Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayıt/2015 Ekim

Vikipedi, özgür ansiklopedi
< Ocak · Şubat · Mart · Nisan · Mayıs · Haziran · Temmuz · Ağustos · Eylül · Ekim · Kasım · Aralık >
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 19:20, 3 Ekim 2015 (UTC)

Şafak Yayla[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler)--kibele 17:37, 1 Nisan 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Kendi oluşturduğum bir madde için oylamaya katılamıyorum zaten oylamaya katılacak düzenleme sayısına da sahip değilim. Her neyse, konuyu kayda değerlik ilkeleriyle sildiniz. Sonrasında ise VP:İÜYYKÜD ile ilgili düzenlemem gerektiğini söylediniz. Şimdi anlamadığım şu kişi kayda değer mi değil yoksa maddede yorum olduğu için mi maddeyi sildiniz? Maddenin kayda değer olduğunu savunduğumuzda fikrinizi mi değiştirdiniz? Maddenin başında da belirttiğim gibi madde güncel bilgiler içermektedir ve düzenlemeye açıktır. O yüzden düzenleme bitmeden lütfen madde hakkında kesin yargılara varmayınız.(silmek ve oylamaya sunmak gibi) --Aşilleus (mesaj) 17:43, 1 Nisan 2015 (UTC)
Aşilleus yaptığım kişisel yorum uyarısı, bana yazdığınız mesajdaki gizlediğim ifadeler içindi, madde için değil. yukarıda da söylediğim gibi madde kayda değerlik nedeniyle silinmeye adaydır. --kibele 07:48, 2 Nisan 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Maddenin taraflı yazıldığı aşikar. Silinsin ya da düzeltilsin. Mutlutopuz 20:22, 1 Nisan 2015 (UTC)
  • Soru Sayfa ne için silinmelidir.95.8.146.89 22:13, 1 Nisan 2015 (UTC)
Şunun için Şafak yayla sizin için komünist devrimci başkalarının gözünde teröristtir, işkence gördüğünü belittiğiniz kaynak taraflı yayın yapan bir kaynakdır, çeşitlendirilmesi gerekmektedir, Mehmet Selim Kiraz'ı hangi kişinin öldürdüğü bilinmemektedir, Size göre kömünist devrimci başkalarına göre terörist olan diğer kişide öldürmüş olabilir. Kısaca madde tarafsızlık ilkesine aykırı olarak yazılmış ayrıca kayda değerlilik politikasnıda an itibarı ile tam olarak karşılamamaktadır. Mutlutopuz 23:24, 1 Nisan 2015 (UTC)
Yorum Yorum Kullanıcı:Mutlutopuz sizden için söylüyorum madde kayda değerdir ve güncel bilgiler olduğundan içerik sürekli değişecektir. Bahsedilen gazete resmi bir gazetedir ve resmi bir gazeteye "taraflı" gibi sıfatlar yapıştıramazsınız. Resmiyeti olan her şey legaldir ve kaynak olarak ele alınır. İkinci bir hususa gelirsek kimin öldürmüş olduğunu bilemiyoruz diyorsun peki şöyle bir soru sorsam cevaplayabilir misiniz? "İlk operasyonu polis mi yaptı yoksa militanlar şahısı öldürdükten sorna mı operasyon düzenlendi" bu gibi sorular hep muallakta kalacaktır ve medya bir şeyleri sürekli devletin yönünde yansıtacaktır. O madde tarafsızlık ilkeleri göz önünde bulundurarak yazılmıştır. Ve güncel bilgiler içerdiğinden değişikliğe gidilecektir. Bu süreçte maddenin kalması yönünde her türlü fedakarlığı göstereceğimden emin olabilirsiniz. Maddenin "kayda değer değil" denilerek silinmesinden sonra farklı bahaneler ile karalanmaya çalışılmasından tutun yetkilerini kendi keyfi kararlarına göre kullanılmasına kadar hepsini açıklamak zorunda kalacaksınız. Bugün Mahir Çayan'ın maddesinin özet kısmına "devrimci önder" gibi sıfatlar yazanlar eminim 1972'de terörist gözüyle bakıp katledenlerden çok da farklı bir kitle olmasa gerek. --Aşilleus (mesaj) 23:36, 1 Nisan 2015 (UTC)
Yorum Yorum Aşilleus Bu maddenin kaydadeğer olup olmadğına sadece tek başınıza siz karar veremeyeceksiniz. Vikipedi bir örgütün, devletin, kişinin ya da her hangi bir dinin propaganda mecrası değildir ve hiç bir zaman olmayacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin bir tane resmi gazetesi vardır o da T.C. Resmî Gazete'dir. Ben yorumunda kaynak gösterilen gazeteye illegal bir yafta yapıştırmadım sadece taraflı yayın yapan bir kaynak olduğundan bahsettim ve bu kaynağın yanına başka bir kaynak ekleyerek çeşitlendirilmesini tavsiye ettim. İllegal olduğu nedense ilk sizin aklınıza gelmiş. Kendi kendinize farkında olmadan ne güzel yazmışsınız "İlk operasyonu polis mi yaptı yoksa militanlar şahısı öldürdükten sorna mı operasyon düzenlendi" bu gibi sorular hep muallakta kalacaktır diye biz ansiklopedimizde muallakta kalan konular ile alakalı kesin yargılar içeren cümleler kurmuyoruz. Bilgilerin devletin yada yasa dışı bir partinin yönünde yansıtılması bizi ilgilendirmeyecek sizi vikipedi politikalarını düzgünce sindirerek okumaya davet ediyorum. Lütfen Vikipedide hiç bir gönüllü kardeşimi karalama yapan ve keyfi hareket eden şeklinde etiketlemeyiniz ve hakarette bulunmayınız. Mutlutopuz 08:31, 2 Nisan 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Ayrıca SAS'a eklenmesinin nedeninin Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) olmasından ötürü oylamanın geçersiz sayılması gerektiğini bildiriyorum. Zira sayfayı silinmeye aday gösterecekseniz Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler)den daha mantıklı bir gerekçeye ihtiyacınız var. Madde kayda değerdir ve bunun tartışması yapılamaz. --Aşilleus (mesaj) 23:52, 1 Nisan 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tek bir olayla bağlantılı olarak anılan kişilerin silinmesinden yanayım. Kişi hakkında olayın geçtiği maddede bilgi verilebilir. Alexandre M. 00:17, 2 Nisan 2015 (UTC)
Yanılıyorsuuz tek bir olaya bağlı bir durum yok 2011'de ve 2013'de haberlerde yer almıştır aynı şahıs. --Aşilleus (mesaj) 00:34, 2 Nisan 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları ve Berkin Elvan ile ilgili olmasıyla beraber Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bir olaya karışmış, birçok farklı ulusal kaynakta ismi geçen bir kişidir. Nasıl ki Ali İsmail Korkmaz ve Ethem Sarısülük maddeleri ansiklopedik olarak kabul ediliyorsa ileride Gezi Parkı Protestoları şablonlaştırılıp, kategorilere ayrılırsa bir kategoride değerlendirilecek ve ansiklopedik olan bir maddedir. Ԙobserve 05:27, 2 Nisan 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Saldırı maddesine aktarılması daha iyi. Kendisinin tek bir olay sebebiyle maddesinin açılması gereksiz. Bu tip saldırıları düzenleyenler genel olarak saldırı maddesinde yer alıyor (11 Eylül gibi büyük istisnalar hariç elbet).--RapsarEfendim? 08:02, 2 Nisan 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Rapsar'a katılıyorum. Tek başına KD değil. Aynı zamanda taraflı ifadelerin düzeltilmesi gerekli. --BirazdangelicemMsj 11:34, 2 Nisan 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde'nin hala bir olaya bağlı kaldığından dolayı silinmesi/aktarılması yönünde oy kullananlar maddenin güncellenen yeni olaylar ve kaynaklar sonucu oylarını gözden geçirmesini rica ediyorum. --Aşilleus (mesaj) 14:42, 2 Nisan 2015 (UTC)
Şu anda zaten 5-6 cümle dışında Adalet Sarayı'ndaki olayı anlatıyor madde. Saldırganların profili başlığı açılarak, iki saldırganın geçmişi saldırı maddesinde incelenebilir.--RapsarEfendim? 17:23, 2 Nisan 2015 (UTC)
Maddenin hala güncel olduğunu bildirmek isterim. Kişi kesinlikle kayda değerdir ve yaptığı eylemler ve kaynaklar bunu göstermektedir. Aktivist gösteriler düzenleyen eylemciler bugüne kadar ansiklopedik kaynak olarak sayılmıştır. Bunun örnekleri mevcuttur. Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Cihan Alptekin, Sinan Cemgil, Hüseyin İnan ve İbrahim Kaypakkaya bunların başlıcalarıdır. Burada ki örneklere göre herkesin önder sıfatı taşıması gerekmez aktivist olaylar içerisinde yer alması ve kayda değer olması yeterlidir onu anlıyoruz. Ayrıca son düzenlenmelerden sonra bahsi geçen şahıs sadece tek bir konudan dolayı gündemi işgal etmemektedir. 2011'de ve 2013de yaptığı olaylar, Çağlayan adliyesi olayı, ölümü ve cenazesinde yaşanan olaylar başlı başına bir kayda değerlik unsurudur. Bunların göz önüne alınarak tartışılması taraftarıyım. Üstelik madde şu an ki haliyle aktarılmasını istediğiniz sayfadan daha fazla içerik taşımaktadır. --Aşilleus (mesaj) 17:58, 2 Nisan 2015 (UTC)
O var, bu da olmalı diye hareket etmiyoruz. Her eylem düzenleyenleri kayda değer saydığımız nerede yazıyor? Diğer olaylara girersek, iki eylemde yer alan herkesi kayda değer kabul etmemiz gerekir. Bu yorumlarınız herhangi bir politikaya dayanmıyor, sizin görüşleriniz.--RapsarEfendim? 20:21, 2 Nisan 2015 (UTC)
Maddede adı geçen kişi tek olaydan bağımsız olarak farklı yerlerde, farklı etkinliklerde bulunmuş ve bu birçok güvenilir kaynakta geçmiş. Bu madde daha yeni ve güncel bilgiler içerdiğinden dolayı Şafak Yayla'nın geçmişi, ideolojisi, bu olaylara neden karıştığına dair sebepler, motivasyonunu nasıl ve nereden aldığı gibi bilgiler eklendiğinde ayrı bir madde olarak ele alınması gerektiği ortaya çıkabilir. Açıkçası her eylem yapan da burada madde olarak bulunmuyor, iki gün önce başka bir saldırı daha yapıldı ve onu yapanlar ansiklopedik bulunmadığından dolayı eklenmedi. Gezi Parkı olaylarının başlamasıyla birlikte birçok olay yaşandı ve birçok kişi ansiklopedik kabul edilerek maddeleştirildi ve bu madde benzer bir şekilde o olayların ve kişilerin büyük etkisinin bulunduğu bir kişiye aittir. Bir başka konu ise Ogün Samast, Yasin Hayal, Anders Behring Breivik gibi onlarca maddeyi de silmek veya aktarmak gerekecektir. Ԙobserve 21:04, 2 Nisan 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın 2015 İstanbul Adalet Sarayı rehine krizi maddesine, Rapsar'ın gerekçeleri doğrultusunda. Bu maddenin adı da sıkıntılı ya neyse, konu bu değil. --i.e.msj 14:56, 2 Nisan 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Verilen örneklerdeki kişilerle aynı nitelikte değil. Olayın anlatıldığı maddede kişiye yer verilmesi daha doğru olacaktır. --esc2003 (mesaj) 06:15, 3 Nisan 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Bu yöndeki görüşler daha mantıklı. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 06:55, 3 Nisan 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Oy hakkım olmadığından yorum olarak düşüncemi belirtiyorum.Bence maddenin şuan ki durumunun tarafsız olduğundan bence kalması daha iyi olur insanlar bu kişi için araştırma yapacaktır ve doğru bilginin vikide olacağına güveneceklerini düşünüyorum.Altair5555 (mesaj) 09:46, 3 Nisan 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Tekrar tekrar dile getirilmekten bıktık 2011'de yaşanılanlar, 2013'de yaşanılanlar ve Çağlayan adliyesi olayı sonrası cenaze töreninde yaşananların yazılı ve sözlü basına aktarılması kişiyi kayda değer göstermektedir. Madde sadece bir konuyla ilişik değildir. "Kayda değerlik" olarak silinme adayı sayfa lütfen bunları göz önünde bulundurarak kayda değerliği düşünerek oylayın. Benim şahsi fikrim oylamanın sona ermesi zira madde kayda değerlikten dolayı buradadır bu maddenin kayda değerliğini şu saatten sonra kimse kimse ile tartışamaz. Kayda değerliği bir gerçektir. --Aşilleus (mesaj) 10:11, 3 Nisan 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Vikipedide hiç kimsenin neyi tartışıp tartışmayacağına siz karar veremezsiniz. Mutlutopuz 14:26, 3 Nisan 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Konunun saldırı maddesinde ele alınması daha doğru. Şahsın biyografisinin KD kriterlerini karşılamadığını düşünüyorum. Haberlere konu olması ansiklopedik olduğu anlamına gelmez. Bunun için Vikihaber var zaten.--B.S.R.F. 💬 14:40, 3 Nisan 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Tek başında kd değil.--Sayginerv-posta 14:48, 3 Nisan 2015 (UTC)

ence madde kayda değerlilik ölçütüne uymaktadır. Kamuoyunu uzun süredir ve halen meşgül eden ve ilgilendiği bir dava ile ilgili bir siyasi silahlı eylemin failidir. Breivik nasıl tek bir Oslo eylemi ile wikide var ise söz konusu kişinin maddesi de olmalı. Uluslarası basında da yankı bulmuş bir eylemdir çünkü.

  • Aktarılsın Aktarılsın Tek başına kayda değer olmadığı için 2015 İstanbul Adalet Sarayı rehine krizi maddesine aktarılmalıdır. -- Supermæn (mesaj) 08:34, 5 Nisan 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Şafak Yayla maddesi 11.497 bayt boyutunda. 2015 İstanbul Adalet Sarayı rehine krizi maddesi ise 12.744 bayt boyutunda. Aktarılsın diyen arkadaşlar bu kadar uzun bir maddeyi kendisi kadar olan bir madde içine kayıpsız bir şekilde nasıl aktarmayı planlıyorlar acaba? --Mavrikantmsj 12:23, 6 Nisan 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Mavrikant, muhtemelen madde aktarılacak gibi görünüyor. Maddeye çok emek verildiği ortada emeği geçtim; madde kayda değer değil diyerek silinmeye aday oldu. Şahısın daha önce ki olayları ve cenazesinde yaşananlar birbirinden farklı 3 ve Çağlayan adliyesi olayıyla 4 olayı bir arada incelemiş. Aktarılacak madde ise sadece bir olay üzerinden yürüyor. Kişi ve olaylar birbiriyle nasıl eşdeğer olabilir anlamıyorum. Maddenin kayda değer olmadığını savunanları da anlamıyorum. Kaynakların göz önünde bulundurulması kanaatindeyim ancak sonuç belli gibi. Sağlık olsun. --Aşilleus (mesaj) 12:35, 6 Nisan 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ԙobserve yukarıda belirttiği gibi bahsi geçenin kişinin bağımsız olarak farklı yerlerde, farklı etkinliklerde bulunmuş olması ve güvenilir kaynaklarda geçmiş olmasından dolayı sayfanın kalmasından yanayım. Heyula91 (mesaj) 14:08, 6 Nisan 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kime göre terörist, kime göre değil? Ne olduğu değil ülkede ne etki yarattığı mühim. KD. --Darkbear writer(mesaj) 20:27, 8 Nisan 2015 (UTC)
Yorum Yorum Darkbear writer Wikipedia insanların fikrine göre madde oluşturmaz. Wikipedia'nın muhattabı resmi makamlar ve kaynağıda resmi belgelerdir. Resmi makamlarca maddedeki kişi terör örgütü üyesidir. erlikkhan 12:54, 18 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Kişi KD bence. O nedenle kalmalı. Ama bazı ifadeler taraflı "komünist devrimci" demek yerine "kendisini komünist devrimci olarak tanımlıyor" anlamına gelecek bir şeyler ekleyip Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından hem bağlı bulunduğu örgütün hem de kendisinin terörist olarak kabul edildiği eklenebilir. yaozel (mesaj) 19:28, 18 Nisan 2015 (UTC) VP:OY nedeniyle yoruma çevrildi. --kibele 09:20, 19 Nisan 2015 (UTC)
  • Kalsın KalsınVP:OY sayfasındaki kriterleri karşılamadığından yoruma çevrildi.--RapsarEfendim? 13:46, 27 Eylül 2015 (UTC)Yorum Yorum Olayın yeni olduğundan insanlar bu kişiyi araştırmak isteyecektir ve en doğru,tarafsız bilginin vikipedide olacağına inanacaklarını düşünüyorum fakat oradaki terörist kelimesinin kaldırılması gerekir kimine göre terörist kimine göre değil?Altair5555 (mesaj) 17:33, 19 Nisan 2015 (UTC)
Altair5555, kaldırdım. Tartışma sayfasına aktardım. --Mavrikantmsj 17:42, 19 Nisan 2015 (UTC)
Altair5555 Yukarda bir arkadaşa izah ettiğim gibi. "Wikipedia insanların fikrine göre madde oluşturmaz. Wikipedia'nın muhattabı resmi makamlar ve kaynağıda resmi belgelerdir. Resmi makamlarca maddedeki kişi terör örgütü üyesidir." erlikkhan 12:54, 18 Ağustos 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Aktarılacak bir şey yok. Hakkında fazla ayrıntı verilmesi ansiklopedik tarafının gözardı edilmesine neden olur. Olaya odaklanılması ve ismin olaydan koparılmaması için silinmesi gerekmektedir. Ansiklopedik olay var, kişi yok.--Kafkasmurat- 18:45, 20 Nisan 2015 (UTC) Oyumu silinsin'den değiştirdim. Ek bilgiler var.--Kafkasmurat- 18:16, 28 Mayıs 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Kalması veya silinmesi yönünde fikrim yok; fakat mevcut sayfa, aktarıldığı sayfanın aktarıldığı bölümüne yönlendirme yapılırsa hakkında bilgi arayanlar da Vikipedi üzerinden erişebilir. --Stultiwikiabana yaz 19:47, 5 Mayıs 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Maddenin 2015 İstanbul Adalet Sarayı rehine krizi maddesine KD kriterleri bağlamında sadelestirilmis olarak taşınması gerektiğini düşünüyorum. Fakat mevcut biyografinin birçok yerinde objektif olmayan ifadeler açıktır. Maurice Flesier msj 11:23, 10 Mayıs 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Viki sayfası gazete değil. İnsan ölünce acılı dayısı birtakım şeyler söyleyebilir; ancak bunlar, ansiklopediye girmez. Haber sitelerine link verilmiş, verilmeye de devam edebilir; dolayısıyla, isteyen söylenenleri okur. Dahası, şahsın kimliği hakkında, acılı yakınlarının duygusal açıklamaları sözlük anlamıyla "sübjektif" sıfatına uygundur ve sayfada yer alması maddenin tarafsızlığına aykırıdır. Viki bir ansiklopedidir, haber-yorum sitesi değil.

Ayrıca, medya analisti bir akademisyen olarak içerikteki kişisel iddianın "belirtmiştir" tabiriyle verilmesinin, maddeyi tarafsız olmaktan çıkarttığını açıkça söyleyebilirim. 'Belirtmiştir' ifadesindeki tarafgirliği,ilköğretim medya okuryazarlığı dersini alanlar dahi anlayabilir. Kaldı ki kaynak gösterilen kaynaklar akademik değil; tarafsızlıkları ise, tartışmalı. Bianet ve Evrensel üzerine yapılmış çalışmalara, örneğin içerik analizlerine göz atmanız yeterlidir. Sempati duyanlar dahil, hiç bir akademisyen bunların tarafsız olduğunu iddia etmiyor. Anaakım medyanın tarafsızlığı dahi tartışılırken, bu siteleri kaynak göstermek, ne derece uygun olabilir? Bianet'in editörlerini tanıyorum, akademik olmak gibi bir dertleri zaten yok.

Şahsın terörist olup olmadığı konusunda yaşanan terminolojik tartışma yerine ise, üyesi olduğu örgütün kimliği ve yöntemleri üzerine bir açıklama daha makuldür. DHKP-C'nin Türkiye, ABD, AB ve Britanya'nın terörist örgütler listesinde yer aldığı Vikipedia sayfalarında bulunan bir bilgidir. Post-modern görüşlere inat, aklın açıklayabildiği fenomenlerin dünyasında, şeyler görece değildir; DHKP-C ebediyyen terörist olarak hatırlanacak. Şu an için zaten, böyle olduğunu kimse inkar edemez. Eden varsa, önce örgütle ilgili sayfayı değiştirmeye çalışsın.

Önerdiğim değişiklikler çerçevesinde, sayfa kalabilir. Ancak, taraflı ve çoğunlukça üzerinde uzlaşılmış anlamlara aykırı ibarelerde ısrar ediyorsanız; sistemin eli olarak toplumun yaşamdünyasını sömürmek emelindesiniz demektir. Başka bir söylem içinde; ancak aynı eylem modeliyle. Bu durumda, sayfanın kaldırılması Viki Türkçe adına en doğrusu olacaktır.

(...) Selahattin Okuroğlu Okurogluselo (mesaj) 22:59, 27 Mayıs 2015 (UTC)

burası maddenin içeriğinin tartışıldığı bir yer değil, ayrıca VP:İÜYYKÜD'e uygun davranırsanız seviniriz. --kibele 07:53, 28 Mayıs 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Kişisel suçlamaya yanıt ve viki ilkelerine bağlılığımı beyandır.Herhangi bir şeyi okuma zahmetine giren, içeriği değil, maddenin tarafsızlığını ve viki ilkelerine uygunluğunu tartıştığımı görür. İlkeleri fevkalede ayrıntılı biliyor ve bunlara uymayanın ben olmadığımı da bilimsel kesinlikle söylüyorum. Kaynakçanın ise, uygunsuzluğu karşısında bir temizleme uyarısı zaten durmakta. Kaldı ki,'içerik', kelime anlamıyla gerçekte tüm bu kriterlere uygunluğu 'içeren' şeydir. Bu durumda, neyin tartışılacağına, neye göre karar verdiğinizi merak etmek hakkımızdır.

Bu tartışmada taraf olan bazı görevli üyelerin, herhangi bir viki ilkesine bağlılığından söz etmek güçtür. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu gibi önemli bir örgütün yöneticisi olan, yetkinliği ve eserleri belli Türk bilim insanlarına açılan sayfaları kapatırken, Şafak Yayla'nın sayfasının kapatılmasına karşı çıkmanız ayrı bir boyut. Bu arada, uluslararası terör örgütü listesindeki bir örgütün üyesinin sözlük dahilindeki sıfatı bellidir. Hele bir de silahlı eylem gerçekleştirmişse. Zorlamalı mantıksal çıkarımlarla merhumun sıfatını terörist olmaktan çıkartma üzerine verdiğiniz gayr-i bilimsel mücadele ve Türkçe içeriğe yönelik ayrımcı tutum karşısında, protestomu beyan etmek zorundayım. Vikiyi kendi amaçları için araç ve güç alanı olarak görenler karşısında, RFC açmaktan ve stewartlara konuyu iletmekten başka çarem kalmadı. Okurogluselo (mesaj) 15:09, 28 Mayıs 2015 (UTC)

"Herhangi bir şeyi okuma zahmetine girseydiniz" bu maddeyi silinmeye aday gösterenin aynı kişi olduğunu görürdünüz. biz her konuyu kendi sayfasında konuşuyoruz. 'terörist' ve 'terörist örgüt' konusunda da Kategori:Terörist örgütler'deki tartışmalara göz atabilirsiniz. yeni bir kullanıcı olmanız dolayısıyla heyecanınızı hoş görebiliriz, ancak bu, kişilere yönelik yorumlarınızın kabul göreceği anlamına gelmiyor. --kibele 15:24, 28 Mayıs 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Gördüm ve okudum. Ancak, sayfanın silinmesi değil, doğru dürüst revizyonu için yaptığım öneri ve düzeltmeleri sildiğinizi de gördüm.Bu arada, şahsınıza yönelik bir önyargı içinde asla olmadığımı belirtmek isterim. Şahsınızla polemiğe girmak de istemem, ancak, değişikliklerim silme ve yazdığım maddeyi kaldırmak için oylamaya sunma konusunda, inisiyatif üstlendiğinize göre, sanırım, hitabınıza hitaben yazmamın sakıncası yok.

Merhum Şafak hakkında isteyen vikiden bilgi alabilmeli, ancak bir haber-yorum sitesi benzeri üslup üzerinden değil. Viki, yani ansiklopedi formatında alabilmeli. Benim yaptığım, sizin de sildiğiniz değişikler de bu meyandaydı. Bu bağlamda, terörist örgütler tartışması değil, DHKP-C'ye yönelik geçerli viki sayfası baz alınmalı.

Türkçe sitede yaşanan enerji emici tartışmalar ve açtığımız sayfaları süratle silen tavır, kullanıcıları katkı yapmaktan uzaklaştırıyor. Oylama ve tartışmalar ya da tecrübeli kullanıcıların katkıları,maddelerin silinmesi için değil; doğru biçimde düzenlenmesine yardım için olmalı. Bu, Celalettin Vatandaş kadar, Şafak Yayla için de geçerli. Sonuçta, viki Türkçe gelişemiyor. Dahası, önemli maddeleri yeterince incelemeden silmeniz neticesi Türk üniversite camiasının soğukluğu ciddi boyuta ulaşmıştır. Bir çok üniversite tez yönetmeliğinde, araştırmacıların vikiden, bilgi edinmek için dahi, yararlanması yakışıksız olarak nitelenmektedir. Bu durum, yetki bir şekilde sizlerde olduğuna göre, sizlerin uygulamaları bağlamında yaşanmaktadır.

Aktif bekçi ya da hizmetli olarak sayınız son derece az. Elit bir kadro gibi adeta. Bu böyle kalsın istiyorsanız, yapacak bir şey yok. Bundan sonra sayfalarımı İngilizce wikipedia da yazıp, sonra Türkçe'ye sokacağım. Celalettin Vatandaş'ın örneğin, yeterinde İngilizce çalışması var ve Tevhid, uluslararası çapta bir düşünsel akım. Okurogluselo (mesaj) 16:37, 28 Mayıs 2015 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın Tek başına KD değil kesinlikle. --Bezgin GezginEvet? 14:09, 25 Haziran 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Madde kısaca özetlenip öyle aktarılabilir. --Ozankra (mesaj) 22:39, 14 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tek bir olayla anılan kişiler ansiklopedik değer taşımıyor diye düşünüyorum. Eğer öyle olsaydı sosyal medya fenomenleri gibi yada haber bültenlerinde ses getirmiş ilginç insanlarıda buraya yazmamız gerekirdi. Veya sansasyonel bir olayla ölmüş bütün terör örgütü üyelerini buraya yazmamız gerekir ki zaten her terör eylemi sansasyoneldir. erlikkhan 12:40, 18 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Öncelikle belirteyim bende tek bir olayla anılan kişilerin ansiklopedik değer taşımadığını düşünüyorum. Bu yüzden madde silinmeli. Ancak sormadan edemeyeceğim kişiyi tanıtmak için proleter devrimci derken? Bu cümleye kaynak olarak gösterilen 4 kaynaktan ikisinde bu kişi dhkp-c üyesi bir terörist olarak tanıtılmış, üçüncü kaynağın linki kırık, son kaynak olarak da bir terör örgütünün ses kaydı kullanılmış(?). Tek başına bu giriş bile maddenin tarafsızlığını sorgulatıyor. --Pinkmlover - mesaj 19:44, 31 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ve Aktarılsın Aktarılsın - Yukarıdaki gerekçeler nedeniyle maddenin silinmesi taraftarıyım. Ancak 2015 İstanbul Adalet Sarayı rehine krizi sayfasında Şafak Yayla hakkında bilgi verilmeli fakat maddeyi bu haliyle birebir aktarmak mantıklı olmayacaktır.  McAang 04:39, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın - kişi KD değil (her ne kadar kriterlerin sağlanamaması bu kişinin ansiklopedide yer almaması gerektiğinin kesin delili sayılmasa da), kişinin kendi maddesinde anlatılan diğer olaylara karışmış olması da onu KD yapmıyor.~Tarkovsky~ 19:54, 26 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Vikipedi SAS sayfası başlangıcında şöyle yazıyor. "Bu sayfa, Vikipedi kullanıcılarının sayfaların silinmesi hakkında tartıştıkları ve oy kullandıkları sayfadır. Silinmesi öngörülen güncel sayfalara yukarıdan bu aya tıklayarak erişebilirsiniz. Buraya eklenen silinmeye aday sayfaların durumu genellikle 5 gün (bu süre tartışmanın durumuna göre uzayabilir) içinde oylanarak karara bağlanır." Bu SAS sayfası 6 ay önce açıldı ve kullanıcı:Superyetkin'e durum hakkında mesaj atmama rağmen herhangi bir geri dönüş almadım. Artık bu SAS sayfasının kapatılmasının gerektiğini düşünüyorum. reob 03:08, 27 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 19:07, 1 Ekim 2015 (UTC)

Franco Sesa[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasına göre "Grubun bir üyesi daha evvel veya daha sonra kayda değer sayılabilecek bir grubun üyesi olmuş olmalı. Genelde eski gruplar veya yan projelerle ilgili ayrı bir madde açmaktansa bunlardan asıl maddeye bir yönlendirme yapıp bunlardan orada bahsetmek daha uygundur.". Şahıs daha önce iki grupta yer almış, ancak hem bu gruplar KD değil (hiçbir Vikipedi'de) hem de bunlarla bir albüm/şarkı çalışması olmamış. Celtic Frost maddesinde bahsedilmesi ve oraya yönlendirilmesi daha uygun gibi.--RapsarEfendim? 08:33, 21 Nisan 2015 (UTC)

Ayrıntılı incelemediyseniz nasıl "KD gibi duruyor" diyorsunuz? "KD gibi durmak" nedir ayrıca? Eserleri olabilir, bakın nasıl bir açıklama yaptım yukarıda. Önce onu, sonra yönergemizi bir okuyun isterseniz, ayrıntılı inceleyin.--RapsarEfendim? 18:18, 22 Nisan 2015 (UTC)
Yedi ceddini incelemedim yani. Kayda değerlik için belli tablolara, derleme sitelere bakıp bir oy verdim. Ayrıca oy çekimser. Yani dikkat edin anlamını taşıyor.--Kafkasmurat- 06:22, 7 Temmuz 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın --Ozankra (mesaj) 22:37, 14 Ağustos 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın -- Grubun dağılmasında olan etkisi de maddeye eklenebilir ama o halide maddeyi geliştirmeyecektir.~Tarkovsky~ 20:29, 26 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.Fenerli1978Buyrun beniiiim? 19:23, 3 Ekim 2015 (UTC)

Hedef 2023[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

VP:KAHİN Bu tür tahminler ansiklopedik değildir.--Ԙobserve 17:27, 13 Mayıs 2015 (UTC)

  • Hızlı kalsın Siz o yazıyı çok yanlış anlamışsınız. Maddede sunulan kaynaklar (İngilizce Vikipedi'deki maddede de var burada olmayan bazı kaynaklar) kayda değer olduğunu ortaya koyması için yeterli.--RapsarEfendim? 17:43, 13 Mayıs 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Ben o politikayı gayet iyi bir şekilde anladım. 2023 te olması planlanan tahminlerin hiçbir ansiklopedik yönü yok. Eğer İstanbul'da yapılmakta olan köprünün bittiğinde nasıl bir özellikte olacağı gibi bilgiler aktarılsaydı bir nebze kabul edilebilirdi ama bu maddede yer alan bilgilerin gerçekleşeceğine yönelik ön bilgiler ve planlar bile yer almadığı için tahmin olarak kabul edilir. Ԙobserve 17:54, 13 Mayıs 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Bunun tek başına madde olarak kalması gereksiz, ancak Ak parti tanıtım sayfasına aktarılmasında fayda var.--Muratero 20:28, 13 Mayıs 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın kâhinlik meselesinden çok kayda değerlik konusu. ayrı olarak ele alınacak bir konu gibi görünmüyor. uygun bir yere özetlenerek aktarılabilir. --kibele 20:40, 13 Mayıs 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gereksiz bir madde herkes vaatlerini tahminleriyle sayfamı açılır burası Vikipedi... Altair5555 (mesaj) 09:10, 15 Mayıs 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Siyasi bir partinin seçim vaadi olarak kullandığı bir taslak. Topluma ya da dünyaya mal olmuş bir tarafı yok. Bu nedenle yine o siyasi partinin sayfasının altında değerlendirilebilir. --Symphon115OnlyTruths 22:53, 15 Mayıs 2015 (UTC) VP:OY nedeniyle yoruma çevrildi.
  • Aktarılsın Aktarılsın gerekçelere katılaraktan..--Zaitsév 12:05, 17 Mayıs 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum birçok güvenilir bağımsız kaynakta atıfta bulunulan yüksek bilinirliği olan bir konsept; fakat ne olduğu belli değil. cumhurbaşkanının kendi hedef listesi veya ülke için belirlediği liste midir, yoksa bir kampanya mıdır? cumhurbaşkanının listesiyse başbakanın sözlerinin ne işi vardır? mümessili kimdir? epey kayda değer olmakla beraber bağlamı ve içeriği biraz muğlak. sadece birer cümlelik hedefler listelenecekse vikikaynak veya vikisöz alternatifleri düşünülebilir. ama net bir fikir oluşturamıyorum. Lisatittu (mesaj) 18:09, 29 Mayıs 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin veya uygun bir maddeye Aktarılsın Aktarılsın, ansiklopedik özellikte bir konu değil. -- Supermæn (mesaj) 15:28, 4 Haziran 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu tur tartsimalar ancak Turkiye'li ve Turkiye'ye ait bir yerde olabilir. Wikipedia'dan daha mi iyi biliyor silmeyi tasvip eden arkadaslar? Orada bir problem yok iken neden burada sorun olusuyor? Soylenecek cok sey var ama gereksiz. -Yozer1 (mesaj) 19:04, 18 Haziran 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Adalet ve Kalkınma Partisi maddesine aktarılabilir. --Bezgin GezginEvet? 14:21, 25 Haziran 2015 (UTC)
  • Hızlı kalsın Her gün her yerde bahsedilen bir görüş bu. O kadar işleniyor ki, ansiklopedide olması elzem hale geliyor. Bütün memleket 2023 diye çalkalanırken kayda değer olmadığını söylemek olanaksız.--Kafkasmurat- 06:30, 7 Temmuz 2015 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Kalsın Kalsın İlk cümle zaten: Hedef 2023, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıldönümüne kadar gerçekleşmesi için hedef listesi. Ansiklopedik değer taşıyor ve bu tür hedeflere çok önem verildiğinden ansiklopedimizde kalmasının uygun olacağını düşünüyorum. --Zebraacıkmesaj 12:52, 23 Temmuz 2015 (UTC)bkz. VP:OY Kullanıcı süresiz engellenmiş. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 19:23, 3 Ekim 2015 (UTC)
Kullanıcı:Zebraacık Gerçekleşmesi olasılıklara bağlı hedeflerin, hayallerin yeri ansiklopedi midir? Bunu en başından düşünebilseydiniz böyle bir mesaj yazmazdınız. reob 12:45, 25 Temmuz 2015 (UTC)
en:Space elevator.--RapsarEfendim? 15:24, 25 Temmuz 2015 (UTC)
Birbiriyle ilgisi olmayan iki farklı konu. Uzay asansörü için çeşitli formüller verilmiş ve bunun gerçekleşebileceğine yönelik ansiklopedik içerik var. Hedef 2023 maddesine bakıyoruz "İlk on'a girerek dünya ekonomilerinden biri haline gelmek" yazıyor mesela. Bunu sağlayacak kanıtlar yok, ortaya mesnetsiz fikir atılmış adeta. CBR Dünya Ekonomi Ligi raporuna göre 2024'te ancak 16. sırada kalabileceği yazıyor. "Yılda 50 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapmak" yazıyor. Nereden gelecek bu turistler, neden gelecek ve onları çeken sebepler neler olacak. Hiçbir bilgi yer almıyor, ilkokul defteri gibi birileri birşeyler yazmış-savunulacak pek bir yanını göremiyorum. reob 17:29, 25 Temmuz 2015 (UTC)
İngilizce vikideki madde neden silinmedi/silinmeye aday gösterilmedi o zaman? --Zebraacıkmesaj 14:49, 29 Temmuz 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Her ne kadar bütün amaçlar yazsa da onlarca amacı bir veya iki cümlede kolay birleştirilemeyeceğine göre... --Ozankra (mesaj) 22:32, 14 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Recep Tayyip Erdoğan hep bu hedefleri bahsedip duruyor. Kaynaklar da var. --Uğurkentmesaj 11:01, 19 Ağustos 2015 (UTC)
  • Bu madde Vikipedi okuyucularına ve kullanıcılarına aleni bir şekilde yalan bilgi veriyor. Tek örnek vereceğim ekonomi bölümünde bilgilerden birisi ilk 10 ekonomi arasına girmek ama bu bağlantıda bahsedildiği üzere 2014 yılında 17. sırasını bile kaybetmiş bir ekonomiden bahsediyoruz. Şimdi orada yazılan bilgileri savunanlar gelsin neyi savunduklarını yazsınlar. reob 21:27, 24 Ağustos 2015 (UTC)
Burada bu hedeflerin tutarlılığı, doğruluğu, mantıklı olması gibi şeyler konuşulmuyor. Bir parti veya bir(kaç) kişi tarafından oluşturulan bu hedeflerin kayda değer olup olmadığı tartışılıyor. İçerik ne kadar anlamsız, ne kadar hayalperest olursa olsun yeteri kadar kaynak bulunursa kayda değerdir -ki bu konu için bolca mevcut.--RapsarEfendim? 22:30, 24 Ağustos 2015 (UTC)
Benim bahsettiğim konu da bu zaten. Kayda değerlik ölçütlerinden ikisi güvenilirlik ve doğrulanabilirlik. Bu kadar altı doldurulamayan bir bilgiyi nasıl kd kabul edebiliyorsunuz? Ayrıca maddeye tekrar göz attım acaba ben mi kaynakları göremedim diye, ancak kaynak var demenize rağmen bu bilgileri onaylayan hiçbir kaynak yok ama yazılanların doğru olmadığını anlatan kaynakları birkaç sefer belirttim.reob 23:13, 24 Ağustos 2015 (UTC)
İçeriği iddia, vaat veya gerçek dışı olması önemli değil. Birçok iddia, komplo teorisi maddesi mevcut burada ve çeşitli dillerde. Kaynak çok, siz de biliyorsunuz.--RapsarEfendim? 23:26, 24 Ağustos 2015 (UTC)
Bu konuda düzgün tek bir kaynak var. Burası ama burada da nasıl olacağına dair bir bilgi yer almıyor. Bu madde hem doğrulanamıyor, hem de tek taraflı ele alınmış durumda. reob 00:23, 25 Ağustos 2015 (UTC)
Maddede şu an benim saydığım 14 farklı kaynak var. "Burada da nasıl olacağına dair bir bilgi yer almıyor" demişsiniz, benim anlatmaya çalıştığım şey farklı. Olması, olma ihtimali olması veya olmaması bizim bakmamız gereken şey değil. Konu yeteri kadar kaynakta işleniyor mu? Evet. Konu bizi alakadar etmiyor o zaman, ister gerçekleşsin ister hayalperest vaatler olsun.--RapsarEfendim? 08:58, 25 Ağustos 2015 (UTC)
  • Hızlı silinsin Bu maddenin kalması durumunda her partiye hatta her bağımsız adaya her seçimde hedefleri hakkında madde açma hakkı doğar. Bu durum da Vikipedi'yi boş vaatler çöplüğüne çevirir. Pinkmlover - mesaj 22:01, 28 Ağustos 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Söylem niteliğinde olduğu kanısındayım. Vikisöz'e veya AKP sayfasına aktarılabilir.Işıkhan Kaya (mesaj) 20:58, 6 Eylül 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Kararlı başlayıp, yorumlarla kararsızlaştığım maddede, sağolsun Işıkhan Kaya beni kurtardı. Ya Vikisöz'e ya AKP sayfasına aktarılması mantıklı olur diye düşünüyorum. Çünkü 'söylem' düzeyindeki maddeler açmakla bitmez ve tartışmaları da beraberinde getirir. kullanıcılar parti programlarını maddeleştirmeyi deneyecekler. Ama içeriğin KD olduğu açık, silinmeyip taşınması yerinde olur. İki seçenekten birini seçmek gerekirse vikisöz'e değil, AKP maddesine taşınması daha makul olur. iazak (mesaj) 14:51, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Madde konu gereği kayda değer ancak bu haliyle ansiklopedik değil. Oldu olacak şuraya bağlantı verelim. Pek bir fark yok iki sayfa arasında.  McAang 23:26, 22 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 19:26, 3 Ekim 2015 (UTC)

Aslı İnandık[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Sayfayı oluşturan kullanıcının talebi üzerine madde SAS!a taşınmıştır.--Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:20, 9 Eylül 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Kişiler için kayda değerlilik katsayısı incelendiğinde;

"Eğlence sanatçıları: aktörler, komedyenler, televizyon meşhurları, vb.

  • Kayda değer filmlerde, televizyon ve sahne gösterilerinde ve diğer prodüksiyonlarda önemli rol oynamış olanlar.(607.000 TL hasılat yapmış bir filnde rol, Türkiye'nin en çok izlenen dizilerinden Yalan Dünya'da rol)
  • Geniş veya önemli bir hayran kitlesi olanlar.(Hayran kitlesine kesin bir ölçü bulmak zor olsa da yardımcı olması açısından; youtube'da 46.708, instagram'da 38.000 twitter'da da 7.000 takipçi)
  • Belli bir eğlence türünde kendine has, çok üretken veya yenilikçi katkılar yapmış olanlar."(youtube kanalı)

maddelerine uymaktadır. Sayfada kaynak olmadığının farkındayım en kısa zamanda kaynak eklemesini sağlayacağım.Ashur (mesaj) 23:13, 9 Eylül 2015 (UTC) VP:OY nedeniyle yoruma çevrildi. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:41, 10 Eylül 2015 (UTC)

Silinsin Silinsin Eğlence sanatçıları için kayda değerlilik kriterlerinde "Kayda değer filmlerde, televizyon ve sahne gösterilerinde ve diğer prodüksiyonlarda önemli rol oynamış olanlar" deniyor. Gerek Şevkat Yerimdar'nın Vikipedi maddesi, gerekse sinematurk sitesi tanıtımında Aslı İnandık geçmiyor. Aynı durum Yalan Dünya için de geçerli. Demek ki "Önemli rol" oynamamış. Twitter ve instagram takipçi sayısı da nesnel bir popülerlik kriteri değil, satın alınıp manipüle edilebiliyor.Sultan Galiyev (mesaj) 07:23, 10 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum İki referans verdiğiniz siteninde kullanıcılar tarafından oluşturulduğunu unutmayınız. Aynı zamanda twitter ve instagram takipçi sayısı manipüle edilebilir olsa da halka açık bu iki profilinde takip edilmeye gerek olmadan yapılan yorumların çokluğunuda görebilirsiniz. Youtube'taki takipçi sayısıda azımsanamayacak kadar çok.Ashur (mesaj) 07:29, 10 Eylül 2015 (UTC)
Hızlı kalsın Madde KD. Bence kalması doğru olandır. -- OkanfanEvet benim? 06:00, 24 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değerliğe ilişkin bir kanıt göremiyorum. --kibele 12:48, 28 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum "Kişiler için kayda değerlilik katsayısı incelendiğinde;

"Eğlence sanatçıları: aktörler, komedyenler, televizyon meşhurları, vb.

  • Kayda değer filmlerde, televizyon ve sahne gösterilerinde ve diğer prodüksiyonlarda önemli rol oynamış olanlar.(607.000 TL hasılat yapmış bir filnde rol, Türkiye'nin en çok izlenen dizilerinden Yalan Dünya'da rol)
  • Geniş veya önemli bir hayran kitlesi olanlar.(Hayran kitlesine kesin bir ölçü bulmak zor olsa da yardımcı olması açısından; youtube'da 46.708, instagram'da 38.000 twitter'da da 7.000 takipçi)

Ve en önemlisi:* Belli bir eğlence türünde kendine has, çok üretken veya yenilikçi katkılar yapmış olanlar."(youtube kanalı) maddelerine uymaktadır." Sadece bir tanesine bile uyması yeterken 3üne birden uymakta.Ashur (mesaj) 18:48, 28 Eylül 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değerliği ispat eden kaynak yokluğu sebebiyle. --Eldarion 05:59, 29 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Kayda değerliği sorgulanan bu sayfanın neden kayda değer olduğu 2 kere yazıldı fakat bu yazılar inatla görülmüyor. Gerçekten çok garip.Ashur (mesaj) 15:55, 29 Eylül 2015 (UTC)
    Mesnetsiz iddialarınız ve kişisel yorumlarınız dışında kayda değerliği ortaya koyan hiçbir kaynak yok. Tanıtım yapmak için başka ortamlar kullanmanızı tavsiye ederim. Eldarion 18:24, 29 Eylül 2015 (UTC)
  • Hızlı silinsin -- Bilindik birisi değil, madde içerisinde de sadece youtube fenomeni olarak tanımlayan bir kaynak olduğu için KD değil Hakan·IST 18:31, 29 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Oyuncularla alakalı kayda değerlik kriterlerimizi sağlamıyor bariz bir şekilde.--RapsarEfendim? 08:03, 30 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ansiklopedi açısından kayda değer olmadığını düşünüyorum. Kayda değer olmayan başka maddeler de olabilir, kayda değer olmayan bir maddeyi onlarla savunmak yerine onları da sas'a taşımak gerekir. Burada böyle yapan birisi yok gerçi, ben sadece kendime cevap veriyorum. Saygılarımla. --KediÇobanıİleti 08:53, 30 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.Fenerli1978Buyrun beniiiim? 19:09, 3 Ekim 2015 (UTC)

Türk hardalları[kaynağı değiştir]

Kayda değer değil. --Superyetkinileti 11:49, 20 Eylül 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin - KD olmadığı konusuna katılıyorum reob 11:55, 20 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Katılıyorum. KD değil. --Sultan Galiyev (mesaj) 17:00, 20 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Aslında taslak olacak içerik de barındırmadığından gızlı silinebilirdi :)--RapsarEfendim? 21:52, 20 Eylül 2015 (UTC)
Cevap Cevap Vikipedi halkına sormadan silemezdi 9 yıllık maddeyi :) --Zebraacıkmesaj 01:15, 22 Eylül 2015 (UTC)
  •  Silinsin Silinsin Türk hardalları ile ilgili bilgi yok Hakan·IST 23:25, 20 Eylül 2015 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Silinsin Silinsin Amerikan hardalından daha çok bahsedilmiş! --Zebraacıkmesaj 01:12, 22 Eylül 2015 (UTC)bkz. VP:OY Kullanıcı süresiz engellenmiş. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 19:24, 3 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 17:05, 30 Eylül 2015 (UTC)

Seyhan Canyakan[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

VP:MÜZİK-- Hakan·IST 11:06, 20 Eylül 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum özgür resimler buyrun [1], akademik buyrun [2], haber buyrun [3], [4], Daha ne kadar albüm yapmalı ki kayda değer olsun ve silinmeye aday gösterilmesin. Sayfadaki siteler gidp müzisyen hakkında ki değerli bilgileri toplayabilrsiniz.. buyrun kayda değer müzik [5] ,sayfanın silinmeye aday gösterilmemesi gerekir Bu imzasız yazı Seyhancan64 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Silinsin Silinsin Yukarıda yorum yapan kullanıcının bu sayfayı okumasını tavsiye ederim. --Eldarion 07:09, 22 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin HakanIST'e katılarak. VP:MÜZİK uyarınca "Ünlü bir müzik yayın şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayınlamış olmalı." Kaynaklarda bunu göremedim. Diğer kriterlere de uymuyor. --Sultan Galiyev (mesaj) 20:37, 22 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kriterleri karşılanıyor. --OkanfanEvet benim? 11:32, 28 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Politikaya göre silinmesi gerekiyor, ayrıca Seyhancan64'ün verdiği kaynaklar, söylediklerini ifade etmiyor bence. --KediÇobanıİleti 11:57, 28 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 19:13, 1 Ekim 2015 (UTC)

Ricki Hall[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliliği yok olsa bile madde bu haliyle kalması için yetersiz. (bence) -- McAang 01:11, 23 Eylül 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil.--RapsarEfendim? 08:03, 23 Eylül 2015 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Silinsin Silinsin Hem yeterli bilgi yok hem de KD değil. --Zebraacıkmesaj 08:04, 23 Eylül 2015 (UTC) bkz. VP:OY Kullanıcı süresiz engellenmiş. --Superyetkinileti 19:13, 1 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yorumlara katılıyorum. --Sultan Galiyev (mesaj) 10:29, 27 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Britanyalı bir aktör olarak en.wiki'de de maddesi bulunmaması ilginç...--Śαвяí¢αи76ileti 06:02, 29 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 17:03, 12 Ekim 2015 (UTC)

Hasan Aydın[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Bu sayfa daha önce açılmış, standartlara uygun değildi ve hızlı silinmişti. KD olduğunu düşündüğüm için maddeyi standartlara uygun hale getirdim ve yeniden açtım. KD'liğini de topluluğun onayına sunmak istedim. Sultan Galiyev (mesaj) 13:05, 1 Ekim 2015 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Önce kendi fikrimi belirtmiş olayım. Hasan Aydın isimli çok insan olduğu yukarıdaki kaynak araştırmaları yanıltıcı olabilir. Maddede ismi geçen Hasan Aydın ile ilgili olanlar şunlar. 47 makale ve 80 atıf var. Maddede de yazıldığı gibi 8 kitabı var. Ayrıca 2002'de Turan Dursun Araştırma ve İnceleme Ödülü'nü kazanmıştı. Bence KD. Saygılar. --Sultan Galiyev (mesaj) 13:09, 1 Ekim 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Diyapazon, 17:09, 1 Ekim 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın reob 23:46, 7 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--yabancım 10:33, 13 Ekim 2015 (UTC)

Savaş Buldan[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Sayfa Anton aldemir adlı kullanıcı tarafından açıldı, kayda değerlikle hiçbir ilgisi olmadığı için sildim. Kulanıcı tarafıma maddeyi açmamı emreden bir mail attı ve cevabını aldı.Bu tip maddelere ilgisi herkesin malumu olan bir hizmetli ile iletişime geçilmiş ve madde tekrar açılmış gibi görünüyor. Maddenin kayda değerliğine topluluğun karar vermesi gerektiğini düşünüyorum. Eldarion 18:50, 19 Temmuz 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Biyografinin ayrı bir madde olabilecek düzeyde kayda değer olduğunu ortaya koyan kaynak yokluğu sebebiyle. Eldarion 18:55, 19 Temmuz 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın neden yazilmasin acikca sebebini bile yazamiyo musun kayda deger dedikten sonra tek ekledigin "ayri bir madde olucak kadar"... sayfa kalmali çünkü cok buyuk kayda degerligi mevcut zaten oyle olmazsa idi hakkinda binlerce yazi yazilmaz kurtce ve ingilizce wikipediada yazilmazdi maddeyi silisin saibeli oldugu icin hesap vermeli, beni 1 ay bloke ettigin icin özür dilemeli pesinden yerini hak eden birine devretmelisin, hizmetli ile irtibata gectigim yonlu beyanin tamamen spekulatif olup bunun icin de ispat etmeni edemezsen bi kez de bunun icin ozur dilemeni talep ediyom. Anton.aldemir (mesaj) 19:04, 19 Temmuz 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum "Bu tip maddelere ilgisi herkesin malumu olan bir hizmetli ile iletişime geçilmiş" lafının ağır kişiselliğini ve feci talihsizliğini bir anlık unutalım. Tartışma:Pervin Buldan'daki notu gördüm, maddenin daha önce vandalizm nedeniyle silindiğini ve ingilizce vikipedi'de de olduğunu farkettim ve kayda değer olduğunu düşündüğüm için de maddeyi açtım. topluluk incelesin. --kibele 19:12, 19 Temmuz 2015 (UTC)
Sizden bahsediyorum, kişisel olmasından doğal bir şey olamaz. Talihsizliği ise mesnetsiz bir şahsi yorumunuzdur. --Eldarion 19:21, 19 Temmuz 2015 (UTC)
Ek olarak kullanıcıyı yaptığı oy avcılığı için uyarmayı düşünürmüsünüz, yoksa ücret karşılığı madde açan kullanıcı konusu gibi kullanıcıyı korumayı mı tercih edersiniz. ? --Eldarion 19:29, 19 Temmuz 2015 (UTC)
neden benden bahsediyorsun eldarion? kayda değer olmayan maddeler açılabilir, silinebilir. hiçbir şey bu üslubun nedeni olamaz. bunları en iyi bilmesi gereken kullanıcı olarak bunu yapıyorsan zaten söylenecek birşey yok demektir. kolaylıklar. --kibele 19:31, 19 Temmuz 2015 (UTC)
Maddeyi siz açmadız mı ? Maddeyi başkası açmış gibi mi yazmamı istiyorsunuz onu anlamadım. Bir de politikaları herkesin okuması lazım. ?--Eldarion 19:41, 19 Temmuz 2015 (UTC)
gördüysen uyar, ben görmedim, senin neden bu üslupla konuştuğunu anlamaya çalışıyorum. "Bu tip maddelere ilgisi herkesin malumu olan bir hizmetli ile iletişime geçilmiş"teki üç yanlışı göstermeye bir de. konuyla ilgisiz bu konuşmayı sürdürmem. --kibele 19:44, 19 Temmuz 2015 (UTC)
Ben gösterdim ancak hala bir uyarınızı görmedim, demek ki bir yanlışlık görmediniz politika ihlal edilmesine rağmen. İkinci olarak madde geçmişini görebiliyorsunuz hizmetli olarak, kayda değerlik sebebiyle silindiği yazıyor orada. Bu tip maddelere ilginiz var, hizmetlisiniz ve sizinle iletişime geçilmiş. 3 doğru görüyorum ben. Mesnetsiz iddialar ile tarafınıza kişisel saldırıda bulunduğum imalarınıza devam ettiğiniz sürece ben de vakit kaybetmeyi düşünmüyorum. Eldarion 19:53, 19 Temmuz 2015 (UTC)
cidden çok enteresan, neden ben uyarıyorum anlamadım! gördüysen sen uyar, başkalarına emir vereceğine. kullanıcının sayfasında daha yeni uyarım var. daha önce de uyarmışım, engellemişim. seninse herhangi bir uyarını göremedim. benim kullanıcıyı kolladığımı söylemen mesnetsiz ve iftira oluyor bu nedenle. 'bu tip' konular ne demektir? 90.000 değişikliğin içinde nasıl bir istatistikle böyle bir kanıya vardın acaba? kimse benimle iletişime geçmedi, (ki geçebilir) bu da gereksiz bir 'kişisel' yorum, konuyla ilgisi yok. bu maddeyi açmamın hizmetlilikle bir ilgisi var mı? yok! o halde bunu vurgulamak da sorunlu. hizmetlilerin sildiği maddeler yeniden açılamaz diye bir kural mı var? hayır, belirgin bir kayda değersizlik taşımıyorsa kaynaklı olarak açılabilir elbette. bütün bunların da politika ihlali olduğu çok açık. imada bulunmuyorum açıkça VP:İÜYYKÜD ihlal ettiğini söylüyorum. --kibele 20:02, 19

Temmuz 2015 (UTC)

Kişisel fikirleriniz sizi bağlar, mesnetsiz idda ve yorumlarınızı kendinize saklayınız. Öte yandan "Eşi Savaş Buldan'ı kaybeden Pervin Buldan" cümlesinden başka bir bilgi geçmeyen kaynağı sayfaya kayda değerlik delili olarak eklemeniz gerçekten fantastikmiş. Madde mülkiyeti, katda değerlik ve tarafsız bakış açısı politikalarını bol bol okumanızı tavsiye ederim zira hizmetli olarak bunlara uymanız beklenir. Eldarion 17:52, 24 Temmuz 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, kişinin görünür rütbe-i aklı eserinde. 9 Nisan 2007 hemsehrisi Burçin Bircan icin de kayda degmez sahsiyet dedi 5 sene sonra 27 Kasim 2012 sayfa acilabildi. Kaybedilen 5 senenin hesabi nerde? Ayni olayin Savas Buldan maddesinin basina gelmicee ne malum. Anton.aldemir (mesaj) 20:01, 19 Temmuz 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sebebini açıklamıyorum. Sonra bazıları ithamlarda bulunuyor, bazıları da kendince milleti aşağılamaya çalışıyor.--Muratero 20:16, 19 Temmuz 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Detaya girmek istemiyorum sebebi hakkında. Fakat biyografi olarak yazılmaya değecek kadar kaynak yok elde. AegonTargaryenIV (mesaj) 20:25, 19 Temmuz 2015 (UTC)VP:OY nedeniyle yoruma çevrildi.
AegonTargaryenIV sakıncası yoksa neden detaya girmek istemediğinizi sorabilir miyim? bu sayfalar konuların konuşulması içindir, silinsin/kalsın oylaması değildir. bu açıdan detay vermemeniz söylediklerinizin sonuca etki etmesi/etmemesi açısından önemli. bir de bu sıradan bir biyografi değil, ölümü/öldürülmesi nedeniyle burada. bununla ilgili de sayfada yeteriince kaynak olduğunu düşünüyorum. --kibele 08:56, 20 Temmuz 2015 (UTC)
Kibele Biyografi olarak yazılmasını gerektirecek kadar kayda değer olduğunu düşünmüyorum. AegonTargaryenIV (mesaj) 12:53, 20 Temmuz 2015 (UTC)
AegonTargaryenIV sanırım maddedeki bilginin kayda değer olmadığını söyle(ye)miyorsunuz. peki öneriniz nedir? --kibele 13:56, 20 Temmuz 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın maddeye konuyla ilgili içerik ve kaynakları ekledim. --kibele 09:36, 21 Temmuz 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde bir içeririk sebebidir, açılardan bakmayınız ? sadece yan yüzler gözükür.detaylar madde içerir. Bahtiyarlı,17:44, 25 Temmuz 2015 (UTC)(UTC)VP:OY nedeniyle yoruma çevrildi.
  • Silinsin Silinsin (...) Ansiklopedinin ne olduğunu bir düşünelim. Burada nesnel ölçütler de var. Çok zor değil, bu maddenin neden ansiklopedide olması gerektiğini sorgulayalım. Herhangi bir kıstasa uymadığı için silinmesi gerektiğini fark edelim. Ansiklopedik olmayan birinin yer alması çok yanlış sonuçlara yol açabilir.--Kafkasmurat- 17:24, 27 Temmuz 2015 (UTC)
Yukarıdaki yorumum ısrarla sansürlenmektedir. Sansür olduğunu yazmam da sansürlenmektedir. Bunun da sansürlenmesi muhtemeldir. Kişisel yorum yoktur. İlgili arkadaşların sayfa geçmişinden göz atmasını istirham ederim. --Kafkasmurat- 08:08, 28 Temmuz 2015 (UTC)
Selam Kafkasmurat, bence fazla bu olaya takma. Benim gibi silinsin diyerek geç gitsin. Seni anlıyorum, bu sayfada Eldarion' a yapılan yoruma hiçbir şey yapılmayıp senin yorumunun silinmesi sinir bozucu olabilir. ama sen genede sakinliğini koru.--Muratero 15:14, 28 Temmuz 2015 (UTC)
Merhaba, teşekkürler. Aslında sayfadakilerin tamamı yorum. Sansürlenen kısım ise üç kelimelik bir durum tespiti. Hizmetli kriterlerden haberdar değil mi diyorum. Bunun neresi sakıncalı acaba?--Kafkasmurat- 19:28, 28 Temmuz 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sadece Pervin Buldan'ın eşi olduğu için ve Susurluk Skandalı sebebiyle mi bu maddeyi tutmalıyız? VP:KD kriterlerini karşılamayan bir madde VP:OA amacıyla yeniden oluşturulmuş. En ve Ku vikipedide olması bir kanıt olarak sunulamaz."İngilizce daha fazla içeriğe ve bilgiye sahip olabilir. ama bu tarafsız olduğu anlamına gelmiyor." sonuçta değil mi? İlgili içerik Pervin Buldan ve Susurluk Skandalı maddelerinde bir alt başlık altında aktarılmalıdır. Maurice Flesier msj 12:40, 29 Temmuz 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kişi maddesinden çok haber veya bir olayı anlatan madde gibi. --DemirciMehmedİleti 10:23, 3 Ağustos 2015 (UTC)
doğrudur. madde 'savaş buldan'ın öldürülmesi'ne ilişkin. madde adı da aynı yönde değiştirildi. --kibele 10:56, 3 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Yeni haliyle, faili meçhul cinayetler kategorisinde kaydadeğer olabilir.--DemirciMehmedİleti 11:52, 3 Ağustos 2015 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın Savaş Buldan maddesi altına taşınmalı. Kayda değer bir kişi hakkında madde yokken öldürülmesi hakkında madde olması biraz enteresan değil mi?--Alperen (mesaj) 09:21, 8 Ağustos 2015 (UTC)
@Kullanıcı:Alperen, Münevver Karabulut cinayeti, Sevag Şahin Balıkçı olayı, R.Ç cinayeti vs.--RapsarEfendim? 09:30, 8 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yeterince kaynak sunulmuş, kayda değer olduğunun ispatı için yeterli görünüyor.--RapsarEfendim? 09:31, 8 Ağustos 2015 (UTC)
Rapsar farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. Buradaki kişi organize suç örgütü faaliyetleri sebebiyle zaten kayda değer. Olayla kişi eşdeğer yani, dolayısıyla kişinin kısa bir biyografisi altında olaydan söz edilmeli ve ikisi aynı sayfada olmalı bence.--Alperen (mesaj) 09:35, 8 Ağustos 2015 (UTC)
Önce şahıs adına açılmıştı, sonradan taşınmış. Sırf bu olay için kayda değer gibi, öncesi için bilemiyorum.--RapsarEfendim? 09:41, 8 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Savaş Buldan'ın kendisi KD değil ama kaynaklarda görüldüğü üzere Savaş Buldan'ın öldürülmesi KD. reob 09:37, 8 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bolca kaynaklar var ve bu kaynaklar, kayda değerliliği ispatlar. --Ozankra (mesaj) 22:17, 14 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bazen kişiyle ilgili bir olay, kişinin şahsından daha KD olabilir. Neribij (mesaj) 19:57, 21 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ve Taşınsın Taşınsın: Münevver Karabulut cinayeti, Özgecan Aslan cinayeti gibi örneklerden farklı olarak, kişinin öldürülmesi haricinde de ansiklopedik niteliğe haiz faaliyetleri var. Öldürülmüş olmasa belki bunlar kayda değer olmasına yetmeyebilirdi, ancak öldürülüşüyle birleşince direkt şahsın kendisi kayda değer hâle gelmiş görünüyor. Öldürülüşünün, diğer faaliyetleri ile birlikte Savaş Buldan sayfasında incelenmesi daha doğru olur kanaatindeyim.--Cfsenel (mesaj) 18:29, 23 Ağustos 2015 (UTC)
Maddenin zaten Savaş Buldan adıyla açıldığını, tartışmanın da bu madde üzerinden başladığını, sonradan taşındığını fark ettim. Hayatıyla ilgili bazı detayları Susurluk Raporu'ndan ekleyerek maddeyi düzenledim, sonrasında bahsettiğim sebeple Savaş Buldan'a geri taşıdım. Madde adının Savaş Buldan'ın öldürülmesi olması gerektiğini düşünen varsa tekrar taşıyabilir, ancak ben bu hâliyle kişi olarak kayda değerlik şartlarını fazlasıyla taşıdığını ve Savaş Buldan adının daha uygun olduğunu düşünüyorum.--Cfsenel (mesaj) 19:20, 23 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Öncelikle Türkiye'de 90'lı yılları (gözü kulağı kapalı olmadan) yaşayan birinin Savaş Buldan'ın yalnızca öldürülmesini değil, kendisini de KD bulacağını varsayıyorum. Maddenin haline gelince, SAS olduğundaki hali yetersiz olsa ve ancak 'öldürülmesi' KD madde sayılabilecek durumda idiyse de şu anda Cfsenel'in de değindiği üzere maddenin Savaş Buldan adına geri dönmesini olumlu buluyorum. Ayrıca özellikle Susurluk dosya, belge ve gazete kupürlerinden istenirse çok daha fazla kaynak bulunabilir. iazak (mesaj) 14:14, 8 Eylül 2015 (UTC)
Yorum Yorum Ayrıca Savaş Buldan ile benzer noktaları bulunan Behçet Cantürk hakkındaki Behçet Cantürk'ün Anıları kitabının KD madde olup, Behçet Cantürk'ün kendisinin KD olamaması, tarihte 8 kez silinmesi de mantıksız görünüyor. Kısa ve yetersizlikleri nedeniyle silindiği dönemler, kimse el atmamışsa silinmesi makul olmuştur elbet, ama bir ara viki standartlarına uygun olarak geliştirilmelidir. Ama bu kadar ççok silinince insanlar da açmaya çekinmeye başlamış olabilirler. Şimdi baktım, en az 10 maddede kendisinden kırmızı kırmızı bahsediliyor. Ama KD değil! iazak (mesaj) 14:27, 8 Eylül 2015 (UTC)

Eldarion User talk:Kafkasmurat Ne dusunuyolar? Kayda deger olmadığı kesın demışler. --85.108.158.5 14:09, 22 Eylül 2015 (UTC)

  • Kalsın Kalsın İngilizce dilde madde geçiyor ve orada herhangi bir tartışma oluşmamış. Ayrıca taşınmasıda uygun değildir. Evet kişi madde olarak KD değildir lakin adi suçlar kapsamında öldürülmüş olsa Savaş Buldan cinayeti maddesi daha uygun olurdu veya hiç madde niteliği taşımasa da olurdu. Fakat öldürülmesi şahsından çok etnik kimliği ile alakalı. Bu nedenle ismi ile vikipedi de yer alması daha doğru olur. --Fesih (mesaj) 23:15, 22 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--yabancım 10:37, 13 Ekim 2015 (UTC)

Şablon:Kadınlar saltanatı dönemi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

VP:ÖAY ilkesi gereği. bu bir vikipedi maddesi olarak çeştli kaynaklarla desteklenerek, eleştirileri de barındırarak mevcut. ancak böyle bir şablon (başlatıcı, devam ettirenler, sona erdiren vb. başlıklarla) nesnel değil.--kibele 14:19, 2 Ağustos 2015 (UTC)

Küçük bir düzenlemeyle tekrarlar giderildi. --Kafkasmurat- 18:01, 2 Ağustos 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak.--RapsarEfendim? 17:56, 2 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin şablon olması için gereken nesnellik mevcut değil. kibele 16:23, 11 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin mevcut maddede kişiler açıklanmakta. Bu nedenle böyle bir şablonun olmasına gerek yok diye düşünüyorum.--Muratero 20:37, 11 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Ozankra (mesaj) 22:13, 14 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Gerekçeyi pek anlamadım. Kadınlar saltanatı diye, yaygın kabul gören bir adlandırma var. İlgili kişilerin sayfaları arasında kolay geçiş yapılması için ilkesel olarak böyle bir şablonun varlığında sorun görmüyorum. Sorun yaratan şey, bu dönem ile hangi sultanların kastedildiğine dair ihtilaf mı var? Böyleyse bu tek başına şablonu silmek için yeterli sebep değil, mesela Orta Doğu'ya hangi ülkelerin dahil olduğu net değil, buna karşın Şablon:Orta Doğu ülkeleri kullanılıyor, bu şekilde çok sayıda örnek bulunabilir. İhtilaflı olan sultanlar şablonda bir dipnotla belirtilebilir. Onun haricinde gerekçede bahsedilen sorun giderilmiş görünüyor.--Cfsenel (mesaj) 17:31, 27 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yeterli olmadığını kabul ediyorum ama bütünü bir arada görebilmek adına faydalı ve akademik olarak kabul görmüş bir söylemin parçası olduğu için kalmalıdır. Işıkhan Kaya (mesaj) 20:55, 6 Eylül 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Nesnel olmamaktan ziyade farklı görüşler ileri sürülebilmesi, şablon için belli bir oranda sorun oluşturur. (Bu tüm şablonlar için geçerli.) Bu tür konularda bu durumu, sosyal bilimlerdeki yorum farkları nedeniyle doğal karşılamak gerekir. Yine de bir şablon olabilecek derecede fikir birliği oluşması mümkün olmuş bir konudur ve mevcut halini gayet doğru buluyorum. Tabii benim doğru bulmamdan ziyade, konuyu sistematik hale getiren ve yaygınlaştıran Ahmet Refik Altınay'ın yorumunun esas alınması gerekir. Bu arada maddenin düzenlenip geliştirilmesi gerekiyor tabii. iazak (mesaj) 13:49, 8 Eylül 2015 (UTC)
altınay'ın yorumu sadece bir yorumdur. ansiklopedik bligi verirken elbette çoklu kaynaklara ihtiyacımız var. --kibele 13:53, 8 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--yabancım 10:43, 13 Ekim 2015 (UTC)

Linea interspinalis[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Hakkında yeteri kadar kaynak ve bilgi yok. Ansiklopedik olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 09:11, 3 Ağustos 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 09:11, 3 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Silinmesin diye maddeye eklemeler yapıyorum. --DemirciMehmedİleti 10:31, 3 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bir madde hakkında az bilgi olması maddenin silinmesi için gerekçe değildir.--Alperen (mesaj) 10:34, 3 Ağustos 2015 (UTC)
"Kaynaklarda yeteri kadar bilgi" yok, bu gerekçe.--RapsarEfendim? 21:29, 11 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu haliyle hiç anlaşılır değil. Aşırı derece uzmanlık gerektiriyor. Anlaşılması içinde çok iç bağlantı lazım.--Muratero 20:57, 11 Ağustos 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Anlaşılamamasının nedeni latince isimlere iç bağlantı verilememesi. Türkçe Vikipedi'nin tıp alanında yetersiz olduğu çok açık, semptomatik tedavi gibi major bir konuyu bile daha yenice ekledim. Bence silinmesin, öncelikli maddeleri ekledikten sonra bunlara da sıra gelir. --DemirciMehmedİleti 09:03, 12 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Eğer içeriği en kısa sürede geliştirilemezse ben de silinmesi taraftarıyım. Kayda değerliliği var anladığım kadarıyla ama yine de henüz yeterli ve açıklayıcı bir bilgi yok ortada. --Ozankra (mesaj) 22:12, 14 Ağustos 2015 (UTC)
  • Hızlı kalsın ya da ortak bir maddede Birleştirilsin Birleştirilsin silinmesi için bir neden yok. tıp maddelerinin eksik olması varolanların da silinmesini gerektirmiyor. latincelerin bazılarının türkçeleri mevcut, diğerleri de açılmak üzere bu maddelerle ilgilenecek kullanıcıları bekliyor. vikifutbol'un yanına vikitıp, vikikimya, vikifizik, vikisanat, vikibilim'in ekleneceği günlerin özlemiyle.. --kibele 10:44, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap kibele, aslında silinmemesi için geliştirecektim ama hangi birini geliştireyim, bu maddeler kapsamlı bir işbirliği istiyorlar. Latince kelimeleri ekleyip iç bağlantı verilmeli, tıp alanındaki temel konuları toparlayıp bunlara döneceğim ama şu an olmaz. Diğer vikipedistler de anlaşılamadığı için silinmeli diyorlar. Desteğin için teşekkür ederim --KediÇobanıİleti 12:39, 7 Eylül 2015 (UTC)
sizin başladığınız yerden devam ettim aslında. biraz araştırıp resimlere bakıp iç bağları okuyunca anladım ben ilgim olmayan bir konu olduğu halde. anlaşılmaması silinme gerekçesi olamaz zaten. teşekkürler. --kibele 14:25, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ankara üniversitesi kaynağını incelediğimde ansiklopedik bir içerik taşıdığını düşündüm. Bilimsel bir içeriğe sahip olduğu için Türkçe kaynaklar kısıtlı büyük ihtimalle. reob 12:58, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Konunun uzmanı vikipedistlerin katılımı dileğiyle. iazak (mesaj) 13:39, 8 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--yabancım 10:56, 13 Ekim 2015 (UTC)

Sarı Efe Edip Bey[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Her tarihî şahsiyet kayda değer değildir. Kişinin kendisini kayda değer yapabilecek tek olay var, o da İzmir Suikastı. O olayla ilgili bütün bilgiler de maddede mevcut zaten. Kayda değer bir yanı yok.--RapsarEfendim? 21:11, 28 Ağustos 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 21:11, 28 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar'a katılarak, maddenin İzmir Suikastı maddesine aktarılacak bir yanı yok silinsin.Pinkmlover - mesaj 22:21, 28 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Türkçe Vikipedi, madde sayısını arttırmak istiyorsa Sarı Efe Edip Bey gibi maddelere de sahip olmalıdır. Karıştığı tek olay İzmir Suikasti evet, ama İzmir Suikasti de önemli bir olay. Suikast girişiminin ardından ilk idam edilen 15 kişiden biri. Hükümet'in ajanı olduğu da söylenir, ki bu da bence ilginç bir şahsiyet yapıyor. Suikast planlamasının yapıldığı (ya da yapıldığı iddia edilen) çiftliğin sahibi, finansörlerinden de biri olduğu iddia edilir. Bunlar Edip Bey'i yeteri kadar ilginç yapmaktadır. Ayrıca maddedeki tüm bilgiler İzmir Suikasti maddesinde bulunmuyor. Edip Bey'in suikast öncesi yaptıkları, Kuvayı Milliye'deki katkıları vs. bilgiler İzmir Suikasti maddesinde yok. İzmir Suikasti gibi üzerinde hâlâ tartışma süren bir olayın önemli faillerinden birinin maddesi silinmemeli. Bırakın bu maddeyi silmeyi, idam edilen 15 kişiden hakkında madde olmayanlarınkinin de zamanla yazılması gerektiğini düşünüyorum... Maddeye şu anki halinden fazla eklenecek çok bilgi yok, ama ondan bahseden kaynaklar bende mevcut, kaynakça ekleyebilirim, maddeyi biraz daha eli düzgün hale getirebilirim. Son olarak Kayda Değerlik kriteri bence "reklam amaçlı" maddelere karşı bir koruma olmalı, daha fazlası değil. Tarihi şahsiyetler, özellikle İzmir Suikasti gibi önemli olaylara karışmış isimler hakkındaki maddeler Vikipedi'yi şişirmez, zenginleştirir. Tabii bu bambaşka bir tartışma konusu... Sonuç olarak madde silinmesin. Kalsın. Sultan Galiyev (mesaj) 23:28, 28 Ağustos 2015 (UTC)
Bu "önemli bir şahıs" gibi yorumlar sizin kişisel yorumlarınız, Vikipedi politikalarıyla bağdaşmamakta.--RapsarEfendim? 07:52, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Tartışmayı karşılıklı atışmaya dönüştürmek istemiyorum, ama "önemli bir şahıs" demedim, önemli bir olaya karışmış, bu yüzden idam edilmiş 15 kişiden biridir. Suikastin "önemli faillerinden biridir." Kayda değer olup olmadığı elbette topluluğun kararı. Burası da bir tartışma sayfası olduğuna göre yazdığım kendi kişisel yorumumdur tabii ki. Yorum yazmanın yasak veya yanlış olduğunu sanmıyorum. Kimseyi de hedef almadım. Siz bir maddenin silinmesini önermişsiniz ben de silinmemesi gerektiğini düşündüğümü yazdım, mevzu bundan ibarettir. İyi vikiler. Sultan Galiyev (mesaj) 08:32, 29 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kayda değerliği son derece net. [6]. Yalnızca suikast ile bilinmediği verdiğim bağlantıdaki kaynaklardan net bir şekilde anlaşılıyor.--Alperen (mesaj) 08:37, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Bir Google aramasından daha fazlasının gerektiğini sen de çok iyi biliyorsun.--RapsarEfendim? 08:40, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Onlarca kitapta Kurtuluş Savaşındaki komitacılığı anlatılıyor. Daha ne gerekiyor Rapsar? Gereksiz silme adaylıkları ile topluluğun vaktini çok alıyorsun.--Alperen (mesaj) 08:44, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Hmm, tekrar kişisel yorumlara başladık demek. Kimse seni tartışmalara katılmaya zorlamıyor, fikrini belirtmek zorunda değilsin. Kaynaklara "ispat etmek" gerekiyor, Google araması verip de "daha ne istiyorsun" demek değil.--RapsarEfendim? 09:38, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Bi şöyle bi hızlıca bakmak lazım Rapsar kaynak var mı yok mu diye... Kaynak yok diye hemen silmeye aday göstermemek lazım, kaynak varsa eklemek lazım, ekleyemiyorsa sayfa başına kaynaksız şablonu koyarız.--Alperen (mesaj) 09:53, 29 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın alperen e katılarak.. --kibele 10:04, 1 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 10:48, 13 Ekim 2015 (UTC)

Tuva Kitaplar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Herhangi bir dilde yazılan kitapları bir maddede toplamanın ansiklopedik olduğunu düşünmüyorum.--RapsarEfendim? 12:05, 6 Eylül 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 12:05, 6 Eylül 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın - Tuva edebiyatı sayfasına aktarılabilir mi @Rapsar?  McAang 12:30, 6 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin "Aktarılsın" demek isterdim ama, aktarılacak bir bilgi de ihtiva etmiyor sayfa. Potkal 17:39, 6 Eylül 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın - Tuva edebiyatı sayfasına aktarılması gayet yerinde olur. iazak (mesaj) 10:24, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Zaitsév 21:52, 8 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 10:51, 13 Ekim 2015 (UTC)

Eçift[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ekim 2014 tarihinden beri kayda değerliğini kanıtlaması için bekliyor. Kaynaklar içerik ile ilişkili olarak belirtilmemiş, öylesine yazılmış. Bazı kaynaklar ecift.com dan verilmiş.--reob 13:43, 7 Eylül 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Eldarion 10:46, 15 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sunulan kaynakların bir kısmını temizledim, yalnızca sitenin yaptığı anket sonuçları verilmişti ve siteyle alakalı kaynak olarak kullanılabilecek bir bilgi sunmamaktaydı. Kalan kaynakların da dördü aynı haberi vermekte zaten. Yeteri kadar kaynak mevcut değil.--RapsarEfendim? 08:09, 30 Eylül 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:46, 14 Ekim 2015 (UTC)

HT 7/24 Spor[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Biraz bakındım fakat böyle bir kanal bulduğumu söyleyemem. Kanalın HT'nin bir kanalı olduğu söylenmiş ama HT'nin sitesinde görüldüğü gibi bir şey yok. McAang 04:23, 7 Eylül 2015 (UTC)

kanal ne zamandan beri var bu silenmeye aday bir sayfa değil her kanalın bir sayfası var bu kanal elemeleri yayınlıyor 2011'den beri aktif yayındalar berke_1454 19:13, 7 Eylül 2015 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 14:27, 14 Ekim 2015 (UTC)

Seren Şirince[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kişiler için kayda değerlik kriterlerini sağlamadığı gerekçesiyle hızlı silinmesi için etiketlemiştim. Kibele, hızlı silinemeyeceğini belirttiği için buraya taşınmıştır. Diyapazon, 10:01, 27 Eylül 2015 (UTC)

  • Hızlı kalsın "Kayda değer filmlerde, televizyon ve sahne gösterilerinde ve diğer prodüksiyonlarda önemli rol oynamış olanlar" kriterini sağlıyor.--RapsarEfendim? 10:03, 27 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değer rol olarak bir tek bu var: İlişki Durumu: Karışık. Alt tarafı bir yaz dizisinde oynamış. Bence kayda değer olması için yeterli değil. --Diyapazon, 10:14, 27 Eylül 2015 (UTC)
"Kayda değer filmlerde, televizyon ve sahne gösterilerinde ve diğer prodüksiyonlarda (dizi kayda değer) önemli rol oynamış (başrol) olanlar"...--RapsarEfendim? 10:20, 27 Eylül 2015 (UTC)
@diyapazon. anlıyorum söylediğini ancak 1 (bir) maça çıkan futbolcuları kayda değer saydığımızı da unutmayalım. --kibele 10:24, 27 Eylül 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Rapsara katılarak--Zaitsév 19:00, 12 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Théoden ileti 14:29, 14 Ekim 2015 (UTC)

Engin Uçan[kaynağı değiştir]

Kayda değer değil. --Superyetkinileti 16:31, 3 Ekim 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak.--RapsarEfendim? 17:11, 3 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Zaitsév 18:59, 12 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin aynı gerekçeyle. --Gundoganfa (mesaj) 20:56, 13 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--kibele 19:59, 16 Ekim 2015 (UTC)

Ermeni Soykırımı'nın 100. yıldönümü[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Hızlı Sil olarak eklemiştim ama topluluğa açmak daha iyi olacağı için SAS olarak etiketledim. Ermeni Soykırımını Anma Günü var ve buraya aktarılabilir.--Ԙobserve 18:42, 24 Nisan 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Ana madde Ermeni Kırımı ve yeni oluşturulan bir maddeye Ermeni Soykırımı'nın 100. Yıldönümü başlığı veriliyor. Bu bence kendi içinde çelişki olusturur.Kesinlikle silinmeli ya da Reob'un dediği gibi aktarılmalı. Maurice Flesier msj 21:33, 24 Nisan 2015 (UTC)
  • Hızlı kalsın İngilizce Vikipedi'ye bakılırsa, olayın başka bir maddeye aktarılamayacak kadar geniş olduğu görülebilir. --Mavrikantmsj 21:50, 24 Nisan 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bir alt başlığın ya da alt konunun potansiyel büyüklüğüne göre değil mevcut büyüklüğüne göre ayrı madde oluşturuyoruz. Sırf İngilizce Viki'de var diye "Obama'nın ilk yılları" maddesi açamayız, çünkü bizdeki Obama maddesi zaten görece az gelişmiş. Bu da öyle bir madde.--RapsarEfendim? 22:04, 24 Nisan 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ve Ermeni Soykırımını Anma Günü maddesine eklensin gerekiyorsa. "Kıbrıs Barış Harekatı'nın, İstanbul'un fethinin, Viyana hezimetinin ya da Osmanlı Bankası baskınının, yahut Orly Havalimanı saldırısının falanca sene-i devriyesi maddesi de bence bu madde kadar gereksiz ve anlamsız olur. KD değil.--Potkal 04:58, 25 Nisan 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sanki farklı bir gün varmış gibi anlaşılıyor. Aynı günün bir yıldaki kutlaması. Türkiye'deki hiçbir kutlamanın böyle bir maddesinin olmaması nedeniyle silinsin. Ayrıca çevirisi yarım kalmış, aktarılacak yeni bir bilgi de göremedim. --Kafkasmurat- 05:17, 25 Nisan 2015 (UTC)
Siz ansiklopedi kavramını çok yanlış anlamışsınız. Türkiye'deki hiçbir maddede yok düşüncesiyle silinsin diyorsanız bence Vikipedi hakkında öğrenecek çok şeyiniz var. Ayrıca 1.5 milyon insanın öldüğü gün bir kutlama değil bir anma oluyor. Lütfen milliyetçi duygularınızla oy vermeden önce bir okusaydınız. :) İyi okumalar. --Kud yaz 12:11, 25 Nisan 2015 (UTC)
Öncelikle başka kullanıcılara yönelik ifadeler kullanamazsınız. Ansiklopedi kavramını başkalarına anlatan birisinin aynı paragraf içerisinde ansiklopedi politikasını ihlal etmesi ilginç. Ayrıca 99. ve 101. anma törenleri de maddeleşecek mi? 100. yılın ne gibi bir önemi var? Ermeni Soykırımını Anma Günü maddesine eklenebilecek bilgiler var.Ԙobserve 12:46, 25 Nisan 2015 (UTC)
Ben Vikipedi'ye dair en bilgili kişi olduğumu iddia etmedim. ;) Sadece kullanıcıya sadece Türkiye ile ilgili katkılar yapmak istiyorsa Türkopedi gibi oluşumlar kurabileceğini söylemek isterim. Bu bir öneri tabii. Ya da Vikipedi'de sadece Türkiye ile ilgili maddelerle ilgilenebilir. Lakin Türkiye hakkında açılmamış şeylerin diğer ülke-millet vs. hakkında açılmasına karşı gelmek gerekçesinin oyunu geçersiz kılması gerekir. İyi çalışmalar. --Kudyaz 12:56, 25 Nisan 2015 (UTC)
Herkes oy veriyor ancak bana çemkiriyorsunuz. Talebinizi anlamadım. Fikrimi söyleyip oy kullanmışım. Milliyetçilikle ilgim yoktur. Ancak sizin aşırı milliyetçi biri olduğunuz görüşlerime saldırmanızdan belli oluyor. Beni milliyetçi addetmeniz çok ilginç. Buradaki görüşümde böyle bir tutumun yok. 29 Ekim'in 100. yıl kutlamaları gibi bir madde olamayacağı gibi bunda da olamaz. Neden olsun ki? 29 Ekim'in başka bir kutlaması. Bana saldırmanızı anlamadım. Önceden bir durum olmalı. Yetkililerin kullanıcı adınıza yönelik bir kukla tahkikatı yapması gerekir. Topluluğu kendi amaçlarınıza alet etmeyiniz.--Kafkasmurat- 13:08, 25 Nisan 2015 (UTC)
Merhaba Kafkasmurat. Görüşünüze karşı görüş belirten herkes kuklacılıkla suçlanacaksa bu çok ilginç. Gelelim asıl meseleye. 29 Ekimin 100. yıldönümü her yıl olduğundan farklı bir konumda duruyorsa, toprak talepleri, tazminatlar vs. gündeme geliyorsa tabii ki bunun da maddesi açılmalıdır. 100. yıldönümü dünya çapında birçok etkinlikle anılmış, en önemlisi Ermenistan'da birçok devlet insanı toplanmış, Türkiye Başbakanı konuya dair açıklama yapmış, yıllar öncesinden 100. yıla dair söylemler geliştirilmiş. Bu anlamda Türkiye'nin 2023 politikalarını düşünün. Cumhuriyetin 100. yılına dair belirlenmiş politikalar ve planlar varsa bunun da maddesi açılmalıdır. Maddeyi incelediğiniz takdirde madde Ermenistan ve Türkiye taraflarının 100. yıla dair farklı kanaatlerini ve (şu an için yazma fırsatı bulamadım ancak en yakın zamanda yazacağım) Ermenistan ve Türkiye'deki etkinlikleri ve Çanakkale anlamalarının bugüne getirilmesiyle yaratılan olguya değinir hale getirilecek. Maddeyi bu bağlamda incelemenizi isterim bir de. --Kudyaz 13:15, 25 Nisan 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Belirttiğim gibi halihazırda maddesi varken, böyle ayrı bir maddenin de açılması şu an için gerekli değil. Bu tür bilgiler oraya eklenebilir. Ԙobserve 06:08, 25 Nisan 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum madde 24 nisan'da açılmış, çeviri etiketi ve devam eden bir çeviri var. 'çevirisi yarım kalmış', 'içerik eksik' gibi yorumlar bu nedenle geçersiz görünüyor. üç farklı dilde de olduğunu göz önünde bulundurarak içeriğin geliştirilmesine fırsat vermek gerekiyor. --kibele 09:40, 25 Nisan 2015 (UTC)
  • Hızlı kalsın Görüldüğü üzere maddede çeviri etiketi var. Madde bu anlamarın 100. yıldönümünde dünya çapındaki etkinlikleri belirtmek amacıyla yazılıyor. Şu ana dek oy verenler için kıyas ne derece doğru ama Eurovision maddesi varken 2015 Eurovision maddesi neden var demek gibi bir şey oluyor. --Kudyaz 12:11, 25 Nisan 2015 (UTC)
Her olayın belli yıldönümlerinde farklı etkinlikler düzenleniyor. Bunlar için ayrı maddeler açmak ne kadar doğru? Özellikle tarihi değer taşıyan bu tip olaylar için sempozyumlar düzenlenmesi ve makaleler yayınlanması çok sık görülen bir şey. Ansiklopedik değer taşıyan bilgiler ilgili maddelere aktarılabilir.--RapsarEfendim? 12:34, 25 Nisan 2015 (UTC)
Bir olaya ilişkin spesifik yıla ait madde eğer o olayın bütününden farklılıklar içeriyorsa açılmasında bir sorun olacağını sanmıyorum. Şu olay bu olaydan farklıdır. Söz konusu soykırım maddesinde ise 100. yıla özel olarak tarafların toprak talepleri, tazminatlar vs. konularda devlet ağızlarının ve resmi olmayan kişi ve kurumların sözlerine ek olarak tıpkı şu örnekte olduğu gibi belirli yıla dair farklı etkinlikler sıralanacaktır. --Kudyaz 12:50, 25 Nisan 2015 (UTC)
Birazdan bu maddelere de SAS gelir sanırım. :)--Kudyaz 12:51, 25 Nisan 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılı ile ilgili olarak da benzer bir madde (en:First World War centenary) açılmış. Kimse ana maddede ele alalım dememiş. Bu maddede anlatılanlar da ansiklopedik değer taşımakta.--B.S.R.F. 💬 16:45, 25 Nisan 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Yüzüncü yıl sembolik bir söylem. Futbol takımlarının da yüzüncü yıl kutlamaları var. Çizgiyi nasıl ve nerede çekeceğiz? Bu anma törenlerinin doksandokuz yıl boyunca yapılan diğer törenlerden farkı nedir? Alexandre M. 00:22, 26 Nisan 2015 (UTC)
  • Kalsın KalsınVP:OY gereğince geçersiz sayıldı, 150 değişikliği yok.--RapsarEfendim? 09:08, 26 Nisan 2015 (UTC) --CikolatalipastaEvet? 08:27, 26 Nisan 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Altair5555 (mesaj) 09:58, 26 Nisan 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Farklı madde açılacak kadar özel bir durum bulunmuyor, herhangi bir olayın herhangi bir yıldönümünden farkı yok. -- Supermæn (mesaj) 14:50, 28 Nisan 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Supermæn 'a katılıyorum. Kalmasının bir anlamı bulunmuyor. --Çakırmsj 22:03, 12 Mayıs 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Bence bu madde gereğinden uzun. Haberlerden alıntılar yapılarak, bazı tanınmış kişilerin olayla ilgili ifadeleri yazılarak gereksiz yere şişirilmiş. Sonuç olarak 100. yıl bitti, gündemden de düştü. Bununla ilgili bilgilendirme gerekli görülüyorsa bence kısaltılarak; olayın özü, değişik ülkelerde yapılan etkinlikler vb bilgiler bu başlıkla Ermeni kırımı sayfasına ilave edilebilir. --Muratero 20:47, 13 Mayıs 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçede belirtildiği gibi anma gününe aktarılmalı. Bunda Rapsar'ın değindiği içeriğin boyutu göz önünde bulundurulabilir. esc2003 (mesaj) 05:43, 14 Mayıs 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Çok saçma bir başlık tarihi tartışması bitmemiş, siyasi bir iddia olmadan öteye hali hazırda geçememiş bir konuda böyle bir sayfa açılması saçma. Ansiklopedik bilgi verilecekse Soykırım İddiaları diye bir sayfa olabilir. Bu tür bilgi aktarımları bu sayfa altında devam edebilir. Ama kimsenin Viki'yi politik söylemlerine alet etmesine izin verilmemeli. symphon115OnlyTruths VP:OY nedeniyle yoruma çevrildi.
  • Silinsin Silinsin 100, bir şeyin dalyasından başka bir anlama gelmeyen bir sayıdır. Bu madde de dünyaca kabullenmiş bir dalyanın ürünü. Başlı başına bir madde olmamalı. --Bezgin GezginEvet? 13:00, 22 Mayıs 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Anton.aldemir (mesaj) 20:33, 27 Temmuz 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın ve Silinsin Silinsin--►Cekli829 18:10, 30 Temmuz 2015 (UTC)
  • Hızlı silinsin --Ozankra (mesaj) 22:35, 14 Ağustos 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın --KediÇobanıİleti 11:28, 24 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Pinkmlover - mesaj 19:19, 31 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Ermeni Olaylarının öne çıkan bir maddesi tarihin gölgesinde silinmemeli yer almalı--Türkan Pelin 2 (mesaj) 06:35, 7 Eylül 2015 (UTC)VP:OY nedeniyle yoruma çevrildi.Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:00, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Fransızca versyonuna göre bu madde uygun, yeterince kaliteli ve zamanda yayılan kaynaçka bulunur. Kumʞum né? 20:09, 20 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - 1) Madde adı sıkıntılı 2) Yukarıdaki görüşlerde söylendi "bir anma/kutlamanın 100. yıl dönümü" ayrı bir maddenin açılmasına mantıksız 3) her silinsin diyen milliyetçilikle, tarafsız davranmamakla suçlanıp gerekçeler yok sayılıyor, bizde o kurbanlardan olduk sanırım.  McAang 23:19, 22 Eylül 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Ermeni_Kırımı'na alt başlık olarak eklensin. 50.yıl, 100.yıl, 150.yıl bireyler, politik gruplar için özel anlamlar içeriyor fakat bu başlık Ermeni Kırımı veya Ermeni Soykırımı Anma Günü ile ilişki. 100'ün 99'dan sonra gelmek dışında bir önemi var mı? --Gundoganfa (mesaj) 19:07, 13 Ekim 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Ana maddeye eklenebileceğini ancak bunun dışında tek başına ansiklopedik bir önem ve değer taşımadığını düşünüyorum. Türkiye'de her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlansa da, "Türkiye Cumhuriyeti'nin n. Yılı" gibi bir başlık açılmıyor neticede. Başka dillerdeki Vikipedi sitelerinden verilen örneklerin de Yargıtay kararı gibi "kesin hüküm" niteliği taşımadığını hatırlatmak isterim. Utku Tanrıveremesaj 14:42, 14 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--kibele 19:59, 16 Ekim 2015 (UTC)

X-ışını merceği[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Maddenin ilk hali şu şekilde ve dikkat edilirse tek kalemde eklenmiş. Kullanılan dil ve sunulan kaynak göz önüne alındığında yoğun telif hakkı ihlali şüphesi olduğunu düşünüyorum. Aslında bu bir hızlı silme gerekçesi ama maddenin oluşturulma tarihini göz önüne alarak, gelebilecek farklı fikirlerin de duyulması için silinmeye aday göstermek istedim.--RapsarEfendim? 19:13, 8 Mayıs 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 19:13, 8 Mayıs 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum 1997 yılındaki makaleye bağlı kalınmış lakin merceğin şimdiki durumuyla ilgili pek bir bilgi verilmemiş. Diğer dillerdeki vikilerde en yakın maddelerse şu ikisi: en:Phase-contrast X-ray imaging ve de:Refraktive Röntgenlinse. Konuyu uzman görüşüne bırakıyorum. --Hakan sungur (mesaj) 18:14, 26 Mayıs 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Eğer madde geliştirilebilirse kalmasını isterim, yoksa ben de Rapsar'ın dediği gibi silinmesini isterim. --Ozankra (mesaj) 22:35, 14 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum x ışını maddesinde öne çıkan bir bölüm --Türkan Pelin 2 (mesaj) 06:36, 7 Eylül 2015 (UTC)VP:OY nedeniyle yoruma çevrildi.Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:02, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Telif ihlaliyle ilgili googla'a sordum, farklı bir kaynak bulamadı. Referanslarda gösterilen Bilim-teknik dergisinden direkt alınma olabilir, derginin bu sayısına ulaşabilen varsa netleştirsin, telif ihlali varsa silinsin. Aksi taktirde konunun geliştirilmesini bekleyelim veya çeviri yoluna gidelim. --Gundoganfa (mesaj) 19:24, 13 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--yabancım 16:22, 16 Ekim 2015 (UTC)

Mahmut Vural (maliyeci)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kategori:Abdullah Gül tarafından atanan Danıştay üyeleri kategorisinde benzer çok sayıda madde var. Danıştay üyesi olmak kayda değerlik kıstaslarını karşılıyor mu sizce?--Mukaddimeileti 11:23, 10 Temmuz 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Danıştay veya yargıtay üyesi olmak tek başına kayda değer bir durum olarak mı ele alınmalıdır ? Topluluğun buna karar vermesi gerekir diye düşünüyorum. --Eldarion 11:40, 10 Temmuz 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Aynen, konu benim de dikkatimi çekti. Birçoğu hakkında İnternet ortamında hemen hemen hiç bilgi yok üstelik. Yargıtay üyeleri var bir de. Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) sayfasında "Uluslararası, ulusal veya il/eyalet düzeyinde mevkiye sahip olmuş politikacılar; ve ulusal, il/eyalet yasama organlarının şimdiki ve geçmiş üyeleri" diye bir ibare var. Oraya göre kayda değer ama gözden geçirilebilir gibi.--RapsarEfendim? 14:23, 10 Temmuz 2015 (UTC)
  • Hızlı silinsin Herhangi bir maliyecinin KD'yi bırak, herhangi bir mailyecinin herhangi bir maddenin alt konusunda yer aldığını görmedim bile. Tereddütsüz silinmesi lazımdı bence. --Ozankra (mesaj) 22:23, 14 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Yargıtay üyelerini Sarv ekliyor genelde. Daha önce şu şekilde bir yazışma geçmişti. Bazıları bana da kaydadeğer gelmiyor. --KediÇobanıİleti 11:10, 24 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Öncelikle beni etiketlediği için KediÇobanı'na teşekkür ederim, ben bu maddeyi açmıştım. Açıkçası silinmesi yerine geliştirilebileceğini düşünüyorum. Bence bu sayfalardan yararlanabilecek olanlar vardır. Ayrıca ben Danıştay ve Yargıtay üyeliğinin bizzat kendisinin kayda değer bir durum olduğunu düşünüyorum; ancak kararlarınıza saygı duyuyor ve tartışmada başka görüş bildirmeyeceğimi de söylemek istiyorum. İyi vikiler --SarvSarv 11:26, 24 Ağustos 2015 (UTC)
  • Hızlı kalsın Yukarıda kriterden bahsettim. Kriter değişmediği müddetçe kayda değer.--RapsarEfendim? 14:10, 24 Ağustos 2015 (UTC)
  • Hızlı kalsın silinsin oyu verecektim fakat Rapsar'ın yorumuyla KD kriterlerini tekrar okudum. KD kriterlerine göre kalmalı. --Gundoganfa (mesaj) 19:28, 13 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--kibele 19:59, 16 Ekim 2015 (UTC)

Şablon:Spor başarıları[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Şablonun hiçbir avantajı yok. Buradagörebileceğiniz gibi {{sport honours|[[Campeonato Alagoano]]|1|1982}} şeklinde yazıyorsunuz ve yalnızca aralara boşluk ve iki nokta ekliyor, bir satır kaydırma yapıyor. Kullanışlı bir şablon değil olmasa da olur.--RapsarEfendim? 17:52, 10 Temmuz 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 17:52, 10 Temmuz 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Zaitsév 09:52, 11 Temmuz 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Śαвяí¢αи76ileti 09:23, 16 Temmuz 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Birçok sayfada kullanılan bu şablon, maddelerin "başarılar" alt başlıklarına standart bir görünüm kazandırmakta. Şablonun görünümü değiştirilerek işlevi artırılabilir. --Superyetkinileti 21:26, 17 Temmuz 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Görünümde sıkıntı var ama genelde işi kolaylaştıran bir şablon. Ben o şablonu kullanmakla uğraşmam tabii, o ayrı bir konu. :D --Ozankra (mesaj) 22:21, 14 Ağustos 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--yabancım 16:23, 16 Ekim 2015 (UTC)

Lübnan-Suriye sınırı çatışmaları[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Bu sayfada söz konusu olan çatışmaların hangi çatışmalar olduğu belli değildir. Ayrıca buna yönelik bir kaynak da verilmemiştir. Kaldı ki, zaten Suriye İç Savaşı'nın Lübnan'da yayılması diye bir sayfa söz konusudur.

Ek olarak başlık da çok sıkıntılı bir başlık. Sanki Suriye Ordusu ile Lübnan Ordusu savaşıyormuş gibi bir algı vermektedir. Oysa ki, Lübnan'da savaşan Suriyeli bazı muhalif gruplar ile Hizbullah Hareketidir.--Whitelionarda (mesaj) 16:16, 11 Mayıs 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Bu bölgede farklı zamanlarda çatışmalar oluyor. Ancak madde farklı bir şeyi anlatıyor. 2012'de başlayan bir çatışma yerine Suriye İç Savaşı ile ilgili bir uzantıdan söz edilebilir.--Kafkasmurat- 20:41, 1 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hem başlık sıkıntılı, hem de kayda değer ve yeterli bir bilgi yok. --Ozankra (mesaj) 22:14, 14 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum İlgili İngilizce madde en:Lebanese–Syrian border clashes, interwiki'sini şimdi ekledim. Bu çatışmalar mevcut ve kayda değer, İngilizce sayfadan çevirerek ya da başka kaynakları kullanarak sayfayı geliştirme yoluna gidilebilir. Yahut şu anki içeriği yetersiz olduğu için ilgili çatışmalardan başka bir sayfada bahsedilmesine karar verilebilir.--Cfsenel (mesaj) 16:46, 27 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ya da Suriye İç Savaşı'nın Lübnan'da yayılması ileBirleştirilsin Birleştirilsin.. --kibele 12:42, 28 Eylül 2015 (UTC)
  • Hızlı kalsın --Gundoganfa (mesaj) 19:35, 13 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--kibele 19:58, 16 Ekim 2015 (UTC)

Monster notebook[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değerliği konudan topluluğun görüşünü almak için SAS'a taşıyorum.--Fenerli1978Buyrun beniiiim? 07:10, 11 Ağustos 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Bence kayda değerlilik bir başarısı henüz yok. Bu imzasız yazı Ozankra (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Kalsın Kalsın Bence kayda değerliliği var. Maddedeki kaynakları arttırmak gerek. --KediÇobanıİleti 10:51, 24 Ağustos 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 16:45, 16 Ekim 2015 (UTC)

Ermeni Soykırımı'nın şahitleri[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Sayfada belirtilen kaynaklar güvenilir ve tarafsız değil. Vikipedi'de Ermeni Soykırımı gerçekleşmiş gibi bir topluluk kararı mı var ki şahitlerinin sayfası açılıyor. Ayrıca her madde tartışma yaratacak şekilde. Örneğin Halide Edip'e atfedilen cümlenın kaynağı aslı değil başka bir kaynak. Var mı yok mu belirsiz. Öyle bir cümle varsa bile "katlettik" deniliyor. Katliam ile Soykırım bambaşka kavramlar. Karıştırılmamalı. Ayrıca Dadrian ve Akçam gibi yazarların bu konudaki "tarafsızlığı"na Prof. Yusuf Halaçoğlu, Prof. Türkkaya Ataöv, Prof. Justin McCarthy gibi başka pek çok tarihçi tarafından şüpheyle yaklaşılmaktadır. Sonuç olarak madde, isminden başlayarak "tarafsız" değildir ve üzerinde hâlâ tartışılan bir konuyu taraflardan sadece birinin söylemlerine yer vererek ortaya koymaktadır.Sultan Galiyev (mesaj) 14:27, 26 Ağustos 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Sayfayı vandalizme karşı kontrol edilmiş olarak işaretledim. İyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:35, 26 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kaynakların tarafsızlığından ötürü değil ama. Bu "sözlerin" yeri Vikipedi değil, Vikisöz'dür. "I. Dünya Savaşı'nın tanıkları" gibi her olaya görgü tanığı olanların görüşlerine bu şekilde yer vermek doğru değil. Gelişigüzel, konunun uzmanı olan olmayan herkesi böyle bir maddeye toplamak da doğru değil.--RapsarEfendim? 17:26, 26 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu kaynaklar hepsi öz Türk kaynaklarda bulunmakdadır. Mesela, Reşid Akif Paşa'nin alintısı TBMM resmi sitesinde bulunur: [7]. Gerekirse Dadrian'i ve Akçam değiştirip öz Türk kaynakları koyarım. Hepsi benim elimde. Ve tabiki Halide Edip "katlettik" diyecek çünkü 'soykırım' kelimesi 1948de icat edilmiş Raphael Lemkin tarafindan. Ermeni Soykırımı'nın şahitleri sayfası 5 dilde vardir Wikipedia'da. Türkçe lisandan niye olmasin. Kalsın. BuyuKazanc (mesaj) 18:39, 26 Ağustos 2015 (UTC)VP:OY nedeniyle yoruma çevrildi. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:22, 26 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Bir giriş yazılarak kalsın İng.de olduğu gibi...https://en.wikipedia.org/wiki/Witnesses_and_testimonies_of_the_Armenian_Genocide (...) --78.168.196.68 19:35, 26 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum:
    1. Burada bir tarih tartışması yapmıyoruz. Zaten Vikipedi tarih tartışması forumu değildir, ansiklopedidir. Ermeni Soykırımı vardır ya da yoktur demiyorum, bu tartışmaya girmiyorum. Sadece bu konu hâlâ üzerinde bir tarih tartışması sürmekte olan bir meseledir, Vikipedi bu tartışmadaki bir görüşün dayatıldığı bir kaynak olmamalıdır diyorum.
    2. Vikipedi'de Ermeni Soykırımı maddesi yok Ermeni Kırımı maddesi var. Yani bu daha önce üzerinde tartışılmış ve soykırım yerine kırım kelimesi tercih edilmiş. Ve bence güzel bir uzlaşmaya varılmış "Ermeni Kırımı" dendikten sonra "ya da Ermeni Soykırımı" yazılarak iki görüş de ifade edilmiş. Aynı tartışmaları bu madde için de açmanın bence çok anlamı yok. Madde isminden dolayı "Ermeni soykırımı vardır" tarih görüşünü yansıtıyor. Bence bu yüzden tarafsız değil. Silinmesini bu yüzden öneriyorum.
    3. Türkçe Vikipedi İngilizce Vikipedi'nin bir tercümesi değildir. Bizler de tercüme odası değiliz. Başka dillerdeki Vikipedi'lerde yazılanlar fikir verici ya da ufuk açıcı olabilir, ancak bu onların kesinlikle doğru anlamına gelmez. Gelmemeli. Vikipedi elbette milli bir ansiklopedi değildir, ancak Türkiye tarihiyle ilgili maddelerin Türkçe Vikipedi'de daha geniş kapsamlı ve pek çok farklı görüşün barındırıldığı daha zengin maddeler olması normaldir. Kimi maddeler henüz bu aşamada değilse bizlerin (yani Türkçe Vikipedi kullanıcılarının) eksiğidir.
    4. Rapsar'ın (bir nevi esastan değil de usulden) itirazına katılıyorum, bu maddenin yeri zaten Vikisöz'dür.
    5. Bu maddenin kalması "Ermeni Soykırımı vardır" anlamına gelmeyeceği gibi silinmesi de "Ermeni Soykırımı yoktur" anlamına gelmez. Sadece Vikipedi'nin tarafsızlığı zedelenir diye düşünüyorum. Tartışmayı kişiselleştirmemek ve uzatmamak adına başka yorum eklemeyeceğim. Herkese iyi Vikiler. Sultan Galiyev (mesaj) 23:17, 26 Ağustos 2015 (UTC) VP:OY nedeniyle yoruma çevrildi. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:09, 27 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Vikipedi'de barınamayacak kadar taraflı yazıldığını düşünüyorum. Öncelikle maddenin başlığı taraflı. Ermeni Soykırımı'nın Şahitleri demek bir soykırım var ve bunlarda onun şahitleri demekle eşdeğer. Madde kalsa bile başlık Ermeni Kırımı'nın Şahitleri olarak değiştirilmeli ve tanıklar sadece bir görüşü doğrulamak için ayıklanmış halinden kurtarılmalı, iki tarafın da tanıkları kullanılmalı. Örnek olarak; kaynak olarak gösterilen Meclisi Ayan Zabit Ceridesi, 3uncu donem, Ictima senesi 5, Birinci Cilt 'den sadece Reşid Akif Paşa'nın görüşleri değil Ahmet Rıza Bey'in görüşleri de kullanılmalı. Gösterilen kaynakta Bu mezalim yalnız Araplara, Ermenilere, Rumlara yapılmadı. Kürtlere de, Arnavutlara da, hatta Çingenelere de yapıldı. Bu meyanda Türkler de dahildir. Bilcümle Osmanlılar diyorum, hepsi hakkında adalet istiyorum. diye bir paragrafta var. Kısacası bu madde varlığıyla Vikipedi'nin tarafsızlık ilkesiyle çatışıyor. Silinsin yönünde oyumu kullanıyorum.Pinkmlover - mesaj 14:25, 27 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum: Ahmed Riza hiç bir zaman demiyor ki bu insanlar, Arap, Kürt, Çingene, ve ya Türk, sistematik bi şekilde katliama uğradilar Reşid Akif Paşa'nin anlatdığı gibi. BuyuKazanc (mesaj) 17:40, 27 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum: Bu söz Ahmet Rıza Efendi'ye ait zaten, kaynağı incelerseniz görürsünüz. Ait olmasaydı bile aynı kaynakta bulunan iki farklı yorumdan işimize geleni seçip kullanamayız; bu hem kaynağı hem de gerçeği çarpıtmak olur. Sonuç olarak burada bir mahkeme yürütmüyoruz, sadece bir tarafın şahitlerinden oluşan bir maddenin varlığı Vikipedi'nin en temel ilkelerinden tarafsızlık ilkesiyle çelişiyor, kabul edilemez.Pinkmlover - mesaj 21:49, 28 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum: Türklerin ve Kürtlerin zalimliyeti devlet tarafindan bi sistematik yok edilme kampanyanın sebebinden değildir. Türklerin yaşadıkları ve Ermenilerin yaşadıklarına göre ayni kategoriye koymak mantik dışıdır. Burda bi ırkın dunya coğrafyasinde yok edilme kampanyadan bahsetiyoruz ve onun şahitlerini sergileniyoruz. Doğrusu birinci dünya savaşında Kürtler, Türkler, Çingeneler ve diğerleri tabiki mezalim altında kaldilar. Şüphe yok ki bundan etkilenen devlet tarafindan destek verilmeliydi. Ahmet Rıza hiç bi zaman dememiştir ki bu toplumlar devlet tarafından sistematik bi şekilde katliamlara maruz kaldi. Diyemez zaten çünkü öyle bir şey olmamış. Üstelik devlet bunu yapmadıda demiyor. Buna rağmen bu topluluklardan hiçbiri sistematik bir şekilde ırklarina bağli olarak itlaf edilip yok edilmediler (yani bugünki soykırım anlamı). Reşit Akif Paşa meclis oturumunda bu gruplardan hiçbirisinin Ermeniler gibi sistematik katliamlara uğramadığını açıkca belirtmiştir. Reşit Akif Paşa ayrica devlet tarafindan yapilan sistematik itlaftan bahsetmiştir. Buna diğer insan toplulukarindan (Türk, Kürt ve Arap gibi) hiçbiri maruz kalmamıştır. Neticesi, hiçbir Arap Türk ya da Kürt tehcire ya da Süriye çöllerinde susuz ve yemeksiz ölüm yürüyüşüne maruz kalmadi. Ve hiçbir Arap, Turk, ve ya Kürt devlet tarafindan çeteler kulanarak bi yok edilme kampanyayin nedeniyle bi sistematik katliama uğramadi. BuyuKazanc (mesaj) 02:56, 29 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum sultan galiyev, 16 adet kaynak var, hangileri problemli, söyleyin ayikliyalim böyle iftira atmak olmaz. 1500 m2 icinde cesitli mesafe araliklariyla yakin tarihlerde sistematik emir komuta zincirinde katliamlar olmus demek istiyo kadincaaz katlettik derken problem nerde, seneler sonra böyle sistematik katliamlar olmasin insanlar tekrar ayni naneyi yemesin diye lanetlenmiye baslanmis ve akademik bi isim bulunmus ona da türkce bi tercüme yapilmis kelime bulunmus, karsi geldiginiz ermenilerin soykirima ugramasina mi yoksa kelimeye mi? tarafsizliginizi aciklayin bi zahmet. Anton (mesaj) 09:52, 29 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu arada bi kaç isim daha ekledim. BuyuKazanc (mesaj) 21:30, 29 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum BuyuKazanc keşke bu taraflılığınızı madde yazarken bir kenara bırakabilseniz. Burayı kendi davamızı kanıtlamak için kullanamayız. Size örnek gösterdiğim bu söz Reşit Akif Paşa'nın bulunduğu aynı oturumda Ahmet Rıza tarafından söylendi. Sizin de kaynak olarak gösterdiğiniz aynı meclis oturumundan. Bu sözün varlığı sizin soykırım iddianızla çelişiyor, durumun Ermenilere yönelik bir soykırım olmadığını her milletten bölge halkının komple etkilendiği bir mezalim olduğunu söylüyor. Bu yüzden görmezden gelmeyi tercih ediyorsunuz. Maddenin kaynaklarında bir sorun görmedim baktığım kadarıyla; ancak kaynaklardaki içerik belli bir görüşe göre ayıklanarak taraflı hale getirilmiş. Oyumu verirken gösterdiğim gerekçeler üzerinden tartışmıyorsunuz, bu durumda bu diyaloğu uzatmamızın hiç bir sebebi yok. Gerekçelerim ve oyum belli. İyi vikilemeler...--Pinkmlover - mesaj 22:20, 29 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Öyle bişe söylenmiyor. Ahmet Rıza Arapların ve Türklerin sistematik bi biçimde bi katliama uğradiğını bahsetmiyor Reşit Akif Paşa gibi. Eğer bunu bahsetiyorsa, lütfen açıklayın. Arapların maruz kaldigi mezalimi Ermenilerinkini ayni kategoriye koyamazsin. Ahmet Rızada koymiyor zaten. Üstelik Ahmet Rıza dedi: "Şunu kabul edelim ki, biz Türkler vahşice Ermenileri öldürdük." (kaynak:[8][9][10]). Ermeniler sistematik bi şekilde yok edilmesinden bahsetiyoruz. Ahmet Rıza ve Akif Paşa ve yüzlerce tanıklar bunu cok açık ve net belirtiyor. BuyuKazanc (mesaj) 22:48, 29 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin VP:TBA konusunda sıkıntılı bir madde. Ayrıca tarih tartışmalarının yapılacağı yer burası değil. reob 23:52, 29 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Özgün araştırmalara yer vermemek --esc2003 (mesaj) 18:57, 30 Ağustos 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın uzun mesai harcanarak ve itina ile turkce wikipediaya kazandirilmis mühim bi madde icin tesekkür ederim, karsi cikan wikipedistlere tek dicem su ki bu sene olmasa bile ertesi sene yine yazilcak olan maddeyi gözden düsürmeye ugrasmanin ne manasi var sahsiyetlerin ettigi laflarda hata varsa belirtin ayikliyalim wikipedia turkcenin bu madde dahil pekcok maddesine turkiyeden erisim yok iken adeta ikinci bi yasak komisyonu gibi davranmak ne kadar dogru? hürmetler Anton (mesaj) 18:57, 13 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu politika sebebiyle. --Eldarion 10:47, 15 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Madde adından itibaren uydurmalar söz konusu. Şahit nedir? İçerik bakımından hukuki bir zemine oluşturmak istendiği bellidir. Ayrıca bunun ana maddeden ayrı tutulması da benzer birçok nesnel olmayan maddenin türemesine yol açabilir.Kafkasmurat- 19:09, 23 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Eldarion' un belirttiği gerekçeye katılıyorum. --Muratero 09:50, 27 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Eldarion'a katılarak...--Śαвяí¢αи76ileti 05:57, 29 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Vikisöz'e veya Ermeni Kırımı başlığına eklenebilir. --Gundoganfa (mesaj) 19:49, 13 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Eldarion'un da göstermiş olduğu politika dolayısıyla ve maddenin tek başına ansiklopedik açıdan yeterli önem taşımadığı görüşüyle. Utku Tanrıveremesaj 18:19, 14 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--kibele 19:58, 16 Ekim 2015 (UTC)

Pınar Soykan[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Bu madde daha önce silinmiş, topluluğun görüşünü almak gerektiği kanaatindeyim-- Hakan·IST 19:30, 22 Eylül 2015 (UTC)

Orcunsoykan Evet. Telif sorunu demek bir başka siteden metnin aynen kopyalanması demek. Hızlı silinsin dememin nedeni bu. Ayrıca VP:MÜZİK gereğince ünlü bir şirketten çıkmış en az iki albümü olmalı. Bu kriteri de sağlamadığı için telif sorunu çözülse bile KD değil.--Sultan Galiyev (mesaj) 21:10, 22 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum İTunes akşam gazetesi linklerini inceledim ve Pınar Soykan sanatıdır bilgilerine ve eserlerine ulaştım. Bu imzasız yazı 37.154.8.1 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Sultan Galiyev Poker Albümü ve Buğulu Gözler albümü toplam 2 albüm. DMC Doğan Music Company tarafından piyasaya sunulmuştur.Tüm digital hakları yayın haklarıda DMC dedir zaten. Youtube da DMC daha yeni paylaştı ve yükledi tekrardan şarkıları. Başka bir metin kısmınıda hemen düzeltiriyorum.
  • Yorum Yorum Pınar Soykan sayfasında telif sorunu yoktur, sitesini inceledim. Dünyaca bilinen itunes sitesinde de Pınar Soykan albüm ve şarkılarına ulaşabiliyorum. Güneş gazetesi, Takvim gazetesi ve akşam gazetesi röportajlarına da sayfa linkinden ulaştım. Sayfanın onaylanması gerek, eksik ya da hata göremedim.
  • Kalsın Kalsın KD kriterlerine uymakta.Ashur (mesaj) 06:59, 23 Eylül 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın "Önemli" şirketlerce yayınlanan iki albümü var, dolayısıyla kayda değer.--RapsarEfendim? 08:08, 23 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum KD kriterlerine uygundur. Albümü ünlü bilinen şirketten çıkmıştır. Bence onaylanmalı.Bu imzasız yazı Nurfirat (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. VP:OY nedeniyle yoruma çevirildi. -- reob 03:26, 27 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum KD uygundur. Sanatçının bir çok haberi gazetelerde ve tv kanallarındada mevcut. Marka firmalar ile çalışılmış, isimli kişilerden besteler alınmış. Yıldız Tilbe, Orhan Ölmez --Serapli2015 VP:OY nedeniyle yoruma çevirildi. -- reob 03:26, 27 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kaynakçalarda kayda değer olduğunu gösteren bir unsur yok. Ayrıca maddenin ele alınışı reklam amaçlı gibi hissettirdi. reob 12:37, 25 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum KD ye uygun. Kaynakçalarda yazanlarda Türkiye de bilinen gazetelerdir. @reob sana katilmiyorum. Akşam gazetesi, Güneş gazetesi ,Takvim gazetesi Türkiye de marka ve bilinen gazetelerdir. Diger ünlülerin kaynakçalarina bir bakin isterseniz bilinmeyen sitelere haber koymuşlar ve onaylamıssiniz. Örnek : ido tatlıses bakın kaynakçasına. bence onaylanmalı ve kalmalı. Kullanıcı:bilgeinsan2015 VP:OY nedeniyle yoruma çevirildi. -- reob 03:21, 27 Eylül 2015 (UTC)
  • Soru Anlamadığım bir şey var. İkinci albümün youtube lisansını DMC almış ama aynı gruba ait D&R bu albümü satmıyor. Ayrıca ikinci albüm Eflatun Müzik etiketli, tamam "önemli" bir şirket diyelim, ama o şirketin internet sitesinde de gözükmüyor. Yayın haklarını devretmiş olabilir tabii, bilemiyorum. İlk albümüyle ilgiliyse hiçbir şey bulamadım. 30 yıl önce çıkan kasetlerin bile satıldığı Gittigidiyor'da yok. Bu yüzden "iki" albümünün önemli şirketlerce yayınlanması gibi bir durum yok. Bu konuları maddeyi açan kullanıcı ya da başka biri açıklığa kavuşturursa iyi olur. Herkese iyi vikiler. --Sultan Galiyev (mesaj) 11:46, 28 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Albüm 2014 yılında çıktı ve D&R larda 2014 yılında satışa çıktı.

Ellerinde albüm bittiginde tabiki D&R ın sitesinde olmaz. Diger sanatçıların ünlü firmalardan çıkmış albümü bile yok onaylanmış. GALERIA D&R https://instagram.com/p/msXOtNGaV4/ CADDE D&R http://vk.com/wall236487787?offset=120&z=photo236487787_327299958%2Falbum236487787_00%2Frev fanlar d&r lardan paylaşmış resim göndermiş. Sayın Sultan sizin onayladıgınız birtane sanatçının ismini yazarmısınız lütfen buraya. Üst tarafta bir arkadaş ido tatlısesi sormuş kimse cevap vermemiş. Itunes,TTnet,Turkcell,Avea,Vodafone nun muzik platformlarına DMC sokuyor Poker albümü ve Buğulu Gözler albümü nasıl girmiş açıklarmısınız. POKER ITUNES LINKI (https://itunes.apple.com/us/album/k-na-ep/id950682356)

#1 Akşam: "Porsche kavgası", albüm çıkartan şarkıcıların sıklıkla yaptığı bir pr çalışması.
#2 Takvim: "saklambaç haberleri" başlığı altında 4 satırlık bir haber, VAN'daki depremzedelere yapılan 250 çadırlık bağış haberi. Yapılan bağış güzel fakat haber yine pr...
#3 Güneş: Bir magazin yazarı bir düğünde hanımefendiyi görmüş hanımefendi bu tesadüf sonucu yazının sonuna girebilmiş.
#4 Yıldız Tilbe'den alınan şarkı sözü: Şarkıcının şanslı günüymüş, bir başkası ile Yıldız Tilbe'nin yanına gittiğinde, Yıldız Hanım kendisine, "hadi sen de seç bir şarkı" diyerek şarkı sözü hediye etmiş. Bir tek bu KD olmasına yeter derseniz kalsın.
* 4.2 Kayda değerlik genellikle kalıcıdır VP:KD
* 4.3 Kayda değerlik popülerlik ile aynı anlama gelmez VP:KD
* 7. Kayda değerliğin ölçütü, konudan bağımsız kişilerin söz konusu müzisyen, grup, besteci veya söz yazarını yeterince kayda değer bulup onun hakkında sudan sayılmayacak eserler yazıp yayınlamış olmalarıdır. VP:MÜZİK --Gundoganfa (mesaj) 20:50, 13 Ekim 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Birşey sormak istiyorum ? Burda bir sanatçının onaylanması için 2 ünlü firmadan albumun çıkması, müzik marketlerde olması, Itunes ,Turkcell, TTnet ,DMC gibi firmasların portallarında yayınlaması dışında başka ne gerekiyor. Yukarda yorum yazan arkadaş Akşam gazetesi, saklambaç gazetesi, Güneş gazetesi yoldan geçen herkesin haberini yazıyormu? Yazdırabiliyormusunuz? Itunes onüne geleni sisteme ekliyormu? Önce buna cevap verin. Bence burdabazı kişilerin onaylanan sayfaları paralı onaylanmış gibime geldi. Yukarda soru sormuşlar siz İDO TATLISES bakın albümleri ünlü firmadanmı çıkmış? buna neden kimse yorum yapmamış. Bence onaylanmalı * Kalsın Kalsın

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 10:19, 17 Ekim 2015 (UTC)

Türkiye'nin İlçelerinin Nüfus Sıralaması[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

İçerik başlığı karşılamıyor. Sadece ilk 20 ilçe listelenmiş. Türkiye'nin ilçeleri sayfasında yapılacak gerekli düzenlemelerle bu sayfaya gerek kalmaz. Bu haliyle pek bir işlevi yok gerçi.-- McAang 23:05, 22 Eylül 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Türkiye'nin ilçeleri maddesi var zaten.--RapsarEfendim? 08:08, 23 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum iyi de Türkiye'nin ilçeleri sayfasındaki alt kategori için bu. Madde çok uzun.a ayrıca ilk 20 yi listeledim.henüz diğerleri üzerinde calisiyorum. Kullanıcı: Mehk63
    @Mehk63: Türkiye'nin illeri gibi Türkiye'nin ilçeleri sayfası nüfus bilgileri girilerek düzenlenebilir. Ayrı bir liste olarak durmasına gerek yok.  McAang 09:34, 24 Eylül 2015 (UTC)
  • Soru Türkiye'de 967 ilçe var ki bunun tek bir alt başlıkta listelenmesi birikmelere sebep olmaz mı? --Turgut46 09:43, 24 Eylül 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap - Mecbur tek alt başlıkta listelenecek. Çünkü Türkiye'nin ilçeleri bunlar. 967 tane il olsaydı Türkiye'nin illeri sayfası sadece uzun olacaktı.  McAang 11:36, 24 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Zaitsév 19:02, 12 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Gundoganfa (mesaj) 20:32, 13 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 16:56, 16 Ekim 2015 (UTC)

Emrah Bayraktar[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Maddeyi oluşturan kullanıcının talebi üzerine konu SAS'a taşındı.--Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:07, 7 Ekim 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kendisini KD yapacak bir pozisyon yok kariyerinde.--RapsarEfendim? 13:38, 7 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılarak --Zaitsév 18:58, 12 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Gundoganfa (mesaj) 20:55, 13 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 10:22, 17 Ekim 2015 (UTC)

Şablon:Brezilya Futbol Müzesinin Ünlü Futbolcuları[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Adına aldanıp "kişisel yoruma göre oluşturulan şablon" gerekçesiyle değil, ansiklopedik bir derleme olmadığı gerekçesiyle silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Brezilya Futbol Müzesi'nin ülke tarihinin en iyileri olarak belirlediği oyuncular yalnızca. Ortada verilen bir ödül yok, sadece müzede öyle listelenmişler.--RapsarEfendim? 14:17, 8 Ekim 2015 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Superyetkinileti 12:38, 24 Ekim 2015 (UTC)

Norm Ender‎[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kişinin şu an için kaydadeğer olmadığını düşünüyorum. Son feci bisiklet gurubunun maddesine benzer bir madde.--DemirciMehmedİleti 09:13, 11 Ağustos 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Norm Ender'in kayda değer olduğunu düşünüyorum. Kleiator06 (mesaj) 11:46, 11 Ağustos 2015 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Norm Ender'in kayda değer olduğunu düşünüyorum. Carpuzzz (mesaj) 03:37, 14 Ağustos 2015 (UTC) (bkz. Oylamanın başlangıç tarihi itibariyle kullanıcı 60 günden daha kısa süredir üye ve 150 değişikliğe sahip değil.--Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:43, 14 Ağustos 2015 (UTC))
  • Silinsin Silinsin Her ne kadar bilinen birisi olsa da şu ana kadar kayda değer bir başarısı görünmüyor. --Ozankra (mesaj) 22:06, 14 Ağustos 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kullanıcın kayda değer olmadığını düşünüyorum. Pinkmlover - mesaj 22:15, 28 Ağustos 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Bence kalmalı rape yeni bir bakış açısı getirmiş bir insan - Burakhan Maçin
  • Kalsın Kalsın maddede verilen kaynaklardan pek çok müzik programında yer verildiği görülüyor. bir albüm ve çeşitli kaynaklarda atıflar da var. sınırda olsa da kayda değerliğe yakın duruyor. --kibele 10:35, 7 Eylül 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddede verilen bilgiler ve kaynaklara göre gayet kayda değer bir şahsiyet olduğunu düşünüyorum. Mesela bir müzisyen kayda değerliliğini nasıl yitirebilir? Belli bir zaman çalışmalar yapmaması bu sorunun cevabı olabilir mi? Merve Ablak (mesaj) 14:16, 8 Eylül 2015 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Norm Ender türkçe rap tarihinde birçok ilki başarmıştır. Bence kesinlikle kalmalı. -Sufarga, 13.9.2015, 22:05 (Başlangıç itibariyle 150 değişikliğe sahip olmadığı için oy politikası gereğince oyu geçersizdir. --Turgut46 02:57, 27 Eylül 2015 (UTC))
  • Geçersiz oy Geçersiz Öncelikle hanginizin gözüne Norm Ender gibi saygın bir rapçinin bilgilendiri vikipedi sayfası battı acaba? Buradan o arkadaşa selamlar. Norm Ender, Türkçe rapi geliştiren "ender" kişiler arasında yer almaktadır. Bu nedenle bu sayfanın silinmesi söz konusu olamaz, eğer olursa lütfen bana mesaj atın. -Tehslim, 13.9.2015, 22:15(Başlangıç itibariyle 150 değişikliğe sahip olmadığı için oy geçersiz sayılmıştır. (bkz. VP:OY) --Turgut46 19:35, 13 Eylül 2015 (UTC))
  • Silinsin Silinsin Rapçi saygın olabilir fakat KD kriterlerini taşıdığını göremedim. İleride KD olabilir o zaman sayfa yeniden açılır. --Yesevi (mesaj) 13:27, 17 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 12:46, 24 Ekim 2015 (UTC)

Belsa Plaza[kaynağı değiştir]

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK

Kocaelide oldukça bilinen eski bir iş merkezi ve plaza kaydadeğer olduğu kanısındayım.. ama direkt silinmesi yerine oy birliği ile SAS'ta karar verilmesini rica ederim--213.153.168.207 13:14, 14 Eylül 2015 (UTC)

Kalsın Kalsın benzer pek çok madde var. İl il kategorisi bile var: Kategori:İllerine göre Türkiye'deki alışveriş merkezleri. Tam bir AVM sayılmasa bile Kocaeli için önemli bir yapıdır. KD bence. Sultan Galiyev (mesaj) 20:00, 14 Eylül 2015 (UTC)
Kullanıcı:Sultan Galiyev, benzer maddeler var diye bir madde kalsın veya benzeri yok diye silinsin diyemiyoruz. Futbolcular kategorisi var diye "bu da futbolcu, o zaman kalsın" demek gibi oluyor :) "Önemli bir yapıdır" demek de olmuyor. Neye göre, kime göre önemli bir yapı?--RapsarEfendim? 14:07, 18 Eylül 2015 (UTC)
Tarafsız Tarafsız Rapsar ikna etti beni. Belsa Plaza, İzmit'te okuyan her üniversite öğrencisinin en az bir kez gittiği bir yerdir. Ama bu orayı KD yapmaz aslında. Oyumu değiştiriyorum. --Sultan Galiyev (mesaj) 14:34, 18 Eylül 2015 (UTC)
Yorum Yorum Ben lise son sınıfta iken 96lı yıllarda auçılmış bir bina, pasaj her ne derseniz. Ben çok kayda değer olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tam bir alışveriş merkezi değil. Daha çok pasaj tarzında bir yer. Şu anda İzmit İlçe Belediyesini barındırıyor bir bina. Arka bina en son dershane idi. Yeni kanundan sonra ne oldu bilmiyorum. Bu sayfaya kayda değer dersek Türkiye'de bulunan tüm pasajlar KD olabilir. Misal bundan çok daha eski 80li yılların başında inşa edilmiş Belediye İşhanı'da mevcut İzmit'te. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:11, 14 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Belediye iş hanı ile burası mukayese edilemez burası iş merkezi konseptinde bile olsa sonuçta dükkânlarda bulunmakta vr ismi izmit denilince ilk akla gelen yerlerden gebze centerdan bile önce popüler bir yer olduğuda çabası elektronik ve yazılım üzerine İstanbul da Yazıcıoğlu iş merkezi ve doğu bank varsa izmittede belsa aynısı...--176.219.167.81 08:17, 16 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Sayın anonim kullanıcı, ben İzmitliyim ve gerçekten özellikle doğubank ve yazıcıoğlu ile karşılaştırmanız inanılmaz ironik olmuş. 20 internet kafe, 3 tane korsan cd ci ve 3 korsan kitapçı var söylediğiniz yerlere benzeştirilebilecek. Muhtarlık ofislerinin bol olduğu biryer ve sizin dediğiniz gibi İzmiti bilmeyen birine Belsa plaza deseniz orası neresi der! Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:51, 16 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Belsa Plaza değil sadece korsan CD işi doğu banktada yazıcıoğlunda daha cabası bu konuyu saptırmaya girer... İroni aranacak bir konu değildir bende kocaeliliyim sizin kaydadeğer belki demediğiniz belsa plazada çıkan büyük bir yangında olmuştu hatırlarsanız ve ulusal medyada yer etmiştir sonuçta bu şehirde popüler neslinde bildiği ve izmit denince akla gelen bir noktada kalması gerekli bana göre... --176.219.166.32 18:49, 16 Eylül 2015 (UTC)

Burası gelişmeye değer bir kategori zenginleşmesi lazım belsa plaza isim olarak bir çok ikincil kaynaktada extra geçiyor plazada olsa AVM konseptinde ve şehir merkezinde uygun konumu ile izmitte elektronik ve mağazacılık alanında kattıklarıyla bilinen ilk yerlerden ...--176.219.166.32 18:53, 16 Eylül 2015 (UTC)

  • Yorum Yorum Yanlız Kocaelide Doğu Bank yada Yazıcıoğlu gibi tek bina en eski bilinen Belsa Plazadır, pasajda olsa avm formatında inşa edilmiş korsan CD ile ilişkilendirilmesiş yanlış bu en baba yerde bile korsan satışı var hem doğu bank ve yazıcıoğlunda fazlasıyla var Belsa Plaza şehir profilinde ele alındığıdna kaya değer görünüyor...--Otuzbirci Domuz (mesaj) 06:29, 18 Eylül 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddede bir tek bir köşe yazısı var, diğer bağlantı kırık, çalışmıyor. Kafadan kayda değer denecek kadar önemli bir yapı (landmark) değil. Kaynaklarla desteklenirse yeniden değerlendirilebilir.--RapsarEfendim? 14:09, 18 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Belsa Plaza maddesinde kaynak eklendi. ama yinede silinsin diyorsanız sizin kararınızdır--176.42.166.138 20:39, 18 Eylül 2015 (UTC)....
  • Silinsin Silinsin Kayda değer olduğunu ortaya koyan kaynak göremedim. --Eldarion 05:58, 29 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum İzmit'te doğru düzgün avm yok iş merkezi bile olsa en eski belkjide çoğu kişinin bildiği bir yer Belsa Plaza..--Fatih'in Fedaisi Kara Murat (mesaj) 13:45, 30 Eylül 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu maddeyi değil maddeye teşkil Kocaelide'ki avm'ler maddesinide silin bitsin o kayıt bu kayıt dışı Gebze Center'dan yıllar evvel yapılmış İzmit'i bilen herkesin aklına gelen yerdir ama silinecekse avm maddesinide silin bakın kurallar olabilir ortada kaynaklar var balki yetersiz olabilir ama madde geliştirilebilir ya illaki burda bir cinayet yada terörmü olmasımı lazım kaydadeğer olması için FB'li eski başkan yardımcılarından Vefa Küçük tarafından yaptırılmış bu güzide iş merkezi konsepti taşıyan yerin silinmesi amiyane tabirle Kocaeli'deki Avm'ler maddesinin gelişemeyeceğini gösterir sizin burdaki bir kısım idareciler devamlı silmekteler bu yapıcılık değil yıkıcılıktır kusura bakmayın buraya destek vermeye çalışıyor sizler ise devamlı siliyorsunuz o zaman bazı maddeler hiç açılmamalı mademki potansiyeli yok o zaman çünkü potansiyel yoksa bir maddeye onu türetmek için çabalanan emekler heba ediliyorsa Kocaeli'deki avm ler öyle kalır... Kocaeli için bilinen bir binanın kayıtdışı gösterilmesi yakışık olmadı....--176.233.145.85 04:57, 8 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Zaitsév 19:04, 12 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin tavsiyem wikitravel. sehri ilk defa görcek olanlar icin belsadaki imkanlar yazilabilir.Anton (mesaj) 08:01, 14 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. --Yesevi (mesaj) 13:46, 17 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 17:19, 22 Ekim 2015 (UTC)

Ali duman[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Bana KD değil gibi geldi. Ama şiir kitapları, hakkında çıkan haber filan var --Zaitsév 21:41, 12 Ekim 2015 (UTC)

Silinsin Silinsin Kesinlikle kayda değer değil. Ayrıca ilgili madde berbat vaziyette. Ansiklopedik açıdan da uygunsuz yani. - OkanfanEvet benim? 12:27, 22 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 17:20, 22 Ekim 2015 (UTC)

Boacompra[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Silinsin Silinsin Ansiklopedik olmayan latin amerikalı ödeme servisi veren bir şirket--Gundoganfa (mesaj) 18:57, 13 Ekim 2015 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 17:22, 22 Ekim 2015 (UTC)

Şablon:Ceylan Ertem şarkıları[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Amansız Gücenik sonrası güncellenmemesi bir yana, şablon tamamen kırmızı maddelerden oluşmakta ve bahsedilen parçaların beşi'nin video klibi bile yok. Gereksiz bulunduğunu düşündüğüm bu şablon'un silinmesini talep ediyorum.--OnurT 21:55, 15 Ekim 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kayda değer olan şarkısı varsa Ceylan Ertem şablonunda da yer alabilir zaten. Bu kadar az çalışması olan sanatçılar için iki ayrı şablon oluşturmak lüzumsuz.--RapsarEfendim? 07:17, 16 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Rapsar'a katılıyorum. --Yesevi (mesaj) 13:50, 17 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Hızlı silinmiştir. --Superyetkinileti 12:49, 24 Ekim 2015 (UTC)

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı 2014-15 sezonu[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

2013-14 sezonu içeriği ile aynı sayfa--Yesevi (mesaj) 19:36, 19 Ekim 2015 (UTC)

  • Silinsin Silinsin yukarıda yazdığım sebeple. --Yesevi (mesaj) 19:36, 19 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin G8'den hızlı sil de olamaz mı? Alexandre M. 18:50, 22 Ekim 2015 (UTC)
Yorum Yorum olur aslında. --Yesevi (mesaj) 19:59, 22 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--kibele 14:41, 30 Ekim 2015 (UTC)

Şablon:Klipler[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Bu işlevi gören single'lar diye bir şablonumuz var, zaten single'lara %99 video klip de çekiliyor. Türkiyeli sanatçılar için yapılmış özel bir şablon. Gerekli değil. - Seyit mesaj 10:46, 23 Ağustos 2015 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Şu anda birçok maddede kullanılıyor. "Single" olarak adlandırmadığımız şarkıları gösterme adına faydalı olduğunu düşünüyorum. Şu maddede mesela bunu kaldırıp diğer şablonu eklediğimizde albümden single çıkmış gibi gözükecek.--RapsarEfendim? 21:13, 28 Ağustos 2015 (UTC)
Ancak birçok maddede kliplerin çıkış tarihini doğrulamak mümkün değil. Klip şablonu oluşturmak gereksiz. Single formatında çıkmayan klipler hakkında bilgi kutusunu doldurulmamalıyız diye düşünüyorum. - Seyit mesaj 21:31, 28 Ağustos 2015 (UTC)
Doğrulanma tarihi mümkün olanlar da var ama, değil mi? Tarihleri yazmasak dahi klipleri listelemek için faydalı olduğunu düşünüyorum.--RapsarEfendim? 07:55, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Kalsın Kalsın Faydalı ve zararı yok. --Yesevi (mesaj) 13:43, 17 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--kibele 14:44, 30 Ekim 2015 (UTC)

Ambarlı Yaylası[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD olmayan içeriği çıkarınca pek bir şey kalmıyor --Zaitsév 13:23, 18 Ekim 2015 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Maddeyi biraz geliştirdim. Taslak madde kriterlerini karşıladığını düşünüyorum. Alexandre M. 14:38, 18 Ekim 2015 (UTC)
  • Şu kategorideki Maddelerin birçoğu (özellikle de aynı kullanıcı tarafından açılmış şunlar) düzensiz, kaynaksız ve de gezi rehberi ağzı ile yazılmış. Onlar da geliştirilebilirse (en azından taslak seviyesine ulaştırılırsa) güzel olur --Zaitsév 20:13, 18 Ekim 2015 (UTC)
Şimdi baktım. Taslak madde olacak kadar bilgi içeriyorlar. Genelde coğrafya maddeleride şuraya şu kadar uzaklıkta gibi bilgiler içeriyor. Silinmekten ziyade düzenle, üslüp ve kaynaksız gibi etiketler konulursa. İlgili kullanıcılar (VP:TeTa, VP:İBP) rastladıklarında daha rahat düzenlenler. Öyle daha güzel olmaz mı? Alexandre M. 21:31, 18 Ekim 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ayrıca Zaitsev'in son yorumlarına katılıyorum. --Yesevi (mesaj) 14:35, 19 Ekim 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Zaitsév 17:06, 7 Ocak 2016 (UTC)

Uşak Üniversitesi Spor Salonu[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı madde açılmasına gerek yok --Zaitsév 14:07, 31 Ekim 2015 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın Zaitsev haklı. 3 satırlık bir yazı zaten. --Mavrikantmsj 18:40, 1 Kasım 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Üniversiteden bağımsız bir yapı, üst seviye oynayan bir kulübün maçlarına ev sahipliği yapıyor. Ayrı bir madde olarak kayda değer olduğunu düşünüyorum yeterince.--RapsarEfendim? 20:22, 1 Kasım 2015 (UTC)

*Aktarılsın Aktarılsın Kalsın Kalsın Düzenlenen haliyle ve diğer yorumlara katılarak --Zaitsév 23:29, 1 Kasım 2015 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın --kibele 16:47, 7 Kasım 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Türkiye Basketbol Ligi maçlarının oynandığı önemli bir salon. Kalması gerektiğini düşünüyorum. Selamlar ve iyi vikiler, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 03:39, 8 Kasım 2015 (UTC)
  • Aktarılsın AktarılsınKalsın Kalsın --Yesevi (mesaj) 05:56, 16 Kasım 2015 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın --Eğitmenmahmut msj 22:20, 24 Kasım 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Türkiye Basketbol Ligi maçlarının oynandığı önemli bir salon olduğu için; ayrıca Üniversiteden bağımsız bir yapı. --►Cekli829 21:35, 12 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Üniversite maddesindeki şu değişiklik ile salon maddesindeki şu değişiklik onaylanırsa, aktarılmasına gerek kalmayabilir. Öncelikle spor salonu maddesinde verilen açılış bilgisi hatalı. 2014'te açılışı yapılan tesis salon değil, spor merkezinin tümü. Salon 2013'ten beri kullanımda ve tek başına kayda değer. Basketbol Süper Ligi ev sahipliği başlı başına kayda değerlik için yeterliyken, salon Avrupa maçlarına da ev sahipliği yapmış. Ayrıca madde genişlemeye müsait gözüküyor. --85.106.18.168 18:04, 31 Aralık 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın KD ve genişlemeye müsait yorumuna katılıyorum. -- Hakan·IST 18:23, 31 Aralık 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Daha da geliştirilmesi şartıyla.Vikiçizer (mesaj) 18:45, 2 Ocak 2016 (UTC)
kaldiktan sonra gelistirilmezse ne olacak? bu sartin farki nedir? --78.160.103.203 14:45, 3 Ocak 2016 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın -- Aktarılması daha uygun. Jumpeax (mesaj) 16:43, 6 Ocak 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum @Kibele @Gundoganfa @Eğitmen @Mavrikant Düzenlenen haliyle yeniden değerlendirebilir misiniz? --Zaitsév 19:51, 6 Ocak 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kim düzenlediyse eline sağlık Zaitsév, oyumu kalsın olarak değiştiriyorum... --Yesevi (mesaj) 21:09, 6 Ocak 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yapılan son değişikliklerden dolayı..--Eğitmenmsj 23:39, 6 Ocak 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:29, 4 Nisan 2016 (UTC)

Akif Manaf[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Tarafsız bakış açısı ile hazırlanmamış ve kişisel reklam amaçlı sayfa--Muratero 17:08, 19 Ekim 2015 (UTC)

  • Sayfada bir çok sorun var. öncelikle tarafsız bakış açısıyla hazırlanmamış ve kişisel reklam amacıyla hazırlanmış sayfa görünümünde. Kişi hakkında bir çok iddia medyada yer almış durumda, ancak sayfada bunlar hiçbir şekilde yer almıyor. Beraat ettiyse kaynağıyla belirtilebilinirdi. Ayrıca sayfaya verilen kaynaklarda sıkıntılı. Sayfada kendisi için "Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF): 2013 yılında kurulan Uluslararası Yoga Federasyonu'nun başkanıdır." denilmiş. Bir federasyon nasıl uluslararası olur?http://www.internationalyogafederation.net/index.html adresi Uluslararası Yoga Federasyonunun adresidir. Acaba bu kişi alternatif uluslararası yoga federasyonunu mu kurduğunu iddia ediyor? Kendisinin kurduğu iddia edilen Uluslar Arası Yoga Federasyonuna ait internet sayfasına girdim. (http://www.uluslararasiyogafederasyonu.com/) Sayfada, "Kurumsal" başlığına bakıldığında sadece federasyon başkanı Akif Manaf denilmiş ve bu sitede arkadaşların yazdığının aynısı orada da yazılmakta.--Muratero 17:08, 19 Ekim 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliği söz konusu değil.--RapsarEfendim? 18:17, 20 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Eldarion 11:05, 23 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Dr. Coalmesaj 23:17, 27 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.