Türkiye'deki havalimanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search
Türkiye'deki uluslararası uçuşların yapıldığı sivil havalimanları

Türkiye'deki havalimanları listesi, Türkiye'de bulunan ve inşası devam eden havalimanlarını içerir. Ülkede faaliyette olan 58 sivil havalimanından 37'sinde uluslararası uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Bunların 18'i aynı zamanda askerî amaçla kullanılmaktadır. Ülkede ayrıca yalnızca askerî amaçla kullanılan 18 havalimanı vardır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarifeli uçuşların bulunmadığı havalimanları eğik, uluslararası havalimanları kalın yazılmıştır.

Konum ICAO IATA Havalimanı Kullanım Koordinatlar Kay.
Uluslararası havalimanları
Adana LTAF ADA Şakirpaşa Havalimanı Sivil 36°58′56″K 35°16′49″D / 36.98222°K 35.28028°D / 36.98222; 35.28028 (Şakirpaşa Havalimanı) [1]
Ankara LTAC ESB Ankara Esenboğa Havalimanı Sivil 40°07′41″K 32°59′42″D / 40.12806°K 32.995°D / 40.12806; 32.995 (Ankara Esenboğa Havalimanı) [2]
Antalya LTAI AYT Antalya Havalimanı Sivil 36°54′01″K 30°47′34″D / 36.90028°K 30.79278°D / 36.90028; 30.79278 (Antalya Havalimanı) [3]
Antalya LTFG GZP Gazipaşa Havalimanı Sivil 36°17′57″K 32°18′05″D / 36.29917°K 32.30139°D / 36.29917; 32.30139 (Gazipaşa Havalimanı) [4]
Balıkesir LTFD EDO Balıkesir Koca Seyit Havalimanı Sivil 39°33′09″K 27°00′37″D / 39.5525°K 27.01028°D / 39.5525; 27.01028 (Balıkesir Koca Seyit) [5]
Bursa LTBR YEI Bursa Yenişehir Havalimanı Sivil/Askerî 40°15′21″K 29°33′43″D / 40.25583°K 29.56194°D / 40.25583; 29.56194 (Bursa Yenişehir Havalimanı) [6]
Çanakkale LTBH CKZ Çanakkale Havalimanı Sivil/Askerî 40°08′15″K 26°25′51″D / 40.1375°K 26.43083°D / 40.1375; 26.43083 (Çanakkale Havalimanı) [7]
Denizli LTAY DNZ Denizli Çardak Havalimanı Sivil/Askerî 37°47′16″K 29°42′18″D / 37.78778°K 29.705°D / 37.78778; 29.705 (Denizli Çardak Havalimanı) [8]
Diyarbakır LTCC DIY Diyarbakır Havalimanı Sivil/Askerî 37°54′04″K 40°11′09″D / 37.90111°K 40.18583°D / 37.90111; 40.18583 (Diyarbakır Havalimanı) [9]
Elâzığ LTCA EZS Elâzığ Havalimanı Sivil/Askerî 38°35′51″K 39°16′53″D / 38.5975°K 39.28139°D / 38.5975; 39.28139 (Elâzığ Havalimanı) [10]
Erzurum LTCE ERZ Erzurum Havalimanı Sivil/Askerî 39°57′21″K 41°10′14″D / 39.95583°K 41.17056°D / 39.95583; 41.17056 (Erzurum Havalimanı) [11]
Eskişehir LTBY AOE Hasan Polatkan Havalimanı Sivil 39°48′45″K 30°31′41″D / 39.8125°K 30.52806°D / 39.8125; 30.52806 (Hasan Polatkan Havalimanı) [12]
Gaziantep LTAJ GZT Gaziantep Havalimanı Sivil 36°56′52″K 37°28′44″D / 36.94778°K 37.47889°D / 36.94778; 37.47889 (Gaziantep Havalimanı) [13]
Hatay LTDA HTY Hatay Havalimanı Sivil 36°22′20″K 36°17′55″D / 36.37222°K 36.29861°D / 36.37222; 36.29861 (Hatay Havalimanı) [14]
Isparta LTFC ISE Isparta Süleyman Demirel Havalimanı Sivil 37°51′21″K 30°22′01″D / 37.85583°K 30.36694°D / 37.85583; 30.36694 (Isparta Süleyman Demirel Havalimanı) [15]
İstanbul LTBA IST Atatürk Havalimanı Sivil 40°58′34″K 28°48′50″D / 40.97611°K 28.81389°D / 40.97611; 28.81389 (Atatürk Havalimanı) [16]
İstanbul LTFJ SAW Sabiha Gökçen Havalimanı Sivil 40°53′39″K 29°18′30″D / 40.89417°K 29.30833°D / 40.89417; 29.30833 (Sabiha Gökçen Havalimanı) [17]
İzmir LTBJ ADB Adnan Menderes Havalimanı Sivil 38°17′21″K 27°09′18″D / 38.28917°K 27.155°D / 38.28917; 27.155 (Adnan Menderes Havalimanı) [18]
Kars LTCF KSY Kars Harakani Havalimanı Sivil 40°33′44″K 43°06′53″D / 40.56222°K 43.11472°D / 40.56222; 43.11472 (Kars Harakani Havalimanı) [19]
Kayseri LTAU ASR Erkilet Havalimanı Sivil/Askerî 38°46′13″K 35°29′43″D / 38.77028°K 35.49528°D / 38.77028; 35.49528 (Erkilet Havalimanı) [20]
Kocaeli LTBQ KCO Cengiz Topel Havalimanı Sivil/Askerî 40°44′06″K 30°05′00″D / 40.735°K 30.0833333°D / 40.735; 30.0833333 (Cengiz Topel Havalimanı) [21]
Konya LTAN KYA Konya Havalimanı Sivil/Askerî 37°58′50″K 32°33′45″D / 37.98056°K 32.5625°D / 37.98056; 32.5625 (Konya Havalimanı) [22]
Kütahya LTBZ KZR Zafer Havalimanı Sivil 39°06′41″K 30°07′48″D / 39.11139°K 30.13°D / 39.11139; 30.13 (Zafer Havalimanı) [23]
Malatya LTAT MLX Malatya Havalimanı Sivil/Askerî 38°25′56″K 38°04′59″D / 38.43222°K 38.08306°D / 38.43222; 38.08306 (Malatya Havalimanı) [24]
Muğla LTBS DLM Dalaman Havalimanı Sivil/Askerî 36°42′45″K 28°47′29″D / 36.7125°K 28.79139°D / 36.7125; 28.79139 (Dalaman Havalimanı) [25]
Muğla LTFE BJV Milas-Bodrum Havalimanı Sivil 37°14′58″K 27°39′53″D / 37.24944°K 27.66472°D / 37.24944; 27.66472 (Milas-Bodrum Havalimanı) [26]
Nevşehir LTAZ NAV Nevşehir Kapadokya Havalimanı Sivil 38°46′31″K 34°31′36″D / 38.77528°K 34.52667°D / 38.77528; 34.52667 (Nevşehir Kapadokya Havalimanı) [27]
Ordu-Giresun LTCB OGU Ordu-Giresun Havalimanı Sivil 40°58′02″K 38°04′55″D / 40.96722°K 38.08194°D / 40.96722; 38.08194 (Ordu-Giresun Havalimanı) [28]
Samsun LTFH SZF Samsun Çarşamba Havalimanı Sivil 41°15′56″K 36°32′55″D / 41.26556°K 36.54861°D / 41.26556; 36.54861 (Samsun Çarşamba Havalimanı) [29]
Sinop LTCM NOP Sinop Havalimanı Sivil 42°00′57″K 35°03′59″D / 42.01583°K 35.06639°D / 42.01583; 35.06639 (Sinop Havalimanı) [30]
Sivas LTAR VAS Sivas Nuri Demirağ Havalimanı Sivil 39°48′51″K 36°54′09″D / 39.81417°K 36.9025°D / 39.81417; 36.9025 (Sivas Nuri Demirağ Havalimanı) [31]
Şanlıurfa LTCS GNY Şanlıurfa GAP Havalimanı Sivil 37°27′24″K 38°54′30″D / 37.45667°K 38.90833°D / 37.45667; 38.90833 (Şanlıurfa GAP Havalimanı) [32]
Tekirdağ LTBU TEQ Tekirdağ Çorlu Havalimanı Sivil/Askerî 41°07′46″K 27°54′23″D / 41.12944°K 27.90639°D / 41.12944; 27.90639 (Tekirdağ Çorlu Havalimanı) [33]
Trabzon LTCG TZX Trabzon Havalimanı Sivil 40°59′45″K 39°47′07″D / 40.99583°K 39.78528°D / 40.99583; 39.78528 (Trabzon Havalimanı) [34]
Uşak LTBO USQ Uşak Havalimanı Sivil/Askerî 38°40′53″K 29°28′18″D / 38.68139°K 29.47167°D / 38.68139; 29.47167 (Uşak Havalimanı) [35]
Van LTCI VAN Ferit Melen Havalimanı Sivil 38°28′07″K 43°19′51″D / 38.46861°K 43.33083°D / 38.46861; 43.33083 (Ferit Melen Havalimanı) [36]
Zonguldak LTAS ONQ Zonguldak Havalimanı Sivil 41°30′23″K 32°05′19″D / 41.50639°K 32.08861°D / 41.50639; 32.08861 (Zonguldak Havalimanı) [37]
Yerel havalimanları
Adıyaman LTCP ADF Adıyaman Havalimanı Sivil 37°43′56″K 38°28′09″D / 37.73222°K 38.46917°D / 37.73222; 38.46917 (Adıyaman Havalimanı) [38]
Ağrı LTCO AJI Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı Sivil 39°38′51″K 43°01′43″D / 39.6475°K 43.02861°D / 39.6475; 43.02861 (Ağrı Havalimanı) [39]
Amasya LTAP MZH Amasya Merzifon Havalimanı Sivil/Askerî 40°49′46″K 35°31′20″D / 40.82944°K 35.52222°D / 40.82944; 35.52222 (Amasya Merzifon Havalimanı) [40]
Aydın LTBD CII Aydın Çıldır Havalimanı Sivil 37°48′58″K 27°53′20″D / 37.81611°K 27.88889°D / 37.81611; 27.88889 (Aydın Çıldır Havalimanı) [41]
Balıkesir LTBF BZI Balıkesir Merkez Havalimanı Sivil/Askerî 39°36′56″K 27°55′58″D / 39.61556°K 27.93278°D / 39.61556; 27.93278 (Balıkesir Merkez Havalimanı) [42]
Batman LTCJ BAL Batman Havalimanı Sivil/Askerî 37°55′56″K 41°06′59″D / 37.93222°K 41.11639°D / 37.93222; 41.11639 (Batman Havalimanı) [43]
Bingöl LTCU BGG Bingöl Havalimanı Sivil 38°51′40″K 40°35′33″D / 38.86111°K 40.5925°D / 38.86111; 40.5925 (Bingöl Havalimanı) [44]
Bursa LTBE BTZ Bursa Yunuseli Havalimanı Sivil 40°13′59″K 29°00′33″D / 40.23306°K 29.00917°D / 40.23306; 29.00917 (Bursa Yunuseli Havalimanı) [45]
Çanakkale LTFK GKD Gökçeada Havalimanı Sivil 40°12′00″K 25°52′54″D / 40.2°K 25.88167°D / 40.2; 25.88167 (Gökçeada Havalimanı) [46]
Erzincan LTCD ERC Erzincan Havalimanı Sivil/Askerî 39°42′47″K 39°31′14″D / 39.71306°K 39.52056°D / 39.71306; 39.52056 (Erzincan Havalimanı) [47]
Hakkâri LTCW YKO Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı Sivil 37°32′59″K 44°14′15″D / 37.54972°K 44.2375°D / 37.54972; 44.2375 (Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı) [48]
Iğdır LTCT IGD Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı Sivil 39°58′59″K 43°51′59″D / 39.98306°K 43.86639°D / 39.98306; 43.86639 (Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı) [49]
İstanbul LTBW Yok İstanbul Hezarfen Havalimanı Sivil 41°06′16″K 28°33′00″D / 41.10444°K 28.55°D / 41.10444; 28.55 (İstanbul Hezarfen Havalimanı) [50]
İzmir LTFB IZM Selçuk-Efes Havalimanı Sivil 37°57′02″K 27°19′45″D / 37.95056°K 27.32917°D / 37.95056; 27.32917 (Selçuk-Efes Havalimanı) [51]
Kahramanmaraş LTCN KCM Kahramanmaraş Havalimanı Sivil 37°32′18″K 36°57′07″D / 37.53833°K 36.95194°D / 37.53833; 36.95194 (Kahramanmaraş Havalimanı) [52]
Kastamonu LTAL KFS Kastamonu Havalimanı Sivil 41°19′01″K 33°47′46″D / 41.31694°K 33.79611°D / 41.31694; 33.79611 (Kastamonu Havalimanı) [53]
Mardin LTCR MQM Mardin Havalimanı Sivil 37°13′58″K 40°38′26″D / 37.23278°K 40.64056°D / 37.23278; 40.64056 (Mardin Havalimanı) [54]
Muş LTCK MSR Muş Havalimanı Sivil/Askerî 38°44′41″K 41°40′08″D / 38.74472°K 41.66889°D / 38.74472; 41.66889 (Muş Havalimanı) [55]
Siirt LTCL SXZ Siirt Havalimanı Sivil 37°58′41″K 41°50′21″D / 37.97806°K 41.83917°D / 37.97806; 41.83917 (Siirt Havalimanı) [56]
Şırnak LTCV NKT Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Sivil 37°21′50″K 42°03′36″D / 37.36389°K 42.06°D / 37.36389; 42.06 (Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı) [57]
Tokat LTAW TJK Tokat Havalimanı Sivil 40°18′42″K 36°22′25″D / 40.31167°K 36.37361°D / 40.31167; 36.37361 (Tokat Havalimanı) [58]
Askerî havalimanları
Adana LTAG UAB İncirlik Hava Üssü Askerî 37°00′07″K 35°25′33″D / 37.00194°K 35.42583°D / 37.00194; 35.42583 (İncirlik Hava Üssü)
Afyonkarahisar LTAH AFY Afyon Havalimanı Askerî 38°43′35″K 30°36′04″D / 38.72639°K 30.60111°D / 38.72639; 30.60111 (Afyon Havalimanı)
Ankara LTAB Yok Güvercinlik Havalimanı Askerî 39°56′05″K 32°44′26″D / 39.93472°K 32.74056°D / 39.93472; 32.74056 (Güvercinlik Havalimanı)
Ankara LTAE Yok Mürted Hava Üssü Askerî 40°04′44″K 32°33′56″D / 40.07889°K 32.56556°D / 40.07889; 32.56556 (Mürted Hava Üssü)
Ankara LTAD ANK Etimesgut Havalimanı Askerî 39°56′59″K 32°41′19″D / 39.94972°K 32.68861°D / 39.94972; 32.68861 (Etimesgut Havalimanı)
Balıkesir LTBG BDM Bandırma Havalimanı Askerî 40°19′04″K 27°58′39″D / 40.31778°K 27.9775°D / 40.31778; 27.9775 (Bandırma Havalimanı)
Edirne LTFL Yok Keşan Hava Üssü Askerî 40°47′14″K 26°36′24″D / 40.78722°K 26.60667°D / 40.78722; 26.60667 (Keşan Hava Üssü)
Eskişehir LTBI ESK Eskişehir Hava Üssü Askerî 39°47′02″K 30°34′55″D / 39.78389°K 30.58194°D / 39.78389; 30.58194 (Eskişehir Hava Üssü)
Eskişehir LTAV Yok Sivrihisar Hava Üssü Askerî 39°27′05″K 31°21′55″D / 39.45139°K 31.36528°D / 39.45139; 31.36528 (Sivrihisar Hava Üssü)
İstanbul LTBX Yok Samandıra Hava Üssü Askerî 40°59′34″K 29°12′56″D / 40.99278°K 29.21556°D / 40.99278; 29.21556 (Samandıra Hava Üssü)
İzmir LTBL IGL Çiğli Hava Üssü Askerî 38°30′46″K 27°00′36″D / 38.51278°K 27.01°D / 38.51278; 27.01 (Çiğli Hava Üssü)
İzmir LTBK Yok Gaziemir Hava Üssü Askerî 38°19′08″K 27°09′33″D / 38.31889°K 27.15917°D / 38.31889; 27.15917 (Gaziemir Hava Üssü)
İzmir LTFA Yok Kaklıç Hava Üssü Askerî 38°31′26″K 26°58′28″D / 38.52389°K 26.97444°D / 38.52389; 26.97444 (Kaklıç Hava Üssü)
Kütahya LTBN Yok Kütahya Hava Üssü Askerî 39°25′36″K 30°01′00″D / 39.42667°K 30.0166667°D / 39.42667; 30.0166667 (Kütahya Hava Üssü)
Malatya LTAO Yok Malatya Tulga Havalimanı Askerî 38°21′14″K 38°15′14″D / 38.35389°K 38.25389°D / 38.35389; 38.25389 (Malatya Tulga Havalimanı)
Manisa LTBT Yok Akhisar Hava Üssü Askerî 38°48′34″K 27°50′06″D / 38.80944°K 27.835°D / 38.80944; 27.835 (Akhisar Hava Üssü)
Muğla LTBV BXN Imsık Havalimanı Askerî 37°08′25″K 27°40′11″D / 37.14028°K 27.66972°D / 37.14028; 27.66972 (Imsık Havalimanı)
Yalova LTBP Yok Yalova Hava Üssü Askerî 40°41′02″K 29°22′34″D / 40.68389°K 29.37611°D / 40.68389; 29.37611 (Yalova Hava Üssü)
Planlanan havalimanları
Antalya Kaş-Demre Batı Antalya Havalimanı Sivil
Edirne Edirne-Kırklareli Havalimanı Sivil
Gümüşhane Gümüşhane Havalimanı Sivil
İstanbul LTFM IST İstanbul Yeni Havalimanı Sivil 41°15′39″K 28°44′32″D / 41.26083°K 28.74222°D / 41.26083; 28.74222 (İstanbul Yeni Havalimanı)
İzmir Çeşme Alaçatı Havalimanı Sivil
Karaman Karaman Havalimanı Sivil
Mersin Çukurova Bölgesel Havalimanı Sivil 36°53′59″K 35°03′46″D / 36.8996°N 35.0628°E / 36.8996; 35.0628 (Çukurova Bölgesel Havalimanı)
Niğde Niğde-Aksaray Havalimanı Sivil
Rize Rize-Artvin Havalimanı Sivil
Yozgat Yozgat Havalimanı Sivil

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Adana Havalimanı". DHMİ. 21 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170721162212/http://www.dhmi.gov.tr:80/havaalanlari.aspx?hv=7. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  2. ^ "Ankara Esenboğa Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071723/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=2. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  3. ^ "Antalya Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071717/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=4. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  4. ^ "Antalya Gazipaşa - Alanya Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124806/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=42. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  5. ^ "Balıkesir Koca Seyit Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124737/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=16. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  6. ^ "Bursa Yenişehir Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124811/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=18. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  7. ^ "Çanakkale Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124715/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=19. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  8. ^ "Denizli Çardak Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071720/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=20. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  9. ^ "Diyarbakır Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071728/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=21. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  10. ^ "Elâzığ Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124718/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=22. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  11. ^ "Erzurum Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124734/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=11. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  12. ^ "Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124706/http://www.dhmi.gov.tr/fotogaleri.aspx?hv=52. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  13. ^ "Gaziantep Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124709/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=12. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  14. ^ "Hatay Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124816/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=24. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  15. ^ "Isparta Süleyman Demirel Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124740/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=9. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  16. ^ "İstanbul Atatürk Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124745/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=1. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  17. ^ "İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124730/http://www.dhmi.gov.tr/fotogaleri.aspx?hv=51. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  18. ^ "İzmir Adnan Menderes Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071642/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=3. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  19. ^ "Kars Harakani Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071725/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=26. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  20. ^ "Kayseri Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071639/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=27. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  21. ^ "Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124819/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=45. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  22. ^ "Konya Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071650/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=28. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  23. ^ "Zafer Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124703/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=48. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  24. ^ "Malatya Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124711/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=29. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  25. ^ "Muğla Dalaman Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071730/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=5. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  26. ^ "Muğla Milas - Bodrum Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124724/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=6. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  27. ^ "Kapadokya Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124758/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=10. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  28. ^ "Ordu Giresun Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124814/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=54. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  29. ^ "Samsun Çarşamba Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124801/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=32. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  30. ^ "Sinop Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124742/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=34. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  31. ^ "Sivas Nuri Demirağ Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124821/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=35. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  32. ^ "Şanlıurfa Gap Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071645/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=36. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  33. ^ "Tekirdağ Çorlu Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071717/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=37. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  34. ^ "Trabzon Havalimanı". DHMİ. 14 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180114184008/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=8. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  35. ^ "Uşak Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071708/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=39. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  36. ^ "Van Ferit Melen Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124657/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=40. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  37. ^ "Zonguldak Çaycuma Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071714/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=41. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  38. ^ "Adıyaman Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071658/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=13. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  39. ^ "Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071648/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=14. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  40. ^ "Amasya Merzifon Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071728/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=15. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  41. ^ "Aydın Çıldır Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071701/http://www.dhmi.gov.tr/fotogaleri.aspx?hv=53. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  42. ^ "Balıkesir Merkez Havalimanı". DHMİ. 20 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170720033707/http://www.dhmi.gov.tr:80/havaalanlari.aspx?hv=17. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  43. ^ "Batman Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124748/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=44. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  44. ^ "Bingöl Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071720/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=47. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  45. ^ "Bursa Airport - LTBE - BTZ" (İngilizce). airportguide.com. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115190314/https://airportguide.com/airport/info/BTZ. Erişim tarihi: 15 Ocak 2018. 
  46. ^ "Çanakkale Gökçeada Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124721/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=43. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  47. ^ "Erzincan Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124809/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=23. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  48. ^ "Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124755/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=55. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  49. ^ "Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı". DHMİ. 25 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20171225144953/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=46. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  50. ^ "İstanbul Hezarfen Airfield Airport - LTBW" (İngilizce). airportguide.com. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115185007/https://airportguide.com/airport/info/LTBW. Erişim tarihi: 15 Ocak 2018. 
  51. ^ "Selçuk Efes Airport - LTFB - IZM" (İngilizce). airportguide.com. 16 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180116004221/https://airportguide.com/airport/info/IZM. Erişim tarihi: 15 Ocak 2018. 
  52. ^ "Kahramanmaraş Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124752/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=25. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  53. ^ "Kastamonu Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071705/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=49. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  54. ^ "Mardin Havalimanı". DHMİ. 11 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170611152540/http://www.dhmi.gov.tr:80/havaalanlari.aspx?hv=30. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  55. ^ "Muş Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071711/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=31. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  56. ^ "Siirt Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124727/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=33. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  57. ^ "Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115071723/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=50. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  58. ^ "Tokat Havalimanı". DHMİ. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20180115124700/http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx?hv=38. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]