Bulgaristan'daki havalimanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Bulgaristan'ın illeri

Bulgaristan, Güneydoğu Avrupa'da Balkanlar'da yer alan bir ülkedir. Bulgaristan'ın 5 ülke ile sınırı bulunmaktadır. Kuzeyde Romanya (büyük bölümü Tuna Nehri boyunca), batıda Sırbistan ve Makedonya, güneyde ise Türkiye ve Yunanistan yer almaktadır. Doğuda ise Karadeniz ile çevrili olan Bulgaristan, üst düzey idari birim olarak 28 ile(Bulgarca: област, oblast;) bölünmüştür. Bulgaristan'ın yüzölçümü 110,993.6 km², nüfusu 7,351,234. Başkenti ve en büyük şehri Sofya'dır.

Havaalanları[değiştir | kaynağı değiştir]

"Kalın" olarak gösterilmiş olan havaalanı isimleri ticari havayolları tarafından tarifeli seferler yapılan havaalanlarıdır.

Hizmet verdiği şehir İl ICAO IATA DAFIF Havaalanı adı Koordinatlar
Havaalanları[1]
Burgaz/Sarafovo Burgaz LBBG BOJ Burgaz Havalimanı 42°34′10″K 027°30′54″D / 42.56944°K 27.515°D / 42.56944; 27.515 (Burgaz Havalimanı)
Eski Zağra Eski Zağra LBSZ SZR Eski Zağra Havaalanı(kullanım dışı) 42°22′36″K 025°39′18″D / 42.37667°K 25.655°D / 42.37667; 25.655 (Eski Zağra Havaalanı)
Filibe/Krumovo Filibe LBPD PDV Filibe Havalimanı 42°04′04″K 024°51′03″D / 42.06778°K 24.85083°D / 42.06778; 24.85083 (Filibe Havalimanı)
Rusçuk/Shtraklevo Rusçuk LBRS ROU Rusçuk Havaalanı(kullanım dışı) 43°41′41″K 026°03′24″D / 43.69472°K 26.05667°D / 43.69472; 26.05667 (Rusçuk Havaalanı)
Sofya Sofya LBSF SOF Sofya Havalimanı 42°41′42″K 023°24′22″D / 42.695°K 23.40611°D / 42.695; 23.40611 (Sofya Havalimanı)
Varna/Acemler(Aksakovo) Varna LBWN VAR Varna Havalimanı 43°13′55″K 027°49′30″D / 43.23194°K 27.825°D / 43.23194; 27.825 (Varna Havalimanı)
Yukarı Rahova Veliko Tırnovo LBGO GOZ Yukarı Rahova Havaalanı 43°09′05″K 025°42′46″D / 43.15139°K 25.71278°D / 43.15139; 25.71278 (Yukarı Rahova Havaalanı)
Sertifikalı Küçük Havaalanları[2]
Balçık(Balçik) Dobriç LBWB LB25 Balçık Havaalanı 43°25′28″K 028°10′51″D / 43.42444°K 28.18083°D / 43.42444; 28.18083 (Balçık Havaalanı)
Bohot Plevne Bohot-LM Havaalanı 43°18′23″K 024°41′29″D / 43.30639°K 24.69139°D / 43.30639; 24.69139 (Bohot-LM Havaalanı)
Dolna Banya Sofya LBDB Dolna Banya Havaalanı 42°18′31″K 023°49′13″D / 42.30861°K 23.82028°D / 42.30861; 23.82028 (Dolna Banya Havaalanı)
Erden/Boyçinovtsi Montana LBED Erden Havaalanı 43°29′57″K 023°18′17″D / 43.49917°K 23.30472°D / 43.49917; 23.30472 (Erden Havaalanı)
Grivitsa Plevne Grivitsa Havaalanı 43°24′00″K 024°46′00″D / 43.4°K 24.7666667°D / 43.4; 24.7666667 (Grivitsa Havaalanı)
İhtiman Sofya İhtiman Havaalanı 42°25′19″K 023°46′02″D / 42.42194°K 23.76722°D / 42.42194; 23.76722 (İhtiman Havaalanı)
İzgrev/Kalimantsi Varna İzgrev Havaalanı 43°16′38″K 027°42′07″D / 43.27722°K 27.70194°D / 43.27722; 27.70194 (İzgrev Havaalanı)
Kaynarca (Küçük Kaynarca) Silistre Kaynarca Havaalanı 43°58′13″K 027°28′10″D / 43.97028°K 27.46944°D / 43.97028; 27.46944 (Kaynarca Havaalanı)
Ormanlı/Elin Pelin (şehir) Sofya LBLS Ormanlı Havaalanı 42°38′04″K 023°38′47″D / 42.63444°K 23.64639°D / 42.63444; 23.64639 (Ormanlı Havaalanı)
Polikrayşte Veliko Tırnovo Polikrayşte Havaalanı 43°11′57″K 025°38′27″D / 43.19917°K 25.64083°D / 43.19917; 25.64083 (Polikrayşte Havaalanı)
Primorsko Burgaz LBPR Primorsko Havaalanı 42°15′33″K 027°42′11″D / 42.25917°K 27.70306°D / 42.25917; 27.70306 (Primorsko Havaalanı)
Diğer Havaalanları
Kazanlık Eski Zağra LBKA Kazanlık Havaalanı (Kalvaça Havaalanı) 42°35′41″K 025°25′13″D / 42.59472°K 25.42028°D / 42.59472; 25.42028 (Kazanlık Havaalanı)
Askeri Havaalanları
Bezmer Yambol LBIA JAM LB44 Bezmer Hava Üssü 42°27′17″K 026°21′08″D / 42.45472°K 26.35222°D / 42.45472; 26.35222 (Bezmer Hava Üssü)
Buhovtsi Tırgovişte LBTG TGV Buhovtsi Hava Üssü (Tırgovişte Havaalanı) 42°27′17″K 026°21′08″D / 42.45472°K 26.35222°D / 42.45472; 26.35222 (Tırgovişte Havaalanı)
Dobroslavtsi Sofya LBSD LB20 Dobroslavtsi Hava Üssü (Kumaritsa) 42°48′44″K 023°17′58″D / 42.81222°K 23.29944°D / 42.81222; 23.29944 (Dobroslavtsi Hava Üssü)
Dolna Mitropoliya Plevne LBPL PVN LB41 Dolna Mitropoliya Hava Üssü 43°27′05″K 024°30′10″D / 43.45139°K 24.50278°D / 43.45139; 24.50278 (Dolna Mitropoliya Hava Üssü)
Gabrovnitsa, Montana ili Montana LBMG LB15 Gabrovnitsa Hava Üssü 43°32′39″K 023°16′21″D / 43.54417°K 23.2725°D / 43.54417; 23.2725 (Gabrovnitsa Hava Üssü)
Graf İgnatievo Filibe LBPG LB21 Graf İgnatievo Hava Üssü 42°17′25″K 024°42′50″D / 42.29028°K 24.71389°D / 42.29028; 24.71389 (Graf İgnatievo Hava Üssü)
İslimiye Sliven LBSL LB17 İslimiye Havaalanı 42°38′46″K 026°21′33″D / 42.64611°K 26.35917°D / 42.64611; 26.35917 (İslimiye Havaalanı)
Ravnets Burgaz LBBR Ravnets Hava Üssü 42°31′37″K 027°16′05″D / 42.52694°K 27.26806°D / 42.52694; 27.26806 (Ravnets Hava Üssü)
Silistre Silistre LBSS SLS LB12 Silistre Havaalanı (Polkovnik Lambrinovo) 44°03′18″K 027°10′43″D / 44.055°K 27.17861°D / 44.055; 27.17861 (Silistre Havaalanı)
Uzuncaova Hasköy LBHS HKV LB14 Uzuncaova Hava Üssü 41°58′34″K 025°35′23″D / 41.97611°K 25.58972°D / 41.97611; 25.58972 (Uzuncaova Hava Üssü)
Vidin Vidin LBVD VID LB40 Vidin Havaalanı 44°01′20″K 022°48′58″D / 44.02222°K 22.81611°D / 44.02222; 22.81611 (Vidin Havaalanı)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Airports". http://caa.gateway.bg/page.php?category=22&setlang=en. Erişim tarihi: 2009-06-12. 
  2. ^ "Certified Airfields". Bulgarian Civil Aviation Administration. http://caa.gateway.bg/page.php?category=23&setlang=en. Erişim tarihi: 2009-06-12.