Kullanıcı mesaj:Zafer/Temmuz - Eylül 2020/Ağustos 2015

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selamlar Ömer Berkay, işine karışmış gibi oldum ama sabah GSR görünmeyince şablonu oluşturdum ve resme GSR şablonunu ekledim. Geri kalan prosedürü bilmediğim için yapamadım. Umarım kusuruma bakmazsın. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:08, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Ne kusuru çok teşekkür ederim fenerli. Bu aralar çok yoğun olduğumdan vikipediyle fazla ilgilenemiyorum. Umarım kısa sürede tekrar vikipediyle ilgilenirim. İyi vikiler. Ömer Berkaymesaj


Ya ben az önce bir şeyler yazdım ama bu kullanıcı 29 Temmuz 2015'te kaydolmuş. Bunları 20 Temmuz'da yazmış. 8 yıllık üyeyim diyor. Nasıl oluyor? İtalyakurdu (mesaj) 11:25, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar İtalyakurdu, kullanıcı adını değiştirdi. Sonrada tekrardan yeni kullanıcı adı aldı! Ama zaten ilk aldığıda 1 haftalık bir kayıt. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:32, 1 Ağustos 2015 (UTC)
Kullanıcının şu ve şu sayfaları boşaltmaya, yeni üye adına olan yönlendirmeleri silmeye hakkı var mı acaba? --85.108.48.22 18:04, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Sana ben anlatacağım İtalyakurdu ve Fenerli1978 benim bu tür gereksiz yazışmalarla pek işim olmaz ama katkım olsun diye yazıyorum. Siz anlama sorunu yaşadığınız için tekrar yazacağım. 1 8 yıllık üyeyim :) 2 Fenerli1978 sen hiç anlamazsın tekrar yazıyorum 1 haftalık hesap değil :) Küresel hesabıma baksaydınız 8 yıllık olduğunu anlayabilirdiniz. Şimdi isterseniz bir bakın öğrenin öyle gelin ve gelişi güzel hakkımda yazı yazmayın. Beni rahatsız ederek buradan soğutuyorsunuz. Ben 8 yıllık diyorsam öyledir. Ayrıca sayın fenerli1978 kendi mesaj sayfanızı neden boşaltıyorsunuz? Bu mesajın burada ne işi var? Küresel hesap ne biliyorsunuz değil mi? bilmediğiniz konuda konuşmak yerine başka bir hizmetliye sorabilirdiniz. Hesabımın 8 yıllık olduğunu biliyorlardı Bu mesajı silmeye kıyamamışsın. Çünkü haftalar önce bu konuşmalar sonlardaydı.

Daha önceki kullanıcı adımı bilen bir hizmetli eski olduğumu da biliyordur. Defalarca 8 yıldır buradayım yazmıştım. ilk en.wikipedia.org üyesiyim. Kullanıcı adı değişince yeni üye gibi göründüm. Ayrıca daha önceki kullanıcı adımı yazmasanız sevinirim. Yazacaksak eğer yeni kullanıcı adı neden aldım.--X-static (mesaj) 23:52, 30 Ağustos 2015 (UTC)

Fenerli; kullanıcı engellenmiş ama şu ve şu değişiklikleri örnek göstermiş. Bunların aynısını benim mesaj sayfama da gönderdi. Buradaki sayfaları ben boşaltmadım. Ben ilk değişiklikte sadece hoşgeldiniz mesajı gönderdim. 2. değişiklikten haberim bile yok. Bunlar yalan yanlış şeyler mi? Yoksa ben uyku sersemi olup da sayfayı boşalttım da mı görmüyorum? Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 08:59, 31 Ağustos 2015 (UTC)

TBMM 25. dönem milletvekilleri listesi[kaynağı değiştir]

İyi günler. Malum İhsan Özkes istifa etti. CHP'liyken şimdilik bağımsız milletvekili oldu. Ben bir şey istiyorum. Gerçi nasıl anlatacağım bilmiyorum ama... Yukarıda belirttiğim sayfada İstanbul 1. bölgede İhsan Özkes var. Ben onu listenin en altına bağımsız olarak ekledim. Ama şöyle yapmak istiyorum; yine Oğuz Kaan Salıcı'nın altında CHP milletvekili olarak kalsın. Ama yatık olarak kırmızı renkte Cumhuriyet Halk Partisi yazısı var ya, işte o yazıyı ikiye bölmek istiyorum. Yazının sol tarafında kırmızı renkte Cumhuriyet Halk Partisi yazsın, sağ tarafında ise gri renkte bağımsız yazsın. Bunu nasıl yapabilirim. Saygılarımla... İtalyakurdu (mesaj) 11:41, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Kullanıcı_mesaj:Kibele'yi şu konudan haberdar edebilir misiniz, mesaj sayfasında + çıkmıyor da... --85.108.48.22 18:09, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Sayın fenerli şahinler köyü gülşehir sayfamı neden kaldırdın Samil050 (mesaj) 11:23, 15 Ağustos 2015 (UTC)

Yeni maddelere bakar mısınız?[kaynağı değiştir]

Selamlar... İki yeni madde hazırladım: Ethem Nejat ve Ernst Jaeckh Bir inceler misiniz? Varsa, eksikleri, yanlışları düzeltelim. Şimdiden teşekkürler.Sultan Galiyev (mesaj) 19:37, 1 Ağustos 2015 (UTC)

Foto kaldirma[kaynağı değiştir]

Su fotografi kaldirmama yardimci olabilir misiniz rica etsem. Cevap yazmaniza luzum yok cok tesekkürler (Kapali Hesap) Yavukluantonio (mesaj) 15:48, 2 Ağustos 2015 (UTC)

selam, kullanıcı, senin 'son' uyarını da dikkate almış görünmüyor. --kibele 16:39, 2 Ağustos 2015 (UTC)

'sansürleme' yorumunun da aynı politikayı ihlal ettiğini ve bunun şurada da tekrarlandığını, 'içeriği geliştirmeye yönelik olmayan yorumların çıkartılması gerektiğini de hatırlatmak isterim. kolay gelsin. --kibele 17:04, 2 Ağustos 2015 (UTC)
ilgilenmene gerek kalmadı.. --kibele 12:56, 3 Ağustos 2015 (UTC)
Nedense kendi yaptığınız davranış ile beni zan altında bırakmaya çalışıyorsunuz. Yok edici olmak yerine yapıcı olmayı deneyin. Daha mutlu olacaksınız. Katkı yapmaya çalışan birini engellemek yerine teşvik etmek de sizinle birlikte hepimizi mutlu edebilir. --Kafkasmurat- 17:22, 2 Ağustos 2015 (UTC)

James jude ile ilgili[kaynağı değiştir]

James Jude ünlü bir kalp cerrahı iken silmeniz düşündürücü....

Resim Yükleme[kaynağı değiştir]

Selamlar. Resim yükleme ile ciddi sıkıntım var. İlgili sayfaları inceledim ama biraz kafam karıştı açıkçası. Mesela Sevinç Çokum maddesini biraz düzenleyeyim dedim, bilgi kutusu falan ekleyecektim, ama resim nasıl yükleyeceğim. Yani telif hakları hep bir mesele olarak çıkıyor ve Commons daha önce yüklediğim birkaç resmi sildi. Mesela Sevinç Çokum'un kendi internet sitesinde şöyle bir resim var. Şu sayfada da pek çok başka resmi var. Seçtiğim bir resmi Commons'a o siteyi kaynak göstererek mi yüklemem gerekiyor? "Bilal'e anlatır" gibi yol gösterirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Sultan Galiyev (mesaj) 11:20, 3 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar Sultan Galiyev, maalesef sorununuzu Bilal bile çözemezǃ Çünkü telif hakkı sizde olmayan yada özgür lisanslı olmayan fotoğrafları commons'a ya da lokale yükleyemezsiniz. Sadece ölmüş bir insanın yada yıkılmış bir yapının fotoğrafını (sadece konu veya kişiyi anlatan kısmı) adil kullanım gerekçelerini belirterek lokale yükleyebilirsiniz. Lokalden kastım Türkçe Vikipedi'dir. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:03, 3 Ağustos 2015 (UTC)
Adil Kullanım meselesi için bir deneme yaptım. The Final Frontier maddesine albüm kapağı resmi yükledim. Usulüne uygun olmuş mu? Uygunsa kitap kapakları ve albüm kapakları ekleyebilirim değil mi bu şekilde? Sultan Galiyev (mesaj) 23:48, 13 Ağustos 2015 (UTC)
Evet hiç bir problem yok. Kitap kapağından farklı bir lisans kullanıyoruz yalnız! Sadece bilgisini vermek istedim. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:23, 14 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar. yaklaşık yarım saat - 45 dk önce benim IP adresim engellendi. Yani bu girdiğim IP adresinden kullanıcı hesabımı açtığımda sayfa düzenleyemedim, mesaj gönderemedim. Tam beni engelleyen kullanıcıya mesaj gönderecektim ki elektrikler kesildi. Hemen sonra geldi. Sence bu durum niye olmuştur? Engel başlangıç tarihi 17 Temmuz 2015, bitiş tarihi ise 17 Temmuz 2020'ydi.

Bir de ben imzamı renkli ve güzel bir hale getirmek istiyorum. Bunun için kodları veya ilgili sayfayı nereden bulabilirim? (İmza kullanımı sayfasını söyleme :) ) İtalyakurdumesaj 14:33, 3 Ağustos 2015 (UTC)

IP ile ilgili muhtelen sizin o an aldığınız IPyi vandal birisi almıştı ve 17 Temmuz 2015'te engellenmiş. O andaki IP hangisi olduğunu bilmediğimiz için kontrol etmek zor. Bu tip engellemeler global olarakta yapılmış olabiliyor. İmza içinse örnek alacağın imzaları atan kişilerin imzalarına bakarsan renk ve yazı tipi kodlarını oradan görebilirsin. İmzayı değiştirmek ise Tercihlerim sayfasındaki Kullanıcı bilgilerim tabında bulabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:41, 3 Ağustos 2015 (UTC)
Aman engele rağmen ben sayfalar düzenleyebiliyordum. Beni engelleyen ise metadan. Kullanıcının vandal olduğunu da zannetmiyorum. Kullanıcı bu. Yazarken aklıma geldi.

İtalyakurdu bunu istiyorum ama imza bölümüne bunu yazdığımda kabul olmuyor. İtalyakurdumesaj 15:14, 3 Ağustos 2015 (UTC)

Şöyle yapsam olur mu: İtalyakurdu'nu yazsam, sonra da 5 til koysam? İtalyakurdumesaj 15:15, 3 Ağustos 2015 (UTC)
Onu yazıp 5 til mi koydun? İtalyakurdu 15:22, 3 Ağustos 2015 (UTC)

Vikipedi artık bi parçan olmuş sanki, gerçekten çok çalışmışsın. Athena kdndjxnx (mesaj) 23:41, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Ya, mesajlarda ufak karışıklıklar oldu. Senin mesajın senin sayfanda gözükmedi, benim ki de benim sayfamda. Bu kullanıcı engelledi beni. Bunu tanıyor musun? İtalyakurdumesaj atın! 15:36, 3 Ağustos 2015 (UTC)

Hayır tanımıyorum ama seni engellememiştir sonuçta, IPyi egellemiştir değilmi? Bu arada imza işide çözülmüş galibaǃ Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:07, 3 Ağustos 2015 (UTC)
Bu sorular çok uzadı ne olursun kusura bakma ama benim IP'yi neden engellesin? Daha basit anlatır mısın? Bu arada imzayı hallettim. Bence sen de değiştir. :D İtalyakurdumesaj atın! 11:22, 4 Ağustos 2015 (UTC)

İnceleme bekleyen değişiklik meselesi[kaynağı değiştir]

Selamlar yine ben. :) Basit konular bile olsa sorularım oldu mu rahatsız edeceğim sizi böyle. Nevzat Kösoğlu maddesinde küçücük bir değişiklik yaptım. Ama hali hazırda onay bekleyen bir değişiklik olduğu için benimki de onaylanmamış oldu. Değişiklik çok kritik değil, o yüzden gündeme getirmedim. Mesele başka. Hep böyle midir? Bir maddede inceleme bekleyen değişiklik varsa, o maddeye katkı sunmadan önce değişikliğin onaylanmasını ya da reddedilmesini mi beklemeliyiz. Mesela böyle durumlarda hizmetli ve denetçilerden maddeleri onaylamalarını istemek mi gerekir? (Bu arada Nevzat Kösoğlu maddesinde benden önce yapılan değişiklik önemli. Kendisi geçen sene vefat etti ama maddede halen yayıncılık yaptığı yazılı. El atmışken onay veriverseniz iyi olur.) Kolay gelsin. Sultan Galiyev (mesaj) 12:11, 4 Ağustos 2015 (UTC)

Bu tip gecikmeler oluyor maalesef. Devriye arkadaşlarımız bazen yetişemeyebiliyor. Değişikliklerin onaylanmasına beklemenize gerek yok ama şöyle bir durum var. Eğer olurda sizden önce veya sonra olumsuz bir değişiklik yapılır ve sizin değişikliklerinizde dahil olarak geri alınırsa siz kendi yaptığınız değişikliği revizyonlar arası farka bakarak kolaylıkla geri alabilirsiniz. Ya da şimdi yaptığınız gibi bildirimde bulunabilirsiniz. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:56, 4 Ağustos 2015 (UTC)

Beyaz Liste'ye Alırmısınız Saygılarımla PierreLotte (mesaj) 13:43, 4 Ağustos 2015 (UTC) PierreLotte (mesaj) 13:43, 4 Ağustos 2015 (UTC)


Beyaz Liste'ye Alırmısınız Saygılarımla creag (mesaj) 15:17, 24 Ağustos 2015 (UTC)

VikiKaynak kullanımı[kaynağı değiştir]

Viki Kaynak'ta şöyle bir belge ekledim: Enver Paşa'nın Resmi Sicili. Bence önemli bir eksiklikti, internette bu belge yok nedense. Format vs. uygun mu? Sultan Galiyev (mesaj) 18:27, 4 Ağustos 2015 (UTC)

Ben Vikikaynağı hiç bilmiyorum ki zaten belgede silinmiş. Bi Uğurkent'e sorabilirmisin. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:13, 4 Ağustos 2015 (UTC)

Silme İşlemi Hk.[kaynağı değiştir]

Selamlar Alperen, ben sizin açmış olduğunuz 3 sayfayı sildim. Bunlar Aglais dannenbergi maddesi ile aynı içeriğe sahip Aglais derennei, Aglais eximia maddesi ile aynı içeriğe sahip Aglais expansa, Paralophaster hyalinus maddesi ile aynı içeriğe sahip Solaster hypothryssus. Bu neden olmuş siz bir bakarsınız. Belki botun bilgi aldığı yerde bir karışıklık mı oldu acaba? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:28, 5 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba, sayfaları geri getirirseniz içeriklerini derhal düzelteceğim. Sayfaları botla açmadım, manuel olaak takip ettim ama ufak bir kaydırma yaşandı sanırım.--Alperen (mesaj) 06:54, 5 Ağustos 2015 (UTC)
Teşekkür...

Beyaz liste üyeliği için teşekkürler. İyi vikiler... Lmattdavidsmithl (mesaj) 21:36, 5 Ağustos 2015 (UTC) Lmattdavidsmithl (mesaj) 21:36, 5 Ağustos 2015 (UTC)

Süresiz engellenmiş devriyeler[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu kullanıcıların üye gruplarının değiştirilmesi gerekmekte: Kullanıcı:Sapphicgirl, Kullanıcı:Stultiwikia. Bakınız: http://i.hizliresim.com/RV97Xa.png --Diyapazon, 13:10, 6 Ağustos 2015 (UTC)

Konuyu tam anlamadım üstadım? Sapphicgirl engellenmişti zaten! Sorun ne açıklayabilir misin? Selamlar ve iyi vikiler Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:13, 6 Ağustos 2015 (UTC)
"devriye" olan gruplarının "(-)" şeklinde güncellenmesi. Yukarıdaki linkte Théoden tarafından yapılmış benzer bir işlem vardı ama link açılmadı sanıyorum. Şunun gibi: http://i.imgur.com/PEvN70t.png --Diyapazon, 13:22, 6 Ağustos 2015 (UTC)

İşbirliği projesinde 3. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Fenerli1978,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Bilgi kutularındaki eksik bilgilerin tamamlanması konulu projede 3. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 09:11, 7 Ağustos 2015 (UTC)

Beyaz liste üyeliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, İngilizce Vikipedi'deki kullanıcı adımın anonim kalmasını istediğimden Türkçe Vikipedi'ye katkı sağlamak için kendi adımla hesap aldım, ancak tabii ki sürüm kontrolüne düşüyor. Beyaz liste kriterlerini sağladığımı düşünüyorum; katkılarımı kontrolden geçmeden görebilmek isterim. Beyaz listeye eklenmem için yardımcı olabilir misiniz? Daha önce başka bir Hizmetli arkadaşa sormuştum, herhalde vakit bulamadı. Teşekkürler, Emirhan

Spor maddeleri[kaynağı değiştir]

eğer devam ediyorsa benide alırmısınız boşta bir takıma? Bu imzasız yazı Berke25756 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Berke25756, şu anda hiçbir takım zaten bir kullanıcı tarafından düzenlenmemekte. Bu nedenle istediğiniz takım sayfasını düzenleyebilirsiniz. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:45, 7 Ağustos 2015 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Destek için teşekkür ederim. Hepimize iyi Vikiler. :) Emirhandongel (mesaj) 22:00, 7 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar! Yine ben :) [1] sayfasındaki kullanıcıların sayfalarını ne yapalım? Kişilerin kendi kullanıcı sayfaları olduğu için kalabilir mi? Yoksa kalması uygun değil midir? Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 08:15, 8 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar İtalyakurdu, öncelikle geç cevap için kusura bakma. Kullanıcı sayfaları reklam içermiyorsa çok silinmesi gerekmiyor. Ama sen bak gözüne takılan sayfalar olursa silinmesi için işaretlersen ii olur. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 16:07, 8 Ağustos 2015 (UTC)
Teşekkürler cevabın için. Elimden geleni yapacağım. Ben de biraz geç cevap verdim. Kusura bakma. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 06:37, 11 Ağustos 2015 (UTC)

Beyaz liste üyeliği talebi[kaynağı değiştir]

Şu sıralar vikipedi benim için bir alışkanlık oldu, çok sayıda çeşitli başlıkları okuyor ve değişiklik yapıyorum sizin işinizi de kolaylaştırma amaçlı olarak beyaz liste üyeliği talebinde bulunabilir miyim? unknowledge (mesaj) 15:58, 8 Ağustos 2015 (UTC) unknowledge (mesaj) 15:58, 8 Ağustos 2015 (UTC)

Sayın Unknowledge, öncelikle vikipedi'ye vermiş olduğunuz katkılar dolayısıyla şahsım adına teşekkür ederim. Fakat bu tarzda değişikliklerinize daha öncede bikaç kez rastladığımı hatırlıyorum. Bu nedenle şuan için size olumlu yanıt veremiyorum. Vikipedi'de maddelerin tarafsız bakış açısı ile yazıldığını size tekrardan hatırlatmak isterim. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 16:04, 8 Ağustos 2015 (UTC)

gersemi sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

gersemi sayfasındaki kısa bilgi ingilizce vikipediden çevrilmiştir ve ingilizce vikipedideki bilgi de o kadar kısadır lütfen silmeyin

Adil Kullanım[kaynağı değiştir]

Merhaba, Andrey Çikatilo sayfasında bulunan fotoğrafları adil kullanımla ilgili bir gerekçeye dayanarak kaldırmışsınız. İngilizce sürümünde bu resimler yer alıyor. Bu konu hakkında bilgi alabilir miyim ? Merve Ablak (mesaj) 16:32, 9 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar sayın Ablakkmervee, En deki lisanslamalarla Tr vikipedi'deki lisanslamalar arasında fark var. {{promosyon}} kapsamında sadece 1 tane adil kullanım fotoğrafı sayfada kullanabiliyoruz. O da kişinin tanıtımı açısından ve sayfadaki bilgi kutusunda 1 tanıtım fotoğrafı zaten mevcut! Daha fazlası promosyon kapsamında kullanılamaz! Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:27, 9 Ağustos 2015 (UTC)

İngilizce maddesinde kullanılan resimlerdeki lisanslara bakarak eklemiştim ama neden aynı olmadığını anlayamadım, herhalde yanlışlık yaptım.Merve Ablak (mesaj) 14:05, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Aktif Proje var mı?[kaynağı değiştir]

Selamlar. Yine başınızı ağrıtacağım. :) Bir VikiProje'ye katılıp daha verimli katkıda bulunmak istiyorum. Tarih gibi. 10K gibi. Ama pek çok projenin başladığını fakat şu an aktif olmadığını gördüm. Uzun süredir güncellenmeyen proje sayfaları var. Önerebileceğiniz ya da aktif olduğunu bildiğiniz projeler var mı?Sultan Galiyev (mesaj) 19:43, 9 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar Sultan Galiyev, maalesef şu anda çok aktif bir projemiz yok ama ilgi alanınıza göre siz projelere katılım sağlayabilirsiniz. Hatta belki projelerle ilgilenen insanlarla kontak kurarak projelerin canlanmasını bile sağlayabilirsiniz. Selamlarımla, iyi vikiler `Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:29, 9 Ağustos 2015 (UTC)

Çok teşekkür ederim bu mertebeye yükselttiğiniz için. Ben 10,000 (mesaj) 09:00, 10 Ağustos 2015 (UTC)

Sayın Ben 10,000, ben katkılarınız için teşekkür ederim ve size küçük bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Yüklediğiniz dosyalarda burada benim düzeltme yaptığım detaya dikkat ederek bundan sonra yükleyeceğiniz yeni dosyalarda ilgili düzeltmeleri yapmanızı rica ederim. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:05, 10 Ağustos 2015 (UTC)

Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

Kaynak eklerken onun telifli olduğunu nerden anlıyacağız PierreLotte (mesaj) 09:15, 11 Ağustos 2015 (UTC)

Sayın PierreLotte, kaynak göstermede herhangi bir telif problemi aranmaz! Kaynaklarda sadece güvenilir olması esastır. Telif ise ilgili kaynaktaki yazıyı kopyala yapıştır ile Vikipedi'de kullanamazsınız. Kaynaktaki bilgileri kendi cümlelerinizle vikipediye aktarmanız gerekmektedir. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:42, 11 Ağustos 2015 (UTC)

Devriyelik başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba devriyelik başvurusunda bulundum, dilerim görüşlerinizi şu sayfada belirtirsiniz. --Sarvmesaj 13:27, 11 Ağustos 2015 (UTC)

İşbirliği projesinde 2. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Fenerli1978,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Vikiveri'ye bağlanmamış sayfaların bakımının yapılması konulu projede 2. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 21:30, 11 Ağustos 2015 (UTC)

Kitap maddesi[kaynağı değiştir]

Selamlar, yine bir soru soracağım. Hazırladığım şu maddeye bakar mısınız: Deli Zamanlar. İlk kitap maddem, o yüzden bir şey sormak istiyorum: Acaba Basında Çıkanlar bölümünü direkt silsem mi? Sanki telif sıkıntısı olacakmış gibi geldi. Bir de Yazarın Değerlendirmeleri gibi bir bölüm uygun mu yine aynı mantıkla? Emin olamadığım için bu şekilde yükleyip sonra sorayım dedim. Uygun değilse o bölümü silin ya da söyleyin ben silerim. Kitap tanıtım bülteni gibi oldu, biraz "reklam" kokuyor sanki. Yol gösterirseniz sevinirim. Sultan Galiyev (mesaj) 01:41, 12 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar Sultan Galiyev, daha önceden hiç kitap maddeleri ile ilgilenmedim ama şu kesin bu kadar büyük alıntılar yapmak doğru değil. Ve bazı eleştirilerde ansiklopedik sayılmayacak ifadelerde mevcutç Ama mesela Mehmet Solak eleştirisinde şöyle yazılabilir (Şair Mehmet Solak'ın 00 Ağustos 0000 tarihinde kitap ile ilgili yaptığı değerlendirmede romanda anlatılanın 27 Mayıs sonrasında olup bitenlerle günümüzde olup bitenler arasında hiçbir fark olmadığını, Türkiye için kırk yıl öncesi ile kırk yıl sonrasının aynı hatta daha kötü olması ne acı olduğunu belirtmiştir.) Bu şekilde hem telif sorunu ortadan kalkar hemde okuyucuya kitap hakkında değerlendirme ile ilgili bilgi verilir diye düşünmekteyim. Tabi cümlenin sonunada ilgili kaynağı eklersek çok daha verimli olacaktır. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:25, 12 Ağustos 2015 (UTC)
Yazarın değerlendirmesinide bu şekilde özet geçsek aynı şekilde hem telif hemde reklam sorunu ortadan kalkar gibi geliyor. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:27, 12 Ağustos 2015 (UTC)
Teşekkür ediyorum. Her soruya yanıt veriyorsunuz, o yüzden ayrı bir teşekkür. Maddeyi düzenledim, telif sorunu kalmadı sanırım. Edebiyat ile ilgilenen birileri var mı diye şöyle bir bakındım ama portal falan sahipsiz kalmış, bulamadım. İyi vikiler.Sultan Galiyev (mesaj) 09:48, 12 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar İnsanperver, şablonda yapmış olduğunuz bu değişiklikten sonra Cine5 maddesinde de görebileceğiniz gibi maddelerin en başında v } }} }| }} } }} ifadesi görünmekte. Ben geri almadan sizi bir bilgilendireyim dedim. Bir bakabilirmisiniz? Olmadı değişiklikleri geri alalım. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:31, 12 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar. Geri alıp ardından parça parça değişiklikleri ekleyerek hatalı kısımları kontrol edip giderdim. Haber verdiğiniz için teşekkür ederim. :) İyi Vikiler... --insan|perver 09:09, 12 Ağustos 2015 (UTC)

Türkiye'de yılın futbolcusu[kaynağı değiştir]

Selam Fenerli1978 gerekli işlemleri yapabilirsin. İlgin için teşekkürler --patirer (mesaj) 15:03, 12 Ağustos 2015 (UTC)

Nerden biliyosun tanınamayan kişi kendin tanımıyosun adamı herkes tanıyo yazıyı biraz oku kafana göre iş yapma Mayk789 (mesaj) 10:41, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Kardeş 2' de bir sayfayı silip durma altta kaynağıda bellirtim ne hala siliyon ? Mayk789 (mesaj) 12:23, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Sayın Mayk789, lütfen ilgili sayfayı kontrol ediniz. Kişi şu anda kayda değer değildir. Milletvekili seçilmiş olsa idi KD olacaktı. Ama şu andaki geçmişi ile kayda değerlik ölçütlerini sağlamamaktadır! Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:29, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Peki sadece milletvekili olanlarmı kayıt oluyo milletvekili olmayanlarda var onlar kayıtlı,adam hem akp,chp partilerinde görev yapmış ve hala tanınmamış kişi diyosun sana kaynakta gösteriyorum. Mayk789 (mesaj) 12:38, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Sayın Mayk789, buradaki politikacılar ile ilgili kriterleri okursanız daha rahat fikir edinebilirsiniz. Şu andaki durumda Savci Hakan (ki İzmir gezimde kendisi ile karşılaşmıştım!) KD değildir! Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:50, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Bu arada bende fenerbahçeliyim bide bir karekteri nasıl kayıt edebiliriz ? En büyük FENER :) Mayk789 (mesaj) 14:10, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Sayın Mayk789, Karakterden kasıt nedir? Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:15, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Sayfa oluşturucağım mesala kusursuz bi sayfa nasıl oluştururum kriterleri var mı? Mayk789 (mesaj) 14:21, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Açacağınız konu ile ilgili politikaları incelemenizi tavsiye ederim. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 15:06, 13 Ağustos 2015 (UTC)

"Reklam amaçlı" sayfa olarak işaretleyerek kaldırdığınız Diziler.com sayfası için, reklam içermeden nasıl bir sayfa oluşturabileceğimiz konusunda biraz fikir verir misiniz? Emsal teşkil eden mevcut diğer onaylı sayfaları inceleyerek yapmıştık düzenlemeyi. İyi çalışmalar dilerim. Bu imzasız yazı Teknik4 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Teknik4, lütfen ilgili sayfayı inceleyiniz. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:10, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Dosyada Lisanslama[kaynağı değiştir]

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Dönemi (RTE).jpeg adlı dosyada lisans eklemeyi unutmuşum hatırlattığınız için teşekkürler lütfen geri kontrol edermisiniz. Oğuzhan Taşçı 16:21, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Kıbrıs Sorunu şablonu[kaynağı değiştir]

Kıbrıs Sorunu şablonu var şurada. Bence gayet güzel bir şablon. Ama nedense Rauf Denktaş gibi maddelerin altında yer almıyor. O tip maddelere eklememde bir sakınca var mıdır? Mesela Faiz Kaymak maddesini başlattım bugün, altına bu şablonu koymak doğru olur mu? Sultan Galiyev (mesaj) 22:39, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Şablon gerçekten çok kapsamlı imiş. Ve birçok sayfada da kullanılmakta. Bağlantısı olupta kullanılmayan sayfalarda burada. Benim şahsi düşüncem kişi maddelerinde bu şablon çok büyük durabilir. Ama Rauf Denktaş gibi hayatını buna adamış kişilerin sayfasına eklenebilir. Sayfada bağlantısı olan Süleyman Demirel gibi kişilerde ise kesinlikle olmamalı fazlalık olur. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 22:47, 13 Ağustos 2015 (UTC)
Öyleyse şu maddelere ekliyorum: Fazıl Küçük, Faiz Kaymak, Derviş Eroğlu, Kıbrıs, Kıbrıs Cumhuriyeti, Mehmet Ali Talat, Rauf Denktaş. Sanırım uygun olur... Sultan Galiyev (mesaj) 23:06, 13 Ağustos 2015 (UTC)

Kerbela (Oyun) Seçkin madde adaylığı hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Tartışmalar bölümünde paylaşılan tüm görüşleri dikkate alarak tekrar düzenlediğim seçkin madde adayı olan Kerbela (Oyun) maddesini değerlendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler, Frock~trwiki (mesaj) 09:08, 14 Ağustos 2015 (UTC)


Tekrar merhaba,

Seçkin Madde açıklamasında, "Seçkin içerik sorumlusu olan Ahzaryamed, ana sayfaya çıkacak olan maddelerin düzeninden ve sistemin sağlıklı işleyişinden sorumludur." şeklinde bir bilgi mevcut, ayrıca "Maddeyi inceleyip seçkin madde statüsüne geçmesine itiraz eden kullanıcılardan, bir kaç gün sonra maddeyi tekrar kontrol ederek, itirazlarının üzerinde çalışıp çalışılmadığını kontrol etmeleri beklenir." deniyor, fakat ne eleştiride bulunan kullanıcılara düzeltmelerim üzerine tekrar değerlendirme ricalarım karşılık buldu, ne de Ahzaryamed kullanıcısı tarafından bir dönüş oldu. Bu konuda alınabilecek bir aksiyon varsa yönlendirirseniz sevinirim.

Selamlar, Frock~trwiki (mesaj) 12:32, 1 Eylül 2015 (UTC)

Merhabalar sayın Frock~trwiki, burada herşey gönüllülük ilkesine göre işlediğinden bu konuda alınabilecek bir aksiyon yok maalesef. Ama şöyle bir dipnot düşebilirim, SM değerlendirmeleri maalesef çok kısa süreçler almamaktadır. Mutlaka yaptığınız düzeltmelere karşılık ilgili arkdaşlar geri dönüş yaparlar. Ve ayrıca ana sayfa için uygun gördüğünüz maddeleri Günün maddesi sayfasında aday gösterebilirsiniz. Maddelerle ilgili makul bir bekleme süresinin ardından sayfalar ana sayfada yer alabilmektedir. Yanlız bunun için maddenin serbest lisans kullanımlı bir fotoğrafada ihtiyacı bulunmaktadır. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:46, 1 Eylül 2015 (UTC)

Cevap için teşekkürler Fenerli1978 Sanrım ben de biraz sabırsızlanıyorum. Günün Maddesi sayfası öneriniz için de teşekkür ederim, ilk fırsatta kriterleri gözden geçirip ileteceğim.

iyi vikiler,

Frock~trwiki (mesaj) 21:06, 1 Eylül 2015 (UTC)

Selam Fenerli, ana sayfayı boş bırakmadığın için teşekkür ederim. Daha çok dinamik oluyor. --Uğurkentmesaj 12:32, 14 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar. Bir şey hakkında size bir şey sormak istiyorum. Ben devriye olmama rağmen bazen (nadiren) kendi değişikliğim bekleyen değişiklikler olarak gösteriyor. Veya burada Kibele hizmetli olmasına rağmen değişiklik Superyetkin tarafından kontrol edilmiş. Bunun sebebi nedir? Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 20:12, 15 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar İtalyakurdu, eğer siznden önce onaysız bir kullanıcı değişiklik yaptıysa o revizyon ve revizyonları incelemeniz gerekir. İkinci soruyu anlamadım maalesef. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:42, 16 Ağustos 2015 (UTC)
Bunu kast etmiştim. Malum bazı hizmetlilere soru sormaya çalışıyorum, onlarla tanışabilmek ve iyi iletişim kurmak için. Onlar da büyük ihtimalle burada değiller ben de kopyala-yapıştır yaptım. Tembelliğim tuttu. Kusura bakmayın. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 10:38, 17 Ağustos 2015 (UTC)
Enteresan bir durum olmuş. Bende tam anlayamadım ama belki revizyonu kontrol et butonuna basılmış olabilir başkada bişey aklıma gelmiyor. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:39, 17 Ağustos 2015 (UTC)

Bir sorum var[kaynağı değiştir]

Selamlar Fenerli Seni uzun zamandır rahatsız etmemiştim. Soruma gelecek olursak, bir sayfada yapılan değişikliği hasıl geri alıyorduk? Şimdiden teşekkürler. İyi vikilemeler.... gülruşş (mesaj) 00:56, 16 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar Gülruşş, geri alacağınız revizyonun yanındaki geri al opsiyonu ile alabilirsiniz. Ama bazı durumlarda o revizyon üzerine değişiklik yapıldıysa geri alınamayabilir. Bu durumda egri almayı elle yapmanız gerekebilir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:42, 16 Ağustos 2015 (UTC)

Denetçi isteği[kaynağı değiştir]

Üstad şu denetçi isteğini tamamlayabilir misin, hesapların kukla olduğu belirlendi. İyi çalışmalar... -- Supermæn (mesaj) 08:03, 16 Ağustos 2015 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:05, 16 Ağustos 2015 (UTC)
Sana zahmet şununla da ilgilenir misin Fenerli?--B.S.R.F. 💬 05:51, 17 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar sanırım telif hakları sebebiyle bir türlü fotoğraf yükleyemiyorum. Şu ana kadar yüklenen resimler nasıl yüklenmiş bilgi verebilir misiniz. Bundan sonraki yüklemelerimi o şekilde yapayım. Teşekkürler. --Saitfaik (mesaj) 21:51, 16 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar Saitfaik, telifli içerikleri Vikipedi'de kullanamıyoruz. Vikipedi'de ancak sizin kendiniz tarafından çekilmiş veya özgür lisans ile yayınlanmış olan fotoğrafları kullanabiliyoruz. Sadece 1 istisna bulunmaktadır. Eğer kişi ölmüş ise onun özgür lisanslı bir fotoğrafı çekilemeyeceğinden adil kullanım kapsamında kişiye ait bir fotoğrafı kullanabiliyoruz. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:08, 17 Ağustos 2015 (UTC)

PKK saldırıları başlığı[kaynağı değiştir]

Selamlar... Şu başlığı (PKK saldırıları ve çatışmaları kronolojisi (2010'lar)) güncellemek istiyorum. Ama hali hazırda onay bekleyen değişiklikler var. Bir kontrol eder misiniz, sizin kontrolden sonra son bir ayın kronolojisini ekleyeceğim.Sultan Galiyev (mesaj) 23:06, 16 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar Sultan Galiyev, ilgili sayfada gerekli düzeltmeleri yaparak sayfayı onayladım. Sizde isterseniz şu sayfadan devriyeli başvurusunda bulunabilirsiniz. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:14, 17 Ağustos 2015 (UTC)
Yaptım başvuru. Hayırlısı...Sultan Galiyev (mesaj) 08:27, 17 Ağustos 2015 (UTC)

Günün maddeleri[kaynağı değiştir]

Bunları nereden buluyorsun? İstersen bot yazabilirim. Otomatik ekleriniz.şunu bot ile yapmıştım. --Mavrikantmsj 05:16, 17 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba, bu kullanıcılar uygunsa beyaz listeye eklenebilir mi: Özel:Katkılar/HakanIST, Özel:Katkılar/Manyakral --Diyapazon, 14:47, 17 Ağustos 2015 (UTC)

Ek: Özel:Katkılar/DR.Child --Diyapazon, 15:59, 17 Ağustos 2015 (UTC)
Selamlar Diyapazon, öncelikle geç cevap için kusura bakma. Bu aralar mesaj sayfam çok boş kalmadığından arada senin mesaj kaynadı. Beyaz liste önerilerinin DR.Child'ı yaptım. diğer ikisi için biraz daha bekleyelim. Kullanıcılar genelde bir yönde değişiklikler yapmışlar. Biraz daha değişiklik yaptıktan sonra hemen alalım beyaz listeye. Tekrardan kusuruma bakma, selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:49, 19 Ağustos 2015 (UTC)

İncelenmemiş değişiklik[kaynağı değiştir]

Üzerinde düzeltme yaptığım şu madde nedense hâlâ "inceleme bekliyor". Bugün peş peşe 30 küsür madde üzerinde ufak tefek değişiklikler yaptım, niye bir tek o madde böyle kalmış? Bir sınır mı var? Sultan Galiyev (mesaj) 00:52, 18 Ağustos 2015 (UTC)

İlgili madde oluşturulduğundan beri hiç onaylanmamış. Sebebi bu idi. Ben şimdi maddeyi kontrol edilmiş olarak işaretledim Göz kırpma. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:01, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Silinen Boğaçhan Dündaralp sayfasına yönelik.[kaynağı değiştir]

Merhaba Fenerli1978

boğaçhan dündaralp'e ait eklenen bilgiler reklam içerikli olduğu için tarafınızdan silinmiş görünmektedir. Bu içerik şu kategorilere göre düzenlenmek istemektedir. ( Mimarlar, Türk Mimarlar, Mimar Taslakları, Mimarlar Odası Ulusal Mimarlık Ödülleri, Mimarlık Ödülleri,Yaşayan İnsanlar ) bunun için bir format önerebilir misiniz. ? Son eklenen mesaj buradaki içeriklere uygun hazırlanmaya çalışıldı. Bkz: https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_mimarlar_listesi Hepsinde standart bir format yok ama içerik olarak uygun görünüyor. Herhangi bir ürün, kişisel web sayfası vs...içermemekteydi. Lütfen yapılması gereken hakkında bilgi aktarır mısınız ? Bddrlp (mesaj) 08:14, 18 Ağustos 2015 (UTC)~

Sayın Bddrlp, öncelikle kullanıcı adınız nedeniyle kendiniz ile ilgili bir biyografi oluşturduğunuzu düşünerek şuradaki sayfayı incelemenizi tavsiye ederim. Ayrıca kişi biyografileri için buradaki kayda değerlik kriterlerinede gözatmanızda fayda vardır. Sayfa düzenine gelecek olursak dediğiniz gibi bir format yok ama ödüller için sporcu ve sanatçı maddelerindeki standartları kullanarak ilgili kaynaklarıda yanına ekleyebilirsiniz. Saygı ve selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:35, 18 Ağustos 2015 (UTC)

deneme sayfasının silinmesi[kaynağı değiştir]

merhaba. https://tr.wikipedia.org/wiki/Obsclue sayfasını, silme taşıma kaydının olduğu ek sayfa ile birlikte veri tabanınızdan tamamen siler misiniz. kötü niyetli değil izinsiz bir girişimdir. 92.44.186.209 08:59, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Böyle bir silme işlemi tarafımızdan mümkün değildir! Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:35, 18 Ağustos 2015 (UTC)

kim tarafından mümkündür? Bu imzasız yazı 92.44.186.209 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bildiğim kadarıyla kimse tarafından! Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:57, 18 Ağustos 2015 (UTC)

bildiğiniz kadarıyla mı? tam olarak kim biliyorsa kontrolün o kişide olması gerekmez mi? yazışmada ses tonu yüz ifadesi vs olmadığı için sadece nasıl çalıştığınızı anlamaya çalışıyorum. herkes dilediği gibi dilediği kişi, dilediği konu vs hakkında kafasına göre sayfa açıp yazabiliyor mu? kasıtlı ya da kasıtsız rahatsız edici bir durum oluştuğunda nasıl bir yol izleniyor? onaylanmaması olası durum(lar)a vesile olabiliyorsunuz, bunda sorun yok, kökten temizlemeye gelince ve muhtemelen böyle bir erişim imkanınız92.44.186.209 12:28, 18 Ağustos 2015 (UTC) olduğu halde yardımcı olmak yerine cevabınız bilmiyorum mu?

Silme kayıtları referans olarak sistem tarafından tutulmaktadır. Bizim yapabileceğimiz hiçbir şey bulunmamaktadır. --Uğurkentmesaj 12:31, 18 Ağustos 2015 (UTC)

arkadaşlar gerçekten anlamıyorum.. cinler periler mi yönetiyor vikipedi denilen bu oluşumu? siz bilmiyorsanız siz yapamıyorsanız kim biliyor kim yapıyor?.. ben şimdi içinizden birine dair bilgi kirliliği yaratabilecek bir sayfa denemesi oluştursam o öylece arşivdekalıyor mu yani? eminim silebiliyorsunuzdur. topu birbirinize atmayın rica ederim. vaktimi alıyorsunuz.92.44.186.209 12:56, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Adınıza sayfa açan sizsiniz ve vaktinizi alan yine biziz! Olmuyor diyoruz ama sizi inandıramıyoruz! Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:59, 18 Ağustos 2015 (UTC)
Referans kaydı silinemiyor. Kusura bakmayın. Bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yoktur bu konuda. --Turgut46 13:02, 18 Ağustos 2015 (UTC)

fenerli78sen inanmak istediğine inanmışsın zaten o yüzden inandıramıyorsun 13:04, 18 Ağustos 2015 (UTC)92.44.186.209

Müşir Kâzım Paşa[kaynağı değiştir]

Küçük bir şey ama, şu madde üzerinde vatandaşın biri nedense Şablon:Osmanlı ve Türkiye mareşalleri kaldırmış ama onaylanmamış. Ekledim. Onay verir misiniz? Sultan Galiyev (mesaj) 14:02, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Tekrar rahatsız ediyorum. Mareşal (Türkiye) maddesinde bir saçmalık yaşanmış. Birileri Atatürk mareşal ilan edildi mi edilmedi mi üzerinden karşılıklı değişiklikler yapmış. Kafa karışıklığı şuradan geliyor, Atatürk Cumhuriyet ilan edilmeden önce 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından mareşal ilan ediliyor. O yüzden "Atatürk Cumhuriyet döneminde mareşal ilan edilmemiştir" deniyor. İlginç olan Fevzi Çakmak da 31 Ağustos 1922'de yani yine Cumhuriyetin ilanından önce Mareşal ilan edilmesine rağmen kimse onunla ilgili böyle bir düzeltmeye ihtiyaç duymuyor. Böyle bir inatlaşmanın nedenini anlamak mümkün değil. O yüzden maddede "TBMM tarafından ilan edildi" gibi kimsenin itiraz edemeyeceği bir düzenleme yaparak tartışmaya nokta koydum. Onaylarsanız sevinirim. Siz onayladıktan sonra Atatürk ve Fevzi Çakmak'ın mareşal ilan edildikleri tarihler için kaynakça göndermesi de ekleyeceğim, bir iki küçük düzenleme daha yapacağım. Müşir maddesinde yaptığım gibi. Sultan Galiyev (mesaj) 14:35, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Kaynaklarıda ekleyin ondan sonra onaylayalım olurmu? Benimde bilmediğim bir mevzu çünkü bi yanlış yapmayalım. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:37, 18 Ağustos 2015 (UTC)
Tamamdır, düzenledim. Kaynakçalar falan hepsi eklendi. Sultan Galiyev (mesaj) 14:56, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Mark Tornillo[kaynağı değiştir]

Merhabalar, https://tr.wikipedia.org/wiki/Mark_Tornillo Bu adresteki bilgiler birçok kaynakta ve İngilizce Wikipedia'de yer almakta. Buna rağmen sizin tarafınızdan "bekletmeli sil"e geçmiş. Dilerseniz İngilizce wikipedia'deki bilgilerin adresi de: https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Tornillo

Teşekkür ederim

EskiBirDost/MetalHeadSorun mu var? Yazabilirsin. 16:06, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Denizlispor Taraftar Grupları[kaynağı değiştir]

Denizlispor'un Taraftar Grupları adlı başlıkta yazmış olduğum Yeşil Cephe ile ilgili yazdıklarım silinmiş. Yeşil cephe grubu halen faaliyette olan en büyük taraftar grubu bunu silme gerekçeniz nedir ? Bu imzasız yazı Emreates60 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Emreates60, lütfen bu tarz bilgileri kaynaksız eklemeyiniz. Çünkü bu tarzda çok fazla bilgi kirliliği var. Her grup kendi kurduğu taraftar grubunu eklemeye çalışmakta ve bu ansiklopedik bir bilgi değildir. Kaynaklandırırsanız gerekli değerlendirme yapılır. Selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:50, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Ağır hakaret[kaynağı değiştir]

Şu tartışma sayfasında ağır hakaretler içeren bir yorumu sildim. Kullanıcının da engellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir bakar mısınız...Sultan Galiyev (mesaj) 13:47, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Öncelikle geri aldığın için teşekkürler, yazı Şubat ayında yazılmış, yani şu anda engel vermemizin bir anlamı olmaz ki kullanıcı sadece onu yazmış ve birdaha katkıda bulunmamış. Süresiz engelde veremeyeğimizden şu anda engel verilmesi verimli olmaz. Ama takipte olmakta fayda var. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:53, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Devriyelik soruları[kaynağı değiştir]

Sizi uyarmıştım, çok soru soracağım diye. :)

1. Şu madde, başlık dahil standartlara uymuyor. Ve Belediye Başkanlığı sitesinden birebir kopyalanmış. Ne yapmak lazım? Silmek doğru olmaz bence, uğraşılmış ve gerekli bilgiler de içeriyor. Adam edin mi demek gerekir, bilemedim.

2. Sanırım PKK gibi maddelerden şimdilik uzak durmalıyım, "dokunma yanarsın". Mesela "PeKaKa mı PeKeKe mi" tartışması var. Ne yapmak gerekir?

3. Mesela bir değişikliği kabul ettim ama maddede birtakım düzenlemeler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ne yapmam gerekir? Değişiklik yapana mesaj mı yazayım, tartışma sayfasına mı yazayım?

4. Rica etsem bugün gözden geçirdiğim maddelere bir bakar mısınız? Uygun mu? Gerekçeleri falan doğru olmuş mu? (Bunu ilk ve son kez istiyorum) Size kolaylık olsun diye sıraladım:
EXID Kaynaksız şablonu ekledim. Mesela bu maddenin şekli şemali düzenlenmeli, maddeyi yazana bunu nasıl söyleyeceğim? Böyle mi bırakmalı?
Türkiye Biri kleptokrasi yazmış demokrasiye geri döndürdüm, vandalizm yazdım.
Türkiye il plaka kodları kabul etmedim, nedensiz içerik yazdım.
Kerkük Anadili Türkçe yazılmış, "Bir şehrin anadili olmaz." diye gerekçe yazıp iptal ettim.
Irak Türkmence resmi dil yazılmış, değil. "Türkmence Irak'ta resmi dil değil." yazıp iptal ettim.

5. Gerekçe yardımcısı güzel bir araç ama o gerekçelerin tam olarak ne olduğunu anlatan bir madde var mı? Yoksa deneme yanılma mı öğrenmeliyim?

Son olarak, sizden başka başını ağrıtabileceğim kim var? Devriye ya da Hizmetli... Şimdiden teşekkürler. Sultan Galiyev (mesaj) 21:09, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar Sultan Galiyev, burada olumlu bir virgül koymak isteyen herkese yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyarım. Sorulara bende numara sırası ile cevap vereyim.
  1. Vikipedi'de en büyük problemlerden 2 tanesinden biri telif sorunu. Telifli içerikleri kesinlikle bulundurmuyoruz. Ben ilgili sayfada gerekli düzenlemeleri yapıp onayladım. Emek ile ilgili şunu sana hatırlatmak isterim, zaten hazır bir metini alıp kullanıcı butaya kopyalıyor. Yani bir emek var ama asıl emek o metni ilk yazan kişiye ait. 2. büyük problem ise köy maddeleri. Köy maddelerimizin çoğu çok kötü durumda, ansiklopedik olmayan ve açıkçası saçma sapan bilgilerle dolu. Herkesin köyü kendi için süper, cennet köşesi, insanları çok cana yakın ve misafirperver. Tüm köy maddeleri bu ifadelerle dolu. bu sorunla ilgili şöyle bir proje var ama maalesefki çok ağır aksak gitmekte.
  2. Bazı tartışmalı maddelerimiz mevcut dediğin gibi PKK, Ermeni Kırımı, Muhammed, Kürtler bunlar başlıca tartışmalı maddeler, daha yüzlercesi varda ben sadece bikaç örnek vereyim dedim. Ben ilk başlarda bu tip maddelere çok yanaşmamıştım. Şimdi vandalizmler oldukça düzeltmeye çalışıyorum. Karar elbette sana kalmış.
  3. {{Düzenle}} şablonu koyabilirsin. Yada çok vakiy almayacak ise kendin yapabilirsin. Kullanıcıya mesaj atmakta alternatifler arasında ama sürekli katkı veren biri değilse yanıt alamaman daha büyük ihtimal. Bu nedenle en sağlıklısı düzenle etiketi diye düşünüyorum.
  4. EXID OK sadece düzenle şablonu ekledim, Türkiye Ok, Türkiye il plaka kodları mantıklı bazıları kendi plakalarınıda yazabiliyor, kabuledilebilirdi de çok sıkıntı değil, Kerkük kesinlikle geri alman doğru neden belirtirken çok açıklama yapmak yerine deneme amaçlı değişiklik diyebilirsin, Irak buda kesinlikle doğru bunda da kaynak gerektiren bilgi eklentisi açıklamasını kullanabilirsin her seferinde detaylı açıklama yapman gerekmez. Yani kontrollerinin hiçbirinde problem yok.
  5. Benim hep kullandığım bir araç, yukarıda da bikaç örnek verdim zaten bunlara göre sen kendin de belirleyebilirsin.

Tüm kullanıcılarımız yardım ederler ama spesifik birkaç kullanıcı isteyecek olursan Rapsar, Supermæn, Cobija, teknik konularda Mavrikant aklıma gelen ilk bikaç isim şimdilik. Bu arada son bir not daha önceden söyledimmi bilmiyorum ama ben TR saati ile +7 saat diliminde yaşamaktayım. Bu nedenle bazen geç cevaplar verebilirim. Umarım cevaplarımla yardımcı olabilmişimdir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:55, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Türkçede "ka" şeklinde telaffuz edilen bir harf yok, doğrusu Pekeke olmalı bu nedenle. PKK her ne kadar Kürtçe adın kısaltması olsa da kısaltmalar hangi dilde olursa olsun Türkçeye göre telaffuz edilir. Örneğin neydo yerine nato, ayemef yerine imefe şeklinde telaffuz ederiz. Ha PKK için ayrı bir kural varsa(!?) onu bilmem tabii ki. Bunu da araya sıkıştırmış olayım :) --cobija 08:23, 20 Ağustos 2015 (UTC)
Türkçe okumada kesinlikle haklısın. Ama bunun genel kullanım durumuda mevcut. Kararsız kalınabilecek bir konu olabilir gibi geliyor. Benim son geri almamda sadece o yoktu dikkat ettiysen. Bazı şeyler silinmişti ayrıca. ;) Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:03, 20 Ağustos 2015 (UTC)
  • Geri alma konusunda bir bilgim yok sadece oradaki soruya istinaden yazdım. Ben de pekaka şeklinde telaffuz ediyorum ama doğrusu pekeke. Kural varken gerisi teferruat. --cobija 09:14, 20 Ağustos 2015 (UTC)
Tartışma yeri burası değil, ama ben de "araya sıkıştırayım". Nedense PKK'lılar, ısrarla PeKeKe diyor. Bu da Türkçe dilbilgisi kurallarına sadakatten kaynaklanmıyor elbette. Gidip bir köy kahvesinde mesela PeKeKe deseniz, ülkenin doğusu ya da batısında olsun, herkes sizi PKK sempatizanı olarak değerlendirir. Bu bir gerçeklik, dilbilgisini aşan ilginç bir durum var ortada. PeKeKe yazmak ne kadar tarafsızdır bilemiyorum.Sultan Galiyev (mesaj) 09:08, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Taraflı şablonu[kaynağı değiştir]

Ekim Devrimi maddesinde son değişiklikleri onayladım ama kaynaklar tamamen Sovyet yanlısı. Taraflı şablonu koysam mı? Tartışma sayfasında bir başlık da açmam gerekir mi? Sultan Galiyev (mesaj) 09:53, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Çok bilgim olan bir konu o nedenle yorum yapmam doğru olmaz. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:04, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar Ozankra, günün maddesine çeşitli konulardaki önerilerinizin devamını bekliyorum. Yanlız Adil kullanım resimli olmaması önemli. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:14, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Günün maddesinde yer alan resmin Commons Wikimedia'dan olmaması mı gerekiyor, yani benim ayrıca bir resim mi yüklemem lazım? Yardımcı olursanız sevinirim. --Ozankra (mesaj) 14:23, 20 Ağustos 2015 (UTC)
Tam tersi Commons'ta olması normali. Ya da özgür lisanslı olması gerekiyor. Yani Adil kullanım kapsamındaki ölmüş kişilerin fotoğrafları ya da logoları kullanamıyoruz. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:28, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Selva Erdener[kaynağı değiştir]

İyi günler, Selva Erdener maddesini ve fotoğrafını, telif ve lisans sorunu nedeniyle silmişsiniz. Ancak bu maddeyi ve fotoğrafları, direkt şahsen Selva Erdener'in gönderdiği bilgiler ve fotoğraflarlarla, onun adına düzenledim. Bu durumda telif ve lisans sorununu nasıl düzeltebilirim?--Proletarii (mesaj) 15:30, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar Proletarii, sayfadaki metin bu adresten kopyalanmış bir metindi bu nedenle silindi. Bunu aşmak için o metini baz alarak ama cümleleri farklı yazarak telif sorununu halledebilirsiniz. Fotoğraf ise daha henüz silinmedi. Uygun lisansa sahip olmadığı için işaretlendi. 1 hafta içerisinde uygun lisans eklenmezse silinecek. Benim aramalarımda fotoğraf daha önceden internette kullanılmış ama bu çözünürlükte olan yok! Eğer uygun lisans eklenirse fotoğraf kalabilir, hatta Commons'a taşınabilir. Commons'a taşındığında aynı fotoğraf diğer dillerde de kullanılabilir. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 15:36, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Fotoğraf lisansı[kaynağı değiştir]

Bana gönderdiğiniz mesajda lisans sorunu yazıryordu.Fotoğraf bana ait bunu nasıl yazarım veya kanıtlarım kendi cihazımdan çektim fotoğrafı. Bu imzasız yazı Cicekoguzhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Cicekoguzhan, {{GÖBL-kişisel}} lisansını kullanabilirsiniz. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 15:56, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Lisansı nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum.Yazdığınızı sadece kopyaladım ve yapıştırdım sorun çözülür mü Sayın Fenerli1978?

Kuzey Güney maddesi düzenlemesi hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Kuzey Güney maddesinin "Yapım" kısmında yönetmenle ilgili sadece "dizinin yönetmeni Hilal Saral'dır" yazıyordu. Dizi bilgi tablosunda ve kaynaklardan da görüleceği gibi dizinin en büyük ilgi gördüğü dönem olan 1. sezon yönetmeni Mehmet Ada Öztekin'dir. Bu sebeple bu bilgi eksik ve yanıltıcıdır. Ben hiç bir bilgi silmeden bu başlık altına: "Dizinin 1. Sezon yönetmeni Mehmet Ada Öztekin, 2. Sezon yönetmeni ise Hilal Saral'dır." bilgisini eklemiştim fakat bu düzenlemem tarafınızdan "nedensiz içerik silinmesi" açıklamasıyla geri alınmış. Bir yanlışlık olmuş olabilir mi?

Frock~trwiki (mesaj) 05:48, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar Frock~trwiki, sizin değişikliğinizi ben sürüm kontrolü yapmadan önce bir anonim kullanıcı tarafından silinmiş. Bu nedenle ben kontrolü yaparken değişiklikleri reddedince size ben geri almışım gibi bir bildirim gelmiş. Bu yanlış anlaşılma için kusura bakmayın. Ben ilgili olumlu değişikliğinizi sayfaya geri alıyorum. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:43, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Anladım. Estafurullah, teşekkür ederim. Bu arada hakkımda devriyelik başvurusu konusunda yorumda bulunmak isterseniz memnun olurum. Selamlar...

Frock~trwiki (mesaj) 13:01, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Fenerbahçe Stadyum İsminin Değişmesi[kaynağı değiştir]

Fenerbahçe Stadyumunun ismi sponsorluk anlaşması gereğince değişti. Yeni Adı Fenerbahçe Ülker Stadı Şükrü Saraçoğlu Kompleksi oldu.Değiştirmek istedim ancak sayfa yarı korumalı olduğundan kaynaklı değiştiremedim el atarsanız sevinirim. Bu imzasız yazı Add480 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Fenerli1978, sanırım şurada sizi ilgilendiren bir konu var sanırım. Turgut46 08:59, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Bu resmi yüklemek istiyorum. Ama nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum. Adil kullanım, telif gibi şeyleri görünce kafam allak pullak oldu. Bana yardım ederseniz çok mutlu olurum. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 11:32, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Anladığım kadarıyla fotoğraf yaşayan birine ait. Bu nedenle adil kullanım kapsamında bu fotoğrafı kullanamazsınız. Özgür lisan ile de işaretlenmemiş. Bu nedenle şu anda bu fotoğrafı kullanmanız uygun değil! Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:37, 21 Ağustos 2015 (UTC)
Yaşayan kişilerin fotoğrafları nasıl yükleniyor o zaman? Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 11:39, 21 Ağustos 2015 (UTC)
Sadece kendi çektiğimiz fotoğraflar yada özgür lisanslı fotoğrafları yükleyebiliriz. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:45, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Engellenmiş kullanıcının katkısı[kaynağı değiştir]

Selamlar. TBMM 17. dönem milletvekilleri listesi maddesinde güzel ve doğru bir değişiklik yapılmış. Ama yapan kullanıcı engellenmiş. Hatta bizzat sizin tarafınızdan. Şimdi bu değişikliği kabul etmek doğru mu, değil mi? Usulü öğrenmek açısından soruyorum. İyi vikiler. Sultan Galiyev (mesaj) 17:54, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Bu kullanıcı Türk Süvarisi'nin kuklası olduğu için engellendi. Değişiklikler size doğru geliyorsa onaylayabilirsiniz. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:02, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba. Commons'ta bir aklıevvel daha beni buldu da bir meramım olacaktı. Şuradan fotoğrafın bir Amerikan askeri tarafından resmî bir görevde iken çekildiğini anlatır mısın? Gerçi kaynak ve birliği gerekçede yazıyor ancak Bilal'e anlatır gibi anlatmak gerek sanırım. --cobija 10:23, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba, Katkıları sunarken verdiğiniz uyarılar için teşekkür ederim. Açtığım konu başlıklarının "tamamı" nı telif hakkı sebebiyle kapatma konusunda karar vermiş bulunmaktasınız. "Telif" in anlamı söz konusu bilgilerin başka bir yerde bulunmaması demek olmadığını düşünmekteyim, zira söz konusu maddelerin tamamını, [www.wikisosyalizm.org VikiSosyalizm.org] da, yani konuyu silerken bahsettiğiniz sitede zaten kendim yazmış bulunmaktayım. Tüm yaptığım bilgi aktarımları ve derlemeer zaten şahsıma ait olduğu için, sorunun nereden kaynaklandığını anlamadığımı düşünmekteyim. Dolayısıyla bu konuda beni aydınlatmanızı beklemekteyim. Teşekkürler, çalışmalarınızda başarılar. Bu imzasız yazı Ahmet Turhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Ahmet Turhan, makalelerin sizin tarafınızdan yazıldığını OTRS prosedürünü tamamlayarak ispatlayabilirsiniz. Aksi durumda telif sorunu ile karşı karşıya kalırsınız. Saygı ve selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:50, 22 Ağustos 2015 (UTC)
İlginiz için teşekkür ederim, fakat burada nasıl bir yol izleyeceğimden emin değilim, biraz daha açık bir şekilde yazar isiz evineceğim. Çünkü ufak herhangi ufak bir kitaptan ekleme yapılarak "taslak" haline getirilen maddeler bile mevcut, ya da birkaç haberlerden alıntı yapılarak oluşturulan "haber derlemesi bilgileri" de mevcut. Bu noktalarda ne yapılacağından emin değilim, bu konularda yardımcı olmanızı, hatta silinen maddelerden örnek bir şablon eşliğinde nasıl olacağı konusunda gösterilmesi, kaliteli maddeler oluşturabilmem için gereklidir kanısındayım. Tekrar teşekkürler, kolay gelsin. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:03, 22 Ağustos 2015 (UTC)
Bu dosyada tüm kaynakları ve kitabın içeriği belli olmadan kapağının görüntüsünü koydum, fakat bu fotoğrafın telif hakkı yaratmaması için daha fazla neler yapılabileceğinden emin değilim, bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevineceğim. Teşekkürler, başarılar. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:32, 27 Ağustos 2015 (UTC)
Sayın Ahmet Turhan, öncelikle geç cevap için kusura bakmayın. Kitap, DVD vb kapak görüntüleri ve gazete sayfalarını adil kullanım kapsamında kullanabiliyoruz ama işte aması var. Ama her madde de gelişi güzel adil kullanımlar yapamıyoruz. Misal kitap kapağını sadece o kitabı anlatan bir sayfa var ise kitabın tanıtımı için kullanıyoruz. Yani eklemiş olduğunuz kitap kapağını Türkiye'de antikomünizm sayfasında kullanmak şu anda mümkün görünmüyor. Çünkü kitap 1973 te basılmış ve 70 seneyi geçmediğinden özgür bir lisansa sahip değil maalesef. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 05:28, 28 Ağustos 2015 (UTC)
Şimdi daha iyi anladım, teşekkür ederim. Fakat bahsi geçen kitapçığın kapağını herhangi versiyonlu bir resmini (örneğin elden çekilmiş, gazetede yayınlanmış vb.) telif hakkı yaratmadan hiçbir şekilde kullanamaz mıyız? Çünkü bu broşürün internet üzerinde pdf hali bile mevcut

Bir de Demokratik merkeziyetçilik sayfasının tamamını alıntı diyerek silmişsiniz, bir sayfayı örnek göstererek buradan alınmıştır sebebiyle. O siteyi inceledim ve bahsi geçen sayfadaki bilgiler de derlemedir ve o bilgilerin çoğu (hatta özet 4 madde bile) zaten Viki maddesinin İngilizce versiyonunuda bulunmakta. Üstelik ben kaynağın hiçbirini o siteye vermedim, tamamen basılı kitaplar üzerinden vermiştim. Dolayısıyla o sitenin nerden nasıl derlediğini bilemem ama benim üstünde emek harcadığım madde o bahsi geçen kaynaklardandır, bu sorunu nasıl çözebiliriz? Aksi taktirde tüm 2-3 cümleye düşürüp taslak halinde sunmamız gerekecek. İngilizce maddeden çeviri yaprak ve kaynakları aktararak Türkçe'ye kazandırmak, en doğru yöntemdir diye düşünmekteyim.--Ahmet Turhan (mesaj) 07:32, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Sayın Ahmet Turhan, öncelikle bir düzeltme yapayım silme notunda tamamı değil Sayfanın büyük bölümü yazmakta! Ben maddeyi geri getirerek üzerine gecikmeli siz etiketi koyuyorum. Telif sorunları giderilmediği taktirde sayfa silinecektir. Fotoğraf konusuda bi deneyin ama commons'a yükleyin. Silinme ihtimali olduğunuda hatırlatırım. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:04, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Öncelikle kolay gelsin. "İlerleyen günlerde hizmetlilik, devriyelik gibi bir alanda başvuruda bulunmak istiyorum. Bunlar için gereken ölçütleri karşılamakta mıyım? Eğer yeterli değilse eksiklerim neler, ne kadar eksiğim var?" Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler. Saygılar..EskiBirDost/MetalHeadSorun mu var? Yazabilirsin. 14:35, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Sayın HicBitmeyenAkbil, ilgili bilgilere buradan ve buradan ulaşabilirsiniz. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:50, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Geri alma işlemi[kaynağı değiştir]

Slm, Şablon:BUR, Şablon:BUL, Şablon:BRU sayfalarını neden silmediniz? Kumul (mesaj) 17:15, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Kullanılabilir gibi geldi bana. Kalmasında bir sakınca varmı? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 17:28, 22 Ağustos 2015 (UTC)
Yani kullanılabilir kullanılmasınada ya hepsini bırakalım ya hepsini silelim? bazılarını silmişsiniz bazıları kalmış. Bu tarz yönlendirmeler az da olsa sayfaları yavaşlatıyor. Bu şablonlara 3 harfli yeniden adlandırma yapılmış zaten, diğer yanlış olan 3 harfliye gerek yok. Bu şablonları silmedikçe tekrar kullanılacak ve gereksiz yere aynı şablonun 3-4 ismi oluyor bunun için tüm yönlendirme şablonlarını temizlemeye çalışıyorum. en.wiki deki tüm her şablonun tek ismi olmalı (tabi bazı çok kullanılan isimler ve kısaltmalar hariç). Bana kalırsa silmeniz daha mantıklı, ileride tekrar iş çıkmasın (: Kumul (mesaj) 17:37, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Anlamsız değişiklik ısrarı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu maddede anlamsız bir değişiklik ısrarı var. Bir bakar mısınız. Ne yapmak gerekir. İyi vikiler. Sultan Galiyev (mesaj) 17:38, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Tarihte Yarın[kaynağı değiştir]

Şu maddede (Şablon:Tarihte bugün/23 Ağustos) 1939 yılını şu iki seçenekten birine değiştirebilir misiniz? (Tercihen ilki, çünkü paktın amacının ne olduğu tam anlaşılmıyor. Maddenin gerçek adını geçirmek daha doğru olur diye düşünüyorum.)

Ayrıca SSCB'ye Rusya demek büyük hata. Mevcut hali şu:

İyi vikiler. Sultan Galiyev (mesaj) 18:08, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Superyetkin halletmiş sağolsun. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:21, 23 Ağustos 2015 (UTC)

Yönlendirmeleri silmeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Fenerli1978, kısaca anlatayım; kullanılmayan şablon gerekçesiyle yönlendirilmiş bazı şablonları siliyorsunuz. Ama bu şablonlar kullanılıyordu. Bir kullanıcının bu yönlendirmelerin içindeki maddeleri asıl şablona taşımış olması bunların silinmesini gerektirmiyor. Yönlendirmenin mantığına ve işlevselliğine aykırı bir tutum. Benim gibi yüzlerce taslak değişikliği yapanların hafızasında birebir harflari tutma şansı yok. Zaten yönlendirmelerde bu tip yakın kelimeleri bir arada tutmak için var. Viki sayfasından benim gibi taslak ekleme yerlerini kullanmayan kullanıcılar olduğunu da biliyorum. Yani yönlendirmenin birincil amacı dışında bir neden yok. Taslaklar toptan kalkarsa bu tip yönlendirmelere de gerek kalmaz. Ayrıca tek bir taslak şablon oluşturma zorunluluğumuz yok. Değişik kalıpta açılmış yüzlerce var. Standartı yok. Bu yüzden ABD-oyuncu-taslak, ABD oyuncu-taslak, ABD'li-oyuncu-taslak, ABD'li oyuncu-taslak, Amerikan-oyuncu-taslak gibi bir çok versiyon iş yapan kullanıcının iş yapmasını kolaylaştırır, Esasen aksini yapıp tek bir kalıba sokmanın ne gereği ne de kuralı var. Bunların silinmesi durumunda benim gibi seri değişiklik bir kaç kullanıcı artık bunları yapamayacak. O zaman bu yöçnlendirmeleri sildiren kullanıcı mı gerekli değişiklikleri yapacak. Her seferinde yönlendirmelerden madde taşımanın bunu yapana zaten hiç bir faydası yok. Neyse kısacası bence teknik bazı değişiklikleri engelleyici, kullanıcıları zorlayıcı ve ne yönlendirme ilkelerine ne de silme ilkelerine uygun hareket oldu. Bilginize...Vikiçizer (mesaj) 18:49, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar Vikiçizer, Kumul ile bir konuşun. Eğer geri almamız gerekirse ben hepsini tek tek geri alabilirim sıkıntı değil. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:10, 23 Ağustos 2015 (UTC)
Yapılan işlemde bir hata olduğunu düşünmüyorum Fenerli1978, (silinen şablonların hepsi H2:Ş2 den silindi, şablon H2:Ş2 mi evet o zaman silmek hata değil) tabi bunun dışında alışkanlıktır vsdir deniyorsa tabiki bırakırım (Zorla siliyor değilim, belirtilirse bırakırım) bundan sonra daha seçici silme talebinde bulunacağım. "ne yönlendirme ilkelerine ne de silme ilkelerine uygun hareket oldu" derken neyden bahsediyorsunuz Vikiçizer? burada bir prosedür çiğnenmesinden mi bahsediyorsunuz? hangi kuralı çiğnemişim? onun dışında bundan önceki değişiklikleri geri almaya gerek gömüyorum (zaten silinen yönlendirmeler tek tek açılmış tekrar) Kumul (mesaj) 08:46, 23 Ağustos 2015 (UTC)
Merhaba, Kumul'a yazdım, anlatmaya çalıştım, bu yönlendirmeleri sildirmekten vazgeçmesini rica ettim ama menfi ya da müspet bir dönüşü olmadı. Ama önemli olan benim ya da başkasının ne düşündüğü değildir ki aslolan kural varsa kuraldır. Bahsettiğim gibi bu silinmeler yönlendirme kurallarına kesinlikle aykırıdır, ayrıca kullanıcıları belli bir kalıba politika olmaksızın sınırlandırdığı, zorladığı, değişiklikleri işlevsellikten uzaklaştırdığı ve güçleştirdiği için daha bir çok politikayı da ihlal ediyor. Bunu silene ve sildirene izah etmeye çalıştıktan sonra başka kime-nereye anlatayım onu da bilmiyorum, yönlendirme şablonlama kuralları açıktır. Genel kurallara uygun adlandırılmış belli bir işlevi olan her şablon yönlendirmesi kurallara uygundur. Bu yüzden örneğin ABD-oyuncu-taslak, ABD oyuncu-taslak, ABD'li-oyuncu-taslak, ABD'li oyuncu-taslak, Amerikan-oyuncu-taslak gibi bir çok versiyon yönlendirme içi boşaltıldığı için kullanılmadığı gerekçesiyle silinemez. Şimdi ben ve bir çok kullanıcı öylece kalıveriyoruz. Belki araştırmadım bu mantıkla silinmiş kaç tane usule uygun yönlendirme vardı. Mesela ABD yönlendirmesi kullanılmış bir çok madde botla AWB ile taranıp, Amerika Birleşik Devletleri diye değiştirilmiş olsa ABD yönlendirmesi yine varolmalıdır çünkü bu benzer ve yakın yönlendirme yine bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. ABD kullanılmıyor diye silinemez ki her kullanıldığında bir kullanıcı gereksiz yere bunları taşımakla mı meşgul olacaktır? Neyse uzatmayayım, bu tip yönlendirmeleri silerken bşr kez daha düşünmeniz gerekiyor. Gerekçesi oldukça zayıf hatta geçersiz ve zararlı sildirme talepleridir bunlar. Gereği geri getirmekse geri getirmenizi rica ederim. Başka kullanıcılara veya hizmetlilere de sorunuz. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 18:47, 24 Ağustos 2015 (UTC)
Artı olarak Kumul'un yazısına cevaben; yukarda aslında cevap da bilmeden yazmışım ama vurgulayayım; Kumul'un bu sildirme davranışını bilgi eksikliğinden yaptığını düşünüyorum. Gerek yönlendirmenin mantığı gerekse bu ve benzer yönlendirmelerin ne kadar önemli olduğu hususunda. Esas sitemim Fenerli1978 sanadır:) Silinmemesi gerektiği ortada iken sildiğin için. Ama sanırım bu konularda pek uğraşılmayınca yanılgıya düşülebiliyor. Olabilir. Gördükçe şu da varmış şeklinde bilgi vermeye çalışırım. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 18:53, 24 Ağustos 2015 (UTC)
Herkese selamlar. Bu konuda Vikiçizer haklı olabilir. Ben kolayıma gelince şablon vs. kısaltıyorum. İngilizce olan şablonlar silinmiş ve bunların aynısı İngilizce Vikipedi'de var. Türkçe bilmeyen birisi için İngilizce şablonlar daha kullanışlı olacaktır. Yönlendirmeler kullanıcılar için (benim için de) fayda sağlıyor. Gerekli olan şablonları geri getirmek fayda sağlayabilir. İyi vikiler. --Uğurkentmesaj 19:20, 24 Ağustos 2015 (UTC)
  • Ben tüm yönlendirmeleri silelim mi diyorum onu izah edeyim:

Örneğin eğer biz "ABD => Amerika birleşik Devletleri" veya "BJK => Beşiktaş Jimnastik Kulübü" yönlendirmelerini yapmazsak zaten bu bir hata olur ben yönlendirmelere karşı değilim. Aynı şekilde ilgilizce olan yada toplum ve topluluk tarafından kabul görmüş yönlendirmeleri yapmak zaten bir zorunluluktur. (Kullanıcı:Uğurkent yorumunuza ithafen ekledim)

Kullanıcı:Vikiçizer ben bu güne kadar ne normal hayatta nede vikipedide sadece kendi istediğimi yapmadım yapmam.

Eğer siz veya herhangi bir vikipedist yaptığım bir işte kendi düşüncesini belirtmek istiyorsa zaten mesaj sayfam belli isteyen dilediği gibi olumlu yada olumsuz veya kendi düşüncesini yazabilir. Ben sizden böyle birşey görmedim, hatta bu konuyla alakalı ilk mesajı ben size attım. Eğer beğenmediğiniz veya daha farklı bir düşünceniz varsa bunu bana belirtebilirsiniz (söylememe gerek varmı ki) ama siz ne yaptınız? Benim şu mesajıma bu mesajı attınız.

Yukarıdaki mesajlarda da beni resmen kuralcı ve laf dinlemez ilan etmişsiniz...sanki dediklerinizi dinlemeyip ısrarla silmeye devam etmişim gibi... bende herkes gibi burada karşılıksız bir şekilde işim ve zamanıma bağlı olarak tüm vikipedistleri hamal işlerden kurtarmaya çalışıyorum, herhangi birine garezim veya başka bir amacım yok.

Verdiğim tüm silme talepleri şuradadır: 1, Yönlendirmeleri de geri getireceğim.

  1. Demişsiniz ki: Kumul'a yazdım, anlatmaya çalıştım, bu yönlendirmeleri sildirmekten vazgeçmesini rica ettim ama menfi ya da müspet bir dönüşü olmadı. bu mesajdan bahsediyorsunuz sanırım: 18:42, 22 Ağustos 2015, ben ne demişim peki burada: 08:46, 23 Ağustos 2015 (Zorla siliyor değilim, belirtilirse bırakırım) bundan sonra daha seçici silme talebinde bulunacağım. Bu geri dönüş değil mi?
  2. kullanıcıları belli bir kalıba politika olmaksızın sınırlandırdığı, zorladığı, değişiklikleri işlevsellikten uzaklaştırdığı ve güçleştirdiği için daha bir çok politikayı da ihlal ediyor. Bu cümleye ne diyeyim ki. Eğer yaptığım herhangi bir işi herhangi bir vikipedist bana bildirirse ben birisinin katkılarını ve hevesini kırmamak için bile yaptığım işi zaten bırakırım.

Bunu cümleleri bir vikipedistten heleki sizden duymak gerçekten üzücü. Kumul (mesaj) 21:28, 24 Ağustos 2015 (UTC)

Kumul öncelikle bazen yanlış anlaşılmalar oluyor. Bazen birinin düşündüğü şey başka birine doğru gelmeyebiliyor bu normal. Bu konuda şöyle bir yol izleyelim ben, siz ve Uğurkent bu listedeki kullanılabilececğini düşündüğümüz yönlendirme sayfalarını geri alalım. Sonrasında da sizin KumulBot'u bu yönlendirmelerin kullanıldığı sayfaları haftalık ana şablona yönlendirmesi için kullanabilirmiyiz? Yada aylıkta olabilir fark etmez? Böylelikle hem kişileri yeni adı öğrenme zahmetinden kurtarıp hemde yönlendirmelerde oluşabilecek zaman kaybınıda en aza indirmiş oluruz diye düşünmekteyim. Siz ne dersiniz Vikiçizer?? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:21, 25 Ağustos 2015 (UTC)
Merhaba, Kumul'a hitaben; kimseyi şöyle böyle ilan ettiğim yok. Herkes her konuda hata yapabilir. Önemli olan yanlışı anlamaya/doğruyu bulmaya çalışmak. Ben teknik birşeyler anlatmaya çalışıyorum. Başkasının mesaj sayfasında bahsedilmesiyle değil kendi mesaj sayfamdan iletişim kurulmasını tercih ederim. Her adım geçen konuya bakamıyorum, sanıyorum bakmak zorunda da değilim. Ama mesaj sayfama bir mesaj bırakılıpta gözden kaçırırsam, benim hatam olur. Fenerli1978'e hitaben; daha önce de dediğim gibi bu şablon/madde/kategori yönlendirmelerinin akibetini toplulukla paylaşmalıyız. İlgisiz kalacağını biliyorum ama en azından köy çeşmesinde ya da uygun bir yerde tartışılıp fikir alınabilir. O listeye başka gözlerde baksın ki belki ilgilendiği alanla ilgili fikri vardır. Artı olarak, ben bu isteğinizden yönlendirmelerle ilgili pek de derdimi anlatamadığıma kanaat getirdim. Belki başka kullanıcılar farklı cümlelerle daha iyi izah ederler. Bu yönlendirmeleri rutin bir iş kabul edip botla motla taşımak zorunda değiliz. Zaman kaybı esasen budur. Varsın bir maddede ABD yazsın, o yönlendirmeye tıklayan Amerika Birleşik Devletleri sayfasına gidecek zaten. Bu bir kuralsa benim haberim yok, illa taşıyacağız diye. Botla yapılacak daha verimli/değerli bir çok iş varken bunlar son derece anlamsız. Şablon, madde, kategori vs. fark etmez, yönlendirme niye var, bunun için var. Bunları ana sayfa diye birine taşımayı rutinleştirmek gerçekten tuhaf iş. Nedir mantığı, amacı? Hani pratik ve verimli bir şey de ben anlamamışsam kendimi ayıplayacağım. Israrla bundan bahsedilince kendimden şüphe ettim:) Rica ediyorum, bir yerde bunun yapılması gerektiği yazıyorsa bana gösterin...İyi çalışmalar. Vikiçizer (mesaj) 21:50, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Vikiçizer yönlendirilmelerin taşınmasında bir sıkıntı var mı? Mevcut botlar her saniye meşgul değiller zaten. Hatta çoğu zaman kullanılmıyor bile denebilir. Taşınmaların 2 faydası olabilir. 1 mevcut kullanıcılar izleme listelerinde bot değişikliklerini de görüntülüyorsa zamanla yeni isimlere aşinalık olabilir. Bir diğeri de yeni katılacak kullanıcılar direk olarak bu şablon, kategori vb. değişkenleri kullanırlar. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:26, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba, bence gereksiz. Kullanıcıları bırakalım neye alışırlarsa alışsınlar. İsteyen ABD-film-taslak yazsın, isteyen ABD'li-film-taslak yazsın. Usulüne göre açılmış yönledirme sayfalarını isteyen istediği gibi kullansın. Niye kullanıcıyı illa ABD-film-taslak kullanacaksın diye zorlayalım, sürekli söylediğim gibi yönlendirmeler bunun için var, kullanıcıları kalıba sokmamak, işleri kolaylaştırmak, güçleştirmemek gerek. Bence bırakınız botlar başka iş bulsun, isteyen de istediği yönlendirmeleri kullanarak katkıda bulunsun. Botuna iş arayan bana gelsin, 1000 tane güzel iş söyleyeyim:) Bence şu an botla taşınıp boş diye silinmesin, bir politika belirlenmediği sürece (ki şu an yok) isteyen gerekli yönlendirme sayfalarını açsın ve isteyen de istediği yönlendirmeleri kullansın. Yeni katılacak kullanıcılar zaten zaman içinde yönlendirmelerin mantığını anlarlar ve istediğini kullanırlar. Kaldı ki zaten ne kullanırsa kullansın, link asıl belirlenen sayfaya gider. Aslolan zaten budur. Bence siz şu an uygun gördüğünüz, çok gereksiz adlandırılmış olanlar dışındakileri geri getirin. Zaten biliyorsunuz; ABD diye bir yönlendirme varsa boşsa da kalır ama ADB diye bir yönlendirme varsa gereksiz ve anlamsızdır, silinmelidir. Ben ilgilenebildiğim yönlendirmeler silinmişse zaten karşılaştıkça geri açmayı düşünüyorum. Başka hizmetlilerde silmişse haberim yok. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 18:43, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Merhaba Fenerli, ben işimize yarayabilecek bazı şablonları geri getirdim. Haberin olsun. --Uğurkentmesaj 11:45, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Kullanıcı:Vikiçizer son kez cevap yazıyorum ki uzamasın konu.

  1. Ben şablon yönlendirmesi silmenin hata ve politika ihlali olduğunu düşünmüyorum. Siz galiba olayı Vikipedi:Üç geri dönüş kuralı ile karıştırıp politika ihlali diyorsunuz. Ki böyle birşey yok. Eğer yönlendirme silmek politika ihlaliyse ve hataysa bunu bana kaynak ile gösterin lütfen ki öğreneyim (cidden böyle birşey bilmiyorum). Yaptığınız ihlaldir diyip gitmek anlamsız. Durup dururken hata kabullenmek gibi bir tavrım olamaz.
  2. Diyorsunuz ki Her adım geçen konuya bakamıyorum, sanıyorum bakmak zorunda da değilim. Sevgili vikiçizer dikkat ederseniz ben her seferinde hakkında konuştuğum siz ve tüm vikipedistler için yukarıda [[Kullanıcı: ile link vermişim ki kimse zan altında kalmasın, denileni görsün ve kendisine bildirim gitsin haberi olsun. Siz bunu da yapmıyorsunuz..
  3. Yönlendirmeleri ana kategoriye taşımanın bir kural olduğunu kim söyledi ki? Ben mi söyledim nerede söyledim? Vikipedide yapılan her işlem bir kuralamı dayanıyor? Vikipedi politikalarına uygun olan her hareket yapılabilir sanıyorum? (türev konularda elinde sonunda dolaylı olarak politikalara bağlanıp çözülüyor zaten) Diyeceğim o ki bir yerde bunun yapılması gerektiği yazıyorsa bana gösterin lafı şöyle olmalı bir yerde bunun yapılmaması gerektiği yazıyorsa bana gösterin
  4. Ve son olarak, şöyle bir sayfamız var: Vikipedi:Botlar/İstekler eğer aklınızda 1000 tane fikir varsa burada belirtin ki benim gibi botuna iş arayanlara iş çıksın.

Kullanıcı:Fenerli1978 tartışma burada olduğu için kusura bakmayın, (kendi sayfama ekleyeceğim zaten). Onun dışında sildirdiğim yönlendirmeleri geri getireceğim en kısa sürede ve bu tip silme talebinde bulunmayacağım. Kumul (mesaj) 18:26, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Kumul, konu bence fazlasıyla uzadı. O kadar anlattık daha ne anlatayım tekrar tekrar, yani herşey açıkken ne öğreteyim, ne anlatayım. Öğrenmek isteyene vikipedi açık bir kaynak, öğrenmek istemeyene ne anlatsak boş, şuydu buydu diye uzatmak öyle kolay ki. Yine de senin için değil de belki okuyan başka bir kullanıcı vardır diye son kez vurgulayayım. Hatanın kabul edilip edilmemesi hatayı yapanın yaklaşım tarzını açık bir şekilde gösterir, yoksa hatanın varlığına etkisi yoktur. Kurallara uygun sayfaların silinmesi silme politikasına aykırıdır, yönlendirme mantığına aykırıdır, kolaylaştırın/güçleştirmeyin ilkesine aykırıdır, vs vs. her kullanıcı yalan yanlış silme taleplerinde bulunabilir, ama hizmetlilerin bu lüksü yoktur, bir ders alınacaksa Fenerli almıştır, sen yarın başka bir silme talebinde yine bulabilirsin, iyi niyetin var olduğu sürece bunu kısıtlayacak bir şey yok. Bu taleplerin yerine getirilmesi talep edenin değil, hizmetlinin sorumluluğundadır. Üç geri dönüşten bahseden ben değilim, ne alakası var. Bu konuda birşeyler öğrenmek isteyene kaynak olarak Vikipedi:Silme politikası, Yardım:Yönlendirme yeter de artar bile. Vikipedi:Silme politikasına göre usulüne uygun açılmış sayfalar geçerli bir neden olmadan silinirse bu bir politika ihlalidir. Çevirilerimiz zayıf veya eksik olabilir, diğer dillerde çeviriler tam ve eksiksiz olabilir. Bu işlere girişen kullanıcı da bir zahmet baksın, öğrensin. Başka kullanıcılardan medet ummasın. Yoksa birşey yapıyorum derken aslında hiç yapmaması gereken bir iş yapmış olur. Yine de olabilir bunlar, kullanıcıyı hataya düşmüş olabilir. Hizmetliler veya benim gibi konuya ilgili kullanıcılar bunun sigortasıdır. Hatırlatırız doğruyu, bunda kırılacak, gücenecek birşey yok. Bugün ben uyarırım, yarın sen beni uyarırsın. Açık ve net; yönlendirmeleri anasayfaya taşıyacak olan yönlendirmenin kendisidir, bot değil. İşte bu kuraldır. Açın bakın. Botla yönlendirmenin yapması gereken işi yapmaya çalışmak, son derece gereksiz bir iş. Yapan yapar, ama yönlendirmeler silinmez. Mesela belediyenin sokak kenarlarını süpürdüğünü biliyoruz, bir mahalleli eline süpürge alıp sokak sokak süpürse kimse niye süpürüyorsun demez. Ama "ben nasılsa süpürüyorum" diye evlerin önündeki süpürgeleri kırmaya başlarsa "dur bakalım" diyen olur. Usule uygun yönlendirmeleri silmek bu süpürgeleri kırmaktır. Süpürmeye meraklı kişi; kural yok nasılsa, süpürgem de boşta duruyor, böyle bir iş uydurayım diyorsa desin. Ama uydurduğu iş oraya kadardır yalnızca. Botum var diye aslolan yönlendirmeleri sildirmek/silmek kabul edilsin edilmesin hatadır. Tabi bu bir süreç olduğundan tüm hata silme talebinde bulunanın değil. Evet, Vikipedide yapılan her işlem bir kurala dayanıyor. Zaten bu yüzden Vikipedi politikalarına uygun olan her hareket yapılabilir, ama uygun olan. Bot isteklerine de yazarız botlar boşta kalmasın diye, link olsun bildirim olsun diyorsunuz onu da yaparım, yeter ki bana söylensin, inat etmem, mantıklı ve yararlı her talebe uyarım. Kumul'a kısaca mevzuyu anlatmak yeter diye düşünmüştüm, çünkü derdim teknik konuyu ön plana çıkarmak, şu şöyle yaptı bu böyle yaptıyı değil. İkinci derdim de bunları silen Fenerli, aslında ona yazıyorum ben, onun dikkat etmesi lazım:) Yani Kumul aslında senin ben iyi bir kullanıcı olduğunu düşünüyorum. İnce ince güzel şeyler yapmaya çalışan. Bu sildirme talepleri olmamış, ama son yazdıklarından zaten sen de anlamışsın sanıyorum. Anlaşılmak için gayret ediyorum ama yine bu konu olsun başka olsun ayrıntı soracaksanız düşüncelerimi fırsat bulduğumda elbette paylaşmak isterim. Saygılar...Vikiçizer (mesaj) 14:14, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Sayın Vikiçizer, olumlu ve yapıcı yaklaşmaya çalıştığım için sizden özrü dilerim. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:32, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Anlamadım. İroni mi, yazım hatası mı?...Vikiçizer (mesaj) 14:34, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Yazım hatası yoktur. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:36, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Peki. Umarım bu konuda yanlış anlaşılmamışımdır. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 14:42, 29 Ağustos 2015 (UTC)

Bekleyen değişiklikler[kaynağı değiştir]

Selamlar... Uzun süredir bekleyen değişikliklere bakmam mı daha iyidir son değişikliklere mi? Sultan Galiyev (mesaj) 21:19, 22 Ağustos 2015 (UTC)

Size hangi taraf daha kolay geliyor ise onu kontrol etmeniz daha iyi olur. Önemli olan bu bir görev değil, gönüllü yapılan bir iş! Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:21, 23 Ağustos 2015 (UTC)

Düzeltme talebi[kaynağı değiştir]

Çok vahim bir hata yaptım. Emine Işınsu Öztürk maddesi açtım yönlendirme için Emine Işınsu Öksüz olmalı. Değiştirebilir misiniz? Sultan Galiyev (mesaj) 11:25, 23 Ağustos 2015 (UTC)

Bu çok küçük bişey. Aslında şöylede yapabilirsin. yanlışı doğruya yönlendir yanlışa da sil şablonu ekleyim kötü yönlendirme dersen bitti gitti ;). Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:38, 23 Ağustos 2015 (UTC)


Yerleşim yerleri ile ilgili[kaynağı değiştir]

Neden değişiklikler silindi?? bizzat köyde yaşayanlardan alınan bilgiler yazılmıştı. merhaba umarım yanlış yere yazmıyorum aşağıdaki değişiklikleri incelenip onaylanabilir mi? Teşekkürler.... https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Dorutay,_Pertek&oldid=15024052&diff=cur Bu imzasız yazı Creag 62 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Creag 62, lütfen köy maddeleri ile ilgili standartlar için burayı inceleyiniz. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:02, 24 Ağustos 2015 (UTC)

Ayrıca HicBitmeyenAkbil'in mesaj sayfasına açıklama yok yazmışsınız! Geri alınan değişiklik özetinde Ansiklopedik olmayan ve telifli içerikler kaldırıldı. yazmaktadır! Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:08, 24 Ağustos 2015 (UTC)


Merhaba Ansiklopedik bilgiden kastınız nedir açıkçası kendi köyümle alakalı bir katkıda bulunmak tek amacım ve wikipedia kurallarını , kullanmasını pek bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun hepsini silmek yerine hatalı kısmı silelim keza değişiklik yapmadan öncede bir kısım bilgiler yazmaktaydı. O sebeple yardımınızı rica ederim. creag (mesaj) 15:05, 24 Ağustos 2015 (UTC)

Sayın Creag 62, size yukarıdaki mesajda köy sayfalarının nasıl bir standartta olmasına dair bilgi verdim. Lütfen inceleyiniz! Sayfanın eski halide birçok kaynaksız ve ansiklopedik olmayan bilgi içermekte imiş. O nedenle sayfa mümkün olduğunca standartlara uydurulmaya çalışıldı. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 15:07, 24 Ağustos 2015 (UTC)

Taşınması gereken bir madde var[kaynağı değiştir]

Polonya Patriots Birliği adında bir başlık açılmış ama başlık ismi İngilizce kelime içeriyor. Madde'yi Polonya Yurtseverler Birliği adlı bir maddeye taşır mısınız.
Birde başka bir madde var Estonya Çalışan Halk Komünü diye. Maddeyi ben başlattım yalnız madde ismini yanlış girmişim. Lütfen maddeyi Estonya Emekçiler Komünü şeklinde değiştirir misiniz?
Özel yetki istemese sizi rahatsız etmezdim.
Saygılar. --Beyaz Deriili 24/08/2015 10:03

Taşımalar yapıldı. Bunları sizde yapabilirsiniz. Sağ üstteki taşı seçeneğini kullanabilirsiniz. Hata yaparsanız bildirin düzeltmeye çalışırım. Saygılarınla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:54, 24 Ağustos 2015 (UTC)

Zezinho Corrêa hakkında[kaynağı değiştir]

Lütfen silinen sürümü getirip SAS'ta değerlendirilebilirmi ?? Carrapicho grubunu biliniyorsa nbu kişinin yorumları sayesinde tanınmıştır Vikipedide olması gerekir topluluk karar versin rica ederim....--Türkan Pelin (mesaj) 10:36, 24 Ağustos 2015 (UTC)

Mantarkaya Dış Bağlantı[kaynağı değiştir]

Dostum mantarkaya çalışmasını özel olarak yapmış bir kişiden aldım bu bilgileri ve lütfen dış bağlantıyı da silmeyiniz. Düzeltmeler hakkında kişiye bilgi vermem gerekecektir. Bu imzasız yazı Gangstar01 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Telif Hakkı İhlali[kaynağı değiştir]

İyi günler, Haluk Görgün adlı sayfayı telif hakkı ihlalinden dolayı kaldırılmış bunun için ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Hitchhikker (mesaj) 20:44, 24 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar Hitchhikker, telif hakkı sorununu ilgili sayfayı baz alarak ama oradaki cümleleridirek olarak kopyala yapıştırla değilde kendi cümlelerinizle metni hazırlayarak aşabilirsiniz. Bir metine ait telif hakkı onu yazan kişi yada kuruma aittir. Selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:21, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba Fenerli1978, tenisçi sayfalarını düzenlerken yaşadığım bir sorunu sormak istedim. Bilgi kutularına oyuncuların kariyer rekorlarını girerken farklı bir sonuç çıkıyor. Örneğin; Agnieszka Radwańska ve Shuai Peng. Yardımcı olabilirsen sevinirim. Tuna 21:39, 24 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar Tunahan Tuna, bende bu sorunla daha önce karşılaşmıştım. Bu konuda Superyetkin yada Mavrikant bize yardımcı olabilir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:21, 25 Ağustos 2015 (UTC)
İlgili parametre değeri Vikiveri'den alınmakta. Bilginize. --Superyetkinileti 16:23, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar. Gloria Portiki madde başlığında hata oldu galiba, eğik görünüyor. Düzeltebilir misiniz mümkünse?--Ghetto (mesaj) 10:28, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar Ghetto, bir hata yok. Kitap, film, heykel vb. sanat eserleri sayfalarında ilgili bilgi kutuları kullanınca sayfa adı eğik olur. Bu standartlar gereği ve doğru olandır. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:47, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Ülke veri Türkiye[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ülke veri Türkiye adlı şablonun parametrelerinin şu şekilde değiştirilebilmesi mümkün müdür? İyi çalışmalar.

{{ {{{1<noinclude>|country showdata</noinclude>}}}
| alias = Türkiye
| flag alias = Flag of Turkey.svg
| flag alias-army = Flag of Turkish Land Forces Command.svg
| link alias-army = Türk Ordusu
| flag alias-naval = Flag of Turkish Naval Forces Command.PNG
| link alias-naval = Türk Donanması
| flag alias-air force = Flag of Turkish Air Force Command.svg
| link alias-air force = Türk Hava Kuvvetleri
| size = {{{size|}}}
| name = {{{name|}}}
| altlink = {{{altlink|}}}
| altvar = {{{altvar|}}}
<noinclude>
| redir1 = TUR
| related1 = Osmanlı İmparatorluğu
</noinclude>
}}<noinclude>
</noinclude>

Gökbay (mesaj) 12:07, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar Gökbay, bu isteğinizi şu şablondamı istemektesiniz? Ve bu detayları istemenizin sebebi nedir? Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:23, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Evet bu şablonda istemekteyim. Asker maddelerinde army, navy ve air force şablonlarının kullanılması dolayısıyla değişiklik yapılmasını istemiştim.Gökbay (mesaj) 12:33, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Madde ismi karışıklığı[kaynağı değiştir]

orijinal madde: Bir sonraki Türkiye genel seçimleri

yeni açılan madde: Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri

Yeni açılan madde silinip, eskisinin isminin değiştirilmesi iyi olacak. Eskisinde geçmiş, görüntüleme bilgileri vs. muhafaza ediliyor. reob 14:31, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Mobil'den Vikipedi[kaynağı değiştir]

Değişiklik Yapamıyorum Önceki ekran görüntüsü değişmiş neden acaba PierreLotte (mesaj) 14:39, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Eski mesajlar[kaynağı değiştir]

Merhabalar Kullanıcı:Fenerli1978
Mesaj arşivimdeki eski mesajlara bakıyordum ve şu sayfadaki mesajlar dikkatimi çekti. Mesajlarım sert bir tavır gibi okunuyor fakat öyle bir durum söz konusu bile olamaz. Lütfen kusuruma bakmayın, kesinlikle kötü bir niyetim yoktu. Ben sizin geçtiğiniz yollardan daha yeni geçiyorum. Bilgi eksikliğim olabilir ama bazı şeyler bana uygun gelmiyor. Mesaj sayfama gelip beni bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Her zaman, her konuda görüşlerinizi bildirebilir, bilgi verebilirsiniz. Çok memnun olurum. İyi çalışmalar. AYBARS 19:49, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Supernatural Karakterleri[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Supernatural karakterlerinden 4 tanesine içerik eklemiştim. (Anna, Charlie Bradbury, Crowley, Ölüm) Bu içerikler telif nedeniyle kaldırılmış, acaba hangi telif hakkından kaldırıldı? Bunu merak ediyorum. :)Bu imzasız yazı Erayb14 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Erayb14, başka biryerdeki metni direk olarak kopyala-yapıştır ile kullanamıyoruz. Bu tip durumlarda ilgili yazıları baz alarak ama kendi cümlelerinizle sayfa oluşturmanız gerekmektedir. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:24, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Şablon maddeler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şuradaki olaya binaen bir şey sormak istiyorum. Şu sayfada görebileceğin üzere bir seçkin liste çalışması yapıyorum ancak maalesef yüz kadar kırmızı bağlantı mevcut. Bu maddeleri Ondokuzmayıs Saat Kulesi örneğindeki gibi iki cümlelik kısa maddeler halinde otomatik olarak açmak mümkün mü? Mümkünse hiçbir bilgisi olmayanlar için Havza Saat Kulesi maddesini örnek alarak, yıkılıp yeniden dikilenleri Vezirköprü Saat Kulesi maddesini örnek alarak açmak mümkün mü? --cobija 16:59, 25 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar Alperen, konu ile ilgili benimde sorum var. Çeşmedeki futbolcu maddeleri için Excel tablosuna ben ulaşamadım. Son verdiğiniz şu bağlantıyı açtığımda Çince yazılar çıkmakta, benimde geleneksel çincem çok iyi olmadığından anlayamadım . Senden rica etsem bu konuyu bana Bilal'e anlatır gibi anlatır mısın? Hatta bana e-posta yollarsan oradan belki direk dosyayı da göndere bilirsin. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:46, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Sizinki de bayağı bir talihsizlik olmuş cidden. Sanırım proxy kullanarak internete bağlanıyorsunuz. Benim uygulamayı yüklediğim hosting sitesi de proxy ile yapılan bağlantıları engelliyor anladığım kadarıyla. Ayarlarınız değiştirmeyi veya şu adrestekine girmeyi deneyebilirsiniz [2]. Excel dosyasını da tekrar yükleyip bağlantının adresini size göndereceğim. Konu çok basit. Excel şablonuna bilgi kutusunun ilgili yerini kopyalayıp yapıştırdığınızda, bir de aşağıdan birkaç parametreyi seçtiğinizde otomatik olarak taslak metin oluşuyor ama ben php uygulamasını tavsiye ederim. O şu an çok daha işlevsel çalışıyor. Dediğim gibi size Excel şablonu ile ilgili olarak tekrar bilgi vereceğim.--Alperen (mesaj) 08:35, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Bu arada yanlış anlaşılma olmasın diye bir açıklama yapayım. İnternetten çalışan sürümü kullanmak için en.wikipedia'daki infobox şablonunu kopyalayarak kutunun içine yapıştırıp alttaki çevir butonuna basmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda çevrilmiş Türkçe şablonu, taslak madde seviyesinde bir tanımı ve kulüplerle ilgili kategorileri elde ediyorsunuz. Excel sürümünde ise infobox'ın kaynak kodunu değil direkt şablona karşılık gelen kısmını kopyalıyorsunuz. Şablonu gönderirsem fark anlaşılacak ama dediğim gibi internet sürümünü tavsiye ediyorum. O daha başarılı çalışıyor şu an. Deneme amacıyla şu sayfanın kaynak kodunu kullanabilirsiniz: [3] --Alperen (mesaj) 10:10, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Cobija biz senle olayı tam Bilal'e bağladık :D, Alperen vaktin var ise IRC de bir görüşebilirmiyiz? Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:19, 26 Ağustos 2015 (UTC)
1)Şuradaki içeriği kopyalayın [4], 2) [5] buradaki veya bu [6] sayfaya girin, 3) Birinci sayfada kopyaladığınız içeriği buradaki sayfaya yapıştırıp alttaki çevir butonuna basın. Sağ tarafta Türkçe içerik oluşacak. Aynı şeyi diğer infobox football biography içerikleri için de yapabilirsiniz.--Alperen (mesaj) 10:28, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Bilallik Yandex Browserda imiş! Fener için yandex e geçtik o da bize oyun oynadı. Chrome da herşey normal. Ellerine sağlık gerçekten çok faydalı bir sayfa imiş. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:51, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Oldu bu iş ellerine sağlık. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:15, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Teşekkürler. Aracı kullanabilecek Vikipedistlere mesaj göndermek istiyorum. Futbolcu maddeleri giren tanıdık isimleri buraya yazabilir misin? Ya da isimlerini etiketlersen belki haberdar olurlar ;) --Alperen (mesaj) 12:13, 26 Ağustos 2015 (UTC)
İlk anda aklıma gelenleri yazayım. Sabri76, Supermæn, SAİT71, Rapsar, Mutlutopuz, Teacher0691, Cobija, Akil13, Yegul38, mention verilen arkadaşlarında futbolcu maddeleri ile ilgilenenler aklına gelirse buraya eklesinler lütfen. Bu mesaj Alperen tarafından oluşturulan şu araçtan haberdar etmek için verilmiştir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:38, 26 Ağustos 2015 (UTC)
  • Bu çeviri aracını bence ilk fırsatta daha sağlam bir yere almalıyız. Hatta vikipedi içerisine uygulamak lazım. :)Sait71 07:17, 29 Ağustos 2015 (UTC)
  • Mavrikant SAİT71'in bir üstteki mesajına bakarmısın. Mümkünmü böyle bişey? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 07:47, 29 Ağustos 2015 (UTC)
  • Nasıl da unuttum, Ozankra'nın da bu işimizi kolaylaştırıcı araçtan haberi olsun --Śαвяí¢αи76ileti 15:28, 3 Eylül 2015 (UTC)

5 değişikliğin 3'ünü onaylamak gerekirse?[kaynağı değiştir]

Selamlar. Diyelim ki bir maddede 5 değişiklik bekliyor. 1, 3 ve 4. değişiklikleri onaylayıp 2 ve 5'i reddedeceğim. Ne yapmak gerekir? Demin mesela Halkların Demokratik Partisi maddesinde yanlış bir onay verdim, arada biri kaynadı. Sultan Galiyev (mesaj) 12:12, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Orada olay biraz sana kalıyor. Ben önce olumsuz değişiklikleri tek tek geri al seçeneği ile geri almaya çalışıyorum. Ama değişiklik çakışması var hatası verirse o zaman 2 yol var. 1. ya değişiklikleri reddedip olumlu değişiklikleri kopyala yapıştır ile sen taşıyacaksın, 2. değişiklikleri onaylayacaksın ve olumsuzları yine elle çıkartacaksın. Seçim sana kalmış. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:42, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Yeni bir başlık açmak istemedim. Buradan devam ediyorum. Şu maddeye bir bakar mısın? Yeni açılmış, bence silinmesi gerekir. Silinmesini istemek için ne yapmam gerekir? Vikipedi Ermeni Soykırımı olduğuna kanaat getirmiş bir de kanıtlamak için maddelere mi yer veriyor? Tarafsızlık nerede kaldı? Sultan Galiyev (mesaj) 13:39, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Maddeyi bende gördüm ama ilgili kaynakları inceleyip karar vermek gerektiği için direk olarak silmedim ki madde Farsça, Ermenice, Rusça ve İngilizcede de mevcut. Ama istersen SAS'a taşıyabilirsin maddeyi. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:12, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Silmeye aday gösterdim. Ermeni Soykırımı'nın şahitleri Bir kontrol eder misiniz zahmet olmazsa? İlk kez yapıyorum, becerebilmiş miyim teknik olarak? Sultan Galiyev (mesaj) 14:31, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Doğru hiçbir problem yok. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:32, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Ermeni Soykırımı'nın şahitleri maddesinin silinmesiyle ilgili tartışmada "silinsin" diye oy kullandım. Hizmetli değilim, oy kullanma hakkım var mı bilmiyorum, hakkım yoksa "silinsin"i "yorum"a dönüştürür müsünüz? Sultan Galiyev (mesaj) 23:23, 26 Ağustos 2015 (UTC)
Oy kullanmak için hizmetli olmak gerekli değil! Ama buradaki 4. madde kriterlerinden en az 60 gün önce üye olma kriterini sağlayamadığınız için oyunuz yoruma dönüştürüldü. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:13, 27 Ağustos 2015 (UTC)
Selamlar. Milliyetçi Hareket Partisi maddesinde Bir kullanıcı ısrarla ideolojisini "Atatürk milliyetçi" olarak değiştiriyor. Ben de olgu şablonu ekledim, ama kaynak göstermeden değişikliğe devam ediyor. Ne yapmak gerekir? Sultan Galiyev (mesaj) 14:29, 27 Ağustos 2015 (UTC)
{{3GD1}} şablonunu yollayabilirsin bu tip durumlarda. Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:40, 27 Ağustos 2015 (UTC)
Yaptım ama kullanıcı yine aynı değişikliği gerçekleştirdi. Ne yapmam lazım?Sultan Galiyev (mesaj) 07:12, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Buraya bakabilirmisiniz? GelecekGecmisteGizlidir (mesaj) 16:42, 26 Ağustos 2015 (UTC)

Tekrar bakabilirmisiniz ?GelecekGecmisteGizlidir (mesaj)

Ali Haydar Yıldız hakkında[kaynağı değiştir]

Ali Haydar Yıldız maddesinde kategorilerde Türk geçiyordu. Kaldırdım. Çünkü benim bildiğim kadarıyla Ali Haydar Kürt kökenli. Yanlış mı biliyorum? Saygılar. --Beyaz Deriili 27/08/2015 09:08(Trabzon'daki şu andaki saat)

Sayın Beyaz Deriili, bu tip değişiklikler için lütfen kaynak gösteriniz. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 06:14, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Silme önerisi[kaynağı değiştir]

  • Fenerli benim yaptığım Miodrag Stamatović sayfasını silmeyi önermissin, bu bilgilerin hepsi doğru o kişi Sivasspor un ilk yabancı futbolcusu vikipedi nin hırvatça sayfasında o kişinin bir sayfası bile var maçkolik de de okişinin Sivasspor da oynadığı bilgisi var o yüzden sayfayı silme lütfen Bu imzasız yazı Kepenek58 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Selamlar Kepenek58, Hırvatça'daki sayfanın linkini atabilirmisiniz? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:48, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Kocaeli Mv Ali Haydar Konca hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. HDP Kocaeli Milletvekili adına yazmış olduğunuz bilgiler için teşekkür ederiz, ancak mümkünse bu işlemleri artık kurumsal üyelere bırakmanızı rica ediyoruz. Bir önceki gün düzeltilmiş olan bilgilerin kimini tekrar geri yazmışsınız. Ben Konca'nın basın danışmanıyım. Gerekli bilgileri tekrar düzelteceğiz, mümkünse sayfanın düzenlemesine müdahale etmemenizi rica ederiz. HDP Kocaeli Basın Bürosu adına Barden1 (mesaj) 08:07, 27 Ağustos 2015 (UTC)barden1

Sayın Barden1, Vikipedi özgür bir ansiklopedidir. Burada her sayfada herkes değişiklik yapabilir. Hiçbir madde bir kişi veya grubun mülkiyeti altına alınamaz. Olumlu ve kaynaklı değişiklikleriniz devriyeler tarafından onaylanabilir. Bu arada Sayın Konca'nın profili için telif hakkı size ait olan yani sizin çektiğiniz ve daha önceden internette yayınlanmamış bir fotoğrafı Vikipedi'ye yüklemeniz kişinin tanıtımı açısından daha faydalı olacaktır. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:34, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Merhaba Fenerli1978, mesaj sayfamdaki ilk 100 mesajı arşivleyebilir misiniz? Turgut46 09:01, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar Turgut46, ben bugün buralarda değildim. Ben yapana kadar Uğurkent halletmiş. Kusuruma bakmayın. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:11, 27 Ağustos 2015 (UTC)

63. Türkiye Hükûmeti[kaynağı değiştir]

Selamlar. 63. Türkiye Hükûmeti'ndeki eklediğim kaynağı ben normalde belirtilen kaynaklardan biraz daha farklı belirttim. İsim altında kaynak ekledim. Fakat siz değişikliğimi geri alarak herkesin yaptığı türden kaynak belirtmişsiniz. Benim yaptığım kaynak ekleme hatalı mı oldu yoksa vikipedi böyle olmaması yönünde teamül mü var? Ayrıntılı bir değişiklik özeti yazmadığınız için sebebini pek anlamadım. Sayglarımla... İtalyakurdumesaj atın! 09:48, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar İtalyakurdu, makale içerisinde dış bağlantı şeklinde kaynak göstermek uygun değildir. Dışarıya direk verilen bağlantılar sadece sayfanın en altındaki dış bağlantılar başlığı altında bulunmalıdır. Selamlar ve iyi vikiler Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:15, 27 Ağustos 2015 (UTC)


Köy çeşmesinden çıkardığınız...[kaynağı değiştir]

Merhaba Fenerli. Köy çeşmesinden önemli bir konuyu topluluğa iletmek için yazdığım , Önemli uyarı başlıklı :

" Merhaba arkadaşlar, hizmetli Kibele ile Bürokrat Yabancı aynı kişilerdir. Bu bir varsayım değil gerçeğin ta kendisidir. Topluluğun dikkatine sunar bir an önce bu işin halledilmesini umarım. 1 Nisan 2015 tarihinde kibele'nin kendi mesaj sayfasındaki karşılıklı mesajlardan da anlamak mümkündür bu gerçeği şayet mesajları bulabilirseniz. Ama inancım odur ki bu iş artık ört-bas edilemez bir haldedir. Herkese saygılar. "

içerikli eklentimi " köy çeşmesi ile alakasız " değişiklik notu ile kaldırmışsınız. Halbuki en uygun yerin orası olduğunu düşünüyorum. Lütfen geri ekler misiniz? Bu konunun konuşulup tartışılacağı en uygun yer orası değil mi? Şayet konunun kapanmasını istemiyorsanız bir hizmetli olarak iletilmesi gerekli olan yere iletiniz lütfen. Çeşmede herkes bu konu hakkında görüşünü bildirmeli. saygılar. Ankaraci (mesaj) 11:37, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Sayın Ankaraci, çeşme ile alakasız bir iddia/suçlama atıyorsunuz ortaya. Bunun yeri köy çeşmesi değildir. Bu tarzda bir konu için denetçi isteği oluşturabilirsiniz. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:18, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Optik kavite[kaynağı değiştir]

Optik kavite ilgili anakara universitenin site sinde http://acikarsiv.ankara.edu.tr/browse/3388/ su yazi yi görebilirsiniz Açık Erişim, 2001 Budapeşte Açık Erişim İnisiyatifi’nde bilimsel literatürün internet aracıyla finansal, yasal ve teknik bariyerler olmaksızın, erişilebilir, okunabilir, kaydedilebilir, kopyalanabilir, yazdırılabilir, taranabilir, tam metne bağlantı verilebilir, yazılıma veri olarak aktarılabilir ve her türlü yasal amaç için kullanılabilir biçimde kamuya ücretsiz açık olması biçiminde tanımlanmıştır. simdi optik kavite basliginin geri alma islemini gerceklestirebilirsiniz Bu imzasız yazı Salih kus (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Arkadaşım Buyrun beniiiim? Vikipedi gerçekten özgür bir Ansiklopedi ise ısrarla silmiş olduğunuz size göre biyografisi KD Olmayan kişi durumunda olan isimlerin ya gerçekten teşekküllü bir inceleme yada araştırma yapmadığınız , yada Film endüstrisinde kökleşmiş isimleri Vikipedi politikaları içinde incelemiş olmanızdan KD Olma durumunu ortaya koyuşunuzdur.Şu anda bu yönetmenin yapmış olduğu Tarih belgesellerini göz önünde bulundurmayan veya Vikipedi kriterlerine uygun bulmadığınız anlaşılmakta Bin'i aşkın gazetelerde ve medya içierisinde haberi yapılmış olan Dünyaca ünlü belgesel yönetmeni olan kişinin hangi ölçülerle Vikipedi Kayda değerliliği ispatlanması gerekmekte...! Bunu Vikipedist yöneticileri açıklasın lütfen.! Bir Documentary yönetmeni kendi hayatını neden yanlış aktarsın bize,buna inanmak biraz zor..! Yada bize Vikipedi Özgür Ansiklopedi biyografi isteklerinde yer almak için kişinin ölmesimi gerekli !Lütfen beni yanlış yorumlamayın.! Fakat ortada bir zafiyetin olduğunu düşünmeye başladım.beni bu konuda Aydınlatın.Yeterince viki politikalarını okumama rağmen bilgi lendirmeniz gerekmekte. Teşekkür ederim.Kullanıcı mesaj:Bahtiyarlı 23:32, 27 Ağustos 2015 (UTC)

Sayın Bahtiyarlı, bu benim kişisel olarak verdiğim bir karar değil. Madde daha önce SAS a taşındı ve topluluk kararı ile silindi. Maddenin silinmesinden sonra kişi adına kayda değer bir bilgi yoksa sayfayı tekrardan açmaya çalışmak doğru değildir. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:05, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Günün maddeleri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Boş olduğum bu saatlerde başka yapacak bir şeyim yoksa burada takılıyorum. Sıra size takılmaya geldi :) Günün maddeleri hakkındaki yazınızı gördüm. Benim önerim bu maddeler seçilirken "gündem" ön plana çıkabilmeli. Örneğin 1 Kasım'a yakın bir zamanda Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri maddesi ana sayfaya çıkarılabilir. 23 Ekim'de Ekim 2011 Van depremi maddesi ana sayfaya çıkarılabilir. Biraz dikkat çekici olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca vitrinin iyi olmasından söz ettiniz. Vitrinin içeriği kadar tasarımı da önemli değil mi? Yakın bir zaman tasarımın değişmesi gerektiğini düşünmekteyim. İyi sabahlamalar :)  McAang 23:12, 27 Ağustos 2015 (UTC)
Gündem maddeleri ile ilgili bir zamanlar bazı sorunlar olmuş bu nedenle o tarzda çok fazla madde koymuyorum ki güncem maddeleri için aslında Tarihte bugün bölümü zaten ana sayfada mevcut. Tasarım ile ilgilide Tartışma sayfasında bir süreç devam etmekte. Sizinde müdahil olmanız da faydalı olacaktır. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:02, 28 Ağustos 2015 (UTC)
Çözüm odaklı yaklaşabilmem için ne gibi sorunların olduğunu söyleyebilir misiniz? Tarihte bugün bölümünün revizyona ihtiyacı var. İngilizceninki çok daha sağlıklı duruyor. Bu arada tasarım tartışması çürümüş, tarih olmuş :D  McAang 12:44, 28 Ağustos 2015 (UTC)
Rapsar hatırlayabilir belki ben şimdi hatırlayamadım. Tarihte bugün şablonları ilgili gün hariç herkesin değişimine açık istediğiniz düzeltmeleri sizde yapabilirsiniz. Bizde herşeyin çözümü çabuk olmuyor biliyorsunuz, yinede fikirlerinizi yazmanızda fayda olur diye düşünmekteyim. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:52, 29 Ağustos 2015 (UTC)

Lazar Marković sayfası / fenerbahçe transferi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Lazar Marković sayfasını inceleyebilir misin, değişiklikleri toparlamaya çalıştım fakat yeni değişiklikler geliyor Fenerbahçe ile ilgili, şimdilik transferin teyidine dair tek haber bbc kaynaklı gözüküyor Hakan·IST 17:03, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Olumlu olanlar hariç diğer değişiklikler geri alındı. Dikkatiniz ve bildirim için teşekkürler ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:49, 29 Ağustos 2015 (UTC)

Selam, size iş çıkartmaya geldim. Buradaki 309 ile 354 arasındaki ABD ile başlayan şablon yönlendirmelerini geri getirebilir misiniz? Ben tek tek bulmaya çalıştım fakat çok zor bulunuyor orjinalleri geri getirmek daha kısa sürer. Eğer uzun iş diyorsanız belirtin ben tek tek bulurum yine. Kumul (mesaj) 18:50, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Onlar tamam, ayrıyeten gözüme ilişen kullanışlı olabilecek birkaç taneyi daha geri aldım. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 00:50, 29 Ağustos 2015 (UTC)

Seri bir şekilde madde giren kullanıcı[kaynağı değiştir]

Şu kullanıcıya bir bakar mısınız? Tek bir kitabı kaynak göstererek yüzlerce maddede değişiklik yapmış. Muhtemelen görevli bir askeri personel ve girdiği bilgiler doğru, ancak kitap elimde olmadığı için kontrol etme imkanım yok. Ya girilen bilgiler yanlışsa? Mesaj attım dönüş yapmadı. Değişiklik yaptığı bütün maddelere bir koruma gibi bir şey yapamaz mıyız? Pek çok önemli şahsiyet hakkında maddeler yazmış. Acaba birkaç günlüğüne engellense, ben o kaynak kitaba kütüphaneden bakıp bir kontrol mu etsem? İnternette girdiği bilgilere ulaşma imkanı yok. Yani bilemedim. :) Sultan Galiyev (mesaj) 23:47, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Kaynak Genelkurmay Başkanlığı'nın yayınladığı Türk İstiklâl Harbine Katılan Tümen ve Daha Üst Kademelerdeki Komutanların Biyografileri adlı kitaptır. Gökbay (mesaj) 23:57, 28 Ağustos 2015 (UTC)
Bakıp ilgileneceğim. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:54, 29 Ağustos 2015 (UTC)
Bence maddeleri silmeyelim, kabul de etmeyelim. Bir subay akrabamda kaynağın pdf'si varmış, birkaç güne alacağım, oradan kontrol edebilirim. Sultan Galiyev (mesaj) 12:04, 29 Ağustos 2015 (UTC)

Yeni Malatyaspor takım kadrosu[kaynağı değiştir]

Yeni Malatyasporun kadrosunun en güncel hali ile konuldu. kontrol edermisiniz birde forma kısmını ayarlamk istiyorum yardımcı olur musunuz? Bu imzasız yazı Lost welshman (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar Lost welshman, öncelikle katkınız için teşekkürler. Gerekli kontrol yapılıp sayfa onaylanmıştır. Formalarla ilgili Supermæn arkadaşımız yardımcı olacaktır. 1-2 hafta içinde Yeni Malatyaspor'a ait sezon sayfasını açmış olurum. O maddeyede katkı sağlarsanız faydalı olacağını düşünüyorum. Hatta Malatya'da yaşıyor ve maçlara gidiyorsanız maçlarda çekeceiğiniz fotoğrafları Commons'a yüklerseniz kulübünüzün tanıtımı açısından faydalı olacaktır. Yanlız küçük bir hatırlatma yapayım. İnternette bulduğunuz fotoğrafları kesinlikle yüklemeyiniz, o tip fotoğraflar telif nedeni ile silinecektir. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:51, 29 Ağustos 2015 (UTC)

Öykü Odabaş Kanneci[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96yk%C3%BC_Odaba%C5%9F_Kanneci

Neden sildiğinizi merak ediyorum. Kayda değer olmayan kişi derken, basılmış iki roman, down sendromlu çocuklar ile ilgili yapılan akademik çalışmalar az geldi tahminen. Fakat Mart ayına kadar basılcak anlaşmalı üç roman ve Ekim 2015 Tubitak kapsamında Mental retardasyon semineri de göz önünde bulunmalı.

Vikipedi'nin, KAYDA DEĞER KİŞİ'leri ile ilgili biraz bilgi verirseniz,

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ceylan_%28%C5%9Fark%C4%B1c%C4%B1%29

mesela yukarıdaki linkteki gibi kişilerin mi Vikipedi tarafından KAYDA DEĞER bulunduğu gibi, gerçekten bilmek isterim.

Onaylanmamış bir içeriğim daha varken neden direk Öykü Odabaş Kanneci maddesine yöneldiğinizi ayrıca merak ediyorum...

İyi çalışmalar.

Etnomüzikolog 08:35, 29 Ağustos 2015 (UTC)Etnomüzikolog

Sayın Etnomüzikolog, kayda değerlik kriterleri için burayı inceleyebilirsiniz. Kişiler için kriterleri ilgili sayfada bulabilirsiniz. Kişi ileride kayda değerlik kriterlerini sağladığı zaman madde açılabilir. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:40, 29 Ağustos 2015 (UTC)

Teşekkür ederim.[kaynağı değiştir]

Verdiğiniz Değerli Kişiler ile ilgili kıstasları inceledim. Öykü Odabaş Kanneci de gerekli bilgiyi almış bulundu.

Kendisine sosyal medyada ünlenmediği, Nobel kazanmadığı ya da bir kaç televizyon programına çıkmadığı sürece Vikipedi tarafından Değerli Kişi olamayacağı hakkındaki bilgiyi ilettim.

Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Etnomüzikolog 12:05, 29 Ağustos 2015 (UTC)Etnomüzikolog

Ana sayfada politika mı siyaset mi[kaynağı değiştir]

Ana sayfada Politika kategorisine bir gönderme var ama o kategori Siyaset ile değiştirilmiş. Bir düzenleme yapar mısınız? Sultan Galiyev (mesaj) 17:43, 29 Ağustos 2015 (UTC)

Bakar mısın? Hakaret ve sayfama müdahale. Vatandaş kendi sayfasına da "devriye" şablonu eklemiş. Sonra benden özür diledi, uzatmayacağım ama sayfasındaki devriye şablonunu kaldırması için uyarılmalı en azından. Sultan Galiyev (mesaj) 21:29, 30 Ağustos 2015 (UTC)

Kullanıcı kasten yapmamıştır. Tecrübesiz bir kullanıcı ve yavaş yavaş alışacaktır. Kullanıcıya gerekli uyarılar yapıldı ve devriye şablonu da silindi. Lütfen yeni kullanıcıyı ısırmamak için engellemeyelim. Gerekli uyarılar mesaj sayfasında yapıldı. Teşekkürler. --Turgut46 21:51, 30 Ağustos 2015 (UTC)
Mesele halloldu Fenerli1978. Turgut46 el attı. Sultan Galiyev (mesaj) 22:02, 30 Ağustos 2015 (UTC)

Gökbay'ın hükümet şablonu değişiklikleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Gökbay'ın bazı hükümet şablonu değişikliklerini onaylamıştım (inceleme günlüğüne göre şu üçünü). Şimdi aynı kullanıcının Şablon:TC 58. Hükümet'te yaptığı aynı mahiyetteki değişikliği geri aldığınızı fark ettim. Şablonlardaki değişiklikleri bana zararsız görünmüştü (Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nin Türkiye Hükûmeti'ne çevrilmesi madde adıyla uyum açısından doğru, bakan adını çoğul yapması önemsiz gelmişti). Çok önemli bir konu değil, sadece bazı maddelerde tutarsız bir görünüm oluşmuş (Kemal Unakıtan gibi, şablonların bazısında "Cumhuriyeti" var, bazısında yok). İlgili kullanıcının değişikliklerini geri alacaksanız benim onayladığım değişiklikleri de geri almayı hatırlatmış olayım sadece, tutarsızlık olmasın. Yahut hepsi onaylanabilir, siz bilirsiniz.--Cfsenel (mesaj) 04:55, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Selamlar Cfsenel, ilgili kullanıcı eski türk süvarisinin kuklası maalesef. Genelde gelip hiç kimseye danışmadan bir karar almadan eski mevcut maddelerde köklü değişiklikler yapmakta. Kendisine daha önce bildirimlerde de bulundum ama maalesef herhangi bir ilerleme kaydedemedik. Bazı değişiklikleri olumlu bi bakalım olumluları onaylayalım. Ben benim yaptığım Şablon:TC 58. Hükümet geri almasını eski haline getirdim. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 05:04, 31 Ağustos 2015 (UTC)
Pekala. Baktığım iki üç şablon değişikliği çok sorunlu olmadığından diğerlerini aynı şekildedir diye varsayıp çok dikkat etmeden onaylamayı planlıyordum, hepsini önce bir kontrol etmek lazım o zaman. Bakanlıklar arasına boş satır eklediğinden sürümler arası farkta değişiklikleri görmek kolay değil, fırsat oldukça bakıp sıkıntı yoksa onaylarım artık.--Cfsenel (mesaj) 05:16, 31 Ağustos 2015 (UTC)
Zaten kullanıcının amacıda o aslında dikkat dağıtarak onaylatmak mesela burada parantez içindeki yeni türkçe kelimeleri silmiş. Satırboşluğu verdiği için kotrol etmek güçleşiyor. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 05:31, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Telif meselesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu maddeye bir bakar mısın? Wikisosyalizm'den direkt kopyala yapıştır. Kullanıcıyı daha önce uyarmıştım, ama bu şekilde devam ediyor. Bütün değişiklikleri reddedip kullanıcının şevkini kırmak da istemiyorum. Uygun bir çözüm bulur musun? Sultan Galiyev (mesaj) 10:03, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Şu da kullanıcıyla konu hakkındaki mesajlaşmalarımız. Kolay gelsin.Sultan Galiyev (mesaj) 11:42, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Öz savunma hakkımı kullanarak (tabiki bu ufak bir espri :) ) söz konusu iletinin direkt kopyala-yapıştır olmadığını, sayın Sultan Galiyev'e attığım mesajın aynısını size de göndererek belirtmek isterim;

O söz konusu sayfada yer alan tüm bilgileri birtakım kaynaklardan zaten ben derleyerek üretmiş idim. Fakat bundan öte, "aynen madde taşıma" konusunda açıkçası şaşırdım, Vikipedia'ya yaptığım söz konusu katkı biraz incelenirse ordaki bilgiden alıntı yapılsa bile aynı olmadığı, cümlelerin farklı odaklara hedeflenerek daha geniş anlamları kapsatıldığı, bununla birlikte yine oradan farklı olarak gerçek yayınlardan kaynak eklemesi (sabah saatlerinden beri kitap karıştırmam suretiyle), ve ayrıca ilgili maddenin İngilizce sayfası'ndan çeviri yaparak bir madde derlendiği görülecektir. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:45, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Merhabalar Ahmet Turhan, bu konuda Sultan Galiyev'e biraz hak veriyorum. Örneklerle gidecek olursak Sosyalizm.org'ta Marx için bu parti, proletaryanın içinden tamamen tarihsel bir zorunluluk ve kapitalizmin çelişkileri sonucu ortaya çıkar. diyor. Wiki'de ise Marx için bu parti, işçi sınıfının içinden tamamen tarihsel bir zorunluluk ve kapitalizmin çelişkileri sonucu ortaya çıkar. diyor. böyle çok fazla cümle var. Sizinle ilk mesajlaşmalarımızda da telif sorunu yaşamamak için cümlenin yapısının değişmesi gerektiği anlatmıştım. Ama siz bu şekilde çok fazla madde açacaksanız OTRS sürecini tamamlar iseniz metinleri birebir kopyalayarakta kullanabilirsiniz. Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:10, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Anladım, o halde yine bilgi eksikliği oluşturmadan değiştirdiğim cümleleri tekrar değiştirmemde yarar var gibi görünüyor sanırım.--Ahmet Turhan (mesaj) 13:18, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Maddeyi son haline getirdim, umarım doğru ve uygun bir şekilde yazılmıştır, eğer yazılmamış ise katkılarınızı beklemekteyim.--Ahmet Turhan (mesaj) 13:40, 1 Eylül 2015 (UTC)

Kayda değerlik korkusu[kaynağı değiştir]

Selamlar yeniden. İskender Öksüz ile ilgili bir madde açmak istiyorum. Ülkücü camianın önde gelen fikir adamlarından birisidir: Google araması. Bir maddesi olmaması bence Vikipedi için eksiklik. Ancak sıkıntım şu, "kayda değer" değil denir diye çekiniyorum. :) Gördüğüm kadarıyla şu paralı editörlük meselesi çıktığından beri kayda değerlik konusunda kullanıcılar daha bir hassas olmuş. Haksız da sayılmazlar. Sizden bir fikir almak istedim. Sizce böyle bir isim ile ilgili madde silinir mi? Boşuna uğraşmak istemiyorum. İyi Vikiler. Sultan Galiyev (mesaj) 10:14, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Çok bilgim olan bir konu değil bu tip yazarlar ama sanki kayda değer gibi gözükmekte. Dilerseniz şöyle yapın. Sayfayı kaynaklarını ekleyerek açın. Eğer bir itiraz olursa SAS'a taşınır ve orada karar verilir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:16, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Kategorilendirme Sorunu Hk.[kaynağı değiştir]

Selamlar Alperen, yeni maddelerinin birkaçına baktım. Kategorilendirme ile ilgili bir sorun var maalesef. Daha önce şurada tartışılığ karar alındı ve hemen hemen tüm yabancı kulüplerin kategorileri değiştirildi. Şimdi senin açtığın son maddelerden örnek olarak şuna bakacak olursak 3 adet kategori hatalı gözüküyor. Bununla ilgili ne yapabiliriz? Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 04:18, 1 Eylül 2015 (UTC)

Merhaba, bu sorunu iki şekilde aşabiliriz. Öncelikle gördüğüm kadarıyla kategoriler bizim vikimiz ile %100 uyumsuz değil. Sekiz tane kategoriden üç tanesi uyumsuz çıkmış, yani yaklaşık kabaca %38 ama bu oran genele vurulunca sanırım %20-30 arasında olur. Büyük rakam olduğu inkar edilemez tabi ama çözümü çok basit, bana en.wikiden farklı olan (ya da değiştirilmiş olan her nasılsa artık) kategorilerin listesini verirseniz kategori oluşumunda o şekilde yapılmasını sağlarım. Bu birinci çözüm. Diğeri de bu tip kategori güncellemelerini bildiğiniz gibi botlar çok kolay yapıyor. Belirli bir sayıda madde bu şekilde açıldıktan sonra hangi kategorilerin yanlış olduğu şu sayfada [7] belli olacaktır, bir bot operatörü dakikalar içinde bunları düzeltebilir. Öyle afaki sayıda yanlış kategori oluşacağını düşünmüyorum en fazla 50-60 civarı olacaktır tahminimce. Size enteresan gelebilir ama yanlış dahi olsa bu şekilde açılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü en azından oraya bir çapa atmış oluyoruz. Botlar doğru kategoriye o şekilde ulaşabilir :) Bu arada çoğu kategori de yanlış olduğundan değil bizde olmadığından kırmızı görünüyor. Bunu da atlamamak lazım.--Alperen (mesaj) 08:20, 1 Eylül 2015 (UTC)
Tekrar merhaba. Bu konuda ufak bir çalışma yaptım. Bizden aldığım futbolcu kategorilerini ...players kategorisine dönüştürüp en.wikiye attığımda içinde FC olan kategorilerin aslında F.C. olduğunu ve orada F.C. olarak düzelttiğimde mavileştiğini gördüm. Bu basit değişiklik çoğu sorunu çözecekse hemen yaparım, ama neden bizde böyle olduğunu merak ettim :) Peki acaba bizde F.C. olduğu halde aslında FC olan da var mıdır? (Tersi durum yani) :). Şuradan farka bakabilirsiniz: [8]. --Alperen (mesaj) 10:28, 1 Eylül 2015 (UTC)
Selamlar Alperen, liste Cobija'da ya da Teacher0691' de olabilir. Ben şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şurada, şurada ve şurada bazı değişiklikler yaptım. Belki bunlarda referans olabilir. Bildiğim kadarıyla EN deki tüm F.C. ler bizde FC ama tam tersi yok diye biliyorum. Son olarakta vikidataları unutmayalım Göz kırpma Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 10:50, 1 Eylül 2015 (UTC)
Selamlar, şuradaki tartışma sonucunda taşınmıştı o kategoriler. Kulüp isimlerini daha çok Cobija taşımıştı. Alperen bence sorun yok aradaki noktaları kaldırırsan % 95 i otomatik düzelmiş olur sanırım. Herkese iyi vikiler,--Teacher0691 (mesaj) 11:08, 1 Eylül 2015 (UTC)
Kategorilerin intervikilerini elde edip farklı olanları (örn. Ajax F.C. değil de Ajax FC ise) listeleyebilen bir babayiğit çıkar mı içinizde? :) Farklı olanlara yama yapalım istiyorum.--Alperen (mesaj) 11:25, 1 Eylül 2015 (UTC)