Shakedown

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Shakedown
YazarDon DeBrandt
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
TürKorku
Yayım1 Kasım 2000
YayımcıPocket Books
Sayfa320
ISBN0-7434-0696-6
OCLC45650140
Angel serisi
Redemption Shakedown Hollywood Noir

Shakedown, Angel isimli televizyon dizisinin konu alan romanlardan bir tanesidir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Doyle, depremsel bir sallantı hakkında imgelem görür. Soruşturmadan sonra, Angel yerel bir Serpentine iblislerinden oluşan gizli yaşayan ve zengin olan grubun beşine düşer. Telepazarlama ile olan iyi ilişkilerine rağmen, bu 'canavarlar' grubu zararsız görünmektedir ve düşmanları da yok gibidir. Ama yeraltı depremi iblislerinin bir hedefi haline gelirler. Bu deprem iblisleri canlı şeyleri ezilmiş karmaşaya dönüştürebilmektedir.

Cordy ve Doyle yeni müşterilerinden şüphe duymaktadırlar, ama Angel bu topluluk ile arasında çok fazla ortak yön olduğunu keşfeder.

Evrendeki yeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâye, Angel dizisinin ilk sezonundaki "Hero" bölümünden önce gerçekleşmektedir. Ayrıca Angel 1755 yılında Madrid ve Lizbon'a seyahat yaptığını açıklar, Buffy evreni'nin başka hiçbir ürününde bunu açıklamaz. Angel hem Beethoven hem de Mozart'ın çocukken performanslarını izlediğinden de bahseder.

Angel kitapları, aynı bunun gibi, hayranlar tarafından genellikle Buffy evrenine dahil edilmemektedir, ama bazı hayranlar da bu olayların başka bir gerçekleikte yaşandığını düşünerek kabul etmektedirler. Çünkü bazen gerçekleşmesi imkânsız olan zaman aralıklarında geçen hikâyeler bulunur. Yine de bütün Angel ve Buffy romanları hem Fox hem de Joss Whedon tarafından resmi bir şekilde onaylanmıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]