Redemption (roman)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Redemption
YazarMel Odom
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
TürKorku
Yayım1 Haziran 2000
YayımcıPocket Books
Medya türüÇıktı
Sayfa320
ISBN0-671-04146-0
OCLC44641392
Angel serisi
Soul Trade Redemption Shakedown

Redemption, Angel isimli televizyon dizisinin konu alan romanlardan bir tanesidir.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Zengin bir oyuncu olan Whitney Tyler; Angel, Cordelia ve Doyle'dan yardım ister. Oyuncu, ünlü bir TV dizisinde bir vampir rolünü oynamaktadır ve bazı izleyiciler kendisinin gerçekten vampir olduğunu düşünüp onu öldürmeye çalışmaktadır.

Doyle, bu davada ağrı yapan imgelemleri kullanmayacağı için sevinmekte, Cordelia yıldız çarpması yaşamaktadır, Angel'ın ise kafası karışmıştır çünkü Whitney, iki yüz yıl önce tanıştığı birisine benzemektedir. Whitney'e yapılan saldırılar devam ederken Angel, Doyle ve Cordy, saldırganları antik bir savaşa bağlayan bir sembol keşfeder. Angel parçaları birleştirip durumu çözmek zorundadır.

Evrendeki yeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâye, Angel dizisinin ilk sezonundaki "Hero" bölümünden önce gerçekleşmektedir. Ayrıca hikâyede televizyon dizisinin "Eternity" bölümü ile benzerlikler vardır.

Angel kitapları, aynı bunun gibi, hayranlar tarafından genellikle Buffy evrenine dahil edilmemektedir, ama bazı hayranlar da bu olayların başka bir gerçekleikte yaşandığını düşünerek kabul etmektedirler. Çünkü bazen gerçekleşmesi imkânsız olan zaman aralıklarında geçen hikâyeler bulunur. Yine de bütün Angel ve Buffy romanları hem Fox hem de Joss Whedon tarafından resmî bir şekilde onaylanmıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]