Belçika'daki havalimanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Belçika'da bölgeler ve iller

Bulunduğu bölgeye ve yere göre Belçika'daki havalimanları listesinin sınıflandırılışı.

Kalın yazılı havalimanları ticari havayollarının tarifeli seferlerinin bulunduğu alanlardır.

Hizmet ettiği şehir / Yer Bölge ICAO IATA Havalimanı ismi Tipi
Flaman Bölgesi (Flanders)
Anvers / Deurne Anvers EBAW ANR Antwerp Uluslararası Havalimanı Sivil
Balen Anvers EBKH Balen-Keiheuvel Aerodrome Kısıtlı erişim
Brasschaat Anvers EBBT Brasschaat Havalimanı Kısıtlı erişim
Brugge / Ostend Batı Flandre EBOS OST Ostend-Bruges Uluslararası Havalimanı Sivil
Brugge Batı Flandre EBSS Sint-Lucas Hospital Heliport Sivil
Brustem / Sint-Truiden Limburg EBST Brustem Havalimanı Kısıtlı erişim
Diksmuide Batı Flandre EBDI Diksmuide Heliport Sivil
Genk Limburg EBZW Zwartberg Havalimanı [1] Kısıtlı erişim
Geraardsbergen / Overboelare Doğu Flandre EBGG Overboelare Havalimanı Kısıtlı erişim
Gent Doğu Flandre EBGT Ghent/Industry Zone Heliport Sivil
Goetsenhoven Flaman Brabant EBTN Goetsenhoven Askeri Havalimanı Askeri, Sınırlı sivil etkinlikler için kullanım
Grimbergen Flaman Brabant EBGB Grimbergen Havalimanı Kısıtlı erişim
Hasselt Limburg EBZH Kiewit Havalimanı [2] Kısıtlı erişim
Hoevenen Anvers EBHN Hoevenen Havalimanı Kısıtlı erişim
Kleine Brogel Limburg EBBL Kleine Brogel Hava Üssü Askeri
Knokke-Heist Batı Flandre EBKW Knokke-Heist/Westkapelle Heliport Sivil
Koksijde Batı Flandre EBFN Koksijde Hava Üssü Askeri
Kortrijk / Wevelgem Batı Flandre EBKT KJK Kortrijk-Wevelgem Uluslararası Havalimanı Kısıtlı erişim
Kuurne Batı Flandre EBKU Kuurne Heliport Sivil
Leopoldsburg / Beverlo Limburg EBLE Aeroclub Sanicole VZW Askeri, Sınırlı sivil etkinlikler için kullanım
Lochristi Doğu Flandre EBLZ Zaffelare Heliport Sivil
Moorsele Batı Flandre EBMO Moorsele Havalimanı Askeri, Sınırlı sivil etkinlikler için kullanım
Reninge Batı Flandre EBLR Reninge Heliport Sivil
Schaffen Flaman Brabant EBDT Schaffen Havalimanı Askeri, Sınırlı sivil etkinlikler için kullanım (glider ve SE)
Ursel Doğu Flandre EBUL Ursel Hava Üssü Askeri, Sınırlı sivil etkinlikler için kullanım
Veurne Batı Flandre EBVS Veurne/Sint-Augustinus Heliport Sivil
Veurne Batı Flandre EBVE Oeren Heliport Sivil
Weelde Anvers EBWE Weelde Hava Üssü Askeri, Sınırlı sivil etkinlikler için kullanım (glider)
Brüksel / Zaventem Flaman Brabant EBBR
EBMB
BRU Brüksel Havalimanı
Melsbroek Hava Üssü
Sivil
Askeri
Zingem Doğu Flandre EBZI Zingem Heliport Sivil
Zoersel / Oostmalle Anvers EBZR OBL Zoersel-Oostmalle Havalimanı Askeri, Sınırlı sivil etkinlikler için kullanım
Zuienkerke Batı Flandre EBZU Zuienkerke Havalimanı Kısıtlı erişim
Zutendaal Limburg EBSL Zutendaal Hava Üssü Askeri, Sınırlı sivil etkinlikler için kullanım (glider)
Valon Bölgesi (Wallonia)
Amougies Hainaut EBAM Amougies Havalimanı Kısıtlı erişim
Arlon Luxembourg EBAR Sterpenich Havalimanı Sivil
Assesse Namur EBML Maillen Havalimanı Sivil
Ath Hainaut EBIS Ath/Isieres Havalimanı Sivil
Bastogne Luxembourg EBBG Michamps Havalimanı Sivil
Douvrain Hainaut EBBA Baudoir Heliport Sivil
Beauvechain Valon Brabant EBBE Beauvechain Hava Üssü Askeri
Bertrix Luxembourg EBBX Jehonville Hava Üssü Askeri
Bouillon Luxembourg EBBO Mogimont Havalimanı Sivil
Les Bruyères Hainaut EBCH Shape Pad Heliport Sivil
Büllingen Liège EBBN Büllingen Havalimanı Sivil
Cerfontaine Namur EBCF Cerfontaine Havalimanı Sivil
Charleroi Hainaut EBCI CRL Brussels South Charleroi Havalimanı Sivil
Chièvres Hainaut EBCV Chièvres Hava Üssü (U.S. Air Force) Askeri
Eghezée Namur EBLN Liernu Havalimanı Sivil
Elsenborn Liège EBLB Elsenborn-Butgenbach Havalimanı Askeri
Florennes Namur EBFS Florennes Hava Üssü Askeri
Hannut Liège EBAV Avernas-le-Bauduin Havalimanı Sivil
Liège Liège EBLG LGG Liège Havalimanı Sivil/Mil.
Namur Namur EBNM QNM Namur-Suarlee Havalimanı Sivil
Saint-Ghislain Hainaut EBSG Saint-Ghislain Havalimanı Sivil
Saint-Hubert Luxembourg EBSH Saint-Hubert Havalimanı Sivil
Saint-Hubert Luxembourg EBSU Saint-Hubert Hava Üssü Askeri
Spa Liège EBSP Spa-La Sauveniere Havalimanı Sivil
Theux Liège EBTX Verviers-Theux Havalimanı [3] Sivil
Tournai Hainaut EBTY Maubray Havalimanı [4] Sivil
Vresse-sur-Semois Namur EBOR Orchimont Havalimanı Sivil

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]