Close to the Ground

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Close to the Ground
YazarJeff Mariotte
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
TürKorku
Yayım1 Ağustos 2000
YayımcıPocket Books
Sayfa320
ISBN0-671-04147-9
OCLC44950615
Angel serisi
Not Forgotten Close to the Ground Soul Trade

Close to the Ground, Angel isimli televizyon dizisinin konu alan romanlardan bir tanesidir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Angel, haydut korumaların elinden bir kadını kurtarır ve ünlü bir Hollywood Jack Willitts, Angel'ı kızı olan Karinna'yı koruması için tutar. Angel, arkadaşları tarafından bu işi kiralık olarak yapması için ikna edilir, hatta Cordelia, Jack'ten kendisine bir iş teklif etmesini ister (Ama ne yazık ki, teklif ettiği meslek oyunculuk değil tur rehberliğidir).

Angel, Karinna'yı birkaç gece kulübüne götürür ve onun şımarık bir velet olduğu kararına varır. Cordy, Angel'ın bu davaya daha çok yakın olmaya başladığını düşünür, kısa süre sonra da durum daha da kötüye gider. Angel ve şirket bilinmeyen ve önüne çıkan her şeyi yıkıp geçmek isteyen bir yaratık tarafından saldırıya uğradığında, Karinna'nın başı belaya girer.

Angel nihayetinde kendisini güç ve ölümsüzlük için doğaüstü bir mücadelede hapsolmuş bulur, bir İrlandalı büyücü olan Mordractus da Angel'ı takip ettiğini açıklar. Mordractus güçlü bir iblisi diriltmeye çalışmaktadır, ama büyüler onun yaşam enerjisini emmektedirler ve eğer onu kurtarmak için bir yol bulunamazsa çok yakında ölecektir. Angel'ın ölümsüz olduğunu ama aynı zamanda ruhu da olduğunu öğrenen Mordractus, Angel'ın 'özünü' almaya çalışır. Ama Angel onu durdurur ve cehenneme geri yollar.

Evrendeki yeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâye, Angel dizisinin ilk sezonundaki "Hero" bölümünden önce geçmektedir. Angel buradaki hikâyede insanları ilk korumaya karar vermesine, 1898 yılında korumaya çalıştığı bir kadını bir vampirin öldürmesinin sebep olduğunu söyler. Ama "Darla" bölümündeki flashback sahneleriyle bu bilgi çelişmektedir. Ama Angel kendisine yalan söylüyor olabilir, ya da bu hikâyedeki flashback bölümleri ile "Darla" bölümündeki flashback sahneleri arasında fikrini değiştirmiş de olabilir.

Angel kitapları, aynı bunun gibi, hayranlar tarafından genellikle Buffy evrenine dahil edilmemektedir, ama bazı hayranlar da bu olayların başka bir gerçekleikte yaşandığını düşünerek kabul etmektedirler. Çünkü bazen gerçekleşmesi imkânsız olan zaman aralıklarında geçen hikâyeler bulunur. Yine de bütün Angel ve Buffy romanları hem Fox hem de Joss Whedon tarafından resmi bir şekilde onaylanmıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]