Vikiproje:Bilişim

Vikipedi, özgür ansiklopedi

“Bilişim, tüm inovasyonları kapsayan bir işletim sistemidir.”
- Steve Ballmer

Ana sayfa Ana sayfa İş birliği Projesi İş birliği Projesi Katılımcılar Katılımcılar Tartışmalar Tartışmalar Seçkin ve Kaliteli içerikler Seçkin ve Kaliteli içerikler
Kaynak merkezi Kaynak merkezi Anket ve oylamalar İstekler Son değişiklikler Son değişiklikler Telegram Telegram grubu
Vikiproje Bilişim nedir?

Vikiproje Bilişim, bilişim alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve toplamayı hedefleyen bir vikiprojedir. Katkıda bulunmanın en basit yolu, bilişim alanına dahil bir konudaki maddeleri geliştirmek ya da yeni maddeler başlatmaktır. Ayrıca proje hakkında bilgi edinmek ve nasıl katkıda bulunabileceğinizi öğrenmek için aşağıdaki bilgileri ve konuyla ilgili tartışmaları inceleyebilirsiniz.

Unutmayın: Eğer bir bilişim maddesi başlatırsanız ya da daha önce başlatılmış bir maddeye katkıda bulunursanız, lütfen {{VikiProje}} şablonunu uygun parametreler ile birlikte maddenin tartışma sayfasına yapıştırın. Böylece bu madde Kategori:VikiProje Bilişim maddeleri altında otomatik olarak listelenecektir. Projeye dahil olan tüm maddeleri bu kategoride görebilirsiniz.

Hedefler

Projede ana hedef Vikipedi'de yer alan bilişim ile ilgili maddeleri geliştirmek, kaynak eklemek, maddelerdeki güncel olmayan ve tartışmalı kaynaksız bilgileri çıkartmak ve Türkçe Vikipedi'de olmayan bilişim ile ilgili maddeleri diğer dillerden mümkün olduğu kadar tercüme ederek Türkçe Vikipedi'ye kazandırmaktır. Bunun için, istekler kısmında yer alan maddeleri düzenleyebilir veya bu bölüme yeni maddeler ilave edebilirsiniz. Ayrıca projeye dair güncel haberler almak için toplu mesaj listesine adınızı ekleyebilirsiniz.

Yapabilecekleriniz
  • Projenin konu kapsamında giren herhangi bir maddeyi geliştirmekle işe başlayabilirsiniz. Bunun için Bilişim kategorisi yararlı olabilir.
  • Konu ile ilgili Türkçe Vikipedi'de yer almayan maddeleri açabilirsiniz. Açtığınız maddeleri sayfanın en altındaki {{VikiProje Bilişim/Açılan maddeler}} kısmına eklemeyi unutmayın. Ayrıca proje kapsamında eklediğiniz görselleri eklenen görseller sayfasına ekleyebilirsiniz.
  • Telegram grubumuza üye olarak katılımcılar ile koordineli bir şekilde çalışabilirsiniz.
  • Bilişim ile ilgili taslak maddeleri geliştirerek maddelerin daha kaliteli hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
  • Ayın işbirliği projesine katılıp, diğer kullanıcılar ile birlikte belirli bir hedefe odaklanabilirsiniz.
  • İstekler sayfasındaki eksiklikleri gidermeye çalışabilirsiniz.
  • Yardımcı kategori, şablon ve araçlar için kaynak merkezi sayfasına göz atabilirsiniz.
  • Projeden güncel haberler almak için toplu mesaj listesine adınızı ekleyebilirsiniz.
  • Maddelerde kaynak göstermeyi unutmayın. Doğrulanabilirlik, Vikipedi maddeleri açısından çok önemli olduğunda, kaynak eklemek için bilgileri alıntı yaptığınız cümlelerin sonuna kaynak gösterme şablonları ekleyin. Ya da basitçe kaynağınızı <ref> ve </ref> kodları arasına ekleyin.
İleri katkılar
 • Bilişim Projesi kapsamına giren maddeleri tespit edin ve {{Vikiproje}} şablonunu uygun parametreler ile birlikte maddenin tartışma sayfasına ekleyin. Böylece Bilişim Projesinin alanını genişletip, ilgili konuların daha çabuk geliştirilmesini sağlayın. Bu şablonu koyarken başına yk eklemeyin. Örneğin {{yk:Vikiproje Bilişim}} olmamalıdır.
 • Taslak seviyesindeki maddelerin belirlenebilmesi için ise {{Bilişim-taslak}} şablonunu maddenin en altına ekleyebilirsiniz.
 • Bilişim alanıyla ilgili kullanıcıları davet ederek projenin gelişmesine katkıda bulunun. Davet etmek için ilgili kullanıcının mesaj sayfasına {{Vikiproje Bilişim Davet}} şablonunu ekleyin.
Katılımcılar

Bu liste Bilişim Projesine dahil olan Vikipedistleri gösterir. Katılımcılar kısmında değiştire basıp listeye imzanızı atarak (~~~~) kendinizi dahil edebilirsiniz. Eğer isterseniz kullanıcı sayfanıza da {{Kullanıcı VP Bilişim}} şablonunu ekleyebilirsiniz.

Katılımcılar[kaynağı değiştir]

Proje standartları
Üye kullanıcı kutusu: {{Kullanıcı VP Bilişim}}
Ayın iş birliği: İş birliği projesi
Tartışma sayfaları

Anket ve oylamalar
Madde istekleri
Yardım istekleri

Kardeş projeler

İnternet
Yazılım
Özgür Yazılım
Video oyunları

Yararlı bağlantılar

Biçem el kitabı
Kaynak gösterme
Kategorilendirme

İstatistikler
Bilişim
sayfaları
Önem
En Çok Orta Az ??? Toplam
S
ı
n
ı
f
Seçkin Madde SM 0 0 0 0 0 0
Seçkin Liste SL 1 0 0 0 0 1
Kaliteli madde KM 0 0 0 0 0 0
B 11 37 45 93 0 186
C 35 90 185 601 0 911
Başlangıç 32 148 263 863 0 1306
Taslak 27 148 387 1556 4 2122
Liste 0 6 8 13 0 27
A-ayrımı 0 0 0 1 0 1
Gerekli 0 1 0 0 0 1
Şablon 0 0 1 4 1 6
Dosya 0 0 0 2 1 3
Kategori 0 3 7 0 6 16
Proje 1 0 0 0 0 1
??? 0 1 0 0 102 103
Toplam 106 434 896 3132 114 4682
Şablonu görüntüle