Japonya'daki havalimanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Japonya'daki havalimanları listesi, Japonya'da kurulu havalimanlarını içermektedir. Şubat 2012 tarihi itibari ile Japonya'da 98 havalimanı bulunmakta olup[1] havalimanları güvenlik ve ekonomik standartlara göre dört sınıfa ayrılmaktadır.[2][3]

  • Birinci sınıf havalimanlar, yerel ve uluslararası ulaşımda merkezi bir role sahip havalimanlarıdır. Bu havalimanlar ek olarak özel olarak yönetilen havalimanlar (üç büyük uluslararası havalimanı), ulusal havalimanlar (merkezi hükûmet tarafından işletilen) ve özel bölgesel havalimanları (prefektörlük veya belediyeler tarafından işletilen) gibi alt bölümlere ayrılmıştır.
  • İkinci sınıf havalimanlar, merkezi hükûmet tarafından önemli görülen prefektörlük veya belediyeler tarafından işletilen havalimanlarıdır.
  • Üçüncü sınıf havalimanlar, sivil havacılık ve Japonya Öz Savunma Kuvvetleri arasında paylaşılan havalimanlarıdır.
  • Diğer havalimanlar ise yukarıdaki kategorilerin dışında yer alan havalimanlarıdır.

Havalimanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum Prefektörlük ICAO IATA Havalimanı Koordinatlar
 Birinci sınıf havalimanlar
Izumisano Osaka RJBB KIX Kansai Uluslararası Havalimanı 34°26′03″K 135°13′58″D / 34.43417°K 135.23278°D / 34.43417; 135.23278 (Kansai International Airport)
Narita Chiba RJAA NRT Tokyo Narita Uluslararası Havalimanı 35°45′53″K 140°23′11″D / 35.76472°K 140.38639°D / 35.76472; 140.38639 (Narita International Airport)
Tokoname Aichi RJGG NGO Chūbu Centrair Uluslararası Havalimanı 34°51′30″K 136°48′19″D / 34.85833°K 136.80528°D / 34.85833; 136.80528 (Chūbu Centrair International Airport)
Ōta Tokyo RJTT HND Tokyo Haneda Uluslararası Havalimanı 35°33′12″K 139°46′52″D / 35.55333°K 139.78111°D / 35.55333; 139.78111 (Tokyo International Airport)
Ikeda / Itami / Toyonaka Osaka / Hyōgo RJOO ITM Osaka Uluslararası Havalimanı 34°47′04″K 135°26′21″D / 34.78444°K 135.43917°D / 34.78444; 135.43917 (Osaka International Airport)
 İkinci sınıf havalimanlar
Akita Akita RJSK AXT Akita Havalimanı 39°36′56″K 140°13′07″D / 39.61556°K 140.21861°D / 39.61556; 140.21861 (Akita Airport)
Asahikawa Hokkaidō RJEC AKJ Asahikawa Havalimanı 43°40′15″K 142°26′51″D / 43.67083°K 142.4475°D / 43.67083; 142.4475 (Asahikawa Airport)
Chitose Hokkaidō RJCC CTS Yeni Chitose Havalimanı 42°46′31″K 141°41′33″D / 42.77528°K 141.6925°D / 42.77528; 141.6925 (New Chitose Airport)
Fukuoka Fukuoka RJFF FUK Fukuoka Havalimanı 33°35′04″K 130°27′06″D / 33.58444°K 130.45167°D / 33.58444; 130.45167 (Fukuoka Airport)
Hakodate Hokkaidō RJCH HKD Hakodate Havalimanı 41°46′12″K 140°49′19″D / 41.77°K 140.82194°D / 41.77; 140.82194 (Hakodate Airport)
Higashine Yamagata RJSC GAJ Yamagata Havalimanı 38°24′43″K 140°22′16″D / 38.41194°K 140.37111°D / 38.41194; 140.37111 (Yamagata Airport)
Kirishima Kagoshima RJFK KOJ Kagoshima Havalimanı 31°48′12″K 130°43′01″D / 31.80333°K 130.71694°D / 31.80333; 130.71694 (Kagoshima Airport)
Kitakyushu Fukuoka RJFR KKJ Kitakyūshū Havalimanı 33°50′44″K 131°02′06″D / 33.84556°K 131.035°D / 33.84556; 131.035 (Kitakyūshū Airport)
Kunisaki Ōita RJFO OIT Ōita Havalimanı 33°28′46″K 131°44′14″D / 33.47944°K 131.73722°D / 33.47944; 131.73722 (Oita Airport)
Kushiro Hokkaidō RJCK KUH Kushiro Havalimanı 43°02′27″K 144°11′35″D / 43.04083°K 144.19306°D / 43.04083; 144.19306 (Kushiro Airport)
Mashiki Kumamoto RJFT KMJ Kumamoto Havalimanı 32°50′14″K 130°51′19″D / 32.83722°K 130.85528°D / 32.83722; 130.85528 (Kumamoto Airport)
Matsuyama Ehime RJOM MYJ Matsuyama Havalimanı 33°49′38″K 132°41′59″D / 33.82722°K 132.69972°D / 33.82722; 132.69972 (Matsuyama Airport)
Mihara Hiroşima RJOA HIJ Hiroşima Havalimanı 34°26′10″K 132°55′10″D / 34.43611°K 132.91944°D / 34.43611; 132.91944 (Hiroshima Airport)
Miyazaki Miyazaki RJFM KMI Miyazaki Havalimanı 31°52′38″K 131°26′55″D / 31.87722°K 131.44861°D / 31.87722; 131.44861 (Miyazaki Airport)
Naha Okinawa ROAH OKA Naha Havalimanı 26°11′45″K 127°38′45″D / 26.19583°K 127.64583°D / 26.19583; 127.64583 (Naha Airport)
Nankoku Kōchi RJOK KCZ Kōchi Havalimanı 33°32′46″K 133°40′10″D / 33.54611°K 133.66944°D / 33.54611; 133.66944 (Kōchi Airport)
Natori Miyagi RJSS SDJ Sendai Havalimanı 38°08′23″K 140°55′01″D / 38.13972°K 140.91694°D / 38.13972; 140.91694 (Sendai Airport)
Niigata Niigata RJSN KIJ Niigata Havalimanı 37°57′21″K 139°06′42″D / 37.95583°K 139.11167°D / 37.95583; 139.11167 (Niigata Airport)
Obihiro Hokkaidō RJCB OBO Tokachi-Obihiro Havalimanı 42°44′00″K 143°13′02″D / 42.7333333°K 143.21722°D / 42.7333333; 143.21722 (Tokachi-Obihiro Airport)
Ōmura Nagasaki RJFU NGS Nagasaki Havalimanı 32°55′01″K 129°54′49″D / 32.91694°K 129.91361°D / 32.91694; 129.91361 (Nagasaki Airport)
Takamatsu Kagawa RJOT TAK Takamatsu Havalimanı 34°12′51″K 134°00′56″D / 34.21417°K 134.01556°D / 34.21417; 134.01556 (Takamatsu Airport)
Ube Yamaguchi RJDC UBJ Yamaguchi Ube Havalimanı 33°55′48″K 131°16′43″D / 33.93°K 131.27861°D / 33.93; 131.27861 (Yamaguchi Ube Airport)
Wakkanai Hokkaidō RJCW WKJ Wakkanai Havalimanı 45°24′15″K 141°48′03″D / 45.40417°K 141.80083°D / 45.40417; 141.80083 (Wakkanai Airport)
Yao Osaka RJOY Yao Havalimanı 34°35′48″K 135°36′02″D / 34.59667°K 135.60056°D / 34.59667; 135.60056 (Yao Airport)
 Üçüncü sınıf havalimanlar
Aguni Okinawa RORA AGJ Aguni Havalimanı 26°35′34″K 127°14′25″D / 26.59278°K 127.24028°D / 26.59278; 127.24028 (Aguni Airport)
Amami Kagoshima RJKA ASJ Amami Havalimanı 28°25′51″K 129°42′45″D / 28.43083°K 129.7125°D / 28.43083; 129.7125 (Amami Airport)
Aomori Aomori RJSA AOJ Aomori Havalimanı 40°44′00″K 140°41′19″D / 40.7333333°K 140.68861°D / 40.7333333; 140.68861 (Aomori Airport)
Gotō / Fukue Nagasaki RJFE FUJ Fukue Havalimanı 32°39′58″K 128°49′58″D / 32.66611°K 128.83278°D / 32.66611; 128.83278 (Fukue Airport)
Hachijō Tokyo RJTH HAC Hachijōjima Havalimanı 33°06′54″K 139°47′09″D / 33.115°K 139.78583°D / 33.115; 139.78583 (Hachijojima Airport)
Hanamaki Iwate RJSI HNA Hanamaki Havalimanı 39°25′43″K 141°08′07″D / 39.42861°K 141.13528°D / 39.42861; 141.13528 (Hanamaki Airport)
Harue Fukui RJNF FKJ Fukui Havalimanı 36°08′34″K 136°13′26″D / 36.14278°K 136.22389°D / 36.14278; 136.22389 (Fukui Airport)
Hikawa Shimane RJOC IZO Izumo Havalimanı 35°24′49″K 132°53′24″D / 35.41361°K 132.89°D / 35.41361; 132.89 (Izumo Airport)
Ie Okinawa RORE IEJ Iejima Havalimanı 26°43′21″K 127°47′13″D / 26.7225°K 127.78694°D / 26.7225; 127.78694 (Iejima Airport)
Iki Nagasaki RJDB IKI Iki Havalimanı 33°44′57″K 129°47′09″D / 33.74917°K 129.78583°D / 33.74917; 129.78583 (Iki Airport)
Ishigaki Okinawa ROIG ISG Yeni Ishigaki Havalimanı 24°23′47″K 124°14′42″D / 24.39639°K 124.245°D / 24.39639; 124.245 (New Ishigaki Airport)
Izu Ōshima Tokyo RJTO OIM Oshima Havalimanı 34°46′55″K 139°21′37″D / 34.78194°K 139.36028°D / 34.78194; 139.36028 (Oshima Airport)
Kawasoe Saga RJFS HSG Saga Havalimanı 33°08′59″K 130°18′08″D / 33.14972°K 130.30222°D / 33.14972; 130.30222 (Saga Airport)
Kikai Kagoshima RJKI KKX Kikai Havalimanı 28°19′17″K 129°55′41″D / 28.32139°K 129.92806°D / 28.32139; 129.92806 (Kikai Airport)
Kitaakita Akita RJSR ONJ Odate-Noshiro Havalimanı 40°11′31″K 140°22′18″D / 40.19194°K 140.37167°D / 40.19194; 140.37167 (Odate-Noshiro Airport)
Kitadaitō Okinawa RORK KTD Kitadaitō Havalimanı 25°56′41″K 131°19′37″D / 25.94472°K 131.32694°D / 25.94472; 131.32694 (Kitadaito Airport)
Kobe Hyōgo RJBE UKB Kobe Havalimanı 34°37′58″K 135°13′26″D / 34.63278°K 135.22389°D / 34.63278; 135.22389 (Kobe Airport)
Kōzushima Tokyo RJAZ Kōzushima Havalimanı 34°11′22″K 139°08′01″D / 34.18944°K 139.13361°D / 34.18944; 139.13361 (Kōzushima Airport)
Kumejima Okinawa ROKJ UEO Kumejima Havalimanı 26°21′49″K 126°42′50″D / 26.36361°K 126.71389°D / 26.36361; 126.71389 (Kumejima Airport)
Makinohara / Shimada Shizuoka RJNS FSZ Shizuoka Havalimanı 34°47′46″K 138°11′22″D / 34.79611°K 138.18944°D / 34.79611; 138.18944 (Shizuoka Airport)
Masuda Shimane RJOW IWJ Iwami Havalimanı 34°40′35″K 131°47′25″D / 34.67639°K 131.79028°D / 34.67639; 131.79028 (Iwami Airport)
Matsumoto Nagano RJAF MMJ Matsumoto Havalimanı 36°10′00″K 137°55′22″D / 36.1666667°K 137.92278°D / 36.1666667; 137.92278 (Matsumoto Airport)
Memanbetsu Hokkaidō RJCM MMB Memanbetsu Havalimanı 43°52′50″K 144°09′51″D / 43.88056°K 144.16417°D / 43.88056; 144.16417 (Memanbetsu Airport)
Minamidaitō Okinawa ROMD MMD Minami-Daito Havalimanı 25°50′48″K 131°15′49″D / 25.84667°K 131.26361°D / 25.84667; 131.26361 (Minami-Daito Airport)
Miyakojima Okinawa RORS SHI Shimojishima Havalimanı 24°49′36″K 125°08′41″D / 24.82667°K 125.14472°D / 24.82667; 125.14472 (Shimojishima Airport)
Miyakojima Okinawa ROMY MMY Miyako Havalimanı 24°46′58″K 125°17′42″D / 24.78278°K 125.295°D / 24.78278; 125.295 (Miyako Airport)
Miyakejima Tokyo RJTQ MYE Miyakejima Havalimanı 34°04′25″K 139°33′37″D / 34.07361°K 139.56028°D / 34.07361; 139.56028 (Miyakejima Airport)
Monbetsu Hokkaidō RJEB MBE Monbetsu Havalimanı 44°18′15″K 143°24′15″D / 44.30417°K 143.40417°D / 44.30417; 143.40417 (Monbetsu Airport)
Nakashibetsu Hokkaidō RJCN SHB Nakashibetsu Havalimanı 43°34′39″K 144°57′36″D / 43.5775°K 144.96°D / 43.5775; 144.96 (Nakashibetsu Airport)
Niijima Tokyo RJAN Niijima Havalimanı 34°22′01″K 139°16′07″D / 34.36694°K 139.26861°D / 34.36694; 139.26861 (Niijima Airport)
Ojika Nagasaki RJDO Ojika Havalimanı 33°11′27″K 129°05′25″D / 33.19083°K 129.09028°D / 33.19083; 129.09028 (Ojika Airport)
Okayama Okayama RJOB OKJ Okayama Havalimanı 34°45′25″K 133°51′19″D / 34.75694°K 133.85528°D / 34.75694; 133.85528 (Okayama Airport)
Okinoshima Shimane RJNO OKI Oki Havalimanı 36°10′42″K 133°19′24″D / 36.17833°K 133.32333°D / 36.17833; 133.32333 (Oki Airport)
Okushiri Hokkaidō RJEO OIR Okushiri Havalimanı 42°04′18″K 139°25′58″D / 42.07167°K 139.43278°D / 42.07167; 139.43278 (Okushiri Airport)
Rebun Hokkaidō RJCR RBJ Rebun Havalimanı 45°27′18″K 141°02′21″D / 45.455°K 141.03917°D / 45.455; 141.03917 (Rebun Airport)
Rishirifuji Hokkaidō RJER RIS Rishiri Havalimanı 45°14′31″K 141°11′15″D / 45.24194°K 141.1875°D / 45.24194; 141.1875 (Rishiri Airport)
Sado Niigata RJSD SDS Sado Havalimanı 38°03′40″K 138°24′51″D / 38.06111°K 138.41417°D / 38.06111; 138.41417 (Sado Airport)
Sakata Yamagata RJSY SYO Shonai Havalimanı 38°48′44″K 139°47′14″D / 38.81222°K 139.78722°D / 38.81222; 139.78722 (Shonai Airport)
Shinkamigoto Nagasaki RJDK Kamigoto Havalimanı 33°00′49″K 129°11′33″D / 33.01361°K 129.1925°D / 33.01361; 129.1925 (Kamigoto Airport)
Shirahama Wakayama RJBD SHM Nanki-Shirahama Havalimanı 33°39′44″K 135°21′52″D / 33.66222°K 135.36444°D / 33.66222; 135.36444 (Nanki-Shirahama Airport)
Taketomi Okinawa RORH HTR Hateruma Havalimanı 24°03′30″K 123°48′14″D / 24.05833°K 123.80389°D / 24.05833; 123.80389 (Hateruma Airport)
Tamakawa Fukuşima RJSF FKS Fukuşima Havalimanı 37°13′39″K 140°25′41″D / 37.2275°K 140.42806°D / 37.2275; 140.42806 (Fukushima Airport)
Tanegashima Kagoshima RJFG TNE Yeni Tanegashima Havalimanı 30°36′18″K 130°59′30″D / 30.605°K 130.99167°D / 30.605; 130.99167 (New Tanegashima Airport)
Tarama Okinawa RORT TRA Tarama Havalimanı 24°39′14″K 124°40′31″D / 24.65389°K 124.67528°D / 24.65389; 124.67528 (Tarama Airport)
Tokunoshima Kagoshima RJKN TKN Tokunoshima Havalimanı 27°50′11″K 128°52′53″D / 27.83639°K 128.88139°D / 27.83639; 128.88139 (Tokunoshima Airport)
Tottori Tottori RJOR TTJ Tottori Havalimanı 35°31′48″K 134°09′45″D / 35.53°K 134.1625°D / 35.53; 134.1625 (Tottori Airport)
Toyama Toyama RJNT TOY Toyama Havalimanı 36°38′54″K 137°11′15″D / 36.64833°K 137.1875°D / 36.64833; 137.1875 (Toyama Airport)
Tsushima Nagasaki RJDT TSJ Tsushima Havalimanı 34°17′06″K 129°19′50″D / 34.285°K 129.33056°D / 34.285; 129.33056 (Tsushima Airport)
Wadomari Kagoshima RJKB OKE Okinoerabu Havalimanı 27°25′54″K 128°42′20″D / 27.43167°K 128.70556°D / 27.43167; 128.70556 (Okinoerabu Airport)
Wajima Ishikawa RJNW NTQ Noto Havalimanı 37°17′36″K 136°57′44″D / 37.29333°K 136.96222°D / 37.29333; 136.96222 (Noto Airport)
Yakushima Kagoshima RJFC KUM Yakushima Havalimanı 30°23′08″K 130°39′33″D / 30.38556°K 130.65917°D / 30.38556; 130.65917 (Yakushima Airport)
Yonaguni Okinawa ROYN OGN Yonaguni Havalimanı 24°28′03″K 122°58′47″D / 24.4675°K 122.97972°D / 24.4675; 122.97972 (Yonaguni Airport)
Yoron Kagoshima RORY RNJ Yoron Havalimanı 27°02′38″K 128°24′06″D / 27.04389°K 128.40167°D / 27.04389; 128.40167 (Yoron Airport)
Zamami Okinawa ROKR KJP Kerama Havalimanı 26°10′06″K 127°17′36″D / 26.16833°K 127.29333°D / 26.16833; 127.29333 (Kerama Airport)
 Diğer havalimanlar
Amakusa Kumamoto RJDA Amakusa Havalimanı 32°28′56″K 130°09′32″D / 32.48222°K 130.15889°D / 32.48222; 130.15889 (Amakusa Airfield)
Bungo-ōno Ōita ROIT Oitakenou Havalimanı 33°1′34″K 131°30′20″D / 33.02611°K 131.50556°D / 33.02611; 131.50556 (Oitakenou Airfield)
Chōfu Tokyo RJTF Chōfu Havalimanı 35°40′18″K 139°31′41″D / 35.67167°K 139.52806°D / 35.67167; 139.52806 (Chofu Airport)
Hiroşima Hiroşima RJBH HIW Hiroşima-Nishi Havalimanı 34°22′01″K 132°24′50″D / 34.36694°K 132.41389°D / 34.36694; 132.41389 (Hiroshima-Nishi Airport)
Komatsu Ishikawa RJNK KMQ Komatsu Havalimanı 36°23′38″K 136°24′27″D / 36.39389°K 136.4075°D / 36.39389; 136.4075 (Komatsu Airport)
Makurazaki Kagoshima Makurazaki Havalimanı 31°15′45″K 130°21′31″D / 31.2625°K 130.35861°D / 31.2625; 130.35861 (Makurazaki Airfield)
Matsushige Tokushima RJOS TKS Tokushima Havalimanı 34°07′58″K 134°36′24″D / 34.13278°K 134.60667°D / 34.13278; 134.60667 (Tokushima Airport)
Minami Torishima Tokyo RJAM MUS Minami Torishima Havalimanı 24°17′23″K 153°58′45″D / 24.28972°K 153.97917°D / 24.28972; 153.97917 (Minamitorishima Air Field)
Misawa Aomori RJSM MSJ Misawa Havalimanı 40°42′19″K 141°22′19″D / 40.70528°K 141.37194°D / 40.70528; 141.37194 (Misawa Airport/Air Base)
Nagoya Aichi RJNA NKM Nagoya Havalimanı 35°15′18″K 136°55′28″D / 35.255°K 136.92444°D / 35.255; 136.92444 (Nagoya Airfield)
Okayama Okayama RJBK Kōnan Havalimanı 34°35′29″K 133°56′00″D / 34.59139°K 133.9333333°D / 34.59139; 133.9333333 (Kōnan Airport)
Okegawa Saitama Honda Havalimanı 35°58′21″K 139°31′42″D / 35.9725°K 139.52833°D / 35.9725; 139.52833 (Honda Airport)
Sapporo Hokkaidō RJCO OKD Okadama Havalimanı 43°07′03″K 141°22′53″D / 43.1175°K 141.38139°D / 43.1175; 141.38139 (Okadama Airport)
Teshikaga Hokkaidō Teshikaga Havalimanı 43°28′45″K 144°26′9″D / 43.47917°K 144.43583°D / 43.47917; 144.43583 (Teshikaga Airfield)
Toyooka Hyōgo RJBT TJH Tajima Havalimanı 35°30′46″K 134°47′13″D / 35.51278°K 134.78694°D / 35.51278; 134.78694 (Tajima Airport)
Yonago Tottori RJOH YGJ Miho-Yonago Havalimanı 35°29′32″K 133°14′11″D / 35.49222°K 133.23639°D / 35.49222; 133.23639 (Miho-Yonago Airport)
 Askerî havalimanlar
Asahikawa Hokkaidō RJCA Asahikawa Hava Üssü 43°47′40″K 142°21′54″D / 43.79444°K 142.365°D / 43.79444; 142.365 (Asahikawa Air Field)
Ashiya Fukuoka RJFA Ashiya Hava Üssü 33°52′53″K 130°39′06″D / 33.88139°K 130.65167°D / 33.88139; 130.65167 (Ashiya Air Field)
Ayase Kanagawa RJTA NJA Atsugi Hava Üssü 35°27′17″K 139°27′00″D / 35.45472°K 139.45°D / 35.45472; 139.45 (Naval Air Facility Atsugi)
Chitose Hokkaidō RJCJ Chitose Hava Üssü 42°47′40″K 141°39′59″D / 42.79444°K 141.66639°D / 42.79444; 141.66639 (Chitose Air Base)
Fussa Tokyo RJTY OKO Yokota Hava Üssü 35°44′55″K 139°20′55″D / 35.74861°K 139.34861°D / 35.74861; 139.34861 (Yokota Air Base)
Gifu Gifu RJNG Gifu Hava Üssü 35°23′40″K 136°52′10″D / 35.39444°K 136.86944°D / 35.39444; 136.86944 (Gifu Air Field)
Ginowan Okinawa ROTM Futenma Hava Üssü 26°16′15″K 127°44′53″D / 26.27083°K 127.74806°D / 26.27083; 127.74806 (Marine Corps Air Station Futenma)
Hachinohe Aomori RJSH Hachinohe Hava Üssü 40°33′07″K 141°28′02″D / 40.55194°K 141.46722°D / 40.55194; 141.46722 (Hachinohe Air Field)
Hamamatsu Shizuoka RJNH Hamamatsu Hava Üssü 34°45′01″K 137°42′11″D / 34.75028°K 137.70306°D / 34.75028; 137.70306 (Hamamatsu Air Base)
Hōfu Yamaguchi RJOF Hōfu Hava Üssü 34°02′04″K 131°32′47″D / 34.03444°K 131.54639°D / 34.03444; 131.54639 (Hōfu Air Field)
Iruma Saitama RJTJ Iruma Hava Üssü 35°50′31″K 139°24′38″D / 35.84194°K 139.41056°D / 35.84194; 139.41056 (Iruma Air Base)
Ise Mie RJOE Akeno Hava Üssü 34°32′00″K 136°40′20″D / 34.5333333°K 136.67222°D / 34.5333333; 136.67222 (Akeno Air Field)
Iwakuni Yamaguchi RJOI Iwakuni Hava Üssü 34°08′38″K 132°14′08″D / 34.14389°K 132.23556°D / 34.14389; 132.23556 (Marine Corps Air Station Iwakuni)
Kamimine Saga RJDM Metabaru Hava Üssü 33°19′31″K 130°24′49″D / 33.32528°K 130.41361°D / 33.32528; 130.41361 (Metabaru Air Field)
Kanoya Kagoshima RJFY Kanoya Hava Üssü 31°22′05″K 130°50′17″D / 31.36806°K 130.83806°D / 31.36806; 130.83806 (Kanoya Air Field)
Kasaoka Okayama Kasaoka Hava Üssü
Kasumigaura Ibaraki RJAK Kasumigaura Hava Üssü 36°02′05″K 140°11′34″D / 36.03472°K 140.19278°D / 36.03472; 140.19278 (Kasumigaura Air Field)
Kisarazu Chiba RJTK Kisarazu Hava Üssü 35°23′42″K 139°54′47″D / 35.395°K 139.91306°D / 35.395; 139.91306 (Kisarazu Air Field)
Matsushima Miyagi RJST Matsushima Hava Üssü 38°24′11″K 141°12′43″D / 38.40306°K 141.21194°D / 38.40306; 141.21194 (Matsushima Air Field)
Mutsu Aomori RJSO Ōminato Hava Üssü 41°13′58″K 141°07′56″D / 41.23278°K 141.13222°D / 41.23278; 141.13222 (Ōminato Air Field)
Obihiro Hokkaidō RJCT Tokachi Hava Üssü 42°53′25″K 143°09′30″D / 42.89028°K 143.15833°D / 42.89028; 143.15833 (Tokachi Airfield)
Ogasawara Tokyo RJAW IWO Iwo Jima Hava Üssü 24°47′03″K 141°19′21″D / 24.78417°K 141.3225°D / 24.78417; 141.3225 (Iwo Jima Air Base)
Okinawa Okinawa RODN DNA Kadena Hava Üssü 26°21′06″K 127°46′10″D / 26.35167°K 127.76944°D / 26.35167; 127.76944 (Kadena Air Base)
Omitama Ibaraki RJAH Ibaraki Hava Üssü 36°10′54″K 140°24′53″D / 36.18167°K 140.41472°D / 36.18167; 140.41472 (Ibaraki Airport)
Sendai Miyagi RJSU Kasuminome Hava Üssü 38°14′08″K 140°55′23″D / 38.23556°K 140.92306°D / 38.23556; 140.92306 (Kasuminome Air Field)
Shimofusa Chiba RJTL Shimofusa Hava Üssü 35°47′56″K 140°00′44″D / 35.79889°K 140.01222°D / 35.79889; 140.01222 (Shimofusa Air Field)
Şimonoseki Yamaguchi RJOZ Ozuki Hava Üssü 34°02′49″K 131°03′08″D / 34.04694°K 131.05222°D / 34.04694; 131.05222 (Ozuki Air Field)
Shintomi Miyazaki RJFN Nyutabaru Hava Üssü 32°05′01″K 131°27′05″D / 32.08361°K 131.45139°D / 32.08361; 131.45139 (Nyutabaru Air Base)
Tachikawa Tokyo RJTC Tachikawa Hava Üssü 35°42′39″K 139°24′11″D / 35.71083°K 139.40306°D / 35.71083; 139.40306 (Tachikawa Airfield)
Tateyama Chiba RJTE Tateyama Hava Üssü 34°59′15″K 139°49′55″D / 34.9875°K 139.83194°D / 34.9875; 139.83194 (Tateyama Air Field)
Tsuiki Toyama RJFZ Tsuiki Hava Üssü 33°41′06″K 131°02′25″D / 33.685°K 131.04028°D / 33.685; 131.04028 (Tsuiki Air Field)
Utsunomiya Tochigi RJTU Utsunomiya Hava Üssü 36°30′52″K 139°52′15″D / 36.51444°K 139.87083°D / 36.51444; 139.87083 (Utsunomiya Air Field)
Yaizu Shizuoka RJNY Shizuhama Hava Üssü 34°48′46″K 138°17′53″D / 34.81278°K 138.29806°D / 34.81278; 138.29806 (Shizuhama Air Base)
 Helikopter pistleri
Komatsushima Tokushima RJOP Komatsushima Helikopter Pisti 34°00′19″K 134°37′35″D / 34.00528°K 134.62639°D / 34.00528; 134.62639 (Komatsushima Heliport)
Kōtō Tokyo RJTI Tokyo Helikopter Pisti 35°38′10″K 139°50′22″D / 35.63611°K 139.83944°D / 35.63611; 139.83944 (Tokyo Heliport)
Maebashi Gunma RJTS Soumagahara Helikopter Pisti 36°26′05″K 138°57′11″D / 36.43472°K 138.95306°D / 36.43472; 138.95306 (Soumagahara Heliport)
Maizuru Kyoto RJBM Maizuru Helikopter Pisti 35°29′25″K 135°22′38″D / 35.49028°K 135.37722°D / 35.49028; 135.37722 (Maizuru Heliport)
Zama Kanagawa RJTR Camp Zama Helikopter Pisti 35°30′49″K 139°23′37″D / 35.51361°K 139.39361°D / 35.51361; 139.39361 (Camp Zama Kastner Army Heliport)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Aoki, Mizuho, "Bubble era's aviation legacy: Too many airports, all ailing", Japan Times, 7 February 2012, p. 3.
  2. ^ Isaku Shibata, "Japanese Laws Related to Airport Development and the Need to Revise Them," Journal of Air Law and Commerce vol. 65 (winter 1999), p. 125.
  3. ^ [1]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]