Kullanıcı mesaj:Öterbülbül

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selam, boş bir vaktinizde Mehmed Necmeddin Okyay maddesini açabilirsiniz diye düşündüm. Sevgiler.--Kingbjelica (mesaj) 12:54, 2 Mart 2017 (UTC)

Kısa zamanda ilgilenmeye çalışacağım. Benim de aklımda olan bir maddeydi. Kolaylıklar. ÖterbülbülBuyrun? 12:59, 2 Mart 2017 (UTC)
Tekrar selam, Hulusi Fuad Tugay maddesinde çalışma şablonu vardı, ybot çıkarmış. Çalışma bitti mi diye sorcaktım, önemli bir madde; güzel seçim :)--Kingbjelica (mesaj) 17:57, 14 Nisan 2017 (UTC)
Teşekkür ederim @Kingbjelica. Şimdilik bu hali yeterli; boş vaktim olduğunda geliştirmeye çalışırım diye not etmiştim. Kolaylıklar. ÖterbülbülBuyrun? 20:29, 14 Nisan 2017 (UTC)

Mesajın üzerinden bir yıl geçmiş ;) Öylesine bi selam vermek istedim. Ara ara çevrimiçi olmanıza sevindim doğrusu. Sevgiler.--Kingbjelica (mesaj) 01.52, 20 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]

Merhaba, sunduğunuz gerekçelerin altının boş olması bir yana sadece şu soruyu sormak istiyorum. Beluçlar kendilerine ne diyorlar?--Nushirevan11 ☾★ 13:53, 24 Mart 2017 (UTC)

Bakın sayın @Nushirevan11, katkı sağlamaya odaklanarak verimli olabiliriz; anlaşılır olması için madde madde yazacağım:
  1. Küllenmiş tartışmaları alevlendirmek, dayatmalarla, oldu bittilerle bir sonuç elde etmek yanlıştır. Burası belli politikalar ve nezaket kuralları çerçevesinde işleyen bir platform ve tem da bu nedenle "gerekçelerin altı boş" gibi Türkçe açısından yanlış, anlam açısından ise hakaretamiz ifadelerden uzak durmanız gerekli. Böyle bir iddiayı reddediyorum; gayet mantıklı, kaynaklı, bağlantılı ve resmi kanıtlar sundum; falanca hoca, filanca adı sanı duyulmamış ajans sitesi demedim.
  2. Adlandırma anlaşmazlığında şuna bakılır:" Maddeni güncel resmî adı + Verilen ad Türkçede yaygın olarak kullanılıyor mu? (Google, diğer referans çalışmaları, medya web siteleri, hükümet ve uluslararası örgütlerin kullanımını araştırın; güvenilir kaynaklara değer verin.) [1]". Goggle sonuçları Beluci (347.000) - Baluç (1420), bu bile yeterli... Yetmiyorsa diye bunu basın geçtiğimiz yüzyıldan bugüne verdiğim çeşitli örneklerde görüldüğü gibi bu şekilde kullanıyor; T.C. Dışişleri Bakanlığı bu şekilde kullanıyor, ansiklopediler bu şekilde yer veriyor. Bütün bunlar sizin için "altı boş gerekçe" oluyor. Yazıktır! Neden zorla farklı bir adlandırma dayatılıyor peki?
  3. Taşıma sırasında "Sayfa kaç yıl Beluç olarak kalmış" diye sormuşsunuz, söyleyeyim... Nenim itirazıma kadar 2 yıl (Ocak 2015-Ocak 2017) ve bu dönemde de sanal medyayı gayet olumsuz etkilemiş. Çarpıtılan veya bilerek gözardı edilen husus ise maddenin 2009'da açılmasından 2015'e kadar yani 6 yıl botunca ve benim düzeltmem sonrasında Beluciler şekilde oluşudur. Yeni madde de zaten bbu şekilde adlandırılmıştır.
  4. Konuyla alakalı olmasa da yine de yanıtlayayım; Belucilerin kendilerini nasıl adlandırdığı hiçbirimizin kıstası değil; o zaman Yunanistan maddesini de Helen Cumhuriyeti sayfasına taşıyalım! Hayır, yaygın ve resmi olarak kullanılan adlandırma tercih edilecek. ÖterbülbülBuyrun? 20:50, 24 Mart 2017 (UTC)
  1. Hiçbir tartışma küllenmiş diye alevlendirilemez diye bir kıstas yoktur. Gerekçelerin altı boş cümlesinin Türkçe açısından neresi yanlış açıklarsanız sevinirim. Ayrıca bu ifadenin neresinde hakaretamiz unsur var? Sizin gerekçeniz mantıkî değil demek hakaret midir yoksa eleştiri midir? Ben adı duyulmamış tek bir ajans adı demedim ki. Birgün'ü, Anadolu Ajansı'nı, Yeni Akit'i vb. bilinen siteleri gösterdim. Bilmediğiniz bir ajans üzerinden genelleme yapmak doğru değil.
  2. Yaygın kullanım için verdiğiniz rakamlar doğru değil. Bi kere ben Baluç demiyorum Beluç diyorum. Beluç araması 8.590 sonuç veriyorken Beluci araması ise 344.000 sonuç veriyor. Bana göre bunların bi önemi yok. Çünkü Beluçlar Yunanlar gibi yüzyıllar boyunca bildiğimiz ve adlandırdığımız bir halk değil. Medyada sık sık kullanılan bir adlandırma da değil. Bu halktan sık sık bahsedilmiyor. Büyük çoğunluk bu halkı bilmez. Beluç adlandırması sorunu bir Beşşar Esed adlandırması sorunu değil çünkü aynı ölçütte değiller.
  3. Yunanlara Helen diyemeyiz çünkü biz Yunan adını onlara yüzyıllar önce vermişiz. Farsça'dan bize geçmiş. Yunanla kıyaslamanız mantıkî değil. Yunan veya Bulgar bunlar medya da sık sık kullanılan halk tarafından bilinen adlandırmalar. Beluçlar ise bilinmeyen ay da yılda bi kez bahsedilen bir halk. Yunanlar bugün keşfedilse Helen derdik çünkü kendilerini Helen olarak adlandırıyorlar.
  4. Resmi ad kuralını çok yanlış anlamışsınız. Dışişleri bakanlığı kullandı diye o adlandırma resmi olmaz. Resmi bir yasal metinde geçmeli diyor.
  5. 4. maddedeki cümlenizi Nesnel ölçütlerin üçüncü cümlesindeki şu ifade geçersiz kılıyor:"Ad sözkonusu varlık tarafından kendini tanımlamak için kullanılıyor mu?" Kesinkes kullanılmıyor. Beluçlar kendilerine Beluci değil Beluç diyorlar. Siz de tartışmadaki ilk yorumunuzda "Oysa ki Türkçe'deki kullanım "Beluc" şeklindedir." demişsiniz. Peki Türkçe'deki tekil kullanım Beluc iken çoğul olunca hangi mantıkla Beluciler oluyor. Bunu anlayabilmiş değilim. Beluc kelimesi farklı manadadır Beluci kelimesi farklı manada. Fars kelimesinin farklı Farsi kelimesinin farklı manada olması gibi.
  6. Ben inat etmiyorum sadece yanlış bir kullanımın önüne geçmeye çalışıyorum. Farsça'da, İngilizce'de, Beluçça'da Beluç olarak geçen bir adlandırma Türkçe'de Beluciler olarak yer alamaz.--Nushirevan11 ☾★ 11:21, 25 Mart 2017 (UTC)
  • selamlar ben buraya yeni gönül vermiş biri olarak Vandalizm ve wiki dili dışında insanlara nasıl bürokrat yada devriye vb denildiği merak ediyorum. Kullanıcı:Hakan Sakin
Merhaba @Hakan Sakin, Vikipedi:Vandalizm sayfasından içeriği öğrenebilirsiniz. Bürokrat ve devriye olabilmek için gerekli şartlar bulunuyor. En önemlisi ise tecrübe ve vikipedi politikalarına ve kurallarına hakim olduğunu gösterebilmek. Sonrasında yapılanoylamayla topluluk tarafından seçiliyor veya seçilmiyorsunuz. Bir not, yazdıklarınızdan sonra imza atmayı ihmal etmeyin. ÖterbülbülBuyrun? 09:37, 22 Nisan 2017 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Görkem Sala sayfasında. Güvenilir kaynaklar eklenmiştir? neden m6 maddesi olarak işsaretlediniz? linkler referanslar gayet güvenilir kaynak ve kayda değerdir. --Dkmusichols (mesaj) 21:22, 28 Nisan 2017 (UTC)

Görsel öneriniz seçildi[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği'ndeki anket ve oylamalar sayfasında önerdiğiniz görsel ayın görseli seçildi, 1 Haziran'a kadar proje ana sayfasına kondu. Katkılarınızın devamını bekliyoruz. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:31, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Toplulukça Vikiprojeleri ve işbirliği projelerini canlandırma[kaynağı değiştir]

Selamlar. Geçmiş dönemdeki istatistiğe baktığımızda Vikiprojelere ilginin son derece azaldığını ve birçok Vikiprojenin inaktif olduğunu gördük. Bunun üzerine Vikiprojeleri canlandırmak, bir standarta kavuşturmak ve toplulukça bu konuya eğilim bir atılım yapmak üzere bir girişim başlattık. Sizin de dahil olduğunuz üzere, birçok kullanıcı kendi ilgi alanına dair çeşitli konularda halen güncel olarak katkı yapıyor, katkılarına devam ediyor. Buna karşın benzer konulara katkı yapan kullanıcıların birçoğu maalesef birbirinden bağımsız hareket etmekte ve birbiriyle ilişkisi son derece zayıf. Paralel konularda yapılan katkıların derli toplu olması, katkı sunulan konuların ilgi çekmesi, başka kullanıcılara ulaşma gibi konularda Vikiprojeler önemli yer tutuyor.

Siz de kendi ilgi alanınıza göre bir Vikiprojede sorumluluk almak ve katkılarınızı bu yönde kolektif bir şekilde geliştirmek ister misiniz? Burada tartışma sürüyor, lütfen görüşlerinizle birlikte siz de aramıza bize katılın. İlgi alanınızı kapsayan Vikiprojelerde sorumluluk almak veya kendi Vikiprojenizi oluşturmaya ne dersiniz? Katkılarınızı Vikiprojeler eşliğinde sürdürmeniz ansikopedik bilgilerin gelişmesine hızlı bir ivme kazandıracaktır. Katkılarınızı bekliyoruz. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:16, 2 Ağustos 2017 (UTC)

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Filiz_Aker&stable=0&redirect=no - Madde SAS'ta değerlendirme için bakabilirmisiniz https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Filiz_Aker&stable=0&redirect=no?--At İpi, Tut Pipi... (mesaj) 14:57, 3 Eylül 2017 (UTC)

Sizi özledik![kaynağı değiştir]

Öterbülbül, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!


Kingbjelica (mesaj) 20.16, 21 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

Sevgili Öterbulbül umarım projeye geri dönersiniz yakın bir zamanda, hakikaten sizi özledik!--Kingbjelica (mesaj) 22.54, 14 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

İlhan Uzgel silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (İlhan Uzgel) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/İlhan Uzgel sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Yunusemresahin94 (mesaj) 08.20, 7 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Sizi özledik Öterbülbül![kaynağı değiştir]

Öterbülbül, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Cedreon (mesaj) 17.23, 7 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Amerikan Hastanesi ve diğer hastanelerin sayfalarının silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Hastanelerin Vikipedi sayfalarını oluşturmak istemiştim ancak sayfalarda silinecek ibaresi yer alıyor. Yazıların siteden alınan kısımlarını tekrardan düzenledim. Değiştirmem gereken kısımları belirtebilir misiniz? Daha düzgün bir sayfa oluşturmaya çalışıyorum yardımcı olabilir misiniz? M6, M8 maddelerinde hangi kısımlar düzeltilmelidir? Çok teşekkür ederim. Healthcareko (mesaj) 19.36, 10 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Healthcareko, yeni bir kullanıcısınız, hoşgeldiniz. Lütfen sorunuz hakkında öncelikle Vikipedi:Kayda değerlik başlığını inceleyin. M6 kayda değerlik sorununu bu aydınlatacaktır. Özetle şunu belirteyim; Vikipedi bir tanıtım veya reklam sitesi degil, genel bilgi verme amaçlı bir platformdur. İkinci olarak özgünlük gerekir yani farklı sitelerdeki bilgileri kopyala yapıştır şeklinde değil yazarın ifadeleriyle özgün biçimde aktarması gerekir. Üçüncü olarak kayda değer olması için de farklı, bağımsız kaynaklardan yani sözkonusu sorunuzda kurumların tanıtım, tarihçe vb sayfalarından değil başka bağımsız yerlerden, yazılı basından, kitap dergi vb. materyallerden bilgi atfı olması bunu kanıtlar. Bunlar da M8 sorununu çözer. Vikipedi sayfa düzeniniz iyi fakat içerik bu şekilde hazırlanmalı. Kolaylıklar,--ÖterbülbülBuyrun? 19.58, 10 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

Robot çevirilere düzenle şablonu eklenmesi hk.[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Niteliksiz makine çevirisi ekleyerek madde açan anonim ve kayıtlı kullanıcıların maddelerine düzenle şablonu koyduğunuzu gördüm. Bu davranış niteliksiz makine çevirilerini teşvik etmekten başka amaca hizmet etmeyecektir. Nasıl olsa düzenle şablonu konulduğunu gören bu kişiler hiçbir şekilde özenmemeye devam ederek çok az emek harcayarak seri bir şekilde bu çeviri maddeleri açmaya devam edecektir. Lütfen bu konuda daha hassas davranabilir misiniz?--Śαвяí¢αи76ileti 10.53, 23 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

Otomatik çevirilere karşı daha dikkat etmek gerekli, haklısınız. ÖterbülbülBuyrun? 15.32, 28 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

Anıl Tetik sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Anıl Tetik isimli oyuncunun maddesini kendisinin resmi sitesinden ve IMDb'den oynadığı yapımların doğruluğunu kontrol ederek açtım fakat siz, kayda değer olmayan madde diye maddenin silinmesini istemişsiniz. Kayda değer olması için güvenilir kaynakların olması gerektiğini çok iyi bildiğim için direkt kendi sitesinden bilgileri almıştım. Maddedeki kutucuğa da kendi resmi sitesinin linkini ekledim. Daha ne yapmalıyım silinmemesi/kayda değer madde olması için? Oyuncu da çok iyi tanınan bir kişi. Örneğin; Anıl Tetik'le birlikte Tek Yürek dizisinde oynayan Eslem Akar isimli oyuncunun maddesi de silinmeli buna göre. Onun maddesine de bir göz atar mısınız? Anıl Tetik'in maddesi resmi sitesinden aldığım bilgilerle bile kayda değer değilse Eslem Akar'ın da öyle olmalı fikrimce. İkisinin maddeleri birbirine yakın çünkü. Teşekkürler.

Merhaba, Kayda değerlik konusu kişinin tanınırlığı veya resmi kaynaklardan alınan gerçek bilgiler üzerinden değil Vikipedi kuralları çerçevesinde değerlendirilir. Yazarın, okuyucunun veya devriye yetkisi olan kullanıcının tanıması, sevmesi bu hususta etkili değil. Şu bağlantıdan (https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Kayda_de%C4%9Ferlik_(ki%C5%9Filer) ) okuyup kontrol edebilirsiniz. Bir de şunu ekleyeyim; güvenilirlik açısından kişinin kendi sitesi veya kurumunun sitesidneki sayfası yerine bağımsız kaynaklar dediğimiz farklı kaynaklarla gösterilmesi gerekir. Kurgu karakterlerle ilgili koşullar elbette gerçek kişilerden farklı. son olarak tüm bunlara rağmen itirazınız sürüyorsa şablondaki tartışma kısmında itirazınızı ve gerekçesini belirtebilirsiniz.. --ÖterbülbülBuyrun? 10.21, 29 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]
Az önce oynadığı Savaşçı ve Tek Yürek dizilerine haber kaynağı ekledim. Bunlar yetmezse diğer dizilere de kaynak bulup eklerim. Ona bir bakar mısınız eğer dediğiniz bağımsız kaynak bu ise? Bir de attığınız link hatalı sanırım. Tekrar atar mısınız? Eemirrgs (mesaj) 10.29, 29 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]
Bağlantı şu: ( https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Kayda_de%C4%9Ferlik_(ki%C5%9Filer) ) Biraz daha toparlanmış görünüyor. Mesela şu motor şampiyonluğu konusunda kaynak bulup eklerseniz iyi olacaktır. Hızlı silme şablonunu kaldırıyorum. --ÖterbülbülBuyrun? 10.41, 29 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]
Motor şampiyonluğu kısmını kendi sitesinden almıştım. Bunun dışında konuyla ilgili kaynak olarak https://www.tmf.org.tr/Haberler/Anil-Tetik-gozunu-Avrupaya-Dikti/ şurayı buldum. Türkiye Motosiklet Federasyonu sitesinin haberi. Bunun kabul ederseniz koyayım. Olmazsa hayatı kısmından motorla ilgili olan her şeyi kaldırayım madem. Eemirrgs (mesaj) 10.50, 29 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]
Telif hakkı ihlali yaptığım için komple hayatı kaldırılmış. Ben bir daha hiçbir şekilde bilmediğim konulara girmeyeyim bu saatten sonra. İyi bir şey yaptığımı sanıp ekliyorum ama benim bildiğim gibi olmuyormuş tabi her seferinde. Yanıtlarınız için teşekkürler. Eemirrgs (mesaj) 11.09, 29 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]
Kopyala yapıştır içerik doğal olarak telif sorunu doğuruyor. Topluluk kurallarına aşina oldukça daha rahat ve yapıcı halde değişiklikler yaparsınız. Alışmak ve benimsemek için zaman gerekiyor. Katkılarınızın devamını dilerim. --ÖterbülbülBuyrun? 11.28, 29 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]
Katıldığımdan kısa süre sonra beyaz listeye dahil edilmiştim fakat şu sıralar "3GK" den dolayı 1 kere engellendim ve az önce olduğu gibi "Telif hakkı ihlali" kısımlarıyla başım dertte gibi hissediyorum. Buraya daha da alışana kadar uzun bir süre engellenmem umarım :) Teşekkür ederim. Eemirrgs (mesaj) 11.54, 29 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

Merhaba

İçeriğimi az önce silinmesi için işaretlemişsiniz. Sebebi nedir, yanlış yaptığım şey nedir bilgi verebilir misiniz?

Fenomene ait bir sayfa oluşturdum. İçerikte dışarıdan alınmış bir şey söz konusu değil.

Teşekkürler

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.776 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.700 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.07, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]