Rusya'daki havalimanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Rusya'daki havalamanları listesi (Rusya Federasyonu), aşağıda sıralanmıştır:

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Konum ICAO IATA HAVALİMANI
MERKEZ
Belgorod UUOB EGO Belgorod Havalimanı[1]
Kolomna UUMT Lukhovitsy Tretyakovo Havalimanı
Kursk URS Kursk Havalimanı
Lipetsk UUOL LPK Lipetsk Havalimanı
Moskova UNKS Myachkovo Havalimanı
Moskova UUBB BKA Bykovo Havalimanı
Moskova UUDD DME Domodedovo Uluslararası Havalimanı
Moskova Khodinka Havalimanı
Moskova UUMO Ostafyevo Uluslararası Havalimanı[2]
Moskova UUEE SVO Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı
Moskova UUWW VKO Vnukovo Uluslararası Havalimanı
Moskova UUUS Tushino Havaalanı
Rostov on Don URRR ROV Rostov-on-Don Havalimanı
Voronezh UUOO VOZ Voronezh Uluslararası Havalimanı
UZAK DOĞU
Aldan UEEA ADH Aldan Havalimanı
Anadyr UHMA DYR Ugolny Havalimanı
Blagoveshchensk UHBB BQS Ignatyevo Havalimanı
Cherskiy UESS CYX Chersky Havalimanı
Chokurdah UESO CKH Chokurdah Havalimanı
Khabarovsk UHHH KHV Novy Havalimanı
Magan UEMM Yakutsk Magan Havalimanı
Magadan UHMT Magadan 13
Magadan UHMM GDX Sokol Havalimanı
Mirny UERR MJZ Mirny Havalimanı
Neryungri UELL CNN Neryungri Havalimanı (Chulman Havalimanı)
Okhotsk OHO Okhotsk Havalimanı
Petropavlovsk-Kamchatsky UHPP PKC Yelizovo Havalimanı
Tiksi UEST IKS Tiksi Havalimanı
Vladivostok UHWW VVO Vladivostok Uluslararası Havalimanı
Yakutsk UEEE YKS Yakutsk Havalimanı
Yuzhno-Sakhalinsk UHSS UUS Yuzhno-Sakhalinsk Havalimanı
KUZEYBATI
Amderma ULDD AMV Amderma Havalimanı
Apatity Khibini Havalimanı
Apatity ULMK KVK Kirovsk Apatity
Arkhangelsk ULAL LDG Leshukonskoye Havalimanı
Arkhangelsk ULAA ARH Talagi Havalimanı
Arkhangelsk ULAH Vaskovo Havalimanı
Cherepovets ULBC CEE Cherepovets Havalimanı
Kaliningrad Kaliningrad Devau Havalimanı
Kaliningrad UMKK KGD Khrabrovo Havalimanı
Kotlas ULKK KSZ Kotlas Havalimanı
Murmansk ULMM MMK Murmansk Havalimanı
Naryan-Mar ULAM NNM Naryan-Mar Havalimanı
Pechora UUYP PEX Pechora Havalimanı
Petrozavodsk ULPB PES Besovets Havalimanı
Plesetsk Plestsy Havalimanı
Pskov ULOO PKV Pskov Havalimanı
Sankt-Peterburg ULLI LED Pulkovo Havalimanı
Sankt-Peterburg ULSS RVH Rzhevka Havalimanı
Solovetsky Islands ULAS CSH Solovki Havalimanı
Syktyvkar UUYY SCW Syktyvkar Havalimanı
Syktyvkar Syktyvkar Southwest
Ukhta UUYH UCT Ukhta Havalimanı
Vorkuta UUYW VKT Vorkuta Havalimanı
SİBİRYA
Achinsk UNKS ACS Achinsk Havalimanı
Abakan UNAA ABA Abakan Havalimanı
Barnaul UNBB BAX Barnaul Havalimanı
Bratsk UIBB BTK Bratsk Havalimanı
Chita UIAA HTA Kadala Havalimanı
Igarka UOII IAA Igarka Havalimanı
Irkutsk UIII IKT Irkutsk Uluslararası Havalimanı
Irkutsk UIIR Irkutsk Kuzeybatı Havalimanı
Kemerovo UNEE KEJ Kemerovo Havalimanı
Khatanga UOHH HTG Khatanga Havalimanı
Kogalym USRK KGP Kogalym Havalimanı
Krasnoyarsk UNKL KJA Yemelyanovo Havalimanı
Kyzyl UNKY KYZ Kyzyl Havalimanı
Noyabrsk USRO NOJ Noyabrsk Havalimanı
Norilsk UOOO NSK Norilsk Alykel Havalimanı
Norilsk UOOW Norilsk Valek Havalimanı
Novokuznetsk UNWW NOZ Spichenkovo Havalimanı
Novosibirsk UNNE Novosibirsk Elitsovka Havalimanı
Novosibirsk UNCC Novosibirsk Severny Havalimanı
Novosibirsk UNNT OVB Tolmachevo Havalimanı
Omsk UNOO OMS Tsentralny Havalimanı
Salekhard USDD SLY Salekhard Havalimanı
Tomsk UNTT TOF Bogashevo Havalimanı
Tura UNIT Tura Havalimanı
Ulan-Ude UIUU UUD Ulan-Ude Havalimanı
Ulan-Ude Ulan-Ude Vostochny Havalimanı
Usinsk UUYS USK Usinsk Havalimanı
Ust-Kut UITT UKX Ust-Kut Havalimanı
Yeniseysk UNII EIE Yeniseysk Havalimanı
GÜNEY
Soçi URSS AER Sochi Adler Uluslararası Havalimanı
Anapa URKA AAQ Vityazevo Havalimanı
Astrakhan URWA ASF Astrakhan Havalimanı
Elista URWI ESL Elista Havalimanı
Krasnodar URKK KRR Pashkovsky Havalimanı
Makhachkala URML MCX Uytash Havalimanı
Mineralnye Vody URMM MRV Mineralnye Vody Havalimanı
Nalchik URMN NAL Nalchik Havalimanı
Stavropol URMT STW Shpakovskoye Havalimanı
Vladikavkaz URMO OGZ Beslan Havalimanı
Volgograd URWW VOG Volgograd Uluslararası Havalimanı
URALLAR
Çelyabinsk USCC CEK Çelyabinsk Balandino Havalimanı
Çelyabinsk USCG Çelyabinsk Shagol Havalimanı
Kurgan USUU KRO Kurgan Havalimanı
Magnitogorsk USCM MQF Magnitogorsk Havalimanı
Novy Urengoy USMU NUX Novy Urengoy Havalimanı
RaduzhnyŞablon:Dn USNR RAT Vareghan Batı Havalimanı
Surgut USRR SGC Surgut Uluslararası Havalimanı
Tyumen USTL Plekhanovo Havalimanı
Tyumen USTR TJM Roschino Uluslararası Havalimanı
Uray USHU URJ Uray Havalimanı
Yekaterinburg USSS SVX Koltsovo Uluslararası Havalimanı
Yekaterinburg USSK Yekaterinburg Aramil Havalimanı
URALLAR
Bashkortostan UWUM Ufa Maximovka Havalimanı
Berezniki USPT Berezniki Havalimanı
Bugulma UWKB UUA Bugulma Havalimanı
Cheboksary UWKS CSY Cheboksary Havalimanı
Kazan UWKD KZN Kazan Havalimanı
Kazan UWKG Kazan Borisoglebskoye
Kirov USKK KVX Kirov Pobedilovo Havalimanı
Nijniy Novgorod UWGG GOJ Strigino Havalimanı
Nizhnekamsk/Naberezhnye Chelny UWKE NBC Begishevo Havalimanı
Orenburg UWOO REN Orenburg Tsentralny Havalimanı
Orsk UWOR OSW Orsk Havalimanı
Penza UWPP PEZ Penza Havalimanı
Perm USPP PEE Bolshoye Savino Havalimanı
Samara UWWW KUF Samara Kurumoch Havalimanı
Saratov UWSS RTW Saratov Tsentralny Havalimanı
Ufa UWUU UFA Ufa Uluslararası Havalimanı
Ulyanovsk UWLL Ulyanovsk Baratayevka Havalimanı
Ulyanovsk UWLW ULY Ulyanovsk Vostochny Havalimanı
ORDU
Chita Oblast Bezrechnaya-2
Chukotka UHMI Mys Shmidta Havalimanı
Khatanga Sredniy Ostrov
Kimry UUEI Kimry Havalimanı
Klyuchi Klyuchi (air base)
Komsomolsk-na-Amure UHKD Khabarovsk-na-Amure Dzemgi Havalimanı
Kursk UUOK Khalino
Lenino Lenino Havaalanı
Nerchinsk Nerchinsk Havalimanı
Nizhny Tagil Salka Havalimanı
Perm USPB Bakharevka
Ramenskoye UUBW Ramenskoye Havalimanı
Rzhev Rzhev Havaalanı
Sankt-Peterburg Levashovo Havaalanı
Sankt-Peterburg ULLP Pushkin Havalimanı
Samara Samara Kryazh Havalimanı
Saratov Saratov Güney
Saratov Saratov Batı
Saratov Tatischevo Havaalanı
Tiksi Tiksi Batı
Yaroslavl Yaroslavl Levtsovo
UNDESIGNATED
Balabanovo UUWE Ermolino Havalimanı
Balakovo UWSB BWO Balakovo Havalimanı
Baley Baley Havalimanı
Baykit UNIB Baykit Havalimanı
Bereznik Semenovskoye Shidrovo
Biysk UNBI Biysk Havalimanı
Boguchany UNKB Boguchany Havalimanı
Ceremukhovo USSE Severouralsk Havalimanı
Chara UIAR Chara Havalimanı
Chaybukha UHMG Chaybukha Havalimanı
Chistopol UWKI Chistopol Havalimanı
Dikson UODD DKS Dikson Havalimanı
Dudinka UROD Dudinka Havalimanı
Erbogachen UIKE Erbogachen Havalimanı
Gorno-Altaysk UWBG Gorno-Altaysk Havalimanı
Honuu UEMA Moma Havalimanı
Inta UUYI INA Inta Havalimanı
Iul'tin Iultin
Ivanovo UUBI IWA Ivanovo Yuzhny Havalimanı
Izhevsk USII IJK Izhevsk Havalimanı
Izhma UUYV Izhma Havalimanı
Kaluga UUBC KLF Kaluga Grabtsevo Havalimanı
Kazachinsk UITK Kazachinsk Havalimanı
Khanty-Mansiysk USHH HMA Khanty-Mansiysk Havalimanı
Kirensk UIKK Kirensk Havalimanı
Kolpashevo UNLL Kolpashevo Havalimanı
Komsomolsk-on-Amur UHKK KXK Komsomolsk-on-Amur Havalimanı
Kondinskoye USHK Kondinskoye Havalimanı
Kostroma UUBA KMW Kostroma Havalimanı
Kozyrevsk UHPO Kozyrevsk Havalimanı
Krasnokamensk UIAE Krasnokamensk Havalimanı
Krasnovishersk Krasnovishersk Havalimanı
Kurgan USUU KRO Kurgan Havalimanı
Kyren Kyren Havalimanı
Kyzyl-Syr UENK Kyzyl-Syr Havalimanı
Lavrentiya UHML Lavrentiya Havalimanı
Magdagachi UHBI GDG Magdagachi Havalimanı
Mama UIKM Mama Havalimanı
Menzelinsk Menzelinsk Havalimanı
Mezen ULAE Mezen Havalimanı
Milkovo UHPM Milkovo Havalimanı
Nadym USMM NYM Nadym Havalimanı
Neftekamsk UWUF NEF Neftekamsk Havalimanı
Nefteyugansk USRN NFG Nefteyugansk Havalimanı
Nikolsk Nikolsk Havalimanı
Nikolskoye UHPX Nikolskoye Havalimanı
Nizhneangarsk UIUN Nizhneangarsk Havalimanı
Nizhnevartovsk USNN NJC Nizhnevartovsk Havalimanı
Nyagan USHN NYA Nyagan Havalimanı
Oktyabrsky UWUK OKT Oktyabrsky Havalimanı
Oryol OEL Oryol Yuzhny Havalimanı
Palana Palana Yeni Havalimanı
Palana UHPL Palana Eski Havalimanı
Pevek UHMP PWE Pevek Havalimanı
Bor UNIP Podkamennaya Tunguska Havalimanı
Provideniya UHMD PVS Provideniya Körfezi Havalimanı
Pugachyov Pugachev Havalimanı
Rubtsovsk UNBR Rubtsovsk Havalimanı
Ryazan UUWR RZN Ryazan Turlatovo Havalimanı
Rybinsk UUBK RYB Rybinsk Staroselye
Saransk UWPS SKX Saransk Havalimanı
Sarmany Sarmany Havalimanı
Sarov Sarovo Havalimanı
Severo-Eniseysk UNIS Severo-Eniseysk Havalimanı
Severo-Evensk UHMW Severo-Evensk Havalimanı
Seymchan UHMS Seymchan Havalimanı
Sharypovo UNKO Sharypovo Havalimanı
Shimanovsk Shimanovsk Havalimanı
Sibay UWUA Sibay Havalimanı
Smolensk LNX Smolensk Havalimanı
Snezhnogorsk UOIC Snezhnogorsk Havalimanı
Sovetsky USHS OVS Sovetsky Tyumenskaya
Staraya Russa ULNR Staraya Russa Havalimanı
Stary Oskol UUOS Stary Oskol Havalimanı
Strezhevoy UNSS SWT Strezhevoy Havalimanı
Suntar UENS Suntar Havalimanı
Susuman UHMH Susuman Havalimanı
Svetlogorsk UOIG Svetlogorsk Havalimanı
Svobodny Svobodny Havalimanı
Taksimo Taksimo Havalimanı
Tambov UUOT TBW Tambov Donskoye Havalimanı
Tarnogsky Gorodok Tarnogsky Gorodok Havalimanı
Tasayevo Tasayevo Havalimanı
Tilichiki UHPT Tilichiki Havalimanı
Turukhansk UOTT Turukhansk Havalimanı
Tymovskoye UHSO Zonalnoye Havalimanı
Tynda UHBW TYD Tynda Havalimanı
Uka Uka Havalimanı
Ust-Ilimsk UIBS UIK Ust-Ilimsk Havalimanı
Ust-Kamchatsk UHPK Ust-Kamchatsk Havalimanı
Ust-Kut UITT UKX Ust-Kut Havalimanı
Ust-Pakhachi UHPA Ust-Pakhachi Havalimanı
Ust-Tsylma UUYX Ust-Tsylma Havalimanı
Vanavara UNIW Vanavara Havalimanı
Velikiy Novgorod ULNN NVR Yurievo Havalimanı
Velikiy Ustyug VUS Velikiy Ustyug Havalimanı
Velikiye Luki ULOL VLU Velikiye Luki Havalimanı
Verkhnyaya Toyma Verkhnyaya Toyma Havalimanı
Vilyuisk UENW Vilyuisk Havalimanı
Vladimir UUBL Vladimir Semyazino Havalimanı
Vologda ULWW VGD Vologda Havalimanı
Voronezh UUOD Voronezh Pridacha
Vuktyl UUYK Vuktyl Havalimanı
Vyazma Vyazma Havalimanı
Yakutistan UERP PYJ Polyarny Havalimanı
Yamburg Yamburg Havalimanı
Yaroslavl UUDL IAR Tunoshna
Yelabuga Yelabuga North
Yoshkar Ola UWKJ JOK Yoshkar-Ola Havalimanı
Yugarenok Yugarenok Havalimanı
Yugorsk Yugorsk Sovetsky
Zheleznogorsk UIBV Zheleznogorsk Havalimanı
Zyryanka Zyryanka Batı Havalimanı
Tver UUEM KLD Migalovo

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ World Aero Data'da Belgorod 29 Şubat 2012 tarihinde ulaşıldı.
  2. ^ Havalimanı resmi sitesi 29 Şubat 2012 tarihinde erişilmiştir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]