Suriye'deki havalimanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Suriye'deki havalimanları

Suriye'deki havalimanları listesi, Suriye bulunan sivil ve askerî havalimanlarını içermektedir.

Havalimanları[değiştir | kaynağı değiştir]

"Kalın" olarak gösterilmiş olan havalimanı isimleri ticari havayolları tarafından tarifeli seferler yapılan havalimanlarıdır.

Hizmet verdiği şehir Valilik (Vilayet) ICAO IATA Havaalanı adı Koordinatlar
Sivil Havaalanları
Halep Halep OSAP ALP Halep Havalimanı 36°10′50″K 037°13′27″D / 36.18056°K 37.22417°D / 36.18056; 37.22417 (Halep Havalimanı)
Şam Şam OSDI DAM Şam Havalimanı 33°24′38″K 036°30′51″D / 33.41056°K 36.51417°D / 33.41056; 36.51417 (Şam Havalimanı)
Deyrizor Deyrizor OSDZ DEZ Deyrizor Havaalanı 35°17′07″K 040°10′33″D / 35.28528°K 40.17583°D / 35.28528; 40.17583 (Deyrizor Havaalanı)
Kamışlı Hasiçi OSKL KAC Kamışlı Havaalanı 37°01′14″K 041°11′29″D / 37.02056°K 41.19139°D / 37.02056; 41.19139 (Kamışlı Havaalanı)
Lazkiye Lazkiye OSLK LTK Lazkiye Havaalanı 35°24′03″K 035°56′55″D / 35.40083°K 35.94861°D / 35.40083; 35.94861 (Lazkiye Havaalanı)
Palmira Humus OSPR PMS Palmira Havaalanı 34°33′27″K 038°19′01″D / 34.5575°K 38.31694°D / 34.5575; 38.31694 (Palmira Havaalanı)
Askeri Hava Üsleri
Ebu ed-Duhur Halep Ebu ed-Duhur Hava Üssü 35°43′55″K 037°06′15″D / 35.73194°K 37.10417°D / 35.73194; 37.10417 (Abu Ad Duhur Hava Üssü)
El-Kuseyr Humus El-Kuseyr Hava Üssü 34°34′08″K 036°34′22″D / 34.56889°K 36.57278°D / 34.56889; 36.57278 (El-Kuseyr Hava Üssü)
en-Nasıriye Şam en-Nasıriye Hava Üssü 33°55′08″K 036°51′59″D / 33.91889°K 36.86639°D / 33.91889; 36.86639 (An Nasiriyah Hava Üssü)
Süveyde Süveyde Süveyde Hava Üssü 32°42′19″K 036°24′46″D / 32.70528°K 36.41278°D / 32.70528; 36.41278 (Süveyde Hava Üssü)
Dumeyr Şam Dumayr Hava Üssü 33°36′35″K 036°44′56″D / 33.60972°K 36.74889°D / 33.60972; 36.74889 (Dumayr Hava Üssü)
Hama Hama Hama Hava Üssü (Hama Askeri Havaalanı) 35°07′05″K 036°42′40″D / 35.11806°K 36.71111°D / 35.11806; 36.71111 (Hama Hava Üssü)
Jireh Halep Jireh Hava Üssü 36°05′48″K 037°56′11″D / 36.09667°K 37.93639°D / 36.09667; 37.93639 (Jirah Hava Üssü)
Halhalah Süveyde Halhalah Hava Üssü 33°03′40″K 036°33′08″D / 33.06111°K 36.55222°D / 33.06111; 36.55222 (Khalkhalah Hava Üssü)
Marc Ruheyyil Şam Merc Ruheyyil Hava Üssü 33°17′11″K 036°27′26″D / 33.28639°K 36.45722°D / 33.28639; 36.45722 (Marj Ruhayyil Hava Üssü)
Mezze Şam Mezze Hava Üssü 33°28′39″K 036°13′24″D / 33.4775°K 36.22333°D / 33.4775; 36.22333 (Mezze Hava Üssü)
Minek Halep Minek Hava Üssü 36°31′17″K 037°02′29″D / 36.52139°K 37.04139°D / 36.52139; 37.04139 (Minak Hava Üssü)
Rasin el-Abud Halep Rasin el-Abud Hava Üssü 36°11′13″K 037°34′59″D / 36.18694°K 37.58306°D / 36.18694; 37.58306 (Rasin El Aboud Hava Üssü)
Saykal (Saikal) Şam Saykal Hava Üssü 33°40′56″K 037°12′50″D / 33.68222°K 37.21389°D / 33.68222; 37.21389 (Saykal Hava Üssü)
Şayrat Humus Şayrat Hava Üssü 34°29′24″K 036°54′32″D / 34.49°K 36.90889°D / 34.49; 36.90889 (Şayrat Hava Üssü)
Tabka Rakka Tabka Hava Üssü 35°45′17″K 038°34′00″D / 35.75472°K 38.5666667°D / 35.75472; 38.5666667 (Tabka Hava Üssü)
Tiyas Humus Tiyas Hava Üssü 34°31′21″K 037°37′47″D / 34.5225°K 37.62972°D / 34.5225; 37.62972 (Tiyas Hava Üssü)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]