Çin'deki havalimanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Anakara Çin'deki sivil havalimanları

Bu sayfada de facto Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi altındaki topraklardaki kamuya açık havalimanları listelenmektedir. Bunlar; Çin'in idari bölümlerine ve havalimanının hizmet verdiği şehirlere göre gösterilir. İnşa halindeki havalimanlarını dahil etmekle beraber, feshedilmiş havalimanları veya askeri hava üslerini içermemektedir.

2015 yılı itibarıyla Çin'de yaklaşık 200 tane havalimanı mevcuttu; 2020 yılında bu sayının 240'a çıkmış olması beklenmektedir.[1]

Havalimanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Hizmet verdiği şehir ICAO IATA Havalimanı ismi
ANHUİ
Anqing ZSAQ AQG Anqing Tianzhushan Havalimanı
Chizhou ZSJH JUH Chizhou Jiuhuashan Havalimanı
Fuyang ZSFY FUG Fuyang Xiguan Havalimanı
Hefei ZSOF HFE Hefei Xinqiao Uluslararası Havalimanı
Huangshan ZSTX TXN Huangshan Tunxi Uluslararası Havalimanı
Wuhu/Xuancheng Wuhu Xuancheng Havalimanı (inşa halinde)
ÇİNGHAY
Delingha ZLDL HXD Delingha Havalimanı
Golmud ZLGM GOQ Golmud Havalimanı
Golog ZLGL GMQ Golog Maqin Havalimanı
Mangnai ZLHX HTT Huatugou Havalimanı
Qilian Qilian Havalimanı (inşa halinde)
Xining/Haidong ZLXN XNN Xining Caojiabu Havalimanı
Yushu ZLYS YUS Yushu Batang Havalimanı
ÇONGÇİNG
Çongçing ZUCK CKG Çongçing Jiangbei Uluslararası Havalimanı
Qianjiang ZUQJ JIQ Qianjiang Wulingshan Havalimanı
Wanzhou ZUWX WXN Wanzhou Wuqiao Havalimanı
Wulong Wulong Xiannüshan Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Wushan Çongçing Wushan Havalimanı (inşası planlanmıştır)
FUJİAN
Fuzhou ZSFZ FOC Fuzhou Changle Uluslararası Havalimanı
Liancheng, Longyan ZSLD LCX Longyan Guanzhishan Havalimanı
Quanzhou ZSQZ JJN Quanzhou Jinjiang Uluslararası Havalimanı
Sanming ZSSM SQJ Sanming Shaxian Havalimanı
Wuyishan, Nanping ZSWY WUS Wuyishan Havalimanı
Xiamen ZSAM XMN Xiamen Gaoqi Uluslararası Havalimanı
Xiamen Xiamen Xiang'an Uluslararası Havalimanı (inşa halinde)
GUANGDONG
Foshan ZGFS FUO Foshan Shadi Havalimanı
Guangzhou ZGGG CAN Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı
Huizhou ZGHZ HUZ Huizhou Pingtan Havalimanı
Meizhou ZGMX MXZ Meixian Havalimanı
Shantou/Jieyang/Chaozhou ZGOW SWA Jieyang Chaoshan Havalimanı
Shaoguan HSC Shaoguan Guitou Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Shenzhen ZGSZ SZX Shenzhen Bao'an Uluslararası Havalimanı
Zhanjiang ZGZJ ZHA Zhanjiang Havalimanı
Zhuhai ZGSD ZUH Zhuhai Jinwan Havalimanı
GUANGKSİ
Baise ZGBS AEB Baise Bama Havalimanı
Beihai ZGBH BHY Beihai Fucheng Havalimanı
Guilin ZGKL KWL Guilin Liangjiang Uluslararası Havalimanı
Hechi ZGHC HCJ Hechi Jinchengjiang Havalimanı
Liuzhou ZGZH LZH Liuzhou Bailian Havalimanı
Nanning ZGNN NNG Nanning Wuxu Uluslararası Havalimanı
Wuzhou ZGWZ WUZ Wuzhou Changzhoudao Havalimanı
Wuzhou Wuzhou Xijiang Havalimanı (inşa halinde)
GUİZHOU
Anshun ZUAS AVA Anshun Huangguoshu Havalimanı
Bijie ZUBJ BFJ Bijie Feixiong Havalimanı
Guiyang ZUGY KWE Guiyang Longdongbao Uluslararası Havalimanı
Kaili ZUKJ KJH Kaili Huangping Havalimanı
Libo ZULB LLB Libo Havalimanı
Liping ZUNP HZH Liping Havalimanı
Liupanshui ZUPS LPF Liupanshui Yuezhao Havalimanı
Renhuai Renhuai Maotai Havalimanı (inşa halinde)
Tongren ZUTR TEN Tongren Fenghuang Havalimanı
Xingyi ZUYI ACX Xingyi Wanfenglin Havalimanı
Zunyi ZUZY ZYI Zunyi Xinzhou Havalimanı
HAİNAN
Danzhou Danzhou Havalimanı (inşa halinde)
Haikou ZJHK HAK Haikou Meilan Uluslararası Havalimanı
Qionghai ZJQH BAR Qionghai Bo'ao Havalimanı
Sanya ZJSY SYX Sanya Phoenix Uluslararası Havalimanı
Sanya Sanya Hongtangwan Uluslararası Havalimanı (inşa halinde)
HEBEİ
Chengde ZBCD CDE Chengde Puning Havalimanı
Handan ZBHD HDG Handan Havalimanı
Qinhuangdao ZBDH BPE Qinhuangdao Beidaihe Havalimanı
Shijiazhuang ZBSJ SJW Shijiazhuang Zhengding Uluslararası Havalimanı
Tangshan ZBTS TVS Tangshan Sannühe Havalimanı
Xingtai ZBXT XNT Xingtai Dalian Havalimanı (inşa halinde)
Zhangjiakou ZBZJ ZQZ Zhangjiakou Ningyuan Havalimanı
HEİLONGJİANG
Daqing ZYDQ DQA Daqing Sartu Havalimanı
Fuyuan ZYFY FYJ Fuyuan Dongji Havalimanı
Harbin ZYHB HRB Harbin Taiping Uluslararası Havalimanı
Heihe ZYHE HEK Heihe Aihui Havalimanı
Jiagedaqi ZYJD JGD Jiagedaqi Havalimanı
Jiamusi ZYJM JMU Jiamusi Dongjiao Havalimanı
Suifenhe Suifenhe Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Tongjiang Jiansanjiang Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Jixi ZYJX JXA Jixi Xingkaihu Havalimanı
Mohe ZYMH OHE Mohe Gulian Havalimanı
Mudanjiang ZYMD MDG Mudanjiang Hailang Uluslararası Havalimanı
Qiqihar ZYQQ NDG Qiqihar Sanjiazi Havalimanı
Wudalianchi Wudalianchi Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Yichun ZYLD LDS Yichun Lindu Havalimanı
HENAN
Luoyang ZHLY LYA Luoyang Beijiao Havalimanı
Nanyang ZHNY NNY Nanyang Jiangying Havalimanı
Shangqiu Shangqiu Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Xinyang Xinyang Minggang Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Zhengzhou ZHCC CGO Zhengzhou Xinzheng Uluslararası Havalimanı
HONG KONG (ayrıca bkz: Liste)
Hong Kong VHHH HKG Hong Kong Uluslararası Havalimanı
HUBEİ
Enshi ZHES ENH Enshi Xujiaping Havalimanı
Shennongjia ZHSN HPG Shennongjia Hongping Havalimanı
Shiyan ZHSY WDS Shiyan Wudangshan Havalimanı
Vuhan ZHHH WUH Vuhan Tianhe Uluslararası Havalimanı
Xiangyang ZHXF XFN Xiangyang Liuji Havalimanı
Yichang ZHYC YIH Yichang Sanxia Havalimanı
HUNAN
Changde ZGCD CGD Changde Taohuayuan Havalimanı
Changsha ZGHA CSX Changsha Huanghua Uluslararası Havalimanı
Chenzhou Chenzhou Beihu Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Hengyang ZGHY HNY Hengyang Nanyue Havalimanı
Huaihua ZGCJ HJJ Huaihua Zhijiang Havalimanı
Shaoyang ZGSY WGN Shaoyang Wugang Havalimanı
Xiangxi Xiangxi Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Yongzhou ZGLG LLF Yongzhou Lingling Havalimanı
Yueyang Yueyang Sanhe Havalimanı (inşa halinde)
Zhangjiajie ZGDY DYG Zhangjiajie Hehua Havalimanı
İÇ MOĞOLİSTAN
Alxa Sağ Sancağı ZBAR RHT Alxa Sağ Sancağı Badanjilin Havalimanı
Alxa Sol Sancağı ZBAL AXF Alxa Sol Sancağı Bayanhot Havalimanı
Arxan ZBES YIE Arxan Yi'ershi Havalimanı
Baotou ZBOW BAV Baotou Erliban Havalimanı
Bayannur ZBYZ RLK Bayan Nur Tianjitai Havalimanı
Chifeng ZBCF CIF Chifeng Yulong Havalimanı
Ejin Sancağı ZBEN EJN Ejin Sancağı Taolai Havalimanı
Erenhot ZBER ERL Erenhot Saiwusu Uluslararası Havalimanı
Hailar, Hulunbuir ZBLA HLD Hulunbuir Hailar Havalimanı
Holingol ZBHZ HUO Holingol Huolinhe Havalimanı (inşa halinde)
Huhhot ZBHH HET Huhhot Baita Uluslararası Havalimanı
Manzhouli ZBMZ NZH Manzhouli Xijiao Havalimanı
Ordos ZBDS DSN Ordos Ejin Horo Havalimanı
Tongliao ZBTL TGO Tongliao Havalimanı
Ulanhot ZBUL HLH Ulanhot Havalimanı
Ulanqab ZBUC UCB Ulanqab Jining Havalimanı
Wuhai ZBUH WUA Wuhai Havalimanı
Xilinhot ZBXH XIL Xilinhot Havalimanı
Zhalantun ZBZL NZL Zhalantun Chengjisihan Havalimanı
JİANGSU
Changzhou ZSCG CZX Changzhou Benniu Havalimanı
Huai'an ZSSH HIA Huai'an Lianshui Havalimanı
Lianyungang ZSLG LYG Lianyungang Baitabu Havalimanı
Nankin ZSNJ NKG Nankin Lukou Uluslararası Havalimanı
Nantong ZSNT NTG Nantong Xingdong Havalimanı
Wuxi/Suzhou ZSWX WUX Sunan Shuofang Uluslararası Havalimanı
Xuzhou ZSXZ XUZ Xuzhou Guanyin Uluslararası Havalimanı
Yancheng ZSYN YNZ Yancheng Nanyang Havalimanı
Yangzhou/Taizhou ZSYA YTY Yangzhou Taizhou Uluslararası Havalimanı
JİANGXİ
Ganzhou ZSGZ KOW Ganzhou Huangjin Havalimanı
Ji'an ZSJA JGS Jinggangshan Havalimanı
Jingdezhen ZSJD JDZ Jingdezhen Luojia Havalimanı
Jiujiang ZSJJ JIU Jiujiang Lushan Havalimanı
Nanchang ZSCN KHN Nanchang Changbei Uluslararası Havalimanı
Shangrao ZSSR SQD Shangrao Sanqingshan Havalimanı
Yichun ZSYC YIC Yichun Mingyueshan Havalimanı
JİLİN
Baicheng Baicheng Chang'an Havalimanı (inşa halinde)
Baishan ZYBS NBS Changbaishan Havalimanı
Çangçun ZYCC CGQ Çangçun Longjia Uluslararası Havalimanı
Songyuan Songyuan Chaganhu Havalimanı (inşa halinde)
Tonghua ZYTN TNH Tonghua Sanyuanpu Havalimanı
Yanji ZYYJ YNJ Yanji Chaoyangchuan Uluslararası Havalimanı
KANSU
Dunhuang ZLDH DNH Dunhuang Havalimanı
Jiayuguan/Jiuquan ZLJQ JGN Jiayuguan Havalimanı
Jinchang ZLJC JIC Jinchang Jinchuan Havalimanı
Lanzhou ZLLL LHW Lanzhou Zhongchuan Uluslararası Havalimanı
Longnan Longnan Chengzhou Havalimanı (inşa halinde)
Qingyang ZLQY IQN Qingyang Havalimanı
Tianshui ZLTS THQ Tianshui Maijishan Havalimanı
Xiahe/Hezuo, Gannan ZLXH GXH Gannan Xiahe Havalimanı
Zhangye ZLZY YZY Zhangye Ganzhou Havalimanı
LİAONİNG
Anshan ZYAS AOG Anshan Teng'ao Havalimanı
Changhai ZYCH CNI Changhai Havalimanı
Chaoyang ZYCY CHG Chaoyang Havalimanı
Dalian ZYTL DLC Dalian Zhoushuizi Uluslararası Havalimanı
Dalian Dalian Jinzhouwan Uluslararası Havalimanı (inşa halinde)
Dandong ZYDD DDG Dandong Langtou Havalimanı
Jinzhou ZYJZ JNZ Jinzhou Bay Havalimanı
Shenyang ZYTX SHE Shenyang Taoxian Uluslararası Havalimanı
Yingkou ZYYK YKH Yingkou Lanqi Havalimanı
MAKAO (ayrıca bkz Liste)
Makao VMMC MFM Makao Uluslararası Havalimanı
NİNGKSİA
Guyuan ZLGY GYU Guyuan Liupanshan Havalimanı
Yinchuan ZLIC INC Yinchuan Hedong Uluslararası Havalimanı
Zhongwei ZLZW ZHY Zhongwei Shapotou Havalimanı
PEKİN
Pekin ZBAA PEK Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı
Pekin ZBNY NAY Pekin Nanyuan Havalimanı
Pekin Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı (inşa halinde)
SİÇUAN
Bazhong Bazhong Enyang Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Çengdu ZUUU CTU Çengdu Shuangliu Uluslararası Havalimanı
Çengdu Çengdu Tianfu Uluslararası Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Daocheng ZUDC DCY Daocheng Yading Havalimanı
Dazhou ZUDX DAX Dazhou Heshi Havalimanı
Garzê (Ganzi) Garze Gesar Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Guangyuan ZUGU GYS Guangyuan Panlong Havalimanı
Hongyuan ZUHY AHJ Hongyuan Havalimanı
Jiuzhaigou/Songpan ZUJZ JZH Jiuzhai Huanglong Havalimanı
Kangding ZUKD KGT Kangding Havalimanı
Luzhou ZULZ LZO Luzhou Lantian Havalimanı
Luzhou Luzhou Yunlong Havalimanı (inşa halinde)
Mianyang ZUMY MIG Mianyang Nanjiao Havalimanı
Nanchong ZUNC NAO Nanchong Gaoping Havalimanı
Panzhihua ZUZH PZI Panzhihua Bao'anying Havalimanı
Xichang ZUXC XIC Xichang Qingshan Havalimanı
Yibin ZUYB YBP Yibin Caiba Havalimanı
Yibin Yibin Wuliangye Havalimanı (inşası planlanmıştır)
ŞANGHAY (ayrıca bkz: Liste)
Şanghay ZSSS SHA Şanghay Hongqiao Uluslararası Havalimanı
Şanghay ZSPD PVG Şanghay Pudong Uluslararası Havalimanı
ŞANSİ
Changzhi ZBCZ CIH Changzhi Wangcun Havalimanı
Datong ZBDT DAT Datong Yungang Havalimanı
Linfen ZBLF LFQ Linfen Qiaoli Havalimanı
Lüliang ZBLL LLV Lüliang Havalimanı
Taiyuan ZBYN TYN Taiyuan Wusu Uluslararası Havalimanı
Xinzhou ZBXZ WUT Xinzhou Wutaishan Havalimanı
Yuncheng ZBYC YCU Yuncheng Guangong Havalimanı
ŞANTUNG
Dongying ZSDY DOY Dongying Shengli Havalimanı
Jinan ZSJN TNA Jinan Yaoqiang Uluslararası Havalimanı
Jining/Qufu ZLJN JNG Jining Qufu Havalimanı
Linyi ZSLY LYI Linyi Shubuling Havalimanı
Qingdao ZSQD TAO Qingdao Liuting Uluslararası Havalimanı
Qingdao Qingdao Jiaodong Uluslararası Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Rizhao ZSRZ RIZ Rizhao Shanzihe Havalimanı
Weifang ZSWF WEF Weifang Havalimanı
Weihai ZSWH WEH Weihai Dashuibo Havalimanı
Yantai ZSYT YNT Yantai Penglai Uluslararası Havalimanı
ŞENSİ
Ankang ZLAK AKA Ankang Wulipu Havalimanı
Ankang Ankang Fuqiang Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Hanzhong ZLHZ HZG Hanzhong Chenggu Havalimanı
Xi'an/Xianyang ZLXY XIY Xi'an Xianyang Uluslararası Havalimanı
Yan'an ZLYA ENY Yan'an Ershilipu Havalimanı
Yulin ZLYL UYN Yulin Yuyang Havalimanı
ŞİNCAN
Aksu ZWAK AKU Aksu Havalimanı
Altay ZWAT AAT Altay Havalimanı
Bortala/Alashankou/Koşöküz ZWBL BPL Bortala Alashankou Havalimanı
Burçin ZWKN KJI Kanas Havalimanı
Çakılık Çakılık Loulan Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Çerçen ZWCM IQM Çerçen Yudu Havalimanı
Çöçek ZWTC TCG Çöçek Havalimanı
Gulca ZWYN YIN Gulca Havalimanı
Hotan ZWTN HTN Hotan Havalimanı
Karamay ZWKM KRY Karamay Havalimanı
Kaşgar ZWSH KHG Kaşgar Havalimanı
Koktokay ZWFY FYN Fuyun Koktokay Havalimanı
Korla ZWKL KRL Korla Havalimanı
Kuçar ZWKC KCA Kuçar Qiuci Havalimanı
Kumul ZWHM HMI Kumul Havalimanı
Künes ZWNL NLT Nalati Havalimanı
Shihezi ZWHZ SHF Shihezi Huayuan Havalimanı
Tomşuk Tomşuk Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Turfan ZWTP TLQ Turfan Yarğol Havalimanı
Urumçi ZWWW URC Urumçi Diwopu Uluslararası Havalimanı
Yarkent (Shache) QSZ Shache Havalimanı
TİBET / XİZANG
Lhasa/Shannan ZULS LXA Lhasa Gonggar Havalimanı
Nagqu Nagqu Dagring Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Nyingchi ZUNZ LZY Nyingchi Mainling Havalimanı
Qamdo ZUBD BPX Qamdo Bamda Havalimanı
Shigatse ZURK RKZ Shigatse Peace Havalimanı
Shiquanhe, Ngari ZUAL NGQ Ngari Gunsa Havalimanı
TİENTSİN
Tientsin ZBTJ TSN Tientsin Binhai Uluslararası Havalimanı
YÜNNAN
Baoshan ZPBS BSD Baoshan Yunduan Havalimanı
Cangyuan ZPCW CWJ Cangyuan Washan Havalimanı
Dali ZPDL DLU Dali Havalimanı
Jinghong, Xishuangbanna ZPJH JHG Xishuangbanna Gasa Havalimanı
Kunming ZPPP KMG Kunming Changshui Uluslararası Havalimanı
Lancang ZPJM JMJ Lancang Jingmai Havalimanı
Lijiang ZPLJ LJG Lijiang Sanyi Havalimanı
Lincang ZPLC LNJ Lincang Havalimanı
Mangshi, Dehong ZPLX LUM Dehong Mangshi Havalimanı
Mengzi, Honghe Honghe Mengzi Havalimanı (inşası planlanmıştır)
Ninglang ZPNL NLH Ninglang Luguhu Havalimanı
Pu'er ZPSM SYM Pu'er Simao Havalimanı
Shangri-La, Diqing ZPDQ DIG Diqing Shangri-La Havalimanı
Tengchong ZUTC TCZ Tengchong Tuofeng Havalimanı
Wenshan ZPWS WNH Wenshan Puzhehei Havalimanı
Zhaotong ZPZT ZAT Zhaotong Havalimanı
ZHEJİANG
Hangzhou ZSHC HGH Hangzhou Xiaoshan Uluslararası Havalimanı
Jiaxing Jiaxing Havalimanı (inşa halinde)
Lishui Lishui Havalimanı (inşa halinde)
Ningbo ZSNB NGB Ningbo Lishe Uluslararası Havalimanı
Quzhou ZSJU JUZ Quzhou Havalimanı
Taizhou ZSLQ HYN Taizhou Luqiao Havalimanı
Wenzhou ZSWZ WNZ Wenzhou Longwan Uluslararası Havalimanı
Yiwu, Jinhua ZSYW YIW Yiwu Havalimanı
Zhoushan/Putuoshan ZSZS HSN Zhoushan Putuoshan Havalimanı

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]