Naruto bölüm listesi (1.kısım)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Naruto mangasının Viz Media tarafından yayınlanan 1. cildinin kapak resmi. 6 Ağustos 2003 tarihinde yayınlandı.

Naruto mangası, Masashi Kishimoto tarafından yazıldı ve Shueisha'nın Haftalık Shonen Jump dergisinde 20 sayfa halinde yayınlandı.Naruto, 1999 yılındaki Haftalık Shonen Jump dergisinin 43.baskısında yayın hayatına başladı [1] ve toplamda 700'den fazla bölüme ulaşmıştır. Naruto mangası Kuzey Amerika'da Viz Media tarafından, Türkiye'de ise Gerekli Şeyler tarafından yayınlanmıştır. Naruto mangası hikâyenin gidişatına göre iki kısma ayrılmıştır ve 1. kısım olarak tabir edilen kısım ilk 238 bölümü içermektedir. Bu 238 bölüm, 27 ciltte toplanmıştır. 239. - 244. bölümler arası Naruto mangasının olaylarının öncesinde Kakashi Hatake'nin geçmişini anlatan yan hikâyeyi içermektedir. Bu 6 bölüm ise 27. ciltte yer almaktadır. 244. bölüm ve devamındaki bölümlerdeki hikâyenin konusu ise 2. kısımda bahsedilmektedir.

Bu bölümlerin anime uyarlaması Studio Pierrot ve TV Tokyo tarafından yapılmış olup, 3 Ekim 2002 – 8 Şubat 2007 tarihleri arasında Japonya' da, TV Tokyo kanalında yayımlanmıştır.[2] Ülkemizde de Kidz TV kanalının Animez kuşağında Türkçe altyazılı olarak yayınlanmıştır.[3]

Cilt listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Manga ciltleri ve bölümler listelenmiştir. 1. kısım 1. - 244. bölümler arasını kapsamaktadır.[a]

No.BaşlıkJaponca yayım tarihiTürkçe yayım tarihi
1Naruto Uzumaki!!
Uzumaki Naruto!! (うずまきナルト!!)
3 Mart 2000[4]
ISBN 978-4-08-872840-7[4]
Mayıs 2011[5]
ISBN 978-605-5686-39-0[5]
  1. Naruto Uzumaki!! (うずまきナルト!!)
  2. Konohamaru!! (木ノ葉丸!!)
  3. Sasuke Uchiha!! (うちはサスケ)
  4. Kakashi Hatake!! (はたけカカシ!!)
  5. Dikkatsizlik En Büyük düşmandır!! (油断大敵!!, "Yudan taiteki!!")
  6. Sasuke-kun Özellikle...!! (サスケ君に限って・・・!!, "Sasuke-kun ni kagitte...!!")
  7. Kakashi'nin Sonucu (カカシの結論, "Kakashi no ketsuron")
Uzumaki Naruto, ailesi olmadan ninjalardan oluşan Konoha köyünde yaşayan yedi yaşlarında bir çocuktur. Toplum tarafından dışlanan ve hiç arkadaşı olmayan Naruto, dikkat çekmek için sık sık yaramazlığa başvurmaktadır. En büyük hayali ise köyün en güçlü ninjası olan Hokage'yi geçip bütün köy tarafından sevilmektir. Fakat Naruto'nun doğumunda büyük bir sır saklıdır.
2En Kötü Müşteri
Saiaku no irainin (最悪の依頼人)
2 Haziran 2000[6]
ISBN 978-4-08-872878-0[6]
Mayıs 2012[7]
ISBN 978-605-5686-41-3[7]
  1. Kaybettin!! (だから不合格だってんだ!!, "Dakara fugōkaku datten'da!!")
  2. En Kötü Müşteri (最悪の依頼人, "Saiaku no irainin")
  3. Oyun Bitti!!! (終わりだ!!, "Owari da!!")
  4. Hedef #2 (2匹目, "Nihikime")
  5. Kıyıya Gitmek (上陸・・・!!, "Jōriku...!!")
  6. Ninja!! (忍者だ!!, "Ninja da!!")
  7. Gizli Plan...!!! (秘策・・・!!, "Hisaku...!!")
  8. Sharinganın Dönüşü (蘇る写輪眼!!, "Yomigaeru Sharingan!!")
  9. Sen Kimsin?! (お前は誰だ!!, "Omae wa dare da!!")
  10. Dövüş için Hazırlıklar (戦いの準備!!, "Tatakai no junbi!!")
Naruto, ilgiye ihtiyacı olan, yaramazlıklarla dolu ve içinde garip bir gücün mühürlü bulunduğu, Ninja eğitimi alan bir çocuktur. Kendine has davranışları hocası Kakashi'yi bezdirip, takım arkadaşları Sasuke ve Sakura'yı rahatsız etmektedir. Ama Naruto Konoha Köyü'nün en büyük ninjası olma konusunda kararlıdır.
3Rüya Uğruna
Yume no tame ni...!! (夢の為に・・・!!)
4 Ağustos 2000[8]
ISBN 978-4-08-872898-8[8]
Şubat 2012[9]
ISBN 978-605-5686-47-5[9]
  1. Antrenmana Başlamak! (修業開始, "Shūgyō kaishi")
  2. Cesaretin Simgesi (勇気の象徴, "Yūki no shōchō")
  3. Kahramanın Bulunduğu Ülke...!! (英雄のいた国・・・!!, "Eiyū no ita kuni...!!")
  4. Ormanın İçinde Buluşmak...!! (森の中の出会い・・・!!, "Mori no naka no deai...!!")
  5. Rakibin Ortaya Çıkışı!! (強敵出現!!, "Kyōteki shutsugen!!")
  6. İki Ani Saldırı...!! (2つの急襲・・・!!, "Futatsu no kyūshū...!!")
  7. Hız!! (スピード!!", "Supīdo!!")
  8. Rüya Uğruna...!! (夢の為に・・・!!, "Yume no tame ni...!!")
  9. Sharingan'ı Çökertmek...!! (写輪眼崩し・・・!!, "Sharingan kuzushi...!!")
  10. Uyanmak...!! (覚醒・・・!!, "Mezame...!!")
Kakashi’nin sharinganının gücü ile öldürüldüğü sanılan, Korkunç Zabuza hala hayattadır. Tazuna’yı koruyarak Dalga Ülkesi'ne varan Naruto ve ekibi derin bir endişeye kapılırlar. Ama korkmanın sırası değildir. Kakashi Sensei’nin emri altında, takım olarak zorlu bir antrenman onları beklemektedir.
4Kahramanın Köprüsü
Eiyū no hashi!! (英雄の橋!!)
4 Ekim 2000[10]
ISBN 978-4-08-873026-4[10]
Mart 2012[11]
ISBN 978-605-5686-50-5[11]
  1. Dokuz Kuyruk!! (九尾・・・!!", "Kyūbi...!!")
  2. Özel Biri!! (大切な人・・・!!, "Taisetsu na hito...!!")
  3. Senin Geleceğin!! (お前の未来は・・・!!, "Omae no mirai wa...!!")
  4. Onların Savaşı!! (それぞれの戦い・・・!!, "Sorezore no tatakai...!!")
  5. Shinobi Adında bir Alet!! (忍という名の道具, "Shinobi to iu na no dōgu")
  6. Kahramanın Köprüsü!! (英雄の橋!!, "Eiyū no hashi!!")
  7. Köstebek!? (侵入者!?, "Shinnyūsha!?")
  8. Iruka vs. Kakashi!? (イルカVSカカシ!?)
  9. Sakura'nın Kederi!! (サクラの憂鬱!!, "Sakura no Yūutsu")
Her Ninja'nın eğitimi sırasında değerlerini bir kenara koyup, yüzleşmesi gereken bir gerçek vardır; Ninjalar öldürmek için bir araçtır. Naruto için o zaman, Sasuke'yi ölü gördüğünde gelmiştir. Öfke, Naruto'nun içindeki dokuz kuyruklu tilki ruhunu uyandırıp Haku'nun üstesinden gelmek için gerekli olan gücü verir. Dalga ülkesindeki savaş sona yaklaşırken Konoha köyünde ise Chunin sınavı başlamak üzeredir.
5Düellocular
Chōsensha-tachi!! (挑戦者たち!!)
4 Aralık 2000[12]
ISBN 978-4-08-873050-9[12]
Temmuz 2012[13]
ISBN 978-605-5686-53-6[13]
  1. A Total Mismatch!!! (最悪の相性・・・!!, "Saiaku no aishō...!!")
  2. On Your Mark (START・・・!!)
  3. The Challengers!! (挑戦者たち!!, "Chōsensha-tachi!!")
  4. The First Test (第一の試験!!, "Daiichi no shiken!!")
  5. The Whisper of Demons (悪魔の囁き・・・!?, "Akuma no sasayaki...!?")
  6. To Each His Own (それぞれの闘い・・・!!, "Sorezore no tatakai...!!")
  7. The Tenth Question (第10問目・・・!!, "Daijū monme...!!")
  8. The Talents We Test For (試された資質・・・!!, "Tamesareta shishitsu...!!")
  9. The Second Exam (第二の試験!!, "Daini no shiken!!")
Gizli Konoha Köyü Ninja Akademisi'nin problemli çocuğu olan Naruto, Sasuke ve Sakura ile birlikte nihayet ninja olmuştur! Genin (stajer) ninja olan Naruto'nun grubuna büyük bir iş başvurusu olur. Naruto ve ekibi Dalga Ülkesi'nde köprü yapımı ustası Tazuna'yı koruma görevine atanır. Ve bu ölüm kalım savaşından görevlerini başarıyla tamamlayıp Konoha Köyü'ne dönmüşlerdir. Köylerine geri dönen Naruto ve grubu diğer ülkelerin genin grupları ile karşılaşırlar. Köyde Chunin seçmek için toplanılmıştır ve Kakashi, Naruto ve arkadaşlarını bu sınava kaydeder. Umut ve endişe dolu bu üçlü, sınav başlamadan dalgalı bir durum içindedir.
6Sakura'nın Kararı!
Sakura no ketsui!! (サクラの決意!!)
2 Mart 2001[14]
ISBN 978-4-08-873089-9[14]
Ağustos 2012[15]
ISBN 978-605-5686-58-1[15]
  1. The Password Is... (合言葉は・・・!!, "Aikotoba wa...!!")
  2. Predator!! (捕食者!!, "Hoshokusha!!")
  3. The Target Is...!! (その目的は・・・!!, "Sono mokuteki wa...!!")
  4. Coward...!! (臆病者・・・!!, "Okubyōmono...!!")
  5. I've Got To...!! (私が・・・!!, "Watashi ga...!!")
  6. Beauty is the Beast!! (美しき野獣・・・!!, "Utsukushiki yajū...!!")
  7. The Principles of Use!! (使用の条件!!, "Shō no jōken!!")
  8. Sakura's Decision!! (サクラの決意!!, "Sakura no ketsui!!")
  9. Sakura and Ino (サクラといの)
Chuunin Seçme Sınavı'nın, İkinci testi başladı!!! Esrarengiz orman içerisinde Naruto ve arkadaşları parşömen yarışına girmişlerdir. Bu sınavı paravan olarak kullanan kim oldukları belirsiz kişiler ise amaçlarını gerçekleştirmek için harekete geçmiştir.
7Gidilmesi Gereken Yol
Susumubeki michi...!! (進むべき道・・・!!)
1 Mayıs 2001[16]
ISBN 978-4-08-873113-1[16]
Aralık 2012[17]
ISBN 978-605-5686-60-4[17]
  1. No Holds Barred!! (全面戦争!!, "Zenmen sensō!!")
  2. The Strength That Is Given...!! (与えられし力・・・!!, "Ataerareshi chikara...!!")
  3. Ten Hours Earlier... (10時間前, "Jū jikan mae")
  4. Witnesses...!! (目撃者・・・!!, "Mokugekisha...!!")
  5. The Tragedy of the Sand!! (砂の惨劇!!, "Suna no sangeki!!")
  6. The Last Chance...!! (ラストチャンス・・・!!, "Rasuto Chansu...!!")
  7. The Path You Should Tread...!! (進むべき道・・・!!, "Susumubeki michi...!!")
  8. Trapped Like Rats!! (袋のネズミ・・・!!, "Fukuro no nezumi...!!")
  9. One More Face (もう一つの顔, "Mō hitotsu no kao")
"Sasuke kesinlikle beni seçecek" diyen esrarengiz ninja Orochimaru, Narutoların önünden kaybolur... Sasuke inanılmaz bir güçle Ses ninjalarını devirir. Bu Orochimaru'nun bıraktığı mühürün etkisi yüzündendir. Orochimaru'nun amacı bilinmezken, Chuunin seçme sınavı da devam etmektedir.
8Canı Pahasına Savaşmak!
Inochigake no tatakai!! (命懸けの戦い!!)
3 Ağustos 2001[18]
ISBN 978-4-08-873147-6[18]
Kasım 2012[19]
ISBN 978-605-5686-68-0[19]
  1. Lord Hokage's Message...!! (火影の伝令・・・!!, "Hokage no denrei...!!")
  2. Life-and-Death Battles!! (命懸けの戦い!!, "Inochigake no tatakai!!")
  3. Sakura's Advice (サクラの勧告, "Sakura no kankoku")
  4. Unholy Gifts! (異端なる能力!!, "Itan naru nōryoku!!")
  5. Blood of the Uchiha (うちはの血!!, "Uchiha no chi!!")
  6. The Deadly Visitor!! (恐怖の訪問者!!, "Kyōfu no hōmonsha!!")
  7. The One Who Dies!! (死ぬのは・・・!?, "Shinu no wa...!?")
  8. The Insurmountable Wall...!! (高すぎる壁・・・!!, "Takasugiru kabe...!!")
  9. Rivals...!! (拮抗・・・!!, "Kikkō...!!")
9Neji ve Hinata
Neji to Hinata (ネジとヒナタ)
4 Ekim 2001[20]
ISBN 978-4-08-873174-2[20]
Şubat 2013[21]
ISBN 978-605-5686-74-1[21]
  1. Mağlubiyet İlânı...?! (敗北宣言・・・!?, "Haiboku sengen...!?")
  2. Altıncı Karşılaşma... Ve...!! (第六回戦・・・そして!!, "Dairoku kaisen... soshite!!")
  3. Naruto'nun Gelişimi...!! (ナルトの成長・・・!!, "Naruto no seichō...!!")
  4. Kiba'nın Dönüşü!! Naruto'nun Dönüşü!!? (キバの逆転!! ナルトの逆転 !!?, "Kiba no gyukuten!! Naruto no gyukuten!!?")
  5. Naruto'nun Acayip Planı (ナルトの奇策!!, "Naruto no kisaku!!")
  6. Neji ve Hinata (ネジとヒナタ)
  7. Hyūga Klanı (日向一族, "Hyūga ichizoku")
  8. Sınırı Aşarak (限界を超えて・・・, "Genkai o koete...")
  9. Gaara vs (我愛羅vs・・・)
10Mükemmel Ninja...!!
Rippa na ninja...!! (立派な忍者・・・!!)
4 Aralık 2001[22]
ISBN 978-4-08-873197-1[22]
Haziran 2013[23]
ISBN 978-605-5686-81-9[23]
  1. Lee'nin Sırrı!! (リーの秘密!!, "Rī no himitsu!!")
  2. Mükemmel Savunma Çatırdıyor!? (絶対防御・崩壊!?, "Zettai hōgyo, hōkai!?")
  3. Çalışkanlığın Dehası...!! (努力の天才・・・!!, "Doryoku no tensai...!!")
  4. Şimdi...!! (今こそ・・・!!, "Ima koso...!!")
  5. Mükemmel Ninja...!! (立派な忍者・・・!!, "Rippa na ninja...!!")
  6. Elemeler Bitti...!! (予選終了・・・!!, "Yosen shūryō...!!")
  7. Sasuke'nin Durumu...!? (サスケは・・・!?, "Sasuke wa...!?")
  8. Naruto'nun Ricası...! (ナルトのお願い・・・!!, "Naruto no onegai...!!")
  9. Antrenman Ne Olacak? (修業どーすんだ!?, "Shūgyō dōsun'da!?")
11Çıraklık Başvurusu!?
Deshi'iri shigan!? (弟子入り志願 !?)
4 Mart 2002[24]
ISBN 978-4-08-873236-7[24]
Ağustos 2013[25]
ISBN 978-605-5686-90-1[25]
  1. Make Me Your Disciple?! (弟子入り志願 !?, "Deshi'iri shigan!?")
  2. Konoha. vs. Sound vs. Sand (木ノ葉と音と砂と・・・!!, "Konoha to Oto to Suna to...!!")
  3. Impassioned Efforts... Each and Every One!! (熱情・・・それぞれ!!, "Netsujō... sorezore!!")
  4. The Key...!! (鍵・・・!!, "Kagi...!!")
  5. A Chance Encounter...!! (邂逅・・・!!, "Kaikō...!!")
  6. The Unexpected Visitor!! (突然の来訪者!!, "Totsuzen no raihōsha!!")
  7. My Reason for Living...!! (在り続ける理由(わけ)!!, "Ari tsuzukeru wake!!")
  8. The Proud Failure!! (誇り高き失敗者!!, "Hokori takaki shippaisha!!")
  9. The Finals Commence...!! (本線、開始っ・・・!!, "Honsen, kaishi...!!")
12The Great Flight
Ōi naru hishō!! (大いなる飛翔!!)
1 Mayıs 2002[26]
ISBN 978-4-08-873259-6[26]
Ekim 2013[27]
ISBN 978-605-5686-96-3[27]
  1. Prepared to Lose...!! (玉砕覚悟!!, "Gyokusai kakugo!!")
  2. The Other...!! (もう一つの・・・!!, "Mō hitotsu no...!!")
  3. The Caged Bird...!! (籠の中の鳥・・・!!, "Kago no naka no tori...!!")
  4. The Failure!! (落ちこぼれ!!, "Ochigobore!!")
  5. The Power to Change...!! (変える力・・・!!, "Kaeru chikara...!!")
  6. The Great Flight!! (大いなる飛翔!!, "Ōi naru hishō!!")
  7. Sasuke Forfeits...?! (サスケ失格・・・!?, "Sasuke shikkaku...!?")
  8. The Boy with No Fighting Spirit!! (やる気ゼロの男!!, "Yaruki zero no otoko!!")
  9. A Plot Within a Plot...?! (勝利への伏線・・・!?, "Shōri e no fukasen...!?")
13Chunin Sınavı Bitiyor...!!
Chūnin shiken, shūryō...!! (中忍試験、終了・・・!!)
2 Ağustos 2002[28]
ISBN 978-4-08-873298-5[28]
Ocak 2014[29]
ISBN 978-605-5015-08-4[29]
  1. Konoha Dansı...!! (木の葉、舞い・・・!!, "Konoha, mai...!!")
  2. Sonunda...!! (いよいよ・・・!!, "Iyo iyo...!!")
  3. Sasuke vs. Gaara!! (サスケVS我愛羅!!)
  4. Sasuke'nin Taijutsu'su...!! (サスケの体術・・・!!, "Sasuke no taijutsu...!!")
  5. Gecikmenin Sebebi...!! (遅刻の理由・・・!!, "Chikoku no ryū...!!")
  6. Güçlü Saldırı...!! (強襲・・・!!, "Kyōshū...!!")
  7. Chunin Sınavı Bitiyor...!! (中忍試験、終了・・・!!, "Chūnin shiken, shūryō...!!")
  8. Konoha Yıkımı...!! (木ノ葉崩し・・・!!, "Konoha kuzushi...!!")
  9. Verilen Görev...!! (下された任務・・・!!, "Kudasareta ninmu...!!")
14Hokage'ye Karşı Hokage!!
火影VS火影!!
1 Kasım 2002[30]
ISBN 978-4-08-873341-X[30]
Şubat 2014[31]
ISBN 978-605-5015-08-4[31]
  1. Detainment...!! (足止め・・・!!, "Ashidome...!!")
  2. The Life I Wanted...!! (オレの人生・・・!!, "Ore no jinsei...!!")
  3. Hokage vs. Hokage!! (火影VS火影!!)
  4. The Terrible Experiment...!! (恐るべき実験・・・!!, "Osorubeki jikken...!!")
  5. The Bestowed Will!! (受け継がれてゆく意志!!, "Uketsugarete yuku ishi!!")
  6. The Final Seal (最後の封印, "Saigo no fūin")
  7. The Eternal Battle...!! (永遠なる闘い・・・!!, "Eien naru tatakai...!!")
  8. The Time of Awakening...!! (目覚めの時・・・!!, "Mezame no toki...!!")
  9. Off Guard...!! (油断・・・!!, "Yudan...!!")
15Naruto'nun Ninja Tekniği Defteri!!!
Naruto ninpōchō!! (ナルト忍法帖!!)
20 Aralık 2002[32]
ISBN 978-4-08-873368-1[32]
Mayıs 2014[33]
ISBN 978-605-5015-22-0[33]
  1. Yaşam Hissi...!! (生の実感・・・!!, "Sei no jikkan...!!")
  2. Sınırı Aşarak...!! (限界を超えて・・・!!, "Genkai o koete...!!")
  3. Acı...!!! (痛み・・・!!, "Itami...!!")
  4. Sevgi...!! (愛情・・・!!, "Aijō...!!")
  5. Gaara'nın Anlamı...!! (我愛羅という名・・・!!, "Gaara to iu na...!!")
  6. Gölge ve Işık İkilisi...! (二人・・・闇と光, "Futari... Yami to hikari")
  7. Güçlü Kişi...!! (強き者・・・!!, "Tsuyokimono...!!")
  8. Naruto'nun Ninja Tekniği Defteri!! (ナルト忍法帖!!, "Naruto ninpōchō!!")
  9. Fırtına Gibi Savaş!! (嵐の如き戦い!!, "Arashi no gotoki tatakai!!")
16Konoha'nın Yıkımı, Engellendi!!
Konoha kuzushi, shūketsu!! (木ノ葉崩し、終結!!)
4 Mart 2003[34]
ISBN 978-4-08-873394-0[34]
Eylül 2014[35]
ISBN 978-605-5015-27-5[35]
  1. Son Vuruş...!! (最後の一撃・・・!!, "Saigo no ichigeki...!!")
  2. Konoha'nın Ninjası...!! (木ノ葉の忍・・・!!, "Konoha no shinobi...!!")
  3. Konoha'nın Yıkımı, Engellendi!! (木ノ葉崩し、終結!!, "Konoha kuzushi, shūketsu!!")
  4. Onun Adı...!! (その者の名は・・・!!, "Sono mono no na wa...!!")
  5. Yaklaşmak...!! (接近・・・!!, "Sekkin...!!")
  6. Uchiha Itachi!! (うちはイタチ!!)
  7. Kakashi vs. Itachi (カカシvsイタチ)
  8. Dördüncü'nün Mirası!! (四代目の遺産!!, "Yondaime no isan!!")
  9. Takipçi (追跡者, "Tsuisekisha")
17Itachi'nin Yetenekleri!!
Itachi no chikara!! (イタチの能力!!)
1 Mayıs 2003[36]
ISBN 978-4-08-873420-3[36]
Eylül 2014[37]
ISBN 978-605-5015-33-6[37]
  1. Umutsuzluk Hatırası (絶望の記憶, "Zetsubō no kioku")
  2. Nefret ile Birlikte...!! (憎悪とともに・・・!!, "Zōo to tomo ni...!!")
  3. Benim Yeteneğim!! (オレの戦い!!, "Ore no tatakai!!")
  4. Itachi'nin Gücü!! (イタチの能力!!, "Itachi no chikara!!)
  5. Efsanevi...!! (伝説の・・・!!, "Densetsu no...!!")
  6. Antrenman Başlangıcı...?! (修行開始・・・!?, "Shūgyō kaishi...!?")
  7. Dönüm Noktası...!! (きっかけ・・・!!, "Kikkake...!!")
  8. İkinci Seviye (第二段階, "Daini dankai")
  9. Arayan Kişiler!! (捜索者たち!!, "Sōsakusha-tachi")
18Tsunade'nin Kararı!!
Tsunade no ketsui (綱手の決意!!)
4 Ağustos 2003[38]
ISBN 978-4-08-873493-9[38]
Ekim 2014[39]
ISBN 978-605-5015-38-1[39]
  1. Varış...!! (到達・・・!!, "Tōtatsu...!!")
  2. Üçüncü Seviye (第三段階, "Daisan dankai")
  3. Alışveriş (取り引き, "Torihiki")
  4. Cevap Ne...?! (答えは・・・!?, "Kotae wa...!?")
  5. Affetmeyeceğim...!! (許さねぇ・・・!!, "Yurusane...!!")
  6. İddia...!! (賭け・・・!!, "Kake...!!")
  7. Ölüm Kolyesi...!! (死の首飾り・・・!!, "Shi no kubikazari...!!")
  8. Tsunade'nin Kararı!! (綱手の決意!!, "Tsunade no ketsui")
  9. Karşı Konulamaz Duygu...!! (抗えぬ心・・・!!, "Aragaenu kokoro...!!")
19Vâris
Uketsugumono (受け継ぐ者)
11 Kasım 2003[40]
ISBN 978-4-08-873523-4[40]
Ocak 2015[41]
ISBN 978-605-5015-39-8[41]
  1. Yok Olmayan Şey...!! (朽ちぬもの・・・!!, "Kuchinumono...!!")
  2. Medikal Ninja!! (医療忍者!!, "Supesharisuto!!")
  3. Naruto, Saldırıyor!! (ナルト、突撃っ!!, "Naruto, totsugeki!!")
  4. Ninjalık Yeteneği...!! (忍の才能・・・!!, "Shinobi no sainō...!!")
  5. Söz Verdiğim Gibi...!! (約束通り・・・!!, "Yakusoku dōri...!!")
  6. Son Bir Defa (もう一度だけ, "Mō ichido dake")
  7. Canı Pahasına...!! (命を懸ける・・・!!, "Inochi o kakeru...!!")
  8. Efsanevi Üçlünün Savaşı!!! (三竦みの攻防!!, "Sansukumi no kōbō!!")
  9. Vâris (受け継ぐ者, "Uketsugumono")
20Naruto Sasuke'ye Karşı!!
ナルトvsサスケ!!
19 Aralık 2003[42]
ISBN 978-4-08-873552-8[42]
Nisan 2015[43]
ISBN 978-605-9141-02-4[43]
  1. Köye Dönüş (帰郷, "Kikyō")
  2. Izdırap Çekenler (苦悩する者たち, "Kunōsurumono-tachi")
  3. Kişisel Duygular...! (想い、それぞれ・・・!, "Omoi, sorezore...!")
  4. Naruto Sasuke'ye Karşı!! (ナルトvsサスケ!!)
  5. Rakip Olmak (ライバルというもの, "Raibaru to iu mono")
  6. Dörtlü Ses Ninjaları (音の四人衆, "Oto no yoninshū")
  7. Ses'in Çağrısı...!! (音の誘い・・・!!, "Oto no izanai...!!")
  8. Unutma...!! (忘れるな・・・!!, "Wasureruna...!!")
  9. Söz!! (約束だ!!, "Yakusoku da!!")
21Affetmeyeceğim!!
Yurusenai!! (許せない!!)
4 Mart 2004[44]
ISBN 978-4-08-873573-0[44]
Ağustos 2015[45]
ISBN 978-605-9141-07-9[45]
  1. Savaşın Başlangıcı...!! (闘いの始まり・・・!!, "Tatakai no hajimari...!!")
  2. Toplanın!! (集結!!, "Shūketsu!!")
  3. Hayatımın Sözü (一生の約束, "Isshō no yakusoku")
  4. Ses Konoha'ya Karşı!! (音vs木ノ葉!!, "Oto vs Konoha!!")
  5. Ses'i Takip Et...!! (音を追え・・・!!, "Oto o oe...!!")
  6. Operasyon... Başarısız...?! (作戦・・・失敗!?, "Sakusen... shippai!?")
  7. Bizi Öldürmeyin...!! (命乞い・・・!!, "Inochigoi...!!")
  8. Gizli Konoha'nın Ninjası...!! (木ノ葉隠れの忍・・・!!, "Konohakagure no shinobi")
  9. İnanma Gücü...!! (信じる力・・・!!, "Shinjiru chikara...!!")
  10. Affetmeyeceğim!! (許せない!!, "Yurusenai!!")
22Reenkarnasyon...!!
Tensei...!! (転生・・・!!)
30 Nisan 2004[46]
ISBN 978-4-08-873595-1[46]
Ekim 2015[47]
ISBN 978-605-9141-13-0[47]
  1. Yoldaş...!! (仲間・・・!!, "Nakama...!!")
  2. Basamak...!! (段取り・・・!!, "Dandori...!!")
  3. Game Over (ゲームオーバー, "Gēmu Ōbā")
  4. Karşılıklı İstihbarat (さぐりあい, "Saguriai")
  5. Kazanma Stratejisi...!! (攻略法・・・!!, "Kōryaku hō...!!")
  6. En Güçlü Düşman!! (一番強い敵!!, "Ichiban tsuyoi teki!!")
  7. Ölümüne Kararlı!! (決死の覚悟!!, "Kesshi no kakugo!!")
  8. Reenkarnasyon...!! (転生・・・!!, "Tensei...!!")
  9. Arzu...!! (願望・・・!!, "Ganbō...!!")
23Zor Durum
Kukyō...!! (苦境・・・!!)
4 Ağustos 2004[48]
ISBN 978-4-08-873639-6[48]
Kasım 2015[49]
ISBN 978-605-9141-18-5[49]
  1. Hesaplandığı Gibi...!! (計算通り・・・!!, "Keisan dōri...!!")
  2. Yanlış Hesap...!! (計算違い・・・!!, "Keisan chigai...!!")
  3. Üç İstek!! (三つの願い!!, "Mittsu no negai!!")
  4. Sakon'un Sırrı (左近の秘密, "Sakon no himitsu")
  5. Ukon'un Yeteneği (右近の能力, "Ukon no nōryoku")
  6. Kiba'nın Kararı!! (キバの決意!!, "Kiba no ketsui!!")
  7. Zor Durum...!! (苦境・・・!!, "Kukyō...!!")
  8. Strateji Oyunu (飛車角落ち, "Hisha kakuochi")
  9. İlk Hamle Tuzak!! (一手目はフェイク!!, "Itteme wa feiku!!")
24Tehlike.Tehlike.Tehlike!!
Pinchi pinchi pinchi!! (ピンチ・ピンチ・ピンチ!!)
4 Ekim 2004[50]
ISBN 978-4-08-873660-5[50]
Aralık 2015[51]
ISBN 978-605-9141-24-6[51]
  1. Kurtarıcı Geldi!! (助っ人、参上!!, "Suketto, sanjō!!")
  2. Lee'nin Sırrı!! (リーの秘密!!, "Rī no himitsu")
  3. Tutarsız Saldırı...!! (変則的・・・!!, "Hensokuteki...!!")
  4. Tehlike・Tehlike・Tehlike!! (ピンチ・ピンチ・ピンチ!!, "Pinchi pinchi pinchi!!")
  5. Büyük Can Borcu...!! (大きな借り・・・!!, "Ōki na kari...!!")
  6. Şimdilik Geri Çekiliyoruz...!! (いったん退いて・・・!!, "Ittan hiite...!!")
  7. Çöl'ün Gaara'sı (砂漠の我愛羅, "Sabaku no Gaara")
  8. Kılıç ve Kalkan...!! (矛と盾・・・!!, "Hoku to tate...!!")
  9. Önemli Kişi Uğruna (大切な者の為に, "Taisetsu na mono no tame ni")
25Itachi ve Sasuke
Itachi to Sasuke (兄と弟)
3 Aralık 2004[52]
ISBN 978-4-08-873679-2[52]
Şubat 2016[53]
ISBN 978-605-9141-24-6[53]
  1. Konoha'nın Yoldaşları!! (木ノ葉の仲間!!, "Konoha no nakama!!")
  2. Gelecek ve Geçmiş (未来と過去, "Mirai to kako")
  3. Itachi ve Sasuke (兄と弟, "Itachi to Sasuke")
  4. Yetişilemeyen Ağabey (遠すぎる兄, "Tōsugiru ani")
  5. Itachi'nin Şüpheleri (イタチの疑惑, "Itachi no giwaku")
  6. Sasuke ve Babası (サスケと父, "Sasuke to chichi")
  7. O Gün...!! (その日・・・!!, "Sono hi...!!")
  8. Karanlığın İçinde...!! (闇の中・・・!!, "Yami no naka...!!")
  9. Yakın Arkadaşa...!! (親しき友に・・・!!, "Shitashiki tomo ni...!!")
26Ayrılık Günü[b]
Wakare no hi...!! (別れの日・・・!!)
4 Şubat 2005[54]
ISBN 978-4-08-873770-9[54]
Mart 2016[55]
ISBN 978-605-9141-38-3[55]
  1. Chidori Rasengan'a Karşı!! (千鳥VS螺旋丸!!)
  2. Kakashi'nin Önsezisi (カカシの予感, "Kakashi no yokan")
  3. Bağlar...!! (繋がり・・・!!, "Tsunagari...!!")
  4. Uyanma Zamanı!! (目醒めの時!!, "Mezame no toki!!")
  5. Özel Güç!! (特別な力!!, "Tokubetsu na chikara!!")
  6. Sonun Vadisi (終末の谷, "Shūmatsu no tani")
  7. En Kötü Son...!! (最悪の結末・・・!!, "Saiaku no ketsumatsu...!!")
  8. Ayrılık Günü...!! (別れの日・・・!!, "Wakare no hi...!!")
  9. Görev Başarısız...!! (任務失敗・・・!!, "Ninmu shippai...!!")
En yakın arkadaşını öldürürsen bu "güce" sahip olursun. Sasuke, ağabeyi İtachi'nin söylediği gibi "en yakın arkadaşı" Naruto'yu öldürmeye kalkışır. Naruto'nun Rasengan'ı ve Sasuke'nin Chidori'si şiddetle çarpışır.
27Ayrılık Günü[b]
Tabidachi no hi!! (旅立ちの日!!)
4 Nisan 2005[56]
ISBN 978-4-08-873791-1[56]
Mayıs 2016[57]
ISBN 978-605-9141-48-2[57]
  1. Tutamadığım Söz (守れなかった約束, "Mamorenakatta yakusoku")
  2. Aptal...!! (馬鹿・・・!!, "Baka...!!")
  3. Ayrılık Günü!! (旅立ちの日!!, "Tabidachi no hi!!")

KAKASHİ GAİDEN (DIŞ HİKAYE): SAVAŞ ALANINDAKİ ÇOCUKLARIN HAYATLARI

  1. Gaiden 1: Görev Başladı...!! (外伝其ノ一:任務開始...!!, "Gaiden sono ichi: Misshon Sutāto...!!")
  2. Gaiden 2: Takım Oyunu!! (外伝其ノ二:チームワーク!!, "Gaiden sono ni: Chīmuwāku!!")
  3. Gaiden 3: Gerçek Kahraman (外伝其ノ三:本当の英雄!!, "Gaiden sono san: Hontō no eiyū!!")
  4. Gaiden 4: Sulugöz Ninja (外伝其ノ四:泣き虫忍者, "Gaiden sono yon: Nakimushi ninja")
  5. Gaiden 5: Hediye (外伝其ノ五:プレゼント, "Gaiden sono go: Purezento")
  6. Gaiden Son: Sharingan'lı Kahraman (外伝最終話:写輪眼の英雄, "Gaiden saishūwa: Sharingan no eiyū")
Ölüm savaşından sonra Naruto, Sasuke'yi geri getirememiştir. Bundan sonra ise Naruto ile beraber Konoha'nın genç ninjalarının yeni yolculukları başlar. Genç Kakashi'nin hikayesi, Kakashi Gaiden: Savaş alanındaki çocukların hayatı da bu cildin içindedir!

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Türkçe belirtilen cilt ve bölüm isimleri resmî Gerekli Şeyler çevirilerinden alıntılanmıştır.
  2. ^ a b Gerekli Şeyler 26. ve 27. ciltleri aynı isimle yayınlamıştır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kishimoto, Masashi (2009). NARUTO-ナルト-[秘伝・皆の書]オフィシャルプレミアムファンBOOK (Japonca). Shueisha. s. 8. ISBN 978-4-08-874834-4. 
  2. ^ "Naruto story" (Japonca). TV Tokyo. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2009. 
  3. ^ "Naruto". 25 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2016.  Bilinmeyen parametre |= görmezden gelindi (yardım); Bilinmeyen parametre |Animez TV= görmezden gelindi (yardım)
  4. ^ a b "NARUTO―ナルト―/1" (Japonca). Shueisha. 22 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  5. ^ a b "NARUTO 1. CİLT". Gerekli Şeyler. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  6. ^ a b "NARUTO―ナルト―/2" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2007. 
  7. ^ a b "NARUTO 2. CİLT". Gerekli Şeyler. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  8. ^ a b "NARUTO―ナルト―/3" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2007. 
  9. ^ a b "NARUTO 3. CİLT". Gerekli Şeyler. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  10. ^ a b "NARUTO―ナルト―/4" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2007. 
  11. ^ a b "NARUTO 4. CİLT". Gerekli Şeyler. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  12. ^ a b "NARUTO―ナルト―/5" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  13. ^ a b "NARUTO 5. CİLT". Gerekli Şeyler. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  14. ^ a b "NARUTO―ナルト―/6" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  15. ^ a b "NARUTO 6. CİLT". Gerekli Şeyler. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  16. ^ a b "NARUTO―ナルト―/7" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  17. ^ a b "NARUTO 7. CİLT". Gerekli Şeyler. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  18. ^ a b "NARUTO―ナルト―/8" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  19. ^ a b "NARUTO 8. CİLT". Gerekli Şeyler. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  20. ^ a b "NARUTO―ナルト―/9" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  21. ^ a b "NARUTO 9. CİLT". Gerekli Şeyler. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  22. ^ a b "NARUTO―ナルト―/10" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  23. ^ a b "NARUTO 10. CİLT". Gerekli Şeyler. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  24. ^ a b "NARUTO―ナルト―/11" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  25. ^ a b "NARUTO 11. CİLT". Gerekli Şeyler. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  26. ^ a b "NARUTO―ナルト―/12" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  27. ^ a b "NARUTO 12. CİLT". Gerekli Şeyler. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  28. ^ a b "NARUTO―ナルト―/13" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  29. ^ a b "NARUTO 13. CİLT". Gerekli Şeyler. 9 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  30. ^ a b "NARUTO―ナルト―/14" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  31. ^ a b "NARUTO 14. CİLT". Gerekli Şeyler. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  32. ^ a b "NARUTO―ナルト―/15" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  33. ^ a b "NARUTO 15. CİLT". Gerekli Şeyler. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  34. ^ a b "NARUTO―ナルト―/16" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  35. ^ a b "NARUTO 16. CİLT". Gerekli Şeyler. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  36. ^ a b "NARUTO―ナルト―/17" (Japonca). Shueisha. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  37. ^ a b "NARUTO 17. CİLT". Gerekli Şeyler. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  38. ^ a b "NARUTO―ナルト―/18" (Japonca). Shueisha. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  39. ^ a b "NARUTO 18. CİLT". Gerekli Şeyler. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  40. ^ a b "NARUTO―ナルト―/19" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  41. ^ a b "NARUTO 19. CİLT". Gerekli Şeyler. 13 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  42. ^ a b "NARUTO―ナルト―/20" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  43. ^ a b "NARUTO 20. CİLT". Gerekli Şeyler. 13 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  44. ^ a b "NARUTO―ナルト―/21" (Japonca). Shueisha. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  45. ^ a b "NARUTO 21. CİLT". Gerekli Şeyler. 18 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  46. ^ a b "NARUTO―ナルト―/22" (Japonca). Shueisha. 20 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  47. ^ a b "NARUTO 22. CİLT". Gerekli Şeyler. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  48. ^ a b "NARUTO―ナルト―/23" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  49. ^ a b "NARUTO 23. CİLT". Gerekli Şeyler. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  50. ^ a b "NARUTO―ナルト―/24" (Japonca). Shueisha. 17 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  51. ^ a b "NARUTO 24. CİLT". Gerekli Şeyler. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  52. ^ a b "NARUTO―ナルト―/25" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  53. ^ a b "NARUTO 25. CİLT". Gerekli Şeyler. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  54. ^ a b "NARUTO―ナルト―/26" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  55. ^ a b "NARUTO 26. CİLT". Gerekli Şeyler. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 
  56. ^ a b "NARUTO―ナルト―/27" (Japonca). Shueisha. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2007. 
  57. ^ a b "NARUTO 27. CİLT". Gerekli Şeyler. Erişim tarihi: 29 Nisan 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]