Vikipedi:Vikiproje Konseyi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vikipedi:KONSEY sayfasından yönlendirildi)
thrumb
thrumb

Vikiproje Konseyi, aktif Vikiprojelerin geliştirilmesini teşvik etmek, tüm Vikiprojelerle dayanışma içinde olmak ve Vikiprojeler arasındaki tartışmalarda veya işbirliklerinde merkezi bir rol oynamak amacıyla oluşturulan bir kullanıcı topluluğudur. Vikiprojelerde yeni misiniz? Yaygın olarak sorulan soruların yanıtları için sıkça sorulan sorular bölümüne göz atın. Ayrıca rehber sayfası kabul edilen protokolleri ve sözleşmelerin özetini barındırır.

Ne yapmalı?[kaynağı değiştir]

  1. Vikiproje yapısında ve işleyişinde en iyi olacağını düşündüğünüz önerileri sunun ve ansiklopedinin gelişmesinde daha aktif rol almak isteyen Vikiprojeleri destekleyerek yardımcı olun.
  2. Vikiprojelerin ana projelerini, bağımsız alt çalışmalarını ve birbiriyle örtüşen Vikiprojeler arasındaki koordinasyonu sağlamaya yardımcı olun.
  3. Vikiprojeler arası işbirlikleri ve Vikipedi çapındaki programlar da dahil olmak üzere, Vikiprojelerin geniş yelpazesine ilgi duyan kullanıcılar için merkezi bir tartışma platformu oluşturun.
  4. Yeni Vikiprojeler için talepleri kabul edip teklifleri değerlendirin veya onların yaratılmasına yardımcı olun. Ya da alternatif olarak, mevcut olan projelere uygun olanları mevcutsa, mevcut projelere yönlendirin.
  5. Birbiriyle ilişkili olan aktif Vikiprojelerin ve onların önemli bölümlerinin kapsamlı bir dizinini oluşturun (örneğin makale değerlendirmeleri, emsal değerlendirmeler veya işbirlikleri gibi).

Nasıl yardımcı olabilirsiniz?[kaynağı değiştir]

Konseyin faaliyetlerine katılmak ve görüşlerinizi bildirmek için lütfen tartışma sayfasını ziyaret edin ve tartışmalarımıza katılın.

Bekleyen işler[kaynağı değiştir]

  • Projenizi seçin: İlgi alanınıza giren projelere katılın ve projeler kapsamındaki maddelerin gelişmesine yardımcı olun. Eğer aradığınız Vikiproje yoksa kendinize göre yeni bir tanesini hazırlayın!
  • Katkı odağınızı belirleyin: Hangi konular kapsamında katkı vereceğinizi, nasıl bir çalışma yapacağınızı, gerekirse katkılarınız doğrultusunda birlikte çalışmak için kimlerle iletişime geçeceğinizi belirleyin. Aşağıdaki liste bu konuda yardımcı olabilir.
  • İşbirliği projelerine göz atın: Her Vikiprojede önceden hedeflenen bir konu üzerinde iş birliği yapmak amacıyla belli periyotlarda düzenlenen işbirliği projelerini inceleyin, diğer kullanıcılarla birlikte ortak bir hedefe yönelin. Buradaki liste yardımcı olabilir.
  • Projelerin geleceğini belirleyin: Her Vikiprojeye kendi fikirlerinizle yön verin. Her proje kapsamında oluşturulan tartışma veya anket/oylama sayfalarına görüşlerinizi yazarak projelerde söz sahibi olun.

Katılımcılar[kaynağı değiştir]

Resmî bir katılımcı listesi sağlamıyoruz, bu nedenle Vikiprojelere katkı sağlamak için buraya kayıt olmaya gerek yoktur. Sadece kimin hangi projede aktif olduğunun belli olması ve katkı sağlayacak kullanıcılara yararlı olması için isminizi ve ilgili olduğunuz/sorumluluk alacağınız projeyi aşağıdaki alfabetik listeye ekleyin.

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]