Vikiproje Din, din alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Din Portali altında toplamayı hedefleyen bir vikiprojedir.
Katkıda bulunmanın en basit yolu, din alanına dahil bir konudaki maddeleri geliştirmek ya da yeni maddeler başlatmaktır. Ayrıca proje hakkında bilgi edinmek ve nasıl katkıda bulunabileceğinizi öğrenmek için aşağıdaki bilgileri ve konuyla ilgili tartışmaları inceleyebilirsiniz.
Unutmayın:
Eğer bir din maddesi başlatırsanız ya da daha önce başlatılmış bir maddeye katkıda bulunursanız, lütfen {{VikiProje}} şablonunu uygun parametreler ile birlikte maddenin tartışma sayfasına yapıştırın. Böylece bu madde Kategori:VikiProje Din maddeleri altında otomatik olarak listelenecektir. Projeye dahil olan tüm maddeleri bu kategoride görebilirsiniz.
Projede ana hedef Vikipedi'de yer alan din ile ilgili maddeleri geliştirmek, kaynak eklemek, maddelerdeki güncel olmayan ve tartışmalı kaynaksız bilgileri çıkartmak ve Türkçe Vikipedi'de olmayan din ile ilgili maddeleri diğer dillerden mümkün olduğu kadar tercüme ederek Türkçe Vikipedi'ye kazandırmaktır. Bunun için iş bölümü ve hedefler kısmına göz atabilir, düzenlenmesi gereken maddeler kısmında yer alan maddeleri düzenleyebilir veya bu bölüme yeni maddeler ilave edebilirsiniz. Ayrıca projeye dair güncel haberler almak için toplu mesaj listesine adınızı ekleyebilirsiniz.
Projenin konu kapsamında giren herhangi bir maddeyi geliştirmekle işe başlayabilirsiniz. Bunun için Din kategorisi yararlı olabilir.
Konu ile ilgili Türkçe Vikipedi'de yer almayan maddeleri açabilirsiniz. Açtığınız maddeleri sayfanın en altındaki {{Vikiproje Din/Açılan maddeler}} kısmına eklemeyi unutmayın. Ayrıca proje kapsamında eklediğiniz görselleri eklenen görseller sayfasına ekleyebilirsiniz.
Maddelerde kaynak göstermeyi unutmayın. Doğrulanabilirlik, Vikipedi maddeleri açısından çok önemli olduğunda, kaynak eklemek için bilgileri alıntı yaptığınız cümlelerin sonuna kaynak gösterme şablonları ekleyin. Ya da basitçe kaynağınızı <ref> ve </ref> kodları arasına ekleyin.
Din maddelerinin oluşturulmasında ve geliştirilmesinde dikkat edilecek hususlar bu bölümde belirtilmiştir. Ayrıca yeni kullanıcıların öncelikle şu sayfalara göz atması faydalı olacaktır: VP:BEK, VP:TBA, VP:Yazım
Maddeler, Kategori:Din altındaki bir ya da birkaç kategoriye dahil edilebilir. Ayrıca taslak maddelerde {{Din-taslak}} şablonu da maddenin en altına eklenir.
Işıkçılık [bekliyor]00.50−3 2a00:6020:15d1:1100:81d9:8a88:3893:7a8amesaj Metinler düzeltildi. Maciej Popko: Völker und Sprachen Altanatoliens. Harrassowitz, Wiesbaden 2008, ISBN 978-3-447-05708-0, Luwier, S. 65–76. Encyclopedia Dünya Tarihi Ansiklopedisi, (İngilizce), s.37, Peter N. Stearns ve William Leonard Langer.Etiketler: Görsel DüzenleyiciMobil değişiklikMobil web değişikliği
Selâmün aleyküm 17.39−10 Emirhan B. SARImesajkatkılar Yanlış çeviriyi düzelttim. Bu ibareler dini selamlaşma ifadeleri olduğu için, çeviride Kur'an-ı Kerim esas alınmalıdır. İyi günler.Etiketler: Mobil değişiklikMobil web değişikliği
Muhammed 17.10−12 BennTheResearchermesajkatkılar İsmail Kendir tarafından yapılmış 1 değişiklik geri alındı: Gerekçe: + yapıcı olmayan değişiklik. Olabildiğince sadece ve akademik (ansiklopedi olduğundan) ifadeler kullanmaya özen gösteriyoruz. Onu, "İslam'a göre Muhammed" alt başlığında (ve/veya maddesinde) ele almakta özgürsünüz. (TwinkleEtiketler: Geri alGeri alındı