili çözümü yine uyguladım. Geri dönüşü pazartesi yada yarın yapabiliriz herhalde. Dikkatin için teşekkürler. SakhalinioBuyrun beniiiim? 08:13, 1 Ocak 2016 (UTC)

Bekleyen adaylık hk.[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Kerbela (oyun) maddesi 7 Temmuz 2015'te seçkin madde adayı olmuştu. Adaylığı sonrasında yapılan yorumlara istinaden geliştirme ve düzeltmeler yapıldı. (Bazıları tekrar görüş bildirmedi)

Maddenin kendisi ve oylamasının değerlendirilmesi için yardımınızı rica ederim.

selamlar, Frock~trwiki (mesaj) 09:32, 8 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba. Bana bu mesajı yollamanızın nedeni seçkin içerik sorumlusu olmam ise adaylığın olumlu sonuçlandırılması yönünde fikir birliğinin henüz oluşmadığını belirteyim. Maddeyi okuyup adaylık sayfasına yorum yazmamı istediyseniz de bunu kullanıcılara tek tek ve sık sık mesaj atarak değil, köy çeşmesine bir mesaj bırakarak yapmanızın daha doğru olacağını düşünüyorum. Bırakacağınız bu mesajda da yalnızca hazırladığınız madde için değil, bekleyen tüm adaylıklar için genel bir duyuru yapmanız uygun düşer. Çünkü tüm adaylıklar ilgisizlikten nasibini alıyor. Bu vesileyle sizi uygun bir zamanınızda bekleyen diğer adaylıkları değerlendirmeye davet edeyim. İyi günler dilerim.--B.S.R.F. 💬 16:32, 8 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba,

Tabi ki... Yönlendirme için teşekkürler. Aslında ben de mümkün olduğunca tek tek rahatsız etmek istemiyorum kimseyi ama gerçekten de oylama süreçleri çok pasif. Yıllarca bekler gibi... Ondan arada ilgili olabileceğini düşündüğüm kullanıcıları haberdar etmiştim.

Yalnız, merak ettiğim, fikir birliğinin oluşması kriteri nedir? Örneğin belirli bir destek oyu sayısı, oranı mı oluyor... Süreçte tekrar rahatsız etmemek adına öğrenmek isterim.

Selamlar, Frock~trwiki (mesaj) 08:20, 11 Ocak 2016 (UTC)

Evet, dediğiniz gibi yıllarca bekleyen adaylıklar da var ve şu an en eski adaylık Temmuz 2013'ten beri açık. Köy çeşmesinde duyuru yapmanız iyi olmuş. Ancak duyurunun bir anlamının olması için buna önce sizin riayet etmeniz gerekir bence. Örneğin İngilizcede bununla ilgili olarak "practise what you preach" diye bir söz var :) Fikir birliği ile ilgili sorduğunuz soruya gelirsem, yerleşik uygulamalara göre en az 4 kişinin olumlu görüşünü alan adaylıklar olumlu sonuçlandırılıyor. Ancak kafa sayımı tercih edilen bir yol değil. Verilen oyların gerekçeleri daha önemli.--B.S.R.F. 💬 12:46, 11 Ocak 2016 (UTC)

Yok, haklısınız ben de henüz inceleme imkanı bulamadığımdan diğer adaylara yorum yapamadım. Yapıcı tespitler eklemek isterim. Aklımda.

Kendi yöntemimce, kullanıcıları rahatsız etmemek adına ben son değişikler bölümünde tiyatro maddeleriyle ilgilenen veya tiyarro maddelerinde yorumu, katkısı olan kullanıcıları madde hakkında haberdar edip dilerlerse oy kullanabilecekleri ricasında bulunuyorum ama tabi sıkça değil, nadiren, bir kaç kişiye... Umarım bunun bir sakıncası yoktur.

Kerbela (oyun) maddesi şu an 5 kullanıcı desteği ile çoğunluk oyu kullanılmış durumda fakat uygun olsaydı sonuçlandırırdınız zaten sanıyorum. Bu durumda ilerleyen zamanda destek oyları artarsa tekrar değerlendirilirse sevinirim.

Bu vesileyle amacım Vikipedi'deki ilk Türkçe senaryolu tiyatro oyunun da seçkin madde olmasına vesile olmak. Umarım katkısı olanlarla birlikte gerçekleştirebiliriz.

selamlar, Frock~trwiki (mesaj) 12:16, 12 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba İncelemeelemani. Şu dosya AK kapsamında değerlendirilmiş. Bir kullanıcı dosyanın AK kapsamına girmediğini iddia ederek dosyayı kullanıcı sayfasına eklemiş. Bu konularda hepimizden daha bilgili olduğunu düşünerek sana danışmak istedim. Ya dosya düzenlenmeli ya da kullanıcı sayfasından kaldırılmalı. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 17:39, 12 Ocak 2016 (UTC)

Merhaba BSRF. Sanırım kullanıcı sayfasından kaldırmış. Eser 1943 yılı basımı olduğundan mantıken telif hakkı süresi dolmuş gözüküyor (70 yıl). Fakat telif hakkı süresi, telif hakkı sahibi Halide Edib Adıvar 1964 yılında vefat ettiğinden dolayı, ölümünden 70 yıl sonraya yani 1964+70 = 2034 yılı sonuna kadar 2035 yılı başına sarkıyor. Kullanıcının herhangi bir düzenleme yapmasına gerek yok yani. Kolay gelsin. --İnceleme Elemanı (mesaj) 01:09, 13 Ocak 2016 (UTC)
Unutmadan, bunun bir istisnası var. O da; eğer Halide Edip Adıvar veya bir yakını kitabı basan Remzi Kitabevine haklarını vermiş ise, bu durumda telif hakkı süresi dolmuş olur. Ancak bunun da kanıtlanması gerekli. --İnceleme Elemanı (mesaj) 01:11, 13 Ocak 2016 (UTC)

Fikir danışma[kaynağı değiştir]

Merhaba B.S.R.F.,

Tercüme gönüllüleri listesinde, Almanca kısmında adını gördüm. Lise ve üniversitede giriş seviyesi Almanca dersleri aldım, Almancamı ilerletmek istiyorum. Şimdilik Duolingo'nun Almanca kursu ile idare etmekteyim ve kursa gidebilecek imkanım da yok. Sence Almancayı ilerletmek adına neler yapabilirim? Bdscvr (mesaj) 19:40, 17 Ocak 2016 (UTC)

Selam @Bdscvr. Kursa gitmek gibi olmaz ama kursta okutulan kitapları alıp evde kendi kendinize çalışabilirsiniz. Kitapların arkasındaki CD'leri de dinlersiniz. Bunun dışında Almanca kitap, haber vs. okuyabilir, Almanca televizyon kanallarını izleyebilir veya Almanca müzik de dinleyebilirsiniz. Aklıma ilk bunlar geldi :) Umarım yardımı dokunur. Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 20:00, 17 Ocak 2016 (UTC)
Danke schön, B.S.R.F.! Bdscvr (mesaj) 20:03, 17 Ocak 2016 (UTC)

Google portalı adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba B.S.R.F.,

Google portalı için adaylık başvurusu yapmış bulunmaktayım. Görüşleriniz ve oylarınız için sizleri adaylık sayfasına davet ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Bdscvr (mesaj) 09:31, 18 Ocak 2016 (UTC)

Selam Rapsar. HSBC bir tane demişsin ama Türkiye'deki iştiraki için ayrı madde açılması gerekmekte.--B.S.R.F. 💬 09:49, 23 Ocak 2016 (UTC)

Selam. Neden? Ayrı madde açacak içerik var mıdır ki? Kayda değer midir? Başka örnekleri var mıdır? Kayda değerliği ortaya konana kadar kayda değer değildir hiçbir madde.--RapsarEfendim? 09:52, 23 Ocak 2016 (UTC)
Şuradan görebileceğin üzere pek çok HSBC mevcut. HSBC Bank A.Ş. de bunlardan biri. Ayrı madde açacak kadar içerik var. Türkiye'de faaliyet gösteren bankalar arasında aktif büyüklük bakımından 13. sırada.[1] Genel merkezi İstanbulda, HSBC'nin ise Londra'da. En başta buradan fark etmen gerekirdi. Yazdığın maddelerde hep "Beşiktaş'taki HSBC Genel Merkezi" demişsin. Bombalı saldırıya uğraması, Demirbank'ı satın alması, Türkiye'den çıkmaya çalışması ve ING Bank Türkiye ("Başka örnekleri var mıdır?" soruna bir) ile yaptığı satış görüşmeleri vb. hep haber olmuş. Kısa bir aramayla KD olduğunu görebilirsin.--B.S.R.F. 💬 10:04, 23 Ocak 2016 (UTC)
Tamamdır, teşekkürler. Kısa sürede maddeyi açmaya bakalım o zaman :) İyi günler.--RapsarEfendim? 10:07, 23 Ocak 2016 (UTC)

Sayfa Düzeni[kaynağı değiştir]

Merhaba

Oses Türkiye maddesinin koçlar kısmında resimler ve isimler hatalı yazılmış veya vandal saldırıya uğrayıp devriye dikkatsizliğinden dolayı onaylanmış olabilir.Yarışma final yaptığından bu madde sıkça ziyaret edilecektir,Madde Vikipedi için komik bir durum yaratıyor.Ben yeni iye olduğum ve kuralları tam olarak (telif haklı resim vs) bilmediğim için düzenleme yapmaktan kaçıdım.Sayfaya göz atmanızda fayda olacaktır.Teşekkürler.Bu imzasız yazı Kingbjelica (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teknisyenlik başvurusu[kaynağı değiştir]

Kimse teknisyenlik başvurularında görüş bildirmiyor. Sizden ricam bu başvuruyla ilgili görüş bildirirmisiniz --İnternionmsj 20:32, 6 Şubat 2016 (UTC)

Selam @İnternion. Teknik konulardan çok anlamadığım gibi sizin bu konulardaki katkılarınızdan da habersizim. Dolayısıyla görüş belirtemeyeceğim.--B.S.R.F. 💬 20:47, 6 Şubat 2016 (UTC)
Ben Lua biliyorum ama, yalnız PHP ve JS bilmiyorum --İnternionmsj 20:56, 6 Şubat 2016 (UTC)
Örnek ; değişiklik süzgecinde !("patroller" in user_groups) & yazınca devriye grubundaki kullanıcılar bu süzgeçten etkilenmez yada user_editcount < 500 & (article_prefixedtext == "Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu") yazdığımızda 500'den az değişikliği olan bir kullanıcı hizmetlilik başvurusu yapamaz. Yani bu konularda az katkım olsada bilgim var --İnternionmsj 20:56, 6 Şubat 2016 (UTC)

Hizmetliliğe aday gösterildiniz![kaynağı değiştir]

Hizmetlilik başvurusu[kaynağı değiştir]

Selamlar Eğitmen. Beni hizmetliliğe aday gösterdiğiniz ve başvuru sayfasındaki yorumlarınız için teşekkür ederim. Ancak Vikipedi'nin şu an içinde bulunduğu durum devam ettiği müddetçe hizmetli olmak gibi bir düşüncem olamaz. Rica etsem hizmetlilik başvuru sayfasını da {{sil|G6}} şeklinde hızlı silinmesi için işaretler misiniz? Tekrar teşekkürler, iyi günler.--B.S.R.F. 💬 06:55, 28 Şubat 2016 (UTC)


  • Merhaba BSRF,
Bazı şeylerin iyi gitmediğini, zaman zaman yaşadığım olumsuzluklar nedeni ile ben de biliyorum. Ama mutlaka bir şeyler yapılması gerektiği de bariz bir şekilde ortada. O yüzden "..Vikipedi'nin şu an içinde bulunduğu durum devam ettiği müddetçe.." deyip, bir kenara çekilmenin ne denli doğru olacağını da takdirlerinize bırakıyorum. Hem teknik yönden ve hem de politika oluşturma açısından fayda sağlayacağınıza tam olan inancım, hâlâ devam etmekte. Dilerim kararınızı bir daha gözden geçirirsiniz. Selamlar, iyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 14:30, 28 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba BSRF. Nasıl gidiyor? Hâl hatır sormak istedim :) Epeydir madde yazmıyorsun, küçük düzenlemeler yapıyorsunun sadece. - Seyit mesaj 15:24, 28 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Seyit :) İyiyim teşekkürler, sen nasılsın? Eskisi kadar uğramıyorsun Vikipedi'ye. Yokluğun hissediliyor. Madde yazmamak değil de çeviri yapmıyorum. Açıkçası hiç içimden gelmiyor. Seçkin içerik adaylarına hiç ilgi gösterilmemesi, Vikipedi'de son zamanlarda yaşanan skandal denebilecek politika ihlalleri ve topluluğun tepkisizliği/çözüm üretememesi bende heves bırakmadı maalesef.--B.S.R.F. 💬 16:18, 28 Şubat 2016 (UTC)
Ben de iyiyim. Hazırlıktayım şu an baya yoğun geçiyor, vaktim olmuyor :) Hatta şimdi de sınav çalışıyordum. Ray of Light'ı çeviriyorum bu aralar, hazırlık sağolsun daha kolay geliyor şimdi çevirmesi. Yani bundan altı ay önce falan şu an çevirebildiğim kısımları çevirmeye gözüm kesmemişti. Dediğin şeyler beni de hevessizleştirdi. Geldim izleme listemde olup bitenlere bakayım dedim, bir iki TBA ihlali gidereyim dedim, hemen geri dönüş savaşlarına falan maruz kaldım. Artık ben de yalnızca böyle çok çok sevdiğim, eskiden "artık iyi bir İngilizce eğitimi görsem de çevirsem" dediğim maddeleri düzelteceğim ister KM olsun ister olmasın ister çok okunsun ister okunmasın. - Seyit mesaj 17:15, 28 Şubat 2016 (UTC)
Tekrar merhaba. Çalışma sayfamda ilk bölümde güzel çevirmeyi başaramadığım bir konuşma var, ilgini çekerse ve vaktin varsa bir el atabilir misin? - Seyit mesaj 18:57, 7 Mart 2016 (UTC)
@Seyit, pek ilgimi çeken bir konu değildi açıkçası ama elimden geldiğince çevirdim.--B.S.R.F. 💬 14:46, 8 Mart 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
Teşekkürler. Kuzeyin Kralı (mesaj) 14:36, 13 Mart 2016 (UTC)

Selamlar. Geri aldığım değişiklikleriniz Vikipedi:Biçem el kitabına uygun değildi. Lütfen geri almayın.--B.S.R.F. 💬 21:09, 15 Mart 2016 (UTC) Diye mesaj atmışsınız ama ben neresinin uygun olmadığını anlamadım orda yaptığım tek değişiklik yönlendirme yapmaktı. TmY e12✉< 23:35 15 Mart 2016 (UTC)

Merhaba BSRF. Dosya:Cumhuriyet 1943.png sayfasındaki etiketini inceledim. Adil kullanımın 1. kriterine göre bu maddenin şunlardan farkı nedir, bir yanlış yapmayalım. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 10:40, 25 Mart 2016 (UTC)

Merhaba @Vikiçizer. Gösterdiğin kategorideki dosyaların bir kısmı gazetelerin ilk sayfalarının genel görünümünü okuyucuya göstermek amacıyla yüklenen dosyalar. Aralarında benim silinmesi için işaretlediğim dosyaya benzeyen ve haberi olduğu gibi veren dosyalar da var. İkinci gruba giren dosyalar ilgili kriter uyarınca silinmeli diye düşünüyorum. @Rapsar'ın daha önce gazete sayfalarını silinmesi için işaretlediğini hatırlıyorum. Onun da fikrini alabiliriz.--B.S.R.F. 💬 11:37, 25 Mart 2016 (UTC)
Tamam. Şu yazışmalarımızı aynen Rapsar mesaj sayfasına kopyalayıp görüşünü isteyeyim. Tşk...Vikiçizer (mesaj) 11:44, 25 Mart 2016 (UTC)

UNESCO Dünya Mirası[kaynağı değiştir]

Merhaba BSRF! 1985'te Dünya kültür mirası listesine dahil edilen İstanbul'un Tarihî Alanları içerinde yer alan dört bölgeye dahil olan Ayasofya, Süleymaniye Camii, Topkapı Sarayı gibi yapılarda dünya mirası bilgi kutusu kullanılması gerekmiyor mu? Bunları incelerken tek bir başlık altında mı yoksa bağımsız birer yapı olarak mı ele almak gerekiyor? Bu konularla ilgilendiğinizi biliyorum, umarım yanılmamışımdır :) Maurice Flesier msj 13:13, 25 Mart 2016 (UTC)

Merhaba @Maurice Flesier. Evet fırsat buldukça bu konularla ilgileniyorum :) Öncelikle maddeyi oluşturduğunuz için teşekkürler. Aslında örnek verdiğiniz maddelerde kullanmak için şu maddedeki bilgi kutusunu örnek almamız gerekir. Ancak bizdeki bilgi kutularında bunu yapmamız için gereken parametreler yok. Teknik konulardan anlayan biri belki yardımcı olabilir. Örnek verdiğim maddedeki yapı, aynı sizin örnek verdiğiniz yapılar gibi bir miras alanının alt ögesi. Orada "Parent listing" parametresinde ana miras alanının adı yazılmış. Biz de öyle yapabiliriz teknik sıkıntılar aşılırsa. Ya da şu maddede olduğu gibi aynı anda iki bilgi kutusu kullanabiliriz ki bence ilk seçenek görsel açıdan daha iyi. Ama iki tane bilgi kutusu kullansak bile şu bilgi kutusuna "parent listing" parametresi eklenmeli.--B.S.R.F. 💬 17:07, 25 Mart 2016 (UTC)
O halde teknik eksiklik dışında ilgili yapıların bilgi kutularına dahil edilmesinde bir sakınca yok. Bende tek bir bilgi kutusu içerisinde daha iyi göründüğü kanaatindeyim. Bunun için köy çeşmesinde teknisyenlerden yardım istemem gerekiyor. Aslında bu parametrenin yapı, dini yapı, ulusal park gibi bilgi kutularına daha önceden dahil edilse imiş daha güzel olurmuş. Teşekkürler yardımlarınız için. Maurice Flesier msj 18:10, 25 Mart 2016 (UTC)
  • 2010'larda sayıca artarak meydana gelen hadiselere paralel olarak şurada güncel başlıklarıda ilgilendirilen bir tartışma mevcut. İlgi ve alakalarınızı bekliyorum. - Burak 18:10, 26 Mart 2016 (UTC)

Nur Yerlitaş[kaynağı değiştir]

12 ağustos tarihli bir haberde önceki gece doğum gününü kutladı haberi yani 11 ağustos doğum günü http://www.magazinkolik.com/nur-yerlitas-dogum-gununu-kutladi-19749h.htm 60 yaşında sonra şöhret oldum haberleri, 55 yaşında bir insan yaşını büyük söyler mi? http://www.sacitaslan.com/sohret-nur-yerlitasin-basini-dondurdu-haberi-255532 http://www.acrmedya.net/haber/1561/60-yasinda-sohret-oldum.html kaynak belirtmeme rağmen siz kaynak belirtilmeliydi demişsiniz? dün bu sitede https://thanksgiving.who.ec/ 2009'daki reşit vatandaş nüfus kayıtları ortaya çıktı ekşi sözlükte başlığı da var inceleyebilirsiniz burada da "nuray" yerlitaş'ın nüfus bilgileri var https://thanksgiving.who.ec/u/20606962 annesinin adı saadet http://www.sabah.com.tr/galeri/yasam/nur-yerlitasin-anne-acisi toplam iki nuray yerlitaş var diğeri istanbul ikametli değil bilgileri de uyuşmuyor. kendi ya da herhangi bir tanıdığınızı sorgulayabilirsiniz inanmıyorsanız. buyrun tamamen bilinen bir kaç ünlünün birebir uyan kayıtları https://thanksgiving.who.ec/u/14908110 https://thanksgiving.who.ec/u/13113315 https://thanksgiving.who.ec/u/14637992 37.155.243.126 20:58, 6 Nisan 2016 (UTC)

Verdiğiniz haberlerin hiçbirinde tam doğum tarihi yazmıyor. Bizim çıkarım yapmamız gerekiyor. Ancak sızan kimlik bilgileriyle de uyumlu olduğunu söylediğiniz için maddede değişiklik yaptım.--B.S.R.F. 💬 05:27, 7 Nisan 2016 (UTC)

Hallo BSRF! Es geht um den o.g. Artikel. Man hat den Wikipedia-Artikel von Deutsch auf Türkisch durch Google-Übersetzer automatisch übersetzt. Bitte lassen Sie den übersetzten Artikel nicht löschen, sondern passen Sie den bitte an. Der Orginal-Artikel ist lediglich 10 Sätze groß. Da dürfte die Anpassung nicht allzu lange dauern, und nicht allzu schwierig sein. Den o.g. Artikel kann man ja auch umbenennen. Der richtige Name wäre "Birleşmiş Milletler Genel Kurul Kararı 68/262". Vielen Dank im voraus, und ich freue mich auf Ihre Unterstützung bei der Anpassung/Übersetzung.

Uludere olayı // Tepkiler // Görsel[kaynağı değiştir]

Merhaba B.S.R.F.. Uludere olayı maddesindeki Tepkiler bölümüne Taraf gazetesinin o günkü manşetinin taranmış halini koydum. Görseli yüklerken Zaman maddesindeki Dosya:Zaman 5 Mart 2016.jpg görselini örnek almaya çalıştım ama o görsel Wikimedia Commons'a yüklenmiş ve Atıf-Benzer Paylaşım 4.0 ile lisanslanmış. Ben de böyle yapmadığım için mi görseli silinmeye aday kategorisine koydunuz? Hem benim yüklediğim görselin çözürlüğü de kısmen düşüktü. (700 × 1.020 piksel) Taranmış gazete sayfalarında çözünürlüğü düşün tutmak şartıyla adil kullanım (fair use) olarak izin veriliyor.. Yüklediğim dosyanın adil kullanım kapsamında değerlendirilebilmesi için çözünürlüğü ne kadar düşürmem gerekiyor acaba? – Amillians (mesaj) 21.07, 16 Nisan 2016

Merhaba @Amillians. Adil kullanım politikasının 1. kriteri gereği gazete haberleri adil kullanım kapsamına girmiyor. Bu tür dosyaları yalnızca gazete maddelerinde okuyuculara gazetelerin genel görünümleri hakkında bilgi vermek için kullanıyoruz. Onun dışında gazete haberlerini kendi cümlelerinizle maddelere ekleyerek haberin linkini haber kaynağı şablonu ile maddede kullanabilirsiniz. Örnek verdiğiniz dosyanın da Commons'ta bulunmaması gerektiğini düşünüyorum. Sanırım hizmetlilerin gözünden kaçtı. Çözünürlük ile ilgili olarak da şu dosyayı örnek verebilirim. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 18:31, 16 Nisan 2016 (UTC)
Tekrar merhaba. Görselin çözünürlüğünü 300 × 436 piksele düşürdüm. Şu hâliyle adil kullanım kapsamına giriyor mu? – Amillians (mesaj) 13.38, 17 Nisan 2016
@Amillians, ilk mesajımda da belirttiğim gibi gazete haberleri adil kullanım kapsamına girmiyor. Çözünürlükle ilgili bir durum değil bu. Bağlantısını verdiğim politika gereği mümkün değil. O dosyayı düşük çözünürlükle yalnızca Taraf (gazete) maddesinde bilgi kutusunda kullanabiliriz ancak buna da gerek yok çünkü o maddede zaten bu amaçla yüklenen bir dosya var. Dolayısıyla yüklediğiniz dosya silinmeli.--B.S.R.F. 💬 14:47, 17 Nisan 2016 (UTC)

Kişi görselleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, kolay gelsin. Kişi görsellerini telifsiz nasıl ekleyebilirim? Teşekkürler. --GurayKant (mesaj) 14:49, 17 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba @GurayKant. Eğer kişinin fotoğrafını çeken kişi siz iseniz veya bir başkası tarafından çekilmesine rağmen fotoğraf serbest telifliyse Vikipedi'ye ya da Commons'a rahatlıkla bu fotoğrafları yükleyebilirsiniz. Eğer kişi ölmüşse adil kullanım kapsamında kişinin bir fotoğrafını telifli de olsa yükleyip kişinin maddesinde kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 15:04, 17 Nisan 2016 (UTC)
Çok teşekkürler. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Gürayİleti 15:05, 17 Nisan 2016 (UTC)

Seçkin maddeler[kaynağı değiştir]

Selamlar BSRF, ana sayfaya çıkarılacak SMler ile alakalı biraz bakındım, uzun süredir ana sayfaya çıkmayan SMlerimiz olmuş. Seçim konusunda işine yardımcı olabilmek için küçük bir liste çıkarttım. Rubik Küpü, Kondansatör, Antik Roma, Tiberius, Yaser Arafat, Türkiye'de anayasal süreç, Jaguar, Güneş Sistemi, Neron, Güneş, Ay, Mahatma Gandi, And kondoru, Sirius, Kara delik, Abiyogenez, Nightwish, Samuel Beckett, Versay'ın Gülü, Maya uygarlığı, Fransiyum, Katliam (film), Janet Jackson, Şizofreni, Çıplak Maya, Angelina Jolie, Gazne Devleti, Orhan Veli Kanık, Robbie Williams, Hidroklorik asit, İspanya'da eşcinsel evlilik, Akciğer kanseri, Madonna, Ankara (isim), Mars, Eric Bana, Peter Jackson, Iron Maiden, Kırda Öğle Yemeği, Balıkesir, Arsenal FC, Otomobilin tarihi, Simpsonlar, İstanbul Boğazı, Avrupa tarihi, Charlottenburg-Wilmersdorf, Hazar Kağanlığı, Taşpınar, Kıbrıs, Nikki ve Paulo, 1962 Güney Vietnam Bağımsızlık Sarayı bombalı saldırısı, 200 (Yıldız Geçidi SG-1), DNA, 1964 Brinks Oteli bombalı saldırısı, İki Dil Bir Bavul, Evrim, Margaret Thatcher, Öter ardıç kuşu, Henry Moore, Ağaç serçesi, Esmé İçin - Sevgi ve Yoksunlukla, Makaroni pengueni, SMS Blücher, SM UB-14, SM UB-3, Çanakkale Savaşı denizaltı harekâtları. Bunlar maksimum 2013 yılında ana sayfada yer almış maddeler. Umarım sana biraz kolaylık sağlayabilmişimdir. İyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:29, 8 Mayıs 2016 (UTC)

Selam @Sakhalinio. Ana sayfaya çıkacak SM'leri seçerken uzun zamandır ana sayfaya çıkmayanlara öncelik veriyorum zaten. Örneğin yarın ana sayfaya çıkacak olan SM, en son 2011'de ana sayfada yer almış. Kısacası maddeleri listelemen işimi kolaylaştırdı. Teşekkür ederim :) --B.S.R.F. 💬 17:52, 8 Mayıs 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Müzik alanında göz dolduran katkılarınız için teşekkür etmek istedim. Kolay gelsin. ♪♫Berkay0652|ileti 01:13, 14 Mayıs 2016 (UTC)

Portal sorumlusu[kaynağı değiştir]

Merhaba B.S.R.F.!

Yaklaşık 4 ay önce iki portal taslağı oluşturup nihai portal olarak kabul edilmesi niyetiyle aday göstermiştim. Adaylık sayfasında portal adaylarının seçilebilmeleri ve fikir birliğine ulaşılması için en fazla 2 ay bekletileceği belirtilmiş ve bu süre hayli hayli geçti. Portal sorumlusuna 3 ay evvel mesaj atmama rağmen halen yanıt alamadım. Ne yapmamızı önerirsin? Bdscvr (mesaj) 10:37, 16 Mayıs 2016 (UTC)

Selam @Bdscvr. Portal sorumlusu olan kullanıcı şu sıralar etkin değil. Çözüm olarak yeni bir sorumlusu seçilebilir ya da portal adaylığı sistemi kaldırılabilir, herkes istediği portali madde açarken olduğu gibi kimseye sormadan oluşturabilir. Ancak bunun için bir tartışma başlatılmalı. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 12:51, 16 Mayıs 2016 (UTC)

Tekrar merhaba!

Tavsiyen üzerine mevzuyu tartışmaya açtım. Ancak yorum, görüş belirtmeye yanaşan olmadı. Aynı süreçte başka bir arkadaşımız portal sorumluluğu için adaylığını koymuş ancak ona da yeterince görüş, öneri belirten olmamış. Nitekim söz konusu arkadaş kukla olduğu gerekçesiyle engellenmiş. Dolayısıyla onun adaylığı da düşmüş oldu. Kendi adaylıklarımı da çektiğime göre sorumluluk almak bana düşüyor. Çünkü benim çektiklerim haricinde neticeye bağlanması gereken portal adaylıkları mevcut. Gelinen bu sürece ve olası portal sorumluluğu adaylığıma ne dersin? Bdscvr (mesaj) 12:16, 13 Haziran 2016 (UTC)

Selam @Bdscvr. Süreci pek takip edemedim açıkçası. Eğer aday olmak istiyorsanız olun tabii. Ancak kendi aday gösterdiğiniz portal adaylıklarını kendiniz sonuçlandırırsanız tepki görme olasılığınız var. Geçmişte seçkin/kaliteli madde adaylıklarını aday gösteren kişinin sonuçlandırması sorun yaratmıştı çünkü.--B.S.R.F. 💬 16:24, 13 Haziran 2016 (UTC)
Dedim ya, kendi adaylıklarımı zaten çektim hatta köy çeşmesinde de çektiğimi belirttim. Bdscvr (mesaj) 18:20, 13 Haziran 2016 (UTC)

Geri Alınan Değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba Kullanıcı:BSRF.
Burada ki değişikliğimi geri alma sebebiniz nedir? Yaptığım değişikliğin kalması konusunda ısrar ediyorum. Yaptığım değişikliğin kalamayacağı konusunda soyut bir şey gösterin lütfen. İyi çalışmalar. AYBARS 18:10, 16 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba @AyBars. Bilgi kutularındaki parametrelere yazılan bilgilerin her birini yeni satıra koymuyoruz. Bu bilgiler yan yana yazılıyor, aralarına "," ya da " · " konuyor. Benzer maddeleri de incelerseniz dediğim kullanımlarla karşılaşırsınız. Söylediğiniz gibi ısrarcı olmaya devam edecekseniz maddenin tartışma sayfasını kullanabilirsiniz. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 18:25, 16 Mayıs 2016 (UTC)

Dosya Hakkında[kaynağı değiştir]

Dosyayı fotoğraf makinesi ile çekmiştim yazmayı unutmuşum.--Shinobi19mesaj için 17:02, 17 Mayıs 2016 (UTC)

@Shinobi19, üç gün önce İsveç'teydiniz yani öyle mi? Fotoğrafı kendiniz çektiyseniz neden çözünürlüğü düşük ve neden üstveri alt başlığında fotoğraf ile ilgili bilgiler yer almıyor?--B.S.R.F. 💬 17:08, 17 Mayıs 2016 (UTC)
Çözünürlüğü düşük mü ? Bilgisayarımda sorum var herhalde. Açıklamaya gelince.. Acele ile yüklediğim dosyanın açıklamasını yazmayı unutmuşum. Eğer İsveç'te olduğuma inanmıyorsanız başka fotoğraflar ve ya dosyalar var ama eksik olduğunu hissettiğim için bu dosyayı yükledim. İstiyorsanız yenisini yüklerim de.--Shinobi19mesaj için 17:13, 17 Mayıs 2016 (UTC)
@Shinobi19, evet çözünürlük düşük. Açıklamayı siz yazmıyorsunuz zaten. Kamera markası, kamera modeli, çekim süresi, F numarası, ISO hız derecesi, verinin ilk yaratılma zamanı, mercek odak uzaklığı gibi bilgiler üstveri alt başlığına otomatik olarak ekleniyor. Dosya bu hâliyle İnternet'ten kopyalanarak yüklenmiş izlenimi veriyor. Belirttiğim alt başlıkta ise "© Rolf Klatt/REX/Shutterstock" yazmakta. Buradan da dosyanın telif hakkının saklı olduğu anlaşılmakta. Ayrıca gerçekten kendinizin ürettiği dosyaları Commons'a yüklemeniz daha iyi olur. Böylece diğer projelerde de dosyalar kullanılabilir.--B.S.R.F. 💬 17:22, 17 Mayıs 2016 (UTC)
Tamam. Bundan sonra dikkat edip commons'a yükleyeceğim. Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Bu arada bilgisayara aktarınca yine aynı üstveri bilgileri verir mi?--Shinobi19mesaj için 17:26, 17 Mayıs 2016 (UTC)
@Shinobi19, bilgisayarınızdaki dosyaya sağ tıklayıp bilgi ver seçeneğine basarsanız aynı bilgiler çıkıyor.--B.S.R.F. 💬 17:30, 17 Mayıs 2016 (UTC)

Hata veren madde[kaynağı değiştir]

Düzeltildi, dikkatiniz için teşekkürler. --Superyetkinileti 19:34, 24 Mayıs 2016 (UTC)

Aydın ilinin mahalleleri[kaynağı değiştir]

Selamlar, 2014 yılındaki şu değişikliğinizle maddeden epeyce bir bilgi silinmiş görünüyor. Acaba başka bir program kullandınız ve yanlışlıkla mı silindi? Benzer durum tüm Aydın ilinin mahalleleri (veya köy) için de var gibi. Nasıl bir yol izleyelim sizce? --Teacher0691 (mesaj) 23:59, 25 Mayıs 2016 (UTC)

Selam @Teacher0691. Maddelerdeki kaynaksız kısımları program kullanmadan çıkarmıştım. Bazı maddelerdeki değişikliklerim geri alınmıştı. İsterseniz siz de değişikliklerimi geri alabilirsiniz. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 04:17, 26 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba BSRF. Umarım iyisindir :) Aklıma geldi sormak istedim. Hizmetli olmak ister misin, nasıl bakıyorsun hizmetliliğe? Bence kriterleri gayet karşılıyorsun, yararın dokunacağına eminim. -seyit. 08:59, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba Seyit :) İyiyim, sen de iyisindir umarım. Hizmetli olmak gibi bir planım yok. Üç ay önce bir başka kullanıcı da teklif etmişti ve reddetmiştim. Hizmetli haklarının geri alınması ile ilgili bir politikanın olmadığı ve politika ihlallerine rağmen görevini bırakmayan hizmetlilerin olduğu bir ortamda zaten hizmetli olmayı istemem. Fark ettiysen artık tartışmalara da pek katılmıyorum. Vikipedi'de yapılan yanlışlar yapanın yanına kalıyor, ne kadar konuşsak değişen bir şey olmuyor.--B.S.R.F. 💬 09:14, 27 Mayıs 2016 (UTC)
Hmm haklısın kesinlikle. Senin böyle bir ortama iyi geleceğini düşünmüştüm teknik açıdan. Neyse, kolay gelsin :) Ben hâlâ arada madde beklemeye devam edeceğim senden. İyi günler. -seyit. 09:19, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Rubik Küpü[kaynağı değiştir]

Selam BSRF

Rubik Küpü bu haftanın seçkin maddesi seçilmiş. Maddeye biraz baktım da seçkin madde statüsünden çıkarılması gerektiğine kanaat getirdim. Daha önce ihraç için aday gösterilmiş. Ben tekrar aday göstermek istiyorum. Şu sayfayı oluşturdum. Süreç böyle işliyor bir sıkıntı yok değil mi? --Zaitsév 08:48, 1 Haziran 2016 (UTC)

Selam @Zaitsév. Haftanın seçkin maddelerini uzun zamandır ana sayfaya çıkmayan seçkin maddeler arasından seçmeye özen gösteriyorum. Rubik Küpü de en son altı yıl önce ana sayfada yer almış. Ancak Vikipedi'nin ilk SM'leri son üç-dört yılda seçilen SM'lerine kıyasla oldukça geride. Bu nedenle maddenin bir incelemeden geçmesi ve topluluk tarafından değerlendirilmesi iyi olacaktır. Oluşturulan sayfa sürece uygun, ama ilk inceleme sayfasının adının Vikipedi:Seçkin madde incelemesi/Rubik Küpü/Arşiv1 olarak değiştirilmesi ve son incelemenin yalın adlı sayfada başlatılması şurada yazan talimatlara uygun olurdu. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 09:21, 1 Haziran 2016 (UTC)
Sayfa isimlerini düzenledim --Zaitsév 17:28, 1 Haziran 2016 (UTC)

Geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]

Aslında geçmişler karışmamış Aynı başlıkla daha önce oluşturulan madde "2016 Vezneciler saldırısı" adına taşındığından böyle bir algı oluşmuş sanırım. İyi vikiler. --Superyetkinileti 16:21, 30 Haziran 2016 (UTC)

Selam BSRF, ilgili maddenin bilgi kutusunu David Cameron'da olduğu gibi düzenlesek nasıl olur? Şu anda oldukça uzun bir bilgi kutusu var ve özellikle mobilden girenler için biraz kötü bir durum bu. Sadece içişleri bakanlığı görevi ile başbakanlık görevini eklesek daha iyi olmaz mi? Belki siyasal görevlerini ayrı bir başlık altında verebiliriz. İyi çalışmalar diliyorum. --Kingbjelica (mesaj) 20:34, 12 Temmuz 2016 (UTC)

Selam @Kingbjelica. Bir süre burada yoktum o nedenle geç yanıt veriyorum kusura bakmayın. Vikipedi'ye mobilden girmediğim için bir yorum yapamayacağım. Siz kötü gözüküyor diyorsanız önerdiğiniz düzeneme yapılabilir. Ayrıca maddeyi geliştirdiğiniz için teşekkür ederim. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 05:49, 26 Temmuz 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Sizi başarınızdan dolayı tebrik ederim :) King EdizS! (mesaj) 17:17, 25 Temmuz 2016 (UTC)

Good evening and an help for Marek Erhardt into turkish[kaynağı değiştir]

Good evening from Calabria,

I'm writing to say hello and know how you are, In addition to this to ask for help at this very nice German actor in Italy is beginning to be known and in other parts of the continent. I ask the courtesy to dedicate to him 10 minutes at most, then pass me that I return the favor in Italian and Sicilian. Thanks so much for your precious help that you give me. Goodnight from Calabria.--Luigi Salvatore Vadacchino (mesaj) 20:39, 27 Temmuz 2016 (UTC)

Hello @Luigi Salvatore Vadacchino. I've added an infobox and made some improvements. The article seems fine now.--B.S.R.F. 💬 06:05, 28 Temmuz 2016 (UTC)

Kuzey Kore maddesindeki madde adı tartışması yürütülmekte. Bu madde adı tartışmasını Çek Cumhuriyeti maddesine benzeterek şablonu kaldırmışsınız. İki maddedeki durum aynı değil ve "Kuzey Kore" ifadesinin görece yaygınlığı belli yerlerde olmakta. Neye göre, hangi tarafa ve hangi ülkeye göre tanınan/bilinen ad? Tanınan ad ifadesi ülke, toplum, basın ve medya bazında değişmekte. Tartışma şurada devam etmekte, durumu "Türkiye'de tanınan ad" veya "Avrupa'da tanınan ad" olarak ayrı ayrı alamayız diye düşünüyorum (Asya'da tanınan ad bu değil çünkü) ve şablonun kalmasını ve tartışmanın devam etmesini talep ediyorum. Çünkü bu konuya dair tartışma önemli olduğunu düşünüyorum.Bu imzasız yazı Ahmet Turhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

@Ahmet Turhan, tartışma sayfasında da belirttiğim gibi Vikipedi:Adlandırma kurallarına göre bilinen adları kullanmalıyız. Bu "bilinen" ve "yaygın" ad da ülkelere göre değil, konuştuğumuz ve ansiklopedi yazarken kullandığımız dil olan Türkçedeki kullanıma göre belirlenmekte. Değişiklik özetindeki gerekçem doğrultusunda kaldırdığım şablonun maddeye eklenmesi yanlış olur.--B.S.R.F. 💬 08:52, 28 Temmuz 2016 (UTC)
Bizim konuştuğumuz Türkiye Türkçesini, genel Türkçe olarak genel kurallara göre nasıl belirliyoruz? Ben diyorum ki Asya'da durum, Türkiye'deki ve Avrupa'daki durum ile aynı değil, dolayısıyla örneğin Ahıska Türklerinin yaşadığı ülkeler Özbekistan, Kazakistan vb. gibi Asya ülkelerinde durum bu şekilde ifade edilmiyor. Zira Türkçe'nin, içinde barındırdığı Türk halklarından kaynaklı, güncel olarak kullanıldığı Çin'de "demokratik kore" şeklinde gerek akademik, gerek resmi söylemlerde de bu şekilde ibareler bulunmakta. Türk halkları nezdinde baktığımız zaman "Türkçe'deki kullanıma göre belirlenmekte" ifadesi gerçeklerle örtüşmemekte. Söylediğmi gibi bu durum tartışma konusu ve insanların bu konuyu tartışmaya açması gerek, bir anda şablon kaldırarak bu tartışmanın kullanıcılara kapanmasını sağlamanın hatalı bir tutum olduğunu düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 12:38, 28 Temmuz 2016 (UTC)

Öncelikle merhaba.Ben yeni bir sayfa açtım UNMIK diye ve buradaki yazıların bazılarını İngilizce sayfasından kopyaladım.Herhangi bir sorun olur mu? Şimdiden teşekkürler. İyi günler :) --King EdizS! (mesaj) 20:32, 8 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba @EdizS. İngilizce Vikipedi'den çeviri yapmak herhangi bir sorun oluşturmuyor. Ancak maddelere kaynak eklemenizde yarar var. Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 04:34, 9 Ağustos 2016 (UTC)
Zaten Kaynak eklemiştim.Teşekkürler :) --King EdizS! (mesaj) 15:34, 9 Ağustos 2016 (UTC)

Buffy the Vampire Slayer[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben bu dizinin bölümleri hakkında bir şey sormak istiyorum. Uzun bir süredir bütün Buffy evreni maddelerini geliştiriyorum. Ve diğer dizilerin bölümleri ile karşılaştırdığımda bölümün yanına parantez içinde sadece dizinin ismi mi yazılmalı yoksa yanına bölümü de eklenmeli mi? Başka bir devriyeye de sormuştum ve tartışmaya açık bir konu demişti. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 21:56, 8 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba @HastaLaVi2. Taşıdığım maddelerde parantez içinde dizinin tam adı yer almıyordu. Yapılması gereken tam adı ile değiştirmekti. Ayrıca yanına "bölümü" ifadesi koymaya gerek yok. İyi günler dilerim.--B.S.R.F. 💬 04:37, 9 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba Bsrf, Lozan bölümünü ben eklemiştim. Ancak Yunanlar yazmışım, bir arkadaş değişiklik yapınca tereddüde düştüm Yunanlılar mı olacaktı diye. Ancak şimdi TDK'dan baktım doğrusu "Yunanlar" mış. Eline sağlık senin Türkçen hepimizden sağlam.---- Akhilleis ileti 17:59, 16 Ağustos 2016 (UTC)

Good morning to you, I'm writing to say hello and know how you are, in addition to this to tell you that I have started to improve the article on Mrs. Karven, just that I had a little trouble, I ask the courtesy to devote no more than 10 minutes of your precious time to improve the article in question, naturl if I can do something for you ask. a warm greeting from Calabria--Luigi Salvatore Vadacchino (mesaj) 13:27, 31 Ağustos 2016 (UTC)

Hello @Luigi Salvatore Vadacchino. I did what I can do. Feel free to ask for more help in the future.--B.S.R.F. 💬 17:15, 31 Ağustos 2016 (UTC)


NATO zirveleri[kaynağı değiştir]

Selam BSRF! Nato zirveleri maddelerini NATO ifadesini ekleyerek taşıdım. Bir şehirde ve aynı yıl içerinde, uluslararası organizasyonların birden fazla zirvesi gerçekleştiği için anlam ayrımı meydana geliyor. Ayrıca 2015 G20 Antalya zirvesi gibi maddeleri referans aldım bir bakıma. Maddeleri açan kullanıcı olduğunuz için birde sizin fikrinizi almak istedim. Aslında taşımadan sorsaydım daha uygun olurdu ama bir itiraz olursa tekrar eski haline alabiliriz. --Maurice Flesier message 18:31, 15 Eylül 2016 (UTC)

Selam @Maurice Flesier. Taşıma gerekçeniz bence uygun. İtiraz olacağını sanmıyorum. Haber verdiğiniz için teşekkürler :) Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 19:22, 15 Eylül 2016 (UTC)
Güzel. Yanıt verdiğiniz için ben teşekkür ederim. İyi geceler --Maurice Flesier message 21:27, 15 Eylül 2016 (UTC)

Merhabalar Sayın BSRF, Şuradaki bağlantıları kullanarak Vampir Kız Kardeşler maddesine Eleştriler benzeri bir alt başlık oluşturabilir misiniz? Turgut46 15:27, 19 Eylül 2016 (UTC)

Selam @Turgut46. En erken hafta sonu yapabilirim. Sizin için uygun mu?--B.S.R.F. 💬 18:05, 19 Eylül 2016 (UTC)
Elbette. Yeter ki unutmayın. --Turgut46 18:50, 19 Eylül 2016 (UTC)

Merhabalar, Almanca Vikipedi'ye bakarak Jamie Bick maddesini oluşturdum. Biraz kendi bilgimle biraz da sözlüğe baktım ancak çevirmediğim bazı kısımlar söz konusu. Eksik kısımları siz çevirir misiniz? Maddedeki içerik o kadar da uzun değil. Turgut46 15:59, 21 Eylül 2016 (UTC)

Selam @Turgut46. Ona da hafta sonu bakabilirim ancak :) --B.S.R.F. 💬 16:32, 21 Eylül 2016 (UTC)

Bir devriyenin değişikliğini geri alacaksanız önce gerekçe belirtiniz ondan sonra tartışma sayfasından bahsediniz. Değişikliği 1 kere geri almak değişiklik savaşı değildir itirazınız varsa tartışma sayfasını kullanın lütfen. İlk geri almayı siz yapmış olduğunuz için geri aldığınızda sebebini tartışma sayfasını belirtmeniz lazım. İtirazı olan sizsiniz :D ben değilim ki YenilenebilirAdamMESAJ 11:30, 24 Eylül 2016 (UTC)

Böyle basit bir değişiklik için geri alma istatistiklerimi bozmanızın anlamı var mı? Geri alınan düzenlemelerinizin sayısına bakın değişikliği yüz bini aşan kullanıcılarınkinden dahi fazla. Lütfen, daha ciddi noktalarda geri alma işlemini kullanın Devriyeler karşısında. YenilenebilirAdamMESAJ 11:35, 24 Eylül 2016 (UTC)
@YenilenebilirAdam, öncelikle cesur ol, geri al, tartış politikası gereği, yaptığınız değişiklik geri alındığı zaman tartışma sayfasını kullanmalısınız. Bunu değişiklik özetinde de belirttim ancak anlatamadım sanırım. Umarım bu açıklamamdan sonra yanlışınızın farkına varırsınız. Şuradaki tartışmada para birimi sembollerinin rakamın solunda yer alması yönünde fikir birliği oluşmuştu. Yaptığınız değişiklik hem buna aykırı hem de tamamen kişisel görüşlerinize dayanan temelsiz bir değişiklik. Gereğini yapmanızı rica ediyorum.--B.S.R.F. 💬 11:43, 24 Eylül 2016 (UTC)
Siz yazarken yazıyordum: Türkçe'de nerede görülmüş para biriminin başa geldiği? % işaretinin kullanımının farklı olması gibi; 10 % (ten percent) % 10 (yüzde 10), lütfen.YenilenebilirAdamMESAJ 11:46, 24 Eylül 2016 (UTC)
Lütfen, böyle gereksiz hatırlatmalara girmeyiniz. Devriye olan kişiler bu politikaları özümsemiş olmalı zaten. Ben düzen amaçlı bir değişiklik yaptım, kimsenin değişikliğini geri almadım. İtiraz sahibi olarak siz geldiniz. Madem itirazınız var o halde siz tartışma sayfasına yazıp beni de oraya davet edeceksiniz. Devriye olan herkes köy çeşmesini hatmedecek diye birşey yok böyle birşey de mümkün değil. Ben bunu müneccim değilim ki bileyim eğer varsa bir fikir birliği. Bunu tartışma sayfasında açıklamanız lazım. Burada yanlış olan sizin tutumunuzdur, lütfen bu anlamsız tartışmayı burada sonlandıralım, lakin ben Vikipedi'ye katkıda bulunmaya çalışıyorum. YenilenebilirAdamMESAJ 11:50, 24 Eylül 2016 (UTC)
Başlangıçta tartışma sayfasına bunu yazıp linkini koyarsanız inceleyip ona göre düzeltme yapılır. Bilemeyeceğim ve bilmek zorunda olamadığım bir tartışma için hatam olamaz. Girdiğim ilk günden beri, devriye olduğumdan beri böyle bir tutumla karşılaşmadım. İyi günler, iyi çalışmalar. YenilenebilirAdamMESAJ 11:52, 24 Eylül 2016 (UTC)
Mevcut durumu ve yapılması gerekenleri gayet açık bir şekilde izah ettiğimi sanıyorum ancak aldığım yanıtı görünce keşke @Vikiçizer sizi devriye yapmadan önce biraz daha bekleseydi diye düşünmeden edemiyorum.--B.S.R.F. 💬 11:55, 24 Eylül 2016 (UTC)
Böyle bir saysısızlığı kabul edemem biz kayda değer işler yapalım diye uğraşırken böyle basit bir mesele yüzünden devriyeliğimin sorgulanması çok ayıp. Konunun tartışılması ile ilgili Sayın @Vikiçizer'e de yönlendirme yapacaktım ancak önce bir inceleyim dedim. Vaktinizi böyle işlerle harcıyorsanız ne diyeyim konuyla ilgili tartışma açarsanız görüş bildiririrm ancak buraya daha fazla cevap vermeyeceğim. Mevcut durumu ve yapılması gerekenleri kesinlikle izah edemediniz lakin 2 defa geri alma işlemi yaptıktan sonra benden sizin günlerden bir gün yapmış olduğunuz tartışmanın sonucunu bilmemi bekliyorsunuz. Dikkat edin tartışma sonuçları Vikipedi yönergesi değildir. Ben düzenleme amaçlı yüzlerce madde de yapmış olduğum gibi ( bu madde de benim için hiç özel değildir) düzenleme yaptım. Siz (gerekçe dahi belirtmeden) geri aldınız şimdi ben neyi tartışacaktım da tartışmadığım için böyle hakaret işitiyorum? YenilenebilirAdamMESAJ 12:02, 24 Eylül 2016 (UTC)
Tartışma:İspanyaYenilenebilirAdamMESAJ 12:08, 24 Eylül 2016 (UTC)

Merhabalar, şahsen teşekkür ederim beni kırmadığınız için. Size de zahmet oldu. --Turgut46 10:24, 25 Eylül 2016 (UTC) Turgut46 10:24, 25 Eylül 2016 (UTC)

Sayın @BSRF ve @YenilenebilirAdam, her ikinizde Vikipedi'ye faydalı değişikliklerde bulunan kullanıcılarsınız. Lütfen değişiklik savaşına girmeyiniz. Daha önceki tecrübelirimizden de bildiğimiz gibi burada olumlu tek bir nokta koyacak kullanıcılara ihtiyacımız var iken bu tip kısır tartışmalar genelde hoş sonuçlar vermemektedir. Bu nedenle her ikinizedende sakin olmanızı rica ediyorum. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 10:24, 25 Eylül 2016 (UTC)
Sakhalinio Şurada 3 aydır bir sürü arkadaşla iletişim halindeyim böyle şey görmedim, böyle konularla muhatap olmayı hiç hak etmiyorum. Vikipedi'de böyle şeylere müsamaha gösterilmediğini düşünürdüm. Lütfen uyarınızı geri alma işlemi yapan kullanıcıya yöneltin bu konuyla ilgli söylecek başka şeyim yok. İyi günler Sayın Sakhalinio... YenilenebilirAdamMESAJ 10:34, 25 Eylül 2016 (UTC)
@Sakhalinio, ortada bir değişiklik savaşı yok. Kullanıcı varmış izlenimi vermeye çalışıyor yalnızca. Şahsımla ilgili yorumları eğitim seviyemi sorgulamaya kadar vardı[2] ve en sonunda beni trol olarak nitelendirdi.[3] Buna rağmen sakinliğimi her zamanki gibi koruyorum. Sakinlik konusunda bir hatırlatmaya ihtiyacı olan ben değilim. Aksine karşı tarafın bahsettiğim konularda da uyarılması gerekmekte.--B.S.R.F. 💬 10:32, 25 Eylül 2016 (UTC)
Sayın B.S.R.F. iyi akşamlar, en son ki mesajımda para birimleri ile ilgili olan değişikliği yapalım demiştim, aksi bir cevap gelmedi sizden. Sorun yoksa yapacağım. Dün tartışma İspanya'da Sakhalinio ile mutabık kaldığımız için değişiklik yaptım, ertesi gün geri aldınız, size karşılık olsun diye yapmadım yani. Şunu bilin ki her zaman tartışmaya açık bir kullanıcıyım yeter ki tutumlarımız samimi olsun. YenilenebilirAdamMESAJ 16:45, 25 Eylül 2016 (UTC)
@YenilenebilirAdam size de iyi akşamlar. Köy çeşmesindeki tartışmada benden başka 3 kullanıcı sembolün solda olması gerektiği yönünde fikir belirtmişti. Kuklacılıktan engellenen kullanıcıyı saymazsak aksi yönde bir görüş yoktu. Şimdi 1 kullanıcı size katıldı diye -ki kendisi de sizin gibi görüşünü kaynakla destekle(ye)medi- fikir birliği oluştuğunu düşünmeniz ve bu yönde değişiklikler yapmanız yanlış olur. Küçük bir de hatırlatma yapacağım. Cesur ol, geri al, tartış politikası gereği tartışmayı değişikliği geri alınan kullanıcı başlatır. Eğer başlatmıyorsa zaten geri almaya katılıyor demektir. Sanırım bu hususa dikkat etmediniz. Yoksa beni tartışma başlatmamakla itham etmezdiniz.--B.S.R.F. 💬 17:08, 25 Eylül 2016 (UTC)
Sayın B.S.R.F., tüm ülkede o yönde kullanılan bir şey için nasıl bir kaynak bekliyorsunuz? En azından ticaretle uğraşıyor musunuz, ben hiçbir belgede bu şekilde bir kullanım olduğunu görmedim. Ve lütfen bakın bir kez daha söylüyorum. En başından beri hassasiyetle açıklıyorum, "ilk geri almanızı gerekçe belirtmeden yaptınız" niye geri aldığınızı bilmeden neyi tartışabilirdim? Dikkat etmediniz, yanlış olur gibi tabirler ile halen meseleyi haklılık olayına döndürmeyelim, bu tarz tutumlar buraya yakışmıyor. Dünde sizden cevap bekledim bugünde bekledim, halen yanlış olur diyorsunuz. İtiraz sahibi sizsiniz, halen tartışacak bir şeyiniz varsa davet edin herkesi tartışılsın ama yoksa gerekli değişikliği yapalım. Bakın yapmadan önce de size halen bir tereddütünüz var mı diye soruyorum. Altını çizerek söylüyorum bunlarla vakit kaybetmeyelim yapılacak önemli katkılar var. Şurasıda önemli: belki devriyeliği almış ve sadece keyfi geldiğinde bir iki son değişiklik kontrolü yapan kimseler olabilir, devriye olduğu halde trollük yapan kimseler olabilir, o benim meselem değil ama ben gerçekten yararlı bir kullanıcı olduğuma inanıyorum. Sizi de tanımıyorum umarım ileride iş birliği de yaparız. Beni muhtemelen o tarz kullanıcılar ile karıştırdınız, sizden iyi niyet göstergesi olarak art arda geri almalar yerine benimle iletişime geçmenizi beklerdim. Bakın geri alınan düzenlemelerim 2 idi, neden? Son değişikliklerde uğraştım, vandallarla uğraştım, ciddi maddelere katkı yaptım ama sorun olmadı. Şu an geri alınanlar 8. Rakamlarla bir derdim yok ve geri alma Vikipedi'nin doğal unsurudur ve kötü bir şey değildir ancak iletişim ile yapılırsa. 1 kere tamam ama 6 kere? Üstelik ben ilk geri almayı siz neden yaptığınızı bilmeden aldım, hata yapmış olabilirsiniz diye düşündüm birey demezseniz ne bileyim itirazınız olduğunu. Ve bu konu ile bir daha muhatap olmayacağımı söyledim, hizmetliler aracılığı ile konuya müdahil oldum ama bu kadar uzun bir açıklamayı da yazdım çünkü beni yanlış anladığınızı düşünüyorum, amacınızın benimle uğraşmak olmadığını düşünmek istiyorum, bu konuda bana katılırsanız sevinirim. Bir sürü vandallık oluyor seri değişiklik yaparken gerekçe yazmadan geri alma yapılabiliyor böyle hatalar olur, bunun için kusura bakmayın demenizi beklerdim, mesele bu kadar uzamazdı birbirimizin tutumlarından emin olurduk. Bunu yazarak vaktimi boşa harcadığımı düşünmek istemiyorum. Umarım anlaşmışızdır, önümüze bakabiliriz. İyi akşamlar...--YenilenebilirAdamMESAJ 19:58, 25 Eylül 2016 (UTC)
@YenilenebilirAdam, "tüm ülkede o şekilde kullanılıyor" iddianız ispata muhtaç. "İtiraz sahibi sizsiniz, davet edin herkesi tartışılsın" sözünüz cesur ol, geri al, tartış politikasına ters düşüyor. Değişikliği geri alınan kullanıcının eğer geri almaya katılmıyorsa tartışma başlatması gerektiğini daha önce defalarca açıkladım. (Şu dosyadan işleyişi görebilirsiniz.) Nitekim siz tartışmayı başlattınız. Daha benim ne tartışma başlatmamı istiyorsunuz? "Size halen bir tereddütünüz var mı diye soruyorum." demişsiniz. Evet var. Defalarca da söyledim olduğunu. Köy çeşmesindeki görüş birliğinden haberinizin olmadığını söylediniz. Bu bir yere kadar anlaşılır. Ancak o görüş birliğini tanımamanız ve kaynaklarla destekleyemediğiniz iddianızda ısrarcı olmanız anlaşılamaz. "Bunlarla vakit kaybetmeyelim yapılacak önemli katkılar var." sözünüze yürekten katılıyorum. Umarım tartışmalı değişikliklerdeki ısrarınızı bir kenara bırakarak önemli olduğunu düşündüğünüz katkılara yönelirsiniz. Söylediğiniz gibi sizi "o tarz" kullanıcılarla karıştırdığım veya sizinle "uğraştığım" yok. İş birliğine de her zaman açığım, beni bilen bilir. Fikir ayrılığı yaşadık diye benden çekinmenize gerek yok. Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa mesaj atmanız yeterli. Geri alınan değişikliklerinizin sayısına takılmanız da yersiz. Önemli olan katkıların niteliği. Dediğim gibi yanlışta ısrar etmezseniz ortada hiçbir sorun kalmayacak. Benzer bir ısrarı Formatnum şablonu konusunda da sergiliyorsunuz. O konuda da size birkaç kullanıcı tarafından makul açıklamalar yapıldı. Lütfen bu yazdıklarımı bir düşünün. İyi akşamlar.--B.S.R.F. 💬 19:25, 26 Eylül 2016 (UTC)
Bakınız Sayın @BSRF, "İtiraz sahibi sizsiniz, davet edin herkesi tartışılsın" sözünüz cesur ol, geri al, tartış politikasına ters düşüyor. sözünde iğlenemeye devam ediyorsunuz, ben böyle bir ortamda katkı yapmak istemiyorum. Birincisi ; ben tüm politikaları özümseyerek, arkadaşlarımızın desteğini alarak devriye seçildim, kayda değer tamamen atıl kalmış bir alanı, uzmanı olduğum alanı seçtim. Zaten derdimin de geri alma sayısı gibi rakamlarla değil, sergilenen tumumla ilgili olduğunu söyledim. Madem mutabıksınız, buraya cevap vermek yerine tartışma sayfasında ne gibi tereddütler varsa oradan devam ederiz. Görüş birliğini tamımamak diye birşey yok olsaydı geri alma yapardım, tartışmaya da devam etmezdim. İkincisi; herhalde her mesajımda bunu açıkladım ve ister kabul edin ister etmeyin önemli de değil, ilk geri almanızda gerekçe belirtmediğiniz için ki bu bir hatadır sonuçta ben Anonim IP değilim, Yeni kullanıcı değilim, sanki kafamıza göre değişiklik yapmışız gibi gerekçe belirtmeden aldığınız için geri almışım. E siz geri alınca iş koptu zaten. O sebeple dedim itirazınız var idiyse tartışma açın diye. Vikipedi:Düzen adına yaptığım bir değişiklik alfabe kadar basit birşey kaynak istemenizi neye itirazınız olduğunu açıkladığınızdan sonra bir kenara koymuyorum herşey için kaynak isteyebilirsiniz ancak söz konusu değişiklik bilgi içerikli değik, düzen amaçlı çok basit birşey bu sebeple niye geri aldığınızı nereden bileyim Allah aşkına lütfen. Formatnum'daki mesele de buradaki ile aynıdır tüm dünya nereye gidiyorsa biz tersine gidiyoruz demek genel için doğru olmaz ama burada böyle bir mesele var. Bakın şu saate buraya dil döküyorum ki geliştirmem gereken maddeler var. Katkılarım sayfasını açın lütfen zaten burada bu anlamsız hayır sen açacaktın ben açacaktım meselesi bitse kayda değer katkılar üzerinde yoğunlaştığımı görürsünüz aradaki birkaç son değişiklik incelemesi dışında. O yüzden bu mesele burada bitsin bu yazılar daha da uzamasın sizden ricam. Sanki çok ateşli bir meseleymiş gibi de size makul açıklamalar yapıldı gibi telkinlere gerek yok o zaman bende derim ki @Sakhalinio açıklama yaptı bu iş bitmez. Sizi sırtımı dönmüş gibi görünmek istemem ancak buraya bir cevap daha gelirse cevaplamayacağım herkesin iyiliği için. İyi akşamlar... (altı çizili yazıların nedeni uzun yazılar birbirine karışıyor bazen okuma kolaylığı olsun diye, yanlış anlaşılmasın) YenilenebilirAdamMESAJ 20:48, 26 Eylül 2016 (UTC)

Şuradaki bağlantıları kullanarak Yoko maddesine "Eleştiriler" benzeri bir başlık oluşturur musunuz? Turgut46 14:56, 5 Ekim 2016 (UTC)

Selam @Turgut46. Hafta sonu zamanım olursa yaparım.--B.S.R.F. 💬 17:19, 5 Ekim 2016 (UTC)

Selamlar. Madde geri getirildi. İyi çalışmalar. --Eldarion 10:07, 17 Ekim 2016 (UTC)

Selamlar. Ne zamandır senin SİS olman için devasa, onlarca kullanıcı tarafından gösterilen bir çaba var, hiç tepki vermeyince merak ettim :) Oraları hareketlendirebilecek birisini bulmak zor, sen iyi yapıyordun bence.--RapsarEfendim? 18:20, 26 Ekim 2016 (UTC)

Selam @Rapsar. Sana ve beni bu göreve uygun gören diğer kullanıcılara teşekkür ederim ancak kimse bu adaylıklara ilgi göstermiyor. Beni aday gösterdin, ona da ilgi gösterilmedi. Ben bu görevi yine yaparım, sorun değil ama mevcut durumda SİS olmak, müşterisi olmayan bir mağazaya sorumlu olmaya benziyor. Kısacası kağıt üstünde, yapıl(a)mayan bir görev olacak. Ayrıca tek sorumlu olmak istemiyorum. En az iki kişi olsun ki itiraz olduğunda diğer SİS değerlendirsin.--B.S.R.F. 💬 18:28, 26 Ekim 2016 (UTC)
Yine de bir şeyler yapmak lazım. Üç kişi de katılsa seksen üç kişi de katılsa bir şekilde kararlar almak ve uygulamak gerek hem senin adaylığın hem madde adaylıkları için. Başka sorumlu adayı ortaya çıkana kadar senden konuyu düşünmeni rica ediyorum.--RapsarEfendim? 18:28, 27 Ekim 2016 (UTC)

Kahve Molası[kaynağı değiştir]

Çok çalışıyorsun, biraz ara ver ve Youtube'dan müzik açıp kahvenden yudum al. Bence bir ara sana iyi gelecektir. --TmѰ e12 17:34, 27 Ekim 2016 (UTC)

İçerik sorumlusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın BSRF, uzun zamandır bekleyen adaylar var. İlgilenen kimse yok. Siz eski bir sorumlu olarak bu görevi yeniden almanız iyi olacaktır. Tecrübeniz olduğunu düşünmüyorum. Trkrar içerik sorumlusu olmak için başvuruda bulunmanızı sizden rica ediyorum. Teşekkür ederim. Turgut46 19:07, 31 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba @Turgut46. Vikipedi:Seçkin içerik/Sorumlular sayfasında zaten bir başka kullanıcı tarafından aday gösterilmiş durumdayım.--B.S.R.F. 💬 19:12, 31 Ekim 2016 (UTC)
Yeni gördüm ve oy kullandım. Ama sayfada adaylığı kabul ettiğinizi belirtmemişsiniz. Adaylığı kabul ettiğinizi belirtmeniz gerekiyor. --Turgut46 19:24, 31 Ekim 2016 (UTC)

Vampir Kız Kardeşler[kaynağı değiştir]

Merhabalar Sayın BSRF, şu bağlantıda filmin oyuncu seçimi, yapım aşaması ile ilgili bilgiler varsa maddeye ekleyebilir misiniz? Maddeyi olabildiğince kaliteli madde seviyesine getirmeyi amaçlıyorum, ne kadar başarabilirsem o kadar iyi olur. Kaliteli olmuyorsa bile en azından yaklaştırmak en iyisi. Maddede Vikisöz'de kullanılmak üzere sözler (Özellikle Laura Roge & Marta Martin) de bulursanız size çok minnettar kalacağım. Şimdiden çok çok teşekkürler. Hayırlı günler. Turgut46 18:11, 3 Kasım 2016 (UTC)

Selam @Turgut46. İki kardeşin rolü için 150'den fazla çocuk seçmelere katılmış. Videoda işe yarar başka bilgi yok. Size de iyi günler.--B.S.R.F. 💬 18:00, 4 Kasım 2016 (UTC)
Peki ya Vikisöz'de kullanılmak üzere işe yarar sözler bulabildiniz mi? --Turgut46 21:55, 4 Kasım 2016 (UTC)
Vikisöz'e uygun bir söz de yoktu bence.--B.S.R.F. 💬 05:48, 5 Kasım 2016 (UTC)
Teşekkür ederim, zahmet ettiniz. Öyleyse o bulduğunuz küçük bilgiyi maddeye ekleyiniz. --Turgut46 06:44, 5 Kasım 2016 (UTC)
Rica ederim. Söz konusu maddeye ilgi duymadığım için o bilgiyi siz uygun gördüğünüz bir yere eklerseniz daha iyi olur.--B.S.R.F. 💬 08:17, 5 Kasım 2016 (UTC)
Ben sizin anladığınız gibi anlayamam. Almancam yok maalesef. --Turgut46 08:25, 5 Kasım 2016 (UTC)
Yukarıda da belirttiğim gibi "İki kardeşin rolü için 150'den fazla çocuk seçmelere katılmış." diye bir cümle eklemeniz yeterli olur.--B.S.R.F. 💬 08:38, 5 Kasım 2016 (UTC)
Kimin ağzından söylenmiş ve tam metin ne şekilde? --Turgut46 09:15, 5 Kasım 2016 (UTC)
Yönetmen "Bu iki rol için 150'den fazla çocuk seçmelere katıldı." diyor.--B.S.R.F. 💬 09:19, 5 Kasım 2016 (UTC)

Hande Fırat maddesini açtığınız için teşekkürler. Madde açarken başka dillerle bağlantısını kurmaya özen gösterelim lütfen. Hande Fırat siz açtığınız sırada Ca:WP'de vardı. Buradaki maddeyi şimdi farkedip ben bağladım. Yapmanız gereken şey çok basit; yeni madde açarken Vikiveri/Wikidata'ya girip örneğin "Hande Fırat", olmadı "Hande Firat" diye bir arama yapacaksınız. Türkiye ile ilgili birçok madde TR:VP'den önce En:WP, Es:WP, veya Az:VP'de açılmış olabiliyor. İyi haftalar. --E4024 (mesaj) 06:54, 7 Kasım 2016 (UTC)

SİS Adaylığınız olumlu sonuçlandı[kaynağı değiştir]

Merhaba BSRF, tartışma sayfasından göreceğiniz üzere Seçkin içerik sorumluluğunu yürütmeniz üzerine yapılan tartışma olumlu sonuçlandı. Görevi kabul etmemeniz durumunda bildirmenizi rica ederek başarılar dilerim...Vikiçizer (mesaj) 10:51, 26 Kasım 2016 (UTC)

Teşekkürler @Vikiçizer.--B.S.R.F. 💬 12:49, 26 Kasım 2016 (UTC)
  • Ben de sizi tebrik ederim. Görevinizde başarılar dilerim. --Turgut46 13:50, 26 Kasım 2016 (UTC)

Devriyelik Başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba BSFR, ben devriyelik başvurusunda bulundum ve yorumunuzu bekliyorum... İyi Vikiler. --TmѰ e12 19:06, 29 Kasım 2016 (UTC)

  • Selam Ahzaryamed. Seçkin içerik sorumluluğundaki 1 yıllık görev süreniz yarın doluyor. Aday olmak isteyebileceğinizi düşünerek hatırlatmak istedim. Bir de uzun zamandır sonuçlandırılmayı bekleyen bir kaliteli konu adayı var. Ona da bakarsanız memnun olurum. Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 13:20, 3 Aralık 2016 (UTC)
Teşekkürler BSRF. Hatırlatman için de ayrıca teşekkür ederim. Evet aday olmayı düşünüyorum. Kaliteli konuya da bakayım. İyi vikiler.--ahzaryamedileti 13:23, 3 Aralık 2016 (UTC)
Slm. Adaylığı neticelendirdim. Ancak Şablon:Seçkin konu kayıtları sayfasının yıllar itibariyle güncellenmesi gerekiyor.--ahzaryamedileti 13:43, 3 Aralık 2016 (UTC)
Teşekkürler @Ahzaryamed. İlgili şablonu ben güncellerim.--B.S.R.F. 💬 13:45, 3 Aralık 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bizim tulumba maddesini açtığını gördüm de. Diğer kullanıcılara da şevk verir, örnek olur, sen de kendi alt sayfanı oluşturup projeye dahil olsan ya? :)--RapsarEfendim? 18:47, 27 Aralık 2016 (UTC)

Sana da iyi yıllar dilerim. Bu yarış havasını ben de sevmiyordum, doğrudur. Ancak bu katıldığım son CEE buluşmasından sonra bunun, başkalarını kamçılayan bir sistem olduğuna kanaat getirdim kendimce. Projede "yarış" yaratan kısım puanlar. Dikkat edersen "ne kadar nitelikli madde, o kadar iyi puan" prensibi mevcut. Tek bir doyurucu, tatmin edici, bol kaynaklı bir madde, yeri geliyor 10 maddeye bedel oluyor. Koyduğumuz boyut ve kaynak şartları da görece zayıf diyebileceğimiz maddelerin açılmasını engelliyor kısmen de olsa. En azından bu bir haftalık süreçte, "yarışa" dahil olmadan (senin buradaki yarıştan kastını ben kısıtlı zamanda bolca madde açma olarak algıladım) tek bir doyurucu madde yazsan, hem birliğe katkısı olur hem de diğer kullanıcılara örnek teşkil eder/şevk verir. Yine de sen bilirsin tabi :) İyi günler.--RapsarEfendim? 19:00, 28 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 22:54, 29 Aralık 2016 (UTC)

Selam @Ahmet Turhan. Davet için teşekkürler ancak ilgi alanıma giren bir proje olmadığı için katılmayı düşünmüyorum. Size kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 15:56, 30 Aralık 2016 (UTC)

Seçkin Madde hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Bir maddenin seçkin madde adaylığı tartışma sürecinde 6 destek 3 karşı oy kullanılmışsa madde değerlendirme sonunda neden olumsuz bir sonuca bağlanır?

selamlar,

Frock~trwiki (mesaj) 09:52, 3 Ocak 2017 (UTC)

Selam @Frock~trwiki. Nedeni oyların sayısından ziyade gerekçelerine bakılması. Olumsuz oylardaki çekinceler gördüğüm kadarıyla giderilmemişti. Fikir birliği de mevcut değildi. Dolayısıyla adaylığı olumlu sonuçlandıramazdım. Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 17:10, 3 Ocak 2017 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba BSRF, umarım iyisindir. Bilgi kutusundaki değişiklikten sonra müzisyenler için ara başlıkta "müzik kariyeri" mi kullanalım yoksa "müzikal kariyeri" mi diye soracaktım. Bir de elbet yenilemeyi unuttuğum sayfa vardır; kişi bilgi kutusu kullandığımız sayfaların şu değişiklikten geçmesi gerekiyor, aklına gelen ve düzenlenmemiş olanları düzeltirsen çok sevinirim. Kolay gelsin. -MHIRM. 15:10, 7 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @MHIRM. İyiyim teşekkürler, sen de iyisindir umarım. Öncelikle yeni kullanıcı adını güle güle kullan :) Kişi bilgi kutusunda yaptığın düzenlemeler için de teşekkürler. Müzikal kariyeri kulağa daha hoş geliyor bence. Yalnız bu alt başlığın arka plan rengi beyaz gözüküyor. Bilgi kutusunun zemin rengi olan açık gri ile değiştirilirse iyi olur. Belirttiğin değişiklikleri denk geldiğim maddelere uygularım. Sana da kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 15:48, 7 Ocak 2017 (UTC)
Dikkatin için teşekkürler, düzelttim sanırım. -MHIRM. 22:39, 7 Ocak 2017 (UTC)

Taksim Camii[kaynağı değiştir]

Merhaba, kusura bakmayın bir şeyi merak ettim. Taksim Camii'nin yapımına dahi başlanmadan sayfasının açılması Vikipedi politikalarına uygun mu? --Nushirevan11 ☾★ 18:46, 15 Şubat 2017 (UTC)

Selam @Nushirevan11. Bağımsız kaynaklarda çokça söz edilen bir konu olduğu için ben kayda değer olarak değerlendiriyorum. Ayrıca cami hiç yapılmasa bile yarattığı ve geçmişi yıllar öncesine dayanan tartışma nedeniyle bile kayda değer kabul edilebilir.--B.S.R.F. 💬 19:46, 15 Şubat 2017 (UTC)

Good morning from Calabria, I'm writing to say hello and know how you are, here quite well thank God. We also writing to ask if you could kindly expand and give a re-reading the article that I just created, right and no more than 10 minutes of your precious time, if necessary you need something in Italian or Sicilian please ask quietly. Fraternal greetings from Calabria and thanks in advance.--Luigi Salvatore Vadacchino (mesaj) 05:51, 10 Mart 2017 (UTC)

Hello @Luigi Salvatore Vadacchino. I'm fine, thanks. I've made some changes. The article looks good now. Best regards.--B.S.R.F. 💬 06:04, 11 Mart 2017 (UTC)

Sayfa adı taşıma itirazı hk.[kaynağı değiştir]

Selam BSRF, bir kuraldan değil kullanımdan bahsettiğim için yanlış anlaşılma olmaması adına, itiraz ettiğin husuta başka bir sayfada yaptığım açıklamayı buraya da aktarma ihtiyacı hissettim: "Aslında verdikleri dipnotta (not 12) güzel açıklamışlar ancak bir noktayı eksik bırakmışlar. "Beyazıt Camii ve Beyazıt Camisi kullanımlarının her ikisi de doğrudur." gayet doğru bir özet; ancak söz konusu adlandırma sıfat ile yapılınca bu iyelik ekine gerek kalmıyor. Örneğin Eski Camisi,Kurşunlu Camisi, Ulu Camisi, Yeni Camisi, Üç Şerefeli Camisi gibi kullanımlar doğru olmadığı için bu örneklerde camii yani cami(s)i demek de aynı yanlış sonucu vermektedir. Sebebi de Arapça'daki ayn harfinin sessiz bir harf oluşunu Türkçe'ye aktarırken (cami örneğinde sondaki i) sorun yaşıyor olmamız." İsim tamlamasında araya sıfat girdiğinde tamlanandaki iyelik eki kalkar denmiş ancak bu gibi bir konu değildi konuştuğumuz. Zaten "Ulu Cami" gibi bir kullanım da isim değil sıfat tamlaması oluyor. Umarım açıklayıcı olabilidim. ÖterbülbülBuyrun? 10:49, 12 Mart 2017 (UTC)

Selam @Öterbülbül. Tek başına kullanıldığı zaman Ulu Camii --> Ulu Cami değişikliğine bir itirazım yok zaten. Bunun sıfat tamlaması olduğu da ortada. Ancak önüne bir isim geldiğinde (Kahramanmaraş Ulu Camii örneğindeki gibi) tamlayan + sıfat + tamlanan + iyelik eki şeklinde olmalı diye düşünüyorum. Örnek üzerinden açıklamam gerekirse "millî park" bir sıfat tamlamasıdır. Belirtisiz isim tamlaması olmadığı için "millî parkı" denmez. Zaten "millî" de ad değil, sıfattır. Ancak önüne bir isim geldiğinde tamlanana iyelik eki getiriyoruz ve örneğin Uludağ Millî Parkı diyoruz, Uludağ Millî Park demiyoruz. Bu nedenle Kahramanmaraş Ulu Camii dememiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü o ulu cami Kahramanmaraş'ın ulu camisi. Bir başka örnek de Edirne Büyük Sinagogu. Umarım anlatabilmişimdir.--B.S.R.F. 💬 13:16, 12 Mart 2017 (UTC)
Anlıyorum @BSRF. "Ulu Cami" kullanımında uzlaşıldığına sevindim. Bu camilerin adına şehir adlarını eklememizin sebebi Vikipedi'deki karışıklığı önlemek. Ancak belirttiğiniz gibi Kahramanmaraş Ulu Cami derken kastedilenin "Kahramanmaraş'ın Ulu Camisi" değil "Kahramanmaraş'taki Ulu Cami" (aslında İngilizce'deki gibi Grand Mosque of Bursa, Great Mosque of Mecca, Juma Mosque of Nakhchivan, Jama Mosque, Bijapur gibi) olduğunu düşünüyorum. Farklı yorumumuz buradan kaynaklanıyor. Acaba madde adı "Ulu Cami, Kahramanmaraş" şeklinde sadeleştirilse farklı yorumlara da son verilmiş olmaz mı? ÖterbülbülBuyrun? 13:38, 12 Mart 2017 (UTC)
Yalnızca Ulu Cami adıyla biliniyorsa "Ulu Cami (Kahramanmaraş)" sayfasına taşınabilir. Ama şu an konumuz anlam ayrımı yapıp yapmamak değil. "Uludağ Millî Park" (iyelik eksiz) kullanımı ile ilgili görüşlerinizi de duymak isterim. Çünkü önüne şehir adı gelen ulu cami ve millî park örnekleri arasında hiçbir fark yok. Dayandığınız gerekçe ile millî park maddelerini de taşıyacak mısınız?--B.S.R.F. 💬 13:55, 12 Mart 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
Hızlı onay için teşekkürler... Yusuf ERDOĞAN (mesaj) 20:51, 16 Nisan 2017 (UTC)

Selamlar. Adaylıklarla ilgilenebilir misin müsait olduğunda? Sonuçlanma zamanı gelen adaylıklar var bayağı.--RapsarEfendim? 03:39, 3 Ağustos 2017 (UTC)

Seçkin içerik adayliklari[kaynağı değiştir]

Selamlar. Özellikle resimler olmak üzere çoğu adaylıkta fikir birliği var, çözülmemiş nokta yok. Kapatilsalar?--RapsarEfendim? 21:58, 21 Ağustos 2017 (UTC)

Selam @Rapsar. Umarım iyisindir. Fikir birliği oluştuğunu düşündüğün seçkin resim adaylarını belirtebilir misin? Ben fikir birliği oluştuğunu düşündüklerimi ay başında sonuçlandırmıştım çünkü. Diğer seçkin içerik adaylarına da yarın bakmaya çalışırım.--B.S.R.F. 💬 16:17, 22 Ağustos 2017 (UTC)
Sorumlu sensin tabi ben kendi fikrimi belirtiyorum. Şapka, Stein, orakkanat, martı, Lovelace, DNA bence sonuçlanabilir. Seçkin portal adayliklarindan ikisinin de keza sonlandırılabileceğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 16:32, 22 Ağustos 2017 (UTC)
@Rapsar, şapka için aday gösterilirken teknik bakımdan kusursuz demişsin ancak bir kullanıcı çizik var demiş, sen dahil kimse ondan sonra bir yorum yapmamış. Yakınlaştırınca ben de gördüm beyaz çizikleri. Stein için görüşüm tarihi değerine istinaden olumlu sonuçlandırmak yönünde ama birkaç kullanıcının daha fikrini duymak istiyorum. Orakkanatı sonuçlandırmak için kırmızı maddelerin açılmasını bekliyorum. Martıda sen odak sorunu var demişsin, kimse yanıt vermemiş. Lovelace için de kırmızı maddenin açılması gerekiyor. DNA için svg formatında oluşturulmasını önermişsin ancak o konuda bir gelişme yok, ayrıca o adaylıkta yeterince kullanıcı görüş bildirmemiş. Diğer SİS sonuçlandırmazsa ben biraz daha bekleme taraftarıyım kısacası.--B.S.R.F. 💬 16:53, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Eklediniğiz bu şablon ne işe yarıyor? --TmѰ e12 12:18, 25 Ağustos 2017 (UTC)

@TmY e12, proje kapsamındaki maddeleri sınıflarına göre renklendirerek projenin ilerleme seviyesini gösteriyor.--B.S.R.F. 💬 12:22, 25 Ağustos 2017 (UTC)

Potansiyel SM[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Vikiproje şablonu eklerken Günümüzün Üç Güzeli maddesinin SM olan İngilizce sürümünden çevrildiğini gördüm. İlk bakışta verilen kaynakların aşağıda gözükmemesi dışında gözüme bir eksik çarpmadı. İlgini çekiyorsa SM adayı yapabilirsin.--B.S.R.F. 💬 06:46, 26 Ağustos 2017 (UTC)

Selam. Bağlantılar da verilmemiş :) Bir süredir yalnızca mobil olduğum için böyle büyük projelere giremiyorum ne yazık ki. Bilgisayar döndüğü vakit bakmaya çalışırım ama aklımda kalsın. Teşekkürler, iyi günler.--RapsarEfendim? 02:05, 27 Ağustos 2017 (UTC)

Devriye adayıyım, görüşlerinizi bekliyorum.[kaynağı değiştir]

İyi Vikiler, BSRF.. Şu sıralar devriyeliğe adayıyım. Hakkımdaki düşüncelerinizi burada belirtirseniz sevinirim. -SunSoldiers (mesaj) 17:57, 28 Ağustos 2017 (UTC)

Selam @SunSoldiers. Katkılarınız hakkında değerlendirme yapabilecek kadar bilgim yok. Şimdiye kadar diğer kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar olumlu gözüküyor. Umarım seçilirsiniz. İyi akşamlar.--B.S.R.F. 💬 18:37, 28 Ağustos 2017 (UTC)
Bu görüşünüz bile benim için olumlu.. Önemli olan düşüncelerinizi başvuru sayfasında belirtmeniz değil. Belirttiğim gibi başvurunun diğer bir amacıda topluluğun hakkımdaki görüşlerini öğrenmekti. Teşekkürler, iyi akşamlar.-SunSoldiers (mesaj) 18:41, 28 Ağustos 2017 (UTC)

Geçersiz oy[kaynağı değiştir]

Merhabalar, iyi çalışmalar dilerim. Burada oyumun geçersiz olduğuyla ilgili bir değişiklik yapmışsınız. "(VP:OY gereği kullanıcı oylama açılma/başlangıç tarihi itibarıyla Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik yapmış olmadığı için oy geçersiz" diyor, kullanıcı sayfamı inceleyebilir misiniz? 6 aydır üyeyim ve bu mesajı yazarken 952 değişikliğim var. Bir yanlışlık olmuş gibi gözüküyor veya benim gözden kaçırdığım bir nokta var. Gözden kaçırdığım noktayı söyleyebilir misiniz veya değişikliği düzeltebilir misiniz, kolay gelsin. --Tuğkan (mesaj) 07:15, 2 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba @Tuğkan. Oy kullandığınız adaylık 2 Ağustos 2016 tarihinde (siz üye olmadan yedi ay önce) oluşturulduğu için oyunuzu ilgili politika gereği geçersiz olarak işaretledim. Size de kolay gelsin. İyi günler dilerim.--B.S.R.F. 💬 07:20, 2 Eylül 2017 (UTC)
Açıklama için teşekkürler. Tekrardan iyi çalışmalar. İyi günler.--Tuğkan (mesaj) 07:22, 2 Eylül 2017 (UTC)

Seçkin liste[kaynağı değiştir]

Merhaba BSRF, Sürekli Dizi (1. sezon) seçkin liste kriterlerini karşılıyor mu? Turgut46 07:25, 2 Eylül 2017 (UTC)

Merhaba @Turgut46. Detaylı incelemeden bir şey söylemem doğru olmaz ancak ilk bakışta SL olan benzerleri (Lost (1. sezon), Avrupa Yakası (5. sezon), Aşk-ı Memnu (1. sezon), Simpsonlar (1. sezon)) ile aynı seviyede duruyor. Sayfanın SL kriterlerini karşıladığını düşünüyorsanız aday gösterebilirsiniz.--B.S.R.F. 💬 07:37, 2 Eylül 2017 (UTC)

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Filiz_Aker&stable=0&redirect=no - Madde SAS'ta değerlendirme için bakabilirmisiniz https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Filiz_Aker&stable=0&redirect=no?--At İpi, Tut Pipi... (mesaj) 14:55, 3 Eylül 2017 (UTC)

İzmir'in "Güncel Nüfus Değerleri" ve "Konum" Tabloları[kaynağı değiştir]

Sayın "BSRF", İzmir il maddesindeki "Güncel Nüfus Değerleri" ve "Konum" tablolarını kaldırmışsınız. Bu tablolar tüm iller için düzenlendi, hepsinde de var. Bu sayfaların tam zamanında güncellenmesine öncelik tanınmasına rağmen, daha çok 'tablo'lar çıkarılmak isteniyor. Bakın, Nüfus sayfasının 2. paragrafında 2014 yılına ait bilgiler öylece duruyor. Şimdiye dek onlar neden çıkartılmadı ya da düzeltilmedi. İl maddeleri için daha kapsamlı düzenlediğim 'Spor kulüpleri sayfasını, bir tartışma sonucu, illerin birer ayrı maddelerini oluşturup oralara taşıyorum. Belirttiğiniz "ilgili maddeye taşındı" ne demek? İlgili madde nerede. Yaklaşık 2 yıldır, araştırmalara dayalı olarak hazırladığım bu tabloların değerlendirilmesini istiyorum. Saygılar--Mehmet Ali Acar 14:23, 23 Eylül 2017 (UTC)

Selam @Mehmet Ali Acar. Tabloların tüm iller için düzenlenmesi -düzenleyen de sizsiniz- kaldırılmalarına engel değil. İkinci paragrafta 2014 yılına ait veri duruyor ancak üçüncü paragrafta da güncel veriye yer verilmiş. Bunun zaten konumuzla da pek ilgisi yok. Spor kulüpleri ile ilgili tabloları da 2 Eylül'de ilk ben taşıdım. Siz sonra 17 Eylül'de değişikliğimi geri almışsınız. Daha sonra bir kullanıcı konuyu köy çeşmesine taşıyınca ve diğer herkes de bu tabloların madde düzenini bozduğu konusunda hemfikir olunca bu tabloları maddelerden kaldırmaya başlamışsınız. Güncel nüfus ve konum tablolarına geri dönersek bu tablolar da aynı spor kulüpleri tabloları gibi madde düzenini bozuyor ve gereksiz ayrıntıya giriyor. Özellikle nüfus alt başlığında ilçelerin belediye sayısı, mahalle sayısı, alanı gibi bilgilere yer vermek alakasız. Konum alt başlığı ise tek bir cümle bile içermemekte, yalnızca tablodan oluşmaktaydı. Listelerde bu durum anlaşılabilir ancak maddelerde böyle bir uygulamamız yok. Bu alt başlıktaki kuruluş yılı da yine alakasız bilgi. Alan bilgisi ise nüfus tablosunda da yer aldığı için mükerrerdi. Kısacası bu tabloların yeri il maddeleri değil, ilçelerin listelendiği maddeler. Somut örnekteki tabloları İzmir'in ilçeleri sayfasına aktardım. Diğer il maddelerinde de aynı uygulamanın yapılmasında yarar var. İyi günler dilerim.--B.S.R.F. 💬 17:18, 23 Eylül 2017 (UTC)

sayın BSRF, uyarılarınızı göz önünde bulundurarak, fırsat bulunca, İllerin "Güncel Nüfus Değerleri" ve "Konum" Tablolarını il sayfalarından kaldıracağım. Zaten, "... ilçeleri" sayfalarında da yer almaktaydı. Katkılarınız için teşekkür ederim.--Mehmet Ali Acar 10:35, 25 Eylül 2017 (UTC)

Merhabalar Niagara Nehri şu sayfayı kontrol edebilir misiniz? Hala kontrol eden olmadı. LorDixies  ✉  13:26, 3 Ekim 2017 (UTC)

Ek olarak şurayı da kontrol edebilir misiniz? Teşekkürler. Clash Royale  LorDixies  ✉  14:21, 3 Ekim 2017 (UTC)

Britanya İmparatorluğu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bir süredir bu maddr üzerinde bir çalışma sürdürüyorum, denk gelmişsindir belki. İlgini çeken kırmızı bağlantı varsa açabilirsin :) İyi günler.--RapsarEfendim? 08:09, 5 Ekim 2017 (UTC)

Selam @Rapsar. Çok kapsamlı bir madde olmuş eline sağlık. Kırmızılıklara da bir göz atarım. Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 11:23, 5 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba. Yeni imzanızda kullandığınız yazı tipinin adını sorabilir miyim? ~ Z (m) 16:01, 14 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba @HastaLaVi2. Yazı tipinin adı "futura" :) --BSRF 💬 16:04, 14 Ekim 2017 (UTC)

Selamlar BSRF nasılsınız? Umarım afiyettesinizdir. Şunu görünce bir sorayım dedim, tek aktif SİS sizsiniz, sorumluluğu bıraktınız mı acaba? chanseyMesajYaz 16:23, 25 Kasım 2017 (UTC)

Selamlar @Chansey. İyiyim teşekkürler, siz de iyisinizdir umarım. Bahsettiğiniz değişikliğimin nedeni SİS seçimlerinin birer yıllık dönemler için yapılması ve görev süremin dolmuş olması.--BSRF 💬 16:59, 25 Kasım 2017 (UTC)
Teşekkür ederim bende iyiyim @BSRF. Bir yıl oldu mu yahu :) Yeniden aday göstermek lazım sizi... İyi vikiler :) chanseyMesajYaz 17:03, 25 Kasım 2017 (UTC)