Kullanıcı mesaj:Zafer/Temmuz - Eylül 2020/Kasım 2016 - Nisan 2017

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhabalar, en son oluşturduğum maddeye bakar mısınız? Henüz görüntülenmemiş yazıyor hala.. Teşekkürler.

Radyo istasyonumuza ait https://tr.wikipedia.org/wiki/Sara_FM adresindeki sayfanın onayı için bir vikipedi yetkilisinin geri dönüşü gerekiyor. İyi çalışmalar diliyorum ve sizden haber bekliyorum.



Pınar Soykan[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/P%C4%B1nar_Soykan bu sayfadakı degısklerı onaylarmısınız. 3 haftadır güncellenmedi. Tesekkurler



Hasan Fırat Diker[kaynağı değiştir]

Restoratör mimar Hasan Fırat Diker hakkında hazırladığım sayfa daha onceki seferler kaynak eksikligi nedeniyle silinmisti eksikleri giderdigimde bu seferde daha once silinmiş içerik gerekçesiyle silindi. Eksik ve hataları buyuk oranda giderilmiş bir sayfa daha sonra neden daha onceki hatalardan (daha nce silinmiş sayfa) denilerek silinir anlamiş değilim.


Ali Eren Balikel Hakkinda[kaynağı değiştir]

Ali Eren Balikel sayfasini onemli olmayan kaynak seklinde adlandirarak silmissiniz. Ali Eren Balikel hakkinda kucuk bir arastirma yapmis olsaydiniz boyle bir girisiminiz olmazdi. Ali Eren Balikel, tipki wikipedia'da var olan Huseyin Ozer gibi Ingiltere'de basarili olmus ender Turk girisimcilerden biridir. Kendisi "The Business UK" isimli Ingiltere'de 5 dilde yayin yapan derginin kapaginda yer alacak kadar basarili ve oradaki Turkler tarafindan ornek alinan hatta bitirme tezlerine konu olan bir girisimcidir. Sabah gazetesi, Milliyet gazetesi, Hurriyet gazetesi gibi Turkiye'nin onde gelen gazetelerinde bircok haber yapilmistir. Daily sabah gibi bircok Ingilizce yayinlanan onemli sitelerde de haberi yapilmistir. Wikipedia'nin Ingilizce olan sitesinde kabul gormus onemli bir Turk girisimcinin sayfasinin yine biz Turkler tarafindan "onemsiz ve silinmeye deger bulunmasi" gercekten dusundurucudur!

Sayfa otomatik olarak siliniyor, silinmemesi için gerekli aksiyonları bildirir misiniz?

Hayko Cepkin[kaynağı değiştir]

Satın Sakhalino, "ansiklopedik bilgi değil" diye sildiğiniz Hayko Cepkin template'ine eklentim orjinal ingilizce wikipedia'da bulunmakta. Sadece çeviri yaptım. Tekrar düzenlemeyi düşünüyorum. Saygılarımla Mingus79 (mesaj) 06:05, 19 Ocak 2017 (UTC)

Dogus Cabakcor[kaynağı değiştir]

Sayın "Saklahino", iki gun boyunca hayrani oldugum kisi icin hazirladigim sayfayi siliyorsunuz. Sayfanin tum kaynaklari girilmis ve en ufak bir hata bulunmuyor, yayinlanmis onlarca parca, oduller.. Bu mu emege sayginiz? Tesekkurler Turkishwiki


Ortaks Yapım[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ortaks Yapım sayfası kayda değer içerik bulunmadığından sürekli siliniyor. Her seferinde içeriği değiştiriyorum ancak yine de olmuyor. Acaba silinmemesi için, kayda değer sayılması için ne yapmamız gerekiyor? Yanlış yaptığımız nokta nedir? Yönlendirebilirseniz çok sevinirim.


Sayın "Saklahino", sayfaları rastgele silmeniz, bununla ilgili açılan tartışmalara cevap vermeye lüzum görmemeniz, en hafif tabiriyle nezaketsizlik, tekrar ettiği için de saygısızlık diyeceğim. Bu sayfada yazılanlara cevap vermediğinizden, sizinle ilgili Vikipedi:Şikâyet sayfasında bir şikayette bulundum. Bunu, hem sizi bundan haberdar etmek için, hem de benzer bir şikayeti olan diğer kullanıcıların dikkatine sunmak için mesaj sayfanızda paylaşıyorum. Ahmet arslan 2004 13 Ocak 2017

Merhaba, Adabükü sayfasının silinmemesi için ne yapmamız gerekli? İçerik özgün, hepsini araştırıp ben yazdım. Fotoğrafların hepsini de kendim çektim. Kaynaklarını da düzgünce ekledim. Bir geri dönüş alabilir miyim sizden? Bu imzasız yazı Bilhassa (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Zeynel Lüle[kaynağı değiştir]

Zeynel Lüle başlıklı girdinin neden silindiğini anlayamadım?

  • Bu kişinin yayımlanmış bir kitabı var, bu kitap hakkında açılmış bir Vikipedi girdisi var (Ali Çavuş), bu sayfadan kendisine verilen bir bağlantı var.
  • Türkiye'nin en büyük gazetesi Hürriyet ve önde gelen kanallarından CNN Türk'de program yapmış.
  • Uluslararası gazetecilik ödülü sahibi
  • [Basın Konsey]'i Genel Sekreterliğini yapmış
  • İstanbul'u tanıtmak için seçilmiş 12 ünlü yüzden biri

Girdileri silmede biraz daha ölçülü ve objektif olmanızı beklemek sanırım hakkımız. --Ahmet arslan 2004 (mesaj) 23:15, 6 Aralık 2016 (UTC) (mesaj) 01:13, 30 Kasım 2016 (UTC)

Herhangi bir cevap verilmemesine istinaden bu başlığı tekrar yarattım. Lütfen yeni bir aksiyon almadan önce yukarıdaki noktalara bir göz atın veya doyurucu bir açıklama sağlayın. --Ahmet arslan 2004 (mesaj) 10:15, 24 Aralık 2016 (UTC) (mesaj)

Bedri Gencer[kaynağı değiştir]

Üçü telif, ikisi çeviri olmak üzere beş kitabı1 ve atmışın üzerinde makalesi2 yayımlanmış, yaşayan en önemli beş müslüman düşünürden birisi olarak gösterilmiş3, televizyon programlarına katılan4, konferanslar veren6 bir sosyoloji profesörünün sayfasını neden "kayda değer kişi değil" gerekçesi ile siliyorsunuz? --Mutlakbenlik (mesaj) 01:13, 30 Kasım 2016 (UTC)


Hocanın sayfasını tekrar açtım. Akademisyenler için kayda değerlik konusunu okudum. Hoca konulan ölçütlere uyuyor, lütfen silmeyin. --Mutlakbenlik (mesaj) 19:52, 30 Kasım 2016 (UTC)


Sayfadaki fotoğrafı neden kaldırdınız? --Mutlakbenlik (mesaj) 18:31, 1 Aralık 2016 (UTC)

İçeriğin neden silindiğini merak ettim sadece, rica etsem açıklama yapar mısınız? Teşekkürler.22:04, 21 Kasım 2016 (UTC)


Azer Bülbül[kaynağı değiştir]

Merhaba Azer Bülbül Hakkında Yaptığım Son Değişikliği Onaylabilirmisiniz .. Teşekürler

IP 85.110.15.201 ilgi bekliyor. --E4024 (mesaj) 12:24, 2 Kasım 2016 (UTC)

Uygunsuz dosya[kaynağı değiştir]

Merhaba Frock~trwiki, bu dosya üzerinde telefon numaraları ve tarihlerle çok uygun değil. Reklam olarak algılanabileceği için siliyorum. Lütfen başka bir dosya yükleyiniz. Selamlar ve iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:55, 2 Kasım 2016 (UTC)

merhaba, bilgi için teşekkürler, aslında biraz tereddütlüydüm tahmin ettim ama kesince de afiş gibi durmamıştı. peki o görselin üzerinde hiç bir metin yazmayan halini yine kaynak belirterek yüklesem, tanıtım amaçlı afiş olarak uygunluk görür mü acaba?

Frock~trwiki (mesaj)

tekrar selamlar, sizi de meşgul ediyorum ama, her seferinde teyid almamak adına.. ve ağırlıkla da tiyatro oyunu maddeleri oluşturup geliştirdiğim için, sonradan sorun yaşamamak için şunu netleştirmek istedim. VP:AK çerçevesinde

Promosyon Görüntüler başlığında {Promosyon adil kullanım} şeklinde bir lisans var. "Medyaya tanıtım amaçlı olarak özgür şekilde dağıtılmış olan promosyon görüntü paketleri için." diyor.

ve Tanıtım fotoğrafları başlığında da {Promosyon adil kullanım} şeklinde bir lisans var. "Bir sanatçının, ünlünün, politikacının basına dağıtılmak üzere yalnızca yüzünü gösteren (headshots) veya poz resimleri için.(Telif hakkı bilgilerinin ve promosyon amaçlı olduğunun açıkça gerekçelendirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu tür görüntüler Silme politikası uyarınca derhal silinir.)" diyor. Bunun üzerine iki sorum;

  • Bir oyunun resmi sitesinden yayınlanmış tanıtım görselleri, fotoğrafları yukardaki promosyon adil kullanımına girer mi?

örnek: SBR-Tesir sitesindeki fotoğraflar.

  • ve daha önce bir kullanıcıya sorup cevap alamadığım..

(Yine örneğin bir tiyatro topluluğunun) sosyal medya hesaplarından "herkese açık" olarak paylaşılan bir görsel VP:AK olarak kullanılabilir mi? teşekkürler, selamlar, Frock~trwiki (mesaj)

Burak Ballı[kaynağı değiştir]

Burak Balli cezaevlerinde egitim kurumlarinda polis teşkilatında universitelerde siir terapileri gerceklestirmektedir. Türkiyede ilk kez uygulayan kişidir Basin haberleri mevcuttur Üstelik bircok gazete haberlerinde ve plaketlerinde 21 yuzyilin şairi olarak bilinir. 2015 yili Aralik ayinda son kitabı Dolmabahçe Sarayında tanitimi gerceklestirilmistir. Dolmabahçe Sarayi Bakanlar Kurulu kararı ile etkinler yapılmaktadır. Burak Balli 21 yüzyılın Şairi Şiir Terapisti olatak yaptigi calismalarindan dolayi Dolmabahçe Sarayinda etkinlik yapilmasi uygun görülmüştür. Ayrica Uluslararası Dunya dans festivalinde 2010 yilinda İsrail Salom Gazetesinde İsrail Kultur Ateşi kizi birlikte önemli uluslararasi çalışmalara imza atmis Japon Turk kardeşliği onur ödülü almıştır. ilgili haberlerin bazıları aşağıda verilmiştir. http://www.salom.com.tr/haber-75230-Istanbulda_oryantal_ruzgri_esti.html

Şuanda sadece bu bilgileri verebiliyorum. Daha fazla bilgi için gizlilik içinde size bildirebilirim. Saygılarımla

Sultan (2016)[kaynağı değiştir]

Sultan filmi robot çevirisiyle oluşturulmuştu. Sayfaya 21 Ekimde Bekletmeli sil eklenmesine rağmen sayfa halen duruyor. Bilginize Hancer i figan (mesaj) 20:00, 3 Kasım 2016 (UTC)

Geçmiş temizleme[kaynağı değiştir]

Merhaba hocam, şuradaki geçmişi temizleyebilir miyiz rica etsem. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 21:51, 3 Kasım 2016 (UTC)

Bilgilendirme simgesi Merhaba, ben Cepmuvakkit. Bir maddeden (Ru'yet-i Hilal  adlı) değişiklik özeti olmaksızın içerik sildiğini gördüm. Değişiklik özeti yazmak gelecekte kullanıcıların değişikliği anlamasına yardımcı olacaktır. Eğer yanlışlıkla yaptıysan sorun değil, hatayı geri aldım. Deneme yapmak istiyorsan Deneme tahtasını kullanabilirsin. Eğer hatalı olduğumu düşünüyorsan veya sormak istediğin bir soru varsa mesaj sayfam aracılığıyla benimle iletişime geçebilirsin. İçeriği daha tamamlayı düşünüyordum ne den siliyorsun? --YetkinYönetici 11:32, 4 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba, şu anonim kullanıcının ne yapmaya çalıştığını anlayamadım. Trol mü vandal mı? şurada

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Nezaket Yıldızı
Ben teşekkür ederim. Verbalask (mesaj) 11:59, 5 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba, Başkent Kültür Sanat Tiyatrosu sayfasını oluşturmuştum. Ama nedendir bilinmez sayfa silinmiş, konu hakkında bilgi alabilir myizi? Neden silindi tekrar oluşturabilir miyiz? neye dikkat etmek gerekir.

Merhaba hocam, şurada küfürlü değişiklik mevcut. --Pragdonmesaj 17:52, 6 Kasım 2016 (UTC)

Selam, rica etsem şu son açtığım sayfayı Gül ile Sitemkâr a taşıyabilir misiniz? Şu an pc'ye erişme imkanim yok da.. İlgilenirsiniz diye düşündüm.--Kingbjelica (mesaj) 20:56, 7 Kasım 2016 (UTC)

Teşekkürler.--Kingbjelica (mesaj) 07:02, 8 Kasım 2016 (UTC)

Manchester United Fatihi[kaynağı değiştir]

Selam Sakhal, öncelikle kutlarım. Geçen gün bir IP veya KK (kırmızı kullanıcı :) Aslı Şafak maddesi açmaya çalışıyordu, sildin. Yanlış hatırlamıyorsam "Aslı şafak" başlığı ile (belki de düzgün başlıklı olanı silindiği için öyleydi, bilmem). Maddenin silinme gerekçesini pek hatırlamıyorum, ancak KD'lik olduğunu sanmam, zira bu hanım bana göre bile KD. :-) Çok rica ediyorum, silinen metni benim konuşma veya çalışma sayfama konduruver, bir de ben bakayım. Teşekkürler. --E4024 (mesaj) 12:55, 8 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba E4024, sayfa 2 tipte silinmiş. Birini ben birini eldarion silmiş. İki şeklinin de geri döndürülmüş halini şurada bulabilirsiniz. Dilerseniz kullanıcı sayfanızı işiniz bitince Sil şablonu koyarsanız silinir. Selamlar ve iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 16:01, 8 Kasım 2016 (UTC)
Çok teşekkürler. Veriler kaybolmasın da yeniden aramayalım diye istedim. Ben vaktimin çok, keyfimin de yerinde olduğu bir gün onu kabul edilebilir hale getirmeye çalışacağım. Forza FB! --E4024 (mesaj) 07:25, 9 Kasım 2016 (UTC)

Beyaz liste haklarım[kaynağı değiştir]

Açıkçası bu hakkın alınmasının gram değeri yok gözümde, gereksiz bir olay. Özellikle devriyelik başvurusundan sonra, daha iyi kavradım. Sorun değil. Böyle de katkı yapılabiliyor. Fakat mesaj sayfama bir ileti bırakıp şu şu sebeplerden dolayı beyaz listeden çıkarıldınız demeniz çok hoş olurdu. Gerçekten merak ediyorum neye binaen beyaz listeden çıkarıldığımı. Kolay gelsin. Değişikliği yapan hizmetli siz olduğunuz için sizden gerekli açıklamayı beklemek en doğal hakkım sanırım, bunu da ekleyeyim. --Locos Turcos (mesaj) 14:29, 8 Kasım 2016 (UTC)

Sorani kürtçesi[kaynağı değiştir]

Merhaba ben Soranice adlı sayfada değişiklik yapmaktayım. Öncelikle yaptığım değişikliklere onay verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Fakat sizden bir tavsiye almak istiyorum. Ben bu sayfada aynı zamanda gramer çalışması yapmak istiyorum. Bunun için bu sayfanın içinde gramer başlığı atıp gramerle alakalı yeni bir sayfa açtım. Sizce bu sayfa içinde gramerle alakalı bir sayfa açmam mı uygun olur yoksa gramer konusunu ana başlık altında mı incelemeliyim. Şayet ki bu mesajıma cevap vermek istemezseniz bu mesajımı silin. Bu düşüncenizi anlarım fakat lütfen bu mesajıma karşılık hakaret dolu bir ifade ile cevap vermeyin.

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Hocam Başarılarının Devamını Dilerim .(Böyle devam ve asla vikipedi yazarlığını bırakma!)  :) Ugurdede04 (mesaj) 15:21, 10 Kasım 2016 (UTC)

Ahmet Davutoğlu Sonrası Türk Dış Politikası Hakkında[kaynağı değiştir]

'Ahmet Davutoğlu Sonrası Türk Dış Politikası çok görece bir kavram!' öncelikle yönetici konumunda olanlar yaptıkları işlemlerin sonuna ünlem işareti koyunca kendilerini Ankara siyasalda ders vermiş mi sanıyor anlayabilmiş değilim? ana madde olan Davutoğlu-Erdoğan gerginliği zaten birçok arkadaşa göre göreceli bir konu, taraflar bir birlerine tekme-tokat girmedi diye yaşananları gerginlik saymayan bir mantık söz konusu ve aynı mantık bu kezde Davutoğlu sonrası dış politikada yaşananları görece bir kavram diye eleştiriyor, sosyal bir meselede göreceli bir kavram sınırınızı aşabilmek için ne yapmamız gerekiyor? Bu konuya açıklık getirebilecek biri var mı? Ahmet Davutoğlu sonrası Türk dış politikası hakkında madde veya alt başlık açmak için aradan hayli zaman geçip, onlarca makale ve tez mi yazılmasını beklememiz gerek buradan bunu mu anlıyoruz? Siyaset bu sayın Sakhalinio, fizik formülü değil ki göreceli olmasın. FBugraKagan 06:58, 11 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba Sayın FBugraKagan, burada bir ansiklopediye katkı sağlamaktayız. Ve davutoğlu sonrası dış politikada çok görece bi kavram. O gitti diye bunlar oldu ya da olmadı demek çok görece bir durum ve tamamen yorumlara dayanır. Kimin bu konuya baktığına bağlı. Bence bu nedenle böyle bir içeriği ansiklopedik saymak kesinlikle uygun değildir. Dilerseniz ilgili değişikliği linki ile birlikte tartışma sayfasına taşıyın ve tartışılsın. Görüşlere göre devam edilir. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 08:26, 11 Kasım 2016 (UTC)

yanlışlık[kaynağı değiştir]

sevgili Sakhalino Kemal Sunal sayfasındaki değişiklimi geri almışsınız bilmeden yanlış bir şey mi yaptım herkes hata yapabilir yanlışlığımın ne olduğunu söylerseniz sevinirim ve bir daha yapmam saygılar iyi vikiler --Doruk455 14:58, 11 Kasım 2016 (UTC)

Bilginiz için çok teşekkür ederim daha dikkatli olacağım saygılar iyi vikiler --Doruk455 16:58, 11 Kasım 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
Bilgilendirme ve yardımlarınız için Doruk455 17:01, 11 Kasım 2016 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Mesajınız için teşekkürler. --Nevit (mesaj) 19:11, 11 Kasım 2016 (UTC)

Şablon Oluşturma[kaynağı değiştir]

Selamlar Sakhalinio, umarım iyisinizdir, bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var, bazı bunun gibi spor karşılaşmalarında kullanılan Şablon:16TeamBracket-Compact-NoSeeds-Byes yerine aynı şablonun 8'lisi kullanılırsa daha uygun olacağı düşüncesindeyim, ancak yeni şablon nasıl yapılır ve kim yapar bilmiyorum, yönlendirebilir misiniz, saygılar, iyi wikiler...Needemm (mesaj) 17:23, 12 Kasım 2016 (UTC)

Selamlar Needemm, bi bakarmısın? Oldu herhalde istediğiniz gibi değilmi? Bu tip şablonları genelde En Wiki'den kopyala yapıştır ile taşıyoruz. Görünen yerlerdeki Quarterfinals gibi kelimeleri Türkçe yapıyoruz o kadar. Selamlar ve iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:22, 12 Kasım 2016 (UTC)

Çok teşekkür ederim, evet istediğim gibi oldu, benzer bi şekilde daha önce denemiştim ama bir yerde hata verdiğini görmüştüm, demek ki yanlış bir şekilde yapmışım, yardımlarınız için çok teşekkür ederim...selamlarNeedemm (mesaj) 19:49, 12 Kasım 2016 (UTC)

uygunsuz lisanslı dosya hk.[kaynağı değiştir]

merhaba, bu dosyanın neden VP:AK kapsamına girmediğini öğrenebilir miyim?

Frock~trwiki (mesaj) 19:51, 12 Kasım 2016 (UTC)


Sayın Frock~trwiki, ilgili dosya sadece bir fotoğraftı afiş olduğunu gösteren hiçbir yazı filan yoktu. Ki bence buda afiş değil. Bir fotoğrafın üzerine yazılmış yazı ile afiş yerine konmuş bir durum var. Selamlar ve iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:03, 12 Kasım 2016 (UTC)

merhaba, bu konuda bir hizmetliyle daha görüşmüştüm.

şöyle açıklayayım;

afiş tanımında= "bir şeyi duyurmak veya tanıtmak için hazırlanan, kalabalığın görebileceği yere asılmış, genellikle resimli duvar ilanı" diyor. bu durumda, bir tiyatro oyunu için resmi kaynakta duyuru için kullanılan tek görsel bu ise, bu görsel afiş sayılmaz mı?

farz edelim, üzerinde oyun ismi vs. yazmıyor ve afiş sayılmadı. (ki afiş tanımında böyle bir zorunluluk görünmüyor)

dosya için aynı zamanda "promosyon adil kullanım" lisansı eklemiştim.

VP:AK çerçevesinde;

Promosyon Görüntüler başlığında {Promosyon adil kullanım} şeklinde bir lisans var. "Medyaya tanıtım amaçlı olarak özgür şekilde dağıtılmış olan promosyon görüntü paketleri için." diyor.

bu çerçevede bilhassa verdiğim örnekler üzerinden de --Eldarion hizmetlisi ile yaptığımız yazışmaya göre kendisinin de oyun maddeleri için mutabık kaldığı gibi ben de uygun olduğunu düşünüyorum. eğer bu konuda başka danışmamız gereken bir karar mercii varsa ona da danışalım. çünkü ağırlıkla tiyatro maddeleri üzerinde geliştirme yaptığımdan, bu sorunu tekrar tekrar yaşamak hem maddelerin kalitesini düşürüyor, hem geliştirilmesini engelliyor.

görüşünüzü bekliyorum.

selamlar,

Frock~trwiki (mesaj) 08:23, 14 Kasım 2016 (UTC)

>>>>>>>

şu kişi İtalyan değil, https://tr.wikipedia.org/wiki/Marie_Taglioni İngilizce wikide şu var, "Taglioni was born in Stockholm, Sweden, to Italian choreographer Filippo Taglioni and Swedish ballet dancer Sophie Karsten, maternal granddaughter of the Swedish opera singer Christoffer Christian Karsten and of the Polish opera singer and actress Sophie Stebnowska. Her brother, Paul (1808–1884), was also a dancer and an influential choreographer; they performed together early in their careers.[1]" babası İtalyan, annesinin babası İsveçli, annesinin anneannesi ise Polonyalı. o tiple İtalyan olmasına olanakta yok zaten. 78.165.190.89 18:46, 13 Kasım 2016 (UTC)

Bunu silmek gerekir mi? --E4024 (mesaj) 09:29, 14 Kasım 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --E4024 (mesaj) 08:12, 15 Kasım 2016 (UTC)

Kendisinin Barış Manço ile müzikal bir ortaklıkları olmadığından dolayı ilişkili hareketlerde olmaması gerektiğini düşünüyorum, Doruk455 adlı kullanıcı ısrarla kaynak istiyor, olmayan bir şeye nasıl kaynak gösterebilirim acaba? Kayahan En İyileri No.1 buradaki herkes o halde o listede olmalı bu mantıkla? Ya da Sezen Aksu hastalığında yanında bulunmuş vs. vs. vikipedi'de bir katkıyı kanıtlamak neden bu kadar zor? İnsanları buradan soğutmak için bütün koşullar mevcut sayın hizmetli. 78.162.15.139 09:53, 14 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba, Şellak ile ilgili açtığım maddeyi neden sildiğinizi öğrenebilir miyim? Telif hakkı ihlali diyor ancak kaynaklarda bir problem olmaması lazımdı. Teşekkürler Guraslanh (mesaj) 05:41, 15 Kasım 2016 (UTC)Guraslanh

Merhaba Sayın Guraslanh, internette bulunan metinleri kopyala yapıştır ile Vikipedi direk olarak kullanamıyoruz. Bunun yerine oradaki bilgileri kendi cümlelerinizle Vikipediye aktarabilir, ilgili siteyi kaynak olarak gösterebilirsiniz. Yardım istemeniz durumunda mesaj yazabilirsiniz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 05:45, 15 Kasım 2016 (UTC)

Deneme Tahtası[kaynağı değiştir]

Merhaba hemen 2 saniyenizi ayırıp deneme tahtasını boşaltır mısınız? Benim bilgisayarım düzenlememe engel oluyor, sayfa 1.000.000 bayttan fazla çünkü. İyi Vikiler... --TmѰ e12 19:14, 15 Kasım 2016 (UTC)

Seçil Akın maddesi yardım...[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Silinmeye_aday_sayfalar#Se.C3.A7il_Ak.C4.B1n - Madde SAS'ta oylama için yardımcı olabilirmisiniz...--195.142.6.103 20:23, 16 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba değerli Sakhalinio! Vandalcığımızın gereğini yapar mısınız? Teşekkürler! chansey Mesaj 06:00, 17 Kasım 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Diplomasi Yıldızı
Selam mesajınızı gördüm kusura bakmayın peki kural ilhal etmenden nasıl resim eklerim bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? Eren.duzgun27 (mesaj) 09:00, 17 Kasım 2016 (UTC)

Selam. Aydoğan Vatandaş maddesini 2 defa silmişsiniz. İlkinde neden olarak (Madde 6: Kayda değer olmayan kişi) göstermişsiniz, 2-cisinde de (Genel 9: Telif hakkı ihlali yaratan sayfa: .). Lütfen önce bu kişinin kayda değer olmadığı kanaatine nasıl geldiyinizi, sonra da hangi telif hakkı ihlalinden dolayı ikinci defa maddeyi sildiyinizi söyler misiniz? Şimdiden teşekkürler.--samral mesaj 16:24, 17 Kasım 2016 (UTC)

noktalama işaretleri[kaynağı değiştir]

Sevgili Sakhalinio Merhabalar merak ettim Milattan önce ifadesinin kısalması olan MÖ ifadesi nokta koyularak ayrılmalı mıdır sizce saygılar iyi vikiler --Doruk455 13:59, 21 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba Doruk455, daha önceki kullanımlar hep noktasız MÖ şeklinde. Buradan devam etemk mantıklı olabilir. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 15:47, 21 Kasım 2016 (UTC)
Çok teşekkürler yardımlarınız için sevgili Sakhalinio saygilar iyi vikiler --Doruk455 09:56, 22 Kasım 2016 (UTC)

Bir fincan kahve de sizin için![kaynağı değiştir]

Katkılarımı silmeye siliyorsun. Uygun olanları niye onaylamıyorsunuz. Yoksa siz bağımsız değil misiniz? Türkçe biliyorsun değil mi? Çok az vaktin var. Bntolga (mesaj) 05:15, 22 Kasım 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hizmetli Yıldızı
Bana Yaptığınız yardimlar ve yaptigim yanlisları duzeltigiz beni bilgilendirdiginiz için çok teşekkür ederim sağ olun allah sizden razı olsun Doruk455 10:36, 22 Kasım 2016 (UTC)

Küfürlü değişiklik[kaynağı değiştir]

Burada - Kullanıcı:Creatasunt tarafından. --II. Niveles 18:48, 22 Kasım 2016 (UTC)

Revizyon silme talebi[kaynağı değiştir]

Burada bu ifadenin Vikipedi'ye zarar vereceğini düşünerek silinmesini talep ediyorum. Saygılarımla. --II. Niveles 20:16, 22 Kasım 2016 (UTC)

merhaba uzun zamandır vikipediye katkıda bulunuyorum tarafsız içerik ve kaynağın nasıl ekleneceğini öğrendim. lütfen beyaz listeye alırmısınız.Dava42 (mesaj) 23:16, 22 Kasım 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yarım Yıldız
Kafana göre iş yapıyorsun. Serval'de ne telif hakkı. Gıcık mısın? Bntolga (mesaj) 07:16, 23 Kasım 2016 (UTC)

Dava kapatıldı[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Buqrakral gereğinin yapılmasını rica ederim. Saygılar. --II. Niveles 19:33, 24 Kasım 2016 (UTC)

Zararlı değişiklik[kaynağı değiştir]

Sevgili Sakhalinio size bir şey sormak istiyorum sizede Bu degisiklik zararlı değil mi bana zararlı gibi geldi rica etsem ilgilenir misiniz belki yanlış anlamisimdir saygilar iyi vikiler --Doruk455 05:47, 25 Kasım 2016 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

Büyüyen Bir Türkçe Vikipedi İçin .... Başarılar Dilerim. :)

Ugurdede04 (mesaj) 19:56, 25 Kasım 2016 (UTC)

hz vb benzeri ifadeler nedensiz icerik silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili sakhalinio sizi bir konuda bilgilendirmek istiyorum Şurada görüldüğü gibi kullanıcı hz vb benzeri ifadeler kullanıyor ve nedensiz içerik siliyor geri aldım lakin yine yapmış 3 gd kuralı gereği müdahale etmedim bilginize --Doruk455 09:01, 27 Kasım 2016 (UTC)

Küfürlü değişiklik özeti içeren IP değişiklikleri[kaynağı değiştir]

Bunlara ek olarak vandallığa başka IP'den devam eden Özel:Katkılar/176.123.7.37 kullanıcısını da buraya koyuyorum. --II. Niveles 17:40, 27 Kasım 2016 (UTC)
Özel:Katkılar/162.219.179.203 --II. Niveles 17:45, 27 Kasım 2016 (UTC)

Dosya ekleme...[kaynağı değiştir]

Merhabalar Sakhalinio, geliştirmeye çalıştığım "Kesikli Olay Simülasyonu" başlıklı maddeye kendi tasarladığım bir görseli kaynak göstererek dosya şeklinde eklemek istiyorum ancak sistem kabul etmiyor; "yöneticiyle temasa geçiniz" ikazı veriyor. Resim olarak hazırladığım görseli kaynağını da belirterek nasıl ekleyebilirim? Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.Temizhanm (mesaj) 17:13, 28 Kasım 2016 (UTC)

Sayın Temizhanm, kendi oluşturduğunuz dosyayı Wikimedia Commons'ın şuradaki linkten yüklemeniz en kolay ve doğru yol olacaktır. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:10, 28 Kasım 2016 (UTC)

Merhaba Sakhalinio, tavsiye ettiğiniz yöntemle dosya ekleyip maddeyi tekrar düzenledim. Kontrol edildikten sonra sanırım tamamlanmış olacak. Teşekkürler. Temizhanm (mesaj) 18:53, 28 Kasım 2016 (UTC)

Konu incelemesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. "Naruto bölüm listesi (1.kısım)" sayfasında yaptığım değişiklikleri onaylar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim. kingx65 16:34, 29 Kasım 2016 (UTC)

İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.kingx65 11:01, 30 Kasım 2016 (UTC)

Om mani padme hum[kaynağı değiştir]

Selam. Yeni bir kullanıcı (nevzat) Om Namo Narayanaya ve Aştakşara Mantra adlı iki ayrı madde açtı ama metinlerin birinde (belki ötekinde de, fazla araştırmadım) "bunların aynı şeyin iki farklı adı olduğu" yazıyor. Öyle ise neden iki ayrı madde açtın be adam, be kadın ya da be kukla... (Adı daha önce "Hint Felsefesi" idi kullanıcımızın, şimdi daha sofistike: "Hint Filozofisi".) Neyse, şimdi tepesine "birleştir" şablonu filan koymak mümkün tabii ama sonra ömrübillah kalır öyle. Ya sen hizmetli olarak müdahale et ve birini hatta ikisini hızlı sil ya da ben birşeyler yapayım. (Ama benim sesim davulcu öksürüğü gibi zayıf kalıyor tabii... :) Teşekkürler ilgine. Not: Sayfaya yazmayınca mail'den bekledim ama birşey gelmedi, resimdeki sakhalinioların uzunu mu hizmetli, kısası mı? Yoksa ikisi de mi? --E4024 (mesaj) 15:10, 29 Kasım 2016 (UTC)

Devriyelik Başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio, ben devriyelik başvurusunda bulundum ve yorumunuzu bekliyorum... İyi Vikiler. --TmѰ e12 19:00, 29 Kasım 2016 (UTC)

Israrla telifli fotoğraf yükleyen devriyenin dosyaları[kaynağı değiştir]

Özel:DosyaListesi/Beyaz Zenci listede görülen dosyaların büyük bir kısmı yanlış lisanslanmış, kimisi teliften hızlı silinmesi için etiketlenmiştir. 2012'den bu yana kullanıcı telifli dosya yüklediği için onlarca dosyasını silinmiş, hiç bir yaptırımla karşılaşmamıştır. Devriyemizi bu konuda uyarır ve dosya listesini kontrol eder misiniz? Saygılar. --II. Niveles 09:16, 1 Aralık 2016 (UTC)

Futbolcu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Filipe_Machado - Bu maddeye bir futbolcu kutusu uygun eklenebilirmi beceremedim...--Abramovski... (mesaj) 15:12, 1 Aralık 2016 (UTC)

Selamlar, Yusuf Fahir Baba maddesi telif sorunu yaratmayacak bir fotoğrafı hak ediyor bence... Eğer bu ricamı gerçekleştirirseniz fevkalede mutlu olacağım :) Görüsmek üzere, kolaylıklar diliyorum.. Kingbjelica (mesaj) 21:08, 1 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba, değişikliklerimin onyalanmasının çok uzun süremesinden dolayı rahatsızım. Bu yüzden beyaz liste hakkına sahip kullanıcılar içinde bulunmak istiyorum.dioflen

Vandalizmle mücadele[kaynağı değiştir]

Selam. Şu tür katkılarda bulunan IP'nin bazı değişikliklerini geri almışsınız, ancak ne bunlar sayfa geçmişinden silinmiş ne de -daha ilginci- IP engellenmiş. Ben mi yanlış gördüm acaba? --E4024 (mesaj) 16:14, 5 Aralık 2016 (UTC)

Sayın E4024, kullanıcı tarafımdan 1 günlüğüne engellenmiş. Bazen değişiklik özetleri gözden kaçabiliyor. Özetlerden zararlı olan gizlenmiştir. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:52, 5 Aralık 2016 (UTC)
Teşekkür ederim ama siz hizmetli olalı daha da mülayimleştiniz, hoşgörü düzeyiniz iyice yükseldi. Size göre şu ya da şu "zararlı" değilse ne zararlı acaba? Eskiden beni en ufak "eleştirim" için engelleyen bazı hizmetliler (nedense onlar artık faal değiller) keşke sizin engin hoşgörünüzden biraz örnek alsalardı... Neyse, hoşgörülü olmak her zaman alternatifinden daha iyidir, sizi kutluyorum. Bununla birlikte, başka bir hizmetlimizin yukarıda gösterdiğim (ve göstermediğim) saldırı editlerini silmesini bekleyeceğim. İster istemez hep aynı kişileri yormaya devam edeceğiz. Değil mi @Vikiçizer? --E4024 (mesaj) 07:34, 6 Aralık 2016 (UTC)
Sayın E4024, değişiklik özetinde bir problem yoksa çok detaylı her değişikliği gizlemiyoruz. Çünkü onu yapmaya kalksak biz burda sadece revizyon gizleriz. Hergün yüzlerce sayfada küfür ve hakaret yazılmakta. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:12, 6 Aralık 2016 (UTC)
O işleri karıştıranı "adamakıllı" engellemek için iyi bir gerekçe. --E4024 (mesaj) 14:15, 6 Aralık 2016 (UTC)

Daha önce teliften dolayı uyarılan devriye[kaynağı değiştir]

Sizin daha önce uyardığınız devriye Kullanıcı:Beyaz Zenci, uyarıya rağmen ısrarla telif ihlali yapmaya devam etti. Israrlı tutumundan dolayı kullanıcının geçici olarak engellenmesini talep ediyor, devriyelik haklarının tekrardan gözden geçirilmesini talep ediyorum. Saygılar. Vikipedi:Kullanıcı engelleme taleplerinde talepte bulundum umarım incelemeye alırsınız. --II. Niveles 17:49, 5 Aralık 2016 (UTC)

Vandalizmle mücadeleye devam[kaynağı değiştir]

Bu vandal sizin sayfanıza girmiş, o zaman engellemiş olsanız biraz hızı kesilecek, ama yapmadığınız için o da vandallığa devam ediyor. Hadi şimdi silin bakalım. --E4024 (mesaj) 15:34, 6 Aralık 2016 (UTC)

Beyaz Liste?[kaynağı değiştir]

Sayın Sakhalinio merhaba! D2001x kullanıcısını Beyaz Liste grubuna aldığınızı Son Değişiklikler bölümünden gördüm. Kullanıcının beyaz listeliği hakkında burada yazan ölçütler gerçekleşmiş değil. Sehven işlem yapmış olma ihtimali üzerine dikkatinizi çekmek istedim. Saygılarımla chansey Mesaj 19:41, 6 Aralık 2016 (UTC)

İncelenmemiş Sayfalar[kaynağı değiştir]

Merhaba acaba neden bu sayfaya erişmek için editör (devriye) ve/veya yönetici (hizmetli) grubuna dahil olmak gerekiyor? Açıkçası ben beyaz liste haklarına sahip olarak bu maddeleri belki inceleyemem lakin maddelere bakıp düzeltebilirim. Bu sebeple sayfayı açabilmeyi çok isterdim. Lütfen bana neden bu sayfayı beyaz listelerin açamadığını hakkında daha detaylı bilgi verir misiniz. Ben açabilmemizde sakınca göremiyorum. Saygılar --TmѰ e12 20:00, 6 Aralık 2016 (UTC)

@Kenter 01, saldırıda bulunuyor. Garip sayfalar açıyor. Engelleyebilir misiniz? Bir de açtığı sayfaları hızlı sille işaretledim. Oradan silebilirsiniz. Kolay gelsin. Saygılar. İyi çalışmalar.--Locos Turcos (mesaj) 19:51, 7 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba Sakhalinio Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Tekzen'in CEO su olan Murat Gigin ile ilgili içerik sürekli kayda değer olmayan kişi açıklaması ile siliniyor. Hakkında pek çok haber bulunan, pek çok ödülü olan, alanının öncülerindan olan birini kayda değer bulmayarak silmek vikipediye uygun değil düşüncesindeyim. Son sayfa oluşturmamızda gerekli referansları da vermiştik. Migros Türkiyenin CEO su bile kayda değer görülürken Türkiyenin en büyük şirketlerinden birinin yönetim kurulu başkanı birinin ceo su tema vakfının onur üyesi, pek çok yabancı yatırımın sahibi birini kayda değer görmemek garip. Konu ile ilgili izlememiz gereken yolu açıklarsanız çok sevinirim. En son yüklemede tartışmaya silinmemesi için gerekli açıklamaları yapmıştım ancak sanırım yoğunluktan okumaya vaktiniz olmadı. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum.MuratGigin (mesaj) 12:39, 8 Aralık 2016 (UTC)

Kişisel saldırı[kaynağı değiştir]

Bkz. Tartışma:Junaid Jamshed. Sayfanın silinmesini ve bana saldıran kullanıcının engellenmesini talep ediyorum. Peşin teşekkürlerimle. --E4024 (mesaj) 16:02, 8 Aralık 2016 (UTC)

İşlev modeli sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben Function model sayfasını Türkçeye çevirmeye çalışıyorum. Çevirim tam bitmeden yayınla butonuna bastım ve sayfa eksik olarak yayınlandı. Çeviriye devam etmek istiyorum fakat çeviri sayfasının formatı bozuldu ve paragraflar uygun yerde çıkmıyor. Dolayısıyla devam edemiyorum. Yardım edebilir misiniz. Teşekkürler.

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Merhabalar Sakhalinio, Vikisöz'de seçkin içerik ve kriterleri hakkında beni bilgilendirir misiniz acaba? Türkçe Vikisöz'e nasıl uyarlayabilirim? Turgut46 22:21, 8 Aralık 2016 (UTC)

Geriye aldığınız içerik hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar! Çok teşekkürler düzeltmeleriniz için, rica etsem bana yol gösterebilir misiniz? İçeriği web sitemizdeki gibi yapmaya çalışıyorum. Logo konusunda da desteğe ihtiyacım var. Bu imzasız yazı Bbkilboz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tartışma sayfasında hakaret[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar, Bu tartışma sayfasında yer alan şu alt başlıkta hakaret yer almaktadır. Gereğinin yapılmasını talep edeceğim, kolay gelsin. OmerFarukDemir ileti 9 Aralık 2016, 16:20. (UTC)

Selamlar Sakhalinio umarım iyisinizdir, Limonbulut1234, Hulisisenturk78344 vandalizm amaçlı değişiklikler yapıyor, engellemek mümkün müdür? Sağlıcakla kalın...Needemm (mesaj) 13:13, 10 Aralık 2016 (UTC)

Değişiklik anlaşmazlığı[kaynağı değiştir]

Sayın Başkal, değişiklik anlşamazlıklarında lütfen tartışma sayfalarını kullanınız. Saygılarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 22:01, 10 Aralık 2016 (UTC)

Sayın Sakhalinio, Kibele'nin birçok değişikliğimi geri aldığını görebilirsiniz. Örneğin Asılsız kaynak diyerek geri aldığı bu [1] kaynak Saka diliyle ilgili en önemli kaynaklardan biridir. Ya da Şems'in sayfasından sildiğim Fars şairler kategorisini burada [2] yeniden eklemiş. Halbuki Şemsin Azerbaycan Türkü olduğu sayfada birçok kaynakla beraber yazıyor. Burada [3] açıklamasını yaparak yaptığım değişikliği nedensiz içerik silinmesi diyerek geri aldı. Burada [4] kaynaklı bilgiyi hiçbir açıklama yapmadan sildi. Burada da [5] garip bir şekilde değişikliğimi geri almış. Kiros Med değil Perstir. Bunu bile geri almış. Yani kendisine verilen yetkiyi suistimal ediyor ve durumları da çarpıtarak açıklıyor gibi görünüyor. Kendisine de burada [6] durum ile ilgili yazım ama kendisi yanıt vermek yerine iletimi sildi. Kendisi uzlaşmacı olsaydı silmek yerine yanıt verirdi diye düşünüyorum. Başkal (mesaj) 22:28, 10 Aralık 2016 (UTC)

bu ip adresi 176.240.74.203 sürekli olarak nedensiz ve keyfi içerik siliyor. Dava42 (mesaj) 09:55, 11 Aralık 2016 (UTC)

şu sayfayı kontrol edebilir misiniz? uzun zamandır kimse ilgilenmiyor. teşekkürlerDava42 (mesaj) 15:58, 11 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba Sayın Sakhalinio; Welch'in T testi hakkında Yaptığım araştırmalar sonucunda iki adet bilgi ilavesi yaptım.Yaptığım değişikliklerin kaynaklarını bellirttim. Bir an önce kararlı sürümün yayınlanmasını rica ediyorum. Bilgi ilavesine devam edecem. Zamana karşı yarışıyorum. Şimdiden ilginiz için teşekkürler. Saygılarımla... Bu imzasız yazı Cengiz ÖZŞALAP (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Beyalı Ataşov[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Sakhalinio . Ben Beyalı Ataşov isimli şahsın wikipedia sayfasını açtım ancak siz sildiniz. Bu kendisinin isteğidir ve istediğiniz kaynakları belirte bilirim. Tüm bilgileri elimde var ve kendisininde rızası var. Lütfen niye sildiğinizi bana açıklarmısınız. Teşekkür ederim Bu imzasız yazı Seymurramazanov (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Seymurramazanov, oluşturduğunuz sayfalarda robot çeviri kullanmayınız. Bu tip sayfalar hızlı siinmektedir. SakhalinioBuyrun beniiiim? 21:17, 11 Aralık 2016 (UTC)

Sayın sakhalino cümleleri sadece 1 2 sinde çevirici kullanıldı. ancak genel olarak tercümana yaptırdık hepsini. lütfen yeniden aktif edebilmem için napabilirim yardım edin. hazırladığım içeriklerin hepsi silindi

Sami Özdağ[kaynağı değiştir]

merhaba, sayın Sakhalinio, oluşturduğumuz Sami Özdağ sayfası neden silindi bilgi verebilir misiniz? kendisi anadolu da büyük hizmetler yapmakta olan bir kuruluşun yöneticisidir. girilen kayıtlara ait kaynaklar da belirtilmiş idi ve bu bilgiler kendisinin bilgisi ve talebi doğrultusunda eklenmişti. neden uygun görülmediği hakkında bilgi verir misiniz? aynı kategoride birçok kişi maddesi var ör: Murat Ülker sayfası bulunmakta, tam olarak neden kaldırıldığını öğrenebilirsem çözümü noktasında hareket edebileceğiz. seccad (mesaj) 06:32, 12 Aralık 2016 (UTC)Sonerceliktas

Aykırı bir şey mi yapıyorum?[kaynağı değiştir]

Merhabalar efendim. Ben beyaz liste grubuna dahil bir kullanıcıyım. Araştırma yaparken Vikipedi:Son değişiklikler devriyesi maddesine denk geldim. Ben devriye olmadan hızlı sil etiketini kullandım acaba üzerime düşmeyen bir görevi yaparak kural ihlali mi yaptım size sormak istedim. Cevabınızı merakla bekliyorum. --Ryan O'Reily (mesaj) 16:47, 12 Aralık 2016 (UTC)

Pasaj Müzik[kaynağı değiştir]

İyi günler Sakhalinio, Pasaj Müzik sayfasına koyduğun "kayda değerlik" şablonu ile ilgili sana yazmak istedim. Pasaj Müzik Türkiye'deki önemli plak şirketlerinden olup, bu maddenin silinmesi yerine geliştirilmesi gerekmektedir. Şu anda resmi siteleri bakımda olduğu için şirket bilgileri (tarihçe, yapılan işler vb.) henüz girilememiştir. Bu güncellemeler (kaynak bulunduğunda) girilirse bence madde kayda değer olacaktır. İstersen yeni açtığım Hammer Müzik maddesini inceleyebilirsin. Eğer Pasaj Müzik sayfasının da bu sayfaya (eğer ekskilikler ya da düzeltilebilecek şeyler gözüne çarptıysa onları da aktarabilirsen sevinirim) benzemesi kayda değerlilik için yeterli olduğunu düşünürsen KD şablonunu çıkararak resmi sayfanın güncellenmesini bekleyelim. Kolay gelsin, EmreDuran 20:27, 13 Aralık 2016 (UTC).

Ayşe Hafsa Sultan[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Ayşe Hafsa Sultan sayfasında yaptığım değişiklikleri onaylayabilir misiniz? Türbe kapalıyken dış kapının resmini koymuşlar fakat ben şuan güncel çektiğim resmini koydum. Ayrıca kırık linkleri düzelttim.

Kişisel saldırının silinmesi[kaynağı değiştir]

Dostum, vakit bulunca şu kişisel saldırıyı lütfen siler misiniz? Çok teşekkür ederim. --E4024 (mesaj) 12:31, 15 Aralık 2016 (UTC)

Uzun süredir aktif olmayan devriyeler[kaynağı değiştir]

Selam uzun süredir aktif olmayan devriyelerin yetkilerinin alınması hakkında bir politika yok mu? mesela @Brk kullanıcısı son değişikliğini 6 yıl 5 ay önce yapmış, bu gibi kullanıcıların döndüklerinde(ki dönerlerse ) devriyelerin yetkilerini bile unutacağı düşüncesindeyim en azından bir zaman aşımı olmalı mesela 2 yılı aşkın süredir aktif olmayanların yetkileri alınsın zaten isterse tekrar seçilebilir. Buyrun burda da listesi var. Hatta bazı devriyelerin ise katkı sayısı manidar --By erdo can • msj 17:46, 15 Aralık 2016 (UTC)

Sayın By erdo can, böyle bir politikamız olmadığı gibi gerekte yok. Burada bir nokta koyacak herkese ihtiyacımız varken eski kullanıcıların yetkilerini geri almak çokda doğru bir hareket olmayacaktır. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:16, 15 Aralık 2016 (UTC)

Sayfayı geri getirip SAS'a taşıyabilir misiniz? Kişi Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi: http://www.hurriyet.com.tr/tgc-burhan-felek-basin-hizmet-odulleri-aciklandi-30293056 --Selahattin ilhan (mesaj) 20:36, 15 Aralık 2016 (UTC)

kayda değerlik[kaynağı değiştir]

merhaba sayın Sakhalinio bu sayfanın[7] "bilinmeye veya farkına varılmaya değer" bir sayfa olduğunu düşünüyorum. neden kayda değer bulmadınız ? gogle da çok basit bir aramayla müze hakkında çok sayıda haber ve sonuç bulunabillir. vikipedi de Rüstem Paşa Medresesi sayfası var fakat aynı medrese müzeye çevrilince kayda değer olmaması çok garip. said nursi ve nur cemaati gibi toplum tarafından merak edilen ve onlar hakkında bilgiler içeren büyük bir müze kayda değer olmalı diye düşünüyorum.Dava42 (mesaj) 21:11, 15 Aralık 2016 (UTC)

Merhaba, kolay gelsin. Kurgusal karakterlerin viki sayfasını açmak yasak mıdır? Açtığım kurgusal karakterin sayfası silimiş, her hangi bir telif hakkı yoktu.

Geri alma işleminiz[kaynağı değiştir]

Sayın OmerFarukDemir, lütfen size yapılan uyarı mesajlarını geri almayınıız. Arşivleyin fakat tamamen silmeyiniz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 15:09, 17 Aralık 2016 (UTC)

Hocam bu aralar sahipleniyorsun Wikipedia'yı. Burası benim mesaj sayfam, ayrıca bu sayfayı incele aynı şablondan üç beş tane daha bulursun. Eyvallah sana da kolay gelsin. OmerFarukDemir ileti 17 Aralık 2016, 15:16. (UTC)

İyi geceler Sakhalinio. Biliyorsunuz beyaz liste haklarımı siz vermiş, siz almıştınız. Tabii, Vikiçizer ve Rapsar'ın da uyarıları ile aldınız. O zamanlar neden böyle bir şey olduğunu anlamasam bile kendimde ve üslubumda elimden geldiği kadar değişikliklere gittim. Daha yapıcı dille konuşmaya çalıştım. Çünkü, değişiklik konusunda gerçekten yaptığım bir hata olduğunu düşünmemekteydim. Şimdi ise sizden bir değerlendirme istiyorum. Beyaz liste olursam iyi olur değişikliklerim onay beklemez. Ne güzel, fakat olamazsam "Şu şu sebeplerden dolayı" veya "Şu şu hatalarını düzeltememişsin" derseniz bende onların üstüne eğilirim. Sizden bir değerlendirme bekliyorum. Saygılar. --Locos Turcos (mesaj) 20:33, 17 Aralık 2016 (UTC)

Sakhalinio, bir değerlendirme yaptınız mı 17 Aralıktan bugüne? Haklarımı ne zaman geri vereceksiniz? --Locos Turcos (mesaj) 18:40, 19 Ocak 2017 (UTC)

Vatandaş bilimi[kaynağı değiştir]

Maddede düzenlemeler yaptım, yaptıkça yeni bölümleri açacağım. Bir bakın isterseniz.--Deniz (mesaj) 18:08, 18 Aralık 2016 (UTC)

Devriyelik başvurularını değerlendirme süresi[kaynağı değiştir]

İyi geceler efendim. Bir soru sormak istiyorum. Devriyelik başvurusu kaç gün içinde değerlendirilir ve işleme konur? Yeterli olumlu değerlendirme sayısına ulaşıldığından erken mi sonuçlandırılır? Cevaplandırırsanız sevinirim. Saygılarımla... --Ryan O'Reily (mesaj) 20:02, 18 Aralık 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Beyaz Liste Kullanıcısının Vandalist Hareketi[kaynağı değiştir]

TmY e12 beyaz liste kullanıcısının şu değişikliğini görmenizde fayda var. Nukteolog Mesaj 17:26, 19 Aralık 2016 (UTC)

Öncelikle merhaba, ben böyle bir değişiklik yaptığımı hatırlamıyorum. Zaten yapmak isteyeceğim bir değişiklik biçimi değil.bu sayfada da benzer bir değişiklik yapılmış. Sanırım saçma bir hata yaptım. Kusra bakmayın. Saygılar --TmѰ e12 19:25, 19 Aralık 2016 (UTC)

MERHABA İYİ GÜNLER soliflüksiyon TERİMİNİ YÜKLEMİŞTİM KAYNAĞI MAKALEDEN ALMIŞTIM AMA TELİF HAKKINDAN DOLAYI SİLİNMİŞ BU TERİMİ NASIL YÜKLERSEM KABUL OLUR"Enis garip (mesaj) 10:53, 20 Aralık 2016 (UTC)"

sakarya üniversitesinde hocam ödev olarak hazırlamıştım nasıl tekrar yükleyebilirim bir cevap verebilirmisiniz

Sn. Sakhalinio[kaynağı değiştir]

  • Sn. Sakhalinio, sizden açıklama talep ediyorum. Hangi politika ihlalini yaptığım hakkında beni bilgilendirir misiniz? Eşimle aynı hesabı kullanmadığım için mi eklendim yoksa hangi sebepten meraklar içerisindeyim. Ben kullanıcı sayfamda belirtmiştim eşimle aynı ağı paylaşıyoruz hatta sn. Vikiçizer'e de sormuştum belirtirseniz sorun olmaz demişti. Ama neden bu toplu yargılamaya dahil edildiğimi sorabilir miyim? Sevgiler... --Ryan O'Reily (mesaj) 20:26, 20 Aralık 2016 (UTC)
  • Tabi ki cevap verip vermeme özgürlüğünüz mevcut ancak nezaketen sorumu tekrarlıyorum... Nedenini öğrenebilir miyim? İletişime geçmek istemezseniz de sizi anlayabilirim canınız sağ olsun. --Ryan O'Reily (mesaj) 20:38, 20 Aralık 2016 (UTC)

Çıkardığınız bağlantılar[kaynağı değiştir]

Nihal Atsız bibliyografyası maddesinden çıkardığınız bağlantılara anlam veremedim. Ben izleti ve şiirin linklerini koydum doğru ama bunu burada bulunan tabloya göre yaptım. Onda bir sakınca yoktu, neden benim eklediğim izletilerde bir sıkıntı oluştu? Gerçekten anlam veremiyorum. Önce hiçbir gerekçe göstermeden, adaletsizce beyaz liste haklarımı aldınız. Şimdi başka maddeyi taklit ederek yaptığım şeyi siliyorsunuz. O maddede sapasağlam duruyor ama o tablo. Gerçekten anlam vermek mümkün değil. Eğer amacınız değişikliklerimi geri alarak, yok sayarak beni buradan uzaklaştırmak veya beyaz liste haklarımdan uzak tutmak filansa baştan söyleyin bende boşuna kürek çekmeyeyim gerçekten böylesi çok anlamsız. Bu nedensiz düşmanlığın sebebine anlam vermek mümkün değil. Sanırım bazı kullanıcılar buranın dışında da iletişim halinde ve kendi aralarında bazı kullanıcıların kaderlerini kendilerine göre yazıyorlar. Bu durum çok üzücü. --Locos Turcos (mesaj) 19:05, 21 Aralık 2016 (UTC)

Koza Düşünce Dergisi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Koza Düşünce Dergisi ile ilgili açtığım sayfadaki yanlışlık nedir? 3 kez sildiniz. Telif haklarıyla ilgili bir sorun yok. Ama rica ederim, bari iletişime geçelim de hata varsa düzeltelim. Sayfa silmek yerine sayfa geliştirmek olmalı tercihimiz. 2 kez reklam diyerek başlığı siliyorsunuz. Ne reklamı? Varşık dergisinin maddesi reklam olmuyor da koza düşünce dergisinin maddesi mi reklam oluyor?

Merhaba. Lütfen mesajıma cevap verir misiniz? 4 yıldır yayında olan bir deeginin maddesini açıyorum. Koza Düşünce Dergisi gibi birçok derginin maddesi vikipedi'de mevcut. Burada reklam nasıl söz konusu oluyor anlamıyorum? Semo Pedro 11:38, 22 Aralık 2016 (UTC)

Sayın Semopedro, VP:KD ve alt sayfaları ile birlikte VP:REKLAM sayfalarını incelemenizi tavsiye ederim. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 12:29, 22 Aralık 2016 (UTC)

Cumali Özkaya[kaynağı değiştir]

Merhaba; 'Cumali Özkaya' başlıklı madde kaynak belirtilmesine rağmen "kayda değer olmayan kişi" gerekçesi ile tarafınızdan reddedilmiş. Rica etsem hangi sebeplerden dolayı reddettiğinizi öğrenip, ona göre düzenleme yapabilir miyim? Saygılar.. hasanbasriyapım (mesaj) 17:52, 19 Aralık 2016 (UTC)


Cibistas Kilisesi (ardeşen)[kaynağı değiştir]

Açtığım sayfa için telif hakkı ihlali notu düşülerek silmişsiniz, Telif hakkı ihlalini gerektiren materyal hangisi acaba merak ettim.



Azer Bülbül[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Sakhalinio; Azer Bülbül Hakkında Yaptığım Araştırmalar Sonucunda Değişiklik Yaptım. Kesinlikle Yalan Yanlış Bir Şey Yoktur.Yaptığım Değişikliklerin Kaynaklarını Bellirttim.. Gereğinin Yapılmasını Arz Ederim .. Saygılarımla...


Benim yazım neden silinmişdir[kaynağı değiştir]

Benim yazım neden silinmişdir? Yanıtlamanızı rica ederim lütfen. Senglah Sözlügü --Yaşararaz (mesaj) 14:57, 24 Aralık 2016 (UTC)

Bilirsiniz ne kadar zamanımı aldiz? --Yaşararaz (mesaj) 15:44, 24 Aralık 2016 (UTC)

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 2 numaralı kurucusu Ayetullah Bey[kaynağı değiştir]

Merhaba. öncelikle, Fenerbahçe portalına üye olduğundan mütevellit; bu konu hakkında yardım edebileceğini ve bu konu hakkındaki bir takım yanlışlıkları belgelere dayandırarak değiştirebileceğini düşündüğüm için bu mesajı atıyorum..

Öncelikle, kulübümüzün kurucularından olan Ayetullah Bey, çoğu kaynağa hatta diğer takım tarihçilerinden birisine göre de G.saray lisesi mezunu değil. Diğer kulüp kurucuları gibi St. joseph lisesi mezunu. Bu, yıllardır Fenerbahçe aleyhinde büyük bir dezenformasyona sebep oluyor ve de Fenerbahçe'nin kuruluş tarihi gibi ciddi konuda kafa karışıklığına sebep oluyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi kurumlarından olan 1907 Fenerbahçeliler derneğine göre de bu gerçek şu haberle belirtilmiştir: http://1907.org/haberler/fenerbahce-destani-saint-joseph-lisesi-nde-sahnelendi

Fenerbahçe'nin resmi tarihçisi olan Dr. Sertaç Kayserilioğlu'nun milliyet gazetesine verdiği röpörtajda da bunu açıkça belirtmiştir: http://www.milliyet.com.tr/--fenerbahce-1999328-skorerhaber/

En önemli Fenerbahçeli tarihçi Rüştü Dağlaroğlu'nun kaynağıyla Fenerleaks adlı sitedeki verilen kuruluş tarihinde de bu durum açıkça belirtilmiştir: https://fenerleaks.wordpress.com/2012/04/09/1907-1987-fenerbahce-spor-kulubu-tarihi-1/

lütfen bu yanlışı ivedilikle düzenlemenizi rica ediyorum.

Şuradaki yaptığım değişiklikleri onaylayabilir misiniz?--HKN DRN MesajKatkılar 12:48, 25 Aralık 2016 (UTC)

2017 mutlu yillar[kaynağı değiştir]

Sakhalinio bey, sevdiklerinle beraber nice mutlu ve basarili yillar dilerim. --Mona778 (mesaj) 13:40, 29 Aralık 2016 (UTC)

Kullanıcı:Monsters60, Buqrakral'ın yeni kuklası olabilir. Adının Buğra Kekeç olduğunu belirtmiş. {{The Nexus}}, {{Scooby Doo}} vs. şablonları, Tweety.png gibi dosyalar, güreşçi sevdası aynı kişi olduğunu ispatlıyor gibi. BuqraKral'ın tek bir kuklası varmış, bu olursa ikincisi olacak. Şimdilik telif haklarına önem vermeye başlamış gibi de duruyor. Engellenmeli mi? --Deniz (mesaj) 12:05, 1 Ocak 2017 (UTC)

Nevnihal Erdoğan[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio,

"Nevnihal Erdoğan" sayfası, önceki editörlerin salık vermesi üzerine, kaynaklarıyla birlikte oluşturulmuştu. Neden silindi acaba? Ne yapmamız gerekir? Neyi yanlış yapıyor ya da göremiyoruz acaba?

Yardımlarınoz için şimdiden teşekkürler.

Emre

Vikipedi'yi vandalizm ile dolduran IP kullanıcısı[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar. 37.154.209.116 numaralı IP kullanıcısı Vikipedi'yi vandalizm yağmuruna tutuyor, gereğini yapmanızı rica edeceğim. Kolay gelsinǃ OmerFarukDemir ileti 3 Ocak 2017, 19:12. (UTC)

Gereği Vikiçizer tarafından yapılmıştır, kolay gelsin. OmerFarukDemir ileti 3 Ocak 2017, 19:13. (UTC)

Kişisel saldırı şikayeti[kaynağı değiştir]

Görevinize atıfta bulunularak Hizmetli duyuru panosunda bir görüş bildirmeniz ve uzun zamandır var olan şikayet konusunun kapanması konusunda görüşlerinizi bildirmeniz beklenmekte. Uzun süredir var olan ve hepimizi meşgul eden bu konu sizin de yardımınızla artık sonuçlandırılmalıdır. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:55, 5 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba Sayın Sakhalinio! Şuraya bir göz atarmısınız? Süreli bir korumanın uygun olabileceği kanaatindeyim... Saygılarımla iyi vikiler! chansey Mesaj 21:00, 10 Ocak 2017 (UTC)

Vikiproje Yazarlar[kaynağı değiştir]

Vikiproje Yazarlar
Vikiproje Yazarlar adlı bir vikiproje var mıdır? Yoksa oluşturabilirmisiniz? Ben

nasıl yapacağımı bilmiyorum Kas Tahdun (mesaj) 13:26, 11 Ocak 2017 (UTC)

Ortaks Yapım[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ortaks Yapım sayfası kayda değer içerik bulunmadığından sürekli siliniyor. Her seferinde içeriği değiştiriyorum ancak yine de olmuyor. Acaba silinmemesi için, kayda değer sayılması için ne yapmamız gerekiyor? Yanlış yaptığımız nokta nedir? Yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Bu imzasız yazı Ortaks (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

EKİP Tiyatrosu[kaynağı değiştir]

Merhaba, EKİP Tiyatrosu sayfası kayda değer içerik bulunmadığından silinmiş. Bu tiyatro, Türkiye'nin önde gelen özel tiyatrolarındandır. Yapımları ulusal ve uluslararası arenada pek çok ödül almıştır. İçerikteki bilgilerin tümü doğrudur ve doğruluğu kolaylıkla teyit edilebilir. Niçin sildiniz? Nerede yanlış yaptığımı, silinmemesi için ne yapmam gerektiğini yazar mısınız? Saygılarımla... Bu imzasız yazı Oluröyle (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Oluröyle, lütfen ilgili sayfadaki politikalara göz atınız. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 05:30, 12 Ocak 2017 (UTC)

Selam Sakhalinio inşallah durumunuz iyidir. İbrahimin Hilati adli bir bilim insani var 13. Yüzyıl'da yaşamış onun sayfasini yaptim bir kullanici KD değil diye şablon koymuş ve silmeyi istiyor Lütfen zahmet olmasa bi bakarmısınız acaba gerçekten de silmeyi gerektirecek bir neden var mı.

Evet sayfa çok uzun değil ama kısa da sayılmaz. Cevap bekliyorum. Xwedêda (mesaj) 10:44, 12 Ocak 2017 (UTC) Xwedêda (mesaj) 10:44, 12 Ocak 2017 (UTC)

İbrahim Hilati'dir orda yanliş yazmişim Xwedêda (mesaj) 10:46, 12 Ocak 2017 (UTC)

Sayfaya {{taslak}} yazilsa daha mantıklı değil mi ? Belki ilerde biri bilgi ekler Xwedêda (mesaj) 10:46, 12 Ocak 2017 (UTC)

Taslak yazilsa Xwedêda (mesaj) 10:47, 12 Ocak 2017 (UTC)

Vahid Çabuk maddesinin silinmesi[kaynağı değiştir]

Son okuduğum kitaplardan birinin yazarı olan Vahid Çabuk'u Viki'de olmadığını görünce eklemek istedim. Araştırma yaptığımda 23 kitabın yazarı rahmetli bir öğretim görevlesinin neden kayda değer kişilik olmadığı düşünüyorsunuz?

Burada 23 kitabı olduğunu göreceksiniz http://www.kocaeliaydinlarocagi.org.tr/Portre.aspx?ID=72

İstanbul Kitapçısında Saraydan Şiirler eseri çok satanlarda: http://www.istanbulkitapcisi.com/magaza/cok-satanlar-prcg_id1002.html

Ayrıca size tavsiyem Osmanlı Tarihinden Fıkraları tavsiye ederim.

Sizin Vahid Çabuk maddesi için tavsiyeniz nedir?


Ali Sağlam (mesaj) 17:21, 12 Ocak 2017 (UTC)

Selam, kayda değer olmayan sayfaların silinmesi için sayfa içlerine yerleştirilen etiketler mevcut, bunları yerleştirmenin bir yöntemi mevcut mu acaba? Biraz karıştırdım ama meraklı olmama rağmen sonuca erişemedim. Yardımınız için teşekkürler. --Sidney Eric Wolf (mesaj) 11:55, 17 Ocak 2017 (UTC)

Cevap için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak, değişiklik yaptığımda içerik için bekleniyor denmekte, açıklaması nedir acaba? --Sidney Eric Wolf (mesaj) 13:55, 17 Ocak 2017 (UTC)

Reklam sebebi ile Türkiyenin en büyük müzayede şirketi Artam Antik A.Ş. linkini silmiştir. Burhan Doğançay'ın en değerli Mavi Senfoni eserini rekor ile satan ve Osman Hamdi Beyin tüm rekor kıran eserlerinin satıldığı müzayede evini reklam gibi gözükmeden ben nasıl ekleyebilirim ? Burhan Doğançayın sayfasında yazan müzayede evini eklemezseniz kimi ekleyeceksiniz ?

vandalık seniny yaptığın[kaynağı değiştir]

yılın vandalı
Merhaba

yazdıklarımın haklılığına ve gelen yüzlerce şikayete rağmen yazabildiğiniz tek bir kelime kendinize burada saltanat yaratmışsınız bir eksiği ya siz tamamlayın yada bırakın biz tamamlayalım manasız bir şekilde komple silerek ( telif hakkı) diye işaretlmeniz hem yalan hem anlamsız hemde wikipedi kurallarına uymuyor.. size olan eleştirime çıkıp vandal olma diyorsunuz... bu her türlü diktatörlüğü yapıp karşınızdakine demokrasiye inan demekten farksız.. Yazarefendi (mesaj) 06:59, 18 Ocak 2017 (UTC)

Hızlı silinmemeli[kaynağı değiştir]

Selam, Adı Efsane (dizi) maddesi geri getirilmeli.--Kingbjelica (mesaj) 18:00, 18 Ocak 2017 (UTC)

Neden böyle yapıyorsunuz? En azından beyaz listeyi hak etmiyorsunuz yazamaz mısınız? 17 Aralıktan beri cevap bekliyorum. Mesaj sayfasına gelip bunu yazmak bu kadar zor mu? İnsanlar sizi bunun için mi hizmetli seçti? Bunun için mi size güvendi? Basit bir şekilde geldim mesaj attım. 17 Aralıkta cevap vermediniz, 1 ay geçmiş, bugün yine yazıyorum. Yine cevap yok. Ben size ısrarla beni beyaz liste yapın demiyorum. Yapmıyorsanız neden yapmadığınızı açıklayın. En azından cevap verin. Hatalı olduğum yönü söyleyin. Hadi her şeyi geçtim. Madem yapmıyorsunuz beyaz liste, bari değişikliklerimi onaylayın. Hiçbir heves filan kalmadı sağolun. --Locos Turcos (mesaj) 19:01, 19 Ocak 2017 (UTC)

@Locos Turcos, size katılıyorum. Vikipedi'den ben de ayrılıyorum.--Hakan Duran 15:57, 20 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba! Şunun gereğini rica etsem yaparmısınız? Uygunsuz KA ve vandalizmden? Saygılarımla iyi vikiler! chansey Mesaj 20:54, 24 Ocak 2017 (UTC)

Semra Ertan sayfasını Madde 6 "kayda değer olmayan kişi" tanımına uygun olmayacak şekilde bilinçsizce ve açıkçası okumadan silmişsiniz. Aynı sayfa EN ve DE sitelerinde de mevcut, eğer 10 sn ayırıp baksaydınız görürdünüz. Semra Ertan gibi, "sıradan" insanların kolaylıkla farkedemeyeceği ama aslında "kayda değer" olan kişilerin Vikipedya'da olması kaçınılmazdır. Maddeleri silmeden önce lütfen en azından diğer kaynakların varlığına bir bakın. --Korkusuzkopek (mesaj) 08:11, 25 Ocak 2017 (UTC)

Aksa Doğalgaz[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio, ilgili sayfayı, silinen içeriği düzenleyerek yeniden oluşturdum. Önceki silme işlemini siz gerçekleştirdiğiniz için size de bilgi vermek istedim. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 08:31, 25 Ocak 2017 (UTC)

Telifli Resim[kaynağı değiştir]

Merhabalar, https://tr.wikipedia.org/wiki/Daniel_Amokachi sayfasına bir resim yükleyebilir misiniz, zira resim yükleme faaliyetime son verdim. Saygılarımla.. --Ersene (mesaj) 21:09, 26 Ocak 2017 (UTC)

Silinen sayfalar hakkında yardım[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio,

Tübitak Gebze yerleşkesinde bulunan firmamız ve yazılımı bize ait olan bir cihaz için Wikipedia'da sayfa oluşturmak istedik. Ancak sayfa oluşturma ile ilgili açıklayıcı bilgiler bulamadığım için kurallara uygun bir şekilde sayfayı yapılandıramadan kaydettim. Dolayısı ile sayfa silinmiş..

Oluşturmak istediğimiz sayfada yaptığımız hataları düzelteceğimiz yolları bize söyleyebilir misiniz? Ya da kontrole takılmamak adına, şirketimiz ve yazılımız ile alakalı notları size yollasak, kurallara uygun şekilde sayfaları siz oluşturabilir misiniz?

Olumlu cevaplarınızı bekliyorum,

iyi günler dilerim Bu imzasız yazı Volkantas61 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Volkantas61, lütfen bu ve bu sayfayı incelemeniz yararlı olacaktır. Ansiklopedik açıdan kayda değer olmayan şirketlerin sayfaları reklam olarak algılanmakta ve hızlı sizinmektedir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 10:42, 27 Ocak 2017 (UTC)

Şu vandalın gereğini ivedi yaparmısınız rica etsem? Ayrıca tüm katkıları küfürlü, gizlenmesi gerekli... Teşekkürler chansey Mesaj 06:07, 28 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 10:40, 30 Ocak 2017 (UTC)

Beyaz liste haklarım için son başvuru[kaynağı değiştir]

Daha öncesinde mesaj sayfalarından ve tartışma sayfalarından çekileceğimi söylemiştim ama böyle olmuyor. Değişiklik yapmak istedikçe duvara çarpıyorum resmen, şevkim de kaçıyor. Yeniden başvurmak istiyorum, siz hizmetliye.

Burada bulunan her şeyi karşılıyorum. Nasıl mı? Çok olağanüstü katkılarda bulunmadım ama 13 tane sayfa oluşturdum, gayet nizami. 60 tane adil kullanım içinde lisanslı, sorunsuz dosya ekledim. Diğer şekilde yaptığım değişiklikler, küçük hatalar hariç hiçbiri vandallık içermiyordu. 1467 değişikliğim var sürüm kontrolünde 30 yani onu da sağlıyorum. 3 tane de kategori oluşturdum. Bir tanesi silindi. Onun dışında ikisi sağlam duruyor.

Yine/yeniden/tekrardan beyaz liste haklarımı sizden istiyorum. Çünkü bunu hak ettiğimi düşünüyorum. Üslup meselesi yüzünden beyaz liste haklarımın alınması çok abes olsa gerek. Diğer hizmetlilere de gidebilirim, örneğin @Vikiçizer, @Eldarion, @Superyetkin, @Vito Genovese ama alacağım tepkiyi biliyorum. Nizami şekilde bana beyaz liste haklarınızı alan hizmetli ile iletişime geçiniz diyecekler bu yüzden yine size yazıyorum.

Ha, eğer bir hatam varsa yüzüme vurmaktan çekinmeyiniz :) Şu şu yüzden yapmıyorum sizi beyaz liste diyin. Hatalarımı görmemi sağlayın. Bunu aylardır söylüyorum. Sizden rica ediyorum, haklarımı aldığınız günden beri soruyorum. O gün de sordum. Hatam ne gerçekten merak ediyorum ama siz hala şu şu yüzden demediniz, ilk günden beri. Bu durum daha sinir bozucu, üzücü ve şevk kırıcı. Cevap bile vermediniz.

Bu size bu konuda son başvurum, eğer mantık çerçevesi içerisinde gerçekten hatalı olduğum yanları söylerseniz ve beyaz liste yapmazsanız kafamı eğerim, doğru söylüyor hizmetlimiz derim. Ama yine cevapsız kalırsa ya burayı bırakmak durumunda kalacağım ya da olayı başka yerlere taşımak zorunda kalacağım, en son mesajımda belirttiğim gibi hizmetli olmanın sorumlulukları var ve size durmadan saygı çerçevesinde mesaj atıyorum, karşılık olarak cevap bile vermiyorsunuz. Bu hizmetlinin yapmaması gereken bir şey.

Uzun lafın kısası, en son başvurumdan biraz daha zaman geçti. Umarım değerlendirir ve cevap verirsiniz.

Saygılarımla, kolay gelsin. --Locos Turcos (mesaj) 16:47, 30 Ocak 2017 (UTC)

Sevgili @Vikiçizer, @Eldarion, @Superyetkin, @Vito Genovese, ben bu konuda karar veremiyorum. Sizler değerlendirmede bulunabilir misiniz lütfen. Selamlarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:06, 30 Ocak 2017 (UTC)
Merhabalar,
Hizmetliliğin bile kolay verilip kolay alınmasının önerildiği bir ortamda, geri almak için proje dışından birine gereksinim duymadığımız bir hakkı vermek de kolay olmalı diye düşünüyorum. VP:SK vandalizm için var, bu kullanıcı da vandalizm kapsamında bir eylemde bulunmuyorsa beyaz listeye alınmasının sorun teşkil etmeyeceğini düşünürüm. Hakkın alınması sonrasında yaşadığı rahatsızlığın etkisiyle yapılmış talihsiz yorumları saymazsak, son dönemde vandalizm olarak değerlendirilebilecek bir değişikliğine denk gelmedim. Locos Turcos'un yaşadığı hayal kırıklığı ve yinelenen iletişim denemeleri, aslında Vikipedi'yi önemsiyor olduğunun bir göstergesi olarak da değerlendirilebilir pekala. Vikipedi'yi önemseyen birinin de motivasyonunu canlı tutmak için makul olan her türlü adım atmamız yerinde olur kanısındayım.
Vito Genovese 20:28, 30 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba Sakhalinio. Vito'nun uzun ara sonrası iyimserliğini anlayabiliyorum. Ama, henüz 27 Ocak'ta Vito'nun sildiği kullanıcı sayfasında (Hizmetlilerin canlı kuklacılık oynadığı Vikipedide yeni sayfa açalım bakalım.) diyordu. 21 Ocak'ta mesaj sayfamdaki açıklamasında Sakhalinio ve Rapsar kuklacılık yapmakla suçlandı, bunlar büyük suçlamalardır. Locos Turcos'a çok kez uyarılarda bulunuldu, 21 Ocak'ta 1 kez tarafımdan engellendi. Daha önce de söylediğim gibi sürekli üslup olsun, başka şeyler olsun uyarılar alan, engellenen kullanıcıların madde değişikliklerinde trol davranışlarını, gizli veya açık vandal davranışlarını anlamakta zorlanacağını, kendi katkılarının dahi incelemeye ve sürüm kontrolünden geçmeye ihtiyaç duyacağını, ansiklopedik anlatım tarzı ve tartışma kültüründen uzak görüntü veren kullanıcılar için şüphe dahi olsa beyaz liste ve devriye haklarının verilmemesi gerektiğini verilmişse geri alınması gerektiğini hep söylüyorum. Nasıl verirken "vandal değil" düşüncesiyle, iyi bir kullanıcı olduğu kanısıyla tereddütsüz veriyorsak, alırken de elde yeterli veri varsa geri alacağız. Locos Turcos'un durumu şu an tereddüde yer vermeyecek şekilde bellidir, kendisini beyaz listeye almak için yeterli zaman ve katkı geçmemiştir. Hatta Sakhalinio üzerinde kurmaya çalıştığı baskı ve kullandığı cümleler dahi aleyhinedir. Buradaki amacımız Vikipedi'nin işleyişidir, ansiklopedi oluşturma amacımızdır, Locos Turcos'un Vikipedi'ye ilk katkısından son katkısına bakıldığında; katkılarının sürüm kontrolünden geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Zaman içinde tekrar düşünülebilir, kullanıcıya defalarca tavsiyelerde bulunuldu, yardımcı olundu ama hala tavsiyelere uymadığı üslubunda sorunlar görüyorum. Sakhalinio, kararsız kalmayınız, kullanıcının BL içinde olması hala doğru değildir. Daha 2 gün önce Vito vandalizm ve VP:KSY ihlali içeren kullanıcı sayfasını sildi, özetine bakabilirsiniz. Böyle ani çıkış ve suçlamalarda artık hoşgörü ve anlayış sınırını geçtiğimizi düşünüyorum. Bu kadar agresif ve üslupsuz bir davranışı olan kullanıcıların katkılarını sürüm kontrolü dışında bırakmak için aceleci olmamalıyız. Locos Turcos'a tavsiyem bu ısrarını bırakması, ansiklopedik katkıları ile kendini göstermesidir, lüzumsuz ısrarın da vikipedinin işleyişine zarar verdiği düşünülebilir. Bu konuda @Kibele ve @Rapsar gibi kullanıcının davranışlarını inceleyen kullanıcılarımız da görüş bildirebilir. Vikiçizer (mesaj) 20:54, 30 Ocak 2017 (UTC)
vikiçizer'in söylediklerinin altına imza atıyorum.. --kibele 21:20, 30 Ocak 2017 (UTC)
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, bu mesaj beni mutlu etti çünkü 8 Kasım 2016'dan beri konu beyaz listeye gelince cevap alamıyordum. Şimdi cevap almam bir nebze olsa da rahatlattı beni. Şimdi en başa dönüyorum. En en başa. Sonunda Sakhalinio ile ilgili [.] iftira hakkında açıklama yapacağım. Onu sona saklıyorum. 8 Kasım 2016'da beyaz listeden çıkarılmam Rapsar ile IŞİD meselesinde ters düştüğüm için oldu. Ben, IŞİD'in sözcüsünü öldüğü için bilgi kutusundan çıkardım. Çünkü adam ölmüştü. Daha öncesinden El-Nusra meselesinde tartışığımız Rapsar geldi ve değişikliği geri aldı. Sebepsizce. Sonra tartışma sayfasında bunu tartıştık. Sonra kendisi çıkardı zaten sözcüyü eski liderlere yazdı. Yani burada değişikliği geri alarak hata yapan Rapsar'dı ama değişiklik sonrası sizin mesaj sayfanıza gelip benim yanlış yaptığımı söyledi ve üslubum değil, katkılarım üstünden beyaz listeyi hak etmediğimi iddia etti. Siz de zaten ben yapmadım sakhalinio yaptı diyerek onu etiketlediniz. Bu doğrultuda Sakhalinio nedensiz yere beni beyaz listeden çıkardı. Yaptığım değişiklikte doğru olduğum halde, geri alarak yanlış yapan bir kullanıcının şikayeti üstüne beyaz liste haklarımı aldı. Bu durum 8 Kasım 2016'da oluyor. 8 Kasım 2016. Dile kolay 3 ay olacak. Neyse, ben zaten ilk başta da Sakhalinio'ya meseleyi sorduğumda mantıklı bir cevap alamadım. Sadece bana "katkılarınızı sürdürmeye devam ediniz." dedi ben de öyle yaptım. Sonra bir kez daha başvurdum cevap alamadım, sonra bir kez daha başvurdum yine cevap alamadım. Bunun art niyet olduğunu düşünmeye başladım. Ben 5 yıllık kullanıcı değilim. Arşiv okurum eskiyi öyle öğrenirim. Özellikle Rapsar'ın kuklacılık davasında kendisine Sakhalinio'yu şahit tutması, biz gerçekte tanışıyorduk ben o gün Mekisakadaydım demesi nedense garibime gitti. Rapsarla böyle ters düştükten sonra da ısrarla cevap verilmemesini iyi niyetle karşılamadım açıkçası. Öyle bir izlenim vermişsin ki, sırf o değişiklik özetini yazdığım için sildirmeye çalışıyormuşum gibi sayfayı, bunu okuyan herkesin bundan çıkaracağı budur halbuki ben o hızlı sili koyarken yazdım o değişiklik özetini, sonra da açıklamasını yaptım. Bana bunun karşılığında vandalizm suçundan 1 gün engel verdiniz. Aklımızda tutalım iftira atmak vandalizm olarak sayıldı. Aslında iftira atmak sayılır mı bilmiyorum. Sadece bir görüş ortaya koydum. Mesela denetçi açan herkes birbirine iftira atmıyor. Siz buna hizmetliyi kuklacılık ile suçlamak gözüyle baktınız. Hizmetliler sorgulanamaz kişiler ya çünkü. Size göre iftiraydı. Ben sormak istiyorum, 8 Kasım 2016'dan beri sürekli beni engelle tehdit etmek haricinde, kullanıcı sayfama girip yaptığım değişikliklerin kaçını onayladınız? 10 tane var mı? He şimdi sizin göreviniz olmayabilir bu ama ben değişiklik yapıyorsam, beyaz liste olmasın diyorsanız en azından bir bakabilirsiniz değil mi? Ama siz bunu yapmadınız bana [...] Makul bir süre veriyorum. dediniz. Sakhalinio'nun hakkını yersem ayıp etmiş olurum. Son yaptığım değişikliklerin çoğunu o onayladı sağolsun. Yani beyaz liste yapmıyorsa bile en azından girip baktı, değişiklikleri onayladı. Şimdi ilk cümlelerinden birisi şu Daha önce de söylediğim gibi sürekli üslup olsun, başka şeyler olsun uyarılar alan bütün Vikipedi önünde soruyorum, makul bir açıklama bekliyorum. Üslup hariç, değişikliklerimle ilgili nerede uyarıldım? Eğer uyarılmadıysam başka şeyler olsun cümlesini neden kurdun? Kesinlikle bunun cevabını bekliyorum. Ben asla vandallık yapmadım bugüne kadar. Yapmayacağım da. Ama ısrarla vandallık yapıyor, üslubunda sorun var diye beni beyaz listeye aldırmıyorsunuz. Tamam sağolun ve diyorsunuz ki değişikliklere devam edin. 31 Aralık 2016, hala onay bekliyor. 11 Aralık 2016, hala onay bekliyor. Tekrar soruyorum, katkılarıma baktınız mı? Neye göre BL olmasın diyorsunuz, ha baktıysanız niye onaylamadınız. Gelelim son olaya, @Vikiçizer idrak etmen gereken bir şey var, sen eleştirilebilirsin. Hizmetli olman eleştirilemez olman anlamına gelmiyor. Belki beni bu mesajımdan sonra yine engelleyeceksin, hiç sorun değil. Ama ben bu mesajımda da aykırı bir şey söylemedim. Sadece seni eleştiriyorum, sen eleştiriye açık olmadığın için bunu artık nasıl algılıyorsan bana üslubunda sorun var diyorsun. Tamam olsun, üslubumda sorun var. Kabul ediyorum, hangisini hangi maddeye yansıtmışım? Diyorum ki, doğru yaptığım değişiklik sonrası alındı beyaz liste haklarım. Gerçekten inceledin mi katkılarımı? Bana iftiradan sonra 1 gün engel verdin. [...] Hatta Sakhalinio üzerinde kurmaya çalıştığı baskı ve kullandığı cümleler dahi aleyhinedir. Bu ne şimdi? Benim hakkımı kullanmak istemem baskı kurmak istemek mi? Hadi onu geçtim, neye göre kurdun bu cümleyi? Elle tutulur bir şey istiyorum senden yine. Eğer elle tutulur şeyler diye benim haklarımı önüme süreceksen bu iftiradır. Haklarını her insan kullanabilir. Eğer ben haklarım üstünden baskı kurabiliyorsam demek ki beni beyaz liste yapmamanız doğru değil. Demek ki ben haklıyım. Israrla yapmıyoruz demeniz doğru değil. Ama her şeyi geçtim, bu cümleyi temellendirmeni istiyorum. Eğer temellendiremiyorsan, beni iftira suçundan vandalizm diye 1 gün engellemiştin, hatırlatıyorum. Özellikle Rapsar ve Kibele'ye ping vermen de [...]. Çünkü, bu iki kullanıcı benim en çok sıkıntı yaşadığım iki kullanıcı. Gerçekten ne desem bilemiyorum. O kadar garip bir şey ki :)
Toparlayacak olursak, üslup konusunda sorunlarım varmış, kimseye makul bir süre vermedim. Siz verdiniz. İftira attıysam, bana az önce iftira attınız. Eğer bana sizin üslubunuzda sorun olduğunu söylediğim için iftira attığınızı söylediğim için engel verecekseniz, bunları bana yaklaşık 4,5 aydır yapıyorsunuz. İftira işi son günlerde başladı. Onu da hatırlatalım. Ben bu suçlar yüzünden beyaz listeye alınmıyorum ama siz hizmetli ve bürokratsınız. Söyleyeceklerim bu kadar. Yani ne diyim, Kibele ve Rapsar'ı görünce zaten ipler koptu. Burada Sakhalinio gayet objektif bir şekilde hizmetlilere ping verdi siz, benim en çok sıkıntı yaşadığım iki kullanıcıya ping verdiniz. Daha fazla uzatmayacağım. Cümle sonuna bir şey yazmıyorum, keza size saygılar yazınca bile suçlu olmuştum. --Locos Turcos (mesaj) 21:47, 30 Ocak 2017 (UTC)
Boş yazılarla kullanıcıların vaktini almayın, kimse okumuyor. Ansiklopedik katkı yapın. Laf kalabalığına kimsenin vakti yok. BL olmanız mümkün değil. Yazdığınız lüzumsuz yazılarla bunu zaten kendiniz gösterdiniz.Vikiçizer (mesaj) 21:51, 30 Ocak 2017 (UTC)
Aktif degilim ve son donemdeki faliyetlerini bilemiyorum. Ben aktifken katki degil degisilik yaptigini belirtmistim. Bir haftada mucize yasanmadiysa (belki de olmustur bilemiyorum) gorusum aynidir. (degisiklik cakismasi oldu). Yukarida son ornegi de gozukuyor, tesekkurler. Kendisi de zaten "degisiklik yapmaik istedigini" belirtmis, yaptiklari da degisiklik zaten.--RapsarEfendim? 22:02, 30 Ocak 2017 (UTC)
Kullanıcı açık bir şekilde artık vandalizmde bulunmaktadır. Defalarca uyarılmıştır. Yukarda yazdıkları trol ve vandalizm içeren yazıları nedeniyle 2 gün engellenmiştir. Bu kullanıcıya tolerans göstermeyeceğini ve bu tip trol ve vandalizm yazıları yazmasına izin vermeyeceğini bildiğim Sakhalinio ve @Vito Genovese'yi yukarıdaki yazıyı okumaya ve kullanıcının tüm katkıları ile tartışma sayfalarına yazdıklarına, mesaj sayfama, Sakhalinio'ya yazdığı bütün mesajlara ayrıntılı ve özenle (ama özenle) bakmalarını rica ediyorum. Bu incelemeleri sonrasında; kullanıcının yazdıklarının gerçekle alakasının olmadığı, tipik trol davranışı gösterdiği, kullanıcıları gereksiz işlerle meşgul etmeye çalıştığı anlaşılacaktır. Değilse haber verilsin ki bilelim, öyleyse destek olunsun ki bu tip trol ve vandala izin verilmesin. Bu tip vandal davranışı sergileyen ve bunu kendisine amaç edinmiş kişilerle mücadelem devam edecektir. Kullanıcının VP:N ve VP:KSY ihlali içeren yazılarını/kısımlarını silmelerini, Sakhalinio ve @Vito Genovese'den rica ediyorum yine. Teşekkür ederim. Vikiçizer (mesaj) 22:05, 30 Ocak 2017 (UTC)

Bu konuda Meta'ya başvuruda bulundum, hem Sakhalinio için hemde benim düşünceme göre bana yanlış engel veren üstüne "yazma" vs yazan Vikiçizer için. Engel vermeniz saçmaydı, hele hele vandalizm, hepsinden saçmaydı. Vakit kaybettirici şeyler yapıyor, vandalizmden engellenir diye bir politika olmadığı gibi ping verdiğin @Kibele daha önce aynı şeyi yaşamış ve 30 Ocak 2017 tarihinde ki yanlışını gözükeceği üzere 19 Aralık 2014'de yazmış, Elmacenderesi'nin kendisine verdiği engeli kaldırarak. :) Açıklanabilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum bu iki konuda da. Yaparsanız nasıl açıklama yapacaksınız bilmiyorum, üslup vs açıklayamayacağınız açık. Çünkü ben beyaz liste olunca altı üstü kontrol beklemiyorum bu kadar. Bütün Vikipediyi ele geçirecek yetkilere sahip olmuyorum. Geri de alınabiliyor haklarım hata yaparsam. Ama bunu geri aldım engelim geçmeden bir 10 dakika önce filan olması lazım. Ayrıca, bir şey daha eklemek istiyorum. Kısa süre önce size burası hakkında başvuruda bulunmuştum. Tarafsızlık politikası ihlal ediliyor demiştim. Siz de gerekli açıklamayı yapmıştınız. Tartışma sayfasında şu ve şu gibi şeyler yazan kullanıcı gözünüzden kaçmış olmalı. Her şeyden üzücü olanı, az önce üff şekline üsluba sahip olan @MHIRM benim tartışmayla alakasız konuştuğumu söyleyerek çıkarmıştı yorumlarımı. Geri almadım, alsam size gelecekti. Büyük ihtimal engellenirdim yine. Şimdi ben, toplumun vaktini çalan kişi olarak engellendim. Böyle bir politika yok ama siz beni engellediniz. Aynı hassasiyeti bu kullanıcı içinde istiyorum. Eğer engel vermeyecekseniz, en azından uyarırsanız iyi olacağı kanısındayım. Meta bağlantımda bu ayrıca Hakkımda, "Katkı değil değişiklik yapıyor." algısı var. Madem ben değişiklik yapmak için buradayım, madem buraya katkım yok, en azından katkısı olanları şikayet etmeyeyim, olur da haklı çıkarız, Meta'da rahat rahat eleştiri yapılabiliyor çünkü :) Vikiçizer'in de, Sakhalinio'nun da katkısı belli. Şevk kırılmasının ne demek olduğunu bildiğim için hani olur ya, yetkileri alınır, yaşamalarını istemem. 2 gündür, araştırıyorum. Kendimi eleştiriyorum, nerede nasıl değişiklik yapmaya çalıştığımı, katkıdan uzak olmaya çalıştığımı araştırıyorum. Yine de, madde üzerinde bir yanlışı düzeltmek bile katkı değil midir? Bu katkı olarak sayılmıyorsa sayfalara baktım, evet 5 ay gibi bir süre için çok az olmuş, 13 sayfa. Haklısınız. Vikiçizer'in de belirttiği gibi vaktimiz değerli. Martta bir sınava gireceğim, büyük ihtimal tatil bitimiyle birlikte buraya hiç vakit ayıramayacağım ve sanırım daha fazla "Gelmedi, değişiklik yapmadı, katkı yapmıyor." gibi cümleler duyacağım, yani öyle tahmin ediyorum. Vakit ayırsam bile olağanüstü değişiklikler yapamayacağım açık. İşin kötü tarafı Marttan sonra Haziran'da da sınavım var. Yani vaktim yok. Zaten tatil olduğu için katkı yapabiliyordum, aldığım ilk engel sonrası vakit ayırabilme şansını bu şekilde bulmuştum. Okul zamanı kullanıcı sayfamdan bulabilirsiniz pek aktif olamıyorum. Her neyse uzatmaya gerek yok, yani uzun lafın kısası vaktim olmayacak. Hazirandan sonra gelsem bile duyacağım cümlelerde belli. Yani yolun sonu gözüktü. Ne yapalım. Rahatsızlık verdiğim herkesten özür diliyorum, Vikiçizer özellikle bana olan sabrını biliyorum, bana nasıl sabrettiğini her olaydan sonra sabrının tükendiğini fark ediyordum aslında. 2 günlük engelden önce ki engelde bile senin haklı olduğunu düşünmüştüm. Ama bu beyaz liste ve iki günlük engelde haklı olduğunu düşünmüyorum yine de çok teşekkür ederim. Başkası olsa sabretmezdi, farkındayım. 2 gün önce yazdığım metinde bürokrat, hizmetli gibi yetkilerini sorguladığımın farkındayım ama bazen ne dediğimizi bilmiyoruz işte, benim de genelinde sorunum buydu sanırım. Bürokratlık başvurunda yazdıklarım hala geçerli. Sakhalinio, bana beyaz liste haklarını ilk kez verip şevkimi yükselttiğin için teşekkürler, değişikliklerimin çoğunu da sen onayladın. Teşekkür ederim. Vito Genovese size gelince, sizi pek tanımıyorum ama bana güvendiğiniz için teşekkür ederim size de.

Aslında burayı sevdim, bir şeylerle uğraşmak istiyorum boş vakit buldukça fakat olmadı, zorlamaya gerek yok. Azerbaycan Türkçesi dilinde Mustafa Kemal Paşa'nın maddesini tamamladıktan sonra metin belgesi sayesinde şifremi bilmediğim bir şey yapıp yok olacağım. Hatta süresiz engelleyebilirsiniz. (Kendi isteğim, 5 aylık Vikipedi maceramda hiçbir politikayı ihlal etmedim ama istekten sonra engel veriliyor mu fikrim yok.)

Pek uzatmadan, kimsenin vaktini almadan bitireyim, herkese iyi çalışmalar, bol katkılar dilerim. Kendinize iyi bakın. Son bir isteğim var. Şunu onaylar mısınız acaba? Tekrardan kendinize iyi bakın.

Herkese bol bol kolay gelsin. Saygılarımla ve sevgilerimle.

Elimden geldiği kadarıyla sakin yazmaya çalıştım, kötü bir son olsun, kötü hatırlanmayayım dedim. Eğer bu yazıda da kalbini kırdığım varsa özür dilerim tekrardan. Locos Turcos (mesaj) 22:25, 1 Şubat 2017 (UTC)

Ping yazılmış diye yazayım. Söylenecek bir şey yok. Diğer hizmetlilerin gereği neyse onu yapmalarını izleyeceğim.Vikiçizer (mesaj) 22:42, 1 Şubat 2017 (UTC)

Alphan Manas[kaynağı değiştir]

Alphan Manas için SAS talep eder, saygılarımı arz ederim. :) Google bağımsız kaynakla dolu gibi göründü gözüme.

Vito Genovese 19:38, 31 Ocak 2017 (UTC)

Her şeyden önce eskiden bana beyaz liste haklarını verdiğiniz için teşekkür ederim.Bu haklar sanırım yüklediğim dosyaların telifli olması ya da lisanslı olmaması sonucu geri alındı.(Başka hatalarım varsa bildirirseniz sevinirim.) Bu değişiklik sonucunda eskisi gibi vandal değişiklikleri geri alamayacağım için yeni maddeler açmaya başladım. Buraya kadar sorun yoktu. Sonra açtığım maddelerin her zaman değiştirilmesi gereken bazı sorunlarının olduğunu ve bu sorunları çözmenin en kolay yolunun AWB olduğunu keşfettim. AWB kullanmak için adımı listeye eklediğim zaman beyaz liste olmadığım için değişiklik geri alındı. Bu hakları geri istememin tek sebebi maddelerimi tek tek düzenlemekle ilgilenenlerin yorulmaması ve kendi hatalarımı kendim halletmem. Ayrıca beni beyaz listeden çıkardıktan sonra değişikliklerimi inceleyip hatalı olanları düzelttiğiniz/sildiğiniz için teşekkür ediyorum. Aynı hataları tekrar yapacağımı düşünmüyorum çünkü artık vikipedi'ye resim yüklemeyeceğim.Hali hazırda wikimedia commonsda olan resimleri kullanacağım. Eğer sıkıntı o değil de KD olmayan kişilerin sayfasını açmam ise gerekli sayfaları okudum.O konuda da KD olmayan birinin sayfasını açacağımı düşünmüyorum. Kararı size bırakıyorum....... (mesaj) 13:29, 1 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba sayın Cem Rize, dediğiniz gibi telif konularında sakınıtlar yaşadığınız. Hatta daha dün yine Dosya:Mazar-e Sharif Airport in 1969.jpg isimli dosyayı yüklediniz. Telif konusunda sıkıntı olmayan ya da VP:AK kapsamındaki dosyaları hala yükleyebilirsiniz. Bir müddet daha VP:BL dışında katkılarınıza devam etmenizin daha uygun olacağı kanaatindeyim. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 13:50, 1 Şubat 2017 (UTC)

File information[kaynağı değiştir]

Hi. I am sorry that I am writing to you in English, but I can't speak Turkish. It seems that you have sent me a message regarding a file I have recently uploaded, which completely lacked information like the source and justification of use. I can provide such information but I am not completely sure what template I need to use, and whether it is OK to fill it in English. Can you possibly help me with that? --عباد ديرانية (mesaj) 21:26, 1 Şubat 2017 (UTC).

MEB İslâm Ansiklopedisi[kaynağı değiştir]

Silmiş olduğunuz MEB İslâm Ansiklopedisi maddesini Encyclopaedia of Islam İngilizce maddesinden çevirmeye başladım. TDV İslâm Ansiklopedisi ile arasında bağ vardır. Çünkü TDV'nin bastığı MEB edisyonunun devamıdır. Bu sebeple bir çok akademik çalışmaya kaynak olan bir eserin maddesinin bulunması gerektiğini düşünüyorum. Çevirisi olmadan direk maddeyi mi yazalım yoksa çeviriye devam mı edelim. Siz ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler...

Yüzyıllık Markalar Derneği[kaynağı değiştir]

Selam, size daha önce bu soruyu iletmiştim sizden bir yanıt alamadım. Yüzyıllık Markalar Derneği ile ilgili sayfamızın içeriğini kayda değer bulmadığınız için sildiğiniz gözüküyor. Kayda değer görülmesi için ne eklemek gerekiyor? Aynı şekilde yüklediğimiz logosu da kaldırılmış. Vikipedi kayda değerlik maddesini inceliyorum. Birincil ve ikincil kriterleri sağlıyoruz. Derneğimiz yüzyılı aşkın 27 markanın aktif üyeliğinin olduğu bir dernektir. Markaları tek tek yazamıyoruz telif hakkına aykırı deniliyor. Eyüp Sabri Tuncer sayfasından bakarsanız derneğin markalar tarafından kabul edilmiş olduğunu görebilirsiniz. İstanbul Kültür Sanat Vakfı, İstanbul Kalkınma Ajansı, Tarih Vakfı ile ortak projelerimiz bulunmaktadır. Aynı zamanda bir çok basın sayfasında derneğimiz ve tamamlanmış projemiz hakkında yazı bulunmaktadır. Bununla birlikte Tarih Vakfı'nın projemiz hakkında yazılı belgesi de bulunmaktadır. Yeni bir sayfa oluştururken nasıl ilerlememiz gerektiğini iletirseniz gerekli düzeltmeleri yapıp, derneğimizi sözlüğe eklemek yapmak isterim.

Neil Sedaka maddesindeki imla bozukluğunu düzelttim geri almışsınız cümlü yeniden bozulmuş. Neden? Almanca Wikipedia da böyle keyfi müdahaleler yaşamıyoruz? Bu imzasız yazı Surhay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba sayın Surhay, Türkçe Vikipedi'de insanların kökenleri ile ilgili kaynaksız çok fazla değişiklikler yapılmakta. Bu da kaynaksız yapıldığında doğruluğunu nasıl sorgulayabiliriz? Yani bu keyfi değil bilginin doğrulatılması ile ilgilidir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 21:39, 10 Şubat 2017 (UTC)

İncelemelerle ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba Zaitsév, bu aralar incelenmeyen sayfaları inceliyorsun ancak birçok incelenmemiş sayfamız yayınlaması için uygun değil. Misal şu sayfadaki hiçbir bilginin kaynağı yok. Bu tarz çok fazla var. O nedenle gerekirse incelenmemiş sayfamız inmesin ama bu tip sayfalarıda onaylamayalım lütfen. Selamlar ve iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:10, 11 Şubat 2017 (UTC)

Selam Sakhalinio. İncelenmemiş maddelerin halini anlatmama gerek yok sanırım. İkimiz de çok iyi biliyoruz. Ama sorun şu: İncelenmemiş maddeler bu şekilde kalmaya devam ettikçe sürüm kontrolüne hiç uğramıyorlar. Hal böyle olunca da maddeler başkalarının oyuncağı haline geliyor. Sürüm kontrolüne tabi tutulunca en azından bekleyen değişikliğe bakan bir devriye maddeyi adam etmek için katkı yapıyor. --Zaitsév 18:34, 11 Şubat 2017 (UTC)
Misal bu sayfayı kim ne zaman düzeltirki. Onlarca kez Vikiprojede bu proje canlandırmaya çalıştı ama olmadı. Bu nedenle bu sayfaların düzeltilmesi için ben senin kadar iyi niyetli bakmıyorum. İncelenmiş olduğu zaman buradaki bilgiler doğruymuş gibi görünüyor şu anda ama %60'ı bu şekilde bu köy sayfaların. O nedenle bu tip sayfaların düzeltilmeden incelenmesini doğru bulmuyorum. Selamlar ve iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:41, 11 Şubat 2017 (UTC)
Dediğim gibi. Madde incelendikten sonra sürüm kontrolüne tabi olacak. Bir değişiklik yapıldığında değişiklik bir devriyenin onayı için bekleyecek. Devriye değişikliği onayladıktan/reddettikten sonra maddeye illa ki bakıp şuraları şuraları düzeltiyim bari der. O da olmazsa en azından bundan sonraki zararlı değişiklikleri önlemiş oluruz. Bir de dışarıdan bakan adam maddenin incelenip incelenmediğine bakmıyor ki. Maddenin içeriğine bakıyor. İncelenmiş de olsa incelenmemiş de olsa maddenin içeriği hala aynı. --Zaitsév 18:50, 11 Şubat 2017 (UTC)

Merhabalar Sayın Sakhalinio, bir sorum var, bu sayfayı (Zehra Hoseyni) neden silmişsiniz? Teşekkürler, Kolay gelsin! Shobair2012 (mesaj) 18:41, 11 Şubat 2017 (UTC)

Einherjar başlığı altında geri aldığın değişiklikler bir kaynağa dayanıyordu. Tam bir kahve ağzıyla ve yarım yamalak bilgiyle yazdıklarına dair bir kaynağı başlık altında bile veremediğine göre üzerinde oturduğunu düşünüyorum.

Burası özgür bi platform ve insanlar bilgilerini birbirleri üzerine ekleyerek büyütüyorlar. Bunun önünde durma, Encarta da duramadı. Değişmesi gerektiğini düşündüğün bir şey varsa tartışma aç ya da mesaj gönder.

Yiğit Günal hk.[kaynağı değiştir]

Bir sürü dizide rol almış oyuncumuz için " kayda değer olmayan kişi" sebebiyle sayfamızı silmişsiniz.

Vikipedi'de bulunması gerektiğini düşündüğümüz oyuncumuz için açılmıştır. Gerek sosyal ağlarda gerek imdb üzerinde ve farklı bir çok sitede kendisiyle ilgili bilgiler yer almaktadır. Konu ile ilgili desteğinizi rica ederiz. silinmemesi için nasıl düzenlememiz gerek ? Nasıl bağlantılar ve kanıtlar vermemiz gerek ? Yardımcı olursanız çok seviniriz. bahsi geçen sayfa ( Yiğit Günal ) Bu imzasız yazı Sosyalkatki (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Sosyalkatki, lütfen kayda değerlik kritelerini kontrol ediniz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:57, 23 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba. Yüklediğim fotograf ikinci defadır siliniyor. Telif hakkı ihlali söz konusu değil. Zira kulüpün kamuya açık (basın fotografı) linkte; http://cdn.fenerbahce.org/pic_lib/c09g7527_54416_626372.JPG Sorun nedir gerçekten anlamış değilim. Lacivert hc

Sayın Lacivert hc, basın fotoğrafı yazmaları demek serbest kullanım hakkı vermiyor maalesef. Bu nedenle kullanamıyoruz. Dhaa önceden kulüp OTRS izni alabilmek için birkaç kez görüştüm yanlız daha henüz sonuç alamadık. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:08, 25 Şubat 2017 (UTC)
Sayın Sakhalinio [8] dosyası daha evvel onaylanmıştı. Kural değişikliği mi var zira benim mesaj sayfasında fotografın kısa hikayesi de var. Fotograf tag bilgisinde de yazdığı gibi bana ait. Talep edilen bilgiyi yayındaki benzer bir fotograf linki üzerinden örnekleyebilir misiniz? Dahası "Dosyanın tanım sayfası" nı da linkler misiniz lütfen, göremedim öyle bir başlık zira. Ayrıca müzeden kendi çektiğim fotografla ilgili tatmin edici nasıl bir bilgi vermeliyim? Samimiyetle soruyorum.
Ayrıca Ayşe Cora fotografını kulüpten alabilirim. Bununla ilgili yanında nasıl bir izin belgesi vermeliler? Saygılar. Lacivert hc 00:22, 26 Şubat 2017 (UTC)
Sayın Lacivert hc, kulüple daha önceden yaptığım görüşmelerle ilgili size bir e-posta gönderdim. Lütfen Wikipedia'ya kayıtlı e-postanızı kontrol edebilir misiniz? Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 21:47, 25 Şubat 2017 (UTC)

Merhabalar Sakhalinio, beni hatılarsınız Internion hesabından :) Ben Toppolila hesabına geçip orada katkılarına devam ettim ama şimdi bırakma kararı aldım. Artık boşuna kalmasın diye beyaz listenin de alınması iyi olacaktır. Bu hesabı ise süresiz engellemenizi istiyorum. Eski hesap toppolilayı engellemenize gerek yok. Artık ben buradan gidiyorum. İyi çalışmalar --Toppolila 3 (mesaj) 07:39, 26 Şubat 2017 (UTC)

Bu maddenin silinme nedenini öğrenebilir miyim? Mesela GAMBAS madde olarak bulunurken BaCon neden siliniyor? --88.251.253.142 16:36, 26 Şubat 2017 (UTC) HakanIST adlı kullanıcı nedense BaCon'u VikiKitap'taki Bilgisayar şablonundan da siliyordu. Linux'a karşı bir kastı mı var veya başka bir mesele mi? VikiKitap'ta gördükten sonra Vikipedideki maddeyi silmiş olabilir. --16:47, 26 Şubat 2017 (UTC)

Tartışmayı Bitirir Misin[kaynağı değiştir]

Merhaba, rica etsem bu tartışmayı bitirebilir misin? Çünkü böyle devam eder ise tartışma çok uzayacak gibi görünüyor. Teşekkürler :) --TmѰ e12 19:05, 26 Şubat 2017 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba bu maddeyi kurma yetkim yok lakin bu maddesine oradan yönlendirme yapmak istiyorum. Bunu benim için yapar mısınız --TmѰ e12 20:19, 26 Şubat 2017 (UTC)

Erkan Oğur gibi dünya çapında bir müzisyenin de kaktı verdiği, sevdiğim bir grubun sayfasını oluşturmaktayım. Tüm kriterlere uymama rağmen sayfa sürekli siliniyor. Değer yaratmak ve içerik zenginleştirmek maksadındayım. Sayfamın silinmemesi için ne yapmam gerekir?

Kenisonur (mesaj) 21:32, 28 Şubat 2017 (UTC)

Kullanıcı sayfanız[kaynağı değiştir]

Bu değişiklik gözünüzden kaçmış sanırım Sakhalinio. Siliyorum siz gereğini yaparsınız. İyi vikiler! chansey Mesaj 21:41, 28 Şubat 2017 (UTC)

Biraz köpüklü çay da sizin için![kaynağı değiştir]

Efendim iyi günler! Ben bir viki proje hazırlamak istiyorum. Ama yapamıyorum.

Projem Yugoslavya ile ilgili. Bence bir miktar vikipedi kullanıcısı seçip, beraber bu vikiprojeyi hazırlayalım. Yardım ederseniz sevinirim. Kas Tahdun (mesaj) 16:45, 1 Mart 2017 (UTC)

Merhaba! Bunun sebebini şöyle izah edeyim, kullanıcı sayfaları birleştirdi Sakhalinio. Kullanıcı sayfasında ikaz ettim lakin bir değişiklik olmayınca ilk bir kaç geri almadan sonra bıraktım. Kullanıcının katkılarından diğer değişikliklere ulaşabilirsiniz. Bu kapsamda beyaz liste hakları da sorgulanabilir. chansey Mesaj 18:53, 2 Mart 2017 (UTC)

Kayda Değerlik Ölçütlerini Sağlamayan Kişi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Prof. Dr. Ersin Erdoğan isimli sayfayı (Madde 6: Kayda değerlik ölçütlerini sağlamayan kişi) gereğince silmişsiniz.

1. Bahsi geçen kişi doktor olduğundan, Akademisyenlerin kayda değerliğinin aşağıda bulunan maddesi gereği kayda değerlik açısından tartışmaya açık değildir.

"Akademisyenlerin çoğu, bir yükseköğretim kurumunda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır veya çalışmıştır. Ayrıca pek çok akademisyen çeşitli kurumlarda (örn: TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Feza Gürsey Enstitüsü) bilimsel araştırmalar yapmaktadır veya geçmişte yapmıştır. Ancak, yukarıdaki tanım gereği, akademisyen, akademik kurumların dışında, endüstri, finans, doktorluk, avukatlık vb. alanlarda çalışıyor olabilir; eğer akademik başarılarıyla tanınıyorsa, asıl işinin akademik bir yönünün olması gerekmez."

2. Dahası kişinin sayısız basılı makalesi, bu makalelere yapılan atıfları, bağımsız kuruluşlar tarafından konuk edildiği TV programları ve TV ve gazete haberleri bulunmaktadır.

Ekte örneklerini gönderiyorum:

Google Citations: [9]

Haber Örnekleri:

[10][11][12][13][14][15] Silmeden önce, bu tür kaynaklar talep edebilir, düzenleme isteyebilirdiniz. Bu hatanın giderilmesi için lütfen bir yönlendirme yapınız. Bbesli (mesaj) 21:31, 2 Mart 2017 (UTC)

Merhaba Sayın , lütfen ilgili sayfayı inceleyeniz. Ayrıca sayfanın şu anki hali ansiklopedik açıdan uygun olmayıp kişisel reklam içermektedir. Ve bu tip sayfalar hızlı silme politikası gereği silinmektedir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 04:28, 3 Mart 2017 (UTC)

Kullanıcı ve mesaj sayfasını silme[kaynağı değiştir]

Selam abi, arkadaşa yardımcı olabilir misin acaba? Teşekkürler. Kolay gelsin -SiLveRLeaD mesaj 18:39, 3 Mart 2017 (UTC)

Telifli içerik[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio! Şu maddedeki HS etiketini SelimBo isimli kullanıcı ısrarla kaldırmakta. Kendisi teliften iki defa ikaz edilmiş, HS kaldırmaktan da şimdi ikaz edildi ama bir çare olmadı. İçerik tamamen telifli bir göz atsanız? Kolay gelsin. chansey Mesaj 18:42, 3 Mart 2017 (UTC)

Sayın Sakhalinio,

btmmoda sayfasını ısrarla siliyorsunuz ve silme nedeni olarak resmi site adresi koyamazsınız demişsiniz. Aşağıda yer alan sayfalar ile bizim yaptığımız sayfalar arasındaki farkı anlatın anlayalım. Yaptığınız çıkarcılık ve vandalizm dir. Bana gelen mesaj: [...]

örnek siteler:

Sakhalinio merhaba, izleme listemdeki sayfaların SAS olarak işaretlemesi üzerine dikkatimi çekti. İzninizle bir cevap vermek istiyorum. @Gunhannet merhaba, öncelikle uslubunuza dikkat etmenizi rica ederim. Kimseyi durduk yere bu şekilde suçlayamazsınız. Eklemek istediğiniz sayfanın silinmiş içeriği kontrol ettiğimde maddenin kayda değer olmadığını gördüm. Size ya da şirketinize bir kasıt bulunmamaktadır. Ayrıca burası şirketinizin reklamını yapabileceğiniz bir platformda değildir. Katkılarınızın şirketinizi Vikipedi'ye eklemekten öteye geçmesini dilerim. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 07:36, 4 Mart 2017 (UTC)


Merhaba @Taysin,

öncelikle bu cevapları yazdan benim yazdıklarımı iyi okuyun ve anlayın. Btmmoda sayfasını siliyorsunuz, örnek verdiğim sayfaları neden silmiyorsunuz onu cavplayın. Sonra bana yazın. Dürüst olmak olaylara tarafsız bakmaktan geçer, doğru sualllere doğru cevapları vermekten geçer. Bu imzasız yazı Gunhannet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sözde özgür ansiklopedi[kaynağı değiştir]

Kafanıza göre siliyorsunuz neden sildik çünkü böyle olması lazım diye bir bilgilendirme bile yok. Saygısızlık. BerkSMBL (mesaj) 23:20, 4 Mart 2017 (UTC)

Logo Telifi Hk.[kaynağı değiştir]

hocam eklediğim bir logo resmi için telif bilgileri girmem istemişsiniz, ben wiki kodları konusunda bayağı zayıfım ve aramama rağmen ne yapmam gerektiğini çözemedim. Bahse konu logonun tasarımcısı benim ama bu tasarımları kamu hizmetini ifade eden bazı işlerde kullanıyoruz, dolayısı ile sahipliği kuruma ait. Diğer taraftan marka anlamında korunması, kullanım şartları gibi detayları da belirleyen ve kişiler ile irtibatı sağlayan kişi de benim, burada nasıl bir lisans seçmeliyim

Lisans ve adil kullanım ile ilgili bir takım detayları girdim, kontrol edebilirseniz sevinirim. İlgili sayfayı referans alarak İstanbul raylı sistemler ile ilgili sayfalarda gerekli düzeltmeleri yapmak istiyorum çünkü Bu imzasız yazı Tanören (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba üstadım, @Yagmurkozmik'i beyaz listeye almakta fayda var sanırım. Art+Feminism'den Yağmur kendisi. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 20:52, 8 Mart 2017 (UTC)

Kullanıcı Engelleme Talepleri sayfasıyla ilgilenir misin, ben neredeyse 100 kişi ekledim ve biraz doldu. Teşekkürler --TmѰ e12 20:56, 9 Mart 2017 (UTC)

  • Merhaba Sakhalinio. Umarım iyisindir. Dosya:Coca-Cola Orange.jpg, Dosya:Caffeine-Free Coca-Cola.jpeg ve Dosya:BurakOyundaKanalLogo.jpg lisans sorunu ile ilgili olarak; Dosya:BurakOyundaKanalLogo.jpg dosyasını sildim. Ancak kullanıcı, lisans eklendi geri getirin diyor. VP:AK'a göre adil kullanım gerekçelerinin detaylı belirtilmesi gerekiyor. Yani sadece bir etiket ekleyip lisanslandı demek mümkün değil. Coca Cola ile ilgili dosyaların da akıbeti silinmek olacak. Fazla vaktim olmadığı için o gün silememiştim. Dilersen bir göz atıver.--ahzaryamedileti 03:04, 10 Mart 2017 (UTC)

Ansiklopedik olmayan bilgi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio. Türkiye'de yayınlanan gazeteler listesi nde Muğla maddesine ilave ettiğim Batıhaber gazetesi Muğla Valiliğinin resmi internet sitesinde yayınlanmaktadır. kaynak: http://mugla.gov.tr/yerel-mugla-gazeteleri ORTACA bölümü Metesonmez (mesaj) 23:19, 11 Mart 2017 (UTC)Metesonmez

Mahir Ayabak sayfası[kaynağı değiştir]

2016 Türkiye askerî darbe girişiminde öldürülen Mahir Ayabak ile ilgili sayfa "Kayda değerlik ölçüleri sağlamayan kişi" bahanesiyle silinmiştir. Kayda değerlik ölçünüz ideolojik midir? Bu imzasız yazı KadirOzbey (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın KadirOzbey, lütfen ilgili sayfayı inceleyiniz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 15:27, 12 Mart 2017 (UTC)

İlgili sayfaya baktım. Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybedenlerle ilgili sayfalar mevcut. Bu imzasız yazı KadirOzbey (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın KadirOzbey, kayda değerlik ölçütlerinde "bu sayfa var, buda olmalı" diye bir politika yoktur. İlgili sayfada kayda değerlik ölçütlerini sağladığını gösteren kaynaklarla ispatlanması gerekmektedir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 15:44, 12 Mart 2017 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Merhaba, kayda değer olmadığı açık olan sayfaları silmemenizin dayanağı var mı? Bazı hizmetliler direk siliyor. KD olmadığı açık olan sayfada HS'yi geri almanız mantıkî değil. --Nushirevan11 ☾★ 16:16, 12 Mart 2017 (UTC)

Sayın Nushirevan11, sayfalardaki şablonu direk olarak silmeyip geri alarak size bildirim gelmesini sağlıyorum. Sizin KD görmediğiniz bazı sayfalarda ben tereddütte kaldığım için geri alarak SAS taşımanız için not bırakıyorum. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 16:31, 12 Mart 2017 (UTC)
Ben kayda değer olmadığını düşünüyorum diye siz de öyle düşünecek değilsiniz ancak kayda değer olmadıkları çok açık olan sayfalarda HS'yi geri alıp SAS'a taşımak gereksiz geliyor bana. Küçük bir kaynak taraması yaptığınız zaman zaten göreceksiniz KD olmadıklarını. Cevabınız için teşekkürler. Kolay gelsin.--Nushirevan11 ☾★ 16:35, 12 Mart 2017 (UTC)

Merhabalar, bir isteğim olacaktı.[kaynağı değiştir]

Merhabalar, sizden bir isteğim olacaktı. Kusura bakmayın daha önceden hesabı kullanan arkadaşımız ile aranızda tatsız bir takım olaylar vuku bulmuş galiba, kendisi buralara çok acemidir. Yani diyeceğim siz kendisinin kusuruna bakmayın.

İsteğime gelince, bu hesap tarafından oluşturulan maddeleri geri getirilmeyecek şekilde silmek; hesap tarafından yapılan tüm vikipedi maddelerindeki değişikleri de yine aynı şekilde silmek, bununla birlikte de vikipedide kesinlikle hiç veri kalmayacak şekilde hesabın veritabanından da silinmesini isteyecektim acaba mümkün mü bu?

Geri dönüşünüzü bekliyorum. İyi çalışmalar dilerim.--Vice/Narcotics (mesaj) 18:09, 13 Mart 2017 (UTC)

Merhaba sayın Vicenarcotics, maalesef böyle bir durum mümkün değildir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:37, 13 Mart 2017 (UTC)

Niye Benim Maddelerimi siliyon Yazan:Selim Bo[kaynağı değiştir]

Naciye Ekmekçibaşı,Selahattin içsel,Zeynep celep sayfayı sildin peki madde oluşturabilirmiyim Selim Bo (mesaj) 18:52, 17 Mart 2017 (UTC)

Sayfamız tüm kurallara uymamıza rağmen neden silindi?[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Sakhalinio. Az önce oluşturmuş olduğum markalardan.com isimli sayfamızı kayda değer içerik olmadığı için silmişsiniz. Yeterince kaynak gösterdim. Reklam yapmadım Firmamız 6 yıldır faaliyet gösteren tescilli ve kurumsal bir firma. Benzer alışveriş firmalarıda mevcut onlar kayda değer içerik oluyor ancak bütün kurallara uymama rağmen reklam yapmamamıza rağmen sayfayı sildiniz. Silmeyip eksiklerimizi söylemeniz durumunda size istediğiniz belge döküman vs kayda değer görsel gösterebilirdik. Konu ile ilgilenmenizi ve gerekenin yapılmasını minnet ve rica ediyorum. (MedyaPRO (mesaj) 21:30, 19 Mart 2017 (UTC))

Türk Hack Team Güncelleme[kaynağı değiştir]

Türk Hack Team sayfasını güncelledim. Onay bekliyorum. Devriyelerin ziyaretini hızlandırmak adına yapabileceğim bir şey var mı acaba? Bunun dışında logo ekledim. Grubun daimi logosu bu olacak artık, resmi twitter hesabından duyuruldu. Her yerde o logonun kullanımına geçiş yapılacak 15 gün içinde. Logoyu ve eklemeleri onaylatmam için yardımcı olur musunuz? Dün size twitterdan yazmıştım.

Mehmet Ayhan Kuzu[kaynağı değiştir]

Merhabalar sayın Sakhalinio, ülkemizi yurtdışında bağırsak kanseri (kolon ve rektum kanserleri) konusunda en iyi şekilde temsil eden, bununla ilgili yazılar, makaleler yazan ve son olarak genç cerrahlar için hazırladığı DVD ile tıp dünyasının Oscar'ı olarak adlandırılan ödülü alarak bizi temsil eden şahsın neden silinmeye aday sayfa olarak işaretlendiğini anlamadım. Girilen bilgilerle ilgili gösterilen kaynaklar eksikse bunların tamamlanabileceğini düşünüyorum. Yeniden gözden geçirilmesini rica ediyorum. Profesyonelhasta (mesaj) 20:26, 27 Mart 2017 (UTC)

Sayın Profesyonelhasta, yanlış bir karar vermemek için Silinmeye aday gösterdim. Topluluğun oylarına göre sayfanın silinmesi yada kalmasına karar verilecektir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:38, 27 Mart 2017 (UTC)

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Tartışmadan sonra eğer kalmasına karar verilirse eksikler konusunda yardımcı olabilir misiniz? Profesyonelhasta (mesaj) 20:54, 27 Mart 2017 (UTC)

Elbette her zaman olabiliriz. Şu anda da size birkaç tavsiyem olacak sayfada bulunan kaynakça linklerini sayfadaki uygun yerlerde <ref></ref> ile gösterirseniz sayfa daha doğru bir hal alacaktır. Saygıalrımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:58, 27 Mart 2017 (UTC)

Çok naziksiniz. Hemen düzenlemeye çalışıyorum. Yeniden teşekkür ederim. Saygılarımla Profesyonelhasta (mesaj) 21:10, 27 Mart 2017 (UTC) Sayın Sakhalinio tavsiyeniz üzerine ilgili yerlere elimden geldiğince ref eklemelerini yaparak, kaynakça ve dış bağlantılar bölümlerinde değişiklikler yaptım. Yayınlar kısmında bazı maddelerde ref eksiklikleri olduğunun farkındayım ve bunları da yarın düzenlemeyi planlıyorum. Lütfen görüşlerinizi eksik etmeyin. Saygılarımla Profesyonelhasta (mesaj) 22:40, 27 Mart 2017 (UTC)

Yeniden merhabalar, rica etsem yaptığım değişiklikleri inceleyebilir misiniz? Profesyonelhasta (mesaj) 15:26, 28 Mart 2017 (UTC) Profesyonelhasta (mesaj) 15:26, 28 Mart 2017 (UTC)

Sayın Sakhalinio yeniden merhaba, silinmeye aday sayfalar içindeki tartışma kısmına baktığımda araştırma yapılmadan silinmesi gerektiğine dair karar veren yazılar gördüm. Hatta birisi reklam amaçlı yazmış. Kayda değerliği konusunda bilgi olması açısından paylaştığım bilgi ve linkler bu kişinin öneminin anlaşılması içindi ve ne yazık ki reklam olarak anlaşılmış. Bu kişi tüm dünyanın kabul ettiği ve tıp dünyasının oscar'ı olarak anılan bir ödül kazanmış. Sadece bunun bile kayda değerliği konusunda önemli olduğunu düşünüyorum. Ve sözlükte ciddi araştırma yaparak birkaç kişinin yer aldığını gördüm. Şans eseri benim yazdığım konuyla neredeyse birebir olan başka bir konuya ulaştım "Korhan Taviloğlu". Sizden ricam neredeyse muadil olarak adlandıracağım bu sayfanın sitede yer alıp ta benim sayfamın silinmesine yönelik kararın yeniden gözden geçirilmesini sağlamanız. Tartışma kısmında ben bu bilgiyi paylaşamıyorsam bu bilginin orada paylaşılması için yardımınızı rica ediyorum. Saygılarımla Profesyonelhasta (mesaj) 12:14, 2 Nisan 2017 (UTC)

Kusura bakmayın mobil sürümden yazılmıyormuş. Masaüstü görünümüne geçerek paylaşımı yaptım. Teşekkürler Profesyonelhasta (mesaj) 13:09, 2 Nisan 2017 (UTC)

Sayın Sakhalinio tekrar merhaba, sürekli sizi rahatsız ettiğimin farkındayım ama tartışma sayfasında, eklediğim sayfanın kayda değer olduğunu ispat etmeme rağmen daha önce okuyup incelemeden verilen silinsin oyları değişmedi ve Kişiler oy kullanmadı. Kişiye ait eser, ödül ekliyorum reklam deniyor, wiki içinde link veriyorum vandalizm deniyor ne yapacağımı bilemedim. Yardımlarınızı lütfen esirgemeyin. Varsa eksik veya hatalar sizden gelecek önerilere göre düzenlemek istiyorum. Saygılarımla Profesyonelhasta (mesaj) 06:29, 8 Nisan 2017 (UTC)

Dosyalarımın silinmesini istiyorum[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio

Bolu Çimento, Dosya:Reis Gladio'nun Türk Tetikçisi.jpg ve

Teşkilat-ı Mahsusa'dan MİT'e Susurluk Dosyası isimlerinde ki yüklediğim dosyalarımın silinmesi için sil şablonu bırakmıştım. Tabiki de G6 kriterine dayanarak ve bu kriter şöyle der ki G6. Oluşturan Kullanıcının isteğiyle silinebilir. buna istinaden görevinizi yapmanızı ve dosyaları silmenizi beklemekteyim. Dosyanın yenisi olmadığından kalması daha uygun olacaktır. Mesajınız için ise çok istiyorsanız kendi adınıza siz ekleyebilirsiniz. Daha iyi çalışmalar. --Çakırmsj 21:11, 27 Mart 2017 (UTC)

Engel Günlüğü[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio, daha önceden uyarılmama rağmen yapmış olduğum telif ihlallerinin sonucu olarak engellenmiştim. Bu engellerimi kaldırmanız mümkün müdür? Saygılarımla,

Ersene (mesaj) 20:55, 29 Mart 2017 (UTC)

Merhabalar sayın Ersene, engel günlüğü silinememektedir. Engele sebebiyet verecek bir durum söz konusu olmadığı sürece geçmişte uygunlanmış engeller bir sorun teşkil etmez. Saygılarımla SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:54, 29 Mart 2017 (UTC)

Eser Karabil Biyografi[kaynağı değiştir]

Merhaba Eser Karabilin biyografisini eklemek istedim. Kendisi oyuncudur .İmdbde kaydı bulunmaktadır .Sayfası neden onaylanmıyor .

Merhaba Sakhalinio! Bir göz atsanız? Teşekkürler iyi vikiler! chansey Mesaj 20:44, 31 Mart 2017 (UTC)

Selamlar Sakhalinio, buradaki ve buradaki arkadaş bizim malum vandal. Engellemekte fayda var. İyi çalışmalar, Berlin'de iyi eğlenceler :) --Pragdonmesaj 20:49, 31 Mart 2017 (UTC)

Eser Karabil biyografisi hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba eser karabil hakkında yazmıs olduğum biyografi neden siliniyorBu imzasız yazı Mehmetpalabiyik (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba sayın Mehmetpalabiyik, madde 7 ay önce silinmiş ve hala daha kayda değerliğini sağlayacak bir gelişme görünmemektedir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:16, 1 Nisan 2017 (UTC)

Zodyak ışığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio. Teşekkür ederim, iyiyim. Maddeyi biraz düzenlemiştim fakat kişisel bir web sitesinden alınmışa benzediği için ("yaparsanız" tarzı ifadeler mevcut) silme şablonu koydum. Silinmemesi için düzenleyebilirim tabii. - Ullierlich 08:07, 2 Nisan 2017 (UTC)

Wikipedia biyografi maddesi yardımı hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio, Yardımına ihtiyacım var. Ben ağırlıkla sanat, tiyatro maddeleri üzerinde geliştirme yapmayı severim. Vikipedia'da bugüne dek bir çok madde oluşturdum veya geliştirdim. Elbette bazen düzenlemeler yapmam gerekti, böyle böyle benden tecrübeli kullancılar sayesinde öğreniyorum. Şöyle ki, Wikipedia'da da İngilizce şu biyografi maddesini oluşturdum. Özetlemeye çalışırsam, başına gelenler;

  • Bu sayfanın Türkçesi zaten vardı. Kaynaklarıyla birlikte Vikipedi kurallarına uygun bulunup onaylanmış bir sayfa idi.
  • Bu sayfayı İngilizce olarak Wikipedia'da düzenledim.
  • Kayda değer olmadığı, güvenilir kaynaklar içermediği vb. gerekçeyle silinmeye aday gösterildi.
  • Bu durum maddeyi daha da geliştirmemi sağladı, tamam. Fakat madde artık Türkçesi'nden daha kapsamlı ve bence Wikipedia kurallarına uygun hale gelmesine rağmen oylamalarda (artık dilin verdiği bir handikap mıdır bilemiyorum) bazı kullanıcılarca uygun olmadığı iddia ediliyor. Üstelik; "son değişikliklere bakmadım ama silinsin", "kaynaklara şöyle bir göz attım ama güvenilir görünmüyor, silinsin" gibi yüzeysel incelemelerle veriliyor bu kararlar. Haftalardır ince ince dokumama rağmen... Türkiye'deki ana akım medya (Bildiğimiz tüm bilinir TV kanalları, gazeteler, örneğin şehir tiyatroları resmi sitesi) kaynaklarının tarafsız, güvenilir olmadığı düşünülüyor demek ki.
  • Bunun dışında bir de şöyle bir talihsizlik oldu. Ben her madde hazırlamamda bunu sosyal medyada paylaşırım, yeni hazırladığım madde diye. Bu maddeyi de paylaştığımda oylama alanına bir kaç kullanıcı yorumlarını yazmıştı. (Ben kesinlikle kimseden oylamada "kalsın" demesini istemedim). Bu kez buna da takıldılar, kukla hesap olabilir, şüpheli durum diye. Kanıt yok tabi ki çünkü böyle bir şey yok. (Kuşkularına saygı duymakla birlikte kuşkuların gerçeği yok etmesine gönlüm el vermiyor)

Yazılan yorumlara ise savunmamı tartışma sayfasında detaylıca açıklamaya çalıştım. (Maddeyi hazırlamaktan daha yorucu oldu savunma kısmı)

  • Velhasıl, maddenin daha çok oylamaya tabi olması için yeniden listelenerek karar süresi 1 hafta daha uzatıldı.

Eğer vakit ayırır da maddeyi ve uygunluğunu inceler, tartışma sayfasını okursan ve bana bir yön gösterirsen çok sevinirim. (Örneğin bu maddenin olumlu ya da olumsuz ama yapıcı olarak hakkını verebilecek, kişilere nasıl ulaştırabiliriz) (Görüşünü oylamada paylaşırsan diyemiyorum, zira bundan bile korkuyorum artık) ama şöyle de bir gerçek var ki, Şehir Tiyatroları'ndan, Türkiye'den, Türkçe'den, Türkiye kültürü ve medya, basınından bihaber olarlar linklere tıklasa bile kaynakları ne kadar sağlıklı ve adil değerlendirebilir? İnnır mısın, sırf daha iyi ifade edebilmek için İstanbul Şehir Tiyatroları'nın İngilizce sayfasını da hazırladım. Zaten insanlar genelde katkı sağlamak, destek olmak için değil, eleştirmek, silmek vs. için geri bildirimde bulunmaya daha meyilli sanıyorum. Belki önyargılar da cabasıdır. Bu durumda silinmeyi hak etmediğini düşündüğüm bir maddenin yeterince "silinsin" oyu almasını mı bekleyeceğim :/

Görüşünü merakla bekliyorum,

Selamlar,

Frock~trwiki (mesaj)

Merhabalar Frock~trwiki, yaşadıklarına üzüldüğümü ifade etmek isterim. Ancak İngilizce Wikipedia'da hiçbir deneyimim yok. Bu nendele sana yol göstermem neredeyse imkansız. Çünkü her wiki kendi içerisinde belli kurallar ve politikalarla ilerlemekte. Bu nedenle sana vereceğim tavsiyeler seni yanlış yönlendirmekten öteye geçmez. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:46, 2 Nisan 2017 (UTC)

Osmanlıca arşiv[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, Muhayyelât maddesini geliştirmeye çalıştırıyorum. Kitabın Osmanlıca basımına dair birkaç sayfa görüntü alma imkanın var mı? Burada var ama çok ufak kalmış. Acaba yardımcı olabilir misin? --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 18:21, 3 Nisan 2017 (UTC)

Tek Okulları sayfasının silinme durumu.[kaynağı değiştir]

Merhabalar Tek Okulları olarak vizyon sahibi olan bu yıl eğitim öğretim hayatına başlayacak olan özel bir kurumuz. Okulumuzu araştırmak isteyen kişiler için wikipedi'nin de güzel bir kaynak olduğunu düşündük ancak Tek Okulları sayfamız silinmiş. 6. madde kayda değerlik maddesinden dolayı silinmiş. Bu durum için bir çözüm bulma ve sayfayı tekrardan ekleme şansımız var mı ? Bu bizim için ve okulumuzu araştıran kişiler için büyük önem taşıyor. Yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.

Merhaba Sakhalinio,

Özel:Diff/18409323 öncesindeki değişikliğimin özetinde derdimi iyi anlatamadım muhtemelen. Diyorum ki, VP:SAS bir oylama süreci olmadığı, bir tartışma süreci olduğu için, o sayfaya ifade edilen görüşlerin hiçbiri zaten oy değildir. Kalsın Kalsın, Silinsin Silinsin vb. şablonların kullanımı da ancak görüşü vurgulama amacı taşıyabilir. Kalsın'ı Yorum'u çevirmenin gerekmediğini, hatta bu yanlış algıya destek verebileceğini düşünmemin ve işlemi geri almamın nedeni bu özetle. VP:OY 4. maddeye atıfta bulunarak sen de beni geri aldığın için neyi kastettiğimi biraz daha açmak istedim.

Vito Genovese 21:10, 8 Nisan 2017 (UTC)

Merhabalar Vito, burada SAS'ın oylama kategorisinde sayılabildiğini belirtmek isterim. Bu tip işaretlemeleri çok uzun süredir yapmaktayız ki adaylığı kapatacak hizmetliyi bir yanılgıya düşürmesin. Bazen bazı oylamalara yepyeni üye olmuş kullanıcıların oy vererek yorumlar yaptığınıda görmekteyiz. Bu tip işaretlemeler sadece yanılgıyı önleme amaçlıdır. Selamlarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 21:18, 8 Nisan 2017 (UTC)

Erşan Kuneri[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio. Erşan kuneri maddesini geri getirebilir misiniz. Kaynaklarda atıf yapılmış [16] [17] eğer bir şüphe olursa SAS süreci başlatılır. İyi çalışmalar. --Maurice Flesier message 21:17, 8 Nisan 2017 (UTC)

Beni beyaz listeye alırmısınız?[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio,

Beni beyaz listeye dönermisiniz? Vandal değilim.

Saygılar Chidgk1 (mesaj) 17:26, 9 Nisan 2017 (UTC)

Boş zamanınızda fikirlerinizi alabilir miyiz? Teşekkürler :) chansey Mesaj 20:36, 13 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba, sanırım aynı sayfalara bakıyoruz. Ben bu tarz sayfaların kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Sil yerine belki ufak düzenlemelerle yapılan emeğin boşa gitmesini engelleyebiliriz ne dersiniz? Kolaylıklar... Cat m 19:39, 20 Nisan 2017 (UTC)

Türkiyedeki komunist partiler ve Demet Demir konusu hakkındaki değişikliğiniz[kaynağı değiştir]

Doğru olan bilgiye ve kullanıma karşı bi sıkıntınız mı var yoksa puan mı kazanmaya çalışıyorsunuz? M. K. (mesaj) 16:36, 23 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba sayın Karamertoz, yaptığınız değişiklikte sayfanın yapısı bozulmuştur. {https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Demet_Demir&diff=prev&oldid=18415319 şu değişiklikte] sildiğiniz <ref bu ifade sayfadaki referanslamayı bozduğu için geri alnmıştır. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:04, 23 Nisan 2017 (UTC)

Banlanmalısın[kaynağı değiştir]

.
Sayın "Sakhalinio"; Hazırladığım mesajları herzaman silmek zorunda mısınız? Merak etmeyin yani sizi şikayet ettim. Kısa zamanda banlanabilirsiniz :) Benden bu kadar.
                                                                             Superhardgame Superhardgame (mesaj) 19:52, 24 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba ben bu sayfada biraz değişiklikler yaptım. Ama yaptığım değişiklikleri uzun zamandır gören olmadı. Process cq (mesaj) 09:20, 25 Nisan 2017 (UTC) Process cq (mesaj) 09:20, 25 Nisan 2017 (UTC)

Beni beyaz liste'ye alabilirmisiniz? Mercia sayfasını çeviriyorum Seraphim System (mesaj) 08:55, 27 Nisan 2017 (UTC)