Vikipedi:Kaliteli madde adayları: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Yakamoz51 (mesaj | katkılar)
Yüksek Hızlı Tren
6. satır: 6. satır:
Aday göstermeden önce lütfen maddenin KM kriterlerini karşıladığından emin olun.
Aday göstermeden önce lütfen maddenin KM kriterlerini karşıladığından emin olun.
-->
-->
{{Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Yüksek Hızlı Tren}}
{{Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Sovyetler Birliği bayrağı}}
{{Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Sovyetler Birliği bayrağı}}
{{Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Şkval operasyonu}}
{{Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Şkval operasyonu}}

Sayfanın 09.44, 18 Mayıs 2020 tarihindeki hâli

Vikipedi'deki kaliteli madde adaylarını sembolize eden bir köşesi eksik yıldız
Vikipedi'deki kaliteli madde adaylarını sembolize eden bir köşesi eksik yıldız

Bu sayfada, Vikipedi'deki maddelerden hangilerinin kaliteli madde statüsünü alacağı kararlaştırılır. Kaliteli maddeler; kullanıcılar tarafından konuları hakkında iyi yazılmış, nesnel gerçekliğe ve doğrulanabilirliğe sahip, kalıcı olarak belirlenen maddelerdir. Bu maddeler, birtakım kriterler ışığında bu sayfada değerlendirilirler. Eğer bu konuda şüpheniz veya maddeyi aday göstermeden önce daha da geliştirebilmek için görüş almaya ihtiyacınız varsa madde incelemesi için başvurabilirsiniz.

Maddeleri aday gösteren kullanıcılardan, itiraz edilen noktalarda düzeltmeye gidilmesi konusunda çaba göstermeleri beklenir. Eğer aday gösterdiğiniz madde üzerinde siz de çalışmışsanız, adaylık gerekçesinde bunu da belirtin. Lütfen değerlendirme yapan kullanıcılara karşı nazik olun ve kullanıcıların hevesini kırmayın.

Bir maddenin kaliteli madde statüsüne geçebilmesi için, kriterleri sağlayıp sağlamadığına bakılmalı ve fikir birliği sağlanarak karar verilmelidir. Fikir birliği, maddeyi aday gösteren ve gözden geçiren kullanıcılar arasında sağlanır ve seçkin içerik sorumluları tarafından doğrulanır. Adaylık tartışmaları iki ay sürer ve bu iki ayın sonunda seçkin içerik sorumluları tarafından üzerinde çalışılabilir bulunmuş eleştirilere yönelik bir çaba sergilenmemiş veya herhangi bir konuda fikir birliğine ulaşılamamışsa, sorumlu tarafından adaylık bir ay daha uzatılabilir. Bu sürenin sonunda adaylığın olumlu sonuçlanması yönünde bir fikir birliği oluşmamışsa, adaylık olumsuz sonuçlandırılarak arşivlenir.

Sayfayı yenilemek için önbelleğinizi boşaltın

Aday gösterme

  1. Bir maddeyi aday göstermeden önce, maddenin kaliteli madde kriterlerinin tamamını karşıladığından emin olun. Halihazırda açık bir madde incelemesi tartışması varsa, bunun sonlanmasını bekleyin.
  2. Aday gösterilen maddenin tartışma sayfasının en üstüne {{KMA}} şablonunu yerleştirin. Madde daha önce de aday olmuşsa, {{KMA|2}} (ya da kaçıncı kez aday gösteriliyorsa o sayı) şablonunu kullanın.
  3. Yerleştirdiğiniz şablondaki "adaylık sayfasında" bağlantısına tıklayın ve açılan sayfada aday gösterme gerekçenizi yazın.
  4. {{Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Aday gösterilen maddenin adı}} metnini kopyalayın ve şu anda bulunduğunuz sayfanın üzerindeki    değiştir    sekmesine tıklayarak kopyaladığınız metni aday listesinin en üstüne yapıştırın. "Aday gösterilen maddenin adı" yerine maddenin adını yazın.

Adayların değerlendirilmesi

  • Adaylıkta görüş belirtmeden önce lütfen aday gösterilen maddeyi tamamen okuyun ve kriterlere uygun olup olmadığını inceleyin.
  • Adaylıkla ilgili yorum yapmak için madde adaylık bölümünün sağındaki "değiştir" bağlantısına tıklayın (tüm KMA sayfasını değiştirebileceğiniz "değiştir" sekmesine tıklamayın). Tüm kullanıcılar, adaylıklarda görüşlerini belirtebilirler.
  • Adaylığı destekliyorsanız, {{destek}} (veya aynı anlama gelecek bir seçenek) yazarak ve kaliteli madde kriterlerini karşıladığını da ifade ederek gerekçenizi ekleyin. Eğer maddeye önemli ölçüde katkıda bulunmuşsanız bunu da belirtin.
  • Adaylığa karşı çıkıyorsanız {{karşı}} (veya aynı anlama gelecek bir seçenek) yazarak ve kaliteli madde kriterlerindeki hangi kriterleri karşılamadığını da ifade ederek gerekçenizi ekleyin. Tüm itirazların üzerinde çalışılabilecek spesifik bir gerekçesi olmak zorundadır. Eğer bu şart sağlanmıyorsa, kaliteli içerik sorumluları bu itirazı göz ardı edebilir. Biçem ve dil bilgisi referanslarının her zaman aynı fikirde olmayacağını unutmayın. Eğer katkıda bulunan kullanıcı standart bir referans çalışmasındaki veya diğer otorite kabul edilen kaynaklardaki (Örnek: Türk Dil Kurumu) belirli bir biçemi destekleyen bir sayfayı referans olarak gösteriyorsa, bunu kabul edin.
  • Adaylıkta destek ya da karşı olmadan görüş ve önerilerinizi belirtmek isterseniz {{yorum}} (veya aynı anlama gelecek bir seçenek) yazarak bunları belirtebilirsiniz.
  • Maddeyi inceleyip kaliteli madde statüsüne geçmesine itiraz eden kullanıcılardan, birkaç gün sonra maddeyi tekrar kontrol ederek, itirazlarının üzerinde çalışıp çalışılmadığını kontrol etmeleri beklenir. İtirazınızı geri alırken yazdıklarınızı silmek yerine üzerini çizin (<s>...</s> şeklinde). Maddenin kaliteli madde statüsüne geçmesi için çaba sarf edenler, inceleyenlerin bu düzenlemeyi kendi kendilerine yapmalarına izin vermelidirler. Eğer itiraz edilen noktanın düzeltildiğine inanıyorsanız, eleştiriyi getiren kullanıcının yazdıklarının üzerini çizmek yerine, sadece eleştirilen noktaların düzeltildiğini belirtin.

Kaliteli madde adayları, topluluk bir karara varıncaya kadar bu sayfada listelenir. Daha sonra kaliteli madde seçilen veya seçilemeyen adaylar listeden çıkartılır ve arşivlenir. Adaylık sayfasında devam eden bir tartışma varsa adaylık sonuçlandırılmaz.

Sonuçların arşivlenmesi

  1. Adaylık alt sayfasını, değişiklik özetinde adaylığı arşivlediğinizi belirterek bu sayfadan çıkartın ve arşive ekleyin.
  2. {{Kaliteli madde adaylığı arşivi}} şablonunun yanı sıra, adaylık başarılı sonuçlanmışsa Vikipedi:Kaliteli madde kayıtları sayfasını da güncelleyin.
  3. Maddenin tartışma sayfasındaki {{KMA}} şablonunu, adaylığın sonucuna göre madde geçmişi şablonu kullanarak güncelleyin.
  4. Adaylık başarılı sonuçlanmışsa maddeye {{Kaliteli madde}} şablonunu ekleyin.
  5. Adaylık başarılı sonuçlanmışsa maddeyi, Vikipedi:Kaliteli maddeler sayfasındaki uygun başlığa ekleyin.

Adaylar

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Khutuckmsj 20.09, 10 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]

Yüksek Hızlı Tren

Madde TCDD Taşımacılık tarafından verilen Yüksek Hızlı Tren servisine odaklanmakta ve konuyu kapsamlı, güncel ve öznel olarak anlatmaktadır. KM kriterlerini karşıladığına inanıyorum. Maddeye emeği geçen arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.--| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 09.48, 18 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

İstek yapıldı Yapıldı Yorum için teşekkürler. Kazaları ekledim--| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 21.13, 25 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Destek Destek Maddenin KM için uygun olduğunu düşünüyorum. Aycanileti 16.05, 25 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Ancak adaylıktan önce diğer kaliteli maddelerin ve Vikipedi:Biçem el kitabının incelendiğinden tam emin değilim. Giriş kısmı, tüm maddenin özeti niteliğinde olmalı ve bu yüzden burada kaynak kullanımı olmamalı. Maddede genel olarak, aynı maddelere sık sık bağlantı verilmesi, aşırı kısa ya da uzun paragraflar, noktalama işaretlerinin kullanımı (uzun çizgi, boşluklar) gibi biçemsel problemler mevcut. Tarihçe kısmı yok, en büyük problemlerinden. Şu, şu gibi örnek alınabilecek maddelere bakıyorum ve eksiklikler zaten net olarak görülebiliyor (seçkin madde adayı değil, ancak komple tarihçe başlığının olmaması zaten büyük bir sorun). Bununla birlikte çoğu yerde yazan ifadeler, kullanılan kaynaklarda geçmiyor. "YHT hizmetinde genellikle 1 tren mühendisi (bazı trenlerde 2), bir tren yöneticisi (bazı seyahatlerde yoktur), iki tren görevlisi ve bir kafe görevlisi vardır" denilirken kaynakta bu bilgi yok. Yahut "YHT, Ankara-Konya arasında azami 300 km/sa, Ankara-İstanbul arasında ise azami 250 km/sa hızda çalışmaktadır" yazılı, kaynak yok. "Köseköy-Gebze arası gibi bazı kesimlerinde 160 km/sa hız ile çalışmaktadır" diyor, kaynakta buna dair ifade yok. Kaliteli madde olmasını geçtim, bilgilerin doğruluğu dahi sıkıntılı. Kriterleri karşılamadığını düşünüyorum.--NanahuatlEfendim? 22.03, 25 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum @Nanahuatl, ben KM için destek oyu verdim ancak yukarıda bahsettiğiniz durumların düzeltilmesi gerektiği konusunda sizinle hemfikirim. Kaynağına ulaşamadığımız verilerin kaldırılması ve kaynakçanın güncellenmesi gerekiyor.
Ancak bu maddede de olduğu üzere "Demiryolu hattı" ve "Tren hattı" kavramları birbirine karıştırılıyor. Teknik olarak Türkiye'de iki tane Yüksek Hızlı Demiryolu (YHD) hattı (Ankara-İstanbul ve Polatlı-Konya) ve bu YHD hatları üzerinde TCDD Taşımacılık tarafından işletilen dört tane Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı (Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve İstanbul-Konya) var. Ama TCDD sitesinde -aslında olmayan- Ankara-Konya ve Konya-İstanbul YHD'lerine ait bilgiler yer alıyor. Aslında YHD ve YHT kavramlarının birbirinden ayrılması büyük bir karışıklığı çözecek ama TCDD bile bu konuda kararsızken ben de haliyle -resmi site bile benim görüşümü doğrulamadığı için- kimseyi ikna edemiyorum. Açıkçası bu konudaki görüşünüzü de merak ediyorum. Bu karışıklık nasıl çözülebilir?
İngilizce Vikipedi'den verdiğiniz örnekler de aslında birer demiryolu hattı. Bu hatların inşa süreçlerine ilişkin bir tarihçesi var. YHD hatlarının da aynı şekilde inşa süreçlerine ilişkin b,r tarihçesi var. Ama konu YHT'ler olunca en fazla bu trenlerin ne zaman sefere başladığıyla ilgili bir tarihçesi olabilir. En azından benim fikrim bu yönde.
Hızlarla ilgili olarak da YHD hatlarının hız limitleri azami 250 km/sa ve 300 km/sa, ancak YHT'lerin maksimum ne kadar hız yaptığıyla ilgili bir açıklamaya ben de ulaşamadım.
Uzun tire kullanımı konusunda ise ben iki nokta arasındaki bağlantıyı (Ankara – İstanbul gibi) görsel olarak daha anlaşılır bir biçimde göstermek amacıyla uzun tire kullanıyorum. Kısa tireyi ise aynı ilde bulunan iki farklı istasyonu (İzmir-Basmane ve İzmir-Alsancak gibi) anlaşılır kılmak için kullanıyorum.
Kısacası -sebeplerini yukarıda açıkladığım şekilde- kendi adına yaptığım bir hatam varsa bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum ki bir daha bu hataları yapmayayım. Teşekkürler. - bluetime93 (mesaj) 00.27, 26 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
@BlueTime93, kaliteli madde olmasının önünde eksiklikler görüyorsanız destek olmamanız lazım :) Maddeler, %100 hazır olduğunda seçilirler.--NanahuatlEfendim? 06.38, 26 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
@BlueTime93 Demiryolu ve tren hattı gibi kavram karışıklıklarındn dolayı bu maddeyi aşan sorunlar var demiş ki kesinlikle katılıyorum. Bu madde de verilen YHT servisine odaklandığı için @Nanahuatl 'ın bazı yorumları bu maddeyi aşıyor. Örneğin isim belirlenmesi dışında bu madde için tarihçeden bahsetmek için Türkiye'de hızlı demiryolunun tarihçesini anlatmalı mıyız, bilemiyorum. Çünkü aslında o başka bir konu.
Kaynak noktasında, {ping|Nanahuatl}} 'ın belirrttiği kaynaksız olan kısımların bazıları ingilizce vikipediden alıntılanmış bilgiler bazıları da sektörel genel bilgiler. Bu konu üzerinde çalışacağım başka arkadaşlar da yardım ederse sevinirim.--| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 09.27, 26 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Khutuckmsj 14.38, 19 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]

Sovyetler Birliği bayrağı

Merhaba, ilgili maddenin diğer diller içindeki en detaylı bilgiye sahip olanlarından birisini oluşturduğumu düşündüğüm için KM adayı yaptım. --Jelican9 (mesaj) 21.48, 11 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Destek Destek Emeği geçenlerin eline sağlık. Maddenin kriterleri karşıladığını düşünüyorum.--Evrifaessamesaj 09.00, 22 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Emeği geçenlerin emeklerine sağlık öncelikle. Bir maddenin, diğer dillere göre "en detaylı" bilgileri vermesi, o maddenin kaliteli madde kriterlerini karşıladığına işaret etmez öncelikle. Binlerce köy maddemiz, diğer dillere göre en detaylı bilgileri veriyor; ancak kaliteli madde değiller örneğin. İkinci olarak Beyaz Rusya bayrağı maddesiyle kıyaslayınca (onun seçkin madde olmasını bir kenara bırakıyorum) tarihçe kısmının görece zayıflığı, kullanımı başlığının olmaması göze çarpıyor. Maddede kaynaksız ifadeler var, hatta kaynak gösterilmeli olarak işaretlenen yerler var. Bunun dışında, kaynak gösterimleri sorunlu, eksik. Kaynakların yayımcıları, yazarları gibi temel bilgiler belirtilmemiş; dolayısıyla ansiklopedik bir metin kaynağı olmaktan çok uzaklar. Şöyle, kimin tarafından yazıldığı dahi belli olmayan bir kaynak var, şu ve şu kaynağın keza güvenilirliği soru işareti. Genel ve büyük çaplı elden geçmesi gereken bir madde. Kriterleri karşılamadığını düşünüyorum.--NanahuatlEfendim? 18.50, 26 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Cevap Cevap Görüşünüz için teşekkür ederim fakat daha fazla nasıl bilgi ekleyebiliriz ki, Türkçe Vikipedi'deki madde diğerlerine göre oldukça zengin bir içeriğe sahip. Belirttiğiniz kaynaklar haricinde maalesef uygun bir kaynak bulamadım. İlgili kaynakların linklerini botlar arşivleyebilirler diye düşünüyorum. --Jelican9 (mesaj) 17.52, 27 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Yorum Yorum
  • "Bayrağın tasarımı çeşitli kaynaklardan türetilmiştir ancak Rus Devrimi sırasında ortaya çıkmıştır." kısmında anlam belirsizliği var, Rus Devrimi sırasında ortaya çıkanın ne olduğu belirtilmeli.
  • "Çekiç (işçilerin) ve orağın (köylülerin) birleşmesi, kalıcı devrimci ittifakı temsil eder." Cümle hiç akıcı değil ve giriş kısmında yer almasıyla okuma güçlüğü yaratıyor. Ayraç içerisinde verilmiş tanımlar sıfat olarak cümle içerisine taşınmalı. ("İşçileri temsil eden çekiç ve köylüleri temsil eden orağın birleşmesi..." gibi)
  • "(...) kırmızı bayrağından gelmekte, kırmızı yıldız, çekiç ve orak ise komünizmin ve sosyalizmin sembolleridir." aynı cümlede iki farklı zaman var. İki müstakil cümle ile kurulursa içeriğin yalın diline daha da yaklaşacaktır.
  • "Kızıl yıldız ise Komünist Partisi'ni temsil eder ve çekiç ve orak üzerindeki konumu, komünizmin inşasında işçi ve köylüleri birleştirmek ve aydınlatmak için sosyalist toplumdaki lider rolünü sembolize eder." Yukarıdakiyle benzer bir sorun. Ek olarak fazla ve kullanımının yanında iki cümlenin de art arda "sembolize eder" şeklinde bitmesi de okunurluğu azaltıyor.
Madde boyunca fazladan ve kullanımı, virgülden kaçınılması göze batıyor. Dil bilgisi bağlamının dışında doyurucu bir bilgi olduğunu içerdiğini söylemek de güç. Maddenin çoğunlukla bayrağı ve bayraktaki görsellerin simgeselliğini anlattığı izlenimi uyandı çünkü sürekli bu konuya yorulacak atıflar yapılmış. Şu haliyle kaliteli madde niteliklerini taşıdığını düşünmüyorum. Satırdan Kahraman (mesaj) 10.33, 26 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Merhaba, dikkatiniz için teşekkür ederim. Değindiğiniz noktalardaki değişiklikleri yaptım. --Jelican9💬 00.14, 28 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Tekrar baktım ve anlam düşüklüklüklerini gidermek ve akıcı kılmak için bir iki düzenleme yaptım. Güzel bir ansiklopedi maddesi olduğunu ancak KMA olması için içeriğinin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Satırdan Kahraman (mesaj) 12.21, 22 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Khutuckmsj 03.21, 22 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Şkval operasyonu

Konser ve operasyonla ilişkili diğer dillerdeki seçkin maddelerdeki (bu, bu gibi) bilgileri derleyerek ve ekstra olarak operasyonu konu alan kaynakları inceleyerek bu kayda değer operasyona dair maddeyi oluşturdum. Kaliteli madde kriterlerine sahip olduğunu düşünüyorum, topluluğun görüşüne sunarım. -- Ahmet Turhan(mesaj) 19.28, 10 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Karşı. Emeğinize sağlık, ancak derleme yöntemiyle oluşturulmasından mütevellit operasyondan ziyade konser hakkında bir madde olmuş. Operasyon hakkında askerî detay yok denecek kadar az, bombalanan Nazi birliklerinin spesifik olarak hangileri olduğu gibi temel bilgiler dahi verilmemiş. Bu bilgilere erişilmesi mümkün değilse zaten bunun ayrı bir madde olmasına da gerek yok, içeriğin aktarıldığı maddelerde değerlendirilebilir diğer Vikilerde olduğu gibi. VP:KMN'deki üçüncü kriteri karşılamıyor, kelimenin gerçek anlamıyla "konuya odaklı" da değil maalesef. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 13.57, 11 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yukarıdaki yoruma katılarak karşı olduğumu belirtmek durumundayım. Ayrı madde olacak kadar dahi içerik bulunmuyor, maddenin birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu adaylığın şu konuyla direkt alakası bulunuyor. Konu oluşmuyorsa zorlamamak lazım :)--NanahuatlEfendim? 19.14, 11 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Madde biraz daha kısaltılarak ilgili konunun alt başlığı haline getirilebilir. --Jelican9 (mesaj) 12.00, 21 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Khutuckmsj 04.10, 1 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

1973 CECAFA Kupası

İngilizce'de kaliteli madde statüsünde. 6 takımın katıldığı 1 haftalık bir futbol yarışması için yeterli olduğunu düşünüyorum.Sait* 11.12, 2 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Emeği geçenlerin emeklerine sağlık. İlk bakışta giriş kısmının, maddenin özeti olarak değil de bilgi verme amacıyla kullanıldığı gözüme çarptı. Giriş kısmında yazılanlar ilerleyen kısımlarda olmalı, ancak birçoğu özgün içerik. Arka plan olarak başlıkta ayrıntılara yer verilebilir (yahut benzer turnuva maddelerine uyumlu başlıklandırmalar yapılarak). Onun dışında gol atanlar, gol krallığı, hakemler, stadyum, kadrolar gibi temel bilgiler eksik gözüküyor. Kategoriler de açılmamış, eksik kalmış.--NanahuatlEfendim? 21.30, 2 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Nanahuatl'a katılıyorum. Bana da oldukça eksik geldi. Kontrol ettim. 2014 yılında en.wiki'de KM olmuş. 2020 yılında bu haliyle aday gösterilseydi KM olur muydu emin değilim.--Śαвяí¢αи76ileti 07.27, 8 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Yukarıdaki arkadaşlara ben de katılıyorum. Madde İngilizcedeki haliyle birebir aktarılmış gibi. Bence bizim içeriğimiz biraz daha zenginleştirilebilir. --Jelican9 (mesaj) 12.01, 21 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Yukarıdaki yorumlarım ve katılanların görüşleri doğrultusunda...--NanahuatlEfendim? 06.53, 20 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--Khutuckmsj 19.56, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

2017 Emirates Cup

Daha önce seçkin madde adayı olmuştu. İngilizce'de de kaliteli madde. Kaliteli madde kriterlerini karşıladığını düşünüyorum.Sait* 10.15, 2 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Khutuckmsj 20.25, 10 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]

1984 UEFA Süper Kupası

İngilizce'de kaliteli madde, gerekli görülen kırmızıları açabilirim. Tekrar bir okudum ancak yanlış eksik yerler varsa belirtilirse düzeltmeye çalışırım.Sait* 10.09, 2 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Yorum Yorum Maç maddesi olduğu için hakemin ve oyuncuların maddelerinin açılması gerektiğini düşünüyorum. --Yelester (mesaj) 16.23, 2 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Destek Destek Maddenin seçilebilmesi için gerekli şartları karşıladığını düşünüyorum. --Jelican9 (mesaj) 12.04, 21 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Destek Destek Maddenin KM kriterlerini karşıladığını düşünüyorum. Emeği geçenin ellerine sağlık. --akil13ileti 18.05, 27 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Madde yine güzelce toparlanmış ama "Maç sonrası" başlığının bu maç ya da kupa ile ilgili olmadığını düşünüyorum. Başlıkta verilen ek bilgiler çok enteresan geldi ancak maddenin kapsamını düşündüğümde bu madde bunları içermeli mi emin de olamadım açıkçası. ----anerka'ya söyleyin 23.52, 13 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Maddede, yukarıda @Anerka'nın da dikkat çektiği konu dahil birtakım düzenlemeler yaptım. Herhangi bir değişiklikte itiraz varsa geri alınabilir, tartışabiliriz. Ancak maddenin kaliteli madde olacak kadar detaya sahip olduğunu düşünmüyorum. Elbette seçkin madde olacak kadar detay beklemiyorum, ancak halihazırda kaliteli madde olan 2014 Türkiye Süper Kupası maddesiyle karşılaştırınca, maç sonrası yok (vardı ama maçla alakasız olduğundan kaldırdım), tepkiler yok, yayın bilgileri yok (84'te var mıydı yayın bilmiyorum ama bu maç muhtemelen vardı, yoksa görmezden gelinsin yorum), maçın öncesine dair (takımların daha önceki performanslarını falan kastetmiyorum, bu maç özelinde maç öncesi bilgiler) bilgiler yok. Elimizde bir tek arka plan ve özet başlıkları kalıyor ve bunları da kaliteli madde olması için yeterli görmüyorum şahsen. Tekrar emeği geçenlerin emeklerine sağlık.--NanahuatlEfendim? 07.05, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
  • @Yelester, maddeler açılmış, müsait olduğunda sen de incelemeni yapabilirsen iyi olacaktır :)--NanahuatlEfendim? 07.05, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Elinize sağlık ancak yukarıdaki yorumlara katılıyorum. 2014'teki bir maç kadar bilgiye erişebilmek mümkün olmayabilir, bu sebeple 1980'lerdeki farklı kupa maddelerine baktım, maç öncesi pek olmasa da (erişilebilir kayda değer bilgiler varsa olmalı tabi) maç sonrası başlığı hep var. Maddenin bu haliyle eksik olduğunu düşünüyorum. --Yelester (mesaj) 18.40, 9 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--Khutuckmsj 04.02, 1 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

2000 CECAFA Kupası

İngilizce'de kaliteli madde. 2000 yılının organizasyonunu yeterli seviyede anlattığına inanıyorum.Sait* 12.20, 1 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Khutuckmsj 15.55, 25 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Orta Afrika Cumhuriyeti kadın millî futbol takımı

İngilizce'de kaliteli madde. Sait* 00.29, 1 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Destek Destek --Elenktra (mesaj) 14.33, 2 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Kırmızı olan turnuva ve millî takımların maddelerinin bu maddenin anlaşılabilmesi açısından açılması gerektiğini düşünüyorum. Onun dışında, Türkçede uzun çizgi değil kısa çizgi kullanılır, düzeltilmeleri lazım. Tablolarda "Katılmadı" denilmiş ama o zamanlar takım bile yokmuş ortada. "Takım" başlığı "tarihçe" olmalı sanıyorum. Takım oyuncuları hakkında hiçbir bilgi yok, en azından kadro bilgisi verilmeli.--NanahuatlEfendim? 21.34, 2 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
    Teşekkürler değerlendirme için :) Takım yanılmıyorsam 1 ya da 2 maça çıkmış bu nedenle kadro bilgisine erişemedim. Diğer yandan kırmızı kulüplere bir şey diyemem ama o kırmızı olan hiç bir turnuvaya katılamamış takım o nedenle açma gereği duymamıştım.Sait* 06.39, 3 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Dikkatimi çekti de, madde bu takımdan ziyade 19 ve 20 yaş altı takımları anlatıyor. Bu takımla ilgili iki cümle var: "2006 yılında takım haftada beş kez antrenman yaptı. Mart 2020 itibarıyla, yeterince uluslararası maç oynamadığı için FIFA tarafından sıralamaya dahil edilmedi" Bilgi kutusuna göre Kongo ile maç yapmış, bahsi geçmiyor. Elemelere katıldıysa nasıl FIFA sıralamasında yer almıyor? "Futbol sadece resmî olarak 2000 yılında organize edildi ve ulusal seviyede yalnızca 400 oyuncu vardır" cümlesini anlayamadım. Takımla alakalı bir bilgi dahi göremedim aslında, arka plan da takımla alakasız :) Orta Afrika Cumhuriyeti'nda futbol maddesinde bile bahsedilebilir bence.--NanahuatlEfendim? 07.04, 3 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • İngilizce Vikipedi'deki madde, 2012'de KM seçilmiş. FIFA listesine dahil edilmeme gerekçesi siteye göre "Teams not having played more than five matches against officially ranked teams and/or inactive for more than 18 months and therefore do not appear on the table", maddeye "yeterince uluslararası maç oynamadığı için" yazılınca eksik oluyor :) İki maç oynamış ve bunlarla ilgili bir haber dahi yapılmamış, kaynak olmayan maddenin kayda değer olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Eklenebilecek bilgi yok yani :)--NanahuatlEfendim? 07.09, 3 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı "Takım, ilk uluslararası maçını 2018 yılında Afrika Uluslar Kupası elemelerinde oynadı. 2006 yılında takım haftada beş kez antrenman yaptı. Mart 2020 itibarıyla, yeterince uluslararası maç oynamadığı için FIFA tarafından sıralamaya dahil edilmedi." Maddede kadın milli takımını anlatan sadece üç cümle var.--Emyilmesaj 12.48, 21 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Üstte belirttiklerim ve yukarıda Emyil'in belirttiklerine katılarak ve aday gösteren arkadaşımızın emekleri dolayısıyla üzülerek karşı olmak durumundayım. Maddenin kayda değerliği de tartışmalı ayrıca.--NanahuatlEfendim? 23.00, 24 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • @Khutuck kapatabiliriz adaylığı.Sait* 09.08, 25 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Khutuckmsj 03.18, 22 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

Vikipedi:Kaliteli madde nedir? sayfasındaki 6 kriteri inceledim. Bu maddeye çok uzun yıllardır emek veriyorum ve bu hâliyle ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgileri ihtiva ettiği kanaatindeyim. --Charismaniac (mesaj) 13.48, 29 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Karşı Karşı Emeği geçenlerin emeğine sağlık öncelikle. Vikipedi:Biçem el kitabı/Giriş bölümü gereğince giriş kısmı, maddenin özeti niteliğinde olmalı. Orada yer alan bilgiler, zaten alt kısımlarda var olmalı. Bu nedenle kaynak kullanılmamalı bu bölümde (bilgi kutusu da buna dahil). Onun dışında maddede, biraz tanıtım dili hakim, üniversite ile alakasız konulara değinilmiş. "2000’li yıllar Türkiye'nin büyük çapta bunalımlar yaşadığı bir döneme rastlamaktadır. Türkiye’nin bu dönemde yaşadığı ekonomik ve sosyal problemlerin pek çok sebebi bulunmakla birlikte, krizlerden bağımsız olarak bilhassa işsizliğe sebep olan etmenlerden biri de Türkiye’deki eğitimin özellikle yüksek öğretimde piyasanın taleplerine elverişli olmayan ve piyasanın istihdam etmek istemediği düşük nitelikte iş gücü arzından kaynaklanmaktaydı" mesela, "Diğer bir deyişle Türkiye’de üniversiteler ülkenin ihtiyaç duyduğu piyasa şartlarını bilen nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ihtiyacına yeterince cevap veremiyorlardı" mesela, "Üniversite Türkiye’nin dünyaca tanınan bir araştırma ve akademik anlamda bilim üssü olmayı hedeflemektedir" mesela. Üniversitenin vizyon ve misyonları tanıtım/reklam niteliğindedir.

Bunların dışında, tarihçe kısmı oldukça yetersiz, kuruluş döneminden (2003) direkt olarak 2008'e, oradan 2012'ye geçiş yapılmış. Yine tanıtım dili, reklamsı dil buraya da hakim. "2013 yerleştirme sonuçlarına göre alınan 40 öğrenciyle eğitime başlayan TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Türkiye'nin en yüksek puan diliminden öğrenci kabul eden tıp fakültelerinden biri olmuştur" derken mesela, burada "en yükseklerinden biri" derken sınır ne? İlk 10 mu? 20 mi? "2009 ÖSS sonuçlarına göre en başarılı ilk 100 öğrencinin 17'sinin de tercihi olmuştur" kısmı da keza reklamsı vs. Hangi bölümün ne zaman açıldığı, tarihsel gelişmeler yok.

Üniversite fakültelerinin maddeleri var ama "Akademik birimler" kısmında bağlantı yok (kayda değer olup olmadıkları tartışılmalı elbette). Bölümler hakkında bilgi verilmemiş.

Maddenin geneline hakim tanıtım dili, "kampüs" başlığında da var. " Türkiye Noterler Birliği, Çevre ve Orman Bakanlığı Merkez Binası, ATV Ankara temsilciliği, Habertürk Ankara temsilciliği, Ankara Ticaret Odası, 2000'li yıllarda inşa edilen Armada alışveriş merkezi, Gazi Anadolu Lisesi ve AK Parti Merkez Binası gibi birçok önemli kurum bu semtte bulunmaktadır" denilerek üniversiteye öğrenci çekmeye mi çalışıyor? Semtte olan yapılarla üniversite maddesinin bir ilişkisi yok. "kampüse yalnızca 1,7 km uzaklıktadır" keza, tanıtım broşürü gibi.

Spor, sağlık, sosyal yaşam gibi birçok başlık tamamen kaynaksız.

Daha sayamadığım tüm bu sorunlardan dolayı kaliteli madde olmasına karşı olmakla birlikte, maddeye temizlenmesi ve üslubun düzenlenmesi şablonlarının da eklenmesi gerektiğini düşünüyorum.--NanahuatlEfendim? 22.21, 2 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Karşı Karşı @Nanahuatl'ın gösterdiği nedenlerin yeterli olduğunu düşünmekle birlikte sayfanın tümünde akıcı bir üslup, düzgün bir Türkçe kullanılmamış. "TOBB ETÜ her yıl yüz binlerce lise son sınıf öğrencisi ve mezununun Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversitelerine kabul edilmek için girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre lisans düzeyinde öğrenci kabul etmektedir." Bu cümlenin bir ansiklopedi maddesi olarak bu sayfada kullanılıp kullanılmayacağı bile şüpheli. Maddenin düzenlenmesi şart. Satirdan kahraman (mesaj) 01.09, 7 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Yukarıda da dendiği gibi @Nanahuatl'ın söylediği gerekçeler seçilmemesi için yeterli olduğu ve üniversitenin yapısının tanıtılmasından çok ansiklopedik başarı vb. faaliyetlerin de yer alması gerektiğini düşünüyorum. --Jelican9 (mesaj) 12.08, 21 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--Khutuckmsj 03.53, 1 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

2002 UEFA Kupası finali

İngilizce'de kaliteli madde. Hatalar belirtilirse düzeltmeye çalışırım.Sait* 09.26, 26 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Destek Destek Madde bence yeterli ve kaynaklar bakımından da zengin. --Jelican9 (mesaj) 12.10, 21 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum - "... bu maçı kazanması durumunda Ajax, Bayern München ve Juventus takımları gibi üç Avrupa kupasını kazanan takımlardan bir tanesi olacaktı." Hangi üç Avrupa kupası bunlar? ŞL, UEFA ve Kupa Galipleri Kupası anladığım kadarıyla. Ancak bu maçtan 10 yıl önce bu üç kupayı kazanan Barcelona da var. Bu cümlenin kaynağı da ölü bu arada.
- Maç maddelerinin seçkin veya kaliteli madde adaylıklarında kadrodaki tüm futbolcuların ve hakemin maddelerinin açılması gerektiğini de düşünüyorum.--Emyilmesaj 02.50, 25 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Kaliteli madde kriterlerine göre maddenin anlaşılmasına etki edecek kırmızıların açılması yeterli. Bir maç için her futbolcunun maddesine gerek olduğunu düşünmüyorum. Ne kadar az kırmızı o kadar iyi tabii, o ayrı :) --Khutuckmsj 03.15, 25 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • İlgili bilgiyi çıkarttım, çünkü kullanılan kaynağın 2012 yılındaki arşiv bağlantısı bile kırık. Onun yerine aşağıda kaynağı olan turnuva geçmişi ile ilgili bilgiyi ekledim. Bunun dışında kırmızıları açmak gibi bir zorunluluk olmasa da, her aday maddenin kırmızı giderme açısından yararı olduğunu düşünüyorum. O nedenle anlaşılmasına etki etmese bile elimden geldiği kadar az kırmızı bırakmaya gayret ediyorum. Müsait bir zamanda açabilirim.Sait* 09.06, 25 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Destek Destek Elinize sağlık. --Emyilmesaj 17.49, 27 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Destek Destek Birkaç düzenleme yaptım, kaliteli madde olabilecek düzeyde olduğunu düşünüyorum. Seçkin madde adayı olsaydı daha fazla ayrıntı arardım ama kaliteli madde olması için yeterli bence :) Emeği geçenlerin emeklerine sağlık.--NanahuatlEfendim? 06.30, 20 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Destek Destek Bir eksik göremedim, yukarıda dikkat çekilen cümle de silinmiş sanırım. Ellerinize sağlık.----anerka'ya söyleyin 17.57, 13 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--Khutuckmsj 17.34, 2 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]

Uyku hijyeni

Maddeyi 2018'de KM olan İngilizce'sinden çevirmiştim ama sonradan unutmuşum. Aday göstermeden önce önemli kırmızı bağlantıları açtım, tekrar bir gözden geçirdim. Kısa ve genel olarak önerilerden oluşan bir konu olduğu için KM kriterlerini sağladığını düşünüyorum. Maddeye görsel eklenmek istenirse özel popülasyonlar başlığında A veya B kullanılabilir. Değerlendirenler umarım bu konu hakkında da (gerekli mi değil mi) görüş bildirir. --Yelester (mesaj) 12.04, 25 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

Destek Destek Ben bir engel göremedim, kriterleri karşılıyor gibi gözüküyor.--Elenktra (mesaj) 22.21, 28 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

Yorum Yorum Sevgili @Yelester, emeğinize sağlık. Öncelikle belirteyim: fotoğrafları kullanmanın çok önemli olduğunu düşünmüyorum, şu haliyle gayet yeterli. "Online" sözcüğünü "çevrim içi" sözcüğüyle değiştirmek, TDK'nin ikinci sözcüğü kabul etmesinden daha isabetli olacaktır kanısındayım. Uyku hijyeninde cep telefonu kullanımıyla ilgili çalışma, buraya ekleyebileceğimiz bir bilgi var mıdır, sanki burada okumak isteyeceğim bir içerik gibi. Satirdan kahraman (mesaj) 12.25, 5 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

@Satirdan kahraman Telefon kullanımıyla ilgili bilgileri aktivite başlığına ekledim, değerlendirme için teşekkürler. --Yelester (mesaj) 11.07, 13 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

ː Elinize emeğinize sağlık. Oyum, olumlu. Satirdan kahraman (mesaj) 12.21, 20 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir cümlenin sonunda kaynağı çıkardım çünkü "etki" başlığında cümlenin kaynağı var. Ancak uyku hijyeninin tanımının ardından gelen kaynağı çıkarmadım çünkü metnin devamında başka bir tanım yapılmıyor. --Yelester (mesaj) 08.34, 2 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Khutuckmsj 19.16, 31 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

Centennial Light

Mariah'tan sonra böyle eğlenceli bir madde çevirmek istedim. --Elenktra (mesaj) 21.36, 24 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Karşı Karşı Emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Daha önce birkaç adaylıkta detaylı bir şekilde dile getirdim bu aceleci adaylıkların yanlış sonuçlar doğurabileceğini. Birçoğunda da onlarca, kB'lerce değişikliği bizzat yaptım. Ancak daha fazla yapmak istemiyorum. Maddede çeviri hataları, imla hataları, ani kip değişimleri, anlatım bozuklukları çok fazla. "General Electric tarafından kayıtlara geçirildi" (kayıtlara geçirilmek ne demek?), "bir ampuldü ancak şimdi etrafı çok loş aydınlatmakta" (ani kip geçişi, kötü anlatım, "loş" kavramının değişken olması [daha loş olmalı]), "Ona benzer ampuller hala bulunabilmektedir ve yanıyor olabilirler" (?), "Zylpha Bernal Beck'e göre ampul, 1901'de babası Dennis Bernal tarafından itfaiye departmanına bağışlandı" (ani kip geçişinin yanı sıra, bağışlanmış olmanın sana göre bana göresi olmaz, ya bağışlanmıştır ya da bağışlanmamıştır), "Bernal, Livermore Power and Water Şirketi'nin sahibiydi ve şirketi sattığında ampulü itfaiyeye bağışladı" (burada da bağışladı diyor), "20 Mayıs 2013 akşamı kamuoyu, web kamerası aracılığıyla ampulün sönmesine şahit oldu" (?)... Hemen hemen her cümlede hatalar bulunuyor. Maddeler buraya hazır olmadan, iyice sindirilmemiş, okurların anlayabileceği bir şekilden uzak geldikçe de karşı olmaya devam edeceğim, zira zamanında anlatmaya çalıştım. Kişisel olarak algılanmasın lütfen.--NanahuatlEfendim? 22.36, 24 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Her şey tamam da "kayıtlara geçirilmek" ne demek cidden mi bilmiyorsun :D @Nanahuatl --Elenktra (mesaj) 14.51, 25 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
"bağışlanmış olmanın sana göre bana göresi olmaz" demişsin, sana göresi bana göresi nasıl olmaz? Sen öyle iddia ediyorsan ve ben senin iddianı kullanıyorsam elbette sana göre diyeceğim? --Elenktra (mesaj) 15.04, 25 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Bilmemek değil, orada uygun bir ifade olmadığını kastetmeye çalışmıştım. "General Electric tarafından kayıtlara geçirildi" ifadesi hiçbir anlam ifade etmiyor. "Due to its longevity, the bulb has been noted" ifadesinin doğru bir çevirisi değil. Kaldı ki zaten o ifadenin ansiklopedik olmadığı da bariz. "Falanca özelliğinden ötürü şu şu şu kaynaklar tarafından bahsedilmiştir" gibi bir ifade ne kadar gereksizse, bu da o kadar gereksiz, zorlama.--NanahuatlEfendim? 19.17, 25 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
"According to" ifadesi de "iddiasına göre" diye çevrilmez, farklı bir anlam katar. Motomot çevrilirse "-e göre" diye çevrilir, ama motomot değil de akışkan bir çeviri isteniyorsa "x (kişi) .... ifade etmektedir/belirtmektedir" diye çevrilir. İlerisi için lazım olsun :)--NanahuatlEfendim? 19.21, 25 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Madde belli ki robot çeviri kurbanı olmuş, bir çok anlatım bozukluğu içeriyor. Gerekli düzenlemeler yapılabilir. Çeviriyi yapan kullanıcı sadece kopyala yapıştır yaparak maddeyi çevirmiş sanırım. -Talhaaisk Dinliyorum? 23.26, 24 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Emeklerinize sağlık @Elenktra. Nanahuatl'ın bahsettiği hatalarla birlikte, KM kriterleri açısından benim naçizane eklemek istediğim bir diğer husus da giriş bölümü. Maddenin kalanını özetleyecek bir şekilde değil ve dipnotlar barındırıyor. Çeviri kaynaklı imlâ ve gramer eksiklikleri de şu an için maddenin KM seçilmesini engelleyecek durumda. Fakat yapılacak düzenlemelerle bu eksiklik gideriebilir ve kriterleri sağlayabilir. Bu nedenle şimdilik destek ya da karşı görüş bildirmek istemiyorum. Saygılarımla. --justinianus 11.05, 30 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Emeğinize sağlık. Madde çok bozuk bir Türkçe ile ile yazılmış, akıcı değil. Satırdan Kahraman (mesaj) 10.11, 26 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir. --Maurice Flesier message 01.41, 23 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Lütf-i Celil sınıfı zırhlı korvet

İngilizcedeki KM'den tercüme. VP:KMA'daki gemi sayısı azaldı, tekrar arttırmak lazım :) --Khutuckmsj 02.45, 24 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Destek Destek - Ellerinize sağlık Sayın @Khutuck. -- Estin  Giç Giç? 11.47, 27 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Destek DestekEmeğinize sağlık. Bir iki harf hatası vardı, düzelttim. İlk cümlede Fransız tersanesi tarafından kısmında bir tadilat gerek. Ya bir Fransız tersanesi denmeli ya da doğrudan ismi verilmeli. Şu haliyle nerede olduğu belirtilmemiş ve ismi Fransız olan bir tersanede üretildiği anlaşılıyor. Aynı bağlamda "devredilen sınıf" bir anlam düşüklüğü yaratıyor, bu sınıf denilebilir ya da cümle ikiye bölünebilir.

"Fazla çatışmaya girmedi" yerine az kullanıldığı daha başka biçimde ifade edilebilir. Şu haliyle; istese girerdi, girmesine gerek kalmadı hatta biraz muziplikle tenezzül etmedi diyebilirim.  :) Tabii bu tür maddeleri açarken göz önünde tutmanızı isteyeceğim bir ricada bulunacağım: Osmanlıca elifbasıyla kaynak tarayabileceğimiz maddeleri giriş kısmında bu yazıma yer vermeye dikkat eder misiniz? Bulması her zaman mümkün olmayabiliyor elbette o yüzden rica olarak belirtiyorum. Satirdan kahraman (mesaj) 22.47, 3 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

İlgili tersane (Forges et Chantiers de la Gironde) aşağıda yer aldığı için girişe koymamıştım, düzenleyeyim. Devir kısmını ikiye böldüm ve değiştirdim. Çatışma kısmını biraz değiştirdim. Bu sınıfla alakalı internet üzerinde (Wikiler haricinde) pek bilgi yer almıyor maalesef, elimdeki kitaplarda da Osmanlıca yazımlar yer almıyor. Osmanlı alfabesiyle yazılan kaynak bulabilirsem paylaşacağım. --Khutuckmsj 23.00, 3 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Khutuckmsj 04.07, 1 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Jesus Born on This Day

Madde hakkında bulabildiğim bütün kaynakları kullandım ve kriterleri karşıladığını düşünüyorum. --Elenktra (mesaj) 12.27, 22 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Yorum Yorum Destek Destek Söz ve beste kısmının altındaki "Şarkı Re bemol Majör anahtarında yazılmıştır." kısmındaki kırmızı açılmalı ya da paragraf içerisinde ne olduğu bir iki cümleyle ifade edilmeli. Bir de ilk paragrafta türü belirtilmeli. "The Fresh Air Fund" maddesi açılmalı. son olarak da "coverlamak" garip durmuş. Bunlar yapılırsa olumlu bakıyorum. Satirdan kahraman (mesaj) 21.54, 3 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Yorumunuz için teşekkürler @Satirdan kahraman. Re bemol Majör anahtarı ifadesinin gayet açık olduğunu düşünüyorum. "Bir de ilk paragrafta türü belirtilmeli" cümlenizi anlamadım. "The Fresh Air Fund" maddesini taslak olarak açtım. "coverlamak" yerine kullanabileceğimiz bir kelime öneriniz var mı? --Elenktra (mesaj) 22.12, 3 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
"The Fresh Air Fund" maddesi önemliydi, emeğinize sağlık. Bütün bilgileri okuduktan sonra bu kuruluş ile ilgili bir yardım etkinliğine dâhil edildiğini öğrenince hemencecik o kuruluş hakkında bilgi almak gerekebiliyor. "(...)Merry Christmas'ta yer alan şarkı." kısmında şarkıyı tanımlayacak tarzın, şu şarkıda Noel-gospel, yazılmasıyla cümle tamamlanıyor sanki. Bir diğer husus olarak Re bemol majör anahtarının anlamını yeni kavradım. Kırmızıyla yazılınca başka bir anlamda algılamaışım. Bu kafa karışıklığını gidermenin yolu, bağlantıyı kaldırmak ya da taslak seviyesinde ne olduğunu yazmak olabilir mi? Coverlamak yerine de yorumlamak cazip geliyor ama teknik olarak karşılıyor mu? Satirdan kahraman (mesaj) 23.13, 3 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
@Satirdan kahraman Yorumlamak tam olarak karşılamıyor. İstenilen maddeyi taslak olarak açtım. Şarkı zaten bir Noel albümünde yer aldığı için bir daha türünü açıklama gereği duymadım. --Elenktra (mesaj) 23.52, 5 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
@Elenktra çok da güzel olmuş, tekrar elinize sağlık. Gerek TDK'nin sözlüğünde gerekse de Dil Derneği'nin sözlüğünde "cover" sözcüğünün yer almayıp "aranjman" sözcüğünün yer alması sebebiyle -Vikipedi listesi de mevcutmuş söz konusu sözcüğün düzenlenmesi durumunda olumlu olacaktır. Satirdan kahraman (mesaj) 23.57, 6 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
@Satirdan kahraman İstek yapıldı Yapıldı--Elenktra (mesaj) 00.42, 7 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Emeğinize sağlık @Elenktra. Madde gayet başarılı olarak görünmekle birlikte, şimdilik KM olmasının önünde, düzeltilebilecek bazı ufak eksiklikler görmekteyim. Bu nedenle karşı oy vermek yerine burada bunları belirtmek istedim:
  1. "Dinledikten sonra bir saman yığını içinde İsa'yı doğurmak için ilham almıyorsanız, buna tamamım ama lütfen benim doğurduğuma bakıcılık yapmaya kendinizi hazır edin" cümlesi biraz çeviri kokuyor, bu cümleyi biraz toparlayabilirseniz daha iyi duracaktır.
  2. Canlı performansları bölümünde şöyle bir cümle var: "8 Aralık 1994'te, St. John the Divine Katedrali'nde, The Fresh Air Fund yararına gerçekleştirdiği bir konserde çocuklardan oluşan bir koroyla birlikte seslendirdi" Bu cümle için üç kaynak gösterilmiş, fakat kaynaklarda cümleye ilişkin bir bilgi bulunmuyor. Yani konser verilmiş de, konserde şarkının seslendirildiğine dair bir ifade yok. Kaynaklardan biri YouTube bağlantısı, bunu dış bağlantı olarak versek daha iyi olur diye düşünüyorum.
Bunlar haricinde bir sıkıntı göremiyorum. Saygılarımla. --justinianus 11.40, 19 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Yukarıdaki sorunlara ek olarak maddenin kayda değerliğinden emin değilim. Discogs, herkesin değişiklik yapmasına izin veren bir site olduğundan güvenilir olmayan kaynak. Spotify, albüm kapağı derken bağımsız kaynak sayısı düşüyor. Tek bir konser bilgisi için üç kaynak kullanılmış mesela, gerek yok.

Liste başarısı yok mu şarkının?

  1. Şarkının herhangi bir liste başarısı yok.

Arka plan kısmında şarkı ile alakalı kısım iki cümle sonra başlıyor ve zaten 4 cümle sürüyor. "Carey Merry Christmas albümü üzerine çalışırken İsa'nın doğumu üzerine bir şarkı yazmaya karar verdi" ifadesi için kaynak Spotify, orada böyle bir bilgi yok.

  1. "(Yalnızca Spotify'ın mobil sürümünde görülen, sanatçının şarkıyla ilgili bilgi verdiği "Storyline" bölümünden alınmıştır.)" diye belirtmiştim...--Elenktra (mesaj) 12.10, 30 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]

Yani genel olarak elle tutulur, ayrı bir madde olacak kadar bilgi yok gibi.--NanahuatlEfendim? 05.51, 20 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--Khutuckmsj 15.52, 1 Ekim 2020 (UTC)[yanıtla]

Litvanya Konseyi

Maddeyi KM olan İngilizce sürümünden birebir çevirerek oluşturdum, ek olarak bazı bilgiler ekledim. Madde içinde geçen tüm kırmızı maddeler oluşturuldu, seçkin konu kapsamında birlikte çalıştığım Litvanya Bağımsızlık Yasası ve Litvanya Bağımsızlık Yasası imzacıları maddeleriyle birlikte toplam 70 madde açıldı. Maddenin kaliteli statüsünde olduğunu düşünüyorum, topluluğun görüşüne sunarım. -- Ahmet Turhan(mesaj) 22.58, 17 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

Şartlı destek Yorum Yorum Maddeyi Türkçe karşılığı "Kaliteli Madde" gibi görünen ama aslında Good Article (GA) yani iyi-güzel madde olan bir sayfadan çevirerek oluşturdunuz. Bunun bizdeki karşılığı B Sınıf'tır aslında. Çünkü tr.wiki'de A-Class Article'ı dolduracak A-Sınıf diyeceğimiz bir düzenlememiz yok. Bana diyeceksiniz ki; önemli olan oylama ile seçiliyor olması. Bizde SM ve KM oylamaları varken en.wiki'de FA ve GA oylamaları var. En wiki diyor ki; bir maddenin A-class olması için GA olma zorunluluğu yoktur. Ancak "bitti" gözüyle bakılan maddeler GA olarak oylanır ve işaretlenir. Daha sonra maddenin A-class ve FA süreci başlar. Peki bizde nasıl ilerliyor? Maddeniz KM seçilirse, bir sonraki aşaması doğrudan SM olma süreci. Arada A-sınıf süreci yok. Ve bence bu maddenin SM olma sürecine girmesine daha var. Yani madde A-Class değil ve bence en.wiki'deki A-Class maddeler bizde KM olarak işaretlenmeli. Aksi takdirde yaklaşık 200 adet B-sınıf tarih maddesi KM olmaya çoktan hak ediyorlar ancak biz onları A-class seviyesine çıkardıktan sonra KM oylamasına sunmak istiyoruz. Yine en.wiki'de ilk oylama "completed"-"tamamlandı", ikinci oylama "masterpiece"-"başyapıt olmalı diyorlar. Tamamlandı aşamasından sonra "A-class"-"kaliteli" olma aşamasına geçiliyor. Bizde durum böyle değil maalesef. Şu an madde bitmiş ve bunu oy kullanarak işaretlememiz lazım. Bana göre KM değil ama bizdeki kriterleri karşılıyor? Politikamızı gözden geçirmemiz gerek.
Çalışma yaptığım sayfalarda şu denklemi önüme koyuyorum :
  • KM - Madde değerlendirmesi sonucu Kaliteli Madde standartlarını karşılayarak KM statüsünü almış maddeler için kullanılır.
  • B - Bazı eksiklikleri kalmış veya biraz daha geliştirilmesi gereken maddeler içindir. KM seviyesinde olan bir madde B sınıfındadır.
  • C - Tamamlanmış bir maddede bulunması gereken malzemenin çoğuna sahip olan ama gene de bazı boşlukları, eksik madde elemanları veya referansları kalmış olan maddeler içindir.
Sizce madde bu durumda hangi sınıfta? Saygılarımla... K a h v e 6buyrun? 00.23, 18 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Ana konuyu anlatmak isterken başta söylemem gerekeni yazmayı unutmuşum. Emeğiniz için teşekkürler. Gösterdiğiniz çaba takdir edilmeli. Ben politika hakkında yorum yaptım, belki yeri değil ama KM adaylıklarını inceleyenlerin de üzerine düşünmesi gerek. K a h v e 6buyrun? 00.31, 18 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu tartışmayı devam ettirmek bu başlığın konusu değil ancak maddenin gelişmişlik seviyeleri söz konusu sayfada bahsedilmiş. Burada ise daha ayrıntılı. Bu konuyu ilgili yerde tartışalım derim, zaten yönerge değil şu an. @Superyetkin'in madde seviyeleri hakkında iyi okumaları vardı, belki konu bazında bizimle paylaşmak ister. -- Ahmet Turhan(mesaj) 08.52, 18 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Kesinlikle hemfikirim. K a h v e 6buyrun? 12.19, 18 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Destek Destek Emeği geçenlerin emeklerine sağlık, akıcı ve hoş bir madde olmuş. Kaynaklandırmalar temiz, yazımdaki birkaç hata/eksikliği gidermeye çalıştım (uygun olmadığı düşünülenler olursa konuşabiliriz). Birkaç kırmızı bağlantı ortaya çıktı (İngilizce Vikipedi'de yok maddeleri), bence açılmasalar da olurlar. Kriterleri karşıladığını düşünüyorum.--NanahuatlEfendim? 00.58, 21 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
  • @Maurice Flesier, yeterince ayrıntılı incelenmiş olduğunu ve kapatılabileceğini düşünüyorum.--NanahuatlEfendim? 08.51, 1 Ekim 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--Khutuckmsj 17.24, 8 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Beyaz Rusya devlet sembolleri

Madde Beyaz Rusya arması, Beyaz Rusya bayrağı ve Beyaz Rusya marşını kapsayan tüm ulusal sembolleri kapsayan "liste benzeri" bir sayfa. Daha önce hazırladığım bu üç maddeden ikisi seçkin madde seçildi, üçüncüsü ise şu an seçkin madde adayı. O maddelerden buraya bilgileri aktardım. İngilizce sürümü kaliteli madde statüsünde, oradaki bilgileri daha da artırarak şu anki seviyeye ulaştırdım. Yasal içerikleri, sembol tasarım bilgilerini ve tarihçelerini epey bir geliştirdim. Madde kendi içerisindeki bilgiler açısından kapsamlı, konuyla ilgili önemli bilgileri detaylı bir biçimde hazırlanmış vaziyette. Çıkacak sonuçla beraber Türkçe Vikipedi'nin ilk seçkin konusu oluşturulmuş olacak.

Aslında maddenin bu sürümü kaliteli madde sürümü üzerine eklenen daha kapsamlı bilgiler içerdiğinden seçkin madde kriterlerine de uyuyor gibi, ama belki daha fazla kaynak okuması yaparak veya konu kapsamında yer alan seçkin maddelerdeki içerikleri ekleyerek geliştirilebilir diye KM adayı gösteriyorum. (Bu konu da burada ayrıca tartışılabilir). -- Ahmet Turhan (mesaj) 10.02, 14 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

Maddenin ana görseli için tasarım sahibi @Estin Giç Giç'in emeklerine de ayrıca teşekkür ederim. -- Ahmet Turhan(mesaj) 21.55, 14 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Yorum Yorum - Rica ederim, faydamız olduysa ne mutlu, nice ortak çalışmalara diyelim... Maddeyi inceleyemedim henüz.-- Estin  Giç Giç? 22.27, 14 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Destek Destek - Elinize sağlık @Ahmet Turhan. KM kriterlerini karşılıyor, sadece sizinle üzerine epey konuştuğumuz gibi Belarusça'daki "Belarus Sembolleri", ya da Rusça'daki "Belarus Devlet Sembolleri" gibi bir adlandırma olmayacaksa kelimelerin anlamı Türkçe'de aynı olduğu için Ulusalı, Milli yapmak daha uygun olur. xxx Milli Futbol Takımı veya xxx Milli Marşı gibi diğer maddelerde ne kullanıyorsa bu tarz maddelerde aynı şablonda adlandırma daha iyi olur diye düşünüyorum. Saygılar. İyi geceler.-- Estin  Giç Giç? 22.35, 14 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Beyaz Rusya Devlet Başkanlığı sayfasında açıklanan adı "Государственная символика Республики Беларусь", yani Beyaz Rusya devlet sembolleri. İlgili taşımayı yaptım. -- Ahmet Turhan(mesaj) 10.55, 15 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Henüz detaylı bir değerlendirme yapamadığım için çok yüzeysel bir biçimde "sembol"ün Türkçe karşılığı olan "simge"nin kullanılmasını öneririm maddede ve adında. Ayrıca şimdiden emeğinize sağlık @Ahmet Turhan, mutlaka okuması oldukça keyifli olacaktır. Dr. Coalmesaj 09.54, 23 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Niye ki, ikisi de aynı şey. Vikipedi'de genel kullanım "symbol" un direkt Türkçe karakterizasyonu "sembol" olduğu için bence daha uygun aslında :) -- Ahmet Turhan(mesaj) 10.27, 23 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Eğer ikisi de aynı şeyse yaygın kullanılan Türkçe sözcüğü önermem karşısında "Niye ki?" diye sorulması da ilginç. Neyse, nasıl iyi biliyorsanız öyle yapın madem, ne diyeyim. Dr. Coalmesaj 15.06, 23 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Yazı diliye kabalık olarak algılandıysa afedersiniz :( Niye derken yani tam gerekçenizi öğrenmek istedim. Simge ve sembol ikisi de Türkçe değil mi? TDK Fransızca symbole den girdiğini söylüyor, yani o da Türkçe benim bildiğim. -- Ahmet Turhan(mesaj) 15.09, 23 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Yorum Yorum Gayet akıcı üslupla yazılmış, adaylığa aksi bir durum göremedim, emeğinize sağlık. Bir kısımda anlam düşüklüğü var, o da giderilse tamamdır: "(...)günümüzdeki renkler kullanılmıştır. Fark olarak Sovyet döneminde..." Fark yerine "farklı olarak" kullanılıp önceki cümleye bağlanırsa başkaca bir şey kalmıyor.Satirdan kahraman (mesaj) 10.53, 5 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
İstek yapıldı Yapıldı Düzelttim, dikkatiniz için teşekkür ederim. -- Ahmet Turhan(mesaj) 10.57, 5 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek Emeğinize sağlık. Satirdan kahraman (mesaj) 11.03, 5 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Elinize emeğinize sağlık @Ahmet Turhan. Gayet akıcı bir üsluba sahip, okuması zevkli bir madde. İlgi alanım olmamasına rağmen okurken ve incelerken sıkılmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Genel itibarıyla da konuyu yeterince detaylı anlatan, kalanını da ana maddelerine bırakan başarılı bir çalışma olmuş. Fakat gözüme çarpan bazı hususlar da olmadı değil, bunları da naçizane paylaşmak isterim:
  1. Tarihçe bölümünde "...350 numaralı Devlet Başkanlığı Kararnamesi 18 Temmuz 2002'de yürürlüğe girinceye kadar yeni bir marşı tanıtan bir yasa çıkarılmadı." cümlesinin sonunda verilen şu kaynak yalnızca ilgili kanun maddesini içeriyor ve yukarıda bir kısmını alıntıladığım cümle ile ilgili bir bilgi vermiyor. Yani o süreçte bu kanun haricinde bir kanun çıkarılmadığına ilişkin bilgiye dair bir kaynak yok. Elbette olmayan bir durum için kaynak gösterilsin demiyorum, yanlış anlaşılmasın, ama gösterilen kaynak aktarılan bilgi için bir kaynak değil. Bu kanundan aktarılacak bir bilgi yoksa bence bu kanun dipnot olarak değil de dış bağlantı olarak maddede kalmalı.
  2. Yasal içerik bölümünde yalnızca kırmızı bağlantı olarak Beyaz Rusya Dışişleri Bakanlığı gözüme çarptı ama onun da maddenin anlaşılması önünde bir engel olduğunu düşünmüyorum. Bir de bölümün başlığı belki "Kanuni düzenlemeler" olarak değiştirilebilir. Fakat bu bir gereklilik değil, naçizane fikrim.
  3. Beyaz Rusya arması bölümünde 8 numaralı ("Titov, Anatoliy (2010). Геральдыка Беларусі"), 10 numaralı ("Russel, Jesse; Cohn, Ronald (2013). National Emblem of Belarus") ve 11 numaralı ("Anon (1972). Флаг и Герб СССР") kitap kaynaklarına ulaşamıyorum. İlk ikisinde verilen ISBN numaralarından sorgulama yaptığımda bir sonuca ulaşamıyorum ama ikinci kitabı (Russel, Cohn) farklı bir yerden bulabildim. Üçüncü kitap için ise bir ISBN numarası yok, bu kitabı da herhangi bir yerde tespit edemedim. Bu bölümdeki "Bununla birlikte Sovyet dönemi armasındaki kızıl yıldız, buğday başakları ve dünya küresi günümüz armasında kullanılmaya devam etti." cümlesi için gösterilen iki kaynaktan 12 numaralı şu kaynakta cümledeki ifadeyi gösterir bir ifadeyi göremedim.
  4. Beyaz Rusya bayrağı bölümünde de 16 numaralı "Rassadin, Sergey Evgeniyeviç (2009). Государственные символы Беларуси: исторические истоки и судьбы герба и флага" ve 19 numaralı "В. А. Sokolov (2002). Вексиллологический справочник по флагам Российской империи и СССР" kitaplarını verilen ISBN numaralarından sorgulasam da tespit edemedim. "Süsleme deseni Beyaz Rusya'da geleneksel olarak yaygın bir şekilde kullanıma sahiptir; gündelik kıyafetlerde, geleneksel ruşniklerde, dinî faaliyetlerde, cenaze törenlerinde veya konuklara ikram olarak ekmek ve tuz sunulan kapların kumaşlarında bu desenin kullanımına sıkça rastlanılır." ifadesi için iki tane kaynak gösterilmiş ise de, bu cümle kanaatimce öznel yorum içermekte. Aynı şeyi son paragraf için de düşünüyorum. Bunun için verilen iki kaynaktan ilki anladığım kadarıyla bir haber metni, ikinci kaynakta ise cümleye dair bir ibare bulamadım.
  5. Beyaz Rusya marşı başlığında "...'Sovyet halklarının kardeşliği' teması yerine genel olarak 'halkların dostluğu' teması işlendi" ile biten cümleler için verilen iki kaynakta (şu ve şu) da buna ilişkin bir ifade göremedim.
  6. Resmi olmayan semboller başlığındaki "Azize Yefrosinya haçı Beyaz Rusya'da manevi bir sembol olarak görülür", "Benzer olarak Avrupa bizonu Beyaz Rusya'nın ve Białowieża Ormanı'nın bir sembolü olarak kabul edilir", " Leylek ve mavi kantaron da diğer yaygınlık kazanan ulusal sembollerdendir.", "Bununla birlikte 19. yüzyılda yaygın hale gelen patates, Beyaz Rus ulusal mutfağının temeli kabul edilir." cümlelerinin de yine kaynaklı olsalar da öznel ifadeler olduğunu düşünüyorum.
Bunlar haricinde dediğim gibi, madde oldukça başarılı. Görsel kullanımlarını çok beğendim. Üslup oldukça akıcı ve ansiklopedik açıdan da doyurucu. Bu bahsettiğim hususlarla ilgili sorunlar giderilirse kaliteli madde olmasının önünde bir engel kalmayacağını düşünüyorum. Bir kez daha emeğinize sağlık :). Saygılarımla. --justinianus 13.12, 14 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
@Justinianus, uzun süredir böyle ince değerlendirme görmemiştim, kendi adıma teşekkür ediyor ve diğer adaylıklarda da benzer değerlendirmelerini bekliyorum :) Öte yandan, aday gösteren kullanıcı engelli olduğundan yanıt veremeyecek, birlikte bakalım:
  1. Buna bir kaynak bulacağım.
  2. "Hukuki düzenlemeler" olarak değiştirdim, uygun olduğunu düşünmüyorsan sen değiştirebilirsin, sana bırakıyorum.
  3. 1972'deki kitabın ISBN'i olmaması normaldir zira o yıllarda ortaya çıkan bir kavram :) Diğerlerininkileri ise düzeltmeye çalıştım, bakabilirsen sevinirim. İkinci kısım için ise kaynak bakacağım.
  4. ISBN numaraları doğru gözüküyor aslında, ama neden sonuç vermiyor anlamadım :/ Sabaha daha detaylı bakmaya çalışayım. Buradaki "yaygın"ları kaldırsak o subjektiflik gider diye düşünüyorum, ne dersin? Yine son cümlendeki kaynağı da inceleyeceğim.
  5. Burası için de kaynak bulayım.
  6. Bunları da toparlayalım.--NanahuatlEfendim? 09.11, 5 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
  1. İfadeyi düzelttim, bakabilirsen sevinirim, bence sorun kalmadı şu hâliyle.
  2. Bu tamamdı zaten.
  3. ISBN numaralarını açıklamıştım. Diğer kısım da aslında, 1919'daki ve günümüzdeki armalar için kaynaklar vererek "o zaman vardı şimdi de var" demek istemiş. Bence bir problem yok, özgün araştırma ihlali durmuyor.
  4. Bu kitapların ISBN numaraları bu şekilde gözüküyor. Uluslararası veritabanlarında çıkmıyorlar pek galiba ama kitap adını aratınca bu ISBN'lere denk geliyorum. Desen kullanımıyla ilgili ifadeyi düzenledim, bu şekilde yorum kalmadı bence. Diğer ifadede ise bir sorun göremedim, spesifik olarak belirtebilirsen daha iyi olacaktır :)
  5. Buna dair bir kaynak ekledim.
  6. "Azize Yefrosinya haçı Beyaz Rusya'da manevi bir sembol olarak görülür" ifadesinde bence subjektiflik yok, sembol olarak görüyorlarsa sembol olarak görüyorlardır :) Keza bizon da öyle (ifadeye ufak bir dokunuşta bulundum). Keza diğerlerini de ben subjektif ifadeler olarak görmedim, sembol olarak görülüyor deniyor ve bence bir problem yok bu ifadelerde. Yalnızca "yaygın" kısımlarına dokunuşlarda bulundum.
Dikkat çektiğin noktalarla ilgili yaptıklarım ve görüşlerim bu şekilde @Justinianus, müsait olduğunda bakabilirsen sevinirim. Adaylığa gelirsek, ben şu hâliyle kriterleri karşıladığını düşünüyor ve KM olmasını destekliyorum.--NanahuatlEfendim? 06.34, 6 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Khutuckmsj 15.14, 2 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

II. Vlad

Vikibahar 2020 kapsamında hazırladığım bu çalışmayı, İngilizce vikipedide yer alan kaliteli maddeden çevirdim. 3 günü mü aldı ancak çok keyifli bir çalışmaydı.Yani düşünün ki dün saat sabah dört sularına kadar usanmadan üzerinde çalıştım ve hiç rahatsızlık duymadım. Madde üzerinde çalışmaya başladığım vakit taslak halindeydi.Osmanlı tarihinde de karşımıza çıkan Drăculești hanedanını konu alan bu madde günümüz modern Vampir hikayelerinin de kaynağı niteliğinde olan III.Vlad Tepeş'in babasını konu ediniyor. Açıkçası Türkçe kaynak yetersizliğinden dolayı pek bilinmeyen bir hanedan olması sebebiyle de Türkçe vikipedi için yararlı olabileceğini düşünüyorum. Çalışmanın kaliteli madde kriterlerini karşıladığını düşünerek takdirlerinize sunuyorum. --Thothr (mesaj) 13.42, 2 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Emeğinize sağlık. İlk bakışta gördüğüm kaynakçada aynı kaynağım tümadının fazlaca tekrarı var, bunları standarta kavuşturalım. "Kdş" kodu bunun için uygun bir şablonlama, önerebilirim. Georgiy Çiçerin maddesinde kullandım, örneğe bakabilirsiniz. "Yararlanılan Eserler" ve "Dış Bağlantılar" kısımlarında madde içerisinde bi atıf var mı? Varsa onları da kaynakçaya eklemek yararlı olur. Bir de maddede Şablon:Drakula kullanılmış ama, o şablon içeriğinde madde yok, ilgili yer neresiyse yerleştirilebilir. İlk bakışta gördüklerim bunlar, vaktim olduğunda kapsamlı inceleyebilirsem genel görüşümü aktarırım. -- Ahmet Turhan (mesaj) 14.16, 2 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
@Ahmet Turhan Aslında evet, sizin de dediğiniz gibi kaynaklandırmayı istedim ancak daha sonra kaliteli madde adayı göstermek istediğim için problem yaşarım diye düşündüm.Kaynakları dediğiniz gibi düzenlersem daha iyi sanırım. --Thothr (mesaj) 15.18, 2 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Genel kısımdaki kaynaklara şablon ekleyip |ref = CITEREFFlorescuMcNally1989 gibi kodlamaları ekler misiniz? Kaynakça kısmında kaynağın üzerine basıldığında aşağıya gider böylece. Örneğini şurada gösterdim. @Thothr -- Ahmet Turhan(mesaj) 18.06, 6 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Cevap Cevap @Ahmet Turhan Hemen gerekli değişiklikleri yapayım çok teşekkürler. --Thothr (mesaj) 18.12, 6 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
İstek yapıldı Yapıldı @Ahmet Turhan Dediğiniz şekilde madde de kaynaklandırma yaptım, sizden ricam kontrol edebilir misiniz ? Doğru yapmış mıyım ? --Thothr (mesaj) 18.30, 6 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Bazı kaynaklarda ilgili kitap kaynağı gibi şablonlar kullanılmamış, onlara şablon koyup eklemek lazım. Özel kısmındaki her kaynağa tıklayın ve aşağıya gidip gitmediğini kontrol edin, oralarda sorunlar var. -- Ahmet Turhan(mesaj) 18.36, 6 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
@Ahmet Turhan Anladım yani demin kitap kaynağı olarak söylediğiniz kodu eklediğim kaynaklar gibi düzenleyeyim onları da. Tam bilmiyorum ama deneyeceğim hemen :) --Thothr (mesaj) 18.39, 6 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Ben de bir örnek ekledim, değişiklik özetinde boş şablonu da koydum. --Khutuckmsj 19.02, 6 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
İstek yapıldı Yapıldı Tavsiye edildiği üzere kaynaklandırma gerçekleştirildi. Gözden kaçan düzenlemeler yapıldı. Kısacası bu kaynaklandırma olayı eksik kalan küçük şeyleri görmemizi sağladı, bu sebeple çok teşekkürler @Ahmet Turhan. Ayrıca @Khutuck önerdiğiniz kaynaklandırma şablonu işimi çok daha kolaylaştırdı tavsiyeniz için çok teşekkürler. --Thothr (mesaj) 00.05, 7 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Öncelikle elinize sağlık. Maddeyi okumaya devam ederken, gözüme çarpan unsurları sıralamak istiyorum. Giriş kısmındaki cümleler birbirine girmiş gibi, çevirisini yaptığınız maddeye bakarak aralarda boşluklar bırakılabilir. Giriş kısımlarında birçok maddeye bağlantı verilmemiş. II.Vlad, I.Mircea, II.Basarab, VIII.John Palaiologos, II.Murad gibi isimler arasında neden noktayla isim arasında boşluk yok? Aslında sadece giriş kısmında böyle yazılmış olsa düzeltecektim fakat maddenin tamamında isimlerin bu şekilde yazıldığını görünce vazgeçtim. Gençliği başlığının ilk cümlesini okuduğumda ansiklopedik bir dilde yazılıp yazılmadığını ilk baştan sorguladım, "düzgün bir belge" ifadesi subjektif değil mi? "Vlad's early life is poorly documented." cümlesi "Vlad'ın gençliği hakkında yeterli belge yoktur." anlamına geliyor. "biyograför" diye bir kelime var mı Türkçede? Biyografi yazarı olması gerekmez mi?. "Lüksemburg Kralı Sigismund'a" kısmında kralı olarak yazılması gerekiyor. Cümlenin sonlarına eklenen bazı kaynaklar neden boşluk bırakılarak eklenmiş, II.Murad gibi yazılan bitişik yazılan isimler arasında boşluk bırakılması gerekirken? Sadece giriş kısmında değil maddenin tamamında yazılar iç içe girmiş, bir olayın bitiminden sonra diğer olaya başlarken aralarında bir sıra boşluk bırakılması göz yorucu olmaz, okurken sıkılmaya başladım. Çevirdiğiniz İngilizce maddeden 10 kaynak eksiği var, nedenini söyler misiniz? Ayrıca kaynaklar oradaki gibi düzenli bir halde değil. Yararlanılan eserler kaynakların en altında yer almalı. Dış bağlantılar da eklenmemiş, halbuki bir dakikalık iş. Birde II.Mircea'yı, Sebeș'i gibi yazım hataları da var, bunlar II. Mircea'yı ve Sebeș'i olarak yazılmalı. Daha birçok hata var, müsait bir zamanda incelemeye devam edeceğim.--Madrox❯❯❯ mesaj? 15.37, 2 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
İstek yapıldı Yapıldı @Madrox Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler, gerekli düzenlemeleri elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Bahsettiğiniz yazım hatalarının farkında değildim çünkü İngilizceyi okuyup bunu Türkçe nasıl yazabilirim diye tekrar yazıyordum yani olabildiğince Türkçeleştirmeye çalıştım ancak bu yorumunuz beni büyük bir yanlıştan döndürdü bunun için de ayrıca teşekkür ederim. Dış bağlantılar mevcut, II.Vlad'ın şeceresi eksik kalmış, şecere'yi de ekledim. Yazım hatalarını ve kaynakçayı elimden geldiğince düzelttim. Ayrıca dış bağlantılarda konuyla alakalı Türkçe bağlantıları da araştırıp eklemiştim. Kaynak konusuna gelirsek, aslında eksik kaynak yok hepsini kullandım fakat İngilizce maddesinde çok fazla tekrar kullanılmış örneğin sayfa 122'den alıntı yapmış kaynağın, bir cümle daha eklemiş ve ardından tekrar aynı kaynaktan bu sefer sayfa 122-123 olarak kaynaklandırmış ben aynı sayfalardan olan bölümleri Türkçe olarak bütünleştirip kaynak olarak sayfa 122-123 yapmayı uygun gördüm. Unutmamalı ki her dil aynı değil İngilizce'de olan Türkçe'de olmayabilir, o yüzden elimden geldiğince Türkçe yazmaya çalıştım gözümden kaçan yerler de olmuş olabilir. Bazı yerler vardı örneğin İngilizce iki cümle yazılmışken ben Türkçe'de bir cümle haline getirdim.Kaynağın eksik gözükmesi bu yüzden ancak dediğim gibi tüm kaynaklar madde içinde kullanılmış durumda. Bunlar haricinde farklı düzeltilecek yerler gözünüze çarptıysa onları da düzeltebiliriz. Çok teşekkürler --Thothr (mesaj) 17.14, 2 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Karşı Karşı Emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Görece yeni kullanıcılardan bu kalitede katkılar almak çok hoş. Ancak iş, kaliteli ve seçkin içerik olmaya gelince boyut atlıyor. İlk olarak, giriş kısmının toparlanması lazım, bir cümlelik ilk paragraf ile bayağı uzun bir ikinci paragraf var (bkz Vikipedi:Biçem el kitabı/Giriş bölümü). Maddedeki kırmızı bağlantıların bir bölümü, maddenin tam olarak anlaşılabilmesi için önemli. Şehir maddeleri örneğin, nerede olduklarını açıp bakmadan maddeyi anlayamayız. Bir diğer husus, maddede kullanılan dil. Hükümdar adları İngilizceye göre yazılmış (İoannis yerine John mesela), onu bir kenara bırakırsak "ciddi bir şekilde hastalandı" (neye göre ciddi? ya da ciddi olmayan nasıl oluyor, ciddilik sınırı ne?), "yaygın olarak kabul edilen" (yaygın diyen kim? neye göre yaygın?), "[...] katletmişlerdir. Zira II. Vlad , 1442'de yaşadığı esaretinden Osmanlı garnizonunun komutanını sorumlu tutmaktaydı" (ani kim değişimi), "anlaşıldığı üzere" (kim anlıyor, okurlar mı?), "[...] reddetmedi. Vlad, kasım ayında Alexander Aldea'nın Osmanlılarla yaptığı anlaşmayı kabul görmedi ve Osmanlı'nın Eflak'taki hükmünü reddetti" (aynı fiil tekrar edildiğinden kakafoni yaratıyor) gibi birkaç örnek sunabilirim (bunlar yalnızca örnek, maddenin geneline yayılı bir durum söz konusu, akıp gitmiyor metin). Dolayısıyla genel anlamda, benim değerlendirmeme göre madde ham. Ya görece daha tecrübeli kullanıcıların elinden geçmesi lazım ya da benzer seçkin/kaliteli içerikler incelenip biraz daha tecrübe edinilmesi lazım. Umarım bu karşı olmam yanlış anlaşılmaz :)--NanahuatlEfendim? 21.27, 8 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
@Nanahuatl Olur mu öyle şey ? Yanlış anlaşılma söz konusu olamaz, çok teşekkürler yorumunuz için, ben de "kaç gündür bekliyorum biri yorum yapsa da hatalarımı görsem düzeltsem" diye. Neticede bu benim ilk adaylık sürecim tecrübe edinmezsem ileride seçkin madde oluşturabilecek düzeye gelemem. Şimdiden söyleyeyim gözüm yukarılarda :). Bu sebeple yorumunuz, benim için çok değerli. Madde üzerinde yorumunuz doğrultusunda düzeltmeler yapacağım.Çok sağolun. --Thothr (mesaj)22.58, 8 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Anlayışınız için teşekkür ediyorum, olabilir, insanlık hâlidir, yanlış anlaşılabilir :) Siz de diğer adaylıklarda bu şekilde ayrıntılı değerlendirmeler yapabilirsiniz @Thothr.--NanahuatlEfendim? 21.22, 9 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Emeğinize sağlık. Maddeyi okumadım, hızlıca bir göz gezdirdim. İlk dikkatimi çeken şey kırmızı bağlantıların fazla olduğu. Bu bağlantıların madde için bir önemi var mı, konuya hâkim olmadığım için bilmiyorum. İkinci olarak ise, paragrafları oldukça uzun buldum. Okurken okuyucuyu yorabilecek bir düzenleme olmuş, bu yüzden bahsettiğim bu hususlarla ilgili cevaplarınızı takiben maddeyi detaylıca okuyup tekrar yorum yapmak isterim. Sevgiler. --ravages 10.42, 9 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
@Justinianus Kusura bakmayın lütfen eksiklikleri halletmeden yazmak istemedim şuan tam olarak, @Nanahuatl'ın eleştirilerini dikkate alarak şu işlemleri gerçekleştirdim;

İstek yapıldı Yapıldı Yabancı isimler düzenlendi.
İstek yapıldı Yapıldı Kırmızı bağlantılı şehir ve bölge isimleri açıldı.
İstek yapıldı Yapıldı Kırmızı bağlantılı şahıs maddeleri açıldı.
İstek yapıldı Yapıldı Giriş bölümü genişletildi.
İstek yapıldı Yapıldı Hükümdar isimleri olabildiğince Türkçe Vikipedi'de yer aldığı şekilde eklendi.
Bunlar haricinde benim göremeyipte sizin fark ettiğiniz herhangi bir durum söz konusu ise lütfen çekinmeden bildirin. Zira bu benim ilk adaylık sürecim tecrübelerinizden yararlanmak isterim doğrusu. ----Thothr (mesaj) 22.14, 20 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

Bakacağın en kısa zamanda :)--NanahuatlEfendim? 18.04, 4 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
@Nanahuatl,@Khutuck Çok teşekkürler, yorumlarınızı bekliyor olacağım. --Thothr (mesaj) 02.11, 5 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Destek Destek Tekrardan emeklerinize sağlık @Thothr. Madde ilk yorumumu yaptığım 9 Nisandan bu yana gayet olumlu bir gelişme göstermiş. O yorumumda dile getirdiğim hususlarda gayet başarılı bir çalışma yapılmış, bunun için bir kez daha teşekkür ederim. Paragrafları biraz uzun bulmuştum, maddeyi düzenlerken bu uzun paragrafları iki, üç paragrafa böldüm. Dilerseniz bunlar üzerinde kendiniz tekrar bir düzenleme yapabilirsiniz. Bir de kaynakça bölümünde bazı kaynaklar için kitap kaynağı şablonunu kullanırken, bazılarını ise düz metin olarak eklemişsiniz. Bunların standardize olması açısından şablonla beraber eklenmesini naçizane tavsiye ederim. Başarılar dilerim. --justinianus 14.19, 6 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Cevap Cevap @Justinianus Yorumunuz ve değerli tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Maddeyi hazırladığım vakit henüz kitap şablonu kullanmayı bilmiyordum fakat tavsiyelerinize uyacağım çok teşekkür ederim :) --Thothr (mesaj) 14.34, 6 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
İstek yapıldı Yapıldı @Justinianus Kitap kaynağı olmayan kaynaklar tavsiye edildiği üzere düzenlendi.--Thothr (mesaj) 01.32, 7 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Destek Destek Son on gundur maddeyi okuyordum ve birkac eksiklik oldugunu goruyordum fakat bize bu harikulade tarihi maddesini kazandiran Thothr'un uzerinde titreyerek yaptigi duzenlemeler ve bugun Justinianus'un maddenin ozellikle girisinde yaptigi duzenlemeler ile birlikte kafamda herhangi bir soru isareti kalmadi. Fazla uzatmiyorum bu yuzden ve yapilan son duzenlemerle birlikte KM olmamasi icin herhangi bir sebep gormuyorum. Herkesin emeklerine saglik.--Can Je suis là 16.19, 6 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Cevap Cevap @Can Değerli yorumunuz için çok teşekkürler, madde de yer alan eksiklikleri düzenlerken bir çok editörden de destek ve tavsiye aldım özellikle @İazak'a düzenlemeleri ve @Nanahuatl'a da eleştirileri ve tavsileri için kendi adıma çok teşekkür ederim kendilerinin tavsiyeleri ve destekleri çok yardımcı oldu.Emeği geçen herkese çok teşekkürler.--Thothr (mesaj) 16.39, 6 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Biraz daha zaman ve emeğe ihtiyaç görünüyor. --iazak (mesaj) 20.29, 18 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Cevap Cevap @İazak çok çok teşekkürler, her şey için. --Thothr (mesaj) 17.48, 6 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Cevap Cevap @Satirdan kahraman Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler çok sağolun --Thothr (mesaj) 01.30, 7 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Maddeyi tekrar okuyup birtakım düzenlemeler yapıyordum ancak eksiklikler ve çeviri hataları oldukça fazla:
  1. "Gençliği" (başlık hatalı bu arada, nereye kadar genç mesela? Nerede "genç değil" deniyor artık? Subjektif bir başlık) başlığında doğum bilgisi yer almıyor öncelikle. Doğumu için "1395'ten önce" denirken ve bundan önce herhangi bir tarih olabilirken, nasıl "51-52 yaşında" öldüğünü söyleyebiliyoruz?İstek yapıldı Yapıldı
  2. Bilgi kutusunda din bilgisi var ama ne metin içinde geçiyor ne de bir kaynak var. İstek yapıldı Yapıldı
  3. İngilizcede "the son of Mircea I's elder brother, Dan I" olarak yazılan kısım "I. Mircea 'in ağabeyi, I. Dan'ın oğlu" olarak çevrilmiş(ti). Türkçedeki o virgül olmamalı, anlamı o kadar çok değiştiriyor ki...İstek yapıldı Yapıldı
  4. "Modern biyografi yazarları" deniyor, kim onlar?İstek yapıldı Yapıldı
  5. "Other major towns of Hungary and the Holy Roman Empire" ifadesi "Macaristan'ın diğer büyük şehirleri ile Kutsal Roma İmparatorluğu'nda" olarak çevrilmiş, hatalı bir çeviri ("Macaristan ile Kutsal Roma İmparatırluğu'nun diğer büyük kasabaları" olmalı).İstek yapıldı Yapıldı
  6. "Lawful ruler">"yasal hükümdarı" olarak çevrilmiş. Böyle bir kavram yok, "meşru" olmalı.İstek yapıldı Yapıldı
  7. "Bizans tarihçisi Doukas, Vlad'ın Bizans İmparatoru VIII. İoannis'in "orduda bir subay" olduğunu ve Konstantinopolis'teki imparatorluk sarayına "erişimi" olduğunu kaydetmiştir." cümlesi anlaşılmıyor, anlatım bozuklukları mevcut.İstek yapıldı Yapıldı
  8. Maddedeki birçok bağlantı, kırmızı olması nedeniyle sanıyorum ki verilmemiş ve bu da, maddede kırmızı bağlantı gözükmemesine yol açmış. Bağlantıların verilmesi gerekiyor. Mesela "boyar" diye bir şey geçiyor, nedir anlayamıyoruz.İstek yapıldı Yapıldı
  9. "Sigismund had appointed Vlad to receive John VIII" ifadesi "VIII. İonannis'i almak üzere görevlendirdiğini" olarak çevrilmiş. Almak? Karşılamaktır o :)İstek yapıldı Yapıldı
  10. Paragraflandırma sıkıntılı. Bir paragrafın sona erip diğer paragrafın "bu sırada" diye başlaması doğru değil kesinlikle. Genel anlamda sıkıntılar var.
  11. "Tarikat" olarak çevrilmesi gereken "order", "düzen" olarak çevrilmiş...İstek yapıldı Yapıldı
  12. "Moldova", yanlışım yoksa o dönem "Boğdan" olarak biliniyordu...İstek yapıldı Yapıldı
  13. "Principal official">"baş yetkilisi" çevirisi olmamış gibi pek.Yorum Yorum
  14. "Sigismund authorized Vlad to buy weapons and muster an army of exiled boyars only in 1434">"Daha sonra 1434'te Sigismund, Vlad'a silah yardımı sağlayıp sürgün edilen boyar ordusunu toplaması için yetki verdi" çevirisi kesinlikle yanlış. "... silah alması ve sürgündeki boyarlardan oluşan bir ordu kurmasını..." gibi olmalı.İstek yapıldı Yapıldı
  15. "But Alexander Aldea and his Ottoman allies forced him to retreat">"Ancak Alexandru Aldea ve Osmanlı müttefikleri onu geri çekilmeye zorladılar" diye çevrilmiş. "Osmanlı müttefikleri" doğru değil orada, "müttefiki olan Osmanlı kuvvetleri" gibi bir şey daha uygundur.İstek yapıldı Yapıldı
  16. "Yaygın olarak kabul edilen bir bilimsel teoriye göre Vlad'ın karısı, Moldovya prensi I. Alexandru'nun kızı olan "Cneajna" idi" yazıyor maddede, bilgi kutusunda "Doamna Eupraxia" yazıyor. Bu ad maddede geçmiyor bile.İstek yapıldı Yapıldı
  17. "Vlad Dracul'un ölümünün ardından mezarının yeri tespit edilememiştir" diyor madde, bilgi kutusunda "Dealu Manastırı" diyor (ölüm yeri ile defin yeri de karıştırılmış bilgi kutusunda).İstek yapıldı Yapıldı
  18. "Hunyadi wanted to return to Hungary through Wallachia">"Hunyadi Eflak ile Macaristan'a dönmek istedi" çevirisi var, iki yere birden dönemeyeceğine göre... :D "Eflak üzerinden Macaristan'a" olmalı.İstek yapıldı Yapıldı
  19. Filo komutanı "Walerand of Wavrin", "Wavera Walerand" olarak çevrilmiş, anlayamadım. Orada kastedilen Wavrin bir yerleşim yeri, "Wavrinli Walerand" (Fransızca özgün adı Walerand mı bilmiyorum, ayrıca bakmak lazım tabi) olmalı.
  • Bunlar kaba bir incelemeyle görebildiğim sıkıntılar, çok daha fazla içerik ve hata var. İngilizce Vİkipedi'deki metne güvenmemiz, oradaki bilgileri özgün kaynaklarından teyit etmememiz de cabası. Mesela şöyle düşünün, bu maddede bariz hatalar var değil mi? Bunu bu şekilde kaliteli madde yapıp İngilizce Vikipedi'ye çevirsek? Onlar da "Türkçe madde zaten kaliteli madde, kesin doğru içerik sunuyordur" diye düşünürler; ancak işin rengi öyle değil, burada hatalar var. Dolayısıyla İngilizce kaliteli maddede de hatalar olmaması farz edilerek bu madde yazılmış. İngilizcede seçkin madde (kaliteli bile değil, seçkin) olan maddedeki hatalar mesela, yahut buradaki ya da buradaki hatalar... Dolayısıyla her ne olursa olsun Vikipedi'ye güvenilmemesi gerekiyor.--NanahuatlEfendim? 05.18, 22 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Cevap Cevap @Nanahuatl, Bazıları genelde bu tür eleştirilerden hoşlanmaz ama bu tür incelemeler dozunu aşmadıkça çok hoşuma gidiyor. Zira görmediğim birçok şeyi görmemi ve düzelterek çalışmamı daha mükemmel bir hale getirmemi sağlıyor. Bu benim ilk adaylık sürecim, bugüne kadar elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bundan sonra da yapacağım. İncelemeniz için çok teşekkürler kalan tüm hataların üzerinden geçip tekrar düzenleyeceğim. --Thothr(mesaj) 12.59, 22 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
Cevap Cevap -2 :
  • İstek yapıldı Yapıldı, "Modern biyografi yazarları" deniyor, kim onlar? sorusunun cevabı kaynakta verilmiş olan yazarlardır buna uygun olarak cümle düzeltildi "Treptow ve Florescu gibi modern biyografi yazarları..."
  • İstek yapıldı Yapıldı Bahsi geçen tarihi kişiliğin mensup olduğu hanedan Doğu ortodokstur kardeşi Alexandru, Eflak’ın dinî teşkilâtını, Curtea de Argeş Ortodoks metropolitliğini kurmak suretiyle tamamlamıştır ki günümüzde dahi Moldova ezici çoğunlukta doğu ortodokstur.Buna yönelik kaynak verildi.
  • İstek yapıldı Yapıldı "I. Mircea 'in ağabeyi, I. Dan'ın oğlu" ifadesini zaten düzeltmişsiniz çok teşekkürler :)
  • İstek yapıldı Yapıldı "Macaristan'ın diğer büyük şehirleri ile Kutsal Roma İmparatorluğu'nda" cümlesi "Macaristan ile Kutsal Roma İmparatırluğu'nun diğer büyük kasabaları" olarak değiştirildi.
  • İstek yapıldı Yapıldı "Yasal hükümdarı" kelimesi "Meşru hükümdarı" olarak değiştirildi.
  • İstek yapıldı Yapıldı "Bizans tarihçisi Doukas, Vlad'ın Bizans İmparatoru VIII. İoannis'in "orduda bir subay" olduğunu ve Konstantinopolis'teki imparatorluk sarayına "erişimi" olduğunu kaydetmiştir." şeklindeki ifade "Bizanslı tarihçi Doukas, Vlad'ın Bizans İmparatoru VIII. İoannis'in "ordusunda bir subay" olduğunu ve Konstantinopolis'teki imparatorluk sarayına "erişimi olduğunu" kaydetmiştir." şeklinde düzeltildi. Ve Tarihçi o zaman yaşadığı için "Bizans Tarihçisi" ifadesi yerine "Bizanslı Tarihçi" ifadesi kullanıldı.
  • İstek yapıldı Yapıldı Maddedeki birçok bağlantı, kırmızı olması nedeniyle sanıyorum ki verilmemiş denmiş ancak onunla ilgili değildi İngilizce sürümde verilen bağlantıları kullanmıştım. "Boyar" ifadesine bağlantı verdim.
  • İstek yapıldı Yapıldı "VIII. İonannis'i almak üzere görevlendirdiğini" ifadesi "VIII. İonannis'i karşılamak üzere" olarak değiştirildi. --Thothr(mesaj) 18.34, 30 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]
    • İstek yapıldı Yapıldı "order" çevirisi düzeltildi.
    • İstek yapıldı Yapıldı Moldova, Boğdan olarak düzeltildi.
    • Yorum Yorum @Nanahuatl "Principal official">"baş yetkilisi" çevirisini şu şekilde gerçekleştirdim: Principal (Ana,temel,esas)- official(resmi,memur) anlamlarını içerdiği için "baş yetkili" ifadesini daha uygun görüyorum o yüzden bunu değiştirmedim.Fakat daha iyi bir ifade kullanabilirsek eklenebilir.
    • İstek yapıldı Yapıldı "Sigismund authorized Vlad to buy weapons and muster an army of exiled boyars only in 1434" Çevirisi "Daha sonra 1434'te Sigismund, Vlad'a silah alması ve sürgündeki boyarlardan oluşan bir ordu kurması için yetki verdi" şeklinde düzenlendi.
    • İstek yapıldı Yapıldı "Ancak Alexandru Aldea ve Osmanlı müttefikleri onu geri çekilmeye zorladılar" çevirisi "Ancak Alexandru Aldea ve müttefiki olan Osmanlı kuvvetleri onu geri çekilmeye zorladılar." şeklinde düzeltildi.
    • İstek yapıldı Yapıldı Bilgi kutusunda yer alan "Doamna Eupraxia" ifadesi "Cneajna" olarak düzeltildi
    • İstek yapıldı Yapıldı Bilgi Kutusunda Defin yeri düzeltildi.
    • İstek yapıldı Yapıldı "Hunyadi Eflak ile Macaristan'a dönmek istedi" ifadesi düzeltildi.
    • İstek yapıldı Yapıldı Doğum tarihi 1395 öncesi denmiş bunun sebebi Treptow ve Florescu'nun 1395-1396 senelerinde Vlad'un Macar Kralı Sigismund'a rehin olarak gönderildiğini konusunda hem fikir olduklarından kaynaklanıyor ancak kesin bir bilgi olmadığı için bilgi kutusunda ölüm yaşını sildim ve doğum kısmına "?" işareti bıraktım. Bunun haricinde "Gençliği" ifadesini "Hükümdarlık öncesi" şeklinde değiştirdim.
@Nanahuatl Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler. Sizin sayenizde göremediğim detayları ve eksikleri gördüm en önemlisi madde incelemelerinde yorumun önemini fark ettim.Elimden geldiğince tüm eksik gösterdiğiniz yerleri düzeltip restore etmeye çalıştım umarım çabalarımla sizin de fikrinizi değiştirebilmiş ve destek oyunuzu alabilmişimdir.Ayrıca en kısa zaman da Eflak hükümdarları listesini de oluşturacağım --Thothr(mesaj) 14.10, 2 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum @Nanahuatl 1395 Öncesi'nde doğduğu üzerine Dracula, Prince of Many Faces: His Life and his Times adlı eserin 36. sayfasında "We know very little of [Vlad Dracul]'s early life beyond the fact that he was born sometimes before 1395 in Wallachia." şeklinde geçiyor bunu kaynak alarak ve notlandırarak 1395 öncesi ifadesini tekrar ekledim eğer tekrar herhangi bir hata veyahut eksik görürseniz düzeltebiliriz.--Thothr(mesaj) 09.37, 4 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Vikibahar puanlamaları nedeniyle çok konsantre olamıyorum ama iki şeyi belirtmeden geçmeyeyim. Birincisi, benim yazdıklarımın üzerileri çizilmezse iyi olur, yapıldı, edildi vs ne yazılırsa, ne yanıt verilirse verilsin ama üzeri çizilmesin rica ediyorum. Gerekirse ben çizerim :) İkincisi, bahsettiğim sorunlar yalnızca "örnek", bunların dışında daha maddenin birçok bölümü var. Bunların üzerinden geçildi mi? Kaynaklar keza, kontrol edildiler mi? Bilgiler uyuşuyor mu? Teşekkürler düzenlemeler için (henüz bakamadım dediğim gibi)--NanahuatlEfendim? 07.23, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
@Nanahuatl İnanın Nisan ayından beri durmadan üzerinden geçip düzenlemeler yapıyorum bundan sonra da KM düzeyine gelmediyse diyecek bir şeyim yok. Elimden gelenin en iyisini yaptım, maddelerinizin üzerini çizmemde sırayla gittiğim için karıştırmamak için çiziyordum. Yani dediğim gibi elimden gelenin en iyisini yaptım @Khutuck'un da yardımıyla kaynaklara el attım, madde üslubuna el attım, dış bağlantılar ondan sonra bilgi kutusu, hanedan kutusu yani daha başka ne kaldı bilmiyorum. Zaten İngilizce'de olduğu gibi tablo oluştursak onun üzerine adaylık sunup oylasak KM süreçleri bu kadar uzun da sürmez hiç olmazsa ana hatlarıyla hem adaylar hem de oylama yapanlar neye dikkat edeceklerini bilirler. Bununla birlikte yeni kullanıcılarda dahil herkes tablo da verilen kriterlere uygun hareket edeceği için daha hızlı ve daha çabuk KM çıkarabilirdik.Yani anlayacağınız iki aydır düzenlemeler yapıyorum madde üzerinde artık nerede neyin eksik olduğunu göremiyorum :D --Thothr(mesaj) 08.18, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Yalnızca birkaç paragrafta hatalı olduğu net ifadeler tespit ettim, yukarıda da belirttim. Bunlara karşı bir şey denildi mi? Denilmedi elbette, zira bariz hatalardı. Vikipedi'deki amacımız, okurlara doğru bilgi sunmak. Alelacele bir maddeyi kaliteli ya da seçkin seçip, bu kadar hatayla "en iyi maddelerimizden biri" dersek, esas o zaman hataya düşmüş oluruz. Burada işi yokuşa sürmeye yahut zorlaştırmaya çalışmıyorum, en uygun şekilde yazılmış maddeyi elde etmeye yardımcı olmaya çalışıyorum. Aday olduktan sonra 28 kB'den 34 kB'ye gelmiş ve yanlışım yoksa bu, herhangi bir ilave metin olmadan yapılmış. Şurada görülebilecek onlarca değişiklik var. Yani madde aday olduğundan çok daha iyi seviyeye gelmiş bile. Öte yandan son yorumumda, bu kadar ufak bir kısmında bu kadar fazla hata varken; maddenin tamamında bu hataların olmadığını varsaymak çok iyi niyetli olur. 19 tane net hata sunmuşum, bunlar basit anlatım ve dilbilgisi eksiklikleri değil, bariz çeviri hataları. "Tarikat" için "düzen" demek, doğum tarihini bilmeden ölümündeki tahmini yaşını yazmak, verilmemiş bağlantılar... Yukarıda destek olduğunu belirten @Justinianus, @İazak, @Satirdan kahraman, @Can; bu hataları görmüş müydünüz? Yahut bunları gördükten sonra tekrar değerlendirmek ister miydiniz? Keza @Seksen iki yüz kırk beş de ince eleyip sık dokuyan bir arkadaş. Son olarak, benim de görüş belirten sıradan bir kullanıcı olduğumu, benim tek başıma görüşümün ve değerlendirmemin diğerlerinden üstün bir yanı olmadığını da belirtmek isterim.--NanahuatlEfendim? 09.35, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
@Nanahuatl Söylediğiniz tüm hataları kabul edip hepsini düzeltmeye yönelik çalıştım mı ? Çalışmadım mı ? Burada sizin neye yönelik bu şekilde sert yorum yaptığınızı anlayamadım sürecin en başından beri "Eleştirilere açığım zira sizin kadar deneyimli değilim, sizlerin yorumlarınız ile ancak maddeyi geliştirebilirim." Diyor muyum ? Demiyor muyum ? Yukarıda belirttiğim ifadeleri yanlış anladığınızı düşünüyorum. Demek istediğim aradan iki ay geçmiş ara ara fikir beyan eden editörlerin eksik gördükleri kısımları dikkate alarak düzenlemeler gerçekleştiriyorum. Bu kadar uzun süren bir çalışmada artık nerede neyin eksik kaldığını göremiyorum. Çünkü her düzenlemeden sonra madde daha da iyi bir seviyeye geliyor ben gökten Vikipedi editörü olarak inmedim, İsa'da değilim, sihirli değneğim de yok illa ki hatam olacak. Fakat sürecin en başından beri öbür eleştirdiğiniz editörler gibi size kaba davransaydım bu son yorumunuzu kabul görebilirdim ancak şuan kabul görmüyorum. Madde de ne kadar emek harcadığım belli sizlere ne kadar nazik davrandığım da belli bu sert tutumunuzu hak etmiyorum.Yukarıda yaptığım yorumun neresi yanlış ? Ortada doğru düzgün belli kriterlerin sunulduğu ne bir tablo ne bir şablon var bir metin yazmışlar onu okuyun ona göre KM hazırlayın deniliyor üzerine de hata yapılmaması isteniyor ne kadar mantıklı ? Doğru düzgün bir yol haritamız olsa yorum yapanlar ne kadar az dahi olsa KM maddelerinde artış yapacağımızı söylüyorum bu da benim fikrim. Hem kullanıcıların özensiz yorum yaptığını düşünen kullanıcılar olabiliyor kriterlerin yer aldığı bir şablon olsa ve o şablona göre KM maddeleri değerlendirilirse daha iyi olmaz mıydı ? Bana göre olurdu size göre belki değil ama bana göre daha iyi.Hem yeni kullanıcılardan tutun da eskilere kadar kim ne yapacağını daha iyi anlardı bu işimizi kolaylaştırırdı diyorum.Hayır yani anlamadım, bunun neresi yanlış ? Size yanlış bir şey mi söylüyorum ? Bu sebeple lütfen tavırlarınıza dikkat edin zira benim kırmızı çizgimdir. --Thothr(mesaj) 10.52, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Lütfen daha sakince ve yalnız konu üzerine tartışalım, Nanahuatl'yi savunmak bana düşmez ama, onun yazışma üslubu böyle nettir, bunları nezaket dışı davranış olarak görmeyiniz lütfen. Usluplar çok farklı olabiliyor malum. Konuya gelirsek:
Cevap Cevap Haklısınız @Nanahuatl, "bir kısmında bu kadar fazla hata varken; maddenin tamamında bu hataların olmadığını varsaymak çok iyi niyetli olur". Şimdi son dönem hata ve düzeltmeleri okuyunca, ne kadar acele değerlendirdiğimi net olarak gördüm. Bazı bölümlerinde "kısmen" düzeltmeler yapmıştım ama tümünü detaylı incelememiştim. Düzeltmelerin çokluğuna kapılmışım anlaşılan. Dolayısıyla, "çoğu gitmiş azı kalmış, çalışmaya devam" diyorum @Thothr.
Bu arada maddelerden birine takıldım. Doamna Călțuna'nın, II. Vlad'ın gayrı meşru oğlu olan IV. Vlad'ın annesi olduğunu kaynağıyla ben eklemiştim ama II. Vlad sonradan onunla da evlenmiş sanırım. Eupraxia meşru varislerinin annesi olduğuna göre eşi olduğu kesin. İngilizce maddesinde bilgi kutusuna eş olarak konmuş, Călțuna'nın yanında soru işareti var, o belirsiz. Doamna Eupraxia of Moldavia için konan linkteki en:Alexander I of Moldavia#Personal life maddesinde II. Vlad ile de evlenen için Cneajna yazılmış, Eupraxia ile ilgili bilgi yok. Oraya kaynak diye konan da, sayfanın Rumence kopyası çıktı. (İngilizce vikipediye güvenmemek için bir neden daha.) Rumence II. Vlad maddesinde de iki eş var, ama metinde geçmiyor. Kendim hızlıca kaynak arayayım dedim, Rumence dışında göremedim, bunların çevirisine bakılabilir. Şimdi işime dönmek zorundayım. Başarılar. --iazak (mesaj) 11.14, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
@İazak hocam zaten yanlış bir şey demedim ki @Nanahuatl benim değer verdiğim, saygı duyduğum editörlerden biri böyle sert bir yorumuyla karşılaşınca şaşırdım o sebeple öyle bir tepki verdim. Kaldı ki hataları reddetmiyorum ki elbette hatalar olacak zaten burada aday göstermemizin sebebi ne ? Hatalarımızı görüp üzerinde çalışıp Vikipedi'ye Kaliteli Madde kazandırmak bununla birlikte hanginize bugüne bugün nezaketten veyahut saygıdan ödün verdim ki böyle bir tavırla karşılaşıyorum. Benim tepkim bunaydı fakat fıtratı öyleyse de zamanla alışırım.Nitekim ben yıllarca burada katkı sunan biri değilim yavaş yavaş topluluktaki kişileri tanıyorum. Bir hatam ve kusurum varsa affola ama tepkim ayrıydı benim şaşırdım yani. --Thothr(mesaj) 12.10, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Sizi yeni tanıdım sayılır @Thothr ve tanıdığıma da çok memnunum. Nezaketiniz en öndeki özelliklerinizden biri elbette, yanlış açıklamış olmayayım. Daha önemsediğim özellikleriniz ise çalışkanlığınız, iyileştirmelere, eleştirilere açık olmanız ve kaliteye verilen önemi bizimle paylaşmanız. Geri kalan ne varsa ardından gelir zaten. Sağlıklı katkılarınızın devamını gönülden diliyorum. Vikipedi sizin gibi katılımcılarla gelişecek. --iazak (mesaj) 16.23, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
@İazak Estağfurullah, benim de umudum o, çok teşekkürler. --Thothr(mesaj) 16.58, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
@İazak, sakinliğe davetin için teşekkür ederim. Ben de Thothr'un ters bir şey söylediğini düşünmüyorum ama yine de hatırlatmak iyidir :D Burada şu an neyi tartıştığımızı anlayamadım aslında. Birtakım hatalar sunup bunların madde geneline yayılı olduğunu ve tüm maddedeki çevirinin ve sunulan bilgilerle kaynaklarda yer alan bilgilerin kontrol edilmesi gerekliliğinden bahsetmiştim. Adaylık süreci asla ve asla maddenin geliştirilme süreci, ileriye gitme süreci olmamalı. Buraya gelen madde, tamamen hazır olduğu düşünülerek gelmeli -ki öyle gelmişti. Büyük eksiklikler ve/veya hatalar varsa ve bunun bilincinde olarak aday gösteriliyorsa -ki tekrar ediyorum, işbu durumda o maksatla açılmamış adaylık- orada bir sıkıntı vardır. Elbette adaylık süresince madde daha da geliştirilir ve eksikler giderilir, hatta yakın zamanda açtığım şu adaylıkta da bayağı gelişme yaşandı adaylık süresince. Elbette hepimiz emek veriyoruz, ancak emek vermemiz de hiçbir istisna yaratmıyor. Emekleri her zaman takdir ediyorum, her adaylık değerlendirmeme de "emeği geçenlerin emeğine sağlık" ifadesiyle başlıyorum, yorum da olsa karşı da olsa destek de olsa. Ancak aylarca emek vermiş olmamız, o maddenin seçkin/kaliteli olması gerektiği anlamına gelmiyor elbette. Burada tartışılacak bir şey var mı şu an? Hatalar vardı, giderilmeye çalışılmış (vaktim olmadı incelemeye). Maddenin geneline yayılı hatalarla ilgili gözden geçirme çalışması yapıldı mı? Ya da yapılacak mıdır? Konumuz bu yalnızca :)--NanahuatlEfendim? 19.53, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
@Nanahuatl Çok özür dilerim sabah sizi yanlış anladım ifadeleriniz çok sert geldi, beni yanlış anladığınızı düşündüm. Ama şuan sizi anlıyorum çok haklısınız.--Thothr(mesaj) 20.32, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Estağfurullah, dediğim gibi yanlış bir şey dediğinizi düşünmüyorum :)--NanahuatlEfendim? 21.15, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
  • @Nanahuatl yöneltmiş olduğunuz değerli görüşleriniz üzerine KM ölçütlerinin altısını da baz alarak son düzenlemeleri de gerçekleştirdim. Yorum yapan ve görüşlerini belirten herkese çok teşekkürler. Sanırım düzenleyeceğim bir şey kalmadı, artık önümdeki çalışmalara yöneleceğim :) @Khutuck Sizden ricam, siz de KM hazırlamada çok tecrübelisiniz bir gözden geçirebilirseniz çok mutlu olurum hala eksik bir taraf varsa üzerine yoğunlaşabilirim. --Thothr(mesaj) 13.44, 14 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
@Thothr, son düzenlemeler burada görülebiliyor. Görülen geçmiş zaman kipi doğru bir kullanımken o kip değiştirilmiş, hatta ani kip geçişleri yapılmış. Onun dışında, yukarıda birkaç kez belirttiğim şekilde kaynak kontrolleri yapıldı mı? Kaynaklarla maddenin içeriği uyumlu mu? Onu bir kenara bırakırsam, bozuk ve hatalı çeviriler hâlâ göze çarpıyor:
"ortak bir ittifak hakkında müzakerelere başlamak üzere elçiyi">"ortak ittifak"?
"Wavera Walerand" kullanımının hatalı olduğunu belirtmeme rağmen bir şey yapılmamış. Walerand orada yer adı, ancak metinde hâlâ "Walerand'ın ittifak kurduğu" gibi, sanki kişinin adıymışçasına anılıyor.
"conquered and destroyed the small fort at Tutrakan">"küçük bir kaleyi ele geçirip yağmalamışlardır" olarak çevrilmiş. Yağma sözcüğü geçmiyor dahi.
"Giurgu kuşatması sırasında topçu birliğinin komutasındaki Vlad, top atışları arasında topun soğumasına izin vermemesi sebebiyle büyük bir topun iki demir halkası aniden kırıldı ve iki askerin ölümüne sebep olmuştur" gibi gereksiz bir detay var mesela, iki askerin ölümünün bahsinin geçmesi önemsiz ve alakasız bir detay. Vs vs.--NanahuatlEfendim? 20.12, 14 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]
Cevap Cevap:
  1. Walerand bir yer ismi olduğu gibi haçlı seferlerinin daimi katılımcılarından bir şovalye hanedanı olan Walerand Hanedanı da mevcuttur. Bahsedilen kişi Walerand hanedanından Wavera'dır.
  2. "conquered and destroyed the small fort at Tutrakan" cümlesinde "conquered" >"Fethetmek", "destroyed"> "yıkmak,yerle bir etmek" anlamlarını taşıyor ben kalkıp bunu direk ingilizce anlamına göre yazamam ki yazarsam bu cümle ortaya şu şekilde çıkacaktır; "Tutrakan'daki küçük kaleyi fethetti ve yok etti" böyle bir cümle Türkçe'de ne kadar kulağa mantıklı geliyor. Türkçe içerisinde kulağımıza en yatkın ve en çok kullandığımız kelimeler ne ise çevirilerdeki anlatımlar da ona göre şekillenecektir ki ben "küçük bir kaleyi ele geçirip yağmalamışlardır" cümlesini daha uygun ve daha mantıklı buluyorum.
  3. "Giurgu kuşatması sırasında topçu birliğinin komutasındaki Vlad, top atışları arasında topun soğumasına izin vermemesi sebebiyle büyük bir topun iki demir halkası aniden kırıldı ve iki askerin ölümüne sebep olmuştur " cümlesi size göre gereksiz bir detay olarak görülebilir fakat tarihle ilgili bir kişi bu cümleyi okuduğu vakit bu gereksiz detaydan savaşı ne denle hırslı ve çetin bir şekilde yönettiği anlamını çıkarır. Tabii bunlar ufak fakat herkesin anlayamayacağı detaylar o yüzden tarih ile ilgisi olmayan insanlar için elbette gereksizdir fakat tarihi yorumlayabilen ilgili insanları da göz ardı edemeyiz.

Bunların düzeltilecek taraflarını görmediğim için tekrar bir düzenleme gerçekleştiremeyeceğim zira neden düzeltmediğimi de yukarıda teker teker belirttim.Benden daha iyi bir düzenleme düşünüyorsanız maddeyi sizler de düzenleyebilirsiniz hem sizin de çorba da bir tuzunuz olsun isterim açıkçası çünkü maddenin topluluğun vermiş olduğu 6 kriteri gerçekten sağladığına inanıyorum. Nasıl inanıyorum derseniz bakınız;

  1. İyi yazılmış mı ? "Tekrar tekrar üzerinden geçilmiş ve son hali ile madde hem dil bilgisi hem ansiklopedik açıdan iyi bir hale getirilmiş. Değil ise söyleyin. Çeviri derseniz kabul etmem zira yorum üzerinedir siz farklı çevirirsiniz ben farklı çeviririm sonuç olarak aynı anlamı taşıması önemlidir."
  2. Kaynaklar doğrulanabilirliğe sahip mi ? "Maddeye bakabilirsiniz hepsi İSBN kodu ekli olan akademisyen tarihçiler tarafından yazılmış bilgiler."
  3. Gereksiz ayrıntıya girmeden konuya odaklı mı ? "Madde tarih ve biyografik bir metne sahip ve içeriğinin hepsi bahsi geçen şahsın hayatına dair anlatımlar."
  4. TBA'ya uygun mu ? "Makale biyografi ve tarih maddesi olduğu için belgelere dayalı yani taraf tutulacak bir makale de değil zaten ki olsa şimdiye çoktan göze çarpardı"
  5. Makale gene itibari ile değişiklik savaşlarına hedef olur mu ? Kalıcı bir dille yazılmış mı ? "Maddenin şuan ki haliyle üzerine eklenebilecek veyahut değiştirilebilecek herhangi bir tarafı yok olsa dahi yoruma dayalı olur ki bu tür bilgiler de geri çekilir zira belgelere dayalı tüm bilgiler metin içeriğinde yer alıyor. Yani kalıcılıkta da sıkıntı yok."
  6. Görsel öğeler ile desteklenmiş mi ? "Evet, görsel öğeler ile de desteklenip konuya uygun şekilde de görsellerin altında açıklamalar yapılmış"


@Nanahuatl Bu yukarıda saydığım ve topluluğun belirlemiş olduğu kriterler veyahut ölçütler ile benim de kendi çabalarım ışığında ben bu makaleye güveniyorum ve bir kaliteli madde olduğuna kalıbımı basarım. Seçilir veyahut seçilmez benim gözümde artık bu saatten sonra bu madde kalitelidir geriye kalanı da sizlerin takdirine bırakıyorum gerçekten çok sağolun tüm görüş bildiren, destek olan veya olmayan herkese içtenlikle teşekkürlerimi iletiyorum.Hepinize iyi çalışmalar. --Thothr(mesaj) 09.08, 15 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir. --Maurice Flesier message 07.07, 19 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Asar-ı Şevket sınıfı zırhlı korvet

Osmanlı zırhlılarına devam. İngilizcedeki kaliteli maddeden çeviri. Resimler İstanbul Üniversitesi arşivinden. --Khutuckmsj 03.11, 14 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]

Bu madde gemi sınıfı olduğu için orijinal tasarım / ilk inşa edildiği hali olarak bırakmak daha doğru olur; "1870" ibaresini ekledim. sınıftaki iki geminin maddelerini kontrol edip yoksa ekliyorum.--Khutuckmsj 19.18, 24 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Khutuckmsj 03.15, 22 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

İtalya Krallığı (1805-1814)

Seyrek de olsa maddenin açıldığı andan itibaren geliştirmek için elimden geleni yaptım. Başlarda madde şahıslar ile ilgili pek fazla bağlantı içermiyordu, ancak bağlantıları ekleyerek it.wikipedia'dan en.wikipedia'dan çevirerek kapsamlıca bir bağlantı dizini oluşturdum. Sizlerden ricam hemen oy kullanmak yerine, eleştirmeniz ve eksik gördüğünüz yerleri bildirmenizdir. Bu süreç içerisinde de maddeyi geliştirmek konusunda yardımcı olan, olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum. Maddeyi huzurlarınıza sunmaktan mutluyum, sevgi ve saygılarımla.--Madrox❯❯❯ mesaj? 13.57, 8 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]

  • Karşı Karşı Emeği geçenlerin emeğine sağlık öncelikle. Birkaç sebepten ötürü kaliteli madde olmasına karşıyım:
  1. "Anayasa" başlığının üçüncü ve dördüncü paragrafları, "bölgeler" başlığının son paragrafı, "para birimi" başlığındaki ifadeler, "yerel yönetim" başlığının ilk paragrafı, "dil ve eğitim" başlığının ilk paragrafı, "düşüşü ve yıkılışı" başlığının (düşüş?) tamamı kaynaksız.
  2. Kaynak gösterimi özensiz. "Desmond Gregory, Napoleon's Italy (2001)" şeklinde bir kaynak var, komple kitap mı kaynak? "Bowden & Tarbox, s. 95" diye bir kaynak var, "Bowden & Tarbox" tanımlanmamış. "A. Pingaud, Les hommes d'état de la Rèpublique italienne, Parigi 1914" var, nedir bu? "Jaques, Tony (2007). Dictionary of Battles and Sieges: A-E. Westport." var, komple kitap yine. Bu şekilde kaynak gösterimi olmaz.
  3. Kullanılan dil sıkıntılı, subjektif ifadeler çok fazla. "Stratejik zaferler kazanan Napolyon'un bu seferi büyük bir başarıyla sonuçlandı", "o dönem Avrupa'nın en tutucu devleti", "sevgisini kazandı", "en önemli yasa", "önemli bir zafer" gibi ifadeler subjektif.--NanahuatlEfendim? 18.32, 8 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
@Nanahuatl, Öncelikle yorumların ve görüşlerin için çok teşekkür ederim. İbraz edilen kaynaklar başlık altında yazılanları kapsadığı için her tarafa kaynak serpiştirmek istemedim. Özensiz diye belirttiğiniz "Desmond Gregory, Napoleon's Italy (2001)" kaynağı; kitap zaten maddenin tamamını kapsamakta. Yani kitap Napolyon İtalya'sı için yazılmış bir kitap. Diğer wikilerden konu ile ilgili kaynaklar elde ettim ve ekledim. "Bowden & Tarbox, s. 95" kaynağı Armies on the Danube 1809 kitabının 95. sayfası, Raab Muharebesi'nde Fransa İtalya'sının aldığı zaferi tanımlıyor. O kaynak da düzenlendi. "A. Pingaud, Les hommes d'état de la Rèpublique italienne, Parigi 1914" Bu kaynak da düzenlendi. Son olarak "Jaques, Tony (2007). Dictionary of Battles and Sieges: A-E. Westport." bu kaynak da düzenlendi.
  1. "Stratejik zaferler kazanan Napolyon'un bu seferi büyük bir başarıyla sonuçlandı" düzenlendi.
  2. "o dönem Avrupa'nın en tutucu devleti" bu şekilde ifade etmenin uygun olduğunu düşündüm. Örneğin Osmanlı İmparatorluğu 16. yüzyılda en tutucu ve güçlü devletti. Bunun aksi nasıl yazılabilir?
  3. "sevgisini kazandı" düzenlendi. "önemli bir zafer" ile birlikte diğer subjektif ifadeler de düzenlendi.--Madrox❯❯❯ mesaj? 19.19, 8 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
@Elenktra, selamlar. İstenilen başlık eklendi, ayrıca kırmızılılar maviye çevrildi, arasında en.wiki'de olmayanlar da mevcuttu. İtalyanca'dan taslak da olsa çevirdim. Sevgi ve saygılarımla.--Madrox❯❯❯ mesaj? 22.41, 8 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Maddeyi inceledim bastan sona. Oldukca keyifli bir tarzi var ve secilmemesi icin bir sorun yok fakat @Nanahuatl'in dile getirdigi hususlar giderilirse daha guzel hale gelecektir diye dusunuyorum. Bu hususlar kapanirsa o zaman son kararimi soyleyecegim.--Nystaléos benim? 19.35, 8 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
@Nystaléos, selamlar. Sevgili @Nanahuatl'in isteklerini ve yorumlarını karşıladığım görüşündeyim. Kendisinin de eklemek istediği yeni şeyler varsa seve seve bekliyorum. Madde içeriği biraz daha genişletildi. Sevgi ve saygılarımla.--Madrox❯❯❯ mesaj? 22.41, 8 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Merhaba, teşekkür ederim elimden geldiğince eksikleri giderdim. Ancak @Nanahuatl'ın da görüşlerinde ve fikir beyanında bir değişiklik olup olmadığını merak ediyorum. Sevgi ve saygılarımla.--Madrox❯❯❯ mesaj? 20.39, 9 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Açıkçası Nanahuatl'ın belirttiği eksiklikler konusunda tam bir çözüm görmüyorum maddede. Eğer tamamen yararlanılan bir kitap varsa bu kaynakçada kitaplar alt başlığında kitap kaynağı şablonu ile belirtilebilir. Metin içi dipnot olarak da Kdş şablonu kullanılabilir. Mesela 2 numaralı kaynak ""Histoire de l'Italie". Pierre Milza." şeklinde. Bu bir kitap mı, dergi mi... daha bu bile belli olmuyor. Öte yandan bir tane bile dipnot içermeyen paragraflar var. Bunlar da kaliteli madde için kanaatimce eksiklik. Bunlar dışında metinde herhangi bir sorun görmüyorum. Çeviri gayet başarılı. Notları zaten kendim düzenlemiştim. Bu yüzden kaynakla ilgili bir çözüm yapılabilirse tekrar değerlendirmek isterim. Sevgiler. – ravages | mesaj 12.42, 13 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Selam @Ravages. Tüm kaynaklar düzenlendi, kitap kaynakları + kitap bağlantısı olmayan kaynaklara bağlantılar eklendi + dipnot eklendi. Kısacası baştan aşağı yenilendi diyebilirim, tekrar kontrol edebilirsiniz. Sevgi ve saygılarımla.--Madrox❯❯❯ mesaj? 12.05, 14 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Ellerinize sağlık @Madrox. Maddede eksik olarak gördüğüm başka bir şey yok. Oyumu Destek Destek olarak kullanabilirim. Başarılar dilerim. – ravages | mesaj 18.39, 14 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Çok çok teşekkür ederim @Ravages. Sizin de yardımınızla kaynakları öksüzlükten kurtarabildim sonunda. İçeriğine ulaşılan kaynakların sayfaları verildi ve daha belirtici bir hale geldi. Sayfa numaralarına ulaşamadığım kitap kaynaklarını ise Kaynakça başlığı altında Kitaplar kısmına yerleştirdim. Bu sefer umarım Nanahuatl'ın belirttiği eksikleri gidermişimdir. Kendisinin fikrini sormak istiyorum, @Nanahuatl?.--Madrox❯❯❯ mesaj? 18.57, 14 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Maddenin eksiklikleri aslında saymakla bitmez... Vakit bulduğumda yazacağım...--NanahuatlEfendim? 19.15, 16 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Çok bekletmeyin o zaman. 8 yıl içinde Kaliteli madde yazmaya heves ettik 200 yıllık bir devlet üstelik. Bulduğumuz kaynaklar ortada, kitapların içeriğine ulaşmak mevcut bağlantılarda. Bahsettiğiniz hatalar ufak tefekse belirtin, düzelteyim. Yoksa çürüyüp gidiyor buralarda aday maddeler. Bir kaliteli madde adayının aylarca, yıllarca aday kalması ve böyle ufak tefek şeyler için sürekli ertelenmesini doğru bulmuyorum. Sevgiler.--Madrox❯❯❯ mesaj? 20.59, 16 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Doğrudur, yalnızca şerh düşme adına yazdım geçici bir yorum :) Maddeye gelirsem, "kuruluşu" ve "yıkılışı" diye iki başlık var, arası yok. 1804'te ilk başlık bitiyor, ikinci başlık 1814'te başlıyor. Ülkenin bir tarihi olmalı kesinlikle. Madde içerisinde anlam ayrımı sayfalarına bağlantılar var, tekrar eden bağlantılar var, düzenlenmeliler. Üste yalnızca birkaç örneğini verdiğim subjektif ifadeler ne yazık ki var. Örnek ver denecektir muhtemelen, "o dönem Avrupa'nın en tutucu devleti Avusturya", "gücünü göstermiş", "bu başarısıyla", "sadece 1,000-2,000 İtalyan" vs (ayrıca bakınız: Vikipedi:Sakınılacak kelimeler). Kaynak olmayan yerler sorunu da devam ediyor. Bunları tek tek göstermeyeyim, nerede kaynak yoksa orası kaynaksız işte :) Tarihî ülkelere ait bazı kaliteli maddelerle kıyasladığında genel olarak zayıf kaldığını düşünüyorum ([1], [2], [3]). Elbette bir Osmanlı maddesi beklemiyorum, ancak üç paragraflık bir tarih de kaliteli madde olmak için yeterli değil.--NanahuatlEfendim? 00.31, 17 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
İkinci kez ibraz edilen "spesifik" ifadeler kaldırıldı. Kaynaklar da son haliyle mevcut, tatmin etmiyorsa belirtilen sayfalara ve kitap bağlantılarına ulaşmak mümkün. Yukarıda bağlantısını verdiğiniz 3 devlette 9 yıllık bir devlet değil, yüzyıllarca hüküm sürmüş devletler açıkçası verilen örneklerle söz konusu madde arasındaki farkı (sadece kaliteli madde olmuş eski devletler) görememiş olduğunuzu varsayıyorum. Günlerce beğenilmeyen ve tatmin edici olmayan kaynakları düzenlemekle uğraştım. Yani karşı oyu kullandığınızda sunduğunuz tüm yorum ve fikirler düzenlenmiştir. Yine karşı olacağınızın farkında olarak ben maddenin son halini sunuyorum. Sevgiler.--Madrox❯❯❯ mesaj? 16.19, 18 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Öncelikle başka bir adaylıkta başka bir yorumuma yanıt olarak verilen "beğenmeme, beğendirememe" ifadelerini kesinlikle tasvip etmiyorum. Başkasının ağzıyla konuşmaya gerek yok. Ne demek beğendiremiyorum? Kaynak yok diyorum, "beğenmiyorsun" deniyor, ad hominem yanıt veriliyor. Kaynak yok, bunun beğenip beğenmemesi mi olur? Günlerce de aylarca da uğraşılır, aylarca hatta yıllara yayılan madde çalışmaları yapan kullanıcılar var. İkinci olarak örnek verdiğim maddeler, düzen ve kapsam açısındandır. O kadar uzun olamayacağını zaten belirttim. 10 yıllık bir boşluk olduğundan söz ediyorum maddede, bununla ilgili bir şey denilmiyor. @𐰇𐱅𐰚𐰤 aktif olduğunda bakabilir adaylığa.--NanahuatlEfendim? 17.44, 18 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Kaldı ki, maddedeki kaynaklar dahi kontrol edilmemiş. "Frank'a eşit olan yeni Napolyon lirası, eski Milano lirasından farklı bir değere sahipti. İki farklı madeni parayı ayırt eden insanlar yeni madeni paraya franc demeye başladılar. Böylece yıllar boyunca, kuzeybatı İtalya'daki insanlar 2002'de euro ile değişene kadar yerel lehçelerinde frangı kullanmaya devam ettiler" ifadesi için bu kaynak gösterilmiş, kaynak bir şiir. Kaynak niteliği yok. Harita var bir tane kaynak gösterilen, nereden alınmış neyin nesi belli değil. Bu kaynak nedir? Nereleri kaynak göstermiş?--NanahuatlEfendim? 17.49, 18 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Başkasının ağzıyla konuştuğumu nereden çıkardınız? Başkasının kaliteli madde adayında yaşanan tartışmalar kendine benim adayımda ki tartışmalar kendime. Aylarca yıllarca aday maddeleri bekletmeye gerek mi var diyorum bende? Kaç bayt yazıyı kaç yılda çevireceğiz? Siz bir maddeyi bir senede bitirdiniz diye herkes bir senede bitirmek zorunda mı yani? Üstelik belirtilen kaynaklar sağdan soldan toplanmadı çevrilen kısımdan (1) (2) alındı. Onun yerine başka bir kaynak arıyordum diğer wikilerde. O sıra @Ravages'in dipnot düzenlemesi sırasında orada kalmış, bende diğer kaynakları düzenlemekle uğraşırken unutmuşum kaynamış arada. Maddede bir çok kısımları atlamışsınız hissine kapılıyorum. Maddeyi okuyan herkes burada bildirebilir ki 1804'de başlayıp 1815'de bitmiyor bilgiler. Her yılı barındıran ve kitap kaynaklarından da ulaşılan bilgi mevcut maddede. Ama bırakın bir yardım etmeyi, hep karamsar bakmakla bir şeylere bir kılıf bulmakla bu tarz işler yapmak isteyen kullanıcıların da şevkini kırdığınızı düşünmeye başlıyorum artık.--Madrox❯❯❯ mesaj? 18.27, 18 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Sen kaç kere bekledin aylarca yıllarca? Ben bekledim, ama "ilgisizlikten" bekledim, maddeyi incelemeyen olmadığı için bekledim. Hiçbir zaman da "kapatalım gitsin, beklemeyelim boşuna" demedim. Hâlâ başkasının ağzıyla "kılıf bulma" diyorsun, yakışmıyor. Başkasının ağzı olduğunu biliyoruz, kimin nerelerde bu ifadeleri kullandığını ikimiz de biliyoruz, buralara hiç girmeyelim dahi. Kaynakları "sağdan soldan toplama" ifadesi nedir anlamış değilim (daha önce burada da kullanmıştın). Ülke tarihinin bu on yıllık kısmında neler yazıyor mesela maddede?--NanahuatlEfendim? 18.50, 18 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Ben, sizin yıllarca beklediğiniz için başka aday maddelerin erken sonuçlanmasına karşı olduğunuzu düşündüğümü belirttim. Zaten 4-5 günde veya 1-2 haftada sonuçlanmasına gerek yok. Bu süre zarflarında maddenin eksiklikleri gideriliyor, bu normal. Başkasının ağzı mevzusunu halen anlamış değilim. Başka bir tartışma sayfasında yaşananlar beni bağlamıyor. Ne yani başkasının ağzı dediğiniz kişiyle aynı görüşte olduğumuz için ağzımız mı bir oluyor nedir? İlla yılları maddenin gidişine göre sıralamamı mı istersiniz? Pekala Kuruluşu başlığından itibaren 1795-1796-1800-1804 (bunlar devletin kurulmadan önce gelişen olaylar). Anayasa başlığı ile birlikte 1805 ve yıl içerisindeki tarihi olaylar, 1806-1808-1810-1812. Bölgeler başlığı; 1806-1807-1810-1811 (1809-1814 arası idari bölgeler alt başlığı). Para birimi başlığı; 1806-yıkılana kadar kullanılan para. Ordu başlığı; 1805-1814 arası savaşlar ve ordu birimleri özet şekilde. Yerel yönetim başlığı; 1805-yıkılana kadar devam eden yönetim şekli. Düşüş dönemi ve yıkılış başlığı; Doğal olarak 1814 yani yıkıldığı tarihi içeren başlık. Devlette yaşanan önemli olaylar zaten mevcut, ha şu ay ile bu ay arası nerede diye sorarsanız da, kaynaklar için elimden geleni yaptım, ricam: kaynak durumunu diğer dillerdeki maddeleri de kontrol ediniz. Kayıp ve o tarihte bir şey yaşanıp yaşanmaması muamma olayları da gidip ölüleri mezardan çıkarıp soramam sanıyorum. Sevgiler.--Madrox❯❯❯ mesaj? 19.08, 18 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Hayır canım, sorun varsa belirtilir. Adaylık sayfası zaten bunun için var. O zaman adaylık sayfası olmasın, "ben değerlendirdim ve kriterleri karşılıyor, direkt yapıyorum" diyelim :) Adaylık "maddenin eksikliklerinin giderilmesi süreci" olarak algılanıyor, problem bu. Adaylık şudur: "çalışma tamamlandı, her şey hazır diye düşünüyorum. Bence KM/SM (ne ise) olmalı şu hâliyle"dir. Ama "madde zayıf, adaylık sürecinde gelişsin" gibi "eksiklikler var, biliyorum ama giderelim" gibi şeyler, adaylığın parçası olamaz, olmamalı. Uzama gerekçelerinden biri de bu. Vikipedi:Seçkin madde adayları/Elektron uzamış mı? Buradan adaylık sürecindeki (22 Kasım 2019-24 Ocak 2020) değişikliklere bak, bot dışında 3 değişiklik var. Madde hazır geldi zira. Vikipedi:Seçkin madde adayları/Kuark adaylığı, 30 Haziran 2018-1 Mart 2019 arasında adaylık açık kalmış, maddedeki değişiklikler sayılı (ekleme çıkarma hiç yok, ufak düzenlemeler var). Bu adaylıkta bu durum var mı? 8 Mart 2020'de aday olmuş (10 gün önce) madde boyutu 5 kB artmış, 50'nin üzerinde değişiklikler var ve daha da yapılması gereken birçok şey var. Demek istediğimi anlatabiliyor muyum? Olay beğenip beğenmeme durumu değil, beğenmemek de ne demek? "Kaynak yok" diyorum, "beğenmiyorsun" diyorsun. Bunun yanıtı "beğenmiyorsun" olmaz. "Para" başlığı ile "tarihçe" başlığı bir değil. Tarihçesi yok diyorum, paradan bahsediyorsun. Diğer dilleri kontrol ettim zaten, oralarda kaliteli madde statüsünde değiller. Ayrıca hiçbir Viki projesi, kaynak alınmaz, zira onlar da bizim gibiler tarafından yazılıyor.--NanahuatlEfendim? 19.20, 18 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Neyin nesi belli değil diye tabir edilen kaynaklar çıkarıldı veya düzenlendi. Bu tarz bir madde için elimden gelen budur, sevgiler.--Madrox❯❯❯ mesaj? 20.49, 18 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.